Thalloderma Shop
04/13/17 14:05
(http://www.klassa.bg/)

Създателят на бика от Wall Street поиска безстрашното момиче да си "ходи"

 Създателят на добре познатия атакуващ бик на Wall Street поиска да бъде премахната статуята на безстрашното момиче, която бе поставена срещу него на 7 март тази година.

Припомняме, че скулптурата на малкото момиченце пред огромния бик бе поставена в навечерието на Международния ден на жените, а целта бе да се привлече вниманието върху липсата на полово разнообразие в корпоративните бордове и върху разликата в заплащането при жените, които работят във финансовите услуги.

Според скулптура Артуро ди Модика обаче неговият бик въплъщава "свободата по света, мира, силата, могъществото и любовта", а „безстрашното момиче" е превърнало посланието в нещо отрицателно.

"Момичето е точно отпред и сякаш казва: "Сега съм тук, какво ще направиш" - оплака се Ди Модика, цитиран от БТА. 

По думите на неговия адвокат статуята на момиченцето на Кристен Висбал е създадена за рекламна кампания на инвестиционна фирма. 

Въпреки това "безстрашното момиче" беше възприето като символ на женските права и способности за лидерство. Статуята трябваше да остане на мястото си временно, но заради популярността ѝ градските власти удължиха срока до февруари 2018 г. 

След пресконференцията на Артуро ди Модика кметът Бил Де Блазио отговори в Twitter, че съществуването на хора, които не обичат жените да заемат пространство, е "причината, заради която имаме нужда от "безстрашното момиче".

Роденият в Италия скулптор Артуро ди Модика създаде бика след краха на фондовата борса през 1987 г. като символ на американската финансова издръжливост. 

По статията работи: Ралица Пейчева

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване