Борисов към Мей: Мислите ни са с вас

https://vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-kym-mej-mislite-ni-sa-s-vas-6069446

Няма непосредствена заплаха за България, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов

Борисов към Мей: Нашите мисли са с вас

https://vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-kym-mej-nashite-misli-sa-s-vas-6069446

Няма непосредствена заплаха за България, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов

Гърция и кредиторите не се споразумяха за нов транш спасителен заем

http://www.mediapool.bg/gartsiya-i-kreditorite-ne-se-sporazumyaha-za-nov-transh-spasitelen-zaem-news264208.html

Представители на кредиторите и гръцкото правителство не успяха да постигнат споразумение за следващия транш от спасителен заем от 7 млрд. евро за Атина. Лично председателят на еврогрупата Йерун Дейселблум съобщи новината след заседанието в Брюксел, което завърши след полунощ и на което не бе постигната договорка. Въпросът ще бъде разгледан на следващото заседание, което ще се проведе на 15 юни в Люксенбург. Тогава трябва да бъде завършен втория отчет за направените в Гърция реформ, преди всичко в съкращаването на бюджетните разходи. Засега не е възможно споразумение за облекчаване на дълга, за което Атина настоява.  

Каракачанов: Безспорно в Манчестър става въпрос за терористичен акт, най-вероятно за камикадзе

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237189

Каракачанов: Безспорно в Манчестър става въпрос за терористичен акт, най-вероятно за камикадзеПотенциална заплаха за България няма. Оперативен щаб вече анализира ситуацията. Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред bTV във връзка с атентата в Манчестър. „Това е поредният груб терористичен акт в Европа“, заяви Каракачанов и изказа съболезнованията си към близките на пострадалите и загиналите.

Авария на главен водопровод оставя няколко варненски местности без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=351879

Няколко местности са без вода поради авария на главен водопровод, съобщиха от ВиК-Варна за Moreto.net. Потърпевши от повредата са абонатите в кв."Изгрев", кв."Бриз" и част местност "Сотира". От ВиК-дружеството не се ангажират към този момент със срок за отстраняване на аварията.

Европа е бременна с тероризъм

https://www.actualno.com/cite/evropa-e-bremenna-s-terorizym-news_612808.html

Това заяви експертът по сигурността Славчо Велков пред Нова телевизия. Терористичният акт в Манчестър не е нещо неочаквано за онези, които следят проблематиката, подчерта Велков. И обясни, че атентатът е постигнал целта си - много жертви и паника. Велков добави, че сега най-

САЩ извършиха контратерористична операция срещу база на Ал Кайда в Йемен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237170

САЩ извършиха контратерористична операция срещу база на Ал Кайда в ЙеменВъоръжените сили на САЩ извършиха тази сутрин контратерористична операция срещу база на Ал Кайда в йеменската провинция Мариб и унищожиха седем екстремисти на дъщерната групировка "Ал Кайда на Арабския полуостров" (АКАП), предадоха Ройтерс и ТАСС. За операцията съобщи Централното командване на американските въоръжени сили (Сентком),

След агнешките главички - цветни плакати срещу Лозан Панов (СНИМКИ)

http://clubz.bg/54238-sled_agneshkite_glavichki_cvetni_plakati_sreshtu_lozan_panov_snimki

Неизвестни граждани продължават с видимо скъпата си кампания срещу Лозан Панов, която досущ съвпада с писанията на кафявите медии и артикулираното от главния прокурор Цацаров, премиера Бойко Борисов и пр.

След като преди две седмици на заседание на пленума на ВСС момчета с фитнес фигури и отрязани кървави агнешки главички посрещнаха мълчаливо Панов, днес ул. "Позитано" потъна в цветни луксозни плакати на съдия № 1.

На тях той е наречен "съдия на олигархията" и са изобразени бизнесмените Иво Прокопиев, Цветан Василев, Сашо Дончев и Огнян Донев плюс политика Христо Иванов (макар да не е известно с какво съдията е "техен", след като никога не е гледал дела, свързани с някой от тях, б.р.).

Това по едно съвпадение става, когато Панов заговори за "дълбочина" на реформата и апелира да се поставят на масата темите за нови промени в конституцията и Закона за съдебната власт, ограничаващи властта на главния прокурор.

Днешният ден е белязан също така от заседание на съдийската колегия на ВСС и предстоящ довечера Марш за европейско правосъдие. 

Събитието се организира от инициативата "Правосъдие за всеки" и други граждански организации.

В интервю пред един от верните вестници на корпулентните кръгове в неделя Сотир Цацаров не пропусна да заклейми Панов за това, че е излязъл "с тогите" на стълбите на Съдебната палата и за речта му "Не на страха".

"Спонтанните" граждански акции срещу Панов стартираха от движението "План Б", в което около 20-годишни - меко казано - немногословни момчета излизаха с обидни плакати срещу него пред ВСС. И яростно защитаваха Цацаров, разбира се... После се оказа, че единствената разпознаваема от движението - лидерката Любена Павлова, взе, че се ожени за Петьо Еврото.

Последният е следовател, когото Цацаров бранеше да не получи дисциплинарно уволнение, командирован едно време от столичното следствие в НСлС, за да работи по няколко внимателно подбрани разследвания - като това за хонорара на Ахмед Доган за "Цанков камък", срещу издателите на "Труд" и "24 часа" Донев и Павлов, както и свързаната с Цветан Василев поръчка за модернизацията на армията, известно като мрежата "Странджа 2".

"Черно море Тича“ загуби първия мач за бронза срещу „Рилски“

http://www.moreto.net/novini.php?n=351878

Рилски спортист поведе в битката на Черно море Тича за бронзовите отличия в НБЛ, съобщава Bgbasket.com. Пред собствената си публика в Самоков, играчите на Людмил Хаджисотиров - Удо надиграха със 102-82 варненци в мач №1 от плейофната серия.

Двама министри увериха, че заплаха за България няма след взрива в Манчестър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/05/23/2976042_dvama_ministri_uveriha_che_zaplaha_za_bulgariia_niama/?ref=rss


Министърът на вътрешните работи Валентни Радев и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов увериха, че към момента няма заплаха за България след случилото се снощи в Манчестър.

В 8 часа тази сутрин е свикан национален оперативен щаб, който обсъжда и анализира ситуацията, проверяват се мерките за сигурност, съобщи Каракачанов в ефира на БиТиВи. Той уточни, че това се прави при всеки подобен случай и е с превантивна цел.

Пред БНТ...

За Симеон Сакса, японците, посланиците - изобщо за силикона

http://pogled.info/bulgarski/za-simeon-saksa-yapontsite-poslanitsite-izobshto-za-silikona.86063

/Поглед.инфо/ И Емил Кошлуков се загрижил за телевизионната публицистика. Има основания, разбира се. Щеше да е по-добре обаче, ако не участваше толкова често в слабоумни предавания – заедно със силиконови мадами и глави. Негова си работа. Загрижил се също, дали Киро Японеца е „редовен“ бизнесмен. Ами, Костов, примерно, редовен бизнесмен ли е? Ами, Симеон – който два пъти си взе едни и същи гори? Ами, всички останали политически бизнесмени/Мародери?

Свиква се Националния оперативен щаб след атентата в Манчестър

http://www.cross.bg/ministur-karakachanov-nyama-1543779.html

/КРОСС/ "Свиквам Националния оперативен щаб, за да оценим обстановката у нас след атентата в Манчестър". Това съобщи пред БНТ министърът на външните работи Валентин Радев. Той уточни, че това се прави при подобни случаи. На заседанието ще се обсъди дали да бъде завишена степента на готовност и дали да се увеличи охраната на стратегически обекти като летища, гари и пристанища. Вътрешният министър уточни, че към момента няма пряка заплаха за страната ни. "Потенциална заплаха за България няма. Оперативен щаб вече анализира ситуацията". Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред bTV. „Това е поредният груб терористичен акт в Европа", заяви Каракачанов и изказа съболезнованията си към близките на пострадалите и загиналите. „Безспорно става въпрос за терористичен акт и най-вероятно става въпрос за камикадзе. Няма пострадали български граждани. Още от ранни зори държим контакт с Борисов и вътрешния министър Валентин Радев. "Събрали сме Националния оперативен щаб според Закона за противодействие на тероризма, за да се анализира ситуацията. Непосредствена заплаха за България няма", обясни Каракачанов.  

Свежи и лесни идеи за маникюр

https://www.actualno.com/curious/sveji-i-lesni-idei-za-manikur-news_612768.html

Пролетно-летният сезон е най-подходящият, когато става въпрос за експериментиране с визията ни. Ако искате да разнообразите маникюра си и да си направите нещо по-закачливо, ви предлагаме няколко подходящи идеи. Жълто Лакирането на основата на нокътя ви в жълто е жизнерадо

Белият дом поема курс към "погасяване на дълговете на Америка"

http://www.investor.bg/sasht/337/a/beliiat-dom-poema-kurs-kym-pogasiavane-na-dylgovete-na-amerika-239865/

Администрацията на Доналд Тръмп внесе за разглеждане в Конгреса проекта за федерален бюджет за идната година

На Острова преустановиха предизборната кампания заради нападението в Манчестър

http://offnews.bg/news/n_1/n_656272.html

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей и основният опозиционен лидер Джереми Корбин от Лейбъристката партия постигнаха съгласие за преустановяване на предизборната кампания „до второ нареждане“, след като в Манчестър бе извършено нападение, третирано от властите като терористично, предава AFP. Корбин заяви, че е разговарял с консервативния лидер Мей. Двамата са съгласни националната кампания за предстоящия на 8 юни вот да бъде прекратена на този етап. У нас бе свикан и Националният оперативен щаб, за да бъде оценена ситуацията на Острова. 19 са загиналите, а десетки са ранените при взрива снощи, който избухна на концерт на певицата Ариана Гранде в Манчестър. Властите разследват терористично нападение, към момента няма заподозрян или задържани.

Гризман даде надежда на Манчестър Юнайтед

http://offnews.bg/news/n_1/n_656270.html

Една от най-горещите трансферни цели на лятото Антоан Гризман призна за първи път в ефир за вероятен трансфер в Манчестър Юнайтед. Той не скри за контакти между англичаните и Атлетико Мадрид. "Мисля, че решението за бъдещето ми ще се вземе в следващите няколко седмици. Манчестър Юнайтед? Възможно е. От 1 до 10, може би 6", заяви Гризман в ефира на Quotidien, попитан какви са шансовете. В договора на Гризман с Атлетико до 2021 г. има освобождаваща клауза в размер на 100 милиона паунда. За Юнайтед парите не са особен проблем.  През този сезон футболистът отбеляза 26 гола в 53 мача за "дюшекчиите". Той беше класиран под номер 3 в света за миналата година след Роналдо и Меси. Гризман няма бърза работа, тъй като се чувства идеално в Атлетико. Явно французинът изчаква дали Юнайтед ще се класира за Шампионската лига в сряда, когато среща Аякс във финала на Лига Европа. 

Почина по-тежко пострадалият при аварията в "Стомана" в Перник

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237164

Почина по-тежко пострадалият при аварията в "Стомана" в ПерникПострадалият при аварията в "Стомана Индъстри" шлосер Иван Стефанов е починал вчера в УМБАЛСМ "Пирогов", съобщиха от дружеството. Мъжът получи над 70 процента изгаряния при експлозия в Трета електропещ на 18 май. Той бе транспортиран веднага в столичната болница,но лекарите не успяха да се преборят за живота му.

МВР след Манчестър: Заплахата за България е трета степен - ниска

http://clubz.bg/54237-mvr_sled_manchestyr_zaplahata_za_bylgariq_e_treta_stepen_niska

В Министерството на вътрешните работи се проведе заседание на Националния оперативен щаб, ръководен от министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Изготвени са анализ и оценка на рисковете, включително оценка на заплахата от терористичен акт по доклад на службите, допълват от вътрешното министерство.

Оценката е, че към момента няма непосредствена заплаха за страната ни.

Потвърдено е нивото на заплаха по чл.19 от Закона за противодействие на тероризма – трето ниво (ниско).

Потвърдено е нивото на готовност по чл. 20 от Закона за противодействие на тероризма – „зелена степен“ – постоянна готовност, и „жълта степен“ – за службите, както и по отношение на транспортната инфраструктура. Предприети са мерки за осигуряване на засилено полицейско присъствие на местата с висока посещаемост от граждани.

Информация за решенията на щаба ще бъде изпратена официално на президента на Република България, на министър-председателя и на председателя на Народното събрание, допълват от вътрешното министерство.

Властта: Към момента няма заплаха за страната ни

http://www.mediapool.bg/vlastta-kam-momenta-nyama-zaplaha-za-stranata-ni-news264207.html

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев смятат, че към момента няма заплаха за България след теориристичния акт в Манчестър от нощта срещу вторник, при който загинаха най-малко 19 души и 50 бяха ранени. В 8 часа тази сутрин е свикан национален оперативен щаб, който обсъжда и анализира ситуацията, проверяват се мерките за сигурност, каза Каракачанов пред бТВ. Той уточни, че това се прави при всеки подобен случай и е с превантивна цел. Пред БНТ вътрешният министър Радев съобщи, че на заседанието ще се обсъди дали да бъде завишена степента на готовност и дали да се увеличи охраната на стратегически обекти като летища, гари и пристанища в България. Междувременно в профила си в социалната мрежа Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов изрази своите съболезнования към близките на загиналите и пострадалите от терористичния акт. "Вярвам, че с общите усилия на британските органи в сътрудничество с правителствата на съюзническите и партньорски държави ще бъдат разкрити извършителите на този чудовищен акт и те ще понесат заслуженото си наказание", пише Борисов в съболезнователния адрес до британския премиер Тереза Мей. Българският премиер пожела успех на компетентните органи във Великобритания в разкриването на извършителите на атаката. "Нашите мисли са с мъката и ужаса, изживяван в този момент от народа на Обединеното кралство", посочва Борисов. От външно министерство уточниха, че към момента няма данни за пострадали българи при терористичната атака. Позиция изрази и външният министър Екатерина Захариева. “Осъждам категорично подбудителите, организаторите и извършителите на терористичния акт в английския град Манчестър. За мен е недопустимо да бъде използвана каквато и да е форма на насилие, като инструмент за постигане на политически, икономически или идеологически цели. Съдействаме на британските власти с необходимата им информация за разкриването на извършителите и наказването на виновниците”, написа Захариева във Фейсбук. "Към момента посолството ни в Лондон няма данни за пострадали българи, но продължаваме да работим активно с нашите граждани и властите на Острова чрез щаба за извънредни ситуации, задействан в мисията ни”, допълва тя. “Поднасям дълбоките си съболезнования на всички жертви на терористичното нападение, както и на техните близки. Скърбя заедно с британския народ и вярвам, че терористите ще получат справедливост, за да получат и душите на жертвите покой", пише още Захариева.  

Борисов нарече атаката в Манчестър "чудовищен акт" и поднесе съболезнования

http://www.mediapool.bg/borisov-nareche-atakata-v-manchestar-chudovishten-akt-i-podnese-saboleznovaniya-news264207.html

Министър-председателят Бойко Борисов изрази своите съболезнования към близките на загиналите и пострадалите от терористичния акт, извършен в нощта срещу вторник по време на концерт на американската поп-певица Ариана Гранде в английския град Манчестър. При атентата загинаха най-малко 19 души, а ранените са поне 50. "Вярвам, че с общите усилия на британските органи в сътрудничество с правителствата на съюзническите и партньорски държави ще бъдат разкрити извършителите на този чудовищен акт и те ще понесат заслуженото си наказание", пише Борисов в съболезнователния адрес до британския премиер Тереза Мей. Българският премиер пожела успех на компетентните органи във Великобритания в разкриването на извършителите на атаката. "Нашите мисли са с мъката и ужаса, изживяван в този момент от народа на Обединеното кралство", посочва Борисов. От външно министерство уточниха, че към момента няма данни за пострадали българи при терористичната атака.

Конкурсът „Мисли зелено“ 2017 на „Кроношпан“ вече има своите победители

//dariknews.bg/regioni/burgas/konkursyt-misli-zeleno-2017-na-kronoshpan-veche-ima-svoite-pobediteli-2025383

Конкурсът „Мисли зелено“ 2017  избра трите най-впечатляващи проекта, създадени от бургаски ученици.
 
Това бяха предложенията на малките иноватори от ОУ „Васил Априлов“, НБУ „Михаил Лъкатник“ и ОУ „Братя Миладинови“
 
Възпитаниците на ОУ „Васил Априлов“ представиха своя

Ст. комисар Ялчън Расим поздрави абитуриентите

//dariknews.bg/regioni/shumen/st.-komisar-ialchyn-rasim-pozdravi-abiturientite-2025385

Директор на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим поздрави абитуриентите в областта.

Уважаеми абитуриенти!

Приключва един много важен етап от живота ви - раздялата с училищния живот и съучениците. Започва друг, в който ви чакат много нови предизвикателства. Тръгнете по

Ученици дариха средства за спасяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

//dariknews.bg/regioni/sliven/uchenici-dariha-sredstva-za-spasiavane-na-pametnika-na-shesti-artilerijski-polk-v-sliven-2025337

432 лева от продажбата на билети за постановката "Отвъд мечтаното"  дариха учениците от театър "Класика" при ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" Сливен за спасяване на паметника на Шести артилерийски полк. Талантливите възпитаници на езиковата гимназия изиграха представлението в зала "Сливен" . Те разсмиваха и

Блъснаха пешеходка до Казанлък

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/blysnaha-peshehodka-do-kazanlyk-2025384

81-годишна пешеходка пострада при катастрофа. Инцидентът е станал на около 100 мерта преди Казанлък.

Лек автомобил "Сеат", управляван от 26-годишен мъж е блъснал внезапно излязлата на пътното платно жена. В следствие на удара пешеходката е получила фрактура на таза и охлузни рани на

Окончателно: Йоан Матев остава в ареста

//dariknews.bg/novini/bylgariia/okonchatelno-ioan-matev-ostava-v-aresta-2025386

Йоан Матев, който е обвинен за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, окончателно остава в ареста. Това реши Софийският апелативен съд в отсъствието на обвиняемия. Магистратите не уважиха искането на защитата Матев да бъде пуснат под

Предлагат промени в Наредбата за символите, празниците, почетните знаци и награди на Плевен

//dariknews.bg/regioni/pleven/predlagat-promeni-v-naredbata-za-simvolite-praznicite-pochetnite-znaci-i-nagradi-na-pleven-2025388

Предложение за промяна на Наредба №11 за символите, празниците, почетните знаци и награди на Плевен обсъди на свое заседание Постоянната комисия по култура, вероизповедания и международна дейност към Общински съвет - Плевен с председател Петя Василева. Освен членовете на комисията, на заседанието п

Започват проверки на санираните сгради

http://www.mediapool.bg/zapochvat-proverki-na-saniranite-sgradi-news264206.html

В Мездра във вторник започват проверките на жилищните сгради, които бяха санирани по Националната програма за енергийна ефективност, съобщава БНТ. Министърът на регионалното развитие Николай Нанков ги разпореди, след като бяха получени сигнали за проблеми при изпълнението им. С цел повишаване на контрола върху избраните изпълнители по програмата, министър Нанков изпратил писмо до общинските и областните администрации за периодични проверки на вече завършените обекти. Според препоръките изпълнителите трябва да отстранят констатираните дефекти за своя сметка.  До проверките се стигна, след като още при първите дъждове някои от реновираните сгради протекоха, заради лошо изпълнение.

Валентин Радев: Свиквам Националния оперативен щаб, за да оценим обстановката у нас след атентата в Манчестър

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237136

Валентин Радев: Свиквам Националния оперативен щаб, за да оценим обстановката у нас след атентата в МанчестърСвиквам Националния оперативен щаб, за да оценим обстановката у нас след атентата в Манчестър. Това съобщи пред БНТ министърът на външните работи Валентин Радев. Той уточни, че това се прави при подобни случаи. На заседанието ще се обсъди дали да бъде завишена степента на готовност и дали да се увеличи охраната на стратегически обекти като летища,

Външно свиква оперативен щаб заради нападението в Манчестър

http://offnews.bg/news/n_1/n_656271.html

Свиквам Националния оперативен щаб, за да оценим обстановката у нас след атентата в Манчестър. Това съобщи пред БНТ министърът на външните работи Валентин Радев. Той уточни, че това се прави при подобни случаи. На заседанието ще се обсъди дали да бъде завишена степента на готовност и дали да се увеличи охраната на стратегически обекти като летища, гари и пристанища. Вътрешният министър уточни, че към момента няма пряка заплаха за страната ни. Полицията в Манчестър публикува номер на гореща телефонна линия за сигнали от граждани, чиито близки може да са били засегнати при нападението в концертна зала Манчестър Арена през нощта на 22 май. При избиране от Обединеното кралство: 0161 856 9400, а при избиране от България: 00 44 161 856 9400. 19 са загиналите, а десетки са ранените при взрива снощи, който избухна на концерт на певицата Ариана Гранде в Манчестър. Властите разследват терористично нападение, към момента няма заподозрян или задържани.

10 км колона от товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237130

10 км колона от товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево”

На българо-турската граница се е образувала 10 км колона от товарни автомобили на изход от страната при ГКПП „Капитан Андреево”. Това съобщиха от пресцентъра на ГД „Гранична полиция”. На българо-румънската граница на ГКПП „Дунав мост” – Видин има 2 км колона от товарни автомобили на изход от страната.

Системата за гласуване - един от трите капана за вота за нов съдебен съвет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/05/23/2976011_sistemata_za_glasuvane_-_edin_ot_trite_kapana_za_vota/?ref=rss


Нововъведената система за електронно гласуване, чрез която за първи път магистратите ще могат пряко и дистанционно да изберат свои представители в новия съдебен съвет, изборите за който вече са в ход, не е проверена от външни специалисти и няма гаранции доколкото анонимността на вота ще бъде гарантирана.

Това са опасенията на специалисти и на Българския институт за правни инициативи (БИПИ), които наскоро представиха данни за това кой е предпочитаният начин на гласуване на...

Лиляна Павлова: Борбата с тероризма трябва да ни обедини

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237120

Лиляна Павлова: Борбата с тероризма трябва да ни обединиПърво искам да изкажа съболезнования на близките на загиналите и пострадалите, както и на целия народ на Обединеното кралство. Това е варварски акт. Борбата с тероризма трябва да ни обедини. Трябва да бъдат разкрити извършитетели и да понесат най-тежкото наказание. Това каза министърът за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018г.

Крьонке няма намерение да продава акциите си в "Арсенал"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/05/23/2976045_kryonke_niama_namerenie_da_prodava_akciite_si_v_arsenal/?ref=rss


Мажоритарният собственик на "Арсенал" Стан Крьонке заяви, че акциите му "не се и никога не са се продавали". Изказването му дойде чрез официално обръщение на компанията му Sports and Entertainment в дните след предложението на Алишер Усманов.

Руският бизнесмен поиска да получи пълния контрол над "Арсенал" срещу 1 млрд. паунда.

В обръщението си Крьонке изтъква, че е "отдаден, дългосрочен инвеститор" в...

Арабисти: Европа е бременна с тероризъм (обновена)

http://www.cross.bg/hora-komentira-evropa-1543778.html

/КРОСС/  „Това е касапница. Това са хора, които нямат морал и съвест", коментира арабистът Владимир Чуков пред БНТ. Според него това са хора, които или искат да си отмъстят и да разтърсят целия свят. "Има изключителна пестеливост от страна на британските власти. Всеки един аргумент и изявление са много добре премерени. На този етап можем да разполагаме само с информацията, която изтича по медиите. Дали става въпрос за нахлуване в публичното пространство на британците, или има една друга писта, по която трябва да се работи. Това е буквално преди 4 години - беше заклан един британски военнослужещ в Лондон от двама британци от нигерийски произход. В неговия роден град Манчестър има издигнат мемориал, който се превръща в място за поклонение. Двамата терористи бяха осъдени до живот на затвор. Тяхната молба за намаляване на присъдата беше отхвърлена. Така, че това е една от възможните писти, които биха дали някаква светлина защо точно в Манчестър",  добави той.  „Европа е бременна с тероризъм. Тя сама си отглежда терористи. Тези хора са родени, живеят и учат в Европа" коментира Славчо Велков, водещ експерт по антитероризъм. „Ставаме свидетели на тежък терористичен атентат. Това обаче не е нещо неочаквано", каза той. Според него фактът, че заседава комитета COBRA, показва колко е сериозно положението. Той очаква да бъде обявена първа степен на тревога в страната

23 май - Световен ден на кръводарителя

http://www.moreto.net/novini.php?n=351877

23 май отбелязваме Световния ден на кръводарителя. Кръводаряването е доброволно предоставяне на определено количество от собствената кръв с цел спасяване на човешки живот. Още от древността хората са проявявали нескрит интерес към кръвта, но едва към 18 век се осъществява кръвопреливане.

ЕС готов за преговорите по Брекзит

http://www.cross.bg/brekzit-velikobritaniya-barnie-1543777.html

/КРОСС/ Готови сме за преговорите по Брекзит. В това увери главният преговарящ за ЕС Мишел Барние, бивш еврокомисар и външен министър на Франция. По думите му, Съюзът е започнал подготовката още след като е станал ясен желаният курс от Лондон. Затова е и добре подготвен. Барние предупреди за тежки последсвтвия, ако не се стигне до сделка и отсече, че това за него не е възможно. Така отговори той на британския министър за Брекзит Дейвид Дейвис, който предупреди през уикенда, че Лондон може да се отдръпне от преговорите, ако Брюксел настоява за сметка по развода в размер на 100 млрд. евро. Преговорите започват на 19 юни, 11 дни след предсрочните парламентрни избори във Великобритания. Това се случва година след референдума, на който по-голямата част от британските гласоподатели избраха Брекзит. Външните министри на Европейския съюз вчера единодушно дадоха на Барние зелена светлина да започне, както те предупредиха, "много трудните" преговори с Великобритания за излизането ѝ от Общността. Двете преговарящи страни вече са в конфликт във връзка с основни въпроси, включително относно разходите за излизането на Великобритания.  

За да не стане като в Македония

http://pogled.info/svetoven/za-da-ne-stane-kato-v-makedoniya.86062

/Поглед.инфо/ Изненадващо, но е факт, че напоследък зачестиха становищата на наши експерти и анализатори, които сякаш в хор и без повече увъртане заявяват, че не само обществото ни е опасно разделено, не само има пропаст между него и т.н. политически елит, но и че институциите в държавата ни не са в състояние да формулират и консолидират единна национална позиция в областта на външната политика например.

Кой е най-най-най във випуск 2017 на НАТФИЗ

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6236479

Кой е най-най-най във випуск 2017 на НАТФИЗ Днес от 10 ч в учебния театър на НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, ще се състои тържествената церемония по дипломирането на випуск 2017-а. 130 абсолвенти - 11 от които отличници с успех над 5,80, ще преминат по червения килим. Всички те ще получат своите дипломи от ректора на академията - проф. д-р Станислав Семерджиев и от деканите на факултетите.

Съветът за сигурност осъди ракетния тест на Северна Корея

http://www.cross.bg/severna-koreya-raketata-1543776.html

/КРОСС/ Съветът за сигурност на ООН осъди последния ракетен тест на Северна Корея, предават световните информационни агенции. Очакваше се тази нощ да се проведе заседанието, насрочено след неделното изстрелване на ракетата. Документът бе приет единодушно от страните-членки, включително и от Китай - един от основните съюзници на КНДР. Действията на Северна Корея се приемат като предизвикателство в региона. Пхенян бе заплашен с налагане на допълнителни санкции. Северна Корея обяви, че успешно е тествала балистична ракета със среден обсег на действие, за да потвърди издръжливостта на бойната глава на ракетата. Това показва по-нататъшен напредък в способността да удари позиции на САЩ. Севернокорейската агенция KCNA съобщи, че лидерът Ким Чен-ун е наблюдавал опита, който също е потвърдил функционирането на двигателя с твърдо гориво на ракетата "Пуккиксон-2". Вождът е наредил разгръщането й в полеви действия. Пхенян извърши предишния си опит с балистична ракета преди седмица. Северна Корея отхвърли всички призиви да обуздае своите ядрени и ракетни програми, дори от Китай - единственият й голям съюзник, заявявайки, че оръжията са необходими за легитимна самозащита.  

До всички, които ми обърнаха гръб

https://www.actualno.com/curious/do-vsichki-koito-mi-obyrnaha-gryb-news_612763.html

Това е за всички, които ме изоставиха, които обърнаха гръб на любовта ми. Благодаря ви! Не, не ви се сърдя, няма за какво! Беше ми тежко, страдах, плаках, събирах парчетата от разбитото си сърце дълго време, но въпреки всичко съм добре. Много съм добре! Благодаря ви, че не остан

Френски разкош в Peugeot 3008 (тест драйв)

https://vesti.bg/tehnologii/avtomobili/frenski-razkosh-v-peugeot-3008-test-drajv-6069438

Изключителен дизайн отвън, прекрасен интериор вътре, супер дизел и меко пътно поведение, това са качествата, които извоюваха на 3008 отличието „Автомобил на годината в Европа”. Уверявам се, че е било абсолютно заслужено.

Дрон се разби в зрител на стадион (ВИДЕО)

http://clubz.bg/54236-dron_se_razbi_v_zritel_na_stadion_video

Често срещано мнение е, че дроновете са опасни - заради слабите си батерии често могат да паднат върху хора.

Поради тази причина Федералната администрация на авиацията в САЩ е забранила полета на дрон в радиус от 35 мили или 56 км около стадион. Не всеки обаче спазва забраната.

Това става видно на бейзболния мач в неделя в Сан Диего, Калифорния, по време на който дрон пада и се разбива в зрителите. Добрата новина е, че човекът, в когото машинката с 4 перки се удря, не е пострадал сериозно. Евентуален удар в главата от дрон обаче би бил изключителон опасен или смъртоносен, особено ако устройството е от по-големите.

Заради това е и забраната.

"Имаме дрон, който лети над седалките точно в момента, минава зад пейките на "Даймъндбек" на трета база", казва коментаторът. Партньорът му зад микрофона се шегува: "Сигурен съм, че руснаците имат нещо общо с това."

В момента повечето дронове имат батерии за полет от 30 минути до два часа, като последното е рядкост. Затова често е трудно да се прецени кога свършва енергията и опасността да падне на неподходящо място е сериозна.

Често след подобни случаи се надига вълна от критики срещу дроновете и призиви за затягане на регулацията. Те обаче могат да навредят много на тепърва прохождащия бизнес с доставки на летящите апаратчета.

Едно от решенията е затворени ротори и омекотавяне по ръбовете на дрона, но след определено тегло и това не би помогнало. По-добри батерии също няма да елиминират проблема - по всичко личи, че трябва да разчитаме не само на технологията, но и на здравия си разум.

Реакциите в България след атентата в Манчестър

//dariknews.bg/novini/sviat/reakciite-v-bylgariia-sled-atentata-v-manchestyr-2025371

Държавният глава Румен Радев изпрати днес съболезнователно писмо до кралицата на Обединеното кралство Елизабет Втора по повод атентата в град Манчестър, при който загинаха десетки граждани, а много други бяха ранени. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Мониторингов доклад за 2017 г. ще проследи развитието на социалните услуги в Област Плевен

//dariknews.bg/regioni/pleven/monitoringov-doklad-za-2017-g.-shte-prosledi-razvitieto-na-socialnite-uslugi-v-oblast-pleven-2025372

Годишен мониторингов доклад за 2017 година ще проследи развитието на социалните услуги в Област Плевен. Това реши на свое заседание Консултативния съвет по социално подпомагане, председателстван от Областния управител на Област Плевен Мирослав Петров. Мярката е в изпълнение на Първи етап от реализа

Това вече не е на мода

//dariknews.bg/novini/komentar/tova-veche-ne-e-na-moda-2025376

Да се напиеш до безсъзнание беше истинска мода сред германските младежи през последните години. Днешните млади хора обаче не искат да рискуват бъдещето си с алкохолни ексцеси. На почит са дисциплината и пробивността.

През миналата година всеки десети младеж на възраст между 12 и 17 г

Дядо остана без спестявания

//dariknews.bg/regioni/vraca/diado-ostana-bez-spestiavaniia-2025373

85-годишен дядо от Берковица е поредната жертва на телефонните измамници. По думите му, вчера е получил обаждане от мъж на стационарния си телефон, който се представил за медицинско лице и го заблудил, че дъщеря му се нуждае от операция на крака, за която трябва да заплати  5 000 лв. Възрастния мъж

Изгоря „Алфа Ромео“

//dariknews.bg/regioni/vraca/izgoria-alfa-romeo-2025377

Лек автомобил е изгорял при пожар, станал в ранните часове на 22 май, в Монтана. Огънят е лумнал около 7 часа в гараж на улица  "Поп Андрей". След потушаване на пожара е установено, че имотът е собственост на И.И./43 г./ и В.И./40 г./ Намиращата се в гаража кола „Алфа Ромео 156”, с монтанска регист

Полицията засилва мерките за баловете

//dariknews.bg/regioni/shumen/policiiata-zasilva-merkite-za-balovete-2025378

ОДМВР- Шумен въвежда засилени мерки за сигурност и опазване на обществения ред по време на предстоящите абитуриентски тържества и масови прояви, свързани с 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. За да не се допускат инциденти  ще бъде засилен контролът на пътното

Борисов се обяви за разсекретяване на стенограмата за КТБ

//dariknews.bg/novini/bylgariia/borisov-se-obiavi-za-razsekretiavane-na-stenogramata-za-ktb-2025379

Премиерът Бойко Борисов се обяви за разсекретяване на стенограмата от консултациите през 2014 г., свързани с КТБ и ситуацията във финансовия сектор в страната.
 
Становището на Борисов беше публикувано след заявената от президента Румен Радев готовност да разс

Тереза Мей свиква комисия заради атентата в Манчестър, спира предизборната кампания на консерваторите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237116

Тереза Мей свиква комисия заради атентата в Манчестър, спира предизборната кампания на консерваторитеБританската премиерка Тереза Мей обяви, че свиква в 9 ч местно време в Лондон заседание на извънредната правителствена комисия "Кобра" заради снощния взрив на концерта в Манчестър, при който до момента има 19 жертви и около 50 ранени, предаде Ройтерс, цитира БТА. Тя нарече случилото се "ужасен терористичен акт" и каза,

Премиерът изрази съболезнования към близките на загиналите от терористичния акт в Манчестър

http://www.cross.bg/borisov-obedinenoto-organi-1543775.html

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов изразява своите дълбоки съболезнования към близките на загиналите и пострадалите от терористичния акт, извършен снощи в Манчестър. „Вярвам, че с общите усилия на британските органи в сътрудничество с правителствата на съюзническите и партньорски държави ще бъдат разкрити извършителите на този чудовищен акт и те ще понесат заслуженото си наказание", пише Борисов в съболезнователния адрес до британския премиер Тереза Мей. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Българският министър-председател пожелава успех в усилията на компетентните органи на Обединеното кралство в тази трудна ситуация. „Нашите мисли са с мъката и ужаса, изживяван в този момент от народа на Обединеното кралство", посочва премиерът Бойко Борисов.  

Атентатор самоубиец е извършил терористичния акт в Манчестър

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237110

Атентатор самоубиец е извършил терористичния акт в МанчестърАтентатор самоубиец е извършил терористичния акт в Манчестър, това е казал човек от американското разузнаване пред CNN, съобщи кореспондентът на Нова тв в САЩ. В следващите часове трябва да бъде установена самоличността на атентатора. Британските служби действали съвместно с американските си колеги.

Нови обвинения за бивш бразилски президент

https://www.actualno.com/america/novi-obvinenija-za-bivsh-brazilski-prezident-news_612798.html

Федералната прокуратура в Бразилия повдигна нови обвинения за корупция и пране на пари на бившия президент на страната Луис Игнасио Лула де Силва. По данни на телевизия „Глобу” разследването засяга имението, намиращо се в местността Атибая (Сао Пауло). Следователите

Борисов нарече атаката в Манчестър "чудовищен акт"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/05/23/2976034_borisov_nareche_atakata_v_manchestur_chudovishten_akt/?ref=rss


Министър-председателят Бойко Борисов изрази своите съболезнования към близките на загиналите и пострадалите от терористичния акт, извършен снощи по време на концерт на американската поп-певица Ариана Гранде в английския град Манчестър. При атентата загинаха най-малко 19 души, а ранените са поне 50.

"Вярвам, че с общите усилия на британските органи в сътрудничество с правителствата на съюзническите и партньорски държави ще бъдат разкрити извършителите на този...

Красимир Каракачанов: Непосредствена заплаха за България няма

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237115

Красимир Каракачанов: Непосредствена заплаха за България нямаЗа жалост този път в Манчестър загинаха главно младежи и девойки на 13 до 18 години. Почеркът е познат от други атентати. Най-вероятно става дума за камикадзе, защото има и много ранени от осколки. В 8 ч бе събран националния оперативен щаб, за да се анализира ситуацията. Непостедствена заплаха за България няма.

Twitter обмисля платена премиум услуга

http://www.investor.bg/socialni-mreji/454/a/twitter-obmislia-platena-premium-usluga-239861/

Засега обаче няма конкретни завършени идеи и модел, който компанията да пробва

Борисов към Тереза Мей: Вярвам, че виновниците ще понесат заслуженото наказание

http://offnews.bg/news/n_1/n_656269.html

Министър-председателят Бойко Борисов изрази своите дълбоки съболезнования към близките на загиналите и пострадалите от терористичния акт, извършен снощи в Манчестър. „Вярвам, че с общите усилия на британските органи в сътрудничество с правителствата на съюзническите и партньорски държави ще бъдат разкрити извършителите на този чудовищен акт и те ще понесат заслуженото си наказание“, пише Борисов в съболезнователния адрес до британския премиер Тереза Мей. Българският министър-председател пожела успех в усилията на компетентните органи на Обединеното кралство в тази трудна ситуация. „Нашите мисли са с мъката и ужаса, изживяван в този момент от народа на Обединеното кралство“, посочва премиерът Бойко Борисов.

Таз пътека във душите грей

http://clubz.bg/54235-taz_pyteka_vyv_dushite_grej

Пешеходната пътека на едно от ключовите места в центъра на София грейна тази сутрин, нарисувана с кирилицата и глаголицата в навечерието на Деня на българската просвета и на славянската писменост. От днес ще пресичаме булеварда край Ректората тържествено, като по „червен килим“ към едно особено специално за българската духовност събитие: 24 май. Инициативата е на историка Емил Джасим, учител в 18-то СУ „Уилям Гладстон“.

Джасим нарича 24 май „моя национален празник“ и „истинския национален празник“. А преобразената пешеходна пътека до Ректората – своя мечта.

„И нека никой никога не забравя, че именно ние, българите, сме дали и буквите, и писмения език на всички славяни. И нека никой не си помисля, че може да развее друго знаме, освен българското на точно този празник“, написа Емил Джасим във Фейсбук часове след среднощното рисуване.

Ето какво сподели в социалните мрежи авторът на този впечатляващ жест:

„Това е пешеходната пътека, която свързва градинката с паметника на св. Климент Охридски и Художествената академия от едната страна на бул. „Васил Левски“ с Ректората на Софийския университет, Народната библиотека и паметника на светите равноапостолни братя Кирил и Методий. Тя е особено средоточие на българския дух и българската духовност. Свързва карето на Народното събрание, катедралния български храм „Св. Александър Невски“ и школата на художниците със средищата на науката и познанието – Библиотеката и Университета. И пресича булеварда, кръстен на Апостола на свободата.

През нея минават най-много столичани и гости на столицата всекидневно. По нея хиляди млади българи всеки ден вървят напред, към науката, която „във душите грей“. От тази нощ тази пешеходна пътека е изписана с кирилицата и глаголицата. Това е подаръкът, който заедно със Столична община правя на нашите съграждани и на гостите на града ни. Това е подаръкът за 24 май – Ден на българската култура и писменост. И моят национален празник.

Това е поредното доказателство, че когато мислим за България, политическите различия могат да бъдат загърбени. Отне ни цялата нощ, прибрах се току-що и съм напълно изтощен… Но щастлив и в очакване на #24тиМайИстинскиятНационаленПразник!

Честит празник!

#РодолюбиеСъдържаЛюбов
#ЕднаМечтаПо_Малко
#РазличнитеПешеходниПътеки
#НапредНаукатаЕСллънце

P.S. И нека никой никога не забравя, че именно ние, българите, сме дали и буквите, и писмения език на всички славяни. И нека никой не си помисля, че може да развее друго знаме, освен българското на точно този празник.“

 

 

Площад Славейков.

Борисов: Вярвам, че ще бъдат разкрити извършителите на атентата в Манчестър

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237106

Борисов: Вярвам, че ще бъдат разкрити извършителите на атентата в МанчестърМинистър-председателят Бойко Борисов изразява своите дълбоки съболезнования към близките на загиналите и пострадалите от терористичния акт, извършен снощи в Манчестър. „Вярвам, че с общите усилия на британските органи в сътрудничество с правителствата на съюзническите и партньорски държави ще бъдат разкрити извършителите на този чудовищен акт и те

Тръмп: Никога не съм споменавал думата "Израел" пред Лавров (ВИДЕО)

http://clubz.bg/54234-trymp_nikoga_ne_sym_spomenaval_dumata_izrael_pred_lavrov_video

"Никога не съм споменавал думата или името "Израел". Никога не съм я споменавал."

Това заяви американският президент Доналд Тръмп пред журналисти в началото на срещата си с израелския премиер Бенямин Нетаняху. И го повтори няколко пъти. 

 

 

Тръмп пристигна вчера на двудневна визита в Израел. И оттам предупреди Иран да спре да финансира тероризма.

Поводът за думите му бяха обвиненията срещу него, отправени след срещата му в Белия дом с руския външен министър Сергей Лавров на 10 май. Първо в. "Вашингтон пост" писа, че президентът на САЩ предал на госта си свръхсекретна информация. По-късно бе съобщено, че тези данни били получени от израелски източник.

Доналд Тръмп стана първият действащ президент на САЩ, който посети Стената на плача. Тя се намира в Източен Ерусалим, окупиран от Израел преди 50 години и по тази причина градът не е признат от международната общност за неделима столица на еврейската държава.

Днес Тръмп ще се срещне на Западния бряг на река Йордан с палестинския президент Махмуд Абас. Още вчера палестинци протестираха там срещу президента на САЩ, като гориха плашила с лика му.

19 загинали и над 50 ранени след бомбен атентат на концерт в Манчестър (видео)

http://www.moreto.net/novini.php?n=351876

Взривове са разтърсили концертната зала Manchester Arena в северния английски град Манчестър, предадоха световните информационни агенции. Съобщава се за най-малко 19 загинали и над 50 ранени. Повечето пострадали са с рани от шрапнели.

Полк. Славчо Велков: Европа е бременна с тероризъм

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237104

Полк. Славчо Велков: Европа е бременна с тероризъмЕвропа е бременна с тероризъм, каза депутатът от БСП и експерт по антитероризъм полк. Славно Велков по Нова тв. За съжаление, Европа сама си отглежда терористите, които са израснали, живели и учили тук, добави той. Според него терористичният акт в Манчестър не е изненада за експертите, които следят тематиката. Полк.

Тереза Мей свиква комисията "Кобра" заради атентата Манчестър

http://www.cross.bg/manchestur-roiiters-golyamata-1543774.html

/КРОСС/ Тя нарече случилото се "ужасен терористичен акт" и каза, че нейните мисли са с жертвите и със семействата на всички пострадали. "Ние работим, за да установим всички подробности" на случилото са на голямата покрита зала в Манчестър по време на концерта на американската певица Ариана Гранде, подчерта Мей. БНТ предава, че заради трагедията в Манчестър Мей е прекратила избирателната си кампания за насрочените за 8 юни предсрочни парламентарни избори. "Източник в Консервативната партия каза, че кампанията на премиера за изборите е прекратена", посочва агенцията. Дали това е временна мярка предстои да се разбере. Ужасният инцидент в Манчестър бе осъден от двете главни опозиционни партии - лейбъристката и либералнодемократическата. "Инцидентът в Манчестър е ужасен. Моите мисли са с пострадалите и със сътрудниците на нашите забележителни аварийни служби", каза лейбъристкият лидер Джереми Корбин, цитиран от Ройтерс. А лидерът на либералните демократи Тим Фарън каза, че "това е шокираща и ужасна атака, насочена срещу деца и млади хора, които просто се наслаждаваха на един концерт". Ройтерс припомня, че пред последните дни предизборните анкети отчитат рязко съкращаване на голямата доскоро разлика между консерватори и лейбъристи в полза на първите. По последни данни няма промяна в обявения брой на жертвите и ранените

Никол Кидман и Дъстин Хофман с главни роли в Кан

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/05/23/2976026_nikol_kidman_i_dustin_hofman_s_glavni_roli_v_kan/?ref=rss


Талантливата австралийска актриса Никол Кидман се появи в Кан, за да участва в промоцията на най-новия филм на известния със своя пиетет към абсурда в киното гръцки режисьор Йоргос Лантимос "Убийството на свещения елен". В него тя играе стилна съпруга на сърдечен хирург със смущаващо поведение (в ролята ирландския актьор Колин Фаръл).

Двамата имат две деца: дъщерята Ким и сина Боб. Всички живеят в богато обзаведен дом, но се разхождат в него като роботи....

Никол Кидман и Дъстин Хофман с главни роли в Кан

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/05/23/2976026_nikol_kidman_i_dustin_hofman_s_glavni_roli_v_kan/?ref=rss


Талантливата австралийска актриса Никол Кидман се появи в Кан, за да участва в промоцията на най-новия филм на известния със своя пиетет към абсурда в киното гръцки режисьор Йоргос Лантимос "Убийството на свещения елен". В него тя играе стилна съпруга на сърдечен хирург със смущаващо поведение (в ролята ирландския актьор Колин Фаръл).

Двамата имат две деца: дъщерята Ким и синът Боб. Всички живеят в богато обзаведен дом, но се разхождат в него като роботи....

Гърмен отбелязва с митинг 2 години от сблъсъците с ромите от „Кремиковци“

https://www.24chasa.bg/region/article/6237102

Гърмен отбелязва с митинг 2 години от сблъсъците с ромите от „Кремиковци“
С протестен митинг­шествие тази вечер в Гърмен ще бъдат отбелязани две години от масовите сблъсъци между жители на селото и живеещи в ромския квартал „Кремиковци“, които доведоха до извънредни мерки за сигурност в продължение на повече от месец. Според местното сдружение „Бъдеще за община Гърмен“ нито един от проблемите не е решен, съобщи БНР.

Радост на привърженици на ИДИЛ в социалните мрежи след нападението в Манчестър

http://offnews.bg/news/n_1/n_656268.html

Привърженици на джихадистката организация "Ислямска държава" ликуваха тази сутрин в социалните медии след снощния кървав атентат в Манчестър, предаде Ройтерс. Все още обаче ИД не е поела формално отговорност за касапницата в британския град, при която загинаха 19 души, а около 50 са ранени. В акаунти на ИД в Туитър джихадистите и техните поддръжници си разменят окуражителни приветствия. В някои от тях се призовава подобни атаки да бъдат извършени и другаде в САЩ и Европа. "Изглежда бомбите на британските ВВС над децата на Мосул и Ракка току-що се върнаха и паднаха в Манчестър", писа с явно задоволство един абонат на има Абдул Хак. Източник: БТА

Няма данни за пострадали българи в Манчестър

http://www.cross.bg/bulgari-informatziya-dimitrov-1543773.html

/КРОСС/ До този момент няма данни за пострадали българи при взрива на концерта на Ариана Гранде в Манчестър снощи, обяви в интервю за bTV посланикът ни във Великобритания Константин Димитров. Той вече определен като терористичен акт от премиера Тереза Мей. Димитров уточни, че при информация за засегнати българи посолството има готовност веднага да реагира. Телефонът за връзка е този, пуснат от английското правителство: 01618569400 (при избиране от България: 00 44 161 856 9400), оттам ще подават информация към посолствата. Константин Димитров няма информация колко българи живеят в град Манчестър, във Великобритания живеят около 80 хил. българи. Официалната информация към момента е за 19 загинали и над 50 ранени.  

Как управата в Свиленград убеди хората да изхвърлят разделно

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/05/23/2976008_kak_upravata_v_svilengrad_ubedi_horata_da_izhvurliat/?ref=rss


Преди три години в столичния квартал "Горубляне" започва проект за разделно събиране на отпадъци по модела "от врата до врата". Всяко желеащо да се включи домакинство от района получава безвъзмездно собствена жълта кофа за метал и пластмаса в дома си, а от фирмата за оползотворяване на отпадъка Екопак се наемат безплатно да ги събират два пъти в месеца. Реализацията и ефектът от проекта обаче е "тотална катастрофа" (по думите на предствител на организацията...

Само стари кучета в топ 5 на тениса

http://offnews.bg/news/n_1/n_656267.html

Уникално постижение в световния тенис донесе рожденият ден на Новак Джокович вчера. Сърбинът, който загуби финала в Рим, навъртя 30 години. Така върхът на световния тенис придоби уникален вид, отбеляза Тенис БГ. Всичките асове в Топ 5 са на 30 или повече години. Лидерът Анди Мъри също навърши 30 години през 2017, Стан Вавринка е на 32, Рафаел Надал е на 30, а Роджър Федерер на 35. Подобно нещо се случва за първи път в историята. Иначе от тази седмица 19-годишният Александър Зверев е най-младото попълнение на топ 10. Той достигна до рекордното класиране, след като спечели "Мастърс 1000" в Рим. Нашият Григор Димитров отстъпи на 12-а позиция, въпреки че се беше засилил отново към първата десетка. Пред него е добрият познайник на българина - Давид Гофен.

Преглед на печата - 23 май

http://www.moreto.net/novini.php?n=351875

"Европейската комисия настоява за по-стриктен надзор на банките, съобщава вестник "Сега". Изданието обяснява, че почти 3 години след кризата с фалита на КТБ, от Брюксел отново настояват за по-стриктен контрол от страната на БНБ и Комисията за финансов контрол върху банковите и небанковите финансови институции.

Би трябвало да можеш да ...

http://www.cross.bg/bi-tryabvalo-da-mozhesh-da-1543772.html

/КРОСС/ "Би трябвало да можеш да се изразяваш с толкова малко изречения, както Лао-Дзъ или Хераклит, и докато не можеш, значи действително нямаш какво да кажеш".Елиас Канети

Посолството на България в Лондон следи ситуацията в Манчестър и отвори гореща телефонна линия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237095

Посолството на България в Лондон следи ситуацията в Манчестър и отвори гореща телефонна линияПолицията в Манчестър публикува номер на гореща телефонна линия за сигнали от граждани, чиито близки може да са били засегнати при нападението в концертна зала Манчестър Арена през нощта на 22.05.2017 г.: При избиране от Обединеното кралство: 0161 856 9400 При избиране от България: 00 44 161 856 9400 Това съобщиха от Министерство на външните

Завърши XVII-тия Открит футболен турнир на малки вратички

//dariknews.bg/regioni/vraca/zavyrshi-xvii-tiia-otkrit-futbolen-turnir-na-malki-vratichki-2025364

На 22-ри май завърши XVII-тия Открит футболен турнир на малки вратички за фирмени, квартални и селски отбори. Той бе част от програмата на  44-те традиционни празници на културата „Мездра-Май“-2017г. Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков закри футболния спектакъл и поздрави участниците за дост

Откраднаха кошери с пчелни семейства

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/otkradnaha-kosheri-s-pchelni-semejstva-2025360

 От неоградено дворно място в с. Камещица е била извършена кражба на 3 дървени кошера с пчелни семейства.

Това съобщиха днес от полицията.

Противозаконното деяние е станало вчера, 22 май.

 

Хванаха кюстендилец "източил" 1300 лв. от сметката на пенсионер

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/hvanaha-kiustendilec-iztochil-1300-lv.-ot-smetkata-na-pensioner-2025358

Кюстендилски полицаи са установили изтеглилия 1300 лв. от банкомати в града от сметката на възрастен кюстендилец . Той е 36-годишен мъж, с инициали И.Й.
Издирвателните действия криминалистите предприели след постъпила жалба от притежателят на дебитната карта в края на април. Той най-напред у

Откриха 4 грама хероин в бобовдолския затвор

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/otkriha-4-grama-heroin-v-bobovdolskiia-zatvor-2025361

В РУ Бобов дол е постъпил сигнал от затворнически служители, че в помещение на затвора е открито наркотично  вещество. При извършения оглед на място полицаите са установили с полеви наркотест, че веществото е хероин, теглото му е 4 грама. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол,

Откраднаха пистолет с 18 патрона и 6 000 лв.от къща в с. Яхиново

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/otkradnaha-pistolet-s-18-patrona-i-6-000-lv.ot-kyshta-v-s.-iahinovo-2025363

През изминалата нощ е постъпил сигнал в РУ Дупница от собственика на къща в с. Яхиново за извършена кражба на законно притежавания му пистолет „Хеклер“ с пълнител с 18 патрона и 6000 лв. Оръжието и парите са били в метална каса, която е разбита. Дежурна следствено-оперативна група на РУ Дупница е и

Горя механа в Дупница

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/goria-mehana-v-dupnica-2025366

При пожар в частен имот в Дупница са изгорели 30 кв.м покривна конструкция на механа, 2 маси и 4 стола и холна гарнитура. Причина за възникването на пожара е късо съединение, няма пострадали хора.
 

Д-р Ненков призова да спрат спекулациите и фалшивите новини за донорството

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/d-r-nenkov-prizova-da-sprat-spekulaciite-i-falshivite-novini-za-donorstvoto-2025365

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков призова в ефира на Дарик да спрат спекулациите и  разпространението на фалшиви новини за донорството. Редица медии излязоха със стряскащи и подвеждащи заглавия, че д-р Ненков предлага ако близките на чове

Рожденици на 23 май

http://www.cross.bg/rozhdenitzi-na-maii-1543771.html

/КРОСС/ Асен Златев, олимпийски шампион по щанги Бойко Станкушев, журналист Вергиния Стоянова, кмет на район "Средец" Виолета Здравкова, Мис България 1999 година Живко Виденов, лекоатлет Иван Капралов, омбудсман на Шумен Мариана Аламанчева, актриса Сали Ибрахим, поетеса Таньо Клисуров, поет Емилия Радева, актриса  

Предстоящи събития днес

http://www.cross.bg/chasa-sofiyaot-zala-1543770.html

/КРОСС/ ***София.От 09.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ангел Д., Деян С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група. ***София.От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ралица Л., Росен Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група. ***София.От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо Х., Красимир Х. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група. ***София.От 10.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Милан Ц., Полина Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група. ***София.От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото, образувано по молба на Петър М. за изменение на мярката му за неотклонение. ***София.От 10.00 часа в салона на Учебен драматичен театър НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов", ще се състои официалната церемония по дипломирането на „Випуск 2017". ***София.От 10.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени предложения за наукометрични критерии в областта на обществените и хуманитарните науки. ***София.От 10

Какво крият картите за градски транспорт

http://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2017/05/23/2939331_kakvo_kriiat_kartite_za_gradski_transport/?ref=rss


Основни компютърни познания, четец за карти, който не струва много и смартфон с най-употребяваната операционна система - това е всичко необходимо за безплатно презареждане на карта за градския транспорт в София. Картите могат да бъдат копирани на други носители, което позволява използването им от двама или повече потребители.

Същият проблем с картите са имали много градове от Западна Европа още през 2008 г., но администрациите на Лондон и Амстердам са намерили решения още...

Няма данни за пострадали българи при терористичната атака в Манчестър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/05/23/2976020_niama_danni_za_postradali_bulgari_pri_teroristichnata/?ref=rss


Към момента няма данни за пострадали българи при терористичната атака в Манчестър. Това съобщиха от министерство на външните работи.

Късно снощи 19 души бяха убити, а поне 50 ранени след експлозия по време на концерт на американската поп-певица Ариана Гранде. Взривното устройство е избухнало на закритата "Манчестър арена" около 22:45 ч. местно време.

Първоначалната информация сочи, че нападението вероятно е самоубийствен атентат. В...

НАТО получава новата си сграда в Брюксел

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237093

НАТО получава новата си сграда в Брюксел
НАТО ще получи тази седмица ключовете на новата си централа в Брюксел, в която служителите ще се нанесат до края на годината. Строежът продължи седем години, а решението за издигането на новия комплекс бе взето във Вашингтон през далечната 1999 година, предаде БТА. Сред първите гости на новата сграда ще бъде президентът на САЩ Доналд Тръмп,

В сутрешните блокове

http://www.cross.bg/tema-zhivo-denyat-1543769.html

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва"Тема: Докога ще продължи хладното и дъждовно време - най-точната прогноза на климатолога доц. Георги Рачев само в „Денят започва" Тема: България с общо три медала от Европейското първенство по художествена гимнастика. В студиото медалистките от шампионата в Будапеща Тема: Заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков за споровете около донорството, урана във водата и бъдещето на Фонда за лечение на деца Тема: ДПС между местната власт и опозицията - Хасан Азис - зам.-председател на Движението и кмет на Кърджали Тема: Дневният ни ред за председателството - Европа между Западните Балкани и бежанската криза - говори Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на ЕС Тема: С какво градът на Липите и най-правите улици спечели приза „Най-добър град за живеене" - кметът на Стара Загора Живко Тодоров и програмният директор на Дарик радио Константин Вълков - специални гости на „Денят започва" БТВ, "Тази сутрин" Тема: На живо: Протест срещу директора на 81 ОУ в София. Подлагани ли са на обиди и унижения преподаватели? Тема: Ще спрат ли работа ТЕЛК-овете и възможно ли е хиляди хора с увреждания да останат без пенсии? Гостува председателят на сдружението на лекарите от ТЕЛК д-р Боряна Холевич Тема: Улица, която свършва в блок. На живо за абсурда в кв. „Манастирски ливади" Тема: Бездомни кучета нападат деца в училищен двор

Радарите за превишена скорост днес - 23 май, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=351871

Служители на пътната полиция ще следят днес - 23 май и в нощта срещу 24 май, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 08:10ч.-08:50ч. - южен пътен възел-вход 14:00ч.-15:00ч. - резиденция "Евксиноград" 15:30ч.

МВнР обяви спешен номер заради атаката в Манчестър

http://offnews.bg/news/n_1/n_656266.html

Полицията в Манчестър публикува номер на гореща телефонна линия за сигнали от граждани, чиито близки може да са били засегнати при нападението в концертна зала Манчестър Арена през нощта на 22 май.  При избиране от Обединеното кралство: 0161 856 9400, а при избиране от България: 00 44 161 856 9400. Посолството на Република България в Лондон следи ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти. До момента няма постъпила информация за пострадали български граждани . 19 са загиналите, а десетки са ранените при взрива снощи, който избухна на концерт на певицата Ариана Гранде в Манчестър. Властите разследват терористично нападение, към момента няма заподозрян или задържани. 

Турски съд осъди двама ръководители на турско списание на 22 години затвор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237090

Турски съд осъди двама ръководители на турско списание на 22 години затворТурски съд осъди двама ръководни представители на турско списание на 22 години затвор, след като те бяха признати за виновни в подстрекаване към въоръжен бунт, предаде ДПА, като се позовава на агенция Доган. Джевхери Гювен и Мурат Чапан - ръководители на сп."Нокта", публикуваха през 2015 г. брой на списанието, на чиято корица бе написано,

23 май в историята

http://www.cross.bg/voiina-sustoi-pavel-1543768.html

/КРОСС/ 1430 г. - Жана д'Арк попада в плен на бургундите, докато се опитва да освободи Компиен.1498 г. - Джироламо Савонарола, италиански духовник и политически реформатор, е обесен и изгорен на клада.1555 г. - Кардинал Джампиетро Карафа е избран за папа и приема името Павел IV.1592 г. - Във Венеция Инквизицията арестува италианския философ Джордано Бруно, обвинен в ерес.1618 г. - Състои се втора Пражка дефенестрация, която предизвиква Тридесетгодишната война. 1785 г. - В писмо до приятел Бенджамин Франклин споделя идеята си за бифокалните очила. 1805 г. - Наполеон Бонапарт е коронован за крал на Италия в Миланската катедрала.1877 г. - Провъзгласена е пълната независимост на Обединеното княжество Влахия и Молдавия от Османската империя.1880 г. - Приет е първият Закон за административното деление на Княжество България, с който се закриват губерниите.1900 г. - Избухва бунт против натуралния десятък в Дуранкулак, Балчишко (дн. община Шабла).1915 г. - Първата световна война: Италия обявява война на Австро-Унгария и се присъединява към Антантата.1928 г. - Италианският изследовател Умперто Нобиле прави опит да достигне Северния полюс с дирижабъл; на връщане машината претърпява катастрофа и при спасителните работи загива Руал Амундсен.1930 г. - В СССР е връчен за първи път най-високият орден - Ленин.1934 г. - Бони и Клайд - известна двойка американски гангстери, са убити при престрелка с полицията.1945 г

Акценти в пресата

http://www.cross.bg/bulgariya-vestnik-bryuksel-1543767.html

/КРОСС/ "Европейската комисия настоява за по-стриктен надзор на банките, съобщава вестник "Сега". Изданието обяснява, че почти 3 години след кризата с фалита на КТБ, от Брюксел отново настояват за по-стриктен контрол от страната на БНБ и Комисията за финансов контрол върху банковите и небанковите финансови институции. Брюксел критикува още високите нива на сивия сектор в страната и настоява за обективен механизъм за формиране на минималната работна заплата, посочва още всекидневникът. "Румен Радев се среща с Реджеп Ердоган в Брюксел", съобщава вестник "24 часа". Българският президент и турският му колега ще се засекат на форума на НАТО на 25 май. Оттам Радев ще лети за Ватикана и папата ще го приеме на 26 май, допълва още изданието. Вестник "Труд" пише на първата си страница: "България за втора година е на първо място в Европейския съюз по убити при катастрофи". Данните са на Съюза на българските автомобилисти. Основният показател, по който се сравнява безопасността на движението в страните членки на ЕС, са загиналите по пътя. За 2016 година в жертвите на пътя са<span> 708 и България заема челна позиция с 99 убити на 1 млн. население, допълва всекидневникът. "Повече от 1 млрд. лева годишно губи България от липсата на тол система". Мнението е на Ивайло Константинов, член на транспортната комисия в парламента

Днес ще вали, възможни са и градушки, температурите ще са между 20° и 25°

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6237083

Днес ще вали, възможни са и градушки, температурите ще са между 20° и 25°Атмосферното налягане е близко до средното за май - ще се повишава. Днес над Източна България ще е предимно слънчево. Това съобщиха от НИМХ, цитира "Фокус". Над Западна и Централна България ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временни усилвания на вятъра.

Джихадисти се поздравяват в социалните мрежи за бомбата в Манчестър, искат още

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237078

Джихадисти се поздравяват в социалните мрежи за бомбата в Манчестър, искат ощеПривърженици на джихадистката организация "Ислямска държава" ликуваха тази сутрин в социалните медии след снощния кървав атентат в Манчестър, предаде Ройтерс. Все още обаче ИД не е поела формално отговорност за касапницата в британския град, при която загинаха 19 души, а около 50 са ранени. В акаунти на ИД в Туитър джихадистите и техните

Повече от месец парламентът не извършва основната си дейност

https://www.actualno.com/politics/poveche-ot-mesec-parlamentyt-ne-izvyrshva-osnovnata-si-dejnost-news_612791.html

Повече от месец парламентът не извършва основната си дейност, а именно - законодателната. Досега депутатите не са разгледали нито един законопроект в пленарната зала. Вместо това се занимават с второстепенни и периферни задачи. Положението със сигурност няма да се промени

Най-важното от Варна във вчерашния 22 май

http://www.moreto.net/novini.php?n=351872

Варна тревясала заради недостиг на косачи и забавени поръчки Подобно на хотелиери и ресторантьори, фирмите, отговарящи за косенето във Варна също страдат от глад за кадри. Има много свободни места, а няма желаещи да работят, призна преди дни и кметът Иван Портних.

Въпреки скандалите, привържениците на Тръмп го виждат като жертва

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/05/23/2975788_vupreki_skandalite_privurjenicite_na_trump_go_vijdat/?ref=rss


Четири месеца след встъпването му в длъжност, скандалите около Доналд Тръмп се трупат, но ревностните му поддръжници смятат американския президент по-скоро за жертва на политическата и медийната върхушка, които му слагат прът в колелата.

Много от хората, които бяха отишли в петък вечерта да гледат автомобилните състезания в Алтамахоу в Северна Каролина, все още вярват в човека, когото подкрепиха с гласовете си през ноември.

"Мисля, че...

Експлозия в Манчестър уби 22-ма и рани 59

http://www.cross.bg/manchestur-kontzerta-eksploziya-1543766.html

/КРОСС/ Привърженици на джихадистката организация "Ислямска държава" ликуваха тази сутрин в социалните медии след снощния кървав атентат в Манчестър, предава Ройтерс. Все още обаче ИД не е поела формално отговорност за касапницата в британския град, при която загинаха 22 души, а над 50 са ранени като броят им непрекъснато расте. В акаунти на ИД в Туитър джихадистите и техните поддръжници си разменят окуражителни приветствия. В някои от тях се призовава подобни атаки да бъдат извършени и другаде в САЩ и Европа. "Изглежда бомбите на британските ВВС над децата на Мосул и Ракка току-що се върнаха и паднаха в Манчестър", писа с явно задоволство един абонат на има Абдул Хак. Видеокадри, качени в Туитър, показаха крещящи посетители на концерта, бягащи навън от залата в опит да се спасят. По-рано очевидци съобщиха за голяма експлозия в "Манчестър арена" - най-голямата покрита зала в Европа, малко след края на концерта на Гранде, когато хората вече напускали арената. Ройтерс цитира двама американски служители, пожелали анонимност, според които първоначалните признаци говорят за атентатор самоубиец, който е причинил експлозията. Говорител на певицата Ариана Гранде каза, че тя не е пострадала. Веднага след получаването на сигнала към покритата зала се отправиха десетки полицейски коли и линейки, както и специален екип за обезвреждане на бомби. Целият околен район бе блокиран, спряно бе всякакво движение

Експлозия в Манчестър - 22 убити и 59 ранени (обновена) (видео)

http://www.cross.bg/manchestur-kontzerta-roiiters-1543766.html

/КРОСС/ Привърженици на джихадистката организация "Ислямска държава" ликуваха тази сутрин в социалните медии след снощния кървав атентат в Манчестър, предава Ройтерс. Все още обаче ИД не е поела формално отговорност за касапницата в британския град, при която загинаха 22 души, а над 50 са ранени като броят им непрекъснато расте. В акаунти на ИД в Туитър джихадистите и техните поддръжници си разменят окуражителни приветствия. В някои от тях се призовава подобни атаки да бъдат извършени и другаде в САЩ и Европа. "Изглежда бомбите на британските ВВС над децата на Мосул и Ракка току-що се върнаха и паднаха в Манчестър", писа с явно задоволство един абонат на има Абдул Хак. Видеокадри, качени в Туитър, показаха крещящи посетители на концерта, бягащи навън от залата в опит да се спасят. По-рано очевидци съобщиха за голяма експлозия в "Манчестър арена" - най-голямата покрита зала в Европа, малко след края на концерта на Гранде, когато хората вече напускали арената. Ройтерс цитира двама американски служители, пожелали анонимност, според които първоначалните признаци говорят за атентатор самоубиец, който е причинил експлозията. Говорител на певицата Ариана Гранде каза, че тя не е пострадала. Веднага след получаването на сигнала към покритата зала се отправиха десетки полицейски коли и линейки, както и специален екип за обезвреждане на бомби. Целият околен район бе блокиран, спряно бе всякакво движение

Експлозия в Манчестър - 19 убити и над 60 ранени (обновена) (видео)

http://www.cross.bg/manchestur-roiiters-eksploziya-1543766.html

/КРОСС/ Привърженици на джихадистката организация "Ислямска държава" ликуваха тази сутрин в социалните медии след снощния кървав атентат в Манчестър, предава Ройтерс. Все още обаче ИД не е поела формално отговорност за касапницата в британския град, при която загинаха 19 души, а над 50 са ранени като броят им непрекъснато расте. В акаунти на ИД в Туитър джихадистите и техните поддръжници си разменят окуражителни приветствия. В някои от тях се призовава подобни атаки да бъдат извършени и другаде в САЩ и Европа. "Изглежда бомбите на британските ВВС над децата на Мосул и Ракка току-що се върнаха и паднаха в Манчестър", писа с явно задоволство един абонат на има Абдул Хак. Видеокадри, качени в Туитър, показаха крещящи посетители на концерта, бягащи навън от залата в опит да се спасят. По-рано очевидци съобщиха за голяма експлозия в "Манчестър арена" - най-голямата покрита зала в Европа, малко след края на концерта на Гранде, когато хората вече напускали арената. Ройтерс цитира двама американски служители, пожелали анонимност, според които първоначалните признаци говорят за атентатор самоубиец, който е причинил експлозията. Говорител на певицата Ариана Гранде каза, че тя не е пострадала. Веднага след получаването на сигнала към покритата зала се отправиха десетки полицейски коли и линейки, както и специален екип за обезвреждане на бомби. Целият околен район бе блокиран, спряно бе всякакво движение

Експлозия в Манчестър - 19 убити и 50 ранени (обновена) (видео)

http://www.cross.bg/manchestur-tazi-roiiters-1543766.html

/КРОСС/ Привърженици на джихадистката организация "Ислямска държава" ликуваха тази сутрин в социалните медии след снощния кървав атентат в Манчестър, предава Ройтерс. Все още обаче ИД не е поела формално отговорност за касапницата в британския град, при която загинаха 19 души, а около 50 са ранени. В акаунти на ИД в Туитър джихадистите и техните поддръжници си разменят окуражителни приветствия. В някои от тях се призовава подобни атаки да бъдат извършени и другаде в САЩ и Европа. "Изглежда бомбите на британските ВВС над децата на Мосул и Ракка току-що се върнаха и паднаха в Манчестър", писа с явно задоволство един абонат на има Абдул Хак. Видеокадри, качени в Туитър, показаха крещящи посетители на концерта, бягащи навън от залата в опит да се спасят. По-рано очевидци съобщиха за голяма експлозия в "Манчестър арена" - най-голямата покрита зала в Европа, малко след края на концерта на Гранде, когато хората вече напускали арената. Ройтерс цитира двама американски служители, пожелали анонимност, според които първоначалните признаци говорят за атентатор самоубиец, който е причинил експлозията. Говорител на певицата Ариана Гранде каза, че тя не е пострадала. Веднага след получаването на сигнала към покритата зала се отправиха десетки полицейски коли и линейки, както и специален екип за обезвреждане на бомби. Целият околен район бе блокиран, спряно бе всякакво движение. Властите предупреждават гражданите да избягван района

Експлозия в Манчестър - 19 убити и 50 ранени (видео)

http://www.cross.bg/manchestur-roiiters-kontzerta-1543766.html

/КРОСС/ Привърженици на джихадистката организация "Ислямска държава" ликуваха тази сутрин в социалните медии след снощния кървав атентат в Манчестър, предава Ройтерс. Все още обаче ИД не е поела формално отговорност за касапницата в британския град, при която загинаха 19 души, а около 50 са ранени. В акаунти на ИД в Туитър джихадистите и техните поддръжници си разменят окуражителни приветствия. В някои от тях се призовава подобни атаки да бъдат извършени и другаде в САЩ и Европа. "Изглежда бомбите на британските ВВС над децата на Мосул и Ракка току-що се върнаха и паднаха в Манчестър", писа с явно задоволство един абонат на има Абдул Хак. Видеокадри, качени в Туитър, показаха крещящи посетители на концерта, бягащи навън от залата в опит да се спасят. По-рано очевидци съобщиха за голяма експлозия в "Манчестър арена" - най-голямата покрита зала в Европа, малко след края на концерта на Гранде, когато хората вече напускали арената. Ройтерс цитира двама американски служители, пожелали анонимност, според които първоначалните признаци говорят за атентатор самоубиец, който е причинил експлозията. Говорител на певицата Ариана Гранде каза, че тя не е пострадала. Веднага след получаването на сигнала към покритата зала се отправиха десетки полицейски коли и линейки, както и специален екип за обезвреждане на бомби. Целият околен район бе блокиран, спряно бе всякакво движение. Властите предупреждават гражданите да избягван района

САС ще гледа пак мярката за неотклонение на Йоан Матев

https://www.actualno.com/crime/sas-shte-gleda-pak-mjarkata-za-neotklonenie-na-joan-matev-news_612806.html

Софийският апелативен съд (САС) ще гледа пак мярката за неотклонение на Йоан Матев, задържан за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина в София на 2 юни 2015 г. Преди седмица долната инстанция – Софийски градски съд (СГС) отказа да пусне Йоан от ареста. Т

Ако се питате коя е Ариана Гранде (ВИДЕО)

http://clubz.bg/54232-ako_se_pitate_koq_e_ariana_grande_video

Тийнейджърите и техните родители по цял свят не чуват за първи път името на Ариана Гранде. Много хора обаче чуха името на поп звездата за първи път по повод терористичния акт в Манчестър. 

Младата суперзвезда Ариана Гранде е изпаднала в тежка истерия, след като 22 младежи загинаха, а други 59 бяха ранени от взрив на концерта й в Манчестър.

Според таблоида TMZ за момента ще бъде отменено цялото й европейско турне, което трябваше да обхване Англия, Белгия, Полша, Германия и Швейцария.

Причината били не само тежките мерки за сигурност, но и здравословното й състояние, което в момента не е добро.

Самата Гранде коментира в туитър, че е съкрушена:

"От дъното на сърцето си, толкова съжалявам. Нямам думи"

Близки на 23-годишната изпълнителка съобщават, че тя е абсолютно неутешима и е получила тежък пристъп на истерия заради трагедията тази нощ.

Гранде трябваше да има два концерта в лондонската O2 ARENA утре и вдругиден.

Коя е Ариана Гранде?

Родената през 1993 г. Гранде започва кариерата си през 2008 в мюзикъла 13 на Бродуей. По-късно играе ролята на Кет Валънтайн в американския ситком "Викторично".

Има три студийни албума. Първият от тях е озаглавен Yours Truly и излиза през 2013 година. Дебютира под номер 1 в американската класация за албуми на списание "Билборд", което я прави една от само двете изпълнителки, които са приземили дебютните си албуми под номер 1 това десетилетие.

През 2014 певицата издава втория си студиен албум, My Everything, който също успява да се класира на първата позиция в Америка и още няколко други държави. Албумът съдържа няколко хит сингъла, които правят Ариана една от най популярните певици през тази година.

През 2015 е и първото й световно турне и участва като гост звезда в американския сериал на "Фокс" - Scream Queens. По-късно същата година певицата издава нов сингъл, озаглавен Focus, и втория си коледен EP албум, наречен Christmas & Chill. Третият ѝ студиен албум Dangerous Woman излиза през 2016 година и достига номер 1 позицията в класациите на 12 държави, някои от които са Великобритания, Австралия, Италия, Бразилия и др.

Певицата има 3 американски музикални награди, една MTV VNA, награда, 3 MTV EMA приза и 4 "Грами" номинации. Всеки от трите ѝ студийни албуми е награден с платинен сертификат от американската асоциация на звукозаписната индустрия.

През 2016 списание "Тайм" обявява Гранде за една от 100-те най-влиятелни личности в света. Тийн-идолката е и една от най-следваните знаменитости в социалните мрежи, притежавайки втория най-следван инстаграм акаунт.

Хитът Into You от последния албум Dangerous Woman от май 2016 досега е направил 482 млн. гледания само в канала на Ариана.

А Focus вече е направил изумителните близо 700 млн.

А на блокбъстъра Bang Bang с Ники Минаж и Джеси Джей... няма да кометнтираме колко са:

 

Дариха детско съоръжение на ДГ „Първи юни”

//dariknews.bg/regioni/pleven/dariha-detsko-syoryzhenie-na-dg-pyrvi-iuni-2025345

Комбинирано детско съоръжение дари  Vivacom на ДГ „Първи юни” в жк „Сторгозия”. Името на градината беше изтеглено на лотариен принцип, а в томболата участваха общо 13 от 23-те градини в Плевен. „Хубаво е, че все още има организации, които искат да подпомагат развитието на нашите деца. Община Плевен

Въведоха плащане и със СМС за "синя зона"

//dariknews.bg/regioni/dobrich/vyvedoha-plashtane-i-sys-sms-za-sinia-zona-2025349

Община Добрич въведе нова възможност за заплащане на престоя в „синя зона“. Вече гражданите и гостите на града могат да използват кратък номер, който се изпраща СМС през мобилен телефон. Номерът е 1358 и за час се заплаща такса от 1 лев.

Паралелно със СМС паркирането остава в сила и

61-годишен шофьор ранен след челен удар край Якоруда

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/61-godishen-shofior-ranen-sled-chelen-udar-kraj-iakoruda-2025347

32-годишен мъж от Белица предизвика катастрофа на пътя между Якоруда и Юруково.

Вчера около 13.30 часа водачът на товарен автомобил "Форд Транзит", движейки се с несъобразена с пътните условия скорост в посока към село Юруково, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в тов

Опашка от камиони на Капитан Андреево

//dariknews.bg/regioni/haskovo/opashka-ot-kamioni-na-kapitan-andreevo-2025346

Около 10 км е опашката от камиони на Капитан Андреево, съобщават от Гранична полиция. В момента задръстванията намаляват и към 10 часа опашката е около 8 км.
Навалицата се получи вчера заради затваряне на българо-турската граница. От МВР информираха, че се налага актуализация на митническата

Мерки за осигуряване на реда и безопасността на абитуриентските балове

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/merki-za-osiguriavane-na-reda-i-bezopasnostta-na-abiturientskite-balove-2025350

По време на абитуриентските балове значително нарастват рисковите фактори за нарушаване на обществения ред и за възникване на пътно-транспортни произшествия. Най-често те са свързани с превишаване на скоростта и извършване на опасни маневри и действия при управление на автомобили с абитуриенти, шоф

Евакуация на автогара "Виктория" в Лондон

//dariknews.bg/novini/sviat/evakuaciia-na-avtogara-viktoriia-v-london-2025348

Полицията евакуира автогара "Виктория" в Лондон след откриването на подозрителен пакет в района, улиците около гарата са затворени, съобщават Ройтерс и БТА. 

Очаквайте подробности!

Пътна обстановка в страната - 23 май

http://www.moreto.net/novini.php?n=351873

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: област Пазарджик: затворени за движение интензивна и аварийна ленти за движение на АМ „Тракия“ от км 96+300 до км 97+000, посока Бургас, поради частичен ремонт на асфалтовата настилка.

Какво е известно за взрива на концерта в Манчестър, убил поне 19 души

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/05/23/2976005_kakvo_e_izvestno_za_vzriva_na_koncerta_v_manchestur/?ref=rss


Поне 19 души загинаха и почти 60 са ранени от експлозия, избухнала в края на концерта в английския град Манчестър на американската поп звезда Ариана Гранде. Ето какво е известно за трагедията до 7:30 часа българско време тази сутрин:

ЗАГИНАЛИ: Според британската полиция е потвърдена смъртта на 19 души, а 59 са са получили медицинска помощ в болница. Общо 60 линейки бяха изпратени на мястото на инцидента. Много от почитателите са млади хора. Взривът е предизвикал паника...

Православен календар за 23 май

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6237025

Православен календар за 23 майСв. Михаил Синадски. Св. Мария Клеопова Св. Михаил се посветил на Бога съвсем млад. Заради своя подвижнически живот бил избран и посветен за Синадски епископ. Участвал в Шестия вселенски събор (787 г.). По време на управлението на иконоборческия император Лъв Арменец свети Михаил бил отстранен от епископската си длъжност и бил изпратен на

"Зли лузъри, ще защитим всеки невинен живот!"

http://clubz.bg/54231-zli_luzyri_shte_zashtitim_vseki_nevinen_jivot

Светът започна да реагира на терора в Манчестър. А европейски лидери обещаха отново да водят битката с тероризма заедно. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира на атаката в Манчестър в началото на съвместния си брифинг с водача на Палестина Махмуд Абас със силно слово. Той обяви съболезнованията си и подкрепата на американците за Великобритания.

Тръмп нарече терористите "зли лузъри в живота" и три пъти обяви, че оттук нататък ще ги нарича само така. 

"Бяхме свидетели как красиви, невинни млади хора, деца, бяха жестоко убити от зли лузъри в живота", заяви Тръмп. И подчерта, че САЩ, Великобритания и всички цивилизовани страни и общества трябва да изгонят тези "зли лузъри" завинаги. 

"Няма да ги нарека чудовища, защото това може да им хареса", заяви още Тръмп. - "Ще защитим всеки невинен живот. Трябва да защитаваме живота."

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер излезе с изявление и съболезнования до Тереза Мей:

"Днес скърбим с вас. Утре ще работим рамо до рамо заедно срещу тези, които се опитват да разрушат нашия начин на живот. Те подценяват нашата и вашата устойчивост. Тези страхливи атаки само ще ни направят по-силни да работим заедно, за да преборим престъпниците зад тези зловещи актове."

Знамената пред централата на Еврокомисията в Брюксел бяха спуснати наполовина.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че "сърцето му е с Манчестър, а мислите - с жертвите и семействата им". Отговарящият за "Брекзит" преговорите Мишел Барние също заяви подкрепата си за британците и пострадалите в терористичната атака. Новият френски премиер Едуар Филип призова за спокойствие и припомни, че атаката в Манчестър прилича на тази в залата "Батаклан" в Париж по време на концерт през 2015 г. и осъди "поредния жесток терористичен акт".

Реакция дойде и от президента на Русия Владимир Путин, който заяви, че е готов да засили сътрудничеството с Великобритания в битката срещу тероризма и "античовешката" атака в Манчестър

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че Алиансът стои твърдо зад Великобритания срещу тероризма и също осъди "варварската атака".

След новината за терористичния акт първата политическа реакция дойде от премиера на Шотландия Никола Сърджън, която нарече в туитър атаката "варварска" и заяви, че новините са разбиващи сърцето и мислите ѝ са с близките на загиналите и семействата на ранените.

 

Малко по-късно в съобщение от правителството на Шотландия Сърджън обяви:

“Шотланското правителство работи с полицията на Шотландия и властите в Обединеното кралство, за да гарантира, че разбираме всичко в развиващата се ситуация. Ще свикам правителствена среща, за да получим пълна информация и да преценим има ли заплаха за Шотландия." 

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, откъдето дойде първата американска реакция, заяви, че като превантивна мярка се затяга сигурността в града. И добави:

"Сърцето ми е разбито от ужасяващата експлозия в Манчестър."

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо заяви, че гражданите са "шокирани от новините за ужасяващата атака в Манчестър".

Реакция дойде и от министър-председателя на Индия Наредра Моди, който заяви, че го боли от атаката: 

"Ние остро осъждаме този акт. Мислите ни са със семействата на загиналите и пострадалите, молим се за ранените."

Премиерът на Япония Шинзо Абе също осъди терористичното нападение, нарече го "дълбоко шокиращо" и заяви, че Япония стои рамо до рамо с британския народ в тежката ситуация. 

"От името на японския народ и правителство изразявам съболезнования от цялото си сърце за жертвите и изпращам съчувствие и подкрепа за ранените", каза още премиерът на Япония. 

Реакция и от Китай чрез държавната телевизия - президентът Си Цзинпин изпрати съболезнования до кралица Елизабет Втора:

“Китайският народ стои твърдо и плътно до британския народ в това трудно време."

Малко по-късно съболезнования към британците изказа и новият президент на Франция Еманюел Макрон. Освен съборезнования и подкрепа за британците и семействата на ранените и загиналите той обеща, че "Франция и Великобритания ще работят заедно в битката срещу тероризма".

През деня се очаква Макрон да говори по телефона с Тереза Мей.

Музикалният свят и шоубизнесът също реагираха светкавично на потресаващия терористичен акт. В изразяването на съболезнования се включиха звезди като Тайлър Суифт, Бруно Марс, рапъра Ники Минаж, Дженифър Лопес, Пинк, метъл бандата "Лорди" и др.

В Кан почетоха паметта на загиналите с едноминутно мълчание.

 

Футболистите на "Манчестър Юнайтед" поискаха да играят с черни ленти на утрешния голям финал с Аякс в Стокхолм.

Късно следобед стотици хиляди хора се събраха на мълчаливо бдение пред залата в Манчестър, за да почетат загиналите.

 

Тръмп към терористите: Зли лузъри, ще защитим всеки невинен живот!

http://clubz.bg/54231-trymp_kym_teroristite_zli_luzyri_shte_zashtitim_vseki_nevinen_jivot

Светът започна да реагира на терора в Манчестър. А европейски лидери обещаха отново да водят битката с тероризма заедно. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира на атаката в Манчестър в началото на съвместния си брифинг с водача на Палестина Махмуд Абас със силно слово. Той обяви съболезнованията си и подкрепата на американците за Великобритания.

Тръмп нарече терористите "зли лузъри в живота" и три обяви, че оттук нататък ще ги нарича само така. 

"Бяхме свидетели как красиви, невинни млади хора, деца, бяха жестоко убити от зли лузъри в живота", заяви Тръмп. И подчерта, че САЩ, Великобритания и всички цивилизовани страни и общества трябва да изгонят тези "зли лузъри" завинаги. 

"Няма да ги нарека чудовища, защото това може да им хареса", заяви още Тръмп - "Ще защитим всеки невинен живот. Трябва да защитаваме живота".

Председателят на Европейската комисия Жан -Клод Юнкер излезе с изявление и съборезнования до Тереза Мей:

"Днес скърбим с вас. Утре ще работим рамо до рамо заедно срещу тези, които се опитват да разрушат нашия начин на живот. Те подценяват нашата и вашата устойчивост. Тези страхливи атаки само ще ни направят по-силни да работим заедно, за да преборим престъпниците зад тези зловещи актове".

Знамената пред централата на Еврокомисията в Брюксел бяха спуснати наполовина.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че "сърцето му е с Манчестър, а мислите - с жертвите и семействата им". Отговарящият за "Брекзит" преговорите Майкъл Барние също заяви подкрепата си за британците и пострадалите в терористичната атака. Новият френски премиер Едуар Филип призова за спокойствие, припомни, че атаката в Манчестър прилича на тази в залата "Батаклан" в Париж по време на концерт през 2015 г. и осъди "поредния жесток терористичен акт".

Реакция дойде и от президента на Русия Владимир Путин, който заяви, че е готов да засили сътрудничеството с Великобритания в битката срещу тероризма и "античовешката" атака в Манчестър

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че Алиансът стои твърдо зад Великобритания срещу тероризма и също осъди "варварската атака".

След новината за терористичния акт, първата политическа реакция дойде от премиера на Шотландия Никола Сърджън, която нарече в туитър атаката "варварска", заяви, че че новините са разбиващи сърцето и мислите ѝ са с близките на загиналите и семействата на ранените.

 

Малко по-късно в съобщение от правителството на Шотландия Сърджън обяви:

“Шотланското правителство работи с полицията на Шотландия и властите в Обединеното кралство, за да гарантира, че разбираме всичко в развиващата се ситуация. Ще свикам правителствена среща, за да получим пълна информация и да преценим има ли заплаха за Шотландия". 

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, откъдето дойде първата американска реакция, заяви, че като превантивна мярка се затяга сигурността в града. И добави:

"Сърцето ми е разбито от ужасяващата експлозия в Манчестър."

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо заяви, че гражданите са "шокирани от новините за ужасяващата атака в Манчестър".

Реакция дойде и от министър-председателя на Индия Наредра Моди, който заяви, че го боли от атаката: 

"Ние остро осъждаме този акт. Мислите ни са със семействата на загиналите и пострадалите, молим се за ранените".

Премиерът на Япония Шинзо Абе също осъди терористичното нападение, нарече го "дълбоко шокиращо" и заяви, че Япония стои рамо до рамо с британския народ в тежката ситуация. 

"От името на японския народ и правителство изразявам съболезнования от цялото си сърце за жертвите и изпращам съчувствие и подкрепа за ранените", каза още премиерът на Япония. 

Реакция и от Китай чрез държавната телевизия - президентът Си Цзинпин изпрати съболезнования до Кралица Елизабет Втора:

“Китайският народ стои твърдо и плътно до британския народ в това трудно време".

Малко по-късно съболезнования към британците изказа и новият президент на Франция Еманюел Макрон. Освен съборезнования и подкрепа за британците и семействата на ранените и загиналите, той обеща, че "Франция и Великобритания ще работят заедно в битката срещу тероризма".

През деня се очаква Макрон да говори по телефона с Тереза Мей.

Музикалният свят и шоубизнесът също реагираха светкавично на потресаващия терористичен акт. В изразяването на съболезнования се включиха звезди като Тайлър Суифт, Бруно Марс, рапърът Ники Минаж, Дженифър Лопес, Пинк, метъл бандата "Лорди" и др.

Светът към британците: Варварска атака, скърбим с вас

http://clubz.bg/54231-svetyt_kym_britancite_varvarska_ataka_skyrbim_s_vas

Светът започна да реагира на терора в Манчестър. А европейски лидери обещаха отново да водят битката с тероризма заедно. 

Председателят на Европейската комисия Жан -Клод Юнкер излезе с изявление и съборезнования до Тереза Мей:

"Днес скърбим с вас. Утре ще работим рамо до рамо заедно срещу тези, които се опитват да разрушат нашия начин на живот. Те подценяват нашата и вашата устойчивост. Тези страхливи атаки само ще ни направят по-силни да работим заедно, за да преборим престъпниците зад тези зловещи актове".

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че "сърцето му е с Манчестър, а мислите - с жертвите и семействата им". Отговарящият за "Брекзит" преговорите Майкъл Барние също заяви подкрепата си за британците и пострадалите в терористичната атака. Новият френски премиер Едуар Филип призова за спокойствие, припомни, че атаката в Манчестър прилича на тази в залата "Батаклан" в Париж по време на концерт през 2015 г. и осъди "поредния жесток терористичен акт".

Реакция дойде и от президента на Русия Владимир Путин, който заяви, че е готов да засили сътрудничеството с Великобритания в битката срещу тероризма и "античовешката" атака в Манчестър

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг обяви, че Алиансът стои твърдо зад Великобритания срещу тероризма и също осъди "варварската атака".

След новината за терористичния акт, първата политическа реакция дойде от премиера на Шотландия Никола Сърджън, която нарече в туитър атаката "варварска", заяви, че че новините са разбиващи сърцето и мислите ѝ са с близките на загиналите и семействата на ранените.

 

Малко по-късно в съобщение от правителството на Шотландия Сърджън обяви:

“Шотланското правителство работи с полицията на Шотландия и властите в Обединеното кралство, за да гарантира, че разбираме всичко в развиващата се ситуация. Ще свикам правителствена среща, за да получим пълна информация и да преценим има ли заплаха за Шотландия". 

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, откъдето дойде първата американска реакция, заяви, че като превантивна мярка се затяга сигурността в града. И добави:

"Сърцето ми е разбито от ужасяващата експлозия в Манчестър."

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо заяви, че гражданите са "шокирани от новините за ужасяващата атака в Манчестър".

Реакция дойде и от министър-председателя на Индия Наредра Моди, който заяви, че го боли от атаката: 

"Ние остро осъждаме този акт. Мислите ни са със семействата на загиналите и пострадалите, молим се за ранените".

Премиерът на Япония Шинзо Абе също осъди терористичното нападение, нарече го "дълбоко шокиращо" и заяви, че Япония стои рамо до рамо с британския народ в тежката ситуация. 

"От името на японския народ и правителство изразявам съболезнования от цялото си сърце за жертвите и изпращам съчувствие и подкрепа за ранените", каза още премиерът на Япония. 

Реакция и от Китай чрез държавната телевизия - президентът Си Цзинпин изпрати съболезнования до Кралица Елизабет Втора:

“Китайският народ стои твърдо и плътно до британския народ в това трудно време".

Малко по-късно съболезнования към британците изказа и новият президент на Франция Еманюел Макрон. Освен съборезнования и подкрепа за британците и семействата на ранените и загиналите, той обеща, че "Франция и Великобритания ще работят заедно в битката срещу тероризма".

През деня се очаква Макрон да говори по телефона с Тереза Мей.

Музикалният свят и шоубизнесът също реагираха светкавично на потресаващия терористичен акт. В изразяването на съболезнования се включиха звезди като Тайлър Суифт, Бруно Марс, рапърът Ники Минаж, Дженифър Лопес, Пинк, метъл бандата "Лорди" и др.

Българският посланик в Лондон: Няма данни за пострадали българи при атентата засега (Видео, снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237035

Българският посланик в Лондон: Няма данни за пострадали българи при атентата засега (Видео, снимки)Взривове разтърсиха стадион в английския град Манчестър по време на концерт на американската певица Ариана Гранде, предаде Ройтерс.  Жертвите са поне 19, а ранените вече са достигнали до 59 души.  Няма данни за пострадали българи, заяви посланикът на България във Великобритания Константин Димитров пред БНТ.

Ню Йорк засилва мерките си за сигурност заради случилото се в Манчестър

https://www.actualno.com/america/nu-jork-zasilva-merkite-si-za-sigurnost-zaradi-sluchiloto-se-v-manchestyr-news_612804.html

Властите в Ню Йорк са засилили мерките си за сигурност на ключови места след експлозията на концерта на Ариана Гранде във Великобритания, въпреки че по-рано заявиха, че няма индикации за заплаха срещу САЩ, съобщи БГНЕС. "Този очевиден акт на тероризъм, насочен към концерт, н

Без ток днес във Варна ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=351870

Поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, днес -23 май са възможни смущения на електрозахранването в няколко варненски района, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - от 08:00 ч. до 16:00 ч.

Спират водата в части на столицата днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237020

Спират водата в части на столицата днесВодоснабдяването в части на столицата ще бъде прекъснато днес, съобщават от "Софийска вода". Във връзка с подмяна на пожарни хидранти и спирателни кранове до бл. 56, ж.к. "Илинден" се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 19.00 ч. в района на бл.60, бл. 59, бл. 58, бл. 57 и бл. 56; по ул. "Найчо Цанов" от бул. "Вардар" до ул.

Св. преподобни Михаил Синадски Изповедник

https://www.actualno.com/celebrate/sv-prepodobni-mihail-sinadski-izpovednik-news_612787.html

Преподобни Михаил бил свят и мъдър йерарх. Той от детство се посветил в служба на Бога. Подвизавал се заедно със св. Теофилакт Никомидийски († ок. 832). Заради своя подвижнически и девствен живот още млад бил избран и посветен от цариградския патриарх Тарасий за епископ Син

Проф. Владимир Чуков: Атентаторът в Манчестър си е разбирал от работата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237098

Проф. Владимир Чуков: Атентаторът в Манчестър си е разбирал от работатаАтентаторът в Манчестър си е разбирал от работата, целта с концерта, където е имало главно тийейджъри, е била много точно подбрана и нещата са извърщени така, че да се предизвика паника. Според Чуков полицията говори малко, защото иска да съобщава само проверени дании. Той смята, че е възможно това да е отмъщение за ареста и осъждането на двама

Св. преподобни Михаил, епископ Синадски

http://www.cross.bg/svetite-mihail-sveti-1543880.html

/КРОСС/ В памет на преподобния наш отец Михаил Изповедник Свети Михаил, епископ Синадски, чиято памет се чества днес, носещ едно и също име с архангела на небесните сили, водел и ангелски живот, украсен с девствена чистота и всякакви добродетели. Още от най-ранна възраст бил посветен на Бога, а в юношеските си години приел монашество и се показал достоен служител на Бога, подвизавайки се заедно със свети Теофилакт, епископ Никомидийски, при патриаршеството на свети Тарасий, от когото двамата били изпратени в манастир, намиращ се на брега на Черно море. Подвизавайки се тук в монашески трудове, двамата светци твърде много преуспели в добродетелите, и молитвите им имали голяма сила пред Бога. Веднъж по време на жътва, когато жегата била непоносима, и от недостиг на вода на това място мнозина изнемогнали от жажда, светците се помолили на Бога и по молитвите им станало така, че празният меден съд се напълнил с вода в достатъчно количество. Така Господ изпълнява волята и молитвите на почитащите Го и приклонява ухото Си към молитвите им. Това чудо напомняло станалото някога чудо в пустинята, когато за изнемогващия от жажда Израил Бог извел вода от камък, и другото - когато заради Самсон (израилски съдия), умиращ от жажда, Бог направил от изсъхналата кост от магарешка челюст да потече извор с жива вода. След това светейшият патриарх Тарасий, виждайки добродетелния живот на тези преподобни отци, сияещи като звезди на небето, ги признал за достойни за високия архиерейски сан

Министър Красимир Вълчев: Повече пари за учителите с принос за напредъка на учениците

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6236726

Министър Красимир Вълчев: Повече пари за учителите с принос за напредъка на ученицитеНашата рейтингова система на университетите е сред най-добрите в света - Г-н Вълчев, успяхте ли да опазите матурите и изпитите след 7-и клас тази година? - Засега няма сигнали за изтекли изпитни материали. Предприели сме всички мерки за сигурност. Но няма такъв комплекс от мерки, който абсолютно да гарантира,

Прогноза за времето - 23 май (вторник)

https://www.actualno.com/society/prognoza-za-vremeto-23-maj-vtornik-news_612786.html

Атмосферното налягане ще се повишава. Ще стане малко по-високо от средното за май. Днес над източната половина от страната ще е предимно слънчево. Над западната ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На ме

Посланикът ни в Лондон: За момента няма информация за пострадали българи на концерта в Манчестър

https://www.24chasa.bg/novini/article/6237024

Посланикът ни в Лондон: За момента няма информация за пострадали българи на концерта в МанчестърЗа момента няма информация за пострадали българи по време на концерта на певицата Ариана Гранде в Манчестър, заяви пред Би Ти Ви българският посланик в Лондон Константин Димитров. Той обяви, ще към посолството веднага е съставен оперативен щаб и той следи всяка промяна на ситуацията. Все пак дипломатът направи уговорката,

Най-странните сладоледи в света (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/naj-strannite-sladoledi-v-sveta-video-2025342

Сладоледът е най-популярният замразен десерт. Той покорява Европа благодарение на пътешественика Марко Поло, който донесъл рецептата за охладен шербет от Китай.

Днес всички хапваме сладолед, но някои си падат по доста странни видове от това лятно изкушение.

Виж

529 са абитуриентите на Казанлък

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/529-sa-abiturientite-na-kazanlyk-2025338

529 са абитуриентите на Казанлък, които ще дефилират по казанлъшките улици утре вечер.

Средно между 400 и 1500 лева струва подготовката на един абитуриент за тазгодишните балове, споделят родители на завършващите гимназисти. Всички казанлъшки ресторанти са ангажирани с абитуриентскат

600 млн. евро ще струва четирилентовия път Русе-В.Търново.

//dariknews.bg/regioni/ruse/600-mln.-evro-shte-struva-chetirilentoviia-pyt-ruse-v.tyrnovo-2025340

600 000 000 евро е прогнозната цена за изграждането на четирилентовия път Русе-Велико Търново. През втората половина на тази година се очаква подборът на трасето да получи екологична оценка от МОСВ. Това съобщи народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев. Проектът ще се изпълнява в три лота. Първия

Авторката на „Моши, моши, Япония“ гостува в Добрич и Шабла

//dariknews.bg/regioni/dobrich/avtorkata-na-moshi-moshi-iaponiia-gostuva-v-dobrich-i-shabla-2025341

Юлияна Антонова – Мурата, автор на книгата „Моши, моши, Япония“ ще гостува в Добрич и Шабла в края на седмицата. Среща с нея е организирана на 26 май, петък, в 18.00 ч. в Дом-паметник „Й. Йовков“. Преди това, в 13.00 ч. Антонова ще види представяне

Любен Диманов с ретроспективна изложба на рождения ден на галерията в Кюстендил

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/liuben-dimanov-s-retrospektivna-izlozhba-na-rozhdeniia-den-na-galeriiata-v-kiustendil-2025339

Галерията в Кюстендил става на 58 години! Рожденият ден съвпада със светлия празник на славянската писменост и българската култура! Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” тържествено отбелязва събитията с нова изложба. Ретроспективна изложба на Любен Диманов се открива на 24 май 2017 г

Откриха канабис в местност край с.Костичовци

//dariknews.bg/regioni/vraca/otkriha-kanabis-v-mestnost-kraj-s.kostichovci-2025343

79 конопени растения с височина от 30 до 80 см, открили вчера белоградчишки полицаи в местността „Локвите” в землището на село Костичовци, община Димово. На местопроизшествието бил извършен оглед, при полевия наркотест тревата реагирала на канабис. Растенията, засети и отглеждани в пластмасови сакс

Неизвестен изпочупи кола на жена

//dariknews.bg/regioni/vraca/neizvesten-izpochupi-kola-na-zhena-2025344

Към полунощ, полицейски служители от автопатрул във Видин са установили на ул.”Шейново” в областния град разбит лек автомобил „Дайхатсу” с видинска регистрация, собственост на местна жителка. Констатирано било, че неизвестно лице счупило дясно странично огледало, както и стъклото на задната дясна в

Гледайте "Свещената Азбука" - видео на арх. Пламен Мирянов по случай 24 май

https://www.24chasa.bg/novini/article/6236853

Във връзка с Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост вижте видеото "Свещената Азбука". Режисьор на проекта е Пламен Пламенов Мирянов, а оператор - Марин Маринов Маринов. В заснемането на видеото участват още: 1-ви ас. оператор: Йоан Славов Гафер: Филип Пенев Осветители: Ивайло Ангелов; Никола Лиловски Кран: Стефан

Какви специалисти ще са най-търсени у нас през следващите години?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kakvi-specialisti-shte-sa-naj-tyrseni-u-nas-prez-sledvashtite-godini-2025333

Българските работодателски организации алармираха, че има дефицит на технически специалисти на трудовия ни пазар и настояват за държавни стипендии за инженери и технолози. Експерти по кариерно развитие също предупредиха, че през следващите години се очаква засилено търсене

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване