Thalloderma Shop
03/15/17 16:00
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Вместо да отчитаме рисковете, аз отговарям кой уволни Гарелов

 "България трябва да се държи здраво за ЕС и за Европа на първа скорост, защото никога ситуацията на Балканите не е била толкова предвоенна", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на кръгла маса по транспорт и регионално развитие и благоустройство в Пловдив.

По думите му денят на вота – 26 март ще мине, но най-трудното идва след него. „Действително трябва да се положи изключителна воля от победителите в изборите, за да се направи правителство. Обстановката на Балканите е изключително напрегната. Тревогите ми са свързани с Македония, които не могат да направят правителство. Тревогите ми са свързани също с Турция. Битката и с Европа придоби невиждани размери. Не си спомням някога да е било така – да се гонят дипломати, да се говори за фашизъм, да се плаши със заливане от мигрантска вълна и за отваряне на граници. България е на граница от тези държави и има интерес от спокойствие. България е най-малка и най-крехка, а исторически знаем какво следва от това“, коментира лидерът на ГЕРБ, съобщава "Фокус".

Бойко Борисов посочи, че ако се влошат отношенията между Турция и Европа, това може да има сериозни последици за бизнеса, промени в споразуменията и то не само по отношение на мигрантите, а и за търговията.

„В същото време сред основните политически партии съществува пълен антагонизъм. Въобще не се отчитат процесите, които вървят около нас. Много неща остават незабелязани. Например мощното навлизане и ангажиране на турската държава, в лицето на нейните дипломати, с партия ДОСТ. България е изправена пред възможността в парламента да влязат ДПС и ДОСТ. Едните и другите трябва да прокарват различни интереси. Имаме вече и прецеденти – Косово и Крим. Ако се сложи едно знаме в Кърджали? Тогава как ще се развият нещата? Много ясно пише в международните договори, че ако едно население се самоопредели и без външна сила поиска да се самоуправлява, то никой не може да му попречи. Вместо да отчитаме тези рискове и да търсим съгласие, аз отговарям на въпроса кой уволни Иван Гарелов. Това е изключително несериозно“, коментира Бойко Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване