Предстоящи събития днес

http://www.cross.bg/chasa-sofiyaot-provede-1545035.html

***София.От 08.00 до 18.00 часа в Съдебната палата ще се проведе повторно гласуване на Общото събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС. ***София.От 9.00 часа с изпит по български език и литература продължава втората кандидатстудентска сесия за учебната 2017/2018 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски". От 14.00 часа ще се проведат изпитите по италиански език и по философия и социални науки. ***София.От 10.00 часа в кв. „Света Троица", на ъгъла на ул. „Цар Симеон" и ул. „Димитър Петков" ще започне кампанията по затревяване на над 100 дка „кални точки" в столицата. ***София.От 11.00 часа на ул. „Позитано" 20 в София, Обединението на жените социалистки в БСП ще проведе заседание на Националния съвет на Обединението. ***София.От 14.00 часа в Южния парк, зад музея „Земята и хората", ще бъде открит третият кучешки парад - „Sofia Puppy Parade". ***Бургас.От 18.00 часа в сградата на Държавен Куклен Театър Бургас детска театрална трупа "Слънчова планета" ще представи своя премиера „Арт калейдоскоп" с експериментален спектакъл по етюди от приказки на Шарл Перо. ***Видин.От 13.00 часа в спортна зала "Фестивална" заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков ще награди победителите от 33-те държавни ученически игри по волейбол. ***Видин/ с. Кошава.От 16.00 часа в с

Спряха предизборната кампания във Великобритания заради терористичната атака

http://offnews.bg/news/n_1/n_657261.html

Консервативната партия на Великобритания няма да провежда националната си предизборна кампания днес. Предвидените събития няма да се състоят заради извършения терористичен атентат в центъра на Лондон тази нощ. Дали кампанията за изборите на 8 юни ще продължи, ще стане ясно в течение на деня с обявяването на подробности за нападението.

Реакциите след терористичните атаки в Лондон

//dariknews.bg/novini/sviat/reakciite-sled-teroristichnite-ataki-v-london-2028109

Шест души са убити, а 48 човека са ранени при две свързани терористични атаки в британската столица Лондон в събота вечерта. Атентатът бе извършен дни преди предсрочните парламентарни избори на Острова.
 

Дъжд ли? Няма проблем, в Музеен детски център на ЕМО „Етър” е сухо, топло и уютно!

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/dyzhd-li-niama-problem-v-muzeen-detski-centyr-na-emo-etyr-e-suho-toplo-i-uiutno-2028110

Синоптичната прогноза няма особено влияние върху децата. Информацията за жълти кодове, валежи или гръмотевични бури не може да ги спре да се забавляват. На 3 юни през Музейния детски център преминаха отново много деца със своите родители.

Анастасия идва от Букурещ, столицата на Румън

Променлива облачност и температури до 24 градуса на 4 юни

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/promenliva-oblachnost-i-temperaturi-do-24-gradusa-na-4-iuni-2028111

Днес над планините от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра – около 12 градуса.

Нелегални мигранти загинаха при катастрофа на АМ "Тракия"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/nelegalni-migranti-zaginaha-pri-katastrofa-na-am-trakiia-2028102

Десет нелегални мигранти са загинали при тежка катастрофа, станала на магистрала „Тракия“ в района на Пазарджик в неделя, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Други осем нелегални мигранти са ранени.  
 
Инцидентът е станал

Пътна обстановка в страната - 4 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=352689

Състояние на автомагистралата: АМ „Тракия“: област Бургас: от п.в. „Карнобат“ до п.в. „Ветрен“ от км 325+000 до км 359+000 – почистване и оформяне на земен окоп, както и изрязване и почистване на храсти в двете посоки. Срок до 15.

Покана за брифинг

http://press.mvr.bg/NEWS/news170604_02.htm

Очакваме Ви днес, неделя, след 11 часа в сградата на ОДМВР-Пазарджик

Реакция на световните лидери след поредната атака в Лондон

http://pogled.info/svetoven/reaktsiya-na-svetovnite-lideri-sled-porednata-ataka-v-london.86448

/Поглед.инфо/ Британски и световни лидери осъдиха атаките от снощи Лондон, реагирайки както с възмущение, така и със солидарност.

Джордж Фридман: Различни визии за Европа

http://pogled.info/svetoven/dzhordzh-fridman-razlichni-vizii-za-evropa.86449

/Поглед.инфо/ За американците става все по-трудно да мислят за Европа като едно цяло.

Косачев: Русия готова да сътрудничи на Запада в борбата с тероризма

http://pogled.info/svetoven/kosachev-rusiya-gotova-da-satrudnichi-na-zapada-v-borbata-s-terorizma.86450

/Поглед.инфо/ Русия е готова да си сътрудничи с Великобритания и други западни страни в борбата срещу тероризма, заяви ръководителят на комитета по международни въпроси на Русия Константин Косачев след поредната терористична атака снощи в централната част на Лондон.

Спорт по тв днес: бараж за Лига Европа "Левски" - "Верея" и още 4 мача, волейболистите срещу Русия, тенис от Париж, дартс - световно по нации, тото, колоездене, мотоциклетизъм, голф и NBA

https://www.24chasa.bg/sport/article/6259933

Спорт по тв днес: бараж за Лига Европа "Левски" - "Верея" и още 4 мача, волейболистите срещу Русия, тенис от Париж, дартс - световно по нации, тото, колоездене, мотоциклетизъм, голф и NBA                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Забавления за децата в Дупница

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/zabavleniia-za-decata-v-dupnica-2028106

Денят на детето отмина, но в Дупница децата имаха възможност за още един празник. От Ротаракт клуб Дупница, съвместно с Ротари клуб Дупница, организираха един изпълнен със забавление и спорт ден. Съботата донесе много добро настроение и награди на децата, които се

Какво предлага в неделя програмата на „Варненско лято”

//dariknews.bg/regioni/varna/kakvo-predlaga-v-nedelia-programata-na-varnensko-liato-2027892

Интересна програма предлага и днес поредният ден на театралният фестивал „Варненско лято” (1 – 11 юни).

От 19,00 часа на основна сцена в Драматичния театър ще се играе „Богът на касапницата”. В спектакъла  на Народен театър „Иван Вазов“ с режисьор Антон Угринов ще ви

Предлагат 3 училища в Добрич и едно в Каварна да получат статут на иновативни

//dariknews.bg/regioni/dobrich/predlagat-3-uchilishta-v-dobrich-i-edno-v-kavarna-da-poluchat-statut-na-inovativni-2028108

Три училища от Добрич и едно от Каварна могат да придобият статут на иновативни. Те са включени в списък на Министерството на образованието и науката и ще получат статута при одобрение от Министерския съвет.

Това са СУ “Димитър Талев“, СУ „Св.Климент Охридски“ и Част

Народните представители от ГЕРБ ще проведат приемна за граждани във Ветово

//dariknews.bg/regioni/ruse/narodnite-predstaviteli-ot-gerb-shte-provedat-priemna-za-grazhdani-vyv-vetovo-2028107

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков ще проведат приемна за граждани във вторник /6 юни/ от 10 до 12 часа в офиса на ГЕРБ в град Ветово, който се намира в Младежкия дом.

Записванията стават на място.

4 юни в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=352666

Събития[редактиране | редактиране на кода] 1783 г. – Братя Монголфие демонстрират своя балон с горещ въздух. 1880 г. – 2 Обикновено Народно събрание на Княжество България приема закон, с който се създава националната валута лев = 100 стотинки = 1 френски франк.

Прогноза за времето - 4 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=352679

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 22-24°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Днес в източната половина от страната ще бъде предимно слънчево, докато над западната отново ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

Над 600 ранени на площад в Торино (СНИМКИ)

http://clubz.bg/54688-nad_600_raneni_na_ploshtad_v_torino_snimki

Над 600 души са ранени на площад "Сан Карло" в Торино по време на финала в Шампионската лига между "Ювентус" и "Реал" (Мадрид) снощи.

Десетки хиляди запалянковци на Юве се бяха събрали в центъра на града си, за да гледат двубоя на огромен екран. По информация на местните медии при 3:1 за "Реал" настава масова паника заради фалшива бомбена заплаха.

Момче хвърлило бомбичка и извикало, че това е експлозив. Хиляди панически хукнали да бягат във всички посоки, като хаосът бързо обхваща целия площад. Мнозина са паднали и така са се наранили. Няма данни за загинали.

Полицията бързо опитала да се намеси и успокои хората, но "Сан Карло" се опразнил още преди края на мача в Кардиф. На място са пристигнали линейки, а други пострадали са потърсили помощ в болници в Торино.

За нещастие на тифозите на "Ювентус", техният любим отбор загуби от "Реал" с 1:4.

Към 10 ч наше време няма данни за пострадали български граждани при инцидента в Торино, при който бяха ранени около 1000 души на централния площад "Сан Карло" след паника, настъпила вследствие на фалшива информация за експлозии, се казва в съобщение на генералното консулство на България в Милано.

Българските граждани могат да подадат сигнал за техни близки, които може да са били засегнати при инцидента, на дежурния телефон на генералното консулство:

Телефон за спешни случаи: 00393337826043

Ел. поща: Consulate.Milan@mfa.bg

Над 500 ранени на площад в Торино (СНИМКИ)

http://clubz.bg/54688-nad_500_raneni_na_ploshtad_v_torino_snimki

Над 500 души са ранени на площад "Сан Карло" в Торино по време на финала в Шампионската лига между "Ювентус" и "Реал" (Мадрид) снощи.

Десетки хиляди запалянковци на Юве се бяха събрали в центъра на града си, за да гледат двубоя на огромен екран. По информация на местните медии при 3:1 за "Реал" настава масова паника заради фалшива бомбена заплаха.

Момче хвърлило бомбичка и извикало, че това е експлозив. Хиляди панически хукнали да бягат във всички посоки, като хаосът бързо обхваща целия площад. Мнозина са паднали и така са се наранили. Няма данни за загинали.

Полицията бързо опитала да се намеси и успокои хората, но "Сан Карло" се опразнил още преди края на мача в Кардиф. На място са пристигнали линейки, а други пострадали са потърсили помощ в болници в Торино.

За нещастие на тифозите на "Ювентус", техният любим отбор загуби от "Реал" с 1:4.

 

10 загинали при тежка катастрофа на АМ Тракия

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/10-zaginali-pri-tezhka-katastrofa-na-am-trakiia-2028103

Тежка катастрофа с 10 загинали е станала към 04:30 ч. тази сутрин на АМ "Тракия" до Пазарджик, съобщиха от полицията. Катастрофирал е микробус, пълен с пакистански мигранти.

В микробуса и имало 17 нелегални граждани. Не е ясна още причината за мелето, но се предполага, че автомобилът

2 000 рокери на събор в Дупница с "Неразделни братя"

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/2-000-rokeri-na-sybor-v-dupnica-s-nerazdelni-bratia-2028101

Мотосъбор организиран от „Неразделни братя” се провежда за 4- та година в Дупница. След почетната обиколка на града, се проведоха състезания на летището край с. Крайници. Рокерите се събраха снощи

Държавна опера-Стара Загора гостува в София с „Бохеми“

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/dyrzhavna-opera-stara-zagora-gostuva-v-sofiia-s-bohemi-2027132

На 1 юли от 19.00 часа на сцената на НТ „Иван Вазов“ предстои да бъде представен един от най-забележителните спектакли в културния календар на оперна България - новата постановка на пучиниевия шедьовър „Бохеми на Старозагорската опера. Зрителите ще имат възможността да се насладят на един динамичен

Облекла на прочутия дизайнер Жан Люк Амслер - на Модната фиеста в Албена

//dariknews.bg/regioni/dobrich/oblekla-na-prochutiia-dizajner-zhan-liuk-amsler-na-modnata-fiesta-v-albena-2028104

Колекцията на световноизвестния дизайнер Жан Люк Амслер ще бъде представена в Албена на 17-ото издание на Модната фиеста. Събитието ще се проведе тази година във ваканционното селище от 7 до 11 юни.

„Това е много голям успех за България. Жан Люк Амслер - едно от най-

Почина отстраненият кмет на с. Ябълково

//dariknews.bg/regioni/haskovo/pochina-otstraneniiat-kmet-na-s.-iabylkovo-2028105

Отстраненият с решение на ОИК-Димитровград кмет на село Ябълково Антон Илиев е починал внезапно тази нощ. Снощи той е бил на събор в Скобелево заедно с други кметове на населени места от общината. Прибрал се около 1 ч. в къщата си в с. Ябълково, след което е починал. Сигнал за случилото се подала ж

Нелегални мигранти загинаха след катастрофа на АМ "Тракия"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/nelegalni-migranti-zaginaha-sled-katastrofa-na-am-trakiia-2028102

Десет нелегални мигранти са загинали, а други 8 мигранти са ранени при тежка катастрофа, станала на магистрала „Тракия“ в района на Пазарджик рано тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал около 4,30 ча

Изпити по литература, италиански и философия в СУ

http://offnews.bg/news/n_1/n_657254.html

С изпит по български език и литература ще започне днешният неделен ден за Софийския университет и кандидат-студентите му. Началният час е 9. Изпитът се състои от тест с 50 въпроса, които носят общо 70 точки, а 1/3 от тях са по литература, и задача за писане на есе, което носи максимум 30 точки. Максималният сбор е 100 точки. Есето е задължително. Ако то липсва, кандидатът няма да получи никакви точки, дори да е отговорил вярно на всички въпроси от теста. Темата на есето може да бъде върху твърдение/сентенция от литературен или нелитературен източник. Текстът трябва да е в обем до 3 страници. Продължителността на изпита е 4 часа. От 14 ч. предстоят други два кандидатстудентски изпита в Софийския университет - по италиански и по философия. Изпитът по италиански се състои от диктовка, преразказ на прочетен текст, превод от италиански на български език и езиков тест. Общата продължителност на изпита е 4 часа. Диктовката (до 20 машинописни реда) проверява доколко кандидатът правилно възприема италианската реч и владее италианския правопис. В преразказа (до 1 машинописна страница) се проверява умението на кандидата да предава цялостно и свързано съдържанието на два пъти прочетен текст. За преразказ се дава непознат текст по тематика, застъпена в програмата на СОУ. Преводът (20-25 машинописни реда) от италиански на български се извършва без речник. С него се проверява владеенето на лексическия и граматическия материал и предаването на правилен български език на оригинален италиански текст. Езиковият тест (2 абзаца по 10 реда) проверява знанията по граматика и лексика на съвременния италиански език. Изпитът по философия също продължава 4 часа. Първата му част е писане на философско есе по зададен проблем, втората е анализ на философски текст и отговор на отворени въпроси към него, а третата - решаване на тест от 25 задачи.

Любим виц на Буги Барабата

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6259778

Любим виц на Буги БарабатаПрофесорът по време на лекция: - Как се нарича мъж, който иска, но не може? Студентите в един глас: - Импотентен! - Точно така, а как се нарича мъж, който може, но не иска. От задните редове… женски глас: -

Двата свята

http://pogled.info/bulgarski/dvata-svyata.86446

/Поглед.инфо/ Иван не издържа да го лъжат, да го мамят, да го унижават и ограбват у нас и реши да се спасява – запъти се към чужбина. Така бяха направили мнозина вече, някой казваха – по-голямата част от България живее и работи в чужбина...

Консерваторите прекратяват предизборната си кампания след атаката

http://pogled.info/svetoven/evropa/konservatorite-prekratyavat-predizbornata-si-kampaniya-sled-atakata.86447

/Поглед.инфо/ Консерваторите в Обединеното кралство прекратяват предизборната си кампания след нападението в Лондон снощи, предаде АФП.

Собственикът на катастрофиралия микробус с мигранти е арестуван

http://clubz.bg/54687-sobstvenikyt_na_katastrofiraliq_mikrobus_s_migranti_e_arestuvan

Собственикът на микробуса, в който загинаха днес 9 мигранти и шофьорът след катастрофира на автомагистрала "Тракия" е заловен, съобщи на пресконференция главният секретар на МВР Младен Маринов

Общо 17 души са пътували тази нощ в посока София, когато около 5,30 ч сутринта на 98-ия километър микробусът се блъсва в дърво. 

Шофьорът се оказа неправоспособен - на 16 години, регистриран в полицията за кражба и грабеж тази година в София. Полицията е претърсила дома му в кв. "Модерно предградие" в столицата.

В момента полицията работи по три версии, като най-вероятната е, че младежът е заспал зад волана, тъй като няма спирачен път. Маринов уточни, че е възможна и техническа неизправност на микробуса или друг автомобил.

Всички в колата са били откарани в Областната болница в Пазарджик, но 10 са починали от раните си. Останалите са хоспитализирани, двама са в критично състояние.

"Всички са мъже, представили се от Афганистан. Ранените са приети малко преди 6.00 часа тази сутрин в Спешното отделение на болницата. Починалите при инцидента са откарани в моргата, останалите 7 души, според нараняванията си, са настанени в ортопедията, хирургиите и останалите отделения”, обяснява д-р Васил Вълчев, началник на пазарджишката болница. "Нито един от тях няма документ за самоличност. Въпреки това всички са приети в болницата и им се оказва необходимото внимание и лечение."

Според прокуратурата нелегалните мигранти са мъже от Пакистан, Афганистан и един сириец.

Мястото на катастрофата е отцепено от криминалисти за оглед.

16-годишен блъсна бус в дърво, загинаха той и 9 нелегални мигранти

http://clubz.bg/54687-16_godishen_blysna_bus_v_dyrvo_zaginaha_toj_i_9_nelegalni_migranti

10 души загинаха, след като микробус с нелегални мигранти катастрофира на автомагистрала "Тракия", съобщи агенция "Фокус".

Общо 17 души са пътували тази нощ в посока София, когато около 5,30 ч сутринта на 98-ия километър микробусът се блъсва в дърво.

Шофьорът е бил неправоспособен и вероятно е заспал, защото няма следи от спирачен път. Всички в колата са били откарани в Областната болница в Пазарджик, но 10 са починали от раните си. Останалите са хоспитализирани, двама са в критично състояние.

"Всички са мъже, представили се от Афганистан. Ранените са приети малко преди 6.00 часа тази сутрин в Спешното отделение на болницата. Починалите при инцидента са откарани в моргата, останалите 7 души, според нараняванията си, са настанени в ортопедията, хирургиите и останалите отделения”, обяснява д-р Васил Вълчев, началник на пазарджишката болница. "Нито един от тях няма документ за самоличност. Въпреки това всички са приети в болницата и им се оказва необходимото внимание и лечение."

Шофьорът е бил на 16 години, съобщи Нова тв. И на практика е самокатастрофирал като се е блъснал в дървото. При удара е загинал на място. 

На пресконференция в Пазарджик главният секретар на МВР Младен Маринов съобщи, че собственикът на микробуса е задържан. Маринов потвърди, че вероятно водачът е заспал.

Мястото на катастрофата е отцепено от криминалисти за оглед.

16-годишен блъсна бус в дърво, загинаха 10 нелегални мигранти

http://clubz.bg/54687-16_godishen_blysna_bus_v_dyrvo_zaginaha_10_nelegalni_migranti

10 души загинаха, след като микробус с нелегални мигранти катастрофира на автомагистрала "Тракия", съобщи агенция "Фокус".

Общо 17 души са пътували тази нощ в посока София, когато около 5,30 ч сутринта на 98-ия километър микробусът се блъсва в дърво.

Шофьорът е бил неправоспособен и вероятно е заспал, защото няма следи от спирачен път. Всички в колата са били откарани в Областната болница в Пазарджик, но 10 са починали от раните си. Останалите са хоспитализирани, двама са в критично състояние.

"Всички са мъже, представили се от Афганистан. Ранените са приети малко преди 6.00 часа тази сутрин в Спешното отделение на болницата. Починалите при инцидента са откарани в моргата, останалите 7 души, според нараняванията си, са настанени в ортопедията, хирургиите и останалите отделения”, обяснява д-р Васил Вълчев, началник на пазарджишката болница. "Нито един от тях няма документ за самоличност. Въпреки това всички са приети в болницата и им се оказва необходимото внимание и лечение."

Шофьорът е бил на 16 години, съобщи Нова тв. И на практика е самокатастрофирал като се е блъснал в дървото. При удара е загинал на място.

Мястото на катастрофата е отцепено от криминалисти за оглед.

10 нелегални мигранти загинаха при катастрофа на АМ "Тракия"

http://clubz.bg/54687-10_nelegalni_migranti_zaginaha_pri_katastrofa_na_am_trakiq

Снимки 2 МЕДИЦИНА ЗДРАВЕ линейка3 бгнес

10 души загинаха, след като микробус с нелегални мигранти катастрофира на автомагистрала "Тракия", съобщи агенция "Фокус".

Общо 17 души са пътували тази нощ в посока София, когато около 5,30 ч сутринта на 98-ия километър микробусът се блъсва в дърво.

Шофьорът е бил неправоспособен и вероятно е заспал, защото няма следи от спирачен път. Всички в колата са били откарани в Областната болница в Пазарджик, но 10 са починали от раните си. Останалите са хоспитализирани, двама са в критично състояние.

"Всички са мъже, представили се от Афганистан. Ранените са приети малко преди 6.00 часа тази сутрин в Спешното отделение на болницата. Починалите при инцидента са откарани в моргата, останалите 7 души, според нараняванията си, са настанени в ортопедията, хирургиите и останалите отделения”, обяснява д-р Васил Вълчев, началник на пазарджишката болница. "Нито един от тях няма документ за самоличност. Въпреки това всички са приети в болницата и им се оказва необходимото внимание и лечение."

Шофьорът е бил на 17 години, съобщи Нова тв. И на практика е самокатастрофирал като се е блъснал в дървото.

Мястото на катастрофата е отцепено от криминалисти за оглед.

Google разпознава гласа вече с 95% точност

http://clubz.bg/54686-google_razpoznava_glasa_veche_s_95_tochnost

Гласовият асистент на Google вече разпознава човешка реч с 95% успеваемост, похвалиха се от технологичния гигант.

Това е солидно постижение за последните 4 години - през 2013 г успешното разпознаване бе едва 75%. 

Основна заслуга за това има машинното обучение - софтуерът се учи сам, колкото повече хора говорят с него. А софтуерът на Google е с ключово предимство пред други - той е вграден във всеки Android телефон, в сайта на Google, както и в умните домашни асистенти Google Home.

Не трябва да се отричат и множеството алгоритми, които компанията подобрява постоянно.

И макар при хората точността на разпознаване да не е съвършена, при компютрите е напълно възможно тя да достигне 100% и то в близкото бъдеще.

Дъжд на запад, слънце на изток. Градусите стигат 28

http://offnews.bg/news/n_1/n_657253.html

Днес в източните райони ще бъде слънчево, а над западните отново ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, предвижда прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Остава вероятността и за градушки. Ще духа слаб, а в Източна България - до умерен, предимно източен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София те ще са около 24°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месец юни и през деня ще се задържи почти без промяна. Над планините от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 22-24°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над 170 000 данъчни удостоверения ще могат да се издават автоматично

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/nad-170-000-danychni-udostovereniia-shte-mogat-da-se-izdavat-avtomatichno-2027831

Над 170 000 удостоверения за дължими данъци ще могат да се издават автоматизирано, без да се налага посещение в офис на НАП съобщават от приходната администрация.
От 01.11.2016 г. НАП е осигурила възможност за предоставяне по служебен път на удостоверение за наличие или липса на задължения н

Откриват изложбата "Военни художници" в Кюстендил

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/otkrivat-izlozhbata-voenni-hudozhnici-v-kiustendil-2027839

Изложба „Военни художници” посветена на 100 години от Първата световна война ще бъде представена в Кюстендил.  В нея са включени творби от фонда на Художествена галерия- Русе и Художествена галерия „Владимир Димитров-  Майстора”. Проявата ще бъде на 6 юни от 18 часа в галерията в К

Откриха петия кинофестивал „Златната липа“ с препълнена зала и бис за „12 А“

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/otkriha-petiia-kinofestival-zlatnata-lipa-s-prepylnena-zala-i-bis-za-12-a-2028098

Петото издание на международния фестивал за ново европейско кино беше официално открито снощи в залата на Държавна опера Стара Загора. Дори проливният дъжд, излял се като из ведро върху червения килим точно когато трябваше да потегли мажоретното шествие с военната духова музика и актьорите, не спря

Атентатите във Великобритания от 2005 година насам

//dariknews.bg/novini/sviat/atentatite-vyv-velikobritaniia-ot-2005-godina-nasam-2028099

Вчера вечерта трима нападатели се врязоха с микробус в минувачи на лондонския мост Лондон бридж, а после се насочиха към района на пазара Бъроу маркет и започнаха да ръгат с ножове минувачи. В резултат на това нападение загинаха 6 души, а 48 човека бяха ранени. Тримата нападатели бяха ликвидирани.<

Няма пострадали българи при атаките в Лондон

//dariknews.bg/novini/sviat/niama-postradali-bylgari-pri-atakite-v-london-2028100

Към момента няма данни за пострадали български граждани при терористичните атаки на "Лондон бридж" и пазара "Бъроу маркет" в британската столица. Това заяви пред

На 4 юни рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6259764

На 4 юни рожден ден иматВеселин Петричев, председател на съда във Велинград Димитър Дерелиев, бивш зам.-министър на културата, бивш директор на Националния филмов център Екатерина Йосифова, поетеса Ивайло Крайчовски, музикант Максим Сираков, първи изпълнителен вицепрезидент на “Алианц България холдинг” АД и главен финансов директор на групата Чл.-кор. проф.

Тръмп използва атаката в Лондон, за да пробута пак забраната на мюсюлманите да пътуват

http://clubz.bg/54685-trymp_izpolzva_atakata_v_london_za_da_probuta_pak_zabranata_na_myusyulmanite_da_pytuvat

СВЯТ доналд тръмп бгнес епа

Трябва да бъдем умни, наблюдателни и силни, трябва съдилищата да ни дадат обратно правата. Трябва ни забраната за пътуване като допълнително ниво на сигурност!

Това написа в Twitter тази нощ американският президент Доналд Тръмп, часове след терористичния атентат в Лондон, в който загинаха 6 души и бяха ранени 48.

Първата реакция на Тръмп след атентата бе да сподели статия от консервативния сайт The Drudge Report, в която все още нямаше много детайли за атаката. 40 минути по-късно дойде и горното съобщение, в което президентът явно използва нападението като повод да предложи отново хората от определени мюсюлмански страни да не бъдат допускани в САЩ. Предишният му опит да наложи такава забрана бе отхвърлена от поредица американски съдилища, а сега е пред Върховния съд в САЩ, отбелязва "Гардиън".

Очаквано, Туитър избухна. Дениъл Дрейзър, професор по политология към Училището по право и дипломация "Флечър", най-стария университет по международни отношения в САЩ, обяви президента за "eвтин мошеник, заемащ позиция, която не разбира".

Джон Хорган, психолог и експерт по тероризъм към Щатския университет на Джорджия, отговори на президента, като го нарече "Opportunist-in-Chief" - "Върховен опортюнист", игра на думи с позицията на върховен главнокомандващ.

8 минути след този туит президентът все пак изпрати съобщение на подкрепа:

"Каквото и да можем да направим, за да помогнем на Лондон и Великобритания - НИЕ СМЕ С ВАС. БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ!"

След това Тръмп пусна подобни съобщения и през официалния акаунт на администрацията - @POTUS. Първоначалното му съобщение обаче едва ли ще бъде забравено.

Край Перперикон добивали злато още в древността

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6254838

Край Перперикон добивали злато още в древносттаВъв всеки български град, във всяко селце, във всяка махала има място, манастирче, скала, местност, които съхраняват духа на българина; там се организират чествания и тържества; там се правят молебени; там хората търсят подкрепа и закрила от Бог. В „50-те светини, пред които се прекланя всеки българин” ще откриете чудесни места,

Ариана Гранде: Моля се за Лондон

http://clubz.bg/54684-ariana_grande_molq_se_za_london

Певицата Ариана Гранде също реагира на новината за последните терористични атаки в Лондон. Само преди две седмици на неин концерт в Манчестър при самоубийствен атентат бяха убити 22-ма души, много от които деца и тийнейджъри.

Гранде написа в туитър: Моля се за Лондон.

Двойната атака в Лондон стана, докато певицата се подготвяше за благотворителния концерт, който ще се проведе тази вечер в Манчестър. Тя го организира в подкрепа на пострадалите в "Манчестър Арена".

В концерта ще се включат Роби Уилямс, Колдплей, Фарел Уилямс и други големи имена.

Ариана Гранде, която вече е в Манчестър, посети в болница някои от ранените си почитатели, срещна се и с близки на загинали.

U.S. News&World Report: Защо Тръмп е пасивен пред Русия?

http://pogled.info/svetoven/U-S-News-World-Report-zashto-tramp-e-pasiven-pred-rusiya.86442

/Поглед.инфо/ Доналд Тръмп често се хвали, че не позволява на никого да го обижда, винаги отговаря на удара с удар. Оказва се, че този негов инстинкт не се прилага в отношенията му спрямо Русия, към която той се държи безропотно и смирено. Вместо да й нанася насрещни удари, той позволява на нашия геополитически противник безнаказано да оскърбява САЩ.

The Week: Как Twitter убива Америка

http://pogled.info/svetoven/The-Week-kak-Twitter-ubiva-amerika.86443

/Поглед.инфо/ Както във всяка училищна столова, всичко, което се случва там, се задвижва от отчаяната жажда на учениците за внимание и утвърждаване. По същия начин, причината да напишеш нещо в Twitter е желанието да кажеш: "Вижте ме!"

Оръжие за Деня на страшния съд: роботи и изкуствен интелект в руската армия

http://pogled.info/svetoven/russia/orazhie-za-denya-na-strashniya-sad-roboti-i-izkustven-intelekt-v-ruskata-armiya.86444

/Поглед.инфо/ Още сега по оръжейни изложби могат да се видят клипове, на които група руски дронове, буквално като рой оси, проучват непозната местност. Но това не са просто разузнавачи – тяхната задача е самостоятелно да унищожават въздушни и наземни цели.

Путин призова Запада към обединение против тероризма в Сирия

http://pogled.info/svetoven/putin-prizova-zapada-kam-obedinenie-protiv-terorizma-v-siriya.86445

/Поглед.инфо/ Президентът на Русия Владимир Путин призова страните от Запада да обединят усилия против реалната заплаха на тероризма в Сирия, вместо да се занимават с "дърпане на въже", цитира РИА "Новости" в петък (2 юни).

Нарко депо разби пловдивската полиция

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/narko-depo-razbi-plovdivskata-policiia-2028096

Депо за разпространение на наркотици разби при спецоперация снощи полицията в пловдивския квартал Тракия. Петима наркодилъри са арестувани в блок зад сградата на районното кметство. 

При обиска на апартамента, който обитавали, са открити около 3 кг марихуана и 2 кг амфетамини. Жилище

Започна ремонтът на столичния бул. "Дондуков"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zapochna-remontyt-na-stolichniia-bul.-dondukov-2028081

Започна първият етап от ремонта на столичния булевард „Княз Александър Дондуков”. Първо екипи на "Софийска вода" влизат в участъка от улица „Кракра” до бул. „Васил Левски”. Рехабилитацията води до редица промени в движението.

"На 4 ю

6 жертви и десетки ранени при терористични атаки в Лондон (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/6-zhertvi-i-desetki-raneni-pri-teroristichni-ataki-v-london-snimkivideo-2028095

Шестима души са убити при две терористични атаки на Лондонския мост и пазара Бороу маркет в центъра на британската столица Лондон в събота вечерта. 48 души са ранени, десетки са откарани в болници, съобщи в комюни

Би-Би-Си: Двете лица на Путин на един форум

http://pogled.info/svetoven/bi-bi-si-dvete-litsa-na-putin-na-edin-forum.86440

/Поглед.инфо/ И в доклада си на Икономическия форум в Санкт Петербург, и след това в дискусията, руският президент Владимир Путин посочи основния проблем – враждебността, която демонстрират към Русия западните елити.

Ще се върнем ли към «свят на въглищата и стоманата»?

http://pogled.info/svetoven/shte-se-varnem-li-kam-svyat-na-vaglishtata-i-stomanata.86441

/Поглед.инфо/ В края на XIX и началото на XX век, марксисткият теоретик и лидер на II Интернационал Карл Кауцки излага т. нар. теорията на ултра-империализма, според която конкуренцията на капиталистическите империи (поради която избухва Първата световна война) ще доведе до победа на една от тях и създаването на това, което днес наричаме глобална държава.

Селена Гомес купи имение за над 2 млн. долара

//dariknews.bg/novini/liubopitno/selena-gomes-kupi-imenie-za-nad-2-mln.-dolara-2028078

Американската звезда Селена Гомес плати 2,25 милиона долара за имение в предградията на Лос Анжелис, съобщи Контактмюзик.

Прекрасното имение включва четири спални и три бани. След като домът бил построен през

МВНР: Няма информация за пострадали български граждани при инцидентите в Лондон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6260738

МВНР: Няма информация за пострадали български граждани при инцидентите в ЛондонКъм 2 ч българско време на 4 юни няма постъпила информация за пострадали български граждани при инцидентите в Лондон, съобщиха от Министерство на външните работи. Българското посолство в столицата на Обединеното кралство е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията. Всички български граждани,

Известен психиатър: Макрон е опасен психопат

http://pogled.info/svetoven/evropa/izvesten-psihiatar-makron-e-opasen-psihopat.86436

/Поглед.инфо/ Италианският професор Адриано Сегатори, известен психиатър и член на Италианската ададемия за съдебна психиатрия шокира света с думите си за новоизбрания френски президент Емануел Макрон. Това Сегатори обяви в клип в интернет, а записът на изявлението му бързо събра стотици хиляди прегледа.

Au Revoir, Belle Paris!

http://pogled.info/svetoven/Au-Revoir-Belle-Paris.86437

/Поглед.инфо/ Доналд Тръмп вчера изтегли САЩ от Парижкото споразумение, защото е несправедливо към американската държава и вредно за американската икономика.

Президентът Путин е добре дошъл в България

http://pogled.info/svetoven/prezidentat-putin-e-dobre-doshal-v-balgariya.86438

/Поглед.инфо/ "Официална покана към руския президент за 3 март 2018 г. все още няма, възможно е да има вербална такава", заяви министърът на външните работи

Двоен терористичен акт с жертви в Лондон

http://pogled.info/svetoven/evropa/dvoen-teroristichen-akt-s-zhertvi-v-london.86439

/Поглед.инфо/ Нападението с мокробус на Лондон Бридж в събота вечерта се разглежда като терористичен акт, съобщава телевизия Sky News, позовавайки се на полицейски източници.

Лондон в нощта на атентата (СНИМКИ)

http://clubz.bg/54683-london_v_noshtta_na_atentata_snimki

 Шестима убити, трима терористи ранени. Нова терористна атака имаше в столицата на Великобритания Лондон през нощта на 3 юни. 

 

До седем души може да са загинали при двете атаки в Лондон, съобщава в. "Сън" (видео, снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6260649

До седем души може да са загинали при двете атаки в Лондон, съобщава в. "Сън" (видео, снимки)Има опасения, че при атаките в Лондон са загинали до седем души, съобщи британският в. "Сън", цитиран от Ройтерс. Бял товарен микробус се вряза в множество пешеходци на моста Лондон бридж, а двама нападатели бяха застреляни от въоръжената полиция при вероятно свързан инцидент на близкия пазар Бороу маркет, където има много барове и ресторанти.

Нови аргументи в спора има ли вкус водата

//dariknews.bg/novini/liubopitno/novi-argumenti-v-spora-ima-li-vkus-vodata-2028057

Американски учени установиха, че езикът може да усеща и шести вкус - на водата, съобщи Сайънс алърт. В езика на бозайниците има рецептори, които реагират точно на обикновената вода. Това са рецепторите за кисело.

Спорът за вкуса на водата

80 румънци се включиха в тенис турнира от серията „Платинум“ в Албена

//dariknews.bg/regioni/dobrich/80-rumynci-se-vkliuchiha-v-tenis-turnira-ot-seriiata-platinum-v-albena-2027882

На новият тенис център в Албена започнаха срещите от турнира за любители от най–високата категория „Платинум“. Състезанието ще се проведе до 5 юни, а организатори са румънската компания MPG и Драйзам тенис академия. Участват 80 румънци и 10 българи. Турнирът се различава от българс

Путин предложил на Бил Клинтън да обмисли варианта за влизане на Русия в НАТО

//dariknews.bg/novini/sviat/putin-predlozhil-na-bil-klintyn-da-obmisli-varianta-za-vlizane-na-rusiia-v-nato-2028077

Руският президент Владимир Путин разкри, че е предложил на бившия си американски колега Бил Клинтън да обмисли варианта за влизане на Русия в НАТО, предаде ТАСС.

"Помня една от нашите последни срещи с Клинтън, когато той още бе прези

Стотици ранени в Торино след финала Реал - Ювентус

https://www.24chasa.bg/sport/article/6260587

Стотици ранени в Торино след финала Реал - ЮвентусФенове на Ювентус, които гледаха финала от Шампионската лига на централния площад в Торино пострадаха след паника, настъпила вследствие изстрели и фалшива информация за експлозии, пише The Guardian, цитиран от Фокус. След намесата на медицинските екипи, италианската информационна агенция Ansa съобщи, за около 600 ранени, като двама души,

МагазинА е затворен, но написЪното остава

http://clubz.bg/54679-magazina_e_zatvoren_no_napisynoto_ostava

Дразните ли се, когато на заключената врата на кварталната бакалия видите надпис „Магазина е затворен“? Или от натрапливата вече от години рекламна кампания из цяла София със сбъркан член („Търсете бикът“)? Срещу тези езикови своеволия се изправя БАН с кампания в социалните мрежи.

Под слогана „Написаното остава. Пиши правилно!“ учените от Института за български език канят всеки желаещ да спомогне за правилната употреба на езика ни.

„Открийте грешките навсякъде около себе си – в интернет, в надписи на витрини и магазини, в книги и списания, и ги споделете с нас!“, пишат от БАН.

Кампанията продължава до 18 юни, а участниците могат да публикуват снимки на сбъркани текстове на страницата на института. До момента вече са изпратени повече от 30 такива кадъра.

"Площад Славейков"

Започва ремонтът на столичния бул. "Дондуков"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zapochva-remontyt-na-stolichniia-bul.-dondukov-2028081

Започва първият етап от ремонта на столичния булевард „Княз Александър Дондуков”. Първо екипи на "Софийска вода" ще влязат в участъка от улица „Кракра” до бул. „Васил Левски”. Рехабилитацията обаче ще доведе и до редица промени в движението.

Остава вероятността за градушки, максимални температури между 23° и 28°

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/ostava-veroiatnostta-za-gradushki-maksimalni-temperaturi-mezhdu-23-i-28-2028076

В източната половина от страната ще бъде предимно слънчево, докато над западната отново ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Остава вероятността и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до умерен предимно източен вятър. Максимални температури между 23° и 28°.

Атмосферното н

Как самотата ограбва съня

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/kak-samotata-ograbva-synia-2028056

Проучване на британски учени от Кралския колеж в Лондон установи, че самотата може да ограби съня ви, като понижи качеството му, съобщи в. "Дейли мирър".

В изследването взеха участие над 2200 човека на 18 и 19 години

Данчо Капитанов засвири в небесния оркестър

http://clubz.bg/54680-dancho_kapitanov_zasviri_v_nebesniq_orkestyr

Йордан Капитанов, един от най-известните и талантливи джаз тромпетисти у нас през 70-те и 80-те години, почина на 69 години в родното си Велико Търново.

Открива голяма си любов – тромпета – когато е на 10 и скоро попада в популярния в града тогава училищен духов оркестър „Ботевата чета”. През 1971-а завършва музикално училище във Варна и там среща и другата си голяма доживотна любов – джаза. В София свири първо в Ансамбъла на строителните войски, после две години е със „Синьо-белите” и Митко Шерев и в групата „6+1”, в която пее Йорданка Христова.

През 1977 г. започва работа в Оркестъра на БНР под ръководството на Вили Казасян – и остава там до 1990-а, утвърждавайки окончателно името си на най-големия у нас джаз тромпетист.

През 1982 г. Данчо Капитанов се ожени за Нели Рангелова, в деня, в който тя спечели „Златния Орфей“, но бракът им не издържа дълго.

Още в началото на промените Данчо Капитанов заминава за Германия и следващите над 20 години свири в известния оркестър на Фридрихщат палас. После се завърна в родния си град и през последните пет години се опитваше да помага с каквото може на музикантите от местния Духов оркестър във Велико Търново.

Свирил съм там сам на сцената пред 2000 човека публика. Нямам ден без музика. С тромпета се чувствам щастлив и мога всичко да изсвиря на него. Даже Паганини. Ама виж, чалга… никога – сподели Данчо Капитанов в едно от последните си интервюта пред търновския вестник „Борба“. – Някой ден, като си тръгна оттук, със сигурност ще отида да свиря в небесния оркестър.“

Днес Данчо Капитанов вече свири  в Небесния оркестър – а за почитателите на неговата музика остават спомените и записите.

"Площад Славейков"

Повече от един човек е загинал в серията от терористични инциденти в Лондон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6260504

Повече от един човек е загинал в серията от терористични инциденти в ЛондонПремиерът на Великобритания Тереза Мей: "След съвместните действия на полицията и служителите по сигурността мога да твърдя, че ужасният инцидент в Лондон може се третира като потенциален акт на тероризъм. Повече от един човек е загинал в серия от „терористични" инциденти в центъра на Лондон, твърдят от полицията, съобщава BBC, цитирана от Фокус.

Пловдив е домакин на детски плувен турнир

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/plovdiv-e-domakin-na-detski-pluven-turnir-2027331

Детски плувен турнир „Весел жабок“ започва днес от 10.30 часа в общински плувен басейн „Младост“. Състезанието е за малките плувци от 4 до 11 години, разпределени по възрастови групи. Участие са заявили над 170 деца от Пловдив, Велинград, Стара Загора и Благоевград.
 
Организатор на с

Енцо Николов на празника си 1 юни - снимка от конкурса на "24 часа" и mama24.bg

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6260480

Енцо Николов на празника си 1 юни - снимка от конкурса на "24 часа" и mama24.bgСнимката на Анджи е поредната, изпратена до "24 часа", във връзка с инициативата ни за празника на детето 1 юни. Анджи е на 9 години. Зарадвайте дете на празника и спечелете, заедно с него, награда от конкурса на "24 часа" и сайта за бебета, деца и техните родители - mama24.bg.  Изпратете снимка на дете,

Оправя ли се времето?

//dariknews.bg/regioni/shumen/opravia-li-se-vremeto-2028027

Днес в източната половина от страната ще бъде предимно слънчево, докато над западната отново ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Остава вероятността и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до умерен предимно източен вятър. Максимални температури между 23° и 28°, в Шумен

В събота вечер мъж с „голям нож влезе в ресторант близо до „Лондон Бридж“ (видео+снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6260359

В събота вечер мъж с „голям нож влезе в ресторант близо до „Лондон Бридж“ (видео+снимки)В събота вечер мъж с „голям нож влезе в ресторант на площад „Бороу", Садърк, близо до „Лондон Бридж“ и намушка двама души", споделя свидетел пред CNN. Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше информиран от екипа си по национална сигурност, съобщи говорителя на Белия дом Шон Спайсър. Властите в Лондон все още не дават подробности за инцидента и не

Българите в чужди риалити предавания

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6258095

Българите в чужди риалити предаванияНикога не се знае от кой храст ще излезе заек. Ей така е и с българските таланти по света като Кристиан Костов, който изведе България до историческото 2-о място на последния конкурс Евровизия, състоял се в Киев, Украйна. Beautiful Mess - песента на 17-годишното момче, беше оценена по достойнство и от жури, и от публика.

Над 1000 имейли и пароли на хора от властта са достъпни в интернет

https://www.24chasa.bg/novini/article/6260347

Над 1000 имейли и пароли на хора от властта са достъпни в интернетНад 1000 служебни имейла и пароли на хора от държавното управление се разпространяват свободно в интернет. Проверка на bTV установи, че сред тях са данните на няколко министри, топ дипломати и финансисти. Сред тях е и действащият вътрешен министър Валентин Радев. В специална платформа за проверка на компрометирани акаунти в най-големите онлайн

Дванадесет ареста заради съботния терор в Лондон

http://www.mediapool.bg/dvanadeset-aresta-zaradi-sabotniya-teror-v-london-news264754.html

Дванадесет души са били задържани в Източен Лондон в неделя сутринта по подозрение, че имат връзка със съботния атентат в британската столица, който е третият в страната за последните три месеца. Новата атака взе седем жертви и бяха ранени 48 души, сред които чужденци и полицаи. От полицията съобщиха, че всички арести са били извършени в кв. "Баркинг", обиските в този район продължават Фотограф на Ройтерс е видял да извеждат четири жени с покрити глави от сграда в Източен Лондон. Малко по-рано британската телевизия Скай нюз съобщи, че полицията е обискирала апартамент, използван от един от тримата нападатели, убили снощи седем души, преди да бъдат ликвидирани. Чути били няколко експлозии, които били контролирани. Инцидентът от съботната вече е поредният терористичен акт във Великобритания, след като през март отново автомобилна атака и нападение с нож в Уестминстър взе пет жертви. Преди по-малко от две седмици в Манчестър загинаха 22 души след концерт на американската поп звезда Ариана Гранде. Около 22 часа в събота бял ван, каран с висока скорост, се е врязал в пешеходци на Лондонския мост, след което от него излезли трима мъже и нападнали с ножове хората на намиращия се наблизо пазар "Бъроу". Според свидетели един от нападателите крещял "Това е за Аллах", преди и тримата да бъдат застреляни от полицията на осмата минута от подаването на сигнала за атаката на телефона за спешни случаи 999. Мъжете са носели фалшиви бомбени жилетки. Все още не е установена тяхната самоличност,но се работи с други разузнавателни агенции и служби за сигурност за идентифицирането им. На пазара "Бъроу", където има множество барове и ресторанти и в топлите вечери е препълнен, във врата е била намушкана сервитьорка, а мъж е прободен в гърба. Това е бил полицай, който се е притекъл на помощ, неговите наранявания не са животозастрашаващи, предаде ББС. Ранените по време на инцидента са настанени в пет лондонски болници. Сред тях има двама австралийци и петима французи. Няма пострадали българи, съобщиха от Министерството на външните работи. Началникът на лондонската полиция Кресида Дик заяви, че ситуацията вече е под контрол, но районът, в който бяха извършени нападенията е отцепен. Тя допълни, че полицейските патрули в Лондон ще бъдат увеличени и подсилени в това число и от въоръжени полицейски служители. Дик призова лондончаните да запазят спокойствие и да бъдат бдителни. Тя допълни, че полицията засега не вярва, че има други заподозрени за атаката, които може да са избягали. В отговор на журналистически въпрос дали е трябвало степента на тревога за терористична заплаха да бъде оставена на ниво "критично", до каквото бе вдигната след атентата в Манчестър, вместо да бъде понижена до ниво "сериозно", шефката на лондонската полиция каза, че полицията е била подготвена за подобни инциденти и в конкретния случай е реагирала много бързо. Тереза Мей описа съботната атака като "ужасяваща", а лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин – като "брутална и шокираща". Кметът на Лондон Садих Хан заяви, че ще засили полицейското присъствие в Лондон в неделя, за да потвърди, че британската столица е "най-безопасната" в света. ЕС изразява солидарност с Лондон след снощното терористично нападение, заяви върховният представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини, цитирана от световните агенции. "Ние сме с Лондон - този жив, открит и живописен град, който всички обичаме", написа Могерини в Туитър. Съболезнования на народа и властите на Великобритания изказаха също председателят на Европейския съвет Доналд Туск, шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и председателят на Европейски парламент Антонио Таяни. Италия изразява солидарност с Лондон и е за обща борба с тероризма, пише в Туитър премиерът Паоло Джентилони и подчертава, че цяла Италия скърби заедно с британския народ. В телеграма до британския премиер Тереза Мей руският президент Владимир Путин е написал, че "това престъпление е потресаващо със своята жестокост и цинизъм" и изразява увереност, че отговорът на станалото трябва да бъде увеличаването на съвместните действия в борбата със силите на терора в целия свят. САЩ ще помогнат на Великобритания, заяви в "Туитър" американският президент Тръмп. "С каквото може САЩ да помогне на Лондон, ние ще се отзовем. Ние сме с вас! Бог да ви благослови", написа той. "При тази нова трагедия Франция е до Великобритания повече от всякога", заяви френският президент Еманюел Макрон след атаките в Лондон. Мислите ми са с пострадалите и техните близки, написа Макрон в "Туитър”. Австралийският външен министър Джули Бишъп нарече събитията в Лондон шокиращи, предаде Асошиейтед прес. Готови сме да съдействаме на британското правителство да се справи с тези атаки. Съчувстваме на пострадалите и техните близки, добави тя. "Следя с ужас последните събития в Лондон. Мисля и се моля за жертвите и техните семейства", заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. "Моля се за Лондон", писа в Туитър Ариана Гранде, чието шоу в Манчестър стана мишена на атентата преди десетина дни. В неделя вечерта тя ще излезе на "Олд Трафорд" за участие в благотворителния концерт за събиране на средства за пострадалите при самоубийствения атентат на 22 май в Манчестър. Шоуто, което ще събере световни музикални звезди, няма да бъде отменено въпреки атентата, но мерките за сигурност ще бъдат засилени след снощното терористично нападение в Лондон, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс. В концерта ще участват още "Колдплей", Джъстин Бийбър, Майли Сайръс, Кейти Пери, Фарел Уилямс, "Тейк дат", "Блек айд пийс". "Ще има допълнителни проверки и всички зрители ще бъдат претърсвани, включително чантите им", каза говорител на полицията в Манчестър, който призова хората, ако е възможно, да не носят чанти. Средствата от грандиозното шоу ще бъдат предоставени на фонда "Обичаме Манчестър" (We Love Manchester).

Терор в Лондон: Трета атака във Великобритания за три месеца

http://www.mediapool.bg/teror-v-london-treta-ataka-vav-velikobritaniya-za-tri-mesetsa-news264754.html

Атентат в Лондон взе седем жертви и рани 48 души в съботната вечер. Това е третият терористичен инцидент във Великобритания за по-малко от три месеца, след като отново автомобилна атака и нападение с нож в Уестминстър през март взе пет жертви. Преди по-малко от две седмици в Манчестър загинаха 22 души след концерт на американската поп звезда Ариана Гранде. Около 22 часа в събота бял ван, каран с висока скорост, се е врязал в пешеходци на Лондонския мост, след което от него излезли трима мъже и нападнали с ножове хората на намиращия се наблизо пазар "Бъроу". Според свидетели един от нападателите крещял "Това е за Аллах", преди и тримата да бъдат застреляни от полицията на осмата минута от подаването на сигнала за атаката на телефона за спешни случаи 999. Мъжете са носели фалшиви бомбени жилетки. Все още не е установена тяхната самоличност,но се работи с други разузнавателни агенции и служби за сигурност за идентифицирането им. На пазара "Бъроу", където има множество барове и ресторанти и в топлите вечери е препълнен, във врата е била намушкана сервитьорка, а мъж е прободен в гърба. Това е бил полицай, който се е притекъл на помощ, неговите наранявания не са животозастрашаващи, предаде ББС. Ранените по време на инцидента са настанени в пет лондонски болници. Сред тях има двама австралийци и петима французи. Няма пострадали българи, съобщиха от Министерството на външните работи. Началникът на лондонската полиция Кресида Дик заяви, че ситуацията вече е под контрол, но районът, в който бяха извършени нападенията е отцепен. Тя допълни, че полицейските патрули в Лондон ще бъдат увеличени и подсилени в това число и от въоръжени полицейски служители. Дик призова лондончаните да запазят спокойствие и да бъдат бдителни. Тя допълни, че полицията засега не вярва, че има други заподозрени за атаката, които може да са избягали. В отговор на журналистически въпрос дали е трябвало степента на тревога за терористична заплаха да бъде оставена на ниво "критично", до каквото бе вдигната след атентата в Манчестър, вместо да бъде понижена до ниво "сериозно", шефката на лондонската полиция каза, че полицията е била подготвена за подобни инциденти и в конкретния случай е реагирала много бързо. Тереза Мей описа съботната атака като "ужасяваща", а лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин – като "брутална и шокираща". Кметът на Лондон Садих Хан заяви, че ще засили полицейското присъствие в Лондон в неделя, за да потвърди, че британската столица е "най-безопасната" в света. ЕС изразява солидарност с Лондон след снощното терористично нападение, заяви върховният представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини, цитирана от световните агенции. "Ние сме с Лондон - този жив, открит и живописен град, който всички обичаме", написа Могерини в Туитър. Съболезнования на народа и властите на Великобритания изказаха също председателят на Европейския съвет Доналд Туск, шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и председателят на Европейски парламент Антонио Таяни. Италия изразява солидарност с Лондон и е за обща борба с тероризма, пише в Туитър премиерът Паоло Джентилони и подчертава, че цяла Италия скърби заедно с британския народ. В телеграма до британския премиер Тереза Мей руският президент Владимир Путин е написал, че "това престъпление е потресаващо със своята жестокост и цинизъм" и изразява увереност, че отговорът на станалото трябва да бъде увеличаването на съвместните действия в борбата със силите на терора в целия свят. САЩ ще помогнат на Великобритания, заяви в "Туитър" американският президент Тръмп. "С каквото може САЩ да помогне на Лондон, ние ще се отзовем. Ние сме с вас! Бог да ви благослови", написа той. "При тази нова трагедия Франция е до Великобритания повече от всякога", заяви френският президент Еманюел Макрон след атаките в Лондон. Мислите ми са с пострадалите и техните близки, написа Макрон в "Туитър”. Австралийският външен министър Джули Бишъп нарече събитията в Лондон шокиращи, предаде Асошиейтед прес. Готови сме да съдействаме на британското правителство да се справи с тези атаки. Съчувстваме на пострадалите и техните близки, добави тя. "Следя с ужас последните събития в Лондон. Мисля и се моля за жертвите и техните семейства", заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. "Моля се за Лондон", писа в Туитър Ариана Гранде, чието шоу в Манчестър стана мишена на атентата преди десетина дни. В неделя вечерта тя ще излезе на "Олд Трафорд" за участие в благотворителния концерт за събиране на средства за пострадалите при самоубийствения атентат на 22 май в Манчестър. Шоуто, което ще събере световни музикални звезди, няма да бъде отменено въпреки атентата, но мерките за сигурност ще бъдат засилени след снощното терористично нападение в Лондон, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс. В концерта ще участват още "Колдплей", Джъстин Бийбър, Майли Сайръс, Кейти Пери, Фарел Уилямс, "Тейк дат", "Блек айд пийс". "Ще има допълнителни проверки и всички зрители ще бъдат претърсвани, включително чантите им", каза говорител на полицията в Манчестър, който призова хората, ако е възможно, да не носят чанти. Средствата от грандиозното шоу ще бъдат предоставени на фонда "Обичаме Манчестър" (We Love Manchester).

Седем станаха жертвите на атентата в Лондон

http://www.mediapool.bg/sedem-stanaha-zhertvite-na-atentata-v-london-news264754.html

Броят на жертвите на атентата в центъра на Лондон стана седем, а поне 48 са ранените при терористичната атака в британската столица в събота вечерта, предаде ББС. Тримата атентатори са убити от полицията. Предизборната кампания в страната бе прекратена, а премиерът Тереза Мей свика за по-късно в неделя заседание на антикризисната група КОБРА. Представителят на лейбъристите Емили Торнбъри заяви пред ББС, че не бива да се отлагат предстоящите парламентарни избори, тъй като "именно това искат тези убийци – да подкопаят нашата демокрация и нашите ценности“ Бял ван се вряза в пешеходци на Лондонския мост около 22 часа местно време в събота вечерта, след което от него излезли трима мъже и нападнали с ножове хората на намиращия се наблизо пазар "Бъроу“, където има множество барове е ристоранти и в топлите вечери е препълнен. Там били ранени сервитьорка, която била намушкана във врата, а мъж е прободен в гърба. Това е бил полицай, който се е притекъл на помощ, неговите наранявания не са животозастрашаващи. Полицията съобщи, че тримата са носили фалшиви бомбени жилетки. Нападателите са били застреляни на осмата минута от падаването на сигнала за атаката на телефона за спешни случаи 999. На мястото на инцидента са били пратени 80 медици, ранените са настанени в пет лондонски болници. Сред тях има чужденци. Австралийските и френските власти съобщиха за ранени граждани на двете държави. Няма пострадали българи, съобщиха от българското външно министерство.  Това е третата терористична атака във Великобритания за последните три месеца, след като отново автомобилна атака и нападение с нож в Уестминстър през март взе пет жертви. Преди по-малко от две седмици пък в Манчестър загинаха 22 души след концерт на американската поп звезда Ариана Гранде, която в неделя трябва да изнесе благотворитерен концерт за жертвите на тази атака в Манчестър. Засега не е ясно дали шоуто, събрало редица световни звезди, ще се състои. Според информационните агенции скоростта на микробусът е била около 80 км/ч. Очевидец разказа пред ББС, че видял как колата се отклонява рязко от пътя и блъска пешеходци. От полицията съобщиха и за трети инцидент в по-отдалечения район "Воксхол", но впоследствие бе установено, че той не е свързан със случилото се на "Лондон Бридж" и пазара "Бъроу". Полицията започна масова евакуация на хора в радиус от километър и половина от "Лондон Бридж", включително и от театър "Глоуб". Тереза Мей описа съботната атака като "ужасяваща“, а лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин – като "брутална и шокираща“. Кметът на Лондон Садих Хан заяви, че ще засили полицейското присъствие в Лондон в неделя, за да потвърди, че британската столица е "най-безопасната" в света. Той добави, че ще посети срещата заседание на антикризисната група КОБРА, която събира кабинета и представители на службите и полицията тази сутрин. От българското министерство на външните работи съобщиха, че няма информация за пострадали при терористичния акт български граждани. Оттам допълват, че българското посолство е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията. САЩ ще помогне на Великобритания, заяви в "Туитър" американският президент Тръмп. "С каквото може САЩ да помогне на Лондон, ние ще се отзовем. Ние сме с вас! Бог да ви благослови", написа той. "При тази нова трагедия Франция е до Великобритания повече от всякога", заяви френският президент Еманюел Макрон след атаките в Лондон. Мислите ми са с пострадалите и техните близки, написа Макрон в "Туитър”. Австралийският външен министър Джули Бишъп нарече събитията в Лондон шокиращи, предаде Асошиейтед прес. Готови сме да съдействаме на британското правителство да се справи с тези атаки. Съчувстваме на пострадалите и техните близки, добави тя. "Следя с ужас последните събития в Лондон. Мисля и се моля за жертвите и техните семейства", заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. "Моля се за Лондон", писа в Туитър Ариана Гранде, която се очаква да излезе довечера на „Олд Трафорд“.    

Нов атентат в Лондон взе шест жертви и рани десетки

http://www.mediapool.bg/nov-atentat-v-london-vze-shest-zhertvi-i-rani-desetki-news264754.html

Шестима души бяха убити и поне 48 са ранени при терористична атака в Лондон в събота вечерта, тримата атентатори са убити от полицията, предадоха световтните агенции. Предизборната кампания в страната бе прекратена, а премиерът Тереза Мей свика за по-късно в неделя заседание на антикризисната група КОБРА. Бял ван се вряза в пешеходци на Лондонския мост около 22 часа местно време в събота вечерта, след което от него излезли трима мъже и нападнали с ножове хората на намиращия се наблизо пазар "Бъроу“. Там били ранени сервитьорка, коятобила намушкана във врата, а мъж е прободен в гърба. Това е бил полицай, който се е притекъл на помощ, неговите наранявания не са животозастрашаващи. Полицията съобщи, че тримата са носили фалшиви бомбени жилетки. Това е третата терористична атака във Великобритания за последните три месеца, след като отново автомобилна атака и намапение с нож в Уестминстър през март взе пет жертви. Преди по.малко от две седмици пък в Манчестър загинаха 22 души след концерт на американската поп звезда Ариана Гранде, която в неделя трябва да изнесе благотворитерен концерт за жертвите на тази атака в Манчестър. Засега не е ясно дали шоуто, събрало редица дсевотви звезди, ще се състои. Според информационните агенции скоростта на микробусът е била около 80 км/ч. Очевидец разказа пред ББС, че видял как колата се отклонява рязко от пътя и блъска пешеходци. От полицията съобщиха и за трети инцидент в по-отдалечения район "Воксхол", но впоследствие бе установено, че той не е свързан със случилото се на "Лондон Бридж" и пазара "Бъроу". Полицията започна масова евакуация на хора в радиус от километър и половина от "Лондон Бридж", включително и от театър "Глоуб". Тереза Мей описа съботната атака като "ужасяваща“, а лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин – като "брутална и шокираща“. Кметът на Лондон Садих Хан заяви, че ще засили полицейското присъствие в Лондон в неделя, за да потвърди, че британската столица е "най-безопасната" в света. Той добави, че ще посети срещата заседание на антикризисната група КОБРА, която събира кабинета и представители на службите и полицията тази сутрин. От българското министерство на външните работи съобщиха, че няма информация за пострадали при терористичния акт български граждани. Оттам допълват, че българското посолство е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията. САЩ ще помогне на Великобритания, заяви в "Туитър" американският президент Тръмп. "С каквото може САЩ да помогне на Лондон, ние ще се отзовем. Ние сме с вас! Бог да ви благослови", написа той. "При тази нова трагедия Франция е до Великобритания повече от всякога", заяви френският президент Еманюел Макрон след атаките в Лондон. Мислите ми са с пострадалите и техните близки, написа Макрон в "Туитър”. Австралийският външен министър Джули Бишъп нарече събитията в Лондон шокиращи, предаде Асошиейтед прес. Готови сме да съдействаме на британското правителство да се справи с тези атаки. Съчувстваме на пострадалите и техните близки, добави тя. "Следя с ужас последните събития в Лондон. Мисля и се моля за жертвите и техните семейства", заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. "Моля се за Лондон", писа в Туитър Ариана Гранде, която се очаква да излезе довечера на „Олд Трафорд“.    

Шестима убити и 48 ранени след атентат в центъра на Лондон

http://www.mediapool.bg/shestima-ubiti-i-48-raneni-sled-atentat-v-tsentara-na-london-news264754.html

Шестима души са убити и най-малко 48 са ранени при терористична атака в Лондон в събота вечерта. Сред ранените има и служител на британската транспортна полиция, съобщи Би Би Си. Полицията съобщава, че са застреляни трима от нападателите. В събота вечер, около 21.50 местно време, ван се вряза в тълпата от пешеходци на “Лондон бридж”. Според информационните агенции скоростта на микробусът е била около 80 км/ч. Очевидец разказа пред Би Би Си, че видял как колата се отклонява рязко от пътя и блъска пешеходци. Малко по-късно на пазара "Бъроу" двама мъже влезли в ресторант и намушкали двама души в заведението, предаде Си Ен Ен, като също цитира очевидец. Според телевизията сервитьорка е намушкана във врата, а един мъж е прободен в гърба. От полицията съобщиха и за трети инцидент в по-отдалечения район "Воксхол", но впоследствие бе установено, че той не е свързан със случилото се на "Лондон Бридж" и пазара "Бъроу". Полицията започна масова евакуация на хора в радиус от километър и половина от "Лондон Бридж", включително и от театър "Глоуб". Британският премиер Тереза Мей заяви пред "Скай Нюз": "Отнасяме се към ужасяващия инцидент в Лондон като към терористичен акт". Кметът на Лондон Садик Хан каза за Би Би Си, че ще засили полицейското присъствие в Лондон в неделя, за да потвърди, че британската столица е "най-безопасната" в света. Той добави, че ще посети срещата заседание на антикризисната група COBRA, която събира кабинета и представители на службите и полицията тази сутрин. Нападението става непосредствено дни преди изборите в страната и десетина дни след атентата в Манчестър в края на концерта на Ариана Гранде. Тогава атентатор самоубиец се взриви на изхода на зала "Арена Манчестър", убивайки 22-ма души и ранявайки 116-ма. От българското министерство на външните работи съобщиха, ченяма информация за пострадали при терористичния акт български граждани. Оттам допълват, че българското посолство е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията. САЩ ще помогне на Великобритания, заяви в "Туитър" американският президент Тръмп. "С каквото може САЩ да помогне на Лондон, ние ще се отзовем. Ние сме с вас! Бог да ви благослови", написа той. Френският президент Еманюел Макрон обяви, цитиран от "Ройтерс", че сред ранените са и двама френски гражданин.  

Бус се вряза в пешеходци на "Лондон бридж", последваха още две атаки

http://www.mediapool.bg/bus-se-vryaza-v-peshehodtsi-na-london-bridzh-posledvaha-oshte-dve-ataki-news264754.html

Бус се вряза в пшеходци в събота вечерта на "Лондон бридж" в британската столица, съобщиха световните агенции. Според различни източници има няколко ранени и загинали при инцидента. Инцидентът стана около 22.00 часа и бе последван от две нападения на пазара "Бъроу", където по информация на местните медии мъже са наръгали хора, както и в района "Воксхол". Засега не се съобщава дали между трите случая има връзка. Издирват се трима души, за които се предполага, че са въоръжени, съобщи Би Би Си. "Ройтерс" цитира французин, който е минавал по моста в автомобил минути след инцидента, според когото свидетели са казали, че са чули стрелба, но това не е потвърдено. "Лондон бридж" веднага бе отцепен, а хората от близките заведения – евакуирани. Очевидец разказа пред "Скай нюз", че при атаката е имало и наръган, но тази информация не е потвърдена. При второто нападение, на пазара "Бъроу", двама мъже са нахлули в ресторант и са намушкали двама клиенти, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на свидетели. Според други очевидци са били наръгани пешеходци на улицата. Полицията потвърди и за двата инцидента, последвали този на "Лондон бридж", но без да даде повече подробности. Атаките в британската столица стават дни след нападението в Манчестър по време на концерт на Ариана Гранде. Британският премиер Тереза Мей следи случващото се, съобщиха от "Даунинг стрийт", а говорителят на Доналд Тръмп написа в "Туитър", че и американският президент също се информира за ситуацията.

Виж много снимки и видео от атентата в Лондон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6260238

Виж много снимки и видео от атентата в Лондон                                                                                                                                                                    Прочети за атентата тук                                                                                                                                                                

Серия от нападения в Лондон, има загинали (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/europe/serija-ot-napadenija-v-london-ima-zaginali-video-news_614978.html

Серия от нападения станаха тази нощ в Лондон, има загинали. Първоначално бе съобщено, че кола е връхлетяла върху пешеходци на т.нар. Лондонски бридж (мостът, който свързва Сити и Саутуарк през река Темза в централната част на Лондон). Според очевидци около 20 души са ранени. Из

Лондон е блокиран заради нападения тази нощ, има жертви (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_657260.html

Полицията в Лондон блокира Лондон бридж заради три насилствени акта тази нощ. При единия инцидент се съобщава за ван, който се врязъл в пешеходци на Лондон бридж. Съобщава се за жертви. По информация на Ройтерс свидетел съобщил, че е видял превозното средство да навлиза в пешеходната зона на моста и е видял поне трима убити. По непотвърдена информация хората са били ранени с нож.  Районът беше отцепен. На мястото са изпратени въоръжени полицейски служители.  BBC Съобщава, че най-малко един човек е загинал вследствие на инцидента. CNN съобщава за три отделни инцидента. По информация на телевизията малко след 10 часа местно време е станал инцидентът с вана. При втория е имало стрелба в ресторант в града. За този инцидент засега не се съобщават подробности.  Има информация и за това, че е евакуирана жп гара. За момента не е ясно каква е причината. Премиерът Тереза Мей е на Даунинг стрийт. Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Туитър, че страната му ще помогне на Великорбитания и изрази съпричастност. Очаквайте подробности!

Микробус гази пешеходци в Лондон, после ги колят, стреля се

https://www.24chasa.bg/novini/article/6260143

Микробус гази пешеходци в Лондон, после ги колят, стреля сеНяколко души са ранени, след като бял микробус прегази пешеходци на Лондонския мост в центъра на британската столица, съобщи Би Би Си. Полицията е открила стрелба по шофьора. Очевидец съобщи, че микробусът се качил на тротоара на Лондонския мост и се забил в хората. Блъснати са поне 5-6 души. Полицаи помагат на ранени на улицата, съобщи АП.

Нови терористични атаки в Лондон

http://www.eurochicago.com/2017/06/novi-teroristitchni-ataki-v-london/

Поне няколко загинали има в серия от „терористични“ инциденти в центъра на Лондон, твърдят от полицията, съобщава BBC. Въоръжени служители и линейки отцепиха „Лондон Бридж“ след като автомобил (ван) се вряза в пешеходци малко след 24:00 българско време. Полицията блокира и близкия район „Бороу“, известен със своите ресторанти и барове, поради две съобщения за намушквания с нож. За сега не се съобщава дали между трите случая има връзка. Издирват се трима души, за които се предполага, че са въоръжени, съобщи Би Би Си. В изявлението си, министър-председателя на Великобритания Тереза Мей казва: „След съвместните ...

Кола е връхлетяла върху пешеходци в Лондон (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/europe/kola-e-vryhletjala-vyrhu-peshehodci-v-london-video-news_614977.html

Кола е връхлетяла върху пешеходци на т.нар. Лондонски бридж (мостът, който свързва Сити и Саутуарк през река Темза в централната част на Лондон). Според очевидци около 20 души са ранени. Полицията определя инцидента като "сериозен", съобщи Sky News. В близост до мястото на инциден

Две терористични атаки в Лондон в събота вечер, има ранени и поне една жертва (обновена в 2:56)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/04/2982825_dve_teroristichni_ataki_v_london_v_subota_vecher_ima/?ref=rss


Микробус се вряза в пешеходци на "Лондон бридж" (London Bridge) в британската столица в събота вечер, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на очевидци. Има ранени и поне една жертва.

Около 2 часа и половина след случилото се, британският премиер Тереза Мей го определи като "възможен терористичен акт".

Това беше първият инцидент в централен Лондон около 22 часа местно време. Малко след това полицията съобщи за атака...

Микробус се вряза в пешеходци на "Лондон бридж", има ранени

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/04/2982825_mikrobus_se_vriaza_v_peshehodci_na_london_bridj_ima/?ref=rss


Микробус се е врязал в пешеходци на "Лондон бридж" в британската столица в събота вечер, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на очевидци. Според първоначалната информация има ранени, а районът около моста вече е затворен.

Полицията в Лондон съобщава за инцидент, но засега липсват всякакви подробности и не е ясно дали става дума за нападение или пътен инцидент.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Със закон се създава националната валута на България - лев

https://www.actualno.com/chronicles/sys-zakon-se-syzdava-nacionalnata-valuta-na-bylgarija-lev-news_614835.html

Левът е паричната единица на България, емитирана от Българската народна банка. Разделя се на 100 стотинки. Името му произхожда от левъ - остаряла форма на думата „лъв“, употребявана през 19 век. Левът е приет за българска парична единица малко след Освобождението на с

Продължението на “Мама миа!” отново събира Мерил Стрийп и Пиърс Броснан на големия екран

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6258098

Продължението на “Мама миа!” отново събира Мерил Стрийп и Пиърс Броснан на големия екранВ новия филм отново ще се пеят само песни на АББА Мерил Стрийп и приятелките ѝ, дошли за сватбата на дъщеря ѝ, танцуват в мюзикъла. Гръцки плажове, много любов и още повече музика на легендарната група АББА - тези три неща в комбинация правят мюзикъла “Мама миа!” - един от най-добрите филми за последното десетилетие.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване