Thalloderma Shop
03/21/17 06:04
(http://www.klassa.bg/)

ТАЙНИТЕ ОБЩЕСТВА СА И В БЪЛГАРИЯ

 Освен Билдербергската група днес в света съществуват и други „секретни» организации, които се ползват с доста солидно влияние в политиката и икономиката.

 

Някои от тях са доста влиятелни на международната сцена — като Свободните масони, Африканерският Брудербонд, Опус Деи.

 

Други пък носят странни имена като „Кралска тайна», „Благородните», Мистичният храм.

 

Повечето от тях са безобидни въпреки страховитите си имена.

 

Но освен тях съществуват и печално известните Ку-клукс-клан, мафиите, различните милиции, които предизвикват доста страховити асоциации.

 

От Виенския конгрес през 1815 г. насам с действията си  различни могъщи сдружения, обединения и организации се опитват да прекроят картата и съдбата на Европа.

 

В този смисъл концепцията на Билдербергската група не е нова. Още през 1952 г. върховният главнокомандващ силите на НАТО маршал Бърнард Монгомъри предлага да се гласува разширяване пълномощията на Върховната главна квартира на съюзническите сили в Европа (SHAPE) и оттогава всяка година се провеждат срещите SHAPEX в Монс, Белгия.

 
Всяка година през зимата сме свидетели на световния икономически форум в Давос, на който се срещат държавни и политически лидери с представители на 1000 най-могъщи фирми в света.

 

През лятото пък се провеждат срещите на Г8 — най-развитите индустриални държави на планетата.

 

На тях също се обсъждат световните проблеми и се оформят концепции, които засягат цялостното развитие на света. Но те обаче не са обвити в такава мистична тайнственост и легенди като срещите на Билдербергската група.

 

Както посочва Тони Гослинг, „не може да бъде и другояче, когато най-могъщите политици, бизнесмени и културни звезди дискутират бъдещето на човечеството при пълна секретност и без никаква прозрачност».

 

bgr.news-front.info

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване