Thalloderma Shop
01/17/17 05:53
(http://www.klassa.bg/)

Обама и Хилари си тръгват с истерия

 Броя дните на Обама в Белия дом. От известно време политическите събития в България и САЩ вървят паралелно. Броя дните и на Плевнелиев, който и вчера успя да влезе в световните нови по своя нелеп начин — само 6 са. RT съобщи на централно място, че 17 европейски президенти и министри призовали с писмо Тръмп да не се сближава в Русия. Оказало се обаче, че всички били бивши — с изключение на българския Плевнелиев, който бил настоящ президент. Не знаят, че той също ще е бивш след няколко дни, за облекчение на българския народ.

Можех ли да си представя, когато гласувах в 2012 г. за втори път за Обама, че така мъчително ще се влачат последните му дни в Белия дом? А много е важно за САЩ тези дни да минат бързо и по възможност спокойно, но следейки медиите, това едва ли ще се случи. Въздухът тежи от медийната истерия. До мене в метрото стои образован на вид човек и чете таблоид, чието заглавие крещи как „Влад” (Путин) лично заповядал кибератаката срещу Демократическата партия. Не се сдържах и попитах – „вярвате ли в това?“, а той учудено се обърна и отговори: „разбира се, нашите служби го казват”. Тонът му е такъв, че е безмислено да му кажеш, че същите служби бяха казали преди години, че в Ирак ще намерим химическо оръжие. Не намериха такова, но тази държава в момента съществува само номинално, заради САЩ.

Телевизия СNN беше официално низвергната от Тръмп в лицето на репортера Джим Акоста като създаваща и разпространяваща лъжи. Това е началото на края им, запомнете датата 11 януари 2017 г., когато мислите за СNN. На пресконференцията си Тръмп не пожела да чуе въпроса му. Гледайки диалога им си помислих със завист, че това може да се случи тук, но не и в България. Защо Орешарски не „пренебрегна” по същия начин bTV и “националната“ телевизия, когато създаваха и задъхано предаваха лъжливите новини за броя валящи се по улиците стачници, свалящи демократично избраното българско правителство през лятото на 2013 г.? И защо толкова мои колеги от СУ „Климент Охридски” се окаляха да подписват призив за сваляне на правителството, за да върнат Бойко Борисов на власт?

Склеротичната демократическа партийна върхушка, Хилъри и покрай тях и Обама категорично не желаят да признаят пред избирателите си, включително пред мене, регистриран демократ, че пропуснаха големия шанс САЩ в 2016 г. да има прогресивен президент, който да осъществи мечтата на средната класа за политическа и социална промяна в името на доброто на средната класа и на Америка като цяло. Никой от нас, регистрираните демократи, не можеше да си представи, че Демократическата партия ще направи всичко възможно да попречи на Бърни Сандърс да спечели първичните избори. Според тях бил комунист, фантаст. Ако Бърни е комунист затова, че иска достъпно здравеопазване за всички и безплатно висше образование в държавните университети, значи целият ЕС е комунистически. Затова броенето, за съжаление, не е в полза на демократите. Бясна от загубата Хилъри плати 5 милиона на Джил Стайн, кандидат за президент от зелените, да поиска повторно преброяване. В резултат Доналд Тръмп прибави още гласове към победата си. Защо трябваше да се похарчат тези 5 милиона? За егото на Хилъри? Ако наистина милееше за младите и образованите в САЩ и имаше излишък в бюджета от огромната си безсмислена кандидат президентска кампания, да бе подарила тези 5 милиона на 100 млади учители с магистърски степени в образованието, които след завършването си носят като тежки вериги дълг за шест години платено висше образование. И да се бе поучила от програмата на Бърни за безплатно висше образование в САЩ.

Докато Клинтън се мяташе в нарцистични пристъпи, Бърни Сандърс, заедно с губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо, обявиха нещо наистина историческо за САЩ: въвеждане на безплатно висше образование в щатските и градски университети на щата Ню Йорк за всеки приет студент нюйоркчанин с под $125 000 годишен доход. Ето от какъв шанс ни лиши Демократическата партия проваляйки кандидатурата на Сандърс.

И ето вчера група демократи начело с бившата партийна звезда и черен кмет на Нюарк, Ню Джързи, Кори Букър гласуваха с републиканците против предложението на Бърни за разрешаване на вноса на лекарства от Канада. В Ню Джързи е Меката на фармацевтичните фирми. В същото време капиталистът Тръмп рендоса фармацевтичните гиганти, че безнаказано обират народа. И народът харесва да слуша това.

И след всички тези загуби на доверие Обама, Клинтън и партийната им върхушка не седнаха да помислят трезво какво точно се случи. Не, на тях винаги някой друг им е виновен и този път виновникът е, без изненада, отново Путин и неговите хакери. Не преставам да се учудвам на това, че в общественото пространство се говори кой е хакнал демократически сървъри, а не какво беше разкрито от това хакване: корупция, предателства, незаконно получаване на въпросите за предизборен диспут.

В целия този медиен и шпионски цирк губим главната нишка за американското бъдеще. Колцина от нас осъзнаха, че заради външната политика на Обама и Клинтън вече не съществува Либия, Сирия е в руини, Европа се задъхва от афроазиатското преселение, България търпя твърде дълго режима на една необразована криминална мутра, Украйна е разрушена. Путин ли е намесен в това феноменално фиаско на американската външна политика?

Не само външната политика. Докато демократите не осъзнаят, че икономическата политика на Обама, на срамежлив корпоративен слугинаж, прикрит с прекраснодушни лозунги, също е причина работническата класа да пристане на Тръмп, няма да се върнат на власт.

На САЩ и България остават по 67 дни със старите им, натежали от грехове правителства. Да си пожелаем тези дни да минат бързо и без много шум. И да не забравяме, че за първи път България ще се сдобие с президент, очевидно по-качествен като човек от президента на САЩ. Радев определено радва привържениците си (победи с 59.37%) със спокойствие, разумност, увереност, логичност, достойнство. Той е всичко онова, което Плевнелиев не е.

Греховете на Тръмп не са онези, за които тръбят в несвяст основните медии в САЩ. За всеки възпитан човек е очевидно, че е грозно да се подиграваш на човек инвалид. Тези дни Мерил Стрийп критикува Тръмп по елегантен начин за това — нещо, което е крайно необходимо на американската публика . Въпросът е, че г-жа Стрийп забрави през всичките тези години на управление на Обама, с външен министър Х. Клинтън в един от мандатите му, да й “натежеят на сърцето“ милионите убити по света с намесата и помощта на САЩ: в Либия, Сирия, Ирак, Украйна. Сатанинският смях на Хилъри по повод безобразно убийството на Кадафи все още звучи в съзнанието ми. Нима г-жа Стрийп не го чу? И да припомня, че Тръмп все още не носи отговорност за смъртта дори на едно човешко същество. Това все още му предстои.

Позитивните страни са на Тръмп е, че е надпартиен “маверик“, ненавижда номенклатурата и медийните лъжи, с които всекидневно го заливат, че с това тормози партийните бонзи в червено и синьо, и че очевидно е искрен в желанието си да работи с Русия и Путин. Светът има остра нужда от обединяването на тези две велики сили.

Нели Хаджийска

Ню Йорк

От сайта „Гласове”

(със съкращения, заглавието е на ЗЕМЯ)

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване