Thalloderma Shop
01/14/17 10:05
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Ако политиците не се смирят, народът да вземе една тояга и да ни изгони всичките

 "Ако политиците не се смирят и не станат по-разумни, ни чака тежка политическа криза. С месеци ще стоим така, докато народът вземе една тояга и ни изгонят всички, не само тези в парламента, но и тези отвън”, заяви лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов.

Борисов каза, че ГЕРБ иска да въведе мажоритарния вот, ”защото народът го иска”.

"Не ме е страх от Слави Трифонов. Мен 7 години Слави ме е ругал и то както никого друг. Но важно е че 2.5 млн. българи поискаха това - това са повече хора от тези, които гласуваха за Румен Радев", каза още премиерът в предаването ”Панорама” на БНТ.

На въпрос защо предложението на ГЕРБ за изборна промяна е внесено в последния момент в парламента, Борисов каза, че не му се слушат тези на опозицията.

”Техните родители ни мачкаха, сега ще оставим техните синове и внуци да ни мачкат. Докога ще ни мачкат. Те да ни дават морал, това няма да стане”, заяви Борисов.

Аз съм войник на народа, не внук на Политбюро

 

"За мажоритарните избори ние говорихме много дълго. Референдумът можеше да бъде решен още в парламента, тогава всички считаха, че той е срещу ГЕРБ. Аз съм произлязъл от народа. Бил съм само войник на народа, само съм му служил и тази власт я държим само на тези хора. Нито съм внук на Политбюро, нито съм син на някой, аз съм дете на малтретирани от тоя режим“, каза Борисов.

Борисов каза обаче, че е срещу намаляването на субсидията за партиите, защото това ще прати партиите при олигарсите. В същото време според него, след като 2.5 млн искали тази промяна, тя трябвало да се направи.

"Винаги съм се съобразявал с хората, защото съм издигнат от народа. Вдига ме, сваля ме. Народът има инстинкт, ако прецени, че е грешно, ще ни подскаже и ще го поправим", каза Борисов.

Премиерът пожела на Радев отговорността да не го смаже

Той пожела успех на новия президент Румен Радев и каза, че с него има добри отношения.

"Никога не нападам пръв и мисля, че с него до този момент сме имали много добри отношения. Командвал е ВВС, след десетина дни ние, българите, ще дадем цялата държава, всички решения само на един човек, на него - за месеци наред. Без парламент, без никой, който да го напътства, дори и в лицето на Корнелия Нинова. Само му стискам палци и най-добронамерено му пожелавам не само да успее, а тази отговорност да не го смаже", посочи премиерът в оставка.

Той сравни задачата на Радев с това да го сложат в изтребител МиГ-29 и да го накарат да направи фигурата от висшия пилотаж "Кобрата на Пугачов".

Борисов оцени висока работата на отиващото му правителство и каза, че българите го разбират, но искат нещата да се случват по-бързо.

”Аз не знам на кой му се вдига рейтингът и какво биха направили по-различно и по-добро, но ”глас народен-глас Божи“, така са преценили. Аз съм казвал винаги – винаги може да е по-добре. Винаги може още. И това именно е успехът на света да се стараем максимум по-добри да ставаме. И само за 2 г. във всяка една сфера ние сме се постарали да има по-голямо финансиране, повече реформи и да е по-добра, отколкото е била. И това е факт”, каза Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване