Thalloderma Shop
04/11/17 17:34
(http://www.klassa.bg/)

Тръмп предупреди Северна Корея, че "си търси белята"

 Северна Корея си търси белята. Ако Китай реши да помогне, това ще е супер. Ако не, ще разрешим проблема без тях!
Това написа американският президент Доналд Тръмп в Туитър, след като Пхенян обяви, че ще отговори на "неразумното" изпращане на американския самолетоносач "Карл Винсън" и съпровождащите го кораби към Корейския полуостров.
Тръмп показа ясно, че се надява Китай да окаже натиск на съседната страна, която е неин близък съюзник, да прекрати ядрената си програма, отбелязва АП, цитирана от дир.бг.
Президентът на САЩ допълни, че на срещата с китайския си колега Си Цзинпин миналата седмица му е поставил ултиматум: решете кризата със Северна Корея и ще получите добро търговско споразумение. 
"Обясних на китайския президент, че търговското споразумение със САЩ ще бъде далеч по-добро за тях, ако решат севернокорейския проблем", заяви Тръмп в Туитър.
Преди дни съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност генерал-лейтенант Хърбърт Макмастър заяви пред Fox, че САЩ проучват вариантите си за елиминиране на севернокорейската ядрена заплаха. 
Запитан за мотивите за изпращане на самолетоносач близо до Корейския полуостров, Макмастър каза, че "това е проява на предпазливост" срещу един режим, който той нарече "парий, който вече има ядрени способности". 
Съветникът на Тръмп каза, че президентът е поръчал на военните си съветници да бъдат готови и да му предоставят пълна палитра от опции срещу "тази заплаха срещу американския народ и срещу нашите съюзници и партньори в региона".

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване