Една българска сватба

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/edna-bylgarska-svatba-2021943

Габриел Георгиев от Габрово и Стамена Кавръкова от Варна избраха ЕМО „Етър” за тържеството по случай своята сватба. Младежите, които са родени през 1991 година, живеят в София, но са се запознали в родния град на младоженеца.

Като булка, Габриела бе изведена от чардака на Табаханата

Макрон и Льо Пен посрещат резултатите от изборите на исторически места в Париж

http://pogled.info/svetoven/evropa/makron-i-lo-pen-posreshtat-rezultatite-ot-izborite-na-istoricheski-mesta-v-parizh.85533

/Поглед.инфо/ Претендентите за президентския пост във Франция ще посрещнат резултатите от изборите на исторически места, свързани с френските владетели от миналото: в ловния павилион на Наполеон III и на площада пред Лувъра, някога кралска резиденция.

Съвременна Франция е петото издание на републиканската държава

http://pogled.info/svetoven/evropa/savremenna-frantsiya-e-petoto-izdanie-na-republikanskata-darzhava.85534

/Поглед.инфо/ На 7 май французите гласуват на втория тур от президентските избори. За пръв път в историята на Петата република те ще трябва да избират между двама кандидати, смятани за „аутсайдери“ според традициите на френската политика.

Франция избира президент

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/oubWDTlmnAA/

frВ неделя във Франция ще бъде проведен вторият тур на президентските избори.Избирателните секции в континенталната част на страната ще отворят в 09:00 ч. българско време. В най-големите градове, включително столицата Париж, гласуването ще завърши в 21:00 ч. българско време.
На балотажа участват Марин Льо Пен и Еманюел Макрон. На първия тур на 23 април Макрон получи 24,01% от гласовете, а Льо Пен – 21,3%.

Двамата кандидати имат диаметрално различни позиции във външната политика.

Докато Макрон призовава за тясно сътрудничество с международните институции, то Марин льо Пен е твърд националист.

Льо Пен прогнозира, че ЕС “ще умре” и обеща да организира референдум за Фрекзит. Тя също така отдавна настоява Франция да напусне еврозоната и да се върне към франка, а също така страната да напусне Шенгенската зона.

Макрон, бивш икономически министър, иска да се реформира и подсили Европейският съюз. Той дори се срещна с германския канцлер Ангела Меркел по време на кампанията. Центристът подкрепя отделен бюджет за еврозоната, а също така предлага откриване на парламент и пост на финансов министър в рамките на валутния съюз.

Кой е Еманюел Макрон?

//dariknews.bg/novini/sviat/koj-e-emaniuel-makron-2021911

Макрон - проевропейски кандидат с шанс да е най-младият президент на Франция

Полицията охранява строго мача "Черно море" - "Левски" в Каварна

//dariknews.bg/regioni/dobrich/policiiata-ohraniava-strogo-macha-cherno-more-levski-v-kavarna-2021937

На стадион „Калиакра” в Каварна от 17.30 ч. ще се проведе футболната среща от Първа професионална лига между отборите на „Черно море” – Варна и „Левски” – София. Заради очаквания зрителски интерес и голям брой фенове, които ще посетят мача, Областна дирекция на МВР

СУ "Свети Константин-Кирил Философ" отбелязва своя 70-годишен юбилей

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/su-sveti-konstantin-kiril-filosof-otbeliazva-svoia-70-godishen-iubilej-2021938

СУ "Свети Константин-Кирил Философ" в Пловдив ще отбележи своя 70-годишен юбилей на 11 май. В предишният ден от 17.30 в залата на ДНА учениците на училището ще представят тържествен спектакъл пред гости на РУО Пловдив, Община Пловдив, район "Южен" и родители.

Празникът ще протече с П

Жена пострада при пожар в Горски извор

//dariknews.bg/regioni/haskovo/zhena-postrada-pri-pozhar-v-gorski-izvor-2021939

62-годишна жена е била обгазена при пожар в дома й в димитровградското село Горски извор. Причините за възникване на пламъците все още се изясняват. Огънят е пламнал рано сутринта вчера. Гасили са го 3 пожарни коли, като горящите сгради са били две, а спасените- три.

Изгорели са 130

Засилен интерес към културно-историческия туризъм отчитат в Златоград

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/zasilen-interes-kym-kulturno-istoricheskiia-turizym-otchitat-v-zlatograd-2021940

Повишава се интересът към културно-историческия туризъм в Златоград през последните години, според Александър Митушев, управител на Етнографския ареален комплекс в града. Около 30% ръст се отчита по отношение на приходите от музеите в Златоград през миналата година, а потокът от тури

Тайните на успешния флирт (ВИДЕО/СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/tajnite-na-uspeshniia-flirt-videosnimki-2021751

Флиртът понякога си е цяло изкуство. Доказано е, че когато човек търси внимание и иска да флиртува с някого, тялото е най-важното нещо. Езикът на тялото никога не лъже. За мъжа са впечатляващи хубавата усмивка, игривия поглед. А всяка жена има поне два трика в ръкава си, които ще привлекат и заинтр

Злато и сребро спечелиха гимнастичките Невяна Владинова и Катрин Тасева

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/gwlH3twzRw4/

Злато и сребро спечелиха Невяна Владинова и Катрин Тасева в многобоя на Световната купа “Sofia World Cup” 2017 при индивидуалните гимнастички.
След много години, българската художествена гимнастика има своята кралица в индивидуалния многобой на Световна купа и това е Невяна Владинова. Неви изигра без грешка и четирите си съчетания в многобоя, и грабна шампионската титла. Нашето момиче получи оценки от 18,800 за обръч, 18,550 за топка, 18,450 за бухалки и 18,200 за лента, и с общ сбор от 74,000 се изкачи на върха на почетната стълбичка на родна земя. Публиката аплодира мощно своите любимки и се наслади на изключителната класа на Невяна Владинова, Катрин Тасева и на много от чуждестранните гимнастички, участнички в изданието на турнира. Съвсем очаквано Невяна Владинова демонстрира класа, сила и опит. Тя изигра съчетанията си с много настроение и желание да покаже най-доброто пред родните фенове, които ѝ отвърнаха със знамена, плакати и силни аплодисменти.
Носителка на сребърния медал в многобоя е втората българка Катрин Тасева – с оценки от 16,350 на обръч, 18,400 на топка, 17,400 на бухалки и 18,300 на лента, и с общ сбор от 70.450 зае второто място в многобоя. Публиката обсипа с аплодисменти и огнената Катрин, и горещо я подкрепяше през цялото време. Утре Невяна ще се бори за медали и във всичките 4 финала, а Катрин в три (без този на обръч).
Това е изключителен успех за българската художествена гимнастика и е сбъднатата мечта на президента на БФХГ Илиана Раева, която в началото на сезона каза “мечтата ми е да направим голям пробив в индивидуалното”, цитира Фокус. Това е последна проверка за нашите момичета преди европейското първенство в Будапеща, което ще се проведе от 19 до 21 май и нашите две представителки се справиха блестящо като дадоха заявка, че ще бъдат основен фактор в елита на художествената гимнастика.

Русия напълно загуби Франция

http://clubz.bg/53597-rusiq_napylno_zagubi_franciq

Този път Макрон е подготвен. Отчаян ход на контролираните от ГРУ хакери. И "Уикилийкс" отново е мобилизиран. Обърнете внимание не само на това, че действат в последния момент, за да разколебаят гласоподавателите след приключване на кампанията, но този път има особеност. Те са реализирали хакерска атака преди седмица, но са видели че няма нищо изобличаващо и са задействали по класическата схема на фейк новина с внушението, че има нещо "гнило" за Макрон по презумция - смесвайки реалния факт на съществуването на имейли и фактури и отчети.

Това огромно съдържание трудно може да бъде разгледано, проверено и опровергано, но остават заглавията и внушението, както и спасената "`чест" на ГРУ - че могат да пробият всякаква защита.

Проблемът им е, че всеки път от тук нататък полезната им стойност ще спада, както и резултатите които предизвикват. Хората очакват тези мръсни номера на руските служби, очакват да се намеси "Уикилийкс", очакват местните проксита като Льо Пен да използват "в аванс" част от фейка и да работят в синхрон. И най-вече очакват Русия да атакува Франция и нейната демокрация и се обединяват. 

Такава ще бъде съдбата на руската атака и срещу Германия.

Путин може да пробие много информационни мрежи, може да насити с ударна мощ много информационни фейк кампании като дискредитира или рекетира много западни политици, но загуби предимството на изненадата и правото да говори през "обективни" посредници като Асанж, западни медии и проксита като Льо Пен, като остава незабелязан.

Макрон ще спечели и дори съм сигурен, че "разкритията" ще имат обратен ефект. 

Русия напълно загуби Франция.

Коментарът е от профила на Илиян Василев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията

Б.Р. Днес е вторият тур от президентските избори във Франция. Очаква се Еманюел Макрон да победи Марин льо Пен. Прогнозите дават преднина на центриста пред поддържаната от Кремъл ултрарадикалната кандидатка с 63 на 37 процента.

 

Отбелязваме Деня на радиото и телевизията

//dariknews.bg/regioni/shumen/otbeliazvame-denia-na-radioto-i-televiziiata-2021909

Днес отбелязваме Международния ден на радиото и телевизията. На този ден през 1895 г. Александър Попов представя своето ново откритие. Той демонстрира за първи път пред Руското физическо дружество в Санкт Петербург изобретения от него уред за предаване и приемане на електрически

Фолклорен фестивал ще събере стотици във Видинско

//dariknews.bg/regioni/vraca/folkloren-festival-shte-sybere-stotici-vyv-vidinsko-2021935

Днес ще се проведе седмото издание на фолклорния фестивал “Гергьовден”. Празникът се организира край видинското село Антимово и за него се очаква да пристигнат стотици любители и изпълнители на народната музика. Официалното откриване ще е в 15 ч., но около един час по-рано ще започнат песните и тан

Първанов: Задкулисието в БСП избра Корнелия Нинова! /Но преговаряхте с нея за коалиция!?/

http://pogled.info/bulgarski/parvanov-zadkulisieto-v-bsp-izbra-korneliya-ninova-no-pregovaryahte-s-neya-za-koalitsiya.85532

/Поглед.инфо/ Задкулисието в БСП избра Корнелия Нинова да лидер, стана ясно от изказването на Георги Гергов след скандала „Цумгейт“. Това обяви пред Би Ти Ви президентът Георги Първанов.

Полк. Кръстьо Джерманов: Майор Томпсън беше най-сърдечен и общителен с нас, българите

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6205208

Полк. Кръстьо Джерманов: Майор Томпсън беше  най-сърдечен и общителен  с нас, българитеВ България той е ту герой, ту враг,       в Англия - напълно неглижиран Има някакъв засилен интерес в Англия към майор Франк Томпсън! Журналистка (от Би Би Си?) издирва и разговаря с хора, воювали заедно с английския майор или писали за него. Говори се, че искат да го реабилитират и дори да му издигнат паметник.

САЩ приемат закон за борба срещу Русия по целия свят

http://pogled.info/svetoven/sasht-priemat-zakon-za-borba-sreshtu-rusiya-po-tseliya-svyat.85527

/Поглед.инфо/ Долната камара на американския Конгрес одобри законопроект за разузнавателната политика на САЩ, приоритет в който е борба срещу "скритото влияние" на Русия.

Джаред Къшнър - универсалният войник на Тръмп

http://pogled.info/svetoven/amerika/dzhared-kashnar-universalniyat-voinik-na-tramp.85528

/Поглед.инфо/ Ролята на Къшнър в Белия дом предизвика остри критики от страна на демократите и скептицизъм от страна на експертите. Foreign Policy пише: „Работата не е само в кумуването, а направо абсурдно е да се мисли, че младият специалист по недвижими имоти ще може да въплъти в живота всички тези задачи, с които тъстът му нареди да се заеме”.

Дело за 10 млрд. долара срещу Джордж Сорос

http://pogled.info/svetoven/delo-za-10-mlrd-dolara-sreshtu-dzhordzh-soros.85529

/Поглед.инфо/ Дело за 10 млрд. долара е заведено срещу Джордж Сорос с обвинение, че се меси в политиката на една бедна африканска държава, което критиците на американския милиардер сочат като пример за неговия стил на действие, пише Брук Сингман от „Фокс нюз“.

Турски дипломати изчезнаха в Гърция

http://pogled.info/svetoven/turski-diplomati-izcheznaha-v-gartsiya.85530

/Поглед.инфо/ Двойка турски дипломати, заподозрени в членство в организацията на живеещият в САЩ проповедник Фетхулах Гюлен - ФЕТО, изчезнаха в Гърция, съобщава Анадолската агенция.

Два митинга в Лондон "за" и "против" мигрантите

http://pogled.info/svetoven/evropa/dva-mitinga-v-london-za-i-protiv-migrantite.85531

/Поглед.инфо/ Два митинга - срещу миграцията и за приемането на повече мигранти във Великобритания, се проведоха в южната част на Лондон в събота.

„Черно море“ ще търси победата срещу „Левски“ днес

//dariknews.bg/regioni/varna/morski-gong/cherno-more-shte-tyrsi-pobedata-sreshtu-levski-dnes-2021934

„Черно море“ излиза срещу „Левски“  днес в мач от 5-ия кръг на плейофите в първата шестица на Първа Професионална лига. Мачът е с начален час 17:30 и ще се играе в Каварна. Варненци ще търсят успеха в този двубой, за да запазят четвъртата позиция, на която се намират в момента. „Моряците“ са с акти

Макрон vs Льо Пен

//dariknews.bg/novini/sviat/makron-vs-lio-pen-2021932

Центристът Еманюел Макрон и крайнодясната Марин льо Пен са двамата кандидати, между които французите ще избират следващия президент на страната си. Ето кратка съпоставка:

Възраст

Времето остава облачно

//dariknews.bg/regioni/shumen/vremeto-ostava-oblachno-2021908

И в неделя облачността отново ще е значителна. Още преди обяд от запад отново ще започнат превалявания, на места с гръмотевици, които до вечерта ще обхванат почти цялата страна. Без валежи и с повече слънце ще е в югоизточните райони. Ще духа слаб, в Източна България до умерен юг-югоизточен вятъ

Ангел Нацкин: Първият мач с „Берое“ ще ни е като обеца на ухото

//dariknews.bg/regioni/varna/morski-gong/angel-nackin-pyrviiat-mach-s-beroe-shte-ni-e-kato-obeca-na-uhoto-2021933

„Нямам обяснение защо допуснахме такъв резултат срещу „Берое“ в първия мач, но ще направим всичко възможно да изглеждаме по различен начин във втория двубой. Може би не излязохме достатъчно концентрирани“. Първата среща ще ни е като обеца на ухото. Във втория мач ще търсим победата. Надявам се отно

Французите избират президент: Макрон или Льо Пен

//dariknews.bg/novini/sviat/francuzite-izbirat-prezident-makron-ili-lio-pen-2021929

Французите гласуват днес за нов държавен глава. 47 милиона души трябва да изберат следващия президент на Франция между центриста Еманюел Макрон и крайнодясната Марин льо Пен. Двамата стигнаха до балотажа, след като на първия тур се откроиха сред 11 кандидати. Според социологическите прогнози Макрон

Партньорът? (за разговорите между Путин и Ердоган)

http://pogled.info/svetoven/partnorat-za-razgovorite-mezhdu-putin-i-erdogan.85524

/Поглед.инфо/ От пресконференцията след срещата на руския президент Владимир Путин с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Сочи става ясно, че двете страни премахват взаимно всички търговски ограничения, с изключение на забраната на внос на турски домати; както и ограниченията за безвизово пътуване до Русия на турските граждани, заради заплахата от терористични атаки.

Александър Роджерс: Възмездието е неизбежно

http://pogled.info/svetoven/aleksandar-rodzhers-vazmezdieto-e-neizbezhno.85525

/Поглед.инфо/ Имам само един прост въпрос към съвременните украински нацисти: смятате ли, че с вас ще постъпят другояче? Освен широко известния Нюрнбергски процес, създадени бяха още много съдилища за съд над нацистите и техните сътрудници. В Нюрнберг осъдиха нацизма като идеология, и нацистките лидери като основен носител на тази идеология.

The Guardian: Путин прави в Сирия това, което е нужно

http://pogled.info/svetoven/The-Guardian-putin-pravi-v-siriya-tova-koeto-e-nuzhno.85526

/Поглед.инфо/ Владимир Путин отново пое стратегическата инициатива в Сирия. Вчера той заяви, че след разговори с Доналд Тръмп, Турция и Иран, като цяло е постигнато споразумение за създаване на хуманитарни зони за сигурност в Сирия.

Ювентус получи нож в гърба от Торино

http://offnews.bg/news/n_1/n_654874.html

Неочакван удар понесе италианският хегемон Ювентус, чийто ход към шестата поредна титла в Италия, беше забавен след равенството 1:1 със съгражданите от Торино в дербито от 35-ия кръг на Серия А. Шампионите се спасиха от поражение с гол на Гонсало Игуаин в 92-ата минута, а с това равенство "биковете" прекъснаха домакинската серия на "бианконерите" от 33 поредни успеха. През първото полувреме сблъсъкът беше изпълнен с интересни моменти пред двете врати. За шампионите Меди Бенатия нацели гредата, докато Пауло Дибала не успя да преодолее Джо Харт, излязъл сам срещу него. "Биковете" имаха добри възможности да поведат чрез голямата си звезда Андреа Белоти и Адем Ляич, но двамата не успяха да оползотворят открилите им се възможности. В 52-ата минута сръбският национал все пак се разписа след фамозно изпълнение на фаул, като това беше първи точен изстрел за гостите в мача. 5 минути по-късно Торино остана с човек по-малко, след като Африе Акуа беше изгонен с втори жълт картон за поредното си безумно нарушение. Решението на главния съдия Паоло Валери взриви обстановката и 25-годишният ганаец едва беше изведен от терена. Така се стигна до 92-ата минута, когато Игуаин донесе точката за Юве. Три кръга преди края на първенството в класирането "старата госпожа" има 85 т., следва Наполи със 77 т. и Рома със 75 т. "Вълците" обаче гостуват на Милан  днес, а в следващия кръг приемат Ювентус на "Олимпико". Торино пък не допусна загуба в седми пореден кръг и остава на 9-та позиция с 50.

Възобновяват концесията на летище "София"

http://www.cross.bg/moskovski-letishte-transporta-1542240.html

/КРОСС/ Възобновява се процедурата по отдаване на концесия на летище „София". Това обяви пред телвизия „Европа" министърът на транспорта Ивайло Московски. Процедурата бе прекратена от служебния кабинет преди месец, с мотив, че тя е порочна и не е изгодна за държавата. „Концесията е нужна", убеден е обаче новиият-стар министър на транспорта. С парите от концесията ще се финансират дълговете на БДЖ, които възлизат на близо 440 милиона лева. "Там трябваше да бъдат постигнати две основни цели. Летището да бъде управлявано от професионален оператор, и на второ място прихода от авансовото плащане за тази концесия да бъде използван за решаването на проблемите на дълговете в Железницата. Нито един от тези проблеми не е решен, така че няма алтернатива на концесията", обясни Московски. На директен въпрос дали ще има рестарт на концесията, Московски отговори: „То го пише и в програмата на ГЕРБ. Доста дълго време се манипулираше тезата, че то се подарява или нещо друго се случва с летище „София". Само да обясня, и че по закона за концесиите собствеността за целия период остава публично-държавна собственост и не се променя. Единствено само управлението на тази инфраструктура се предоставя на професионални оператори". Рокади има и в ръководството на летище „София", съобщи Московски. Владимир Рапонджиев застава начело на аеропорта

Руският учен Александър Степанович Попов демонстрира първия в света радиоприемник

https://www.actualno.com/chronicles/ruskijat-uchen-aleksandyr-stepanovich-popov-demonstrira-pyrvija-v-sveta-radiopriemnik-news_609820.html

Александър Степанович Попов е руски учен-физик със световна известност. Роден е на 16 март 1859 г. в селцето Турински рудник в Урал. Завършва блестящо университет през 1883 г. и получава покана да преподава в Минния офицерски клас в Кронщад – по това време единственото учебн

Фалшиви документи осигуряват власт и имоти на църковната върхушка

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6202005

Фалшиви документи осигуряват власт и имоти на църковната върхушкаС „Шифърът на кръста” ви предлагаме едно пътуване из коридорите на въображаем лабиринт, за да потърсим заедно и въз основа на исторически факти отговорите на скандални въпроси, влизащи в противоречие с Догмата. Бил ли е самият Иисус посветен в орфизма? Защо има прилики в учението му с някои вярвания на траките,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване