06/02/17 06:57
(http://www.clubz.bg/)

"Те, които се кланят на твоя ореол, не биха оставили жив нито един, който малко им напомня за тебе"

Христо Ботев

"Те, които се кланят на твоя ореол, не биха оставили жив нито един, който малко им напомня за тебе."

Този цитат от Георги Марков от неговата творба "Писмо до Христо Ботев" бе част от словото на депутата от "Обединени патриоти" Милен Михов по повод 2 юни. Михов изтъкна, че в годините на тоталитаризма Ботев е бил причисляван към предтечите на социализма у нас. И именно това е бил поводът Марков да напише своето произведение.

Депутатът каза, че винаги е имало опити ликът на Ботев да бъде "пришит към едно или друго партийно знаме".

"Смелостта на сърцето, силата на словото и обичта към родината раждат безсмъртие. "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира". Вечна да бъде паметта на Ботев, на героите, дали живота си днес да я има България."

Това написа в профила си във Фейсбук пък лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Депутатът от БСП Иво Христов заяви в декларация от парламентарната трибуна, че 2 юни трябва да бъде всеки ден.

"Държави и народи са си отивали не поради войни и нашествия -  преди това да се случи са си отишли духовно, от безразличие", посочи Христов.

Според него на 2 юни трябва да си помислим за това безразличие, с което с широко затворени очи гледаме как си отива България.

"Нашата страна изтича поради това, че не виждаме ценност в нея, с широко затворени очи виждаме как отношенията ни са се превърнали в отношения на врагове. Страната ни изтича с това, че днес на 2 юни голяма част от нас не се виждат в общност", каза още Иво Христов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване