Италианската полиция арестува един от най-опасните мафиоти в страната

http://www.moreto.net/novini.php?n=341321

В района на остров Сицилия италианската полиция успя да арестува 30-годишния Андреа Ница – един от най-опасните мафиоти в средиземноморската страна, предава Deutsche Welle. По данни на местни медии мъжът влиза в списъка на 100-те най-опаси престъпници в Италия, издирвани от полицията.

Прокопиев: Крайната цел на атаката срещу мен е да бъдат уязвени медиите

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/01/15/2900170_prokopiev_krainata_cel_na_atakata_sreshtu_men_e_da/?ref=rss


За всички е прозрачно каква е целта на политическата атака спрямо мен и тя е да бъдат уязвени медиите "Дневник" и "Капитал" заради неудобните истини, които публикуват те. Тома коментира в ефира на БиТиВи Иво Прокопиев, който е съиздател на двете медии.

Наскоро той получи обвинение за това, че през 2011 г. умишлено е улеснил тогавашния финансов министър Симеон Дянков да извърши престъпление по служба. То е по сделката за продажбата през борсата на миноритарния държавен пакет в ЕВН....

Тайната на златото на Хитлер: Фюрерът остана длъжник на Русия със... 100 милиарда долара!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276001_%D0%A2%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%A5%D0%B8%D1%82%D0%BB%D0%B5%D1%80%3A+%D0%A4%D1%8E%D1%80%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82+%D0%BE%D1%81%D

 Австрийското градче Бад-Аусзее в областта Залцкамергут отдавна привлича туристите. Курортът се слави с прохладни езера - в летния зной температурата на водата не превишава 20 градуса. През сезона - юли и август, всички хотели са резервирани, не можеш да намериш стая дори за 200 евро.
Преди 70 г. той е не по-малко популярен: тук се заселвали хора, разбиращи от разкош. Историкът Герхард Заунер само успява да покаже от прозореца на колата - това е домът на Ото Скорцени, дървената къща до него е на генерал Власов, а бялата постройка е вилата на Гьобелс. В това симпатично градче се губят последните следи на златния запас на Третия райх: през април 1945 г. на гарите наоколо изчезват десетки вагони с хиляди тона злато и платина, килограми брилянти и картини от музеите на цяла Европа, включително и тези в СССР. По най-скромни оценки днешната цена на тези съкровища е 500 милиарда долара!

Изчезналият влак № 277

- Златото в подземието на райхсбанката съвсем не е всичко - уверява Герхард Заунер. - През февруари 1945 г. в планините на Залцкамергут масово се извозват ценности от окупираните градове. Тук докарват златните запаси на Мусолини и тези на хърватския режим на Павелич, два сандъка брилянти от банките на Белгия. Казашкият корпус на СС и щабът на генерал Власов докарват със себе си платина на кюлчета, татарският легион “Идел-Урал” - бъчви с червонци, словашкият диктатор Тисо - изумруди. Общата стойност не може да се изчисли. След войната американците намират на дъното на езерото (в частност Топлице) сандъци със злато, но това са едва ЕДНА ПЕТА от съкровищата на райха. Останалото сякаш се е стопило.


Иманяри в Полша открили нацистки влак с 300 тона злато, искат 10 процента

... На 10 август 1944 г. шефът на канцеларията на Адолф Хитлер, “нацист № 2” Мартин Борман, провежда секретно съвещание в страсбургския хотел ”Мезон Руж”. На среща на финансисти от Швейцария води разговор за задграничния превод на парите на райха. Упълномощават Банката за международни разплащания (BIS) от щабквартирата в Базел. С помощта на BIS Борман превежда на сметки в Аржентина, Чили и Перу 10 милиарда долара във валута. Само че такова огромно количество злато и платина банката не е в състояние да “превърти”. На 31 януари 1945 г. министърът на финансите на Германия Валтер Функ предлага ценностите да се евакуират на “безопасно място”. Берлин изоставя 24 вагона от влак № 277, препълнени догоре с кюлчета злато от хранилището на имперската банка. Влакът изчезва, сякаш го е нямало въобще - съдейки по документите, открити от съюзниците, железопътния състав със златото никъде го нямало.

- Първоначално ценностите се отправили в баварското селце Оберзалцберг - смята Ернст Голдбърг, професор по история от Виена. - На шефа на спецотряда от СС - щандартенфюрерът Ото Скорцени, поръчват да направи тайници в планините и езерата на Австрия. След войната съюзниците, научавайки за тези тайници, се удивляват: Скорцени буквално ги направил така, че да ги намерят. 
Въпросът е защо му е било нужно?

Фалшиви тайници?

... През петдесетте години в езерата на Залцкамергут (основно Топлице и Грюн) ентусиасти започват да търсят съкровищата на Третия райх. В Топлице на дълбочина 100 метра откриват контейнери с фалшиви британски фунтове, шест сандъка със злато (последният през 1987 г.), нацистки награди - и това било всичко. Нито колиетата с брилянти, нито рубините от колекциите на кралицата на Нидерландия, нито златните талери от датската хазна.

- Погледнете номера на това кюлче - историкът Герхард Заунер показва “тухла” от чисто злато със свастики и надписи Deutshe Reichsbank. - Тежината му е 12,5 кг. През 1974 г. аз лично го намерих на дълбочина 70 м на дъното на езерото Грюн. Номер В425: тази серия е на влак № 277, който изчезва след излизането си от Берлин.
Струва си да се отбележи - Постдамската конференция през август 1945 г. постановява: златните запаси на Третия райх трябва да се върнат, поделени поравно между Британия, САЩ, Франция и СССР. По такъв начин нацистите се оказват длъжници на Русия (като правоприемник на СССР) със 100 милиарда долара. Но надали парите се намират там, където се опитват да ги намерят търсачите на приключения.

... И все пак къде е отишло другото злато? 

Кюлчетата скрил Ватиканът заедно... с мафията? 

AиФ продължава разследването: къде са изчезнали златните резерви на Третия райх в размер на 500 милиарда долара. Както стана вече ясно, златото е извозено по маршрута Берлин - Мюнхен, а през март 45-а е транспортирано до Австрия, в региона Залцкамергут. Два дни преди капитулацията на Германия десетки вагони с ценности изчезват безследно... 

... Историкът изследовател Герхард е убеден, че след капитулацията на Германия именно Алоис Худал, представителят на Австрия за папския престол, отговаря за “прехвърлянето” на нацисткото злато. Този 60-годишен епископ след 9 май организира истински конвейер за превоз на офицери от СС в Южна Америка. В СС наричат системата “rattenlinien” (“миша дупка”): с помощта на свещениците хървати във Ватикана (Крунослав Драганович и Карло Петранович), както и на финансиста на ордена на францисканците (Доминик Мандич) зад граница успяват да избягат докторът фанатик от Аушвиц Йозеф Менгеле и гестаповецът Клаус Барби. Худал има стабилни връзки с неаполитанската мафия - Камората, а мафиотските кланове имат на свое разположение целия флот (200 неголеми съда). 



Британският журналист Ричард Лод (работил за Би Би Си) още през 1955 г. информира: От Камората с желание поемат контрабандата на златото на Райха, като искат за това само 5 (!) процента: наистина огромна сума. 

- Очевидно златото са го изнесли в различни посоки - смята австрийският изследовател Хайнц Мелевски. - Основният маршрут тръгва на юг, към Средиземно море, но има и други варианти. На 12 май на границата с Швейцария британците задържат колона камиони СС конвой, който включва 50 тона злато. Командирът на конвоя се застрелва. 

"30 000 черепи в олтара на сатаната" 

... На 15 май 1945 г. в село Поляна (сега в Словения) се състоял най-големият след Победата бой. 

Отрядите на сръбската полиция (“четници”), на хърватските СС и немския Вермахт - 30 000 души, се опитват да се промъкнат в Австрия, за да се предадат на американците. Но не успяват. 
- Това беше голяма маневра - е убеден Хайнц Мелевски. - Със сигурност е доказано, че партизаните са предупредени за пробива. Всички сили, хвърлени към Поляна и другите места по границата, се оказали открити. Колоните от камиони със злато са могли да отидат на юг. Десетки хиляди привърженици на Хитлер дори не мислят, че със своята кръв са платили “златния рейс”. 
Тази версия се потвърждава от друг източник. През 1951 г. “началникът” на хърватските нацисти Анте Павелич в интервю за аржентинския вестник “Република” намеква, че пробивът на Поляна не е случаен: “Ние положихме 30 000 черепи в олтара на сатаната - казва той. - Но това е сакрална жертва: нужно беше да се спаси това, без което нашето бъдеще в Аржентина би било немислимо”.
По-рано на среща с швейцарски банкери Мартин Борман казва: “Ние ще запазим златото на партията, за да построим Четвъртия райх”.

... Следите на камионите на СС със златото се губят в средата на май 1945 г. - те отиват към морето, където ги “чакат приятели.” Мненията за по-нататъшната съдба на съкровищата се разминават. 
Аржентинският изследовател Патрик Бернсайд смята, че златото пристига във Венеция и попада в ръцете на мафията. По-нататък е изпратено в Генуа, към свещениците хървати, а след това - в Испания. Австрийски историци предполагат, че ценностите са докарани до крайбрежието на Словения. В морето близо до Пиран например до 24 май (!) дежурят наведнъж по две подводници на нацисткия ВМФ - U-189 и U-255. Те спокойно биха могли да доставят златото в Неапол и да го предадат на разпореждане на Камората. Тези подводници скоро изчезват от погледа - по същия начин, както и милиардите на Хитлер... 






Иво Прокопиев: Обвинението към мен е скалъпена история

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996428

Иво Прокопиев: Обвинението към мен е скалъпена историяБизнесменът и издател Иво Прокопиев определи обвинението, което прокуратурата му повдигна, като „скалъпена история”, която няма нищо общо с фактите и правото. През седмицата той беше обвинен заедно с двама бивши министри – Трайчо Трайков и Симеон Дянков, заради продажбата на акциите на ЕВН. И до момента не знам какво точно ме обвиняват,

Ожесточени боеве се разразиха тази нощ край Дамаск

http://www.cross.bg/ybiiistvoto-gadban-stolitza-1531579.html

/КРОСС/ Тежки сблъсъци се разразиха тази нощ между правителството и бунтовниците до сирийската столица Дамаск, съобщиха активисти, цитирани от "Франс прес". Причината за възобновяването на боевете е убийството на официалния представител, който договори споразумение за възстановяване на водоснабдяването до сирийската столица, уточняват от Сирийския център за наблюдение на човешките права. В петък правителствени работници влязоха в района Вади Барада до Дамаск, за да започнат работата по възстановяване на водоснабдяването до столицата след седмици на режим на водата. Ожесточени боеве възникнаха след полунощ между правителствени сили, бойци от "Хизбула" и бунтовници, след като беше убит преговарящият Ахмед ал Гадбан, отбелязаха от центъра. Гадбан е бил убит, докато е пътувал до Айн ал Фиджех с екипа за ремонт на водопровода. Но след убийството на преговарящия "правителствените сили и техните съюзници се опитаха да превземат Айн ал Фиджех", добавиха активистите. Двете страни се обвиняват взаимно за убийството на пенсионирания офицер. Според сключеното споразумение Гадбан трябваше да надзирава екипа, работещ за поправянето на инфраструктурата. Държавната агенция САНА информира, че "терористи са открили огън" по Гадбан, след като е напуснал среща с въоръжени групи в селото

Слънчево, но не за дълго! Утре се завръща сибирският студ, чакат ни нови минусови температури

http://www.klassa.bg/News/Read/article/276000_%D0%A1%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%BE%2C+%D0%BD%D0%BE+%D0%BD%D0%B5+%D0%B7%D0%B0+%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%BE%21+%D0%A3%D1%82%D1%80%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0+%D1

 Днес над страната ще преобладава слънчево време. Ще е сравнително топло с максимални температури от минус 1° до плюс 4°. От северозапад обаче ще нахлува студен въздух и до вечерта ще застудее.
Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, по-високи по Черноморието, прогнозират от НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността по-значителни над Родопите и Странджа, но без съществени валежи. Ще духа до умерен в ниските части северозападен, а по билата югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра около минус 7°.

По Черноморието преди обяд облачността ще е предимно значителна, но без валежи. След обяд облачността временно ще намалее. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха и на морската вода ще са 3-4°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През нощта от юг ще започне отново да вали сняг и лошото време постепенно ще обхване цялата страна. Вятърът в източна България ще се усили, създавайки опасност от снегонавявания.

Следващата седмица минималните температури ще бъдат около минус 5-6°, а максималните между минус 3° и минус 1°. Валежите от сняг ще продължат.

Цените през соца или как можеше да закусваш с 15 стотинки и да вечеряш с 28 стотинки

http://www.klassa.bg/News/Read/article/275999_%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7+%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B0+%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D0%BA%D0%B0%D0%BA+%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D1%88%D0%B5+%D0%B4%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%

 Цените при социализма бяха народни, както и заплатите, апропо. През последните 5-6 години до 1990-а прясното мляко беше по 30 ст., киселото – по 18 без бурканчето, 22 с бурканче или в кофичка. Кравето сирене беше 2,60. Минималната заплата действително беше 120 лева, но през 1989 г. я направиха 140. При все това с тия пари можеше да се купят доста неща и никой не гладуваше.

Рибната консерва „Копърка“ например, която бе символ на студентската мизерия, струваше 28 стотинки. Пресен сафрид, какъвто сега не може да се намери под 6 лева, беше 64 стотинки килото, пише "Соц.бг".
Имахме национален риболовен флот, който след това беше разпродаден или нарязан за скрап, затова и замразената скумрия беше 1,20-1,60 според големината.

Имаше и ценови куриози от плановата икономика, разбира се. Консервата скумрия в собствен сос беше 36 ст., а скумрия консерва в подлютен сос – 38 ст.

Беше деликатес и трудно се намираше обаче консервата „Ропотамо“. Тя беше вече цели 55 стотинки.
Наденицата македонка, известна като „Кучешка радост“, беше 3,30 или 3,60 – дето сега ни агитират да умрем за нея. Ама беше от месо.

Кифлата беше 15 стотинки, баничката със сирене различно – от 15 до 20. Ама все пресни. Бозата – 6-15-30 ст. според шишето.

По-късно се появиха и глезотии като швепс – 60 стотинки без бутилката. Но пък виното беше по джоба на всеки. Бялото – 97 ст. Червеното – и то беше толкова. Не помня включваше ли бутилката от 10 ст., или тя отделно вървеше.

Борбата с алкохолизма беше мижи да те лажем. Коняк „Златна котва“ беше 3,90 бутилката. Ракия плодова – 3,90, сливова – 4,90-5,10 (все по стандарт от 700 грама).

Родните велосипеди „Балкан“ – и сгъваеми, и с цяла рамка, всичките бяха по 85 лв. Батерийките бяха само „Никопол“ – 13 ст. малката, а 4,5 V – 48 ст.

По времето на Тодор Живков народът работеше и ако и да не живееше охолно, не се лишаваше от нищо.

Лютеницата, която бълваха десетките консервни фабрики, беше 60 стотинки.


МВР: Овладяхме мигрантския натиск в Малко Търново

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1637000

„Извънредните климатични условия забавиха дейностите за изграждане на оградата на границата ни с Турция. Но имам уверението на областния управител, че при първа възможност, те ще бъдат възстановени. Наистина трудно е да се премине и е невъзможно да се работи", каза министър Румяна Бъчварова. По-рано днес тя, заедно с директора на ГД „Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков и заместник-директора на ГД „Национална полиция" ст. комисар Константин Димитров, извършиха проверка на ГПУ-Малко Търново. Те се срещнаха със състава на зоната за от...

20 000 чиновници от Брюксел идват у нас за председателството ни на ЕС

https://www.actualno.com/politics/20-000-chinovnici-ot-bruksel-idvat-u-nas-za-predsedatelstvoto-ni-na-es-news_587659.html

20 000 брюкселски чиновници ще дойдат в София по време на предстоящото председателство на България на ЕС. За тези 6 месеца ще има над 300 срещи. Това каза директорът на НДК Мирослав Боршош. Има много въпроси около логистиката, настаняването, изхранването, програмата, свързан

Турската полиция май намери помагачи и съучастници на терориста от "Рейна"

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996409

Турската полиция май намери помагачи и съучастници на терориста от "Рейна"Разследващите терористичното нападение в новогодишната нощ в клуб "Рейна" в Истанбул, при което узбекистанският гражданин Абдулгадир Машарипов уби 39 и рани 70 души, са установили връзките му с лицата, за които се смята, че са били негови помагачи и съучастници, съобщава БТА. Според информация във в."Миллиет" между тях е лицето Н.

Нинова: Радев няма да е зависим от БСП (ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636999

„Не знам името на бъдещия служебен премиер", каза в предаването „Комбина" по NOVA лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя беше категорична, че Радев няма да е зависим от БСП - нито в решенията си, нито в кадровите си назначения.

Избраха четирима нови заместник-председатели на АБВ

https://www.actualno.com/politics/izbraha-chetirima-novi-zamestnik-predsedateli-na-abv-news_587656.html

По предложение на новоизбрания председател на ПП АБВ Константин Проданов, Националният съвет на партията избра за заместник–председатели на политическата сила: говорителя на ПГ на АБВ - Мариана Тодорова, говорителя на ПП АБВ - Трендафил Величков, председателя на Правни

Нинова: Не знам името на бъдещия служебен премиер

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996406

Нинова: Не знам името на бъдещия служебен премиер„Не знам името на бъдещия служебен премиер”, каза в предаването „Комбина” лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя беше категорична, че Радев няма да е зависим от БСП – нито в решенията си, нито в кадровите си назначения. „Румен Радев е чист човек, който не е обременен от годините на прехода. Много българин.

Трудовите инспектори във Варна проверяват как се работи в студа

http://www.moreto.net/novini.php?n=341332

От Инспекцията по труда във Варна напомнят, че с очакваното ново застудяване работодателите трябва да се съобразят с неблагоприятните климатични условия и да не излагат на риск здравето на работниците. Само тази седмица във Варна са подадени три сигнала за места, където заради студа е било невъзможно да се работи.

Вдигат двойно лимита за гориво на полицейските коли

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636998

Правителството отпусна средства за допълнително гориво на полицейските автомобили, лимитът за бензин ще бъде увеличен двойно. Това са само част от мерките, които МВР предприема в стартиралата акция за борба с битовата престъпност, обяви в Бургас министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Наплив на кандидати за велополицаи МВР ще обнови половината от автопарка си. За цялата страна ще бъдат доставени нови 278 полицейск...

Трудовите инспектори във Варна проверяват как се работи в студа

https://www.24chasa.bg/region/article/5996397

Трудовите инспектори във Варна проверяват как се работи в студаОт Инспекцията по труда във Варна напомнят, че с очакваното ново застудяване работодателите трябва да се съобразят с неблагоприятните климатични условия и да не излагат на риск здравето на работниците. Само тази седмица във Варна са подадени три сигнала за места, където заради студа е било невъзможно да се работи, съобщава БНТ.

"Евертън" смачка фасона на Гуардиола с 4:0, отказа "Сити" от титлата (видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/5996401

Като треньор Хосеп Гуардиола винаги започваше с титла работата си в нов отбор ("Барселона", "Байерн"), но като че ли с "Манчестър Сити" това няма да му се удаде. Тимът му бе разгромен 0:4 при гостуването на "Евертън" и вече изоставането от лидера "Челси" започва да изглежда невъзможно за наваксване - 12 точки 17 кръга преди края.

Без ток утре във Варна и областта ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=341308

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 16 януари електрозахранването ще бъде прекъснато, а на места със смущения в няколко района на Варна и областта, научи Moreto.net. - от 08:30 ч.

Турция на крачка от диктатура?

http://www.cross.bg/promeni-prezidenta-tyrtziya-1531575.html

/КРОСС/ Турция се намира в изключителна тежка ситуация. В страната е обявено извънредно положение, удължено за трети път след опита за преврат през юли 2016 г. Икономиката е в критично състояние, а страната преживява най-кървавия си период вследствие на терористичните нападения. Турското общество е силно поляризирано, като гражданите живеят в „империя на страха". Десетки медии са затворени, много НПО-та са закрити, големи частни холдинги са под контрола на управляващите. Над 40 хил. души са вкарани в затвора, без съд и присъда. Над 110 хил. души са отстранени или уволнени от длъжност. А никой няма гаранция, че същото няма да сполети и него. Пропагандната машина е в сила, благодарение на проправителствените медии (в Турция почти не остана опозиционна медия) се представя една идилична картина, но не се засягат съществените проблеми на страната. Критични гласове почти не могат да бъдат чути. При тези обстоятелства политиките на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и президента Реджеп Тайип Ердоган са далеч от простата логика. Решението на всички проблеми на Турция според тях се състои в смяната на режима на управление на страната от парламентарна република в „президентска република от турски тип". Това според тях е магическата пръчка, която с един замах ще реши проблемите на страната. От началото на тази седмица депутатите започнаха да гласуват предлаганите конституционни промени

Бокова: Културното наследство не трябва става заложник на войни или манипулации

https://www.actualno.com/europe/bokova-kulturnoto-nasledstvo-ne-trjabva-stava-zalojnik-na-vojni-ili-manipulacii-news_587643.html

„Културното наследство е за всички, то не може да се поделя и не трябва става заложник на войни или манипулации. Длъжни сме да отговорим“. Така обобщи в Twitter Ирина Бокова по повод участието й в срещата на Комитета на министрите на Съвета на Европа в Страсбург петък. Съб

Актуална пътна обстановка към 17:30 часа

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996400

Актуална пътна обстановка към 17:30 часаТемпературите са в интервала от – 4 до + 11 С°. Времето над страната е предимно ясно. Вятър духа в област Варна. Пътните настилки в страната са предимно мокри, на места заснежени, по усойните места заледени, почистени и обработени. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: Отворена

Кой е най-подходящият за вас партньор според зодията

https://vesti.bg/koj-e-naj-podhodiashtiiat-za-vas-partnior-spored-zodiiata-6064162

Ако някой е същата зодия като мен, логично е аз да се привлека от плюсовете му, но и минусите на зодията ще ме отблъскват

5500 кукери на фестивали в Разлог и Симитли

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5996337

5500 кукери на фестивали в Разлог и Симитли19 групи и близо 2500 участници дефилираха на VII международен кукерски карнавал “Старчевата” в Разлог. Гости бяха и групи от Македония, които представиха традиционни за тяхната култура обичаи за борбата между доброто и злото. Победители в тазгодишния карнавал са две групи - маскарадната “Кукери” от ямболското с.

Германците съкращават консумацията си на месо от екологични съображения

http://www.moreto.net/novini.php?n=341317

Четиридесет и пет процента от германците са съкратили консумацията си на месо, за да не вредят на околната среда, установи изследване на "Грийнпийс", цитирано от ДПА. С това немците се надяват да дадат своя принос за ограничаване на последствията от глобалното затопляне.

Снежни човеци и мамут превзеха центъра на Русе

http://www.mediapool.bg/snezhni-chovetsi-i-mamut-prevzeha-tsentara-na-ruse-news258891.html

Различни по форма и големина снежни човеци изникнаха в центъра на Русе, а изработена снежна скулптура на мамут се превърна в пързалка за децата в неделя, предаде БГНЕС. Голямото правене на снежни човеци в градинката срещу общината в близост до Паметника на Свободата тръгна като граждански протест срещу непочистеното пространство. Към недоволните обаче за забавление се присъединиха излезли на разходка в омекналото слънчево време родители и децата им. Дори се получи и състезание между оформящите снежните топки групи. Родителите помагаха с украсата на децата и накрая някои от творбите се оказаха съчетание на различни герои, съобразно артистичния поглед на автора, които обедини образите на Джаба, Чебурашка и Чичко-Тревичко. В края на своеобразната работилница се оформи алея със снежни човеци. Наблизо пък изникна снежен мамут, изработен от скулптора Даниел Кънчев и неговите ученици от гимназията по строителство и архитектура. Фигурата стана част от Ледения фестивал, който започна в средата на декември, а натрупания около нея сняг се превърна в пързалка за най-малките.

В десетката: Десет, обявени за издирване, задържани в Бургско

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636997

10 криминално проявени, били обявени за издирване, са задържани на територията на Бургаска област от началото на специализираната акция срещу битовата престъпност. Това стана ясно на извънредния брифинг в Бургас на МВР-министърът в оставка Румяна Бъчварова. Днес тя се срещна с ръководството на Областната дирекция на полицията, за да се набележат конкретни мерки в кампанията срещу престъпността в малките населени места. „Задържаните са с различен профил, всички те са издирвани за извършени престъпления", посочи шефът на Областната дирекция на МВ...

Вдигат двойно лимита за гориво на полицейските коли

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636996

Правителството отпусна средства за допълнително гориво на полицейските автомобили, лимитът за бензин ще бъде увеличен двойно. Това са само част от мерките, които МВР предприема в стартиралата акция за борба с битовата престъпност, обяви в Бургас министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. МВР ще обнови половината от автопарка си. За цялата страна ще бъдат доставени нови 278 полицейски автомобила, осигурени са средства за допълнително 300 коли, посочи Бъчварова. „Статистическите данни показват спад в битовата престъпност. Всеки ...

Топ 7 на „най-умните“ страни по света

https://news.bg/charts/top-7-na-nay-umnite-strani-po-sveta.html

В тези държави има най-много завършили в сферата на науката и изследванията

60 000 павета подаряват на Нонка Матова

https://www.24chasa.bg/region/article/5996019

60 000 павета подаряват на Нонка Матова60 000 павета ще получи Тракийското дружество "Войвода Руси Славов" в Пловдив, чийто шеф е бившата царска депутатка Нонка Матова. Тя е поискала от общината да получи безвъзмездно гранитните блокчета във връзка с облагородяване на пространството от 600 квадратни метра пред бившето кино "Тракия" в кв. "Кючук Париж".

Коментар на седмицата №1: Къде е пъпът на София?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5996124

Коментар на седмицата №1: Къде е пъпът  на София?Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е номер 1- 106580 са го чели. Не се знае мъжки ли е, женски ли е, но по-често е в родителен падеж Kойто се взира достатъчно дълго в пъпа на София, в един момент усеща, че него вече го няма там. Пъпът на столицата не само мърда в различни равнини и се мести постоянно.

Заради финансови проблеми закриват най-стария цирк – "Ринглинг Брадърс"

http://www.cross.bg/bradurs-ringling-slonove-1531592.html

/КРОСС/ Най-старият цирк - „Ринглинг Брадърс", основан преди 146 години, няма да изнася вече представления. Причината са сериозни финансови затруднения, съобщава bTV. Намаляващата посещаемост и високи разходи са причините за решението, обявиха от „Ринглинг Брадърс". Основната причина за финансовите проблеми на цирка е принудата да не използва в представленията си слонове. Организации за защита на животните водиха дълги години дела срещу „Ринглинг Брадърс" и успяха да издействат забрана за превозването на слонове от град в град.

Почина един от пострадалите при катастрофата край Разград

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996378

Почина един от пострадалите при катастрофата край РазградКатастрофата на главен път Разград – Шумен отне живота на 66-годишен мъж. Инцидентът е станал около 10.15 часа на 13 януари в отсечката преди село Ушинци. Това съобщиха от ОДМВР-Разград. Мъжът е управлявал джип с несъобразена с атмосферните условия и състоянието на пътя скорост. Изгубил е контрол над автомобила,

Емануела: Бащата на втория ми син ме тормозеше, докато бях бременна (видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5996365

Емануела: Бащата на втория ми син ме тормозеше, докато бях бременна (видео)„Бащата на второто ми дете ме тормозеше – най-вече психически, докато бях бременна”. Това сподели поп-фолк дивата Емануела в шокираща изповед пред Мариян Станков-Мон Дьо в ефира на „Събуди се”. Певицата разказа за влошените отношения между нея и семейството на Димитър, в когото признава, че е била лудо влюбена.

Какво ще е времето в следващите дни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636972

В последния ден от седмицата валежите спират, а облаците се разкъсват и ще се радваме на слънчева неделя, повече облаци ще останат над Източна България и някои планински райони. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад. Дневните температури през деня в неделя ще са малко по-ниски отколкото в събота. Очаква се максималните температури за деня да достигнат от минус 1 до 4 градуса. През нощта срещу понеделник бързо ще се заоблачи и от юг ще завали. В началото на следващата седмица времето ще бъде облачно, с валежи от сняг, в крайните югоизточ...

Емилия Йорданова остана 44-а в преследването

http://offnews.bg/news/n_1/n_644505.html

Емилия Йорданова остана 44-а в старта от преследването за Световната купа по биатлон в Руполдинг. Единствената ни представителка, добила право на участие, завърши с един пропуск в стрелбата и на 4,50 минути зад победителката Кайса Макарайнен от Финландия, кото триумфира с време 30:58.0 минути и една грешка на рубежа. Втора се нареди чехкинята Габриела Коукалова, която пропусна две мишени и изостана с една минута. Трета финишира французойката Мари Дорен-Абер, която сгреши три пъти в стрелбата и изостана с 1:23.1 минути от победителката.

Разбита е гигантска мрежа за трафик на хора и терористи от ПКК и ФЕТО, България е част е нея

http://www.cross.bg/mrezhata-mrezha-tyrtziya-1531591.html

/КРОСС/ България е основна част от маршрут и тайна мрежа за прехвърляне на мигранти от Афганистан, Сирия и Пакистан към Европа с инфилтрирани в тях кюрдски терористи от ПКК и от организацията ФЕТО на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен. Мрежата започва да се разплита след операция на дирекцията по контрабандата и трафика на хора в Истанбул, в сътрудничество с полицейските сили от 13 държави, съобщава турският в."Хюрриет". В Турция са обискирани адресите на 40 заподозрени, 35 са задържани под стража със съдебно решение, останалите петима са под домашен арест. Миналия април в службата за борба с трафика на мигранти и търговията с хора започнаха да пристигат разузнавателни доклади за наличието на организирана групировка, прехвърляща кюрди от Югоизточна Турция и бежанци към Европа. Докладите се потвърждават и през месец май м.г., става ясно, че мрежата осигурява незаконно преминаване през границите и на кюрдски терористи от ПКК. Това дава повод за спешни срещи на екипите за борба с тероризма и на разузнаването. След опита за преврат от 15 юли м.г. доклади на разузнаването сочат, че освен кюрдски сепаратисти, към Европа са прехвърляни тайно и членове на организацията ФЕТО. След анализ на всички данни на 29 септември м.г. започва проследяването на 17 души - физическо и със специални разузнавателни средства. Тогава е разкрита огромната мрежа около мъж с инициали О.К. и братята му

Шарлопов: Тръмп ще промени света (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996361

Шарлопов: Тръмп ще промени света (видео)
„Смятах, че Доналд Тръмп няма желание да става президент, но явно съм се лъгал. Мисля, че той ще промени света”, каза в предаването „Комбина” бизнесменът Стефан Шарлопов. „Не държа да ме наричат българския Доналд Тръмп. Единствената прилика е, че сме започнали от нулата. Разликата е, че той е фалирал няколко пъти, а аз все още не съм.

Труп на удавник е изхвърлило морето край шабленското село Тюленово

http://www.moreto.net/novini.php?n=341327

Труп на удавник е изхвърлило морето край шабленското село Тюленово. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна кметът на община Шабла Мариян Жечев. Той добави, че трупът е изплувал сутринта на 14 януари край лодкостоянката на морския бряг.

Отвориха пътя Кардам - Дуранкулак

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636994

Всички пътища от републиканската пътна мрежа - първи, втори и трети клас в област Добрич са  проходими при тежки зимни условия, информираха от Областна управа. „През целия ден машини на пътно-поддържащата фирма работиха за уширяване на определени участъци, в които все още имаше стеснения поради натрупани снегонавявания“ – обясни областният управител Детелина Николова. Отворен за движение на МПС до 3.5 т е пътят Кардам-Рогозина-Спасово-Дуранкулак. „На територията на цялата област е осигурена проходимост за придвижване на училищните автобуси по р...

10 обявени за издирване са задържани в Бургаска област

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996357

10 обявени за издирване са задържани в Бургаска област 10 криминално проявени, които са били обявени за издирване, са задържани на територията на Бургаска област от началото на специализираната акция срещу битовата престъпност. Това стана ясно преди минути на извънредния брифинг, който вътрешният министър Румяна Бъчварова даде в морския град. Преди това тя разговаря с ръководството на ОД МВР във

Константин Проданов замества Георги Първанов начело на АБВ

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/konstantin-prodanov-zamestva-georgi-pyrvanov-nachelo-na-abv-232108/

Партията ще се промени радикално, но няма да залита към крайното ляво, коментира новият председател

Варненските хотелиери очакват ръст на туристите между 30 – 40% в периферията на сезона

http://www.moreto.net/novini.php?n=341326

С около 25% повече от миналата година са били гостите във варненските хотели през празничния декември. Включително и варненци са посрещнали Нова година в градски хотели. Очакванията на местните хотелиери са за силна 2017-а. Силна празнична кампания през декември отчитат от Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

Георги Първанов: Днес не е моят бенефисен мач, няма да окача бутонките на пирона

http://www.cross.bg/purvanov-pirona-georgi-1531590.html

/КРОСС/ "Днес не е моят бенефисен мач, няма да окача бутонките на пирона. Аз съм вградил сянката си в нашия проект и ще дам всичко от себе си за неговия успех".  Това каза бившият вече лидер на АБВ Георги Първанов по време на Втория конгрес на партията тази неделя. Първанов се оттегли от оперативната политика на АБВ. Той мотивира решението си освен с лични причини с важни политически мотиви. "След 25 години в политиката мога да кажа, че сега просто е друга политическата епоха", каза още президентът на България (2002-2012 г).  

"Евертън" удари звучен шамар на "Сити" и го извади от топ 4

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/15/2900150_evertun_udari_zvuchen_shamar_na_siti_i_go_izvadi_ot/?ref=rss


"Евертън" записа впечатляващ домакински успех с 4:0 над един от кандидатите за титлата в английското първенство - "Манчестър сити".

"Карамелите" спечелиха двубоя от 21-ия кръг с голове на Ромелу Лукаку, Кевин Миралас, Том Дейвис и Адемола Луукман и така костваха на "гражданите" мястото им в топ 4 на класирането.

Играчите на Хосеп Гуардиола записаха второ поражение в последните си три шампионатни мача и вече заемат пета позиция с 42 точки и са на седем от лидера "Челси" и...

Утре ще е облачно и почти без валежи

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5996347

Утре ще е облачно и почти без валежиПрез нощта от юг облачността ще се увеличава, но ще се задържи почти без валежи. Ще е почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 11 и минус 6 градуса, по-високи ще са по морския бряг. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ към БАН, съобщава БТА. През деня увеличението на облачността ще продължи и около обяд

Русия била жертва на все повече кибератаки от чужбина

http://www.mediapool.bg/rusiya-bila-zhertva-na-vse-poveche-kiberataki-ot-chuzhbina-news258890.html

Русия понася все повече кибератаки от чужбина, каза високопоставен представител по руската сигурност в отговор на обвиненията от Запада, че Москва атакува агресивно информационни мрежи в САЩ и Европа в интервю за в. "Российская газета", което ще бъде изцяло публикувани в понеделник. "Напоследък забелязваме значително увеличаване на опитите от външни сили за причиняване на вреди на руските информационни системи", каза секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев пред "Российская газета".   "Това са случаи на хакерство и на несанкционирано събиране на лични данни. Широко се използват световните оператори и провайдъри, а предприеманите методи постоянно еволюират", каза Патрушев. "Администрацията на Барак Обама голословно обвинява Русия в хакерски атаки, съзнателно игнорирайки факта, че основните интернет сървъри се разполагат на територията на САЩ и  се използват от Вашингтон за разузнаване и други цели, включително за запазване на американското господство в света", каца представителят на Русия. По думите му стратегическа цел на Русия е да се създаде система от общопризнати правила за отговорно поведение на държавите в информационното пространство, по каквато се работи в рамките на ООН по предложение на Москва. Идеята е подкрепена от около 80 държави, посочва изданието . Патрушев допълни, че Москва се надява да установи конструктивни контакти с бъдещото правителство на Тръмп, който ще заеме президентския пост на 20 януари, включително в сферата на борбата с тероризма. Патрушев каза още, че Русия разполага с данни за сътрудничество на отделни държави и транснационални компании с терористи, предаде ТАСС. "Става дума за закупуване на нефт и други суровини от терористите, както и за плащане на пари за получаване на разрешителни за производство и транспорт на стоки в контролираните от тях територии", каза той. По думите му авантюрите на американското правителство са довели до разцвет на тероризма, засилване на сунитско-шиитския разрив и до хуманитарна катастрофа в отделни държави и региони. Нарастването на броя на мигрантите и бежанците в Европа са в резултат от политиката на САЩ и техните съюзници по смяна на неудобни за тях режими, обвини Патрушев Вашингтон.

АБВ с нов председател

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/c86ySIbZPlA/

Финансистът Константин Проданов е новият председател на АБВ. Той бе избран на мястото на Георги Първанов. Останалите номинации бяха на Трендафил Величков, Мариана Тодорова, Марин Киров и други.

“Налага се АБВ да се промени радикално”. Това каза новоизбраният лидер на АБВ Константин Проданов по време на Втората сесия на Втория конгрес на АБВ. “Още сега искам да разсея внушенията, които някои имат. Радикализацията на идеите не означава залитане крайно в ляво”. Проданов коментира, че от самото начало силата на АБВ е в това, че предлага смислени и работещи решения, а не непременно това, което хората искат да чуят.

Според него трябва да се поговори за това какъв тип организация ще бъде АБВ оттук нататък. „В организационно отношение постигнахме много. Променената ситуацция налага търсене на нови форми на комуникации с хората. Трябва да се върнем към синтеза на идеи отдолу нагоре и то със силно гражданско участие”, заяви новоизбраният лидер на АБВ,цитиран от Кросс. “Мисля, че много сериозно трябва да мислим за електронни допитвания до членската маса, до симпатизантите ни”, допълни още той. По думите му АБВ трябва да се разграничи от ГЕРБ и да търси консолидация с лявото пространство.

Петима нови футболисти подсилват състава на "Спартак"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636993

С петима нови футболисти се подсили плевенския Спартак. Между тях са французин и двама юношески национали на България. 20-годишния Родриго Минетеламио е юноша на Кан /Франция/. Играе като централен защитник. Димитър Буров /19 г./ от Славия /София/ е част от националния тим на България U19. Левият защитник е юноша на Левски /София/. Още един кадър на „синята" школа идва в Спартак. Става въпрос за капитана на юношеския национален отбор на България, набор '98 Георги Янев. В момента 18-годишния полузащитник е на подготовка с представителния тим на ...

Седмичен хороскоп за 16-22 януари

https://www.actualno.com/curious/sedmichen-horoskop-za-16-22-januari-news_587649.html

Овен Седмицата започва с шанса да се освободите от всичко, което ви тежи в живота. Още в понеделник запретнете ръкави и не се колебайте да се разделите с всичко ненужно, това което само ви товари, но не води до никакви резултати. Вторник е добре да бъдете по-твърди в отстоява

Труп на удавник е изхвърлило морето край село Тюленово

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996319

Труп на удавник е изхвърлило морето край село ТюленовоТруп на удавник е изхвърлило морето край село Тюленово, община Шабла. Това съобщи пред радио „Фокус” кметът на Шабла Мариян Жечев. Той добави, че трупът е изплувал сутринта на 14 януари край лодкостоянката на морския бряг. Екип на "Гранична полиция" е пристигнал на мястото. В момента се води следствие от Районно управление на МВР-Шабла за

Експерт: Срещу Русия се извършват все повече кибератаки от чужбина

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996288

Експерт: Срещу Русия се извършват все повече кибератаки от чужбина Русия понася все повече кибератаки от чужбина, каза високопоставен представител по руската сигурност, в отговор на обвиненията от Запада, че Москва атакува агресивно информационни мрежи в САЩ и Европа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. "Напоследък забелязваме значително увеличаване на опитите от външни сили за причиняване на вреди на руските

Министър Бъчварова на границата при Малко Търново, няма мигранти от декември

https://www.24chasa.bg/region/article/5996267

Министър Бъчварова на границата при Малко Търново, няма мигранти от декемвриНулев е миграционният натиск от декември в района на Малко Търново. Това стана ясно днес, по време на инспекция на място, осъществена от вътрешния министър Румяна Бъчварова, директора на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков и заместник-директора на ГД „Национална полиция“ ст. комисар Константин Димитров.

Сръбският президент: Бяхме на ръба на избухването на война

http://www.cross.bg/kosovo-chasa-prezident-1531589.html

/КРОСС/ Бяхме на ръба от избухването на война. Албанците искат война. Това каза сръбският президент Томислав Николич след заседанието на Съвета по национална сигурност по повод инцидента със сръбския влак, който потегли вчера от Белград за Косово, но се върна обратно тази нощ след като не успя да пристигне до град Митровица, в северната част на Косово, предадоха агенциите. Според Николич "всеки следващ опит на косовските институции в Прищина да предизвикат сблъсък ще завърши много лошо". "По този въпрос нека да се замислят както самите албанци, така и техните спонсори", каза още сръбският президент. Влакът, който вчера сутринта потегли от Белград за косовския град Митровица се върна обратно в сръбската столица в 5.00 часа тази сутрин българско време. Пътуването на влака продължи над 19 часа. Композицията потегли в 8.30 часа местно време вчера, но в 16.30 часа бе спряна в Рашка последната спирка преди влизане в Косово. На гарата в Рашка влакът престоя близо 4 часа и в 20.40 часа снощи потегли обратно към Белград. Вчера косовският президент Хашим Тачи написа на страницата си във Фейсбук, че влакът от Белград не бива да бъде допускан, защото това е „сръбска провокация". В социалните мрежи в Косово се появиха съобщения, че албанците минират железницата, по която трябва да мине сръбския влак. Отделно правителството на Косово изпрати полицията и спецчасти по границата със Сърбия

Сърбия заплаши Косово с война заради спрян влак

http://offnews.bg/news/n_1/n_644504.html

Сърбия заплаши, че може да използва армията си след като косовските власти спряха прокативен влак с надписите "Косово е Сърбия", пътуващ от Белград към Косовска Митровица.  „Ще изпратим армията, за да защитим сърбите от потенциални убийства“, предупреди сръбският президент Томислав Николич, предава австрийската ORF, цитирана от агенция "Фокус". Николич направи изявлението си след заседание на Националния съвет за сигурност.  „Ако сърби биват убивани, то ние ще изпратим армията. Ще отидем всички, дори аз ще отида – няма да ми е за първи път“, категоричен бе сръбският президент.  Николич каза също така, че изпращането на специални части, които да спрат влака на сръбско-косовската граница, е знак, че Прищина иска война. По думите му в събота Сърбия и Косово са били близо до конфликт.  От своя страна премиерът на Косово Иса Мустафа заяви, че Прищина винаги ще предприема мерки срещу подобни послания. "Институциите на република Косово винаги ще предприемат такива мерки, за да защитят суверенитета на страната и няма да допуснат машини, която да провокират с послания на окупация", заяви Мустафа, цитиран от Ройтерс.  

Сърбия заплаши Косово с армията си

http://www.moreto.net/novini.php?n=341320

След инцидента със спирането на първия за последните 18 г. влак, който трябваше на свърже Белград с Косовска Митровица, Сърбия заплаши да използва армията си срещу най-младата балканска държава, предава австрийската медия ORF. „Ще изпратим армията, за да защитим сърбите от потенциални убийства“, закани се държавният глава Томислав Николич след заседание на Националния съвет за сигурност.

Австрия отчита по-малко молби за бежански статут

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996275

Австрия отчита по-малко молби за бежански статутВ Австрия през 2016 молбите за бежански статут са намалели с 50 на сто спрямо предходната година, получили са го малко под 37 хиляди души, колкото е определената от властите допустима граница. За 2017 границата е 36 хиляди, но консерваторите от управляващата коалиция поискаха бройката да стане 17 хиляди, съобщава БНТ.

Кристоферсен спечели битката с Хиршер в слалома във Венген

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/15/2900149_kristofersen_specheli_bitkata_s_hirsher_v_slaloma_vuv/?ref=rss


Хенрик Кристоферсен спечели за втора поредна година слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в швейцарския зимен център Венген.

22-годишният норвежец финишира за 1:43.31 минути на пистата "Лауберхорн", след като бе най-бърз в първия манш с 52.51 секунди и успя за запази първото си място и след второто спускане. Това бе негова четвърта победа за сезона и общо 14-а в кариерата.

Втори на 15 стотни завърши защитаващият титлата си Марсел Хиршер. Австриецът беше...

Христо Бонев получи инфаркт

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636992

Легендата на Локомотив и българския футбол Христо Бонев е получил масивен инфаркт, предаде Gong.bg. Бонев се е почувствал зле рано тази сутрин и е бил закаран до болницата от сина си. Той е хоспитализиран в клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ "Свети Георги", съобщава "Марица". Той е подложен на операция, която тече и в момента.

"Лукасфилм" отрече да планира дигитална принцеса Лея

http://www.mediapool.bg/lukasfilm-otreche-da-planira-digitalna-printsesa-leya-news258889.html

Кинокомпанията "Лукасфилм" опроверга информацията за поява на дигитална версия на актрисата Кари Фишър в ролята на принцеса Лея в новия епизод от космическата сага "Междузвездни войни", чиято премиера се очаква този декември. Такива слухове се появиха след смъртта на Фишър, която си отиде на 60 години след тежък инфаркт дни преди края на 2016 г. Още тогава от "Лукасфилм" заявиха, че снимките с участието на принцеса Лея в осмия филм от поредицата вече са приключени. Сега в специално изявление до феновете, компанията уверява, че няма никакво намерение да възражда образа на принцеса Лея или генерал Лея Органа с помощта на компютърната графика в новите "Междузвездни войни". "Лукасфилм" заявява, че пази паметта на актрисата и почитта към всичко направено от нея за филмовата поредица. За последно Кари Фишър се превъплати в ролята на принцеса Лея, но като генерал водещ съпротивата срещу опитите за възраждането на галактическата империя, в седмата част на поредицата, създадена след покупката на "Лукасфилм" от "Уолт Дисни". Преди това тя игра в първите три епизода – IV-ти, V-ти и VI-ти, заедно с Харисън Форд и Марк Хамил. Тримата се завърнаха в седми епизод, в  който появата на Хамил бе моментна със загатване за  по-голямо участие в осмия епизод, а Форд приключи със снимките в сагата. Излезлият миналия декември на киноекран филм "Rogue One: История от Междузвездни войни" няма нищо общо с разказваната в седемте досегашни епизода история и е подгрявка на феновете за поредната част от "Междузвездни войни".

Сравниха грозната Мис Хелзинки и красивата Мис Франция с маймуни

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5995169

Сравниха грозната Мис Хелзинки и красивата Мис Франция с маймуниВ България сме свикнали всеки конкурс за красота да е съпроводен със скандали. Винаги има недоволни от избора, винаги има обвинения, че титлата е купена. Злобните нападки и коментари в това отношение обаче не са типични само на нашите географски ширини. Тези дни два конкурса предизвикаха истинска истерия в медиите, и то не само на местно ниво.

Фалшива бомбена заплаха принуди полет за Германия да кацне в Кувейт

http://offnews.bg/news/n_1/n_644503.html

Полет от Оман на нискобюджетното подразделение на "Луфтханза" - "Юроуингс", ще продължи към Германия след получи зелена светлина от властите в Кувейт, където бе принуден да кацне заради бомбена заплаха, предават от компанията, цитирани от Ройтерс.  Самолетът Airbus A330 с 287 пътници на борда кацна аварийно в Кувейт, за да бъде проверен. Местните авиационни власти не са намерени следи от експлозиви.  Пътниците ще продължат към Кьолн със същата машина, потвърди говорител на "Юроуингс". Очаква се самолетът да излети в полунощ българско време. 

Асен Гаргов с рак, нуждае се от спешна операция в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996237

Асен Гаргов с рак, нуждае се от спешна операция в ТурцияПевецът, китарист и композитор Асен Гаргов води тежка битка с онкологично заболяване и се нуждае от средства. Апелът отправи Сдружение Българска музикална асоциация. Дългогодишният партньор и колега на Лили Иванова е претърпял няколко операции в България, но болестта напредва и се налага лечение в Турция. Необходими са още 20 000 долара.

Сърбия заплаши Косово с армията си

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996272

Сърбия заплаши Косово с армията сиСлед инцидента със спирането на първия за последните 18 г. влак, който трябваше на свърже Белград с Косовска Митровица, Сърбия заплаши да използва армията си срещу най-младата балканска държава, предава австрийската медия ORF, цитирана от "Фокус". „Ще изпратим армията, за да защитим сърбите от потенциални убийства“,

Разбита е мащабна мрежа за трафик на хора с участието и на България

https://www.actualno.com/balkani/razbita-e-mashtabna-mreja-za-trafik-na-hora-s-uchastieto-i-na-bylgarija-news_587652.html

България е основна част от маршрут и тайна мрежа за прехвърляне на мигранти от Афганистан, Сирия и Пакистан към Европа с инфилтрирани в тях кюрдски терористи от ПКК и от организацията ФЕТО на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен. Мрежата започва да се разплита след опера

Коментар на седмицата №2: Дрънкала от градския комфорт се подиграват със зимната криза

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5996160

Коментар на седмицата №2: Дрънкала от  градския комфорт  се подиграват със зимната кризаАко не беше взела мерки, държавата щеше да е виновна. Като взе мерки- пак е виновна ПИСНА МИ да чета подигравки, свързани със зимната криза. В момента поредният лайномет се изказва по една телевизия - как в най, най, най-кризисните места в страната фирмите за почистване не работели, дори не събирали боклука. Ба!

Разбита е гигантска мрежа за трафик на хора с участието и на България

https://www.actualno.com/balkani/razbita-e-gigantska-mreja-za-trafik-na-hora-s-uchastieto-i-na-bylgarija-news_587652.html

България е основна част от маршрут и тайна мрежа за прехвърляне на мигранти от Афганистан, Сирия и Пакистан към Европа с инфилтрирани в тях кюрдски терористи от ПКК и от организацията ФЕТО на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен. Мрежата започва да се разплита след опера

Албанските власти освободиха 731 затворници

http://www.cross.bg/zatvornitzi-godini-albanskite-1531588.html

/КРОСС/ Албанските власти освободиха 731 затворници, след като те получиха амнистия, инициирана от Министерство на правосъдието, съобщава агенция Xinhua, позовавайки се на албанска медия. Още през декември парламентът в Тирана прие амнистията, за която беше определено да бъде изпълнена в средата на януари. Освободените бяха затворници с до две години затворнически престой, както и тези, на които им оставаха две години. Амнистирани бяха също жени над 55-годишна възраст, мъже над 60 години и непълнолетни лица.

С парите, предвидени за ремонта на НДК, могат да бъдат спасени над 4 170 болни деца

https://www.actualno.com/society/s-parite-predvideni-za-remonta-na-ndk-mogat-da-bydat-spaseni-nad-4-170-bolni-deca-news_587639.html

С 35-те милиона лева държавни пари, които ще бъдат изхарчени за лъскането на НДК, могат да бъдат закупени 500 супермодерни линейки за центровете за спешна медицинска помощ в страната. Това напомнят от Национална асоциация „С грижа за децата в риск” в писмо, изпратено до р

Откриват младежки информационно-консултантски центрове във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=341289

Във Варна отново отварят врати няколко младежки информационно-консултантски центрове (МИКЦ), научи Moreto.net. На 16 януари - понеделник, от 14:00 ч. в сградата на читалище “Отец Паисий” (ул. „Братя Бъкстон“ 12а) ще бъде проведена първата встъпителна пресконференция на два от тях - “Младежки информационо-консултантски център - Варна” (МИКЦ Варна) и “Младежки информационно-консултантски център Скаут” (МИКЦ Скаут).

Десетки дупки зейнаха по Е-79 след силните студове

https://vesti.bg/bulgaria/desetki-dupki-zejnaha-po-e-79-sled-silnite-studove-6064160

Най-трагично е състоянието на пътя на изхода на Благоевград в посока Симитли

Ирина Бокова: Културното наследство не трябва става заложник на войни или манипулации

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996268

Ирина Бокова: Културното наследство не трябва става заложник на войни или манипулацииНова Конвенция на Съвета на Европа ще отговори на престъпленията срещу културните ценности „Културното наследство е за всички, то не може да се поделя и не трябва става заложник на войни или манипулации. Длъжни сме да отговорим“. Така обобщи в Twitter Ирина Бокова по повод участието й в срещата на Комитета на министрите на Съвета на Европа в

„Кварталът на богатите“ в Монтана не замърсявал язовир „Огоста“

https://www.24chasa.bg/region/article/5996265

„Кварталът на богатите“ в Монтана не замърсявал язовир „Огоста“ Палатите от „Кварталът на богатите“ в Монтана край язовир „Огоста“ имали надеждни строителни книжа и не замърсявали язовира. Това установило при проверка Министерството на регионалното развитие и благоустройството, се казва в отговор до областния управител на Монтана Ивайло Петров. По повод публикацията на „24 часа“ са се самосезирали

Дългата ръка на Москва в обединението на Кипър

http://www.investor.bg/analizi/91/a/dylgata-ryka-na-moskva-v-obedinenieto-na-kipyr-232064/

Обединеният Кипър може да стане част от НАТО, а газовите находища да бъдат използвани от Турция и ЕС, което не се харесва на Русия

Линдзи Вон се завърна на пистата с 13-о място в спускането

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/15/2900138_lindzi_von_se_zavurna_na_pistata_s_13-o_miasto_v/?ref=rss


Линдзи Вон записа първо участие през сезона, след като се възстанови от фрактура на ръката, получена през ноември.

Американската звезда завърши на 13-о място в спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини на в австрийския курорт Алтенмаркт-Цаухензее.

Кристине Шайер изненадващо спечели състезанието пред родна публика и записа първа победа в едва 12-ия си старт за купата. Тя стартира с №25, но направи отлично спускане и изпревари с 39 стотни от секундата Тина...

Въздържането от секс води до по-дълъг живот

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636991

Ако искате да живеете по-дълго - това си има цена. Трябва да напълно да се откажете от секса, за да достигнете до дълбоки старини, пише в. "Дейли мирър". Досега учените считаха, че поддържането на сексуални контакти в третата възраст помага на дълголетието. Но според последно проучване на специалисти от университета в Шефилд пълното отказване от секса е най-ефикасно, за да бъдат максимално удължени дните ни на този свят. Може би точно поради тази причина монасите и монахините доживяват редовно до дълбоки старини, за разлика от почитателите на п...

Животът на футболната легенда Христо Бонев спасен на ръба след инфаркт

http://www.mediapool.bg/zhivotat-na-futbolnata-legenda-hristo-bonev-spasen-na-raba-sled-infarkt-news258888.html

След сърдечна операция, продължила повече от пет часа, животът на футболната легенда Христо Бонев е бил спасен в последния момент, предаде Нова телевизия в неделя. Прогнозите му за оздравяване са добри, смятат от пловдивската университетска болница "Свети Георги", където бившият футболист и треньор на българския национален тим постъпи след инфаркт. Христо Бонев се е почувствал зле рано тази сутрин и е бил закаран до болницата от сина си, съобщи по-рано през деня местният вестник "Марица. За спешната операция от София е пристигнал водещият кардиохирург на България професор Генчо Начев. Той е поставил два байпаса на Христо Бонев. "На ръба. Опитали са се да изтеглят съсирека кръв в запушената артерия. Най-важното е, че веднага са се обърнали към кардиохирургията. Изчистили сме всичко. Съпругата му каза, че никога не се е оплаквал от сърце", коментира професор Начев. Бонев ще навърши в началото на февруари 70 години, но се поддържа в добра спортна форма с всекидневни тренировки, посочва телевизията, а само преди дни е подарил лакомства на болните деца от същата болница, където в момента е настанен.

Футболна легенда Христо Бонев е в болница след инфаркт

http://www.mediapool.bg/futbolna-legenda-hristo-bonev-e-v-bolnitsa-sled-infarkt-news258888.html

Футболната легендата на "Локомотив" (Пловдив) и треньор на националния ни тим в периода 1996- 1998 г. Христо Бонев е получил инфаркт, съобщи пловдивският вестник "Марица". Той се почуствал зле в неделя сутринта и бил отведен на лекар от сина му. Така Бонев е бил хоспитализиран в клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. За спешна операция от столицата специално е пристигнал един от водещите кардиохирурзи в България - професор Генчо Начев. Той ще постави два байпаса на бившия нападател, който след по-малко от месец трябва да празнува 70-годишен юбилей. Прогнозите за оздравяване са добри, твърдят от Университетската болница.

"Ислямска държава" превзе нова територия в Сирия

http://www.cross.bg/durzhava-islyamska-grypirovkata-1531587.html

/КРОСС/ Групировката „Ислямска държава" превзе територия около ключов град в Източна Сирия. След нападението в Дейр ез-Зор, джихадистите са завзели земя близо до военновъздушна база в покрайнините на града, предаде АФП, цитирани от БНТ. Вчера членове на правителствените сили и бойци на групировката „Ислямска държава" бяха убити при свирепа джихадистка атака в източната част на Сирия. Загинаха над 10 войници и 20 от представителите на групировката. Двама цивилни бяха убити при ракетен обстрел на контролираните от правителството зони в града. Около 200 000 души живеят в град Дейр ез-Зор, който е обсаден от „Ислямска държава" от началото на 2015 г. и е столица на богатата на петрол провинция със същото име. Джихадистите се опитват да завладеят целия град. Говорителят на Сирийския център за правата на човека Рами Абдел Рахман определя атаката като една от най-жестоките през изминалата година. Крехко примирие бе постигнато с помощта на Русия и Турция, като от 30-ти декември насам прекратяването на огъня донесе относително спокойствие за по-голямата част на страната. Договорката обаче не включва „Фатех ал-Шам", бивш филиал на „Ал Кайда", както и групировката „Ислямска държава".

Италианската полиция арестува един от най-опасните мафиоти в страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996253

Италианската полиция арестува един от най-опасните мафиоти в странатаВ района на остров Сицилия италианската полиция успя да арестува 30-годишния Андреа Ница – един от най-опасните мафиоти в средиземноморската страна, предава Deutsche Welle. По данни на местни медии мъжът влиза в списъка на 100-те най-опаси престъпници в Италия, издирвани от полицията, съобщава "Фокус".

Полицаи спипаха 300 000 цигари без бандерол в Добрич

http://offnews.bg/news/n_1/n_644502.html

Голямо количество контрабандни цигари са открити в рамките за съвместна операция, проведена от служители на ГД „Гранична полиция“ и ОДМВР-Добрич, предават от пресцентъра на МВР.  В района на контролно-пропускателен пункт на входа на Добрич униформените спрели за проверка лекотоварен автомобил с добричка регистрация. В колата пътували двама мъже – жители на Добрич и с.Осиково. Проверяващите открили в пода на товарния отсек на автомобила специално изграден тайник. Оттам служителите иззели общо 300 000 къса цигари от различни марки, без акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство за незаконно държане и пренасяне на акцизни стоки без бандерол. Откритите цигари и превозно средство са иззети, а двамата мъже са задържани за 24 часа. 

Следващите дни ще са критични за получилия инфаркт Христо Бонев (обновена)

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/15/2900133_sledvashtite_dni_shte_sa_kritichni_za_poluchiliia/?ref=rss


Легендата на "Локомотив" (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев е получил инфаркт. Той бе хоспитализиран в клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ "Свети Георги".

За спешната операция от столицата специално пристигна един от водещите кардиохирурзи в България - професор Генчо Начев. Той постави два байпаса на бившия нападател, който след по-малко от месец трябва да празнува 70-годишен юбилей.

Бонев е докаран в болницата рано сутринта. Борбата за живота му е продължила...

Следващите дни ще са критични за футболната легенда Христо Бонев (обновена)

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/15/2900133_sledvashtite_dni_shte_sa_kritichni_za_futbolnata/?ref=rss


Легендата на "Локомотив" (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев е получил инфаркт. Той бе хоспитализиран в клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ "Свети Георги".

За спешната операция от столицата специално пристигна един от водещите кардиохирурзи в България - професор Генчо Начев. Той постави два байпаса на бившия нападател, който след по-малко от месец трябва да празнува 70-годишен юбилей.

Бонев е докаран в болницата рано сутринта. Борбата за живота му е продължила...

Футболната легенда Христо Бонев е получил инфаркт

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/15/2900133_futbolnata_legenda_hristo_bonev_e_poluchil_infarkt/?ref=rss


Легендата на "Локомотив" (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев е получил инфаркт, съобщава пловдивският вестник "Марица".

Той е хоспитализиран в клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ "Свети Георги".

За спешната операция от столицата специално е пристигнал един от водещите кардиохирурзи в България - професор Генчо Начев.

Той ще постави два байпаса на бившия нападател, който след по-малко от месец трябва да празнува 70-годишен юбилей.

Прогнозите за...

Десетки дупки „цъфнаха” по Е-79 след рекордните студове (СНИМКИ)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636989

Десетки дупки „цъфнаха" по протежението на ГП Е-79 от Благоевград до Симитли и навлизане в Кресненското дефиле, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.Дупките, някои от които дълбоки до 5 см, се появиха след рекордните студове, сковали страната с настъпването на новата година. Най-трагично е състоянието на изхода на Благоевград в посока Симитли. На излизането от Благоевград след жк „Струмско" има 20-ина дупки, през които товарните автомобили минават с неописуем трясък.Също...

Великобритания може да се превърне в данъчен рай след Brexit

http://www.investor.bg/evropa/334/a/velikobritaniia-moje-da-se-prevyrne-v-danychen-rai-sled-brexit-232104/

Ако страната излезе от ЕС без достъп до пазара, трябва да сменим икономическия модел, смята финансовият министър Филип Хамънд

Разбита е огромна мрежа за трафик на хора с участието и на България

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996243

Разбита е огромна мрежа за трафик на хора с участието и на БългарияБългария е основна част от маршрут и тайна мрежа за прехвърляне на мигранти от Афганистан, Сирия и Пакистан към Европа с инфилтрирани в тях кюрдски терористи от ПКК и от организацията ФЕТО на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, предаде БГНЕС. Мрежата започва да се разплита след операция на дирекцията по контрабандата и трафика на хора в

Красимир Янков: В следващия парламент област Силистра трябва да има свой народен представител от БСП

http://www.cross.bg/silistra-yankov-emilova-1531585.html

/КРОСС/ „Ще направим всичко възможно в следващия парламент област Силистра да има свой народен представител от БСП". Това каза депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на ИБ на БСП Красимир Янков по време на пресконференция, провела се в Силистра. Заедно с него в пресконференцията взеха участие и членът на ИБ на партията Вяра Емилова и общинският съветник, общински и областен председател на БСП - Силистра Георги Кирилов. Вяра Емилова обясни, че е готов проектът за План за управление на БСП след спечелване на предсрочните парламентарни избори, в който има пет основни момента, насочени към активното поколение. „Тези акценти са свързани с развитие на икономиката, с акцент върху малките и средните предприятия, образованието, доходите, здравеопазването и сигурността", обясни тя. Емилова уточни, че са предвидени конкретни стъпки за развитие на хранително-вкусовата промишленост, земеделието и преработката на продукти. Планирано е и създаването на Фонд „Индустрия" с начален капитал от 500 млн. лева за стимулиране на националната и регионална икономика". 30 нови членове са били приети в БСП-Силистра, след спечелването на президентските избори От общинската централа на БСП-Силистра заявиха, че след президентските избори 30 са новите членове на партията със средна възраст 35 г., което било потвърждение на тенденцията, че все повече млади хора имат нагласата да подкрепят кандидати, предложени от левицата

Произшествия и повреди са забавили 3 влакови композиции, 46 са отменени

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996238

Произшествия и повреди са забавили 3 влакови композиции, 46 са отменениПроизшествия и повреди са забавили три влакови композиции, 46 пътнически влака са отменени, това е посочено в информация на Националния щаб за зимната, обстановка на територията на страната, съобщиха от МВР, цитирани от БНТ. Влакът "Варна-Пловдив-София" в междугарието Завой-Зимница удря изоставена каруца в габарита на жп линията.

Кремъл отрече да има планирана среща между Тръмп и Путин

http://offnews.bg/news/n_1/n_644500.html

От Кремъл опровергаха информацията за планирана среща между руския президент Владимир Путин и новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп.   "Все още не е имало разговори за среща", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.  Отговорът на Русия идва след твърдения, разпространени от британския "Съндей таймс", че Доналд Тръмп и екипът му са заявили пред политици от Острова планове за среща между президентите на САЩ и Русия. Като потенциална локация изданието посочва исландската столица Рейкявик. 

Възстановено е движението по пътя София-Самоков

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996231

Възстановено е движението по пътя София-СамоковДвижението по път II-82 София-Самоков е възстановено, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура", цитирани от БТА. Както по-рано съобщихме, движението в участъка бе само в една лента заради

Убиха седем цивилни в сирийската столица Дамаск

https://www.actualno.com/asia/ubiha-sedem-civilni-v-sirijskata-stolica-damask-news_587634.html

Седем цивилни загинаха в сирийската столица Дамаск след бомбардировка от страна на режима, предава AFP, като се позова на Сирийската обсерватория за човешки права. Според организацията правителствени сили са подложили на обстрел селище в района Вади Барада, където се намира главният източник на вода за Дамаск, отбелязва още БНР. Това е най-смъртоносната атака в страната откакто примирието влезе в сила на 30 декември. Снимка: Архив

Уменията, които ще ви се отплащат винаги

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/umeniiata-koito-shte-vi-se-otplashtat-vinagi-6063928

No pain, no gain ("Без болка няма победа"). Ако тази фраза важи за вас, то прочетете този материал

Инфаркт повали Христо Бонев

https://www.actualno.com/bgfootball/infarkt-povali-hristo-bonev-news_587636.html

Легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол Христо Бонев е получил инфаркт, съобщава "Марица". Той е хоспитализиран в клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ "Свети Георги". За спешната операция от столицата специално е пристигнал водещият кардиохирург на България професор Генчо Начев. Той ще постави 2 байпаса на Зума. Прогнозите за оздравяване са добри, твърдят от Университетската болница. Екипът на Actualno.com пожелава скорошно възстановяване на Христо Бонев!    

Инфаркт покоси Христо Бонев

http://offnews.bg/news/n_1/n_644501.html

Легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев е получил инфаркт, съобщава пловдивският вестник "Марица". Той е хоспитализиран в клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ "Свети Георги". За спешната операция от столицата специално е пристигнал водещият кардиохирург на България професор Генчо Начев, който ще го оперира. Той ще постави 2 байпаса на Зума. Прогнозите за оздравяване са добри, твърдят от Университетската болница.

Зимна обстановка в страната към 13 часа

http://www.moreto.net/novini.php?n=341319

Дебелината на снежната покривка е малко по-тънка спрямо сутринта - в Северна България - между 9 и 33 см, а в Южна - между 2 и 23 см. Към 11 ч. температурите в страната са между минус 2° и 3°, по морския бряг от 0° до 4°. Вятърът е от западната четвърт, предимно слаб.

Трима волнонаемни награбили лопати и се появили в кучешкия приют край Шумен да ринат сняг

https://www.24chasa.bg/region/article/5996195

Трима волнонаемни награбили лопати и се появили в кучешкия приют край Шумен да ринат снягОказало се, че тревожният сигнал в социалната мрежа за четириноги, затрупани в клетките си, не се отнася до Шумен, което впечатлило доброволците в камуфлажни облекла През обедната почивка в петък трима волнонаемни войници от Военното училище в Шумен, между които редник и капитан, награбили лопати и отишли да ринат сняг в кучешкия приют край Шумен.

Плодовете и зеленчуците поскъпнаха

http://www.cross.bg/lvkg-edro-poskupnaha-1531584.html

/КРОСС/ Цените на едро на плодове и зеленчуци отбелязаха ръст през изминалата седмица, показват данни на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата. Най-голямо поскъпване има при мандарините, стойността им се покачи с 19,4% и килограм на едро стигна 1,60 лв. Цената на лимоните се покачи с 3,3% до 1,90 лв./кг на едро, портокалите поскъпнаха с 1,8% до 1,13 лв./кг на едро. Ябълките се търгуваха до 1,35 лв./кг на едро, което е повишение с 10,7%. Цената на бананите стигна до 2,05 лв./кг на едро, което е поскъпване с 1%. От цитрусите само грейпфрут и киви поевтиняха, като съответно се търгуваха до 1,56 лв./кг на едро (-2,5%) и до 1,38 лв./кг на едро (-2,8%). При зеленчуците картофите поскъпнаха с 7,5% и се търгуваха до 0,72 лв./кг на едро. Цените на вносните краставици и домати се повишиха съответно с 2,9% до 2,80 лв./кг на едро и с 1,5% до 1,99 лв./кг на едро. При останалите хранителни продукти кашкавал „Витоша" поевтиня с 0,9% и се търгуваше до 10,09 лв./кг, а стойността на кравето сирене намаля с 1% до 5,54 лв./кг. Без промяна остана цената на яйцата, въпреки това заради огнищата на птичи грип в страната, експерти очакват те да поскъпнат с около 10%  

Забрана за камиони над 3,5 тона през Дюлинския проход

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636988

Ограничение за движение на моторни превозни средства над 3.5 тона беше въведено в Дюлински проход. Това съобщиха от Областното пътно управление. Пътищата в Бургаска област вече са проходими и обработени. Властите призовават шофьорите да се движат със съобразена скорост при зимни условия. На АМ „Тракия" в Бургаска област още е в сила ограничението до 80 км/ч. По останалите пътища в областта отпада ограничението за МПС над 12 тона.    ...

В село Конуш са без вода от дни

https://www.actualno.com/asenovgrad/v-selo-konush-sa-bez-voda-ot-dni-news_587626.html

Без вода от дни са жителите на асеновградското село Конуш. Причината – недостиг на живителната течност във водоизточниците, информира кореспондентът на Actualno.com. Виолета Минкова е майка на малко момиченце. Тя разказва, че от години водата в селото или е с ниско налягане, и

Звезда от Бродуей оттегли свое изпълнение в чест на встъпването в длъжност на Доналд Тръмп

http://www.moreto.net/novini.php?n=341292

Певицата Дженифър Холидей, която е сред звездите на Бродуей, отмени концерт в чест на встъпването в длъжност на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп, съобщава британската медийна група BT. Решението ѝ е вследствие на протести на чернокожи фенове на изпълнителката, както и на такива с обратна сексуална ориентация.

Коментар на седмицата №3: Берлин: Вземете си обратно гражданите!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5996165

Коментар на седмицата №3: Берлин: Вземете си обратно гражданите!Публикуваме отново най-четените коментари и анализи през седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Този е трети - с почти 38 000 прочитания. На пръв поглед звучи неморално, но не е. Берлин е в правото си да оказва натиск над държави, които отказват да приемат обратно онези свои граждани, на които Германия е отказала убежище.

Пешеходец загина при катастрофа в Пловдив

http://offnews.bg/news/n_1/n_644498.html

Изясняват се обстоятелствата около пътен инцидент със загинал снощи в Пловдив, предава от пресцентъра от Областната дирекция на МВР-Пловдив.  Сигналът е подаден в 21.30 часа, чрез телефон 112 – на Голямоконарско шосе лек автомобил Audi блъснал движещия се по пътното платно пешеходец, който загинал на място. Към момента самоличността на мъжа е неустановена. Колата управлявал 40-годишен водач от Съединение, чиято алкохолна проба е отрицателна. Местопроизшествието е запазено от екип на сектор „Пътна полиция“. Извършен е оглед от дежурна оперативна група на Трето РУ, където по случая е образувано досъдебно производство. Причините и обстоятелствата около тежкото произшествие са в процес на изясняване.

Кой е новият лидер на АБВ Константин Проданов?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636986

Константин Проданов е роден през 1977 г. в София. Завършил е международни отношения в Юридически факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски", а през 2001 г. магистратура по финанси в Токио, Япония. Константин Проданов е новият лидер на АБВ От 2001 - 2011 г. работи в банковия сектор в Токио, в някои от най-реномираните световни инвестиционни банки като ЮБиЕс и Голдмън Сакс, в качеството си на вицепрезидент на девизия „Търговия с деривативи". ...

Слабо земетресение е усетено в Румъния

http://www.cross.bg/slabo-zemetresenie-e-yseteno-v-rymuniya-1531583.html

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 3,3 по скалата на Рихтер е регистрирано в Румъния, сочат данни от Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Епицентърът е на дълбочина 140 км и се намира 57 км северозападно от град Бузъу и на 120 км северно от столицата Букурещ.

Слабо земетресение с усетено в Румъния

http://www.cross.bg/slabo-zemetresenie-s-yseteno-v-rymuniya-1531583.html

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 3,3 по скалата на Рихтер е регистрирано в Румъния, сочат данни от Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Епицентърът е на дълбочина 140 км и се намира 57 км северозападно от град Бузъу и на 120 км северно от столицата Букурещ.

Зума покосен от инфаркт, в момента го оперира проф. Генчо Начев (обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996191

Зума покосен от инфаркт, в момента го оперира проф. Генчо Начев (обновена)Легендата на "Локомотив" и българския футбол Христо Бонев е получил инфаркт. Той е хоспитализиран в клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ "Свети Георги", съобщава "Марица". За спешната операция от столицата специално е пристигнал водещият кардиохирург на България професор Генчо Начев. Той ще постави 2 байпаса на Зума.

Боксьор нокаутира съдия в мач за световната титла (видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/5996185

Световният шампион по версията на Световния боксов съвет (WBC) в полусредна категория Баду Джак нокаутира, без да иска, съдията в мача му срещу носителя на пояса на Международната боксова федерация (IBF) Джеймс Дигейл от Великобритания. Ударът на шведския шампион беше предначен, разбира се, за съперника му,

Из "Бернардо Бертолучи - прелестно обсебен"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/01/15/2899755_iz_bernardo_bertoluchi_-_prelestno_obseben/?ref=rss


В рубриката "Четиво" публикуваме откъс от "Прелестно обсебен" - колекция от статии, спомени и изказвания на големия италиански режисьор Бернардо Бертолучи от кино библиотеката на издателство "Колибри" "Амаркорд". Преводът е на Вера Петрова.

СЪНЯТ НА ЕКВИЛИБРИСТА
(Последният император)

Днес, когато Чай в пустинята се отдалечава от мен, покачен на камилски крака – кльощави, но неуморни, – ме връщате в мислите към Последният император.

Първата ми свободна...

Welcome: Град де Лукс в затвора в Дебелт

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636985

Хотелски лукс и условия в столовата като в 5-звезден ресторант с професионални конвектомати, на които би завидяло всяко класно заведение. Този интериор очаква лишените от свобода, които ще изтърпяват присъдите си в затворническото общежитие за затворниците в Дебелт. Сградата вече е получила Акт 16 и се очаква официалното й откриване. В общежитието ще преместени около 450 лишени от свобода, които в момента търпят наказанието си в Бургаския затвор. Общежитието е на стойност 3 630 000 лева, а средствата за строително-монтажните работи бяха осигур...

Русия планира да модернизира двете си бази в Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996186

Русия планира да модернизира двете си бази в Сирия Русия планира да модернизира и разшири военноморската си база в сирийското пристанище Тартус и военновъздушната в Хмеймим, съобщи Ройтерс, като се позовава на Интерфакс. Според цитиран от Интерфакс неназован източник базата в Тартус ще бъде модернизирана до равнище, което ще позволи там да акостират и да бъдат ремонтирани големи кораби като

Страховете на елитите преди Световния икономически форум в Давос

http://www.investor.bg/evropa/334/a/strahovete-na-elitite-predi-svetovniia-ikonomicheski-forum-v-davos-232103/

Доналд Тръмп и несигурността около действията му вгорчава настроенията на политиците и бизнеса, които ще се съберат в швейцарския курорт

Емануела с изповед за любовта, тормоза и парите

https://vesti.bg/bulgaria/emanuela-s-izpoved-za-liubovta-tormoza-i-parite-6064158

„Той ме потискаше, стараеше се да ме смазва психически”, разказва поп фолк дивата

Tурското държавно радио: Партиите на Местан и Дал ще се обединят срещу ДПС

http://offnews.bg/news/n_1/n_644494.html

Българската редакция на държавното радио Türkiye'nin Sesi Radyosu обяви, че ДОСТ и Народна партия "Свобода и Достойнство" планират да обединят силите си на предстоящите избори срещу ДПС. Дословно съобщението на базираното в Анкара турско държавно радио гласи: "Същевременно, според някои новини, лидерът на партията ДОСТ Лютви Местан и лидерът на Народна партия "Свобода и Достойнство" Касим Дал смятат да обединят силите си на предстоящите избори срещу Движението за права и свободи. Като доказателство за това се сочи и фактът, че двамат заедно са участвали в поменната церемония в Могиляне." Става дума за поменната церемония на 26 декември 2016 г. за жертвите на т.нар. Възродителен процес. В съобщението на Türkiye'nin Sesi Radyosu се казва, че "на тези церемонии присъстват представители и на турските политически партии. Допреди две години тези церемонии се организираха под егидата на ДПС, но през предходната година церемонията бе организирана от водената от Лютви Местан партия ДОСТ и от партията на Касим Дал НПСД". Припомняме, че през февруари миналата година базираното в Анкара държавно радио беше едно от първите, което съобщи новината, че "в България ще бъде учредена нова турска партия с председател Лютви Местан." Тогава TRT цитира следното изказване на шуменския депутат Айдоан Али: "След последните събития под външен натиск бяха извършени действия от Ахмед Доган, накърняващи личното достойнство на хората, и маските бяха свалени. За да възразим срещу тази несправедливост, ще съставим нова формация с председател Лютви Местан".

Над 170 биатлонисти подписаха писмо срещу Русия

http://offnews.bg/news/n_1/n_644499.html

Над 170 биатлонисти сложиха подписите си под открито писмо, адресирано до Международния съюз по биатлон с искане за решителни действия срещу допинга. Състезателите настояват да бъдат взети мерки срещу руснаците, чийто имена излязоха в доклада на комисията "Макларън" към Световната антидопингова агенция. В него фигурираха 31 руснака, а правата бяха спрени само на двама. Срещу останалите 29 се води допълнително разследване, но биатлонистите са недоволни от бавното развитие по темата. Любопитното е, че подписи са положили и руските биатлонисти, които участват в Световната купа. "Смятам, че настъпи време от Международния съюз да действат смело и да отстранят временно всички заподозрени", заяви президентът на чешката федерация Иржи Хамза. Президентът на Международния съюз по биатлон Андерс Бесерберг заяви, че се е запознал с писмото, но не смята, че то е адресирано единствено до руснаците. "Писмото е с конструктивен тон. Трябва да водим борба с допинга във всички страни, не само в Русия. Не можем да променяме правилата в движение. За това е нужно решение на конгреса", каза Бесерберг.

Константин Проданов е новият председател на АБВ

http://www.cross.bg/prodanov-konstantin-lider-1531581.html

/КРОСС/ Финансистът Константин Проданов е новият председател на АБВ. Той бе избран преди минути на мястото на Георги Първанов. Останалите номинации бяха на Трендафил Величков, Мариана Тодорова, Марин Киров и други. "Налага се АБВ да се промени радикално". Това каза новоизбраният лидер на АБВ Константин Проданов по време на Втората сесия на Втория конгрес на АБВ. "Още сега искам да разсея внушенията, които някои имат. Радикализацията на идеите не означава залитане крайно в ляво", каза новият лидер на партията. Проданов коментира, че от самото начало силата на АБВ е в това, че предлага смислени и работещи решения, а не непременно това, което хората искат да чуят. Според него трябва да се поговори за това какъв тип организация ще бъде АБВ оттук нататък. „В организиционно отношение постигнахме много. Променената ситуцация налага търсене на нови форми на комуникации с хората. Трябва да се върнем към синтеза на идеи отдолу нагоре и то със силно гражданско участие", заяви новоизбраният лидер на АБВ. "Мисля, че много сериозно трябва да мислим за електронни допитвания до членската маса, до симпатизантите ни", допълни още Проданов. По думите му АБВ трябва да се разграничи от ГЕРБ и да търси консолидация с лявото пространство.

Облачно ще е времето по Черноморието утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=341307

През нощта от юг облачността ще се увеличава, но ще се задържи почти без валежи. Ще е почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 11° и минус 6°, по-високи ще са по морския бряг. Над Черномориeто ще е предимно облачно.

Германците съкращават консумацията си на месо от екологични съображения

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996172

Германците съкращават консумацията си на месо от екологични съображения Четиридесет и пет процента от германците са съкратили консумацията си на месо, за да не вредят на околната среда, установи изследване на "Грийнпийс", цитирано от ДПА. С това немците се надяват да дадат своя принос за ограничаване на последствията от глобалното затопляне. При германките процентът на ограничилите месото е още по-висок, съобщава БТА.

Константин Проданов e новият лидер на АБВ

http://offnews.bg/news/n_1/n_644497.html

Константин Проданов e избран за нов за лидер на АБВ на Втория конгрес на партията, предава агенция Фокус.  Проданов, който ще замени на поста досегашния лидер Георги Първанов, изяви желанието си за радикални промени в АБВ.  „Още сега искам да разсея внушенията, които някои имат. Радикализацията на идеите не означава залитане крайно в ляво“, заяви той цитиран от агенцията.  Проданов уточни, че радикализацията не означава популизъм и обещания на едро. По думите му силата на партията е в това, че предлага смислени и работещи решения, а не непременно това, което хората искат да чуят. „В организиционно отношение постигнахме много. Променената ситуация налага търсене на нови форми на комуникации с хората. Трябва да се върнем към синтеза на идеи отдолу нагоре и то със силно гражданско участие“, категоричен е новоизбраният лидер.  "Мисля, че много сериозно трябва да мислим за електронни допитвания до членската маса, до симпатизантите ни“, каза още той.. Проданов отхвърли възможността за явна или тайна коалиция с ГЕРБ и заяви, че е необходимо да се търси консолидация към лявото пространство. По думите му ГЕРБ са силни "на корупция, сервилност към външни интереси, към посредственост“. Новият лидер допълни, че изявлението му не трябва да се приема като заявка за вечна опозиция. По думите му всяка партия има за цел да бъде във властта, но това не трябва да е на всяка цена. Проданов заяви, че АБВ ще търси партньори в левия и центристкия спектър, а потенциални такива биха могли да бъдат и представители на нефашизоидния патриотичен спектър.

Спипаха полицай без книжка зад волана

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996137

Спипаха полицай без книжка зад волана На 14 януари дежурен патрул на Областната дирекция на МВР-Монтана засякъл 40-годишен водач с инициали Л.Р. от село Долна Вереница. Мъжът зад кормилото бил с униформа на Пътна полиция с пагони на сержант. Проверяващите установили, че водачът има нарушения по Закона за движение по пътищата и управлява автомобила без книжка.

Константин Проданов е новият лидер на АБВ

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636983

Константин Проданов е новият лидер на АБВ. 39-годишният нов председател е бивш икономически и финансов съветник на президента с мандат 2002-2012 и досегашен лидер на партията Георги Първанов. Проданов е бил избран с явно гласуване от делегатите на Втората сесия на Втория конгрес на АБВ. Това е първата смяна на лидер от създаването на партията през 2014. Налага се АБВ да се промени радикално, каза Проданов по време на Втората сесия на Втория конгрес на АБВ. „Още сега искам да разсея внушенията, които някои имат. Радикализацията на идеите не озн...

Работилничка на тема „ЗАМРЪЗНАЛОТО КРАЛСТВО“ и приказен герой от сняг събраха стотици в центъра на Русе

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636984

Днес пред ледената експозиция на Ruse Ice Fest 2016 стотици русенци се включиха в сформираната работилничка на Елза и Анна от „Замръзналото кралство“, в която деца и родители изработваха бижута и украшения с елементи от приказката. На събитието присъства директорът на дирекция „Култура и образование“, която е и основен организатор – Ирена Петрова. Участниците получиха много тематични награди и имаха възможност да се снимат с любимите си герои. В рамките на Ruse Ice Fest 2016 се проведе академия за млади творци, които изработваха от сняг...

Ради Здравков поема „Лудогорец II“, Спас Джевизов -селекционер на тима

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636982

Две емблематични фигури в българския футбол започват работа в „Лудогорец“ – съобщават от пресслужбата на клуба. Легендите Ради Здравков и Спас Джевизов получиха назначения във втория отбор на шампионите – „Лудогорец II“. Здравков ще бъде треньор, а Джевизов – селекционер. Досегашният наставник на тима Галин Иванов остава в щаба на Ради Здравков като асистент. Спас Джевизов ще помага и на главния скаут в школата Валентин Станчев при селектирането на талантите. Здравков, който е бил треньор на „Локомотив“ (<...

Първо бебе проплака в АГ отделението на МБАЛ „МЕДИКА РУСЕ”

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636981

Новата година за „МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ „МЕДИКА РУСЕ” започна с проплакване на първото бебе в отделението по Акушерство и гинекология. Момиченцето се роди на 11 януари под вещите грижи на акушер-гинеколозите д-р Емил Панайотов и д-р Джордже Стойнев. Малката Теодора веднага бе поета от неонатолога д-р Татяна Итова.  Малката госпожица се роди с перфектни мерки – ръст от 49 см.  и тегло от 3080 грама. Момиченцето е трето дете в семейство Накови от Русе. Те имат две близначки на две годинки, които чакат с нетърпение мама Янка и ...

Един от най-известните циркове в САЩ закрива манежа след 146 години шоу

http://www.mediapool.bg/edin-ot-nai-izvestnite-tsirkove-v-sasht-zakriva-manezha-sled-146-godini-shou-news258887.html

Една от най-известните и най-стари циркови трупи в САЩ ще прекрати представленията си след 146 години съществуване заради слаби продажби на билетите и високите разходи за поддръжка. Циркът на "Ринглинг брадърс" и "Барнъм и Бейли", известен със слогана си "Най-великото шоу на земята", вдъхновен след участие в спечелил награда Оскар едноименен филм през 1952 г., ще се сбогува с публиката си през май 2017 г., предаде ББС в неделя. "След много оценки и обсъждания, семейството ми и аз взехме трудното бизнес решение циркът да даде последните си представления през май", казва в изявление Кенет Фелд, директор на компанията "Фелд Ентъртейнмънт", която управлява цирка от края на 1960-те години. Защитници на животните приветстваха новината, защото от десетилетия провеждат кампании срещу представленията с различни животински видове в цирка. ПЕТА посочи, че затварянето възвестява края на най-тъжното шоу на света за дивите животни. Организацията настоя останалите циркови трупи, които използват животни, да последват примера, защото той е знак за променящите се времена. През май 2016 г., след дългогодишни правни спорове със защитници на правата на животните, циркът прекрати шоутата със слонове. Животните бяха изпратени в център за защита на слоновете в щата Флорида. Скот О'Донъл от Световния музей на цирковото изкуство обясни, че циркът завинаги ще остане част от американската история. "Циркът е невероятна част от американската култура. Нито една друга форма на забавление не е въздействала върху американската култура като цирка. В разцвета на цирка при пристигането му в някой град са затваряли училищата, работниците са били пускани от работа. Било е като национален празник", посочи Скот О'Донъл. Цирковата трупа, включително животните в нея, участваха във филма "Най-великото шоу на земята", който спечели през 1952 г. два Оскара, включително за най-добър филм, припомня ББС.

Един от най-известните циркове в САЩ спира представления след 146 години живот

http://www.mediapool.bg/edin-ot-nai-izvestnite-tsirkove-v-sasht-spira-predstavleniya-sled-146-godini-zhivot-news258887.html

Една от най-известните циркови трупи в САЩ ще прекрати представленията си след 146 години съществуване заради слаби продажби на билетите и високите разходи за поддръжка. Циркът на "Ринглин брадърс" и "Барнъм и Бейли", известен със слогана си "Най-великото шоу на земята", вдъхновен след участие в спечелил награда Оскар едноименен филм през 1952 г., ще се сбогува с публиката си през май 2017 г., предаде ББС в неделя. "След много оценки и обсъждания, семейството ми и аз взехме трудното бизнес решение циркът да даде последните си представления през май", казва в изявление Кенет Фелд, директор на компанията "Фелд Ентъртейнмънт", която управлява цирка от края на 1960-те години. Защитници на животните приветстваха новината, защото от десетилетия провеждат кампании срещу представленията с различни животински видове в цирка. ПЕТА посочи, че затварянето възвестява края на най-тъжното шоу на света за дивите животни. Организацията настоя останалите циркови трупи, които използват животни, да последват примера, защото той е знак за променящите се времена. През май 2016 г., след дългогодишни правни спорове със защитници на правата на животните, циркът прекрати шоутата със слонове. Животните бяха изпратени в център за защита на слоновете в щата Флорида. Скот О'Донъл от Световния музей на цирковото изкуство обясни, че циркът завинаги ще остане част от американската история. "Циркът е невероятна част от американската култура. Нито една друга форма на забавление не е въздействала върху американската култура като цирка. В разцвета на цирка при пристигането му в някой град са затваряли училищата, работниците са били пускани от работа. Било е като национален празник", посочи Скот О'Донъл. Цирковата трупа, включително животните в нея, участваха във филма "Най-великото шоу на земята", който спечели през 1952 г. два Оскара, включително за най-добър филм, припомня ББС.

Катастрофа на пътя София-Самоков, движението е в една лента

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996101

Катастрофа на пътя София-Самоков, движението е в една лентаДвижението по път II-82 София-Самоков се осъществява в една лента в района на Кокаляне, поради ПТП. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура", цитирани от БТА. Очаквайте

Новият лидер на АБВ - син на известен учен

https://www.24chasa.bg/novini/article/5996107

Новият лидер на АБВ - син на известен учен Новоизбраният лидер на АБВ Константин Проданов е син на известния професор и доктор на философските науки Васил Проданов – директор на Института за философски науки (1988-1992) и на Института за философски изследвания към БАН (1995-2010 г.). Бащата е бил и главен секретар на Българското философско дружество (1978-1989) и преподавател в УНСС.

120 000 лв. отиват за борба с незаконните сметища във Велико Търново

https://www.actualno.com/velikotarnovo/120-000-lv-otivat-za-borba-s-nezakonnite-smetishta-vyv-veliko-tyrnovo-news_587623.html

120 000 лева отделя община Велико Търново за почистване на незаконните сметища в града и по селата. Още 96 000 лева са предвидени за наблюдение на закритото общинско депо в село Шеремeтя. Общината не може да се справи с нарушителите, които постоянно зариват с боклуци района под Б

Икономически и финансов съветник на Георги Първанов е новият лидер на АБВ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/15/2900126_ikonomicheski_i_finansov_suvetnik_na_georgi_purvanov_e/?ref=rss

Делегатите на Втория конгрес на ПП АБВ избраха Константин Проданов за лидер на партията при явно гласуване, предаде БНР.

39-годишният Проданов е бил икономически и финансов съветник на президента Георги Първанов. Номинираните за поста бяха десетима, но девет от тях са си направили самоотвод.

Константин Проданов беше с най много номинации от структурите на партията. Още преди конгреса досегашният председател на АБВ Георги Първанов и неговите заместници Ивайло Калфин и Румен...

Избраха Константин Проданов за лидер на АБВ

http://www.moreto.net/novini.php?n=341314

Делегатите на Втория конгрес на ПП АБВ избраха Константин Проданов за лидер на партията при явно гласуване, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Налага се АБВ да се промени радикално, каза новият лидер. „Още сега искам да разсея внушенията, които някои имат.

Решение на Тръмп може да взриви Близкия изток

https://vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/reshenie-na-trymp-mozhe-da-vzrivi-blizkiia-iztok-6064157

„Всичко, което легитимира Ерусалим като столица на Израел, ще погребе мира”, коментира Махмуд Абас

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване