Григор Димитров: Мога да готвя, не мога да пея (Видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6006417

Григор Димитров: Мога да готвя, не мога да пея (Видео)Григор Димитров даде кратко интервю за Eurosport, в което обяснява интересни неща за себе си. - Кои са идолите от детството ти? - Пийт Сампрас, Андре Агаси. - Как празнуваш успехите? - Ще ви отговоря следващия път, ако спечеля някой голям турнир. Всичко ще бъде добре документирано. - Имаш ли скрит талант за нещо? - Мога да готвя, мога да танцувам.

Лоши процедури ще забавят с месеци 350 млн. лева от еврофондовете за наука

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/20/2903200_loshi_proceduri_shte_zabaviat_s_meseci_350_mln_leva_ot/?ref=rss


Съществени промени в процедурите за кандидатстване по еврофондовете за наука, направени по незаконосъобразен ред от Министерството на образованието и науката (МОН), ще доведат до забавяне с месеци на усвояването на средствата. Става въпрос за 350 млн. лева по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж", с които се предвижда да бъдат изградени четири центъра за върхови постижения и осем центъра по компетентности.

Срокът за подаване на проектите изтича в...

Лоши процедури на образователното министерство ще забавят с месеци 350 млн. лева от еврофондовете за наука

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/20/2903200_loshi_proceduri_na_obrazovatelnoto_ministerstvo_shte/?ref=rss


Съществени промени в процедурите за кандидатстване по еврофондовете за наука, направени по незаконосъобразен ред от Министерството на образованието и науката (МОН), ще доведат до забавяне с месеци на усвояването на средствата. Става въпрос за 350 млн. лева по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж", с които се предвижда да бъдат изградени четири центъра за върхови постижения и осем центъра по компетентности.

Срокът за подаване на проектите изтича в...

Освен грозно лого - и крадени иконки от Apple

http://offnews.bg/news/n_1/n_644943.html

След като тази седмица специализирано жури избра лого на българското председателство на Съвета на ЕС, което струва 10 хил. лева и бе посрещнато с подигравки, сега ви показваме и друг куриоз, свързан с темата - сайтът на председателството eu2018bg.bg ползва икони, досущ като тези на Apple.  Особено впечатление прави, че иконката за сваляне на файл прилича притеснително много на иконката за сваляне от облака iCloud в устройствата на Apple.  В сайта на председателството иконката изглежда така:   В Apple Store:  Не става ясно защо сайтът на председателството на България използва иконка, която по подразбиране означава "свали в облак". Но това е незначителен въпрос на фона на копи-пейста, направен от дизайнерите.  42 хил. лева е струвала изработката на сайта, в който половината функции са все още неактивни.  Според първоначалните планове председателството на Съвета на ЕС ще ни струва около 150 млн. лева. България ще бъде председател на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. и затова подготовката за него трябва да завърши до средата на 2017 г.

Над 9 млн.лв. дава Пловдив за култура през 2017-та, финансирането на проектите по ЕСК - до 10 млн.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638314

9,3 милиона лева заделя Община Пловдив за култура през 2017-та година. Това съобщи в студиото на Дарик ресорният зам.-кмет Амелия Гешева. 4, 8 милиона от тях са за реализацията на Европейска столица на културата, за Културния календар на града и за финансиране на младежки дейности по общинската програма “Пловдив за младите”. 260 000 са предвидени за археология- 100 000 за Небет тепе, 70 000 за Малтепе и 40 хиляди за Одеона, който през тази година трябва да започне да приема посетители. Заделени са 900 000 лева издръжката на ансамбъ...

Ердоган: Турция изоставя защитата и преминава в атака срещу тероризма

http://www.cross.bg/erdogan-tyrtziya-nie-1532143.html

/КРОСС/Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната ще отиде, където и да е източника на терористичната заплаха, пише Hurriyet, цитиран от Фокус. „Турция изоставя защитата и в момента е настроена за атака", заяви Ердоган. „Ние ще продължим борбата срещу терористичните организации в Сирия. В Ирак също ще следваме подобен метод за действие", добави той. „Обсадата на Ал Баб продължава усилено и „Ислямска държава" в момента бяга. Борбата срещу кюрдите продължава. Ако има елементи, които ни заплашват, ние ще ги прочистим от тези региони. Ако моите граждани са постоянно заплашвани от тези региони, то наш дълг е да ги защитим. Държавата е тук с причина", посочи президентът. „Ние ще разширим полето си на борба с принципа, че тези, които не подкрепят Турция, са срещу Турция", каза Ердоган.

Варненски ученици честват 122 години от рождението на Гео Милев

http://www.moreto.net/novini.php?n=341830

122 години от рождението на своя патрон отбелязват днес учениците от Средно училище „Гео Милев” във Варна, съобщиха от учебното заведение за Moreto.net. Празникът започна с поднасяне на венец пред памeтника на поета в двора на училището.

Сорос: Ако му бъде позволено, Тръмп ще превърне управлението в диктатура

http://www.mediapool.bg/soros-ako-mu-bade-pozvoleno-tramp-shte-prevarne-upravlenieto-v-diktatura-news259109.html

Ако му бъде позволено, Тръмп ще превърне управлението на САЩ в диктатура, заяви милиардерът Джордж Сорос, цитиран от портала "Бизнес инсайдър". "Той (Тръмп) е за друг вид управление, който противоречи на отвореното общество", каза 86-годишният финансист в Давос, където се провежда редовният годишен световен икономически форум. "Тази форма на управление е по-правилно да наричаме диктатура, а също и мафиотска държава", добави той. Все пак Сорос смята, че американските институции са достатъчно силни, за да предотвратят този сценарий. Той е убеден, че новоизбраният президент ще се провали. По думите му идеите, които ръководят Тръмп, са "по своята същност противоречиви" и тези противоречия са "въплътениот неговите съветници." Джордж Сорос смята, че около политическите намерения на новия американски президент витае несигурност, която ще се отрази негативно на финансовите пазари, предаде Ройтерс. "В момента несигурността е на най-високата си точка, а несигурността по същество е враг на всяка дългосрочна инвестиция, затова не смятам, че пазарите ще се справят особено добре", каза Сорос, цитиран от "Блумбърг нюз". В отговор на въпрос каква позиция трябва да възприеме бизнесът по отношение на Тръмп Сорос препоръча "да се стои колкото се може по-далеч от него (от Тръмп)". Милиардерът изрази предположение, че действията на новия американски президент по косвен начин ще донесат ползи за Китай. "Мисля, че Тръмп ще направи повече за превръщането на Китай по-приемлив като водещ член на международната общност, отколкото самите китайци биха могли да направят", каза Сорос.

Нова паспортизация описа още 1500 дървета в парк "Бедечка"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638313

Повече от 2700 са дърветата в застрашения от застрояване парк "Бедечка" в Стара Загора. Това стана ясно, след като беше проведена нова паспортизация. Тя "добави" още около 1500 дървета към вече картотекираните над 1200, коментират от "Запазете Бедечка". Оказа се, че в предходната паспортизация преди няколко години Общината е задала задача да се опишат само декоративните дървета. Сега обаче ръководителят на проекта Тодор Добрев е описал още много дървета, като е посочил и очертанията на масивите растителност. През 2012 г. влезе в сила план за за...

В Китай е било регистрирано земетресение с магнитуд 4,8

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006401

В Китай е било регистрирано земетресение с магнитуд 4,8Земетресение с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер е било регистрирано в китайския автономен Синдзян-Уйгурски автономен регион, предаде РИА Новости, позовавайки се на Китайския сеизмологически център. Трусовете са били регистрирани в 17:54 местно време (11:54) българско в град Яргенд в окръг Кашгар на дълбочина от 7 км, съобщава "Фокус".

Обсъдиха дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Сливен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638134

Организацията на дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Сливен с училищата в общината през 2017 година беше обсъдена на работна среща. В нея взеха участие секретарят на комисията Лилия Радева, директори и заместник-директори на учебни заведения, педагогически съветници и психолози. На форума бяха обсъдени критериите за организиране на събития с цел превенция на противообществените прояви. Предложенията на училищата трябва да бъдат направени до 27 януари. "В партньорство с Местн...

Кънев: Мишкуването в центъра приключи. Правосъдието няма да остане същото

http://offnews.bg/news/n_1/n_644951.html

"Политиката на имитации и мишкуване в центъра приключи. Няколко пъти предупредих за това. Днес България е пред огромна промяна. Но посоката на тази промяна е още неясна. И първата реч на новия президент Радев не помогна да се разсеят съмненията"- така започва анализът на лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод новата политическа обстановка в страната - нов президент, край на 43-тото Народно събрание и идващи предсрочни парламентарни избори.  "Няколко знака от последните дни обаче ясно показаха колко големи са рисковете в най-чувствителната за българите сфера - справедливостта и правосъдието: Първо, вече искат спиране на реформите Вицепрезидентът Маргарита Попова заяви в прав текст, че реформите в правосъдието трябва да спрат. Тя е безспорно близка до онези кръгове в ДПС и прокуратурата, които ръководят съдебната система днес, близка е и до крилото в ГЕРБ, което работи в тясна връзка с тях. Нейното мнение е показателно, а беше косвено потвърдено и от г-н Радев във встъпителната му реч. Посоката е ясна. Второ, пробват да отменят европейския надзор Властващият кръг във ВСС открито заяви, че иска сваляне на европейския надзор върху правосъдието. Хората, които носят отговорност за всички свинщини в съдебната система и които я поставиха в пълна зависимост от политическата власт, сега искат да бъдат освободени от последната форма на контрол. Наглостта е безгранична. Трето, обявиха непокорните за шпиони Говорителят на ВСС (човекът на Яне Янев, който праща sms-ите до Бойко Борисов) обвини съдиите, които не се примиряват с кочината, че са “соросоиди” под “американско влияние”. Той си позволи да обвини честните хора, че са чужди шпиони – а те искат нормални условия за работа без мафиотско вмешателство. Това искат и българите. Трябва отново да кажа: Правосъдието няма да остане същото. То или ще се промени рязко и ще се изчисти радикално, или ще затъне окончателно в корупционното блато, а мафиотските кръгове ще продължат да отстраняват независимите магистрати. Ето как изглежда лошият сценарий: Премахване на европейския надзор, налагане на обща корупционна схема, подчиняване и отстраняване на почтените. Има и добър път. И няма да крия, че той е много по-смел и радикален от компромисните предложения от 2014/2015г. Добрият път задължително минава през: създаване на независима антикорупционна дирекция в прокуратурата и приемане на действащо антикорупционно законодателство. Това ще стане като подобрим законопроектите, които корупционното мнозинство отхвърли в парламента; провеждане на операция “Чисти ръце” в съдебната система, МВР и службите. Това ще стане с подробни проверки на имуществото, финансите и зависимостите на всички ръководители до ниво отдели и сектори; въвеждане на процедура за проверка на всички нови кандидати за позиции в съда, прокуратурата и полицията, в т.ч. и периодични проверки на рисковете за зависимости и корупция. Голямата ни цел обаче е да постигнем конституционно мнозинство за дълбока и радикална промяна на балансите в съдебната власт и преучредяване на прокуратурата. За тази цел трябва единство на голяма част от политическите сили за свикване на Велико Народно събрание и учредяване на нова прокуратура по румънски модел, с главен прокурор, определен от Президента по предложение на 2/3 от народните представители и отчетен пред Народното събрание. Борбата с корупцията и тероризма да бъде възложена на отделни и независими заместници на главния прокурор, които ще оглавяват дирекции в прокуратурата и ще работят в тясна връзка с държавните контролни органи и службите за сигурност. За постигане на тези цели, за да тръгнем по добрия път, трябва не да отменим, а да засилим прекия европеЙски надзор над българската съдебна система. Да изпълним разумните препоръки на мисията на европейските прокурори и да поискаме пряк контрол върху тяхното прилагане. Да поискаме силна обща европейска прокуратура възможно най-скоро и да й дадем права да преследва кражбите на публични средства у нас. Само така можем да изкореним мафията от съдебната власт и да отстраним кръговете, които слагат чадър над политическата мафия. Така ще дадем шанс на правосъдието да изчисти всички останали сфери.

БФБ-София е на път да приключи седмичната търговия на червена територия

http://econ.bg/Новини/БФБ-София-е-на-път-да-приключи-седмичната-търговия-на-червена-територия_l.a_i.735888_at.1.html

В последния работен ден от седмицата всичките борсови измерители на родния капиталов пазар се намират на червена територия.  Индексът на...

Огромно задръстване по "Дондуков" в София, авария спря трамваи и тролеи (видео, снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006408

Огромно задръстване по "Дондуков" в София, авария спря трамваи и тролеи (видео, снимки)Огромно задръстване има в момента на столичния булевард "Дондуков", трамваи и тролеи са спрели на пътните платна и не се движат. Причината е скъсан контактен проводник, до 15 минути се надяваме да бъде възстановено движението каза за "24 часа" шефът на "Столичен електротранспорт" Евгени Ганчев. Аварията е станала в 13 ч.

Зам.-министърът на външните работи Христо Ангеличин е обвинен за безстопанственост

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/20/2903313_zam-ministurut_na_vunshnite_raboti_hristo_angelichin_e/?ref=rss


Заместник-министърът на външните работи Христо Ангеличин (Реформаторски блок) е обвинен за умишлена безстопанственост, заради това, че миналата година е подписал договор за купуване на телефонни централи за българските посолства без обществена поръчка. Сигналът за договора е подаден преди месец от бившия външен министър Кристиян Вигенин (БСП), съобщи БНР.

По-рано днес прокуратурата започна друго разследване срещу високопоставени длъжностни лица в Министерство на външните работи. То е...

Паметникът на Бузлуджа влезе в Си Ен Ен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006309

Паметникът на Бузлуджа влезе в Си Ен Ен"На три часа от столицата София, в сърцето на Стара Планина, път, осеян с дупки води до "НЛО-то на България".  На върха на хълма, тази сложна конструкция може да се види от километри, карайки всички, които я виждат за пръв път, да настръхнат. Червена звезда, символ на комунизма, може да се види на върха на 70-метровата кула.

Днес няма да се учи в 7 общини в страната

http://www.cross.bg/obshtina-dnes-ychilishtata-1532142.html

/КРОСС/ Поради лошото време, аварии и усложнена пътна обстановка, днес е преустановен учебният процес в училища в 7 общини в страната. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката. Актуалната информация е към 11.30 часа днес.  Област Бургас: Община Айтос: ОУ „Христо Ботев“ – с. Мъглен; Област Варна:Община Ветрино: СУ „Христо Ботев“ - с. Ветрино; Област Силистра:Училищата в община Главиница; Област Смолян: Училищата в община Мадан; Област Шумен: Община Хитрино: ОУ "Панайот Волов" – с. Живково; Област Ямбол:Община Стралджа: ОУ "Христо Ботев" - с. Войника; Община Тунджа: ОУ "Васил Левски" – с. Тенево. 

Тръмп полага клетва, но много избиратели още не могат да повярват

http://www.mediapool.bg/tramp-polaga-kletva-no-mnogo-izbirateli-oshte-ne-mogat-da-povyarvat-news259108.html

Една сутрин преди 19 месеца, когато Доналд Тръмп слезе с асансьора на лъскавата си кула в Манхатън, махайки на зяпачите, събрали се около перилата, много американци знаеха съвсем малко за него освен това, че е много богат и има реалити шоу по телевизията, от което уволнява хора. Никой не може да каже със сигурност, че е знаел, че този човек, който обяви същия ден кандидатурата си, ще бъде избран за 45-ия президент на страната. Докато Тръмп се подготвя да положи клетва, много американци още не могат да повярват, че едно президентство, което продължава да изглежда странно нереално, днес ще стане факт. "Мислех си, че е шега. Че ще се кандидатира, ще загуби още в началото и ще отпадне", казва Кристофър Томс-Бауър, на 20 години, счетоводител и студент в колежа Байон в Ню Джърси. Той първоначално подкрепял сенатора републиканец от Флорида Марко Рубио. После, спомня си Томс-Бауър, дойде онази ноемврийска нощ, когато вечерял с приятели след хокеен мач на "Дяволите" от Ню Джърси и гледал смаяно по телевизията как Тръмп печели в ключови щати. "Наистина ми изглеждаше нереалистично той да стане президент", казва Томс-Бауър, гласувал за Еван Макмълин, бивш служител на ЦРУ, който се състезаваше като консервативна алтернатива на Тръмп. "Все още ми се струва безсмислено." Въпреки политическите разделения в страната много хора и от двата лагера също не могат да повярват. "Мислех, че няма начин той да спечели", казва Криси Бейлес, фотографка от Роуд Айланд, която вчера качи в Туитър снимка на Статуята на свободата, хванала се за главата от отчаяние, че предстои Тръмп да встъпи в длъжност. "Как се чувствам, ли? Отвратена, погнусена и честно казано, като в кошмар", е написала 38-годишната Бейлес. Когато Барак Обама спечели Белия дом през 2008 г., избирането на първия чернокож президент се струваше на мнозина като един от най-невероятните моменти в политическата история на страната. Идеята за избиране на бял милиардер, роден с привилегии, изглежда неправдоподобна за мнозина, но по различен начин - а това говори много за страната, както и за Тръмп. Когато Тръмп обяви кандидатурата си, Кейла Кърси го познавала като строителния предприемач, който се опитал, но не успял да построи игрище за голф, срещу което тя се противопоставяла в родния си град Шарлотсвил, Вирджиния. Тя си го спомня като непреклонен и неподатлив на натиска на жителите и служителите. Затова си помислила, че кандидатура му е шега. А избирането на Тръмп е направо нереалистично, смята тя. В следващите седмици "сякаш имаше надежда, че нещата по магичен начин ще се оправят. Но, уви, сега знаем, че в петък по обед той ще стане президентът Тръмп, което само по себе си ми се вижда нереално, каза тя. Дейвид Сойърс, 42-годишен шофьор от Грайндстоун, Пенсилвания, който подкрепил Бърни Сандърс на първичните избори на Демократическата партия, преди да гласува за Тръмп, заяви, че огромните тълпи, които се стичаха на митингите на Тръмп, го убедили, че милиардерът може да спечели. Но никога не бил сигурен, особено като си спомня как Ал Гор спечели народния вот през 2000 г., но загуби президентския пост от Буш. "Ако проследите историята", казва Сойърс, който е доволен от резултата, "ще забележите, че има моменти, когато определено съзнавате, че се пише история и в петък ще е един от тези моменти." Сойърс ще работи в деня на встъпването в длъжност, така че планира да запише церемонията и да я гледа по-късно. Но други казват, че са толкова шокирани от избирането на Тръмп, че ще е по-добре да стоят далеч. Тайлър Уилкокс, 23-годишен музикант в Ривъртаун, Юта, се плаши от деня на клетвата. В Туитър той е написал: "Не е моят президент" и възнамерява да не гледа церемонията. "Чувствам се така, сякаш е началото на края", посочи той. А Кърси, която се определя като "обратна" и много се безпокои, че правителството на Тръмп ще е заплаха за лесбийките, гейовете, бисексуалните и травеститите, каза, че няма да се присъедини към студентите, които ще гледат във фоайето на общежитието встъпването в длъжност на Тръмп. "Страхувам се, че може да се разплача или че някой ще каже нещо и няма да си премълча, или че може да се стигне до физическа разправа", заяви тя. Вместо това Кърси планира да изгледа на запис речта на Тръмп насаме. По този начин, смята тя, ще може да я спира в неловките моменти и президентството, което никога не си е представяла, ще стане малко по-реално. По БТА

Сауната пази мозъка от деменция, твърдят финландски изследователи

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2017/01/20/2903324_saunata_pazi_mozuka_ot_demenciia_tvurdiat_finlandski/?ref=rss


Редовните посещения в сауна намаляват риска от развиване на деменция, болестта на Алцхаймер и други заболявания на мозъка, показва ново финландско проучване, публикувано в Оксфордски журнал за стареенето и цитирано в "Ройтерс".

Изследването започнало преди 20 години с подбора на около 2300 здрави финландци на средна възраст. В годините на остаряването им учените от Университета на Източна Финландия следели колко често ходят на сауна и какво е състоянието на сърдечно-съдовата им...

Руската Дума ратифицира споразумението за "Турски поток"

http://www.mediapool.bg/ruskata-duma-ratifitsira-sporazumenieto-za-turski-potok-news259107.html

Депутатите от руския парламент одобриха ратификацията на споразумението между Русия и Турция за изграждането на две тръби на газопровода "Турски поток", предаде ТАСС в петък. Подписаният на 10 октомври 2016 г. в Истанбул документ бе внесен за одобрение в Държавната Дума на 19 декември. "Целта на споразумението е да създаде прозрачна и стабилна нормативно-правна база, включително данъчни и митнически режими, за проектирането, строителството и експлоатацията на газопроводна система, създаваща се за обезпечаване на доставките на руски газ в Турция и за транзит" посочва се в мотивите, придружаващи споразумението. То урежда въпросите по проектирането, строежа и експлоатацията на два морски и два сухопътни участъка от газопровода "Турски поток". Общо трасето се предвижда да е 920 км, от които по сушата ще са 200 км. Маршрутът на тръбите ще тръгва от руското крайбрежие в Краснодарския регион и ще стига по дъното на Черно море до приемен терминал на турското прибрежие. Всяко от съоръженията ще е с капацитет от 15.75 млрд. куб. м годишно. въвежданите им в експлоатация се планира за края на 2019 г. Проектът трябва да се реализира от руската "Газпром" и турската БОТАШ.

13 нови автомобила за старозагорската полиция

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638312

Целим увеличено и активно полицейско присъствие. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на работно съвещание с ръководството на ОДВМР - Стара Загора и с началниците на районните управления. То е в рамките на обиколката на вътрешния министър в областните дирекции в страната във връзка с провеждането на Националната операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Очаква се към ОДМВР- Стара Загора допълнително да заработят до 50 сътрудници по охраната. В рамките на следващия месец ще бъдат предоставени и...

Откриха шестима живи под лавината в Италия близо 48 ч. по-късно

http://www.cross.bg/italiya-tzentralna-otkriti-1532141.html

/КРОСС/Шестима души са открити живи под лавината, затрупала малък хотел в Централна Италия преди почти два дни. Това съобщи говорителят на пожарната служба Лука Кари, цитиран от Ройтерс. Той добави, че спасители се опитват да ги извадят от снега. "Те са живи и сме в контакт с тях", добави Кари. Около 30 души се съобщаваше, че са изчезнали след като лавина затрупа хотел в Централна Италия в сряда следобед. До момента са открити две тела. Италианския медия информира, че са открити телата на още двама загинали. Хотелът се намира в региона Абруцо, провинция Пескара, в Централна Италия.  

Бабини хитрини: За какво служи олиото?

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6006400

Бабини хитрини: За какво служи олиото? Непрекъснато го използваме у дома за готвене, но мнозина даже не подозират, че то може да има още куп полезни приложения. Ето някои от тях: * Чистене на мебели. Смесват се равни части олио и спирт и с напоен мек парцал лесно се махат нечистотии, а дървената повърхност се полира. Ако искате по-екологична смес, заменете спирта с лимон.

Турция се приближава все повече към авторитарна държава

http://www.moreto.net/novini.php?n=341796

Турция се приближава все повече към авторитарна държава. Парламентът в южната ни съседка прие поредни четири члена от пакета с конституционни реформи, които ще разширят пълномощията на президента Реджеп Тайип Ердоган, предаде Ройтерс.

Германия предупреди, че няма да толерира шпиониране от Турция

http://www.mediapool.bg/germaniya-predupredi-che-nyama-da-tolerira-shpionirane-ot-turtsiya-news259106.html

Германия няма да толерира турски разузнавателни операции в границите си, заяви началникът на германската служба за вътрешно разузнаване, след като главният прокурор на Германия започна разследване за възможен шпионаж от страна на турски духовници, съобщи Ройтерс. Шефът на Федералната служба за защита на конституцията (германското вътрешно разузнаване) Ханс-Георг Маасен заяви, че Берлин е много обезпокоен от развитията в Турция напоследък, както и от "операциите за влияние" върху турското малцинство в Германия или германци, произхождащи от изселници от Турция. "Не можем да приемем, че разузнавателни агенции действат в Германия против германските интереси, и затова протестираме," каза Маасен пред репортери в Берлин. Разследването започна тази седмица след жалба през декември на германския депутат Фолкер Бек. Жалбата се основава на информации, че изпратени от Турция имами в Германия са били инструктирани да доставят сведения за последователите на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, обвиняван от Анкара за опита за преврат в Турция през юли. Случаят заплашва да нагнети още повече напрежение във вече обтегнатите отношения между двата съюзника от НАТО, отбелязва Ройтерс.

Германия няма да толерира шпиониране от Турция, заяви шефът на германската служба за вътрешно разузнаване

http://www.mediapool.bg/germaniya-nyama-da-tolerira-shpionirane-ot-turtsiya-zayavi-shefat-na-germanskata-sluzhba-za-vatreshno-razuznavane-news259106.html

Германия няма да толерира турски разузнавателни операции в границите си, заяви началникът на германската служба за вътрешно разузнаване, след като главният прокурор на Германия започна разследване за възможен шпионаж от страна на турски духовници, предаде Ройтерс. Шефът на Федералната служба за защита на конституцията (германското вътрешно разузнаване) Ханс-Георг Маасен заяви, че Берлин е много обезпокоен от развитията в Турция напоследък, както и от "операциите за влияние" върху турското малцинство в Германия или германци, произхождащи от изселници от Турция. "Не можем да приемем, че разузнавателни агенции действат в Германия против германските интереси, и затова протестираме," каза Маасен пред репортери в Берлин. Разследването започна тази седмица след жалба през декември на германския депутат Фолкер Бек. Жалбата се основава на информации, че изпратени от Турция имами в Германия са били инструктирани да доставят сведения за последователите на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, обвиняван от Анкара за опита за преврат в Турция през юли. Случаят заплашва да нагнети още повече напрежение във вече обтегнатите отношения между двата съюзника от НАТО, отбелязва Ройтерс.

Почина отстраненият от съда главен архитект на Пловдив

http://offnews.bg/news/n_1/n_644950.html

Арх. Румен Русев, доскоро главен архитект на Пловдив, е починал от скоротечна левкемия, съобщи БГНЕС. Той беше отстранен от длъжност на 27 септември миналата година, след като Окръжната прокуратура му повдигна обвинение за събарянето на тютюневия склад на ул. "Одрин" 8. За събарянето арх. Русев беше издал разрешително за строеж на базата на фалшифициран документ, в който се твърди, че сградата не е паметник на културата. Русев беше главен архитект на Пловдив от февруари 2008 година, преди това е бил зам.- кмет на града по ТСУ по време на първия мандат на д-р Иван Чомаков, по- късно е главен архитект на най-големия пловдивски район "Тракия". Погребението на арх. Румен Русев ще бъде в понеделник.

След Белия дом семейство Обама ще заживее с къща в престижен квартал на Вашингтон

http://www.mediapool.bg/sled-beliya-dom-semeistvo-obama-shte-zazhivee-s-kashta-v-prestizhen-kvartal-na-vashington-news259105.html

Барак Обама и съпругата му Мишел ще заживеят в голяма къща под наем в престижния вашингтонски квартал Калорама, след като напуснат Белия дом, припомня в. "Фигаро". Имотът е с площ 760 квадратни метра. В къщата има 8 спални и 9 бани. Къщата е на 13 минути път с кола от Белия дом. Бившата първа двойка на САЩ е решила да остане във Вашингтон, за да може малката им дъщеря, 14-годишната Саша да завърши гимназия. Голямата им дъщеря, 17-годишната Малия след година на обиколки по света и отдих ще започне да учи в Харвардския университет тази година. Зад гърба си семейство Обама оставя Белия дом с площ 5100 квадратни метра, с библиотека с 2700 произведения, тенис корт, басейн, киносалон и боулинг зала. То ще трябва да свикне да живее по-натясно, защото в Белия дом разполагаше с 132 стаи, 35 тоалетни и бани, 28 камини, 8 стълбища, 147 прозореца, 412 врати и 3 асансьора, с парк от 7 хектара и с 90 прислужници.

Убиец на бивш кмет отива за 19 години в затвора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006394

Убиец на бивш кмет отива за 19 години в затвораУбиецът на бивш кмет на врачанското с. Михайлово Николай Николов-Лудия отива в затвора за 19 г. Това реши ВКС след като намали предишната му доживотна присъда, дадена му от окръжния съд във Враца и потвърдена по-късно от Апелативния съд. Лудия имал стара вражда с бившия дългогодишен кмет на селото Цветко Барашки.

Отгледаха мухи дрозофили на Международната космическа станция

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638309

Руски учени завършиха успешно експеримента по отглеждането на мухи-дрозофили на борда на Международната космическа станция (МКС) в рамките на програмата "Фотон-МКС", предаде ТАСС. Опитите имат за цел изработването на защитни механизми от страна на живите организми срещу неблагоприятните фактори, които ще бъдат налице по време на бъдещи междупланетни полети на космонавтите. В резултата на завършилите експерименти било отгледано четвърто поколение четвърто поколение мухи и пето поколение личинки. Експериментите с дрозофилите в космоса стартираха ...

След два дни откриха оцелели от хотела ковчег в Италия

https://vesti.bg/sviat/evropa/sled-dva-dni-otkriha-oceleli-ot-hotela-kovcheg-v-italiia-6064413

Води се разследване, тъй като беше съобщено, че снегорини не са изчистили пътя до хотела, а туристи искали да си тръгнат

След 2 дни има 6 оцелели от хотела-ковчег в Италия

https://vesti.bg/sviat/evropa/sled-2-dni-ima-6-oceleli-ot-hotela-kovcheg-v-italiia-6064413

Води се разследване, тъй като беше съобщено, че снегорини не са изчистило достъпа до обекта, а туристи са искали да си ходят

Представянето на Cartier на изложението в Женева - без много блясък и шум

http://www.investor.bg/zoom/355/a/predstavianeto-na-cartier-na-izlojenieto-v-jeneva-bez-mnogo-bliasyk-i-shum-232461/

Индустрията за швейцарски часовници се насочва към по-светли дни, макар че лошите резултати все още натежават над оптимизма ѝ

Почина главният архитект на Пловдив, отстранен заради Тютюневия склад

http://www.cross.bg/arhitekt-plovdiv-rysev-1532140.html

/КРОСС/Близки до него споделиха, че той не е могъл да понесе тежките обвинения, които му се стовариха. Архитект Русев е дългогодишен гл. архитект на Пловдив, бил е и заместник-кмет на града. Бурята върху него се стовари след събарянето на Тютюневия склад на улица "Одрин" 8, пише 24 часа. Това стана в началото на март, миналата година. Незабавно бяха предприети проверки и разпити, а през лятото прокуратурата поиска той да бъде отстранен от длъжност. Съдът уважи искането. "Ще карам на чист въздух и вода", лаконичен бе архитект Русев. Служители в пловдивската община са попарени от вестта за кончината му. Те обясниха, че той имал и сериозни здравословни проблеми.

Най-редките и скъпи ретро автомобили

https://vesti.bg/lyubopitno/naj-redkite-i-skypi-retro-avtomobili-6064410

10 автомобила, които имат изключителна колекционерска стойност и много висока цена

Иванка Тръмп: Дайте шанс на баща ми

http://www.mediapool.bg/ivanka-tramp-daite-shans-na-bashta-mi-news259104.html

Дъщерята на Доналд Тръмп, Иванка, призова критиците на баща й да му дадат шанс, като същевременно призна, че понякога го съветва да престане да туитва, съобщи БТА, позовавайки се на Франс прес. В интервю за телевизия Ей Би Си, излъчено часове преди встъпването в длъжност на баща й като 45-ия президент на САЩ, Иванка признава също, че страната е разделена. Но "през целия си живот съм виждала, че баща ми е невероятен обединител. Затова ще кажа на всеки от критиците му: дайте му време, оставете го да поеме функциите си, позволете му да докаже, че не сте прави", заяви Ивана. По думите й, речта която Тръмп ще произнесе при встъпването си в длъжност, ще бъде реч "на единство и оптимизъм". Успокоявайки жените, разтревожени от идването на власт на милиардера, тя увери, че баща й през целия си живот е "защитавал и подкрепял жените". На въпрос дали понякога съветва баща си, често критикуван за писане на безброй туитове по всякакви теми, да спре до го прави, тя отговаря: "Разбира се, понякога му казвам да престане". Същевременно Иванка подчертава, че изпращането на туитове е "мощно оръжие" което позволява на баща й "да отправя директно посланията си". Бившата манекенка, станала бизнес дама, заяви също, че смята за неуместна титлата "истинската първа дама", каквато й присъдиха някои американски медии, тъй като е виждана по-често до баща си от Мелания, третата жена на милиардера. "Има само една първа дама, и Мелания ще бъде невероятна първа дама, гордея се с нея", увери 35-годишната Иванка, дъщеря на Тръмп от първия му брак с Ивана и смятана за най-близкото доверено лица на бъдещия президент.

Задържаха собствениците на кучета, нахапали до смърт възрастна жена

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638311

Районната прокуратура в Свищов разследва случая, при който кучета нахапаха до смърт жена в село Козловец, съобщават от държавното обвинение. Кучета разкъсаха възрастна жена в Козловец На 19 януари три кучета, едното от които е питбул, а породата на другите две не е установена, нахапаха 79-годишната Гина Боярова в свищовското село. Вследствие на раните си жената е починала. Полицията е задържала за срок от 24 часа двама души от селото. Те са собственици на питбула ...

Сняг и -15° стреснаха Испания

http://offnews.bg/news/n_1/n_644949.html

Испания обяви тревога заради студения фронт, преминаващ през страната, съобщи вестник „Паис“. Тревогата е валидна за цялата територия без Канарските острови. Властите обявиха жълт и оранжев код за опасно врме в 43-те провинции заради силния вятър, снеговалежите и ниските температури (до минус 15 градуса). Най-студено е в Гуадалахара, Авиля, Бургос, Леон, Сория, Жирона. Синоптици предупредиха и за нови снеговалежи, каквито вече имаше в Северна Испания и Балеарските острови. Сега се очаква сняг и в най-южните райони на страната, включително в автономната област Андалусия, а също в автономния град Сеута, намиращ се на африканския бряг. Там сняг не е падал от 1993 година. Силните студове, обхванали Европа през първата половина на месеца, предизвикаха смъртта на 61 души.

Григор Димитров: Аз съм ужасен певец

http://offnews.bg/news/n_1/n_644948.html

Григор Димитров даде блиц интервю пред Евроспорт в почивния си ден преди мача от третия кръг на Откритото на Австралия срещу французина Ришар Гаске. Той споделя любопитни неща със зрителите на водещия спортен канал. Идолите от детството на Григор са Пийт Сампрас и Андре Агаси. Той споделя също, че е ужасен певец. Най-паметните моменти в кариерата му пък са победите като юноша в турнири от Големия шлем, на първо място Уимбълдън. ВИП-контактите в телефона му пък са Роджър Федерер, Новак Джокович, Анди Мъри и...разбира се, гаджето му Никол Шерцингер, чието име Григор не споменава, но за всички е, очевидно, че това е най-ценният му контакт. Междувременно утрешният съперник на Григор Ришар Гаске го похвали за прогреса му, но в същото време демонстрира увереност, че ще го победи. "Добра победа днес! (б.р. вчера - 6:1, 6:1, 6:1 срещу Карлос Берлок) Следващата – в събота", написа французинът в официалния си профил в "Инстаграм". "Димитров прогресира. Това е един от тримата или четирима потенциални победители в Големия шлем в бъдеще. Той играе красиво и е много приятно да го гледаш. Но аз мога да го победя, вече съм го правил", заяви Гаске, който е изправен пред първия си сериозен тест в Мелбърн.

Тръмп може да слуша повече Москва, отколкото Варшава или Рига

http://www.mediapool.bg/tramp-mozhe-da-slusha-poveche-moskva-otkolkoto-varshava-ili-riga-news259103.html

Най-големият кошмар за Централна Европа може да започне в Туитър. На акаунта @RealDonaldTrump може да прочетем: "Владимир и аз решихме". Скоро след това новият президент на САЩ ще се срещне с Путин, например в Рейкявик. А после нещата ще се развият бързо. За сметка на НАТО, която Тръмп определя като остаряла. За сметка на държави като Полша. Всеки американски президент от периода след падането на Берлинската стена искаше да подобри отношенията с Москва. Бил Клинтън се надяваше да помогне за изграждане на демокрация в Русия. Джордж У. Буш се заблуждаваше, че Путин, в чиито очи бе видял доброта, няма да стане диктатор. Обама вярваше, че промяната в реториката ще е достатъчна Русия да стане глобален партньор, а не враг. Всички се опариха. Доналд Тръмп поема властта в момента, когато намеренията на Русия са ясни. Стратезите в Белия дом, Пентагона и Конгреса трябва да се замислят как да осуетят плановете на Москва и как да й се противопоставят. Новият президент обаче не приема, че е спечелил изборите и с помощта на руски хакери и фабрики за тролове, макар че разузнаването му предостави такава информация. Тогава как би възприел например информацията за съсредоточаване на руски войски до границата с Украйна? Пак ли ще я вземе на подбив в Туитър? Как ще реагира, ако от Москва дойде предложение за среща с Путин, за да решат спорните проблеми? Изглежда Тръмп е убеден, че не изтощителните преговори, а прекият разговор между лидерите може да промени облика на света. Той третира политиката като бизнес - интересува се от печалбата и не уважава святото. Ако беше другояче, не би говорил с такова пренебрежение за НАТО или ЕС в интервютата си за "Таймс" и "Билд" отпреди няколко дни. Путин, който е обучаван още в КГБ как да манипулира хората, ще го надиграе с няколко хода. Ще получи новата си Ялта. А Тръмп ще се върне в САЩ и ще възвести, че е съградил величието на Америка. Критичните коментари ще игнорира. Това е черен, но правдоподобен сценарий. Най-вече защото в Белия дом още не е влизал човек, за когото се подозира, че руснаците имат цяло досие с компромати. Не е имало шеф на дипломация, който като бизнесмен е печелел милиони от сътрудничество с Русия. Не е имало съветник по националната сигурност, който срещу заплащане е говорил на юбилея на кремълската пропагандна телевизия Ар Ти (RT). Трудно е да повярваме, че такива хора ще гледат критично на Русия и ще дават приоритет на интересите на Полша, Литва или Естония. Че в критична ситуация ще се вслушат в гласовете от Варшава или Рига, а не от Москва. Че американските танкове, тъкмо пристигнали в Полша, няма да започнат да се връщат в САЩ. А щом се изтеглят американците, тогава защо да стоят на източния фланг на НАТО британците, немците, французите? Ще останем сами срещу страна с имперски апетит. А после? Хибридна война в Латвия и в Естония, провокации по границата с Калининградска област, хакерски атаки срещу нашите системи, засипване на социалните медии с пост истини, финансиране на популисти и по този начин разбиване на ЕС. И всичко това при безразличието на новия президент на САЩ. Да, в Централна Европа има от какво да се страхуваме. По БТА

401 млн. лв. е заделила Столична община за инвестиции през 2017 г.

http://econ.bg/Новини/401-млн-лв-е-заделила-Столична-община-за-инвестиции-през-2017-г-_l.a_i.735886_at.1.html

Цялостната рамка на бюджета на Столичната община е 1,265 млрд. лв., от които 401 млн. лв. са за инвестиции. Това заяви в интервю за БТА зам.-кметът...

Живовляк - универсалното природно лекарство

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638300

Живовлякът е природен дар с редица чудодейни свойства. Дълго време е бил смятан за бурен, докато не са открили неговите лечебни свойства Живовлякът е такава билка, че ще ви послужи добре, за каквото и да посегнете към нея. Някога бабите са привързвали раните и ожулените колене на децата с жилавите му листа. Освен листата, народната медицина ползва и семената. Като цяло растението е удивително със своята универсалност. Най-полезните билки за зимата С него може...

АБВ и "Движение 21" преговарят за обща коалиция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006385

АБВ и "Движение 21" преговарят за обща коалицияВъзможно е АБВ и "Движение" 21 да се явят съвместно на парламентарните избори. Това стана ясно от изявления на лидерите на двете партии Константин Проданов и Татяна Дончева след среща. Разговорите за съвместното ни участие в изборите продължават, заявиха те. Официалното решение ще бъде взето до края на другата седмица,

Деца от Игнатиево ограбиха варненка в магазин

http://www.moreto.net/novini.php?n=341821

Две момичета от Игнатиево откраднаха портмонето на варненка докато пазарува в магазина, съобщиха от полицията за Moreto.net. 23-годишната жена подала снощи сигнал в полицията, че докато обикаля голям търговски център в града, някой й е взел портмонето със 158 лева вътре.

Откриха три санирани блока в Белослав

http://web.barometar.net/87477/

Три санирани панелни блока в Белослав бяха открити днес, а разрешенията за ползване на председателите на сдруженията на собствениците бяха връчени от министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, областния управител на Варна Стоян Пасев и кмета на града инж. Деян Иванов. 2,1 млн. лв. е общата стойност на реновирането на трите […]

Ненчев не уважил клетвата на Радев заради "личен избор"

http://offnews.bg/news/n_1/n_644947.html

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев не присъствал на клетвата на новоизбрания президент Румен Радев заради "личен избор". По време на престоя си в министерството лидерът на БЗНС беше в остър конфликт с Радев, който тогава оглавяваше Военновъздушните сили (ВВС). Двамата имаха несъгласие за състоянието на бойната авиация и необходимостта от ремонта на изтребителите МиГ-29. Ненчев отказа да сключи договори за ремонта на двигатели в руската държавна компания РСК "МиГ", а няколко месеца преди това в интервю за в. "Сега" заяви, че неизвестно лице му е предложило подкуп, ако склони двигателите да заминат за Русия. Във ведомството неофициално се говореше, че Радев лобира за руската страна, като държи за ремонта на двигателите там. В края на миналата година от думите на министър Ненчев стана ясно, че всъщност Радев му е препоръчал като вариант двигателите да бъдат ремонтирани в Полша.  Докато Радев беше командир на ВВС от МО неофициално бяха забранили медийните му изяви .  На клетвата на новоизбрания президент не присъства и министърът на икономиката в оставка Божидар Лукарски, който претърпял операция на скъсан менискус. 

Рашидов покани немски музеи за културните прояви на европредседателството ни

http://www.mediapool.bg/rashidov-pokani-nemski-muzei-za-kulturnite-proyavi-na-evropredsedatelstvoto-ni-news259102.html

За съвместни изложби на германски и български музеи по време на европредседателството на София се договориха министърът на културата в оставка Вежди Рашидов и проф. д-р Михаел Ейсенхауер, генерален директор на германските държавни музеи и на музея Пергамон, по време на визита на Рашидов в Германия. Очаква се скоро у нас да пристигнат специалисти от Германия за преговори по реализацията на общ проект, съобщиха от Министерството на културата в петък. Ейсенхауер е поздравил Вежди Рашидов за изключителния успех на представянето на България в Лувъра и за подписването на второ петгодишно споразумение на страната ни със световния Музей. За Германия ще бъде чест да има с България подобен голям съвместен проект, тъй като българското културно наследство е уникално, заяви Ейсенхауер. Германските музеи могат да покажат у нас особено ценни свои колекции, както и да участват в културни прояви от програмата на Българското председателство на ЕС. Рашидов се е срещнал и с Гернот Ерлер, председател на парламентарна група в Бундестага и ръководител на Германо-българския форум, който подкрепил идеята за обща изложба на държавите членки на ЕС по време на българското председателство през 2018 година Ерлер дал висока оценка на културното сътрудничество между двете страни и на работата на Българския културен институт в Берлин и на Гьоте институт в София. текст снимка Вежди Рашидов обсъди с проф. д-р Ейсенхауер съвместни културни проекти между България и Германия

Вече можем да гласуваме за Созопол за "Европейска дестинация за 2017 г."

https://www.actualno.com/society/veche-mojem-da-glasuvame-za-sozopol-za-evropejska-destinacija-za-2017-g-news_588786.html

Българският черноморски град с хилядолетна история Созопол е сред номинираните кандидати за „Европейска дестинация за 2017 г.”. Победителите ще се определят след онлайн гласуване, което от днес вече е в ход. Всеки потребител на туристически услуги или симпатизант има

Прокуратурата погна трима хазартни измамници

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638310

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми двама турски и един български гражданини, съответно на по 47, 29 и 31 години, за опит за измама на стойност 5 000 лева. Вчера тримата посетили пловдивско казино, в което направили опит да заблудят крупиетата, като белязали използваните карти за хазартната игра „Руски покер“. Действията им са били с цел да набавят имотна облага, уточняват от прокуратурата. Служителите в казиното установили, че картите са маркирани и подали сигна...

Ердоган: Турция изоставя защитата и преминава в атака срещу тероризма

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006376

Ердоган: Турция изоставя защитата и преминава в атака срещу тероризмаПрезидентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната ще отиде, където и да е източника на терористичната заплаха, пише Hurriyet, цитиран от Фокус. „Турция изоставя защитата и в момента е настроена за атака“, заяви Ердоган. „Ние ще продължим борбата срещу терористичните организации в Сирия. В Ирак също ще следваме подобен метод за

Прокатурата повдигна обвинение на зам.-министъра на външните работи Христо Ангеличин

http://www.cross.bg/mvnr-obvinenie-dryzhestvo-1532139.html

/КРОСС/ Прокатурата повдигна обвинение на зам.-министъра на външните работи Христо Ангеличин. То е за злоупотреба със служебно положение, свързано с неспазване на Закона за обществените поръчки. В момента той се намира в следствения отдел и му се предявява постановление за привличане в качеството на обвиняем за извършено престъпление по служба. Това заяви на брифинг в Съдебната палата говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. По рано днес от държавното обвинение обявиха, че са започнали разследване срещу ръководни длъжностни лица от МВнР за престъпление по служба и безстопанственост. То се отнася до непроведена обществена поръчка за осигуряване на въздушен транспорт, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания за служителите на външното ведомството. Вместо да проведе обществената поръчка МВнР е сключило две споразумения с Министерство на земеделието и храните (МЗХ), по силата на които са ползвали услугите на търговско дружество чрез МЗХ. Целта според прокуратурата е била да се облагодетелства въпросното дружество, което има договор само с МЗХ, но не и с МВнР. За половин година Външното министерство е платило на дружеството общо сумата от 700 хил. лв. за самолетни билети, ваучери за хотелски настанявания и застраховки. От това, подчертават от държавното обвинение, са настъпили значителни вредни последици за МВнР

От КАТ определиха най-опасните пътища за миналата година (карта)

http://www.dnevnik.bg/skorost/2017/01/20/2903254_ot_kat_opredeliha_nai-opasnite_putishta_za_minalata/?ref=rss


В България има десетина пътни участъка, с концентрация на катастрофи, които остават почти без промяна през годините, съобщи по БНТ началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски. Те са определени по специална методика, на база статистика за тежките катастрофи през годината.

Без да влиза в подробности Рановски посочи, че сред участъците с най-много жертви са пътищата Пловдив-Асеновград, Варна-Златни пясъци, Варна-Добрич, Русе-Бяла и Кресна - Симитли. Много тежки катастрофи...

Още кръгови, еднопосочни улици и знаци за предимство в Казанлък

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638308

Още кръгови, еднопосочни улици и знаци за предимство в Казанлък. Това поискаха от Кмета на Общината автоинструкторите на работна среща за подобряване на мерките за безопасност на движението. Откритата дискусия се проведе като продължение на организираната от Галина Стоянова среща през месец август, миналата година "Да обединим усилия за по-голяма безопасност на пътя". Пред участниците от общинското ръководство, директора на РДПБЗН - Стара Загора комисар Стоян Колев, началника на РС ПБЗН Анчо Шишков, главен инспектор Павлин Коцев - началник „Охр...

Карикатурите на Ивайло Нинов оживяха - вижте!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6006333

Карикатурите на Ивайло Нинов оживяха - вижте!Анимация карикатура на седмицата от автора на "Малкия Иванчо" От днес чакайте всяка седмица хумористичния поглед към събитията на седмицата, представен с оживена карикатура на Ивайло

Шест души са намерени живи в затрупания от лавина хотел в Италия (Слайдшоу)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006373

Шест души са намерени живи в затрупания от лавина хотел в Италия (Слайдшоу)Шест души са намерени живи в затрупания от лавина хотел в централна Италия, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Очаквайте

Варна посреща квалификация за европейското първенство по футзал

http://web.barometar.net/87475/

Варна ще бъде домакин на квалификация за европейското първенство по футзал` 2018, която ще се проведе в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта. Турнирът, планиран в периода 24-ти – 27-ми януари, е част от първия квалификационен кръг за първенството на Стария континент. Всички срещи ще бъдат излъчени пряко в ефира на BFU TV […]

Демирева все още не е решила дали да се състезава през зимата

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/20/2903267_demireva_vse_oshte_ne_e_reshila_dali_da_se_sustezava/?ref=rss


Най-добрият спортист на България за 2016 г. Мирела Демирева все още не знае дали ще се състезава през зимния сезон.

Сребърната медалистка в скока на височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро получи наградата си за атлет на годината в България. Тя обясни, че не е готова да рискува, преди да е напълно възстановена.

"Не може да се каже, че съм напълно възстановена. Ще преценим, но още не сме решили категорично за зимния сезон. Проблемът е физически. Искам да бъда напълно...

Генерали, висши офицери и представители на гражданския сектор в Стара Загора: „Защитата на Отечеството е върховен дълг и чест за всеки български гражданин.”

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638306

След провеждането на ползотворните срещи в Сопот, Карлово и Пловдив, генерал-майор Петко Драгоев -и началник на Военна полиция (1994г.-1996г.) и заместник-командващ Сухопътните войски (1997г.-2000г.), и генерал Димитър Шивиков- командващ българския военен контингент във войните в Ирак и Афганистан, уважиха отправената им покана от колегите от Стара Загора. Въпреки метереологичните условия, срещата беше осъществена. Както каза ген. Драгоев „никога лошото време не е пречило на военните да направят това, което е необходимо, камо ли да се видят със...

Германски туристи резервират почивки във Варна

http://web.barometar.net/87473/

Община Варна участва в най-голямото туристическо изложение „CMT” в германската провинция Баден Вюртемберг, което се провежда от 14-ти до 21-ви януари. По данни на организаторите посетителите на събитието са били над 225 000. Морската столица представя възможностите за почивки на общ щанд с министерството на туризма. Основен акцент са летният ваканционен туризъм, уелнес и SPA, […]

Германия иска българска изложба като тази в Лувъра

https://www.actualno.com/society/germanija-iska-bylgarska-izlojba-kato-tazi-v-luvyra-news_588781.html

Германия е готова да реализира с България големи общи проекти в културата. Това предложение получи българският министър на културата в оставка Вежди Рашидов по време на срещата си в Берлин с проф. д-р Михаел Ейсенхауер, генерален директор на германските държавни музеи и

Все още няма струпване на земеделска техника на българо-гръцката граница

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638304

Все още няма струпване на земеделска техника на българо-гръцката граница. Това обаче не е гаранция, че няма да има протести на гръцките фермери и затваряне на граничните пунктове, каза Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи. Той уточни, че българските превозвачи са готови за ответни действия и при блокада няма да се допусне преминаването на никаква гръцка земеделска продукция през границата. Милиони загуби за туризма н...

Прекратиха предсрочно правомоцията на кмета на Гецово

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638307

Със свое решеине Общинската избирателна комисия в Разград прекрати предсрочно правомощията на кмета на Гецово Пламен Пантилеев – съобщи председателят на ОИК Радка Башакова. Причината е влязла в сила условна присъда за управление на автомобил с 2,07 промила в кръвта.   Решението на ОИК заедно с предложението на Районна прокуратура за прекратяване на правомощията на Пантилеев и присъдата ще бъде изпратено на ЦИК, която да го препрати към президента за насрочване на нови избори в Гецово. ...

Григор Димитров даде забавно интервю за Евроспорт

http://www.cross.bg/evrosport-intervyu-grigor-1532138.html

/КРОСС/ Григор Димитров даде забавно интервю за Евроспорт, в което той споделя кои са идолите му от детството, скритите му таланти и най-хубавият му спомен от тениса. Цялото интервю можете да гледате на страницата на Евроспорт България: https://www.facebook.com/EurosportBG/videos/620091068183668/

Отново въведоха ограничения за камионите

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638302

​Въведени са ограничения за движение на товарни автомобили над 12 тона по някои пътни участъци в област Разград​ – съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.   В област Разград е забранено движението на МПС над 12 тона по следните пътища: път II-23 Русе - Кубрат; път II-49 Кубрат - Тутракан; път III-205 Веселец - Стефан Караджа; път IIІ-2004 І-2 - Балкански - Благоево; път IIІ-2305 Исперих - Конево - Зебил...

Разпитаха 3-ма бивши прокурори по дело срещу хасковски адвокат

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638301

3-ма бивши прокурори дадоха показания днес пред Окръжен съд Хасково по делото срещу адвокат Елена Милева, която е обвинена за измама и търговия с влияние. Елена Катранджиева, която се пенсионира като зам.-окръжен обвинител на Окръжна прокуратура Хасково заяви, че е имала обаждания по телефона от Елена Милева. В разговора Милева я предупредила да внимава по дело с ТИР-ове, защото имало много големи интереси. Катранджиева обясни още, че е била на проверка в Свиленград след като са постъпили сигнали от адвокатите в Свиленград, че Елена Милева се...

Изписаха USR вместо USA на зарята на Тръмп (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006370

Зевзеци отново погнаха новоизбарния президент на САЩ Доналд Тръмп. По време на пищната заря пред мемориала на Линкълн в небето вместо USA се появява USR. В тази абревиатура липсва само едно S и става USSR, както англоговорящите изписваха СССР. Моментът е след 3:30 мин. на

Образуваха досъдебни производства срещу ръководни лица от Външно министерство

http://www.moreto.net/novini.php?n=341805

На 19 януари Софийската градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство срещу ръководни длъжностни лица от Министерство на външните работи за престъпление по служба и безстопанственост. Това съобщиха от СГП за Moreto.net.

Отвориха пътищата в Източна България

http://www.cross.bg/prohod-avtomobili-remarketa-1532137.html

/КРОСС/ След спирането на снеговалежа и вятъра пътните служби успяха да отворят основните пътни артерии в Източна България. От рано сутринта достъпът до Бургас е възможен, както по магистрала "Тракия", така и по стария път през пътен възел "Петолъчката". Възстановено е движението на всички автомобили и през проход "Обзорски, като по този начин вече има връзка между Варна и Бургас. Проходим е и ришкият проход между Карнобат и Шумен. Пътят Варна-Шумен също може да се използва от всички моторни превозни средства. Към 10 часа днес няма никакви ограничения по автомагистралите "Хемус", "Струма", "Люлин" и "Марица". Всички пътища към зимните курорти Банско, Пампорово и Боровец са почистени. Без ограничение е преминаването през Прохода на Републиката, проходите "Обзорски", "Предел", "Айтоски" и "Ришки" проход. Забранено е преминаването на товарни автомобили над 10 тона през проходите "Твърдишки", "Вратник" и "Котленски". Движението на камиони над 12 тона е ограничено през проходите "Петрохан" и "Шипка". Всички автомобили трябва да се движат с вериги през проход "Печинско", а товарните без ремаркета и полуремаркета. Отворен за движение на леки автомобили до 3,5 тона е проходът "Пампорово". През "Превала" всички товарни МПС трябва да са без ремаркета и полуремаркета

Берлин предлага на Вежди Рашидов общи проекти в областта на културата

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6006356

Берлин предлага на Вежди Рашидов общи проекти в областта на културатаГермания е готова да реализира с България големи общи проекти в културата. Това предложение получи българският министър на културата Вежди Рашидов по време на срещата си в Берлин с проф. д-р Михаел Ейсенхауер, генерален директор на германските държавни музеи и на музея Пергамон. Министърът на културата в оставка Рашидов е на кратко работно

Шестима оцелели в хотела, затрупан от лавина в Италия

http://offnews.bg/news/n_1/n_644944.html

Шестима души са били открити живи в италианския хотел, който беше затрупан от лавина преди два дни, съобщиха италиански медии, цитирани от Би Би Си. Досега спасителите бяха убедени, че няма да намерят живи хора в пометения от лавина хотел в Централна Италия. Те са открили шестимата под снега, но все още не са успели да ги извадят. Те са поискали хеликоптер, с който да превозят хората до болница. Знаеше се, че вътре са били около 35 души - служители и гости, сред които и деца. Двама, които в същия момент са били извън сградата, са оцелели.

СССР в небето над САЩ на концерт за Тръмп

https://vesti.bg/sviat/amerika/sssr-v-nebeto-nad-sasht-na-koncert-za-trymp-6064409

Това накара хората в социалните мрежи да се шегуват, че Русия е „хакнала“ шоуто на Тръмп

Бареков внесе сигнал в прокуратурата срещу Плевнелиев и Прокопиев

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006349

Бареков внесе сигнал в прокуратурата срещу Плевнелиев и ПрокопиевЕвродепутатът Николай Бареков внесе днес в 11:30 сигнал срещу президента Росен Плевнелиев, бизнесменът Иво Прокопиев и свързани с тях хора.  По думите му те създали организирана престъпна група за измами чрез офшорни фирми. Бареков твърди, че двамата били подмопоагани от свързани с тях хора като жените им,

Кухня и коридор изгоряха в “Меден рудник”

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638305

Кухня и коридор изгоряха при битов пожар в апартамент в пети вход на блок 29 в комплекс "Меден рудник". Огънят бил потушен от петима огнеборци с един специализиран противопожарен автомобил. Констатирано било, че 70- годишната собственичка на жилището забравила включен тостер. Уредът се възпламенил и така предизвикал пожара, който унищожил част от жилището. Жената не е пострадала.    ...

Почина главният архитект на Пловдив Румен Русев

http://www.dnevnik.bg/v_pamet/2017/01/20/2903236_pochina_glavniiat_arhitekt_na_plovdiv_rumen_rusev/?ref=rss


Главният архитект на община Пловдив Румен Русев, който бе отстранен от длъжност и обвиняем по делото за разрушения тютюнев склад на ул. "Одрин" 8, е починал, предава БГНЕС.

Русев заемаше поста от февруари 2008 г.. Преди това е бил и заместник-кмет на града и главен архитект на район "Тракия".

Русев бе отстранен от длъжност от съда на 27 септември миналата година, след като бе привлечен като обвиняем във връзка със съборения паметник на културата на ул. "Одрин". Архитектът...

Издирват крадци на дрехи от столичен мол (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_644940.html

Полицията и собственици на магазин в столичен мол издирват двама мъже и жена, задигнали дрехи за близо 1300 лева. На кадри от охранителните камери се вижда как на 13 януари крадците влизат в луксозния магазин в Ring Mall и благодарение на устройства, заглушаващи алармените чиповете на дрехите, успяват безпроблемно да се измъкнат от обекта. Още с влизането се вижда как мъжът с черна тениска отмъква слънчеви очила. От магазина са сигнализирали на полицията, която не успява да разпознае извършителите на престъплението.

Привличат като обвиняем зам.-министъра на външните работи Христо Ангеличин

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638298

Предявява се постановление за привличане в качеството на обвиняем на зам.-министъра на външните работи Христо Ангеличин за извършено престъпление по служба. Това заяви пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде „Фокус". По думите на прокурор Арнаудова разследването е започнало преди около месец и е по повод подаден сигнал от народния от представител от „БСП лява България" Кристиан Вигенин. Прокуратурата започна разследване във Външно По...

Асад отново обвини Ердоган в контрабанда на петрол

http://www.mediapool.bg/asad-otnovo-obvini-erdogan-v-kontrabanda-na-petrol-news259101.html

Турция е спонсорирала терористичната групировка "Ислямска държава", а президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган е бил замесен в подпомагане на "Ислямска държава"и контрабанда на петрол от Сирия. Това заявил в интервю за японския телевизионен канал Ти Би Ес президентът на Сирия Башар Асад, цитиран от агенция ТАСС.    Ако говорим открито, то първо ИД бе създадена под надзора на САЩ в Ирак през 2006 г. и се базираше изключително в Ирак, заявил Асад. След началото на сирийския конфликт Турция е спонсорирала тази организация, тъй като тя използвала сирийските петролни залежи за износ на суровини, получаване на печалба и привличане на нови бойци в своите редици. И Турция е била непосредствено въвлечена в контрабандата на петрол с участието и съдействието на самия Ердоган, заявил Асад.    В тази връзка той изразил увереност, че не може да се очаква реална борба с ИД от страна на Турция или САЩ.   В момента на цялата територия на Сирия действа примирие, което влезе в сила на 30 декември. Към споразумението се присъединиха правителствените сили и седем групировки на въоръжената опозиция, които са над 60 000 души.    Гаранти на примирието са Русия и Турция. То не включва обаче борбата с терористите, в това число от групировката ИД.    Поредните междусирийски преговори са планирани на 23 януари в Астана. Съставът на участниците засега не се съобщава. Очаква се, че това ще бъдат представители на сирийската армия и въоръжени групи на опозицията. В центъра на вниманието ще бъдат въпроси за поддържането на режима на прекратяване на огъня.

"Нюкасъл" на опашката за Джонатан Кафу

https://www.24chasa.bg/sport/article/6006354

"Нюкасъл" на опашката
за Джонатан КафуИ "Нюкасъл" се нареди на опашката за Джонатан Кафу от "Лудогорец". Тимът на Рафа Бенитес със сигурност се връща във Висшата лига и търси подсилване. Парите са без значение, защото отборът има достатъчно финансиране и може да извади 12 милиона лири, според английските медии. Кафу хвана окото на британците с невероятната си игра срещу "Арсенал".

Германия разследва дали турски имами шпионират в полза на Ердоган

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/01/20/2903228_germaniia_razsledva_dali_turski_imami_shpionirat_v/?ref=rss


Германската главна прокуратура разследва дали турски духовници извършват шпионаж на територията на страната.

Процедурата започна след жалба, подадена през декември от депутата Фолкер Бек. Тя се основава на информации, че имами, изпратени от Турция в Германия, са били инструктирани да доставят сведения за последователите на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен.

Президентът Реджеп Ердоган обвинява своя някогашен съюзник Гюлен, че стои зад опита за преврат през юли.
...

Ердоган: Куршумите им свършиха, сега е наш ред

https://vesti.bg/sviat/erdogan-kurshumite-im-svyrshiha-sega-e-nash-red-6064411

Междувременно Германия обяви, че няма да толерира турски операции в границите си

Потрошиха прозорците на имот в Раковски

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638297

Шест броя прозорци на имот в село Раковски са счупени между 10 и 15 януари – съобщават от ОДМВР-Разград. Увреденият имот е собственост на 58-годишен мъж, който установил пораженията около 10 часа на 15 януари. Нанесените щети са в процес на изясняване.   По случая се води проверка....

Прокуратурата разследва шефове във Външно, ощетили го със 700 хил. лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006342

Прокуратурата разследва шефове във Външно, ощетили го със 700 хил. леваСофийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу висши длъжностни лица от Външно министерство, заобиколили закона за обществените поръчки. От действията им щетата за ведомството е около 700 хил. лева. Вместо да обявят обществена поръчка за фирма, която да сключи да се занимава със самолетните билети, медицинските застраховки,

„Черно море” продава Уго Секо

http://www.moreto.net/novini.php?n=341814

Крилото на „Черно море” Уго Секо ще бъде продаден, научи Дарик. Португалецът пристигна на „Тича” от „Академика Коимбра” през лятото и изнесе добри мачове за „моряците”. Той така и не се присъедини към подготовката на варненци тази година, а продължава да си е в родината, тъй като има и семейни проблеми.

Баба остави 12 000 лева на телефонните изманици на бравата на вратата си

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638296

73-годишна жена от Разград е поредната жертва на телефонните измамници – съобщиха от ОДМВР-Разград. От 9 до 11 часа на 18 януари В.В. била въведена в заблуждение от непознат, представящ се по телефона за служител на МВР, който участва в акция по залавяне на измамници. Възрастната жена поставила сумата от 12 000 лева и златни накити в чанта, която закачила на бравата на входната врата. За случая потърпевшата съобщава в полицията на 19 януари.   По случая е образувано досъдебно производство....

Производствените цени в Германия нарастват рязко през декември

http://econ.bg/Новини/Производствените-цени-в-Германия-нарастват-рязко-през-декември_l.a_i.735884_at.1.html

Производствените цени в Германия нараснаха през декември с най-солидно темпо от близо четири години насам, обяви германската статистика Destatis,...

Млада жена се нуждае спешно от 3600 лева за операция (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006341

Млада жена се нуждае спешно от 3600 лева за операция (видео)Млада жена от Враца се нуждае от спешна операция, за да живее. Сумата, която е необходима, е само 3600 лева, но и те са непосилни за нея и семейството ѝ. Живот, измерващ се в дни – това са дните на 43-годишната Гергина с рак на мозъка. "На трети март си бях вкъщи и като станах до тоалетната, и припаднах", каза Гергина Георгиева, цитирана от NOVA.

Прокуратурата даде на съд гадателка за неплатени данъци

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/20/2903209_prokuraturata_dade_na_sud_gadatelka_za_neplateni_danuci/?ref=rss


Софийската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу гадателка за неплатени данъци, съобщи пресцентърът й. Според разследващите жената от град Златица с инициали Г.П. е избегнала плащането на данъчни задължение в особено големи размери.

Обвиняемата е с псевдоним "Габриела" и упражнявала дейност с наименование "Гадатели, екстрасенси и биоенерготерапевти", съгласно Приложение 4 от Закона за местните данъци и такси, се посочва още в съобщението.


...

Мтел награди най-успешните български лекоатлети за 2016 г.

http://www.cross.bg/atletika-sportisti-lekoatleti-1532136.html

/КРОСС/ За поредна година Мтел даде специални награди на най-добрите български лекоатлети. Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” на Мтел, връчи смарт устройства на избраната за „Атлет на България” Мирела Демирева, която донесе на България сребърен медал в скока на височина на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Със смартфони бяха отличени и Тихомир Иванов, избран за Изгряваща млада звезда след класирането си на финали на олимпиадата и европейското първенство, а също и Ивет Лалова-Колио, за цялостната си кариера, включваща 12 години в елита на световния спринт. „За четвърта поредна година Мтел подкрепя Българската федерация Лека атлетика (БФЛА) и заедно ставаме свидетели на успехите на нашите спортисти. Тази година Мтел зарадва българските любители на спорта, като от 14 януари стартира първия си ТВ канал със собствено спортно съдържание – Mtel Sport 1, а от 1 март ще започне излъчването на още един ТВ канал – Mtel Sport 2, по който ще излъчваме Диамантената лига по лека атлетика. Надявам да може да се радваме на Мирела и други наши спортисти, които ще се изявяват в нея. Тази нова стъпка е продължение на дългогодишната ни подкрепа за спорта и развитието му в България”, сподели Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел, по време на церемонията

Повдигнаха обвинение на зам.-министъра на външните работи Христо Ангеличин

https://www.actualno.com/crime/povdignaha-obvinenie-na-zam-ministyra-na-vynshnite-raboti-hristo-angelichin-news_588779.html

Повдигнаха обвинение на зам.-министъра на външните работи Христо Ангеличин. Обвинението е за злоупотреба със служебно положение заради престъпване на Закона за обществените поръчки, информира БГНЕС. Actualno.com припомня, че Софийска градска прокуратура образува досъдебно пр

Германски експерт: Тръмп ще остави Балканите на Путин

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006336

Германски експерт: Тръмп ще остави Балканите на ПутинНовият президент на САЩ Доналд Тръмп няма да проявява интерес към Западните Балкани, а е възможно и пълно изтегляне на американските войски от този регион, оценява за "Дойче веле" германският политолог и историк Зибо Янсен, съобщи Танюг, цитиран от БТА. На въпрос може ли да се случи така, че Тръмп да остави напълно Западните Балкани на Путин,

Томислав Дончев: Опитвам се да оставя ресора в добро състояние

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006337

Томислав Дончев: Опитвам се да оставя ресора в добро състояниеСлужебното правителство ще бъде основният индикатор за политиката на президента Румен Радев. Ако има по-скоро подчертан ляв или свързан с левицата профил – това е едно, ако е относително политически стерилен кабинет с подчертано експертен профил – означава съвсем друго: това е индикатор колко самостоятелен и независим ще бъде президентът.

Неподкупни полицаи

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638295

Поморийски полицаи спрели за проверка в село Бата тридесетгодишен мъж, зад волана на "Фолксваген Джита"= Станало ясно, че местният жител е неправоспособен водач с отнето свидетелство за правоуправление за срок от една година. По време на съставяне на акта, нарушителят оставил две банкноти от по 50 лева на предната дясна седалка на служебния автомобил. Опитът за подкуп не минал и той бил задържан за 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.  ...

Обвиняват заместник на Митов заради телефонните централи в посолствата

http://offnews.bg/news/n_1/n_644942.html

Прокуратурата повдигна обвинения срещу зам.-министъра на външните работи в оставка Христо Ангеличин заради покупката на телефонни централи за посолствата ни в чужбина. Пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че Ангеличин се намира в следствения отдел и му се предявява постановление за привличане в качеството на обвиняем за извършено престъпление по служба. Тя обясни, че разследването е започнало преди около 1 месец и е по повод сигнала от депутата от БСП Кристиан Вигенин .  Според него всеки един от посланиците ни е трябвало да преведе сума за над 30 хиляди евро за закупуване на телефонна централа, към която имало прикрепена фактура на фирма "Балкантел". Така всяко българско посолство закупува индивидуално централата, която после да бъде инсталирана. Сделката не е минала по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП), а цената е завишена в пъти, което е ощетило държавната хазна с над 500 хил. лв.  Отговорът тогава не закъсня. Зам.-министър Ангеличин заяви, че атаката от страна на БСП е заради амбициите на партията да овладее министерството. Според него сигналът за корупционна схема на бившия министър и депутат от БСП Кристиан Вигенин е донос и популистки ход. По-рано днес стана ясно, че прокуратурата разследва високопоставени служители на Външно заради платени 700 хил. лв., което също е станало със заобикаляне на ЗОП. 

Д21 с АБВ, Дончева обвини "Да, България", че е взела 1:1 идеи на движението й

http://offnews.bg/news/n_1/n_644941.html

Движение 21 и АБВ преговарят за предизборна коалиция, с която да се явят предсрочния парламентарен вот. Нямаме непреодолими различия, заявиха лидерите на формациите Татяна Дончева и Константин Проданов, който наследи Георги Първанов на поста.  Стартирахме преговорите по предложение на АБВ, запазваме като ключов приоритет радикалната съдебна реформа. Дали ще се споразумеем за общите приоритети и за листите ще стане ясно до края на следващата седмица, обясни Татяна Дончева. Новият блок ще е алтернатива на БСП в лявото пространство, АБВ и Д21 няма да преговарят с партията на Корнелия Нинова. "БСП се управлява от олигарси, а ние няма да правим предложения за реформи, които да обслужват олигарсите", коментира Дончева. Тя подчерта, че не се е чувала с лидера на "Да, България" Христо Иванов от половин година. Странното е, че "много от идеите на Движение 21 за взети едно към едно от "Да, България", както и цветовете на партията", разкри Дончева.  Партньорството на Д21 с НДСВ за президентските избори показало, че не е разумно да се прави такава коалиция - има чип за ляво и дясно у хората по време на избори, имам много десни привърженици като мой фен клуб, но те гласуват за своите си партии и кандидати на вота, обясни Дончева.  Ще разговаряме и с Движение „Гергьовден“. Те са в течение, че водим разговори с г-жа Татяна Дончева, каза пък Проданов по отношение на коалиционните партньори на АБВ, заяви Константин Проданов. „Идеята е да обясним посоката, в която искаме да вървим, идейно да я обосновем и да видим дали ще имаме допирни точки и с тях. Разговори с тях предстоят. В никакъв случай не искам да затварям вратата. Ние сме отворени за диалог, но трябва да сме много ясни по отношение на идейния фокус на нашето взаимодействие – лявоцентристко и патриотично“, заяви Проданов. За други евентуални партии в бъдещия нов блок Проданов коментира: Дали ще събираме изпаднали от борда политици, както каза уважаваният от мен анализатор Валентин Вацев, квартални социалдемократи и индивидуални земеделци, не това е целта. Идеята е на съвсем принципна идейна основа да покажем накъде вървим и да се опитаме да мобилизираме енергия в тази посока.  

ДАЕШ унищожи древен амфитеатър в Сирия

http://offnews.bg/news/n_1/n_644936.html

Бойци от ДАЕШ са унищожили част от римския амфитеатър в древния град Палмира, твърдят сирийските власти, цитирани от Би Би Си. Унищожена е фасадата на амфитеатъра, построен през втори век, както и група от четири колони порти, наречена тетрапилон. Джихадистите окупирали амфитеатъра, който е защитен от ЮНЕСКО, през декември. Преди това той бил охраняван от сирийските войски, които на свой ред го отвоювали месеци по-рано от същата група от ДАЕШ. Бойците са разрушили и други културни паметници, преди да бъдат изтикани от военна офанзива, подкрепена с руско участие.

Обвиниха зам.-външен министър за опит за далавера с телефонни централи в наши посолства

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006312

Обвиниха зам.-външен министър за опит за далавера с телефонни централи в наши посолстваЗам. министърът на външните работи в оставка Христо Ангеличин е обвинен в престъпление по служба, защото се е опитал без обществена поръчка да наложи фирма, която да извърши подмяна на телефонните централи в наши посолства.  Това обаче не се осъществило заради бързата намеса на прокуратурата. Разледването е започнала по сигнал на Кристиан Вигенин,

"Техномаркет" на Пеевски загуби делото за магазина в Благоевград

http://www.mediapool.bg/tehnomarket-na-peevski-zagubi-deloto-za-magazina-v-blagoevgrad-news259100.html

Софийският градски съд (СГС) постанови, че фирмата на Делян Пеевски "Техномаркет" трябва да опразни магазина си в Благоевград, защото е спрял да плаща наем на собствениците от "Глориент". Решението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд. Градският съд не е допуснал предварително изпълнение на решението, защото за "Техномаркет" биха настъпили тежки последствия. Веригата за продажба на техника е осъдена да плати и 33 хиляди лева разноски по делото на "Глориент". Както Mediapool вече писа, "Глориент" настоява за опразване на 13 магазина и един логистичен офис, в които се помещава "Техномаркет". Претенциите на британския инвеститор са за плащане на наем и пропуснати ползи в размер на над 3.8 млн. евро, които се увеличават всеки месец по силата на действащите договори за наем. Казусът възникна в началото на 2016 г., след като Пеевски придоби "Техномаркет" чрез фирмата си "НСН Инвестмънт". След като веригата спира да плаща наема за ползваните обекти, от "Глориент" прекратяват през май договорите и канят "Техномаркет" да ги освободи. Заведени са общо 54 дела срещу "Техномаркет", а насрещните искове на "Техномаркет" са 26. Ответната реакция не закъснява – адвокатите на търговската верига атакуват директно договорите за продажба и наем на въпросните складове, твърдейки, че са нищожни и така на практика блокират бързото произнасяне по претенциите на "Глориент" за неплатени наеми. Досега фирмата на Пеевски губи делата за опразване на магазините. До момента обаче все още не е приключило окончателно нито едно дело. Най-напреднали са тези за напускане на магазините в Кърджали, Пазарджик, Севлиево и Русе. Те са спечелени на първа инстанция от "Глориент Инвестмънт БГ", но компанията на Пеевски обжалва и по тази причина продължава да ползва имотите. Сега "Техномаркет" губи и делото за Благоевград. Специално в Благоевград магазинът и складовете са с площ от 9.2 дка, а месечният наем по прекратения договор между страните е бил малко над 18 хиляди евро месечно. По делото "Техномаркет" не оспорва нито едно от обстоятелствата от исковата молба на "Глориент" – че двете компании са имали договор за наем, че "Техномаркет" не плаща, както и че са получили известие за напускане на помещенията. Въпреки че става дума за спор по договор за наем, "Техномаркет" казва пред съда, че договорът за наем е нищожен, тъй като се смяна за собственик на имота. Фирмата твърди, че се смята за собственик, въпреки че е продала имота. Причината, според фирмата на Пеевски, е, че сделката по продажбата е недействителна "поради противоречие със закона и добрите нрави" "По предявен иск за опразване на наети помещения, какъвто е именно настоящият случай, е недопустимо и не могат да се разглеждат възражения свързани със собствеността на имота", се казва в решението на съда. "Както е добре известно от правната теория наемодател по договор за наем може да бъде и лице, което не притежава правото на собственост върху наетия имот. Именно и заради това законодателят е предвидил в разпоредбата на чл.314, ал.3 от ГПК при спор за опразване да не се допускат за разглеждане възражения за собственост...", пише в мотивите към присъдата на съдия Валентин Бойкинов.

Юнкер към Тръмп: Долу ръцете от ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=341802

„Долу ръцете от ЕС, ние не призоваваме Охайо да излезе от САЩ”, се обърна Жан-Клод Юнкер към Доналд Тръмп. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп да спре да говори за разпадане на ЕС, предаде Reuters, цитирана от БТА.

Филмът „Воевода“ е на екран в добричкото кино

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638294

Новият български филм „Воевода" от днес е на екран в добричкото кино „Икар". Режисьор е Зорница София, оператор - Крум Родригес. Подготовката на зрелищната продукция от зараждането на идеята до излизането на бял екран отнема повече от 7 години. Филмът е копродукция между България и Хърватия. "Воевода" е създаден по разказа "Румена воевода" на Николай Хайтов. Филмът е най-гледаният у нас след миналия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните. Историята на една от малкото жени-хайдути е гледана от 13 999 зрители и е събрала 122 162 лева от б...

Всеки осми данъкоплатец в Русе ползва улесненията на декларацията с баркод

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638293

През миналата година в  офиса  на  НАП  в  Русе са  били  подадени 2 313 бр. годищни данъчни декларации с баркод от физически лица по чл. 50 от ЗДДФЛ - всеки осми  данъкоплатец се е възползвал от нейните удобства. В сайта на агенцията www.nap.bg вече е публикуван формулярът с баркод за настоящата данъчна кампания, който изчислява автоматично дължимия данък след попълване на информация за получените доходи, внесените осигурителни вноски, ползваните облекчения. Електронната декларация трябва да се изтегли на компютър от интернет страницата на Аге...

59 удивителни факти за Русия

http://svetoven.pogled.info/russia/news/81763/59-udivitelni-fakti-za-rusiya

/Поглед.инфо/ По повод 25-годишнината от разпадането на Съветския съюз, сътрудници на британския вестник The Telegraph UK решават да изследват „странните" факти за тази страна, включително за Беларус, Латвия и Молдова, а също да припомнят най-удивителните неща за Съветския съюз. Ето 59 неща, които вестникът счита, че не знаем за Русия. (рус.ез.)

Димитър Аврамов: При клетвата на Радев се прояви деструктивният национален рефлекс

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006321

Димитър Аврамов: При клетвата на Радев се прояви деструктивният национален рефлексВместо да се фокусираме върху позитивните ефекти от встъпването в длъжност на новия президент, отново говорим за проблеми и се разделяме. Това е деструктивен рефлекс, който се превръща в национален. Този коментар направи в предаването "Преди всички" по БНР политологът Димитър Аврамов в анализ на вчерашната реч на новоизбрания държавен глава Румен

Въвеждат тримесечна винетка за леките коли

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638292

  От следващата година ще има и тримесечна винетка за леките коли. Това реши парламентът, като прие окончателно промени в Закона за пътищата. Така вече ще има годишна, тримесечна, месечна и седмична винетка за леките коли. Вносителят на промяната - депутатът от РБ Петър Славов, изрази пред Дарик задоволството си от това, че тя е приета окончателно от депутати. Другата корекция, която народните представители одобриха, е стикерите да бъдат валидни, считано от деня на купуването им, като по този начин годишният стикер ще важи 365 дни от датата на ...

Изтича срокът за отчетите на билкозаготвителните пунктове

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638291

20 януари е крайният срок за представяне на годишните отчети за лицата, които осъществяват билкозаготвителна дейност. До настоящия момент в РИОСВ – Русе са постъпили 47 отчета. Непредставянето на годишни отчети е едно от най-честите нарушения на Закона за лечебните растения. През 2016 г. експертите на РИОСВ – Русе са съставили 7 акта за установяване на административни нарушения. Важно е да се знае, че справки се подават независимо дали е извършвана билкозаготвителна дейност. На територията на РИОСВ – Русе има регистрирани 120 пункта, от които 3...

БСП: ГЕРБ се провалиха в усвояването на евросредства и си го признават сами

http://www.cross.bg/donchev-mirchev-kyneva-1532135.html

/КРОСС/ „ГЕРБ претърпя пълен провал при усвояването на европейските средства през втория програмен период. Вицепремиерът Томислав Дончев излъга, че всичко е наред и единственият начин да отговорим на лъжите на ГЕРБ е като отговорим с документи и факти". Това заяви пред медиите в НС говорителят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев. Той и народните представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Стоян Мирчев. Мариана Бояджиева, Валери Жаблянов и Иван Иванов представиха писмо на вицепремиера Томислав Дончев до вицепремиера Миглена Кунева, в което ясно са описани всички манипулации и злоупотреби в една от оперативните програми. „По ОП „Наука и образование за интелигентен растеж" и изграждането на центрове за върхови постижения и върхови компетентности, България губи 350 млн. лв", заяви народният представител и член на ИБ на БСП Стоян Мирчев. Той припомни, че Борисов е казвал, че няма проблем, Дончев е казвал че няма проблем, Кунева казвала, че няма проблем, но с това писмо Дончев преди дни съобщава на Кунева, че има проблем. Мирчев обясни, че там са описани всички процедури, които са сгрешени и опорочени и цитира писмото: „Насоките за кандидатстване по двете процедури са били изменени съществено при това по незаконосъобразен ред". По думите на Мирчев това е ясно признание, че министър Кунева е нарушила закона

Николета Лозанова пак разбуни социалните мрежи с горещи кадри от Дубай

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6006303

Николета Лозанова пак разбуни социалните мрежи с горещи кадри от ДубайОт началото на годината Николета всеки ден сюрпризира феновете си с разголени кадри от различни дестинации. Последните снимки са направени в Дубай, където Лозанова се радваше на топлото

ООН: Повече от 45 хил. души са напуснали Гамбия за последния месец

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006299

ООН: Повече от 45 хил. души са напуснали Гамбия за последния месецООН съобщи, че повече от 45 хил. души са напуснали обхваната от кризи африканска държава Гамбия през последния месец поради това, че президентът Яхия Джамех отказва да напусне поста си, след като загуби изборите, предаде ООН, цитирана от "Фокус". „Съобщава се, че около 45 хил. души са пристигнали в Сенегал от Гамбия“,

Венгер: Надявам се след Китай и Индия да се включи в играта

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/20/2903224_venger_nadiavam_se_sled_kitai_i_indiia_da_se_vkljuchi/?ref=rss


Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер смята, че Китай се нуждае от време, за да изгради футболна култура. По думите му огромните инвестиции за привличане на играчи не гарантират бързо развитие.

Той очаква и Индия да се включи в голямата игра. "Надявам се това да стане."

"Китай не може да се изгради футбол култура за една нощ с прахосване средства за чужди играчи", каза Венгер.

"Не може да се създаде топ класа просто така. Когато искате да комбинирате най-добрата...

Ще правят растителен снегозадържащ пояс на магистрала "Тракия"

https://www.actualno.com/society/shte-pravjat-rastitelen-snegozadyrjasht-pojas-na-magistrala-trakija-news_588778.html

След четвъртото затваряне на магистрала „Тракия" в района на Бургас за по-малко от месец държавата се задейства. Започва отчуждаване на земи за изграждането на ветрозащитен пояс. „Започваме да отчуждаваме. Ще се помъчим да отчуждим една полоса извън магистралата, за

Задържаха под стража и втория участник в бруталното убийство в Левски

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638290

Въззивният съд, днес потвърди задържането под стража и на втория участник в грабеж придружен с убийство в гр. Левски. По искане на Окръжна прокуратура - Плевен, подържано от Апелативна прокуратура - Велико Търново съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража" по отношение на Йонко Е на 19 години. С постановление на Окръжна прокуратура - Плевен той е привлечен в качеството на обвиняем, затова, че за времето от 2,00 ч. до 3,30 ч. на 30 декември 2016 г., в гр. Левски, обл. Плевен, ул. „Владимир Заимов" № 8 в съучастие като извърш...

Как да кихаме, без да пръскаме вируси

https://www.actualno.com/curious/kak-da-kihame-bez-da-pryskame-virusi-news_586779.html

Който се е ваксинирал срещу грип, ваксинирал. Останалите, дори да размислят, няма смисъл да го правят в разгара на грипната епидемия. Остава им надеждата, че ще подкрепят по всички начини имунитета си и ще се пазят от вирусите с лични предпазни средства. Всички стратегии за о

С децата в почивните дни (21 и 22 януари)

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2017/01/20/2897249_s_decata_v_pochivnite_dni_21_i_22_ianuari/?ref=rss


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.

Ако имате информация за интересно предстоящо събитие и искате да я споделите с други родители, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg.

СЪБОТА, 21 януари

- София - История на архитектурата за деца - Антична Гърция е озаглавено занятието на Детска архитектурна...

Мартен Фуркад притеснен от доминацията си

http://offnews.bg/news/n_1/n_644939.html

Френската мегазвезда на биатлона Мартен Фуркад призна, че понякога изпитва притеснение от доминацията си над съперниците през настоящия сезон. От началото на стартовете за Световната купа Фуркад е спечелил 10 от 13 индивидуални състезания и води уверено във временното генерално класиране и по всичко личи, че ще завърши сезона като носител на Големия кристален глобус. Авансът му пред втория в класирането преди стартовете в Антхолц е цели 284 точки. "Не знам какво ще се случи в бъдеще, но моята доминация чак ме плаши понякога. Станал съм свръхамбициозен. Второто място не ме задоволява, преживявам го като пълен провал. Това е доста странно. Разбира се, разбирах и преди сезона, че съм фаворит, но чак пък толкова! Подобна ситуация определено не е нормална за конкурентен спорт като биатлона", коментира Фуркад пред Le Dauphine. Ако спечели днешното индивидуално преследване и масовия старт в Антхолц, Фуркад ще изравни рекорда на Оле-Ейнар Бьорндален по победи в един сезон за Световната купа. "Целта ми е да го изравня, а не да го подобря. Напълно ще съм доволен да бъдем двама с този рекорд. Това, което може да ме спре е именно тази свръхуспеваемост. Това определено се отразява на мотивацията", добавя Фуркад.

Снимки, които стоплят в студените дни: Софиянци се грижат за бездомните животни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638289

Социалните мрежи изобилстват от снимки от Истанбул, където десетки бездомни животни намериха спасение от студа в местните магазини и кафенета. Не липсват обаче и добрите примери от България. Как се грижи Истанбул за бездомните животни през зимата? (СНИМКИ/ВИДЕО) В групата „Забелязано в София" във Фейсбук ежедневно се споделят кадри от столичните магазини, сладкарници, кафенета и от градския транспорт, които показват, че през студените дни хората могат да бъдат изключително т...

"Влюбеният Шекспир" идва във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=341817

Пиесата „Влюбеният Шекспир” на режисьора Пламен Марков ще видят утре - 21 януари, зрителите във Варна, научи Moreto.net. Това е премиера на спектакъла за България. Както обикновено, Пламен Марков започва от превода и адаптацията, за да обхване след това и всички режисьорски компоненти на театралната постановка.

Откраднаха багер, ползван за снегорин в Търговище

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006298

Откраднаха багер, ползван за снегорин в ТърговищеНеизвестни са откраднали от Търговище багер, ползван като снегорин, вероятно, за да се придвижат в тежките зимни условия. Кражбата на машината е станала през нощта на 18 срещу 19 януари, информират от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище. Багерът, марка "JCB", е собственост на строителна фирма.

Отбелязваме Деня на родилната помощ

http://www.cross.bg/yanyari-pomosht-naiidenov-1532134.html

/КРОСС/ По случай днешния празник на родилната помощ председателят на БСП-Асеновград Енко Найденов поздрави здравните служители в акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Асеновград. Той им връчи и поздравителен адрес от името на народния представител от БСП-Лява България Манол Генов. Енко Найденов се срещна и разговаря с д-р Богдан Червенков - началник на АГ-то в болницата, и изказа личното си признание и възхищение към хуманния труд на лекарите и сестрите в отделението с думите: „В напрегнатото ежедневие ваша мисия е да дарявате живот и да ни правите щастливи с най-голямото и най-радостно събитие - раждането на нашите деца". Денят се празнува на 21 януари от 1951 г. с указ на Народното събрание. Датата е избрана от празника Бабинден, който по стар стил е днес, а по нов - на 8 януари. Според традицията се извършва ритуал по измиване ръцете на акуширащите специалисти, като им се дарява сапун и кърпа.

ЦРУ разсекрети доклад за човека, който чете мисли

http://offnews.bg/news/n_1/n_644923.html

Чували ли сте за Юри Гелър - човекът, който огъва лъжици с мисълта си и едно от горещите имена в областта на телекинезата? Гелър е и една от основните фигури в тайната програма на ЦРУ "Старгейт", а смайващи кадри от експериментите на агенцията с него бяха публикувани наскоро в качения онлайн разсекретен масив на американското разузнаване. В далечната 1973 г. Гелър е отведен в Станфордския изследователски институт, където експерти се опитвали да преценят дали той наистина има паранормални способности и какви ползи биха донесли те за разузнаването. Експериментът продължил осем дни. Според документите по време на опитите Гелър е бил в затворена стая. В друга стая човек рисувал значението на случайни думи, взети от речник. След като рисунката е била завършена, изследователите я залепяли на стена извън стаята на Гелър и той трябвало да опише това, което е било скицирано на листа.. Една от думите била "фишек". Отговорът на Гелър бил почти светкавичен: Цилиндър с шум, идващ от него. "Неговата рисунка, относно бушона беше барабан, заедно с редица цилиндрични обекти", пише в доклада. Втората дума е "bunch"(китка) и ученият нарисувал грозд. Според документа "незабавната реакция Гелър била, че е видял “капки вода, излизащи от картинат ", а впоследствие започнал да говори за лилави кръгове. Най-накрая казал, че е съвсем сигурен какво има на рисунката и нарисувал грозд. И двете двете картини имали по 24 зрънца грозде. На втория ден от експеримента Гелър понякога само частично е рисувал правилно рисунката. Водещи учени вярват, че той не е рисувал това, което другите са нарисували, а това, което те са си представяли, когато са прочитали думата. През седмицата експериментите са били местени в различни стаи, а също така са се провежали телепатични проучвания "на дълги разстояния". Учен, който се намирал на Източното крайбрежие, нарисувал картина, която Гелър е успял да възпроизведе частично в Калифорния. След серията тестове учените от ЦРУ заключили, че Гелър "демонстрира паранормални способности по убедителен и недвусмислен начин" и че сетивата му са развити извън познатите на науката способности.

Риъл Булленд свива загубата с 51% за една година

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/riyl-bullend-sviva-zagubata-s-51-za-edna-godina-232444/

Дружеството приключва 2016 г. на загуба от 19 хил. лв. в сравнение с 38,5 хил. лв. в края на 2015 г.

Парламентът на Русия ратифицира договора за "Турски поток"

http://www.investor.bg/evropa/334/a/parlamentyt-na-rusiia-ratificira-dogovora-za-turski-potok-232452/

Проектът ще повиши енергийната сигурност и ще гарантира доставките на газ в Югоизточна Европа, смятат руските депутати

38-годишна пострада след като се заби в стълб на бул. "Русе"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638288

На 19 януари 2017 година около 8:40 часа в град Плевен на булевард „Русе" водачът на „Форд Фокус" - 38-годишна от Плевен, е изгубила управление над автомобила и е навлязла в разделителната ивица, като се е ударила в стълб от уличното осветление. Водачката е транспортирана в ЦСМП - Плевен, където е прегледана и оставена за наблюдение в клиниката по неврохирургия. Взета е кръвна проба за химическо изследване. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство за престъпление п...

От догодина тримесечни винетки и годишни от дата до дата

http://www.mediapool.bg/ot-dogodina-trimesechni-vinetki-i-godishni-ot-data-do-data-news259099.html

От началото на 2018 г. шофьорите вече ще могат да си купуват и тримесечни винетки, а годишните стикери ще важат за 12 месеца от датата на купуването си, а не както в момента за календарната година, независимо дали са платени в началото или в средата на годината. Това приеха окончателно депутатите, след като подкрепиха в петък на второ четене промените в Закона за пътищата, инициирани от Петър Славов и Мартин Димитров, и подкрепени от други народни представители от РБ и ПФ. Мотивът за въвеждането на тримесечния стикер е, че е по-справедлив и удобен за българите, които използват автомобилите си на дълъг път само през летния период, като през останалата част от годината се движат в рамките на населеното си място. Интерес към тази винетка ще има и от страна на българите, живеещи в чужбина, които масово си взимат продължетлна почивка през лятото и я прекарват в родната си, смятат вносителите на поправката. "Това е стъпка за повече справедливост в заплащаните такси“, коментира след приемането на закона Мартин Димитров. Първоначалното предложение бе да се въведе шестмесечна винетка, но идеята не бе подкрепена от управляващото мнозинство още на първо четене. След събиране на допълнителна подкрепа от други парламентарни групи, през април 2016 г. беше внесено предложението вече за тримесечна винетка.

Кола помете пешеходка на тротоар в центъра на Варна

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1638287

Пешеходка е била блъсната от лек автомобил докато се движи по тротоара. Инцидентът с 40-годишната жена е станал вчера малко след 9,00 часа на ул. "Д-р Людвиг Земенхоф", информират от полицията. Колата с марка „Рено" излязла поради от пътя заради движение с несъобразена скорост. Зад волана е бил 37-годишен варненец. Вследствие на инцидента жената е получила фрактура на лумбален прешлен, настанена е за лечение в болница "Св. Анна", без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. Лека кола „Хонда" блъсна аварирал на Аспару...

Отмениха премиерата на филм заради насилие над животните (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6006255

Отмениха премиерата на филм заради насилие над животните (Видео)Отмениха премиерата на филма "Предназначение на кучето", след като ПЕТА възропта, след като из интернет започна да циркулира видео, в което немска овчарка е принудена да влезе във вряла вода на снимачната площадка, съобщи "Холивуд Репортър".  ПЕТА призова за бойкот на филма и настоя за по-нататъшни действия,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване