Стартира кампания за профилактика на рака на маточната шийка

//dariknews.bg/novini/bylgariia/startira-kampaniia-za-profilaktika-na-raka-na-matochnata-shijka-2025022

Днес от 11:00 ч. в залата на Националния център по заразни и паразитни болести (ул. „Янко Сакъзов“ 26) ще се проведе пресконференция, с която ще стартира информационната кампания за профилактика на рака на маточната шийка <

Русия vs САЩ: глобалното ядрено противопоставяне

http://pogled.info/svetoven/rusiya-vs-sasht-globalnoto-yadreno-protivopostavyane.86013

/Поглед.инфо/ Видеоклипът се нарича "Русия срещу САЩ: глобалното ядрено противопоставяне." Представете си, че ядрено оръжие е разрешено. Този път точно за това ще говорим...

САЩ: Разгневенният бял пролетариат е разочарован от Тръмп

http://pogled.info/svetoven/amerika/sasht-razgnevenniyat-byal-proletariat-e-razocharovan-ot-tramp.86014

/Поглед.инфо/ Трудно е да се признае, че една или друга професия, дори цял отрасъл, са мъртви. Огромен брой работниците се бореха за правата си,стачкувайки.Всичко това е минало. Във Великобритания, проблемът реши през 1980 г. Маргарет Тачър със скалпел.

New Scientist: Руските бойни роботи

http://pogled.info/svetoven/russia/New-Scientist-ruskite-boini-roboti.86015

/Поглед.инфо/ Русия зае водещо място в света в ключовата област на най-новите оръжия - бойните наземни роботи. Това сочи последния брой на влиятелния британски научен седмичник New Scientist.

Съдът решава дали да бъдат освободени от длъжност професорите с подкупите

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/sydyt-reshava-dali-da-bydat-osvobodeni-ot-dlyzhnost-profesorite-s-podkupite-2024706

Окръжен съд – Пловдив ще разгледа искане на прокуратурата за отстраняване на обвиняемия Симеон Василев от заеманата от него длъжност – преподавател в Университета по хранителни технологии (УХТ), до отпадане на нуждата от тази мярка. Делото започва в 10.30 часа в зала №10 на Окръжния съд.

Какво време идва с новата седмица?

//dariknews.bg/regioni/shumen/kakvo-vreme-idva-s-novata-sedmica-2025015

Днес ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. На повече места и по-съществени ще са валежите в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°.

За Шумен минимални

Саудитският крал: Иран е върхът на копието на световния тероризъм

//dariknews.bg/novini/sviat/sauditskiiat-kral-iran-e-vyrhyt-na-kopieto-na-svetovniia-terorizym-2025018

Силите, управляващи в Иран, представляват "върха на копието на световния тероризъм", заяви саудитският крал Салман, цитиран от Ройтерс и Франс прес, в реч по време на посещението на американския президент Доналд Тръмп в Рияд.
 
"Наша

Швеция е новият световен крал на хокея на лед

http://offnews.bg/news/n_1/n_656163.html

Швеция спечели за десети път световната титла по хокей на лед за мъже, след като във финала в Кьолн на шампионата във Франция и Германия се наложи с 3:1 след изпълнение на дузпи над считания за абсолютен фаворит тим на Канада. Резултатът бе открит в края на втората третина, когато Виктор Хедман пробва да изчисти шайбата, но тя подскочи няколко пъти по леда и за нещастие на вратаря на Канада Пикард премина между краката му, за да се озове в мрежата. Само две минути след началото на третата част обаче Райън О'Райли възстанови равенството за 1:1. До края на редовното време и в продължението играта бе на много висока скорост, но нов гол не падна и това наложи изпълнението на дузпи. При тях вратарят на "трите корони" Хенрик Лундквист се отличи, спасявайки ударите на Нейтън Маккинън, Брейдън Пойнт и Мач Марнър, а веднъж и гредата помогна след шута на Райън О'Райли. Победните попадения за шведския тим пък реализираха Никлас Бакстрьом и Оливер Екман-Ларсон. Така Швеция спечели световната титла за пръв път след 2013 година, докато Канада пропусна да се изравни на върха с Русия с по най-много спечелени световни титли. "Сборная" има 27, докато "кленовите листа" са втори с 26. Чехия има 12, докато Швеция е на четвърто място във вечната класация с 10. По-рано бронзовите медали бяха спечелени от тима на Русия, който надигра Финландия с 5:3 в малкия финал.

Иконата на Света Богородица в Рилския манастир лекува болести и пази от грях

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6224390

Иконата на Света Богородица в Рилския манастир лекува болести и пази от гряхВ „Чудотворните икони на България” ще откриете двайсет и четири от чудодейните икони по нашите земи. Ще прочетете историята на всяка една от тях – къде се намира, кога е създадена, какво лекува, къде може да й се поклоните днес! Книгата съдържа и молитвите, които българинът отправя към светците и които всеки трябва да знае днес.

Майките също сънуват

http://offnews.bg/news/n_1/n_656162.html

Автор: Ина Зарева Първо се докосваш до мама. После цял живот се бориш да се отскубнеш от прегръдката й. Накрая единственото, което искаш, е да се гушнеш в нея завинаги. А тя тъкмо е пуснала бебешката лъжичка, с която те е хранила и хваща друга, за да нахрани собствената си майка. Тази щафета продължава в мъчителна, педантична последователност и хилядите психологически анализи, стотиците филми и книги по темата не стигат и не стигат, за да обяснят как, защо и какво да правим после... Какъвто и да си, каквото и да постигаш, както и да живееш, животът ти неизменно балансира върху…

Кралят на Саудитска Арабия: Иран стои начело на глобалния тероризъм

https://www.24chasa.bg/novini/article/6234660

Кралят на Саудитска Арабия: Иран стои начело на глобалния тероризъмКралят на Саудитска Арабия Салман бин Абдулазиз заяви, че правителството на Иран представлява „върха на копието“ на глобалния тероризъм, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. „Отговорността ни пред бог, народа ни и целия свят е да се изправим обединени в борбата срещу силите на злото и екстремизма, където и да са те.

Президентът на САЩ Хари Труман подписва Доктрината "Труман"

https://www.actualno.com/chronicles/prezidentyt-na-sasht-hari-truman-podpisva-doktrinata-truman-news_612005.html

Доктрината „Труман” е външнополитическа инициатива на САЩ, целяща да възпре разпространението на комунизма в Турция и Гърция. Печелейки подкрепата на Републиканската партия, която е имала мнозинство в Конгреса на САЩ, президентът Хари С. Труман обявява доктрината

Рак на гърлото направил гласа на Вал Килмър неузнаваем

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6231960

Рак на гърлото направил гласа на Вал Килмър неузнаваемХоливудската звезда Вал Килмър за първи път проговори за борбата си с рака на гърлото, след като месеци наред отричаше за болестта. Неочакваното признание дойде в рубриката “Задавайте ми всякакви въпроси” на американския сайт “Редит”. Един от феновете на актьора го попита: “Преди време Майкъл Дъглас каза,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване