Орнела Мути със счупена ръка, дъщеря й сподели снимки от болницата (Снимки 18+)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6114805

Орнела Мути със счупена ръка, дъщеря й сподели снимки от болницата (Снимки 18+)Актрисата Орнела Мути се възстановява след операция на счупената си ръка. Инцидентът станал малко преди рождения ден на звездата на 9 март, когато тя навърши 62 г. От няколко дни Найке Ривели, 42-годишната първородна дъщеря на Орнела, непрекъснато поства снимки на майка си от болницата с коментари „Да, знам, че тя е сексбомба дори с гипс“.

Холандски научно-изследователски кораб ще проведе проучвания край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=346433

Правителството разреши на днешното си заседание пребиваването на научно-изследователския кораб „Pelagia”, плаващ под знамето на Кралство Нидерландия, в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на България, включително посещения на пристанищата Варна и Бургас, в периода от 23-25 март 2017 г.

Радослав Янков отпадна в четвъртфиналите на паралелния слалом на световното

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/15/2935675_radoslav_iankov_otpadna_v_chetvurtfinalite_na/?ref=rss


Българинът Радослав Янков отпадна в четвъртфиналите на паралелния слалом от световното първенство в Сиера Невада. Той загуби с 0.36 сек. двубоя с швейцареца Невин Галмарини.

Янков беше в синия коридор, който се оказа неудобен за състезателите. От всички осминафинали и четвъртфинали само един участник от синия коридор успя да излезе победител - руснакът Вик Уайлд, който е един от фаворитите.

Българинът спечели осминафинала срещу Щефан Баумайстер, като го изпревари с 0.44...

Китайският премиер: Пекин не иска търговска война със САЩ

http://econ.bg/Новини/Китайският-премиер-Пекин-не-иска-търговска-война-със-САЩ_l.a_i.739038_at.1.html

Китай не иска търговска война със САЩ. Това заяви премиерът Ли Къцян, описвайки себе си като оптимист за отношенията между двете страни, съобщава...

„Билд“ обяви война на Ердоган

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114791

„Билд“ обяви война на ЕрдоганВестникът с най-голям тираж в Европа – германският „Билд“, обяви медийна война на турския президент Реджеп Ердоган. „Билд“ казва на Ердоган истината в лицето“ – с това заглавие на челна страница излезе той дне като старт на обявената война. В основната си тема вестникът обявява, че Ердоган не бива да бъде приеман в Германия,

Орбан призова националистите на мирен бунт срещу Брюксел и капиталистите

http://www.mediapool.bg/orban-prizova-natsionalistite-na-miren-bunt-sreshtu-bryuksel-i-kapitalistite-news261363.html

Популисткият премиер на Унгария Виктор Орбан призова националистките лидери в Европа да се вдигнат на мирен бунт срещу "нечестивия съюз на брюкселските бюрократи, либералните световни медии и ненаситните международни капиталисти", съобщиха световните агенции.    Пред хиляди свои поддръжници Орбан каза, че все още има шанс нарастващата енергия за бунт "да бъде запазена в конституционни рамки, за да бъде трансформирана европейската империя".    По думите му националистките лидери трябва да извършат дълбока промяна в Европа, но "по мирен и законен начин".    В днешната си реч Виктор Орбан, чиято партия ФИДЕС е на власт вече втори мандат, каза още: "За да запазим нашата независимост, трябва храбро да влизаме в битките, които ни предстоят. Трябва да спрем Брюксел, за защитим нашите граници, да отхвърлим масовите разселвания (на бежанци)".    По думите му управлението трябва да бъде "в ръцете на националистките сили".    По време на речта на митинг през сградата на Националния музей в Будапеща демонстрираха опозиционни активисти, които със свирки на футболни съдии прекъсваха Орбан.    "Унгарският народ го изгони от терена", каза опозиционният политик Петер Юхас. 

Орбан: Не сме слуги, ще защитим Унгария и ще спрем Брюксел

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277930_%D0%9E%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%BD%3A+%D0%9D%D0%B5+%D1%81%D0%BC%D0%B5+%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8%2C+%D1%89%D0%B5+%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BC+%D0%A3%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%B8+%D1

 Унгария отново трябва да защити своята независимост и своя национален суверенитет. Ние ще спрем Брюксел и масовото заселване. Това е казал унгарският премиер Виктор Орбан по време на празненствата свързани с националния празник и годишнината от унгарската гражданска революци от 1848-49 година, цитиран от БГНЕС..
Според премиера в момента нацията се намира в състояние на "бунт, но този път срещу брюкселската бюрокрация и влиянието на международния капитал". 
Виктор Орбан е говорил пред гражданите, които се събраха пред Народния музей в столицата Будапеща. "Унгарците не са слуги на никого. Ние трябва да защитим независимостта и националния суверенитет. Ние ще спрем Брюксел. Ще спрем масовото заселване и ще защитим границите си. Ние стоим здраво изправени на краката си. Ядем от своя хляб. Не сме слуги нито на унгарските, нито на международните силни на деня фактори", подчертал Орбан.
В посланието си до живеещите в чужбина унгарци Орбан казва, че през последните години е създадена една мощна и стабилна Унгария, която може да помогне на живеещите унгарци в Карпатския регион.
БГНЕС припомня и, че днес Унгария отбелязва 169 години от възстановяването на съвременния парламентаризъм в страната, когато се слага началото на борбата за свобода и независимост от Австрия.
Националният флаг бе вдигнат на официална церемония на площад "Лайош Кошут" пред сградата на парламента в Будапеща. На церемонията присъства президентът Янош Адер и председателя на Народното събрание Ласло Кевер.


segabg.com

"Нема лабаво! В Правец да се стегнем за изборната победа на хубавото момиче Корнелия"

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/03/15/2935629_nema_labavo_v_pravec_da_se_stegnem_za_izbornata_pobeda/?ref=rss


"Да ви напомня, другари, в Правец имаше едно момче. Името му беше Тодор. Той казваше: "Нема лабово! Това ви казвам и аз: "Нема лабаво! Да се стегнем за изборната победа на това хубаво момиче". С тези думи, изречени от бай Петър, завършиха въпросите, които потенциални избиратели на БСП зададоха днес на партийния лидер Корнелия Нинова на предизборна среща в родния град на Тодор Живков - Правец.
Въпросите на хората към Нинова бяха за коалиционното правителство, в което би участвала БСП, за...

Снегът в САЩ взе най- малко 3 жертви

http://www.cross.bg/iiork-pensilvaniya-katastrofa-1537540.html

/КРОСС/Стихията остави близо 200 хиляди домакинства без ток и предизвика пълен хаос по пътищата. Двама души са загубили живота си в град Милуоки, щата Уисконсин, а 16-годишно момиче е загинало при катастрофа в Ню Хемпшир. Има пострадали при верижна катастрофа с 34 автомобила в Чикаго. Състоянието на един от пострадалите е тежко. Губернаторът на Ню Йорк предупреди, че се очаква затваряне на пътища и закъснения в транспорта. В Пенсилвания и Вирджиния е обявено извънредно положение. Близо 50 милиона американци са засегнати от лошото време. Най-много сняг е паднал в Ню Йорк и части от Пенсилвания.  

Общински съветник прати бургазлии "да го духат" и да четат закона

http://offnews.bg/news/n_1/n_649964.html

Яростен отпор от страна на общински съветник в Бургас срещна искането на местни жители до блока им да бъде направена градинка. В емоционално изказване в защита на строителния бизнес и насочено срещу „група изнудвачи“, които пречели, Георги Манев си позволи и нецензурни реплики. „ Предния път какво им казах на тез хора? Да го духат беше… Да си четат ЗУТ-а… “, посъветва той. Тук се намеси негов колега общински съветник, с молба тази реплика да не се включва в протокола, но Манев настоя: „ Да се запише, бе! Аз нарочно и предния път пак го казах. Нали се записва? А така! Нали трябва да остане и следа “, добави Манев. Предисторията на този случай започва преди 2 години. Тогава жители на блокове 86, 87 и 88 в комплекс „Славейков“ в Бургас протестират, след като на метри от терасите им беше разрешено да се строи нова кооперация. Там, наред с частните парцели, имаше и общински. Кметът Димитър Николов отправи предложение към общинския съвет частната собственост да бъде разделена на две, за да може общинският парцел да бъде преместен по средата и на негово място да се направи зелена площ. Така слънцето щеше да стига и до домовете на потърпевшите. В крайна сметка местният парламент не прие подобна идея, защото се нарушавал частния интерес на строителния бизнес и на собствениците. С днешна дата кооперацията вече почти е построена. Част от паркоместата за нея са предвидени в терена на близко предприятие, а озеленяването – на покрива на блока. Общинският парцел отново стана актуален и през тази година. Той е включен в програмата за разпореждане с общинска собственост за 2017 г. и е определен за жилищни нужди. Тоест – ако го закупи инвеститор, то спокойно може да направи два свързани блока (с т. нар. „свързано застрояване“) и този, на недоволните граждани, изцяло да бъде запушен от едната страна. Притеснение, което те изказаха още преди две години. Гражданите от блоковете 86, 87и 88 искат парцелът да бъде изваден от програмата, да бъде изменен частично Подробният устройствен план и да бъде и отреден за зелена площ и място за отдих и детски кътове. И оттук започват проблемите. Заявлението на гражданите беше отнесено към постоянната комисия по устройство на територията към общинския съвет. Становището на администрацията на Община Бургас е, че продажбата на парцела е включена в приходната част на бюджета. Урегулирания поземлен имот е 236 кв. мв., а евентуалната печалба от продажбата му е между 150 и 180 000 лв. Или поне това е очакваната начална тръжна цена. Но, ако бъде изваден от тази програма, то бюджетът трябва да бъде компенсиран с тази сума, тъй като тя няма да влезе в него. Твърдо против тази идея се обяви общинският съветник Георги Манев от „Средна европейска класа“. „ Дайте да си удържим до края, УПИ-то да си остане. Това е принцип. Законът е такъв. Ние, строителните предприемачи, архитектите, всичките работят спрямо закона. Щото им пускаме метър на такива, дето… Те са 10 човека – обжалват ПУП-ове, изнудват строителни предприемачи. Те сега, като са много курназ, да си изкарат 150 000 лв. и да си направят градинка “, каза Георги Манев. Манев посочи, че строителният бранш е сред най-големите данъкоплатци в Бургас и че трябва да бъде пазен като зеницата на очите ни. Бе категоричен, че трябва да си отстояват мнението и след като веднъж са приели подобно решение, трябва да си го отстояват, иначе ще се получат прецеденти. И продължи: " Това са 10 човека, ние пуснем ли им метър, те ще станат 1000. Трябва ни кураж. Да им кажем „айде – чао“, дебелата да си отива и толкоз. Не може 10 човека да правят на маймуни цяло такова… Отишъл си заградил, с влязло в сила съдебно решение… Да ти събарят огради, да викаш полиция… Те са побъркани хора, пуснеш ли им метър… Ето – вижте какъв популизъм стана в София “, добави Манев, визирайки районният кмет на Младост. Председателят на комисията, арх. Димитър Георгиев посочи, че подобна промяна, ако бъде приета, трябва да стане и след разрешение на регионалното министерство. Но добави, че е съгласен с идеята там да има градинка. Решението е общинската администрация да даде отговор на гражданите и становище – какво ще се случва с парцела, след което въпросът може да бъде разгледан. Арх. Димитър Георгиев пое ангажимент той да изготви докладната записка по темата, а общинският съвет да вземе решение – дали ще се строи градинка или ще се продава парцела.

Политолог: До месец Турция ще скъса мигрантското споразумение с ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114756

Политолог: До месец Турция ще скъса мигрантското споразумение с ЕСТурският президент Реджеп Ердоган може да се откаже от миграционното споразумение с ЕС в рамките на един месец, до референдума за конституционната реформа в средата на април, съобщи БГНЕС. Това прогнозира политологът Владислав Белов, зам-директор на руския Институт за Европа. По рано турският министър по европейските въпроси Омер Челик заяви,

Роклята риза - 6 начина да я носим

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6114776

Роклята риза - 6 начина да я носимВзаимствана от мъжкия гардероб и същевременно толкова женствена, роклята риза е класическа дреха. Тя е като бялата риза и черния панталон - винаги звучи съвременно и е стилна, независимо с какво я съчетаваме. Перфектна за през деня, за плажа, офиса или пък за вечерно парти, това е мултифункционална дреха,

Ангела Меркел е призовала Доналд Тръмп да взема повече участие в събитията на Балканите

http://www.moreto.net/novini.php?n=346447

Германският канцлер Ангела Меркел във вторник е уверила сръбския министър-председател Александър Вучич, че е призовала американския президент Доналд Тръмп да ангажира Съединените американски щати повече с развитието на Балканите. Това съобщава електронното издание European Western Balkans.

Вярно или не? Ивайло Пенчев: "Уолтопия" е единственият частен инвеститор в "София тех парк"

http://www.mediapool.bg/vyarno-ili-ne-ivailo-penchev-uoltopiya-e-edinstveniyat-chasten-investitor-v-sofiya-teh-park-news261362.html

[div class='center_orange']"Заселиха се няколко стартъпа, дето бяха привлечени от непазарно ниските наеми дето им давахте щото са куул, ама те стартъпите често са си енд дауни – поокъсаха го някои от тях - нормално – те и те горките с държавна пара бяха финансирани предимно и кво да се чудим че не прокопсват, поразбягаха се понеже и тези наеми им били високи и нямало къде да се хранят и каква стана тя, една година след като открихте техпарка за сто милиона имате педесетина човека в няколко стартъпа, май всичките финансирани с държавни и европейски пари, на ниски наеми. В лабораториите май нищо не се създава, но сигурно имат директори и харчат пари. Имате си и борд и не знам колко служители..... Уолтопия е единствения частен инвеститор в Тех Парка. До ден днешен никой не ви повярва." Това написа собственикът на "Уолтопия" Ивайло Пенчев в открито писмо до медиите на 10 март 2016 г.[class='center_orange' div] Фактите: Първият високотехнологичен парк "София Тех Парк" беше официално открит през декември 2015 г. В него бяха построени няколко сгради. През новоизградения мост над бул."Цариградско шосе", чийто асансьор не работи, се влиза право в "Експериментариума". Това е сграда с над 2000 кв.м площ, предназначена за създаване на музеен център на иновациите и високите технологии. Към момента е напълно завършена и стои празна и пуста. Случайна проверка на Mediapool установи, че единственото човешко присъствие там е на охранител от частна агенция, наета да се грижи за сигурността на обекта. Той указва на посетителите, минаващи през моста, накъде да поемат в техпарка, провери на място Mediapool. Срещу сградата на "Уолтопия" се намира иновационният форум "Джон Атанасов". Това е място за срещи и домакинства на различни събития, които да помагат за диалога между научната общност и бизнеса. За малко повече от година в нея са се провели около 60 събития с 20 000 участници, по данни на "София Тех Парк". Това е средно по едно събитие на седмица. Във форума предстои да бъдат обособени и обслужващи звена като информационно бюро за иновативни технологии, книжарница, детски работилници, които засега обаче са само проект. Лабораторният комплекс се състои от 11 празни засега лаборатории, оборудвани с най-нова техника. Тук се намира и най-мощния 3D принтер на Балканите. Както обясни служебният министър на образованието Николай Денков, лабораторният комплекс "работи на минимум", но "наука без пари не се прави". Срещу лабораторния комплекс е "Инкубаторът", замислен да се превърне в "люпилня" на иновативни фирми, т.нар. стартъпи. Година след откриването му в него са се настанили повече от 30 компании, от които 23 са стартиращите, по данни на "София Тех Парк". Това е 73% запълняемост на площите, отчита доскорошния изпълнителен директор на дружеството Иван Симеонов. Разходка в инкубатора показва, че на първия етаж има кафене и офис на "Клийнтех България", която се занимава с научноизследователска, развойна и консултантска дейност в областта на чистите технологии и опазване на околната среда. Тук е и офисът на акселератора и фонда за рисков капитал Еleven, който подкрепя развитието на стартъпи. На първия етаж е и офисът на охранителната фирма, от където на монитори се следи за сигурността на територията на парка. Има и още офиси, които са празни. В дъното на първия етаж скоро предстои да бъде открит офис на гиганта в информационните технологии "Майкрософт", който вече е оборудван. На втория етаж на инкубатора са разположени т.нар. стартъпи. Това са предимно компании, които създават технологични продукти, по-голямата част разработват сайтове и се финансират с европейски средства. Например "Кидамом" работят в инкубатора от откриването на сградата, макар централният им офис да се води на друг адрес, според Търговския регистър. "Кидамом" развива VOD услуги, които са насочени към семейства и деца. Една от тези услуги е видео облак за споделяне на семейни моменти в цял свят. С екип от "Ксениум" разработва видео-решение, базирано на семантичен анализ, насочено към бизнес клиенти от цял свят. Получили са и европейско финансиране от над 435 хил. лв. за проекта си. На втория етаж е офисът на друг стартъп - "ФутболСкаут", финансиран от фондове за рисков капитал с европейски средства. Това е група от около десетина млади хора, която работи по Networking платформа в областта на футбола ("футболен Linkedin"). Всеки потребител може чрез акаунта си да създава и търси футболни събития от целия свят. Платформата е въвела различни видове акаунт за играчи, треньори и фенове. Разказват, че са се настанили в инкубатора заради добрите условия и ниските наемни цени, които не искат да кажат какви са. "Обещаха пространство и интернет – има го", казват младежите. Един не е доволен, че се бави пускането на фитнеса в парка, който е напълно оборудван. Няма и къде да се яде. Няма и офиси на банки или дори обикновен банкомат, споделят още наемателите. Инкубаторът на практика е най-населената сграда от построените с европейски средства обекти в "София Тех Парк". Наемите на офисите за стартъпите са на двойно по-ниски цени от тези за зрелите компании, показват публикуваните данни в профила на купувача на "София Тех Парк". Цената на офис площите за стартиращи компании е 3 евро/кв.м, като към реалната площ на наемните обекти се добавят и 15% от общите части. Това е доста ниска цена, сравнена с офисите по бул."Цариградско шосе", където цените се движат от 8 до 15 евро/кв.м. За зрелите компании цената е 6 евро/кв.м, за складове – 3 евро/кв.м. Най-скъпи са наемите за търговските площи – 8 евро/кв.м. Таксата за управление и поддръжка е една и съща и за стартъпите, и за зрелите компании - 2 евро/кв.м. На територията на "София Тех Парк" има и общежитие, където нощувката е 14 лв. Към момента "Уолтопия" е единственият частен инвеститор в парка. Интерес има и от други компании, заяви бившият вече директор на парка Иван Симеонов без да посочи кои. Предишният президентът Росен Плевнелиев, който е "патрон" на "София тех парк" и получи офис там след като приключи президентският му мандат, казва, че за него е необяснимо защо се бави реализацията на проектите на други частни инвеститори като "Аутомотив Клъстер България", Vmware, "Телелинк" и други. Допуска, че все още не е прехвърлена собствеността върху останалите терени от Министерството на отбраната на Министерството на икономиката. [div class='center_orange']Заключение: Твърдението на Ивайло Пенчев, че няма друг частен инвеститор в "София тех парк", е вярно. Вярно е, че в инкубатора са се настанили предимно стартъпи, които са финансирани предимно с европейски средства. Няма информация някои от тях да са напуснали офиса, а само да са го заменили с по-малък. Вярно е твърдението, че в лабораторния комплекс все още не се прави наука. Лабораториите се използват рядко до момента. Трябва да се има предвид обаче, че един технологичен парк се развива в продължение на години, но е очевидно, че реализацията на амбициозния проект куца. Към момента все още я няма връзката между научно-изследователската дейност, образованието и бизнеса, каквато е целта на технологичните паркове. Следователно твърдението на Ивайло Пенчев, че "Уолтопия" е единственият инвеститор в техпарка, е вярно. Не е вярно, че стартъпите са се разбягали.[class='center_orange' div]   

Денис убит в Лондон от БГ роми, направил им забележка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114759

Денис убит в Лондон от БГ роми, направил им забележка19-годишният Денис Петков бил смъртоносно наръган с нож при свада с българи от ромски произход. Трагедията се разигра в Лондон на 12 март, съобщи ZaPernik.com. Причината е била, че Денис им направил забележка да бъдат по-тихи. Денис е бил възпитаник от НСА, но се отказал от следването си и е заминал да работи в Англия.

Изявление до медиите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114758

Изявление до медиитеПрез месец март 2016 в изпълнение на решение на Съвета на директорите на „Булгартабак – Холдинг“ АД беше проведена процедура по прекратяване на трудовите правоотношения със служители на „София – БТ“ АД. По време на целия процес стриктно бяха следвани и изпълнявани всички законови изисквания, което се потвърди от направените в последствие множество

Пролетно пречистване на организма: 3 програми от най-добрите специалисти

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6114766

Пролетно пречистване на организма: 3 програми от най-добрите специалистиВсеки обича похапването, но за да сме здрави е нужно да почистваме нашата къщичка – тялото, за да работи безпроблемно и болестите да странят от нас. Някои сигурно са започнали Великденския пост, но за другите предлагаме най-ефикасните методи за пречистване според водещи български специалисти и духовния учител Петър Дънов.

Руската лига затвори стадиона на "Ростов" след критиките на Моуриньо за терена

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/15/2935445_ruskata_liga_zatvori_stadiona_na_rostov_sled_kritikite/?ref=rss


Руската Премиер лига затвори стадиона на "Ростов" заради лошото състояние на терена. Това се случва седмица след критиките на мениджъра на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо.

Въпреки коментарите на португалеца от УЕФА дадоха зелена светлина за изиграването на първия осминафинален мач от Лига Европа на "червените дяволи" с "Ростов".

"Трудно ми е да повярвам, че ще играем на този терен, ако изобщо може да бъде наречен такъв", каза Моуриньо преди двубоя. Той определи терена...

Инфлацията в САЩ продължава да се ускорява и през февруари

http://www.investor.bg/novini/130/a/inflaciiata-v-sasht-prodyljava-da-se-uskoriava-i-prez-fevruari-235723/

Това все повече засилва възможността Федералният резерв да увеличи основния лихвен процент в сряда

Крум Дончев: Няма резултати в борбата с катастрофите заради политическа пасивност

http://www.cross.bg/donchev-posochi-putya-1537539.html

/КРОСС/„Няма резултати в борбата с катастрофите заради политическа пасивност. Политическото подценяване до този момент е причина за изключително слабите резултати в безопасността на движението по пътищата". Това заяви Крум Дончев, експерт от Съвета по транспорт на НС на БСП по време на Кръгла маса, посветена на безопасността на движението по пътищата. Основни проблеми, по които смята да работи Дончев са- поведението и възпитанието на хората на пътя, задължителното обучение на децата в училищна и предучилищна възраст. „Нашето категорично мнение е, че трябва от ранна възраст да възпитаваме децата си за тяхната безопасност. Не сме съгласни да чакаме подрастващите да навършат 18 години, да вземат шофьорска книжка, и правейки нарушение, да осъзнават кое е правилно или неправилно", посочи той.Според експерта въпросът за безопасната инфраструктура е изключително болезнен. Като пример посочи пътя Самоков-София, който може да бъде сравнен с трасе за мотокрос - дупка до дупка. „Разбира се, той не е единствен", коментира той. По неговите думи един от основните проблеми е размиването на отговорност между ведомства и институции. „Бихме желали решението на проблема да се търси само в едно министерство, което да се нарича Министерство на транспорта и транспортната инфраструктура", каза още Дончев.Бившият автомобилен състезател е на мнение, че трябва да има безопасен автомобилен парк

Русия спира транзита на газ през България с „Турски поток”

https://vesti.bg/bulgaria/rusiia-spira-tranzita-na-gaz-prez-bylgariia-s-turski-potok-6066697

В момента по „Трансбалканския газопровод” минават по около 10 млрд. куб. метра газ годишно

Доц. Антон Тонев: Случаите на рак на дебелото черво се увеличават стремглаво

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6114755

Доц. Антон Тонев: Случаите на рак на дебелото черво се увеличават стремглавоСлучаите на рак на дебелото черво, наред с този на правото черво, стремглаво се увеличават през последните 20 години. Това е тенденция, която беше характерна за развитите страни преди 30-40 години, но вече се наблюдава и в нашата страна. Това заяви в интервю за "Дарик" доц. д-р Антон Тонев от Първа клиника по хирургия в Университетска болница "Св.

Съдът в Страсбург: Унгария незаконно е задържала мигранти на границата

http://www.dnevnik.bg/evropa/2017/03/15/2935415_sudut_v_strasburg_ungariia_nezakonno_e_zadurjala/?ref=rss


Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) обяви, че Унгария незаконно е задържала двама мигранти от Бангладеш в транзитна зона на границата със Сърбия.

Решението на институцията идва седмица след като Будапеща одобри закон, който й позволява да изпрати хиляди мигранти, влизащи или вече пребиваващи в страната, в лагери по границата, докато се разглежда молбата им за защита.

Делото на Илияс Илияс и Али Ахмед е от септември 2015 г., малко след като правителството изгради...

Новото ръководство на "София Тех Парк" е вписано

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2017/03/15/2935591_novoto_rukovodstvo_na_sofiia_teh_park_e_vpisano/?ref=rss


Новият намален състав на ръководството на "София Тех Парк" е вписан в Търговския регистър, показа справка в базата данни.

Изпълнителен директор е Асен Николаев Ненчев. Той става и член на Съвета на директорите заедно с Васил Пламенов Караиванов и Натанаил Трайчев Стефанов. Вчера те бяха описани от министъра на икономиката Теодор Седларски като "млади, амбициозни хора, свързани с бизнеса, с опит в проектите".

Васил Караиванов е преподавател в Стопанския факултет на СУ "Св....

Европейският парламент обеща край на скандалите с хранителни продукти

http://www.cross.bg/prodykti-parlament-strani-1537538.html

/КРОСС/Европейският парламент обеща край на скандалите с хранителни продукти като прие нови контролни мерки „от фермата до трапезата". Новото законодателство дава конкретни насоки на регулаторните органи в 28-те страни от Европейския съюз. Те ще се фокусират върху условията за внос на животни и продукти от трети страни, контрол на храните, фуражите, растенията, пестицидите, хуманното отношение към животните, географските указания и биологичното земеделие. Дава се наблюдаваща роля и на Еврокомисията, обясни докладчикът от австрийските социалдемократи Кари Каденбах: Убедена съм, че с по-стриктните правила в секторите, застрашени от измами и рискве, те ще станат по-сигурни в бъдеще. Освен това засилваме прозрачността - всяка държава вече ще трябва да публикува в интернет резултатите от дейността на контролните си органи.

20-годишен работи и учи в България без лична карта, паспорт и ЕГН

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114749

20-годишен работи и учи в България без лична карта, паспорт и ЕГН20-годишно момче работи и учи без лична карта, паспорт и ЕГН, съобщи "Дарик" Лито Казанцев е син на българин и украинка. Роден е в Германия, но при неговото раждане майката не е разведена с първия си съпруг, който също е украинец. Така в акта за раждане на момчето е записано, че е украинец. На една годинка Лито е изоставен от майка си в България

Започна ремонт на гарата в Хитрино

http://www.moreto.net/novini.php?n=346454

Започна ремонтът на повредените железопътни линии на гара Хитрино при катастрофата на 10 декември миналата година. Тогава влак дерайлира, а избухнала цистерна уби седем души, ранени бяха над 30, а десетки къщи бяха сринати до основи.

Започна ремонт на гарата в Хитрино

http://www.cross.bg/relsi-povredenite-remont-1537537.html

/КРОСС/Започна ремонтът на повредените железопътни линии на гара Хитрино при катастрофата на 10 декември миналата година. Тогава влак дерайлира, а избухнала цистерна уби седем души, ранени бяха над 30, а десетки къщи бяха сринати до основи. Унищожените от страшната катастрофа релси са с дължина над 140 метра. Над 50 работници започнаха ремонт на повредените четири коловоза. По три от тях изкривените релси вече са подменени. Четвъртият коловоз, който е най-тежко пострадал, засега няма да бъде ремонтиран, съобщава Нова телевизия. Ще бъдат изградени и автоматични бариери, които да охраняват жп прелеза в центъра на селото.    

Е-търговията у нас расте с 23% годишно

http://www.mediapool.bg/e-targoviyata-u-nas-raste-s-23-godishno-news261361.html

Електронната търговия в България се увеличава средно с 23% годишно в последните пет години, обявиха създателите на първото цялостно решение за електронни магазини eStore Solutions, което комбинира пълния спектър от дейности по създаването, поддръжката, промотирането и осигуряването на сигурни плащания онлайн за електронен магазин. Програмата е разработена от СИБАНК в партньорство с едни от най-утвърдените имена в областта на дигиталните технологии - SoftUni Digital, СуперХостинг.БГ и STENIK. В България онлайн пазаруват 1.1 млн. потребители, което е 19 на сто от населението над 15-годишна възраст, сочат данни на Е-Комерс Юръп (Ecommerce Europe), цитирани от разработчиците Средната сума, която българският потребител отделя годишно за онлайн покупки, е 262 евро, като самолетните билети и настанявания и пакетните туристически пътувания са най-популярните групи услуги, поръчвани онлайн. Най-популярните продуктови групи, поръчвани онлайн, са дрехи, ИТ продукти, забавления, обувки и лайфстайл продукти. Много млади предприемачи искат да се възползват от възможностите на електронната търговия, но нямат нужната професионална експертиза и опит и затова създателите на eStore Solutions предлагат бързо и качествено изграждане на онлайн магазин, съобразен изцяло с индивидуалния проект и специфичните изисквания на всеки клиент. Те обясняват, че уникалното за българския пазар решение е подходящо както за предприемачи, които вече се занимават с електронна търговия и искат да увеличат продажбите си, така и за такива, които тепърва искат да стартират свой собствен бизнес онлайн. Пакетното решение е с повече от 20% по-изгодно от това услугите им да се купят поотделно. В сферата на дигиталните продажби наличието на сигурно и надеждно платежно средство за електронен магазин е от изключителна важност. Като част от програмата eStore Solutions СИБАНК предлага надежден начин за приемане на плащания с банкови карти от всички големи картови организации, като гарантира сигурно решение, бързо обслужване и преференциални условия за участниците в програмата. "Дигитализацията променя света и налага създаването на нови бизнес модели. Банките трябва да са готови да посрещнат предизвикателствата и да подпомогнат клиентите си в дигитализацията на техния бизнес, за да може той да се развива успешно и да расте. СИБАНК поставя във фокуса на своята дейност развитието на предприемачеството в България чрез насърчаване на онлайн търговията и подпомагане на клиентите да трансформират бизнеса си от офлайн към онлайн“, заяви Франк Янсен, изпълнителен директор на СИБАНК по време на представянето на eStore Solutions.

Градовете изпреварват правителствата в борбата срещу климатичните промени

http://www.investor.bg/analizi/91/a/gradovete-izprevarvat-pravitelstvata-v-borbata-sreshtu-klimatichnite-promeni-235728/

Ако Доналд Тръмп занижи стандартите за чистия въздух, за електроцентралите или автомобилите, върху градовете ще падне големият товар да компенсират

Жрецът на Многоликия бог идва в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_649967.html

След 11 години история, изпълнена с аниме, манга и японска култура, фестивалът Aniventure обединява сили с добре познато на всеки фен на комикс културата по света събитие - Comic Con. Фестивалът Aniventure Comic Con ще се състои между 9 и 10 септември в Интер Експо Център. В името на възможно най-доброто забавление в България ще дойдат най-известните Cosplay гости в историята на Aniventure, както и вече традиционните Cosplay и арт конкурси, зони за аниме и манга, k-pop, настолни игри, лекции и панели с чуждестранни гости и много нови за събитието атракции. За първи път в България ще видим полската звезда – Калипсен Косплей, печелила куп отличия от международни състезания. Comic Con зоната пък ще ни срещне с актьори от любими сериали. Първото потвърдено име е това на Том Влашиха, изиграл една от ключовите роли в сериала "Игра на тронове" - тази на главния жрец на Многоликия бог, който помага  Влашиха ще открие квалификацията за EuroCosplay 2017 на 10 септември, а ден по-рано ще бъде на разположение за снимки и автографи в специалната Meet & Greet зона. Достъпът до нея е ограничен само за притежатели на Meet & Greet билети. Цели 2500 квадратни метра ще бъдат отделени за най-голямата гейминг зона, правена у нас. Тя ще приеме едни от най-добрите геймъри от Източна Европа на голямата си сцена, а допълнителни турнири с големи награди ще бъдат организирани и за всички желаещи да премерят сили в турнири по игри като CS:GO, League of Legends, FIFA и много други. По традиция ще видим и едни от най-добрите графити артисти от цял свят с много мастъркласове и workshop зони за по-малките. Ограничено количество промо билети за целия фестивал на цена от 25 лева тръгват в продажба на 20.03.2017 от 10:30 в OMV, The Mall, билетен център НДК и онлайн на Eventim.bg . Всеки билет, закупен на предварителна продажба, дава шанс на притежателя му да участва в томбола за големи награди, включително и чисто нов гейм лаптоп OMEN by HP. Деца до 7 години влизат безплатно.

Борисов: Безработните са намалели с 19%

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114738

Борисов: Безработните са намалели с 19%Броят на безработните лица в България бележи спад с 19% за миналата 2016 година според данни на НСИ. Междувременно при коефициента на икономически активните хора се наблюдава свиване с 0.6% спрямо 2015 година. При мъжкия пол заетостта е нараснала значително. Това написа Бойко Борисов във Фейсбук, коментирайки нови данни на НСИ за заетостта в

Експерт: "Газпром" има основание да ни съди за цената на газа

https://www.actualno.com/business/ekspert-gazprom-ima-osnovanie-da-ni-sydi-za-cenata-na-gaza-news_599612.html

"Газпром" може да съди България заради цената на газа. Причината е, че в договора за изграждане на "Южен поток" има клауза, според която руснаците ще намалят с 20% цената на доставката на газ за България. Предвид провала на проекта и намалението, което е станало факт, е възможно

Честване Деня на Ракетните войски и Артилерията в Асеновград

http://www.cross.bg/polk-asenovgrad-voiiski-1537535.html

/КРОСС/На 14 и 15.03.2017 г. в гарнизон Асеновград се проведоха тържества, посветени на Деня на Ракетните войски и артилерията на Българската армия - 11-ти март, честването на 104 години от Балканската война и овладяването на Одринската крепост, както и 89 години от създаването на Четвърти артилерийски полк. Мероприятията започнаха на 14-ти март на строевия плац на формированието, където командирът на 4-ти Артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев награди отличили се военнослужещи и цивилни служители. По-късно, на паметника на загиналите артилеристи в Балканската и Междусъюзническата войни от 3-ти Планински артилерийски полк, базиран в Станимака (Асеновград) по време на Балканската и Междусъюзническата войни, бяха поднесени венци и цветя, след което свещеници от Асеновградската духовна околия отслужиха празничен молебен пред параклис „Свети Георги Победоносец", намиращ се в казармения район на 4-ти Артилерийски полк.Паметникът е построен през далечната 1923 година, във връзка с честването на десетата годишнина от Балканската война. През 2008 г. е възстановен с доброволен труд и дарения на военнослужещи от полка, от община Асеновград и фирми от града. С изпълнение на военни маршове от Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили и тържествено събрание честванията продължиха на 15-ти март на площад „Академик Николай Хайтов" в Асеновград

4-годишно измина километри в студа, за да спаси баба си

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114611

4-годишно измина километри в студа, за да спаси баба си4-годишно момиченце измина цяла миля през дивата сибирска пустош, при минусови температури, за да помогне на болната си баба, съобщава "Гардиън". Руската червена шапчица е приета като герой в руската република Тива, но действието й докарало на родители й сериозни проблеми. Саглана Салчак живеела с баба си и дядо си във фермата им,

Двуцифрен ръст на германски туристи за лято 2017

http://www.moreto.net/novini.php?n=346448

Всичките големи германски туроператори, които предлагат България в летните си програми - „DER Touristik”, “Thomas Cook”, “TUI”, “FTI”, “Schauinsland” и “Alltours” отчитат двуцифрен ръст при ранните записвания до този момент. Например - през 2016 г.

Вижте къде ще са другите бензиностанции на Марешки в София (Снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_649966.html

Бизнесменът политик Веселин Марешки ще открие общо 4 мегабензиностанции в София. На откриването на първия си обект в "Люлин" 4 в столицата той обяви къде ще са другите три. "Първоначалният ни план бе в София да направим 10 по-малки бензиностанции, но се вижда, че ако бях направил по-малка бензиностанция от тази щяхме да се изложим и да задръстим на практика Околовръстното. Проектът се променя за 4 големи бензиностанции. Другите три ще са - една в "Младост", една на "Цариградско шосе" и една на "Ботевградско шосе", каза Марешки. Той подчерта, че всяка една от бензиностанциите ще е с размерите на тази в "Люлин", която е с 50 колонки - най-голямата на Балканите и на трето място в Европа. "Всяка една от тези бензиностанции ще е колкото 7 нормални. Така че 7 по 4 - все едно, че сме открили 28 обекта", изчисли лидерът на партия ВОЛЯ. Марешки обяви и че не очаква другите бензиностанции в столицата да намалят цените на горивата. "Мисля, че реакция на картела в София няма да има, защото тяхната реакция е да блокират нашите обекти, а именно да свалят цените в районите където има наш обект. Считам, че тогава хората в другите райони ще излязат със сопите и ще ги изгонят от България. Всички крадливи инвеститори, които не работят в интерес на хората, трябва да бъдат изгонени", каза той. Марешки каза още, че абсолютно не е случайно, че отваря бензиностанцията си преди изборите. "Искахме да я отворим още ноември месец преди президентските избори. Представяте си какво ми се е случвало, за да могат още четири месеца да ме забавят. Изпитват панически страх. Обадили са се и са блокирали единия от най-големите търговци на горива в България. Явно са го заплащили, защото получихме писмо, че до края на изборите няма да може да ни доставя горива. След изборите - ще може. Това е неслучайното. Целта е да се изложим и да спрем работа. Няма как да се случи това нещо. Ще търсим други възможности. Това сме го виждали и в търговията с лекарства, когато започнахме инвазията с аптеките в цялата страна. Както се справихме тогава, ще се справим и сега", добави той. Марешки обясни и още за проблемите преди откриването на бензиностанцията в Люлин, които "преди идвали от правителството на ГЕРБ, а сега от правителството на Радев". "Оня ден за последно се опитаха да спрат издаването на разрешителното за бензиностанцията. Нека чиновниците и бюрократите да обяснят на всичките тези хора, които са тук, защо не издават разрешителното. Според мен това е едно от най-модерните, най-грандиозните съоръжения в България. То е в топ три в Европа и в топ 10 в света. Считам, че както имаме велики спортисти, велики умове, велики актьори и т. н., така  трябва да се гореем и с бизнесмени, които правят върхови постижения на световно ниво". Хиляди автомобили минаха през бензиностанцията в Люлин само през първия ден на работа на обекта. Хората бяха видимо доволни от цените, които са с повече от 20 стотинки по-ниски, отколкото на другите места за зареждане. Вътре в обекта имаше предизборни листовки на партия ВОЛЯ, но не и агитация от страна на персонала. Иначе на гърба на касовите бонове бе отпечатано освен името на фирмата "ВМ Петролиум" и "Аптеки Марешки" и ВОЛЯ - политически проект на Веселин Марешки.

Мика Зайкова: 30 милиарда лева остават в сивия сектор през тази година

http://econ.bg/Новини/Мика-Зайкова-30-милиарда-лева-остават-в-сивия-сектор-през-тази-година_l.a_i.739035_at.1.html

Обещания за високи заплати в програмите на двете големи партии има, но за пенсии няма. При 331 лева средна пенсия и праг на бедност 314 лева на един...

Стилиян Петров се връща на терена на 28 май за благотворителен мач

https://www.24chasa.bg/sport/article/6114733

Стилиян Петров се връща на терена на 28 май за благотворителен мачСтилиян Петров, един от най-обичаните играчи на "Селтик" се връща на терена, за да се включи в благотворителния мач между "Героите на Хенрик Ларсон" и "Легендите на Любо Моравчик" на 28 май. Българският полузащитник, който получава шанса и удоволствието отново oа излезе пред привържениците на "зелено-белите", с които има специална връзка,

Таксиметровите превозвачи остават в стачна готовност

http://www.cross.bg/ydostoverenie-taksimetrovite-prevozvachite-1537536.html

/КРОСС/Таксиметровите фирми в столицата засега няма да излизат на ефективен протест, но остават в стачна готовност. Те са получили уверението на министъра на транспорта Христо Алексиев, че ще промени спорния текст, който изискваше да се явят на изпити при подновяването на професионалното удостоверение. Таксиметровите превозвачи не са съгласни шофьорите им да полагат изпити след изтичането на срока на професионалното им удостоверение. Тези водачи, освен че имат шофьорска книжка, трябва да притежават и въпросния документ, който им дава право да извършват таксиметрова дейност. Румен Крумов, председател на Националния съюз на превозвачите, каза: Не се сещам за друго професионално удостоверение в държавата и за вид професия, след като е придобито свидетелство за упражняване на тази професия, като започнем от строителните, всички технически, да не ги изброявам - шлосер, заварчик и каквото се сетите нататък, всеки един от тези документи не се ограничава по валидност на уменията на положилия изпита. Спорът на превозвачите е с Министерството на транспорта: Нашата логика е следната: придобитото умение за водач на таксиметров лек автомобил, което не касае изискванията на европейски разпоредби по отношение на извършващите международни превози, не би трябвало да е свързано с полагане на нов изпит от кандидат

Изпълнени са под половината мерки на ГЕРБ за подобряване на бизнес климата

http://www.mediapool.bg/izpalneni-sa-pod-polovinata-merki-na-gerb-za-podobryavane-na-biznes-klimata-news261360.html

Десет месеца след приемането им от правителството на ГЕРБ, са изпълнени под половината от набелязаните тогава мерки за подобряване на инвестиционния климат у нас, отчете служебният кабинет на редовното си заседание в сряда. Министерският съвет прие отчет за напредъка в изпълнението на приетите на 19 май 2016 г. мерки, които трябваше да решат проблемите в редица отрасли. Става ясно, че до 15 февруари 2017 г. от общо 118 мерки са изпълнение 56 мерки, 45 са в процес на изпълнение, а реализирането на 17 все още не е започнало. При това 37 от мерките са били изпълнени през последните три месеца. Те са свързани предимно с нормативни промени, чрез които се облекчават административни режими и се намаляват административните срокове, свързани с реализацията на инвестиционни намерения. Сред реализираните облекчения правителството посочва отпадналото изискване за изготвяне на доклад за енергийна ефективност от специално лицензирани лица и фирми на етап инвестиционен проект. Определени са и нови срокове за изменения в одобрени инвестиционни проекти, съответно на 14 дни и месец. Ускорена е процедурата за съставяне на протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво. Улеснен е достъпът на обществеността до одобрените устройствени планове чрез въвеждане на задължение за публикуването им на интернет страниците на съответната област и на МРРБ. Определят се и ясни и конкретни отговорности и санкции при неизпълнение на сроковете за процедиране на устройствени планове и одобряване на инвестиционни проекти, откриване на строителна площадка и приемане на строителството, допълват от пресслужбата на правителството. Освен това е облекчена процедурата по издаване на Удостоверение за въвеждане в експлоатация на обекти от 4-а и 5-а категория и се намаляват изискващите се документи.

Цветанов ще посети област Сливен на 16 март

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114684

Цветанов ще посети област Сливен на 16 мартПредседателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Сливен на 16 март, четвъртък, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Той ще бъде придружаван от водача на листата на ГЕРБ-Сливен и областен координатор на партията Десислава Танева. В 14:30 часа Цветанов ще открие кръгла маса на тема

Корнелия Нинова: Не целувайте ръка на никого. Бъдете свободни хора

http://www.cross.bg/komynisti-ninova-ruka-1537534.html

/КРОСС/„Не целувайте ръка на никого. Бъдете свободни хора. Обръщам се към онези дясномислещи българи, които са вдигнали девиза: „Да не позволим БСП да управлява държавата. Питам - кого подкрепяте? Бившите комунисти, които се отричат от миналото си и себе си в името на властта. Човек, който се отрича от баща си, ще се отрече и от отечеството си". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в гр. Правец по време на среща с обществеността. „Имате право да избирате между човек, наричащ нас кръвопийци, комунисти, деца на комунисти и наследници на комунисти, а самият той бе бивш член на БКП, напуснал службата си в МВР- само и само да запази членството си в БКП и сега е обграден от такива хора, бивши партийни секретари. Цецка Цачева, Красимир Велчев, Менда Стоянова - все партийни секретари. Лиляна Павлова - внучка на партизанин, а Росен Плевнелиев - секретар на ДКМС-Благоевград", каза също лидерът на БСП. Тя призова: „Българи, съгласни ли сте да ни управлява човек, който в името на личния си интерес се съюзи с партия ДОСТ? Тя изпълнява чужди интереси в България." Нинова припомни подкрепата на ДОСТ за Цецка Цачева на президентските избори. „Лицата на нашите опоненти са клиенти на прокуратурата. Това е екипът на Бойко Борисов, и те излизат и ни говорят за морал. Това означава, че сме на прав път. Това е лицето на паралелната държава и те се страхуват, че БСП ще я спре", заяви Нинова пред събралите се

По-строги проверки на храните: от фермата до трапезата

https://www.actualno.com/europe/po-strogi-proverki-na-hranite-ot-fermata-do-trapezata-news_599611.html

Днес (15 март) евродепутатите приеха планове за засилване на проверките на храните от фермата до трапезата. Новите правила, предварително договорени от евродепутатите и Съвета, целят да подобрят проследяването на произхода на храните, намалят измамите и възстановят довери

Дават на съд брутален насилник на 14-годишна, заплашвал я със смърт

https://www.24chasa.bg/region/article/6114599

Дават на съд брутален насилник на 14-годишна, заплашвал я със смъртБрутален насилник на 14-годишно момиче отива на съд, делото срещу Сава Д. от Смолян започва на 23 март в Бургаския окръжен съд. В продължение на близо три месеца - от 1 април м.г. до 13 юни същата година Сава Д.  многократно изнасилвал момичето, като използвал физическа сила и заплахи.   По данни от обвинителния акт насилникът бутал момичето със

Буфон се надява "Ювентус" да избегне "опасния" "Лестър"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/15/2935577_bufon_se_nadiava_juventus_da_izbegne_opasniia_lestur/?ref=rss


Вратарят на "Ювентус" Джанлуиджи Буфон си пожела неговият отбор да се размине с "Лестър" в жребия за четвъртфиналите в Шампионската лига. Той посочи, че английският шампион остава загадка за него.

Останалите, които се класираха за следваща фаза, са "Барселона", "Байерн" (Мюнхен), "Реал" (Мадрид) и "Борусия" (Дортмунд). Тази вечер ще станат ясни и другите два участника.

"Срещу кого не искам да играя? "Лестър", защото те са опасен и пълен със страст отбор, който може да...

На специален телефон в полицията подаваме сигнали за изборни нарушения

http://www.moreto.net/novini.php?n=346406

МВР открива линия за приемане на сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес, съобщиха от полицията за Moreto.net. На тел. 982 2232, факс 982 56 46 и e-mail: izbor@mvr.bg ще се приемат само сигнали, съотносими към дейността на вътрешното ведомство, свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес, уточниха от полицията.

ЕС е "скандализиран" от изявленията на Ердоган за нацизма

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114682

ЕС е "скандализиран" от изявленията на Ердоган за нацизмаПредседателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви днес, че е "скандализиран" от изявленията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, в които той обвини Германия и Холандия в "нацизъм", и посочи, че тези изявления са несъвместими с амбицията на Анкара за присъединяване към ЕС, предаде АФП, цитира БТА.

Как Стоян Алексиев отпразнува 66 си рожден ден

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/kak-stoian-aleksiev-otpraznuva-66-si-rozhden-den-6066694

Екипът на най-успешния медицински сериал „Откраднат живот“  и „На кафе“ организираха изненада за актьора в апартамента на проф. Иван Генадиев

Вотът в Холандия - да решиш за кого да гласуваш в обедната почивка

http://www.dnevnik.bg/evropa/2017/03/15/2935589_votut_v_holandiia_-_da_reshish_za_kogo_da_glasuvash_v/?ref=rss


Холандия избира в сряда нов парламент (Долна камара), но за пръв път има толкова колебаещи се гласоподаватели - според статистическите агенции до две трети от избирателите още се колебаят.

Дали това е резултат на извънредно многото участващи партии - 28, или хората не се интересуват толкова от политика?

Защо толкова холандци, включително и мои познати, признават, че още се чудят за кого да гласуват?



"Този път може би ще гласувам "стратегически" – за...

Климатичните промени влияят върху цъфтежа на водораслите

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6114650

Климатичните промени влияят върху цъфтежа на водораслитеВодата в Оманския залив позеленява два пъти годишно, когато цъфтежът на водорасли обхваща територия, равняваща се на тази на Мексико, в Арабско море, преди позеленялата вода да се придвижи към Индия, предаде Асошиейтед прес, цитира БТА. Учени, които изследват водорасли, увериха, че микроскопичните организми цъфтят в нови условия,

Видео: Другите новини

http://www.dnevnik.bg/video/2017/03/15/2935690_video_drugite_novini/?ref=rss


"Другите новини" е рубрика за уеб новини на БНТ.
Никоний се присъедини официално към Менделеевата група

Археолози откриха необичайна пирамида в Китай
Млад архитект предлага паметника пред НДК да се впише в нов мемориал

Звезди от "Игра на тронове" идват в България за първото издание на "Aniventure Comic Con".
Хора́та на България Слушалки експлодираха на главата на австралийка по време на полет.

Цветан Цветанов ще посети област Ямбол на 16.03

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114667

Цветан Цветанов ще посети област Ямбол на 16.03Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Ямбол на 16.03.2017 г. /четвъртък/. Той ще бъде придружаван от водача на листата на ГЕРБ-Ямбол д-р Юлиан Папашимов и от областния координатор на ГЕРБ и кмет на Ямбол Георги Славов. В 10:00 часа Цветанов ще проведе среща с

"Човекът без лице" от "Игра на тронове" идва за български Comic Con

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/03/15/2935519_chovekut_bez_lice_ot_igra_na_tronove_idva_za_bulgarski/?ref=rss


"Човекът без лице" от хитовия сериал на HBO "Игра на тронове", или актьорът Том Влашия, ще гостува в България за първото по рода си събитие от типа Comic Con. "Aniventure Comic Con" ще се състои на 9 и 10 септември в "Интер експо център", организирано от клуба за аниме Nakama и част от част от екипа на младежкия фестивал On!Fest.

Comic Con, съкратено от "комикс конференция", е форум на любителите на комикса, фентъзито, сериалите и филмите, а най-известните му издания се провеждат от...

Избирателната активност в Холандия е доста по-висока отпреди пет години

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114670

Избирателната активност в Холандия е доста по-висока отпреди пет годиниИзбирателната активност на днешните парламентарни избори в Холандия е далеч по-висока в сравнение с предишния вот преди пет години. Това посочва социологическата агенция "Ипсос", която провежда екзитпол проучване, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Към 12.45 ч по Гринуич, едва четири часа след отварянето на изборните секции,

Кристина Патрашкова: Раним човек съм, но само привидно

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114665

Кристина Патрашкова: Раним човек съм, но само привидноРаним човек съм, но само привидно. Казва журналистката Кристина Патрашкова в откровено интервю за новия брой на "Всичко за семейството". Приема болезнено сринатия авторитет на професията, обяснява го със системата в страната, с липсата на нормална политика и бизнес. Признава, че след смъртта на баща си е друг човек.

Варна с най-много приемни семейства

http://www.moreto.net/novini.php?n=346452

Варна е една от областите с най-много приемни семейства у нас. Морската столица се подрежда на първо място по този показател със 148 такива родители, следвана от Монтана (139), Велико Търново (136), Плевен (133), Шумен (129) и Пазарджик (126), научи Moreto.

Продажбите на дребно и инфлацията в САЩ се повишават слабо през февруари

http://econ.bg/Новини/Продажбите-на-дребно-и-инфлацията-в-САЩ-се-повишават-слабо-през-февруари_l.a_i.739034_at.1.html

Продажбите на дребно и инфлацията в САЩ се повишиха слабо през февруари, оправдавайки прогнозите на финансовите пазари. По данни на...

Пътищата край Средец и нови улици в общинския център ще са кауза

//dariknews.bg/regioni/burgas/pytishtata-kraj-sredec-i-novi-ulici-v-obshtinskiia-centyr-shte-sa-kauza-2010331

Кметът инж. Жабов поиска помощ от зам.-председателя на ГЕРБ за довършване на пътната инфраструктура в Общината

VIII Национален Музикален празник „С песен на сърцето“

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/viii-nacionalen-muzikalen-praznik-s-pesen-na-syrceto-2010332

За осма поредна година Регионален исторически музей-Габрово организира Музикален празник на старата градска песен, под надслов „С песен на сърцето“. Целта на институцията е да подпомага културния живот на града и развитието на музикалното изкуство.

По стара традиция събитието ще се п

Тръмп за клипа на Снуп Дог: Ако беше насочил пистолет към Обама, щеше да е в затвора

//dariknews.bg/novini/sviat/trymp-za-klipa-na-snup-dog-ako-beshe-nasochil-pistolet-kym-obama-shteshe-da-e-v-zatvora-2010333

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази възмущението си от клипа на рапъра Снуп Дог, в който изпълнителят стреля в клоун, копие на действащия стопанин на Белия дом, предадоха Франс прес и ТАСС.

Прекратяване на договорите за озеленяване и създаване на общинско предприятие предлага кмета на Сливен

//dariknews.bg/regioni/sliven/prekratiavane-na-dogovorite-za-ozeleniavane-i-syzdavane-na-obshtinsko-predpriiatie-predlaga-kmeta-na-sliven-2010055

Прекратяване на договорите за озеленяване и създаване на общинско предприятие предлага кмета на Сливен Стефан Радев. „Предложението за създаване на общинско предприятие по озеленяване ще бъде внесено за разглеждане в Общинския съвет“, обяви още кметът.

Предприятието ще спестява на да

Разпилян грис на детска площадка активизира службите за сигурност

//dariknews.bg/novini/bylgariia/razpilian-gris-na-detska-ploshtadka-aktivizira-sluzhbite-za-sigurnost-2010241

Разпилян грис на детска площадка активизира днес службите за сигурност в столицата. Малко преди 12 ч. на обяд е получен сигнал за съмнителен бял прах, разпръснат в градинката пред блок 17 в столичния квартал „Бъкстон”. Районът впоследствие е отцепен

Ердоган е наредил да се прекрати договора за побратимяване на Истанбул с Ротердам

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114656

Ердоган е наредил да се прекрати договора за побратимяване на Истанбул с РотердамТурският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че е наредил на премиера да прекрати договора за побратимяване на Истанбул с Ротердам след дипломатически скандал между Турция и Холандия, съобщи "Хюриет дейли нюз", цитира БТА. "Казах на премиера (Бинали Йълдъръм), че трябва спешно да уведоми нашия кмет на Истанбул (Кадир Топбаш) и да прекрати

Корнелия Нинова: Не целувайте ръка на никого. Бъдете свободни хора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114652

Корнелия Нинова: Не целувайте ръка на никого. Бъдете свободни хора„ Не целувайте ръка на никого. Бъдете свободни хора. Обръщам се към онези дясномислещи българи, които са вдигнали девиза: „Да не позволим БСП да управлява държавата. Питам - кого подкрепяте? Бившите комунисти, които се отричат от миналото си и себе си в името на властта. Човек, който се отрича от баща си, ще се отрече и от отечеството си“.

Икономисти и енергийни експерти предложиха цената на електроенергията да бъде увеличена с 50 процента

http://www.cross.bg/tzenata-belene-razvitie-1537533.html

/КРОСС/Увеличение на цената на тока като алтернатива на отказа от изграждане и инвестиране в ядрени мощности. Това предложиха икономисти и енергийни експерти на конференция, организирана от Нов български университет и Неправителствения институт за публични политики „Риск монитор". Идеята е цената на електроенергията да бъде увеличена с 50 процента или да бъдат изравнени сметките за промишлени и битови абонати. Аргументът е, че това е по-добро решение от развитие на ядрената мощност, която била опасна. На тази конференция бе издадена присъда на големите проекти "АЕЦ Белене", "Южен Поток" и "Бургас-Александрупулис". Васил Гарнизов заяви: "Белене" не може да тръгне, но ще се похарчат пари. На практика това е моделът на всичките мега проекти в енергетиката. Енергийният експерт Георги Касчиев лансира идеята, че ако ядрената централа в Белене не бъде построена, инфраструктурата там може да се превърне в център на икономическа зона „Мизия" по подобие на зона „Тракия". Икономистите се обединиха около план от 13 точки за развитие на енергетиката у нас. Сред тях са децентрализация на производството на електроенергия, диверсификация на газовите източници, регионализация на енергийния пазар.  

Няма да се спи заради битката на титаните Федерер- Надал

http://offnews.bg/news/n_1/n_649965.html

Феновете на тениса няма да спят тази нощ, Роджър Федерер и Рафаел Надалсе изправят един срещу друг в двубой от 1/8-финалите на сериите Мастърс в Индиън Уелс тази нощ. Двамата попаднаха в долната половина на таблицата и жребият ги сблъска на доста ранен етап в турнира. До момента от 35 изиграни срещи, испанецът води с 23:12 победи, но Федерер спечели последния им сблъсък на финала на Откритото първенство на Австралия в петсетова драма. Швейцарецът за пореден път не пропусна да каже добри думи за Надал. „Още на първата си пресконференция тук казах, че съм дошъл, за да играя с такива съперници като Рафа. Сега това е факт и съм развълнуван. Винаги е различно срещу него, защото понякога излизаш на корта и се чувстваш много уморен. Понякога губиш три мача поред, понякога играеш с успех. Финалът в Мелбърн бе за мен, но все още съм в процес на завръщане". Левичарят също не му остана длъжен."Роджър има таланта да прави много сложни неща, които да изглеждат лесни. Той може да взема топката много бързо. Със сервиза си и първия удар той постига много уинъри. Освен това стига много бързо до мрежата". Очаква се шоуто на Рафа и Роджър да започне около 2,00 ч. българско време. Ето и цялата програма: Корт 1, начало 20:00 часа: Доналд Йънг (САЩ) - Кей Нишикори (Япония) не преди 22:00 часа: Анастасия Павлюченкова (Русия, №19) - Светлана Кузнецова (Русия, №8) не преди 00:00 часа: Ник Кириос (Австралия, №15) - Новак Джокович (Сърбия, №2) не преди 02:00 часа: Рафаел Надал (Испания, №5) - Роджър Федерер (Швейцария, №9) не преди 04:00 часа: Каролина Плишкова (Чехия, №3) - Гарбине Мугуруса (Испания, №7) не преди 05:30 часа: Гаел Монфис (Франция, №10) - Доминик Тийм (Австрия, №8) Корт 2, начало 20:00 часа: Душан Лайович (Сърбия) - Пабло Кареньо Буста (Испания, №21) Давид Гофен (Белгия, №11) - Пабло Куевас (Уругвай, №27) не преди 23:00 часа: малек Джазири (Тунис) - Джак Сок (САЩ, №17) не преди 03:00 часа: Стан Вавринка (Швейцария, №3) - Йошихито Нишиока (Япония)

Броят на жертвите след атентата в Дамаск стана 37

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114646

Броят на жертвите след атентата в Дамаск стана 37Броят на жертвите след днешния атентат срещу Съдебната палата в Дамаск стана 37, заяви мониторингова организация, цитирана от ДПА и БТА. Сред загиналите има 21 граждани, а останалите са служители на силите за сигурност според Сирийския център за наблюдение на човешките права. Нападението беше извършено срещу сградата на Съдебната палата в центъра

Ученици убили таксиметровия шофьор за 60 лева, признали си

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114620

Ученици убили таксиметровия шофьор за 60 лева, признали сиОкръжна прокуратура – Русе повдигна обвинения на две 17-годишни момчета за извършен грабеж, придружен с убийство, съобщиха от прокуратурата на своя сайт. В резултат на проведените активни действия по разследването са установени и задържани две лица за смъртта на таксиметровия шофьор от ранните часове на 14 март в село Николово, обл. Русе.

И Русенската корабостроителница стана жертва на сагата "КТБ"

http://www.mediapool.bg/i-rusenskata-korabostroitelnitsa-stana-zhertva-na-sagata-ktb-news261359.html

Засилва се общественото напрежение около затворената от синдиците на КТБ Русенска корабостроителница. В сряда се проведе поредният протест на работници от компанията. Дружеството е един от най-големите длъжници на КТБ, като не обслужва задълженията си към фалиралата банка на стойност 30 млн. лв. Затова частен съдебен изпълнител запечата съоръжението. Синдикатите твърдят, че в момента има много поръчки към фирмата и настояват тя да бъде отворена за работа. Синдикът на дружеството обаче сигнализира, че приходите му се отклоняват към ямболска фирма със същото име срещу наем на корабостроителницата в размер на едва 2000 лв. на месец, което уврежда интересите на компанията и на кредиторите, сред които и КТБ. Работниците: Зарити сме с поръчки За пореден път в сряда работници от корабостроителницата излязоха на мълчалив протест заради затварянето на завода, предаде БГНЕС. Хората настояват да се разпечата предприятието, за да могат да работят и да получават заплати, каквито не са взимали от три месеца. В момента, по думите им, има многобройни поръчки, които чакат да бъдат поети. Те коментираха, че корабите, които бяха принудително задържани след затварянето на завода, вече са върнати на собствениците им, но без да са ремонтирани докрай. "В рамките на два дена ни накараха кораби, които са без витла, без оборудване, които не могат да се движат на собствен ход, да ги свалим, само и само да ги няма на брега. А ние имахме поръчки за поне още десет кораба. Ние ги направихме тези кораби на асансьор. Качваме го, спускаш го и гледаш дали няма да потъне. Защото тези кораби, които са при нас, са дошли с някакъв проблем, особено след тази тежката зима има доста дефекти по корпусите“, обясни Иван Рашков, работещ в предпирятието. Синдикалният лидер Христо Йорданов пък смята, че в момента има златен шанс за корабостроителницата да има работа. "Всички корабособственици по поречието на река Дунав са се хванали за главата, защото в момента всички корабостроителници са задръстени с три месеца напред, никой не може да поеме никакъв кораб. И в тоя момент, когато ние имаме такъв шанс да работим, да си изкарваме заплатите, ние сме затворени и нищо не можем да направим“, каза той. Заводът има задължения от близо 80 млн. лв, като 30 млн. лв. са към фалиралата КТБ и именно по нейно искане е запечатан. Има съмнения, че оборудването ще бъде разпродадено на парче, а предприятието унищожено. "Имаше спекулации в някои медии, че целта е да се разпродаде на парчета, да се унищожи, някой да я вземе на ниска цена. Най-отговорно ви казвам, такава цел няма и моята цел, сигурен съм, че и целта на синдиците на банката, е да се продава като работещо предприятие“, заяви временният синдик на корабостроителницата Росен Милошев. Той коментира, че в момента се практикува схемата "един взима благата, за друг остават тежестите“, визирайки договора между русенската фирма и фирма със сродно име от Ямбол "Цялата търговска дейност се осъществява от Русенска корабостроителница-Ямбол, те сключват договорите, те получават парите, а се използва за това базата на Русенска корабостроителница-Запад, и трудът на работниците на Русенска корабостроителница-Запад, без да се плащат осигуровки, данъци, просто едно такова частично преразпределение, частично се плащат заплати на работниците и на служителите, а всички останали приходи остават в ямболската фирма“, обясни той. Изпълнителният директор на предприятието Митко Димитров обаче отхвърли обвиненията, че е сключил неизгоден договор с ямболската фирма. Според него именно КТБ е виновна за проблемите на завода. "Заводът сигурно ще бъде отпечатан, но целта на другите хора е да изчакаме в тоя период някъде около месец и да останат хората без работа, да се изхвърлят навън, и съответно да затворят завода. Това е целта на КТБ, само че няма как да им се получи. С другите кредитори, които са над пет, се оправям по някакъв начин, с КТБ не мога да се оправя. Искаме да направим един оздравителен план, съответно при работа да можем да си плащаме. Имаме работа, но ни спират КТБ да работим“, каза той. Очаква се казусът да бъде отнесен до омбудсмана Мая Манолова. Синдиците: Предприятието се източва Междувременно синдиците на КТБ разпространиха съобщение до медиите, с което казват, че ще пратят случая на прокуратурата. "До настоящия момент "Русенска корабостроителница Запад“ АД не погасява своите задължения към КТБ АД (н) въпреки многобройните съдебни производства, които сме завели срещу този длъжник. Вместо това, през последните дни се правят опити от страна на взаимно свързани фирми да се присвоят и малкото останали активи на дружеството, като целта на тези действия е КТБ АД (н) да не успее да събере вземанията си от "Русенска корабостроителница Запад“ АД. Получихме сигнали, че въпросните фирми дори са направили опити да режат за скрап цялото оборудване, намиращо се в производствената сграда на "Русенска корабостроителница Запад“ АД“, посочват Ангел Донов и Кристи Маринова. По думите им това е поредното от множество действия, с които се цели "източване на предприятието“. Друг пример е подписаният на 18 май 2016 г. договор за наем върху цялото производствено предприятие с ямболската фирма, като под наем са отдадени имоти, сгради, машини, съоръжения, инсталации, МПС и друг производствен инвентар за строителство и ремонт на кораби при наемната цена в размер на 2000 лв. без ДДС на месец за срок от две години. Синдиците описват схема, започнала през 2011 г., с която се е "целяло свързани дружества да препродадат на няколко пъти вземанията на КТБ АД, за да се затруднят в максимална степен всякакви бъдещи правни и фактически действия по събирането на вземанията на банката - схема, която нагло заобикаля закона“. "Русенска корабостроителница Запад” АД е с огромни задължения не само към КТБ АД (н), но и към НАП, община Русе, служители и работници в завода. Тези задължения се увеличават, тъй като приходите от дейността на дружеството отиват в друго, свързано с длъжника дружество, а разходите остават за длъжника "Русенска корабостроителница Запад” АД. С тези си действия ръководството на длъжника "Русенска корабостроителница Запад” АД показва, че няма намерение да заплаща старите и нововъзникващите задължения към различни кредитори. Този длъжник не е плащал задълженията си към КТБ АД (н) от 2014 година“, посочват още синдиците.

Радев назначи 8 души в Правния съвет към президента

http://www.moreto.net/novini.php?n=346451

Със свой указ държавният глава Румен Радев назначи проф. Цветана Каменова, проф. Пенчо Пенев, проф. Маргарита Чинова, проф. Иван Русчев, д-р Борислав Цеков, Петьо Славов, проф. Жасмин Попова и доц. Атанас Семов за членове на Правния съвет към президента на Републиката.

Павлова в Пазарджик: През новия програмен период в този регион ще продължат инвестициите за градска среда, социална и образователна инфраструктура

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114623

Павлова в Пазарджик: През новия програмен период в този регион ще продължат инвестициите за градска среда, социална и образователна инфраструктураЕдинственият шанс в Пазарджик да има чиста, евтина и качествена питейна вода е да се обедини и окрупни ВиК сектора и да извършим реформа. Ние сме длъжници към жителите на Пазарджик и областта заради разделението в сектора. В момента съществуват 9 дружества и вие сте най-лошият пример в страната. След 1989 г.

България иска кампания, информираща за последиците от затлъстяване при децата

http://www.investor.bg/evroproekti/264/a/bylgariia-iska-kampaniia-informirashta-za-posledicite-ot-zatlystiavane-pri-decata-235717/

Съвместните доставки на лекарства между страните от ЕС трябва да са приложими само при сходен интерес по определени терапевтични групи, е позиция на София

Живей Активно 2017 - ползите от движението и балансираното хранене

https://www.actualno.com/moresport/jivej-aktivno-2017-polzite-ot-dvijenieto-i-balansiranoto-hranene-news_599607.html

Започнало като едно събитие през 2006 г., днес ЖИВЕЙ АКТИВНО! е дългосрочен мащабен проект с национален обхват, който се превърна в кауза за стотиците хиляди участници през годините. Целта на инициативата е да популяризира движението, спорта и балансираното хранене като начи

44-годишна жена даде 27 000 лв. и злато на мним полицай в Смолян

https://www.24chasa.bg/region/article/6114626

44-годишна жена даде 27 000 лв. и злато на мним полицай в СмолянПоредната жертва на телефонна измама в Смолян е 44-годишна жена, предала на мним полицай 27 000 лв. и 100 грама злато, съобщиха от ОД на МВР. Измамата се е разиграла днес в центъра на града на улица в близост до полицейската дирекция. Жената получила телефонно обаждане от мъж, представил се за полицай.

Президентът разговаря с шефката на румънската антикорупционна дирекция

http://www.mediapool.bg/prezidentat-razgovarya-s-shefkata-na-rumanskata-antikoruptsionna-direktsiya-news261358.html

Президентът Румен Радев се срещна в сряда с Лаура Кьовеши, главен прокурор на румънската Национална антикорупционна дирекция (DNA), съобщиха от прессекретариата на държавния глава. "Беше обсъден румънският антикорупционен модел и бе изразен интересът на двете държави за по-тясно сътрудничество в борбата с корупцията", се казва в лаконичното съобщение. От президентството уточняват, че срещата е по покана на президента Румен Радев, отправена към Лаура Кьовеши още през ноември м.г. Това означава, че Радев е изпратил поканата до Кьовеши още като е спечелил президентските избори миналия ноември, три месеца преди встъпването си в длъжност. Това, което се знаеше досега за настоящата визита на Лаура Кьовеши е, че тя е за участие в конференцията "Румънският опит: Антикорупционни институции и мерки", организирана от Върховния касационен съд (ВКС). Ръководителката на DNA ще говори за ролята на ръководената от нея институция за успехи в борбата с корупцията в Румъния. Събитието ще е на 16 март в зала "Тържествена" на Съдебната палата. Предложението за визитата на Кьовеши бе направено преди два месеца от члена на Висшия съдебен съвет Калин Калпакчиев, но бе отхвърлено от мнозинството в съвета, контролирано от главния прокурор. Сотир Цацаров каза, че Лаура Кьовеши не била представител на цялата румънска прокуратура и поради не било подходящо да бъде поканена. Впоследствие покана бе отправена от ВКС и Кьовеши откликна веднага. По време на предизборната кампания миналата есен Румен Радев обяви, че има намерение да проучи румънския опит в борбата с корупцията, за да изгради собствена визия за хода на съдебната реформа в България. В един от дебатите той първо подкрепи намаляването на правомощията на главния прокурор и създаването на независима прокуратура по румънски модел. Само ден по-късно обаче се поправи и каза, че за него мнението на българския главен прокурор Сотир Цацаров е определящо. С това темата изглеждаше затворена, защото Цацаров е против румънския модел за борба с корупцията. Изненадващо обаче впоследствие Румен Радев пак отвори темата, като заяви, че ще отиде в Румъния и ще покани представители на Националната антикорупционна дирекция на Румъния на посещение в София, което явно е сторил. В румънската антикорупционна дирекция, която е независима от главния прокурор на страната, работят 97 прокурори и всеки от тях има за решаване по 110 случая годишно. През 2015 г. са обвинени 1250 души, сред които премиер, петима министри, 16 депутати, 5 сенатори, 97 кметове и заместник-кметове. Постигнати са 970 окончателни осъдителни присъди, но това е плод на 10-годишна работа. Запорираните пари, за които има съмнение, че са получени само от подкупи, са половин милиард евро. В хазната са влезли 200 милиона евро само през миналата година. Българската конфискация отбелязва резултат от около 11 милиона лева за 10 години и, но няма отнети пари от подкупи, показа разследване на Mediapool. Дейността на антикорупционната прокуратура среща огромна подкрепа в румънското общество. Миналия месец десетки хиляди хора, привърженици на различни партии, излязоха на масови протести срещу правителството заради решението му да декриминализира част от случаите на политическа корупция. Въпреки мразовитите температури, хората не напуснаха улиците, докато правителството не се отказа от наредбата, която щеше да прекрати процесите срещу стотици корумпирани румънски политици.

Вижте в кои части на столицата утре спират водата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114609

Вижте в кои части на столицата утре спират водата"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата утре, съобщават от дружеството. Във връзка със строително-монтажни работи на ул. "Боян Магесник", кв. "Подуяне", се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 ч. в района на ж.к. "Сухата река" - между бул. "Ботевградско шосе", ул. "Рилска обител", ул.

Говорителката на Руското Външно Министерство Мария Захарова: БЪЛГАРИЯ Е ПОД СПЕЦИАЛНАТА ЗАЩИТА НА РУСИЯ!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277929_%D0%93%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%92%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%BD%D0%BE+%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%

 Преди няколко дни, на пресконференция в Москва, официалният говорител  на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че България се намира под особената и специална закрила на Русия. Тя каза това в отговор на въпрос на акредитиран за пресконференцията български журналист.

Българският репортер Борис Анзов подари на Захарова българска народна носия, а само ден по-късно говорителката се снима в профила си в социалната мрежа, облечена във въпросната носия. Но това е просто един щрих.

Не за пръв път руски общественици, писатели, дипломати и официални представители на Руската държава се обръщат към България и българския народ с думи на уважение и обич.

Ние винаги ще помним, че един от най-известните руски учени академик Дмитрий Лихачов стигна до извода, че: „България е устояла на всички бури и не може да бъде унищожена, защото е ДЪРЖАВА НА ДУХА!“.

Няма да забравим и думите на бившият руски посланик Юрий Николаевич Исаков, който в интервю за БНР каза: „България и българите са побрали в себе си огромното наследство на траките, на древна Гърция, древен Рим, на Византия. И се е получила една невероятна сплав, едно колосално богатство без никакъв аналог в Европа. И в резултат на това сливане на много култури, се е родил древният , мъдър и уникален български народ.“

 

Българският журналист Борис Анзов подарява на Захарова народна носия по време на пресконференция в Москва.

А по отношение на нашата природа Н. Пр. Юрий Исаков  винаги с възхищение е споменавал, че Бог видимо е обикнал българите още от самото начало и затова ги е дарил с такива изумителни природни богатства, каквито няма по цялата Земя. „И аз се гордея, казва той, като представител на руската държава и като руснак, че с този необикновен народ ни свързва братска дружба и неунищожимо приятелство“.

Нещо повече: С Русия ни свързват общите славянски корени. Общата писменост и невероятното сходство в езиците. Свързва ни нашата обща православна вяра. Гордея се, твърди той, че именно днешните сложни политически условия показаха ярко и категорично колко голяма е обичта и привързаността на нашите два народа един към друг.

И наистина, доказателства в тази посока има колкото искате. Например: Достатъчно беше само да започне кървавия държавен преврат в Украйна, за да видим нещо уникално. Изведнъж, като че ли от нищото, позадрямалата и застинала през последните десетилетия обич на българския народ към Русия избухна със страшна сила. Огромната част от българите застанаха като един в подкрепа на своите руски братя в Донбас. Българите с цялото си сърце се вълнуваха и крепяха решенията и действията на Русия и на нейния харизматичен лидер Владимир Владимирович Путин. И ежедневно заклеймяваха онези соросоидни и евро-атлантически наши политици, които най-страхливо и платено не смееха да заявят, че в каквито и алианси да влиза, България ще бъде винаги приятел, съюзник и кръвен брат на Русия.

 

Мария Захарова в българска народна носия!

Та нали основната причина, заради която си избрахме за президент Румен Радев, беше декларацията на Генерала, че ще възстанови приятелските политически и икономически отношения с Руската федерация. И дано успее да го направи. Бог да му е на помощ.

Защото, за да възстанови приятелските връзки на България с Русия, той, а заедно с него и българския народ, трябва да влязат в стълкновение с една огромна и безмилостна сила. Силата на стотиците милиарди и трилиони долари. Силата на мощна и безскрупулна военна машина. Сила, съсредоточила в себе си огромна власт над света, непрекъснато захранвана с ресурсите на същия тоя свят. СТАВА ДУМА ЗА ЗЛОВЕЩАТА СИЛА НА ТРАНСНАЦИОНАЛНИТЕ КОРПОРАЦИИ И УОЛСТРИЙТОВСКИТЕ БАНКСТЕРИ.

И именно в този изключително труден и опасен, жесток и сюблимен за България момент, когато на съвсем тънка нишка се крепи самото съществуване на народа и държавата ни… Именно в този момент, ние отново почувствахме твърдото, мощно, всеотдайно, приятелско рамо на голямата Руска държава и на нейния велик братски нам народ.

Нашите руски братя и Руската федерация, в лицето на Мария Захарова, нашата Маша, официален говорител на руското външно министерство, не се поколебаха, пренебрегвайки всякакви дипломатически условности, да покажат, че те са до нас. Че не сме сами. Че няма да изоставят посестримата си България, каквото и да става. Че в борбата ще бъдем рамо до рамо. Както е било винаги.

Нещо повече: Самият Владимир Владимирович неведнъж е изразявал отношението на Русия и своето лично пристрастие към България и българите. Дори в поздравлението към президента Румен Радев за националния празник 3 март, Владимир Путин умишлено акцентира на общите битки на руските войни и българските опълченци против турския поробител. По този начин той показа, не само че нашата дружба е скрепена с кръвта на загиналите…

Владимир Путин подчерта, че българският и руският народи са едно сърце и една душа. Че тях ги свързва нещо, което отива отвъд историята. Отвъд политиката. Отвъд дипломацията. Отвъд войните и дребните интереси.

Свързва ни братството. И дружбата. И обичта. А тях никой и нищо не може да унищожи.

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Люси Дяковска: Мислех не за победата, а за каузата

https://vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-kato-dve-kapki-voda/liusi-diakovska-misleh-ne-za-pobedata-a-za-kauzata-6066688

Изпълнителката спечели първо място в третия лайв на шоуто с рекордно гласуване от зрителите на NOVA

Проф. Пожидаева във Варна: Младите хора бягат от математиката и физиката

http://www.moreto.net/novini.php?n=346442

Зрелостниците, на които предстои да кандидатстват във висше учебно заведение, се насочват все повече към хуманитарни специалности и бягат от тези, които са свързани с математика и физика. Такива впечатления сподели проф. Вяра Пожидаева, която е представител на сдружение „Кандидатстудентска борса“ и зам.

Става напечено! Турция заплаши: Пускаме 5 милиона мигранти към България!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277928_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%BE%21+%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B8%3A+%D0%9F%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5+

 Това заяви турския министър по въпросите на ЕС Йомер Челик, който прилежно бе цитиран от Ройтерс.

Скандалът избухна по повод кризата в отношенията между Холандия и Турция, която се разрази миналата седмица.

Припомняме, че холандските власти не разрешиха на самолета на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да кацне на летището. Хорандия категорично забрани на турския политик да говори на митинг на турски избиратели там, агитирайки ги за предстоящия референдум, който ще даде по-големи пълномощия и власт на Ердоган. Ден по-късно холандците изгониха  и турската министърка на семейството и социалните политики Фатма Бетюл Кая Саян, на която също забраниха категорично да агитира на тяхна територия.

Холандия бе последвана от Дания, която също забрани политическите прояви на турското малцинство в страната си. Дори Меркел се подвоуми дали да приеме представители на Ердоган, които да извършват открита агитация и да правят митинги сред близо 7-те милиона турци в Германия.

Турция реагира като ужилена и заяви, че след този дипломатически скандал, ще последва адекватен отговор.

И отговорът не закъсня: В момента Ердоган държи 5 милиона бежанци в страната си, защото има подписано споразумение с ЕС да не ги пуска да минат границата. Въпросното споразумение беше подписано през март миналата година, но Анкара нито получи цялата договорена с Европа сума за издръжката на мигрантите, нито се изпълни условието й за ускоряване на преговорите за приемане в ЕС.

Така Европа в момента е заложник на един диктатор, който няма да се спре пред нищо. Сега страните-членки на ЕС се опитват да решат конфликта с Турция по дипломатически път, но Франция също защити Холандия, което окончателно разяри Ердоган.

В момента той плаши Евросъюза, че ако не се преразгледа споразумението за мигрантите, ще се откаже от своите задължения в него и няма да пази границата на ЕС. Което в буквален превод значи, че Ердоган възнамерява да залее Европа с бежанци.

За съжаление той говори от позицията на силата и в момента отчаяно е готов на всякакви мерки, само и само да вземе цялата власт в страната. За да стане несменяем диктатор.

ЕС обаче показва зъби, защото не желае набралия сила и самочувствие Ердоган да я командва.

Помолена да стане арбитър в спора, Русия пък каза, че не би се намесила, защото това е конфликт между две суверенни сили, които могат да го решат единствено по дипломатически път.

Напрежението между Турция и ЕС расте и за жалост първите потърпевши от изблиците на турския диктатор ще сме ние – българите.

Само 100 хиляди мигранти да бъдат пуснати през хилавата ни и недовършена ограда, в България ще стане страшно. И няма да помогнат нито целувките уста в уста с Ердоган, нито обещанията на Борисов, че финансираната от Турция партия ДОСТ ще влезе в бг. парламента.

България няма нито средства, нито място да настани такава тълпа в лагери и бежанците ще плъпнат като мишки из цялата ни родина.

Ще последват престъпления, изнасилвания, изстъпления и напрежението ще се покачи до червено.

А ЕС ще ни нареди да не пускаме бежанците към Австрия и Германия, Хърватия и Унгария вдигнаха двойни и тройни огради да се опазят… и само ние сме разграден двор.

Европейците се карат с Ердоган и бабаитстват, но на наш гръб.

И не им пука за някаква си там България, която е в края на „втората писта“.

А ако Ердоган пусне един милион мигранти- сбогом България!

Стоим върху минно поле, а Борисов обещава магистрали.

Обещайте ни сигурност!

В момента страната ни не е асфалтова площадка, а минно поле.

Но истината е, че към момента сигурност няма кой да ни гарантира.

Нито „братята“ европейци, нито натовските бази, с които ни напълниха

Тогава какво правим в ЕС?

Плащаме си членството и козируваме. Застанали мирно, за да не ни се виждат скъсаните гащи!

А България гаранции за сигурността си ще получи някога, но не и от тези партньори! Skandalno.net

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

Потребителите на Google Chrome за iOS устройствата ще разглеждат сайтовете без интернет

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114600

Потребителите на Google Chrome за iOS устройствата ще разглеждат сайтовете без интернетВ последната версия на браузъра Google Chrome, разработена за мобилната платформа iOS, потребителите ще могат да разглеждат уеб-страниците без достъп до интернет, съобщи kaldata.com. Новата функция е представена от служителите на Google. Става дума за презентацията на функцията за отложено четене, която получи името Read Leader.

Марешки отвори бензиностанция в София предизборно, планира още 3

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/15/2935558_mareshki_otvori_benzinostanciia_v_sofiia_predizborno/?ref=rss


Десет дни преди изборите бизнесменът и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки откри първата си бензиностанция в София. Тя се намира в "Люлин", има рекордните 50 колонки и продава литър гориво с около 20 стотинки по-евтино от средната за страната цена.

Марешки призна, че датата на отваряне на обекта му "абсолютно" не е случайна. "Искахме да отворим през ноември, преди президентските избори. Представяте си какво ми се е случвало, за да може още 4 месеца да ме забавят", каза Марешки....

ЦИК защити "честта и доброто име" на Сидеров, но посегна на свободата на медиите

http://www.mediapool.bg/tsik-zashtiti-chestta-i-dobroto-ime-na-siderov-no-posegna-na-svobodata-na-mediite-news261357.html

По сигнал на Съвета за електронни медии (СЕМ) Централната избирателна комисия (ЦИК) е решила да санкционира бТВ, за да защити "честта и доброто име" на лидера на "Атака" и кандидат-депутат от Обединени патриоти Волен Сидеров. Засега няма изразена позиция на телевизията по казуса. Тя има право да обжалва решението на ЦИК, още повече, че то звучи доста съмнително от гледна точка свободата на медиите и правото на изразяване. Повод за наказанието е излъчената в предаването "Мармалад" миналата събота (11 март) рубрика "Топ 10 мъже само по парфюм", в която политикът-националист заема почетното второ място, представен със снимки от своята известна "гола" фотосесия с пура и питие в ръка, заснета и публикувана през 1993 година. В ЦИК прегледали видеоматериала и установили, че "в част от предаването с продължителност около 3 минути се излъчват неприлични снимки и се коментира кандидатът за народен представител Волен Сидеров". "Коментарите са с негативен характер към политическата му дейност и към него самия. На фона на неприлични снимки в предаването се съдържат се цитати като "…. голи прелести, запечатани на лента….", "…да му вземат тая снимка да му направят бюлетина с нея…." и други", описва фактическата обстановка решението на ЦИК. В него се припомня, че разпоредбата на чл. 183, ал. 4, изр. 1, предложение последно от ИК (изм., ДВ. бр. 39 от 2016 г.), която забранява използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. И се посочва, че "по същество тези забрани се изразяват във въздържане от призиви и позиции от всички лица във вреда на кандидат или политически субект, враждебна или дискриминационна реч, омраза или клеветнически изказвания". Затова Централната избирателна комисия "намира, че в предаването "Мармалад" се съдържат нарушения на законовата разпоредба, които са във вреда на кандидата за народен представител. В случая излъчените неприлични снимки в предаването и негативни коментари към политическата дейност несъмнено накърняват добрите нрави и се засяга честта и доброто име на г-н Волен Сидеров като кандидат за народен представител, участващ в предизборната кампания". ЦИК приема, че нарушението е извършено от отговорния редактор на бТВ. Затова комисията оправомощава своя председател да състави акт на отговорния редактор и възлага на СДВР да установи пълната му самоличност и адреса му. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен срок от обявяването му. ЦИК накърнява свободата на медиите На пръв поглед то изглежда съобразено с буквата на закона. При по-внимателно вглеждане обаче решението буди по-скоро недоумение, защото показаните от телевизията снимки не са заснети тайно, нито са откраднати от "семейните албуми" на политика, а са отдавна публикувани с негово знание, активно участие и изрично съгласие. Самият той освен това очевидно въобще не ги смята за "неприлични". През годините на активната си политическа кариера Волен Сидеров дори сам се е хвалил със снимки, на които според него личи доброто му телосложение. В цитираните в решението на ЦИК моменти от телевизионното предаване не се съдържат никакви "призиви и позиции във вреда на кандидат или политически субект, враждебна или дискриминационна реч, омраза или клеветнически изказвания". От тази гледна точка решението на ЦИК представлява накърняване свободата на медиите и на изразяването. Още повече, че въпросният политик с поведението си многократно е скандализирал обществото и е накърнявал добрите нрави. Освен това не може да бъде отнето правото на медиите да изразяват мнение за участниците в предизборната надпревара, особено като се има предвид, че тезите, интелектуалното и моралното ниво на много от тях е обидно за добрия вкус и уважаващата себе си публика.

ЦИК санкционира бТВ, за да защити "честта и доброто име" на Волен Сидеров

http://www.mediapool.bg/tsik-sanktsionira-btv-za-da-zashtiti-chestta-i-dobroto-ime-na-volen-siderov-news261357.html

По сигнал на Съвета за електронни медии (СЕМ) Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да санкционира бТВ, за да защити "честта и доброто име" на лидера на "Атака" и кандидат-депутат от Обединени патриоти Волен Сидеров. Повод за наказанието е излъчената в рамките на предаването "Мармалад" миналата събота (11 март) рубрика "Топ 10 мъже само по парфюм", в която политикът-националист заема почетното второ място, представен със снимки от своята известна "гола" фотосесия с пура и питие в ръка от 1993 година. В ЦИК прегледали видео материала и установили, че "в част от предаването с продължителност около 3 минути се излъчват неприлични снимки и се коментира кандидатът за народен представител Волен Сидеров". "Коментарите са с негативен характер към политическата му дейност и към него самия. На фона на неприлични снимки в предаването се съдържат се цитати като "…. голи прелести, запечатани на лента….", "…да му вземат тая снимка да му направят бюлетина с нея…." и други", описва фактическата обстановка решението на ЦИК. В него се припомня, че разпоредбата на чл. 183, ал. 4, изр. 1, предложение последно от ИК (изм., ДВ. бр. 39 от 2016 г.), която забранява използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. И се посочва, че "по същество тези забрани се изразяват във въздържане от призиви и позиции от всички лица във вреда на кандидат или политически субект, враждебна или дискриминационна реч, омраза или клеветнически изказвания". Затова Централната избирателна комисия "намира, че в предаването "Мармалад" се съдържат нарушения на законовата разпоредба, които са във вреда на кандидата за народен представител. В случая излъчените неприлични снимки в предаването и негативни коментари към политическата дейност несъмнено накърняват добрите нрави и се засяга честта и доброто име на г-н Волен Сидеров като кандидат за народен представител, участващ в предизборната кампания". ЦИК приема, че нарушението е извършено от отговорния редактор на бТВ. Затова комисията оправомощава своя председател да състави акт на отговорния редактор и възлага на СДВР да установи пълната му самоличност и адреса му. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен срок от обявяването му.

Започна ремонт на коловозите на гара Хитрино

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114595

Започна ремонт на коловозите на гара ХитриноЗапочна ремонтът на повредените железопътни линии на гара Хитрино при катастрофата на 10 декември миналата година. Тогава влак дерайлира, а избухнала цистерна уби 7 души, ранени бяха над 30, а десетки къщи бяха сринати до основи. Унищожените от страшната катастрофа релси са с дължина над 140 метра. Над 50 работници започнаха ремонт на повредените

МРЪСНИТЕ ТАЙНИ НА ГЕРБ! Как Великият Илюзионист Борисов ОГРАБИ И СЪСИПА БЪЛГАРИЯ!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277927_%D0%9C%D0%A0%D0%AA%D0%A1%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95+%D0%A2%D0%90%D0%99%D0%9D%D0%98+%D0%9D%D0%90+%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91%21+%D0%9A%D0%B0%D0%BA+%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%98%D0%BB%D1%8E%D

 Всички отдавна знаем, че където и да се появи нашенският Вожд на апачите, той надига вой до небесата как комунистите (разбирай БСП) съсипали България. (И това, при положение, че от всичките 27 години на прехода, те са управлявали едва 5 години, а реално власт не са помирисвали от 8 г.) След дежурните си хули по универсалното плашило- „комунистите“ Борисов неизменно обявява как той от 10 години се мъчи да оправи бакиите, които някой преди него бил забъркал.

Лошото е, че колкото повече Борисов се „мъчи да оправи“ България, толкова по-голяма става кашата. И толкова повече страната затъва в космически дългове, мизерия и безизходица.

Замисляли ли сте се защо е така? Всичко е много просто. Но трябва за момент да се абстрахираме от  пладнешките кражби, с които гербаджиите и техните обръчи от фирми отдавна разрушават държавата и се облажват с обществените пари за сметка на оголелия и обосял, в буквалния смисъл на думата, български народ.

И ако съвсем мъничко се абстрахираме от това, веднага ще разберем, че България потъва в Ада, не само заради грабежа, а и защото Борисов и калинките около него, не правят АБСОЛЮТНО НИЩО, за да може държавата ни да излезе от тази Адова дупка.

Начело със своя вожд те само имитират дейност. Защото така са им поръчали евро-атлантическите господари, а и на тях тия директиви са им удобни. Защо да се пънат, в крайна сметка. Ето ви няколко примера: Невежи, но нагли до безобразие функционери на ГЕРБ непрекъснато се появяват по телевизии, радия, интернет сайтове, във Фейсбук и къде ли още не, за да кажат и обяснят нещо. Обикновено това „Нещо“ няма никакъв смисъл, но бива представяно от угодливите медии като страшно важна за хората новина. От този род бе „заповедта“ на Винету миналата година „да се лови всяка снежинка, за да не ни изненада пак зимата“. Или пък „новината“ как премиерът наш си прави селфи с оцелелите след адския взрив на гара Хитрино.

Това ли е работата на премиера, ще попитате Не трябваше ли той да ръководи оперативния щаб за преодоляване на последствията от унищожителния взрив, който буквално изтри селото от картата на България? Не трябваше ли да проверява как действат аварийните служби, вместо да си прави селфита с измъчените хорица?

Само този малък щрих разкрива с какъв човек си имаме работа. Един егоцентрик, който мисли само за себе си. Човек, който поставя популяризирането на собствения си образ и оцеляването си във властта над човешката трагедия. Който мисли за рейтинга си, а не за безсмислено загиналите хора. И човекът, който с години изключително успешно само имитираше, че върши нещо. Великият имитатор!

Ако продължим, ще видим, че Борисов постъпи по същия начин и при неотдавнашната трагедия с хората, заклещени в снежния капан на магистрала „Тракия“. С огромни заглавия подопечните му медии съобщиха на народа „великата“ новина, че Борисов„пори снеговете с мощния си джип“?! За да помогнел на хората.

Ами ако един Борисов можеше да помогне на всички български граждани, попаднали в някаква беда, то за какво тогава даваме пари за всички снегопочистващи фирми? За гражданска защита? За комисиите за преодоляване на щетите от бедствията и авариите…?

За какво даваме пари на полицията и прокуратурата, които трябва да разследват увеличаващите се с главозамайваща бързина трагични случаи, при които нелепо загиват българи в разцвета на силите си? 

За да може ГЕРБ с нелепи пи-ар кампании да замазва причините за тези инциденти ли?

И ако случайно полицията и обществото открият причините за някоя авария, то правителството на Борисов прави ли нещо, за да ги отстрани? Освен селфита и налудничаво приповдигнати пи-ар статии на видиотени журналисти, пеещи дитирамби за властта на ГЕРБ. Когато язовири с напукани стени потопиха цели села и издавиха деца и старци, причината стана известна на обществото. Това са концесионерите, които не поддържат получената за стопанисване държавна собственост, а само я експлоатират на доизживяване с цел максимално лично облагодетелстване.

В този конкретен случай държавата в лицето на Борисовото правителство прибра ли си язовирите, за да ги стопанисва както трябва? И да няма повече такива трагедии? Нищо такова не се случи. Дори накрая се оказа, че никой не знае кой е концесионер на язовирите-убийци. Оказа се, че  никой не знае чия собственост са тези язовири. Държавна ли, общинска ли… Не се знае! И този въпрос си остава висящ и до ден днешен. А хората от околните селища продължават да гледат със страх и ужас зловещо надвисналите над главите им язовирни стени.

Същото се случва и сега по време на предизборната кампания: Председателят на БСП Корнелия Нинова десетки пъти покани Борисов на лидерски дебат за бъдещето на България. На дискусия по най-важните проблеми, които неотложно и на всяка цена трябва да започнат да се решават веднага, ако искаме държавата и народът ни да оцелеят… Двамата да дискутират по такива проблеми, като възраждането на българската промишленост и селското стопанство. Отпадането на антируските санкции, за да имаме пазар за пласиране на бъдещата продукция от тези отрасли. Сега, преди изборите е време да се дискутира ужасяващата демографска криза и коя партия какви решения предлага. Да дискутираме докога ще стоим в този глобалистки ЕС, който се опитва да ни доунищожи със СЕТА и „Европа на две скорости“. И още, и още огромни и страховити проблеми.

Нинова предложи двамата с Борисов да дебатират, за да могат хората да се ориентират за кого да гласуват. Вместо това, обаче, Винету предпочете страхливо да избяга и от дистанция да се заяжда на дребно ту с Нинова, ту с президента Радев, ту с журналистката Елена Йончева, ту… с който му падне. Това какво е? Не е ли имитация на дейност? Просто да се появиш в медиите, за да говориш, без да кажеш нищо съществено. Но само пред платените си журналисти, като избягваш среща с основния си политически опонент.

Ето затова твърдим, че цялата „дейност“ на кабинетите Борисов 1 и 2 са една огромна имитация. 8-годишна имитация и илюзия – че уж нещо се прави в държавата. Нещо там санираме, режем лентички, правим спортни арени, разни магистралки…

Страната и народът ни загиват, а Борисов 10 години се занимава с театрални изпълнения на тема колко много прави за хората, а никой не го оценява.

Затова НАРОДЪТ НИ ОТДАВНА КРЕЩИ: БОРИСОВ Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СИ ХОДИ! Но тези, от които реално зависи да го прокудят от властта – ЦРУ, САЩ и Глобалната олихархия – не щат и да чуят! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Чешки зоопарк ще отреже роговете на носорозите си, за да ги предпази

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/03/15/2935524_cheshki_zoopark_shte_otreje_rogovete_na_nosorozite_si/?ref=rss


Чешки зоопарк съобщи, че ще премахне роговете на почти всичките си носорози, за да ги предпази от евентуални атаки на бракониери.

"Правим го за безопасността на носорозите", съобщи говорителят на зоологическата градина, цитиран от "Гардиън".

Решението идва, след като носорогът Винс беше открит мъртъв от пазачите в зоопарка "Тоари" във Франция миналата седмица. Единият от роговете му е бил отрязан от бракониери.

В Чехия с резачка ще бъдат премахнати роговете на...

Правителството: Очакваме прилив на автобуси и мигранти на границата по изборите

https://www.actualno.com/politics/pravitelstvoto-ochakvame-priliv-na-avtobusi-i-migranti-na-granicata-po-izborite-news_599604.html

Има риск преди самите избори и в изборния ден да има струпване на автобуси на границата с желаещи да гласуват и възможна активация на мигрантския поток в този период. Това заяви служебният вицепремиер и военен министър Стефан Янев. „Взети са мерки и различните органи

След шест години война в Сирия Асад укрепи позициите си, но кръвопролитието продължава

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/03/15/2935448_sled_shest_godini_voina_v_siriia_asad_ukrepi_poziciite/?ref=rss


Шест години след началото на бунта срещу президента Башар ал Асад той печели на бойното поле, но гражданската война в Сирия далеч не е свършила. Неговата някога стабилна страна сега е раздробена на парчета, управлявани от бунтовници и полеви командири.

Малко са безпристрастните наблюдатели, които смятат, че конфликтът ще приключи скоро, а още по-малко са тези, които все още вярват, че Асад може да отвоюва цялата страна. Тъй като обаче всички външни играчи, изглежда, са се настроили,...

Радев ще присъства на финалния етап от учението на френския Корпус за бързо реагиране

http://www.cross.bg/reagirane-burzo-etap-1537532.html

/КРОСС/На 16 март 2017 г. президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще присъства на финалния етап от учението на френския Корпус за бързо реагиране „TRIDENT JAGUAR 2017", което се провежда на полевия учебен полигон „Ново село". Събитието е с начало от 09.40 часа. Учението на Корпуса за бързо реагиране на Франция „TRIDENT JAGUAR 2017" започна на 8 март тази година. То е финален етап от процеса на сертификация на многонационалния щаб на корпуса като щаб на съвместните сили на Алианса в съответствие със структурата на силите на НАТО през 2017 година.    

Азиатските индекси приключиха търговията разнопосочно

http://econ.bg/Новини/Азиатските-индекси-приключиха-търговията-разнопосочно_l.a_i.739030_at.1.html

Азиатските пазари отчетоха смесена сесия в сряда, съобщава CNBC. Японският бенчмарк Nikkei 225 затвори със спад от 0,16% до 19 577,38 пункта на фона...

Освободиха от поста главния секретар на ИАРА

http://www.moreto.net/novini.php?n=346437

Главният секретар на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Сергей Костадинов е бил освободен от поста снощи, научи Радио Варна. Това се е случило по искане на представители на риболовния бранш. За Радио Варна новият директор на ИАРА Галин Николов потвърди, че Сергей Костадинов е освободен, но не пожела да уточни какви са причините за това.

Меркел е поискала от Тръмп да се грижи повече за Балканите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114582

Меркел е поискала от Тръмп да се грижи повече за БалканитеГерманският канцлер Ангела Меркел е настояла пред американския президент Доналд Тръмп САЩ, наред с Европейския съюз, да се ангажират по-активно в събитията на Балканите, които са под силното влияние на Русия, пише сръбският в. "Блиц", цитиран от БТА. Меркел е уведомила за това сръбския премиер Александър Вучич на вчерашната им среща в Берлин,

"Газпром" спира транзита на руски газ през България за Турция в края на 2019 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114465

"Газпром" спира транзита на руски газ през България за Турция в края на 2019 г."Газпром" прекратява доставките на газ в Турция през Румъния и България в края на 2019 г., съобщават руски медии. Това ще стане след въвеждане в експлоатация на първата тръба на морския участък на  газопровода "Турски поток". Съобщавайки новината, РИА Новости се позовава на междуправителствено споразумение между Руската федерация и Турция.

Какъв е етикетът на ходенето на гости

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6114288

Какъв е етикетът на ходенето на гостиДнес са малко тези, които следват строгите правила на класическия етикет. У жената се ценят повече естественото поведение и непосредствеността, отколкото без­упречните маниери. Но това не означава, че можем съвсем да пренебрегваме правилата на етикета. Някои от тях трябва да важат за всяка съвременна жена.

"Фенербахче" иска да се раздели с Ван Перси, но не заради конфликта с Холандия

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/15/2935400_fenerbahche_iska_da_se_razdeli_s_van_persi_no_ne/?ref=rss


"Фенербахче" иска да се раздели с холандския нападател Робин ван Перси, твърдят медиите в Турция. Според тях решението не е обвързано с напрежението в дипломатическите отношения между двете държави.

Основните аргументи за евентуален трансфер са слабата форма и високата заплата на Ван Перси.

33-годишният холандец получава по 5,5 милиона евро на година, като договорът му с "фенерите" е до лятото на 2018 г. През този сезон той има десет гола в 26 мача във всички турнири....

Кабинетът отпусна 20 милиона лева допълнително за ваксини

http://www.mediapool.bg/kabinetat-otpusna-20-miliona-leva-dopalnitelno-za-vaksini-news261356.html

Правителството одобри 20 млн. лева допълнително към бюджета на Министерството на здравеопазването за купуването на ваксини за задължителния имунизационен календар. От ведомството твърдят, че в бюджета за тази година не са предвидени достатъчно средства за нуждите на задължителната имунопрофилактика. “С приетото правителствено постановление ще бъде осигурен необходимият финансов ресурс предвид социалната значимост на въпроса и реалния риск, пред който бе изправено министерството, да не може да сключи договори за закупуването на всички необходими ваксини и биопродукти“, посочват от здравното министерство. Допълнителното отпускане на пари за ваксини обаче не е прецедент. Миналата година по същото време кабинетът пак отпусна 20 млн. лева за задължителните имунизации. Поради създадения недостиг на ваксини заради провалени търгове се беше натрупал голям контингент неимунизирани деца, които бяха предвидени за ваксинация през миналата година и това изискваше допълнителен ресурс. Изпълнението и финансирането на Националния имунизационен календар е важна част от държавната здравна политика, тъй като осигурява превенция срещу редица сериозни заболявания, като туберкулоза, тетанус, дифтерия, коклюш, полиомиелит, хепатит Б, кримска хеморагична треска, бяс, морбили, паротит, рубеола и други.

Екстрадират в Белгия българин, осъден на 2 години затвор за разврат

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114495

Екстрадират в Белгия българин,
осъден на 2 години затвор за развратПо искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново, съдът допусна предаване на български гражданин в изпълнение на Европейска заповед за арест на белгийските власти за изтърпяване на наложено наказание две години лишаване от свобода по влязла в сила присъда. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура - Велико Търново. Валентин Р.

Намалява с 8% платеният от държавата прием в университетите

http://www.mediapool.bg/namalyava-s-8-plateniyat-ot-darzhavata-priem-v-universitetite-news261355.html

Правителството намали с 8% или с около 4000 бройки платения от държавата прием на студенти за предстоящата академична година. Това обяви в сряда министърът на образованието и науката проф. Николай Денков. Причината за орязването на субсидирания от държавата прием във висшите училища е намаляването с една четвърт на завършилите средно образование в периода 2010-2015 година. Одобреният за следващата година план прием за първокурсници и магистри след бакалавърска степен е 45 579 души при 49 596 студенти за тази. Така делът на финансираните от държавата новоприети студенти спрямо броя на абитуриентите се връща към нивото на приема от 2010 година – 62%, обясниха от просветното министерство. Денков уточни, че в част от направленията приемът се орязва повече за сметка на други, където се увеличава поради необходимостта от такива специалисти на пазара на труда. Най-сериозно ще бъде свит приемът в направленията икономика, администрация и управление, туризъм, защото реализацията на завършващите студенти по специалността е много ниска. Едва около 20-30% от завършващите тези специалности работят след това на позиции, изискващи висше образование. За сметка на това се увеличава приемът в направленията педагогика, математика, информационни и комуникационни технологии. От тези специалности има заявен интерес от бизнеса и те реализират добре студентите си. На висшите училища, които обучават в направления със съществено намаление на приема на кандидат-студенти за тази година, е предложено да подготвят тригодишни програми за устойчиво развитие. В тях те трябва да предложат преструктуриране, така че след този период да могат да развиват перспективни за техния регион направления с наличния брой студенти. Целта е да бъдат решени специфичните проблеми на тези университети, без да се нарушават общите принципи и общите баланси за развитие на висшето образование. Тези програми ще бъдат финансирани целево, за да се подпомогне преструктурирането, обясни Денков. При финансирането на висшите училища ще се вземе предвид и тяхното значение за развитието на региона, в който се намират. Според Денков една от функциите на университетите е да служат като мотор за икономическото развитие на регионите чрез подготовка на съответните специалисти. Затова се предвижда промяна в методиката за финансиране, която да отчита характерните особености за съответния регион, а не само средните стойности за страната.

Жельо Бойчев: Обещали сме справедливост и възмездие. Ако отстъпим от това, никой няма да ни го прости

http://www.cross.bg/nyama-takuv-stranata-1537531.html

/КРОСС/Господин Бойчев, прогнозите дават почти равни проценти на БСП и ГЕРБ и изглежда, че ще има коалиция след изборите. Ако Вие спечелите и имате първия мандат с кого ще е тази коалиция? Аз съм убеден, че БСП ще бъде първа политическа сила. Казвам това, не защото сме в предизборна кампанията, а на база на разговорите и на срещите, които провеждаме ежедневно. Хората много ясно изразяват отношението си към досегашното управление на страната и категорично търсят и искат промяна. Как и по какъв начин ще бъде формиране следващото правителство, решават българските избиратели. Не мисля, че е удачно в момента да се правят каквито и да било хипотези, но от страна на БСП трябва да е ясно едно - повече компромиси ние няма да правим. Това е изводът от досегашните ни съвместни управления, в които сме участвали. Търсенето на всяка цена на математически мнозинства, на аритметичния брой от народни представители, които да излъчат правителство, се видя, че не води до стабилно управление. Ако не можем да постигнем съгласие относно приоритетите и политиките, които трябва да следва следващото мнозинство и то на база ясното разбиране, че трябва да има радикална промяна в страната, няма смисъл да участваме в едно управление. Има ли вариант за голяма коалиция с ГЕРБ, както Радан Кънев често говори? Прекалено много са различията между БСП и ГЕРБ. Бих казал, че между нас има разлом, така че не виждам основание, на което да търсим такъв тип коалиция

Орбан: Трябва да спрем Брюксел, не сме слуги

https://vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/orban-triabva-da-sprem-briuksel-ne-sme-slugi-6066693

Унгарският премиер каза, че Унгария трябва да влиза смело в битките за защита на своята независимост и национален суверенитет

Артефакти на 7000 години бяха открити в Египет

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6114471

Артефакти на 7000 години бяха открити 
в ЕгипетЕгипетско-френска археологическа експедиция откри артефакти от епохата на неолита на 7000 години в Египет, съобщи ТАСС, цитирана от БТА. Разкопките в областта Дакахлия продължават от февруари. Намерени са примитивни оръдия за лов и риболов и инструменти за обработване на зърно. Един от тях е желязна рибка с дължина 7 см.

За политиците и телефоните: на когото не му звънят, не става

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6112786

За политиците и телефоните: на когото не му звънят, не ставаПреди беше обратното - петолъчки и червени мобифони. Властта е длъжна да си говори с народа. Крий си номера, ако си рок звезда или от Холивуд “Здравейте, казвам се Трифон.” Съобщение, започващо с тези думи, получи вчера двукратният председател на Народното събрание Цецка Цачева, а аз го видях неволно, докато я интервюирах.

Утре по Черноморието ще бъде предимно облачно

http://www.moreto.net/novini.php?n=346408

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, по-често значителна. По Черноморието ще е предимно облачно със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който до края на деня ще се ориентира от югозапад.

Корнелия Нинова ще влезе в метрото, за да говори с граждани

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277926_%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F+%D0%9D%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D1%89%D0%B5+%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B5+%D0%B2+%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%2C+%D0%B7%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+

 Тя щяла да тръгне от метростанция "Сердика" и да слезе на станция "Люлин"

Председателят на БСП Корнелия Нинова и председателят на БСП - София Калоян Паргов ще се срещнат и разговарят с граждани в метрото, съобщават от пресцентъра на партията. Срещата щяла да се проведе утре от 16.00 ч. Според БСП Нинова и Паргов щели да тръгнат от метростанция „Сердика” и щели да слязат на метростанция „Люлин”.
 

Лиляна Павлова в Пазарджик: Всички сме длъжници на „ВиК“ сектора

https://www.24chasa.bg/region/article/6114496

Лиляна Павлова в Пазарджик:
Всички сме длъжници на „ВиК“ сектораВсички ние сме длъжници на „ВиК“ сектора и там наистина трябва да се направи истинска реформа, защото той е разпарчетосан. Това заяви в Пазарджик по време на дискусия на тема „Регионално развитие“ бившия министър на регионалното развитие и водач на листата на ППГЕРБ във Варна Лиляна Павлова. Като пример тя посочи именно пазарджишка област,

Стартира петиция "Да спасим Южния парк от застрояване"

https://www.actualno.com/society/startira-peticija-da-spasim-ujnija-park-ot-zastrojavane-news_599599.html

Стартира петиция под наслов "Да спасим Южния парк от застрояване". В петицията се посочва, че бизо една пета от Южния парк е частна собственост. Това са 340 дка частни имоти от обща площ 1800 дка парк. Съгласно чл. 17, ал. 1 от Закона за устройството и застрояването на Столична общи

Правителството отпусна 20 млн. лева за ваксини

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114497

Правителството отпусна 20 млн. лева за ваксиниПравителството отпусна на Министерството на здравеопазването 20 млн. лева за ваксини, съобщи пресцентърът на кабинета. Средствата са предназначени за заплащане на ваксини за изпълнение на Националния имунизационен календар за 2017 г. Те ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет.

Кабинетът одобри допълнителни 20 млн. лева за ваксини

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/kabinetyt-odobri-dopylnitelni-20-mln-leva-za-vaksini-235715/

В бюджета на здравното министерство няма осигурено пълно финансиране за задължителната имунопрофилактика

Меган Фокс по-секси от всякога (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6114502

Меган Фокс по-секси от всякога (Снимки)Трийсетгодишната Меган Фокс практически изчезна от радарите, след като се концентрира в тихия семеен живот с Браян Остин Грин. Сега обаче актрисата се появи в дръзка рекламна кампания, предаде БГНЕС. Звездата стана лице на новата колекция на бельо, която пусна във вторник видео с участието на Фокс. Клипът е с агресивно-сексуален привкус.

Приемът на студенти с държавна издръжка намалява с 8%

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/15/2935518_priemut_na_studenti_s_durjavna_izdrujka_namaliava_s_8/?ref=rss


Приемът на общия брой субсидирани от държавата студенти в първи курс намалява с 8% за следващата академична година, съобщи Министерството на образованието и науката.

Служебното правителство прие днес промени в постановлението за условията и реда за утвърждаване приема на студенти и докторанти в държавните висши училища, с които уточни подробности, които ще влязат в сила още в предстоящата кандидатстудентска кампания.

След днешното изменението коефициентът за определяне на...

Нинова: Борисов доведе България до катастрофа! Българи, не се лъжете пак да му дадете властта!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277925_%D0%9D%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%3A+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%B4%D0%BE+%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1

 Всички обвиняеми на ГЕРБ днес са ментори на народа: Делян Добрев - обвиняем за Белене, заплашва Йончева с компромати; Георги Харизанов - осъден за изнудване, съсипал Напоителни системи; Петър Москов - обвиняем, Николай Ненчев - обвиняем ...

"Какво да променяш на едно гнило отвътре управление, то трябва генерално да се смени. Бойко Борисов доведе България до катастрофа. 27 млрд. лв. дълг и се готви да взима още заеми. Това е единственият премиер в историята ни, при който са се самозапалвали българи от отчаяние". Това заяви на среща с жители на Нови хан лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

Тя коментира, че Борисов е политикът, при който, ако си свободен човек и имаш мнение, различно от неговото, си притискан, гонен и уволняван. "Това е единственият лидер, който изисква от подчинените си да му целуват ръка като в мафиотска групировка. В името на властта ГЕРБ ни отне и националното достойнство, като се съюзи с партия ДОСТ - проводник на турски интереси в България. Два пъти народът му дава властта, но и два пъти му в взема предсрочно, защото разбира, че ни води към катастрофа.

Българи, не де лъжете да му я давате трети път. Изберете честта, достойнството и смелостта пред послушанието и паралелната държава, на която ГЕРБ е най-яркото лице." - изтъкна Корнелия Нинова.

 

Тя допълни, че точно затова и сателитите на ГЕРБ в един глас се обявяват срещу БСП. "Всички обвиняеми от прокуратурата от последната година са в листите им и се показват като морални ментори на народа. Делян Добрев - обвиняем за Белене, заплашва Елена Йончева с компромати; Георги Харизанов - осъден за изнудване, един от хората, съсипали Напоителни системи; Петър Москов - обвиняем за нерегламентиран внос на турски ваксини; Николай Ненчев - няколко пъти обвиняем за далавери в армията. На прав път сме щом тези хора са лицата на нашите опоненти. Ето я паралелната държава, която се уплаши, че БСП ще ги спре. И ние наистина ще го направим."- каза в заключение Корнелия Нинова. 

„Силни сме, когато сме заедно“, заяви водачът на листата на „БСП за България“ в София област Иван Ченчев пред събралите се. Според него от това, което вижда в София област разбира, че БСП е най-силната в България. „Влязохме със самочувствие в кампанията. „Каквото и да говорят, БСП победи на президентските избори. Партията имаше смелостта първа да излъчи кандидат за президент и първа да излъчи водачите на листите си. Всички други са няколко крачки след нас. БСП има самочусвтвието, волята и уменията да промени и да смени порочния модел на управление“, каза също той. 

"Обичам България. Върнах се тук, създадох семейство. Искам момчето ми да стане новият Григор Димитров, а момичето ми ново златно момиче от ансамбъла по Художествена гимнастика. Имам нужда моите деца да останат в тази държава. Покрай тях осъзнах, че най-важното ми е държавата, родината , България." Така емоционално обясни спортният журналист Крум Савов мотивацията си да се включи в кампанията на водача на "БСП за България" в София- област Иван Ченчев. Той каза пред хората, че е преди всичко българин и иска промяна. Затова ще потърси подкрепата и на своите приятели. "Важното е да привлечем и хора, симпатизиращи на наши опоненти, за да променим държавата“, каза още Савов.

http://epicenter.bg

Ирландка открита мъртва на плаж в Индия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114248

Ирландка открита мъртва на плаж в Индия28-годишна жена с двойно британско-ирландско гражданство е открита мъртва в близост до плажа на индийския курорт Канакона в щата Гоа, съобщава "Гардиън". Полицията съобщава, че  откритото голо тяло е с множество наранявания по главата и ръцете, а до него е имало обилна локва кръв.  Властите са задържали мъж на средна възраст,

Радев ще присъства на финалния етап от учението на френския Корпус за бързо реагиране

https://www.24chasa.bg/novini/article/6114556

Радев ще присъства на финалния етап от учението на френския Корпус за бързо реагиранеПрезидентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще присъства утре на финалния етап от учението на френския Корпус за бързо реагиране Trident Jaguar 2017, което е на полевия учебен полигон "Ново село". Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Учението, което започна на 8 март,

Кабинетът увеличи числеността на Агенцията по обществени поръчки

http://www.moreto.net/novini.php?n=346439

Правителството прие днес нов Устройствен правилник на Агенцията по обществени поръчки (АОП) и отмени досега действащия. Дейността, структурата, функциите, организацията на работа и числения състав на АОП, както и правомощията на нейния изпълнителен директор, са уредени в съответствие с новия Закон за обществените поръчки.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване