Правителството назначи нови седем областни управители

http://offnews.bg/news/n_1/n_647256.html

Нови седем областни управители назначи правителството в сряда, след като досегашните заявиха сами намеренията си да напуснат заради участие в предстоящия парламентарен вот през март.  Начело на областната управа в Перник застава Васил Михайлов . През 2007 г. той е бил кандидат за кмет от ПП "Социалдемократи". През 2014 г. е бил финансов контрольор в Областната управа, а от 2004 г. до 2007 г. – заместник-председател на Общинския съвет в Перник. Завършил е УНСС със специалност „Икономика и управление на търговията“, има специализация по маркетинг и реклама във Висшето търговско училище в Лайпциг, Германия. Областен управител на Видин става Огнян Михайлов , който от 2015 г. досега работи в Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. Бил е ръководител управление „Сигурност“ в ЕСО и ръководител отдел „Сигурност и класифицирана информация в „Булгаргаз“ ЕАД. Завършил е Академията на МВР, специалност „Управление на обществения ред и сигурност на Република България“. Иванка Баева и Златко Митрев са назначени за областни управители съответно на Габрово и на Пазарджик. И двамата са адвокати. Завършили са право в СУ „Св. Климент Охридски“. Областната управа в Плевен поема Марио Тодоров , който към момента е инспектор охрана и ППО в „Рафинерия Плама“ АД. Завършил е Военния университет във Велико Търново. За временно изпълняващ длъжността областен управител на Смолян до определяне на титуляр е назначен Момчил Караиванов . Той е магистър по „Автоматика и системотехника“ от Техническия университет в София. Има магистратура и от ВСУ „Черноризец Храбър“ по стопанско управление и управление на международни проекти. Към момента е директор на дирекция в Областната администрация в Смолян. От постовете им на областни управители са освободени Георги Ранов (Стара Загора), Александър Александров (Перник), Момчил Станков (Видин), Николай Сираков (Габрово), Недялко Славов (Смолян) и Ралица Добрева (Плевен).

Големият стендъп комик Еди Изард идва за първо шоу в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_647143.html

Едно от най-известните лица на стендъп комедията в световен мащаб - Еди Изард, ще направи първо шоу на българска земя. Comedy.bg днес официално обяви гостуването на комика на 3 април в зала 1 на НДК. Билетите за шоуто вече са в продажба в мрежата на Eventim на цена от 38 до 75 лева. Еди Изард е определян като един от най-добрите комици на нашето време, а Джон Клийз от "Монти Пайтън" го нарича "Изгубеният Пайтън". Започва кариерата си като уличен артист в Лондон през далечната 1983 година. 10 години по-късно той става марка в стендъп комедията на Острова и пълни зали оттогава. Освен невероятен комедиант, Еди Изард е и актьор, участвал в много телевизионни, театрални и филмови продукции. За работата си по "A day in the death of Joe Egg" получава номинация за "Тони" за най-добър актьор. В София на българската публика Еди Изард ще представи шоуто си "Форс Мажор", което е играно на сцени по цял свят. Само два дни преди шоуто на Еди Изард в София, българската публика ще има възможността да види най-доброто от родната стендъп сцена. На 1 април отново в зала 1 на НДК най-добрите ни стендъп комедианти ще разсмиват публиката в продължение на над два часа. Билети за това шоу също може да откриете в мрежата на Eventim на цена от 18 лева.

Кремъл обясни с фалшиви новини твърденията за връзки с щаба на Тръмп

http://offnews.bg/news/n_1/n_647251.html

Твърденията за осъществявани контакти между членове на предизборния щаб на Доналд Тръмп и руското разузнаване са безпочвени, заяви прессекретарят на Владимир Путин, цитиран от ТАСС. "Нека не вярваме на това, което казват медиите, защото в днешни дни е много трудно да се различат истинските и фалшивите новини", заяви Дмитрий Песков, запитан за разпространената от "Ню Йорк Таймс" информация, че членове от преидзборния щаб на Доналд Тръмп са общували редовно с представители от руското разузнаване.  Според Песков не трябва да се разчита на неназовани източници, а публикацията не е базирана на никакви факти.  Говорителят допълни, че служители от посолството на САЩ в Русия поддържат контакти с руски представители, срещат се с дипломати от външното министерство и регионални представители, но в това няма нищо необичайно. 

Целият Бургас ще е без вода до утре заради авария

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/15/2918754_celiiat_burgas_shte_e_bez_voda_do_utre_zaradi_avariia/?ref=rss


В целия Бургас е спряна водата поради голяма авария, съобщи радио "Фокус" – Бургас, като цитира Димитър Гюров от ВиК дружеството на града. Авариите са били две, но едната вече е отстранена.

По-сериозният проблем е свързан с теч на магистрален водопровод, който снабдява с вода целия град Бургас по деривация "Камчия". Вероятната причина е пропадане на земни пластове.

Нормалното водоснабдяване в града се очаква да бъде възстановено след 9 часа утре.

Харисън Форд за малко да сблъска самолета си с пътнически Боинг

http://www.mediapool.bg/harisan-ford-za-malko-da-sblaska-samoleta-si-s-patnicheski-boing-news260201.html

Кинозвездата Харисън Форд за малко да вреже личния си самолет в пътнически авиолайнер на летище Джон Уейн в окръг Ориндж, Калифорния, съобщи телевизия Ен Би Си (NBC) във вторник вечерта. Инцидент е станал на 13 февруари. Актьорът е управлявал собствения двуместен лекомоторен самолет "Хъски" (Husky). При кацането евиодиспечерите му дали указания да се приземи на една от пистите за излитане и кацане, но Форд се отправил към пътеката за рулиране. В резултат на тази грешка самолетът му прелетял точно над Боинг 777 на авиокомпанията "Америкън Ейрлайнс" (American Airlines), на чийто борд ималд 110 пасажера и шестчленен екипаж. Минути след инцидента пътуващата за Далас машина излетяла благополучно. На записания разговор на Форд с диспечера се чува как той пита: "Този лайнер трябва да се окаже под мен?". На кинозвездата било обяснено, че греши и че нарушава правилата за сигурност на Федералното управление на гражданската авиация на САЩ. Ведомството заявява, че диспечерите са дали на пилота правилните инструкции, които той не е разбрал. Федералното управление на гражданската авиация е започнало разследване на случилото се и в резултат може да се предприемат широк спектър от мерки срещу 74-годишния Форд – от писмено предупреждение до лишаването му от пилотски лиценз. Това не е първият инцидент на популярния актьор по време на пилотиране. През март 2015 г. управляваният от него лекомоторен колекционерски Ryan PT-22 Recruit от времето на Втората Световна война се разби на голф игрище край летище Санта Моника, Калифорния. След падането Форд обясни инцидента с отказ на двигателя на машината. Тогава той бе откаран в болница със средно тежка травма на главата.

Задържаха една от заподозрените за убийството на Ким Чен Нам

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058746

Задържаха една от заподозрените за убийството на Ким Чен НамМалайзийската полиция задържа една от заподозрените, която може да е замесена в убийството на Ким Чен Нам, съобщи в. „Чжунго бао", цитиран от БГНЕС. По информация на вестника задържаната пристигнала от Виетнам, но не се уточнява какво гражданство има. „Полицията я е идентифицирала въз основа на анализ на записите от камерите за наблюдение на

Правителството смени още седем областни управители

http://www.moreto.net/novini.php?n=344136

Министерският съвет смени днес седем областни управители и веднага назначи на тяхно място нови, съобщиха от пресцентъра на МС за Moreto.net. В Стара Загора постът се заема от проф. Веска Шошева. Тя е дългогодишен университетски преподавател, експерт към Националната агенция за оценяване и акредитация към МС, квалифициран медиатор на Министерството на правосъдието.

Наша футболна съдийка се снима чисто гола (18+)

https://www.actualno.com/bgfootball/nasha-futbolna-sydijka-se-snima-chisto-gola-18-news_593963.html

Футболната съдийка Рени Радева лъсна чисто гола в интернет пространството. Снимата, която бързо набира популярност в социалните мрежи, е направен лично от Радева пред огледалото. Според "разбирачи", реферката, която през миналата година спечели титлата "Мис Бургас", е напр

Кои са новите областни управители

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/02/15/2918737_koi_sa_novite_oblastni_upraviteli/?ref=rss


На днешното си заседание правителството назначи седем нови областни управители на мястото на подали молби за неплатен отпуск заради участие в изборите.

Правителствената пресслужба изпрати кратка биографична справка за назначените на тяхно място във Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник.

В Стара Загора постът се заема от проф. Веска Шошева. Тя е дългогодишен университетски преподавател, експерт към Националната агенция за оценяване и акредитация...

Легендата се завръща - Nokia 3310

https://vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/legendata-se-zavryshta-nokia-3310-6065498

Очаква се на пазара да се завърне една легенда – съвременната версия на култовия телефон Nokia 3310

Ще плащаме по-малко на Standard and Poor’s

http://offnews.bg/news/n_1/n_647255.html

Правителството упълномощи министъра на финансите да подпише необходимите документи за продължаване на договорните отношения между Република България и рейтинговата агенция Standard and Poor’s, съобщиха от правителствената пресслужба. В периода 2014-2016 г. България използва услугите на Standard and Poor’s като редовен емитент. Отсъствието в Закона за държавния бюджет на Република България за 2017 г. на лимит за емитиране на облигации на международните капиталови пазари не налага продължаването на този статут. Преминаването към стандартните условия на агенцията ще допринесе до значително намаляване на разходите за кредитен рейтинг. Предлаганото споразумение със Standard and Poor’s е безсрочно и може да бъде прекратено по всяко време от всяка страна. Суверенният кредитен рейтинг представлява независима външна оценка на макроикономическите индикатори и състоянието на политическата система на дадена страна. Анализите на рейтинговите агенции съпътстват процеса на присъждане на държавен рейтинг и се следят от широк кръг международни инвеститори. Към момента България поддържа договорни отношения с трите водещи агенции за кредитен рейтинг – Moody’s, Standard and Poor’s и Fitch, като по този начин максимално обезпечава получаването на външна оценка за процесите в страната.

Върховният съд указа на ЦИК да регистрира партията на Бареков с името, което той си избере

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/15/2918729_vurhovniiat_sud_ukaza_na_cik_da_registrira_partiiata/?ref=rss


Върховният административен съд (ВАС) указа на ЦИК да регистрира партията на евродепутата Николай Бареков за предстоящите на 26 март избори с името, което сам си избере. Върховните магистрати приеха за основателна жалбата му срещу становището на ЦИК, при което членовете на комисията не събраха мнозинство от 2/3 гласове, за да решат дали да регистрират партията със старото или с новото й име.

Жалбата бе подадена от политическата партия "Движение Презареди България" като правоприемник...

Мис Плеймейт 2017 на корицата на PLAYBOY през март

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/mis-plejmejt-2017-na-koricata-na-playboy-prez-mart-6065500

Финалът на конкурса “Мис Плеймейт 2017” очаква ценителите на женската красота в Gong Play

Ало измамник преметнал 13 души, докато лежи в затвора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058743

Ало измамник преметнал 13 души, докато лежи в затвора
Изпечен измамник успял за заблуди чрез обаждане по телефона от затвора в Белене 13 човека в продължение на 1 месец. Това стана ясно на дело в районния съд в Гоце Делчев за мярка за неотклонение на 25-годишния Димитър Н. от Ветово. Магистратите го оставиха за постоянно в ареста след поредната му измама в Гоце Делчев,

МС прие системата за гранично наблюдение за национален проект

http://www.cross.bg/integriranata-sistema-granichno-1534767.html

/КРОСС/ Правителството прие решение, с което определи интегрираната система за гранично наблюдение на българо-турската граница за обект с национално значение и за национален обект. Съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията и на Закона за държавната собственост този статут позволява значително съкращаване на сроковете за провеждане на необходимите административни процедури, свързани с реализацията на проект за разширяване на интегрираната система за гранично наблюдение. Разширяването и поддържането на интегрираната система чрез изграждане на сензорни линии е една от дейностите, финансирани като спешни мерки по фонд „Вътрешна сигурност" на ЕС. Индикативният бюджет на проекта е 17,8 млн. евро, а крайният срок за изпълнението му - 30 септември 2017 г. Реализацията на проекта ще повиши капацитета на Главна дирекция „Гранична полиция" при МВР за противодействие на нелегалната миграция чрез разширяване на възможността за получаване на надеждна информация при опити за незаконно преминаване на държавната граница, което е в пряка връзка със защитата на националната сигурност на страната.  

Нов врачански владика ще има на 12 март

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058741

Нов врачански владика ще има на 12 мартВрачанските епархийски избиратели ще заседават на 5 март, за да посочат двама от посочените от Св. Синод осем епископи като кандидати за врачански митрополит. Следващата неделя, на 12 март на свое заседание синода на православната църква ще посочи след гласуване на всички митрополити кой от двамата избрани ще бъде достоен да заеме овдовелия

Герджиков ще представи резултатите от извършените проверки по министерства в петък

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058739

Герджиков ще представи резултатите от извършените проверки по министерства в петъкМинистър-председателят Огнян Герджиков ще представи на 17 февруари, петък, резултатите от извършените проверки по министерства. Премиерът Герджиков възложи изготвянето на аналитични доклади за състоянието на ведомствата на първото заседание на правителството, проведено на 31 януари. Той поиска акцент да бъде поставен върху процедурите за възлагане

"Журналисти в училище" тръгва на турне, записванията започнаха

http://offnews.bg/news/n_1/n_647254.html

От днес ученици от горен курс на обучение от цялата страна могат да поканят журналист в училище. Инициативата е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“, при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и се реализира за четвърта поредна година. „Журналисти в училище“ е среща, на която учениците питат, а журналистите отговарят. Среща, която дава възможност на подрастващите да научат повече за журналистическата професия у нас, да зададат своите „неудобни въпроси“ и да разберат как да оценяват похватите и влиянието на медийните послания. Инициативата има за цел да повиши медийната грамотност на учениците, да стимулира сформирането на гражданска позиция у тях и да представи журналистиката като защитаваща правата и интересите на хората. Поканете журналист в училище като изпратите попълнената форма от тук на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org в срок до 13 март 2017 г. Всички необходими документи за участие ще откриете тук . Училищата, които ще бъдат включени в инициативата ще бъдат избрани на конкурсен принцип по следните критерии: мотивация за участие в инициативата; проявен интерес от страна на учениците; предварително планиране на инициативата, съобразено с периода: 20 март 2017 г. – 20 юни 2017 г. В рамките на една седмица, след приключване на крайния срок за кандидатстване, екип на ФРГИ ще се свърже с одобрените кандидати.

Валери Симеонов за сирийците в Елин Пелин: "Ами ако някой тегли кибрита и това семейство изгаря?"

http://www.mediapool.bg/valeri-simeonov-za-siriytsite-v-elin-pelin-ami-ako-nyakoi-tegli-kibrita-i-tova-semeistvo-izgarya-news260200.html

Лидерът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов защити действията на кмета на Елин Пелин против заселването на сирийско семейство статут на бежанци, като се аргументира със "следния сценарий": "Някой тегли кибрита и това семейство изгаря". Преди да допусне такъв сценарий пред Нова телевизия в сряда Симеонов разви тезата, че живеещите в един български град имали "абсолютното право" да решат с кого искат да съжителстват. "Никой не казва, че са лоши сирийците. Просто не са приети в тази общност на Елин Пелин. И когато от студията и в медиите прекалено много се вълнуваме от тяхната съдба, нека все пак да не забравяме, че в този Елин Пелин, че в нашите градове живеят хора, които имат абсолютното право да желаят или да не желаят с кого да съжителстват. Това някак си остава на заден план", каза той, след което се нахвърли върху "Хелзинкски комитет, Отворени общества и всякакви други соросоидални и либерастки организации", които от сутрин до вечер защитавали други интереси. "Определено вие все пак им съчувствате. Аз искам да ви попитам, след като им съчувствате, бихте ли желали да се развие следният сценарий - със силата на обществото, на държавата, натиск върху кмета, който защитава основателно интересите на своите съграждани, това семейство остава там. И след два дена някой тегли кибрита и това семейство изгаря. Тогава как ще се чувствате?", обърна се лидерът на едно от формациите в коалицията "Обединени патриоти" към водещия предаването. А на забележката, че с думите си "малко подстрекава", Симеонов отговори: "Това е животът. Никого не подстрекавам. Искам да ви попитам, ако това се случи, вие ще поемете ли своята отговорност, че сте заемали определена позиция?". Под "определена позиция" той имаше предвид съчувствието към бежанците от Сирия. По думите му, тази тема, от една страна, "от сутрин до вечер се преекспонира", но, от друга, тя не била тема на партията, от която е елинпелинският кмет – ВМРО, а "национална". "От решаването на този въпрос в Елин Пелин ще зависи как ще се приемат занапред тези бежанци, ако, недай си боже, България бъде принудена да приема по-големи количества хора. Това е въпрос на разработване на държавна политика", каза Валери Симеонов. Според него протестът в Елин пелин не е предизборен, въпреки че сирийското семейство живее в града от август миналата година. "При мене няма задкулисие, а предкулисие" "Никой няма основание да ме упреква в каквато и да е уговорка с Борисов, с ГЕРБ и с когото и да е, това са нелепици." Така Симеонов коментира твърдението на напусналия НФСБ доскорошен депутат Димитър Байрактаров, че самият лидер на НФСБ води тайни преговори за участие в бъдещо управление с ГЕРБ, а лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов – БСП. "При мен няма задкулисие, а предкулисие. Никой няма време да се занимава с ГЕРБ и БСП. Те са ни последната грижа", заяви Симеонов. По думите му Байрактаров е избрал да прави собствена политическа кариера. "Хората не ги интересува дали ще се обединим с БСП, дали с ГЕРБ. Това е жълтения", смята Симеонов. По думите му не е изключено коалицията между ВМРО, НФСБ и Атака да участва в следващото управление, като важното е какво тя ще успее да изпълни от програмата си. "Не очаквайте чудеса в политиката. Нищо друго няма да стане освен това, което стана преди две години. Ще седнем и ще преговаряме за нашата програма в каква степен може да влезе в програмата на правителството", каза Симеонов.

Европейската професионална карта вече ще се издава по електронен път

http://offnews.bg/news/n_1/n_647253.html

Европейска професионална карта ще бъде издавана по електронен път и в България, както в другите европейски страни. Това предвижда наредба, приета от Министерския съвет. Европейската професионална карта е електронно удостоверение за доказване на призната професионална квалификация. Тя дава гаранции, че специалистът отговаря на всички необходими условия да предоставя услуги в приемащата държава-членка. Професиите, които отговарят на условията за издаване на европейска професионална карта са: медицински сестри с общ профил, фармацевти (с базово образование), физиотерапевти, планински водачи и агенти по недвижими имоти. В Наредбата за условията и реда за издаване на европейската професионална карта се определят правилата за подаване на заявления, необходимите документи за издаването на професионалните карти, за получаването им от компетентните органи чрез Информационната система за вътрешния пазар, както и таксите, които се заплащат за обработване на заявленията. С нормативния документ се цели да се осигури непрекъснат работен процес в Информационната система за вътрешния пазар и своевременно обработване на заявленията. Досега съществуващите затруднения при процедурите за признаване на професионални квалификации, включително и от административен характер, ще бъдат преодолени. Ще се редуцират разходите по процедурата, както и времето, необходимо за обработка на заявленията. Национален координатор по взаимното признаване на професионалните квалификации е Министерството на образованието и науката.

Илко Семерджиев ще ръководи Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси

http://www.cross.bg/sutrydnichestvo-integratzionnite-vuprosi-1534766.html

/КРОСС/ Правителството определи вицепремиера по социални политики и служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет.Съветът е координиращ и консултативен орган, който подпомага Министерския съвет в разработването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси, на основата на сътрудничество между държавните органи и сдруженията на български граждани, принадлежащи към етнически малцинства, и други юридически лица с нестопанска цел, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, които работят в областта на междуетническите отношения и защитата правата на човека.

Най-опасните тунели могат да се ремонтират за година и половина

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/nai-opasnite-tuneli-mogat-da-se-remontirat-za-godina-i-polovina-234063/

Системната липса на средства не позволява дългосрочна стратегия за поддръжка, посочи бившият директор на пътната агенция

Цитат на деня: Колеги, спрете с този приятелски огън, защото утре ще сме си нужни отново

http://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2017/02/15/2918741_citat_na_denia_kolegi_sprete_s_tozi_priiatelski_ogun/?ref=rss


Колеги, спрете с този приятелски огън, защото утре ще сме си нужни отново.

Найден Зеленогорски от Реформаторския блок предупреждава ГЕРБ, след като Бойко Борисов обвини бившите си коалиционни партньори, че създавали повече проблеми, отколкото опозицията. Зеленогорски смята, че има кампания за "хвърляне на кал с идеята Реформаторският блок да унизен и да не се допусне да влезе в парламента".
Ако Реформаторският блок е в следващия парламент, се гарантира дясноцентристко...

Здравното министерство започва проверки за липсващите лекарства на пазара

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/15/2918736_zdravnoto_ministerstvo_zapochva_proverki_za/?ref=rss


Министерството на здравеопазването започва проверки за лекарствата, които от дълго време липсват от пазара, съобщава БНР.

На среща във ведомството днес бяха свикани представители на Изпълнителната агенция по лекарствата, Националната здравноосигурителна каса, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти, Българския фармацевтичен съюз и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, за да обсъдят проблемите с дефицитите на лекарства...

Инфлацията се ускори до 1.3% през януари

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058712

Инфлацията се ускори до 1.3% през януариИнфлацията през януари спрямо декември е 1.3%, а спрямо януари 2016 г. - 1.4%, съобщи Националният статистически институт. И на месечна, и на годишна основа показателят е на положителна стойност втори пореден месец и се ускорява. През декември инфлацията беше съответно 0.6% и 0.1%. Средногодишната инфлация за времето от февруари 2016 г.

Търговският излишък на еврозоната нарасна рязко през декември

http://econ.bg/Новини/Търговският-излишък-на-еврозоната-нарасна-рязко-през-декември_l.a_i.737420_at.1.html

Търговският излишък на еврозоната нарасна през декември изненадващо силно благодарение на по-солидно повишение на износа от вноса, показват данни на...

ЦСКА продаде Преслав Йорданов в Казахстан

https://www.24chasa.bg/sport/article/6058710

ЦСКА продаде Преслав Йорданов в КазахстанЦСКА осъществи втори изходящ трансфер през тази зима, съобщи клубният сайт. Късно вчера Преслав Йорданов подписа своя договор с "Ордабаси" (Казахстан) и днес ще се присъедини към новия си отбор. Преслав Йорданов дойде в ЦСКА през лятото на 2015 г. С червения екип той отбеляза 23 гола в първенството на Югозападната "В" група.

Почина доц. Петър Пашов - Пашата

https://www.actualno.com/art/pochina-doc-petyr-pashov-pashata-news_593976.html

На 62-годишна възраст почина доц. Петър Пашов – Пашата,  съобщиха от НАТФИЗ. Петър Захариев Пашов – Пашата, е един от най-изявените съвременни български куклено-театрални режисьори от 80-те и 90-те години на 20 век. Името му е свързано със знакови спектакли, като „Светл

НАП Варна продава джиповете на длъжник

http://www.moreto.net/novini.php?n=344114

Публичните изпълнители от НАП Варна обявиха на търг джиповете на длъжник, отказал да изпълни доброволно просрочените си данъчни задължения към бюджета. На търга, обявен за 28 февруари, се продават два джипа „Мицубиши Аутлендър“. Началната тръжна цена, от която ще започне наддаването за тях, е от 13500 и 14000 лева, съобщиха от НАП за Moreto.

"Холдинг БДЖ" ще продаде имот в Карлово

http://www.cross.bg/holding-karlovo-prodade-1534765.html

/КРОСС/ Правителството даде съгласие "Холдинг БДЖ" ЕАД да продаде чрез търг с тайно наддаване собствен имот в Карлово, съобщи пресслужбата на кабинета. Теренът е с площ 988 кв. м и не е необходим за дейността на дружеството. С продажбата на имота ще бъде осигурен финансов ресурс в "Холдинг БДЖ" и ще отпаднат разходи по поддръжката му, което е продължение на политиката за увеличаване на приходите на държавното дружество.

ОАЕ нареди на 40 футболисти да се подстрижат, прическите им били "неетични"

http://offnews.bg/news/n_1/n_647249.html

Бившата звезда на Съндърланд Асамоа Гиян попадна сред групата от 40 футболисти в ОАЕ, които имат "неетични прически" според футболната асоциация на страната. 31-годишният ганаец играе за дубайския Ал Ахли. Гиян ходи с прическа тип "мохикан", която е недолюбвана от ислямските ръководители. И ще трябва да се остриже. Или да напусне. Примерите не са един или два. През 2012 г. вратарят на Саудитска Арабия Валид Абдулах получи нареждане да махне "не-ислямската" си прическа преди мач на клуба му Ал Шабаб. Той също се носеше като мохикан. Ислямистите не приемат нито един стил, при който главата е само частично избръсната. Големите коси също не се толерират. Според местен сайт футболистът Сухали Ал-Мансури получил заповед да махне косата тип "Фелайни". Властите обаче направили компромис за футболиста на Азия Омар Абдулрахман, който развява същата прическа.

Спасители вадиха бедстващи хора от преспите в Русенско

https://www.24chasa.bg/region/article/6058708

Спасители вадиха бедстващи хора от преспите в РусенскоЗимата все още държи здраво Северна България. Докато в цяла Южна България цари пролет и почти липсва сняг, в Русенско спасители вадиха бедстващи хора от преспите по пътищата в нощта срещу сряда. Това съобщиха от ОД на МВР в дунавския град. От 23:12 до 01:10 часа служители на Втора РСПБЗН – Русе са оказвали съдействие и помощ на бедстващи хора в

Орангутан се грижи за лъвче, храни го с биберон (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/orangutan-se-grizhi-za-lyvche-hrani-go-s-biberon-video-2003704

Служители зоологическа градина във Филипините заснеха как млад орангутан храни с биберон лъвче, съобщи ЮПИ.

Служителите в парка с крокодили Давао решили да съберат двете животни, за да видят дали ще се сприятелят. Ек

Превенцията сред учениците е един от акцентите в борбата срещу противообществените прояви  

//dariknews.bg/regioni/sliven/prevenciiata-sred-uchenicite-e-edin-ot-akcentite-v-borbata-sreshtu-protivoobshtestvenite-proiavi--2003705

За поредна година, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) при община Сливен организира своята превантивна дейност в партньорство с  училищата в община Сливен. 28 от тях подадоха своите предложения за организиране на училищни дейности, съ

Между 60 и 70 на сто от тютюна от реколта 2016 г. не е изплатен

//dariknews.bg/regioni/dobrich/mezhdu-60-i-70-na-sto-ot-tiutiuna-ot-rekolta-2016-g.-ne-e-izplaten-2003709

Между 60 и 70 на сто от изкупената тютюнева суровина от реколта 2016 г. не е изплатена от търговските фирми и Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България / НАТ 2010/ води преговори за ускоряване на плащанията. Среща  вчера в столицата, с представители на търговските дружества, които

Нови кошчета и пейки поставят в „Северен“

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/novi-koshcheta-i-pejki-postaviat-v-severen-2003707

В пловдивския район “Северен” стартира кампания по поставяне на чисто нови бетонови кошчета за отпадъци, градински пейки и подмяна на счупени ребра на пейки, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

Те ще бъдат поставяни поетапно през месец март на места, където липсват такива – тов

Смениха областните управители на Пазарджик и Смолян

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/smeniha-oblastnite-upraviteli-na-pazardzhik-i-smolian-2003711

Адвокат Златко Митрев e новият областен управител на Пазарджик. Това стана ясно, след като днес с решение на Министерския съвет бяха освободени още 7 губернатори, а на тяхно място са назначени служебни. Като мотив бе посочено, че те подали молби за отпуски, а отсъствието им нямало

САЩ подкрепят силно НАТО, заяви американският министър на отбраната

//dariknews.bg/novini/sviat/sasht-podkrepiat-silno-nato-zaiavi-amerikanskiiat-ministyr-na-otbranata-2003710

НАТО остава здрава основа за връзката на САЩ с Европа, президентът Доналд Тръмп изрази силната си подкрепа за алианса. Това посочи в изявление в централата на пакта в Брюксел американският министър на отбраната Джеймс Матис.

Машинното гласуване - мисия невъзможна

//dariknews.bg/novini/bylgariia/mashinnoto-glasuvane-misiia-nevyzmozhna-2003703

На предстоящите предсрочни парламентарни избори няма да има достатъчно машини за машинно гласуване. Това става ясно от проучване, което служебният кабинет е направило.
 
След заседанието на служебния кабинет правителственият говорител

Анонимни сигнали: Деца участват в протестите срещу румънското правителство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058453

Анонимни сигнали: Деца участват в протестите срещу румънското правителствоПоследиците от промените в наказателното производство в Румъния по случаи на злоупотреба със служебно положение са сред централните теми за румънския печат днес, предаде БТА. В края на януари румънското правителство прие постановление номер 13 за промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс,

Колкото красив, толкова лош и жесток

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/kolkoto-krasiv-tolkova-losh-i-zhestok-6065497

32-годишният Джеръми Мийкс се разходи на модния подиум в Седмицата на модата в Ню Йорк

Кабинетът: Машинно гласуване може и да няма

http://offnews.bg/news/n_1/n_647247.html

Към този момент няма достатъчно основания да смятаме, че необходимият брой машини може да бъде осигурен за изборите. Това заяви говорителят на Министерския съвет Ирина Белчева по повод подготовката на предстоящите избори.  Тя обясни, че служебният кабинет се е допитал до държави, които имат опит в машинното гласуване.  "Това проучване беше направено преди официалното обявяване на обществената поръчка от ЦИК. Направеното проучване към този момент не дава достатъчно основания да смятаме, че необходимият брой машини може да бъде осигурен за изборите", каза Белчева. Проучването е показало, че в Словения има машинно гласуване само за хора в неравностойно положение, във Франция е частично и експериментално, в Холандия, която бе обсъждана за възможност за взимане под наем или закупуване на машини, ресурсът е в ръцете на общините, което прави почти невъзможно коментирането и воденето на преговори за машини, защото имаме изключително кратък период от време и няма как това да се случи в този кратък срок, обясни Белчева.  Преди дни Централната избирателна комисия обяви обществена поръчка за наем на машини за гласуване в размер на до 15 млн. лв. без ДДС. Необходимите устройства за машинно гласуване са 12 500.  Служебният премиер Огнян Герджиков вече обяви, че вижда осигуряването на машинно гласуване като сериозен проблем. ЦИК имаше нагласата, че това може да не се приложи в едни извънредни парламентарни избори, каквито са сегашните. И затова тя изглежда проспа около два месеца, вместо да тръгне още в началото да обявява обществени поръчки. Искам да вметна – някои държави, се отказаха от машинното гласуване, тъй като се оказа не толкова надеждно, колкото смятаха. Например една Холандия направи тази крачка назад и ние сега разчитаме евентуално от Холандия да вземем тези машини, които те имат, за да бъдат използвани при нас, коментира тогава Герджиков. Той подчерта, че ако никой не се яви на обществената поръчка, изборите ще се проведат по старата система, но вероятно ще има опити изборите да бъдат касирани. 

Европейската професионална карта ще се издава по електронен път и в България

https://www.actualno.com/society/evropejskata-profesionalna-karta-shte-se-izdava-po-elektronen-pyt-i-v-bylgarija-news_593972.html

Европейска професионална карта ще бъде издавана по електронен път и в България, както в другите европейски страни. Това предвижда наредба, приета от Министерския съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Европейската професионална карта е електронн

Нова Република: Слабите политици забъркват конфликти като в Елин Пелин

http://offnews.bg/news/n_1/n_647248.html

Дясното надпартийно обединение Нова Република излезе с позиция по казуса със семейството бежанци, срещу което скочи обществеността в Елин Пелин. Според хората около Радан Кънев противопоставянето на местните общности срещу малцината, получили закрила на територията на България, е плод на неработещите институции и на популизма.  Нова Република се противопоставя на опита за разпалване на изкуствени конфликти в различни точки на България. Те са поредната проява на слабата държава и неспособността й да гарантира реда и спокойствието на българските граждани, се казва в изявлението. В последните 10 години България се управлява от ГЕРБ, БСП и ДПС. Днес държавата ни е слаба, институциите не работят и не могат да разрешат елементарни проблеми. Страховете на хората са умишлено засилвани, за да бъде прикрит провалът на управлението, пишат още от Нова Република.

Седем областни управители губят поста си заради участие в изборите

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/02/15/2918723_sedem_oblastni_upraviteli_gubiat_posta_si_zaradi/?ref=rss


Служебното правителство сменя още 7 областни управители заради желанието им да се включат в партийни листи. Това каза говорителят на Министерския съвет Ирина Белчева във връзка с подготовката за предстоящите парламентарни избори, цитирана от агенция "Фокус".

От постовете им на областни управители са освободени Георги Ранов (Стара Загора), Александър Александров (Перник), Момчил Станков (Видин), Николай Сираков (Габрово), Недялко Славов (Смолян) и Ралица Добрева (Плевен).
...

Момче с ампутирани крака подкара кола

https://vesti.bg/bulgaria/momche-s-amputirani-kraka-podkara-kola-6065502

„Чувствам се много бърз! Голямо вълнение! Просто не мога да го опиша”, споделя той

Вижте решенията на Министерския съвет от днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058693

Вижте решенията на Министерския съвет от днесОдобрен е годишният доклад за дейността на СЕВ Правителството прие годишния доклад за дейността на Съвета по европейските въпроси (СЕВ) през 2016 г. Той съдържа информация за взетите от Съвета решения и за изпълнението на задълженията, произтичащи от членството на България в Европейския съюз. През миналата година СЕВ е одобрил програма за 2016 г.

Регистрираните безработни се увеличиха с 3.3% през януари

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2017/02/15/2918717_registriranite_bezrabotni_se_uvelichiha_s_33_prez/?ref=rss


Безработицата през януари е 8.2%, с 0.2 процентни пункта по-висока, отколкото през декември 2016 г., съобщи Агенцията по заетостта. Това е най-ниското й равнище през този месец от 2010 г. и с 2.2 процентни пункта под равнището през януари 2016 г., се казва в съобщението.

Броят на регистрираните безработни в бюрата по труда през януари е 269749. Той нараства с 3.3% спрямо предходния месец, но в сравнение с януари 2016 г. броят им намалява с 64 821 или 19.4%.

През януари...

Първите дипломати на САЩ и Русия ще се срещнат в Бон

http://www.mediapool.bg/parvite-diplomati-na-sasht-i-rusiya-shte-se-sreshtnat-v-bon-news260199.html

Руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Рекс Тилърсън ще обсъдят в Бон въпроси, засягащи двустранните отношения, и международни теми, по които Москва и Вашингтон могат да си взаимодействат, съобщи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.   "Дневният ред на срещата още се подготвя", каза Захарова, като отбеляза, че това ще е първа среща между Лавров и Тилърсън.    Двамата ще проведат двустранни разговори в кулоарите на срещата на външните министри на страните от Г-20 в Бон на 16 и 17 февруари.   "Разбира се, ще става дума за двустранните отношения, които бяха вкарани в задънена улица от предишната администрация и е нужно да бъдат извадени оттам", заяви тя.   "Планира се да се обсъдят и основните международни кризи, по които нашите страни са си взаимодействали и трябва да си взаимодействат. Несъмнено ще бъдат разгледани и регионални въпроси", каза Захарова.   По думите й Лавров ще има в кулоарите на срещата в Бон редица двустранни разговори, включително с германския външен министър Зигмар Габриел.  

Подготвят за пролетно измиване улиците във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/6058541

Подготвят за пролетно измиване улиците във Велико ТърновоЗапочна подготовката за измиването на улиците във Велико Търново. Над 40 служители на общинското предприятие „Зелени системи” почистват остатъците от инертните материали, разпръснати по време на януарските и февруарски снеговалежи. По уличната мрежа работи и автоматизираната машина за метене, информираха от местната администрация.

Русия стресна САЩ в Атлантика и Черно море

http://www.moreto.net/novini.php?n=344106

Русия се активизира с появата на нова крилата ракета, шпионски кораб до САЩ и опасно близо преминаване на руски фронтови бомбардировачи над кораб в Черно море, съобщават световни агенции. Москва е нарушила договор от 1987 година с разполагане на нова крилата ракета, информират американски медии, които се позовават на източници, цитирани от ДПА.

Безработицата във Великобритания се стабилизира на 11-годишно дъно

http://econ.bg/Новини/Безработицата-във-Великобритания-се-стабилизира-на-11-годишно-дъно_l.a_i.737418_at.1.html

Броят на безработните британци се понижи в края на 2016-а година със 7000 до 1,597 милиона, като в същото време заетостта нарасна с 37 000 до 31,84...

За първи път в България ортопед-травматолози от „Софиямед“ спасиха крака на 41г. мъж чрез поставянето на нов тип протеза

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6058697

За първи път в България ортопед-травматолози от „Софиямед“ спасиха крака на 41г. мъж чрез поставянето на нов тип протезаАвангардна операция по поставянето на туморна тазова протеза от ново поколение за страната ни извършиха ортопед-травматолозите от УМБАЛ „Софиямед“ начело с проф. д-р Андрей Йотов, началник на Клиниката по ортопедия и травматология. Сложната оперативна интервенция е извършена на 41г. пациент диагностициран със злокачествен тумор,

Безработицата се понижава до седемгодишно дъно през януари

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bezraboticata-se-ponijava-do-sedemgodishno-dyno-prez-ianuari-234060/

Най-много свободни работни места в началото на годината са обявени от преработващата промишленост

България среща Южна Корея, Казахстан и Герммания на FIVB WORLD GRAND PRIX RUSE 2017

https://www.24chasa.bg/sport/article/6058665

България среща Южна Корея, Казахстан и Герммания на FIVB WORLD GRAND PRIX RUSE 2017Русе ще възражда силния волейбол Президентът на Българска федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров, генералният секретар Владимир Николов и членът на УС Любо Ганев дадоха официален старт на световния волейбол в новата русенска зала „Булстрад Арена”. Те обявиха програмата на на FIVB WORLD GRAND PRIX RUSE 2017 по волейбол за жени от 04 до 09 юли

Песимизъм в кабинета за осигуряването на машинния вот

http://www.mediapool.bg/pesimizam-v-kabineta-za-osiguryavaneto-na-mashinniya-vot-news260198.html

Към този момент служебният кабинет няма достатъчно основания да смята, че необходимият брой машини може да бъде осигурен за предсрочните парламентарни избори на 26 март. Това заяви говорителят на правителството Ирина Белчева след заседанието на Министерския съвет. Това е показало проучване, направено от кабинета преди официалното обявяване на обществената поръчка от Централната избирателна комисия. Целта е била да се окаже помощ, посочи Белчева. "В хода на ангажимента си като координиращ орган по организирането на изборите на 26 март правителството, чрез дипломатическите мисии, се допита до държави, които имат опит и практика в машинното гласуване. Това проучване беше направено преди официалното обявяване на обществената поръчка от ЦИК в желанието на правителството да помогне в тази нелека задача", заяви Белчева. "Направеното проучване от правителството към този момент не дава достатъчно основания да смятаме, че необходимият брой машини може да бъде осигурен за изборите", добави тя. Проучените практики показват, че в Словения има машинно гласуване, което е само за хора в неравностойно положение. Във Франция е частично и експериментално. В Холандия, откъдето бе обсъждана възможността за наемане или купуване на машини, ресурсът е в ръцете на общините. Това прави почти невъзможно коментирането и воденето на преговори за машини, защото имаме изключително кратък период от време и няма как това да се случи, каза Белчева. Още седем областни управители ще бъдат сменени, защото влизат в партийните листи за вота на 26 март, съобщи говорителят на МС. Това са областните управители на Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник. "Сами разбирате, няма как да има честни избори, ако някой е в партийни листи", каза Белчева. Преди седмица бяха сменени други 13 областни управители. Очаквайте подробности

Бадминтонисти и лекоатлети са новите лица програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“

http://www.cross.bg/kandidatite-evrofytbol-predi-1534764.html

/КРОСС/ Бадминтонисти и лекоатлети са новите лица, които подадоха своите проекти по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“. Те са от Хасково, Първомай,  Асеновград, Добрич и Смолян. Исканите средства са за възстановяване, лагери и участия в турнири. Наред с тях все повече плувци и кануисти се включиха в общонационалния конкурс за финансиране на състезатели в индивидуалните дисциплини до 25 годишна възраст. Броят на кандидатурите, регистрирани при партньорите на програмата от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, достигна двуцифрено число. Две седмици преди крайния срок „Еврофутбол“ и ФРГИ очакват проектите на спортистите. Документите трябва да се изпратят на електронен адрес konkurs@wcif-bg.org до полунощ на 28.02.2017 г. В конкурса по „Спортни таланти“ могат да участват всички спортисти, които са в една от трите възрастови категории: -       до 16 години (като кандидатите трябва да не навършват 16 г. преди 1 януари 2018 г.); -       от 16 до 20 години (като кандидатите трябва да са навършили 16 г. до 31декември 2017 г., включително и да не навършват 21 г. преди 1 януари 2018 г.); -       21 до 25 години (като кандидатите трябва да са навършили 21г. до 31 декември 2017 г

Кауфланд откри 11-и хипермаркет в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058683

Кауфланд откри 11-и хипермаркет в СофияЗа пръв път у нас веригата предлага безплатна станция за електромобили Кауфланд откри 11-и хипермаркет в София. Магазинът се намира на бул. "Генерал Тотлебен" 36, има асортимент от над 20 000 артикула и вече посреща клиенти. Лентатата прерязаха Димитър Спасов, председател на управителния съвет на Кауфланд България, Калин Николов, зам.

Котка избяга от Холандия в Австрия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6058527

Котка избяга от Холандия в АвстрияШест месеца след като котката й Пепър избяга, холандка с нетърпение очаква пак да я гушне - в австрийско село, отдалечено на 950 км, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Пепър е намерена в Ашбах-Маркт, западно от Виена. Човекът, който я занесъл при местния ветеринар, я помислил за обикновена улична котка.

ЕК алармира за фалшиво изказване на комисар Хан за България

http://offnews.bg/news/n_1/n_647238.html

Фалшиво изявление на еврокомисаря Йоханес Хан за България бе тиражирано в няколко слабо популярни сайтове. Стряскащото заглавие "Казвам ви го директно - до 40 години България ще изчезне" - привлече вниманието на много потребители и те започнаха да споделят новината със заблуждаващо съдържание в социалните мрежи. Часове по-късно пресотделът на ЕК в България официално отрече комисарят да е правил подобно изказване.  Йоханес Хан, комисар по въпросите на Европейската политика за съседство и преговори за разширяване, никога не е правил изявления с негативен характер относно България. Дори напротив, следва да се отбележи, че в рамките на мандата си като комисар по регионалната политика на ЕС от 2010 г. до 2014 г. той допринесе за реформите в страната с цел устойчивата ѝ модернизация. Цитатите с анти-българска насоченост, които му се приписват, не отговарят на истината и имат за цел да дезинформират и създават анти-европейски настроения в обществото. Първоизточник на информацията изглежда е червеният патриотичен вестник "Нова зора" и неговият главен редактор Минчо Минчев. После текстът е препечатан от Поглед.инфо и Paralelnews. Първият изобилства от коментари със силно червен и анти-ЕС уклон, а вторият стои в интернет пространството напълно анонимно. Такива интернет страници често са ползвани за информационна война. В тях се пускат гръмки заглавия и компромати, фалшиви и заблуждаващи новини, като се разчита на ниската информационна култура на част от читателите.  След опровержението на ЕК заглавието на Paralelnews бе променено. Според "новината" изказването на Хан е направено при представяне на доклад по демографските въпроси на ЕС през 2013 г., като значително място е отделено на България. Контекстът е, че страната ни е се топи, но не по други причини, а поради народопсихологията си, и ЕС трябва да се поучи от това, за да не го застигне същата съдба.  Медията първоизточник не посочва откъде се е сдобила с доклада. Вместо това конспиративно разказва, че той е дълбоко архивиран, на немски, но с превод разполагали няколко български институции, които го пазели в тайна. Думите, приписани на комисар Хан OFFNews изпрати допълнително запитване към ЕК дали посланик Хан е споменавал България в свой доклад на тема демография и в какъв контекст. За отговора ще ви информираме допълнително.

Почетен караул от деца застана пред Паметника на Васил Левски (снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058647

Почетен караул от деца застана пред Паметника на Васил Левски (снимки)От днес по идея на Националния инициативен комитет эа честване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски пред паметника му в столицата има почетен караул от деца. "Почетният караул е една от инициативите на комитета, който сформирахме преди месец. Председател е министърът на културата - сега Рашко Младенов, зам.

Прокуратурата проверява полицията в Смолян заради недокладвано престъпление

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/15/2918713_prokuraturata_proveriava_policiiata_v_smolian_zaradi/?ref=rss


Прокуратурата в Смолян е започнала проверка на цялостната дейност на Районното управление на МВР в областния град за миналата година. Поводът за проверката е случай, при който полицейски служители не са докладвали на прокуратурата за упражнено насилие от служители на фирма за бързи кредити спрямо длъжник. Вместо това полицаите приключили случая с налагане на глоба от 100 лева.

От Районната прокуратура в Смолян уточняват, че случаят е от 17 септември 2016 г. Тогава трима мъже,...

ЦСКА продаде Преслав Йорданов в Казахстан

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/15/2918708_cska_prodade_preslav_iordanov_v_kazahstan/?ref=rss


Нападателят на ЦСКА Преслав Йорданов ще продължи кариерата си в Казахстан. 27-годишният футболист беше продаден на четвъртия в местното първенство "Ордабаси" и още днес ще се присъедини към новия си отбор, съобщиха червените.

От ЦСКА не съобщиха срока на договора и финансовите параметри на сделката. "Ръководството и спортно-техническият щаб благодарят на Преслав Йорданов за професионализма и себераздаването и му пожелават много лични и професионални успехи", се казва в съобщението на...

Гореща промоция от EVN – 1 кубик топла вода до 10 лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/6057701

Гореща промоция от EVN – 1 кубик топла вода до 10 леваВече 10 месеца, считано от 1 май 2016 г., всички клиенти на EVN България Топлофикация ползват услугата гореща вода на преференциална цена. В периода на кампанията разходите за един кубик гореща вода ще са по-малко или максимум 10 лева с ДДС. Всеки може да се възползва, като не е необходимо специално заявление за участие в кампанията.

Тениска на Гришо ще краси Музея на спортната слава във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=344132

Тениска с автограф на Григор Димитров ще бъде поставена в Музея на спортната слава в Юнашкия салон във Варна. Днес шефът на клуба „Черно море – Елит“ Огнян Илиев връчи официално фланелката на кмета на града Иван Портних, предаде репортер на Moreto.

Русе ще е домакин на Гран при по волейбол за жени през 2017-а и на Световно по волейбол през 2018-а година

//dariknews.bg/regioni/ruse/ruse-shte-e-domakin-na-gran-pri-po-volejbol-za-zheni-prez-2017-a-i-na-svetovno-po-volejbol-prez-2018-a-godina-2003692

Тази година Русе ще е домакин на FIVB WORLD GRAND PRIX по волейбол за жени. Това стана ясно на пресконференция в „Булстрад Арена“, на която присъства кметът на Община Русе Пламен Стоилов. Гран при ще се проведе от 04 до 09 юли 2017 г. в „Булстрад Арена“. В Русе ще участват общо 4 отбора от Южна Ко

Запознаха земеделските стопани с продукти, които опазват растенията от измръзване и удължават живота на плодовете

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/zapoznaha-zemedelskite-stopani-s-produkti-koito-opazvat-rasteniiata-ot-izmryzvane-i-udylzhavat-zhivota-na-plodovete-2003698

Биологични средства за растителна защита, които да предпазват от измръзване и слани овощните градини в област Кюстендил и други, които удължават срока на годност на черешите бяха представени в Кюстендил. Срещата бе по инициатива на Младен Ризов. Сред гостите на събитието бяха кметът на Кюстендил Пе

Сапарева баня се рекламира на "Ваканция и СПА експо"

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/sapareva-bania-se-reklamira-na-vakanciia-i-spa-ekspo-2003696

Община Сапарева баня се включи и през тази година в Международния туристически форум "Ваканция и СПА експо", който се провежда от днес до 17 февруари в Интер Експо център в София. Това е най-значимият международен форум в областта на туризма, който се провежда в България. Сапарева баня участва в на

Посланикът на Полша: „Първото ми посещение в Русенския университет със сигурност няма да е последното“

//dariknews.bg/regioni/ruse/poslanikyt-na-polsha-pyrvoto-mi-poseshtenie-v-rusenskiia-universitet-sys-sigurnost-niama-da-e-poslednoto-2003695

Посланикът на Република Полша в Република България, Н. Пр. Кшищоф Краевски, посети днес Русенския университет. По време на среща с академичното ръководство той се запозна с историята и с възможностите за обучение в него. Ректорът, проф. Велизара Пенчева, представи факултетите и филиалите и разказа

ЕП одобри търговското споразумение с Канада

//dariknews.bg/novini/sviat/ep-odobri-tyrgovskoto-sporazumenie-s-kanada-2003699

Европейският парламент подкрепи споразумението за свободна търговия между Европа и Канада, известно като СЕТА.

Панорамен асансьор улеснява достъпа на хора с увреждания в Община-Гоце Делчев

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/panoramen-asansior-ulesniava-dostypa-na-hora-s-uvrezhdaniia-v-obshtina-goce-delchev-2003701

За удобство на гражданите от днес в сградата на Общината в Гоце Делчев работи панорамен асансьор. С него е осигурена достъпна среда до всички етажи на администрацията на хора с увреждания и двигателни затруднения. Асансьорът е реализиран по проект "Осигуряване на достъпна среда и ремонт на санитарн

Горд балканджия се нуждае от подкрепа в битката с неврологична болест

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/gord-balkandzhiia-se-nuzhdae-ot-podkrepa-v-bitkata-s-nevrologichna-bolest-2003691

Горд балканджия се нуждае от подкрепа в битката с неврологична болест.
 
36-годишният Христо Славов е родом от балканското градче Елена, но живее във Велико Търново заедно с жена си и двете им

Умни светофари за линейките в София

//dariknews.bg/novini/bylgariia/umni-svetofari-za-linejkite-v-sofiia-2003684

Задължително зелен сигнал на светофарите в София, когато преминава линейка.

Как държавата щ

Лидл България въвежда линия с продукти от български производители под името „Родна стряха“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058679

Лидл България въвежда линия с продукти от български производители под името „Родна стряха“Новата продуктова линия е продължение на дългосрочната политика на компанията да насърчава българското производство Лидл България пусна в продажба продукти от български производители под името „Родна стряха“. Въвеждането на продуктовата линия е продължение на дългосрочната политика на компанията за интензивно сътрудничество с българските

Кремъл започва да се притеснява от Тръмп

http://www.mediapool.bg/kremal-zapochva-da-se-pritesnyava-ot-tramp-news260197.html

През 2016 г. висш служител на руската администрация обясни пред група чужденци по следния начин защо правителството е решило да не отбелязва предстоящата 100-годишнина от болшевишката революция. Наистина революцията е повратна точка в историята на Русия, обясняваше той, наистина президентът Владимир Путин вижда днешна Русия като наследник едновременно и на царска, и на болшевишка Русия. Но честването на революция ще изпрати грешно послание към обществото. Днес Кремъл е твърдо против "смяната на режима", обясни той на гостите, и по тази причина няма желание да възхвалява 1917 г. Вместо това правителството планира да използва стогодишнината, за да обърне внимание на катастрофалните последици от прибягването до революции като средство за решаване на социалните и политическите проблеми. Това, което руското правителство очакваше най-малко, беше 2017 г. да го изправи лице в лице не с революция от миналото, а с революция от настоящето – радикалната смяна на режима, случила се в САЩ след изборната победа на Доналд Тръмп. Постигнатата чрез избори революция на Тръмп е тази, която пленява въображението и разпалва страховете на руските елити днес. Търсенето на разковничето към заплашителните и разнородни политически изблици на Тръмп се фокусира предимно върху неговата объркващо хаотична, отмъстителна, опростенческа, нарцистична, несигурна и на моменти склонна към самозаблуждение личност, изключения от което правят само теоретиците на конспирацията, готови да видят в него нещо като "Манджурския кандидат" (1) или марионетка на Кремъл. Повечето наблюдатели започнаха твърде късно да съзнават степента до която, прикрит зад маската на шоумен, Тръмп гледа на себе си като на революционер и бунтовник, чиято мисия е да разруши "стария режим" в Америка. Тактиката на Тръмп без съмнение е заета от класическите революционни наръчници. Управленският му стил е да всява шок и ужас и да разтърси Конгреса, улавяйки съперника си неподготвен, за да може да стабилизира собствената си позиция във войната срещу елита. Умишлено подклажданата от него крайна поляризация му дава възможност да избегне сключването на опортюнистичен алианс между елита на Републиканската и Демократическата партия в защита на конституционната система, което му гарантира, че опозицията ще остане до голяма степен безсилна. По думите на главния стратег на Белия дом Стивън Банън, Тръмп се позиционира като световен лидер на антиглобалисткото движение, което е антиелитно, антиинституционално, антилиберално и националистическо. "Днес ставаме свидетели" – посочва Банън пред "Вашингтон пост" – "на раждането на нов политически ред и колкото по-агресивни стават шепата медийни елити, толкова по-силен ще става този нов политически ред." Обсебени от страха от "цветните революции", руските политически стратези вероятно са по-добре подготвени от американските и европейските да осъзнаят радикалната природа на политическа промяна, сполетяла Вашингтон. И наистина, когато става дума за революцията на Тръмп, положението на руските политици наподобява това на германския Генерален щаб преди век. През 1917 г. правителството на Германия стига до заключението, че Германия ще има най-големи шансове да победи в Първата световна война, ако в Русия избухне революция. Затова и то разрешава на някои от водачите на болшевишката партия, сред които и Ленин, да преминат през Германия и да се завърнат в Русия. С надеждата, че евентуална революция в Русия ще извади страната от войната – и този план проработва. Ала в началото на 1918 г. правителството на Германия вече започва да се притеснява, че вирусът на революцията, чието разпространение в Русия то подмолно е стимулирало, може да се върне обратно и да погуби самата Германия. Разговорите ни с руските политици и експерти показват, че те вече изпитват подобни страхове и съмнения. Няма начин да разберем дали руската намеса е изиграла решаваща роля за победата на Тръмп. Но ще бъде честно да се посочи, че Кремъл видя в този резултат дар от Бога. Защото поне от 2011-2012 г., когато Русия беше свидетел на масови протести и особено след въстанието на украинския "Майдан" – събития, които бяха похвалени и насърчени от тогавашния държавен секретар Хилъри Клинтън – руските лидери бяха все по-убедени, че нейният избор ще бъде бедствие за Русия и че може да доведе отношенията дори до ръба на войната. Затова руснаците направиха, каквото можеха, за да предотвратят влизането на Клинтън в Белия дом. Ала макар и да приветстваха нейното поражение, те се оказаха напълно неподготвени за последвалата смяна на режима във Вашингтон. Сега, когато Тръмп е вече на власт, политическите елити в Москва престанаха да се радват. Признават, че положението на Русия твърде се е усложнило. Наистина изборът на Тръмп открива възможност за "нормализиране" на отношенията на Русия със Запада, започвайки с ограничаване или дори отпадане на санкциите. Този избор също така утвърждава много от идеологическите критики към либералния ред, защитавани от Русия, може би дори предвещава политически обрати, на които Москва отдавна се надява: от оттеглянето на Вашингтон от кризата в Украйна до разтрогването на Западния алианс от епохата на Студената война. Руснаците са доволни и от нерафинираните изказвания на Тръмп, които приемат като достоен за похвала отказ от американското лицемерие и снизходителност. Но революцията на Тръмп поставя началото на период на нестабилност и несигурност, включително и на вероятността от саморазрушителни търговски войни. Все още травмирано от разпадането на Съветския съюз, настоящото ръководство на Русия не изпитва глад към глобалната нестабилност. Освен това с влизането на Тръмп в Белия дом Путин загуби монопола върху геополитическата непредсказуемост. Умението на Кремъл да шокира света, поемайки инициативата и разрушавайки обичайните международни норми и правила, позволи на Русия да има по-голяма от полагащата й се роля в международните отношения и да нанася удари в по-тежка категория. А сега Путин трябва да поделя опасността от изваждането на света от равновесие с новия американски президент, който е значително по-могъщ от самия него. Повечето световни лидери очакват с притеснение каква ще бъде следващата стъпка на Тръмп, а не следващия ход на Путин. В същото време ползата от антиамериканизма като идеологическа патерица е все по-малка, след като американският електорат избра за президент човек, публично сочен за "марионетка на Путин." Днес Кремъл се опасява най-много от това Тръмп да не бъде свален или дори убит. Неговото падане, смятат вътрешни хора в Кремъл, би отприщило остра и двупартийна антируска кампания във Вашингтон. Парадоксът следователно се състои в това, че Путин е станал заложник на оцеляването и успеха на Тръмп. Това сериозно ограничава геополитическите възможности на Русия. Кремъл е напълно наясно, че демократите биха се възползвали от Русия, за да компрометират или дори свалят Тръмп, докато републиканските елити биха искали да използват Русия за обуздаването или дисциплинирането на Тръмп. Ала руското правителство се страхува не само от възможното падане на Тръмп, то се страхува и от евентуален завой към твърда антируска линия, която да позволи на президента да сключи мир с ястребите сред републиканските лидери в Конгреса. Забележително е, че в първия телефонен разговор между тях Путин се въздържа да оказва натиск над Тръмп за отмяна на санкциите или за спиране на американската подкрепа за Киев. Москва реши да игнорира и някои остри антируски изказвания на представители на новата администрация. Подновяването на сраженията в Източна Украйна може да изглежда като пример за обратното, но Кремъл се кълне, че виновно за това е правителството на Петро Порошенко, а целта му е да привлече вниманието на антируски настроените членове на американския Конгрес и да им даде силен аргумент срещу помирението на Тръмп с Путин. Във всеки случай Русия търси начини да успокои президента на САЩ, включително потвърждавайки отказа на Белия дом да признае, че посланик Сергей Кисляк е обсъждал отмяната на санкциите с Майкъл Флин (2) още преди встъпването в длъжност на Тръмп, както и оповестявайки готовност да обсъди исканото от Тръмп създаване на зони за сигурност в Сирия – предложение, което първоначално беше отхвърлено от руснаците. Управлението на Тръмп усложнява и отношенията на Москва с Китай и Иран. Москва има интерес от нормализиране на отношенията със Запада, но не и с цената на влизане във водена от Вашингтон антикитайска коалиция, каквато Тръмп изглежда склонен да създаде. Наред с това в Путинова Русия живеят 20 милиона мюсюлмани, поради което той не може да се поддаде на радикалната антиислямска реторика, възприета от Тръмп. Но особено опасно от гледна точка на Кремъл е, че някои националистически кръгове в Русия са очаровани от бунтовния подход Тръмп. През януари, за първи път след връщането си в Кремъл през 2012 г., Путин не беше най-често цитираното име в руските медии: изпреварен бе от Тръмп. И макар повечето от руските почитатели на Тръмп, като Александър Дугин, да остават лично лоялни на Путин, те също мечтаят за прочистването на глобалистките елити, които обитават съседните на президента кабинети. Всеки, прекарал известно време в Москва, веднага може да усети, че обикновените руснаци, за разлика от по-голямата част от европейците, изпитват изненадваща симпатия към Тръмп. Една от причините е, че те са изтощени от конфронтацията на Русия със Запада. Другата е, че те споделят циничната и граничеща с апокалиптичното представа на Тръмп за международния ред. Също като Тръмп и те никога не са вярвали, че има политика, от която да печелят всички заинтересовани. Но най-интересно е, че те сравняват Тръмп с ранния Борис Елцин – импулсивен, харизматичен, който се доверява само на семейството си и е готов да обстреля парламента, ако това ще му помогне да се утвърди във властта. Проблемът на Кремъл е в това, че Елцин беше революционен лидер, а Путин реши да посвети 2017 г. на осъждането, а не на честването на революциите. *Съавторът на статията Стивън Холмс е професор по право в Нюйоркския университет. Преподавал е политически науки и право в университетите Харвард (1979-1985), Чикагския университет (1985-1997) и Принстън (1997-2000). Главен редактор е на списание “East European Constitutional Review“ (1993-2003). Той е автор на книгите: Бенжамен Констан и създаването на модерния либерализъм, 1984; Анатомия на антилиберализма, 1993; Теория на либералната демокрация: желания и ограничения, 1995, Мантията на матадора: американският безразсъден отговор на тероризма, 2007. Заедно с Иван Кръстев подготвят книга, посветена на политическите процеси в Русия. _________ (1) Терминът обозначава човек, зомбиран от спецслужбите на вражеска държава, който трябва да изпълни специална мисия. По едноименния роман на Ричърд Кондън (1959) за съдбата на американски войник, пленен по време на Корейската война и върнат в САЩ с подобна мисия. Б.р. (2) Майкъл Флин, генерал-лейтенант от резерва и съветник по националната сигурност на Доналд Тръмп, подаде оставка след разкрития в медиите за споменатата "руска връзка". Б.р. **Коментара е публикуван на Портал "Култура"

Кметът на Карнобат с разумно предложение как да няма снежни барикади на АМ "Тракия"

https://www.actualno.com/burgas/kmetyt-na-karnobat-s-razumno-predlojenie-kak-da-njama-snejni-barikadi-na-am-trakija-news_593969.html

Изход от вечните проблеми със снегонавяванията, които блокират движението по източната част на автомагистрала „Тракия” предложи кметът на община Карнобат Георги Димитров. Г-н Димитров призова Министерството на земеделието и Пътната агенция да разрешат на местнит

Силен старт за О'Съливан в Кардиф

http://offnews.bg/news/n_1/n_647231.html

Рони О'Съливан направи много силно начало, като победи Том Форд с 4:1 в първия кръг на Откритото първенство по снукър на Уелс, което се провежда в Кардиф. Форд спечели първата партия в Моторпойнт Арена със солидни мини-серии, но Ракетата отвя съперника си с поредица топ брейкове и в последствие взе и следващите две партии. Това е едва втори сблъсък между тях в ранкинг системата след Гран при през 2007 година (4:3 за О'Съливан), което също се проведе в Шотландия. О'Съливан, който е четирикратен победител в този турнир, защитава титлата си от миналата година. Във втория кръг на Откритото първенство Рони О'Съливан ще срещне Марк Дейвис, който в първия кръг елиминира Ли Хан с 4:2.

Стабилна януарска инфлация в България

http://www.mediapool.bg/stabilna-yanuarska-inflatsiya-v-bulgaria-news260196.html

След единадесет поредни месеца на дефлация и лек ръст на потребителските цени през декември 2016 г., в първия месец на 2017 г. националната статистика отчита солидна инфлация от 1.3 на сто спрямо предходния месец и ръст от 1.4 процента в сравнение с януари 2016 г. Така средногодишната инфлация за периода февруари 2016 - януари 2017 г. спрямо същото време година по-рано е минус 0.7%, съобщиха от НСИ в сряда. Най-голямото поскъпване на цените през януари се отчита при храните и безалкохолните напитки - с 3.5%, транспорта – с 1.1 на сто, жилища, вода и горива – с 0.8 процента, ресторанти, култура и развлечения – с 0.5%, образование – с 0.3 процента, и при алкохола и тютюневи изделия - с 0.2%. В периода са поевтинели облекла и обувки - с 2.8%, съобщения – с 0.7%, мебели, домакински уреди и поддръжката на дома – с 0.1%. При храните през януари най-много са поскъпнали пресните зеленчуци – с близо 28 процента, картофите – с 10%, месни и млечни продукти, минимален ръст при зрелия боб, олиото, бирата и шоколада. Поевтинели са кайма, макаронени изделия, чай, какао, вина и газирани напитки. При нехранителните продукти най-съществено е поскъпването при въглищата – с над 9 процента, топлоенергията, горивата и хотелските почивки. Паднали са съществено – с 10 на сто, самолетните билети, кино и театър и пакетните телевизионни услуги, отчита НСИ. Хармонизираният индекс на потребителските цени за януари 2017 г. спрямо декември 2016 г. сочи инфлация от 0.7%, а годишното поскъпване на живота спрямо януари 2016 г. е 0.4 процента. Най-потърпевши от поскъпването са хората с най-ниски доходи, тъй като за продуктите в т.нар. малка кошница инфлацията е 2.1 процента. При хранителните продукти увеличените на цените е 3.8 процента, при нехранителните – с 0.6 на сто, а при услугите няма промяна.

Дела за измама се точат по 14 г., прекратяват ги по давност

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058574

Дела за измама се точат по 14 г., прекратяват ги по давностИнспекторатът към ВСС откри пет дела за измама, точели се по 13-14 г. и прекратени поради изтекла давност. Това стана при проверка на 139 заявления за нарушаване правото на гражданите на разглеждане и решаване на делата в разумен срок. Проверката е извършена между 1 октомври – 31 декември 2016 г. Едно от делата е продължило 14 години,

Рязко поскъпване на апартаментите в Банско

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277056_%D0%A0%D1%8F%D0%B7%D0%BA%D0%BE+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BA%D1%8A%D0%BF%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2+%D0%91%D0%B0%D0%BD

 Сериозен интерес към пазара на ваканционни имоти в Банско през последните два месеца вдигна цените на апартаментите в курорта.

От октомври до момента средната цена на закупените апартаменти нараства до 32 000 евро при стойности от 443 евро на квадратен метър, което е увеличение от над 120 евро на кв. м спрямо третото тримесечие на настоящата година. Това показват данни на агенция Bulgarian Properties за тенденцията при имотите в ски курортите у нас.

40% ръст на продажбите в ски курортите

„Предпочитанията на купувачите в Банско се изместват от едностайни към двустайни и тристайни апартаменти“, обясни пред „Труд“ изпълнителен директор на агенцията Полина Стойкова. По думите й тази година е изключително активна за имотния пазар в ски курортите с ръст от около 40% на продажбите на годишна база.

„Интересът и покупките на имоти в зимните курорти тепърва ще се засилва със старта на активния сезон и като цяло очакванията ни са за един върхов сезон за последните 10 години по отношение на обем продажби и атрактивност на имотите“, казва още тя.

32 000 евро средна цена, търсят двустайни и тристайни 

По данни на компанията Боровец продължава да е най-скъпият ски курорт  – средната цена за 3-тото тримесечие на база реални сделки е 570 евро/кв. м, а средната покупна цена е 36 800 евро. 100% от покупките на имотите там в момента са от българи, преобладава търсенето на двустайни апартаменти в самия курорт.

„В Пампорово, за разлика от другите два курорта, през 2016 г. наблюдаваме спад в интереса и реализираните продажби. Там имаше оживление през 2015 г., което отслабна през 2016 г.“, коментира Стойкова. По думите й в курорта все още има изгодни оферти на цени между 10 000 и 20 000 евро.

Британците продължават да са най-голямата група чуждестранни купувачи в ски курортите, а по морето не може да се дефинира преобладаваща група. През тази година има засилване на интереса на купувачи от съседни страни и страни от бившия социалистически блок като Румъния, Сърбия, Чехия, Гърция, Македония, Украйна, Молдова, наред с купувачи от страни от ЕС, а също и САЩ и Канада.

 

Здравеопазването: Наливаме пари в пробита кофа

http://offnews.bg/news/n_1/n_647245.html

Години наред ни обясняваха, че здравеопазването е "недофинансирано" и затова е зле. Години наред увеличаваме и увеличаваме разходите за здравеопазване и стигнахме до сегашното положение: Според Евростат имаме най-големи здравни разходи от всички нови страни членки на ЕС - повече от Чехия, повече от Унгария, повече от Полша, повече от балтийските страни, повече от Хърватия, дори повече от Гърция и Кипър. Къде са резултатите, обаче? Увеличихме в пъти разходите за здравеопазване - увеличи ли се качеството в пъти? Не. След като имаме най-много разходи за здравеопазване сред новите страни членки, имаме ли най-добрата здравна система сред новите страни членки? Отговорът е не. Наливането на пари в пробита кофа не носи резултат. Без реформи положението няма да се подобри. Вместо реформи, днес шефът на здравната каса предложи... да дадем още пари!? В същия тон е и здравният министър. Не казват нито една дума как ще се спре източването и какви реформи ще правят. Само искат пари. Съжалявам, но това не е сериозно. За глупаци ли ни вземат? Мнението на икономиста Георги Ангелов от Института за пазарна икономика е публикувано на профила му във фейсбук.

Инфлационният натиск у нас се усилва в началото на годината

http://econ.bg/Новини/Инфлационният-натиск-у-нас-се-усилва-в-началото-на-годината_l.a_i.737417_at.1.html

Инфлацията в България нарасна през януари с най-солидно темпо от средата на 2013-а година, показват данни на Националния статистически институт...

Служебният кабинет смени още 7 областни управители

http://www.cross.bg/ypraviteli-oblastni-oblastnite-1534763.html

/КРОСС/ Служебното правителство смени още 7 областни управители, съобщи говорителят на Министерски съвет Ирина Белчева, цитирана от Дарик радио. Днес е било решено да бъдат сменени областните управители в Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен, Перник, Видин, Габрово. Причината е, че през последната седмицата те са пратили молби за отпуска, тъй като искат да участват в предстоящата кампания. Според служебния кабинет това би поставила под съмнение честността на изборите и затова се наложило смяната им. Новата рокада идва след като миналата седмица бяха сменени 14 областни управители. Говорителят на МС уточни, че след смяната на 14 областни управители служебният премиер Герджиков е нямал намерение да прави повече промени. "Работата с областните управители е много важна. Ето защо от следващото заседание на Министерски съвет премиерът Огнян Герджиков въвежда практиката двама областни управители, на ротационен принцип, да присъстват и след това да се срещнат с министър-председателя и с кабинета, за да обсъдят хода на подготовката на изборите и също така да съобщят каква е ситуацията в областта, за която отговарят", обясни Белева. "Министър-председателят нямаше намерение да прави повече промени в областните управители. През последната седмица в Министерски започнаха да постъпват молби за неплатен отпуск от страна на областни управители, поради желанието им да се включат в партийните листи на предстоящите парламентарни избори", коментира тя

Бездомник с изгаряния след пожар в Кесарево, опитал да гаси сам

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058588

Бездомник с изгаряния след пожар в Кесарево, опитал да гаси сам30-годишен бездомник е получил изгаряния, след като опитвал сам да потуши пожар в къща, в която се самонастанил. Инцидентът станал около 4 часа призори в сряда в стражишкото село Кесарево. Съседи забелязали, че от постройката се извива гъст дим и се притекли на помощ. Те незабавно подали сигнал на тел.

Ще бъде сменен шефът на Селскостопанската академия

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2017/02/15/2918702_shte_bude_smenen_shefut_na_selskostopanskata_akademiia/?ref=rss


Министърът на земеделието Христо Бозуков, който е бил председател на Селскостопанската академия, ще поиска оставката на сегашния й ръководител проф. Тотка Трифонова и предполага, че ще има и други кадрови промени в системата.

"Бях нарочен, че при мен е едва ли не дъжд от оставки. Но вече гледам, че моите колеги значително ме изпреварват", казва той в интервю за "24 часа" и припомня, че досега е приел само две оставки - на шефа на фонд "Земеделие" Румен Порожанов, поискана от...

Могерини: Европа ще има „нови отношения” със САЩ

http://www.moreto.net/novini.php?n=344123

Политическият конфликт в САЩ е заплаха за стабилността по света. Това предупреди шефът на ЕС за външната политика Федерика Могерини, цитирана от "Политико". "Никога не съм виждал САЩ толкова поляризирани, толкова разделени и така доведени до конфликт", каза Могерини в интервю за "Ди Велт", имайки предвид посещението си във Вашингтон в средата на този месец.

Юсейн Болт изравни рекорда за най-много спортни награди "Лауреус"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/15/2918700_jusein_bolt_izravni_rekorda_za_nai-mnogo_sportni/?ref=rss


Осемкратният олимпийски шампион Юсейн Болт и носителката на четири златни медала от игрите в Рио де Жайнеро Симон Байлс спечелиха наградите "Лауреус" за най-добър спортист и най-добра спортистка на 2016 г.

Ямайският спринтьор печели отличието за четвърти път след 2009, 2010 и 2013 г., като по този начин се изравни с рекордьорите Роджър Федерер и Серена Уилямс.

През миналата година в Рио Болт направи трети пореден златен олимпийски требъл.

За около половин година...

През януари годишната инфлация достига най-високо ниво от 3 и ½ години

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/prez-ianuari-godishnata-inflaciia-dostiga-nai-visoko-nivo-ot-3-i--godini--234057/

Причината е преди всичко студеното време, като цените на отоплението, горивата и пресните зеленчуци отчитат най-силни ръстове

Говорител на правителството: Необходимият брой машини не може да бъде осигурен за изборите

https://www.actualno.com/politics/govoritel-na-pravitelstvoto-neobhodimijat-broj-mashini-ne-moje-da-byde-osiguren-za-izborite-news_593966.html

Направено проучване от правителството към този момент не дава достатъчно основания да смятаме, че необходимият брой машини може да бъде осигурен за изборите. Това заяви говорителят на служебния кабинет Ирина Белчева. „В хода на ангажимента си като координиращ орган по

Кабинетът смени още 7 областни управители

http://offnews.bg/news/n_1/n_647244.html

Служебното правителство сменя още 7 областни управители, тъй като се включват в партийни листи, съобщи говорителят на Министерския съвет Ирина Белчева.  Ще бъдат сменени областните управители на Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник. Преди седмица кабинетът смени 14 областни управители. Като причина за уволненията беше посочено желанието за честно проведени избори.  "Министър-председателят нямаше намерение да прави повече промени в областните управители. През последната седмица в Министерски започнаха да постъпват молби за неплатен отпуск от страна на областни управители, поради желанието им да се включат в партийните листи на предстоящите парламентарни избори", коментира тя, като подчерта, че това би поставило под въпрос честността и прозрачността на проведените избори в тези области. "Ето защо ще има 7 смени на областни управители. Няма как да има честни избори, ако областният управител е в листата на някоя от партиите", посочи Белчева.  "Работата с областните управители е много важна. Ето защо от следващото заседание на Министерски съвет премиерът Огнян Герджиков въвежда практиката двама областни управители, на ротационен принцип, да присъстват и след това да се срещнат с министър-председателя и с кабинета, за да обсъдят хода на подготовката на изборите и също така да съобщят каква е ситуацията в областта, за която отговарят", допълни говорителят на Министерския съвет. 

Kaufland България откри 11-я хипермаркет в София

https://www.actualno.com/sofia/kaufland-bylgarija-otkri-11-ja-hipermarket-v-sofija-news_593965.html

Зарядна станция за електромобили, до 70% български стоки в определени продуктови групи, постоянен биоасортимент и продукти от азиатската, руската и турската кухня предлага новият магазин. Магазинът се намира на бул. "Ген. Тотлебен" 36, а потребителите могат да избират от над 2

Кремъл: Наши територии не връщаме, Крим е на Русия

http://offnews.bg/news/n_1/n_647242.html

"Ние свои територии не връщаме. Крим е територия на Русия". Това заяви говорителят на руското Министерство на външните работи Мария Захарова по повод изказването на говорителя на Белия дом Шон Спайсър, според което президентът Доналд Тръмп очаква Русия да върне Крим на Украйна.  Говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, посочи, че Русия ще продължава да полага усилия за деескалацията на конфликта в Украйна и има намерение търпеливо и последователно да разяснява на партньорите си, в това число и на САЩ, причините за това Крим да е част от Русия.  Темата за връщането на Крим не се обсъжда и няма да се обсъжда, подчерта Песков, цитиран от РИА Новости.  Председателят комисията по международните отношения в Държавната дума Леонид Слуцкий пък посочи, че очакванията за подобряване на отношенията със САЩ след идването на новия президент са били завишени.  Възможността за рестартиране на отношенията с Америка не е зачеркната, но подобно изказване, подобно на студен душ, пресича някои наши прибързани и завишени очаквания по отношение на Тръмп и неговия екип, коментира Слуцкий пред журналисти.  По думите му се очаква отношенията между Москва и Вашингтон да се подобряват, но това ще отнеме много време, тъй като антируските настроения в САЩ са много силни.  В рамките на предизборната си кампания Тръмп обяви, че след избирането си е готов да разгледа въпроса за признаване на Крим като част от Русия, както и за отмяна на санкциите против Москва. 

Къде работят архитектите?

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6058604

Къде работят архитектите?Творбите на най-известните в света архитекти са ясно видими и широко обсъждани. Но къде творят самите те? Да покаже офисите на някои от тях се заема Марк Гудуин. Самият той е един от най-известните архитектурни фотографи, а идеята му да покаже работната среда в прославени студиа се нарича Archmospheres.

Задържаха наркодилър в Силистра

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058592

Задържаха наркодилър в СилистраСлужители на сектор "Криминална полиция" при РУ-Силистра са задържали мъж, разпространявал наркотични вещества, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирана от БТА. Полицейската операция е проведена вчера на територията на областния град и е резултат на предварителна оперативна работа. На обществено място криминалистите са задържали "в момент

Литва забрани телесните наказания на деца

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2017/02/15/2918676_litva_zabrani_telesnite_nakazaniia_na_deca/?ref=rss


Литовският парламент одобри пълна забрана на телесното наказание на деца. Законова поправка в този смисъл беше приета без нито един глас против от депутатите в долната камара на парламента.

Гласуването се състоя месец след смъртта на четиригодишно момченце, пребито до смърт от майка си и приятеля ѝ. Случаят потресе хората в малката балтийска държава. Проби показали, че двамата са използвали метамфетамини, преди да посегнат на детето.

Депутатката Довиле Шакалене...

Задържан е българин по подозрение, че е участвал в трафик на мигранти

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/15/2918694_zadurjan_e_bulgarin_po_podozrenie_che_e_uchastval_v/?ref=rss


Гранични полицаи са задържали български гражданин, заподозрян в съучастие към незаконно преминаване на чужди граждани в страната. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Във вторник вечерта, около 22.15 часа, при обход на гранична пирамида близо до село Воден граничните полицаи на Гранично полицейско управление Болярово са забелязали следи от преминаване на хора.

Веднага е сформирана оперативна група и в хода на започналите оперативно-издирвателни действия в района на селото...

Хелзинкският комитет заведе в Страсбург шесто дело за дете с увреждания от дом

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/15/2918699_helzinkskiiat_komitet_zavede_v_strasburg_shesto_delo/?ref=rss


Българският хелзинкски комитет (БХК) заведе в Европейския съд по правата на човека шесто дело за лишено от родителски грижи дете с увреждания, на което е причинена тежка телесна повреда, съобщиха от организацията. Случаят е от 2003 година, когато Димитър Росенов (на две години и осем месеца тогава) губи единствената си функционална ръка, тъй като другата е парализирана по рождение.

Тя е ампутирана до лакътя поради некроза, причинена от продължителното ѝ пристягане с ръкавица и...

Доларът е надценен, твърдят експерти

http://econ.bg/Новини/Доларът-е-надценен-твърдят-експерти_l.a_i.737416_at.1.html

Според анкета направена от Bank of America Merrill Lynch Global Fund Manager, според голям процент от инвеститорите, дали мнението си през февруари,...

Млад мъж клал приятеля си, той починал в съня си от кръвозагуба във Врачанско

https://www.24chasa.bg/region/article/6058586

Млад мъж клал приятеля си, той починал в съня си от кръвозагуба във ВрачанскоДни след разиграла се кървава драма във врачанското с. Гложене 36-годишен мъж бил открит заклан в апартамента си. Съдебните медици установили, че Христо Валентинов починал от кръвозагуба. Според запознати Валентинов бил в жилището си със свой приятел на разпивка, но в един момент между тях възникнал скандал.

Приемат заявления за гласуване по настоящ адрес във Варна до 11 март

http://www.moreto.net/novini.php?n=344117

До 11 март е срокът за вписване на избирател в списък по настоящ адрес. Това припомнят от Районната избирателна комисия във Варна, научи Moreto.net. До същата дата жители на морската столица могат да заявят желание за гласуване в подвижна избирателна кутия.

Разследват полицаи за прикриване на побой над служител на фирма за бързи кредити

http://www.cross.bg/proverka-burzi-smolyan-1534762.html

/КРОСС/ Районна прокуратура-Смолян извършва проверка за действията на служители на РУ на МВР-Смолян по повод подаден сигнал за упражнено насилие спрямо длъжник на фирма за бързи кредити, предадоха от пресслужбата на Прокуратурата. На 17 септември 2016 г. трима мъже, представители на фирма за бързи кредити, се срещнали с 51-годишен мъж от гр. Смолян, който бил забавил последното плащане по вноска. Тримата наобиколили длъжника и го наплюли, след което той обещал да се издължи. Малко по-късно го пресрещнали пред дома му, където един от тях му ударил два шамара. По случая бил подаден сигнал в РУ на МВР-Смолян. След извършена проверка на един от извършителите е било наложено административно наказание - глоба от 100 лева по Наредба №1 за опазване на обществения ред на Община Смолян. Материалите по делото не били докладвани в прокуратурата. С решение от 9 февруари 2017 г. Районен съд-Смолян е отменил административната санкция по наказателното постановление с наложена глоба от 100 лева, след като е обжалвана от един от извършителите. Мотивът е, че е недопустимо да се налага административно наказание за извършено престъпление. Материалите, касаещи случая, са изискани от Районна прокуратура-Смолян и незабавно след получаването им е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по 213а, ал. 2, т. 2 от Наказателния кодекс - опит за изнудване, придружен с причиняване на лека телесна повреда. Във връзка с констатациите по този случай районният прокурор на гр

Единственият ефект от мултивитамините е, че правят урината ви скъпа, казва австралийски експерт

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2017/02/15/2918656_edinstveniiat_efekt_ot_multivitaminite_e_che_praviat/?ref=rss


За здрав човек няма абсолютно никакъв смисъл да пие мултивитамини и хранителни добавки. От тях има полза, когато са установени конкретни дефицити и дисбаланс в организма, но всички останали хора, които ги приемат "за здраве", дават пари напразно и ефектът може да се види само в урината им.

Това казва Майкъл Ганън, председателят на Австралийската асоциация на медиците, цитиран в "Гардиън". Според официалните данни за Австралия седем от десет души пият витамини и добавки, но...

Berkshire Hathaway е увеличила 4 пъти дела си в Apple в края на 2016 г.

http://www.investor.bg/sasht/337/a/berkshire-hathaway-e-uvelichila-4-pyti-dela-si-v-apple-v-kraia-na-2016-g-234054/

Според регулаторен отчет компанията е повишила и седем пъти участието си в четирите най-големи американски авиокомпании

Чичо Тони и Рафа Надал се разделят

http://offnews.bg/news/n_1/n_647240.html

След дългогодишна и успешна съвместна кариера Тони Надал и племенника му Рафаел Надал се разделят. Чичо Тони няма да е треньор на бившия №1 в света Рафа Надал от 2018 г. Испанецът ще се оттегли, оставяйки племенника си в "добри ръце". "Когато пътувахме до Австралия, вече бях взел решението си", каза Тони Надал през испанския вестник "El Español". "Напоследък си мислех, че става по-трудно и по-трудно. Споделих решението си със съпругата си. Сега имам възможността да бъда треньор в академията (на Рафа Надал), нещо, което ме прави много щастлив. Карлос Моя ще се погрижи перфектно за Рафаел." Когато си тръгнахме от Мелбърн (където се провежда Откритото първенство на Австралия - бел. ред.), не го казах на Рафел, но се сбогувах с всички, защото знаех, че съм там за последен път (като треньор на Надал). Сбогувах се с шофьора - човекът, който винаги се е грижил за нас там, с турнирния директор, споделя Тони Надал. Той обяснява, че решението е основно свързано с изтощителния живот на постоянни пътувания, желанието да прекарва повече време със семейството си и вълнението да има сериозна роля в академията в Манакор (родния град на Надал), където ще може да тренира бъдещи тенис звезди. "Мислих много за това. Сега е правилното време да го направя. Знам колко съм възрастен, години след години съм пътувал по света, познавам напрежението и стреса, които носят със себе си турнирите. Сега съм развълнуван да бъда в академията. Оттеглям се, но Рафаел е в добри ръце. Сега ще направя всичко, за да вземем възможно най-много от 2017 година. Беше много дълго пътуване. Ако вместо племенника ми тренирах някой друг, отдавна щях да съм се оттеглил", казва още Тони Надал. Той уверява, че винаги ще се отзовава, ако екипът на Надал има нужда от помощта му.

Герджиков поиска още 7 областни управители да бъдат сменени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058576

Герджиков поиска още 7 областни управители да бъдат сменениСлужебният премиер Огнян Герджиков е предложил смяната на още 7 областни управители на днешното заседание на кабинета, съобщи говорителката на правителството Ирина Белчева. След отмяната на 13 управители преди седмица премиерът нямаше намерение да освобождава още, но междувременно постъпиха молби за неплатен отпуск заради включително в кандидат

Митничари хванаха вино и ракия на Трифон Зарезан

//dariknews.bg/regioni/haskovo/mitnichari-hvanaha-vino-i-rakiia-na-trifon-zarezan-2003679

9740 л вино и 148 л ракия задържаха митничари при проверка на два обекта в района на Харманли, точно на Трифон Зарезан . След контролирана покупка е установено, че физическо лице държи в лек автомобил и продава наливна ракия без документи за платен акциз.

С друга контролирана покупка в

Ще се закриват ли варненски училища?

//dariknews.bg/regioni/varna/shte-se-zakrivat-li-varnenski-uchilishta-2003680

Страховете, че ще бъдат закривани училища във Варненска област, са напразни. Оптимизацията е в съответствие с демографските тенденции и социално напрежение няма да има. Това увери началникът на Регионалното управление по образованието (РУО) Венцеслава Генова при представяне на проекта за държавен п

Обявен е конкурс „Съкровищата на ПП „Русенски Лом”

//dariknews.bg/regioni/ruse/obiaven-e-konkurs-sykrovishtata-na-pp-rusenski-lom-2003685

Дирекция на Природен парк „Русенски Лом“ обявява конкурс посветен на „Седмицата на гората“, която ще се проведе между 3 и 9 април 2017 г. За тема е избрана „Съкровищата на Природен парк „Русенски Лом“. В него са поканени да участват младежи от 5 до 18 години. Предвидени са 3 категории: І.Рисунка з

Верижна катастрофа в Унгария с участието на румънски автобус, в който има българи

//dariknews.bg/novini/sviat/verizhna-katastrofa-v-ungariia-s-uchastieto-na-rumynski-avtobus-v-kojto-ima-bylgari-2003681

Петима души са загинали, а 12 са ранени при пътно-транспортно произшествие днес на територията на Унгария, близо до границата с Румъния при ГКПП Нъдлак, съобщават ТАСС и Аджерпрес.

Шестнайсет превозни средства са катастрофирали в условия на гъста мъгла, сред които регистриран в Румън

Мелания Тръмп ще запази градината на Мишел Обама

//dariknews.bg/novini/liubopitno/melaniia-trymp-shte-zapazi-gradinata-na-mishel-obama-2003682

Първата дама Мелания Тръмп каза чрез своя говорителка, че ще запази градините на Белия дом, особено "кухненската" градина на Мишел Обама, съобщи Асошиейтед прес.

Мишел Обама засади градината през 2009 г. в рамките на

В Банско отбелязаха Деня на любовта с музикално-поетична вечер

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/v-bansko-otbeliazaha-denia-na-liubovta-s-muzikalno-poetichna-vecher-2003683

С рози, сърца и свещи бе преобразена тържествената зала на читалището в Банско в романтично пространство, съответстващо на Празника на виното и любовта – 14 февруари. С музикално-поетичната вечер под надслов „Любовта, без която не можем” самодейците към културното средище в курорта подариха на всич

Започват масови проверки на скиори и сноубордисти

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277055_%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BE%D1%80%D0%B8+%D0%B8+%D1%81%D0%BD%D0%B

 Започва национална кампанийна проверка „Безопасни зимни спортове 2017“, съобщиха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Инспекторите ще проверяват каски за скиори в алпийски дисциплини и за сноубордисти, които се предлагат в търговката мрежа в големите градове и зимните курорти.

Каските за скиори и сноубордисти са един от най-важните лични предпазни средства при практикуване на зимни спортове. Те гарантират безопасността на потребителя от евентуални травми на главата.

Данните показват, че следствие на контрола значително намаляват случаите на несъответствия. През 2015 г. инспекторите са констатирали, че около 42 на 100 от проверените каски са не отговарят на изискванията за тях. За девет от тях ДАМТН е издала заповеди за спирането им от разпространение и изтеглянето им от пазара.

През 2016 г. са проверени 134 вида каски, които са се предлагали на българския пазар. От тях около 28 % или 37 вида са били с констатирани несъответствия. Само за 2 модела се е наложило спирането им и изтеглянето им от пазара.

Сред най-честите нарушения, които инспекторите са установили през изминалите две години, са липса на превод на български език на задължителни информационни текстове, които трябва да са нанесени трайно на всяка каска.

Слабата йена окрили Nikkei

http://www.investor.bg/aziia/336/a/slabata-iena-okrili-nikkei--234052/

Акциите на Toshiba поевтиняха с близо 9% на фона на притесненията за финансовите резултати на компанията

Нагла кражба на дарения за болно дете

https://vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/nagla-krazhba-na-dareniia-za-bolno-dete-6065494

В същото време родителите на малката Алекс от много месеци водят борба с Фонда за лечение на деца в чужбина

Спряха водата на няколко района в Бургас заради аварийна ситуация

https://www.24chasa.bg/region/article/6058575

Спряха водата на няколко района в Бургас заради аварийна ситуацияАварийна ситуация по деривация „Камчия“ преустанови водоподаването в Бургас. Това съобщиха от водоснабдителното дружество. Текущите аварии засягат районите на Со – МАТ, разпределителна гара – Бургас, в района до сградата на Топлофикация, кв „Долно езерово“ на ул. „Петко Д. Петков“ и кв. „Лозово“. Нарушенията се очакват да продължат и след 16.

Съдът отхвърли жалбите срещу регистрацията на коалиция "Движение Да, България"

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/02/15/2918671_sudut_othvurli_jalbite_sreshtu_registraciiata_na/?ref=rss


Върховният административен съд отхвърли като процесуално недопустими четирите жалби, подадени срещу решението на ЦИК за регистрация на коалицията "Движение Да, България".

Според Изборния кодекс в съда може да се атакуват само отказите за регистрация от страна на ЦИК.

Определението на съда е окончателно.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Борисов, Цветанов, Дончев и Горанов ще водят по две депутатски листи на ГЕРБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/15/2918665_borisov_cvetanov_donchev_i_goranov_shte_vodiat_po_dve/?ref=rss


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заместникът му в партията Цветан Цветанов, бившият вицепремиер по еврофондовете Томислав Дончев и бившият финансов министър Владислав Горанов ще водят по две кандидатдепутатски листи на ГЕРБ.

Като партиен лидер Борисов ще застане начело на листите в 25 многомандатен избирателен район (МИР) в София и в Пловдив-град, обяви Цветанов пред БНТ.

Цветан Цветанов ще води листите в Благоевград и във Велико Търново, Томислав Дончев в 23 МИР в София и в...

Китай го направи: Ето го най-големият хидроплан в света

http://offnews.bg/news/n_1/n_647237.html

Гигантският китайски хидроплан AG600 вече е преминал тестове на двигателите и се очаква да направи първия си полет през първата половина на тази година. Това обяви държавната информационна агенция в Поднебесната империя "Синхуа". През последните години Пекин развива изключително активна програма в областта на самолетостроенето, която е част от новия подход на китайските власти за повече категоричност при териториалните спорове в Южнокитайско море. Изследванията и разработките на нова военна техника обаче сериозно притеснява както държавите от Азиатско-тихоокеанския регион, така и Вашингтон. Китайската корпорация за авиационна индустрия (AVIC) е отделила почти 8 години за AG600. Машината е приблизително с размерите на Боинг 737 и официално е предназначена за извършване на морски спасителни операции и битка с горските пожари. До момента интерес към мегахидроплана е заявен от 17 клиенти, съобщава Синхуа без да даде допълнителни подробности. Самолетът може да лети на разстояние до 4500 км, а максималната му маса при излитане е 53,5 тона. През миналата година Пекин вече впечатли с премиерата на своя невидим изтребител "Ченгду J-20". AVIC въведе и нов голям транспортен самолет.

2-годишното дете, което беше пребито, излиза от детската реанимация в Пирогов”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6058559

2-годишното дете, което беше пребито, излиза от детската реанимация в Пирогов”2-годишното дете, което беше докарано в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” от Ихтиман, днес излиза от детската реанимация на спешната болница, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение. Момченцето е контактно и общото му състояние е задоволително. Това позволява детето да бъде изведено от реанимацията на „Пирогов” и преместено за лечение в детската

Предозиране: Ако сирийското семейство остане в Елин Пелин и ако някой тегли кибрита и то изгори

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/15/2918669_predozirane_ako_siriiskoto_semeistvo_ostane_v_elin/?ref=rss


Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или техните пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурдите на предизборната кампания без претенции за изчерпателност, но продължава и след това с нови сюжети, включително и извън държавното управление.

Следва част от интервюто на лидера на НФСБ, част от коалицията "Обединени патриоти", Валери Симеонов пред сутрешния блок на...

Служебният кабинет смени още 7 областни управители

https://www.actualno.com/politics/slujebnijat-kabinet-smeni-oshte-7-oblastni-upraviteli-news_593959.html

Служебното правителство смени още 7 областни управители. Новата рокада идва след като миналата седмица бяха сменени 14. Днес беше решено да бъдат сменени областните управители в Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен, Перник, Видин, Габрово. Причината е, че през последната

СГП привлече обвиняем за убийство в района на язовир Искър

https://www.actualno.com/society/sgp-privleche-obvinjaem-za-ubijstvo-v-rajona-na-jazovir-iskyr-news_593958.html

С постановление на прокурор при Софийска градска прокуратура, е привлечен като обвиняем С. Стоилов (38 г.) за умишлено убийство на мъж в столицата – престъпление по чл. 115 от НК., и му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ до 72 часа, съобщиха от прокура

Премиерът Александър Вучич ще се кандидатира за президент на Сърбия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/02/15/2918663_premierut_aleksandur_vuchich_shte_se_kandidatira_za/?ref=rss


Премиерът на Сърбия Александър Вучич ще бъде кандидатът на Сръбската прогресивна партия за президент.

Той е бил избран единодушно от ръководството, окончателното решение ще бъде взето от главния комитет на партията в петък, пишат сръбски медии, цитирани от БТА.

И да стана президент, и да не стана, със сигурност вече няма да бъда премиер, каза той. Вучич коментира пред сръбската държавна телевизия РТС, че решението на председателството на партията да го предложи за...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване