Thalloderma Shop
03/10/17 07:17
(http://www.klassa.bg/)

Хотелската група Best Western вероятно също ще тръгне на пазар

 Хотелската групаBEST WESTERN обмисля придобивания, за да се конкурира сMARRIOTT International - най-голямата хотелска верига в света, съобщава главният изпълнителен директор на компанията Дейвид Конг, цитиран от Ройтерс.

„Обмисляме различни варианти как да увеличим мащабите си“, коментира Конг в интервю за информационната агенция.

В момента веригата Best Western разполага с около 4 хил. хотела. Тя обмисля и разширяване на дейността към краткосрочните наеми на фона на нарастващата конкуренция от платформи Airbnb.

„Airbnb взима дял от 8-12% от търсенето и отнема от бизнеса ни“, коментира Конг.

Експерти коментират, че процесът по консолидация в хотелския сектор в глобален план ще продължи заради твърде фрагментирания пазар.

Агенцията припомня, че през миналата година Marriott придоби конкурента си Starwood и така създаде най-голямата хотелска верига в света с повече от 6 хил. хотела в 122 държави.

Френската верига Accor също е на вълна сливания и придобивания, като наскоро купи FRHI Holdings, собственикът на Savoy в Лондон и Plaza в Ню Йорк, както и дялове в бутиковите брандове Mamma Shelter и 25 Hours Hotels.

Според анализатори потенциален обект за поглъщане е Steigenberger, както и InterContinental Hotels Group.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване