Българи пострадаха при верижна жестока катастрофа в Унгария

https://www.actualno.com/europe/bylgari-postradaha-pri-verijna-jestoka-katastrofa-v-ungarija-news_594005.html

Верижна катастрофа с два български микробуса, превозвали пътници, е станала в Унгария. До момента има информация за четирима загинали – двама турци, един румънец и по непотвърдена информация – една българка, съобщи Нова телевизия. Има много пострадали при катастрофата, като четирима от тях са българи. Всички са настанени в различни болници на Унгария. Снимка: архив

Изграждат над 100 паркоместа по северното платно на „6-ти септември“

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/izgrazhdat-nad-100-parkomesta-po-severnoto-platno-na-6-ti-septemvri-2003741

„Над 100 паркоместа ще бъдат изградени по протежението на бул. „6-ти септември“- в частта от бившето кино „Кочо Честеменски“ до бул. „Копривщица“. Това  съобщи в студиото на Дарик кметът на  „Централен“  Георги Стаменов.  Идеята

Според Тръмп изтичането на информация е „нещо много неамериканско“

//dariknews.bg/novini/sviat/spored-trymp-iztichaneto-na-informaciia-e-neshto-mnogo-neamerikansko-2003743

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува разузнавателните служби на страната, обвинявайки ги, че разпространяват „като бонбони“ изтичания на информация, предаде The Hill.

Евросиндикати настояват за по-високи заплати в България

//dariknews.bg/novini/biznes/evrosindikati-nastoiavat-za-po-visoki-zaplati-v-bylgariia-2003745

Европа иска по-високи заплати в целия континент и най-вече в държавите от Източния блок, където възнагражденията са в пъти по-ниски спрямо останалите държави.

Билет „Коледен календар“ зарадва млад мъж от Търговище с луксозен джип

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/bilet-koleden-kalendar-zaradva-mlad-myzh-ot-tyrgovishte-s-luksozen-dzhip-2003744

Билет „Коледен календар“ продължава да прави чудесни изненади на участниците в Национална лотария. 28-годишният Данаил Атанасов от град Търговище спечели изключително луксозен джип BMW X5.

„Много добре се чувствам, а джипът е прекрасен - с всички екстри“, каза Данаил

“Пловдив 2019“ внесе екшън-план в Министерството на културата

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/plovdiv-2019-vnese-ekshyn-plan-v-ministerstvoto-na-kulturata-2003746

Подробен план за действие за периода 2017- 2019 година внесе екипът на „Пловдив 2019“ в Министерството на културата днес. След проведената миналата седмица среща в Пловдив, служебният министър Рашко Младенов поиска подробна информация за последователността на действията и основните програмни приори

Скарлет Йохансон е неузнаваема в „Дух в броня“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/skarlet-iohanson-e-neuznavaema-v-duh-v-bronia-snimkivideo-2003749

Нови кадри от дългоочакваната адаптация на световноизвестната манга „Дух в броня“ ни въвежда в света на майора – уникален по рода си хибрид между човек и робот. Тя ръководи елитната част Отряд 9, чиято основна функция е да се противопоставя на най-опасните престъпници и екстремисти.

Шумерите – най-древната и загадъчна цивилизация (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/shumerite-naj-drevnata-i-zagadychna-civilizaciia-video-2003697

Преди около 7 000 години, в южната част на съвременен Ирак, между реките Тигър и Ефрат се заселил един загадъчен народ – шумерите. 7 000 години е доста голям период в човешките представи и много хора смятат, че преди толкова време на земята не е имало напреднало, според нашите представи, общество.<

Двама журналисти застреляни по време на предаване

//dariknews.bg/novini/sviat/dvama-zhurnalisti-zastreliani-po-vreme-na-predavane-2003713

Трима души са арестувани, след като двама радиожурналисти бяха убити по време на предаване в Доминиканската република.

Единият от журналистите излъчвал предаването на живо във Facebook, когато бил убит. Звуковата лента е накъсана от изстрели и писъци на паникьосана жена, която вика "

Служебният кабинет освободи още 7 областни управители и назначи нови

//dariknews.bg/novini/bylgariia/sluzhebniiat-kabinet-osvobodi-oshte-7-oblastni-upraviteli-i-naznachi-novi-2003625

Служебното правителство смени още седем областни управители. Новата рокада идва след като миналата седмица бяха сменени 13.

Българка загина при верижна катастрофа в Унгария

//dariknews.bg/novini/sviat/bylgarka-zagina-pri-verizhna-katastrofa-v-ungariia-2003681

Българка загина, а други двама сънародници са ранени при верижна катастрофа на магистрала в Унгария, съобщиха за Дарик от ситуационния център към МВнР.

До момента не е ясна самоличността на загиналата. Двамата ранени българи са откарани в болница. Тяхното състояние също е неясно.

Астрофизици откриха гигантска радиогалактика

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058924

Астрофизици откриха гигантска радиогалактикаМеждународен екип от астрофизици откри гигантска радиогалактика, съобщи Лента, цитирана от БТА. Тя е сред най-големите откривани някога радиогалактики. Лещовидната радиогалактика UGC 9555 е с диаметър 8,34 милиона светлинни години. Това означава, че диаметърът й е около 83 пъти по-голям от този на Млечния път.

От програмата на Реформаторския блок: Заснемане на публичните личности и отговорност на съдиите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/15/2918810_ot_programata_na_reformatorskiia_blok_zasnemane_na/?ref=rss


"Разум, Родолюбие, Развитие". Това е слоганът на кампанията и предизборната програма, с който ще се яви на изборите Реформаторският блок, съобщи Петър Москов, който ръководи щаба на Блока. Цялата предизборна програма ще бъде представена в събота, а в понеделник трябва да са ясни и водачите на листите.

Намираме се в ситуация, в която има море от популизъм, каза Москов и припомни обещанията за увеличаване на пенсии и заплати на другите партии, което приличало на наддаване на петъчен...

ПЛАНЪТ ЗА РАЗОРЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ - ПРОЕКТА РАН-ЪТ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277058_%D0%9F%D0%9B%D0%90%D0%9D%D0%AA%D0%A2+%D0%97%D0%90+%D0%A0%D0%90%D0%97%D0%9E%D0%A0%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%95+%D0%9D%D0%90+%D0%91%D0%AA%D0%9B%D0%93%D0%90%D0%A0%D0%98%D0%AF+-+%D0%9F%D0%A0%D0%9E%D0%95%D0%9A%D0%A2%D0%

 Преди 20 г. България беше средно развита европейска държава със силна икономика и армия и завидни социални условия.Днес всичко това е унищожено по план, а ето го и него:

Това е практическият план по който се провежда разорението на България от всички правителства от 1990 г. до днес. Без да се запознае с този фундаментален документ, българинът няма как да разбере света около себе си и епохата в която живее. Той е изработен по поръчка на превратаджиите от 10 ноември 1989 г. от Националната търговска камара на САЩ, в тайна от целия български народ. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва у нас. Това е най-стриктно спазвания документ в България от 1990 г. до днес.

След избухването на демокрацията правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм". Към тях се присъединява и екип от 29 български "специалисти".

Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България.

Интересно е да се знае, че докладът по “Проекта Ран-Ът” е приет от Народното събрание с ръкопляскания, а по един екземпляр от него е получил всеки от депутатите. При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: “Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи – на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите”. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.

Докладът върху Проекта "Ран-Ът":

Подготвен от: Фондацията на Националната Камара на САЩ за Народна Република България. Ръководство и редактиране: Ричард Ран - САЩ - Роналд Ът - САЩ!!!!!!!!!!!! В него има и специална - поверителна част, за която малцина знаят. Това е разделът за "цената на прехода". Ето какво представлява тя: Труд" от 9 декември 2000 г. публикува коментара на Георги Тамбуев за програмата Ран-Ът, в съгласие с която започва българският Мирен преход към гробищата:

"Чета я и косите ми настръхват. Все едно чета Откровението на Йоан или предсказанията на Ностарадамус за Апокалипсиса... Очаква се невиждан глад. Българинът все по-трудно ще се изхранва. На пазара ще се появят всякакви ментета. Най-уязвимата част от населението - децата и възрастните ще получават тежки хипотрофични увреждания от системното недояждане. Непрекъснато ще се увеличава дистанцията между цените на стоките и заплатите… покупателната способност на населението неспирно ще спада и ще стигнем нивото, нужно само за биологично оцеляване. Ще се появи безработица. Предвижда се нивото й да достигне около един милион. Най-квалифицираните млади българи ще напуснат страната. Ще възкръснат отдавна погребани болести… Всички тези "благини" могат да породят силни обществени сътресения. Затова трябва да се въвеждат постепенно, като се държи непрекъснато сметка за прага на издръжливостта на народа. Мизерия, глад, болести, нищета - това прокобва поверителната част от плана Ран - Ът. Да работиш за осъществяването на този план, значи да станеш палач на собствения си народ. Признавам, че ако ме блъснеше кола, нямаше да ме разтърси така, както ужасяващата картина на Прехода. Американските специалисти и българските експерти ни казват в очите какво ни чака."

Намаляване на българите до 5 млн.!!! На 117-а страница от поверителната част на програмата се казва, че, българската икономика, в условията на пазарен принцип е предназначена да изхранва 5 милиона души. Сведението се съдържа и в интервю на журналиста Георги Ифандиев:

"В приложението към плана “Ран-Ът” от 117 страници става дума за това, че българската икономика е предназначена да изхранва 5 милиона души. Още тогава, началото на 90-те години, се прогнозира появата на цигари ментета, алкохол менте, хора, които ще ровят кофите за боклук...

- Къде изчезват 3-те милиона българи според плана? Гоним ли ги?

Г.И.: Това аз не можах да разбера. Най-вероятно е предвидено разселване по света и измиране, стопяване на нацията. Случва се в момента, нали го виждаме.

- Собствеността на тия 3 милиона в чии ръце отива?

Г.И.: Собствеността на хората отива в други ръце...

- Какво следва от загубването на собствеността?...

Следва ново робство. В т.нар. “бял свят”, обикновените хора работят, за да изплащат. Цял живот са роби на заемите... А у нас все още твърде много хора имат собственост, апартаменти, вили, а това ги прави относително независими.” (в. “Шоу” - бр. 27 (303) от 7-13 юли 2005 г.)

Д-р Дечо Дечев: Спрените турски ваксини са 2000% по-токсични от допустимото

http://www.moreto.net/novini.php?n=344140

Скандалът със спрените от прокуратурата турски ваксини е чутовен. Бившите здравен министър и премиер щяха да приложат ваксини на десетки български деца, които са 2000% по-токсични от допустимото. Това каза пред бТВ директорът на Университетска болница "Св.

Интегрираната система за наблюдение на границата с Турция вече е обект с национално значение

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/02/15/2918804_integriranata_sistema_za_nabljudenie_na_granicata_s/?ref=rss


Интегрираната система за наблюдение на българско-турската граница вече е обявена за обект с национално значение и за национален обект. Това решение взе служебното правителство днес.

Мотивите са, че този статут позволява да се съкратят значително сроковете за провеждане на административните процедури, свързани с разширяването на системата за гранично наблюдение. От съобщението се разбира, че се очаква процесът да започне през тази година.

Разширяването и поддържането на...

Съдът отмени оправдателната присъда на Димитър Аврамов за подкуп заради нарушения

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/15/2918798_sudut_otmeni_opravdatelnata_prisuda_na_dimitur_avramov/?ref=rss


Софийският апелативен съд е върнал за ново разглеждане делото срещу бившия депутат Димитър Аврамов, който беше оправдан за подкуп на първа инстанция. Причината са съществени процесуални нарушения.

Аврамов бе арестуван на 17 юли 2012 г. и обвинен, че поискал на два пъти общо 100 хил. лв. и 3 хил. дка земя от бизнесмена Светослав Илчовски в Монтанско, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция "Земеделие" във връзка със земи, за които се отпускат субсидии.

Григор Димитров започна с обрат над Миша Зверев в Ротердам

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-zapochna-s-obrat-nad-misha-zverev-v-roterdam-news260206.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължи блестящото си представяне през тази година, започвайки с обрат участието си в турнира в Ротердам.   Той отстрани сензацията от Аустрелиън Оупън Миша Зверев с 6:7 (4:7), 6:2, 6:4, достигайки до осминафинала, на който ще се изправи срещу Денис Истомин, когото отстрани на същата фаза преди две седмици в Мелбърн.   Това бе 15-ата и 5-а поредна победа на хасковлията от началото на годината, с които той достигна до 12-ата позиция в световната ранглиста.   Миша Зверев, който отстрани сензационно световният номер 1 Анди Мъри в Мелбърн, започна уверено мача и не допусна пробив. След известна доза шанс в тайбрека руснакът с германски паспорт спечели сета с 7:4.   Във втория сет Димитров разнообрази играта си, достигайки до два пробива. Така той затвори сета на 6:2.   В решителния трети сет българинът отново стигна до пробив, но в следващия гейм Зверев му го върна. Последва нов пробив на Димитров, след което той взе и сервис гейма си накрая спечели сета и мача след 6:4.

Гришо подари два апартамента на баща си

https://www.24chasa.bg/sport/article/6058941

Гришо подари два апартамента на баща сиДва луксозни апартамента в София е подарил Григор Димитров на родителите си, показа проверка на "България Днес". Жилищата са с площ 89 и 76 квадратни метра, а цената им е 423 хиляди лева. В цената на имотите е включено обзавеждане с луксозни италиански мебели, климатизация и безплатна поддръжка за няколко години.

НА ЖИВО: Григор Димитров срещу Миша Зверев в Ротердам

https://www.actualno.com/tennis/na-jivo-grigor-dimitrov-sreshtu-misha-zverev-v-roterdam-news_594001.html

Днес (15.02.2017) започва участието на Григор Димитров в тенис турнира в Ротердам, който е от сериите ATP 500. Българинът, който е поставен под №5 в основната схема на турнира, ще се изправи срещу една от сензациите от началото на сезона - Миша Зверев. Срещата ще започне след 15:00 часа,

Турция иска да е домакин на европейското по футбол през 2024 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/15/2918802_turciia_iska_da_e_domakin_na_evropeiskoto_po_futbol/?ref=rss


Президентът на Турската футболна федерация Йълдъръм Демирорен заяви пред телевизия ARD, че страната ще се кандидатира за домакин на европейското първенство през 2024 година.

Към момента Германия също е изявила желание да приеме най-големия континентален спортен форум.

"Ще подадем документи, защото смятаме, че имаме много добри шансове да спечелим", заяви Демирорен. До този момент Турция никога не е била домакин на европейско първенство, въпреки че бе кандидат за шампионата...

Значки ще отличават бременните в софийското метро

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/15/2918809_znachki_shte_otlichavat_bremennite_v_sofiiskoto_metro/?ref=rss


Всички бременни жени от този петък ще могат да вземат от касите за продажба на билети в софийското метро значки, които да ги отличават, за да не се налага да молят да им се отстъпи място за сядане, съобщиха от АГ болница "Шейново". Другата цел на инициативата "Бебе на борда", която е съвместна между Столична община, Столичен метрополитен, болница "Шейново" и Angel Baby, е и да не се получават конфузни ситуации, при които се отстъпва място на по-закръглени дами, които не чакат дете.
...

JA България и Андрей Новаков с проект #StartUpТворилница в Благоевград

http://www.cross.bg/blagoevgrad-bulgariya-andreii-1534788.html

/КРОСС/JA България и евродепутатът Андрей Новаков стартират съвместен проект в подкрепа на студентското предприемачество в ЮЗУ „Неофит Рилски" в Благоевград. Програмата за студентите е базирана на най-старата и утвърдена програма за обучение по предприемачество - „Учебна компания" на JA, призната от Европейската комисия още през 2006 г. за най-добрата практика в преподаването на предприемачество. #StartUpТворилница ще даде на студентите основни познания за стартиране на собствен бизнес и ще ги мотивира, като предизвика креативното им мислене. Проектът започва с първата от поредица планирани активности - обучение за студенти и преподаватели, като пилотно, в инициативата се включват 40 студенти от Техническия факултет и трима преподаватели от университета. „Първите български предприемачи се появяват малко след Освобождението и именно българското икономическо чудо от онези години е мотивацията ни за името на проекта. Държавата е голяма толкова, колкото мечтите и постиженията на хората в нея и точно това искаме да възродим.", заяви Андрей Новаков по повод стартиращата инициатива. „За нас подкрепата на ЕНП, чрез Андрей Новаков и неговия екип означава едно - вече има политическа воля за качествено и модерно образование, в контекста на предприемачеството

В Министерския съвет не очакват машините за гласуване да бъдат осигурени за изборите

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/02/15/2918791_v_ministerskiia_suvet_ne_ochakvat_mashinite_za/?ref=rss


В служебното правителство не смятат, че нужният брой машини за гласуване ще бъде осигурен навреме за изборите. Това бе обявено от говорител на правителството, цитиран от агенция "Фокус".

"Към този момент правителството няма достатъчно основания да смятаме, че необходимият брой машини може да бъде осигурен за изборите", обяви Ирина Белчева във връзка с подготовката за предстоящите парламентарни избори.

До този извод в Министерския съвет стигнали, след като се допитали чрез...

Градоначалникът на Благоевград Атанас Камбитов уволнява кмета на село Бучино

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058930

Градоначалникът на Благоевград Атанас Камбитов уволнява кмета на село БучиноКметът на селата Бучино и Лисия Стоян Ников ще бъде освободен от поста днес със заповед на благоевградския градоначалник Атанас Камбитов, съобщи struma.com. Ников попадна под ударите на прокуратурата и стана обект на прокурорско разследване заради злоупотреба със средства. Вчера официално от прокуратурата разпространиха следното съобщение: Районна

Р. Христов: Директорът на Фонд Земеделие винаги е бил политическо лице

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/r-hristov-direktoryt-na-fond-zemedelie-vinagi-e-bil-politichesko-lice-234055/

Изпълнителният директор трябва да познава много добре структурата на Фонда и регламентите, препоръчва земеделски производител

Повече въпроси, отколкото отговори около убийството на Ким Чен-нам

http://www.mediapool.bg/poveche-vaprosi-otkolkoto-otgovori-okolo-ubiystvoto-na-kim-chen-nam-news260205.html

Това изглежда като добре подготвено убийство, направо от страниците на шпионски роман: членът на севернокорейската управляваща династия Ким Чен-нам, низвергнатият, живеещ в изгнание заварен брат на лидера Ким Чен-ун, се чувства зле на летище в Малайзия, оплаква се, че е напръскан с някакъв химикал, и пада мъртъв. Но както е в повечето случаи с предполагаеми мотиви на уединената Северна Корея, засега неизвестните са доста повече от неизвестните. Следва поглед върху онова, което служители се опитват да свържат в цялост, за да възстановят едно от най-дръзките и мистериозни покушения в историята на Азия напоследък. Защо сега? Eто големият въпрос: Мотивът. Ким Чен-нам, общителен комарджия и плейбой с наднормено тегло, е създавал в миналото притеснения за Пхенян – опитвал е да се промъкне в "Дисниленд" в Токио, критикувал е природения си брат – но общо взето е бил смятан по-скоро за досадник, отколкото за съществена заплаха за стабилността на Северна Корея. Защо би било нужно на Ким Чен-ун да навлиза в такъв мащабен логистичен проблем – и потенциално неудобно положение, че да организира рисковано убийство на кръвен роднина на чужда земя? Без да дава подробности, южнокорейската разузнавателна служба уведоми днес депутатите, че Северът от пет години се опитва да убие Ким Чен-нам. Представители на службата изложиха прост и съмнителен мотив за смъртта: "параноята" на Ким Чен-ум спрямо низвергнатия брат. Обаче Националната разузнавателна служба на Юга има дълга история за скалъпени разузнавателни данни за Северна Корея и отдавна се опитва да обрисува ръководството в Пхенян като психически нестабилно. Някои среди в Сеул се питат дали Ким Чен-ун не се е вбесил, след като южнокорейски вестник писа миналата седмица, че през 2012 г. Ким Чен-нам се е опитал да избяга в Южна Корея. Южнокорейската разузнавателна служба опроверга това, но все още стои отворен въпросът: възможно ли е публичните спекулации, че член на династията Ким иска да избяга в омразния Юг, да са тласнали Ким Чен-ун да разпореди убийството на своя брат? Защо на летище в Малайзия? Много по-лесно би било такава важна мишена да бъде ликвидирана на не толкова публично място. Възможното обяснение може да бъде открито в друга информация на южнокорейската шпионска агенция: Китай отдавна осигурява охрана на Ким Чен-нам и семейството му в постоянния им дом в Макао. Анализатори смятат, че Пекин гледа на Ким Чен-нам като на потенциален лидер, в случай че севернокорейският режим рухне. Тъй като в Макао мерките за сигурност са строги, вероятно под китайски контрол, в Малайзия може да е имало пробиви в сигурността, предоставили на севернокорейските убийци възможност, каквато те не биха имали другаде? Кои са мистериозните жени? Засега подробностите около нападението са напълно объркани. Ким казал на медиците, че е бил напръскан с химикал, което извиква спомена за предишни атаки с писалки с отровни върхове, приписвани на севернокорейски убийци. Южнокорейската разузнавателна агенция казва, че две жени, вероятно агенти на Северна Корея, са нападнали Ким. После те избягали. Японски медии цитираха правителството в Токио, че тези жени може би вече са мъртви. Нищо от това още не е потвърдено. Може да мине дълго време, докато се установи самоличността на жените и кой ги е наел, за да бъде разбулена мистерията. Какво следва? Северна Корея не е казала нищо официално относно смъртта, но това не е необичайно. Специалистите по пропагандата в страната са майстори в съобщаването само на факти, които възхваляват семейство Ким като образец на добродетелността. Сега случаят не е такъв. Китай може би ще се разгневи от убийството на севернокореец, с когото поддържа близки контакти. Така че навярно ще има някаква реакция, възможно по скрити канали, от страна на Пекин. По-конкретно наказание би дошло от Вашингтон. Южнокорейският анализатор Чхен Сонг-чханг казва, че убийството може да убеди Конгреса на САЩ да включи Северна Корея в списъка на държавите спонсори на тероризма и така допълнително да изолира тази държава, от която вече мнозина странят. По БТА.

МВР в Бургас разкри кражба на кученца

http://offnews.bg/news/n_1/n_647267.html

Служители от Първо Районно управление – Бургас разкриха извършителите на кражбата на осемте породисти кученца в морския град, за която OFFNews вече разказа. Седем от животните са порода "йоркширски териер", а едно е "чухуахуа". Те бяха задигнати на 6 февруари от зоосклад на бургаската улица "Шейново". Крадците на домашните любимци са  криминално проявените : Х.И., 28-годишен и К.Ч., 33-годишен, и двамата от Бургас. Полицаите установили, че двамата са действали в съучастие. Те извършили взломната кражба през нощта на 5-и срещу 6-и февруари. Повдигнали незаключена външна метална ролетна щора и счупили стъклото на входната алуминиева врата. После скрили откраднатите кученца в различни апартаменти в комплексите "Меден Рудник", "Изгрев" и "Братя Миладинови", като смятали да ги продадат на свои познати. Намерените кученца са в добро здравословно състояние и вече са върнати на 51-годишния собственник. По негови данни общата стойност на откраднатите животни възлизала на 5 200 лева. Х.И. и К.Ч. направили пълни самопризнания.

Спипаха трафикант и цяла група бежанци с деца

http://www.cross.bg/grypa-zadurzhali-raiiona-1534787.html

/КРОСС/Граничарите са намерили и задържали група бежанци в Ямболско, съобщиха от МВР. Това е станало в района на управление Болярово. Във вторник към 22.15 ч. - при обход на гранична пирамида близо до село Воден, граничните полицаи забелязали следи, оставени от хора. Веднага сформирали оперативна група и започнали издирването в района на селото. Униформените намерили и задържали групата от чужденци - мъж, 5 жени и 4 деца от Сирия. Заявили, че са преминали държавната ни граница организирано. При продължилото издирване - на 50 метра източно от мястото на засечената група, граничарите открили и задържали българския гражданин В.Й., на 49 години от Хасково. Установено е, че в понеделник законно напуснал страната през ГКПП-Капитан Андреево и до момента на задържането му не е констатирано официално връщане в България през ГКПП. Чуждите граждани не са оказали съпротива, не са пожелали и да бъдат уведомени съответните консулски служби в страната. Те са в помещения за настаняване на задържани лица в РДГП-Елхово.  

Бивш член на Патриотите: Имаше тайна среща между Каракачанов и Нинова

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277057_%D0%91%D0%B8%D0%B2%D1%88+%D1%87%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D0%BD%D0%B0+%D0%9F%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5%3A+%D0%98%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5+%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%80%D0%B5%D

 Лидерите на Патриотичния фронт си говорят тайно с ГЕРБ и БСП". Това заяви за NOVА Димитър Байрактаров, който напусна обединението в началото на седмицата. Той смята да се кандидатира за място в парламента като независим депутат.

Според Байрактаров единият лидер на Патриотите води тайни разговори с ГЕРБ, а другият - с БСП. 

"Означава ли това, че те изобщо нямат намерение да постигат какъвто и да било висок резултат? Или просто се води такъв разговор, че да могат да се присламчат или към едните, или към другите. На определени места се издигат слаби играчи, за да могат и двете партии да си наредят такива хора, които да вземат максимален резултат", заяви той. 

Бившият член на формацията твърди, че в последните дни на Народното събрание се е състояла тайна среща между Красимир Каракачанов и лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Преди повече от седмица ми се обади човек от ГЕРБ, който беше силно озадачен. Той ме попита дали са верни слуховете, че водач на листата в Стара Загора ще бъде от „Атака”. Малко по-късно получих абсолютно аналогично обаждане от човек от БСП. Тогава попитах един от лидерите това така ли е и отговорът беше: „Аз ги предупредих да не казват, пък те казали”. Значи единият от другите двама е казал на ГЕРБ, а другият – на БСП”, разказа Байрактаров.

По думите му на челни места в листите ще бъдат поставени "компрометирани хора". 

Гледайте целия разговор във видеото. 

 

Откриха невредими откраднатите скъпи кучета в Бургас

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058926

Откриха невредими откраднатите скъпи кучета в Бургас8-те кученца, порода йоркширски териер, които бяха откраднати от зоосклад в Бургас, са невредими, съобщиха от полицията. Животните са били укривани в няколко апартамента в комплексите Меден Рудник, Братя Миладинови и Изгрев. За кражбата са задържани криминално проявеният Калин Чобанов и аверът му Христо Т. от комплекс Меден Рудник.

Неизвестен шофьор блъсна минувач на път във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=344126

Неизвестен до момента шофьор блъсна снощи мъж на път във Варненско, съобщиха от полицията за Moreto.net. Инцидентът станал около 20.35 часа на пътя от Аксаково за Игнатиево, на около 250 метра преди спирка "Овчарниците".

Евродепутатите подкрепиха СЕТА с почти 60% мнозинство

http://econ.bg/Новини/Евродепутатите-подкрепиха-СЕТА-с-почти-60-мнозинство_l.a_i.737427_at.1.html

Европейският парламент даде съгласието си за прилагане на търговското споразумение с Канада. Евродепутатите подкрепиха СЕТА с почти 60 на сто...

Apple: Корекцията на граничните такси е опасна за икономиката

http://www.investor.bg/harduer/459/a/apple-korekciiata-na-granichnite-taksi-e-opasna-za-ikonomikata-234071/

Марката ще намали конкурентоспособността на местната икономика, според главния финансов директор на компанията

Тежка катастрофа в Унгария, българка загина (снимки)

https://vesti.bg/sviat/evropa/tezhka-katastrofa-v-ungariia-bylgarka-zagina-snimki-6065504

По информация на БНР във верижата катастрофа са участвали два български микробуса с регистрация от района на Търговище

Българка загина в Унгария, има ранени

https://vesti.bg/sviat/evropa/bylgarka-zagina-v-ungariia-ima-raneni-6065504

До момента има информация за четирима загинали – двама турци, румънец и една българка

Българи пострадаха при верижна катастрофа в Унгария

https://vesti.bg/sviat/evropa/bylgari-postradaha-pri-verizhna-katastrofa-v-ungariia-6065504

До момента има информация за четирима загинали – двама турци, един румънец и по непотвърдена информация – една българка

Минава линейка - задължителен зелен светофар в трафика в София

http://www.cross.bg/fandukova-pozharnite-lineiikite-1534785.html

/КРОСС/Светофарите на 80 кръстовища в София ще осигуряват зелена вълна за преминаването на линейките на спешна помощ, на превозните средства на градския транспорт и на пожарните коли. Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че времето за предвижване по този начин ще бъде намалено с 1/3-та: „Това за мен е изключително важно - градският транспорт, линейките и пожарните. Това са всъщност транспортните средства, които следва да имат категорично предимство в движението си", коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР. Предстои и останалите 107 кръстовища, на които са монтирани камери, да могат да пропускат с предимство колите на спешната помощ, посочи Фандъкова.  

Щайнмайер ще отиде на посещение в Русия

https://www.actualno.com/europe/shtajnmajer-shte-otide-na-poseshtenie-v-rusija-news_593997.html

Новият президент на Германия Франк-Валтер Щайнмайер може да посети Русия в качеството си на държавник, Това съобщава агенция Cross, позовавайки се на руския в-к "Известия". Щайнмайер вече е получил официална покана от руския си колега Владимир Путин. Все още не е ясно за кога т

Китай ще осъществи първия полет на най-големия хидроплан в света

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058615

Китай ще осъществи първия полет на най-големия хидроплан в светаГигантският китайски хидроплан AG600 вече е преминал тестове на двигателите и се очаква да направи първия си полет през първата половина на тази година. Това обяви държавната информационна агенция в Поднебесната империя "Синхуа", цитира offnews.bg. През последните години Пекин развива изключително активна програма в областта на самолетостроенето,

Минава линейка - задължителен зелен светофар в трафика в София

http://www.cross.bg/sofiya-signal-lineiika-1534785.html

/КРОСС/Задължително зелен сигнал на светофарите в София, когато преминава линейка. Това ще става чрез новата система за управление на трафика, обясни кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Към момента в две коли на Бърза помощ са оборудвани с устройства, така че да подават сигнал към светофарните уредби. По този начин ще се спестява време за пътуване към спешен случай.

И сензори ще следят за нарушители по границата

http://www.mediapool.bg/i-senzori-shte-sledyat-za-narushiteli-po-granitsata-news260204.html

Правителството реши интегрираната система за гранично наблюдение на българо-турската граница да бъде обект с национално значение.   Разширяването и поддържането на системата чрез изграждане на сензорни линии е една от дейностите, финансирани като спешни мерки по фонд "Вътрешна сигурност” на ЕС.    Прогнозният бюджет на проекта е 17.8 млн. евро, а крайният срок за изпълнението му – 30 септември 2017 г.   "Реализацията на проекта ще повиши капацитета на Главна дирекция "Гранична полиция” при МВР за противодействие на нелегалната миграция чрез разширяване на възможността за получаване на надеждна информация при опити за незаконно преминаване на държавната граница, което е в пряка връзка със защитата на националната сигурност на страната", посочват от правителствената пресслужба. 

Нови управители са назначени в „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД и в „БДЖ - Товарни превози” ЕООД

http://www.cross.bg/prevozi-eood-bdzh-1534786.html

/КРОСС/ Съветът на директорите на „Холдинг БДЖ" ЕАД освободи от длъжност управителите на „БДЖ - Пътнически превози" ЕOOД Димитър Костадинов и „БДЖ - Товарни превози" ЕООД Любомир Илиев. На тяхно място за управители в дружествата са назначени Христо Иванов и Александър Александров. Новите управители са дългогодишни специалисти в областта на железницата като цялата им кариера е изцяло свързана с железопътния транспорт. Христо Иванов е магистър по финанси във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий". Преди това е завършил специалност „Експлоатация на железопътния транспорт" в Техническия университет. Опитът му включва превоз на опасни товари, пътнически превози и организация на превоза при прекъснато влаково движение. До 2012 г. се е занимавал с експлоатацията на цялостната дейност в „БДЖ - Пътнически превози" ЕOOД. Александър Александров е магистър по „Технология и управление на транспорта" ВВТУ „Тодор Каблешков" и с още една магистърска степен по „Икономика на транспортната фирма". Израства в кариерата от Инструктор в Превозна служба в БДЖ до директор в „БДЖ - Товарни превози" ЕООД.  

Европарламентът одобри CETA

http://www.moreto.net/novini.php?n=344137

Европейският парламент одобри Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (CETA) между ЕС и Канада, съобщават световни агенции. Преди гласуването в пленарна зала договорът беше прокаран през няколко комисии в ЕП, включително през търговската комисия.

Автобус с българи попадна във верижна катастрофа в Унгария, има 5 загинали (снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058909

Автобус с българи попадна във верижна катастрофа в Унгария, има 5 загинали (снимки)Петима души са загинали, а 12 са ранени при пътно-транспортно произшествие днес на територията на Унгария, близо до границата с Румъния при ГКПП Нъдлак, съобщава ТАСС. 16 превозни средства са катастрофирали в условия на гъста мъгла, сред които регистриран в Румъния автобус на компания "Евролайнс", пътуващ от Хамбург към Букурещ.

Българин загина при верижна кастрофа в Унгария

http://www.cross.bg/yngariya-rymuniya-raneni-1534784.html

/КРОСС/ Петима души са загинали, един от които - българин, а 12 са ранени при верижна катастрофа на територията на Унгария, близо до границата с Румъния при ГКПП "Нъдлак", съобщава и Аджерпрес. 16 превозни средства са катастрофирали в условия на гъста мъгла, сред които регистриран в Румъния автобус на компания "Евролайнс", пътуващ от Хамбург към Букурещ. Катастрофата е станала заради два микробуса, които били спрели без сигнализация в дясната лента в условията на гъста мъгла. Министерството на външните работи на Румъния съобщи, че сред загиналите има един румънски гражданин, а други шестима румънци са ранени. Мениджърът на Окръжната служба за спешна помощ в румънския град Арад, близо до границата с Унгария, д-р Равека Никоара заяви пред Аджерпрес, че според информацията от унгарските им колеги всички пътници на румънския автобус са невредими. Според информацията в автобуса са пътували 25 румънски граждани.    

"Тойота" вика в сервизите всички водородни автомобили "Мирай"

http://www.dnevnik.bg/skorost/2017/02/15/2918790_toiota_vika_v_servizite_vsichki_vodorodni_avtomobili/?ref=rss


"Тойота" влиза в историята с първа сервизна кампания за водороден автомобил, става ясно от съобщение на агенция "Ройтерс". При дилърите на марката трябва да минат всички продадени от декември 2014 година досега 2840 коли "Мирай".

Причината е потенциална възможност горивните клетки да подадат по-високо напрежение от необходимото. Проблемът се проявява при много специфични условия - дълго шофиране на круиз контрол при спускане, уточняват от "Тойота".

При сервизната кампания...

САС отмени оправдателната присъда за подкуп на бивш депутат от ГЕРБ

http://www.cross.bg/ilchovski-avramov-zemedelie-1534783.html

/КРОСС/ Софийският апелативен съд (САС) отмени оправдателната присъда на бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, съобщиха от съда. През юни м.г. състав на Софийския градски съд (СГС) с председател Веселина Ставрева оправда Аврамов по обвинение в подкуп. САС обаче е констатирал съществени нарушения на съда и е върнал делото на първата инстанция. Бившият депутат е подсъдим заедно с ексобщинския съветник от Плевен Методи Петков, който беше обвинен в помагачество. Димитър Аврамов беше арестуван на 17 юли 2012 г. и обвинен, че поискал на два пъти общо 100 000 лева и 3000 дка земя от бизнесмена Светослав Илчовски в Монтанско, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция "Земеделие" във връзка със земи, за които се отпускат субсидии. Аврамов обяснил на Илчовски, че директорът на Областната дирекция "Земеделие" в Монтана е негов човек и може да реши проблемите му срещу 50-60 000 лева и предоставяне на "някаква" земя. Бизнесменът дал веднъж 50 000 лева, но последвала среща с посредника Методи Петков, на която Илчовски разбира, че трябва да даде още 50 000 лева и "малко земя". Петков беше свидетел по делото, но впоследствие прокуратурата събра доказателства, от които е преценено, че той също трябва да бъде обвинен като помагач. Бизнесменът Светослав Илчовски бил арендатор на земеделски земи в Монтанско. С други фирми имали сключено споразумение за разпределянето на земите, които обработват

Мелания Тръмп ще запази градината на Мишел Обама (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058818

Мелания Тръмп ще запази градината на Мишел Обама (Снимки)Първата дама Мелания Тръмп каза чрез своя говорителка, че ще запази градините на Белия дом, особено "кухненската" градина на Мишел Обама, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Мишел Обама засади градината през 2009 г. в рамките на инициативата си "Хайде да се движим", предназначена да намали затлъстяването сред децата със здравословна храна и

Велинград плаща 1200 лева на нахапан от бездомно куче

https://www.24chasa.bg/region/article/6058878

Велинград плаща 1200 лева на нахапан от бездомно кучеОбщина Велинград да плати 1200 лв. обезщетение на нахапан от бездомно куче, реши местният районен съд. През април, м.г., пострадалият Димитър Д. се прибирал към дома си, когато на централна улица в курортния град бил нападнат в гръб от бездомно куче. Песът го съборил на земята и го захапал в горната част на лявото бедро.

Златева: Лоша координация между институциите по тема "сигурност" е проблем при подготовката на председателството на ЕС

http://www.cross.bg/predsedatelstvoto-podgotovkata-zlateva-1534780.html

/КРОСС/Недостатъчната координация между институциите по темата "сигурност" е проблем при подготовката на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това каза ресорният вицепремиер Деница Златева, която обеща въпросът да бъде решен. До две седмици в Министерския съвет ще бъде внесена промяна в разпределението на парите за подготовката за председателството ни за тази и следващата година. Предстои да обобщим финансовите искания от министерствата по видове разходи. На този етап имам информация, че не са специфично определени средства за културна програма и комуникационна стратегия във външно измерение, както и повишените изисквания по отношение на сигурността по време на председателството. Нашата амбиция е да влезем в рамките на гласувания бюджет от 50 милиона лева за тази година.  

Милица Божинова и Асен Масларски с концерт в Студио 5 на НДК

https://www.actualno.com/music/milica-bojinova-i-asen-maslarski-s-koncert-v-studio-5-na-ndk-news_593994.html

На 16 февруари от 21, 30 ч. в Студио 5 на НДК популярният и обичан дует Милица Божинова и Асен Масларски ще изпълни най-емблематичните си песни. Предстоящото събитие е чиста проба unplugged  - два гласа, три акустични китари и пиано. Всичко това създава една спицифична и интимна ат

Sky News: Български полицаи помагат на трафикантите през граница

http://www.cross.bg/trafikantite-imigranti-politziya-1534782.html

/КРОСС/ Трафикантите, които прекарват имигранти през планините от България в Сърбия вероятно са подпомагани от българската полиция, се казва в репортаж на Sky News. Един от най-разпространените пътища на трафика, според материала, е през Турция в България, която е част от ЕС. Но понеже не е част от Шенген, това означава, че няма свободно движение без проверки по границите. Заради това имигрантите използвали трафиканти, за да минат през България в Сърбия. Азад Али и семейството му, които са от Ирак, са заснели с камера пътя си през планините. Той твърди, че българската полиция помага на трафикантите. "Бяхме в планината три дни и три нощи, а четири дни нямахме вода и храна, защото трафикантите ни оставиха сами там", разказва Али. "Децата ми почти измръзнаха, ръцете им почерняха. Беше ужасно време за нас. След третия ден пресякохме пътя и един човек дойде да ни откара с такси в Белград. Никой не може да пресече границата без трафикантите, а тези хора работят с помощта на българската полиция. Видях полицай, който повдигна покривалото на една кола и видя имигрантите вътре", разказа още Али. Братислав Станойевич от сръбската гранична полиция разказал на репортерите, че най-често имигрантите се предвижват сами през планините, докато стигнат до мястото на срещата, от което ги вземат трафикантите от сръбска страна. Последната "мода" била да им оставят някъде кола с ключовете вътре и когато стигнат до нея да се предвижват сами

Позиция на Делегацията на българските социалисти относно CETA

http://www.cross.bg/kanada-sporazymenieto-bulgariya-1534781.html

/КРОСС/ Българските евродепутати-социалисти гласуваха против сключването на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада (СЕТА) по три основни причини: -         Споразумението накърнява интересите на хората на наемния труд; -         Споразумението нарушава приоритета на публичните интереси; -         Споразумението се отразява негативно на националната икономика. Конкретните рискове за България, а и за Европа са: 1.      По отношение на интересите на хората на наемния труд: -         както свидетелства Становището на Комисията по заетостта и социалните въпроси на Европейския парламент, в резултат на СЕТА в най-добрия случай ще има пренебрежимо малък ръст на заетостта в ЕС с не повече от около 0

Втори мандат за Окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/vtori-mandat-za-okryzhniia-prokuror-na-plovdiv-rumen-popov-2003730

ВСС единодушно избра за втори мандат Румен Попов за Окръжен прокурор на Пловдив, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Прокурор Попов има над 16 години юридически стаж, от които 6 години като съдия. Бил е младши прокурор и прокурор в Районна прокуратура в града под тепетата в пери

Предават на съд мъж, пренесъл тютюн и парфюми през Лесово

//dariknews.bg/regioni/sliven/predavat-na-syd-myzh-prenesyl-tiutiun-i-parfiumi-prez-lesovo-2003728

Окръжна прокуратура –Ямбол предаде на съд Хюсеин Кахраман от село Звездица. община Омуртаг.

Той е подсъдим за това, че на 09 декември 2016г., около 07.15ч. на ГКПП „Лесово“, с микробус марка „Фолксваген е пренесъл през границата на страната от Република Турция  в Република България п

Тунджанци почетоха Свети Трифон – покровителя на лозята и виното

//dariknews.bg/regioni/sliven/tundzhanci-pochetoha-sveti-trifon-pokrovitelia-na-loziata-i-vinoto-2003731

По стара традиция и тази година празникът Трифон Зарезан в почти всички населени места в община „Тунджа“ беше съпроводен от зарязване на лозя, дегустации на вина с конкурсен характер, музика и забавления.

Кметът на община "Тунджа" Георги Георгиев и заместник-кметът Станчо Ставрев взе

Крадците на осемте кученца са арестувани

//dariknews.bg/regioni/burgas/kradcite-na-osemte-kuchenca-sa-arestuvani-2003733

Бързите действия на полицаите от Първо районно управление доведе до разкриването на крадците на осем породисти кученца от зоосклад на улица “Шейново”. Те са двама криминално проявени мъже, на 28 и 33 години, от Бургас.
 
Те извършили взломната кражба за времето през нощта на 6 февруар

Омбудсманът на пижамено парти с болни дечица (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/ombudsmanyt-na-pizhameno-parti-s-bolni-dechica-snimkivideo-2003729

Омбудсманът Мая Манолова облече пижама в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания.
 
Тя, заедно със  Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ организираха пижамено парти по повод 15 февруари – Международен ден на дец

Служебният кабинет освободи още седем областни управители и назначи нови

//dariknews.bg/novini/bylgariia/sluzhebniiat-kabinet-osvobodi-oshte-sedem-oblastni-upraviteli-i-naznachi-novi-2003625

Служебното правителство смени още седем областни управители. Новата рокада идва след като миналата седмица бяха сменени 13.

Европарламентът прие СЕТА

http://offnews.bg/news/n_1/n_647262.html

Европейският парламент ратифицира търговското споразумение с Канада СЕТА. След дълъг и емоционален дебат ЕП гласува в подкрепа на СЕТА с 408 гласа"за" и 254 "против". Очаквам с нетърпение скорошното частичното влизане в сила, написа днес по обед еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом. 33-ма евродепутати са гласували с "въздържал се". ЕК и нейният председател Жан-Клод Юнкер веднага излязоха със съобщение, че СЕТА започва нова ера в европейско-канадските взаимоотношения. Споразумението има за цел падане на митата върху повечето стоки и услуги и уеднаквяване на производствените стандарти. Сред предимствата на договора ЕК изброява още: - Нови възможности за компаниите в ЕС, които ще спестят над 500 млн. евро годишно от такси върху експорта за Канада; - Достъп на европейски компании до обществени поръчки и проекти, финансирани с обществени средства в Канада; - Нови възможности за земеделците и производителите на хранителни стоки; - ЕС не променя правилата си по отношение на ГМО храните и забраната за внос на месо от отглеждани с хормони телета. Частично споразумението ще заработи през април 2017 г. Предстоят ратификации в местните парламенти на 28-те държави. Противници на договора, сред които са крайнодесните, зелените и част от социалистите и десните, веднага призоваха ратификациите да бъдат спрени на национално ниво.

Най-ниските минимални работни заплати са в България и Румъния

http://www.cross.bg/evro-zaplata-strani-1534779.html

/КРОСС/Между 200 и 2000 евро - такъв е диапазонът на минималните заплати в страните от ЕС. Къде плащат най-добре и къде - най-малко? И на кое място е България в тази класация на Европейската статистическа служба? Люксембург и Ирландия са страните от ЕС, в които работодателите плащат най-високи минимални заплати. Най-ниските пък са отчетени в България и в Румъния. И все пак: през последните десет години минималните заплати в тези две най-бедни страни-членки на Общността са нараснали двойно. В трите балтийски републики - Литва, Латвия и Естония - заплатите пък са скочили с над 60%, сочат най-новите данни на Евростат. Проучването на статистическата служба на ЕС обхваща всичките 22 страни от Общността, в които има гарантирани минимални работни заплати. В останалите шест - Австрия, Дания, Италия, Кипър, Швеция и Финландия - такива няма. Данните за страните, които не са част от еврозоната, са били приравнени към еврото. Към 1 януари 2017 година най-ниската месечна заплата, получена в Люксембург, е била 1999 евро, а в България - 235 евро. Това потвърждава огромната разлика в размера на минималното заплащане на труда в отделните страни отЕС - в случая съотношението е почти 1 към 9. Но ако отчетем различните ценови нива и различната покупателна способност на гражданите в тези две държави, тогава разликата спада до 1 към 3, отчита Евростат. Като цяло: размерът на минималните заплати в Западна Европа е в пъти по-висок от този в бившите социалистически страни от Източна Европа

България ще плаща по-малко на "Стандард енд Пуърс"

http://econ.bg/Новини/България-ще-плаща-по-малко-на-Стандард-енд-Пуърс-_l.a_i.737425_at.1.html

Правителството упълномощи министъра на финансите да сключи нов договор с рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс" (Standard and Poor’s, S&P) по...

Вижте как семейство Обама отпразнува Деня на влюбените (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6058755

Вижте как семейство Обама отпразнува Деня на влюбените (Снимки)Барак Обама се завърна в Twitter, след като си беше дал почивка от социалните медии, за да пожелае на съпругата си щастлив Свети Валентин. Снимката, която бившият първи използва, е от Белия дом, съобщава Telegraph, цитиран от profit.bg. Обама, който се забавляваше на частния остров на предприемача Ричард Брансън, пише: "Честит Ден на влюбените,

Коремните мазнини предразполагат към сърдечносъдови болести и диабет

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6058537

Коремните мазнини предразполагат към сърдечносъдови болести и диабетРискът от сърдечносъдови болести и диабет тип 2 е по-голям за хората, които в резултат на генни мутации складират мазнини в коремната област, вместо в ханша и задните си части, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес, предаде БТА. "Разпределението на мазнините в тялото варира - някои ги складират в корема,

Митничари ще помагат да се спре паралелният износ

http://offnews.bg/news/n_1/n_647261.html

Съвместни проверки от страна на Агенция "Митници", Националната агенция за приходите (НАП) и Изпълнителната агенция по лекарства ще опитат да спрат паралелния износ на лекарства. Това заяви зам.-министърът на здравеопазването Атанас Кундурждиев след среща в министерството между представители на Изпълнителната агенция по лекарствата, Националната здравноосигурителна каса, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти, Българския фармацевтичен съюз и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България.  Пациентите имат затруднения в последния месец при набавянето на инсулин, лекарства за епилепсия, ревматоиден артрит и др.  Експертите подчертаха, че причината е в паралелния износ, който е напълно законен - у нас лекарствата се предлагат на по-ниска цена, затова фармацевтичните компании внасят количества, които са двойно повече от потребностите на населението, но след това продуктите се изнасят към други страни на ЕС, където се продават по-скъпо.  Според директора на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България Деян Денев недостигът възниква, защото паралелният износ е концентриран само в около 100 лекарствени продукта.  По думите на Кундурджиев за промяна на положението е необходимо да се направят промени в закона, с които да се забрани износа на лекарства, ако вътрешните потребности на страната не са задоволени.  От здравното министерство очакват планираните проверки да дадат ефект, тъй като в момента Изпълнителната агенция по лекарствата няма право да се намесва при недостиг на някое лекарство на пазара и да забрани неговия износ.  Директорът на ИАЛ Асена Стоименова обясни, че Агенцията проверява всички сигнали за липсващи лекарства, които идват от пациентски организации и от производители и търговци на лекарства.  По димите ѝ само през януари са постъпили 130 жалби.

От юли Дубай пуска безпилотно летящо такси (видео)

https://www.24chasa.bg/avto/article/6058872

От юли Дубай пуска безпилотно летящо такси (видео)От юли тази година в Дубай ще бъде пуснато първото летящо такси с автопилот, при което не е нужна намесата на човек. Това съобщи ръководителят на управлението на пътищата и транспорта в емирството Матар ал-Тайер. Едноместната машина е разработена от китайската компания EHang. Летящият апарат тежи едва 250 килограма и може да носи товар с маса до

Кое животно видяхте първо? Това разкрива много за вас...

https://www.actualno.com/curious/koe-jivotno-vidjahte-pyrvo-tova-razkriva-mnogo-za-vas-news_593948.html

Тестовете с картинки могат да разкрият много за това как мислите и какви особености на характера имате. Погледнете картинката и кажете първото животно, което видяхте. Ако е...Патица Това значи, че вие сте здраво стъпили на земята хора. Обичате животът ви да върви по план и мр

110 художници показват във Велико Търново творби, посветени на любовта и виното

https://www.24chasa.bg/region/article/6058810

110 художници показват във Велико Търново творби, посветени на любовта и виното110 художници от четири държави показват във Велико Търново творби, посветени на любовта и виното. Експозицията „Арт Розалиада 2017” събира близо 180 произведения на изкуството и се провежда под патронажа на кмета на старопрестолния град Даниел Панов и ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” проф. Христо Бонджолов.

Кабинетът: Изглежда, че няма как да осигурим машините за вота

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058855

Кабинетът: Изглежда, че няма как да осигурим машините за вотаНаправеното от правителството проучване до този момент не дава достатъчно основания за това необходимият брой машини да бъде осигурен за изборите, заяви правителственият говорител Ирина Белчева след заседанието на кабинета. „В хода на своя ангажимент като координиращ орган по организирането на изборите на 26 март правителството чрез

Прогониха и голмайстора от последния тим на ЦСКА

http://offnews.bg/news/n_1/n_647260.html

ЦСКА-София се освободи от поредния герой за "червените" фенове от миналия сезон.  Нападателят Преслав Йорданов късно снощи подписа своя договор с Ордабаси (Казахстан). Така от титулярите за ЦСКА във финала срещу Монтана на "Армията" остана само защитникът Божидар Чорбаджийски. Но талантът вероятно ще седне сред резервите тази пролет. Всички останали не намериха място в новия проект на Гриша Ганчев, като бяха заменени от футболисти на Литекс и анонимни чужденци. Преслав дойде на "Българска армия" през лятото на 2015 година. С червения екип той отбеляза 23 гола в първенството на Югозападната "В" група и имаше основен принос за спечелването на купата на България през май. В редовната фаза на турнира той вкара 6 попадения и стана голмайстор. Преслав беше страхотен любимец на феновете. Както е известно, тимът на ЦСКА в трета дивизия беше съставен само от българи и се радваше на най-висока посещаемост у нас. Къде са героите от финала? Анатоли Господинов - беше оставен извън първия състав на ЦСКА-София и отиде в полската втора дивизия. Кирил Динчев - "пенсионира се" и е помощник в ЦСКА-София. Божидар Чорбаджийски - единственият оцелял, засега. Момчил Цветанов - още лятото беше освободен, отиде във Верея. Борис Галчев - замразен още есента по нареждане на Гриша Ганчев, вече е в Септември. Преслав Йордано в - продаден в Казахстан, след като беше предимно резерва. Йордан Йорданов - още лятото освободен, подписа с Нефтохимик. Самияр Аясс - и той прогонен през лятото, отиде в Дунав. Милен Кикарин - още един ненужен, беше в Ботев, сега е без отбор. Станислав Маламов - голмайсторът от финала напусна след няколко кръга и подписа с Нефтохимик. Ангел Грънчов - още един ненужен, отиде в Нефтохимик. Треньор Христо Янев -  беше уволнен от ЦСКА-София и се зае да спасява Нефтохимик.

Съд за дрогиран моряк предизвикал катастрофа във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=344119

Районната прокуратура във Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен акт срещу 31-годишния Антон Ал. от Варна, управлявал автомобила си „БМВ“ след употреба на кокаин и метамфетамини – престъпление по член 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

10 700 нови работни места от 44 инвестиционни проекта

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058861

10 700 нови работни места от 44 инвестиционни проекта10 700 нови работни места се откриват през 2016 и 2017 г., съобщиха от агенцията за инвестиции. Ведомството е сертифицирало 24 проекта за миналата година на стойност 385 млн. лв., от които са разкрити 4700 работни места. Проектите от 2016 г. са за разширяване на дейността у нас на български и международни компании. През 2016 г.

ВАС отхвърли и четирите жалби срещу регистрацията на "Да, България"

https://www.actualno.com/politics/vas-othvyrli-i-chetirite-jalbi-sreshtu-registracijata-na-da-bylgarija-news_593990.html

Върховният административен съд (ВАС) прекрати делото и по четирите жалби, подадени срещу регистрацията на коалиция "Движение Да, България". Те са определени като недопустими, тъй като, според Изборния кодекс, в съда може да се атакуват само отказите за регистрация от страна

Мая Манолова сложи пижама заради онкоболни деца (снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058838

Мая Манолова сложи пижама заради онкоболни деца (снимки)Омбудсманът Мая Манолова облече пижама и участва в пижамено парти по повод Международния ден на децата с онкологични заболявания. Събитието се проведе в Клуба на омбудсмана, където актьорът Ненчо Балабанов прочете специална приказка, посветена на борбата на децата с болестта. 7-годишната Иванина Атанасова пък дари дългата си коса за направата на

2-годишното дете, бито от майка му, излезе от реанимация

http://www.cross.bg/detskata-bolnitza-reanimatziya-1534778.html

/КРОСС/2-годишното дете, което беше докарано от Ихтиман в столичната болница "Пирогов" след побой, нанесен от майка му, днес излиза от детската реанимация на спешната болница. Малчуганът е контактен и общото му състояние е задоволително, информират от болницата. Това позволява детето да бъде изведено от реанимацията и преместено за лечение в детската неврохирургия на болницата. Лечението му там ще продължи колкото е необходимо, допълват лекарите.  

КЕВР планира проверки в 28 ВиК оператора през 2017 година

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/kevr-planira-proverki-v-28-vik-operatora-prez-2017-godina-234067/

До края на април всички дружества ще представят и доклад за по наредбата за показателите за качество на водите

Образованието – верните стъпки към реалната интеграция

http://offnews.bg/news/n_1/n_647264.html

За да се говори без клишета и изтъркани фрази за това как реално се работи по процеса на интеграция на хората, които попадат в категорията „уязвими групи“, трябва да се погледне и през очите на хората, които са ангажирани с това. От години тази мисия успешно изпълняват в бургаското ОУ „Христо Ботев“. Работата им с деца от български, ромски и турски етнос, постига своите резултати. Големите успехи на учителите са, че в много случаи, децата прекрачват прага на училището с много малък набор от български думи, а излизат от него свободно практикуващи го. Но за да се стигне до добрите резултати, са необходими иновативни и различни подходи, споделя помощник – директорът Радостина Ботушанска. „ Ние създадохме мултикултурна среда, включихме различни празници – на българите, на ромите, на турската общност. Направихме една класна стая, която е различна от традиционната. Тук всяко дете намери своето място. Денят им започва с една утринна среща, в което те разговарят за това, което ги вълнува, със своите учители “, разказва Ботушанска. В ОУ „Христо Ботев“ не преподават „учебникарски“, учителите подготвят уроците си така, за да са по-лесно възприети от децата. Новите подходи винаги са добре приети в училището. Тук се намесва с финансова помощ и Българо – швейцарската програма за сътрудничество. През миналата седмица, в Бургас се проведе второ обучение по „Интегрирания проект за социалното включване на ромите и други уязвими групи в общините Бургас, Средец и Малко Търново“. Той се финансира в рамките на програма „ЗОВ“ – Здраве и образование за всички. 66 учители от трите общини бяха запознати с картографирането като интерактивен подход за работа с деца и ученици в мултикултурна среда, а лектор бе доц. д-р Мария Алексиева от Бургаския свободен университет. То съчетава теорията с практиката, пояснява Алексиева: „ Учителят трябва предварително да планира цялата дейност. Той да даде много подробно инструкции на децата за онова, което трябва да направят. Следва някаква обиколка. Тя може да бъде свързана с уроците по околен свят, например – опознай своето училище. Или как изглежда училището през моите очи, как изглежда кварталът… Зависи от поставените цели. След което учителят, заедно с децата, отиват на планираното наблюдение. В зависимост от техните възприятия, правят карта на онова, което вече са видели. Така се получават различни карти “, казва доц. Алексиева. Този подход дава своите резултати, защото децата са активни и искат да опознават света по своя си начин, категорична е тя. Нейната колежка от БСУ, доц. д-р Пепа Митева проведе, в рамките на обучението, и тренинг за управление на гнева и агресивното поведение при децата. Амбициите, които са заложени в „Интегрирания проект за социалното включване на ромите и други уязвими групи в общините Бургас, Средец и Малко Търново“, не свършват дотук. По него работят активно и образователни медиатори, чиято дейност се финансира в рамките на програма „ЗОВ“. Процесът, който те са стартирали, не е лесен и резултати не могат да се очакват веднага, признава Десислава Тенева, образователен медиатор в Бургас. Тримата медиатори в морския град работят основно в създадените клубове „Отговорен родител“ и „Активен родител“. Целта им е да провокират интерес към отговорното родителство, да бъдат мотивирани да изпращат децата си на училище. В голяма степен влизат и в ролята на медиатори между учителите от една страна и възрастните и техните деца от друга. Трябва да бъдат обхванати около 300 души, предстои медиаторите да започнат работа „на терен“ – по домовете на родителите. Ефект се постига в тази посока, но не може да е с „магическа пръчка“. Майките започнали и помежду си да споделят и да водят свои приятелки на срещите, казва Десислава Тенева. С усмивка споделя и предишен опит, в който са записали 30 деца в професионални гимназии: „ За три години, всичките им братовчеди и роднини се записаха след това. Някъде около третата година се усети нашия успех. Стана модерно за момичетата в махалата да имат гаджета от професионалната гимназия по автотранспорт “, разказва тя. Двама образователни медиатори работят и в Средец. А една от целите на проекта е след приключването му, те да бъдат назначени за постоянно в общинските администрации. Целият проект на община Бургас е на обща стойност 2 613 544 лв. Той е по Програмата за подкрепа на социалното включване на роми и други уязвими групи“ (Програма ЗОВ). Партньори по проекта са община Средец, община Малко Търново, фондация „Областен ромски съюз“, Основно училище „Христо Ботев“ в „Победа“ и фондация „ОФФ Медия“.

Съдът отхвърли новите жалби срещу "Да, България"

http://offnews.bg/news/n_1/n_647263.html

Върховният административен съд (ВАС) прекрати делото по четирите жалби, подадени срещу регистрацията на коалиция "Движение Да България", съобщиха от пресцентъра на ДаБГ. Жалбите са били отхвърлени като недопустими.  В началото на тази седмица  нови три жалби бяха подадени срещу регистрацията на коалиция "Движение Да, България". Миналата седмица пък бе подадена и жалба от търговец на килими , който обвинява партийната организация в плагиатство на името.  Най-скандалната от трите жалби е подписана от Яне Георгиев Янев (имената съвпадат с тези на лидера на РЗС, но вероятно става въпрос за спекулация с лични данни) и напомня прийоми, използвани в хибридната война и черния PR. Жалбоподателят, подписал се като Яне Янев, се оплаква, че коалиция със "Зелените" била неприемлива, защото "едно е гей, съвсем друго е горски и трябва да се прави разлика". Друга жалба срещу регистрацията на коалиция "Движение Да България" е подадена от "Таймс Медия" ЕООД с управител Вяра Георгиева Васева. Трета жалба, подадена от името на Цветан Петков Петков, също атакува решението на ЦИК за регистрация на коалиция "Движение Да България". Междувременно париите в коалицията обявиха, че днес са приключили номинациите за кандидат-депутати, като в следващите дни партийните членове ще гласуват за тяхното издигане. 

Германия ще обяви за невалидни вече сключените бракове с деца

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/02/15/2918768_germaniia_shte_obiavi_za_nevalidni_veche_skljuchenite/?ref=rss


Управляващата коалиция в Германия ще обяви за невалидни вече сключените бракове с деца под 16 години и ще забрани бракосъчетанията с лица между 16 и 18 години, които досега бяха разрешени при съгласието на родителите и на съда.

Правосъдният министър Хайко Маас предложи новия закон заради стотиците случаи на търсещи убежище непълнолетни момичета, които при пристигането си вече са омъжени за пълнолетни съпрузи.

До края на април миналата година провинция Бавария е...

Обвиниха 38-годишен за убийството на мъж в столицата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058799

Обвиниха 38-годишен за убийството на мъж в столицатаДнес, 15.02.2017 г., с постановление на прокурор при Софийска градска прокуратура, е привлечен като обвиняем С. Стоилов (38 г.) за умишлено убийство на мъж в столицата – престъпление по чл. 115 от НК., и му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ до 72 часа. За Стоилов разследващите са събрали доказателства, че на 13.02.2017 г.

Колоната от чакащи камиони на ГКПП "Дунав мост" при Русе в посока България достигна 10 километра

http://www.cross.bg/ryse-pynkt-kolonata-1534777.html

/КРОСС/Отново километрична опашка от ТИР-ове на граничен пункт "Дунав мост" при Русе. Проблемите този път са на влизане в страната. Колоната от чакащи камиони вече е достигнала 10 километра Влизането на територията на република България е затруднено, тъй като, според промените в Закона за пътищата, от 1 февруари винетките могат да се купуват само от гише на Митницата в района на граничния пункт. Това създава неудобство за шофьорите и, вместо да се обработват по 1000 камиона на денонощие, в момента са едва 700. Вчера в Русе бе проведена среща между областните управители на Русе и Гюргево, по време на която бе подчертана необходимостта от законодателни промени за въвеждане на електронна винетна система и възможност за купуване на винетки по електронен път и чрез СМС. Според граничните власти, този проблем ще се обостри през пролетта, когато туристическият поток рязко ще се увеличи.  

Ахмед Доган и Делян Пеевски с много номинации за депутати от ДПС

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/02/15/2918761_ahmed_dogan_i_delian_peevski_s_mnogo_nominacii_za/?ref=rss


Почетният председател на ДПС Ахмед Доган има номинации за депутат от всички структури на движението, но няма да бъде водач на кандидатска листа, научи "Дневник" от източници от партийната централа. Оттам обясниха, че Делян Пеевски, който в 43-ия парламент бе депутат от Стара Загора, също имал достатъчно номинации.

Според партийци номинациите за Доган са израз на почит и уважение към дългогодишния лидер. Структурите в Кърджали искат почетният председател да се кандидатира за народен...

Хр. Алексиев: За "Пътнически превози" са осигурени 10 допълнителни локомотива

http://www.cross.bg/aleksiev-bilo-bili-1534776.html

/КРОСС/Осигурени са допълнителни 10 локомотива за пътническите превози в БДЖ, съобщи министърът на транспорта Христо Алексиев. Машините са били налични, но не са използвани рационално и като резултат БДЖ е понесло загуби, уточни той: Не са били добре организирани като график. Предишното ръководство не е било достатъчно добро в тази организация и затова е имало недостиг и затова са платени за транспортиране един 1 300 000 лева миналата година. Министър Алексиев обясни, че евентуалните смени на ръководни служители в железницата ще зависят от индивидуалната работа на всеки. Не става въпрос за реваншизъм или за каквото и да било. Просто, който не си върши работата, разбира се, че ще бъде сменен.  

Полицията в Мадрид разпита Марадона за побой над приятелката му (видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6058813

Полицията в Мадрид разпита Марадона за побой над приятелката му (видео)Мадридски полицаи са разпитали легендарния аржентински футболист Диего Марадона по подозрение, че е упражнил насили срещу настоящата си приятелка Росио Олива. Двамата с в испанската столица за мача от Шампионската лига между местния "Реал" и "Наполи", чийто почетен гост е Марадона. Ченгетата се отзовали на обаждане в 8,

Европарламентът одобри търговското споразумение с Канада

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058817

Европарламентът одобри търговското споразумение с КанадаЕвропейският парламент одобри спорното търговско споразумение между ЕС и Канада (СЕТА), съобщи Франс прес, цитирана от "Фокус". Депутатите подкрепиха сделката с 408 гласа „за“, 254 „против“ и 33 въздържали се. Одобрение от парламента позволява временното прилагане на икономическото и търговско споразумение още през следващия месец.

Кабинетът: Изглежда, че няма как да осигурим машините за вота

http://www.moreto.net/novini.php?n=344133

Направеното от правителството проучване до този момент не дава достатъчно основания за това необходимият брой машини да бъде осигурен за изборите, заяви правителственият говорител Ирина Белчева след заседанието на кабинета. „В хода на своя ангажимент като координиращ орган по организирането на изборите на 26 март правителството чрез дипломатическите мисии се допита до държави, които имат опит и практика в машинното гласуване.

САЩ може да позволи редактирането на човешки яйцеклетки, ембриони и сперма

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058974

САЩ може да позволи редактирането на човешки яйцеклетки, ембриони и спермаМощните средства за генно редактиране могат един ден да бъдат използвани върху човешки ембриони, яйцеклетки и сперма за отстраняване на гени, причиняващи наследствени заболявания, съобщават Ройтерс и Асошиейтед прес, позовавайки се на доклад, изготвен от американски учени и специалисти по биоетика, цитирани от БТА.

НАТО ще обсъжда разполагане на четири бойни групи в Източна Европа

https://www.actualno.com/europe/nato-shte-obsyjda-razpolagane-na-chetiri-bojni-grupi-v-iztochna-evropa-news_593987.html

Министрите на отбраната в НАТО днес ще обсъждат разполагането в Източна Европа на четири бойни групи на Алианса. Това заяви генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг преди срещата на министрите в Брюксел. „Днес ще направим обзор на свършената работа в изт

Пиян шофьор засече такси, петима пострадаха във Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058816

Пиян шофьор засече такси, петима пострадаха във ВарнаПетима души пострадаха при катастрофа тази нощ в центъра на Варна, информира "Дарик". Сблъскали са се лек автомобил "Фолксваген Голф" и такси "Дачия". Пътният инцидент е станал малко след 1,00 часа на кръстовището на ул. "Пирин" и бул. "Цар Освободител» , съобщиха от варненската полиция. Немското возило отнело предимството на таксито.

Гръцки тираджия с глоба 750 хил. лв. за контрабанден алкохол на ГКПП Кулата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058822

Гръцки тираджия с глоба 750 хил. лв. за контрабанден алкохол на ГКПП Кулата
Шофьор на камион от Гърция получи два акта за глоби общо за около 750 хил. лв. за опит да изнесе от България близо 35 тона етилов алкохол без документи в рамките на няколко дни. Първият случай бил на 18 март 2015 г. около 6,30 ч на ГКПП Кулата. З. Я. карал товарен автомобил и представил пред митничарите документ,

Заподозряна за убийството на брата на Ким Чен-ун е задържана в Малайзия

http://www.mediapool.bg/zapodozryana-za-ubiystvoto-na-brata-na-kim-chen-un-e-zadarzhana-v-malaiziya-news260203.html

Жена, заподозряна за убийството на заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен-ун – Ким Чен-нам, бе задържана от малайзийската полиция, съобщават световните агенции в сряда.   Най-големият наследник на Ким Чен-ир бе убит в понеделник на терминала за нискотарифни полети на летището в Куала Лумпур, като се предполага, че е бил отровен от две жени – агенти на режима в Пхенян.   Задържана е имала виетнамски документ за самоличност и е била сама към момента на ареста. Тя е била разпозната по записите от камерите на летището, предава Ройтерс. По-рано малайзийската национална информационна агенция Бернама съобщи, че жена от Мианма е била задържана на терминала за нискотарифни полети на международното летище на Куала Лумпур, но не съобщи повече подробности. Позовавайки се на полицейска информация, хонконгският портал Дунфан съобщи, че веществото, с което е отровен Ким Чен-нам, е било много по-силно от цианид. Японски специалисти пък съобщиха, че е постъпила информация, че заподозрените за покушението може вече да са мъртви.

Герджиков уволни още областни управители

https://vesti.bg/bulgaria/politika/gerdzhikov-uvolni-oshte-oblastni-upraviteli-6065499

„Няма как да има честни избори, ако областният управител е в листата на някоя от партиите“, обясни говорителят на служебното правителство Ирина Белчева

Европейският парламент одобри спорното търговско споразумение CETA

https://www.actualno.com/europe/evropejskijat-parlament-odobri-spornoto-tyrgovsko-sporazumenie-ceta-news_593985.html

Европейският парламент одобри CETA - доста противоречивото търговско споразумение между ЕС и Канада. Депутатите подкрепиха сделката с 408 гласа „за“, 254 „против“ и 33 въздържали се, предаде AFP. Одобрение от парламента позволява временното прилагане на икономическо

10 км е колоната от тирове на Дунав мост при Русе

https://www.actualno.com/society/10-km-e-kolonata-ot-tirove-na-dunav-most-pri-ruse-news_593986.html

Отново километрична опашка от ТИР-ове на граничен пункт "Дунав мост" при Русе. Проблемите този път са на влизане в страната. Колоната от чакащи камиони вече е достигнала 10 километра. Влизането на територията на република България е затруднено, тъй като според промените в З

Пет дела за измама прекратени заради изтекла давност

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/15/2918747_pet_dela_za_izmama_prekrateni_zaradi_iztekla_davnost/?ref=rss


При проверка на 139 заявления за нарушаване правото на гражданите на решаване на делата им в разумен срок Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ИВСС) съобщава за тежки нарушения на сроковете, поради което пет дела са били прекратени заради изтичане на давността. И петте дела са за измама. Отговорността за забавянето е както на разследващите органи и прокуратурата, така и на съда, става ясно от съобщението на Инспектората.
Пропуски при изготвяне на обвинителиня акт и невъзможността за...

Бойко Рановски: Задължително е, когато при ПТП има пострадали лица, да се уведоми "Пътна полиция"

http://www.cross.bg/politziya-putna-postradali-1534774.html

/КРОСС/Патрулите на Пътна полиция, трябва да бъдат викани при катастрофи, при които има пострадали хора. Това обясни за "Хоризонт" началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски. Повод за коментара му са влезлите от началото на тази година промени в Закона за движение по пътищата, с които се променя реда за присъствие на пътни полицаи след катастрофи: Задължително е, когато при пътно-транспортно произшествие има пострадали лица, се уведомяват органите за контрол и произшествието се посещава от контролните органи на МВР. Другите случаи: когато между участниците в произшествието има несъгласие относно обстоятелствата за възникване, не може да се определи кой е виновен и кой не е виновен; когато има съмнение, че един от участниците е употребил алкохол и наркотични вещества. Следващият случай е, когато от пътно транспортното произшествие са създадени затруднения за движението.  

Европарламентът одобри CETA

http://www.cross.bg/kanada-sporazymenieto-ceta-1534775.html

/КРОСС/ Европейският парламент одобри Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (CETA) между ЕС и Канада, съобщават световни агенции. Преди гласуването в пленарна зала договорът беше прокаран през няколко комисии в ЕП, включително през търговската комисия. По време на дебата преди гласуването депутати спореха дали споразумението нарушава правата на европейските граждани. В същото време стотици хора протестираха пред сградата на ЕП в Страсбург с искане да се блокира CETA, съобщават германски медии. Демонстрантите настояват да не се приема спорното споразумение. Протестиращите са разположили голям троянски кон пред сградата на законодателния орган. Те блокираха и входа на сградата, образувайки верига в легнало положение. Двете страни сключиха споразумението през октомври 2016 г., но едва след преодоляване на сериозна опозиция на регион в Белгия и колебанието на Австрия и други държави. В края на миналата година документът беше блокиран за няколко седмици, тъй като няколко района в Белгия, включително Валония, бяха против текста и настояваха за промени. Но в крайна сметка след дълги преговори в Белгия беше постигната договореност и страната се подписа под документа. Преговорите между Брюксел и Отава продължиха 5 години и 4 месеца

Може да няма машини за вота

http://www.cross.bg/pravitelstvoto-kabinet-govoritelyat-1534773.html

/КРОСС/ "Направено проучване от правителството към този момент не дава достатъчно основания да смятаме, че необходимият брой машини може да бъде осигурен за изборите", заяви говорителят на служебния кабинет Ирина Белчева. „В хода на ангажимента си като координиращ орган по организирането на изборите на 26 март правителството чрез дипломатическите мисии се допита до държави, които имат опит и практика в машинното гласуване. Това проучване беше направено преди официалното обявяване на обществената поръчка от ЦИК в желанието на правителството да помогне на ЦИК в тази нелека задача", каза Белчева. "В Словения има машинно гласуване само за хора в неравностойно положение. Във Франция е частично и експериментално", обясни говорителят на служебния кабинет.  

Индексите на БФБ-София са на червено при ниски изтъргувани обороти

http://econ.bg/Новини/Индексите-на-БФБ-София-са-на-червено-при-ниски-изтъргувани-обороти_l.a_i.737423_at.1.html

Всичките индекси на родния капиталов пазар се намират на червена територия по обяд в сряда. Индексът на сините чипове на БФБ-София SOFIX губи към...

Пирински към Домбровскис - Социален стълб или социална безизходица

http://www.cross.bg/sotzialna-pirinski-evropeiiskata-1534772.html

/КРОСС/Късно вечерта на 14 февруари Европарламентът обсъди доклада на Европейската комисия за растежа през 2017 г., който е първия етап в така нар. Европейски семестър - процедурата за координация на икономическите политики на страните-членки, завършваща с препоръки на Съвета на ЕС към отделните страни за тяхната бюджетна и структурна политика. В изказването си евродепутатът социалист Георги Пирински се обърна към вицепрезидента на Европейската комисия Валдис Домбровскис с въпроса, дали Комисията си дава сметка, че ако не заложи Стълба за социалните права в основата на Семестъра, резултатът ще бъде именно социална безизходица, водеща до отхвърляне на самия европейски проект от гражданите. При това Пирински подчерта, че става дума за Социалния стълб в редакцията на Резолюцията, приета от Европарламента на 19 януари т.г., която предвижда не просто общи пожелания, а задължаващи норми и необходимите институции и ресурси за реалното изпълнение на записаните в него права относно минималните равнища на заплащане и задължителните стандарти за социална сигурност.

Социоложката Мира Радева прави спектакъл с френски шансони

http://offnews.bg/news/n_1/n_647258.html

Популярната социоложка Мира Радева влиза в поредно ново амплоа - този път като изпълнител в авторски спектакъл с френска музика. Проектът й се казва "Франция, моя любов" и е създаден заедно с композитора Александър Кипров - авторът на емблематичните песни на прехода "Последен валс" и "Развод ми дай" и на много от песните на Лили Иванова. В спектакъла Радева представя френска музика от 20-век в интимно камерно звучене под съпровода на пианото на Кипров. "Наред с незабравими шлагери ще чуете и по-малко познати песни, заедно с тяхното малко позабравено послание за повече любов и доброта", канят авторите на проекта. Спектакълът може да се гледа на 27 февруари в софийския клуб "Студио 5" от 18:30 ч. Входът е 8 лева.

Симеон: А защо не гласуване по пощата за българите в чужбина

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6058805

Симеон: А защо не гласуване по пощата за българите в чужбинаПромените в изборното законодателство е тема, която се появява периодично в повечето демократични страни. Достатъчно е да възникне някакъв проблем в изборния процес или изборните резултати на някоя политическа сила да се разминава с нейните очаквания, както и други обективни несъвършенства на системата,

Европейската професионална карта ще се издава по електронен път

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/15/2918762_evropeiskata_profesionalna_karta_shte_se_izdava_po/?ref=rss


Европейска професионална карта, удостоверяваща професионална квалификация, ще бъде издавана по електронен път и в България, както е в другите европейски страни. Това предвижда наредба, приета от Министерския съвет. Европейската професионална карта дава гаранции, че специалистът отговаря на всички необходими условия да предоставя услуги в приемащата държава-членка.

Професиите, които отговарят на условията за издаване на европейска професионална карта са: медицински сестри с общ...

Ive Mendes със специален поздрав към българските фенове

http://www.cross.bg/mendes-fenove-bossa-1534771.html

/КРОСС/Магнетична, секси и различна, Ive Mendes, която очакваме за уникален концерт на 30 март в Зала 1 на НДК, отправя специално обръщение към своите фенове в България. Отдолу ще видите и самия поздрав, който „Бразилската Sade" изпрати с много любов само за българските си почитатели. Екзотичната бразилка Ive Mendes, заедно с бенд от десет човека, идва за първи път в София, по покана на 5 PT & Jazz FM, за да представи пред родната публика на 30 март в зала 1 на НДК новия си албум „Bossa Romantica". За третия си диск „Bossa Romantica", който излезе в края на 2016г., Ive Mendes казва: „Този албум е посветен на всички мои приятели, фенове и за тези, които все още вярват в любовта, страстта и романтиката". Билетите за концерта на Ive Mendes у нас само през ФЕВРУАРИ са на цени от 30 до 70лв. и могат да бъдат закупени в партньорската мрежа на Eventim и онлайн на следния адрес: http://bit.ly/IveMendes Актуална информация за събитието ще откриете на официалната му Фейсбук страница и на официалната Фейсбук страница на 5PT.    

Вижте какво направиха с парите си лото милионерите във Великобритания?

https://www.actualno.com/curious/vijte-kakvo-napraviha-s-parite-si-loto-milionerite-vyv-velikobritanija-news_593981.html

Всеки от нас постоянно си мисли какво ще направи ако спечели от лотарията. Националната лотария на Великобритания е направила много хора милионери, вижте за какво някои от тях са използвали печалбата си. Марк Бруденел Спечели лото джакпот в размер на £916,915 през февруар

Семерджиев става председател на съвета по етническите въпроси

http://offnews.bg/news/n_1/n_647259.html

Правителството определи вицепремиера по социални политики и служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет, съобщи правителствената пресслужба. Съветът е координиращ и консултативен орган, който подпомага Министерския съвет в разработването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси, на основата на сътрудничество между държавните органи и сдруженията на български граждани, принадлежащи към етнически малцинства, и други юридически лица с нестопанска цел, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, които работят в областта на междуетническите отношения и защитата правата на човека.

Момче открадна лотарийни билети от бензиностанция във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=344127

Непълнолетно момче бе задържано заради кражба на лотарийни билети във Варна, съобщиха от полицията за Moreto.net. Около 2 часа сутринта на Свети Валентин е получен сигнал, че някой е взел билетите на стойност 162 лева от бензиностанция на бул.

ВАС отхвърли и четирите жалби срещу регистрацията на "Да, България"

http://www.mediapool.bg/vas-othvarli-i-chetirite-zhalbi-sreshtu-registratsiyata-na-da-bulgaria-news260202.html

Върховният административен съд (ВАС) прекрати делото и по четирите жалби, подадени срещу регистрацията на коалиция "Движение Да, България". Те са определени като недопустими, тъй като, според Изборния кодекс, в съда може да се атакуват само отказите за регистрация от страна на ЦИК. Решението е окончателно, съобщиха от партията в сряда. И четирите жалби бяха повече от странни. Първо турски търговец на килими атакува участието на коалицията със "Зелените" и ДЕОС във вота, сега това жалба постъпи и от съдържател на сексшоп. Третата претенция бе на гражданин, според когото коалицията между "Зелените" и ДЕОС под името "Да, България" "създава превратно впечатление у гражданите относно политическите субекти в коалицията и носи риск да ги злепостави". Последната жалба бе от "Таймс Медия" ЕООД, която атакува регистрацията, защото при събирането на подписите за коалицията не било споменато участието на ДЕОС. Новоучреденото движение между "Да, България", "Зелените" и ДЕОС успя само за ден да съберат безпрецедентните 20 000 подписа за регистрация на предизборната си коалиция. Това се наложи, след като 3 жалби в последния възможен момент забавиха регистрацията на "Да, България" в съда и така направиха невъзможно самостоятелното й участие във вота, тъй като срокът за подаване на документи в ЦИК изтичаше на 8 февруари.

Първата ракета на България Григор Димитров дебютира днес в ефира на Mtel Sport 1

http://www.cross.bg/mtel-sport-zverev-1534770.html

/КРОСС/Първата ракета на България Григор Димитров дебютира днес в ефира на Mtel Sport 1. Феновете ще могат да проследят на живо първия двубой на най-добрият български тенисист от турнира в Ротердам срещу Миша Зверев. Срещата ще бъде съпътствана от коментарно студио, както по Mtel Sport 1, така и на живо от 15:30 часа във Facebook страницата на Мтел. Към момента най-добрият български тенесист е смятан за фаворит на турнира в Ротердам. Спортните анализатори предвиждат, че ако Григор Димитров преодолее Миша Зверев и квалификант в първите два кръга, ще отиде на четвъртфинал с Давид Гофен и на полуфинал с Доминик Тийм или Александър Зверев.      

Неправоспособен и пиян водач хванаха в Горна Оряховица

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/nepravosposoben-i-piian-vodach-hvanaha-v-gorna-oriahovica-2003640

Неправоспособен водач, употребил алкохол е установен в Горна Оряховица.

Тази нощ малко след полунощ в железничарския град за проверка е спрян лек автомобил "Киа", управляван от неправоспособен 31 - годишен мъж от село  Бряговица. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратъ

Община Пловдив с европроекти за над 200 милиона лева

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/obshtina-plovdiv-s-evroproekti-za-nad-200-miliona-leva-2003722

21 са европроектите, които Община Пловдив изпълнява в момента, съобщиха от администрацията. 10 от тях са по оперативни програми, а другите 11 – по различни европейски и международни програми. Общата стойност  като безвъзмездна финансова помощ е близо 93 млн. лева, като тук се включват и 81 милиона

Германската полиция претърси домовете на турски имами, обвинени в шпионаж

//dariknews.bg/novini/sviat/germanskata-policiia-pretyrsi-domovete-na-turski-imami-obvineni-v-shpionazh-2003721

Германската полиция извърши обиски в домовете на четирима турски имами по подозрение, че извършват шпионаж в полза на турската държава.

Насрочиха допълнителни консултации за СИК в Твърдица  

//dariknews.bg/regioni/sliven/nasrochiha-dopylnitelni-konsultacii-za-sik-v-tvyrdica--2003723

Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов  насрочи за четвъртък , 17 февруари от 14 ч. допълнителни консултации с политическите сили за съставите на Секционните избирателни комисии /СИК/ за изборите за народни представители.

Това се наложи тъй като на заседанието не са присъствали  ч

Проверяват под лупа каските за скиори и сноубордисти

//dariknews.bg/novini/bylgariia/proveriavat-pod-lupa-kaskite-za-skiori-i-snoubordisti-2003725

Каски за скиори в алпийски дисциплини и за сноубордисти ще проверяват инспекторите на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор. От контролния орган съобщават, че през 2016 г. са проверени 134 вида кас

Поморие отново е представен на Международната туристическа борса „Ваканция/ СПА Експо“

//dariknews.bg/regioni/burgas/pomorie-otnovo-e-predstaven-na-mezhdunarodnata-turisticheska-borsa-vakanciia-spa-ekspo-2003727

Поморие и още 3 морски града ще представят потенциала на Южното Черноморие по време на Международната туристическа борса „Ваканция/ СПА Експо“ в столицата. Изложението ще се проведе от 15 до 17 февруари в София под патронажа на Министерството на туризма и в партньорство със Столична община, Българс

Непознат преби двама при уличен скандал

//dariknews.bg/regioni/varna/nepoznat-prebi-dvama-pri-ulichen-skandal-2003726

31-годишен мъж и 51-годишна жена са били пребити от непознат при уличен скандал във варненско село. Побоят е станал в понеделник около 19,00 часа в село Рудник, община Долни чифлик, съобщиха от полицията.

Не се съобщава причината за възникване на конфликтната ситуация, която е прерасна

Българка загина при верижна кастрофа в Унгария

//dariknews.bg/novini/sviat/bylgarka-zagina-pri-verizhna-kastrofa-v-ungariia-2003681

Българка загина, а други двама сънародници са ранени при верижна катастрофа на магистрала в Унгария, съобщиха за Дарик от ситуационния център към МВнР.

До момента не е ясна самоличността на загиналата. Двамата ранени българи са откарани в болница. Тяхното състояние също е неясно.

"Дойче веле": Най-ниските минимални работни заплати са в България и Румъния

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058753

"Дойче веле": Най-ниските минимални работни заплати са в България и РумънияМежду 200 и 2000 евро - такъв е диапазонът на минималните заплати в страните от ЕС, съобщава "Дойче веле" в свой коментар. Къде плащат най-добре и къде - най-малко? И на кое място е България в тази класация на Европейската статистическа служба? Люксембург и Ирландия са страните от ЕС, в които работодателите плащат най-високи минимални заплати.

6 милиона лева джакпот в тотото

https://www.24chasa.bg/novini/article/6057670

6 милиона лева джакпот в тототоНад 6 милиона очакват своя притежател в играта “6 от 49” на тотото в четвъртък. Общо във всички игри на тотализатора натрупаната сума минава 10 милиона, защото има гарантирана печалба от 3 милиона в “Зодиак” и над 1 милион в “6 от 42”. Джакпотът вече е на 7-о място във вечната ранглиста на тотото, което тази година ще празнува 60-годишния си

Слоганът на РБ е с 3 "р"-та: "Разум, родолюбие, развитие"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058798

Слоганът на РБ е с 3 "р"-та: "Разум, родолюбие, развитие""Разум, родолюбие, развитие" - с този слоган излиза за парламентарните избори другия месец Реформаторският блок. Това обяви шефът на кампанията д-р Петър Москов пред журналисти на "Раковски" 134. Реформаторите задават 10 най-важни въпроса, които според тях са ключовите за всеки българин. Пред всеки от тях пише №1,

МЗ ще изготвя законодателни промени за лекарствата

http://www.cross.bg/kolichestva-promeni-zakonodatelni-1534769.html

/КРОСС/ Пациентски организации алармират, че в аптеките липсват медикаменти за диабетици и епилептично болни. Причината за проблема е в така наречения "паралелен износ" - компаниите внасят лекарства в количества, които са напълно достатъчни за български пазар. Търговците обаче препродават част от тези количества в други страни от ЕС и то на по-високи цени. За да се реши проблемът, от Министерството на здравеопазването се ангажираха да изготвят предложение за законодателни промени.  

Община Бургас ще ремонтира цялостно работилниците на Механотехникума и ще изгради нови специализирани кабинети в Електротехникума

http://www.cross.bg/byrgas-obshtina-biznes-1534768.html

/КРОСС/Община Бургас спечели финансиране и подготвя документално изпълнението на проект за "Подобряване качеството на професионалното образование чрез модернизиране на инфраструктурата в шест професионални гимназии". Целта е условията и приемът в тези училища да станат по-привлекателни, учениците да завършват по-подготвени и да се възстанови скъсаната връзка между бизнес и образование. Отделно Община Бургас дейно участва в процеса за осъвременяване на учебните програми, като въвлича в него и местния бизнес. Част от изпълнението на споменатия проект е цялостният ремонт на старите работилници в Механотехникума, както и изграждането на нови специализирани кабинети в Електротехникума. Работилниците в Механото ще бъдат преустроени и ще се въведат мерки за енергийна ефективност. Там се предвижда да бъде внесено ново оборудване - учебни дъски, столове, бюра, метални шкафове, работни маси, кутии за инструменти и др. Обновяването ще засегне кабинетите по електроника, електротехника, двигатели с вътрешно горене, работилниците за шлосери и стругари. По същия проект, освен нов физкултурен салон, в Електротехникума ще бъдат изградени четири нови специализирани кабинета - за лабораторна практика по ВЕИ, силнотокови, телекомуникационни системи и запояване, компютърна техника и технологии. Нека бургаските родители бъдат запознати с тези инициативи на Община Бургас в областта на образованието и знаят, че трудовият пазар у нас тепърва ще изпитва нужда от още много такива кадри

Европейската професионална карта ще се издава по електронен път

http://econ.bg/Новини/Европейската-професионална-карта-ще-се-издава-по-електронен-път_l.a_i.737422_at.1.html

Европейска професионална карта, удостоверяваща професионална квалификация, ще бъде издавана по електронен път и в България, както е в другите...

Почина режисьорът Петър Захариев Пашов – Пашата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058750

Почина режисьорът Петър Захариев Пашов – ПашатаПочина Доц. Петър Захариев Пашов, съобщиха от НАТФИЗ. Петър Захариев Пашов – Пашата, е един от най-изявените съвременни български куклено-театрални режисьори от 80-те и 90-те години на 20 век. Името му е свързано със знакови спектакли, като „Светлосиният Петър“, „Пук“, „В Лунната стая“; „Дон Кихот“,

Служебните министри - момчета за мокри поръчки. Целта им коалиция ГЕРБ - БСП

http://offnews.bg/news/n_1/n_647257.html

Атаките на служебното правителство на Огнян Герджиков са към трима министри на Реформаторския блок - Меглена Кунева бе обвинена за спрени пари по европрограма в образованието, 100 обществени поръчки на военния Николай Ненчев са вече в прокуратурата, а пръстовият отпечатък на Петър Москов е почти премахнат. На атаките към тях реформаторите днес отговориха така: "Нападат нашите министри заради реформи в секторите, защото сме бръкнали в корупционните схеми. Там, където поехме отговорност, те ни удрят". "Служебните министри са момчета за мокри поръчки. Аз съм работил като ревизор. Една ревизия на едно министерство се прави от 3 до 6 месеца и то с още двама ревизори. Това е хвърляне на кал с цел унижение на Реформаторския блок", каза съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски. А целта, по думите е, да се държи Реформаторският блок в изолация, защото ако не влезе в парламента, се гарантира, че няма да има дясно-центристко мнозинство и ще се стигне до коалиция ГЕРБ - БСП. "Срещу нас има приятелски огън, от страна на ГЕРБ (б.а. миналата седмица Бойко Борисов съжали, че е дал образовнаието на Меглена Кунева в името на коалицията)", коментираха реформаторите и предупредиха, че утре може да са нужни отново на ГЕРБ за дясно-центристко управление. От Реформаторския блок неколкократно подчертаха, че Реформаторският блок и ГЕРБ са две партии, които си имат различен път. Даниел Вълчев от ДБГ попита: "Нима в МВР, нима в пътищата и с тунелите всичко е наред?. Аз бих казал, че има доста неща, които не са наред". Реформаторите са категорични, че се готви коалиция ГЕРБ - БСП.

Българските евродепутати-социалисти гласуваха против СЕТА в Европарламента

http://pogled.info/european-parliament/balgarskite-evrodeputati-sotsialisti-glasuvaha-protiv-seta-v-evroparlamenta.82739

/Поглед.инфо/ Позиция на българските евродепутати-социалисти относно мотивите за гласуване в Европейския парламент срещу ратификацията на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада (СЕТА)

Пирински към Домбровскис - Социален стълб или социална безизходица

http://pogled.info/european-parliament/pirinski-kam-dombrovskis-sotsialen-stalb-ili-sotsialna-bezizhoditsa.82740

/Поглед.инфо/ Късно вечерта на 14 февруари Европарламентът обсъди доклада на Европейската комисия за растежа през 2017 г., който е първия етап в така нар. Европейски семестър - процедурата за координация на икономическите политики на страните-членки, завършваща с препоръки на Съвета на ЕС към отделните страни за тяхната бюджетна и структурна политика.

The Foreign Policy: «Руският скандал» на Тръмп едва започва

http://pogled.info/svetoven/The-Foreign-Policy-ruskiyat-skandal-na-tramp-edva-zapochva.82741

/Поглед.инфо/ Грешка би било да се предположи, че с оставката на съветника по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин скандалът в адменистрацията на Тръмп ще приключи. Телефонният разговор на Флин може да се окаже само начало на „руския скандал” на Тръмп, се сочи в статия на американското списание The Foreign Policy.

България ще плаща по-малко на "Стандард енд Пуърс"

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2017/02/15/2918751_bulgariia_shte_plashta_po-malko_na_standard_end_puurs/?ref=rss


Правителството упълномощи министъра на финансите да сключи нов договор с рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс" (Standard and Poor’s, S&P) по стандартите условия на агенцията, съобщи правителствената пресслужба.

Този договор ще е по-евтин за държавата от изтеклия двегодишен договор, по който агенцията оценяваше страната досега. "В периода 2014-2016 г. България използва услугите на Standard and Poor’s като редовен емитент. Отсъствието в Закона за държавния бюджет за 2017 г. на...

Сравниха капитана на Копенхаген с маймуна на път за София

http://offnews.bg/news/n_1/n_647250.html

Неприятен скандал в Дания свързан с расизма се появи в социалните мрежи преди първия мач на Копенхаген срещу Лудогорец от 1/16-финалите на Лига Европа. Тръпката от мача на българския шампион е и в добрите коефициенти. Виж ги на bet365.com. Хайди Майли, който е заместник-председател в партията на Консерваторите, сравни капитана на датчаните Матийо Занка Йоргенсен с маймуна. Спорът между тях се разви в социалните мрежи, където капитанът на Копенхаген опита да подразни феновете на градския съперник Брьондби със статус: "Копенхаген е най-значимият в града". Майли реагира с коментар, придружен с емотикон „маймуна“. Допи председателят на Консервативната партия Гаде Кнудсен коментира случилото се: "Какво да кажа? Това е частен разговор. А какво значи маймуна? Това е животно, което живее в Африка", каза той. Отборът на Копенхаген пристига днес на летище "София". Пресконференцията на датчаните ще започне в 17:30 часа в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“. В брифинга участие ще вземат треньорът на датския отбор Столе Солбакен и защитникът Матиас Йоргенсен. Официалната тренировка на ФК Копенхаген започва в 18,00 ч. и ще бъде открита за представителите на медии в първите 15 минути.  По-късно са пресконференцията и тренировката на Лудогорец. Мачът започва утре в 20,00 ч., като над 8000 билета вече са продадени. В навечерието на мача шампионите продадоха национала Георги Терзиев в хърватския Хайдук (Сплит). 24-годишният защитник днес е преминал медицински прегледи и е подписал договор до края на сезона, информира 24sata.hr. Терзиев ще играе за тима от Сплит под наем от Лудогорец, като Хайдук има опция за откупуване срещу предварително уточнена цена. Тимът та Терзиев е кръвен враг с Динамо Загреб, където треньор е Ивайло Петев .

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване