Цветлин Йовчев: Трябва да помогнем на исляма да се модернизира

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261629

Цветлин Йовчев: Трябва да помогнем на исляма да се модернизираНие сме изправени срещу информационната война, която терористите водят със западния свят и не можем да се справим само с конвенционални средства. Това каза пред bTV бившият вътрешен министър и бивш шеф на ДАНС Цветлин Йовчев. „Ние трябва да се борим срещу тази пропаганда, да ограничим техните възможности чрез мрежите.

Част от центъра на Варна без ток утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=352714

Част от центъра на Варна ще остане утре - 5 юни, без ток, съобщиха от Енерго про за Moreto.net. Причината е извършване на неотложини ремонтни дейности. От 9 до 16 часа ток няма да имат абонатите в карето: ул. "Цар Симеон", ул.

Папата се помоли за жертвите на терора в Лондон

http://www.mediapool.bg/papata-se-pomoli-za-zhertvite-na-terora-v-london-news264770.html

Папа Франциск се помоли за жертвите на нападенията в Лондон по време на традиционната си неделна благословия след литургията за отбелязване на празника Петдесетница, предаде Асошиейтед прес. Нека Светият дух даде мир на целия свят и излекува раните от войната и тероризма, който и миналата нощ в Лондон погуби невинни жертви, каза понтификът. Той призова вярващите да се молят и за семействата на хората, станали жертва на атаката, при която загинаха седем и бяха ранени близо 50 души.

Кола падна в пропаст край Петрич

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/kola-padna-v-propast-kraj-petrich-6069934

Катастрофата е станала в местността „Бориката” в планината Беласица, шофьорът е загинал

ВВС: Тероризмът започва да се възприема като новото нормално

http://www.investor.bg/evropa/334/a/vvs-terorizmyt-zapochva-da-se-vyzpriema-kato-novoto-normalno-240564/

От 2013 г. досега силите са сигурност в Обединеното кралство са осуетили 18 заговора, атаката в Лондон е седмият атентат във Великобритания от 2005 г. насам

Борисов обеща да помогне в казуса ”Оброчище”

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-minyori-kabinet-borisov-3-mina-obrochishte-25864061

По инициатива на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов премиерът Бойко Борисов разговаря с председателя на стачния комитет на миньорите от манганова мина "Оброчище".

Протест срещу изкореняване на брези в центъра на Кюстендил

http://www.mediapool.bg/protest-sreshtu-izkorenyavane-na-brezi-v-tsentara-na-kyustendil-news264769.html

Протест срещу премахването на десетки брези от  градинката на градската художествена галерия "Владимир Димитров-Майстора" в центъра на Кюстенди събра около 30 граждани в неделя, предаде БНР. На това място, според проект на общината, ще се изгражда паркинг. Участницитe символично номерираха повече от седемдесет около 30-годишни дървета, за които общината твърди, че ще бъдат изкоренени и засадени край река Банщица. Ще бъде приложена доста скъпа технология, но брезите ще бъдат спасени, обявиха от общината.  Според природощитници и екоактивисти обаче това са твърдения за заблуда на общественото мнение и брезите неизбежно ще изсъхнат. Протестиращите се заканиха да продължат с обществените са акции в защита на брезите.

Кола падна в 100-метрова пропаст край Петрич, шофьорът загина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261617

Кола падна в 100-метрова пропаст край Петрич, шофьорът загина61-годишен мъж загина след катастрофа край Петрич, съобщи БГНЕС. Колата е паднала в дълбока над 100 метра пропаст. Водачът на автомобила е починал на

Иван Киров: ”Наглите” са имали политическо покровителство

http://frognews.bg/news_135862/Ivan-Kirov-Naglite-sa-imali-politichesko-pokrovitelstvo/

Решението за освобождаването на двама от ”Наглите” е пълна наглост. Това заяви бизнесменът Киро Киров, една от жертвите на групата за отвличания.

Иван Киров: Йожи от ”Наглите” два пъти излизал от затвора

http://frognews.bg/news_135862/Ivan-Kirov-Ioji-ot-Naglite-dva-pati-izlizal-ot-zatvora/

Решението за освобождаването на двама от ”Наглите” е пълна наглост. Това заяви бизнесменът Киро Киров, една от жертвите на групата за отвличания.

Гарата във Враца се наводни, пътници чакат под дъжда

http://www.cross.bg/duzhda-vratza-chakat-1545099.html

/КРОСС/ Чакалнята на жп-гарата във Враца е наводнена. Причината е поройният дъжд, който вали в града. Сградата се намира в ниската част на пешеходен булевард, по който се стича голямо количество вода. Заради обилния валеж е прокапал и покривът на чакалнята, съобщава БНР. Тъй като гарата е наводнета пътниците са принудени да чакат влаковете навън под дъжда.  

Доналд Туск заяви, че ЕС е заедно с Великобритания срещу тероризма

http://www.moreto.net/novini.php?n=352721

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази солидарност с Великобритания във връзка с терористичното нападение в Лондон, пише New Europe. „Моето сърце и душа са в Лондон след поредното страхливо нападение. Европа стои заедно с Великобритания в борбата срещу тероризма“, заяви Туск на профила си в социалната мрежа „Туитър“.

Българинът, заснел атаката в Лондон, пред “24 часа”: Разминах се на косъм с белия микробус (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261613

Българинът, заснел атаката в Лондон, пред “24 часа”: Разминах се на косъм с белия микробус (Видео)Български шофьор на такси стана свидетел на хаоса в минутите след нападението в Лондон. 27-годишният Радослав Петров успя да заснеме видео, на което се виждат ранени хора по Лондонския мост, линейки и полицаи. Видеоклипът на българина беше показан от всички големи световни медии като Си Ен Ен, Ройтерс, Би Би Си и “Дейли мейл”.

Коментари на седмицата. №1: Шест факта за Ботев

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6261476

Коментари на седмицата. №1: Шест факта  за БотевПубликуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е номер 1 с над 31 хил. прочитания. Пълна жертвоготовност е да обявиш със 186 души война на империя, която тогава е от Видин до Багдад 1. Ботев е изключителен идеалист. Да нападнеш Османската империя, която по онова време започва при Видин и стига до Багдад,

Тръмп: Да спрем с политическата коректност

http://dnes.dir.bg/news/london-atentat-jihad-sasht-izbori-2016-25864006

Доналд Тръмп призова да се спре с политическата коректност в сигурността. Трябва да се заемем с организирането на сигурността на нашите граждани, заяви той.

Тръмп: Да спрем с политическата коректност

http://dnes.dir.bg/news/london-atentat-jihad-25864006

Доналд Тръмп призова да се спре с политическата коректност в сигурността. Трябва да се заемем с организирането на сигурността на нашите граждани, заяви той.

Мъж загина край Петрич

https://www.actualno.com/crime/myj-zagina-kraj-petrich-news_615058.html

61-годишен мъж загина след катастрофа над град Петрич, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. Към 12.30 ч. днес е подаден сигнал за излетял от пътя и паднал в дълбока пропаст автомобил на пътя Петрич-х. „Конгур”. Инцидентът станал в м. „Бориката” в планината Бела

Отбор от Шумен с приз от републиканско състезание „Млад огнеборец”

//dariknews.bg/regioni/shumen/otbor-ot-shumen-s-priz-ot-republikansko-systezanie-mlad-ogneborec-2028179

Отборът на шуменското  IX ОУ „Панайот Волов“ спечели приз от  XVIII Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец – Албена 2017” г. , съобщиха от пресслужбата на полицията.

В комплексното класиране купата спечели отрядът на СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Сви

Жребий решава дали Огнян Дамянов ще е член на Висшия съдебен съвет

//dariknews.bg/regioni/razgrad/zhrebij-reshava-dali-ognian-damianov-shte-e-chlen-na-visshiia-sydeben-syvet-2028183

Жребий ще реши дали бившият окръжен прокурор на Разград Огнян Дамянов ще е един от новите членове на Висшия съдебен съвет от прокурорската квота. Това става ясно от информация, публикувана на сайта на ВСС.
Между 12 кандидати беше изборът на Общото събрание на прокурорите, членове на ВСС став

Историите на очевидци, помогнали след атентата в Лондон снощи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261609

Историите на очевидци, помогнали след атентата в Лондон снощи При вчерашната атака с микробус и ножове в оживен район в Лондон, жители и гости на британската столица са отвърнали с каквото им попадне под ръка, включително с хвърляне на маси и столове, за да отблъснат тримата нападатели, съобщиха Ройтерс и Франс прес. Четиридесет и седем годишният Джерард Воулс бил седнал в пъб в край пазара Бъро на южния

Великобритания почита жертвите от атаката в Лондон с минута мълчание

http://www.cross.bg/mulchanie-vtornik-velikobritaniya-1545098.html

/КРОСС/ Великобритания ще почете с минута мълчание жертвите от терористичното нападение в Лондон. Това ще стане във вторник, 6 юни, в 11 часа. Знамената на правителствените сгради ще останат спуснати наполовина до вторник вечерта, съобщава „Гардиън".  

Сирийската армия си върна от ИД стратегически град

http://www.mediapool.bg/siriyskata-armiya-si-varna-ot-id-strategicheski-grad-news264768.html

Сирийската армия си върна вчера от групировката "Ислямска държава" стратегическо населено място в източната част на провинция Алепо, съобщи военен източник, цитиран от Франс прес и БТА в неделя. Превземането на град Маскане, на западния бряг на езерото Асад, е част от започналата в средата на януари военна операция на режима с подкрепата на Русия за побеждаване на "Ислямска държава" в провинция Алепо. "Армейски подразделения в момента работят по възстановяването на сигурността и стабилността в стратегическата община Маскане и няколко села", каза цитираният източник пред сирийски държавни медии. Маскане е разположен на 15 км от административната граница на Алепо с провинция Ракка, където съюз от арабски и кюрдски милиции, подкрепяни от Вашингтон, се готви да започне офанзива към град Ракка, крепост на "Ислямска държава" в Сирия. Сирийски военен източник коментира пред АФП, че присъствието на "Ислямска държава" в провинция Алепо е към края си. "Който контролира Маскане, контролира оста, свързваща Алепо с Ракка", каза той.

Младен Маринов: Знае се как загиналите на "Тракия" бежанци са влезли в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261604

Младен Маринов: Знае се как загиналите на "Тракия" бежанци са влезли в БългарияИмаме информация как са влезли в нашата страна, но за момента няма да я споделя, защото се води досъдебно производство. Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов за bTV във връзка с инцидентът, при който загинаха 10 бежанци на магистрала "Тракия" "Има образувано досъдебно производство в прокуратурата в Пазарджик.

"Кървави" схватки в последния ден на античния фестивал в Девня

http://www.moreto.net/novini.php?n=352722

Стотици граждани, пременени в бели тоги и лаврови венци, посетиха Девня и в неделния ден, за да усетят духа на древното минало, съобщиха от пресцентъра на Община Девня за Moreto.net. Клетва за вярност към императора, римска мода, пазар на роби, гладиаторски игри, феерични танци и античен спектакъл бяха сред акцентите от втория (последен) ден на фестивала "Марцианопол – животът в древния град", чиито организатори са Община Девня и Музеят на мозайките.

Легенда на Гърция: Стоичков е най-големият

http://offnews.bg/news/n_1/n_657294.html

Легендарният вратар на гръцкия национален отбор Антониос Никополидис не си спести комплиментите и сподели, че звездата на българския футбол Христо Стоичков е "най-големият". Екип на предаването "Код Спорт" по ТВ+ се срещна с бившият страж на Олимиакос, Панатинайкос и шампион с Гърция на Евро 2004. - Г-н Никополидис, често участвате на благотворителни мачове. Какви емоции ви носи това? - Много е хубаво, когато се срещаш със стари приятели. С някои сме играли заедно в Шампионската лига, с други в националния отбор. Обичам да посещавам благотворителни мачове. Спомняме си много истории от миналото. Всеки от нас има какво да разкаже. Затова не пропускам покани - без значение дали е мач на плажа или в снега на швейцарския курорт Ароза. - Сигурно поне хиляда пъти сте разказвал за вашите героични прояви на европейското първенство през 2004 година. Бихте ли го направили за първи път и за българските зрители? - Да, разбира се. И ще се повторя за хиляден път - това беше едно футболно чудо. Като отбор и държава Гърция не е могъща европейска сила. Ние станахме шампиони на Евро 2004, което никой никога не е вярвал. Дори самите ние не го вярвахме! Случи се едно чудо. Едва ли някога ще се повтори. - Кое беше най-трудното ви спасяване по време на европейското? - О, имах чувството, че съм на стрелбище и съм поставен под обстрел. Имах страхотни спасявания и срещу Франиця, и срещу Чехия, и срещу Португалия на финала. Само, че не е редно да изтъквам себе си. Нашият отбор игра невероятно организирано в защита. И това е причината да не могат да ми вкарват голове. - Кой беше най-добрият нападател, срещу когото играхте на турнира? - Аз ще говоря за най-трудния отбор. Това беше Испания, срещу която играхме още в предварителната група. Същото се отнася и за Русия. И то защото в този мач трябваше да се класираме за четвъртфинал. Няма да забравя, че загубихме двубоя. Но успяхме да вкараме един гол и благодарение на него и на по-добрата голова разлика успяхме да се промъкнем. - Съдбата ви накара два пъти да играете срещу Португалия – в мача на откриването и на финала. Кой от двата двубоя беше по-труден? - Първият беше доста по-сложен за нас. Целият свят ни гледаше, играхме срещу домакина, който бе достатъчно силен. Португалците имаха изключително качество в състава си. Бяха решени, че ще спечелят европейското първенство. Но ние успяхме да ги победим. Това ни даде сила да продължим напред. На финала вече имахме самочувствие, че можем да го направим още веднъж. - Мнозина казват, че Гърция не е играла атрактивно на Евро 2004. Какво ще им кажете? - Аз вече ви казах, че Гърция никога не е имала най-силния отбор на планетата. Ние печелихме благодарение на дисциплината и организацията в играта. Победихме отбори като Португалия и Франция, които играха много по-офанзивно от нас. - Как се промени животът ви след този турнир? - Наистина се промени. Изведнъж цяла Европа знаеше кой съм аз, какво съм спечелил. Освен това играех редовно и в Шампионската лига. Хубаво е да си популярен. А аз се наслаждавах, че съм класен вратар и въобще добър професионален футболист. - В интервю пред нашето предаване треньорът на Гърция Ото Рехагел каза, че Гърция не просто е имала добър отбор, а отбор от големи приятели. Как го постигнахте? - Това беше тайната на успеха ни. Отборът беше семейство в буквалния смисъл на думата. Хората не го знаеха извън съблекалнята, а пък ние го показвахме на терена. - Какво се случва сега с гръцкия отбор? Изведнъж изпаднахте в криза, не се класирахте за Евро 2016 за първи път след титлата ви преди 13 години? - Нашият отбор имаше още сили след титлата в Португалия. Бяхме на следващото европейско в Швейцария и Австрия, после отидохме и на световното в Южна Африка. По-късно отново не пропуснахме финалите в Полша и Украйна през 2012-а и мондиала в Бразилия след още две лета. Но всеки има спадове. Опитваме да намерим нови млади футболисти, които да ни наследят. Сигурен съм, че Гърция скоро отново ще е на големи първенства. - Как бихте обяснил още едно чудо - Клаудио Раниери бе изгонен като национален селекционер на Гърция след домакинска загуба от Фарьорските острови, а после стана шампион на Англия с Лестър? Сравнимо ли е това чудо с вашата титла? - Да, напълно точно сравнение. Двете постижения са еднакво големи чудеса. Раниери успя точно като Рехагел - с добра организация и дисциплина. Лестър игра като нас - с много здрава защита и силни контраатаки. Това е оръжието, когато нямаш световни звезди в състава. - Вие сте играл за двата големи отбора на Гърция - Олимпиакос и Панатинайкос. Как феновете на ПАО приеха новината, че ще отидете в големия враг? - Няма да крия, че това създаде доста проблеми на живота ми. Не им беше приятно, разбира се. Но вече минаха много години от тази драма и историята може да се смята за забравена. - Кой от двата гранда е по-голям? - За мен са на едно ниво. Те са най-големите в Гърция и винаги искат да печелят трофеи. Целта им е всяка година да играят в европейските турнири и да се сравняват с грандовете. - Защо не отидохте в чужбина след европейската титла? Нямахте ли оферти? - Разбира се, че имаше. Но точно преди европейското първенство бях преминал в Олимпиакос. Беше ново предизвикателство, което освен това, продължи дълго време. - Кои вратари най-много харесвате в миналото и сега? - За мен най-добрият вратар в света е датчанина Петер Шмайхел. В днешния футбол номер едно са Джиджи Буфон и Мануел Нойер. - Вие играхте на европейското срещу Кристиано Роналдо. Толкова ли е страшен за вратарите? - Той е един от най-великите футболисти в историята, заедно с Лео Меси. Да, Роналдо има много мощ, страхотен удар, перфектен е с глава. Истински голмайстор и лидер на отборите си. За разлика от мачовете на Евро 2004 вече е и много по-опитен. И това го прави наистина много опасен за вратарите. - Помните ли мачове срещу български отбори? - Мисля, че играхме срещу България. В Козани беше, приятелски двубой. Христо Стоичков беше треньор или директор на тима, ако не се лъжа. Тогава спечелихме с 1:0. Друг мач не си спомням. - Имахте един доста страшничък мач между Панатинайкос и Литекс. - О, помня го много добре. Спечелихме в България, но в Атина имахме страшни проблеми. Стигна се до продължения, а феновете искаха да нахлуят на терена. Важното е, че все пак победихме накрая. - Кои български играчи харесвате? - Христо Стоичков. Той е най-големият. Помня целия ви отбор от световното първенство в Щатите. Наистина славен тим бяхте. - Приличаха ли си България от 1994-а и Гърция от 2004-а? - Вие направихте страхотен успех с класирането на полуфинал. За съжаление този ваш отбор не успя да се задържи за по-дълго на голямата сцена. След световното не помня много от България. Сега имате тим, който участва в Шампионската лига. Нали Лудогорец се казваше? Той е първият ви в Шампионската лига, нали? - Не, първи беше Левски. Сега е Лудогорец. - Окей, не го знаех. - В последно време непрекъснато се говори за огромни проблеми в гръцкия футбол. Какво се случва? Не можете да се справите с хулиганите. - Проблемите са в цялата държава и са от финансово естество. Хората нямат пари, нямат работа. И понякога напрежението се пренася на стадионите. - Преди година в Гърция играеха двама българи - Димитър Бербатов в ПАОК и Иван Иванов в Панатинайкос. Добре ли се справиха? - Бербатов е голям играч. Нямам много впечатления от Иванов. Но Бербатов дойде в края на кариерата си в ПАОК. А гръцкото първенство въобще не е лесно. Не знам какво се случва в кухнята на ПАОК и защо Бербатов напусна след само един сезон. Не знам защо. - Мислите ли, че евентуално създаване на Балканска лига може да повиши нивото на футбола в нашите страни? - Би било трудно да се организира. Ще се натрупат прекалено много мачове. - Говорим за отбори, които не участват в евротурнирите. - Окей, може би не е лоша идея. Ще видим в бъдеще.

Повторно гласуване за избор на членове на ВСС от квотата на прокурорите

https://www.actualno.com/society/povtorno-glasuvane-za-izbor-na-chlenove-na-vss-ot-kvotata-na-prokurorite-news_615056.html

Към 16.00 часа избирателна активност при повторното гласуване за избор на членове на ВСС от квотата на прокурорите е 69,86 %, съобщиха от пресцентъра на Висшия съдебен съвет. Заявилите желание да гласуват през интернет ще използват същите талони от гласуването в първия тур. Изб

Тимът на „Бат Динко и приятели“ (Варна) спечели регионалната Фен Купа 2017 в морската столица

http://www.cross.bg/kypa-varna-lydata-1545087.html

/КРОСС/ Отборът на „Бат Динко и приятели" (Варна) спечели четвъртия регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017. Турнирът се проведе през уикенда на стадион „Локомотив" във Варна, а участници в него бяха най-добрите 32 отбора от областите Варна, Шумен и Добрич. Победата осигурява място на шампионите в националните финали на турнира, които ще се проведат в Стара Загора в края на септември. Финалният мач изправи шампионите срещу тима на второ място „Лудата банда" (Варна). Срещата протече много оспорвано и равностойно. И двата отбора бродираха на бързи обороти противниковата защита, но накрая атаките им се разбиваха като вълни в скали. Това отвори много работа на вратарите и им позволи да блеснат със светкавичните си рефлекси и безпогрешното си позициониране. Въпреки високата динамика, в мача падна само един гол. В средата на второто полувреме „приятелят на бат Динко" Юлиян Николов успя да се измъкне от защитата на „Лудата банда" и се разписа за крайното 1:0.  Веднага след заключителния двубой всички отличили се отбори и футболисти бяха наградени на специална церемония. На трето място останаха момчетата от „Изида" (Добрич). Четвърти в класирането се наредиха „Трите мечки" от Шумен, които са дългогодишен титуляр в редиците на Фен Купа и два пъти са ставали национални шампиони на турнира през 2007 и 2010г

Радев в Туитър: Стоим редом с Великобритания в борбата срещу терора

http://offnews.bg/news/n_1/n_657295.html

„България стои редом с Великобритания в борбата с тероризма”, написа президентът Румен Радев в Twitter по повод терористичната атака в Лондон в събота вечерта. „Осъждаме остро поредното варварско нападение срещу мирни граждани”, пише още държавният глава. 7 души загинаха, а близо 50 бяха ранени при кървав атентат снощи в центъра на Лондон. Нападателите бяха трима и минути след подаването на сигнал, те са били убити на място от органите на реда. Президентът: Осъждаме остро поредното варварско нападение срещу мирни граждани. България стои редом с Великобритания в борбата с тероризма. — President.bg (@PresidentOfBg) June 4, 2017

Убежище за бежанци в Швеция бе евакуирано заради пожар

http://www.mediapool.bg/ubezhishte-za-bezhantsi-v-shvetsiya-be-evakuirano-zaradi-pozhar-news264767.html

Шестдесет души бяха евакуирани рано тази сутрин от център за настаняване на кандидати за убежище в Швеция заради пожар, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА. Никой не е пострадал при пожара, за който към 4 ч. сутринта е бил подаден сигнал в полицията в малкия крайбрежен град Сьодерхамн, северно от столицата Стокхолм. Причината за избухването му е неизвестна, но полицията е отцепила мястото и разследва случая като потенциален палеж. Обитателите на центъра са напуснали едноетажната сграда при пристигането на пожарната и бърза помощ, но първоначално ситуацията е била много хаотична, каза говорител на службите за извънредни ситуации. Те ще бъдат настанени в намиращи се наблизо сгради, но много от тях са разтревожени, че в огъня са им изгорели документи и лични вещи, каза пред местни медии ръководителят на центъра Ерик Першон.

Кралица Елизабет Втора почете паметта на жертвите на атентата в Лондон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261600

Кралица Елизабет Втора почете паметта на жертвите на атентата в Лондон Британската кралица Елизабет Втора почете днес паметта на жертвите на терористичното нападение в Лондон, предаде ТАСС, като се позова на Бъкингамския дворец. "Тази сутрин Нейно Величество посети църквата в Уиндзор и се включи в молитвите в памет на жертвите и в подкрепа на пострадалите при терористичния акт в Лондон",

Пламна бежански приют в Швеция

http://frognews.bg/news_135861/Plamna-bejanski-priiut-v-SHvetsiia/

Пожар в бежански център в Швеция наложи евакуацията на 60 мигранти. Никой от хората, населяващи приюта не е пострадал от огнената стихия.

Традиционният пряк ефирен досег на Путин с руснаците ще е на 15 юни

http://www.mediapool.bg/traditsionniyat-pryak-efiren-doseg-na-putin-s-rusnatsite-shte-e-na-15-yuni-news264766.html

Руският президент Владимир Путин ще проведе на 15 юни традиционната си телевизионна и радио сесия за отговори на въпроси, задавани от руснаците в пряк ефир, съобщи пресслужбата на Кремъл в неделя.  "Директната линия" ще се състои за 15-ти път в тв ефира на Първи канал, на каналите "Русия 1" и "Русия 24", както по радиостанциите "Маяк", "Вести FM" и "Радиото на Русия". От Кремъл посочват, че по традиция ще се приемат въпроси, свързани с обществено-политическия и социално-икономическия живот на страната, а също и международната обстановка. Въпроси на държавния глава ще могат да се задават по телефона, чрез СМС-и и ММС-и, както и чрез специално мобилно приложение на сайта на Кремъл. В пряката линия ще могат да се включат и потребителите на руската социална мрежа"ВКонтакте", които тази година ще могат да задават въпроси не само писмено, но и като оставят видеозапис до президента. Въпросите вече може да се подават и ще се приемат до края на предаването като на президента ще се задават най-интересните от тях. Питанията по телефона ще се обработват от единен център, който ще приема обаждания от всяка точка на Русия на телефонен номер 8 800 200 4040. Позвъняванията от градските и мобилните телефони ще е безплатно. Въпросите от чужбина ще се приемат на телефонни номера +7499 550 4040 и +7495 539 4040. Въпроси под формата на кратки съобщения ще може да се изпращат на номер 04040, но само от руски мобилни номера. Въпросите трябва да са на руски узик и да не надвишават 70 знака, дават указания от Кремъл. Питания ще се приемат и на специализирания сайт moskva-putinu.ru, където има подробна информация за предстоящата "Директна линия".

След нестинарите президентът Радев и жена му разпускат в бургаски пиано бар (Снимка)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6261586

След нестинарите президентът Радев и жена му разпускат в бургаски пиано бар (Снимка)След изключително вълнуващата нестинарска вечер в странджанското село Българи президентът Румен Радев и съпругата му Деси са посетили известен пиано бар в Бургас, научи "24 часа". От фейсбук страницата на заведението става ясно, че президентът и половинката му са били специални гости в нощта срещу 4 юни.

Виктория на празника си 1 юни - снимка от конкурса на "24 часа" и mama24.bg

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6261507

Виктория на празника си 1 юни - снимка от конкурса на "24 часа" и mama24.bgСнимката на 5-годишната Таня Ангелова от град Чирпан е поредната, изпратена до "24 часа", във връзка с инициативата ни за празника на детето 1 юни. Сaмуил Мaртинов Aндонов  е на 1 год. от Вaрнa - нa прaзникa си 1 юни в морскaтa грaдинa Зарадвайте дете на празника и спечелете, заедно с него, награда от конкурса на "24 часа" и сайта за бебета,

Третокласничка от ОУ“Васил Левски“ – победител в конкурса „ПриказкиТЕ“

//dariknews.bg/regioni/razgrad/tretoklasnichka-ot-ouvasil-levski-pobeditel-v-konkursa-prikazkite-2028177

Третокласничка от ОУ“Васил Левски“-Разград е сред победителите в VI-ия Национален конкурс за детска рисунка „ПриказкиТЕ“, който се организира от Министерството на образованието, община Варна, Асоциацията на българите по света и Общински детски комплекс-Варна. 981 рисунки са участвали в конкурса, тв

Феновете на Левски излязоха на протест (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/fenovete-na-levski-izliazoha-na-protest-video-2028176

Запалянковци на Левски се събраха да протестират два часа преди баража за Лига Европа с Верея, съобщи Gong.bg. Почитателите на клуба от стадион „Георг

Прокурорите избраха трима представители за ВСС, жребий решава за четвъртия

//dariknews.bg/novini/bylgariia/prokurorite-izbraha-trima-predstaviteli-za-vss-zhrebij-reshava-za-chetvyrtiia-2028178

На втори тур прокурорите от цялата страна избраха трима свои представители за новия Висш съдебен съвет. Това са окръжният прокурор от Перник Пламен Найденов, апелативният прокурор от Бургас Георги Кузманов и прокурорът от ВКП Даниела Машева

Спортен празник „Победители с мама и татко“

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Tc0EDRl8tGU/

Десетки „Маратонци с памперси” се надпреварваха в „Спринтова дисциплина 4х4” – четири метра на четири крака. Уникалното състезание се проведе в Поморие и бе част от спортния празник „Победители с мама и татко“.

Стартът на игрите беше даден от заместник-кмета Илия Джингов, съобщават от пресцентъра на Община Поморие. За да подкрепят децата, на площадката бяха дошли народният депутат Ася Пеева и Атанас Атанасов – регионален експерт към Министерството на младежта и спорта. Вокална група „Слънчев ритъм” с ръководител Рада Джафарова и децата от ДГ „Веселушко“ поднесоха своя поздрав към всички присъстващи.

Музикалната програма, пъстрото състезателно трасе и изобилието от подаръци бързо привлякоха десетки участници на възраст от 6 месеца до 3 години. Те се включиха в различните надпревари, придружавани от своите семейства. Слалом с бебешки колички, бързо простиране и скоростно лазене предизвикаха много смях и усмивки, но предизвикаха и спортния хъс на участниците. Водещата Аделина Чолева – експерт „спорт“ към Община Поморие окуражаваше малките палавници, а постиженията им бяха оценявани от компетентно жури с педагози от ДГ „Веселушко“ и ДГ „Детелина“.

Всички получиха подаръци, осигурени от Община Поморие, а победителите се окичиха и с медали.

Гости на празника бяха лекари от РЗИ – Бургас, които даваха безплатни консултации на тема здравословно хранене и здравословен начин на живот. Успоредно с това, специалистите правеха и безплатни замервания  с три апарати: Анализатор на телесни мазнини, Алкоочила и Пи Ко Смокърлайзер.

Спортният празник „Победители с мама и татко“ се проведе за втора поредна година и беше достоен завършек на Европейската седмица на спорта. Целта на мероприятието бе да припомни, че макар и малка, спортът е ключова част от цялостната социализация и изграждане на подрастващите като личности и че активните родители раждат и възпитават активни деца.

Северна Корея отхвърля санкциите и продължава ядрената си програма

http://www.moreto.net/novini.php?n=352720

Северна Корея "напълно отхвърля" последните санкции на САЩ срещу своите граждани и организации като "враждебен акт" и ще продължи развитието на ядрените си оръжия, заявява говорител на външното министерство, цитиран от Ройтерс.

Почитат жертвите от атаката в Лондон на 6 юни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261588

Почитат жертвите от атаката в Лондон на 6 юниНа 6 юни, вторник, във Великобритания ще се запази минута мълчание от 11 часа сутринта в знак на възпоминание за загиналите по време на терористичното нападение в Лондон, предаде "Гардиън", цитиран от Фокус. Знамената на правителствените сгради ще останат спуснати наполовина до вторник

Кого избраха прокурорите за новия ВСС

http://clubz.bg/54705-kogo_izbraha_prokurorite_za_noviq_vss

Пламен Найденов, Георги Кузманов и Даниела Машева са тримата прокурори, които ще представляват колегите си в следващия Висшия съдебен съвет. Четвъртото място остана незаето днес. Окончателният избор ще е утре чрез жребий.

И след второто гласуване днес прокурорите не успяха да попълнят изцяло квотата си. Отново нито един от кандидатите не получи над 50% от гласовете на колегите си, но след класиране по най-много спечелени гласове е ясно, че във ВСС са избрани окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов, апелативният прокурор от Бургас Георги Кузманов и Даниела Машева от ВКП, съобщава "Правен свят".

Четвъртото място ще се реши чрез жребий, след като Ясенка Шигарминова от Апелативната прокуратура в Пловдив и окръжният прокурор от Разград Огнян Дамянов получиха равен брой гласове днес – по 440. Утре в 10,00 ч. във ВСС в тяхно присъствие ще се тегли жребият.

И днес, както и вчера Пламен Найденов събра най-много гласове – 485. Само с 4 гласа по-малко е Георги Кузманов, а за Даниела Машева са гласували 445 прокурори.

Гласуваха 1160 прокурори, като действителните бюлетини са 1154.

По време на изслушването преди седмица, към Пламен Найденов беше зададен само един въпрос - за принципа за уседналост. Според него въвеждането му е полезно. Той акцентира и върху системата за атестиране, която според него и до момента не дава обективни оценки, припомня "Правен свят".

Към Георги Кузманов не бяха задавани въпроси, а в концепцията си той поставя акцент и върху изграждане на места за отдих и оптимизиране на цените в почивните бази на магистратите. По думите му излишната публичност по отношение на имотните декларации на магистратите би могла да доведе до проблеми и негативно влияние върху личния им живот.

При изслушването Даниела Машева беше питана за анонимните сигнали за корупционно поведение на магистрати. Според нея на тях не трябва да се обръща внимание и трябва да бъдат оставени без разглеждане, дори и в сигналите да има конкретика.

Бразилка към Радев: ”Кой сте Вие? Защо сте толкова важен?”

http://dnes.dir.bg/news/umen-adev-prezidentat-radev-s-balgari-brazilka-25863896

Президентът Румен Радев изненадващо посети царевското село Българи за нестинарски ритуал. Той проведе разговор на английски с изненадана от вниманието бразилка.

Бразилка към Радев: ”Кой сте Вие? Защо сте толкова важен?”

http://dnes.dir.bg/news/umen-adev-s-balgari-brazilka-25863896

Президентът Румен Радев изненадващо посети царевското село Българи за нестинарски ритуал. Той проведе разговор на английски с изненадана от вниманието бразилка.

Гасят осветлението на Айфеловата кула в памет на жертвите от Лондон

http://www.cross.bg/zhertvite-kyla-aiifelovata-1545097.html

/КРОСС/ Осветлението на Айфеловата кула ще бъде изгасено тази нощ в знак на скръб за жертвите от атентата в Лондон. Това съобщи в Туитър кметът на френската столица Ан Идалго, предаде ТАСС. "Мислите ми са с жертвите и с техните семейства. В тяхна памет тази нощ светлините на Айфеловата кула ще угаснат в 00:45 часа парижко време", добави тя.

Китай ще извърши изследвания на борда на Международната космическа станция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261584

Китай ще извърши изследвания на борда на Международната космическа станция Първият китайски научен проект на борда на Международната космическа станция (МКС) трябва да стартира на 6 юни, след като "Дракон" се скачи със станцията, съобщи ДПА. Съвместният проект между Пекинския технологичен институт и американската компания "Наноракс" цели да се изследват генни мутации в космоса, предаде Синхуа.

Доналд Тръмп: Да престанем да бъдем политически коректни

http://www.investor.bg/evropa/334/a/donald-trymp-da-prestanem-da-bydem-politicheski-korektni-240562/

Трябва да се заемем с организирането на сигурността на нашите граждани, призова президентът на САЩ

Макрон подчерта пред Мей "значението на европейското сътрудничество"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261582

Макрон подчерта пред Мей "значението на европейското сътрудничество" Френският президент Еманюел Макрон подчерта в телефонен разговор днес с британския премиер Тереза Мей "важното значение на европейското сътрудничество" за борбата срещу тероризма, предаде Франс прес, като се позова на комюнике на Елисейския дворец. Макрон също така напомнил на Мей колко е важно да "се борим срещу разпространението на посланията

Иран нарече терористичните нападения в Лондон "сигнал за пробуждане"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261553

Иран нарече терористичните нападения в Лондон "сигнал за пробуждане" Иран нарече терористичните атаки в Лондон "сигнал за пробуждане" и призова западните страни да изкоренят идеологическите и финансовите източници на тероризма, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това е завоалиран намек за Саудитска Арабия, предава БТА. "Повтарящите се безочливи терористични нападения по света са сигнал за пробуждане за

Довициозо донесе първа италианска победа в Moto GP на "Муджело" от 2008 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/04/2983088_doviciozo_donese_purva_italianska_pobeda_v_moto_gp_na/?ref=rss


Андреа Довициозо с "Дукати" грабна победата за Гран при на Италия в MotoGP на пистата "Муджело". Той изненада фаворитите от "Ямаха" Маверик Винялес и Валентино Роси и триумфира едва за трети път в кралския клас. Втори финишира Винялес, а трети на почетната стълбичка се качи още един пилот на "Дукати" - Данило Петручи.

Още преди състезанието стана ясно, че Довициозо не е спал заради хранително натравяне, но въпреки това стартира....

Турция се надява да възстанови нормалните отношения с Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261557

Турция се надява да възстанови 
нормалните отношения с ГерманияТурското правителство се надява да подобри дипломатическите отношения с Германия, но трябва и другата страна да положи съответните усилия, заяви днес турският премиер Бинали Йълдъръм, цитиран от ДПА. Отношенията между двете страни се обтегнаха, откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган се опита да привлече сънародниците си в Германия да

Тръмп призова света да спре с политическата коректност

http://www.mediapool.bg/tramp-prizova-sveta-da-spre-s-politicheskata-korektnost-news264765.html

Светът да спре да бъде "политически коректен" по въпросите на сигурността призова президентът на САЩ Доналд Тръмп в неделя след като предишната вечер при поредна за последните три месеца терористична атака в британската столица Лондон загинаха седем души, а 48 бяха ранени, предаде агенция Ройтерс. "Необходимо е да престанем да бъдем политически коректни, трябва да се заемем с организирането на сигурността на нашите граждани. Ако не станем по-умни, всичко само ще става по-лошо", написа Тръмп в Туитър. В поста си той също така явно критикува  кмета на Лондон Садик Хан, който след атентата призова хората да не се тревожат от засиленото полицейско присъствие по улиците на града. "Най-малко 7 убити и 48 ранени и кметът на Лондон казва, че "няма причина да бъдем обезпокоени!", написа Тръмп. Миналата година Хан стана първият мюсюлманин, избран за кмет на голяма западна столица. Тръмп вече предложи на Великобритания помощ след атаката в събота вечерта, но не пропусна да промотира своите противоречиви ограничения за пътуване като високо ниво за сигурност на американците. "От каквато и помощ да има нужда Лондон и Обединеното кралство, ние ще я осигурил. Ние сме с вас. Бог да благослови!", написа Тръмп. Той говори с британския премиер Тереза Мей, за да й предложи "пълната подкрепа" на Вашингтон в разследването на инцидента и изправянето на виновниците за него пред съда.

Туит на деня: Да се евакуирам ли? Добре, но ще си взема бирата!

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/04/2983103_tuit_na_denia_da_se_evakuiram_li_dobre_no_shte_si/?ref=rss


Часове след двойната атака в Лондон, която уби седем души и рани десетки, властите призоваха британците да продължат с живота си, защото няма основание за безпокойство.

Някои от жителите обаче изглежда са го направили броени секунди след инцидента, въпреки че са били в непосредствена близост до него.

Потребители на "Туитър" публикуваха снимки на жители, които бягат от местопрестъплението, а на преден план се вижда как един от тях държи в...

Обединението на жените-социалистки с инициативи към обществото

http://www.cross.bg/obedinenieto-zhenite-sotzialistki-zheni-1545096.html

/КРОСС/ Цялостната дейност на Обединението на жените-социалистки (ОЖС) ще се подчини на инициативата на ПЕС жени за 2017 г. „Жени срещу насилието". В рамките на тази инициатива до края на годината всички общински клубове ще направят свои предложения за кампании по места. „Членовете на обединението са категорични, че трябва да се търсят причините, а не само последствията. Затова ще организираме своите действия и в подпомагане на социално уязвими групи, законодателни инициативи в подкрепа на млади семейства, самотни жени и възрастни, както и такива по проблемите на равнопоставеността, включително и на пазара на труда, с които да дадем увереност на българката в тези трудни времена", заяви председателят на НС на Обединението на жените-социалистки Катя Николова по време на заседание на Националния съвет. В рамките на дискусията бяха определени няколко насоки на дейността на обединението до края на годината, сред които темите за отговорното родителство, съхраняването на българската идентичност и разширяване влиянието на ОЖС. Обединението на жените-социалистки в София предлага провеждане на конференция под мотото „Насилието и агресията през очите на жената", а в област Пловдив предложението за кампания е под наслов „Чуй ме! Виж ме!", която включва освен информационна кампания и поставянето на лилави пешеходни пътеки

Радев: Осъждаме варварското нападение срещу мирни граждани

http://frognews.bg/news_135860/Radev-Osajdame-varvarskoto-napadenie-sreshtu-mirni-grajdani/

Президентът Румен Радев изказа съболезнованията си към британските граждани след кървавия атентат в Лондон.

Половинката на Божигол отново разгорещи страстите

http://offnews.bg/news/n_1/n_657283.html

Половинката на Валери Божинов - Биляна Дол, отново лъсна по бельо. Напоследък красавицата често публикува еротични фотоси, които разгорещяват феновете й. Този път половинката на Божинов публикува снимка в официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм, на която лежи по черно бельо. "Лека нощ", написа красавицата и съвсем бързо събра няколко коментара и немалко харесвания на статуса й. Припомняме, че наскоро нападателят на втородивизионния китайски Мейджоу Хака обяви, че си тръгва от клуба, въпреки, че има договор за 1 милион евро. Сред спекулациите в спортните издания за напускането му е, че Бащата на голмайстора - Емил Божинов, бори коварно заболяване. Затова Валери обмислял завръщане на Стария континент.

Македония: Готови сме да се присъединим към НАТО и ЕС

https://www.actualno.com/balkani/makedonija-gotovi-sme-da-se-prisyedinim-kym-nato-i-es-news_615053.html

„Новото реформаторско правителство на Република Македония е сериозно подготвено и твърдо решено страната ни да стане част от евроатлантическата интеграция, а това е шанс не само за Македония, но и за региона“, заяви македонският министър на външните работи Николай Д

Коментари на седмицата. №2: Защо Кремъл се будалка с азбуката

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6261474

Коментари на седмицата. №2: Защо Кремъл се будалка с азбукатаЗащото външната му политика не уважава малките Лафът на Путин за македонските корени на славянската азбука постави българския русофил (какъвто съм и аз) пред ново изпитание на съдбата. След 10 ноември у нас взе да възниква нов идеологически конструкт - русофилство плюс национализъм. И ето че изведнъж само една фраза на руския президент разлепи

“Легенди от Аладжа манастир” оживяват край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=352694

Aудиовизуалния спектакъл “Легенди от Аладжа манастир” ще започнат от месец юни, съобщиха Регионален исторически музей – Варна за Moreto.net. Представленията ще са всяка неделя от месеца от 21 часа. Желаещите да го посетят в друг ден от седмицата могат да направят предварителна заявка 3-4 дни по-рано.

Увеличаване на дефицита в енергийната система заради решение на КЕВР, прогнозира експерт

http://www.cross.bg/kevr-defitzita-manchev-1545095.html

/КРОСС/ Увеличаване на дефицита в енергийната система прогнозира в интервю за "Хоризонт" председателят на Българския атомен форум БУЛАТОМ Богомил Манчев. До това ще доведе, според него, предложението на КЕВР за цените на електроенергията. „Регулаторът предлага от юли токът за бита да поскъпне средно с около процент и половина, а за малките и средни предприятия да поевтинее с до 14 на сто. Това обаче ще се отрази отрицателно на енергетиката ни, каза Богомил Манчев. „Най-голямото безумие, което направиха КЕВР. Намалихме цената за средното напрежение, то трябваше да бъде запазено, а да бъдат увеличени с 20 процента цената на гражданите, ако искаме да имаме икономика. И тези 20 процента трябва да отидат във фонд "Енергийна сигурност". Само така ще преодолеем дефицита, който са натрупали в енергетиката. Те направиха нов дефицит", допълни експертът.  

Гинка Станчева с награда за цялостен принос към българското кино

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6261453

Гинка Станчева с награда за цялостен принос към българското киноОбичаната и популярна актриса Гинка Станчева, която през тази година чества своята 85-годишнина, бе удостоена със специалната награда на петия международен фестивал за младо европейско кино "Златната липа", който започна в събота в Стара Загора. По традиция актрисата засади днес своя липа в Алеята на липите,

12 ареста извърши британската полиция за атаката в Лондон

http://www.moreto.net/novini.php?n=352719

Британската полиция извърши 12 ареста за снощното нападение в Лондон, при което загинаха седем души. Мъжете са задържани в Баркинг, Източен Лондон. "Търсенето по редица адреси в Баркинг продължава," съобщиха в изявление силите на реда.

Тръмп: Да спрем с политическата коректност

http://frognews.bg/news_135859/Tramp-Da-sprem-s-politicheskata-korektnost/

Американският президент Доналд Тръмп призова да се спре с политическата коректност, когато се отнася до въпросите на сигурността.

Задържаха 12 души в Източен Лондон заради атентата

http://dnes.dir.bg/news/velikobritania-london-atentat-aresti-jihad-25863796

Дванадесет души са били задържани в Източен Лондон след терористичния акт в британската столица в събота вечерта.

1527 са ранените в мелето в Торино

http://www.cross.bg/ranenite-torino-shampionskata-1545093.html

/КРОСС/ Общо 1527 са ранените след блъсканицата в събота вечер в Торино сред футболни привърженици по време на финала на Шампионската лига. Както вече е известно малко преди края на мача между „Ювентус" и „Реал" (Мадрид) пукот стресна събралите се над 20 хиляди фенове на италианския тим на централния площад в града. Притеснени, че става въпрос за бомба и терористичен акт хората се разбягали в посока видео стената на площада. Първоначално бе обявено, че ранените са около 600, после бройката нарасна на 1000, а след направената рекапитулация финално те са 1527. Тежко ранени са жена, мъж и 4-годишно дете. В крайна сметка стана ясно, че тътенът е бил предизвикан от паднала метална преграда към намиращия се наблизо подземен паркинг. „Психозата за евентуална бомба е довела до реакцията на хората", смятат за момента властите. Прокуратурата започна разследване за създадена фалшива тревога. Много от присъстващите на площада не са и разбрали как е свършил финалът на Шампионската лига в Кардиф. Оттам веднага се завърна кметът на Торино Киара Апендино. Загриженост по случая изрази премиерът на Италия Паоло Джентилони.  

Радев: България стои редом с Великобритания в борбата с тероризма

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261528

Радев: България стои редом с Великобритания в борбата с тероризмаБългария стои редом с Великобритания в борбата с тероризма. Това е написал държавният глава Румен Радев в социалната мрежа туитър по повод поредното терористично нападение в британската столица Лондон. „Осъждаме остро поредното варварско нападение срещу мирни граждани“, пише още президентът Румен Радев.

Надал се класира за четвъртфиналите с експресна победа срещу Баутиста-Агут

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/04/2983082_nadal_se_klasira_za_chetvurtfinalite_s_ekspresna/?ref=rss


По-малко от два часа бяха нужни на Рафаел Надал, за да се класира за четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Поставеният под №4 прелетя срещу Роберо Баутиста-Агут след 6:1, 6:2 и 6:2, за да влезе за 11-и път сред осемте най-добри на турнира.

Търсещият десетата си титла в турнира Надал беше по-добър и не остави съмнение в превъзходството си. Той беше стабилен както на първи, така и на втори сервис и позволи да бъде пробит само веднъж от четири възможности.

Цветанов подкрепи кампания за децата на загиналите полицаи и военнослужещи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261521

Цветанов подкрепи кампания за децата на загиналите полицаи и военнослужещиПредседателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и варненските народни представители от ГЕРБ подкрепиха благотворителната кампания „С обич за децата, в памет на бащите герои“, която се организира за осми пореден път. Стартът на инициативата бе даден край Морска гара във Варна с концерт и демонстрации на

Таня Ангелова на празника си 1 юни - снимка от конкурса на "24 часа" и mama24.bg

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6261408

Таня Ангелова на празника си 1 юни - снимка от конкурса на "24 часа" и mama24.bgСнимката на 5-годишната Таня Ангелова от град Чирпан е поредната, изпратена до "24 часа", във връзка с инициативата ни за празника на детето 1 юни. Сaмуил Мaртинов Aндонов  е на 1 год. от Вaрнa - нa прaзникa си 1 юни в морскaтa грaдинa Зарадвайте дете на празника и спечелете, заедно с него, награда от конкурса на "24 часа" и сайта за бебета,

Трансферът на Бербатов в "Юнайтед" бил като на филм - емоции, драма и... сър Алекс за шофьор

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/04/2983060_transferut_na_berbatov_v_junaited_bil_kato_na_film_-/?ref=rss


Едно от най-значимите трансферни събития в българския футбол - преминаването на Димитър Бербатов в "Манчестър юнайтед", е било "като по филмите", разказа нападателят. Той говори по темата, като заяви, че се е чувствал напрегнат в някои моменти.

Рекордьорът по голове за България обясни, че сър Алекс Фъргюсън е бил първият човек, който го е посрещнал в Манчестър още на летището: "Беше като по филмите. Бяха ни пратили самолет, кацнахме в Манчестър,...

Идеалната неделна закуска на Гришо

http://offnews.bg/news/n_1/n_657292.html

Тост, филийки с шоколад, капучино и сок. Това е идеалната закуска рано сутрин за най-добрия ни тенисист Григор Димитров. Родният талант от Хасково публикува снимка на профила си в социалната мрежа Инстаграм какво включва перфектната неделна храна според него. Добрата новина за Гришо е, че ще се изкачи с една позиция в световната тенис ранглиста при официалното обновяване в понеделник, въпреки че отпадна още в третия кръг на “Ролан Гарос”. Хасковлията загуби от Пабло Кареньо-Буста, но всъщност спечели 80 точки за класацията на АТР, защото миналата година бе елиминиран в първата фаза на турнира от Големия шлем в Париж. Талантът ни е само на 90 точки от десетия в ранглистата Александър Зверев и на 60 от 11-ия Жо-Вилфред Цонга, като и двамата отпаднаха още на старта на “Ролан Гарос”.

Борис Джонсън: Кладенците на толерантност пресъхват

http://www.cross.bg/dzhonsun-london-boris-1545092.html

/КРОСС/ Британският външен министър Борис Джонсън излезе с официално изявление относно терористичния атентат в Лондон, при което загинаха седем души, предава „Фокус". „Днес колективно сме решени да победим терористите и тяхното нихилистично верую. Към тези, които симпатизират, подкрепят, помагат или укриват тези убийци по какъвто и да е начин: стига вече. Времето ви изтече. Кладенците на толерантността пресъхват. Няма да ви позволим да пречите на нашия живот и демокрация", заяви Джонсън, който е и бивш кмет на Лондон. „В седмицата на парламентарните избори милиони хора трябва да чуят аргументите на политическите страни. Не може техните права да бъдат отнети от терористи. Милиони лондончани ще продължат с ежедневието си. Те ще отидат на кръчма, на музей, на парк или на представление. Отговорът е британците да продължат с работата си както обикновено в дух на опълчване. Това е най-добрият отговор", посочи външният министър.  

Моторист катастрофира до Южния парк в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261490

Моторист катастрофира до Южния парк в СофияМоторист е катастрофирал в близост до „Южен парк“. Това съобщиха за „Фокус“ от пресцентъра на МВР. От МВР определиха пътнотранспортното произшествие като леко. Мотористът не е пострадал. Инцидентът е станал около

Български шофьор засне минутите след нападението в Лондон (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_657293.html

Българският шофьор на такси в Лондон Радослав Петров е станал свидетел на хаоса в минутите след нападението в Лондон снощи, което отне живота на 7 души и рани други близо 50. Кадрите са запечатани на видео регистратора на таксито и бяха публикувани в Ютуб.  На видеото се вижда как Петров кара и стига до Лондонския мост, на който става атаката. Линейки и полицейски коли с пуснати сирени се вижда как също се отзовават на сигналите за атентата.  Кадрите показват и тълпа от тичащи хора, които бягат от района на нападението, допълва Дейли Мейл. 

Експериментално лекарство атакува генетична аномалия

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6261482

Експериментално лекарство атакува генетична аномалия Експерименталното лекарство ларотректиниб се оказа обещаващо срещу рядка генетична аномалия, която стимулира разпространението на ракови клетки, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес. Те бяха представени на конференция на Американското дружество по клинична онкология в Чикаго, предава БТА.

Казанлък празнува!

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/kazanlyk-praznuva-2028169

Час и половина продължи празничното карнавално шествие по казанлъшките улици, което е и кулминацията на 114 Празник на розата в града. Шествието е най- големият по мащабите си и участници български карнавал.
 
Няколко десетки хиляди граждани и гости от чужбина наблюдаваха празничната

Лондонски полицай показал огромна смелост, опитал да спре терористи само с палка

//dariknews.bg/novini/sviat/londonski-policaj-pokazal-ogromna-smelost-opital-da-spre-teroristi-samo-s-palka-2028172

Началникът на британската транспортна полиция Пол Краудър съобщи, че полицай, който е бил ранен при вчерашната атака на Лондонския мост, е бил въоръжен само с палка, когато опитал да спре тримата нападатели, предаде Асошиейтед прес.

12 задържани след терористичния акт в Лондон, сред тях и жени (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/12-zadyrzhani-sled-teroristichniia-akt-v-london-sred-tiah-i-zheni-snimki-2028153

Дванадесет души са били задържани в Източен Лондон днес след терористичния акт в британската столица снощи, предадоха световните агенции, като се позоваха на местната полиция.

Време за компоти: Цената на черешите и ягодите падна под 3 лв.

//dariknews.bg/novini/bylgariia/vreme-za-kompoti-cenata-na-chereshite-i-iagodite-padna-pod-3-lv-2028174

Цените на ягодите и черешите паднаха под 3 лева за килограм на едро, като само преди седмица цената им по борсите беше над 5 лева. При черешите поевтиняването е с близо 31% и сега се продават по 2,66 лв. за килограм, показват данните на Държавната комисия за стоков

Киро Киров: Кукловодите на "Наглите" са на свобода (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kiro-kirov-kuklovodite-na-naglite-sa-na-svoboda-video-2028171

Знаем, че Йожи, който е един от групата на „Наглите”, е излизал от затвора два пъти за по 10 дни в отпуск. Информацията ни е сигурна. Това е незаконно и нелегално. Пълен абсурд е да се пускат престъпници в отпуск. Какво е правил през това време? Отишъл е да вземе

Румен Радев: България стои редом с Великобритания в борбата с тероризма

http://www.cross.bg/napisa-borbata-izrazi-1545094.html

/КРОСС/ Чрез социалната мрежа президентът Румен Радев изрази позицията си за атентата в Лондон, след който 7 души загинаха, а над 40 бяха ранени. Той изрази своята съпричастност и написа: „Осъждаме остро поредното варварско нападение срещу мирни граждани. България стои редом с Великобритания в борбата с тероризма", написа държавният глава в официалния си профил в Туитър.

Българин заснел минутите след кървавото нападение в Лондон снощи (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261470

Българин заснел минутите след кървавото нападение в Лондон снощи (Видео)Таксиметров шофьор от България е заснел с камерата на автомобила си събитията след терористичната атака в Лондон, където загинаха 7 души, предава "Сън". Радослав Петров бил на работа снощи и минал по Лондонския мост малко след нападението. Във видеото се вижда как линейки се опитват да достигнат ранените, част от които са налягали по земята.

Разкъсана облачност по Черноморието утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=352713

През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Значителна ще е облачността над западните райони, където на места ще превали и прегърми. По Черноморието облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево.

Борисов се зае да помага на стачниците в мина "Оброчище"

http://www.mediapool.bg/borisov-se-zae-da-pomaga-na-stachnitsite-v-mina-obrochishte-news264764.html

На третия ден от гладната стачка на миньорите от мангановия рудник "Оброчище" в решаването на проблема се включи и премиерът Бойко Борисов, който задействал цялата административна машина за уреждане на отново забавените заплати в дружеството. Протестът на рудничарите започна в петък заради неплатени възнаграждения и ваучери за храна за април, с което концесионерът на мината – дружеството "Евроманган", на практика нарушава постигнатото през а прил споразумение с работниците, които тогава също останаха няколко дни под земята. В неделя, по инициатива на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов, премиерът е разговарял с днес с председателя на стачния комитет на миньорите и се е ангажирал лично да бъде анализиран юридически концесионния договор от работна група на Министерството на енергетиката, а утре на място да пристигне представител на министерството, който да уточни ситуацията с протестиращите миньори. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ С проблема по неизпълнението на априлското споразумение, предвиждащо разваляне на концесията, ако не се спазва, е ангажиран и председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов, който трябва да се заеме с анализ на концесионния договор. В съобщението на ГЕРБ се посочва още, че премиерът е сезирал за случая главния прокурор Сотир Цацаров, който от своя страна е ангажирал окръжния прокурор на Добрич, както и икономическа полиция за разследване на случая. Стачката в мангановата мина "Оброчище", продължава над 72 часа. Част от протестиращите остават под земята и отказват да напуснат галериите, докато не бъде преразгледан концесионния договор на "Евроманган“. Хората в галериите са получили храна и вода. Трима от тях са били извадени на повърхността, заради влошеното им здравословно състояние. В мината вече е осигурено и присъствието на медицинско лице с линейка.  Въпреки лошите условия под земята миньорите заявяват, че няма да излязат на повърхността, докато държавата не се намеси и не предприеме стъпки за смяната на концесионера. Сключеният колективен трудов договор нагло се неглижира и го водят лист хартия, при положение че те, сключвайки го, се задължават да го изпълнят,  както ние се задължаваме да слизаме да работим, заяви протестиращ, цитиран от БНР.

"Казват, че искаме да диктуваме на Балканите, но ние не сме идиоти"

http://clubz.bg/54704-kazvat_che_iskame_da_diktuvame_na_balkanite_no_nie_ne_sme_idioti

Хората на Балканите са много чувствителни, заяви в ефира на бТВ руският политик Евгений Кожокин по повод бурните реакция у нас на изказването на руския президент Владимир Путин, че кирилицата е дошла от македонските земи.

"Да говориш за историята на Балканите е като да вървиш по лед или по минно поле. Тук хората имат изострена чувствителност. Под територия на Македония се разбираше историческа област, чиито граници са се променяли. Кирил и Методи са велики хора, при това не само като учени, но и като практици, и аз не мисля, че нашият президент е искал да унизи братски народ. Това е невъзможно", коментира той скандалът.

Според него не е трябвало българите да се обиждат на репликата на Путин, защото изказването му (по време на политическа среща с македонския премиер Георге Иванов) не било политика.

Кожокин е член на комитета на Върховния съвет по въпросите на отбраната и сигурността и на Конституционната комисия на Русия и заместник-ректор на Меката на руската дипломация МГИМО. Съветвал е руският президент, но подчертава, че не му е официален съветник.

Той коментира и кратко убийството на опозиционера Борис Немцов, като отбеляза, че това е била "страшна и нелепа провокация"

"Не знам. Борис беше ярък и смел човек, но политически той вече не представляваше сериозна величина в Русия и политически смисъл да бъде убит нямаше", каза Кожокин.

И призна, че "държавата върши тежки неща, но зад тях се вижда смисъл".

Кожокин определи отношенията между България и Русия като "сложни", като първо подчерта, че не е изчезнала взаимната симпатия между народите.

"Често казват, че ние искаме да диктуваме на Балканите, но ние не сме идиоти. Разбираме собствените си вътрешни проблеми и искаме да се оправим с тях, да не говорим за това какво става в съседната ни страна Украйна. Това също е дългосрочен проблем. Никакви имперски амбиции не са ни останали", обясни той. "В последния филм на Емир Костурица се говори за големия брат. Големите братя не винаги помагат, те понякога и пречат, тъй като им се струва, че знаят всичко за света, за интересите на българите, руснаците, унгарците и китайците, но не е така."

Тръмп: Трябва да спрем да бъдем политически коректни

http://www.cross.bg/trump-london-po-loshi-1545090.html

/КРОСС/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че „терористичните атаки ще стават все по-лоши", ако властите „не се заемат с работата си да предоставят сигурност за собствените си народи" и не прекратят с политическата коректност, предаде The Hill, цитиран от „Фокус". „Трябва да спрем да бъдем политически коректни и да се заемем с работата си да предоставяме сигурност за собствените си народи. Ако не поумнеем, нещата единствено ще стават по-лоши", написа Тръмп на официалната си страница в социалната мрежа „Туитър". Думите му идват като коментар за нападението в Лондон, при което загинаха най-малко седем души. „Най-малко седем загинали и 48 ранени при терористичното нападение, а кметът на Лондон (Садик Хан) ни говори, че няма нужда да сме притеснени", добави той.  

Паркирането пред блока скача на 20 лв. в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6261305

Паркирането пред блока скача на 20 лв. в ПловдивСрещу 20 лева на месец пловдивчани ще паркират пред жилищните си блокове. Това потвърдиха районни кметове. Преди година местният парламент прие наредба, в която таксата беше 15 лева. Тихомълком обаче съветниците са я променили и са завишили тарифата с 5 лева. Както "24 часа" писа, районните кметства са затрупани със заявления за наемане на

1400 ранени при мелето в Торино

http://frognews.bg/news_135858/1400-raneni-pri-meleto-v-Torino/

Броят на ранените от мелето в Торино по време на финала на Шампионската лига между Ювентус и Реал Мадрид нарасна до 1400 души.

Коментари на седмицата. №3 :Как заради идиоти станахме за смях

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6261472

Коментари на седмицата. №3 :Как заради идиоти станахме за смяхРазчистихме релсите на трамвая, немци ни снимат с интерес В София има много идиоти. Просто заради липсата на интерес на властите към тях. В събота взех трамвай №20 към спирката на метрото “Опълченска”. На левия завой към Женския пазар имаше двама паркирали точно на входа на тържището. Мотрисата мина на косъм,

Благотворителният концерт в Манчестър със засилени мерки за сигурност

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261459

Благотворителният концерт в Манчестър със засилени мерки за сигурностБлаготворителният концерт "One Love Manchester" ще се състои тази вечер в Манчестър, както бе планирано, но мерките за сигурност ще бъдат увеличени след снощното терористично нападение в Лондон, оповести полицията, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес. Шоуто има за цел да се съберат средства за жертвите на терористичната атака в Манчестър на 22

Наслада от смъртта?

http://dnes.dir.bg/news/terorizam-london-jihad-25863651

Проф. Фетхи Бенслама използва инструменти на психоанализата, за да обясни защо някои млади мюсюлмани са готови да убиват хора и да жертват собствения си живот.

Бербатов се завърна на "Олд Трафорд"

http://offnews.bg/news/n_1/n_657291.html

Звездата на българския футбол Димитър Бербатов се завърна на стадион "Олд Трафорд" и отново ще играе с екипа на Манчестър Юнайтед. Kaкто вече стана ясно, българският голмайстор е сред поканените за участие в специалния мач за Майкъл Карик, приходите от който ще бъдат дарени за благотворителност. Берба не пропусна да се похвали и публикува в социалната мрежа Фейсбук снимка от завръщането си на "Олд Трафорд", където игра oт 2008 до 2012 г. Митко зарадва почитателите си с кадър от съблекалнята, показвайки, че е заел място до Уейн Рууни. Един срещу друг ще се изправят отборът на “червените дяволи” от 2008 г. и сборен състав от звезди. Мениджър на Юнайтед ще бъде великият Алекс Фъргюсън. Някои от футболистите на терена ще видим и 10 дни по-късно в София в шоуто на Бербо и Луиш Фиго. Преди започването на мача около "Театъра на мечтите" гъмжи от полиция, съобщиха медиите в Англия. Служителите на реда проверяват всички автомобили, а на влизане в стадиона всеки един зрител е щателно претърсван. Двубоят в Манчестър започва в 16:30 часа.

Терористичните атаки няма да отложат изборите във Великобритания, уверяват политиците

http://www.cross.bg/zayavi-nyama-london-1545085.html

/КРОСС/ Основните британски партии осъдиха терористичното нападение в Лондон, при което загинаха седем души, изразиха съболезнования към пострадалите и техните близки и похвалиха добрата реакция на силите на реда и на спешните служби, предава „Фокус". Повечето партии посочиха, че ще прекъснат за кратко време предизборната си кампания за предстоящите на 8 юни парламентарни избори в страната, но че ще ги продължат в най-скоро време. Общо мнение е, че датата на изборите няма как да се промени. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че ще проведе извънредно заседание във връзка с двете терористични нападение в британската столица. „Моите мисли са със семействата и приятелите на тези, които трагично загубиха своя живот и с всеки, който е пострадал или е засегнат от тези ужасни инциденти", допълни Стърджън. Председателят на британската Зелена партия Джонатан Бартли осъди нападението, случило се в Лондон. „Това е брутална, варварска атака и сърцето ми е с всички жертви и с техните семейства. Спешните служби отговориха забележително и е ясно, че много други отговориха със смелост и състрадание на ужасното нещо, случило се в Лондон снощи", обяви Бартли. Британската партия на независимостта съобщи, че няма да отмени предизборната си кампания. „Единственото гарантирано нещо, което ще дойде от избора да се прекрати отново демократическия процес, ще са нови атаки

Есе "Истината ражда ненавист, а подлизурството – приятели" писаха кандидат-студенти в СУ

http://www.mediapool.bg/ese-istinata-razhda-nenavist-a-podlizurstvoto-priyateli-pisaha-kandidat-studenti-v-su-news264763.html

Есе на тема "Истината ражда ненавист, а подлизурството - приятели", по латинска сентенция, писаха в неделя 1662 кандидат-студенти на изпита по български език и литература във втората приемна сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2017/2018. Изпитният вариант бе изтеглен от Мария Чавдарова от Варна, а заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова пожела на кандидатите да работят спокойно и отговорно така, че в края на изпита да си кажат: "Днес се справих и съм убеден, че ще успея". От Софийския университет посочват, че с успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да учат във висшето заведение специалностите Философия; Психология; Социология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Българска филология; Славянска филология; Балканистика; Румънска филология; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт. С изпит по български език и литература, и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да запишат специалността "Право", а с изпит по български език и литература, и с изпит по английски, френски, немски или испански език да учат в специалността "Европеистика".

Премиерът се ангажира с казуса на миньорите от "Оброчище"

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/premieryt-se-angajira-s-kazusa-na-miniorite-ot-obrochishte-240560/

Прокуратурата и иикономическа полиция ще разследват случая по неспазване на колективния трудов договор от концесионера

Чужденци броиха по 18 евро за билет, за да гледат розобер и шествие в Казанлък

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6261380

Чужденци броиха по 18 евро за билет, за да гледат розобер и шествие в КазанлъкПо 18 евро за билет броиха стотици чужденци, предимно от Азия, за да гледат днес розобера и шествието, които са кулминацията на Празниците на розата в Казанлък. Тази година те се проведоха за 114-и път. В цената е включена и възможността желаещите да си наберат сами от розовите градини ароматни цветове.

Доналд Тръмп призова да се спре с политическата коректност

http://www.moreto.net/novini.php?n=352703

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова днес да се спре с политическата коректност по въпросите на сигурността, предаде ТАСС. "Необходимо е да престанем да бъдем политически коректни, трябва да се заемем с организирането на сигурността на нашите граждани.

Арестуваха 12 души за атентата в Лондон

http://frognews.bg/news_135857/Arestuvaha-12-dushi-za-atentata-v-London/

Полицията в Лондон арестува 12 души за кървавото нападение в града от вчера вечерта. Мъжете са задържани в Баркинг, Източен Лондон.

Ангелкова: Палатки и каравани също унищожават дюните

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/04/2983051_angelkova_palatki_i_karavani_sushto_unishtojavat/?ref=rss


Така, както дюни се унищожават от незаконно строителство, така и дюни се унищожават от полагане, безразборно, на каравани и палатки върху тях. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред БНР. Тя съобщи, че законите за устройство на Черноморското крайбрежие и за туризма ще бъдат внесени през есента в парламента. В тях се регулира въпроса с къмпингуването. Предишният кабинет на Бойко Борисов, част от който беше и Ангелкова, въведе забрана за диво къмпингуване, а после я отмени.

Извадиха трима от стачкуващите в мина "Оброчище" заради влошено здраве

http://www.cross.bg/zemyata-prokyror-dogovor-1545088.html

/КРОСС/ Повече от 72 часа вече продължава стачката на миньорите от мангановата мина в Оброчище. Част от тях все още са под земята и отказват да напуснат галериите, докато не бъде преразгледан концесионният договор на дружеството „Евроманган". Стачкуващите миньори под земята днес получиха храна и вода. Трима от тях са били извадени на повърхността, заради влошеното им здравословно състояние, съобщава БНР. В мината вече е осигурено и присъствието на медицинско лице с линейка. Въпреки лошите условия под земята миньорите са категорични, че няма да излязат на повърхността, докато държавата не се намеси и не предприеме стъпки за смяната на концесионера. „Сключеният колективен трудов договор нагло се неглижира и го водят лист хартия при положение, че те сключвайки го се задължават да го изпълнят, както ние се задължаваме да слизаме да работим", сподели протестиращ. Случаят стигна и до премиера Бойко Борисов, който проведе разговор с председателя на стачния комитет, а освен това е сезира главния прокурор Сотир Цацаров, който от своя страна е ангажирал окръжния прокурор на Добрич, както и икономическа полиция за разследване на случая.

Медитацията намалява тревожността на онкоболните

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6261371

Медитацията намалява тревожността на онкоболните Медитацията, релаксирането и психологичната помощ са от голямо значение за онкоболните и пациентите в ремисия, сочат резултатите от няколко изследвания, цитирани от Франс прес. Те бяха представени на конференция на Американското дружество по клинична онкология в Чикаго и се вписват в рамките на усилията на онколозите да повдигнат духа на

Виктор Станчев: ЧЕЗ преизпълнява планираните инвестиции

http://www.cross.bg/leva-miliona-investitzii-1544911.html

/КРОСС/ „ЧЕЗ Разпределение България" преизпълнява планираните инвестиции. Още в края на тази година компанията ще е приключило с обема инвестиции, планирани да бъдат направени до средата на 2018 г., съобщи оперативният директор Виктор Станчев. „ЧЕЗ Разпределение България" заявява преди началото на всеки регулаторен период определен обем инвестиции. Текущият регулаторен период завършва в средата на 2018 г., той е 3-годишен. За 2015 г. ние преизпълнихме плана с 2,7 милиона лева на инвестициите, които бяха в размер на 65 милиона лева", обяви Станчев, като уточни, че преизпълнението се дължи основно на реконструкции в мрежата и изграждане на нови съоръжения. „В тази връзка през 2016 г. инвестициите ни бяха насочени основно пак в съоръженията, реконструкцията и изграждането на нови съоръжения. Като само за реконструкцията на съоръженията ние надхвърлихме планираната инвестиция с над 11,5 милиона лева, а за изграждане на нови присъединявания с над 3 милиона лева", отбеляза той. „Не бяха реализирани обаче всички средства, които бяхме планирали за изкупуване на съоръжения, изградени от трети страни. Т.нар. изкупувания, както се споменават в публичното пространство, поради обективни причини, които са извън контрола на дружеството. Поради тази причина, за да постигнем, да изпълним тригодишния план за регулаторния период, ние актуализирахме инвестиционния план за 2017 г

Пиянска свада в Русия завърши с деветима убити

http://www.mediapool.bg/piyanska-svada-v-rusiya-zavarshi-s-devetima-ubiti-news264762.html

Девет души бяха убити по време на свада в село Редкино, северозападно от руската столица Москва, предоха Франс прес и ТАСС. Нападателят е задържан. Той прострелял петима мъже и четири жени след битов скандал във вила, където групата се била събрала. Нападателят е 45-годишен жител на Москва. Той е употребил алкохол, преди да извърши нападението. По време на събирането във вилата някой го обидил, той излязъл, върнал се с ловна пушка и открил огън по присъстващите. Тялото на последната от жертвите било намерено в колата на нападателя. Според източници, близки до разследването, става дума за жена, която пияният нападател карал сама да си изкопае гроб, но тъй като тя се противила, той я ликвидирал и натъпкал тялото в багажника на колата.

Русия провежда наблюдателна мисия ”Открито небе” у нас

http://dnes.dir.bg/news/bulgaria-rusia-nabludatelna-misia-25863600

Русия ще проведе наблюдателна мисия над територията на България от 5 юни до 9 юни, в изпълнение на Договора за установяване на режима "Открито небе"

Белозем става културната точка на Община Раковски за седмица

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/belozem-stava-kulturnata-tochka-na-obshtina-rakovski-za-sedmica-2028168

Започна петото издание на Фестивала на изкуствата АРТ БЕЛОЗЕМ. Събитието стартира с изпълнения на китарен ансамбъл "CHITARRA CAMERATA" към НУМТИИ "Д. Петков" с ръководител д-р Милена Вълчева и китарен ансамбъл "АКАДЕМИКА" към АМТИИ с ръководител доц. Стела Митева-Динкова в католическия храм "Св. Фр

Самуил Андонов на празника си 1 юни - снимка от конкурса на "24 часа" и mama24.bg

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6259613

Самуил Андонов на празника си 1 юни - снимка от конкурса на "24 часа" и mama24.bgСнимката на Самуил Андонов е поредната, изпратена до "24 часа", във връзка с инициативата ни за празника на детето 1 юни. Сaмуил Мaртинов Aндонов  е на 1 год. от Вaрнa - нa прaзникa си 1 юни в морскaтa грaдинa Зарадвайте дете на празника и спечелете, заедно с него, награда от конкурса на "24 часа" и сайта за бебета,

Банкси се включи в изборите в UK - подарява рисунка за глас срещу консерваторите

http://offnews.bg/news/n_1/n_657290.html

Тайнственият художник Банкси предложи на почитателите си безплатна рисунка, ако гласуват срещу Консерваторите на изборите във Великобритания на 8 юни. Това действие може да му навлече неприятности със закона, пишат обаче медии на Острова, сред които Би Би Си. Офертата важи за шест района на Бристъл. Рисунката в ограничен тираж ще бъде изпратена на онези почитатели на Банкси, които изпратят снимка, която показва, че гласуват срещу торите. Това обаче влиза в противоречие със законите, които осигуряват тайна на вота и би могло да наруши правилата срещу подкуп. Консерваторите отказаха да коментират предложението към избирателите в шестте района. Рисунката ще бъде показана ден след изборите - 9 юни.

Тереза Мей: Стига толкова! Тръмп: Може и по-лошо

https://www.vesti.bg/sviat/tereza-mej-stiga-tolkova-trymp-mozhe-i-po-losho-6069931

От 22 май във Великобритания са били предотвратени пет вероятни терористични акта, каза британският премиер

12 задържани заради терористичната атака в Лондон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261378

12 задържани заради терористичната атака в ЛондонДванадесет души са били задържани в Източен Лондон днес след терористичния акт в британската столица снощи, предадоха световните агенции, като се позоваха на местната полиция. Тя съобщи в изявление, че всички арести са били извършени в Баркинг. Обиските продължават на няколко адреса в този район на британската столица, предава БТА.

Протест в Кюстендил заради изсичането на над 70 брези

http://www.cross.bg/brezite-protestirat-obshtinata-1545084.html

/КРОСС/ Около 30 кюстендилци се събраха пред градската художествена галерия "Владимир Димитров-Майстора", за да протестират срещу премахването на десетки брези в градинката, предава БНР. На това място, според проект на общината, ще се изгражда паркинг. Участницитe символично номерираха дърветата, които се оказаха над 70. „Дърветата, които са около 30-годишни, ще бъдат изкоренени и засадени край река Банщица. Ще бъде приложена доста скъпа технология, но брезите ще бъдат спасени, обявиха от общината. Природозащитници и активисти от града обаче са категорични, че това е опит за заблуждаване на общественото мнение и брезите неизбежно ще изсъхнат.„Сега сме само 30, следващият път ще се ме 300", заканиха се излезлите да протестират днес кюстендилци от всички възрасти.  

Задържан е собственикът на катастрофиралия микробус

http://www.moreto.net/novini.php?n=352717

Задържан е собственикът на микробуса, с който при катастрофа в неделя сутринта загинаха 10 души на магистрала "Тракия". Това съобщи на пресконференция в Пазарджик главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, на която присъстваха също директорът на ОД МВР- Пазарджик Йордан Рогачев и окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

Буфон: Реал спечели напълно заслужено

http://offnews.bg/news/n_1/n_657288.html

Легендарният вратар на Ювентус Джанлуиджи Буфон сподели огромното си разочарование след болезнения разгром с 1:4 от Реал (Мадрид) на финала в Шампионската лига снощи. Стражът бе категоричен, че испанците са победили напълно заслужено. "Това е голямо разочарование. Мислехме, че сме направили всичко, за да спечелим. Още повече, че първото полувреме беше изиграно отлично от нашия отбор. Поставихме Реал в много трудна ситуация. В момента съм много разстроен и тъжен. През второто полувреме класата на съперника и опитът им да печелят такива мачове беше налице и си каза думата. Реал спечели напълно заслужено. Разбира се, има съжаление за няколко момента в мача, които смятаме, че обърнаха развоя му против нас. Може би в някои от тези мигове не бяхме достатъчно бързи и това ни изигра лоша шега", каза легендарният вратар. За Джиджи Буфон това беше може би последният шанс да вдигне трофея в Шампионската лига, който не е печелил никога в кариерата си.

Откриха причината за гигантските кратери на дъното на Баренцово море

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6261351

Откриха причината за гигантските кратери на дъното на Баренцово мореНорвежки геофизици установиха, че гигантските кратери на дъното на Баренцово море възникнали в резултат на разпадането на газови хидрати в края на последния ледников период, предаде БТА. Разпадането на кристалните съединения, в които се съдържа природният газ, довело до взривно отделяне на метан и сформирало наблюдаваните в днешно време природни

Атентат? Е, няма да си разлеем бирата заради това... (ВИДЕО)

http://clubz.bg/54703-atentat_e_nqma_da_si_razleem_birata_zaradi_tova_video

Терористите няма да пречупят британците - това е изводът от горната снимка, която избухна в социалните мрежи след атентата в Лондон снощи.

7 души загинаха и 48 бяха ранени, след като ван се вряза в пешеходците на Лондонския мост. Британската столица изкара тежка нощ, изпълнена със страх.

Поне повечето - все още неизвестният мъж, който най-невъзмутимо ходи с бирата си по улиците на града непосредствено след атентата, докато хората около него бягат, бе възприет като символ на духа на лондончани.

Както се вижда и на видеото, той крачи бързо, за да избяга от мястото на атентата, но не бяга панически, защото трябва да запази останалата бира в ръката си.

 

Дали това е разумно може да се спори, но снимката развесели и окуражи британците в социалните мрежи, а след атентатът снощи точно това им е нужно.

8 бойци от ПКК са убити в Източна Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261347

8 бойци от ПКК са убити в Източна ТурцияТурските сили за сигурност са убили днес в Източна Турция осем бойци от поставената извън закона Кюрдска работническа партия /ПКК/, предаде БТА. Валията на източния окръг Карс Рахми Доган съобщи за Анадолската агенция, че антитерористичната операция била извършена снощи на базата на разузнавателни данни за движението на група терористи.

МВР започва нова акция срещу войната по пътищата

http://www.cross.bg/zapochva-dyshi-putishtata-1545083.html

/КРОСС/ МВР започва нова акция за спиране на войната по пътищата. Това обяви директорът на Национална полиция главен комисар Терзийски пред БНР. Акцията започва от 5 юни (понеделник) и е насочена срещу употребата на алкохол и неправоспособност. Той посочи какви са резултати от акциите, които се провеждат от началото на годината. „2284 ПТП-та, загинали са 219 души, а 2 800 души са ранени. Като данни, в сравнение на същия период на 2016 година", те са по-малко.  

Бебета - маратонци в битка за наградата

//dariknews.bg/regioni/burgas/bebeta-maratonci-v-bitka-za-nagradata-2028165

Уникално състезание за спортисти с памперси се проведе за втори път в Поморие

Мъж едва не загуби ръката си при трудова злополука в КЦМ

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/myzh-edva-ne-zagubi-rykata-si-pri-trudova-zlopoluka-v-kcm-2028166

Работник от Комбината за цветни метали край Пловдив е пострадал при трудова злополука в завода. Инцидентът е станал снощи, докато а 48-годишният мъж бил нощна смяна на поточна линия за транспортиране на суровини в един от цеховете. При една от манипулациите ръката му била затисната от машината. 

Замъкът край Равадиново става център за китайския туризъм на

//dariknews.bg/regioni/burgas/zamykyt-kraj-ravadinovo-stava-centyr-za-kitajskiia-turizym-na-2028167

Замъкът „Влюбен във вятъра“ ще стане център за привличане на китайски туристи и инвеститори на Балканския полуостров. През септември се очаква да бъде открит офис на китайския институт по туризъм /China Outbound Tourism Research Institute/, чрез който ще се предлага комбиниран туриситчески продукт

Официално: Нападателите в Лондон са ислямски екстремисти

http://frognews.bg/news_135856/Ofitsialno-Napadatelite-v-London-sa-isliamski-ekstremisti/

Британските власти потвърдиха, че нападателите в Лондон, убили вчера вечерта седем души и ранили други 48, са радикални ислямски терористи. Това обяви британският вътрешен министър Амбър Руд.

Здравната каса може да отпусне допълнителни пари за болниците

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/zdravnata-kasa-moje-da-otpusne-dopylnitelni-pari-za-bolnicite-240558/

Бюджетите на лечебните заведения ще бъдат преразгледани на ново заседание на Надзорния съвет на НЗОК

Тръмп призова да се спре с политическата коректност

https://www.24chasa.bg/novini/article/6261362

Тръмп призова да се спре с политическата
коректностПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп призова днес да се спре с политическата коректност по въпросите на сигурността, предаде БТА. "Необходимо е да престанем да бъдем политически коректни, трябва да се заемем с организирането на сигурността на нашите граждани. Ако не станем по-умни, всичко само ще става по-лошо",

Верният Гризман обяви, че остава в "Атлетико"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/04/2983021_verniiat_grizman_obiavi_che_ostava_v_atletiko/?ref=rss


Нападателят Антоан Гризман остава в "Атлетико" (Мадрид) и през следващия сезон. Французинът определи като "мръсен ход" евентуално свое напускане през лятото, докато трае трансферното ембарго за клуба.

Футболистът беше свързван с преминаване в "Манчестър юнайтед" в последните месеци, като дори се заговори, че "червените дяволи" са готови да подобрят световния рекорд за най-скъп играч. Засега подобен ход се отлага, след като Спортният...

Ангелкова: Не само строежите, палатките и караваните също унищожават дюните

http://clubz.bg/54702-angelkova_ne_samo_stroejite_palatkite_i_karavanite_syshto_unishtojavat_dyunite

ИКОНОМИКА николина ангелкова

Дюните се унищожават и от незаконно строителство, но и от безразборно полагане на каравани и палатки върху тях. Това смята министърката на туризма Николина Ангелкова пред БНР.

Тя съобщи, че законите за устройство на черноморското крайбрежие и за туризма ще бъдат внесени през есента в парламента.

Изключително важно е да финализираме групирането на плажовете, така че очаквам до септември закона за устройството на Черноморското крайбрежие да бъде внесен в Министерския съвет, а след това и в Народното събрание, каза Ангелкова.

Според нея тези туристи, които искат да къмпингуват, трябва да го правят на определените за това места, където има ток, вода и тоалетна. Това е било желанието на кметовете на населени места, на чиято територия има атрактивни местности. Трябва да има ред и правила, тонове боклуци се изсипват на тези плажове, аргументира се Ангелкова.

 

Министърката прогнозира да има отново проблеми на "Корал", Иракли и Карадере. "Знаете, че там има хора, които непрекъснато разполагат незаконно своите палатки, тонове боклуци...", разясни тя. Когато направили проверка с РИОСВ и кмета на Царево на къмпинг "Корал", открили, че "там няма вода, няма ток, трябва да се изгради инфраструктура, за да има достъп и до тоалетна".

Взети са нужните мерки, за да се осигури безопасността на всички туристи по морето, твърди още министърката. Затова има командировани полицаи и на Север, и на Юг . по цялото Черноморие.

Търсенето на сродна душа е вредно за сексуалния живот

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6261338

Търсенето на сродна душа е вредно
за сексуалния животСексът винаги е забавен в началото, особено ако влюбените смятат, че са открили специалния партньор. Според науката обаче, ако половинките са "сродни души", шансовете да се радват на задоволителен сексуален живот намаляват, предаде БТА. Изследването на специалисти от университета на Торонто, обхванало над 1900 души, показва, че хората,

Откъс от "Дъщерята на Сталин" на Роузмари Съливан

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/06/04/2980273_otkus_ot_dushteriata_na_stalin_na_rouzmari_sulivan/?ref=rss


В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Дъщерята на Сталин" с автор Роузмари Съливан, предоставен от Издателство "Изток Запад".

Предисловие

Какво означава да се родиш дъщеря на Сталин, цял живот да носиш бремето на това име и никога да не се освободиш от него? В СССР Сталин е легенда. Той е Вождът, върховният ръководител, който превърна Съветския съюз в свръхсила и спечели войната срещу нацистите....

Тръмп: Трябва да спрем да бъдем политкоректни, ще става по-зле

http://offnews.bg/news/n_1/n_657289.html

В поредица от туитове президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира нападението в Лондон снощи и упрекна кмета на Лондон Садик Кан за това, че призовал за спокойствие.  "Най-малко 7 ранени и 48 ранени в терористично нападение и кметът на Лондон казва "няма причина да се притеснявате", написа иронично в Туитър американският президент. В друг негов туит по темата той казва, че е "трябва да спрем да бъдем политкоректни и да се захванем за работа за народа. Ако не бъдем умни, ще става по-лошо." В социалните мрежи Тръмп срещна и доста критики след като ползва нападението в Лондон, за да представи в по-позитивна светлина спорното му предложение за забрана за пътуванията за граждани от определени държави, предимно от Близкия Изток. We must stop being politically correct and get down to the business of security for our people. If we don't get smart it will only get worse — Donald J. Drumpf (@realDonaldDrumpf) June 4, 2017

Спецакция в "Модерно предградие" - 10 къщи се издигат на адреса шофьора, катастрофирал с мигранти

http://www.cross.bg/migranti-tazi-nelegalni-1545089.html

/КРОСС/ Специализирана акция за издирване на близките на 16-годишния шофьор, който катастрофира тази сутрин на АМ „Тракия" с бус с нелегални мигранти, се проведе на адреса му в София. Шофьорът е починал на място, в катастрофата, в която загинаха и 9 чужди граждани. Други 8 са ранени и са настанени в болници. 16-годишният Трайчо е неправоспособен и има регистрации в полицията за кражби и грабеж. Както по-рано днес главният секретар на МВР Младен Маринов обяви, благодарение на жестоката трагедия органите реда са узнали за съществуването на непознат за тях до сега канал за мигранти, заради което е и извършена акцията в кв. „Модерно предрградие". Оказа се обаче, че на един и същи номер на улица в квартала има повече от 10 постройки. Никой от живеещите там не каза, че познава загиналия, предава БТВ. В тази част на квартала не веднъж в последните години е имало акции за залавяне на нелегални мигранти.Междувременно вече е задържан и собственикът на микробуса, с който са превозвани мигрантите, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов. Арестът е извършен в кв. Бусманци.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване