С водосвет за безаварийно пътуване отбелязват годишната от ГКПП Златоград-Термес

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636933

Седем години от официалното откриване на ГКПП Златоград-Термес ще отбележат днес в община Златоград. По този повод , от 11.30 часа, в параклиса „Свети равноапостоли Константин и Елена”, отец Константин ще отслужи тържествен водосвет за безаварийно пътуване по транспортната връзка между България и Гърция. За желаещите да посетят водосвета има организиран транспорт, с час на тръгване 11.00 ч., от паркинга в близост до сградата на Общинска администрация Златоград, съобщи кметът Мирослав Янчев. Той кани гостите и жителите на града да присъстват на ...

Тилерсън поема курс към сблъсък с Пекин

http://svetoven.pogled.info/news/81580/tilersan-poema-kurs-kam-sblasak-s-pekin

/Поглед.инфо/ Рекс Тилерсън, кандидатът на Доналд Тръмп за държавен секретар, подготви почвата за потенциален сблъсък с Китай, заявявайки, че страната трябва да бъде отстранена от изкуствените острови, които създаде в Южнокитайско море. Това се казва в коментар на Бенджамин Хаас във в. "Гардиън".

Певица отказа да пее на церемонията за встъпване в длъжност на Тръмп

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636930

Звездата на Бродуей Дженифър Холидей отмени изпълнението си на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент Доналд Тръмп след протести на нейни чернокожи и гей фенове, предаде Асошиейтед прес. Мерил Стрийп с остри критики към Тръмп по време на Златен глобус (ВИДЕО) Холидей е най-известна с изпълнението си в мюзикъла "Дриймгърлс", за което получи наградата "Тони", припомня АП. Тя заяви в интервю снощи, че не е смятала, че участието й в концерта ще бъде сме...

Ще се проверяват температурите в класните стаи в понеделник

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Dydg2Of4Huk/

Ще се правят проверки за температурите в класните стаи в понеделник /16 януари/, в началото на учебния ден. Изпратено е писмо до директорите на всички училища и детски градини да поддържат отоплението в сградите, за да се осигурят нормални температури в класните стаи за първия учебен ден, след дългата принудителна ваканция. Директорите са задължени също да създадат организация за почистването на дворните пространства и подстъпите към входовете.

АВБ избира днес своя нов лидер след оттеглянето на Георги Първанов

https://www.24chasa.bg/novini/article/5995634

АВБ избира днес своя нов лидер след оттеглянето на Георги ПървановВ зала 1 на НДК АБВ ще проведе редовно заседание на конгреса, на което ще бъде избрано ново ръководство на партията, съобщи БНТ. Както вече е известно, Георги Първанов, Румен Петков и Ивайло Калфин обявиха, че се оттеглят от лидерските постове в АБВ. Уточниха обаче, че това не означава, че напускат политиката.

Заради поледиците затварят участъци от пътища

http://www.cross.bg/byrgas-duzhd-ogranichenie-1531542.html

/КРОСС/ Агенция "Пътна инфраструктура" ще затваря превантивно за обработка пътни участъци и цели области срещу възникване на поледици с цел предотвратяване на пътно-транспортни инциденти при очакваните валежи от "леден дъжд" в следващите часове и обледяване на пътните настилки. В областите Плевен, Ловеч, София, Благоевград, Пазарджик, Велико Търново, Габрово, Русе, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Добрич, Силистра, Бургас и Стара Загора валя дъжд, който се очаква да преминава постепенно в "леден дъжд". Ще има условия за възникване на поледици. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и скорост съобразена с конкретната пътна обстановка, като спазват указанията на контролните органи и не навлизат в участъците, затворени за движение на МПС. АМ "Тракия" в областите Бургас и Ямбол от пътен възел "Зимница" до гр. Бургас е отворена с ограничение на скоростта 80 км/ч. По АМ "Люлин" в област София при тунел 1 /района на Мало Бучино/ има ограничение за движение в дясната активна лента на лява тръба /посока София/, поради превантивен ремонт до 31 януари. Останалите магистрали са отворени. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - http://www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

АБВ избира нов лидер

http://www.moreto.net/novini.php?n=341275

Конгресът на АБВ ще избере ново ръководство на партията, след като лидерът Георги Първанов обяви, че се оттегля от поста. Президентът в периода 2002-2012г. каза, че иска „да даде път на млади хора”. Очаква се да се оттеглят Румен Петков и Ивайло Калфин.

Кукерски празник в Стралджа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636924

Стралджа отново събра множество почитатели на народните традиции. В Общинският кукерски празник могат да участват групи от цялата страна. Те могат да бъдат кукерски, сурвакарски и карнавални. Групите се разделят в две категории: І категория / детски / - групи с участници до 14 години и ІІ категория - групи с участници над 14 години. В състезателното дефиле всяка група изпълнява цял обичай или част от него в рамките до 10 минути. Преди състезателното дефиле, всички групи задължително участват в рекламно дефиле от читалището в гр. Стралджа до...

Актуална информация за състоянието на републиканските пътища към 5:30 ч.

https://www.24chasa.bg/novini/article/5995631

Актуална информация за състоянието на републиканските пътища към 5:30 ч.Температурите са в интервала от – 4 до + 10 С°.Времето над страната е с променлива облачност.Вятър духа в областите Силистра, Враца, Пазарджик, Добрич, Габрово, Смолян, Варна, Търговище, Перник, Сливен, Русе. Слаб сняг вали в областите Кюстендил, Перник и в районите на АМ“Тракия“/обл.Пазарджик и София/, Ришки проход, проход “Шипка“, АМ“Хемус“/обл.

АБВ избира новия си лидер

http://offnews.bg/news/n_1/n_644483.html

Конгресът на ПП АБВ ще заседава днес от 11.00 ч. в зала 1 на НДК, за да избере нов председател и ръководство на партията. Дневният ред предвижда политическо слово на досегашния лидер Георги Първанов, обсъждане на политическа платформа, която ще бъде представена от Ивайло Калфин, и отчет на Парламентарната група на АБВ от Мариана Тодорова. След дебатите по документите ще бъде избран новият председател на партията. За лидер на АБВ в централата на партията са постъпили предложения от страната за: Константин Проданов, Николай Илчев, Ивайло Калфин, Мариана Тодорова, Марин Киров, Владо Маринов, Румен Петков, Георги Първанов, Трендафил Величков. В края на 2016 г. обаче Ивайло Калфин, Румен Петков и Георги Първанов обявиха, че няма да се кандидатират за председател на партията.

Внимание! Лед и киша през 6 часа

http://www.klassa.bg/News/Read/article/275998_%D0%92%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%21+%D0%9B%D0%B5%D0%B4+%D0%B8+%D0%BA%D0%B8%D1%88%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7+6+%D1%87%D0%B0%D1%81%D0%B0

 Дъжд, сняг, лед и слънце ще се сменят през няколко часа днес. Променливото време буквално шашна половин България вчера. А за днес синоптиците прогнозират още по-големи температурни амплитуди, съобщава „Стандарт”.
Заради падналия вчера сутринта дъжд и понижението на температурите през деня стотици шофьори се пързаляха по шосетата като с кънки, а задръстванията през първия ден на уикенда изнервиха допълнително водачите. В края на деня пък падналият сняг допълнително усложни обстановката.
 
По-големия проблем обаче синоптиците очакват днес, тъй като ледът и кишата отново ще се редуват. Сутринта се очаква ясно и дори слънчево време с положителни градуси, но още следобед температурите ще паднат и под кишата отново ще се образува лед. В планините пък снегът ще почне отново да пада още привечер.

Пътната агенция ще затваря пътища, за да ги обработи срещу лед

http://econ.bg/Новини/Пътната-агенция-ще-затваря-пътища-за-да-ги-обработи-срещу-лед_l.a_i.735475_at.1.html

Агенция "Пътна инфраструктура" превантивно ще затваря за движение участъци от републиканската пътна мрежа, както и цели области, за извършване на...

Земетресение удари Гърция!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/275997_%D0%97%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8+%D0%93%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F%21

 Днес сутринта в Гърция е било регистрирано земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер, сочат данни от Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Епицентърът на труса е бил на дълбочина 40 км и се намирал на 59 км западно от село Палеохора, Егейска Македония, Гърция, на 100 км югозападно от град Ханя и на 33км южно от столицата Атина.

Гвиана скоро може да се превърне в следващия голям производител на петрол

http://www.klassa.bg/News/Read/article/275996_%D0%93%D0%B2%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE+%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B5+%D0%B2+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%

 Гвиана, малката англоговоряща страна в Южна Америка, е напът да се превърне в следващия голям производител на петрол в западното полукълбо, привличайки внимание и инвестиционни долари от някои от най-големите петролни компании в света, съобщава New York Times.

Тази седмица Exxon Mobil и Hess обявиха успешния сондаж при дълбоководни проучвания, които могат много скоро да докажат, че земните недра под гвианските крайбрежни води съдържат едни от най-богатите петролни и газови залежи, откривани през последните десетилетия. Според оценки на експерти само едно от крайбрежните полета, известно като Лиза, може да съдържа 1,4 млрд. барела петрол, смесен с природен газ, което е сравнимо с едни от най-големите полета в Южна Америка.

С население от под един милион души Гвиана – източната съседка на Венецуела, може да изнася почти целия петрол, който ще започне да произвежда, вероятно около 2020 г.

Изявленията на компаниите бяха направени само дни, след като правителството на Гвиана обяви намерението си да построи център за обработка на петрол и обслужване на стойност 500 млн. долара на остров Краб – огромна инвестиция за една от най-бедните страни в региона.

Груби първоначални експертни оценки за това колко петрол може да има Гвиана варират, достигайки до над 4 млрд. барела, който на днешни цени би струвал над 200 млрд. долара. Страната обаче, която в момента произвежда малко енергия, силно се нуждае от тръбопроводи и друга инфраструктура, за да започне сериозно производство и износ.

„Рядко се случва някоя страна да ускори толкова бързо“, казва Мат Бломърт, ръководител на проучванията в Латинска Америка към консултантската компания Wood Mackenzie.

Откритието е още един сигнал, че Южна Америка се превръща в критично важен доставчик за световните петролни пазари. Бразилия и Колумбия вече са големи производители. Аржентина направи голяма стъпка в същата посока, когато Chevron и няколко други международни петролни компании обещаха да инвестират поне 5 млрд. долара тази година и още милиарди през следващите в шистово поле в Патагония.

По статията работи: Виктория Тошкова

Великобритания обмисля как да ограничи мигрантите от ЕС след Brexit

http://www.investor.bg/evropa/334/a/velikobritaniia-obmislia-kak-da-ogranichi-migrantite-ot-es-sled-brexit-232089/

Висококвалифицираните служители ще са добре дошли, но Лондон готви система, която да ограничи притока на чужденци

Моделът Ашли Греъм - провокативна и секси (СНИМКИ/ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636927

Може да е средата на зимата, но моделът Ашли Греъм разгорещи феновете си със свои снимки за януарския брой на списание V Magazine. Фотосите в изданието са придружени от интервю, в което пухкавата 28-годишна Греъм разкрива, че й е омръзнало от етикета „закръглена" красавица (plus-size модел). Закръглената красавица, която промени правилата (ВИДЕО/СНИМКИ)

Арестуваха млад мъж в Димитровград

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636934

Момче на видима възраст 19-20 години бе арестувано тази нощ около 4 часа в Димитровград. Младият мъж разбил прозорец на хранителен магазин в центъра на града. Задействал се СОТ-а и служителите пристигнали. Веднага след на място дошли и 3 полицейски патрулки. Оказало се, че момчето има намерение да краде. На място е бил извикан и собственика на бакалията. По случая е започнало досъдебно производство....

Прокуратурата в Кюстендил с обвинителен акт срещу крадец- рецидивист

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636727

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Кюстендил, Йордан Т. ще бъде съден за извършена от него поредна кражба в условията на опасен рецидив. На 23.08.2016 г., той проникнал през отворен прозорец в жилище в гр. Кюстендил и отнел две моторни резачки, които по-късно продал в кв. „Изток" в града. Общата стойност на откраднатите вещи е 805 лв. Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления от общ характер....

Глобалната империя на една малка държава

http://www.klassa.bg/News/Read/article/275995_%D0%93%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%BD%D0%B0+%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0+%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0+%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2

 Катар си възвръща апетита към сделки. Само през последните два месеца най-богатата страна на глава на населението в света е инвестирала в най-големия производител на птиче месо в Турция, в руския петролен гигант Роснефт и в британската газова компания National Grid, коментира Bloomberg.

Инвестициите до голяма степен са направени през инвестиционния фонд Qatar Investment Authority (QIA)създаден през 2005 г., за да управлява неочакваната печалба от продажбата на втечнен природен газ, на който страната е най-големият износител в света.

Оттогава насам Катар е натрупала 335 млрд. долара в активи в цял свят, превръщайки държавния си фонд в 14-ия по големина в света, сочи Sovereign Wealth Fund Institute. Според данни от Bloomberg Terminal пазарната капитализация на фонда в момента в размер на 88,4 млрд. долара.

След редица сделки през предишните години трансакциите са се забавили през 2015 и 2016 г. заради срива на цените на петрола.

Предвид възстановяването на суровината от миналата година, Катар отново е обратно в играта. Ето и някои от най-големите инвестиции на страната в глобален план:

Катар

Ако решите да посетите катарската столица Доха, пътуването ви ще започне от струващото 17 млрд. долара летище Hamad International Airport.QATAR AIRWAYSкоято е финансово подкрепена от QIA, управлява летището, а това е само малка част от отпечатъка на фонда в страната.

QIA е най-големият инвеститор на катарската фондова борса с мажоритарни дялове в Qatar National Bank – най-големия кредитор в Съвета за сътрудничество на Персийския залив, и в телекома Ooredoo, който развива дейността си в 12 страни и се председателства от шейх Абдулла бин Мохаммед бин Сауд ал-Тани, което е и главен изпълнителен директор на QIA.

Европа

Европа отдавна е топ дестинация за парите на Катар, като Западна Европа е регионът е с най-голям дял инвестиции във фонда - общо 42,7%. Страната инвестира милиарди в Barclays и Credit Suisse по време на финансовата криза от 2008 г. Бившият катарски министър-председател и член на кралското семейство шейх Хамад бин Джасим бин Джабр ал-Тани инжектира 1,75 млрд. евро в Deutsche Bank през 2014 г., след като германският кредитор продаде акции, за да увеличи капитала си.

QIA е най-големият акционер в германския производител на автомобили Volkswagen и играе основна роля в придобиването за 29 млрд. долара на Xstrata от Glencore през 2012 г.

Други високопрофилни сделки включват закупуването на футболния отбор Пари Сен-Жермен от Qatar Sports Investments през 2011 г., който спечели четири титли във френската лига. Подкрепяната от катарски инвеститори Mayhoola for Investments пък купи италианския луксозен бранд Valentino от Permira Advisers през 2012 г. за около 700 млн. евро.


Източник: Bloomberg Terminal

Великобритания

Катарските инвестиции във Великобритания бяха оценени на поне 35 млрд. долара, сочат местни медии. В най-скъпите части на Лондон е възможно човек да живее, работи, пазарува и отсяда само в притежавани от Катар собствености. Водена от Катар група купи Канари Уорф в Лондон през 2015 г., разширявайки колекцията си от лондонски имоти, които включват дялове в SavoyHOTEL в Лондон, небостъргача Шард, магазина Harrods и кулата HSBC. Имотното подразделение Qatari Diar на QIA пък превръща американското посолство в Лондон в луксозен хотел.

Катарските инвестиции във Великобритания обаче не се ограничават само до недвижимите имоти. С дял от 22% QIA е най-големият акционер в J Sainsbury. През 2012 г. държавният фонд купи и 20% дял от летище Хийтроу, а Qatar Airways увеличи дела си в собственика на British Airways IAG до 20% миналата година.

Русия

Катарската сделка за Роснефт с Glencore на стойност 11 млрд. долара през декември засилва разширяващото се портфолио на страната в Русия. Катар се съгласи да купи 24,9% от летището в Санкт Петербург през юли и се ангажира с 2 млрд. долара за руския държавен инвестиционен фонд през 2014 г.

САЩ

След толкова огромни инвестиции в Европа до момента Катар сега започва да стъпва и в САЩ. QIA отвори офис в Ню Йорк през 2015 г. и представи планове за инвестиции за 35 млрд. долара в страната до 2020 г.

QIA бе четвъртият по големина инвеститор в офисно пространство в САЩ през 2016 г., най-вече в Ню Йорк и Лос Анджелис, сочи Real Capital Analytics. Фондът придоби почти 10% от собственика на Импайър Стейт Билдинг Empire State Realty Trust миналата година и си партнира с Brookfield Property Partners в проект за 8,6 млрд. долара в западен Ню Йорк.

Азия

Когато светлините светват в Хонконг, Япония, Южна Корея и Тайван, има голям шанс електричеството да се генерира от внесен газ от Катар. Макар че тези азиатски пазари, включително Китай, са купили половината изнесен втечнен природен газ на Катар през 2015 г., засега те не са успели да привлекат големи инвестиции от страната. Но това започва да се променя.

QIA проучва континента за възможни инвестиции. Директорите на фонда, казаха през 2014 г., че планират да вкарат 20 млрд. долара в Азия през следващите шест години и да разширят офисите си в Пекин и Ню Делхи.

През юни QIA се съгласи да купи сингапурската Asia Square Tower 1 от BlackRock за 2,5 млрд. долара – най-голямата офисна трансакция в Сингапур. Фондът придоби дял в оператора на магазини Lifestyle International през 2014 г. и притежава 20% от компанията за електрически комунални услуги на милиардера от Хонконг Ли Ка-шин. Страната планира още създаването на инвестиционен фонд за 10 млрд. долара с китайската Citic Group и обмисля инвестиции в глобален технологичен фонд, управляващ 100 млрд. долара и създаден от SoftBank Group и Саудитска Арабия, казаха запознати източници през октомври.

По статията работи: Виктория Тошкова

Най-малко 10 души загинаха при сблъсъци в бразилски затвор

https://www.24chasa.bg/novini/article/5995626

Най-малко 10 души загинаха при сблъсъци
в бразилски затворНай-малко 10 души загинаха при сбивания в затвор в Северна Бразилия, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, цитирани от БТА. Земилтон Силва, координатор на системата на затворите, съобщи, че изглежда, че три от жертвите са били обезглавени. Според сайта на в. "Фоля де Сао Пауло" бунтът в затвора Алкасус в провинция Рио Гранди до Норти е започнал след

Бай Ганьо и бялото бедствие

http://www.klassa.bg/News/Read/article/275994_%D0%91%D0%B0%D0%B9+%D0%93%D0%B0%D0%BD%D1%8C%D0%BE+%D0%B8+%D0%B1%D1%8F%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5

 Седеше си бай Ганьо Константинов пред телевизора в тясната гарсониера в столичния комплекс „Люлин 5“. Отдавна не знаеше какво става вън зад добре запердените прозорци. Ганьо нито смееше да дръпне завесите, нито хубавото уплътнение тип самоделка, камо ли да излезе. Отдавна спря да брои дните. Вместо това, откак започна да вали, непрекъснато гледаше телевизия. А от телевизора се лееха страшни предупреждения за бялото бедствие, което помита държавата.

Ето и сега на екрана беше Бойко Борисов. От едната му страна с угрижена физиономия стоеше Лиляна Павлова, а от другата тъжната Румяна Бъчварова.

„Никой да не излиза. Никакви пътувания. Срещу природата дори ние от ГЕРБ не можем да вървим“, редеше назидателно министър-председателят в оставка. Всеки път, щом повишеше тон, двете министърки край него кимаха одобрително с глави. Ганьо също кимаше утвърдително и се съгласяваше вътрешно. Знаеше, че магистрала „Тракия“ е затворена, защото има 4-метрови преспи. Дори едно момченце с микрофон едва изкачи една, за да покаже самопожертвувателно мащаба на ужаса.

В следващия момент на телевизора се появи кметицата Йорданка Фандъкова. Тя обяви, че който не си почисти пред входа, ще бъде глобен.

Нещо трепна в смутената душа на Ганьо Константинов. Все пак той беше началник на етажната собственост – комшията Андрешко Стоянов го подхлъзна на последното събрание, като му каза, че работата си е чиста далавера – винаги разполагаш с парите от таксите под ръка. И Ганьо се съгласи. Но сега го хвана страх. Как да излезе с лопата в ръка вън – там, за където премиерът зовеше да не се ходи?

„Пустият му късмет“, измрънка Ганьо под нос, докато слагаше най-дебелите дрехи и се мъчеше да се сети къде е лопатата за риене на сняг. След като се увърза с шалове и сложи две шапки и три чифта чорапи, Ганьо Константинов излезе на площадката пред гарсониерата.

Слезе три етажа надолу и застана разколебан пред входната врата. След минута мислене я отвори и пристъпи навън. Жаркото слънце го заслепи. Отпред, на скованата маса под старата липа, седяха комшиите му и пиеха ледена бира.
„Какво става“, попита Ганьо, „Къде е снегът“? Андрешко Стоянов се надигна, потупа го по рамото и му каза: „Какъв сняг бе, братче. Юли е. Къде се изгуби. Леле, ама ти още ли имаш телевизор у вас. Аз и съседите отдавна изметкахме нашите. Чуваме, че там още облъчват за някакво снежно бедствие и разни балъци се хващат. Дори се заключват в продължение на месеци. Накрая полудяват. Я ела за едно наздраве.“

EVN спира плановите ремонти по мрежата през седмицата, заради ниските температури

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/58QV6N3f7C8/

Във връзка с продължаващите ниски температури EVN България Електроразпределение няма да извършва планирани ремонтни дейности по разпределителната мрежа и през предстоящата седмица 16-22 януари. Дружеството въведе тази мярка още на 9 януари, с цел гарантиране комфорта на клиентите, като предвид очакваните минусови температури реши да я продължи и през следващата седмица.

Дейности по мрежата ще се извършват само в случай на спешна необходимост с цел гарантиране сигурността на доставките.

Какъв е малкият ви дявол през 2017-а?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/275993_%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D0%B2+%D0%B5+%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%B2%D0%B8+%D0%B4%D1%8F%D0%B2%D0%BE%D0%BB+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7+2017-%D0%B0%3F

 Овен

Любов през март и юли

За щастие дори драматичните събития в началото на лятото ще се подредят така, че накрая ще се окажете победител.

Пари – не се надявайте на голям финансов удар.

Здраве – ще бъдете живи и здрави, освен ако в Големия тефтер не е записано друго за вас.

Любов – част от вас вече са срещнали Човека. Останалите могат да се надяват на интересно познанство през март и юли.

Късмет – ще имате повече късмет, отколкото бихте могли да осмислите с коравата си глава.

Малкият дявол – инциденти може да очаквате през април, август и на всяко трето число.

 

Телец

Бебе за обвързаните

Годината е ползотворна. Оставете зад гърба си старите емоционални травми.

Пари – тази година ще можете да си позволите почти всичко, за което сте си мечтали в материално отношение.

Здраве – престанете да мислите най-лошото. Нищо ви няма.

Любов – любовта ви е цъфнала и вързала и тази година дори може да даде плод. Което означава Телците с постоянен партньор да очакват рожба.

Късмет – ще получите невероятно признание от колеги, ако това може да се брои за късмет.

Малкият дявол – поради глупост и твърдоглавие има опасност да загубите близък човек.

 

Близнаци

Опасност от брак

Ще имате силна година, но успехът ви ще настрои много хора срещу вас. Помислете за талисман, иконка или друго защитно средство.

Пари – точно заради пари има опасност да се скарате с близък роднина.

Здраве – тази година ще мине под знака на инфекциите. Гответе се да посрещнете разходите.

Любов – независимо от желанията ви, има опасност да сключите брак или да започнете извънбрачна връзка.

Късмет – за ваш късмет гафовете ви ще останат неразкрити.

Малкият дявол – интелектуална кражба или подобно трудно доказуемо посегателство ще ви подразни жестоко.

 

Рак

Ще страдате заради раздяла

През 2017 г. ще се нагърбите с повече отговорности, отколкото можете да понесете.

Пари – не е добра финансова година за вас.

Здраве – ще закъсате със здравето в края на зимата. Но нещата не са така зле, както сте си мислили.

Любов – в най-черния ви период, когато сте готови да се откажете завинаги от любовта, ще се запознаете с човек, който ще остане с вас до края на живота ви.

Късмет – не разчитайте на късмета през тази година, освен за дребни неща.

Малкият дявол – човек, на когото много държите, ще ви отблъсне и ще страдате поне три месеца.

 

Лъв

Пазете се от токов удар

Не сте поставени пред непосредствена опасност, но 2017 г. не е от най-благоприятните за Лъвовете.

Пари – ще разполагате свободно с тях, доходът ви ще нарасне.

Здраве – физическото ви здраве ще зависи от душевното. А то е застрашено от мисли за величие, които през 2017-а буквално няма да можете да обуздаете.

Любов – всичко върви гладко за обвързаните. Свободните Лъвове ще имат серия от флиртове и забивки, но нищо перспективно.

Късмет – късметът ще е за околните, ако им спестите самохвалството си.

Малкият дявол – електрическата енергия може да ви погоди номер.

 

Дева

Изневяра може да обърка нещата

Започва период на постепенен възход, който ще продължи почти до края на годината.

Пари – 2017-а не е годината, в която рязко ще забогатеете, но и няма да страдате от недоимък. През юли ще се охарчите сериозно, но ще е за добро.

Здраве – внимавайте за костната и ставната си система.

Любов – не поглеждайте встрани, за да не се озовете в заплетена ситуация с неприятни последици.

Късмет – почти всяка ваша идея за бизнес начинание ще се окаже добра.

Малкият дявол – ходете редовно на черква или вземайте други мерки, за да се предпазите от мислите на злонамерени хора.

 

Везни

Премеждие до март

Странично занимание може да се превърне в източник на редовни доходи. През 2017 г. ще си дадете сметка, че може би трябва да смените посоката.

Пари – май харчите повече, отколкото печелите. Ако е така – озаптете се.

Здраве – през септември може да очаквате влошаване на хроничен проблем.

Любов – ако не може да въздействате на чувствата си, поне можете да контролирайте действията си. Дръжте се достойно.

Късмет – най-големият ви късмет е човекът до вас. Пазете го.

Малкият дявол – леко премеждие в първите три месеца на годината ще ви уплаши.

 

Скорпион

Изкушение в края на жегите

Хвърляте се надолу с главата в инициатива или любовна връзка, която ще се окаже безплодна.

Пари – и тази година няма да получите наследство от непозната богата леля в чужбина.

Здраве – не се тревожете толкова за здравето си. Вместо това разучете кой е най-добрият лекар в съответната област и идете на преглед.

Любов – в края на лятото ще се появи голямо изкушение. Преценете дали да му се поддадете, защото това ще означава край на досегашната ви връзка.

Късмет – проблемите ви ще се разрешават от само себе си като с вълшебна пръчица.

Малкият дявол – ще сгафите тежко спрямо човек, когото обичате.

 

Стрелец

Розови очила срещу вуду магии

До лятото нещата ще вървят объркано. От юни нататък започвате да идвате на себе си. Възможно е дори да започнете нова работа.

Пари – проверете за дупка в джоба си.

Здраве – не се очертават проблеми, освен тези, които сами ще си причините с неразумни действия.

Любов – обичат ви и вие обичате. Това обаче е една невъзможна любов. Добре, че бързо ви минава.

Късмет – дори когато не ви върви, посрещате неприятностите с усмивка.

Малкият дявол – пазете се от зли очи, уроки, вуду магии и врачки. Ходете с розови очила – за вас те винаги са имали предпазна функция.

 

Козирог

Пари през ноември

Хубава година за Козирозите, родени през януари.

Пари – няма да се почувствате достатъчно богати. Но през ноември ще получите голяма сума, с която ще закърпите дупките в бюджета.

Здраве – всичко е наред с вас. Трябва само да се отървете от зависимостите си.

Любов – хвърлете монета и ако се задържи на ръбчето си, значи новата тръпка, за която мечтаете, ще има добър край.

Късмет – ще имате късмет с хазарта, но само при условие, че не прекалявате.

Малкият дявол – възможно е през март да загубите нещо толкова ценно, че тази случка да ви остане като обица на ухото.

 

Водолей

При болки в главата – на лекар

Вълшебния свят, в който си живеете, ще изчезне и реалността ще блесне иззад него като озъбено свирепо куче. Ще изпитате огромно разочарование през април.

Пари – ще намерите начин да не стоите гладни. Нищо повече.

Здраве – ако ви мъчат постоянни болки в главата, идете веднага на лекар, може да е сериозно.

Любов – сърцето ви е готово за нова страст, но ще чака до края на лятото.

Късмет – имате късмет, че още сте живи с вашата независима и упорита глава.

Малкият дявол – до началото на март може да ви се случат куп неприятности, но повечето ще са дребни и без последици.

 

Риби

Пожар или наводнение през лятото

Търсете си ново жилище. През тази година имате възможност да подобрите значително стандарта си на живот.

Пари – някой иска да ви дава по-висока заплата, но вие отказвате. Е, от какво се оплаквате в такъв случай?

Здраве – през февруари се пазете от грип, защото може да има лоши последици.

Любов – нищо от това, което сте си представяли, няма да се случи. Ще бъде много по-хубаво!

Късмет – почти през целия период ще се чувствате галеници на съдбата.

Малкият дявол – пожар или наводнение може да ви уплашат през лятото, но не и да застрашат живота ви.

Днес застудява, от утре лошото време се връща

https://vesti.bg/bulgaria/dnes-zastudiava-ot-utre-loshoto-vreme-se-vryshta-6064145

През нощта от юг ще започне отново да вали сняг и снеговалежите постепенно ще обхванат цялата страна

Чудесна новина за шофьорите: Махат синьото талонче и стикерите за Гражданска и технически преглед

http://www.klassa.bg/News/Read/article/275992_%D0%A7%D1%83%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D1%88%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%3A+%D0%9C%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%82+%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%8C%D0

 Автоматизацията на системите в МВР ще направи до края на годината излишни синьото талонче към книжката, стикерите за “Гражданска отговорност”, техническия преглед и всичко останало, свързано с контрола на пътя. 
Тази информация ще излиза на таблета на катаджията след въвеждане на данните за шофьора. Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, цитиран от „24 часа”.

Сега свързвали системата на полицията с други институции. Нови камери за скорост ще снимат колите, ще разпознават номера и ще издават фиш автоматично. 

Свързването на базата данни на МВР с тези на другите институции ще позволи регистрацията на колите да става само с договор за покупко-продажба, каза още Гунев.

Петгодишно бразилско момиченце измина 1 км пеша след смъртта на родителите си

https://www.24chasa.bg/novini/article/5995625

Петгодишно бразилско момиченце измина 1 км пеша след смъртта на родителите си
Петгодишно момиченце измина пеша около километър, търсейки помощ след автомобилната катастрофа, при която загинаха родителите й, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.По данни на телевизия Глобо, детето не е било ранено при преобръщането на семейната кола, която се блъснала в дърво край Кампо гранде.

БСП готви програма за развитие на 5 сектора

http://www.klassa.bg/News/Read/article/275991_%D0%91%D0%A1%D0%9F+%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+5+%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1

 Екшън план за развитие и 500 млн. лева в подкрепа на малкия и среден бизнес у нас. Такава цел си е поставила БСП, пише „Стандарт" от свои източници на „Позитано 20".

Идеята е парите да бъдат отпуснати от Българската банка за развитие и бързо да се разпределят по специален план към малки и средни фирми у нас. За целта през предстоящата седмица ще се обявят и петте сфери, в които средствата могат да бъдат насочвани с предимство. Сред тях задължително ще попадне подкрепата за бързо обучение на кадри.

Другата важна сфера ще е развитието на екологичния бизнес и земеделието у нас. Не по-назад ще остане и подкрепата за изграждането на малки фабрики, които да използват иновативни и модерни технологии. Набелязаната задача от БСП е записана като поискания от социалистите Фонд „Индустрия".

Идеята за него бе заявена още преди президентските избори – през октомври, когато лидерът на партията Корнелия Нинова разговаря с представители на Българска банка за развитие.

„Нужна е държавна политика за българското производство. Трябва да е стане ясно как единствената държавна банка може да стане част от общия план за подпомагане на малкия и среден бизнес", анонсира тогава Нинова. Преди дни обаче тя представи по-подробно от Кюстендил идеята на БСП за създаване на Фонд „Индустрия".

Соцлидерът, че това ще се случи веднага, след като столетницата спечели предсрочните парламентарни избори. Една от целите на фонд „Индустрия" е държавата да инвестира в производствени предприятия в райони с висока безработица. Друга цел на БСП е въвеждането на данъчни облекчения за дребни бизнесмени. Идеята е този, който открие малко или средно предприятие с до 5 души работници, да бъде освободен от данък за следващите 2 години".

"В платформата на БСП се набляга на малките и средните предприятие, защото именно те са гръбнакът на българската икономика", се мотивират от „Позитано 20". В платформата са залегнали и други мерки за стимулиране българското производство и икономика, която да създава работни места и да генерира приходи, които да се използват за социалната сфера.

18 грешки, с които вредим на връзката си

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5995147

18 грешки, с които вредим на връзката сиКолкото и да ви е приятно да вършите различни неща със своята половинка, е много важно всеки от вас да развива своите лични интереси. “Да се забавлявате, когато сте заедно, е чудесно, но вие и партньорът ви трябва да знаете как да си прекарвате приятно дори и когато сте далече един от друг”, категорични са психолизите.

Конгрес на АБВ решава кой ще смени Първанов

http://www.klassa.bg/News/Read/article/275990_%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%81+%D0%BD%D0%B0+%D0%90%D0%91%D0%92+%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%B9+%D1%89%D0%B5+%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%

 В Зала 1 на НДК, ще се проведе редовна сесия на конгреса на ПП АБВ. Тя ще е с логото „Промяната започва от нас”. По време на събитието ще бъде обсъдена подготовката на партията за предсрочните парламентарни избори. Ще бъдат приети промени в ръководните органи на АБВ и ще бъде избран нов лидер. Дневният ред предвижда политическо слово на досегашния лидер Георги Първанов, обсъждане на политическа платформа, която ще бъде представена от Ивайло Калфин, и отчет на Парламентарната група на АБВ от Мариана Тодорова, съобщиха от партията.
След дебатите по документите ще бъде избран новият председател на партията. Това е първата смяна на лидера на АБВ, откакто е създадена през 2014 г. До необходимостта от избора на нов председател се стигна, след като досегашният Георги Първанов в края на 2016 г. обяви, че се оттегля от председателския пост, за даде път на млади хора.
 
Според председателя на ПП АБВ Георги Първанов новият лидер на партията трябва да бъде радикален, а според заместник-председателя на АБВ Румен Петков направените досега номинации за лидер на АБВ показват сериозния ресурс на партията и са гаранция за самостоятелността на новото ръководство.
 
До 12 януари номинации за лидер на АБВ в централата на партията са постъпили предложения от страната за: Константин Проданов, финансов експерт на АБВ, Николай Илчев, председател на общинската структура на АБВ във Велико Търново, Ивайло Калфин, заместник-председател на АБВ, Мариана Тодорова, заместник-председател на парламентарната група на формацията, Марин Киров, председател на правния съвет на партията, Владо Маринов, председател на АБВ Пловдив – област, Румен Петков, заместник-председател, Георги Първанов, лидер на АБВ, Трендафил Величков, член на Изпълнителното бюро на АБВ и говорител на партията.
 
От 8.00 часа до приключване на мероприятието на 15 януари се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. „Витоша“ между бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Ген. М. Д. Скобелев“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Промяната в организацията на движение се налага във връзка с политическото мероприятие на ПП АБВ.

Затоплянето приключи. Идва нов студ!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/275989_%D0%97%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B8.+%D0%98%D0%B4%D0%B2%D0%B0+%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%21

 През следващото денонощие от северозапад ще продължи да нахлува студен въздух и ще застудее. През нощта все още на отделни места в източните райони ще превалява предимно слаб сняг, но до сутринта и там валежите ще спрат.

Започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и над Западна България ще се изясни.

Минималните температури ще бъдат между минус 9 и минус 4 градуса, по-високи по Черноморието.

В неделя над страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Източна България и планинските райони, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде малко по-високо от средното за януари.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността по-значителни над Родопите и Странджа, но без съществени валежи. Ще духа до умерен в ниските части северозападен, а по билата югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 7 градуса.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е предимно значителна, но без валежи. След обяд облачността временно ще намалее. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха и на морската вода ще са 3-4 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

За две години в Народното събрание десет депутати не са казали и дума

https://www.actualno.com/politics/za-dve-godini-v-narodnoto-sybranie-deset-deputati-ne-sa-kazali-i-duma-news_587551.html

За последните две години 10 депутати не са казали нито дума в пленарната зала. Справка на парламента сочи, че рекордьорите по говорене в зала имат зад гърба си повече от 30 часа всеки. Това са председателят на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ, колегата му от „Патриот

Бърнард Мадоф монополизирал в затвора нелегалната търговия с какао

https://www.24chasa.bg/novini/article/5995622

Бърнард Мадоф монополизирал в затвора нелегалната търговия с какао
Създателят на една от най-големите в историята финансови пирамиди, американецът Бърнард Мадоф, който излежава наказанието си лишаване от свобода в щата Северна Каролина, монополизирал в затвора нелегалната търговия с какао. Това съобщи вчера телевизия Фокс нюз, цитирана от ТАСС. Информацията е получена от журналиста Стивън Фишман,

Д-р Ибришимов отчете с благодарност 3 900 лв. за детското отделение в Кюстендил

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636895

Близо 4 000 лв. бяха събрани от благотворителното представление на „Аферата в хотел Уестминстер" в кюстендилския театър. То бе организирано от народния представител д- р Иван Ибришимов, с цел подкрепа на детското отделение на кюстендилската болница.„Благодаря на всички, които се включиха и присъстваха на вчерашното театрално представление в Кюстендил. Благодаря на директора и актьорите от дупнишкия театър за това, че играха благотворително и ги поздравявам за прекрасното изпълнение. Благодаря на директора на театъра в гр. Кюстендил за съдействи...

Един район без вода днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=341272

Един район ще остане без вода днес във Варна заради авария. Това съобщиха от ВиК за Moreto.net. До 15 часа вода няма да имат абонатите в местността Ракитника.

Възходът на Григор Димитров и какво произвеждат училищата - най-четеното в "Дневник"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/15/2899879_vuzhodut_na_grigor_dimitrov_i_kakvo_proizvejdat/?ref=rss


По традиция в края на седмицата ви представяме най-четеното в "Дневник" за последните седем дни. Класацията е към 19 ч. на 14 януари.

1. Григор Димитров спечели титлата в Бризбейн с безупречна игра - 77 758 прочитания

2. Кристиан Таков: Училищата произвеждат безропотни консуматори на сутрешни блокове - 64 029 прочитания

3. "Райънер" се мести на терминал 2 на софийското летище - 36 692 прочитания

4. Скроиха ли фуражката на генерал Радев - 30 587...

Екипът на Тръмп опроверга за подготовка на среща с Путин

https://www.24chasa.bg/novini/article/5995618

Екипът на Тръмп опроверга за подготовка на среща с ПутинЕкипът на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп опроверга съобщението на британския в. "Сънди таймс", че той се готви да се срещне с руския президент Владимир Путин в Рейкявик след встъпването си в длъжност, предаде ТАСС, цитирана от БТА. По данни на агенция "Блумбърг", говорител на Тръмп е определил информацията като "стопроцентова лъжа".

АБВ избира нов лидер

https://www.actualno.com/politics/abv-izbira-nov-lider-news_587559.html

Oт 11:00 часа, в Зала 1 на НДК, ще се проведе редовна сесия на конгреса на ПП АБВ. Тя ще е с логото „Промяната започва от нас”. По време на събитието ще бъде обсъдена подготовката на партията за предсрочните парламентарни избори. Ще бъдат приети промени в ръководните органи

Слънчева неделя, максималните температури ще са до 5 градуса

http://offnews.bg/news/n_1/n_644481.html

Днес над страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Източна България и планинските райони, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.  Максималните температури ще бъдат между 0° и 5°. Не се очакват опасни метеорологични явления. Над Черноморието преди обяд облачността ще е предимно значителна, но без валежи. След обяд облачността временно ще намалее. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха и на морската вода: 3-4°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността - по-значителни над Родопите и Странджа, но без съществени валежи. Ще духа до умерен в ниските части северозападен, а по билата югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

Малчугани отбелязват Световния ден на снега в Пампорово

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636932

С много забавления и игри за деца ще отбележат днес Световния ден на снега в Пампорово. Снежният празник започва от 10 часа на ски център "Студенец". Организаторите напомнят на желаещите да празнуват Световния ден на снега да си вземат шейните и да се облекат добре екипирани. За най-палавите любители на снежните игри ще има изненади и подаръци. Целта на този снежен ден е да предизвика интерес у децата да се радват на снега и да опознават все повече зимните спортове, обясняват организаторите. Днес, в Пампорово ще се проведе и състезание по сноуб...

Хостел със стаи капсули посреща гости в Загреб (СНИМКИ)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636926

Хостел със стаи капсули отвори врати в хърватската столица в края на миналата година. Мястото за подслон на улица „Тесла" в центъра на Загреб дава възможност на гостите да изпитат усещането, че са в космически кораб. Как ще изглежда караваната на бъдещето? Стаите са 20, като всяка е с дължина 2 метра, а ширината и височината са 1.2 метра. Своеобразните капсули са снабдени с легло, има монитор,...

Днес - слънце и положителни максимални температури

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5995612

Днес - слънце и положителни максимални температуриДнес над страната ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 0° и 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), цитирана от "Фокус". По-значителна облачност ще има над Източна България и планинските райони.

Наргилето е по- опасно от цигарите!

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636735

Световната здравна организация (СЗО) излезе със специално предуреждение, че наргилето в никакъв случай не е артернатива на цигарите, информират от РЗИ- Кюстендил. Димът от него по съдържание на никотин, канцерогени и въглероден окис превишава много повече цигарения дим, а една употреба на наргиле дневно се равнява на десет изпушени цигари.Наргилето се състои от колба за течности, чашка за тютюн, шахти, в които тютюневият дим се смесва с парите. През тръбата човек всмуква парите на активното вещество. Доказано е, че всмукването на веществото чре...

Пътна обстановка в страната на 15 януари към 5.30 часа

http://www.moreto.net/novini.php?n=341270

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: Област Бургас и област Ямбол: от п.в. „Зимница“ до гр. Бургас - отворена с ограничение на скоростта 80 км/ч. АМ „Хемус“:Отворена за всички МПС. АМ „Струма“: Отворена за всички МПС.

Кипърските лидери отхвърлят предложенията за разделяне на острова

https://www.actualno.com/balkani/kipyrskite-lideri-othvyrljat-predlojenijata-za-razdeljane-na-ostrova-news_587549.html

Кипърските лидери не са успели да се споразумеят за карта на новите граници на острова и всеки един от тях посочвал предложението на другите като неприемливо. Това заяви министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу след срещата на турските и гърци кипърски вла

Работата по почистване на снега в София продължи и през нощта

https://www.24chasa.bg/novini/article/5995608

Работата по почистване на снега в София продължи и през нощтаПрез изминалата нощ екипите на снегопочистващите фирми са обработили със смеси против заледяване опасни и стръмни участъци по улиците, по които се движи градският транспорт и улици с обществена значимост, съобщи пресцентърът на Столична община, цитиран от БТА. Обработени със смеси против заледяване са Южната дъга и Самоковско шосе,

Ансамбъл ще играе за варненци по случай Китайската нова година

http://www.moreto.net/novini.php?n=341268

Китайска формация от 35 души ще изпълни днес и утре автентични танци, песни и акробатични номера и по този начин ще поздрави варненци по случай китайската Нова година, научи Moreto.net. Младежкият арт ансамбъл от професионалния колеж по изкуствата в Съчуан е гостувал в 40 страни и райони, като САЩ, Великобритания, Германия, Русия, Швеция, Румъния, Бразилия, Япония, Тайван, Макао и Хонг Koнг.

Нина Добрев: Родителите ми не разрешаваха да говорим на английски вкъщи

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636920

Холивудската актриса от български произход Нина Добрев е в една от главните роли в новия блокбъстър "Трите хикса: отново в играта". Красавицата дебютира новата си прическа на червения килим на лентата в Лондон ден след рождения си ден. Нина Добрев открадна вниманието в Лондон (СНИМКИ/ВИДЕО) "Родителите ми не ни разрешаваха да си говорим на английски вкъщи. Той беше за училище, а у нас - само български. Те много държаха да запазим майчиния си език и по онова време много се вп...

Либерална демокрация и безпросветност

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/01/15/2880160_liberalna_demokraciia_i_bezprosvetnost/?ref=rss


"Ако имаше народ от богове, тяхното управление би било демократично. Такова перфектно управление не е за хора." казва Жан-Жак Русо в "Обществения договор".

Наистина хората са несъвършени. А демокрация на гръцки означава власт на народа. По-конкретно казано, демокрацията е власт на мнозинството. При комунизма имахме нещо, което се наричаше "народна демокрация" ("народно народовластие"), но то беше точно обратното на демокрация — диктатура на една партийна върхушка, която управлява от...

Мадоф монополизирал в затвора нелегалната търговия с какао

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636929

Създателят на една от най-големите в историята финансови пирамиди, американецът Бърнард Мадоф, който излежава наказанието си лишаване от свобода в щата Северна Каролина, монополизирал в затвора нелегалната търговия с какао. Това съобщи вчера телевизия Фокс нюз, цитирана от ТАСС. Бърнард Мадоф и съпругата му обмисляли самоубийство Информацията е получена от журналиста Стивън Фишман, който посещавал "афериста на века" в затвора. "В определен момент той монополизира паза...

Св. преподобни Павел Тивейски, Египетски, отшелник

https://www.actualno.com/celebrate/sv-prepodobni-pavel-tivejski-egipetski-otshelnik-news_587557.html

Житието на първия в историята на християнското отшелничество подвижник, преподобни Павел Тивейски, било съставено между 374 и 379 г. от блажени Йероним (347-420 г.). То било записано по свежото предание на Антиниевите ученици около 33 години след кончината на този дивен Божи угодни

От купените през миналата година автомобили повече от 69% са над 10-годишни

http://www.dnevnik.bg/skorost/2017/01/15/2899824_ot_kupenite_prez_minalata_godina_avtomobili_poveche_ot/?ref=rss


През миналата година в страната са купени 272 220 автомобили, като над 69% от тях, или 188 145 броя, са на възраст повече от 10 години, сочат данните на КАТ за регистрациите. Чисто нови са едва 32 799 бройки, в категориите М1 (леки) и N1 (лекотоварни с обща маса до 3.5 тона).

Сред новите автомобили за поредна година лидер е "Дачия" с доставени 3600 превозни средства. Следват "Рено"(3491) и "Тойота" (2430).

На вторичния пазар едноличен лидер е "Фолксваген" с 31 720...

Днес почитаме четирима светци, виж кой има имен ден

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5995431

Днес почитаме четирима светци, виж кой има имен денДнес Църквата почита Св. преподобни Павел Тивейски, Египетски, отшелник; Св. преподобни Йоан Колибар; Св. преподобни Гавриил Лесновски; Св. преподобни Прохор Пшински Имен ден: Гаврил Житие на Св. преподобни Павел Тивейски Житието на първия в историята на християнското отшелничество подвижник, преподобни Павел Тивейски,

Спорт по тв днес: Моуриньо срещу Клоп + още 10 мача, ски, биатлон, ски бягане, ски скоков, северна комбинация, баскетбол, тото, тенис и снукър

https://www.24chasa.bg/sport/article/5995272

Спорт по тв днес: Моуриньо срещу Клоп + още 10 мача, ски, биатлон, ски бягане, ски скоков, северна комбинация, баскетбол, тото, тенис и снукър                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Откриха връзка между псуването и честността

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636905

Ако едно от новогодишните Ви решения е да намалите цветистия език, може да се откажете от него, защото учени установиха, че хората, които псуват много, са и по-честни, съобщи Прес асосиейшън. Трудът на учените от университетите на Маастрихт, Хонконг, Станфорд и Кембридж е озаглавен "Честно казано, пука ни: Връзката между ругатните и прямотата". Помага ли псуването да се справим с негативните емоции? Екипът установи "последователна положителна връзка между ругатните и...

Преглед на печата - 15 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=341267

Енергийната сигурност в условията на рязкото застудяване е сред водещите теми на неделните вестници. "Опасност от режим на тока няма, но се появи криза с въглищата за бита. ТЕЦ-Бобов дол в момента работи с два блока. Официално централата има твърдо гориво, но то не идва от местния въглищен басейн, а от складовете в цяла Западна България, съобщи БиТиВи.

Георги Първанов сдава лидерския пост в АБВ на млад наследник

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/15/2899365_georgi_purvanov_sdava_liderskiia_post_v_abv_na_mlad/?ref=rss


Бившият президент Георги Първанов ще се оттегли от лидерския пост в АБВ на конгрес на партията в НДК днес. Очаква се мястото му да заеме млад партиец, като фаворити за поста са финансовият експерт на АБВ Константин Проданов и говорителят на парламентарната група на партията Мариана Тодорова, твърдят неофициално от партията.

Номинации за председател от структурите на партията имали и Николай Илчев, Ивайло Калфин, Марин Киров, Владо Маринов, Румен Петков, Трендафил Величков, както и...

Руското фиаско на Обама

http://svetoven.pogled.info/news/81579/ruskoto-fiasko-na-obama

/Поглед.инфо/ В прощалната си реч президентът Обама старателно избягваше темата за наследството, което оставя в областта на външната политика. С примери от вътрешен план той всячески се опитваше да отвлече вниманието на публиката от големия си провал - глобалния срив на Америка. Именно оглавяваната от него администрация със своята пасивност и глупост пося хаос, от който в максимална степен се възползва Русия. А тепърва това ще го правят и други международни сили.

БСП се връща на власт

http://bulgarski.pogled.info/news/81578/bsp-se-vrashta-na-vlast

/Поглед.инфо/ „БСП се връща на власт не с проведени избори, а чрез формата на служебен кабинет и избора, който постигна чрез президента Румен Радев”, каза в предаването „Карай направо” по Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Акад. Светлин Русев: Общественото и политическото разложение са потресаващи! Никой на никого не вярва

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5994054

Акад. Светлин Русев: Общественото и политическото разложение са потресаващи! Никой на никого не вярваКомплексът за малоценност е готов да отрече всичко - нещо като публичен донос срещу хора, постигнали и изстрадали творческата си съдба Светлин Русев е художник на съзерцанието и вкаменената динамика. При портретите на Светлин Русев откриваме дълбините на духовния пейзаж, а у пейзажите и натюрмортите - човешката същност, казват критиците.

Какво ще е времето в следващите дни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636915

В последния ден от седмицата валежите спират, а облаците се разкъсват и ще се радваме на слънчева неделя, повече облаци ще останат над Източна България и някои планински райони. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад. Дневните температури през деня в неделя ще са малко по-ниски отколкото в събота. Очаква се максималните температури за деня да достигнат от минус 1 до 4 градуса. През нощта срещу понеделник бързо ще се заоблачи и от юг ще завали. В началото на следващата седмица времето ще бъде облачно, с валежи от сняг, в крайните югоизточ...

Арбитражните съдилища бяха бухалки на монополите

http://bulgarski.pogled.info/news/81577/arbitrazhnite-sadilishta-byaha-buhalki-na-monopolite

/Поглед.инфо/ Арбитражните съдилища се бяха превърнали в бухалка на монополите – в паралелна правосъдна система. Това коментира в предаването „Тази събота” по бТВ омбудсманът Мая Манолова.

Слънчева, но студена неделя

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636931

В последния ден от седмицата валежите спират, а облаците се разкъсват и ще се радваме на слънчева неделя, повече облаци ще останат над Източна България и някои планински райони. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад. Дневните температури през деня в неделя ще са малко по-ниски отколкото в събота. Очаква се максималните температури за деня да достигнат от минус 1 до 4 градуса. През нощта срещу понеделник бързо ще се заоблачи и от юг ще завали. В началото на следващата седмица времето ще бъде облачно, с валежи от сняг, в крайните югоизточ...

Най-важното от Варна във вчерашния - 14 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=341243

РЗИ проверили три училища във Варна за отоплени стаи Три проверки на три училища са извършили служители на Регионалната здравна инспекция(РЗИ) във Варна във връзка с усложнената метеорологична обстановка. Интерпол издирва седем варненци, изчезнали през 2016-та Общо седем варненци, изчезнали през 2016-та година, са обявени за издирване от Интерпол, показа справка на Moreto.

„Държава в държавата” воюва с новоизбрания президент

http://svetoven.pogled.info/amerika/news/81576/darzhava-v-darzhavata-voyuva-s-novoizbraniya-prezident

/Поглед.инфо/ След приключването на двата си мандата като президент на САЩ в своята прощална реч Дуайт Айзенхауер отправя предупреждение към американците за една конкретна заплаха за демокрацията: „Трябва да се стремим да не допускаме проникването на опасното влияние на военно-промишления комплекс. Вероятността от пагубна загуба на контрол от страна на властта съществува и ще продължи да съществува.”

Осем години дърдорене

http://svetoven.pogled.info/amerika/news/81575/osem-godini-dardorene

/Поглед.инфо/ Отива си този, който е виновен за проблемите на руската икономика, на здравеопазването и образованието. Той направи заговор с шейховете и свали цените на нефта, за да ни създаде проблеми с бюджета. Той ни застави да изпратим опълченци срещу братята славяни, хвърляйки коварно последните в безумието на „майдана”. Ние не искахме Крим, но се наложи да го вземем. Защото, ако не ние, то НАТО щеше да го вземе и тогава идваше Апокалипсисът. Той насъскваше нашите прости и добри хора да пикаят в асансьорите и да чупят лампите във входовете на блоковете. Той ги напиваше с препарати за почистване на вани и им даваше спринцовки с наркотик. Той създаде Ислямска държава (заставяйки руските надзорни органи да следят дали не пропускаме да твърдим, че „това е забранена в Русия организация”, харчейки за това хартия, думи и ефирно време) и я научи да търгува с нефт. Той сееше „цветни революции”, за да пожънем ние бури, но ние се справихме и превзехме Алепо.

Как трябва да разговаряме с кучето си?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636906

Унгарски учени установиха, че докато са малки кучетата обръщат по-голямо внимание на думите ни, ако ги произнасяме по-високо, пише в. "Дейли мейл". Това не важи за възрастните домашни любимци. Разбиха още един мит за най-добрия приятел на човека Освен това кучетата разбират по-добре, ако им говорим с кратки и опростени изречения. Доказано е също така, че можем да общуваме с домашните си любимци чрез жестове, като сочене с пръст. Това не е характерно за други видове ж...

Радарите за превишена скорост днес - 15 януари, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=341220

Служители на пътната полиция ще следят днес - 15 януари, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 07:50ч.-08:50ч. Бизнес парк б-я Петрол - посока Варна 08:10ч.-08:50ч. гр.Варна Южен пътен възел /вход/ 09:30ч.

Убит е сирийски генерал, координиращ помирението

http://svetoven.pogled.info/iztok/news/81574/ubit-e-siriiski-general-koordinirasht-pomirenieto

/Поглед.инфо/ Сирийският генерал Ахмед ал Гадбан, който координираше помирението в долината Уади Барада край Дамаск бе убит от терористи.

В неделя над цялата страна ще бъде слънчево

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/15/2899886_v_nedelia_nad_cialata_strana_shte_bude_slunchevo/?ref=rss


В неделя над страната ще преобладава слънчево време.Максималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса. По-значителна облачност ще има над Източна България и планинските райони, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде малко по-високо от средното за януари.
Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността по-значителни над Родопите и Странджа, но без съществени...

Щрудел с локум

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5995141

Щрудел с локум Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

15 януари в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=341219

Събития 1582 г. – Русия предава Ливония и Естония на Полша, с което губи излаз на Балтийско море. 1759 г. – Открит е Британският музей. 1892 г. – Джеймс Нейсмит публикува правилата на баскетбола. 1908 г. – Основан е италианският АС Бари.

Вижте на кого да честитите имен ден днес

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5992552

Вижте на кого да честитите имен ден днесПреп. Гавриил Лесновски, Прохор Пшински, Павел Тивейски и Йоан Колибар Преп. Гавриил Лесновски е един от тримата последователи на рилския пустинник св. Иван Рилски. Гавриил построил манастир с църква на името на св. Архангел Михаил в Лесновската планина. А той се уединил в планината в мълчание в продължение на 30 години. Починал на 15 януари.

Прогноза за времето - 15 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=341242

Над Черноморието преди обяд облачността ще е предимно значителна, но без валежи. След обяд облачността временно ще намалее. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха и на морската вода – 3-4°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

На 15 януари рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5995202

На 15 януари рожден ден имат Даниел Боримиров, бивш национал по футбол, директор на ДЮШ на ПФК “Левски” Атанас Фурнаджиев, управител на “Мото-Пфое”, вицепрезидент на БФС Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни Кирил Котев, кмет на Сандански Мария Ангелиева-Колева, консул в Лондон Мартин Петров, футболист Д-р Стоил Апостолов,

Във Видин почитат паметта на св. Ромил Видински

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636763

На 16 януари се почита паметта на св. Ромил Видински. Той е роден във Видин и се явява небесните покровители на древния Бдин и неговите граждани. По този повод, за да се почете достойно паметта на този светец, роден в царствения град Видин, с благословението на Негово високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан на 15 януари /неделя/ от 09:00 ч. в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски", гр. Видин, ще бъде отслужена тържествена света Литургия. След богослужението ще бъде благословено коливо в памет на светеца, небесен покровител на Вид...

Тръмп: Разузнаването призна компромата за фалшификат

http://svetoven.pogled.info/amerika/news/81573/tramp-razuznavaneto-prizna-kompromata-za-falshifikat

/Поглед.инфо/ Доналд Тръмп заяви, че американското разузнаване е признало за фалшиво секретното досие, в което се говори, че Москва събирала компромат за него.

Френски кандидат-президент настоява за независима външна политика и силен ЕС

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/81572/frenski-kandidat-prezident-nastoyava-za-nezavisima-vanshna-politika-i-silen-es

/Поглед.инфо/ Франция трябва да провежда независима външна политика, като при това укрепва отношенията с Русия и САЩ.

Германска депутатка от ХДС: Меркел наруши законите с мигрантите

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/81571/germanska-deputatka-ot-hds-merkel-narushi-zakonite-s-migrantite

/Поглед.инфо/ Германската депутатка Ерика Щайнбах обяви, че напуска управляващата партия Християн-демократичния съюз (ХДС) в знак на протест срещу миграционната политика на партийната лидерка и канцлерка Ангела Меркел.

Турция вдигна модулна бетонна стена по южната си граница

http://svetoven.pogled.info/news/81570/turtsiya-vdigna-modulna-betonna-stena-po-yuzhnata-si-granitsa

/Поглед.инфо/ Турция завърши изграждането на модулна бетонна стена с дължина 330 километра по границата си със Сирия и Ирак, съобщи Анадолската агенция.

Любим виц на Белослава

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5995205

Любим виц на Белослава Любим виц на Белослава Песимистите чуват: - След малко! Оптимистите чуват: - С лед, малко! А реалистите не се ослушват, а си

Температурите се понижават отново

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636886

В неделя над страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Източна България и планинските райони, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса. За Шумен стойностите ще са между минус 8 и 3 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде малко по-високо от средното за януари. Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността по-значителни над Родопите и Странджа, но без съществени валежи. Ще дух...

Дезертьорства, пиянства и нисък дух в украинската армия

http://svetoven.pogled.info/news/81569/dezertorstva-piyanstva-i-nisak-duh-v-ukrainskata-armiya

/Поглед.инфо/ В украинските военни части, задействани в конфликта в Източна Украйна, зачестяват дезертьорствата и сбиванията между войниците, твърди френското издание Agora Vox.

Момче взе награда на херцога на Единбург

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636732

17-годишният Добромир Здравков от Лом получи международната награда на херцога на Единбург на церемония в Централния военен клуб в София. Отличието му бе връчено лично от президента Росен Плевнелиев. Момчето живее в общинския Център за настаняване от семеен тип „Нов дом - нов шанс" и учи в ПГХЗ „Дмитрий Меделеев". Добромир е един от 70-те младежи на възраст 14-24 години, които през 2016 г. участваха активно в програмата на три нива: бронзово, сребърно и златно. С участието си в три направления - спорт, доброволческа дейност и развитие на личн...

Трима задържани при антитерористичен рейд в Брюксел

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/81568/trima-zadarzhani-pri-antiteroristichen-reid-v-bryuksel

/Поглед.инфо/ Белгийската полиция задържа трима души след извършен рейд и обиски в събота вечерта в брюкселската община Моленбек.

Противоречиви съобщения за среща Тръмп-Путин в Рейкявик

http://svetoven.pogled.info/news/81567/protivorechivi-saobshteniya-za-sreshta-tramp-putin-v-reikyavik

/Поглед.инфо/ Западни медии разпространиха противоречиви сведения за предстоящата среща между Доналд Тръмп и Владимир Путин в исландската сторица Рейкявик.

Проклятието на Източна Европа

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/81566/proklyatieto-na-iztochna-evropa

/Поглед.инфо/ Между Русия и Германия – от север на юг – се простира вълшебна земя. Вълшебството й се заключава в страшен и коварен парадокс: който се е опитвал да завладее тази земя, той започва да линее и накрая изчезва от политическата карта на света.

Ердоган свали картите

http://svetoven.pogled.info/news/81565/erdogan-svali-kartite

/Поглед.инфо/ Турският президент Реджеп Тайип Ердоган свали всички карти на масата. Повечето от турските депутати гласуваха за обсъждане на 18-те поправки на Конституцията, предложени от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), главната от които е Турция да стане президентска република.

Обама отмъщава на Израел заради Тръмп

http://svetoven.pogled.info/news/81564/obama-otmashtava-na-izrael-zaradi-tramp

/Поглед.инфо/ В средата на януари в Париж ще се състои международна конференция по урегулиране на близкоизточния въпрос, от която се очаква много. Русия ще играе там важна роля, след като в Москва пристигна за консултации палестинският лидер Саиб Арикат, а израилтяните също се опитват да лобират в руската столица.

Бъчварова отчете първи резултати от операцията срещу битовата престъпност

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636923

213 издирвани лица са установени в страната през последните пет дни, съобщи в Ямбол министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. 27 са намерените издирвани автомобили. 66 са образуваните бързи производства, а досъдебните производства са 303. В началото на януари МВР стартира тримесечна операция срещу битовата престъпност. Как правителството в оставка реши да се справи с битовата престъпност? „Това са резултати от началото на националната специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в страната. В р...

Температурите се понижават в неделя

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636928

През следващото денонощие от северозапад ще продължи да нахлува студен въздух и ще застудее. През нощта все още на отделни места в източните райони ще превалява предимно слаб сняг, но до сутринта и там валежите ще спрат. Започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и над Западна България ще се изясни. Минималните температури ще бъдат между минус 9 и минус 4 градуса, по-високи по Черноморието. В неделя над страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Източна България и планинските райони, н...

Десет международни отличия за арт школа „Колорит" от конкурс в Литва

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1636922

Десет награди пристигнаха за деца от арт школа „Колорит" от 13-я международен конкурс за детска рисунка „Славянски извор", който се проведе в град Клайпеда в Литва. Това информира Майя Ананиева - ръководител на арт школа „Колорит" - Плевен. Журито е присъдило Първа награда на дванадесетгодишната Александра Митева за живописната творба „Български моми". Нейната рисунка е отпечатана на корицата на каталога на международния форум. Носители на трета награда са Виктория Иванова - 12 г. и Адрияна Роси - 6 г. Поощрителни награди получава...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване