Thalloderma Shop
04/12/17 10:04
(http://www.clubz.bg/)

Карадайъ: Имаме много сходства с ГЕРБ. Но...

ГЕРБ и ДПС имат "максимално" сходство в програмите си, но няма как да управляват заедно. Това споделиха след срещата си днес лидерите на двете партии Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ. 

"Говорихме за Брекзит, председателството, финансови, данъчни политики", изброи Борисов.

И отново изказа тезата си, че заради предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС парламентарните сили трябва да се стремят да работят добре заедно. 

"Можахме с почти всички партии да постигнем до този момент по дадени теми разбирателство и подкрепа", каза още Борисов, който вчера се срещна с БСП и "Воля". 

Мустафа Карадайъ разкри, че заради сходствата в програмите ДПС са предложили на ГЕРБ да се състави обща програма по ключови теми до края на председателството, но това нямало да бъде съвместно управление. Причината то да е невъзможно са "Обединените патриоти", смята Карадайъ. 

"Ние изразихме нашата позиция, че е неприемливо толерирането на крайни радикални национализми в страната, включително и с участието им във властта. И независимо от сходствата в програмите, може да се стигне дотам, както и в предишното Народно събрание, да има мнозинство, което не може да проведе нужните реформи", заяви Карадайъ. 

ГЕРБ не са отговорили на предложението на ДПС, ще обмислят, каза още Карадайъ.

Публикувана на 04/12/17 10:04 http://www.clubz.bg/52758-karadajy_imame_mnogo_shodstva_s_gerb_no

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване