Наско Сираков: Левски спечели с късмет

http://offnews.bg/news/n_1/n_648864.html

Легендарният бивш футболист и ръководител на Левски Наско Сираков не позволи да бъде заблуден след победата над ЦСКА-София с 2:1 в дербито на 23-ия кръг на Първа лига. "Сините" стигнаха до успеха с голове в заключителните 20 минути, дошли след статични положения. Преди това отборът на ЦСКА-София контролираше мача и на няколко пъти можеше да убие интригата, но отличният вратар Николай Кръстев опази мрежата си. "Доволен съм най-вече от резултата. В тези мачове играта не се гледа, гледа се резултата. Две грешки отзад в отбраната на ЦСКА и стана 2:1, можехме да вкараме и трети след това. Треньорската смяна със сигурност е оказала влияние върху мотивацията, но на играта няма шанс. Ники Митов не може нищо да промени за два дни. Жалко, че Божидар Краев беше най-активният футболист - най-младият показа най-голямо желание. Успехът идва в най-подходящия момент. Ако и днес Левски бе загубил, положението щеше да стане неудържимо", каза Сираков. Треньорът на Левски Николай Митов отдаде дължимото на предшественика си Елин Топузаков, като каза, че тази победа е и негова. В еуфорията от успеха той обаче нахлузи розовите очила и обяви, че Левски е играл по-добре и е бил сигурен в победата.

Малайзия ще експулсира посланика на Северна Корея

http://www.mediapool.bg/malaiziya-shte-ekspulsira-poslanika-na-severna-koreya-news260886.html

Малайзия ще експулсира посланика на Корейската народно-демократична република (КНДР) заради убийството на  по-големия брат на корейския лидер Ким Чен-Нам, предадоха агенциите. Посланикът на Северна Корея Кан Чхол е обявен за персона нон грата и се очаква да напусне страната до 48 часа.Този ход е израз на загриженост от страна на правителството, че страната ни се използва за поле на незаконни дейности, се казва в изявление на външното министерство на Малайзия. Преди това властите в Куала Лумпур обвиниха севернокорейския посланик в нарушение на дипломатическата етика. 45-годишният Ким Чен-Нам почина на летището в Куала Лумпур на 14 февруари. Според разследващите инцидента причината да смъртта му е отравяне с опасен химикал. Случката притесни световните лидери, тъй като убийството се свързва с напрежението както между Северна Корея и Малайзия, така и в целия регион. 

Радарите за превишена скорост утре - 5 март, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=345509

Служители на пътната полиция ще следят утре - 5 март, неделя и в нощта срещу понеделник, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 07:50 - 08:50 Бизнес парк, бензиностнация Петрол- посока Варна 08:10 - 08:50 Южен пътен възел (Аспарухов мост)/вход/ 13:30 - 14:30 Бизнес парк, бензиностнация Петрол- посока Варна 19:50 - 21:20 бул.

Равносметката от мача: 30 в ареста, дете се рани на стадиона

http://offnews.bg/news/n_1/n_648863.html

30 арестувани и едно самонаранило се дете на стадиона. Това е равносметката от днешния футболен мач между Левски и ЦСКА, завършил с победа за сините с 2:1, на националния стадион "Васил Левски" пред 22 000 души. Арестите са били извършени преди дербито, а равносметката направи СДВР. Причината за повечето е открити пиратки и бомбички, а у някои са били намерени и наркотици. По време на мача, при използване на пиротехническо изделие на стадиона, 15-годишно момче се е саморанило, съобщава СДВР. То е откарано в болница с разкъсна рана на ръката.

Борисов в Хасково: С управление на БСП държавата ще катастрофира отново (Снимки + Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6092764

Борисов в Хасково: С управление на БСП държавата ще катастрофира отново (Снимки + Видео)Популизмът на опонентите ни няма граници. Знаете какво може ГЕРБ – от гола поляна можем да направим магистрала или пречиствателна станция. Ние не даваме фалшиви обещания. С управление на БСП България ще катастрофира. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Хасково.

Ledvance носи 500 млн. евро на Osram

http://www.investor.bg/evropa/334/a/ledvance-nosi-500-mln-evro-na-osram-235053/

Купувачи на китайското поделение на са китайският LED специалист MLS и двата финансови инвеститора IDG и Yiwu

Служители за Агенцията за защита на детето в Индия участвали в трафик на хора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6092750

Служители за Агенцията за защита на детето в Индия участвали в трафик на хораДвама служители от агенцията по закрила на детето в Индия бяха арестувани по предполагаеми връзки с трафик на хора. Според полицията Мринал Гош и Дебашиш Чанда са имали контакт с банда, действала на територията на незаконни центрове за осиновяване в източната част на Индия, откъдето са били продавани деца на чуждестранни двойки.

Настимир Ананиев, РБ: Доходите ще се вдигнат, когато държавата остави малките и средни предприятия да работят

https://www.24chasa.bg/novini/article/6092742

Настимир Ананиев, РБ: Доходите ще се вдигнат, когато държавата остави малките и средни предприятия да работятДоходите на българските граждани ще се вдигнат, когато имаме силна икономика, когато малките и средните предприятия започнат да работят, без държавата да ги обременява. Като мярка в тази посока ние "Реформаторският блок - Глас Народен" предлагаме вдигане на прага за регистрация по ДДС на фирмите от сегашните 50 хиляди на 200 000 лева оборот.

Трайчо Трайков: Бъдещето на България е в интегрирана Европа

http://offnews.bg/news/n_1/n_648862.html

"Мисленето и говоренето на БСП и на подобните на нея партии е изключително безотговорно и вредно за бъдещето на България! Не трябва да се връщаме към затворена политика. Бъдещето на нашата нация е в интегрирана и обединена Европа." Това заяви политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков във видео обръщение към европейските българи, с което ги призова да подкрепят на изборите онези партии, които работят за бъдещето на България в интегрирана и обединена Европа. Нова Република се обръща към другите политически сили да се отнесат сериозно и да заемат позиция по петте предложения за бъдещето на Европа, сред които е и вариант за „Европа на различни скорости". „Не искаме Европа, където липсват свободи като тази на свободното движение на хората. Искаме общ пазар, гаранция за мира и стандарта на живот, за спазването на човешките свободи", каза още десният политик. Трайчо Трайков припомни, че Нова Република очаква българското правителство да изготви национална позиция, която да защити интереса на България. Нова Република бе първата политическа сила с реакция по предложенията на Юнкер и още преди два дни призова институциите да изготвят национална позиция. "От няколко дни обикаляме България и навсякъде виждаме едно и също. Въпреки всичките критики и резерви, хората виждат бъдещето - тяхното и на своите деца, в обединена Европа. Все повече политици говорят за алтернативни варианти за бъдещето на Европа. Тези дни председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обобщи различните варианти в 5 точки. Изключително важно е българското правителството в следващите дни, седмици и месеци да вземе категорична и добре аргументирана позиция по въпроса какъв е интересът на България в тези варианти, защото от това зависи бъдещето ни. Не искаме Европа, където липсват свободи като тази на свободното движение на хората. Искаме общ пазар, гаранция за мира и стандарта на живот, за спазването на човешките свободи. Мисленето и говоренето на БСП и на подобните на нея партии е изключително безотговорно и вредно за бъдещето на България! Не трябва да се връщаме към затворена политика. Бъдещето на нашата нация е в интегрирана и обединена Европа. Политици, колеги, в следващите месеци, бъдещето на България зависи от вас, отнесете се сериозно по този проблем, мислете за хората!", заяви Трайков в обръщението си.

ТЕЦ "Бобов дол" осъди МОСВ на 2 млн. лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6092749

ТЕЦ "Бобов дол" осъди МОСВ на 2 млн. лв.
ТЕЦ "Бобов дол" спечели на първа инстанция дело срещу МОСВ. Административният съд в Кюстендил осъди министерството да плати на централата около 2 млн. лв. Искът е подаден по Закона за отговорността на държавата за обезщетение за имуществени вреди за 1 744 169 лв. и около 270 хил. лв. лихви, причинени от незаконосъобразен административен акт на

Затрупаната от лавина жена със сериозно счупване, остава в "Пирогов"

http://offnews.bg/news/n_1/n_648861.html

Пострадалата при падането на лавина на Мальовица жена е със сериозно счупване на едното бедро и ще бъде оперирана по спешност, съобщиха от университетската болница за спешна медицинска помощ "Пирогов". 32-годишната жена е била откарана в софийското лечебно заведение. Към момента на постъпването е била контактна и адекватна. Прегледали са я от различни специалности и са назначили подробни изследвания, в резултат на което е установена и тежката фрактура, уточниха от болницата. След операцията жената ще остане за лечение колкото изисква състоянието ù, се казва в съобщението на "Пирогов". Лавината в Рила затрупа трима души, които бяха спасени от Планинската спасителна служба. Тримата - жена и двама мъже - тръгнали от хижа "Мальовица" около 5 часа. Лавината ги затрупала в района на местността "Камилата". Единият успял да се измъкне сам и подал сигнал на тел. 112 малко след 6.30 ч. 

Жената, затрупана от лавина в Рила, ще бъде оперирана

http://www.cross.bg/lavina-izmukne-zatrypani-1536549.html

/КРОСС/ Екип на Спешна помощ докара в "Пирогов" пострадала при лавина на Мальовица. 32-годишната жена е контактна и адекватна към момента на постъпването в университетската спешна болница. Лекари от различни специалности я преглеждат и й назначават подробни изследвания. В резултат дежурните констатират, че пострадалата има сериозна фрактура (счупване) на едното бедро. Налага се да бъде оперирана по спешност. Ще остане за лечение, колкото изисква състоянието й. КРОСС припомня, че по рано Планинска спасителна служба оказа помощ на трима туристи, затрупани от лавина в Рила. Тримата турист били затрупани от лавина. Едно от момчетата е успял да се измъкне и да подаде сигнал на спасителите.Междувременно на спасителите се е обадила и жената, която също е успяло да се измъкне от снега, но заради фрактура на крака не може да се движи.    

Светльо Витков: "Глас народен" се превърна в глас в пустиня

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277577_%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D1%8C%D0%BE+%D0%92%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%3A+%22%D0%93%D0%BB%D0%B0%D1%81+%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD%22+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0

 "За четири години минахме през доста етапи. Първата година плюехме всички партии. От плюенето обаче файда няма – то набира електорат, но не дава решения. Втората година започнахме да мислим за решения. Пращахме предложения, които обаче бяха хвърляни в кошчето. Нито една медия не ни обърна внимание. Третата година разбрахме, че само да даваш решения и да плюеш другите не е ползотворно. Така че трябваше да проявим диалогичност и да седнем на масата и да се разберем”. Taка лидерът на "Глас народен" Светослав Витков обясни пред Нова телевизия мотивите на партията му да се присъедини към Реформаторския блок.

 
"Когато "Глас народен" се превърна в глас в пустиня и когато нямаме никаква трибуна, се наложи да направим това. Изборите бяха два – или "Глас народен” да продължи както досега да се бори за 1%, или да скочим и да влезем в парламента чрез коалиция. Иначе бяхме обречени на бавна смърт”, поясни още Витков.
 
По думите му това, от което има нужда десницата, е обединение.
 
 
"Има нужда от нови лица, а ние – от трибуна. Избрахме партии и формации, които имат близка програмна рамка до нашата и разговаряхме с тях”, каза той.


http://www.mediapool.bg/svetlyo-vitkov-glas-naroden-se-prevarna-v-glas-v-pustinya-news260370.html

Турският премиер провел "плодотворен" телефонен разговор с Меркел

https://www.24chasa.bg/novini/article/6092741

Турският премиер провел "плодотворен" телефонен разговор с МеркелТурският премиер Бинали Йълдъръм и германският канцлер Ангела Меркел са провели "плодотворен" телефонен разговор днес, съобщиха турските медии на фона на напрежение между двете страни след отмяната на митинги в подкрепа на президента Реджеп Тайип Ердоган в Германия, предаде АФП, цитирана от БТА. Имахме добър и плодотворен разговор, заяви Йълдъръм,

Международно исзледване: Данъци в България плащат главно физическите лица

http://www.moreto.net/novini.php?n=345507

Големите корпорации успяват да избегнат плащането на данъци, въпреки широко рекламираното им ниско ниво в България. Държавата им позволява да пренасочват печалбите си, а основната тежест се поема от населението чрез косвените данъци Това са изводите от международно изследване на шест неправителствени организации от Централна и Източна Европа:  сдружение "За Земята" от България, Glopolis от Чехия, Demnet от Унгария, Lapas от Литва, полската IGO и Ekvilib от Словения.

Д-р Николай Михайлов - Народ без благодарна и благородна памет не може да бъде свободен /ВИДЕО/

http://pogled.info/bulgarski/d-r-nikolai-mihailov-narod-bez-blagodarna-i-blagorodna-pamet-ne-mozhe-da-bade-svoboden.83335

/Поглед.инфо/ Какво е свободата е въпрос, който предполага отговор, траещ дълго, заяви психиатърът д-р Николай Михайлов.

Само една трета от мигрантите в ЕС са сирийци

http://www.mediapool.bg/samo-edna-treta-ot-migrantite-v-es-sa-siriytsi-news260885.html

Близо 1.4милиона мигранти са дошли в ЕСпрез последните две години.От тях сирийците са само една трета - 425 880, при положение че в общественото пространство именно те са вадени на преден план при дебатите за прием на бежанци от различните страни - членки на ЕС. Това показватданните на Евростат, цитирани от dnes.bg. Афганистанците са 226 410 от мигрантите в ЕС, иракчаните - 159 425, следват Нигерия, Пакистан, Сомалия и Ирак. Вълната, заляла Стария континент, от години предизвиква все по-ожесточени спорове на всички нива. Най-привлекателна за бежанците е Германия, където получават по 359 евро на месец на възрастен член от семейството. За дете се полагат по 269 евро месечно - от тях 216 евро са за храна и дрехи и още 143 евро джобни пари. За сравнение – така например получаващите Hartz-IV (хората в Германия, които са останали без работа повече от една година) взимат по 399 евро на месец за храна, дрехи, обществен транспорт и джобни пари. При положение че разходите за наем, за отопление, за вода, за здравна осигуровка (която покрива почти изцяло разходите за стоматолог и лекарства) се поемат от социалната служба на Германия. Преди да получат статут на бежанец или при т.нар. първоначален прием в Германия на тях им се осигуряват безплатен подслон, храна и дрехи, като възрастните получават 143 евро месечно, а децата – 85 евро като джобни пари. В Германия регистрираните бежанци са между 600 и 800 хиляди. Трудно е да каже обаче колко е техният реален брой, тъй като има много нелегално пребиваващи. Друга е картината във Великобритания, където помощите за бежанци бяха 36 паунда седмично, което съответства на 210 евро месечно, но правителството заяви, че социалните плащания за мигранти ще бъдат намалени и дори ликвидирани. Достатъчно щедра към мигрантите в същото време е Франция, където по 300-340 евро получават и онези, които чакат да получат статут на бежанци. През това време мигрантите живеят в хотел и могат да разчитат на безплатни медицински услуги. След като получи статут на бежанец, всеки получава и право на работа, използва всички придобивки на социално слабите като безплатен градски транспорт и безплатно образование за децата. В Швеция, където има най-много бежанци на глава от населението (8.4% при средно ниво за Европа от 1.2%), кандидатите за статут получават от 60 до 225 евро. Разликата се обяснява с това, че бежанците могат да бъдат настанени в общежитие или в избрано от тях жилище. И ако в първия случай живеят безплатно и сумата е по-малка, то във втория случай държавата плаща част от наема. Освен това шведите предоставят на „своите“ бежанци храна и безплатни езикови курсове. В началото на бежанската криза парите, предвидени за бежанци, в Дания бяха по 1450 евро на човек месечно, като върху тях имаше 44% данък. От септември 2015 г. те станаха 800 евро (или 450 евро бруто). Онези, които издържат езиковия тест по датски, получават 200 евро допълнителнои безплатно жилище. Във Финландия първоначално бежанците получават безплатна храна и подслон, като към това има 92.62 евро месечно за облекло и хигиенни аксесоари. След 6 месеца могат да подадат молба за разрешително за работа. В Белгия месечната сума за бежанците е по 220 евро на човек от семейството. При първоначалния прием в Белгия те се радват на безплатен подслон, храна и дрехи, джобни пари от 29.60 евро месечно. След като получат статут на бежанец, страната им дава 276 евро месечно допълнително – за наем. В Италия мигрантите получават по 35 евро дневно за наем и други нужди плюс по 2.5 евро за джобни пари, както и безплатни езикови уроци. След като получат статут на бежанец, италианската държава спира плащанията към тях, но за сметка на това имат право на работа. В Холандия бежанците получават подслон без храна: 2-ма души – 89 евро седмично, 4-ма души – 33 евро за възрастен и 26 евро за дете под 18 години, за дрехи – 12.95 евро на седмица. В Австрия мигрантите получават за общежитие 50 евро месечно и по 5 евро за храна дневно. Ако решат да не живеят в общежитие, тогава държавата им плаща по 120 евро месечно на човек, а за цяло семейство - по 240 евро месечно. Отделно за храна те получават месечно по 210 евро за възрастен и 100 евро за дете. Освен това Австрия плаща150 евро на година за дрехи и 200 евро на година за обувки. В Унгария за периода 2015 - 2016 г. подадените молби за убежищеса 18 000, но само 76 са удовлетворени. За същия период през страната са преминали 400 000 души. Будапеща предлага ЕС да приеме силно ограничителни мерки за мигрантите, които не са получили официален статут на бежанци. В Испания мигрантите получават по 51 евро на ден, а в Полша – 16 евро. Не особено привлекателна за мигрантите е Гърция, където държавата не дава нищо освен жилище и храна (купони за 60 евро месечно). Все пак има някои категории мигранти – възрастни хора, инвалиди, жени с деца, които при добър късмет може и да получат помощи, но всичко е индивидуално и става с молба, като се разглежда всеки отделен случай. В Румъния претендентите за статут на бежанци мигранти взимат по 67 евроцента на ден за храна, 40 цента за жилище и още 1.35 евро за други разходи – общо 72 евро месечно. ЕС също така предоставя хуманитарна помощ на бежанци и мигранти от държави извън ЕС като Турция, Ливан, Йордания и Ирак. В Турция са приети най-много бежанци - общо около 3 милиона, от които 2.5 милиона са сирийци. За да се подпомогнат бежанците в Турция, между 2016 и 2018 г. ЕС и неговите държави членки ще предоставят 6 милиарда евро чрез специален механизъм. У нас издръжката на бежанец, преди да получи статут, струва на държавата около 1100 левамесечно. След като вземе документи, той има право на помощи, както и на работа. Към края на миналата година обаче според данни на Агенцията за бежанците само 60 мигранти се бяха трудоустроили в рамките на периода от началото на 2016 г. Осем от тях се бяха обърнали за помощ към бюрата по труда.

Малайзия с ултиматум: севернокорейският посланик вън до 48 часа!

http://offnews.bg/news/n_1/n_648860.html

Малайзия обяви севернокорейският посланик за персона нон грата и му даде срок от 48 часа да напусне страната, предадоха световните агенции. Решението бе взето близо три седмици след убийството с невротоксично вещество на заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - Ким Чен-нам, на летището в Куала Лумпур. Американски и южкорейски представители казаха, че Ким Чен-нам е бил убит от агенти на севернокорейския режим. Посланикът на Северна Корея Кан Чхол заяви, че страната му не може да вярва на начина, по който малайзийските служби водят разследването и обвини Малайзия в заговор с външни сили, визирайки Южна Корея. Малайзия поиска извинени от посланика за думите му, той не отправи такова и в резултат на това беше изгонен. "Малайзия ще реагира решително на всяка една обида, направена срещу нея или на всеки опит за опетняване на нейната репутация", се казва в изявление на външния министър на Малайзия Анифа бин Хаджи Аман.

Малайзия експулсира посланика на Северна Корея

http://www.cross.bg/malaiiziya-koreya-severna-1536548.html

/КРОСС/ Правителството на Малайзия ще експулсира посланика на Северна Корея, задълбочавайки дипломатическия скандал около убийството на полубрата на лидера Ким Чен Ун на международното летище в Куала Лумпур. "Посланикът е обявен за персона нон грата. Този ход е израз на загриженост от страна на правителството, че страната ни се използва за поле на незаконни дейности", пише в изявление на външното министерство на Малайзия, цитирано от "Франс прес". 45-годишният Ким Чен Нам почина на летището в Куала Лумпур миналия месец, а според разследващите причината е отравяне със смъртоносен агент. Случката притесни световните лидери, тъй като убийството се свързва с напрежението както между Северна Корея и Малайзия, така и в целия регион.  

Туристическият регистър, свързващ хотелите с полицията и НАП, няма да заработи и през лято 2017

http://www.moreto.net/novini.php?n=345508

Националният туристически регистър, който има за цел да бори престъпността и сивия сектор в туризма, няма да заработи и това лято. Системата трябваше да свърже всеки хотел с полицията и Националната агенция по приходите (НАП), отбелязва Bulgaria ON AIR.

Хипопотамът Густавито не умрял от бой

https://www.24chasa.bg/novini/article/6092719

Хипопотамът Густавито не умрял от бойИзвършената от експерти аутопсия опроверга версията за жестокото убийство на хипопотама Густавито, гордостта на Националния зоопарк на Салвадор, предаде ТАСС като цитира британски медии, цитирани от БТА. След едноседмични разследвания властите така и не успели да открият виновниците за предполагаемото убийство.

Радослав Янков спечели малката световна купа в паралелния гигантски слалом

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/04/2928971_radoslav_iankov_specheli_malkata_svetovna_kupa_v/?ref=rss


Българинът Радослав Янков спечели малката световна купа в паралелния гигантски слалом за втора поредна година.

Той не успя да преодолее квалификациите на днешното състезания в турския курорт Кайсери, но единствените с шансове да го изпреварят - швейцарецът Невин Галмарини и австриецът Бенямин Карл - отпаднаха още в осминафиналите.

В крайното класиране в паралелния гигантски слалом Янков завърши с 3490 точки, а Карл и Галмерини - съответно с 2660 и 2558 точки.
...

Жертва и двама ранени след удар между влак и кола

http://www.mediapool.bg/zhertva-i-dvama-raneni-sled-udar-mezhdu-vlak-i-kola-news260884.html

Жена загина, а двама души са тежко ранени, след като автомобилът, в който са пътували, е бил блъснат от товарен влак около 11 часа в събота на жп прелеза в село Ковачево, област Пазарджик. Въпреки звуковата сигнализация и спуснатите бариери колата е заобиколила и е опитала да премине през линията, но е била пометена от влака, пътуващ от Пловдив към София, съобщиха от полицията в Пазарджик. Загиналата жена е на 70 години, от град Белово. Автомобилът е бил управляван от нейния 43-годишен син, който е оцелял, макар след удара да е изхвърчал от колата. Другият тежко ранен е съпругът на починалата жена. Двамата мъже са с опасност за живота и са откарани в болницата в Пазарджик. На мястото на трагедията работят екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ.

Борисов нарече Нинова "уважаемата ездачка"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6092723

Борисов нарече Нинова "уважаемата ездачка""Главоломно смениха всичко, а уважаемата ездачка казва, че не знае нищо за това. Действат безпардонно, такава реклама не са правени на което и да е било редовно правителство. То не изкараха царски влакове... Едни избори имат да направят - и тях не успяха да ги направят." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод председателя на БСП

Кръгово движение на бул. „Република" и ул. "Кольо Фичето" във Варна ще улеснява достъпа до ЗПЗ

http://www.moreto.net/novini.php?n=345506

Ново кръгово кръстовището ще има на бул."Република" и ул. "Кольо Фичето" по плана на Западна промишлена зона. Точната дата за промените ще бъде съобщена допълнително, но се очаква то да стане факт идната седмица, съобщиха за Moreto.

Вижте София под футболна блокада (Слайдшоу)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6092727

"Левски" обърна ЦСКА от 0:1 до 2:1 и спечели битката от 23-ия кръг на Първа професионална лига. Още преди началото на мача обаче задържаха над 15 фенове заради сбиване в градския транспорт, а един беше ранен от факла, която избухна в ръцете

Род Стюарт се извини заради видео, в което симулира обезглавяване

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6092696

Род Стюарт се извини заради видео, в което симулира обезглавяванеСтанал известен с дрезгавия си глас, русата си прическа и хитовете си, рокаджията Род Стюарт рядко е предизвиквал полемика. Британският певец обаче бе принуден да се извини заради видеоклип, в който симулира, че обезглавява човек в пустинята, напомняйки за актовете на насилие, извършвани от "Ислямска държава", съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес,

Десет от "Борнемут" спряха устрема на "Манчестър юнайтед"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/04/2928990_deset_ot_bornemut_spriaha_ustrema_na_manchestur/?ref=rss


"Манчестър юнайтед" допусна грешна стъпка в битката за топ 4 след равенство 1:1 при домакинството на "Борнемут".

"Червените дяволи" търсеха трета поредна победа в първенството и седма поредна във всички турнири след спечелването на Купата на лигата и успехите в Лига Европа и ФА Къп.

Днес обаче тимът на Жозе Моуриньо стъпи накриво, въпреки че игра с човек повече през цялото второ полувреме.

"Юнайтед" откри резултата с гол на Маркос Рохо в 23-ата минута, но пет...

Как се отразява Украинската криза на Балканите?

http://pogled.info/svetoven/kak-se-otrazyava-ukrainskata-kriza-na-balkanite.83330

/Поглед.инфо/ Украинската криза разпали страсти и породи остри политически спорове, които провокират интереса не само на политолози, историци, журналисти и специалисти по международни отношения и национална сигурност, но и на широк кръг граждани, които се вълнуват от актуалната геополитическа ситуация.

Франция насърчава банките си да работят с Иран

http://pogled.info/svetoven/frantsiya-nasarchava-bankite-si-da-rabotyat-s-iran.83331

/Поглед.инфо/ „Франция иска да насърчи "нормализирането" на банковите връзки с Иран, за да се подобрят икономическите отношения с азиатската държава“, заяви френски министър на икономиката Мишел Сапен на посещение в Техеран.

Бинали Йълдъръм е провел продуктивен телефонен разговор с Меркел

http://pogled.info/svetoven/binali-ialdaram-e-provel-produktiven-telefonen-razgovor-s-merkel.83332

/Поглед.инфо/ Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че телефонният разговор с германския канцлер Ангела Меркел е бил "продуктивен". Двамата се чуха днес по повод напрежението около отмяната на митинги в няколко германски града за предстоящия референдум за нова конституция на Турция.

Иран проведе успешно изпитание на руски комплекс С-300

http://pogled.info/svetoven/iztok/iran-provede-uspeshno-izpitanie-na-ruski-kompleks-s-300.83333

/Поглед.инфо/ По време на учение на силите за противовъздушна отбрана в Иран е проведено успешно изпитание на руски зенитно-ракетни комплекси С-300. Това съобщи в събота "Аргументи и факти", като цитира информация на местната агенция Tasnim.

Готви се първата визита на британски външен министър в Москва от пет години

http://pogled.info/svetoven/gotvi-se-parvata-vizita-na-britanski-vanshen-ministar-v-moskva-ot-pet-godini.83334

/Поглед.инфо/ Британският външен министър Борис Джонсън планира в скоро време да посети Русия. Това съобщи в събота (4 март) говорителят на британското външно министерство, цитирана от РИА "Новости".

Над половината фирми в Германия наемат мигранти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6092708

Над половината фирми в Германия наемат мигрантиНад половината фирми в Германия в момента имат работници от мигрантски произход или са имали такива през последните пет години, показват данни от Института за икономически изследвания, цитирани от ДПА, цитирана от БТА. В тази категория попадат около 57 процента от фирмите, посочва германският частен институт.

ГЕРБ-Русе ще представи листата си с кандидати за народни представители в град Бяла

//dariknews.bg/regioni/ruse/gerb-ruse-shte-predstavi-listata-si-s-kandidati-za-narodni-predstaviteli-v-grad-biala-2007822

ГЕРБ-Русе ще представи листата си с кандидати за народни представители в град Бяла /Община Бяла/. Официалното представяне ще се състои на 5 март от 17.00 часа в салона на народно читалище „Трудолюбие 1884“ . На събитието ГЕРБ ще представи и основните регионални приоритети, заложени в програмата на

„Велбъжд” и „Беласица” си поделиха по едно полувреме и по 1 точка

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/velbyzhd-i-belasica-si-podeliha-po-edno-poluvreme-i-po-1-tochka-2007821

В оспорван мач, „Велбъжд” и „Беласица” си поделиха по едно полувреме и по едно точка, след 2:2 на стадион „Осогово” в Кюстендил. Гостите започнаха мача по- добре и поведоха с 0:2, след попадения на Шапкаров и Кабранов, в 30 и 37 мин.
Жорж Георгиев върна домакините в мача, след гол от пряк св

30 души задържани преди вечното дерби, 15-годишен в болница след изгаряне от пиратка

//dariknews.bg/novini/bylgariia/30-dushi-zadyrzhani-predi-vechnoto-derbi-15-godishen-v-bolnica-sled-izgariane-ot-piratka-2007823

30 души са задържани в различни районни полицейски управления в столицата преди днешното дерби между Левски и ЦСКА-София. Те са хвърляли бомбички и пиратки при придвижването си за футболната среща. Други са арестувани при влизане на стадиона заради

Учители по информационни технологии се обучаваха по превенция срещу трафик на хора

//dariknews.bg/regioni/sliven/uchiteli-po-informacionni-tehnologii-se-obuchavaha-po-prevenciia-sreshtu-trafik-na-hora-2007793

Обучениe за учители по информационни технологии на тема „Предизвикателства по противодействие на детската сексуална експлоатация и трафика на деца чрез Интернет” се проведе в Сливен.

Лектор беше инспектор Любомир Тулев – сектор „Киберпрестъпност” в Главна дирекция„Борба с организиран

ЦИК реши: Без БГ избори в 9 държави

http://offnews.bg/news/n_1/n_648858.html

В 9 държави няма да бъдат разкрити секции за гласуване на предсрочните парламентарни избори в България на 26 март, реши ЦИК на днешното си заседание. Мотивите зад решението са: изключително малък брой български граждани и/или извънредно положение и непредвидима обстановка. Държавите са: Етиопия, КНДР, Монголия, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Пакистан и Индонезия. От тези държави заявления са подадени само в Афганистан (2) и Индонезия (1). Предложение за включване в списъка имаше и за Турция, където обаче заявленията за гласуване са рекордно много - 19 081 при 8842 за президентските избори и около 9000 за парламентарните през 2014 г. То дойде от Бойчо Арнаудов (Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО) с аргумента, че в момента Турция също е опасна държава. Предложението бе наречено "лекомислено" от негов колега, а при гласуването бе подкрепено само от още един член на ЦИК - зам.-председателят ù Мария Мусурлиева, от общо гласувалите 16 души. На второ място след Турция по брой подадени заявления е Великобритания- 5259, показват данните на Централната избирателна комисия. Трета е Испания - 3009. Следват САЩ (2799) и Германия (2756). Над 1000 заявления са подадени още в Гърция (1418), Франция (1094), Австрия (1014) и Италия (1006).

Отмъщението на Ердоган

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/otmyshtenieto-na-erdogan-235056/

Дълго време Турция напираше към ЕС, но Европа я накара да се чувства като отхвърлена любовница, пише Райнер Херман за FAZ

11 арестувани на входовете на стадиона преди вечното дерби

http://www.cross.bg/vhodovete-dyshi-arestyvani-1536544.html

/КРОСС/ 11 души са арестувани на входовете на Националния стадион преди мача между отборите на "Левски" и ЦСКА. От МВР допълват, че на един от входовете са задържани общо 10 души, заради намерени у тях бомбички, маски и наркотици. На друг вход на стадиона е задържан един човек, който е носел в себе си метална палка.  

Левски победи ЦСКА с 2:1

http://www.cross.bg/tzska-levski-tochki-1536545.html

/КРОСС/ Левски победи ЦСКА с 2:1 в дербито от 23-ия кръг на Първа лига. ЦСКА поведе в резултата още в петата минута на мача, но след почивката голове на Роман Прохазка от дузпа в 71-ата минута и Давид Яблонски в 78-ата, донесоха победата за „сините". Левски остава на второ място в класирането, но вече с 6 точки пред ЦСКА на трето място. Лидер е Лудогорец с 9 точки пред Левски.  

Невероятен обрат във Вечното дерби!

https://www.actualno.com/bgfootball/neverojaten-obrat-vyv-vechnoto-derbi-news_597308.html

Левски сложи край на серията си от 9 мача без победа над ЦСКА, и то по изключително впечатляващ начин. "Сините" изиграха изключително слаби първи 20 минути, в които допуснаха гол, но през второто полувреме реализираха пълен обрат и стигнаха до успех с 2:1 над Вечния съперник.

Шварценегер напуска шоуто "Стажантът" заради Тръмп

https://www.24chasa.bg/novini/article/6092706

Шварценегер напуска шоуто "Стажантът" заради ТръмпАмериканският актьор и бивш губернатор на Калифорния - Арнолд Шварценегер заяви, че напуска риалити предаването "Стажантът", защото Доналд Тръмп продължава да има участие в него. Това съобщиха световните агенции, цитирани от БНТ. В продължение на 14 години, Тръмп беше в основата на шоуто, където се прочу и с фразата "Ти си уволнен".

Цивилни бягат от Мосул, тъй като сраженията за иракския град се усилват

http://www.moreto.net/novini.php?n=345503

12 души, сред които жени и деца, са лекувани за вероятно химическо обгазяване в Мосул, съобщи ООН. Всичките 12 пациенти са приети в болницата в иракския град Ербил след първи март. В същото време жителите от западните части на Мосул, които все още са под контрола на "Ислямска държава“, продължават да бягат от домовете си.

"Левски" излъга ЦСКА с обрат в последните 20 минути

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/04/2928921_levski_izluga_cska_s_obrat_v_poslednite_20_minuti/?ref=rss


"Левски" победи ЦСКА с 2:1 в голямото футболно дерби от 23-ия кръг на Първа лига.

Сините губеха с 0:1 до 70-ата минута и отстъпваха игрово през по-голямата част от двубоя, но направиха обрат благодарение на попаденията на Роман Прохазка и Давид Яблонски и страхотните изяви на вратаря Николай Кръстев.

Както често се случва, считаният за фаворит преди мача отбор не успя да надделее. ЦСКА беше в серия от девет поредни мача без загуба, а в последните си седем двубоя дори не...

Русия е готова да продължи борбата с ИД и без САЩ

http://www.cross.bg/rysiya-durzhava-islyamska-1536543.html

/КРОСС/ Русия е готова да продължи борбата с терористичната групировка "Ислямска държава" и без подкрепата на САЩ. Това заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков. По-рано в "Асошиейтед прес" излезе информация,че президентът на САЩ Доналд Тръмп може временно да отложи плана си за сделка с Москва относно "Ислямска държава".  

Стотици гости гледат конски кушии в с. Бачево

https://www.24chasa.bg/region/article/6092697

Стотици гости гледат конски кушии в с. БачевоНа Тодоровден своя празник отбелязва едно от най-китните села в община Разлог - Бачево. Този празник е известен още като Конски Великден, Конски празник, Лудото Тудорче, Тудурица. Всички обичаи на този ден се правят за здравето на конете и на хората. Свети Тодор е покровител на конете и зад гърба си носи лятото, а назад остават трудните,

Огнеборците в Монтанско на крак заради пожари на сухи треви

https://www.24chasa.bg/region/article/6092691

Огнеборците в Монтанско на крак заради пожари на сухи тревиОгнеборците в Монтанско са мобилизирали цялата си техника и сили заради масово бушуващите пожари на сухи треви. За зачестилите излизания на служителите на РСПБЗН и борбата с пламъците съобщават от ОД на МВР- Монтана. Само за последните два дни са потушени още 20 пожара. Огнища от изхвърлени боклуци от градини,

Нинова се възмути от Юнкер, сложил България "в задния двор на Европа"

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/03/04/2928970_ninova_se_vuzmuti_ot_junker_slojil_bulgariia_v_zadniia/?ref=rss


След като вчера се обяви за вето върху европейските санкции срещу Русия, днес лидерът на БСП Корнелия Нинова атакува председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер за това, че "поиска официално да сложи България в задния двор на Европа", се разбира от съобщение на пресцентъра на БСП.

Пред симпатизанти в село Мрамор Нинова коментира предложената от Еврокомисия Бяла книга за бъдещето на Евросъюза след излизането на Великобритания. Като подчерта, че "Юнкер принадлежи на...

Откъс от "Три ябълки паднаха от небето"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/03/04/2924313_otkus_ot_tri_iabulki_padnaha_ot_nebeto/?ref=rss


В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Три ябълки паднаха от небето" с автор Нарине Абгарян, любезно предоставен от издателство "Лабиринт".

Aĸo cтe ocтaнaли бeз нaдeждa, тaзи ĸнигa e зa вac.

B нeя ca влoжeни тoлĸoвa мнoгo дyx и дyшa, чe щe ви cтaнe тoплo и лeĸo, cяĸaш oтнoвo cтe в лoнoтo нa щacтливoтo дeтcтвo, в пpeгpъдĸaтa нa нaй-любим чoвeĸ.

Hapинe Aбгapян, млaдa пиcaтeлĸa oт apмeнcĸи пpoизxoд, paзĸaзвa oмaгьocвaщaтa иcтopия нa мaлĸo ceлцe виcoĸo в...

Фенове на "Левски" удариха с камък резервен играч на ЦСКА

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/04/2928945_fenove_na_levski_udariha_s_kamuk_rezerven_igrach_na/?ref=rss


Полузащитникът на ЦСКА Давид Симао беше ударен с камък, хвърлен от сектора с фенове на "Левски" по време на столичното дерби.

Това се случи при правилно отменения гол на Давид Яблонски във вратата на червените в 30-ата минута на двубоя.

В този момент португалецът загряваше на пистата. Той не е пострадал при инцидента.

Междувременно от пресцентъра на МВР съобщиха, че преди началото на мача на контролно-пропускателните пунктове са били задържани общо 11 души....

"Шпигел" пита: Доколко Путин се крие в Тръмп?

http://offnews.bg/news/n_1/n_648856.html

Германското списание "Шпигел" представи интересна корица, на която руският президент Владимир Путин е изобразен с косата и веждите на американския си колега Доналд Тръмп. "Доколко Путин се крие в Тръмп?" пита "Шпигел" и търси отговор на въпроса. Поводът за колажа е поредният скандал във връзка с руско-американските отношения. По-рано "Вашингтон пост" писа, че главният прокурор на САЩ Джеф Сешънс е имал две срещи с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк - през юни и през септември. Сешънс отрече твърденията на вестник "Вашингтон пост" и заяви, че няма представа за какви твърдения става дума и подчерта, че те са неверни. Въпреки твърденията на Сешънс комисията по разузнаване на Камарата реши да провери твърденията за руско съглашателство с предизборния екип на Тръмп, разкри най-високопоставеният представител на демократическото малцинство в комисията Адам Шиф. Комисията съобщи в изявление, че нейният председател републиканец Девин Нунес и Шиф са се договорили разследването им да търси отговори на въпроси като: "Дали руските активни мерки включват връзки между Русия и лица, свързани с политически кампании или други граждани на САЩ?" Сешънс е един от хората, които отдавна подкрепят президента Доналд Тръмп и беше негов политически съветник, когато Тръмп бе кандидат за президент на републиканците. Когато на изслушванията в Сената за утвърждаването му като министър и главен прокурор Сешънс е бил попитан дали "някой, свързан" с кампанията е имал някакви връзки с руснаци, той не е потвърдил. Новият брой на "Шпигел" е поредната критика на списанието към двамата световни лидери. Броят от миналия месец също беше посветен на Тръмп. Корицата тогава изобразяваше американския президент като екзекутор на един от символите на Америка - Статуята на свободата. "Това е обезглавяване на демокрацията, обезглавяване на свещен символ", коментира авторът на корицата пред "Уошингтън поуст". Художникът Едел Родригез и е кубинец, пристигнал в Щатите през 1980 г. като политически бежанец. Корицата се появи седмица след като Тръмп подписа указ, ограничаващ пътуването към Щатите на всякакви бежанци и имигранти от седем държави. Милиардерът неведнъж е използвал Германия като лош пример за справяне с миграционните проблеми и е критикувал решенията на канцлера Ангела Меркел.

Тръмп обвини Обама, че подслушвал телефона му (обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6092679

Тръмп обвини Обама, че подслушвал телефона му (обновена)Американският президент Доналд Тръмп обвини своя предшественик Барак Обама, че е подслушвал телефона му по време на предизборната кампания през 2016 г., предава AFP, цитирана от Фокус. „Обзалагам се, че добър адвокат може да направи голямо дело от факта, че президентът Обама е подслушвал телефоните ми през октомври, точно преди изборите!

Българи и румънци на "вие" със спорта

http://offnews.bg/news/n_1/n_648719.html

Румънците и българите масово не спортуват. По-малко от 10% от хората у нас и в северната ни съседка не спортуват редовно, показва изследване за 2014 г. на Европейската статистическа служба Евростат, публикувано в края на миналата седмица. В Румъния процентът е 7,5%, а в България - 9%. Няма други държави в ЕС с под 10 на сто активно спортуващо население. Трета отзад напред е Гърция, но там делът им е приблизително двойно по-голям от този у нас и в Румъния. Между 15 и 20 е процентът още в Полша, Португалия, Италия, Литва и Хърватия, показват данните. Средният процент за целия Съюз е 30. Над 30 и под 40 е процентът в Испания, Малта, Великобритания, Словения. В Люксембург редовно спортуват малко над 40%. 47,3% са спортуващите в Германия, а близо 50% са те в Австрия (49.8%). Първенец е Финландия (54,1%), а в Топ 3 са още Дания (53,4%) и Швеция (53,1%). Изследването обхваща населението на ЕС над 18 г. Според него близо половината - 49,8%, изобщо не спортуват, а близо 1/3 (29,9%) посвещават най-малко два часа и половина седмично на физическа активност, включително колоездене като алтернатива на градския транспорт. Делът на мъжете сред тази 1/3 е по-висок - 34,5%, отколкото на жените - 25,6%. Докато времето, прекарано в упражнения намалява с възрастта, то нараства колкото по-високо образование има човек. В ЕС 40,5% от високообразованите прекарват поне два часа и половина седмично във физически активности. При хората с по-ниско образование процентът е 19,2%. Критерият - 2 часа и половина - е минимумът за физическа активност, препоръчан от Световната здравна организация на хората на и над 18 години.

Турският премиер разговаря с Меркел за агитацията за предстоящия референдум

http://www.cross.bg/iiuldurum-tyrtziya-merkel-1536542.html

/КРОСС/ Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм разговаря по телефона с германския канцлер Ангела Меркел, на фона на скандала с отменения в Германия митинг за агитация преди референдума за конституционни промени в Турция на 16 април. Йълдъръм зави, че проведеният телефонен разговор е бил „продуктивен", предава AFP. „Нашият диалог беше добър и продуктивен", заяви пред журналисти Йълдъръм и добави, че германският и турският министри на външните работи ще се срещнат следващата седмица, за да обсъдят необходимите въпроси.  

Левски обърна ЦСКА-София в дербито

http://offnews.bg/news/n_1/n_648859.html

Отборът на Левски победи с 2:1 ЦСКА-София в дербито на 23-ия кръг на Първа професионална лига, което се изигра на националния стадион "Васил Левски" пред 22 000 души. "Сините" губеха с 0:1 до 70-ата минута, но с щурм в края стигнаха до ценния успех. Те могат да благодарят на стража си Николай Кръстев, който с няколко изключителни намеси отчая нападателите на ЦСКА-София. Двубоят започна по мечтан начин за символичните гости, които откриха резултата още в 5-ата минута. След грешка на играчите на Левски, защитникът Станислав Манолев отне топката, напредна и центрира в наказателното поле на Левски. Там Арсенио Нунеш овладя топката и с много хубав диагонален удар я изпрати във вратата на Николай Кръстев.  Мачът продължи с доминация на ЦСКА-София, като нападателите в "червено" се скъсваха да пропускат. Грешка на вратаря Георги Китанов в 70-ата минута позволи на "сините" да стигнат до изравнително попадение. Тогава стражът фаулира безсмислено Давид Яблонски в наказатателното поле и капитанът Роман Прохазка вкара за 1:1. Това даде импулс в играта на "сините", които малко по-късно стигнаха и победен гол. След центриране в наказателното поле над всички се извиси Яблонски, който с глава прати топката в мрежата зад Китанов за 2:1. Контузия на Каранга от ЦСКА в края остави отбора с човек по-малко, което не им позволи да осъществят финален щурм  и така Левски стигна до трите точки, като се утвърди на второто място с 48 точки, докато "червените" останаха трети с 42.

Тръмп обвини Обама в телефонно подслушване

http://www.moreto.net/novini.php?n=345501

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини предшественика си Барак Обама в телефонно подслушване, предава Франс прес. Тръмп твърди, че неговият телефон е бил подслушван по време на предизборната кампания миналата година. В социалната мрежа "Туитър" той написа: "Обзалагам се, че един добър адвокат може да направи страхотно дело от факта, че президентът Обама е подслушвал телефоните ми през октомври, точно преди изборите!".

Борисов в Смолян: Големите компании ни морят с некачествени храни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6092683

Борисов в Смолян: Големите компании ни морят с некачествени храниГолемите компании произвеждат един вид продукт хранителен и напитка за Западна Европа, други – за Източна. Повече подсладители, повече оцветители, сиреч те ни морят. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Смолян. „На тях ние сме им по-евтини хора, защото цената тогава ставала по-евтина… Не им искаме тогава стоката!

Хиршер спечели големия кристален глобус за рекорден шести пореден път

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/04/2928932_hirsher_specheli_golemiia_kristalen_globus_za_rekorden/?ref=rss


Австриецът Марсел Хиршер спечели Световната купа по ски алпийски дисциплини за рекорден шести път.

28-годишният състезател си гарантира предсрочно големия кристален глобус за шеста поредна година, след като спечели гигантския слалом в Кранска гора.

С успеха днес той завоюва и малката световна купа в дисциплината за трети пореден сезон и общо за четвърти път в кариерата си.

Хиршер направи страхотен първи манш, след който взе огромен аванс от близо секунда пред...

Тръмп обвини Обама, че го е подслушвал и му е подготвял "Уотъргейт" преди изборите

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/03/04/2928929_trump_obvini_obama_che_go_e_podslushval_i_mu_e/?ref=rss


Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп нападна бившия Барак Обама, че се е опитал да организира скандал тип "Уотъргейт", като подслушвал телефоните му в "Тръмп тауър" по време на предизборната кампания миналата есен. Сериозното обвинение идва от поредица от пет поста в официалния канал на новоизбрания президент в "Туитър", цитирани в "Уошингтън поуст".

"Ужас! Току що открих, че Обама е подслушвал телефоните в "Тръмп тауър" точно преди победата. Нищо не е открито. Това е...

До 2025 г. Китай ще започне да усвоява ресурси на астероиди

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6092674

До 2025 г. Китай ще започне да усвоява ресурси на астероидиКитай възнамерява не по-късно от 2025 г. да пристъпи към осъществяване на космически мисии, свързани с усвояване на ресурси на астероиди. Това съобщава електронната версия на в. "Чайна дейли", цитирана от БТА. "Планираме да започнем да изследваме астероиди след първата мисия на Марс, която трябва да бъде осъществена през 2020 г.

Тръмп обвини Обама в нов „Уотъргейт“

http://www.investor.bg/evropa/334/a/trymp-obvini-obama-v-nov-uotyrgeit-235058/

Американският президент обвини своя предшественик, че е наредил да бъде подслушван преди президентските избори

Огън на метри от бившия ЗИЕНО (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/regioni/shumen/ogyn-na-metri-ot-bivshiia-zieno-snimkivideo-2007818

Сухи треви горят край квартал "Тракия" в Шумен. Вятърът увеличава скоростта на огъня, а няколко противопожарни екипа гасят пламъците.

 

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване