Ползите и вредите от СЕТА за България

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/polzite-i-vredite-ot-seta-za-bylgariia-234137/

Очакват се 12 млрд. евро годишно повече печалби за европейския бизнес, твърди евродепутатът Емил Радев

Българският парламент е образ на българското общество

http://www.cross.bg/obraz-bulgarskiyat-izbirame-1534896.html

/КРОСС/ "Българският парламент е образ на българското общество. Ние постоянно се залъгваме, че понеже става някаква голяма машинация, там отиват някакви кофти хора, а ние, които ги избираме, сме много хубави. Не е вярно това, ние избираме хора по свой образ и подобие. Истината е, че ние не харесваме себе си. И като се видим как изглеждаме отвън казваме "а-а-а, не може да бъде". Не! Може да бъде! Това е истината". Така секретарят на политическия съвет на Реформаторския блок Даниел Вълчев отговори по БНТ на въпроса защо парламентът прави лоши закони.

7 секс тайни, които жените трябва да знаят

https://www.actualno.com/curious/7-seks-tajni-koito-jenite-trjabva-da-znajat-news_594208.html

1. Мъжете мислят за секс... ежедневно Повечето мъже мислят за секс най-малко веднъж на ден, в сравнение с едва 1/4 от жените. Освен това мъжете фантазират за секс почти два пъти по-често, отколкото жените и техните фантазии са много по-разнообразни. Също така по-често си мислят з

Българка, пострадала при катастрофата в Унгария, проговори от болницата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060874

Българка, пострадала при катастрофата в Унгария, проговори от болницатаБългарите, които вчера пострадаха при верижна катастрофа в Унгария, са в стабилно състояние, но някои от тях още не са контактни. Основната версия за катастрофата засега е гъстата мъгла, съобщава Нова телевизия. Калинка Савова е една от тежко пострадалите при инцидента. Тя вече е контактна. Жената сподели, че е пътувала към Горна Оряховица.

Варненски съветник поиска временно да спре продажбата на общински жилища

http://www.moreto.net/novini.php?n=344219

Общинските жилища временно да не могат да бъдат продавани. За това настоява общинският съветник Григор Григоров, който е внесъл предложение за промени в Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди на гражданите, настаняване и продажба на общински жилища.

ГЕРБ: Със СЕТА отпадат визите за Канада

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277089_%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91%3A+%D0%A1%D1%8A%D1%81+%D0%A1%D0%95%D0%A2%D0%90+%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%82+%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B7%D0%B0+%D0%9A%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B0

 България извлече възможно най-доброто от ратифицирането на СЕТА - отпадане на визите за Канада, смята ГЕРБ.

България извлече възможно най-доброто от ратифицирането на СЕТА - отпадането на визите за Канада. Това коментира председателят на МГЕРБ Георг Георгиев на пресконференция в централата на партията, предаде БТА.

Той припомни, че българското правителство в лицето на Бойко Борисов е заявило, че СЕТА ще бъде ратифицирано, ако отпаднат визите за български граждани за Канада.

България прие да ратифицира споразумението, а Канада прие от 1 декември 2017 г. да няма визи за български граждани, посочи Георгиев.

По думите му това е едно от най-големите външнополитически постижения, които държавата е реализирала през последните 25 години. Според него, ако БСП не отчита този позитив за страната ни, значи не осмисля какво е държавен интерес.

Както ЕНП, така и българските евродепутати от ГЕРБ са гласували в подкрепа на споразумението, каза Десислава Атанасова.

Телефонен измамник отива в затвора за две години

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060855

Телефонен измамник отива в затвора за две годиниТелефонен измамник отива за две години в затвора при първоначално строг режим. Районният съд в Генерал Тошево одобри постигнатото споразумение между обвинението и 43-годишният Николай Атанасов от град Ветово, съобщава БТА. Мъжът е предаден на съд за две телефонни измами, извършени на 24 януари 2017 година в Генерал Тошево.

Сделките "на зелено" преобладават в жилищните комплекси

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/sdelkite-na-zeleno-preobladavat-v-jilishtnite-kompleksi-234139/

Предлагането на имоти висок клас продължава плавно да се увеличава, както и интересът към тях

Продажници!

http://www.cross.bg/seta-ratifikatziyata-sdelkata-1534895.html

/КРОСС/ 408 е по-малко от 3,5 милиона, нали? И първолак би го определил. В еврочиновническата реалност обаче математически (а и не само!) правила не важат, вчера евродепутатите пак ни го доказаха, като дадоха зелена светлина на СЕТА. Оказа се, че 408 евродепутати неглижират гласа на милиони европейци, обявили се срещу сделката. Членовете на ЕП без свян хвърлиха малкия и средния бизнес в пастта на мултинационалните корпорации, подритнаха публичните интереси за сметка на частните, потъпкаха правата на държавите, подкрепяйки системата за инвестиционни съдилища. Продадоха се, но не и за интереса на тези, чиито гласове са ги изпратили в лъскавите сгради на Европарламента. Освен това 90% от СЕТА ще влязат в сила, докато тече ратификацията му от националните парламенти - факт в подкрепа на изострилата се липса на демократична легитимност на ЕС. Все по-ясен е гласът на негодувание във Франция, Холандия, Австрия. Предвид изборите в ключови европейски страни, процесът може и да бъде стопиран. И у нас предстоят избори. Като премиер Борисов ни изтъргува за СЕТА, лъжейки, че отпадането на канадските визи зависи от нашето "да" за сделката. БСП се зарече, че ще направи всичко възможно, за да спре ратификацията му... Автор: Кристиела Симеонова ("Дума")

Продажници!

http://www.cross.bg/seta-sdelkata-ratifikatziyata-1534895.html

/КРОСС/ 08 е по-малко от 3,5 милиона, нали? И първолак би го определил. В еврочиновническата реалност обаче математически (а и не само!) правила не важат, вчера евродепутатите пак ни го доказаха, като дадоха зелена светлина на СЕТА. Оказа се, че 408 евродепутати неглижират гласа на милиони европейци, обявили се срещу сделката. Членовете на ЕП без свян хвърлиха малкия и средния бизнес в пастта на мултинационалните корпорации, подритнаха публичните интереси за сметка на частните, потъпкаха правата на държавите, подкрепяйки системата за инвестиционни съдилища. Продадоха се, но не и за интереса на тези, чиито гласове са ги изпратили в лъскавите сгради на Европарламента. Освен това 90% от СЕТА ще влязат в сила, докато тече ратификацията му от националните парламенти - факт в подкрепа на изострилата се липса на демократична легитимност на ЕС. Все по-ясен е гласът на негодувание във Франция, Холандия, Австрия. Предвид изборите в ключови европейски страни, процесът може и да бъде стопиран. И у нас предстоят избори. Като премиер Борисов ни изтъргува за СЕТА, лъжейки, че отпадането на канадските визи зависи от нашето "да" за сделката. БСП се зарече, че ще направи всичко възможно, за да спре ратификацията му... Автор: Кристиела Симеонова ("Дума")

Ив. Иванов: "Булгаргаз" да потърси резерви срещу поскъпването на газа

http://www.investor.bg/energetika/472/a/iv-ivanov-bulgargaz-da-potyrsi-rezervi-sreshtu-poskypvaneto-na-gaza-234143/

Резултатите от проверката в "Топлофикация - София" ще определят ще има ли санкции за дружеството, поясни председателят на енергийния регулатор

Радев се срещна с посланика на Русия Анатолий Макаров

http://pogled.info/bulgarski/radev-se-sreshtna-s-poslanika-na-rusiya-anatolii-makarov.82785

/Поглед.инфо/ Президентът Румен Радев проведе среща с посланика на Русиката федерация Анатолий Макаров, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Путин: Трябва да възстановим диалога между руското и американското разузнаване

http://pogled.info/svetoven/putin-tryabva-da-vazstanovim-dialoga-mezhdu-ruskoto-i-amerikanskoto-razuznavane.82786

/Поглед.инфо/ Руският президент Владимир Путин призова руските разузнавателни агенции да засилят връзките си с американските си колеги в борбата срещу тероризма.

САЩ обмислят арабска среща във Вашингтон

http://pogled.info/svetoven/sasht-obmislyat-arabska-sreshta-vav-vashington.82787

/Поглед.инфо/ Американската администрация обмисля организирането на среща на ръководителите на арабските държави във Вашингтон с участието на президента Доналд Тръмп, съобщи в. „Ал Хаят” като се позова на собствени източници.

Столтенберг: Диалогът с Русия от „позиция на силата” работеше през Студената война, ще работи и сега

http://pogled.info/svetoven/stoltenberg-dialogat-s-rusiya-ot-pozitsiya-na-silata-raboteshe-prez-studenata-voina-shte-raboti-i-sega.82788

/Поглед.инфо/ Диалогът от позиция на силата с Русия свърши работа в периода на Студената война и ще работи и сега, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция в Брюксел, където има заседание на Съвета на военните министри от алианса.

Чуйте "Сляпата Вайша" на Георги Костадинов, филмът е кандидат за "Оскар"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6060852

СТраницата Аудио книги във фейсбук пусна запис на нашумелия разказ "Сляпата Вайша" от Георги Господинов, прочетен от актьора Стоян Алексиев. Той е от сборника "И други истории" на аудио книга. По този разказ на Писателя е направена анимацията на Теодор Ушев, която е номинирана за

Бивш затворник получи 18 години затвор за отвличане и стрелба по полицаи

http://offnews.bg/news/n_1/n_647367.html

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Силистра състав на Силистренския окръжен съд осъди на 18 години лишаване от свобода при строг режим 41-годишния Димитър Братанов, известен с прякора Кокала, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Мъжът е предаден на съд с три обвинения от Окръжната прокуратура в Силистра - за отвличане на таксиметров шофьор, опит за убийство на четири лица от състава на МВР, извършено по начин и със средства, опасни за живота на мнозина, и незаконно държане на огнестрелни оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия в голямо количество. И трите престъпления Братанов извършил след бягство от варненския затвор на 31 май 2016 г., където бил преместен от затвора в Белене на по-лек режим на изтърпяване на поредна ефективна присъда, а стрелбата срещу полицаите – по време на операция за задържането му. След бягството от затвора Братанов пристигнал в Силистра. Укривал се в необитаемо бунгало извън града. Намеренията му били да се срещне с трима познати, за които смятал, че са го измамили при продажбата на жилището му, като му платили по-малко пари, отколкото очаквал. За да раздаде собственото си правосъдие, той се снабдил с „Макаров“, револвер, взривни вещества и боеприпаси. Знаел, че го търсят заради бягството, и се преоблякъл като жена. На 29 юни 2016 г. с рокля, перука, шапка с периферия и въоръжен посетил офиса на тримата свидетели, които продали жилището му. Поискал среща с единия от тях. Тръгнал към дома му, когато бил засечен от два полицейски автомобила. В процеса на преследването той няколко пъти произвел изстрели срещу полицейските служители. На кръстовище в Силистра се качил в такси и насочил оръжието към шофьора. Разпоредил му да кара към село Айдемир. Таксито било засечено от полицейски автомобил, който препречил пътя му. Братанов заповядал на шофьора на спре, излязъл от колата и избягал. Полицейските служители му заповядали да спре и да хвърли оръжието, но опасният рецидивист произвел изстрел срещу тях. Когато разбрал, че не може да се измъкне от полицейската блокада, Братанов се освободил от пистолета и револвера и се предал. Осъденият на 18 години лишаване от свобода мъж е с богато криминално минало. Осъждан десет пъти и е един от извършителите на бомбения атентат срещу бивш окръжен прокурор на Силистра.

Момиче една година търси приятеля си, отвлечен в Сирия

https://vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/momiche-edna-godina-tyrsi-priiatelia-si-otvlechen-v-siriia-6065551

Парите, личното отмъщение и ненавистта са основните причини заради които хиляди сирийци стават жертва на отвличания

Развод очаква двойките, които не си делят поравно домакинската работа

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6060837

Развод очаква двойките, които не си делят поравно домакинската работаДвойките, които не си разпределят поравно домакинската работа, са с много по-голяма вероятност да стигнат до развод, като най-често инициативата за раздялата идва от страна на жените, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА. Проучването било осъществено от дeмографи от Стокхолмския университет. Специалистите установили,

НСИ отчита повишаване на доходите от разходите на българските домакинства в края на 2016 година

http://www.cross.bg/leva-godina-dohodite-1534894.html

/КРОСС/ Общите доходи и разходи на българските домакинства са нараснали през четвъртото тримесечие на 2016-а спрямо година по-рано, докато потреблението на основни хранителни продукти не се е променило съществено, показва проучване на Националния статистически институт. Общият доход средно на лице от домакинство нараства през четвъртото тримесечие на настоящата година с 5,1% спрямо същото тримесечие на 2015-а година, достигайки 1325 лева. Най-висок относителен дял са доходите от работна заплата (53,9%), следвани от доходите от пенсии (28,0%), доходите от самостоятелна заетост (5,9%) и тези от социални обезщетения и помощи (3,7%). Спрямо предходната година намалява делът на доходите от работна заплата с 1,3% при нарастване с 2,1% на доходите от пенсии. В номинално изражение през четвъртото тримесечие на 2016-а година доходите от работна заплата нарастват до 715 лева от 697 лева година по-рано (повишение с 2,5%), доходите от пенсии - до 372 лева от 327 лева (скок с 13,6%), докато тези от самостоятелна заетост намаляват до 79 лева от 89 лева (понижение с 11,2%). Доходите от социални обезщетения и помощи също нарастват до 49 лева от 47 лева през четвъртото тримесечие на 2015-а година (повишение с 4,3%)

Уволнен заради Винъс коментатор съди ESPN

http://offnews.bg/news/n_1/n_647366.html

Уволненият тенис коментатор Дъг Адлър съди медийния гигант ESPN седмици, след като беше освободен от работа заради реплика по отношение на Винъс Уилямс.  Според мнозина Адлър е нарекъл Винъс "горила" (gorilla). Той от своя страна твърди, че използвана от него дума е guerilla. Терминът guerilla tennis е бил вече използван по време на съперничеството между Андре Агаси и Пийт Сампрас и под него се разбира агресивен стил на игра и яростно съперничество. Коментаторът поиска всичко да се реши от Темида, след като във вторник подаде документите си във Върховния съд на Лос Анжелис. "Аз коментирах тенис. Единственото, което коментирам по време на мач са тактика и стратегия. Не ме интересува чак толкова кой играе - мъж, жена или дете. Това няма значение, аз говорех само за термините, с които се играе. Термините са "минаване на мрежата", "разпиляване по корта", но не искаш да казваш едно и също нещо всеки път, затова ползваш алтернативи за да опишеш по други начини играта", каза коментаторът. "Вярвам, че всички разбраха напълно какво имах предвид, шефовете ми разбраха какво исках да кажа и мисля, че просто така се стекоха обстоятелствата. Все пак аз не съм голямо име като Джон Макенроу. В общи линии аз съм заменим и думата, която ползвах може да се тълкува по много различни варианти. В крайна сметка хората избраха лошия смисъл. Да ме смятат за расист ми причини емоционален дискомфорт", добави още той.

Разпитват Меркел в Бундестага за подслушването от САЩ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060827

Разпитват Меркел в Бундестага за подслушването от САЩ

Германският канцлер Ангела Меркел ще бъде разпитана днес от парламентарната комисия, разследваща аферата с подслушването на висши политици и партии в Германия от американското разузнаване. Скандалът гръмна през 2013 година, когато стана ясно, че американската Национална агенция по сигурност прихваща съобщения от телефоните и имейлите на

БТК купува собственика си в сделка за 43 млн. евро

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277088_%D0%91%D0%A2%D0%9A+%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0+%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D1%81%D0%B8+%D0%B2+%D1%81%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+43+%D0%BC%D0%BB%

 Сделката е на ръба за закона, защото заобикаля забраните за придобиване на компании със средства от самите тях. Парите ще бъдат използвани за покриване на заемите на Viva Telecom, Спас Русев и братя Велчеви

 

Българската телекомуникационна компания (БТК) ще купи собственика си „Вива Телеком България“ в сделка за 43 млн. евро. Според източници на „Студия Трансмедия“ сделката между оперативната компания БТК и първото по веригата на собственост дружества в Люксембург InterV Investment вече е „договорена“. За целта на операцията е поръчана оценка на  „Вива Телеком България“, която е изпълнена от Grant Thornton.

Сделката е забележителна и е на ръба за закона, защото заобикаля забраните за придобиване на компании със средства от самите тях. Актуалните номинални собственици на БТК Спас Русев и Милен Велчев имат проблеми с погасяването на крeдитите, с които воденият от тях консоциум придоби контрол над първото по веригата на собственост дружества в Люксембург InterV Investment. Със сделка от август 2016 г. компанията Viva Telecom получи едноличен контрол над InterV Investment срещу 330 млн. евро. От тях 240 млн. евро са кредит от руската банка под санкции ВТБ, която е и акционер в InterV Investment чрез инвестиционното си поделение VTB Capital.

Обслужването на кредита към ВТБ обаче е трудно, а според източник на „Студия Трансмедия“ пари с източник БТК вече са изплзвани за плащане на лихви през ноември 2016 г.

Използването на средства от придобивана компания за нейното придобиване обаче е забранено от разпоредби на Търговския закон.

До този момент Спас Русев и Милен Велчев направиха два опита за изтегляне на ресурс от БТК към InterV Investment. През септември 2016 г. беше направен опит за отпускане на заем от 35 млн. евро. През януари 2017 г. пък беше активиран проект за разпределяне на дивидент за сумата от 43 млн. евро. И в двата случая обаче операцията е блокирана от ръководството на „Вива Телеком България“. Това е ръководството, което новите номинални сосбтвеници така и не успяват да подменят. Няколко опита за вписване на нови директори бяха блокирани от съда след жалби на бившия най-голям собственик в структурата на БТК – руснакът Дмитрий Косарев чрез неговата компания Empreno.

Новата операция на Спас Русев и Милен Велчев ще осигури средства директно в InterV Investment, като се заобиколи „Вива Телеком България“. Оттам парите лесно могат да бъдат отпуснати под формата на кредит към следващото дружество собственик по веригата – Viva Telecom. В него е разпределена собствеността на консорциума. А това означава, че попаднали във Viva Telecom, парите спокойно могат да бъдат ползвани за покриване на кредитите за придобиването на БТК.

Според информация на „Студия Трансмедия“ БТК не разполага със свободен финансов ресурс в порядъка на 43 млн. евро. За придобиването на компанията-майка БТК ще използва средства от револвираща кредитна линия в Сосиете Женерал Експрес банк.

Форсирането на изпомпването на кеша от БТК идва на фона на все по-силен обществен натиск синдиците на Корпоративна търговска банка да дадат логично обяснение защо не са предприели и дори не предприемат и в момента никакви мерки по запазването на контрола над най-големия актив, придобит със средства с произход от банката.

Интересна ще бъде и реакцията на облигационерите на БТК, както и на довереника по емисията U.S. Bank Trustees. Облигационерите веднъж вече трябваше да се произнесат през 2016 г. дали одобряват промяна в контрола над телекома.

БТК форсира операцията по изкупуването на компанията-майка, след като се появи нов инвеститор. В писмо до служебния министът-председател Огнян Герджиков той предлага пазарно решение на казуса, при което да се изчисти собствеността в структурата на телекома, която сега е обременена с много неясноти, съмнения за формални собственици и има наличие на компании с крайни собственици, които са под санкции от ЕС.

Пасивната роля на държавата както при бившия премиер Бойко Борисов, така и при служебния Огнян Герджиков поставя основателни съмнения доколко БТК е разглеждана като актив със значение за националната сигурност на страната. Дружеството притежава инфраструктурата на НУРТС за излъчване на цифров сигнал от телевизии и радио програми. Притежава и резервните честоти за комуникация на военни и МВР в случай на екстремни ситуации.

Въпреки неясната собственост над такава инфраструктура от значение за националната сигурност, до този момент нито една държавна институции не се заела да разследва случващото се в БТК.   Мирослав Иванов,  Transmedia.bg

 

Георги Костов: Нямам намерение да подавам оставка

https://www.actualno.com/politics/georgi-kostov-njamam-namerenie-da-podavam-ostavka-news_594205.html

Не съм подавал оставка и нямам намерение да го направя по собствено желание. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов. На въпрос за информацията, която се появи, че е искана оставката на главния секретар на МВР Георги Костов и дали това е вярно, служебният вътрешен

Политолог: Ако нещо смущава в смяната на областни управители, е новоназначени в близки отношения с БСП

http://www.moreto.net/novini.php?n=344211

Областните управители са представители на правителството, на централната власт по места, така че, ако правителството е ново и то е временно, би трябвало да разчита на хора, на които има доверие. Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" политологът Димитър Димитров.

Доходите растат с 5 на сто, а разходите - с 4.1 на сто през четвъртото тримесечие на 2016 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060775

Доходите растат с 5 на сто, а разходите - с 4.1 на сто през четвъртото тримесечие на 2016 г.Общият доход средно на човек от домакинство през четвъртото тримесечие на 2016 г. е 1 325 лв. и нараства с 5 на сто спрямо същото тримесечие на 2015 година, съобщи Националният статистически институт. Общият разход средно на човек от домакинство е 1 209 лв. и се увеличава с 4.1 на сто спрямо същото тримесечие на 2015 година.

Борисов се среща с бизнеса (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060795

Борисов се среща с бизнеса (видео)Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в сградата на АИКБ (Асоциация на индустриалния капитал в България) за срещата с работодателските организации. Темата на разговора е социално-икономическото развитие на страната във връзка с предсрочните парламентарни избори. Борисов е придружен от Томислав Дончев, Делян Добрев и Владислав Горанов.

Непълнолетни апаши ограбили жена в Свищов

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060769

Непълнолетни апаши ограбили
жена в СвищовСлужители на полицейското управление в Свищов разкриха извършителите на грабеж. Деянието е извършено на 3 декември миналата година. На улица в крайдунавския град двама непознати нападнали жена и чрез сила й отнели дамската чанта, с намиращи се в нея портмоне, несесер с козметика, лични документи и около 30 лв.

От КЗП предлагат пакети с безплатни SMS като решение на въпроса с по-скъпите съобщения на кирилица

https://www.actualno.com/society/ot-kzp-predlagat-paketi-s-bezplatni-sms-kato-reshenie-na-vyprosa-s-po-skypite-syobshtenija-na-kirilica-news_594204.html

Пакети с определен брой безплатни есемеси, които да гарантират на абонатите на мобилните оператори, че срещу еднаква сума ще пишат на желания от тях език, но най-вече на родния, предлага председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов като въз

Витамин Д може да предотврати настинките и грипа

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6060739

Витамин Д може да предотврати настинките и грипа
Добавките с витамин Д могат да предотвратят остри дихателни инфекции, особено при хората с установен недостиг, съобщиха Би Би Си и в. "Дейли експрес". Учените от университета "Кралица Мери" в Лондон настояват храните да бъдат обогатявани с витамин Д. Здравните власти обаче заявиха, че данните им не са категорични,

Арестуваха джигит, не спрял на полицаи и блъснал две патрулки след гонка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060716

Арестуваха джигит, не спрял на полицаи
и блъснал две патрулки след гонка24-годишен мъж от с. Самоводене опита да осуети полицейска проверка и блъсна две патрулки при преследване. Във вторник в 20,40 ч., в хода на провеждане на специализирана полицейска операция в с. Самоводене пътни полицаи вдигнали стоп-палка на лек автомобил "Опел Астра". Водачът не само не изпълнил дадените от униформените ясни сигнали,

Рекорден ръст на пътниците на летище София през януари

http://offnews.bg/news/n_1/n_647364.html

През първия месец на годината през столичното летище са преминали рекордните 468 968 пътници, което е с 43% повече спрямо същия период на 2016 г., обявиха от най-голямата аерогара у нас. Най-много, с 69%, са се увеличили пътуващите през Терминал 1. Те са достигнали 216 000. Ръст има и на новия терминал. През него са преминали с 28% повече пасажери, което е резултат основно от прехвърлянето на полетите на Ryanair от старата сграда на летището на Т2. Положителната статистика се допълва и от ръста на пътувалите с чартърни полети, които са с 27% повече от същия месец на 2016 г. Увеличение има дори и при полетите по вътрешни линии. Те са се увеличили с 13% на годишна база. Общият брой на кацащите и излитащи самолети на летище София през януари 2017 г. е достигнал 4529, което е увеличение от 25%. 

Сенатът на САЩ разреши на психично болните да си купуват оръжие

https://www.actualno.com/america/senatyt-na-sasht-razreshi-na-psihichno-bolnite-da-si-kupuvat-oryjie-news_594200.html

Сенатът на САЩ гласува да бъде блокирана наредба от времето на Барак Обама, която би попречила на около 75 000 души с психични разстройства да си купуват огнестрелни оръжия. Отхвърлянето на мярката сега отива за разглеждане от президента Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

Великотърновски криминалисти разкриха съучастник в три телефонни измами

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060691

Великотърновски криминалисти разкриха съучастник в три телефонни измамиРазкриха 19-годишен старозагорец - муле на "ало" измамници в три "удара" на мошениците в Търново за общо 4362 лв., съобщиха от Областната дирекция на МВР. Престъпленията са извръшени в периода 3-11 февруари тази година в старопрестолния град. Използвайки схемите "пари за операция на близък" и "съдействие при задържане на телефонни изманици" от три

Дългове на "Локомотив" и "Ботев" към общината в Пловдив бяха опростени

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/16/2919383_dulgove_na_lokomotiv_i_botev_kum_obshtinata_v_plovdiv/?ref=rss


Концесионни задължения на "Локомотив" и "Ботев" към общината в Пловдив бяха опростени. Общинските съветници са взели решението почти единодушно и без дебати.

Общият размер на опростените дългове е 249 274 лева. Общинските съветници са мотивирали действието си с идеята да се помогне на двата водещи футболни клуба в града.

Предложението е било подкрепено от 40 участвали в гласуването. "Против" са гласували двама, а трима се въздържали, съобщава БТА.

На "Локомотив"...

Момчил Неков: Гласувах против СЕТА, защото не защитава националните ни интереси

http://www.cross.bg/hrani-momchil-nekov-1534893.html

/КРОСС/ Евродепутатът е категоричен, че канадските храни с ГМО крият рискове за здравето „Аз гласувах против СЕТА, защото не смятам, че тя е в интерес на България“. Това заяви Момчил Неков в пленарна зала след ратифицирането на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА).   Години наред земеделието в страната се свива. С падането на вносните мита за Канада, българското производство най-вероятно само ще получи допълнителна конкуренция, дори за родния и европейския пазар. Сериозна част от продуктите с преходни квоти, например за телешко и свинско месо, са заплаха за тези сектори в България. „Не на последно място, Канада е пети производител на ГМО храни в света. Европейската Комисия твърди, че канадските храни ще трябва да спазват европейското законодателство. Но това означава да се обозначават храните. Това не означава, че тези храни няма да бъдат разпространявани. Те ще бъдат разпространявани неограничено. И тези храни ще се купуват от най-бедните слоеве в Европа, включително от българи и български пенсионери“, обясни вота си евродепутатът Момчил Неков.  След гласуването евродепутатът, член на Комисия по земеделие и развитие на селските райони, заяви, че анализи и изследвания показват, че се очаква задълбочаване на разликата във възнаграждението между квалифицираните и неквалифицираните работници, което пък ще доведе до социални напрежения. 

Публикуваха невиждани досега снимки на бременната Мерилин Монро

http://offnews.bg/news/n_1/n_647360.html

Шест невиждани до момента снимки на бременната Мерилин Монро се появиха в интернет.  Снимките са направени на 8 юли 1960 г. в Ню Йорк и са били притежание на близката приятелка на Монро Фрида Хъл.  Публикуваните снимки са цветни и на тях се вижда, че Мерилин наистина има коремче. С абсолютна сигурност обаче информацията за нейната бременност не може да бъде доказана.  След смъртта на Хъл през 2014 г. снимките са продадени на търг като част от имуществото ѝ и са купени от Тони Майкълс - съсед и приятел на Хъл, през ноември миналата година. Снимките са продадени за 2240 долара.  Майкълс разказва, че е научил за бременността на Мерилин Монро от Фрида, която запазила тайната и никога не е говорила публично по въпроса. Той обаче знаел за снимките и затова ги купил.  Собственикът на снимките обаче е на мнение, че те вече трябва да бъдат публикувани, пише Daily Mail. По думите на Майкълс Монро е била бременна от партньора си във филма "Let's Make Love" Ив Монтан, с когото е имала връзка.  "Монро е пазила в тайна бременността си, преди да загуби детето по време на посещение в болница. Фрида се гордееше с това, че е съхранила снимките и че е запазила тайната на своята приятелка до края на дните си", казва Тони Майкълс.  Daily Mail посочва, че Монро много искала да има дете. Това бил четвъртият път, в който е забременяла, но е загубила детето. 

Борисов: Трудно ще се направи правителство

http://web.barometar.net/87756/

Категорични сме, че плоският данък трябва да остане. Всички други интерпретации не граничат със здравия разум. Колкото повече икономиката дърпа напред, толкова повече се увеличават и заплатите, и пенсиите. Всяка една цифра от нашата програма съвпада с разчетите, които бизнесът има и за минимална, и за средна заплата. Цифрите ни са точно такива, каквито са. […]

Момиченце метае да работи в "Гугъл" - вижте защо

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/momichence-metae-da-raboti-v-gugyl-vizhte-zashto-6065555

7-годишната Клои трогна и главния изпълнителен директор на компанията, след като написа писмо с молба за работа

След 73 години "Зайченцето бяло" вече си има и 3D клип

https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/sled-73-godini-zajchenceto-bialo-veche-si-ima-i-3d-klip-6065554

Емблематичната песничка “Зайченцето Бяло” за пръв път се чува в ефира на Българско национално радио през 1945 г. Днес любимата мелодия на децата вече е и със съвременен клип

Изкусителни жени са предпочитаното оръжие за убийство в Северна Корея

https://www.actualno.com/curious/izkusitelni-jeni-sa-predpochitanoto-oryjie-za-ubijstvo-v-severna-koreja-news_594202.html

Жени убийци , въоръжени с красота и инструменти за отравяне, са предпочитаното оръжие на тоталитарния режим в Северна Корея, когато елиминира опонентите си. Това разкри дезертьорът от военните сили на народнодемократичната република и известен критик на управляващите Ан

Цитат на деня: Избираме депутати по свой образ и подобие

http://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2017/02/16/2919233_citat_na_denia_izbirame_deputati_po_svoi_obraz_i/?ref=rss


"Българският парламент е образ на българското общество. Ние постоянно се залъгваме, че понеже става някаква голяма машинация, там отиват някакви кофти хора, а ние, които ги избираме, сме много хубави. Не е вярно това, ние избираме хора по свой образ и подобие. Истината е, че ние не харесваме себе си. И като се видим как изглеждаме отвън казваме "а-а-а, не може да бъде". Не! Може да бъде! Това е истината".
Така секретарят на политическия съвет на Реформаторския блока Даниел Вълчев отговори...

Урок по родолюбие в памет на Апостола, организира варненска гимназия

http://www.moreto.net/novini.php?n=344218

Урок по родолюбие в памет на Васил Левски ще се проведе в Хуманитарната гимназия във Варна, съобщиха от учебното заведение за Moreto.net. Проектът на учениците от 12-те класове под ръководството на учителя по история и цивилизация Мария Петрова.

Американският капиталов пазар отбелязва нови рекорди

http://econ.bg/Новини/Американският-капиталов-пазар-отбелязва-нови-рекорди_l.a_i.737478_at.1.html

Американският капиталов пазар продължава да изкачва нови върхове, като трите основни индекса нарастват устойчиво. Рекордьор е широкият S&P 500,...

България привлича модните търговци в производството на текстил

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/bylgariia-privlicha-modnite-tyrgovci-v-proizvodstvoto-na-tekstil-234136/

Географската локация, близостта до основните пазари и опита в индустрията са предимствата на българските текстилни фирми, обяви Радина Банкова

Министърът на вътрешните работи не е искал оставката на главния секретар Георги Костов

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060711

Министърът на вътрешните работи не е искал оставката на главния секретар  Георги КостовНови микробуси за специалните сили на жандармерията представиха двамата в Националната полиция Министърът на вътрешните работи не е искал оставката на главния секретар на МВР Георги Костов, заяви той при представянето на нова техника за специалните сили на жандармерията в националната полиция. "Приемам тези слухове с чувство за хумор.

„Часът на чудовището“ – една разтърсващата история за любовта в кината с "Лента"

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/chasyt-na-chudovishteto-edna-raztyrsvashtata-istoriia-za-liubovta-v-kinata-s-lenta-2003955

“Часът на чудовището” е изключителна история за загубата и как да продължим след нея. Филмът е по едноименния роман на Патрик Нес, който създава книгата по идея на Шавон Доуд, чиято преждевременна смърт от р

Задържаха пенсионерка, предоставяла къщата си на наркомани

//dariknews.bg/regioni/varna/zadyrzhaha-pensionerka-predostaviala-kyshtata-si-na-narkomani-2003950

70-годишна варненка е била задържана, тъй като системно предоставяла помещение от дома си на различни лица за употреба на наркотици.

Полицейската операция е проведена във вторник в къщата на пенсионерката на ул. „Пробуда“. Тя е известна на МВР. По случая е образувано досъдебно произв

Скарлет Йохансон: Моногамията противоречи на човешкия инстинкт

//dariknews.bg/novini/liubopitno/skarlet-iohanson-monogamiiata-protivorechi-na-choveshkiia-instinkt-2003951

Холивудската звезда Скарлет Йохансон заяви в интервю за Playboy, че не вярва в моногамията. Тя сподели, че счита моногамните отношения за противоестествени.

Варненка даде 60 бона на телефонни измамници

//dariknews.bg/regioni/varna/varnenka-dade-60-bona-na-telefonni-izmamnici-2003953

Жена на 58 и мъж на 78 години са станали жертви на телефонни измами. Сигнали и по двата случая са получени вчера преди обед. Използвана е добре познатата схема за полицейска операция за залавяне на извършители на измами и нуждата от съдействие на гражданите.

Жената предала сумата от

Отпуснаха 300 хиляди за „Южен“ и 120 хиляди за Рогошко шосе

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/otpusnaha-300-hiliadi-za-iuzhen-i-120-hiliadi-za-rogoshko-shose-2003954

300 000 лева отпуснаха градските старейшини на район „Южен“ за благоустрояване и инфраструктурни проекти.

Предложението беше направено от кмета Иван Тотев. Средствата бяха осигурени от парите, предвидените за новата детска градина на бул. „Александър Стамболийски“, тъй като строежът

НАТО с допълнително присъствие в Черно море

//dariknews.bg/novini/sviat/nato-s-dopylnitelno-prisystvie-v-cherno-more-2003956

Министрите на отбраната от НАТО са решили днес да бъде увеличено присъствието на алианса в Черно море. Това съобщи на пресконференция генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг.

10-те най-абсурдни мъжки имена в България (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/10-te-naj-absurdni-myzhki-imena-v-bylgariia-video-2003946

Ако не харесвате как са ви кръстили вашите родители, то най-голямото ви успокоение би бил фактът, че има хора с имена, които звучат наистина абсурдно. Вярно е, че на всяка майка и на всеки баща им се иска детето му да бъде единствено и неповторимо, но да кръстиш малчугана си по начин, който цял жив

Марая Кери под наем за $100 000 месечно

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6060704

Марая Кери под наем
за $100 000 месечноАмериканската певица Марая Кери (47 г.) нае красиво имение в Бевърли Хилс, за което плаща 100 000 долара месечен наем, пише в. "Дейли мейл". В къщата с площ 1400 кв. м звездата има на разположение 9 спални, 10 бани, тенис корт, зала за боулинг, басейн, киносалон. Имението може да се купи за 23 милиона долара.

64-годишна испанка роди близнаци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060675

64-годишна испанка роди близнаци
64-годишна испанка роди близнаци в болница в испанския град Бургос. Бебета – момченце и момиченце са в перфектно здраве, съобщава британското издание "Daily Mail", цитиран от NOVA. Жената е забременяла с помощта на ин витро процедура, направена в САЩ и е родила със секцио. Тя и децата й ще останат в болницата още няколко дни.

Събират опасните отпадъци във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/6060609

Събират опасните отпадъци във Велико ТърновоДвудневна кампания за събиране на опасни битови отпадъци организира Общината във Велико Търново, съвместно с оторизирани фирми. Хората ще могат да предават лекарства с изтекъл срок на годност, замърсени опаковки, живачни термометри, флуорисцентни тръби, почистващи препарати, дезинфектанти, химикали, пестициди, масла и лепила.

Разходите на домакинствата за дома и за здраве растат най-много

http://www.dnevnik.bg/biznes/potrebiteli/2017/02/16/2919314_razhodite_na_domakinstvata_za_doma_i_za_zdrave_rastat/?ref=rss


През четвъртото тримесечие на 2016 г. разходите за здраве и поддръжка на дома се увеличават, за храна са по-малко, но това си остава перото с най-голям дял в семейните бюджети. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ) в сравнение със ситуацията година по-рано.

За какво се харчи

Общият разход средно на член на домакинство през четвъртото тримесечие е 1209 лв. и се увеличава с 4.1% спрямо същото тримесечие на 2015 година.

Очаквано с...

Ахмед Муса бил готов да жертва децата си в името на религията

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060664

Ахмед Муса бил готов да жертва децата си
в името на религиятаЛидерът на 14-те обвиняеми за проповядване на религиозна омраза и призоваване към ислямска война, което се гледа в Пазарджик, Ахмед Муса Ахмед е изразил готовност да жертва децата си в името на религията. Това е станало по време на 3-часово интервю за изготвяне на психиатрична и психологична експертиза на обвияемия, назначена от прокуратурата,

Wizz Air обявява база в Лондон Лутън Обединеното кралство

http://www.cross.bg/wizz-lytun-london-1534892.html

/КРОСС/ Три нови линии от юни 2017 Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиикомпания в Централна и Източна Европа, обяви днес, че ще открие 28та си база на 18 юни 2017  на летище Лондон Лутън, Обединеното кралство с един нов самолет Airbus A320. Wizz Air оперира от Лондон Лутън повече от дванайсет години и това ще е първото летище в Кралството с оперативна база на авиокомпанията.  Установяването на база ще засили оперативността на Wizz Air на летище Лондон Лутън, където авиокомпанията вече е втори най-голям превозвач и ще увеличи броя на полетите по обслужваните маршрути до 42. Базата представлява инвестиция за летището и региона, чрез откриване на 36 преки работни места в авиокомпанията. Дейността ще допринесе също и към местната икономика, подкрепяйки авиационната, транспортната и туристическата индустрии.  Растеж в Лондон Лутън Три нови WIZZ полета ще свържат Лондон Лутън с Тел Авив в Израел, Прищина, столицата на Косово и Кутаиси в Грузия, която е единствената  директна линия между Грузия и Обединеното кралство. Честотите на полетите по някои от най-популярните WIZZ маршрути също ще се увеличат с пристигането на новия самолет: до Суцеава ще се обслужват пет пъти седмично, до Констанца четири пъти седмично, а полетите до Яши ще се извършват ежедневно. През 2016, като втори най-голям оператор в Лондон Лутън, WIZZ е превозила повече от 5 милиона пътници. През 2017 Wizz Air ще има почти 6

Бой между бежанци и местни хора край Подгорица, има ранени

http://www.moreto.net/novini.php?n=344217

Няколко души бяха ранени в масовото сбиване снощи между група бежанци и местни жители недалеч от черногорската столица Подгорица, съобщи в. „Виести”. За да разтърват биещите си полицаите стреляли във въздуха. В мелето тежко пострадал пакистанец, които има рани по главата, а останалите са се отървали по-леко.

Британският военен министър: Русия се намесва в изборите в България и Франция

http://www.mediapool.bg/britanskiyat-voenen-ministar-rusiya-se-namesva-v-izborite-v-bulgaria-i-frantsiya-news260241.html

Британският военен министър Майкъл Фалън предупреди, че Русия се намесва в предизборните процеси в западни страни и се опитва да разедини НАТО.   "Има твърдения за руска намеса в цяла серия избори: от България до Съединените щати. И ние нямаме съмнение, че Русия използва много видове средства, с които разполага - информация, своите телевизионни мрежи, своята пропаганда. Няма съмнение, че Русия агресивно се намесва в други демокрации", каза Фалън в интервю за телевизия Скай нюз, цитирано от ТАСС.   Подобни действия от страна на Москва се наблюдават към цяла серия европейски избори, продължи британският министър.    "Сега Русия заплашва с намеса в изборите в Германия, така както, според твърденията, се е намесила в американските избори. Подобно поведение е неприемливо, трябва да обръщаме внимание на такива действия на Русия всеки път", каза Фалън.    Според него Москва се опитва да дестабилизира Запада и да разедини Северноатлантическия съюз и затова страните от НАТО трябва единно да противодействат на тези опити.    Той добави, че основните заплахи, пред които е изправен съюзът, са тероризмът, агресивното поведение на Русия и киберзаплахите.    В предишна своя реч британският министър на отбраната вече предупреди. че Русия концентрира усилията си по дестабилизиране срещу САЩ, Франция, Германия, Холандия, България и Черна гора.   В същото време бившият зам.-главен прокурор при правителството на Барак Обама Джон Карлин заяви, че европейските страни трябва да дадат твърд отговор на опити на Русия или други страни да използват кибер атаки за намеса в изборите им, съобщи Ройтерс.    На конференция за киберсигурността в Сан Франциско той отбеляза, че отговорът на САЩ не е постигнал целта си.   Карлин, който ръководеше отдела по национална сигурност в министерството на правосъдието и отговаряше за съдебното преследване на кибер престъпници, каза, че САЩ не са направили достатъчно, за да възпрат хакерската атака и изтичането на имейли на Демократическата партия през кандидат-президентската кампания миналата година.   "Това, което направихме, беше твърде късно", каза Карлин на панела за хакерски атаки по време на избори.    "Изобщо не разгледахме варианта за възпиране."   Американската разузнавателна общност каза, че хакерските атаки са били извършени от Русия, за да попречи на изборите и евентуално да помогне на републиканеца Доналд Тръмп да победи. Русия многократно отрече обвиненията в хакерство.   Бившият президент демократ Барак Обама съобщи в края на декември, че е заповядал да бъдат експулсирани 35 руснаци, заподозрени в шпионаж, и наложи санкции на две руски разузнавателни служби. Мерките бяха взети близо два месеца след изборите, на които Тръмп победи демократката Хилари Клинтън.   Карлин каза, че страните, в които предстоят избори, трябва да са готови да дадат твърд и навременен отговор на кибер атаките.   "Преди избори е изключително важно не само САЩ, но и партньорите им като Германия и Франция да посочат ясно каква е червената линия, както и че ще има сериозно възпиране, а по отношение на възпирането - че ще предприемем действия, докато атаката не спре", заяви Карлин.    "Няма граница, до която бихме се спрели във възпирането, когато се подкопава основна ценност", увери той.   Тази година в няколко европейски страни, сред които Франция, Германия и Холандия, ще се проведат избори.   Няколко представители на Демократическата партия и служители от старото правителство на Обама разкритикуваха отговора на САЩ на хакерските атаки около изборите и го определиха като недостатъчен. Ограниченият отговор се дължеше отчасти на притеснения за ескалиране на кибер война с Русия заради изборите, на които се очакваше да победи Клинтън, казаха представители на американските власти.   Карлин напусна поста си в министерството на правосъдието миналия октомври, припомня Ройтерс.

Има опасност кризата с гръцкия дълг отново да излезе на авансцената

http://www.mediapool.bg/ima-opasnost-krizata-s-gratskiya-dalg-otnovo-da-izleze-na-avanstsenata-news260240.html

Има опасност кризата с Гърция дълг отново да излезе на авансцената, след като месеци оставаше в сянка. Атина, чийто дълг е най-големият сред 19-те от еврозоната, задейства редица икономически реформи от 2015 година, когато получи третия план за подпомагане. Само че нейните кредитори - еврозоната, начело с Германия, и Международният валутен фонд (МВФ) - водят остри спорове помежду си за "лекарствата", които трябва да дадат на Атина, а така изнервят все повече и повече пазарите. Кои са причините за евентуална нова гръцка психодрама? Какво иска МВФ? МВФ изигра централна роля в първите два спасителни плана за Гърция през 2010 и 2012 година. Само че се отказва да участва в третия план за подпомагане, който предвижда на Атина да бъдат предоставени кредити за 86 милиарда евро между 2015 и 2018-а в замяна на изпълнението на реформи, чиято цел е да се подобри конкурентоспособността на гръцката икономика. МВФ играе роля на технически съветник в този трети план, но засега отказва да участва във финансирането. Истината е, че според Фонда икономически цели, които европейците са поставили пред Гърция, са нереалистични. Брюксел е на мнение, че Атина е в състояние да постигне поне първичен бюджетен излишък (без обслужването на дълга) от 3,5% от брутния вътрешен продукт (БВП) през 2018 година и годините след това. Според МВФ обаче може да става дума за 1,5%. Между другото, определяйки гръцкия дълг като "експлозивен" - близо 180% от БВП през 2016 година - МВФ би искал да се направят значителни облекчения, което обаче Германия, най-големият кредитор на Атина, отхвърля. Според вътрешните си правила МВФ може да отпуска помощ на страна, само ако според него дългът й е поносим. През 2010 година това правило умело бе заобиколено под натиска най-вече на САЩ, да за се помогне на Гърция. Какво иска Германия? Германия, най-голямата икономика в еврозоната, е привърженик на праволинейността, когато става дума за прилагането на реформите от Атина. Берлин иска МВФ да участва пълноценно в третия план за подпомагане (финансово), защото приема, че Фондът е гарантът за бюджетна строгост. За всяко изплащане на нов транш от европейските заеми, давани на Гърция, Бундестагът (долната камара на германския парламент) трябва да дава зелена светлина под формата на мнение на комисия. Досега той винаги е гласувал с одобрение, но тези вотове разкриха и някои политически търкания, най-вече в редиците на консервативната партия на Ангела Меркел. Най-сетне, Германия не иска нови мерки за облекчаване на гръцкия дълг преди да е изтекъл срокът на целия сегашен план. Какво предлага Гърция? Притисната между тези два фронта, Гърция е под натиск: тя трябва отново да плати през юли на кредиторите си над 7 милиарда евро, а няма да бъде в състояние, освен ако не получи нов заем от третия план за подпомагане. Между другото този нов транш ще бъде отпуснат, само след като бъде обявено заключението от "втория преглед" на програмата за подпомагане на Гърция, нещо като анализ на етапа на реформите, изпълнявани от Атина. За да се излезе от задънената улица, МВФ предложи Гърция превантивно да вземе мерки за строги икономии, които ще бъдат задействани, само ако Атина не постигне определената цел за първичен бюджетен излишък от 3,5% през 2018 година, след изтичането на спасителни план и през следващите години. Лявото правителство на Алексис Ципрас първоначално отхвърли тази идея с аргумента, че слабото му мнозинство в гръцкия парламент няма да му позволи да прокара това затягане на болтовете. В началото на седмицата гръцки медии обаче съобщиха, че правителство вероятно ще се съгласи да направи частична отстъпка пред исканията на кредиторите в замяна на компенсации. Избори, Тръмп, какво е въздействието им? Следващата среща на министрите от еврозоната, насрочена за 20 февруари в Брюксел, досега се възприема като официална крайна дата за споразумение между европейците и МВФ. След тази дата ще има жизненоважни избори в различни страни от еврозоната, които ще затруднят компромисите. На 15 март холандците ще открият бала. Холандският министър на финансите Йерун Дейселблум, който в момента е председател на Еврогрупата, би могъл между другото да изгуби този пост при поражение на неговата партия. Следват президентските и парламентарни избори във Франция през пролетта, после парламентарните избори в Германия през септември. Друго неизвестно: намеренията на администрацията на Доналд Тръмп спрямо Гърция. Най-големият акционер в МВФ, САЩ имат особено влияние в тази институция. Тяхното одобрение е необходимо за всяко споразумение. Между другото в момента САЩ имат временно изпълняващ длъжността представител в МВФ, който би трябвало да бъде сменен от нов член, посочен от администрацията на Тръмп. От идването си в Белия дом Тръмп често се е проявявал като непредвидим. По БТА

По-скъпи застраховки заради новите правила при леки катастрофи

https://vesti.bg/bulgaria/po-skypi-zastrahovki-zaradi-novite-pravila-pri-leki-katastrofi-6065540

Пътна полиция ще пристига на местопроизшествието при следните условия: ако има жертви или пострадали; ако двамата шофьори не могат да се разберат; ако има съмнения, че единият от водачите е в неадекватно състояние или няма книжка

Стефан Шарлопов – от сауната до „Созополис”

http://www.cross.bg/sharlopov-zashtoto-nito-1534891.html

/КРОСС/ Има една легендарна история, която звучи като началото на гей-порно, но всъщност е много по-ужасна и политическа. Малко след като поема управлението на страната през 1997 година Иван Костов събира най-приближените си бизнесмени, всеки един от които днес можем да наречем олигарси, но не къде да е, а в сауна. Именно сред парата и жегата застаряващите мъже по хавлии разпределят порциите от престъпната приватизация, която и до днес никой не иска да разследва докрай. Сауната се оказва ключово място за българското задкулисие. А защо се събират там - именно, защото присъстващите в сауната трябва да са голи или поне само по хавлия, за да е сигурно, че никой не носи микрофон и не записва разговорите. Независимо, че им предстои да усвоят милиарди, участниците в мъжката сбирка в сауната си нямат доверие. Вероятно с основание. Където замирише на много пари винаги се намира някой, който да издъни четата и да предаде фронта. Заради това се налага застаряващите мъже да се гледат полуголи. Един от редовните посетители на сауната и на разговорите с Костов се нарича Стефан Шарлопов. Днес медиите изграждат на същия този бизнесмен образ на капиталистически светец. Журналистката Светослава Рудолф, бивша Тадаръкова написа книга озаглавена патетично "Лица за милиони: Стефан Шарлопов - Рискувам и печеля", която е пълна с възклицания, удивителни знаци и розови въздишки. Вътре има изречения, които могат да накарат случайния читател да замисли самоубийство

Деца от Монтана поставиха къщички за птици в парк "Монтанензиум"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060647

Деца от Монтана поставиха къщички за птици в парк "Монтанензиум"Деца от детския обществен съвет в Монтана поставиха къщички за птици в парк "Монтанензиум". Първите синигери вече се заселиха в тях. Дървените къщички са изработени от фирма "Арсов-90" като

Облагородяват между блоковете в Търново с проект "Моята градинка"

https://www.24chasa.bg/region/article/6060594

Облагородяват между блоковете
в Търново с проект "Моята градинка"За пета поредна година Община Велико Търново стартира проекта „Моята градинка”. Чрез него великотърновци получават възможност да превърнат пространствата край жилищните сгради в красиви кътове със зеленина и цветя. Молбите за залесяване на терените общинска собственост ще се приемат от 1 до 31 март.

Безработицата във Франция се свива слабо в края на 2016 г.

http://econ.bg/Новини/Безработицата-във-Франция-се-свива-слабо-в-края-на-2016-г-_l.a_i.737477_at.1.html

Нивото на безработица във Франция се понижи слабо в края на 2016-а година благодарение на намаляване на безработицата сред младите хора. Общата...

Преминалите пътници през Летище София с нов рекорд и през януари

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/preminalite-pytnici-prez-letishte-sofiia-s-nov-rekord-i-prez-ianuari-234131/

През първия месец на годината през аеропорта са преминали близо 470 хил. пасажери, което е с 43% повече на годишна база

400 клиента месечно се консултират за свободния пазар на ток по специализираната телефонна линия на ЕНЕРГО-ПРО *6161

http://www.cross.bg/-svobodniya-pazar-1534890.html

/КРОСС/ Създадената преди година специализирана телефонна линия на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги *6161 е първата в България, която предоставя информация за свободния пазар на електроенергия. През последните 6 месеца броят на клиентите, които са потърсили консултация на номер *6161, е нараснал 4 пъти спрямо първото полугодие от стартирането на услугата. Вече всеки месец над 400 частни и общински предприятия и граждани получават отговори на въпросите, които ги интересуват във връзка със закупуването на електрическа енергия по свободно договорени цени. Информационната линия *6161 има автоматично меню, което дава възможност за получаване както на компетентни съвети по процеса на излизане на свободния пазар на електроенергия, така и на консултация с експерт относно различните продукти, които ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги предлага. „Решението да открием специализирания телефонен център *6161 бе в отговор на растящата нужда на обществото да получава бърза и квалифицирана информация за свободния пазар на електроенергия", коментира Пламен Стефанов, Изпълнителен директор на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги. „В началото на 2016 г. интересът към свободния пазар нарасна значително във връзка с очакваната пълна либерализация. Тогава ние създадохме телефонната линия *6161, която беше втората наша стъпка, насочена към по-доброто обслужване на малките фирми и домакинствата, след като в началото на 2016 г. стартирахме Интернет портала kupitok

Бившият здравен министър Мирослав Ненков съди НАП заради проверка за “необяснимо богатство“

http://www.mediapool.bg/bivshiyat-zdraven-ministar-miroslav-nenkov-sadi-nap-zaradi-proverka-za-neobyasnimo-bogatstvo-news260239.html

Бившият служебен здравен министър д-р Мирослав Ненков ще съди Националната агенция по приходите (НАП). Той иска от приходната агенция да му възстановят парите, които е похарчил, за да вади документи, с които да доказва, че няма разминаване между доходите му и начина му на живот. “Мой източник твърди, че мобилен екип на НАП ме е видял. Този мобилен екип така се е развълнувал, че някакъв смотан доктор може да кара скъпа кола от 1998 година, че решили че трябва да бъде проверен. Аз имам претенции към това, че НАП ме провери. Аз имам претенции за това, че тази проверка ме вкара в разходи, които нямам нужда да правя”, обясни Ненков пред Нова телевизия. В крайна сметка проверката приключила със заключение, че няма несъответствие между приходите и разходите му за последните 5 години. Ненков обаче смята да заведе дело, за да му бъдат възстановени направените разходи по търсенето на бележки и банкови извлечения, които НАП можело да изиска по служебен път. Разходите му възлизат на няколкостотин лева, без да се смятат загубените време и нерви. Той смята да търси и обезщетение за неимуществени вреди, тъй като е накърнено доброто му име и е третиран като несъвестен данъкоплатец “Аз работя в държавна болница, заплатата ми влиза в карта, всичките ми доходи са светли. Аз нямам 16 имота, майка ми не притежава верига бензиностанции, тъща ми няма три хотела на морето”, коментира той в характерния си шеговит стил. Ненков работи като анестезиолог във ВМА и води хумористично предаване в Дарик радио. Всяка година попълвам данъчни декларации, в които подробно описвам какви са приходите ми. За какво са тези данъчни декларации, след като никой не си е направил труда да ги провери", коментира той.  

Горанов: Кабинетът разчиства пътя за БСП

https://vesti.bg/bulgaria/goranov-kabinetyt-razchistva-pytia-za-bsp-6065548

Коалиция с БСП ГЕРБ няма да прави, но реформаторите си остават естествени партньори

Доналд Тръмп обяви война на ФБР и ЦРУ

https://www.actualno.com/america/donald-trymp-objavi-vojna-na-fbr-i-cru-news_594196.html

Американският президент Доналд Тръмп обяви война на разузнавателните агенции в САЩ заради „антиамериканското” и „скандално” изтичане на информация от последните седмици. The real scandal here is that classified information is illegally given out by "intelligence" like candy. Very un-American! — Donald J. Trump (@realDona

Варненското студио "Да" представя новия си албум

http://www.moreto.net/novini.php?n=344204

Новият албум с песни за деца "Вълшебници" ще представи варненското студио "Да", научи Moreto.net. Общо 14 нови песни включва албумът на малките певци от морската столица. Парчетата са на български език, а със свои композиции участват Доно Цветков, Виктор Стоянов, Васил Делиев, Красимир Гюлмезов, Юри Стойков.

Огромен ръст на пътниците, преминали през летище София

https://www.actualno.com/sofia/ogromen-ryst-na-pytnicite-preminali-prez-letishte-sofija-news_594192.html

През първия месец на годината през столичното летище са преминали рекордните 468 968 пътници, което е увеличение с повече от 43% спрямо първия месец на 2016 година, съобщават от летището. С цели 69% са се увеличили пътуващите през Терминал 1, достигайки 216 000. Преминалите през Термин

Община Бургас превръща старите самолети край “Сарафово” в интерактивен музей

http://www.cross.bg/samoleti-byrgas-taka-1534889.html

/КРОСС/ * Предвижда се той да заработи на 29 юни, когато отбелязваме 70 години Българска гражданска авиация Те са интересни, но амортизирани с годините и недостъпни - старите самолети, разположени в близост до летището в квартал "Сарафово". Всеки се е заглеждал по тях и много хора, особено децата, изпитват желание да ги видят отблизо, да ги докоснат. Още от 1998 година съществува идея те да станат авиомузей на открито, но до днес тя така и не е реализирана в пълнота. Сега с тази задача се е заела Община Бургас, която работи за превръщането на зоната в нещо атрактивно както за местните жители, така и за туристите, които минават оттам ежегодно. Като първа стъпка тя придоби собствеността върху старите самолети, които юридически се водеха към Летище Пловдив. Вече се работи по възстановяване на добрия външен и вътрешен вид на летателните апарати, изгражда се нова алейна мрежа за подобряване на достъпността. Авиомузеят включва големи и малки граждански и военни самолети. Той е замислен с възможност за обогатяване и усъвършенстване във времето. На посетителя ще се осигурява непосредствен контакт с външността и вътрешността на самолета - пилотската кабина, пултове за управление, салона в пътническите модели. За всички експонати се предвижда поставянето на информационни табели, описващи тяхната характеристика и история. На тях ще има QR код, който препраща потребителя към интернет страница, предоставяща му пълна информация за съответния самолет

Габровци начело с местната управа излизат на протест срещу ТЕЦ-а в града

https://www.24chasa.bg/region/article/6060556

Габровци начело с местната управа
излизат на протест срещу ТЕЦ-а в градаОбщина Габрово и абонати на „Топлофикация-Габрово“ излизат на протест срещу дружеството в петък в 12 ч. Същият ден местната управа ще заведе дело срещу топлоцентралата, която за пореден път този сезон остави близо 5000 абонати, училища и детски градини на студено. Това стана ясно на брифинг на кмета Таня Христова по повод продължителното и

Ден на отворени врати провежда Великотърновският университет

https://www.24chasa.bg/region/article/6060495

Ден на отворени врати провежда
Великотърновският университет Великотърновския университет ще проведе за пореден път Ден на отворените врати за всички млади хора, на които предстои кандидатстване във висше училище. Събитието започва от 11 ч. в събота в аулата. След общата презентация, кандидатстудентската борса и прожекцията на филм за Великотърновския университет кандидат-студентите и техните родители,

Копенхаген отказал 6 милиона паунда за капитана си

http://offnews.bg/news/n_1/n_647362.html

Амбициите на Копенхаген да продължи напред в турнира за Лига Европа и да триумфира с титлата в Дания станаха очевидни, след като стана ясно, че клубът е отклонил щедро предложение на Хъл Сити за капитана Матиас Занка Йоргенсен. "Тигрите" от Йоркшир са сложили оферта от близо 6 милиона лири на масата за играча, който направи впечатление на клубовете в Европа с играта си през есента в групите на Шампионската лига. Тръпката от мача на българския шампион е и в добрите коефициенти. Виж ги на bet365.com Офертата е дошла доста късно и треньорът на Копенхаген Стале Солбакен е заявил на шефовете, че за толкова кратко време не може да намери заместник на капитана си и не гарантира спечелване на титлата без него. "Оферти ще има и през лятото. През зимата се правят някакви отчаяни ходове от страна именно на отбори като Хъл, които са заплашени от изпадане. Разликата от това да играеш в Премиър лийг и Чемпиъншип от гледна точка на парите е наистина гигантска", коментира Солбакен. Лудогорец постъпи именно по същия начин, като отказа да се раздели с ключови фигури като Джонатан Кафу например.

"Луфтханза" се съгласи да повиши заплатите на пилотите си

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277087_%22%D0%9B%D1%83%D1%84%D1%82%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B7%D0%B0%22+%D1%81%D0%B5+%D1%81%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8+%D0%B4%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%88%D0%B8+%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8

 

Компанията се надява така да сложи край на скъпоструващите стачки

Германският авиопревозвач „Луфтханза“ съобщи, че е постигнал съгласие за повишение на заплатите на пилотите си с 8,7% в рамките на четири години.

По този начин компанията се надява да сложи край на многогодишните спорове и скъпоструващи стачки на кабинния си екипаж, съобщава германската редакция на "The Local", цитирана от Агенция "Фокус".

 

Първото повишение в заплащането на пилотите влиза със задна дата от 1 януари 2016 г. и ще продължи до 1 януари 2019 г. Пилотите също ще получат еднократни бонуси между 5000 и 6000 евро. 

Любимецът на Ралф Лорън се присъединява към CHIPPENDALES

http://www.cross.bg/mart-taiisun-sofiya-1534888.html

/КРОСС/ Най-екзотичният модел в света Тайсън Бекфорд се присъединява към горещите танцьори от CHIPPENDALES, които ще възпламенят родните дами след месец - на 18 март в пловдивската Панаирна палата 7 и на 19 март в зала EFE на хотел Маринела в София. Легендарните стрийптизьори подготвят специална нова хореография, а главната роля в шоуто е поверена именно на неустоимия красавец. Тайсън Бекфорд се появява на страниците на едни от най-известните модни списания, в това число и Vogue, а дизайнерите се надпреварват да го канят да снима за тях. Две години след като става лице на Ралф Лорън, атрактивният модел е обявен за “Мъж на годината” на наградите на VH1. Във вените му тече ямайска, панамска и китайска кръв, и никак не е чудно, че е избран и за един от петдесетте най-красиви хора в света от престижното списание People. Най-желаният модел има роли в много холивудски кинопродукции, като се появява и в музикалните видеоклипове – “Unbreak My Heart” на Тони Бракстън, “Toxic” на Бритни Спиърс и др. Редица популярни дами попадат в плен на чара му, като се носят слухове, че сред тях е и сексапилната Никол Шерцингер. С незабравимо сценично поведение и секси поглед, Тайсън Бекфорд е перфектно попълнение за боговете на дансинга CHIPPENDALES. Шоуто им “Best Night Ever” е на 18 март (събота) в Палата 7 на Международния пловдивски панаир с начален час 20:00

Бивш здравен министър ще съди НАП

http://www.moreto.net/novini.php?n=344200

Бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков ще съди Националната агенция по приходите. Той иска от приходната агенция да му възстановят парите, които е похарчил, за да вади документи, с които да доказва, че няма разминаване между приходите и разходите му.

Азиатските пазари не намериха единна посока в четвъртък

http://www.investor.bg/aziia/336/a/aziatskite-pazari-ne-nameriha-edinna-posoka-v-chetvyrtyk-234134/

Акциите на Toshiba продължиха да поевтиняват, след като компанията отложи обявяването на финансовия си отчет

Страхуват ли се ГЕРБ от проверките на служебния кабинет?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277086_%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%BB%D0%B8+%D1%81%D0%B5+%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91+%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BB%D1%

 

"Не смятаме, че се готвят манипулации", коментира Владислав Горанов смяната на областните управители

„Не е драма това, че са освободени. Те са назначени от ГЕРБ и се предполага, че те са оцветени в определена политическа окраска. Ако аргументът е да се търсят хора, които да са максимално независими, за да гарантират честни избори, то с този тип рокади, този процес се поставя под съмнение”, заяви в студиото на „Здравей, България” Владислав Горанов от ГЕРБ.

Коментарът му бе по повод смяната на нови седем областни управители. Губернаторите на Видин (Момчил Станков), Габрово (Николай Сираков), Стара Загора (Георги Ранов), Смолян (Недялко Славов), Пазарджик, Плевен (Ралица Добрева), Перник (Александър Александров) бяха освободени заради това, че са в партийни листи за изборите.

С тази смяна 75% от областните управители ще бъдат нови на вота в края на март. През миналата седмица служебният премиер Огнян Герджиков назначи 14 нови областни управители.

„Далеч сме от мисълта да смятаме, че се готвят манипулации. Служебното правителство подготвя терена за следващите процеси”, добави Владислав Горанов.

И заяви: „Реформаторският блок са естествените ни партньори. Това, че те продължават да търсят формата, за да могат да покажат по-добър резултат, не е проблем на ГЕРБ".

Турската армия превзе Ал Баб от "Ислямска държава"

http://offnews.bg/news/n_1/n_647357.html

Началникът на генералния щаб на турските въоръжени сили генерал Хулуси Акар заяви, че турската армия и сирийските опозиционни сили са взели под контрол град Ал Баб в Северна Сирия, предаде ТАСС, позовавайки се на близкия до правителството в. "Сабах", пише БТА. "Моите поздравления, операцията в Ал Баб завърши", заявил генералът, цитиран от изданието. Той също така съобщил, че войската е обезвредила два големи капана със значителни количества взривни вещества, поставени от бойците, и продължава да прочиства града от бомби и мини. Ал Баб е една от опорните точки на терористичната групировка "Ислямска държава" в Сирия, отбелязва ТАСС. Въоръжените сили на Турция и Сирийската свободна армия, които действат заедно в рамките на операцията "Ефратски щит", през последните два месеца съсредоточиха усилията си за освобождаването на този град. Следващата цел на операцията, според заявления на Анкара, ще бъде град Ракка, "столицата" на "Ислямска държава".

Защо Айнщайн е отказал да стане президент на Израел

https://vesti.bg/lyubopitno/istoriata-pomni/zashto-ajnshtajn-e-otkazal-da-stane-prezident-na-izrael-6065550

Ако беше пожелал, бащата на относителността можеше да впише в биографията си и поста президент на Израел

Вижте снимки от 19-и век, които скандализират

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/vizhte-snimki-ot-19-i-vek-koito-skandalizirat-6065552

Фотографиите бяха показани на изложба в Западен Съсекс и бяха определени от посетители като "порнографски и отвратителни"

Вижте снимки от 19-и век, които скандализираха изложба

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/vizhte-snimki-ot-19-i-vek-koito-skandaliziraha-izlozhba-6065552

Изложбата е в Западен Съсекс и бяха определени от посетители като "порнографски и отвратителни"

7-годишно момиче попита Google за работа и получи отговор от шефа на интернет гиганта

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060461

7-годишно момиче попита Google за работа и получи отговор от шефа на интернет гигантаКлоуи Бриджуотър, която е една на 7 години, изпраща ръчно написано писмо до Гугъл, отбелязвайки компютърните си умения и проявявата на интерес за работа на място, което осигурява барбарони и окуражават момичетата да следват мечтите си, информира "Дейли Мейл" Шефът на Гугъл Сундар Пичай отговоря на Клоуи, като споменава,

Мосю Венгер на пързалката и "сто тояги" на гърба на "Арсенал" - реакциите в "Туитър"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/16/2919295_mosju_venger_na_purzalkata_i_sto_toiagi_na_gurba_na/?ref=rss


Arsenal fans right now pic.twitter.com/hLyZ78u9vL
— Footy Humour (@FootyHumour) February 15, 2017

Моментът за "Арсенал", привържениците му и Арсен Венгер може да е тежък, но пък това не пречи на всички останали да се шегуват на техен гръб.

Тежката загуба на лондончани с 1:5 срещу "Байерн" в Мюнхен даде поле за куп подигравки. "Топчиите" са на път да за поредна година да отпаднат в осминафиналите в Шампионската лига. И за трети път в рамките на четири сезона,...

80-годишна жена даде на измамници 34 000 лева

http://offnews.bg/news/n_1/n_647359.html

Възрастна жена е предала на измамници над 11 000 лева и златни накити, съобщиха от ОД на МВР – Монтана. Във вторник в 18.49 часа 80-годишна жителка на Монтана получила обаждане на мобилния си телефон от непознат, който се представил като "инспектор Христов". Той я предупредил, че ще получи обаждане от телефонен измамник и за залавянето му ще е нужно тя да изхвърли спестяванията си през прозореца. След това на стационарния телефон на жената позвънил друг мъж, който започнал да я заплашва. Възрастната жена изхвърлила през прозореца на жилището си на 2 пъти в торби сума с общ размер 11 360 лв., както и златни накити - 3 златни пръстена, 4 златни парички и златно дамска верижка. На следващия ден около 09.30 часа след посещение в местна банка изтеглила спестяванията си и оставила в книжен плик до контейнер на кръстовището на ул. „Веренишка” и ул. „Цар Борис ІІІ” в гр. Монтана сума в размер на 23 500 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Блъснаха пешеходка в Ямбол

//dariknews.bg/regioni/sliven/blysnaha-peshehodka-v-iambol-2003936

18-годишен водач блъсна пешеходка в Ямбол, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на 15 февруари, в 12:30 ч. до блок 62 в комплекс ”Граф Игнатиев”.

На място е установено, че  движение назад, лек автомобил „Сеат Ибиза”, управляван от младежа блъска и събаря на земята 81-годишна пе

Йордан Татарски: РИК- Кюстендил се мести в Областна администрация след 28 февруари

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/iordan-tatarski-rik-kiustendil-se-mesti-v-oblastna-administraciia-sled-28-fevruari-2003939

Областният управител Йордан Татарски постигна споразумение с РИК и кмета на община Кюстендил за преместването на комисията в сградата на Областна администрация след 28 февруари. РИК ще регистрира кандидат депутатските листи до 21- ви и ще поименните състави на СИК в областта, до 28- ми, в сградата

Пожарникари събират разпилян живак

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/pozharnikari-sybirat-razpilian-zhivak-2003942

Разпилян близо до реката, в района на Шиваров мост в Габрово, живак вдигна на крак пожарната. Униформените успели да разчистят мястото, да го обезопасят и поръсят с пясък. 

Сигналът за опасното вещество е подаден вчера следобед. То било разпръснато на каменен участък, непосредствено

Психично болни ще могат да купуват оръжие в САЩ

//dariknews.bg/novini/sviat/psihichno-bolni-shte-mogat-da-kupuvat-oryzhie-v-sasht-2003940

Сенатът на САЩ блокира наредба от времето на Барак Обама, която би попречила на около 75 000 души с психични разстройства да си купуват огнестрелни оръжия.  Отхвърлянето на мярката отива за разглеждане от президента Доналд Тръмп.

С н

Тотев: Няма управленско решение за отстраняването на Кацарски   

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/totev-niama-upravlensko-reshenie-za-otstraniavaneto-na-kacarski--2003943

„Към момента няма управленско решение за отстраняването на Димитър Кацарски. Не мисля, че е необходимо той да излиза в отпуск“. Така отговори кметът на Пловдив Иван Тотев в кулоарите на местния парламент на журналистически въпрос дали заместникът му трябва да подаде оставка.

Припомня

Пеньо Пенев от КК"Самурай" ще представя България на Европейското по карате

//dariknews.bg/regioni/dobrich/penio-penev-ot-kksamuraj-shte-predstavia-bylgariia-na-evropejskoto-po-karate-2003944

Старши треньорът на Карате клуб „Самурай” – Добрич, сенсей Димитър Христов е член на организационния комитет на Европейското първенство по карате от 14 до 21 години, което започва утре в Арена Армеец в София. Христов ще отговаря за връзките с медиите. Очаква се в първенството да участват над 1200 к

Деца правят дрехи от отпадъчни материали

//dariknews.bg/regioni/vraca/deca-praviat-drehi-ot-otpadychni-materiali-2003941

Момчета и момичета от Детския комплекс в Белоградчик подготвят костюми, направени от отпадъчни материали – хартия, найлони и пластмаса. Направените костюми ще бъдат представени на специално организирано ревю през март. Събитието е озаглавено „Вечер на околната среда“ и ще се проведе в Младежкия дом

Бургазлия предлага кампания в помощ на Спешна помощ 

//dariknews.bg/regioni/burgas/burgazliia-predlaga-kampaniia-v-pomosht-na-speshna-pomosht-2003934

Недостиг на инвалидни колички в Спешния център на Бургаската болница. Десетки хора в нужда чакат ред за стол, който е стар и почти негоден за използване. Така описа ситуацията в Спешното пред репортер на Дарик 22-годишният Петър Кутиев от Бургас. Той е възмутен от гледката на чакащи със счупени

Георги Костов остава на поста главен секретар на МВР

//dariknews.bg/novini/bylgariia/georgi-kostov-ostava-na-posta-glaven-sekretar-na-mvr-2003920

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов и главният секретар на МВР Георги Костов отрекоха да са в обтегнати отношения. Информация за това, че Узунов иска оставката на Костов беше разпространена вчера и днес.

Пламен Узунов коментира пред журналисти

Трудно ще се състави кабинет след вота, вещае Борисов

//dariknews.bg/novini/bylgariia/trudno-shte-se-systavi-kabinet-sled-vota-veshtae-borisov-2003931

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна пред представители на българския бизнес, че според него трудно ще се състави правителство след изборите. Моите притеснения са, че трудно ще се направи правителство, повтори пред журналисти той след близо двучасово среща с Асоциацията на организациите на българск

Най-новият филм на Иглика Трифонова "Асансьор за пациенти" – с премиера на 21-вия София Филм Фест

https://www.actualno.com/cinema/naj-novijat-film-na-iglika-trifonova-asansior-za-pacienti-s-premiera-na-21-vija-sofija-film-fest-news_594187.html

В най-новата творба на един от най-талантливите български режисьори Иглика Трифонова „Асансьор за пациенти” (2017), който ще има своята премиера по време на 21-вия София Филм Фест, е представена историята на двама пациенти, чиято кратка среща в един болничен асансьор може

Броят на българите и румънците на Острова продължава да расте

https://www.actualno.com/society/brojat-na-bylgarite-i-rumyncite-na-ostrova-prodyljava-da-raste-news_594185.html

За първи път за последните повече от две години се наблюдава спад, макар и незначителен, на работещите във Великобритания европейски граждани, пише интернетното издание на „Дейли експрес“, позовавайки се на националната статистика. Данните са за последното тримесеч

Британски министър говори за намеса на Русия в изборите в България

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277085_%D0%91%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80+%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%A

 

Няма съмнение за това, твърди той

"Има твърдения за руска намеса в цяла серия избори - от България до САЩ", заяви британският министър на отбраната Майкъл Фалън в интервю за телевизия Sky News.

И ние нямаме съмнение, че Русия използва многото различни оръжия, с които разполага, включително телевизионни мрежи и пропаганда. Няма съмнение, че Русия агресивно се намесва в други демокрации. Ние трябва да сме наясно с това", каза Фалън.

Подобни действия от страна на Москва се наблюдават към цяла серия европейски избори, продължи британският министър. "Сега Русия заплашва с намеса в изборите в Германия, така както според твърденията се е намесила в американските избори. Подобно поведение е неприемливо, трябва да обръщаме внимание на такива действия на Русия всеки път", каза Фалън. 

Япония прави олимпийските медали от рециклирани стари телефони

http://offnews.bg/news/n_1/n_647352.html

Японци даряват старите си телефони, за да може те да се превърнат в рециклирани медали от Олимпийските игри, предава БНР. Игрите ще се проведат в Токио през 2020 г. Десетки жители на столицата се събраха пред сградата на общината, за да оставят старите си телефони. Целта на организационния комитет е да събере 8 тона метал от остарелите мобилни телефони и малки домакински уреди. Кампанията, която е първа по рода си за Олимпийските игри, ще извлече 40 кг. злато, 2930 кг. сребро и 2994 кг. бронз. Те ще са достатъчни за направата на всички 5000 олимпийски и параолимпийски медали. Повечето японци подкрепят идеята. Дойдох тук днес, защото мисля, че е страхотно, че старият ми телефон може да се превърне в медал за Олимпийските игри през 2020-а - заяви 55-годишната жителка на Кавасаки Хироми Сакушима. Развълнува ме мисълта, че нещо от моя дом може да бъде част от медалите. Това ще са първите олимпийски игри, които ще гледам, каза 18-годишният Хироки Ямашита, който живее в Токио и донесе за кампанията 17 телефона от семейството си. Кметът на Токио Юрико Койке също дари три нейни стари телефона на кампанията и коментира: Започнахме този проект с цел да рекламираме устойчивостта, както и да създадем чувство на пряко участие в игрите в Токио през 2020-а. Наистина е вълнуващо, че вашите мобилни телефони ще бъдат част от олимпийските и параолимпийските медали.

14 пияни шофьори изловиха варненските полицаи за седмица

http://www.moreto.net/novini.php?n=344208

14 пияни шофьори хванаха варненските полицаи през миналата седмица, съобщиха от МВР за Moreto.net. Трима от пияниците зад волана са били с над 1.2 промила алкохол в издишания въздух. Има и заловен варненец, който е шофирал дрогиран.

Защо болките в гърба трябва да се лекуват в специализирано за това лечебно заведение

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6060528

Защо болките в гърба трябва да се лекуват в специализирано за това лечебно заведениеДесислава Любенова ДН, Доктор по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията към МУ. Притежава три магистърски степени: по Икономика и управление на човешките ресурси и Теория и методика на масовата информация към УНСС и Обществено здраве и здравен мениджмънт на МУ. Създател и управляващ директор на “СБАЛ- Гръбначен център“ АД,

Махат дните без парно от сметките, ще има и обезщетения

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060545

Махат дните без парно от сметките, ще има и обезщетенияВсички абонати останали без парно и топла вода или пък с влошено топлоподаване при голямата авария в източните квартали на София преди седмица няма да плащат дните на студено. Освен това тези, които са били лишени от услугата над 48 часа, ще получат обезщетение за всеки ден на студено след тях. Парите ще се приспадат от сметките,

Властта е там, където е Вучич

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/02/16/2919281_vlastta_e_tam_kudeto_e_vuchich/?ref=rss


След продължилите дълго догадки и медийни спекулации последната дилема е разрешена. Сръбската прогресивна партия (СПП) единодушно реши премиерът Александър Вучич да бъде кандидат на своята партия и на цялата управляваща коалиция на предстоящите президентски избори.

Засега обаче още не е известно какво политическо споразумение е постигнато с действащия президент Томислав Николич. СПП реши да не подкрепи кандидатурата на Николич за втори мандат, защото всички проучвания на общественото...

Баба мята хилядарки и златни накити от терасата, подмамена от ало измамник

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060540

Баба мята хилядарки и златни накити от терасата, подмамена от ало измамник80-годишна жена от Монтана хвърлила златните си бижута от терасата, уж за да помогне на полицията. Тя е поредната трета жертва на алоизмамници. Случката се разиграла навръх Трифон Зарезан малко преди 19 часа. Възрастната жена получила обаждане на мобилния си телефон от непознат, който се представил за инспектор Христов.

Израелците, убили сънародника си, са братя

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060537

Израелците, убили сънародника си, са братяДвамаа израелци, арестувани за убийството на сънародник вчера край с. Голец, са братя, научи "24 часа".  Те паркирали джипа си "Мерцедес" край землището на самоковското село и изхвърлили трупа на 26-годишният мъж около 18,20 в сряда. Свидетели ги видяли да бягат и подали сигнал. Полицаите незабавно блокирали района и открили двамата израелци в

Куче избяга от клетката си, освободи още няколко (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/curious/kuche-izbjaga-ot-kletkata-si-osvobodi-oshte-njakolko-video-news_594184.html

  Сибирско хъски избяга от клетката си във ветеринарна клиника в китайската провинция Дзянсу, а след това успя да измъкне и други кучета. На видеозапис от охранителните камери на лечебницата се вижда как четириногото се справя с резето на своята клетка, след което отива и освобождава няколко от заключените си побратими. Въпреки това, кучетата не са успели да напуснат сградата. Управителят Цао Шен недоумява как се е случило подобно нещо.

Туризмът в Мексико отчита рекордна година най-вече заради туристите от САЩ

http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/2017/02/16/2919283_turizmut_v_meksiko_otchita_rekordna_godina_nai-veche/?ref=rss


За туризма в Мексико 2016-а е била изключителна година благодарение най-вече на притока на туристи от САЩ, обяви правителството в окончателните си данни за сектора, цитирани от АФП.

Граничният туризъм е нараснал с 5.4 на сто - от 13.8 милиона туристи през 2015 година до 14.5 милиона туристи през 2016 година, се посочва в отчета на Министерството на туризма, което се позовава на данни на Мексиканската централна банка.

Границата между Мексико и САЩ, която е дълга над 3100...

34 000 лева за участниците в кампанията „Еврофутбол- Влез в играта!"

http://www.cross.bg/leva-vsichki-kushta-1534887.html

/КРОСС/  Букмейкърската къща отново ще зарадва играчите си  Допълнителни печалби на обща стойност 34 000 лева в продължение на повече от четири седмици – така накратко може да бъде описана поредната кампания на „Еврофутбол“, която стартира на 17.02.2017 г. и ще продължи до 19.03.2017 г. вкл. Букмейкърската къща ще зарадва участниците си и всяка седмица ще раздаде шест суми от по 1000 лева. Кой ще вземе най-голямата печалба – от 10 000 лева ще стане ясно след края на инициативата, като името на победителя ще се определи измежду всички, участващи в нея. По традиция компанията приканва желаещите да изпробват своя късмет към следната стъпка: да регистрират (първите 30 цифри от баркода на квитанцията или 30 цифровия баркод на форма „Изплащане“) талон за минимум 5 лева от Спортмакс или Гонки или за поне 10 лева от спортни залози в сайта на „Еврофутбол“

Блъснаха 13-годишна на пешеходна пътека в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6060526

Блъснаха 13-годишна на пешеходна пътека в ПловдивМомиченце на 13 г. е с контузия на ръката, след като бе ударено на пешеходна пътека в Пловдив, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал вчера около 16 часа на зебра между бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” и бул. “България”. Детето е блъснато от мерцедес и транспортирано до болница. След оказана медицинска помощ е изписано за домашно лечение.

Българи отличени с награда от Илон Мъск

https://www.24chasa.bg/novini/article/6060530

Българи  отличени с награда от Илон МъскПреди броени дни българска система за захранване на нов вид транспорт е отличена с наградата лично от Илон Мъск. Александър Рангелов и неговият екип от инженери могат да станат неразделна част от проекта за нов вид високоскоростен транспорт на бъдещето, съобщи БНТ.  Състезанието, което има реалната възможност да преобърне представата ни за

40 кукери и гайдари повеждат Дионисиевото шествие в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6060742

40 кукери и гайдари повеждат Дионисиевото шествие в ПловдивГайдарски мелодии и кукерски игри ще разтресат центъра на Пловдив по време на Дионисиевото шествие на 18 март. Близо 40 музиканти и танцьори на прочутата трупа от Калофер пристигат под тепетата за празненството по повод предстоящата Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“. Кулминацията ще е на площад „Стефан Стамболов“,

Киев обяви извънредно положение в енергетиката

http://econ.bg/Новини/Киев-обяви-извънредно-положение-в-енергетиката_l.a_i.737475_at.1.html

Украйна обяви извънредно положение в енергетиката и предупреди, че може да има спирания на тока. Причината е блокадата от страна на ултранационалисти...

Българка загина, други 12 са били ранени при тежка катастрофа край границата с Румъния

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/lD0IhiPt4hw/

Българска гражданка е загинала, а други 12 са били ранени при тежка верижна катастрофа вчера сутринта в близост до разположения край границата с Румъния унгарски град Чонадпалота. Катастрофата е станала на магистрала М43 на около километър от границата с Румъния. В нея са се сблъскали два камиона с румънска регистрация, румънски пътнически автобус и четири леки товарни автомобила, два от които са били български,съобщи Фокус. Сред пострадалите е и българският консул в Унгария Румяна Йорданова, която заедно с останалите 11 пострадали  в катастрофата,  са настанени в болница. Оказва им се медицинска помощ.

Близкият изток ще е само първата жертва на неадекватността на Тръмп

https://www.actualno.com/actualno/blizkijat-iztok-shte-e-samo-pyrvata-jertva-na-neadekvatnostta-na-trymp-news_594181.html

Срещата на американския президент Доналд Тръмп с израелския премиер Бенямин нетаняху се очакваше с нетърпение, тъй като беше важно да стане ясно какъв точно ще е подходът на новата президентска администрация към близкоизточния въпрос и към поведението на традиционния ам

Иран разгромява флотилия на САЩ в пълнометражна анимация (видео)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/02/16/2919163_iran_razgromiava_flotiliia_na_sasht_v_pulnometrajna/?ref=rss



Пълнометражният ирански анимационен филм "Битката за Персийския залив 2" е готов да тръгне по кината на Ислямската република със сюжет, нетипичен за този жанр - как конфронтация между иранската Революционна гвардия и американска бойна флотилия завършва с победа на Иран.

Режисьорът Фархад Азима казва, че се е получило забележително съвпадение, че премиерата съвпада с влизането в Белия дом на президента Доналд Тръмп, "който се опитва да разпали война".
"Надявам се филмът...

Тръмп се отказа от двудържавното решение на израелско-палестинския конфликт

http://offnews.bg/news/n_1/n_647351.html

Доналд Тръмп отстъпи от дългогодишната позиция на САЩ за разрешаване на израело-палестинския конфликт със създаването на две държави. По време на пресконференция с израелския премиер Бенямин Нетаняху американският президент заяви, че няма значение дали става въпрос за една или две държави.  "Поглеждам към (решението за - бел. ред.) две държави или една държава и харесвам това, което харесват двете страни. Могат да живея и с двете", коментира Тръмп по време на визитата на Нетаняху в Щатите.  Републиканецът затвърди намеренията си за близко сътрудничество с Израел и партньорите в региона за постигане на сигурност и стабилност. По думите му САЩ ще сътрудничат за "мир и наистина много велико мирно споразумение". В неочаквано обръщение към Нетаняху Тръмп призова Израел да спрe застрояването на Западния бряг, което привидно изненада израелския политик.  "Що се отнася до селищата, бих искал да се въздържате за известно време", каза Тръмп, който досега не бе изразявал категорична позиция по въпроса.  Нетаняху от своя страна не пое ангажимента това да се случи и заяви, че застрояването не е в основата на конфликта. Според него предстоят разговори с Тръмп, за да се постигне разбирателство по въпроса.  Въпреки критиката си относно застрояването на Западния бряг, американският президент повтори друго спорна позиция - преместването на посолството на САЩ в Йерусалим. Тръмп обясни, че идеята се разглежда сериозно. 

Звук от Канада за концертите на CECA у нас

http://www.cross.bg/kontzertite-sistema-armeetz-1534886.html

/КРОСС/ Техниката от концертите на Стиви Уондър и Алиша Кийс идва специално за 16 и 17 март в София Примата на Балканите СЕСА ще зарадва българската публика с още една голяма изненада. Специално за двата концерта на сръбската певица на 16 и 17 март в "Арена Армеец" ще пристигне свръхиновативна звукова система, която няма аналог у нас. Новата марка саунд система Adamson Energia 15 е същата, с която са озвучавани концертите на едни от най-големите световни знаменитости като Стиви Уондър, Алиша Кийс, Енрике Иглесиас, Рики Мартин, Daft Punk, One Direction... Към момента, това е най-мощната и кристално чиста саунд система на нашата територия и прецедент в историята на озвучаването в България. Произведен в Канада, новият модел е със специални говорители, които имат уникални качества, гарантиращи стегнат, но в същото време много мек звук. Ексклузивно за премиерата на саунд техниката, която ще бъде именно на концертите на СЕСА, аудио компания Stagemasters, представляваща иновативната марка у нас, са поканили и своите германски колеги и партньори. Така публиката в „Арена Армеец" ще има възможност да чуе хитовете на любимата си певица с гарантирано перфектен звук. Все още могат да бъдат закупени билети за втората дата за концерта на CECA - на 16 март 2017 г. в зала „Арена Армеец". Начало - 20:00 часа. Билетите за събитието са на цени от 25 до 60 лв. в мрежата на Eventim в цялата страна, както и online

Британският министър на отбраната: Руски хакери се намесват при изборите в България

https://www.actualno.com/europe/britanskijat-ministyr-na-otbranata-ruski-hakeri-se-namesvat-pri-izborite-v-bylgarija-news_594176.html

Министърът на отбраната на Великобритания – Майкъл Фалън – се изказа доста остро за политиката на Русия и методите, с които действа. Той го стори в интервю за Sky News. Според него Руската федерация се опитва да дестабилизира Запада и НАТО, включително и чрез медийните ка

Откриха изчезналия олимпийски шампион в плуването Грант Хакет

https://www.24chasa.bg/sport/article/6060510

Откриха изчезналия олимпийски шампион в плуването Грант ХакетТрикратният олимпийски шампион Грант Хакет е намерен и е в добро физическо състояние, съобщава Би Би Си. За изчезването на 36-годишния австралиец сигнализира баща му - Невил. Той заяви, че бившият плувец не се чувства на себе си и има нужда от незабавна помощ. Хакет сам се е обадил на родителите си, за да съобщи, че е добре.

Българският бизнес има възможност да излезе на канадския пазар

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/bylgarskiiat-biznes-ima-vyzmojnost-da-izleze-na-kanadskiia-pazar-234129/

СЕТА потвърди политиката на ЕС за насърчаване на свободната търговия, каза директорът на Американската търговска камара Алекс Нестор

Как машината за дезинформация на Кремъл взе на прицел Европа

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/kak-mashinata-za-dezinformaciia-na-kremyl-vze-na-pricel-evropa-234128/

Разширяващата се държавна медийна империя на Русия се активизира преди изборите тази година в Холандия, Франция и Германия

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване