05/23/17 09:44
(http://www.clubz.bg/)

САЩ ще помогнат за мир между Израел и Палестина

Тръмп е "истински обнадежден", че САЩ ще помогнат за изграждането на мира между Израел и Палестина. Американският президент коментира отношенията между двете страни на среща с палестинския президент Махмуд Абас във Витлеем, на окупирания от Израел Западен бряг на река Йордан.

"Напълно посветен съм на опитите за постигане на мирно споразумение между израелци и палестинци... Президентът Абас ме увери, че е готов да работи за постигане на целта, премиерът Нетаняху обеща същото. Очаквам с нетърпение да рабоя с тези лидери за продължителен мир."

Махмуд Абас обяви посещението на Тръмп за "благородна и осъществима мисия".

Тръмп е втори ден на посещение в Израел.

Абас изтъкна подкрепата на палестинската власт за мирно решение на конфликта в речта си, предхождаща срещата с Доналд Тръмп. Палестинският лидер заяви, че конфликтът между Израел и Палестина не е на религиозна основа, а е "окупационен" проблем.

След срещата с Абас американският президент ще посети мемориала на Холокоста "Яд Вашем" и ще произнесе реч в Израелския музей.

Израел и Палестина не са провеждали директни преговори от повече от три години. Тръмп обяви евентуалн оспоразумение между двете страни за "едно от най-трудните изобщо".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване