Започват срещите от втория полусезон на Детско – юношеската школа на Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/UkRFIQwH7uc/

Започнаха срещите от втория полусезон на Детско – юношеската школа на ОФК “Поморие .Тази седмица мачовете се играят при следната програма:

-Елитният отбор на Поморие U15 гостува на отбора на ФК “Марица” на 19.03.2017 г. /неделя/ от 13:00 часа в гр. Пловдив.

-Отбор Деца гостува в гр. Средец на отбора на ОФК “Странджа – Агрокорн” на 18.03.2017 г. /събота/ от 10:00 часа.

-Малките футболисти от отбора на Футбол 5 играят на 19.03. 2017 г. /неделя/ от 11:00 часа с отбора на ФК “Св. Никола” на с.к. “Бъдеще” – терен 2 в гр. Бургас.

Хиляди майки в Черна гора обявиха гладна стачка

http://offnews.bg/news/n_1/n_649908.html

Над 1000 майки в Черна гора излязоха на протест заради орязването на редица социални плащания, предава ТАСС. Майките протестират 13-ти ден, но вчера поискаха оставката на правителството. Правителството на Черна гора е взело решение да намали размера на месечните добавки за майките от 336 евро на 264 евро за повече от три деца и от 192 евро на 144 евро за три деца. Такива добавки получават около 21 хил. жени в Черна гора. Жените са започнали гладна стачка, с искане Конституцията да се спазва. Очаква се към тях да се присъединият студенти и пенсионери.

3D портрет на Васил Левски стана сензация във фейсбук

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113460

3D портрет на Васил Левски стана сензация във фейсбукХудожникът Георги Врабчев е направил 3D портрет на Апостола на свободата Васил Левски. Портретът имаше огромен отзвук в социалната мрежа. Георги предоставя правата на портрета на всеки желаещ да го използва с некомерсиални цели, предава offnews.bg. Авторът на портрета коментира, че първоначално и той е изградил образа с много скули,

38 млн. долара данъци е платил Доналд Тръмп

http://www.moreto.net/novini.php?n=346381

Тридесет и осем милиона долара данъци, при доход 150 млн., е платил Доналд Тръмп, оглавявайки „Тръмп организейшън” (Trump Organization), съобщи „Ройтерс” позовавайки се на данни от Белия дом. Данните бяха съобщени от администрацията на президента, след като водещата в телевизия Ем Ес Ен Би Си Рейчъл Медоу съобщи в „Туитър”, че разполага с данните за платените данъци от Тръмп за 2005 година и има намерение да ги публикува.

Двама турски войници загинаха при взрив на бомба, заложена от ПКК

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113448

Двама турски войници загинаха при взрив на бомба, заложена от ПККДвама турски войници загинаха днес при взрив на бомба, заложена на пътя Мардин - Диарбекир от бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК), съобщи турската телевизия НТВ, цитирана от БТА. Бомбата е била взривена дистанционно. Военните са се занимавали с търсене и обезвреждане на взривни устройства, заложени от членове на ПКК.

Преглед на икономическите теми в печата, 15 март

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-икономическите-теми-в-печата-15-март_l.a_i.738998_at.1.html

"Coфия e нaй-лoшaтa cтoлицa зa чyждecтpaнни бизнecмeни в EC" Bиeнa e нaй-дoбpият гpaд в cвeтa cпopeд ĸлacaциятa нa Меrсеr"ѕ Coфия e...

За Слънчев бряг обезпечаването на сигурността на туристите е цел №1

https://www.actualno.com/society/za-slynchev-brjag-obezpechavaneto-na-sigurnostta-na-turistite-e-cel-1-news_599480.html

Обезпечаване сигурността на туристите е основната цел, заложена в проектобюджета на Слънчев бряг за предстоящия летен сезон. Това каза Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД. Ще бъдат отделени средства и за озеленяване, осветление и надграждане

Apple е манипулирала цените на iPhone в Русия

https://vesti.bg/tehnologii/apple-e-manipulirala-cenite-na-iphone-v-rusiia-6066660

Руската антимонополна служба обяви, че компанията е упражнявала натиск върху търговците

Росица Кирова: С очите на бабината къща

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113432

Росица Кирова: С очите на бабината къщаЗаливат ни "Видимите резултати" от управлението на партиите! Върху разрушените домове, опустошени животи и разбити съдби на хората от Видинския край днес обещават "надграждане". "Реалните решения за България" водят до пълното и тотално унищожение на родните ни места и обричат на бавна, мъчителна, но сигурна смърт.

Турски министър: Холандските инвестиции в Турция не са заплашени от спора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113446

Турски министър: Холандските инвестиции в Турция не са заплашени от спора 

Турският министър на въпросите, свързани с ЕС Омер Челик заяви, че холандските инвестиции в Турция не са заплашени от скорошния дипломатически спор между двете държави, защото гневът на Анкара е насочен срещу холандското правителство, а не срещу холандския народ и бизнес, предаде Ройтерс, цитирана от Фокус.

Защо беше уволнен Иван Гарелов

https://vesti.bg/bulgaria/politika/zashto-beshe-uvolnen-ivan-garelov-6066657

Получава ли sms-и Огнян Герджиков и зависим ли е от някого, отговори а тези въпроси дават Велислава Дърева и Димитър Главчев

Нинова обещала на бизнеса да няма рекет и лобизъм, ако БСП дойде на власт

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/03/15/2935158_ninova_obeshtala_na_biznesa_da_niama_reket_i_lobizum/?ref=rss


Лидерът на БСП Корнелия Нинова е обещала държавата да бъде партньор на бизнеса, ако социалистическата партия дойде на власт след изборите на 26 март. На среща с представители на бизнеса, на която според пресцентъра на БСП са присъствали над 200 такива, Нинова е казала: "Работете спокойно, за всички ви ще има равни условия. Няма да допуснем лобита около управлението и привилегировани фирми. Бизнесът има нужда от спокойна и устойчива среда". Срещата се проведе във вторник вечерта в София и се...

Икер Касияс стана футболистът с най-много мачове в Шампионската лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/15/2935166_iker_kasiias_stana_futbolistut_s_nai-mnogo_machove_v/?ref=rss


Вратарят на "Порто" Икер Касияс постави рекорд в Шампионската лига. Бившият испански национал стана футболистът с най-много мачове в надпреварата.

В реванша от осминафиналите срещу "Ювентус" Касияс изигра 175-ия си двубой. С това той изпревари легендата на "Милан" Паоло Малдини.

"Порто" допусна втора загуба, този път с 0:1 в Торино. След 0:3 общ резултат португалците отпаднаха от надпреварата.

"Сега трябва да се съсредоточим във вътрешните турнири. Има време да...

Борисов, Павлова и Московски участват в кръгла маса на тема "Транспорт" в Пловдив (на живо + снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113423

Борисов, Павлова и Московски участват в кръгла маса на тема "Транспорт" в Пловдив (на живо + снимки)Голямо удоволствие е да посрещна хората, които в следващите години ще провегждат тези политики. С тези думи кметът на Пловдив Иван Тотев приветства Бойко Борисов, Лиляна Павлова и Ивайло Московски, които участват в кръгла маса на тема "Транспорт и транспортна политика"." Пловдив е с голямо наличие на транспортни компании.

Австрия и България ще си сътрудничат в областта на културата, образованието, науката и младежта

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113431

Австрия и България ще си сътрудничат в областта на културата, образованието, науката и младежтаЧетиригодишна работна програма за периода 2017- 2021 година към Спогодбата за сътрудничество в областта на културата, образованието, науката и младежта между правителствата на Република Бългапия и Република Австрия беше подписана във вторник във Виена от служебния министър на външните работи на България Ради Найденов и неговия австрийски колега

Димитър Рачков гост в “Откраднат живот”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6112827

Димитър Рачков гост в “Откраднат живот”Марта Вачкова подсказа в “Като две капки вода”, че е заснела епизоди със сина на известния водещ, който носи името на баща си “В няколко епизода на “Откраднат живот” ще играя с един твой близък роднина. Сети се кой”, каза Марта Вачкова на Димитър Рачков в последното издание на “Като две капки вода” в понеделник вечерта, 13 март.

Валентин Николов от ГЕРБ: Ще премахнем енергийната бедност

https://www.24chasa.bg/novini/article/6112470

Валентин Николов от ГЕРБ: Ще премахнем енергийната бедностЩе въведем по-строги мерки за енергийна защита на потребителите. Неприемливо е да има сериозни аварии, които да оставят хората без отопление или ток в 21 век, каза Валентин Николов, енергиен експерт и кандидат за депутат на ПП ГЕРБ в 23-ти МИР, София, по повод деня на потребителите днес. Има необходимост от още воля и решителност за промяна в

Започва пожароопасният сезон в горските територии във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=346384

От днес започва пожароопасният сезон в горските територии на Варненска област. Той ще продължи до 31 октомври, като в рамките на този период отговорните институции трябва да засилят мерките за осигуряване на пожарна безопасност. Пожароопасният сезон е обявен със заповед на областния управител на Варненска област.

Илхам Алиев: Териториалната цялост на Азербайджан не се обсъжда

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113429

Илхам Алиев: Териториалната цялост на Азербайджан не се обсъжда

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев заяви, че териториалната цялост на страната не подлежи на обсъждане, предаде РИА Новости, цитирана от Фокус. „Статуквото по разрешаването на конфликта в Нагорни Карабах е неприемливо. За жалост арменската страната не обръща внимание на заявленията на Минската група на ОССЕ.

В Брестовене засякоха кражба на ток

//dariknews.bg/regioni/razgrad/v-brestovene-zasiakoha-krazhba-na-tok-2010189

Кражба на ток е засечена в заветското село Брестовене – съобщават от ОДМВР-Разград.
При съвместна проверка на служители от „Енерго Про мрежи“ около 10.30 часа на 14 март е установено, че имотът на 63-годишната С.К. е неправомерно присъединен към електропреносната мрежа.
По случая е об

Анджелина Джоли доказа, че е много повече от холивудска звезда

//dariknews.bg/novini/liubopitno/andzhelina-dzholi-dokaza-che-e-mnogo-poveche-ot-holivudska-zvezda-2010191

Актрисата Анджелина Джоли доказа веднъж завинаги, че е много повече от холивудска звезда, като започна да преподава в Лондонското училище по икономика, съобщи Контактмюзик.

Първата й лекция беше в Центъра "Жени, мир и сигурност". Тя се фокусира върху

Хванаха шуменци, въртяли публичен дом в Разград

//dariknews.bg/regioni/shumen/hvanaha-shumenci-vyrtiali-publichen-dom-v-razgrad-2010190

Три жени и двама мъже от Шумен, склоняващи ги към проституция, са установени в квартира в Разград – съобщават от ОДМВР-Разград.

При полицейска проверка, извършена около 7.30 часа на 14 март, в апартамента на ул. „Тимок“ са открити 27-годишната А.Х.,

Бизнесът закъса за IT специалисти, финансисти и инженери

//dariknews.bg/regioni/varna/biznesyt-zakysa-za-it-specialisti-finansisti-i-inzheneri-2010194

IT специалисти, финансисти и инженери са сред най-търсените на пазара на труда. Недостигът на високообразовани и квалифицирани кадри продължава да е проблем за бизнеса, заяви Светлозар Петров – организатор на изложението „Национални дни на кариерата – добра кариера, добър живот“. 15-тото издание въ

Незвестен наряза гумите на лека кола

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/nezvesten-nariaza-gumite-na-leka-kola-2010195

Служители на полицейското управление в Свищов разследват унищожаване и повреждане на лек автомобил "Мазда".

Вчера по обяд в управлението е получен сигнал от 26-годишен мъж от Враца, че са нарязани четирите гуми на автомобила му и е счупено задното панорамно стъкло. Младият мъж обясни

Засякоха двама водачи с нерегистрирани коли

//dariknews.bg/regioni/vraca/zasiakoha-dvama-vodachi-s-neregistrirani-koli-2010197

Служители на полицията във Вълчедръм засякоха двама нередовни водачи по едно и също време, на една улица.
И двамата са проверени на ул. "България". Единият водач – С.Б. на 21 години от Вълчедръм управлявал автомобил „Опел Астра“, с временни регистрационни табели. Колата е собственост на К.С.

Юнкер: ЕК не иска да диктува на никого нищо

//dariknews.bg/novini/sviat/iunker-ek-ne-iska-da-diktuva-na-nikogo-nishto-2010196

ЕК не иска да диктува на никого нищо, заяви председателят на комисията Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент в Страсбург по повод предложените от него пет посоки за бъдещото развитие на ЕС.

За пръв път открито той се обяви срещу една от предложен

Емил Христов, ГЕРБ: Хората имат нужда от реални решения, не от празни обещания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113422

Емил Христов, ГЕРБ: Хората имат нужда от реални решения, не от празни обещания"Работете в София така, както го правите в Стара Загора. Не забравяйте, че бяхте при нас преди изборите, елате и след тях, за да знаем, че проблемите ни са чути". С тези думи работещите в едно от най-големите старозагорски предприятия – ДЗУ АД, посрещнаха Емил Христов, водач на листата на ГЕРБ за народни представители за Старозагорско.

Домашен ободряващ спрей за лице

https://www.actualno.com/curious/domashen-obodrjavasht-sprej-za-lice-news_599477.html

Студеният полъх сутрин е сигурен начин да се разбудите. Но следобед често батериите ни падат. Ако имате нужда от бързо освежаване, може да използвате домашния охлаждащ спрей за лице с алое вера. Необходими продукти: 1/2 чаша вода 1/4 чаша алое вера гел сокът от 1/2 лайм бутилка с пулверизатор Първо смесете всички съставки в купичка и разбъркайте много добре. След това пресипете в бутилката и напръскайте лицето си.

Над 177 000 клиенти на EVN избраха да получават безплатни SMS и имейл за своята фактура

http://www.cross.bg/plashtane-polychavat-klienti-1537475.html

/КРОСС/ И тази година по повод Световния ден на потребителитe - 15 март, компанията е приготвила подарък за клиенти, които посетят EVN Oфиси Над 177 000 клиенти на EVN България вече получават безплатни SMS и имейл известия за стойност на своята фактура и известия при пропуснат срок на плащане. Данните показват все по-голяма популярност сред клиентите на онлайн услугите на дружеството. С лесна регистрация през интернет на https://www.evn.bg/UslugiIzvestqvane/ClientForm.aspx клиентите получават безплатно:• ежемесечна стойност на консумираната електроенергия, отчетен период и срок за плащане. • известие за предстоящо прекъсване на електрозахранването, в случай че е пропуснат срокът за плащане. Известието се получава най-малко 3 дни преди прекъсването, което значително намалява риска от пропускане на сроковете за плащане и свързаното с това преустановяване на захранването. Също предпочитана онлайн услуга е плащане на задължения чрез платформата „EVN Онлайн плюс" на интернет страницата www.evn.bg. Всеки регистриран в платформата клиент има достъп архив за своите фактури за 13 месеца назад и графично представяне на консумацията и стойностите на фактурите по месеци.Линк: https://www.evn.bg/Online-Services/Login.aspx Както всяка година, във връзка със Световния ден на потребителите - 15 март, EVN ще подари на всеки клиент, посетил офис на компанията, тематичен подарък. Това е специално издадена книжка с пожелания към семейство и приятели

Ангелкова: Ще съдействам за проект за рехабилитация на „Златишкия проход"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113418

Ангелкова: Ще съдействам за проект за рехабилитация на „Златишкия проход"
Моя лична отговорност, ако спечелим изборите, е да изпълня ангажиментите , които съм поела пред всички хора - да ги видя отново, за да им докладвам, какво сме свършили за тях. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-София област Николина Ангелкова пред жители на Етрополе, предават от пресцентъра на партията.

Mapeшĸи oтвopи в Coфия нaй-гoлямaтa бeнзинocтaнция нa Бaлĸaнитe

http://econ.bg/Новини/Mapeш-и-oтвopи-в-Coфия-нaй-гoлямaтa-бeнзинocтaнция-нa-Бaл-aнитe_l.a_i.738994_at.1.html

Бизнecмeнът Beceлин Mapeшĸи oбяви, чe ĸoмпaниятa мy VМ Реtrоlеum e oтвopилa пъpвaтa cи бeнзинocтaнция в cтoлицaтa. Tя ce нaмиpa в ĸвapтaл "Люлин" и...

Мнозинството шотландци са против независимост от Великобритания

http://www.cross.bg/velikobritaniya-protiv-nezavisimost-1537474.html

/КРОСС/ Мнозинството шотландци са против независимост от Великобритания, сочи анкета, публикувана днес във в. "Таймс" и цитирана от Франс прес. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън обяви в понеделник, че ще поиска от шотландския парламент разрешение да организира нов референдум по въпроса за независимост в края на 2018 или в началото на 2019 г. Анкетата, извършена след съобщението на Стърджън, показва, че 57 на сто от шотландците са против независимост. Шотландците отхвърлиха с 62 процента излизане от Европейския съюз на референдума във Великобритания през юни миналата година, когато 52 на сто от британците избраха Брекзит, напомня АФП. Британската министър-председателка Тереза Мей незабавно се обяви против намерението на Стърджън и заяви, че то създава несигурност в момент, когато страната трябва да се обедини. "Независимост няма да означава присъединяване към ЕС", предупреди тя. Европейската комисия потвърди, че Шотландия ще трябва да внесе кандидатурата си за член на ЕС, ако се отдели от Великобритания.    

Уникалните мартенски снежни бури в САЩ (снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_649903.html

Уникални снежни бури за месец март блокираха източните американски щати. Бурите отнеха и човешки животи. Виелици, ураганни ветрове и снежни бури сковаха Източното крайбрежие на Америка. Близо 50 млн. американци са засегнати от лошото време, а повече от 200 хиляди домакинства останаха без ток. Най-много сняг падна в Ню Йорк и части от Пенсилвания. Двама души са загубили живота си в капана на снега в град Милуоки, щата Уисконсин. Бурите предизвикаха много катастрофи, при които загина 16-годишно момиче, а седем души бяха ранени при верижна катастрофа с 34 автомобила в Чикаго.

Велислава Дърева защити уволнения Гарелов

http://offnews.bg/news/n_1/n_649907.html

Иван Гарелов ясно каза, че говори от свое име, а не от това на правителството. Така че според мен той не е нарушил абсолютно нищо. Заема позицията на професионалната журналистика. Той не може да не защити свой колега. Всички журналисти в тази ситуация, ако имат съвест и професионално достойнство, трябва да защитят Елена Йончева. Всеки, който в момента мълчи, се опозорява.  Това заяви Велислава Дърева, журналист и член на БСП, по Нова тв. „Оказва се, че г-н Герджиков е получил SMS, но не иска да говори за това. Бойко Борисов продължава да си мисли, че може да управлява държавата със SMS-и. Той така управляваше и съдебната система. Иван Гарелов зае професионална позиция, но за съжаление Огнян Герджиков зае политическа позиция и това вече е в разрез с функциите на едно служебно правителство ”, каза още Дърева.  По думите й Бойко Борисов е създал проблемът с Елена Йончева и го определи като инсинуация и клевета към нея. „Вижте как във времето се разви тази война, която започна през 2010 г. При Бойко Борисов има една ключова дума – милиони. Той обвинява Йончева в нещо, което не е извършила, а именно, че уж била взела някакви държавни милиони, което не е вярно. Тя не е отвличана в Сомалия и държавата не е плащала за нея”, заяви журналистът. Според Дърева Бойко Борисов трябва да бъде съден за издаване на държавна тайна и за клевета и по думите й ще бъде осъден.  „Служебното правителство е назначено от президента Румен Радев, а той е кандидат на БСП. Дали е морално да застане тук съветник на служебния премиер и да взима страна”, попита от своя страна Димитър Главчев от ГЕРБ. Той заяви, че никога Бойко Борисов не си е служил със задкулисни методи като SMS-ите. „ Само болен мозък може да твърди, че служебното правителство е зависимо от ГЕРБ. Един от първите му актове беше уволняването на всички областни управители, които са от ГЕРБ. След това беше уволнен главният секретар на МВР на ръба на закона”, коментира Главчев.

Мнозинството шотландци са против независимост от Великобритания

http://www.moreto.net/novini.php?n=346383

Мнозинството шотландци са против независимост от Великобритания, сочи анкета, публикувана днес във в. „Таймс”. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън обяви в понеделник, че ще поиска от шотландския парламент разрешение да организира нов референдум по въпроса за независимост в края на 2018 или в началото на 2019 г.

След уволнението на Гарелов: Влияе ли някой на служебния премиер?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277915_%D0%A1%D0%BB%D0%B5%D0%B4+%D1%83%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%93%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%92%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D0%B5+%D0%BB%D0%B8+%D0%BD%D1%8F%D

"Само болен мозък може да твърди, че служебното правителство е зависимо от ГЕРБ", заяви Димитър Главчев

Иван Гарелов беше освободен като медиен съветник на служебното правителство.

„Мотивите са, че съм ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева в сутрешния блок „Здравей, България”. Само че аз я защитих като мой колега. Обяснено ми бе, че с изказването ми лично съм засегнал бившия министър-председател Бойко Борисов”, обясни Гарелов. 

Той разказа още, че е научил, че е изпратен SMS от Бойко Борисов до служебния премиер Огнян Герджиков. Това породи въпроса влияе ли някой на служебния премиер?

„Иван Гарелов ясно каза, че говори от свое име, а не от това на правителството. Така че според мен той не е нарушил абсолютно нищо. Заема позицията на професионалната журналистика. Той не може да не защити свой колега. Всички журналисти в тази ситуация, ако имат съвест и професионално достойнство, трябва да защитят Елена Йончева. Всеки, който в момента мълчи, се опозорява”, на мнение е Велислава Дърева, журналист и член на БСП.

„Оказва се, че г-н Герджиков е получил SMS, но не иска да говори за това. Бойко Борисов продължава да си мисли, че може да управлява държавата със SMS-и. Той така управляваше и съдебната система. Иван Гарелов зае професионална позиция, но за съжаление Огнян Герджиков зае политическа позиция и това вече е в разрез с функциите на едно служебно правителство”, каза още Дърева.

По думите й Бойко Борисов е създал проблемът с Елена Йончева и го определи като инсинуация и клевета към нея.

„Вижте как във времето се разви тази война, която започна през 2010 г. При Бойко Борисов има една ключова дума – милиони. Той обвинява Йончева в нещо, което не е извършила, а именно, че уж била взела някакви държавни милиони, което не е вярно. Тя не е отвличана в Сомалия и държавата не е плащала за нея”, заяви журналистът.

Според Велева Бойко Борисов трябва да бъде съден за издаване на държавна тайна и за клевета и по думите й ще бъде осъден.

„Служебното правителство е назначено от президента Румен Радев, а той е кандидат на БСП. Дали е морално да застане тук съветник на служебния премиер и да взима страна”, попита от своя страна Димитър Главчев от ГЕРБ.

Той заяви, че никога Бойко Борисов не си е служил със задкулисни методи като SMS-ите.

Само болен мозък може да твърди, че служебното правителство е зависимо от ГЕРБ. Един от първите му актове беше уволняването на всички областни управители, които са от ГЕРБ. След това беше уволнен главният секретар на МВР на ръба на закона”, коментира Главчев.
nova.bg
 

Близо 13 млн. души имат право на глас на парламентарни избори в Холандия днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113414

Близо 13 млн. души имат право на глас на парламентарни избори в Холандия днесИзбирателните секции в Холандия отвориха врати тази сутрин в 07.30 ч. (08.30 ч. българско време) за желаещите да гласуват на парламентарните избори, които се очаква да станат барометър за популизма и крайнодесните нагласи преди други предстоящи избори в Европа, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Последните данни от анкети показаха вчера,

ЕС изпраща експерти в България, за да помагат за председателството през 2018 г.

http://www.mediapool.bg/es-izprashta-eksperti-v-bulgaria-za-da-pomagat-za-predsedatelstvoto-prez-2018-g-news261327.html

Европейският съюз (ЕС) ще изпрати свои експерти в София, които трябва да помогнат на България да се подготви за своето председателство през 2018 година, съобщи служебният вицепремиер Деница Златева пред бТВ. Експертите ще останат в България около 8 месеца. В същото време София ще изпрати около 200 българи в Брюксел, където трябва да натрупат опит при организацията на председателството. Златева смята, че в момента България се справя добре с подготовката си и изрази надежда, че ще се справи успешно с предизвикателството. “Има притеснения относно сроковете, но има добра координация“, допълни тя. Според нея ЕС е в криза, което прави задачата пред България още по-отговорна. Тя смята, че страната ни трябва да продължи да работи за решаване на бежанския проблем и за изглаждане на взаимоотношенията с Турция. “Правителството реагира навременно и изключително адекватно на опитите на Турция да се намеси в предизборната кампания в България“, коментира Златева. Тя напомни, че Централната избирателна комисия (ЦИК) спря клип на ДОСТ по сигнал на Съвета за електронни медии (СЕМ) заради участието на турския посланик Сюлейман Гьокче. Златева отказа да коментира освобождаването на Иван Гарелов като медиен съветник на служебния премиер Огнян Герджиков. “Гарелов не е част от моя екип, а е част от екипа на министър-председателя. Той е преценил, че трябва да го освободи, съжалявам, че се е стигнало до тази ситуация”, каза вицепремиерът.

Корнелия Нинова към българския бизнес: Работете спокойно, ще има равни условия за всички

http://www.cross.bg/ninova-chrez-biznesa-1537473.html

/КРОСС/ „Държавата ще бъде партньор на бизнеса. Работете спокойно, за всички ви ще има равни условия. Няма да допуснем лобита около управлението и привилегировани фирми". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с над 200 представители на българския бизнес в София. „Бизнесът има нужда от спокойна и устойчива среда", добави тя. В тази връзка Нинова поясни, че ще възстанови съвета по законодателство към парламента и всеки закон, преди да се приеме, ще има оценка за въздействие и финансова обосновка, изготвени от експерти. Освен това Нинова пое ангажимент да не се променят често законите. Според нея това е един от начините за „прекратяване на дивия лобизъм в парламента през последните години". По думите й БСП ще сложи край на рекета и административната тежест върху предприемачите. Корнелия Нинова представи вижданията на левицата за ролята на държавата в икономиката, като подчерта, че това ще става само чрез съвременни, пазарни механизми. „Създаваме фонд „Индустрия", който има за цел да инвестира в разкриване на българско производство. Държавата средства и бизнесът чрез публично -частно партньорство ще участват в общи проекти. Предвиждаме това да става в слабо развитите региони, защото там бедността и безработицата са отчайващи", добави лидерът на БСП. Тя представи и друго намерение на левицата - чрез капиталовия пазар да се стимулират малки бързоразвиващи се предприятия

Бритни Спиърс посвети ден само на семейството си (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6113391

Бритни Спиърс посвети ден само на семейството си (Снимки)

Трийсет и пет годишната Бритни Спиърс отложи всички свои задължения и работата си, за да изкара един ден със семейството си. Поп певицата отиде със синовете си – 11-годишният Шон и 10-годишният Джейдън – в известния ресторант с развлекателен парк „Планета Холивуд” в Ню Йорк, информира БГНЕС. Компания им правеше сестрата на певицата Джейми Лин

Г. Ганев: Влошаването на отношенията между ЕС и Турция е проблем за България

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/g-ganev-vloshavaneto-na-otnosheniiata-mejdu-es-i-turciia-e-problem-za-bylgariia-235674/

Разпадането на ЕС е възможен сценарий, но фокусът по темата е какво ще стане с българския лев, който е вързан към еврото, коментира икономистът

Системните партии защо мълчат за цената на газа, докато ЕК говори?

https://www.actualno.com/actualno/sistemnite-partii-zashto-mylchat-za-cenata-na-gaza-dokato-ek-govori-news_599412.html

Началото на тази седмица беше историческо за България - за пореден път фундаментална новина за икономиката ни т.е. за живота ни си минава ей така, без никакъв коментар от страна на най-големите партии в България, които я управляват кажи-речи изцяло през новия век - БСП и ГЕРБ.

Вижте трогателната реч на приятелката на принц Хари

https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/vizhte-trogatelnata-rech-na-priiatelkata-na-princ-hari-6066656

35-годишната актриса освен, че е много красива, е и дама с изключително твърди позиции - тя е феминистка и активист, който се бори за правата на жените

И като бивш премиер Борисов нарежда с есемеси, обяви Корнелия Нинова

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/15/2935154_i_kato_bivsh_premier_borisov_narejda_s_esemesi_obiavi/?ref=rss


Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини бившия премиер Бойко Борисов, че е наредил с есемес уволнението на Иван Гарелов. Вчера служебният министър-председател Огнян Герджиков освободи медийния си съветник заради участието му в сутрешния блок на "Нова телевизия", където в качеството си на колега на Елена Йончева я защити в спора ѝ с лидера на ГЕРБ.

Кандидатът за депутат от БСП беше обвинена от Борисов, че като журналист е получила солидни суми от държавата, за да прави интервютата си в...

Приятелката на принц Хари трогна милиони със своя реч

https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/priiatelkata-na-princ-hari-trogna-milioni-sys-svoia-rech-6066656

35-годишната актриса освен, че е много красива, е и дама с изключително твърди позиции - тя е феминистка и активист, който се бори за правата на жените

Есплоатация на труд на румънки в Италия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113389

Есплоатация на труд на румънки в ИталияСлучай на експлоатация на румънски работнички в Италия и предприетите от румънските власти действия във връзка с тези медийни разкрития са в центъра на внимание на вестниците в Букурещ днес. Британското издание "Обзървър" публикува на 12 март репортаж, в който разказва, че около 7500 жени са жертви на "модерно робство" във ферми и оранжерии в

Хванаха 16-годишен с метаамфетамини в Смолян

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113390

Хванаха 16-годишен с метаамфетамини в Смолян16-годишно момче от Девин е задържано за притежание на наркотици. Това съобщиха от ОД на МВР – Смолян, цитирани от "Фокус". Вчера в Районно управление „Полиция” – Девин е постъпил сигнал, че 16-годишно момче от град Девин държи в себе си наркотични вещества. Около 19.00 часа на същия ден, в градинка до паметника на „Катя Ванчева” в Девин,

Варненски лекар: Миналата година са регистрирани два случая на агресия срещу лекари

http://www.moreto.net/novini.php?n=346382

Миналата година са регистрирани два случая на агресия срещу лекари. Това отбеляза в интервю за Радио „Фокус” – Варна д-р Мая Рашева, директор на Центъра за Спешна медицинска помощ. „За щастие през последната година са регистрирани малко такива инциденти.

Цените на петрола нарастват от сутринта

http://econ.bg/Новини/Цените-на-петрола-нарастват-от-сутринта_l.a_i.738993_at.1.html

Цените на петрола в сряда растат, което се дължи на данните на Американския институт за петрол (API) за понижение на запасите от черно злато в САЩ,...

Шофьор блъсна пешеходец и избяга

//dariknews.bg/regioni/varna/shofior-blysna-peshehodec-i-izbiaga-2010182

59-годишният мъже е бил ударен докато пресича платното за движение на нерегламентирано място

Изгоря каравана срещу рибарско селище

//dariknews.bg/regioni/vraca/izgoria-karavana-sreshtu-ribarsko-selishte-2010183

В 07.20 часа във вторник жителка на село Ново село съобщила в полицията за изгорял търговски обект. Караваната се намирала срещу рибарското селище в село Ясен. При огледа на мястото било установено, че пожарът възникнал във времето от  11 до 14 март. Огънят унищожил сезонен търговски обект с дървен

Христо Иванов: „Олигархичният модел на управление в България се разпада“

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/hristo-ivanov-oligarhichniiat-model-na-upravlenie-v-bylgariia-se-razpada-2010077

„Нестабилността във финансова система, в съдебната власт, в поредицата политически кризи и краткожизнени парламенти, е израз на дълбоката криза на мафиотския модел на управление, който се изчерпва“, категоричен е лидерът на "Да, България".

Още една жертва на катастрофа в монтанско

//dariknews.bg/regioni/vraca/oshte-edna-zhertva-na-katastrofa-v-montansko-2010184

Жена почина в болница след катастрофа, причинена от нея на главен път Е 79, в района на бившата камгарна фабрика. Пътният инцидент е станал около 14,00 ч. Жената управлявала лек автомобил "Рено Меган", навлязла в лентата за насрещно движение и се ударила с лек автомобил "Шкода Рапид" със софийска р

Двама сводници и три проститутки от Шумен засякоха в разградска квартира

//dariknews.bg/regioni/razgrad/dvama-svodnici-i-tri-prostitutki-ot-shumen-zasiakoha-v-razgradska-kvartira-2010185

Три жени и двама мъже, склоняващи ги към проституция, са установени в квартира в Разград – съобщават от ОДМВР-Разград.
При полицейска проверка, извършена около 7.30 часа на 14 март, в апартамента на ул. „Тимок“ са открити 27-годишната А.Х., 27-годишната Р.В. и 23-годишната Ю.С. от град Шумен

Три момичета на по 13 години обрали къща в Студенец

//dariknews.bg/regioni/razgrad/tri-momicheta-na-po-13-godini-obrali-kyshta-v-studenec-2010188

Три 13-годишни момичета са откраднали велосипед, обувки, дрехи, парфюми и други вещи от къща в лознишкото село Студенец – съобщават от ОДМВР-Разград.
Сигналът е подаден от 43-годишната Н.С. около 15 часа на 14 март. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия са установени извърши

Нови програми отпускат повече пари за училищата и детските градини

//dariknews.bg/novini/bylgariia/novi-programi-otpuskat-poveche-pari-za-uchilishtata-i-detskite-gradini-2010186

Министерството на образованието и науката предлага две нови национални програми за допълнително финансиране на предучилищното и училищното образование. Те ще бъдат предложени на Министерския съвет след обществено обсъждане заедно с още девет програми, обяви заместник-минист

ЦИК свали имунитета на кандидат-депутата, разследван за смъртта на дете

//dariknews.bg/novini/bylgariia/cik-svali-imuniteta-na-kandidat-deputata-razsledvan-za-smyrtta-na-dete-2010177

ЦИК уважи искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на имунитета на кандидат-депутата д-р Валентин Павлов и даде разрешение за привличането му като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост.

Българин в чужбина иска да реставрира паметника пред НДК

//dariknews.bg/regioni/sofiia/bylgarin-v-chuzhbina-iska-da-restavrira-pametnika-pred-ndk-2010170

Паметникът „1300 години България” пред НДК да не се събаря, а да се реставрира, предлага българин, живеещ в Англия. Проектът на Юлиан Манев предвижда и изграждане на мемориален парк , който да припомня историята на първи и шести пехотни полкове. Създателят

Робърт Куърк: Събитието на MTV във Варна ще стане ежегодно

http://www.barometar.net/88059/

„Варна чака да бъде показана на света, винаги съм искал да направя нещо голямо в България!“ – така описва избора си на Морската столица за място, където да се проведе едно от най-големите шоута на MTV, Робърт Куърк, президент на ROQU Media. Събитието MTV presents VARNA BEACH е планирано за 15 юли тази година. В […]

Разходите за председателството ни на Съвета на ЕС ще надхвърлят очакваното

http://offnews.bg/news/n_1/n_649906.html

Разходите за подготовката на българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще надхвърлят предвидените за тази година 50 млн. лв., като предстои актуализиране на сумата, съобщи за БНР Яна Дочева, изп. директор на Националния център за подготовката и провеждането на Българското председателство. Цялостният бюджет за 3-годишния период на подготовката е 150 млн. лв., но тъй като основните разходи са през 2017 г., планираните средства няма да бъдат достатъчни, посочи Дочева. През първата половина на 2018 г. над 18 хил. делегати ще посетят страната ни, които ще се включат в над 230 събития. До края на месеца се очаква приемането на Финансовата рамка за 2017 г., като вече е в действие и логистичната подготовка на събитията. По думите на Дочева ремонтите на двете сгради - НДК и резиденция "Бояна" ще приключат навреме. Предвидено е министрите, държавните и правителствени ръководители, и придружаващите ги делегации да бъдат настанявани в 4- и 5-звездни хотели. Дочева уточни още, че те сами ще поемат разходите за настаняване. Що се отнася до транспортиране на делегатите, НСО ще осигури леки автомобили и микробуси. Автобусният превоз е в отговорностите на Националния център за подготовката и провеждането на Българското председателство. Според Яна Дочева надвишаването на тези 50 млн. лв. е нормално, понеже са спестени от миналата година, а за 2018 г. едва ли ще бъдат използвани. Тя допълни още, че няма забавяне в сроковете за възлагане на обществените поръчки и отхвърли критиките за липсата на добра комуникация и координация. Обучението на служителите, ангажирани с българското председателство, вече е започнало. Преводачи ще се осигуряват на министерско ниво от Главна дирекция "Преводи" на ЕК, а за преводачи за конкретни събития са предвидени средства от общия бюджет за председателството. Във връзка с информирането на българите, за смисъла и ползата от председателството, е предвидена сериозна кампания, като ще бъдат разработени информационни материали и клипове.

Тръмп е платил „алтернативния минимален данък“, който иска да премахне

http://www.investor.bg/sasht/337/a/trymp-e-platil-alternativniia-minimalen-danyk-koito-iska-da-premahne--235673/

Президентът на САЩ е спечелил малко над 150 млн. долара през 2005 г., вижда се от изтекла данъчна декларация

Ирак към "Ислямска държава": Искаме терористите, ще пощадим семействата им

http://offnews.bg/news/n_1/n_649905.html

Иракският министър-председател Хайдер ал Абади заяви, че правителствената офанзива за освобождаването на Мосул от „Ислямска държава“ навлиза в окончателната си фаза. Той предупреди терористите, че трябва или да се предадат, или да умрат, предаде "Ройтерс".  „В момента битката е в окончателната си фаза. „Ислямска държава“ става все по-обградена и е в последните си дни“, заяви Ал Абади. „Нека бъда ясен - ние ще пощадим семействата на терористите, които са цивилни, но ние ще накажем терористите и ще ги изправим пред правосъдието, ако се предадат“, добави той. На 12 март иракските сили взеха контрол и над последния път, водещ към Мосул, оставяйки ИДИЛ в капан. Оттогава текат ожесточени боеве между правителствените сили и терористите, като при нападенията ИДИЛ вчера ползваха и снаряди с отровни газове.

Блумбърг прогнозира излишък в бюджета на Гърция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113376

Блумбърг прогнозира излишък в бюджета на ГърцияАгенция Блумбърг изненадващо прогнозира, че Гърция може да постигне първичен бюджетен излишък от над 5 процента от БВП през 2019 г., ако страната приложи нови мерки за икономии, съобщава в. "Имерисия". Според агенцията, която цитира правителствени източници, излишъкът щял да дойде от намаляването на бюджетните разходи и от увеличаването на

Такситата в София може да излязат на протест

http://offnews.bg/news/n_1/n_649900.html

Таксиметрови шофьори и представители на браншови организации ще бъдат приети от служебния транспортен министър Христо Алексиев по-късно днес, обявиха от съюз "Такси" пред БНТ. Водачите на жълти коли в София подготвят протест в четвъртък от 12 часа на обяд. Причината е, че искат по-облекчени условия при изпита за издаване на удостоверения за таксиметрови шофьори. Те настояват да отпадне изискването удостоверението да бъде със срок от 5 години. Такава законова поправка обаче не може да стане в условия на неработещ парламент и служебно правителство. Затова след срещата с министъра те ще решат дали да предприемат активен протест.

Радо Янков и Шампионска лига в ефира днес

http://offnews.bg/news/n_1/n_649902.html

Радо Янков ще стартира днес на световното по сноуборд, ако времето позволява. Бурята в испанския курорт отложи вчерашното състезание на българина. За вечерта остават емоциите от Шампионската лига. Спорт 10:00 Сноуборд, СП в Сиера Невада Eurosport 1 14:00 Сноуборд, СП в Сиера Невада Еurosport 1/ БНТ 1/ БНТ HD 15:15 Северна комбинация, СК в Трондхайм Eurosport 1 16:00 Колоездене, „Нокере курсе” Eurosport 2 17:15 Ски, СК (м), спускане в Аспен Eurosport 1 18:30 Ски скокове, СК в Трондхайм Eurosport 2 18:45 Ски, СК (ж), спускане в Аспен Eurosport 1 01:30 NHL, Филаделфия – Питсбърг Mtel sport 2 Футбол 21:45 Монако - Манчестър Сити bTV Action 21:45 Атлетико Мадрид - Байер Леверкузен RING

Нинова към бизнеса: Ще има равни условия за всички, без рекет и лобизъм

http://offnews.bg/news/n_1/n_649904.html

„ Държавата ще бъде партньор на бизнеса. Работете спокойно, за всички ви ще има равни условия. Няма да допуснем лобита около управлението и привилегировани фирми”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с над 200 представители на българския бизнес в София. „Бизнесът има нужда от спокойна и устойчива среда”, добави тя.  В тази връзка Нинова поясни, че ще възстанови съвета по законодателство към парламента и всеки закон, преди да се приеме, ще има оценка за въздействие и финансова обосновка, изготвени от експерти. Освен това Нинова пое ангажимент да не се променят често законите. Според нея това е един от начините за „прекратяване на дивия лобизъм в парламента през последните години”. По думите й БСП ще сложи край на рекета и административната тежест върху предприемачите. Корнелия Нинова представи вижданията на левицата за ролята на държавата в икономиката, като подчерта, че това ще става само чрез съвременни, пазарни механизми. „Създаваме фонд „Индустрия”, който има за цел да инвестира в разкриване на българско производство. Държавата средства и бизнесът чрез публично –частно партньорство ще участват в общи проекти. Предвиждаме това да става в слабо развитите региони, защото там бедността и безработицата са отчайващи”, добави лидерът на БСП. Тя представи и друго намерение на левицата – чрез капиталовия пазар да се стимулират малки бързоразвиващи се предприятия. За целта се предвижда специален сегмент на Българската фондова борса, който по опростена процедура да им даде възможност за развитие. Като друг акцент от икономическата програма на левицата Нинова посочи създаването на Национален финансов холдинг за стимулиране на финансирането, застраховането и експорта на българските предприятия в чужбина. „Каквато и икономика да искаме, всичко е обречено без кадри”, заяви Нинова и даде отговор на опасенията на бизнеса от липсата на подготвени хора. Тя ги запозна с мерките, които ще предприеме БСП в сферата на образованието – обвързването му с бизнеса така, че подготвяните кадри от професионалното и висшето образование, да отговарят на потребностите му дългосрочно. Не на последно място Нинова се ангажира с помощ за намиране на пазари чрез държавна политика в областта на външната търговия.  ИЗБОРИ 2017

Бийбър към фен: Повдига ми се от теб

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/bijbyr-kym-fen-povdiga-mi-se-ot-teb-6066654

Изпълнителят е заснет с камера да казва на свой почитател от Австралия, че "му се повдига от всички тези селфита"

Бийбър: Повдига ми се от селфита

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/bijbyr-povdiga-mi-se-ot-selfita-6066654

Изпълнителят е заснет с камера да казва на свой почитател от Австралия, че "му се повдига от всички тези селфита"

Нинова: Работете спокойно, ще има равни условия за всички, без рекет и лобизъм

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113375

Нинова: Работете спокойно, ще има равни условия за всички, без рекет и лобизъм
Ще сложим край на политическото изнудване, което практикуват опонентите ни „Държавата ще бъде партньор на бизнеса. Работете спокойно, за всички ви ще има равни условия. Няма да допуснем лобита около управлението и привилегировани фирми”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с над 200 представители на българския бизнес в София,

Вучич: Ще запазим мира на Балканите с помощта на Германия и ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113377

Вучич: Ще запазим мира на Балканите с помощта на Германия и ЕСПосещението на сръбския премиер Александър Вучич в Берлин и разговорите му с канцлера Ангела Меркел са централна тема в днешния сръбски печат. "Вучич извърши важни реформи" /в. "Политика"/, "Реформите са в интерес на икономическото развитие на Сърбия"/в. "Данас"/, "Вучич има подкрепата на Германия" /в.

Федерер и Надал подсигуриха "солта и пипера" в Индиън Уелс, Джокович се справи с Дел Потро

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/15/2935125_federer_i_nadal_podsiguriha_solta_i_pipera_v_indiun/?ref=rss


Ако мачовете между Роджър Федерер и Рафаел Надал са солта и пиперът в съвременния тенис, то зрителите в Индиън Уелс трябва да са доволни. Двамата ще се срещнат на корта отново в повторение на финала от Australian Open.

А победителят може да срещне Новак Джокович в четвъртфиналите, ако сърбинът се справи с Ник Кириос.

Федерер и Надал ще играят помежду си за 36-и път, като испанецът има 23 победи. Швейцарецът обаче спечели последните два мача, включително и зрелищния финал...

Възстановяват коловозите на гара Хитрино

https://www.actualno.com/shumen/vyzstanovjavat-kolovozite-na-gara-hitrino-news_599456.html

Днес и утре (16 март) за времето от 8.00 до 17.00 часа ще се извърши възстановяване и заздравяване на железния път на 3 и 4 коловоз в гара Хитрино по 9-та главна жп линия. Това съобщиха от полицията в Шумен. Заздравяването ще се извърши с тежка механизация, затова се налага прелезът да бъде затворен при пълно прекъсване на автомобилното движение. Водачите могат да ползват обходен маршрут през село Тимарево и от изхода на село Хитрино по главен път Силистра - Шумен - Ямбол.

Животновъди искат полиция да пази стадата по Великден

http://offnews.bg/news/n_1/n_649901.html

Животновъди от пиринския край настояват за засилване на полицейското присъствие в селата, заради активизирането на крадци на животни. Стопаните на стада в района са нащрек заради крадците на животни, които се активират с наближаването на великденските празници, съобщава "Дарик". Те настояват за засилено полицейско присъствие в селата в този период на годината. Животновъдите в Пиринско са категорични, че само така могат да опазят стадата си от набези. Овчарите признават, че сами не могат да опазят стоката си и искат да разчитат на органите на реда. Полицията ще е нащрек, тъй като в последните години се извършват десетки посегателства над малки и големи ферми в навечерието на Великден. Ще има засилено полицейско присъствие в районите на големите ферми за овце и кози, тъй като се крадат масово агнета и ярета. Доста овчари в Пиринския край ще разчитат на подкрепление от роднини и близки. Други пък ще наемат за месец на работа пастири, които да са неотлъчно до животните. Най-често се нападат кошарите на чобаните, които са извън населените места.

В Скопие продължават протестите против албанската платформа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113372

В Скопие продължават протестите против албанската платформаВече 16-ти ден в Скопие се провеждат протести на гражданската инициатива "За единна Македония", които имат за цел запазването на единството на държавата, съобщава скопският вестник "Дневник". Гражданите и вчера се събраха масово, за да кажат "не" на федерализацията и на двунационалната държава и "да" на единна Македония на всички граждани,

Дрипшоповете въртят оборот за 100 млн. лв. годишно

http://www.moreto.net/novini.php?n=346372

Оборотът на магазините за дрехи втора употреба в България е поне 100 млн. лв. Това съобщи за „Монитор” Севдалин Спасов, председател на националния съюз на търговците от този бранш. „Пазарът е силно конкурентен, защото сме в ЕС и всеки може да внася и да продава”, обясни браншовикът.

Безплатни прегледи в столични клиники

http://offnews.bg/news/n_1/n_649899.html

Над 330 столичани са се възползвали от безплатните профилактични прегледи, организирани в четирите общински многопрофилни болници от средата на февруари до момента, съобщи Столична община. В столичните Първа МБАЛ, Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ и Пета МБАЛ вече са подготвени графиците за новите безплатни приемни дни в следващите седмици. Всеки желаещ трябва да се запише предварително на съответната регистратура или на обявените от лечебните заведения телефони. На електронните страници на всяка от болниците също може да се намери информация за вида прегледи, дните и часовете за прием. Телефоните и времето, в което могат да се правят записвания са: Първа МБАЛ: тел. 02 8059 203 всеки ден от 12.00 ч до 14.00 ч /за специалист по УНГ болести, хирург, офталмолог/ Втора МБАЛ: тел. 02 91 58 500 всеки ден от 14,00 ч до 16,00 ч /за кардиолог, гастроентеролог, пулмолог, ендокринолог, невролог, детски болести/ тел. 02 91 58 593 всеки ден от 10,00 ч до 12,00 ч /за акушерство и гинекология/ Четвърта МБАЛ : тел. 02 953 24 85 всеки ден от 8,30 ч до 16 ч /за хирург, уролог, профилактика на захарен диабет/ Пета МБАЛ: тел. 02 92 68 272 всеки ден от 11,00 ч до 12,00 ч /за белодробни заболявания и астма при деца до 18 г., скрининг за измерване на кръвната захар/

Екшънът "Конг" е най-гледаният филм у нас

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6113367

Екшънът "Конг" е най-гледаният филм у насСниманият на три континента "Конг: Островът на черепа" е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните след миналия уикенд. Триизмерният приключенски екшън за огромната горила, митичните зверове и могъщите природни сили, които посрещат екипи от учени и войници по време на Виетнамската война на неизследван остров в Тихия океан,

Хайдер ал Абади: Битката за Мосул навлиза в окончателната си фаза

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113365

Хайдер ал Абади: Битката за Мосул навлиза в окончателната си фазаИракският министър-председател Хайдер ал Абади заяви, че правителствената офанзива за освобождаването на Мосул от „Ислямска държава“ навлиза в окончателната си фаза. Той предупреди терористите, че трябва или да се предадат, или да умрат, предаде Reuters, цитирана от "Фокус". „В момента битката е в окончателната си фаза.

Бившият главен дизайнер на BMW отиде в Infiniti

https://www.actualno.com/cars/bivshijat-glaven-dizajner-na-bmw-otide-v-infiniti-news_599455.html

Само 2 месеца след като напусна BMW, вече бившият главен дизайнер на баварския производител Карим Хабиб си намери нова работа. Той е назначен на същия пост в компанията Infiniti, където ще заеме мястото на Алфонсо Албайс. Последният на свой ред ще оглави отдела за глобален дизайн

Рекордна подкрепа за независимостта на Шотландия

http://www.mediapool.bg/rekordna-podkrepa-za-nezavisimostta-na-shotlandiya-news261326.html

Подкрепата за независимост на Шотландия от Великобритания отчита рекордни нива, но в същото време расте и евроскептицизма в страната. Това отчита социологическо проучване на “Scottish Social Attitudes“, цитирано от ББС. През тази седмица първият премиер на Шотландия Никола Стърджън обяви, че ще работи за организиране на втори референдум за независимост, който евентуално може да се проведе в периода есента на 2018 - пролетта на 2019 г. Знаците от Лондон са, че британският премиер Тереза Мей ще работи срещу провеждането на допитването в Шотландия, но все още не е ясно как тя може да попречи на процеса. В този контекст 46% от шотландците подкрепят обявяването на независимост на Шотландия от Обединеното кралство. Подкрепата е най-висока сред младите - 72% на възраст между 16 и 24 години. 42% настояват за запазване на сегашното положение, а 8% не желаят Шотландия да има свой парламент изобщо. Изследването отчита увеличение на евроскептицизма. През миналата година 62% се обявиха за оставане в ЕС, а 38% за напускане, новото проучване показва, че 25% от шотландците подкрепят напускането на ЕС. Други 45% се обявяват за намаляване на правомощията му. В момента 53% от тях могат да бъдат считани за евроскептици.

Нов сериал за младия Шелдън от "Теория на големия взрив"

http://offnews.bg/news/n_1/n_649854.html

До края на култовия телевизионен сериал „Теория на големия взрив“ остават само още един или два сезона, но за големите фенове дойде добра новина. Героят от комедията - Шелдън Купър, ще бъде в ефир още дълго. Телевизия CBS потвърди слуховете, че ще създаде нов сериал - „Младият Шелдън“. В него ще се разказва за живота на младия гений, когато, едва на 9 години, той влиза в гимназия, разкри Huffington Post. Джим Парсънс който играе Шелдън в продължение на вече 10 сезона, ще разказва за своето детство от погледа си на пораснал. Изпълнителният директор на CBS Лесли Муунвес разкри някои подробности около новия ситком на пресконференция. „Семейството на Шелдън ще бъде много дясно настроено и малкият гений няма да има място сред тях. Имаме невероятен сценарий и страхотно дете, перфектно за ролята“, разказа Муунвес. Зоуи Пери ще играе майката на Шелдън – Мери Купър, която досега играеше нейната майка – Лори Меткалф. Ланс Барбър („Гангстерски отбор“) ще играе бащата на Шелдън. Действието ще бъде заснемано само с една камера, което ще направи „Младият Шелдън“ доста различен от предхождащия го сериал. Sиткомът ще е в добри ръце, тъй като Чък Лори (създателят на "Двама мъже и половина") ще бъде изпълнителен директор заедно с Джим Парсънс, продуцент ще е Тод Спайуок - гаджето на Джим Парсънс. Първият епизод ще бъде ръководен от режисьора на „Iron Man” - Джон Фавро. Сериалът „Младият Шелдън“ ще дебютира по CBS по-късно тази година, като част от сезон 2017/18.

Американски медии: Данъчната декларация на Тръмп не разкрива тайни връзки с Русия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113362

Американски медии: Данъчната декларация на Тръмп не разкрива тайни връзки с РусияПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп е платил през 2005 г. федерални данъци в размер на 38 милиона долара и са били отписани негови задължения в размер на 105 милиона долара заради загуби в бизнеса, показва копие от данъчната му декларация, представено вчера по американската телевизия Ем Ес Ен Би Си, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от БТА.

Тони Николов: Отец Паоло е извадка за настроенията на обществото

https://www.actualno.com/society/toni-nikolov-otec-paolo-e-izvadka-za-nastroenijata-na-obshtestvoto-news_599454.html

Малки кресливи групи има навсякъде. Да си спомним отец Иван, колко доноса има срещу него, включително и от местните хора. Отец Паоло е извадка за настроенията на обществото, голяма част са агресивни, но другата част са инертни. Това заяви в коментар за случилото се със сирий

С „Лучия ди Ламермур” отбелязват 130 години от рождението на основателя на Варненската опера Петър Райчев

http://www.moreto.net/novini.php?n=346371

Най-новото заглавие в репертоара на Варненската опера „Лучия ди Ламермур” от Доницети поставя на 15 март началото на XVIII Великденски музикален фестивал – Варна 2017. Постановката на режисьора Огнян Драганов и диригентката Вилиана Вълчева впечатли публиката още на предпремиерните представления през февруари с оригиналните си сценични решения, съвременна визия и блестящото представяне на солистите Ирина Жекова, Илина Михайлова (Лучия), Михаил Михайлов Едгардо), Пламен Димитров, Свилен Николов (Енрико), Евгений Станимиров (Раймондо), Пламен Долапчиев (Нормано), Бойка Василева (Алиса).

Магазин в Мездра търгува с незаконни цигари

//dariknews.bg/regioni/vraca/magazin-v-mezdra-tyrguva-s-nezakonni-cigari-2010160

Полицейска проверка е извършена вчера в магазин в Мездра. При нея служителите на реда открили 2080 къса цигари, без български акцизен бандерол. При последващо претърсване в частен дом, полицаите открили и иззели още 1040 къса цигари от различни марки, без български акцизен бандерол. В РУ Мездра е з

Ден на отворените врати в Русенския университет на 23 март

//dariknews.bg/regioni/ruse/den-na-otvorenite-vrati-v-rusenskiia-universitet-na-23-mart-2010161

Русенският университет обявява Ден на отворените врати. На 23 март 2017 г. в Канев център факултетите и филиалите на висшето училище ще се представят със свои информационни щандове, а кандидат-студенти, родители и учители ще могат да посетят учебните зали и лабораториите, и да се запознаят с възмож

Метъли идват да изчистят Бургас /ВИДЕО/

//dariknews.bg/regioni/burgas/metyli-idvat-da-izchistiat-burgas-video-2010163

На първото турне, с още 200 доброволци-фенове събраха над 55 000 литра смет

Мотоциклетист пробва да избяга на полицаи

//dariknews.bg/regioni/vraca/motocikletist-probva-da-izbiaga-na-policai-2010164

Във вторник следобед полицейски патрул от Козлодуй забелязал движещ се мотоциклет без регистрационна табела. Водачът не спрял на подадения му от полицаите светлинен и звуков сигнал. Вместо това той ускорил движението си с цел да осуети полицейската проверка. След предприето проследяване, мотоциклет

Две трети от ямболските фирми декларират и плащат данъци по интернет

//dariknews.bg/regioni/sliven/dve-treti-ot-iambolskite-firmi-deklarirat-i-plashtat-danyci-po-internet-2010054

Срокът за подаването на фирмените декларации за отчитане на печалбата от миналата година по Закона за корпоративното подоходно облагане е 31 март 2017 г. Ако формулярите са подадени по електронен път се ползва 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъ

Още една тайна сватба в Холивуд

//dariknews.bg/novini/liubopitno/oshte-edna-tajna-svatba-v-holivud-2010166

Актьорите Дейв Франко и Алисън Бри са сключили брак, потвърди техен говорител, без да уточнява къде и кога е била церемонията, съобщи Асошиейтед прес.

Двамата актьори обявиха годежа си през август 2015 г.

До 25 000 лв. от заплати имат да взимат чистачи от Видин

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113356

До 25 000 лв. от заплати имат да взимат чистачи от Видин
От 10 000 до 25 000 лв. от заплати имат да получават работници по чистотата от Видин. Те са от времето от 2015 г., когато общината прекрати договора с почистващата фирма. Повечето от тях преживяват със заеми, някои вече работят към общинското предприятие. Хората призовават омбудсмана Мая Манолова да им помогне.

Коя е жената основала Българския женски съюз

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/15/2935111_koia_e_jenata_osnovala_bulgarskiia_jenski_sujuz/?ref=rss


Българският хелзинкски комитет (БХК) и Българската асоциация на университетските жени (БАУЖ) провеждат кампания "Паметни жени", чиято цел е да отпразнува постиженията на жените в българската история, борили се за утвърждаването на гражданските и политически права на жените в България, както и на жени, проправили пътя за други в сферата на образованието, правото, архитектурата, изкуството, науката и др.

През целия месец март БХК и БАУЖ с подкрепата на партньорите от Уикипедия...

Бен Афлек отново се бори с алкохолизма

https://www.actualno.com/showbusiness/ben-aflek-otnovo-se-bori-s-alkoholizma-news_599448.html

Американският актьор, сценарист и режисьор Бен Афлек обяви, че е минал курс за лечение от алкохолна зависимост, от която страда вече дълго време. Съобщението е публикувано на официалната му страница във Facebook. "Приключих лечението от пристрастеност към алкохола”, написа

Трима души са загинали при катастрофи през денонощието

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113354

Трима души са загинали при катастрофи през денонощиетоТрима души са загинали при катастрофи през последното денонощие, съобщават от МВР, цитирани от БТА. На територията на страната са станали 10 пътни произшествия. Ранени са 11 човека, като за един от тях има опасност за живота. В София са регистрирани 135 леки и две тежки катастрофи, при които са пострадали двама.

Ръст на онлайн търговията, въпреки фалшивите намаления и нереалните промоции

http://econ.bg/Новини/Ръст-на-онлайн-търговията-въпреки-фалшивите-намаления-и-нереалните-промоции_l.a_i.738990_at.1.html

Комисията за защита на потребителите и Министерството на икономиката организираха кръгла маса на тема: „Информационните технологии в полза на...

Срамота! Нашенка от "Х фактор" лъсна в световен порносайт, самозадоволява се с четка за коса! (СНИМКА 18+)

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277914_%D0%A1%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B0%21+%D0%9D%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0+%D0%BE%D1%82+%22%D0%A5+%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%22+%D0%BB%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0+%D0%B2+%D1%81%D0%B2%D0%B5%

 Благоевградчанката Алекс Апостолова, която стана известна у нас след участие в риалити формата "Х фактор" през 2015-а година, лъсна в един от най-популярните порносайтове в света. Блондинката, която преди година стресира с ужасно пеене, днес скандализира със самозадоволяване с четка за коса, пише "Телеграф". В порносайта е качен клип, озаглавен "Exclusive! Порното на Алекс Апостолова". Когато се отвори въпросното видео, тръгва малка част от участието й в риалити формата и как е осмивана от "Господари на ефира", след което започват да се редуват нейни снимки, а до тях кадри как се самозадоволява с пръсти и четка за коса. За фон свири дива чалга песен. Интерес предизвиква фактът, че не се вижда лицето на героинята, което само по себе си предизвиква въпроса дали видеото не е монтаж, дело на недоброжелател на Алекс, с цел да очерни името й. Девойката преди година завърши гимназия и по данни на запознати все още си живее в родния Благоевград. Припомняме ви, че участието й в "Х фактор" претърпя истински провал. Момичето влезе със замах в шоуто, но напусна като попарена след като журито я прекъсна по време на изпълнението й и бе буквално потресено.

 Blitz.bg

50 работници, очакващи заплатите си от 2 години, протестират във Видин

http://www.cross.bg/vidin-horata-izrazyat-1537472.html

/КРОСС/ Над 50 души се събраха тази сутрин на централния площад „Бдинци" във Видин, за да изразят своето недоволство, предаде Радио „Фокус". Хората, които са излезли на площада, са бивши работници на фирма за чистота, която е прекратила договорните си отношения с Община Видин. Хората са се събрали, за да изразят своето недоволство от неизплатени трудови възнаграждения, които очакват повече от 2 години.  

Отстраниха от ЕП полския евродепутат, обиждал жените

http://offnews.bg/news/n_1/n_649898.html

Европейският парламент отстрани полския депутат Януш Корвин-Мике заради сексистките му изказвания в ефира на британска телевизия, където заяви, че жените "трябва да печелят по-малко от мъжете, защото са по-слаби, по-дребни и по-малко интелигентни". Корвин-Мике е отстранен от дейността на ЕП за 10 дни, няма да получи месечно възнаграждение и му е забранено да представлява европарламента за 1 година, уточнява британския Independent. Заради изказването на европдеутата започна и петиция с настояване за неговото отстраняване, в която се подписаха хиляди европейци. Не само сексистките изказвания са в репертоара на Корвин-Мике. Един път полякът отправи нацисткия поздрав в залата на европейската институция.

Сатанизираната Елена, птицата Феникс – Харизанов и гафовете на известните

http://www.barometar.net/88057/

Гафовете са част от живота. Те могат да бъдат битови, политически, обществени, с отзвук в медийното пространство или потулвани умело. Всеки човек има своя представа за гаф, която не съвпада с представите на другите, но има грешки, които общественото мнение не прощава. Спомням си случка от ученическите си години. В двора на Руското училище, където […]

Три фирми са взели най-много пари от "безплатното" саниране

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277913_%D0%A2%D1%80%D0%B8+%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B8+%D1%81%D0%B0+%D0%B2%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B8+%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%22%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF

 Три фирми водят класацията по спечелени пари от програмата за "безплатно" саниране на ГЕРБ. Това сочат данни на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за извършените и платени досега дейности. Санирани са общо около 300 блока от одобрените 2022 сгради, а три фирми са получили 17 млн. лв. от общо платените 282 млн. лв., съобщи Mедиапул.

Лидер по получени средства - над 6.3 млн. лева, е неизвестното дружество "Строителство и саниране Инженеринг Консулт" ЕООД с над 6.3 млн. лв. То е собственост на 25-годишната Елизабет Мариус Урумова, която работи в съдружие с компания, свързвана с ДПС. Следващата фирма в топ 3 е "ПСГ" АД, свързвана с бизнесмена политик Делян Пеевски, а на трета позиция е хасковската "Еко Традекс Груп".

Сметката за санираните сгради показва средно по 200 лв./кв. м, което е двойно повече в сравнение с обновяването по програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. Най-високата средна цена за саниране е във Велинград - 288 лв./кв. м, а най-ниската - в Кюстендил, 116 лв./кв. м, става ясно от изисканата от Медиапул справка. Както "Сега" писа неотдавна, позовавайки се пак на данни на МРРБ, средно за един апартамент в първата година на програмата са били платени над 17 000 лв. След като министерството намали допустимите пределни цени, сумата "падна" до около 15 700 лв. на апартамент. 

Над половината от санираните досега блокове са в 16 града, като Благоевград е рекордьор с 49 сгради. Изненадващо в София все още няма обновен нито един блок, докато в малки общини като Тервел, Правец, Елхово, Айтос и Гълъбово има по 6 реновирани кооперации. 20 от санираните близо 300 блока са подали писмени сигнали за проблеми и дефекти.

Търговете за избор на изпълнител се организират от местната власт, като досега 135 общини са се включили в програмата. Прегледът на фирмите, спечелили обществените поръчки в градовете с най-много санирани блокове, показва, че в масовия случай една фирма или обединение от фирми санира по един блок в дадена община. Това отговаря и на анонса на програмата, че в нея ще участват стотици фирми. Очакванията бяха да се включат 2500 фирми предимно от дребния и средния бизнес, които да спечелят от реализирането на програмата, а освен това да се гарантира, че ремонтът на сградите ще върви и по-бързо.

Там, където една фирма е взела няколко блока в една община, изключението е правено за местните лидери на строителния пазар в тази община. Например в Кюстендил местната "Булплан инвест" е обновила 4 блока, а в Пазарджик "Еко Хидро 90" - 3 блока.

Някои изпълнители са спечелили поръчки в различни градове. Именно те са лидери по получено финансиране към края на февруари 2017 г., а техни собственици са млади и неизвестни за широката публика дами.



ФАКТИ

На първо място с най-много санирани сгради е "Строителство и саниране Инженеринг Консулт" ЕООД със 7 блока и платени над 6.3 млн. лв. Компанията е работила в Благоевград, Гълъбово и Пазарджик, а има и спечелени поръчки в Белоградчик, Карлово, Казанлък и Асеновград за над 4.2 млн. лв. Участва и в обединения за саниране в Гълъбово и Велинград. Фирмата е основана през 2005 г. като дъщерно дружество на "ГБС Инженеринг" с капитал от 5000 лв. През 2009 г. ГБС продава компанията за 1 лв. на Янко Димитров Янков, който до този момент е бил неин управител. После през 2012 г. собственик става Петкана Петрова Николова, а от октомври 2016 г. собственик е 25-годишната Елизабет Мариус Урумова, показва справка в Търговския регистър.

"ПСГ" АД също има въведени в експлоатация 7 обновени блока, за които е получила над 5.7 млн. лева. Компанията е изпълнила или изпълнява обекти в Благоевград, Кюстендил, Варна, Стара Загора, Габрово, Ямбол, Казанлък. Фирмата е създадена през 2003 г. като "Проект груп" с управител 25-годишната Маргарита Донкова, която по това време е секретарка на Делян Пеевски. Чрез "ПСГ" Пеевски участва в придобиването на зала "Универсиада", а впоследствие компанията продаде дела си на фирма, свързана с КТБ. От регистъра за обществените поръчки и този на строителната камара става ясно, че "ПСГ" се е специализирала основно в обновяването на публични и частни сгради. Участва и в консорциума, който прави водния цикъл на община Септември. Според Търговския регистър в момента дружеството официално е собственост на Александър Николов Николов (90%), а останалите 10% са на "Евро Стил Билдинг" ЕАД, което също е негова собственост.

"Еко Традекс Груп" АД е обновила до момента 6 блока и е получила над 4.8 млн. лв. Хасковската фирма е собственост на Тенчо Христов Лилянов, Даниел Руменов Гаргов и Тодорка Иванова Минева. Спечелила е търгове в Харманли, Димитровград, Свиленград, Симеоновград и Любимец. Собствениците на компанията имат разнороден бизнес - от хлебопроизводство през казина до сметосъбирането в Смолян.

segabg.com

Песен на Анелия се сдоби със сръбски кавър

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6112849

Песен на Анелия се сдоби със сръбски кавър Песента на Анелия “Дай ми още” има кавър на сръбски език. Няколко изпълнители от западната ни съседка са поискали да откупят правата за парчето, снимано в турския хотел с вид на дворец “Чираган Палас”. Получава ги певицата Ивана Селаков и вече е издала своя вариант на композицията на Даниел Ганев със заглавие “Има нещо”.

Самоделна бомба е избухнала в книжарница в Атина

http://www.cross.bg/samodelna-atina-knizharnitza-1537471.html

/КРОСС/ Самоделна бомба е избухнала тази сутрин в книжарница на заместник-председателя на главната опозиционна партия в Гърция "Нова демокрация" Адонис Георгиадис. Неизвестно лице телефонирало в гръцки сайт, за да каже, че е поставено взривно устройство в книжарницата в Атина с предупреждение, че сигналът не е фалшив. Районът е бил отцепен от полицията. От взрива са пострадали само външните щори на магазина.  

Арестуваха двама 17-годишни за убийството на таксиметров шофьор

https://www.actualno.com/ruse/arestuvaha-dvama-17-godishni-za-ubijstvoto-na-taksimetrov-shofior-news_599461.html

Двама 17-годишни младежи са задържани за убийството на таксиметров шофьор в русенското село Николово, съобщи bTV. Те са направили самопризнания. 59-годишен таксиметров шофьор беше убит вчера сутринта към 4:30 часа. Работеше се по версията, че убийството е извършено от клиент, ко

Христо Бозуков: Има нарушения в почти всички структури на земеделското министерство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113349

Христо Бозуков: Има нарушения в почти всички структури на земеделското министерствоНарушения на Закона за обществените поръчки са открити в почти всички структури на земеделското министерство. Това каза в сутрешния блок на БНТ служебният министър Христо Бозуков. Бозуков твърди, че в повечето случаи става въпрос за слаб административен контрол и нарушена финансова дисциплина. Драстични нарушения в работата на доскорошното

Южна Корея ще избира президент на 9 май

http://www.cross.bg/yuzhna-koreya-prezidentski-1537470.html

/КРОСС/ Южна Корея съобщи, че предсрочните президентски избори ще се проведат на 9 май, предават световните агенции. Южнокорейците ще изберат наследник на сваления държавен глава Пак Гън-хе. В петък Конституционният съд на страната реши официално да прекрати правомощията на Парк заради разразилия се в края на миналата година политически скандал. Според конституцията на държавата Южна Корея трябва да проведе президентски избори в рамките на два месеца след решението на съда. Вътрешното министерство обяви, че са решили изборите да се проведат на 9 май.  

Холандия избира нов парламент

http://www.moreto.net/novini.php?n=346374

Холандия гласува за нов парламент. За сто и петдесетте места в Долната камара се състезават 28 партии. Очаква се, че за да се сформира правителство, ще е необходима коалиция от четири партии. Дни преди вота проучванията сочат, че около 40% от избирателите не са решили за кого да гласуват.

Иван Гарелов: Моят дълг като журналист е по-важен, отколкото като медиен съветник

http://pogled.info/bulgarski/ivan-garelov-moyat-dalg-kato-zhurnalist-e-po-vazhen-otkolkoto-kato-medien-savetnik.83691

/Поглед.инфо/ Бившият вече медиен съветник на служебното правителство Иван Гарелов заяви, че изобщо не е очаквал да бъде уволнен. Гарелов каза, че вече е получил заповедта за уволнение.

Ердоган пожертва всичко

http://pogled.info/svetoven/erdogan-pozhertva-vsichko.83692

/Поглед.инфо/ Провокацията и ругателствата, с които режимът на Ердоган засипва близки съюзници от НАТО, накараха и Генералния секретар на Алианса да вземе думата. Столтенберг препоръчва на всички в организацията да се съсредоточат върху „онова, което ни свързва”.

Китай предупреди САЩ заради заплахи за търговска война

http://pogled.info/svetoven/kitai-predupredi-sasht-zaradi-zaplahi-za-targovska-voina.83693

/Поглед.инфо/ Китайският премиер Ли Къцян предупреди САЩ да не започват търговска война и изрази оптимизъм, че двете най-мощни икономики в света ще запазят отношенията си стабилни, въпреки търканията помежду си.

Добраха се до една от данъчните тайни на Тръмп

http://pogled.info/svetoven/amerika/dobraha-se-do-edna-ot-danachnite-taini-na-tramp.83694

/Поглед.инфо/ Телевизионната компания MSNBC показа през нощта срещу сряда данъчна декларация на американския президент Доналд Тръмп за 2005 година. Белият дом обаче нанесе изпреварващ удар и изпревари публикацията.

12-годишно момиче е блъснато на пешеходна пътека в Бургас

http://www.cross.bg/byrgas-puteka-momiche-1537469.html

/КРОСС/ 12-годишно момиче е блъснато от автомобил на пешеходна пътека в Бургас. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас. На 14 март около 13.50 часа на пешеходната пътека на светофарното кръстовище на ул. „Янко Комитов" лек автомобил с бургаска регистрация, управляван от 49-годишна бургазлийка отнема предимството и блъска 12-годишната момиче също от Бургас. Детето е с контузия на главата, сътресение на мозъка и със счупени два предни зъба. Настанено е за лечение в УМБАЛ - Бургас, без опасност за живота.  

Въпросът с платените от Тръмп данъци пак стана актуален

https://www.actualno.com/america/vyprosyt-s-platenite-ot-trymp-danyci-pak-stana-aktualen-news_599447.html

Президентът на САЩ Доналд Тръмп e платил през 2005 година 38 милиона долара данък като ръководител на "Тръмп организейшън" (Trump Organization) при доход 150 милиона долара. Данните са на агенция "Ройтерс", която се позовава на представител на Белия дом, информира БГНЕС. Съответните данни

Олимпийска медалистка: Майка ми взе парите, после ме изгони от дома

http://offnews.bg/news/n_1/n_649895.html

Тежки дни изживява Анастатия Гришина, носителка на сребърен медал в спортната гимнастика от Олимпиадата в Лондон. 21-годишната рускиня се изповяда пред "Комсомолская правда". "Много ми е тъжно, болно и обидно! Не мога да повярвам как постъпи с мен, не кой да е, а родната ми майка. Тя ми взе всичките пари и награди. Всичко което бях изкарала от спорта. Даже колата, която като медалистка ми връчи кметът на Москва Сергей Собянин", каза Анастасия.  В момента нямам абсолютно нищо. Останала съм на улицата с малкото си дете. Като професионалист изкарах около 20 милиона рубли (б.а. над 600 000 лева), но  с тях се разпореждаше майка ми Галина", изчисли още нещастната млада дама. "Цялото семейство живееше на мой гръб. Когато парите свършиха, аз потърсих помощ на свой ред. И знаете ли, просто ме изхвърлиха. Отгоре на всичко звънят баща ми и тримата ми братя, за да ме плашат, че ако вдигам шум, ще става още по-лошо", изповяда се Анастасия.. Спортистката е подала жалба в полицията заради заплахите. Също така е написала писмо за помощ до президента Владимир Путин и кмета Собянин. Кариерата на Анастасия приключва през 2015 година. Тогава тя е едва на 19 години, но получава тежка травма в коляното. 

Финансовият регулатор ще проверява борсата заради състава на индекса SOFIX

http://econ.bg/Новини/Финансовият-регулатор-ще-проверява-борсата-заради-състава-на-индекса-SOFIX_l.a_i.738977_at.1.html

Комисията за финансов надзор (КФН) ще проверява Българката фондова борса заради състава на водещия индекс SOFIX, съобщи "Капитал" като се позова на...

Експлозия до министерство във Варшава, стотици са били евакуирани

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113340

Експлозия до министерство във Варшава, стотици са били евакуирани
Най-малко двама души са пострадали в резултат на експлозия в превозно средство, избухнала в близост до сградата на полското външно министерство във Варшава, предава информационната агенция Sputnik, цитирани от агенция "Фокус". Превозно средство, натоварено с ацетиленови бутилки, е избухнало, уточни говорител на местните пожарни служби,

МВР: Намаляват кражбите на автомобили през последната година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6113337

МВР: Намаляват кражбите на автомобили през последната годинаНамаляват кражбите на автомобили през последната година. Това сочат данните на Министерството на вътрешните работи. Все пак едва 10 процента е разкриваемостта на извършителите на тези престъпления, съобщава БНТ. Най-много са откраднатите немски марки коли, защото такъв е предимно автопаркът в родината ни.

Депутат от ДПС не вижда нищо лошо да остане на аварийки на място за инвалиди

https://www.actualno.com/society/deputat-ot-dps-ne-vijda-nishto-losho-da-ostane-na-avarijki-na-mjasto-za-invalidi-news_599459.html

Една кола, спряла на аварийни, не мисля, че е кой знае какво. Това заяви кандидат-депутатът от ДПС Илия Илиев. Изказването му беше по повод разкритието на режисьора Еди Казасян за автомобил с картата на Илиев, спрял на паркомясто за инвалиди - при 127-мо училище в София. Илиев с

Как търговци ни лъжат с цените

https://vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/kak-tyrgovci-ni-lyzhat-s-cenite-6066653

Защо често оставаме неприятно изненадани на касата и как да си търсим правата

Дърева: Иван Гарелов изрази позиция на професионален журналист и лично мнение

http://www.cross.bg/dureva-garelov-ivan-1537468.html

/КРОСС/ "Иван Гарелов ясно каза, че говори от свое име, а не от това на правителството. Така че според мен той не е нарушил абсолютно нищо", коментира пред Нова телевизия Велислава Дърева, журналист и член на БСП, по повод уволнението на Гарелов като медиен съветник на премиера. "Той заема позицията на професионалната журналистика. Той не може да не защити свой колега. Всички журналисти в тази ситуация, ако имат съвест и професионално достойнство, трябва да защитят Елена Йончева. Всеки, който в момента мълчи, се опозорява", каза още Дърева. "Иван Гарелов зае професионална позиция, но за съжаление Огнян Герджиков зае политическа позиция и това вече е в разрез с функциите на едно служебно правителство, каза още Дърева. "Служебното правителство е назначено от президента Румен Радев, а той е кандидат на БСП. Дали е морално да застане тук съветник на служебния премиер и да взима страна", попита от своя страна Димитър Главчев от ГЕРБ. Той заяви, че никога Бойко Борисов не си е служил със задкулисни методи като SMS-ите.    

Акценти от печата

http://www.cross.bg/morbili-mesetz-lekari-1537467.html

/КРОСС/ Започва проверка на имунизациите срещу морбили на всички деца, посочва на страниците си в. Сега. У нас започват превантивни мерки заради епидемията от морбили в Румъния. Всички общопрактикуващи лекари трябва да направят преглед на имунизационния статус на пациентите си на възраст от 13 месеца до 18 години, подлежащи на имунизация срещу морбили. Наложително е откритите неимунизирани да бъдат обхванати с една доза комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола, предвиждат указанията, пратени от здравното министерство до регионалните здравни инспекции. Освен това се изисква вниманието на всички лекари в болниците и в извънболничната помощ да бъде насочено към ранно откриване на признаците на морбили и към бързи действия по изолация, диагностика и лечение. Столичани решават до месец: Павета или асфалт по бул. "Дондуков", пише тази сутрин Стандарт. Три варианта за ремонт на бул. "Дондуков" предлага общината на столичани. До месец чрез анкета ще бъде избран един от тях, по който булевардът ще бъде изцяло ремонтиран. "Активната анкета на сайта на Столичната община, в която гражданите могат да изразят своята позиция, досега показва, че 48-49% от гласувалите предпочитат паветата да бъдат заменени от асфалт", обясни по БНТ заместник-кметът на София по транспорта Евгени Крусев. Той допълни, че окончателният вариант за това как да изглежда булевардът ще бъде избран до месец. На булеварда ще има обособена велосипедна алея

Кои са най-добрите летища на 2017 г.

http://www.dnevnik.bg/na_put/2017/03/15/2935095_koi_sa_nai-dobrite_letishta_na_2017_g/?ref=rss


Кои са десетте най-добри летища за 2017 г. обяви късно снощи независимата британска компания Skytrax - дългогодишен съставител на най-престижната и обективна класация в международната авиация . Рейтингът се изготвя в шест различни категории на базата на подробно изследване на качеството на обслужването като се взима предвид и оценката на пътниците.

За пета поредна година лидер сред световните летища е сингапурското "Чанги". Най-чистото летище в света е токийското "Ханеда". Най-бързо...

Като видя кола в зелена площ, паля колата

https://www.actualno.com/cite/kato-vidja-kola-v-zelena-plosht-palja-kolata-news_599452.html

Така водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Ани Цолова коментира пореден сигнал за неправилно паркиране.

"Комерсант": Русия e лидер по смъртност и самоубийства сред затворниците

http://offnews.bg/news/n_1/n_649897.html

Русия е европейски лидер по смъртност и самоубийства сред лишените от свобода според годишния доклад на Съвета на Европа за условията в затворите, пише "Комерсант", цитиран от БТА. Авторите на документа са открили в Русия най-пренаселените в сравнение с европейските страни места за изтърпяване на наказания, най-висока смъртност и най-много самоубийства сред затворниците. Русия е начело сред държавите на континента и по брой на осъдените за наркопрестъпления 25 на сто), а делът на затворените за убийства (27,8 процента) е по-голям само в Албания (39,4 на сто). Според доклада, изготвен от Университета в Лозана, през 2015 г. във федерацията са излежавали присъди 642 500 души, включително близо 35 000 жени и 1700 непълнолетни. На 100 000 жители са се падали 439 200 лишени от свобода - почти четворно повече от средното за Европа. По дял на жените затворнички (8,1 на сто при средно 5,2 на сто за Европа) Русия е на трето място след Андора и Лихтенщайн. Средната плътност в затворите за 2015 г. е 79 души на 100 места (по 4 кв. метра на човек) - доста по-ниско от средното за Европа (91,4 на 100 места). Не са взети предвид статистически данни за Украйна, Полша, Исландия, Малта, Монако, отчасти за Босна и Херцеговина, тъй като тамошните власти не предоставили исканите сведения. Европейският съд по правата на човека неведнъж е разглеждал искове за неоказване на медицинска помощ на затворници в Русия и е откривал нарушения на правото на живот и правото да не бъдат третирани жестоко, припомня юристката на правозащитния център "Мемориал" Татяна Глушкова. Като причини за нискокачествените медицински грижи в руските затвори тя сочи недостига на квалифициран персонал, липсата на лекарства, включително против разпространени из лагерите болести като ХИВ и туберкулоза. Според правозащитници, цитирани в "Комерсант", броят на ефективните присъди в Русия трябва да се намалява, а спестените средства за издръжка на лагери да се разходват за подобряване на условията в местата за лишаване от свобода. През декември 2016 г. руското правителство одобри концепция за федерална целева програма "Развитие на наказателно-изпълнителната система" до 2025 г., отбелязва "РБК". В рамките й се предвижда проблемът с пренаселените затвори в Русия да бъде смекчен чрез изграждането на 11 изолатора, 14 режимни блока към следствените изолатори и 4 общежития в изправителните колонии. За осъществяването на програмата ще са необходими според инфлацията и текущите нужди по места от 54,9 до 167,2 милиарда рубли. Най-много невинно осъдени в Русия излежават присъди "по политически мотиви, при все че у нас няма политически членове" в закона, заявява в интервю за "Московский комсомолец" правозащитничката Олга Романова. Мнозина според нея "лежат незнайно защо", осъдени по член за "разпалване на омраза или вражда, също и унижаване на човешкото достойнство". Други имат присъди за публични призиви към осъществяване на екстремистка дейност - често пъти фактически за репостване или лайкване на материали в интернет. Романова припомня нашумял случай с гражданския активист Илдар Данин, лежал според нея незаконно зад решетките няколко месеца за единични протести и неотдавна освободен. "Огромен дял от такива дела, съшити с бели конци, е свързан с наркотици - на един подхвърлили забранени вещества, на друг му направили провокация", добавя тя. Правозащитничката споменава в тази връзка и присъдите за икономически престъпления в Русия. В момента подсъдими или следствени са 3700 руски бизнесмени, отбелязва в интервю за същото издание омбудсманът по правата на предприемачите Борис Титов. "Бизнес планът за хвърляне в затвора е преизпълнен", констатира "Московский комсомолец" в заглавието на материала. Няма никакви предпоставки за подобряване на положението в руските затвори, коментира пред "Ведомости" Сергей Петряков, директор на правозащитната организация "Зона на правото". Системата за изтърпяване на наказанията в Русия си остава практически автономна, няма намерение да се променя и само иска допълнителни средства от бюджета. Потокът от дела за изтезания по лагерите показва, че съветската система ГУЛАГ все още живее и процъфтява в Русия, заявява експертът пред вестника, цитиран от Би Би Си.

Синдикати: Задава се национална криза с липсата на учители

http://www.moreto.net/novini.php?n=346379

Задава се национална криза, свързана с липсата на квалифицирани кадри, които да желаят да работят в образователната система, алармират синдикати. "Скоро в много класни стаи ще видим тъжната картина на ученици без учители - духовни водачи и будители, творци и вдъхновители.

Културен афиш

//dariknews.bg/regioni/dobrich/kulturen-afish-2010145

Регионална библиотека „Дора Габе” ще е домакин на среща с потребители на Защитени жилища в Добрич от 13.30 часа в Стаята на приказките. Арт-галерията на библиотеката ще посрещне посетителите с изложба на корици на книги, сътворени от ученици от СУ „Св.Кл.Охридски”. Изложбата е под наслов – „Лицето

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване