Thalloderma Shop
03/02/17 06:33
(http://www.klassa.bg/)

Богатите ще продължат да купуват имоти в Лондон въпреки Brexit

 Супербогатите ще продължат да купуват имоти в Лондон въпреки политическата и икономическа несигурност заради решението на Великобритания да напусне Европейския съюз (ЕС). Това се посочва в доклад, подготвен от консултантската компания Knight Frank, цитиран от Bloomberg.

Броят на хората с богатство на стойност над 30 млн. долара, които живеят в британската столица, се очаква да се увеличи с 30% до над 6 хил. души през следващите 10 години, изчислява компанията.

Това донякъде компенсира резкия спад на инвеститорите, които кандидатстват за разрешително за постоянно пребиваване, след като страната въведе проверки за пране на пари през 2014 г. През миналата година само 215 души са кандидатствали за инвеститорски визи, показват правителствените данни.

Към 2026 г. се очаква Лондон да е четвъртият най-предпочитан град от богатите инвеститори в имоти. Лидер се очертава да е Ню Йорк, следван от Шанхай и Пекин. Топ 10 се допълва от Хонконг, Сан Франциско, Лос Анджелис, Сингапур, Мумбай и Женева.

През миналата година броят на ултрабогатите физически лица с богатство над 30 млн. долара се увеличава до над 193 хил. души заради силната година за фондовите пазари. До 2026 г. се очаква броят им да надвиши 275 хил. души, като най-силен ръст се очаква да има във Виетнам, Шри Ланка, Индия и Китай.

Броят на милиардерите ще се увеличи до над 3 хил. души през следващите 10 години, подкрепян основно от Индия и Китай заради развитието на технологиите, финансовия сектор, медиите и здравеопазването, прогнозира още компанията.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване