Thalloderma Shop
02/26/17 21:47
(http://www.klassa.bg/)

Защо плюете България г-н Галин Люцканов?

 Неделен следобед. Лондонско мрачно време. Телефонът нагло звъни. Поглеждам Лондонски номер. Сигурно е важно, казвам си и натискам зелена слушалка. Някакъв доста обигран лъжовен глас започна да ме пита за статия публикувана преди три години. Бил страшен фен на Крис Картър, обаждал се от щатите, искал да знае кой е автора и т. н. На въпроса номера не е ли английски, измамника веднага се поправи, като каза, че вчера бил в Америка а днес е в Лондон и се е пообъркал. Веднага започнах да си припомням инструкцията на МВР срещу телефонни измамници, поех въздух и продължих разговора с повишено внимание /имам доста познати в Лондон та реших, че мога да съм им полезен с информация от този разговор/. Мазника продължи да ме баламосва с някакви въпроси за автора. Любезно му казах, че ще направя проверка и ще му дам информация на негов мейл в началото на седмицата. След пет минути отново звънна телефона. Отново от Лондон. Този път мазния глас звучеше победоносно и назидателно. Аз съм автора на този материал - чух гордо изявление. Рязко бе сменил ролята, от тази на телефонен измамник с тази на Главен прокурор на Абсурдистан. Играеше с лекота. Според инструкцията на психолозите, трябваше да го оставя да се наговори, а аз да преценя дали е безобиден, или опасен луд. Имал съм срещи и с други графомани. Вярвайте ми не са безопасни. Най-много ме смути факта, че намеси и невръстната си дъщеря. Първоначално бе малко детенце, после стана тийнейджърка. Крайно време бе да прекратя този разговор. Попитах го дали знае какъв християнски празник е днес? Не знаеше! Очевидно тези морални стойности, както стана ясно по-късно не му бяха близки. Поясних му, че днес е християнският празник "Сирни заговезни" и му поисках прошка, ей така по принцип, въобще за всичко. Психолозите от МВР съветваха, че с телефонните терористи трябва да сме дружелюбни. Гласът от среща, за който предстоеше да разбера по-късно, че е на комплексиран журналист, твърдо ми отказа! Затворих. Реших, че вече е време да продължа следобедната неделна дрямка, която някой си ми бе отнел безпардонно.

Задрямах. Не беше за дълго. Телефона пак зззззззз. Вдигнах. Този път номера беше български. Човека знаеше кой е и от къде е. С две думи беше прочел нещо интересно за klassa.bg . Вече четях "журналистическия" материал на моят телефонен "приятел". Явно бе самовлюбен комплексар, който търси начин да си избие депресията придобита от собствената му малоценност.

Накратко за "публицистката" му. Обвиняваше сайта класа, че е "откраднал" негово безценно интервю. Случката била преди три години. Човечецът ревеше сякаш току що някой му е взел последния залък от устата. Дори не си беше направил труда да обясни какво точно се е случило, или поне какво мисли, че се е случило. След кратка увертюра за журналистическата етика и колко важна е тя в живота, графомана подкара няколко редакции накуп. Обвини ги, че едва ли не са обрали златната мина в Челопеч, сиреч взели са от неговата "журналистическа "съкровищница три от всичките му шест безценни произведения. Моралният стожер употребяваше думи като, нещастници, крадци, мерзък, долен и т. н. с ясното съзнание, че обижда свои колеги.

Накрая бе върхът на цинизма! След като размаза част от журналистиката ни, директно от висотата на новоизпечен Англо-саксонец поруга България! Заяви, че не сме цивилизована страна!

Не знам дали България е цивилизована страна, но въпросът е какъв човек и журналист сте Вие г-н Галин Люцканов?

klassa.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване