Thalloderma Shop
04/04/17 10:19
(http://www.clubz.bg/)

Радев: Да не повтаряме грешките на другите в ЕС

"За нас най-важното нещо е да не повтаряме грешките на другите държави в Европейския съюз, за които сега те си плащат."

Това заяви днес президентът Румен Радев след среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Радев отговори на молбата да коментира твърденията, че отмяната на постановление 208 за мигрантите е в разрез с правилата на Европейския съюз и може да ни лиши от евросредства.

"Интеграцията на чужденците е сложна тема. В нея не може да не се отчита рискът за националната сигурност. Интеграция без ясни критерии води до изолация, капсулиране и радикализъм. Пълноправно членство в ЕС не означава механично копиране на решения", добави държавният глава.

Доналд Туск от своя страна заяви, че при спешна необходимост ЕС е готов да отдели пари за България за охрана на границата. Председателят на Европейския съвет ни похвали за охраната и допълни, че страната ни по този начин все повече се доближава до Шенген.

Туск обаче няма да има възможност да прелети и да огледа границата с хеликоптер, тъй като няма време в програмата си за това.

Двамата обсъдиха ключови теми, сред които са отношенията на ЕС с Турция и бъдещи преговори с "Газпром".

Очаквайте подробности!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване