„Ролан Гарос“: Програмата на Евроспорт за 8 юни

https://www.24chasa.bg/sport/article/6268980

„Ролан Гарос“: Програмата на Евроспорт за 8 юниДнес ще бъдат определени първите шампиони на тазгодишния „Ролан Гарос”. Освен финала на смесени двойки, Евроспорт 1 предлага и двата женски полуфинала. Евроспорт 1 От 13:00 ч. Ана-Лена Грьонефелд/Робърт Фара – Габриела Домбровски/Рохан Бопана От 16:00 ч. Елена Остапенко – Тимеа Бачински Симона Халеп – Каролина Плишкова Евроспорт 2 От 17:30 ч.

Само във Фрог: По 4 бона плащали бежанците за шофьорска книжка в ДАИ -София

http://frognews.bg/news_136120/Samo-vav-Frog-Po-4-bona-plashtali-bejantsite-za-shofjorska-knijka-v-DAI--Sofiia/

По 4000 лева рушвет давали бежанците, за да се сдобият със шофьорска книжка в ДАИ -София. Това разкриха пред Фрог нюз разследващи.

Джамбазки за бежанците: Като идваш в Германия, бъди така добър да пиеш бира и да ядеш наденички

http://clubz.bg/54874-djambazki_za_bejancite_kato_idvash_v_germaniq_bydi_taka_dobyr_da_piesh_bira_i_da_qdesh_nadenichki

Трима бъларски евродепутати от три противоречащи си фракции в Европарламента - Емил Радев (ЕНП-ГЕРБ), Сергей Станишев от групата на Социалистите и демократите и Ангел Джамбазки от европейските консерватори и реформисти, обещаха, че ще бъдат единни срещу евентуални поправки, неизгодни за страната ни в реформиращия се Дъблински регламент.

Както е известно, в ЕП се обсъжда генерален ремонт на регламента, нормиращ - според всички напълно неудачно, - квотите за бежанци вътре в Съюза, преразпределението им, регистрацията по първа държава на влизане и още куп неща.

Въпреки това тримата още по време на днешната среща с медиите в Брюксел показаха, че имат сериозни различия, щом се стигне до конкретни клаузи, които евентуално да залегнат в бъдещия регламент.

Една от ябълките на раздора е при колко процента превишение на квотата на дадена държава за приети лица ще се задейства Коригиращият механизъм за разпеделение т.е. - преместването на мигранти в други страни. Това, разбира се, е жизнено важно за държави от "предния вал" като България, Гърция, Италия, Малта и пр.

От предложението на докладчика за нов Дъблински регламент Сесилия Викстрьом става ясно, че за България идеята е това число да е 150 %.

Образно: ако вземем за пример, че квотата ни е да приемем 10 000 души, чак когато те нараснат с един път и половина, т.е. - 25 000, ще се задейства механизъм да почнат да прехвърлят мигранти от нас към други еврочленки.

И тримта евродепутати заявиха, че това е напълно неприемливо, като Радев обяви, че ще настоява числото да е дори 75 % (ако да използваме същия пример - ако трябва да подслоним 10 000 души, още при 17 500 другите държави да започнат да ни помагат, б.р.) 

"Населението на Етиопия се е удвоило от 1990 г. до днес – от 50 на 100 млн. Населението на изключитлно бедна държава като Мадагаскар е станало от 12 на 30 млн. Т.е. -  не става въпрос за криза, която ще свърши скоро", каза Радев.

От думите му стана ясно, че ЕС тепърва ев началн етап на създаването на Фонд за Африка - макар че бюджет е осигурен, - чрез който да се дават пари, да се саздава достатъчно поминък в тези държави и въобще "ЕС да изнася мир"..

Сергей Станишев даде да се разбере, че по-се надява на консенсус някъде около 100-те % превишение, при което ще е задействат клаузите за солидaрност.

През 2015 г. целия ЕС се сблъска с тази криза в пълен мащаб - над 1 млн. мигранти влязоха за 1 година и това се превърна в голям политически проблем, който има много измерения, отбеляза лидерът на ПЕС. - 

Станишв напомни, че няма държва, която може да реши проблемите сама за себе си и даде пример - като не искаме соридарност, към кого ще се обърнем, ако например еди нден от Туриця влязат 1 млн. бежаци и спрат в България. "Нито една страна не може да се справи сама – Германия вкюлчително", заяви той.

"Лъжата, че всяка страна ще си реши проблемите, като се огради от проблемите със стена, почна да води изолационистка политика", смята Станишев.

Бившият премиер даде и друг пример - че не бива да се плашим от евентуална квота от 1500 души, като ги сравни с...

"... Ако погледнем колко много - стотици хиляди етнически роми имаме – неинтегрирани към пазара на труда, към нищо, трудно  някой може да ме убеди, че тази квота от 1500 човека би била проблем на държавата", обяви Станишев.

В момента 80 % от молбите се обработват  от 5 държави членки от общо 28 страни, стана ясно още днес. Затова и българските евродепутати ще настояват за сериозин изменения на злополучния регламент хората да биват връщани в първата страна, която ги е регистрирала, и тя да остава т. нар. "отговорна държава", нищо че примерон лицето отдавна може да се шляе из Германия или Швеция.

Не би трябвало към нас да се прилага един и същи стандарт както към Естония и Полша, където не е стигнал нито един човек, отбелязаха още българските депутати. ЕНП ще се борят изцяло за премахване на отговорноста на държавата на първо влизане за рзглеждане на молбата за убежишеще - според Радев отговорността за дадено лице трябва да бъде на държават на първо подаване на молбата за убежище, независимо откъде е влязъл човекът.

Ангел Джамбазки директно каза, че вижда българската квота като само едно възможно число - нула. Той каза, че консерваторите ще се борят за "твърди граници", които не могат да бъдат преминавани, както и против плана да се глобяват страните отказали убежище на лица - примерно с по 250 евро на човек (друга от идеите, която явон набира популярност сред "богатите" стари членки, б.а.)

"Настояваме държавите по никакъв начин да не бъдат принуждавани, заплашвани да правят едно или друго действие под заплаха от глоби", заяви патриотът.- Заплахата е изключително търговска по своя вид – на мен ми прилича на отукпуване.

Той обяви, че темите не могат да бъдат смесвани, зщото държавит в Европа имат изключитлни разлиия - културни, битови, верски и пр. и даде пример, че не може България да има солидарност каквато Франция може да има по темата за Северна Африка.

"Интегритетът в западноевропейските общества, меко казано, сериозно куца. Видяхме, че през България са минали като бежаци хора, които извършиха самоубийствени нападения в Западна Европа, което показва, че тази политика на отворени врати носи сериозни рискове...

България плаща сметка която не е поръчвала в случая - той нарче "жалък" пазговора за процнти прием на квотите. - .

И ще ви кажа къде се провалиха: сгрешиха, като насърчаваха различията. Като дойдеш в Германия, бъди така добър да имаш немско име и да пиеш бира и да ядеш наденички. А те казват: ти си много интересен, щото си много различен."

Ал. Богданска: За последно сготвих свинско за закуска

https://www.vesti.bg/lyubopitno/al.-bogdanska-za-posledno-sgotvih-svinsko-za-zakuska-6070094

Вижте коя е любимата ѝ подправка и какво е обичала да похапва като дете в интервюто ни с нея

Китайският износ нараства повече от очакваното през май

http://www.investor.bg/novini/130/a/kitaiskiiat-iznos-narastva-poveche-ot-ochakvanoto-prez-mai-240817/

По-впечатляващото повишение във вноса балансира като цяло влиянието върху търговския баланс на страната

Коми: Без съмнение Русия се е намесила в изборите в САЩ

http://clubz.bg/54873-komi_bez_symnenie_rusiq_se_e_namesila_v_izborite_v_sasht

Без съмнение Москва се е намесила в президентските избори в САЩ през 2016 година, заяви пред сенатската комисия по разузнаването бившият шеф на ФБР Джеймс Коми. Още през лятото на 2015 година бюрото е засякло кибератаки от Русия, предава Ройтерс.

Коми се яви да свидетелства за ролята на Кремъл в изборите миналата година, натискът, оказван му от президента Тръмп за "спасяването" на генерал Майкъл Флин, както и за следствието срещу хора от екипа на Тръмп за връзки с Москва.

В началото Коми заяви, че иска американският народ да знае, че ФБР е честна, силна и независима институция, която служи само на народа.

„Администрацията се опита да ме злепостави, а също така, което е по-важно, да злепостави и ФБР“, заяви Коми по време на встъпителната си реч. „Това са чисто и просто лъжи“, добави той., коментирайки изявлнията на Тръмп и хора от обкръжението му след като президентът го уволни.

Той посочи, че смята разговорите, които е имал с Доналд Тръмп за много притеснителни. Но не е негова работа да определя дали държавният глава се опитал да "възпрепятства правосъдието". Бившият началник на контраразузнаването каза, че президентът не е искал от него да спре разследването за намесата на Русия в изборите.

"При разговорите си с Тръмп имах усещането, че той търси нещо да получи в замяна на моето оставане начело на ФБР. Той очевидно искаше и лоялност от мен. Когато съм разговарял с президентите Буш и Обама не съм изпитвал нужда да си водя бележки. Но после почувствах, че ще дойде ден, когато трябва да имам записи, за да защитя себе си и ФБР", обясни Коми.

Очаквайте подробности.

Тежка манталитетна повреда

http://clubz.bg/54872-tejka_mantalitetna_povreda

Снимка БГНЕС

Чудя се кой ми е по-неприятен – простакът швед, който изрита българска камериерка, или преклонената главица Благой Рагин, който е притеснен, че чувствителните шведи ще бойкотират българското море, ако раздуваме случая?

Чувствителните скандинавци са наясно, че на българското Черноморие почиват основно нечувствителни скандинавци. Така си мисля, след като четох миналата година публикация в датски вестник. Описваше нещо, което туристите на връщане от почивка в България се пробвали да правят – съобщавали при завръщането си в страната, че българите са им откраднали скъпия фотоапарат, новата видеокамера, луксозния смартфон. Имало ли е, нямало ли е изобщо такъв фотоапарат, камера, смартфон, не се знае, но пък искали да бъдат обезщетявани за кражбата. Известно време номерът минавал. После станало съмнително, а накрая вече било съвсем ясно, че потокът откъм България иска веднъж да спечели, като отиде на евтина почивка, и втори път да бъде обезщетен за измислено ограбване. Публикацията беше безпощадна към чувствителността на лъжците.

На кого точно трябва да угодим според шефа на хотелиерите Благой Рагин? На този швед, който изрита жената още при идването си, защото е пристигнал с представата, че идва на място, където може да пие безспирно, да бие безнаказано, да скача от балкона, да наеме евтина проститутка, да си купи на всеки ъгъл доза? Или на младите англичани, които повръщат, докато лазят от един бар към друг бар?

Това ли е негласното споразумение между българския туризъм и неговата съмнителна клиентела: ние ви предлагаме мръсни плажове, фалшив алкохол, кофти хигиена в хотелската стая, лоша храна в ресторанта, спукващи тъпанчетата децибели нон стоп и навсякъде, но пък в замяна вие можете да правите каквото си искате, като за начало да ни изритате в лицето още в първите минути на пристигането си и в първите дни от сезона, за да ни тествате колко издържаме и да прецените дали по-нататък да не почвате и да ни отстрелвате за удоволствие? Това ли е сделката?

Да, това е сделката. За „Слънчев бряг“ – абсолютно, за други места – частично. Това е неписаният договор между българското Черноморие и неговите чуждестранни посетители. И ето го в действие. Шведът рита, шефът на хотелиерите е разтревожен за неговата чувствителност. Точно така се прави в алъш-вериша – чувствителността на клиентите е важна, като си им дал основание да мислят, че могат да получат услугата „изритване на българка“, трябва да им я предоставяш. И простакът швед, и мижитурката Рагин в случая са коректни изпълнители по неписаните клаузи на един широко известен в Скандинавието договор.

Определено Благой Рагин ми е по-неприятен. На възпитанието на оня швед няма как да въздействаме. Можем само да му кажем, че тук така не може. И да му го покажем с присъда, както и на всички останали бъдещи туристи. Дори и да са наистина толкова чувствителни, ще поплачат, ще пострадат, пък ще вземат да влизат в хотелите, без да ни поздравяват с леки и средни телесни повреди.

Коментарът е публикуван в сайта "Редута"

Взрив в американското посолство в Киев

http://offnews.bg/news/n_1/n_657620.html

На територията на посолството на САЩ в украинската столица Киев е имало взрив. За това съобщава полицията в града, цитирано от руски медии.  Според съобщението пет минути след полунощ в дежурната част на полицията е постъпил сигнал за взрив. На място веднага са изпратени оперативно - следствени групи.  Проверката показала, че неизвестно лице е хвърлило взривно устройство на територията на дипломатическото представителство. Няма пострадали в резултат на инцидента. Властите в Киев са започнали разследване инцидента като проява на терористичен акт. 

Преглед на икономическите теми в печата, 8 юни

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-икономическите-теми-в-печата-8-юни_l.a_i.743795_at.1.html

"Гръцката Piraeus ще продаде българската си банка" Гръцката Piraeus Bank се разделя с бизнеса си на Балканите, който включва и едноименната банка...

Миньорите от Оброчище ­са готови да подновят протеста си

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268994

Миньорите от Оброчище ­са готови да
подновят протеста сиМиньорите от мангановата мина в Оброчище днес трябва да получат забавените си заплати и ваучери за храна за април, съобщава БНР. Работниците ще могат да платят сметките си и да купят храна за семействата си, но същинските неуредици около дейността на мината и нейния концесионер си остават. На 7-ми юни те са получили фишовете си за заплати и според

Райони без вода днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=352984

Още няколко района във Варна останаха без вода заради авария, съобщиха от ВиК за Moreto.net. Ето кои са засегнатите места: - абонатите в карето между бул."Цар Освободител" , ул."Кирил Шиваров" , ул."Селиолу" , ул.

Държавата облекчава режима за внос на работници, помага на туризма

//dariknews.bg/novini/biznes/dyrzhavata-oblekchava-rezhima-za-vnos-na-rabotnici-pomaga-na-turizma-2029134

Държавата облекчава режима за внасяне на работници от трети държави, като премахва изискванията към кандидатите за работа да представят документи за образование и професионална квалификация, а работодателите вече няма да обявяват предварително свободните работни места в медиите.

Прокуратурата работи: Кой изсече и изгори храстите над нудисткия плаж до к-г „Делфин“?

//dariknews.bg/regioni/burgas/prokuraturata-raboti-koj-izseche-i-izgori-hrastite-nad-nudistkiia-plazh-do-k-g-delfin-2029132

Прокуратурата разследва незаконна сеч в района на нудисткия плаж до къмпинг „Делфин“. За малката ивица беше подписан договор за наем през следващите пет години. Преди седмица министърът на туризма Николина Ангелкова направи проверка на плажа след сигнал за незаконна сеч, извършена от наемателя –

Областният управител проведе среща с Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/oblastniiat-upravitel-provede-sreshta-s-generalniia-konsul-na-republika-turciia-v-plovdiv-hiusein-ergani-2029131

Областният управител проф. д-р Любомира Попова проведе среща с Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Tя бeшe иницииpaнa oт г-н Ергани, зa дa ce зaпoзнae c пpoфила нa peгиoнa. Областният управител пpeдcтaви ocoбeнocтитe и пpeдимcтвaтa нa Облacт Вeликo Tъpнoвo. Проф. д-р Любо

ОАЕ прекъснаха пощенските връзки с Катар

//dariknews.bg/novini/sviat/oae-prekysnaha-poshtenskite-vryzki-s-katar-2029130

Властите в Обединените арабски емирства преустановиха пощенските връзки с Катар. Това съобщава днес на сайта си националната пощенска служба на ОАЕ - Емирейтс пост груп (Emirates Post Group), цитирана от ТАСС.

Проектират пасарелка до Колодрума, Гребната база с ново осветление

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/proektirat-pasarelka-do-kolodruma-grebnata-baza-s-novo-osvetlenie-2029135

200 000 лева от бюджета на града отпусна ОбС на Пловдив за проектиране на пасарелка до зала Колодрума. Съоръжението ще преминава над бул. „Менделееев“ и ще свързва залата с паркинга от другата страна на пътната артерия, обясни кметът Иван Тотев.
 
Предвижда се разширяване и на съществ

Зодиите, които имат златни сърца (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/zodiite-koito-imat-zlatni-syrca-video-2029133

В този свят, в който все по-често властват омразата, лошото и терорът, добротата е рядко срещано съкровище, а милите и сърдечни хора не се срещат всеки ден.

Със сигурност в живота си имате поне един човек, който ще запомните с добро. Човек, който е готов на всичко за вас, който винаг

Днес определят първите шампиони на тазгодишния „Ролан Гарос"

http://www.cross.bg/evrosport-garos-dnes-1545460.html

/КРОСС/ Днес ще бъдат определени първите шампиони на тазгодишния „Ролан Гарос". Освен финала на смесени двойки, Евроспорт 1 предлага и двата женски полуфинала. Евроспорт 1 От 13:00 ч.Ана-Лена Грьонефелд/Робърт Фара - Габриела Домбровски/Рохан БопанаОт 16:00 ч.Елена Остапенко - Тимеа БачинскиСимона Халеп - Каролина Плишкова Евроспорт 2 От 17:30 ч.Фернандо Бердаско/Ненад Зимонич - Сантяго Гонсалес/Доналд Йънг „Ролан Гарос" ще се излъчва по Евроспорт 1 и Евроспорт 2 до 11 юни. Общият обем на преките предавания ще надхвърли 170 часа.  

Ново откритие: Млечният път се намира в огромна космическа празнина

http://www.moreto.net/novini.php?n=352977

Проф. Ейми Баргър от Университета Уисконсин-Медисън обяви откритието пред Американското астрономическо общество на 6 юни 2017 г.. Празнината, в която се намира Млечният път, се нарича KBC по името на тримата учени, участвали в изследването (Keenen, Barger, Cowie) и е една от най-големите, открити досега – радиусът й се изчислява приблизително на 1 млрд.

14 трика как да спазваш диетата си

http://offnews.bg/news/n_1/n_657640.html

Автор: Станимир Михов Често чувам фрази като: „Искам да вляза във форма, но не мога да спра да ям“; „Спазвах диета една седмица, а после изведнъж всичко се срути за ден“; „ Тренирам усилено и давам всичко от себе си, но не мога да изкарам на диета по-дълго от месец“. Тук ще намерите няколко съвета как да регулирате апетита си и да поддържате форма. Всеки, който ходи на фитнес и тренира, иска да получи най-добрите резултати от положените усилия. Много фитнес ентусиасти разпределят тренировките си добре и се справят до някаква степен сами, но по отношение на диета и правилно…

Конспирациите, които се оказаха истина

https://www.actualno.com/curious/konspiraciite-koito-se-okazaha-istina-news_615443.html

Отрова в алкохола убива американците Теория: От ФБР са сложили отрова в алкохола по време на Сухия режим. Идеята, че правителството (най-често американското) трови гражданите, които блажено тънат в невежество, не е нова. Колкото абсурдно да изглежда обаче може и да има доза

Бисер Петков: 40% от пенсиите са инвалидни

http://dnes.dir.bg/news/pensii-biser-petkov-kabinet-borisov-3-25884537

945 000, или близо 40%, са инвалидните пенсии, които се изплащат в момента, в обществото има нагласа, че има много неправомерно издадени такива пенсии.

Един загинал и над 200 ранени при протестите във Венецуела

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268991

Един загинал и над 200 ранени при протестите във ВенецуелаПротестите във Венецуела взеха още една жертва, след като в сряда почина млад мъж, предава австрийската медия ORF, цитирана от Фокус. Така броят на жертвите, загубили живота си през последните два месеца заради кървавите демонстрации срещу правителството на латиноамериканската държава, достигна до 66 души.

Титов: България от 50 години е важен партньор на „Росатом“ в атомната сфера

http://www.cross.bg/energoblok-titov-rosatom-1545459.html

/КРОСС/ Директорът на регионалния център на „Росатом" за страните от Централна Европа Вадим Титов направи презентация при откриването на ХVІ Международна конференция „Българската атомна енергетика - национална, регионална и световна енергийна сигурност", организирана от Български атомен форум БУЛАТОМ. На форума Титов представи международните проекти на руската държавна корпорация и разказа за руско-българското сътрудничество в ядрената сфера. В началото на изказването си презентаторът отбеляза, че атомната енергетика, тъй като е безвъглеродна, може да стане основа за световния енергиен баланс в рамките на постигането на целите по намаляването на изпускането на CO2 в атмосферата и задържане на нарастването на глобалната температура според Парижкото споразумение COP 21. Освен това ядрената енергетика може да осигури базово натоварване. Невисоката й и най-важното предсказуема стойност на електроенергията помага за развитието на промишлеността и икономиката на страните. Според Международната агенция за енергетика за осигуряването на безвъглероден баланс, делът на атома в световната енергетика трябва да се увеличи от 11% на 18% до 2040 г. Вадим Титов подчерта, че през 2016 г. в света са въведени 10 гигавата нови ядрени мощности, като два енергоблока са били въведени в експлоатация от „Росатом". „За последните 7 години ние построихме 8 енергоблока в Русия и в чужбина. Т.е

Фил Колинс - вижте го сега (ВИДЕО)

http://clubz.bg/54871-fil_kolins_vijte_go_sega_video

Докато тече първият лондонски концерт на Фил Колинс за последните 13 години, е трудно да не сравняваш мъжа, когото гледаш сега, с образа му на големия екран от миналото. Колинс излиза бавно на сцената с бастун, прекарва цялото шоу седнал на кожен въртящ се стол с малка масичка до него – като софт-рок версия на Дейв Алън* – и откриващите му думи са: „Това е последният път, в който ме виждате да танцувам тази вечер. Краката ми са прецакани и ми правиха операция на гърба“. А мъжът от екрана танцува, усмихва се, прави чупки и стойки. Сякаш умишлено ни припомня за процеса на стареене.

Колинс ни казва също и че, да, смятал е да не се занимава повече с тези неща, но „ми липсвахте“. И май няма причина да не вземем думите му за чиста монета. Той не изпитва финансова нужда да го прави; изглежда, че просто му се иска да се сгрее в хорското обожание отново. Започва мрачно – изпълнението на „Аgainst All Odds (Take a Look at Me Now)“ е завладяващо, въпреки че му е трудно с високите тонове. Следват Another Day in Paradise и One More Night. Неочаквано трогателно и вълнуващо е да видиш как този човек изобщо не се страхува да ни покаже последиците от възрастта си. Няма никаква суета. Фактът се подчертава и от барабаниста, който е 16-годишният му син Никълъс – сега той прави нещата, които баща му вече не може.
Целият сет, две половини, разделени с антракт, не минава и без пълнеж.

Без значение колко красиви са светлинните ефекти, „Separate Lives“ никога няма да звучи като нещо друго, освен отегчителна балада, подходяща за заведение, например винен бар със спортно облечени клиенти. И като че ли няма голяма опасност някоя млада хип-хоп звезда да даде нов контекст на песента и да я направи популярна сред хипстърите.

С напредването на втората част обаче, гласът на Колинс набира скорост и серия от велики парчета изпълват „Ройъл Албърт хол“ с вълнение.

„In the Air Tonight“ си остава един от най-странните големи хитове от ера, в която странните големи хитове не бяха необичайни – и е изпълнена превъзходно. „You Can’t Hurry Love“ пък е може би един от по-безсмислените кавъри**, записвани някога, но е свидетелство за дълбоката, искрена любов на Колинс към класическия соул и ритъм енд блуса (преди да излезе на сцената, по уредбата върви селекция от любимите му шейсетарски парчета). А и е с песен, която е толкова хубава, че е трудно да сгрешиш – и Колинс не бърка. Може би най-добро е изпълението на „Dance Into the Light“, засенчено от други, по-големи хитове, но звучащо все така свежо и стимулиращо, неопетнено от прекалената известност.

Концертът завършва със „Sussudio“, впечатляваща музикална постройка, в която диско-духовата секция откарва песента някъде между Принс и „Earth, Wind and Fire“ – място, което едно момче от Чизик сякаш няма право да обитава. Това ни напомня, че да си едновременно пеещият барабанист в прогресив-рок банда и върховният попмайстор на цяло поколение е един доста забележителен подвиг.

Два биса – единият е кавър на „Vera Lynn“ – и тези два часа и половина изтекоха. Колинс може би просто е искал да почувства любовта, но удоволствието беше взаимно.

Любителско видео от концерта на Фил Колинс в „Ройъл Албърт хол“:

 

 

* Дейв Алън – ирландски комик (1936 – 2005), освен с монолозите си, станал легендарен и с това, че винаги седи на стол по време на шоуто си.

** Оригиналната песен е на „The Supremes“ от 1966-а, с класическото „Мотаун“ звучене. Фил Колинс записва кавър през 1982-а.

Материалът на Майкъл Хан е публикуван в "Гардиън".

"Площад Славейков"

Крум Зарков: Охраняващите границата ни са пред криза

http://dnes.dir.bg/news/svetovnata-kriza-crum-zarcov-ohranyavashti-granitza-sluhovi-uvrejdania-25884525

Хората, които пазят границата - полицаи, граничари и военни, са недоволни от своята работа, защото трудът им, според тях, е недооценен.

ДАНС проверява има ли корупция при строежа на оградата

http://offnews.bg/news/n_1/n_657618.html

По сигнал на прокуратурата ДАНС прави проверка за това има ли корупционно поведение от висши държавни служители във връзка със строежа на оградата на границата.  От Върховна касационна прокуратура (ВКП) съобщиха, че на ДАНС е разпоредена проверка на временното възпрепятстващо съоръжение на българо-турската граница.  На 10 март 2017 г. до главния прокурор е постъпил сигнал от Велизар Енчев, съдържащ твърдения за евентуални нарушения и престъпления във връзка с изграждането на инженерно съоръжение от възпрепятстващ тип /ограда/с цел опазване на държавната граница. Посочва се, че тази дейност неправомерно се осъществява от фирми на ПП „Патриотичен фронт“ при наличие на данни за „свързани лица“, както и че цените по договорите са многократно завишени. От Върховна касационна прокуратура е изискана съответната документация от Областните управители на областите Хасково, Ямбол и Бургас, доколкото те предприемат и организират всички действия във връзка с проектирането, изграждането и гаранционното поддържане на временното препятстващо съоръжение. Средствата се одобряват от МС, а изградените участъци от съоръжението преди експлоатацията им се приемат с протокол от комисия, назначена от съответния областен управител. Редът и условията за възлагането и изграждането на временно възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница се определя от ПМС № 55/12.03.2015 г., а с допълнителни актове на МС са били одобрени допълнителни разходи /ПМС №19/28.01.2016 г. / и са взети неотложни мерки във връзка с миграционния натиск по границата на Република България /РМС № 17/14.01.2015 г./. С постановление от 28 март 2017 г. ВКП е възложила на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) извършване на финансова инспекция по отношение възлагането, проектирането, изграждането и гаранционното поддържане на временното възпрепятстващо съоръжение на българо-турската граница. За проверка на твърденията за корупционни прояви на лица, заемащи висши държавни длъжности и функцията на съоръжението за защита на териториалната цялост на държавата, на 24 април 2017 г. ВКП е възложила на ДАНС извършване на проверка. Възложената от ВКП проверка и инспекция на ДАНС и АДФИ не е приключила.

Директор на централното диспечерско управление Пламен Герджиков: Няма да има недостиг на ток през лятото

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268984

Директор на централното диспечерско управление Пламен Герджиков: Няма да има недостиг на ток през лятотоНяма опасност от недостиг на ток това лято въпреки очакваното високо потребление и спирането на работата на някои централи заради планирани ремонти. Това каза директорът на Централното диспечерско управление Пламен Герджиков, съобщава БНР. Според него няма да се повтори ситуацията от зимните месеци,

Бум на ухапани от кърлежи, хората настояват да се пръска пак

http://offnews.bg/news/n_1/n_657532.html

Около 130 души на ден се обръщат към Националния център по заразни и паразитни болести след ухапане от кърлеж, съобщи за OFFNews директорът на центъра проф. Тодор Кантарджиев. Няма точна статистика колко души са ухапани от кърлеж, тъй като не всички са насочвани към центъра от личните си лекари. Много хора дори не търсят лекарска помощ след ухапване. По думите на проф. Кантарджиев  обърналите се към НЦЗПБ тази година са значително повече в сравнение с минали години . Пациентите се обръщат към Центъра за изследване на самия кърлеж, за да се установи дали е носител на борелия, която причинява Лаймска болест. По-важно е да се знае, че 30 дни по-късно пациентите трябва да се изследват за антитела , което според Кантарджиев прави първото изследване излишно, тъй като не всеки кърлеж, носител на борелия, заразява при ухапване. В същото време кърлеж, който няма борелия, може да предаде други бактериални инфекции, сред които причинителят на Марсилската треска, причинителят на Ерлихиозата и причинителят на Анаплазмозата.  Проф. Кантарджиев препоръча след отстраняване на кърлежа и след консултация с личния си лекар пациентът да приема антибиотик, който да покрива всички бактериални инфекции, пренасяни от кърлежи.  От началото на годината в страната са регистрирани 54 случая на Лаймска болест. За същия период през изминалата година са регистрирани 86 случая на заболяването. От началото на годината са регистрирани и 22 случая на Марсилска треска при 52 случая за същия период на миналата година.  От бум на кърлежи в Борисовата градина около алея "Яворов" се оплакаха пред OFFNews столичани, които живеят в района и разхождат всяка сутрин кучетата си там. Те настояват кметът на район "Изгре"в да нареди тревните площи да бъдат напръскани отново, за да се спре нашествието на тези паразити по хора и животни.  Според експертите дъждовното време благоприятства разпространението на кърлежите. 

Радикалният ислям надделява заради криворазбрана толерантност

http://www.cross.bg/tyrtziya-islyam-katar-1545458.html

/КРОСС/ В цяла Западна Европа в момента положението е такова, че радикалният ислям като че ли надделява заради криворазбраната толерантност към нетолерантните. Това нещо трябва да спре! По този начин експертът по радикален ислям и председател на Центъра за Балкански и Черноморски изследвания Алекс Алексиев коментира в ефира на БТВ случващото се в Европа след поредицата от атентати. „Тези, които говорят, че това няма нищо общо с исляма, не знаят какво говорят", подчерта той. По думите му основен проблем е, че дадена радикална организация се забранява в една държава, но по никакъв начин не се възпрепятстват действията й в друга. В Германия има 1600 джихадисти. На един джихадист, за да се преследва както трябва, трябват 10 души от органите - 16 000 минимално, Германия няма такива възможности", отбеляза експертът, като според него скоро армията ще патрулира и по улиците на германските градове. „Възможностите в България не са толкова добри за развитието на радикален ислям, защото нашите мюсюлмани и особено турците не се поддават на радикализация", посочи Алексиев, но допълни, че все пак подобни процеси се наблюдават сред ромите и помаците. Ролята на Турция Анализаторът е скептичен за ролята на премиера Бойко Борисов като помирител на Турция и Европа. Допълнителен фактор е и напрежението в арабския свят след като Катар се оказа в международна изолация. „Ердоган никой не може да го вразуми. (..

Искат над 54 000 лева годишен наем за плажа „Панорама-юг” във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=352955

Пореден търг с тайно наддаване за отдаване на морски плаж под наем обявиха от Министерството на туризма. Този път от ведомството търсят стопанин за плажа „Панорама-юг” в курорта „Златни пясъци“. Според обявлението наддаването ще започне от 54 411, 28 лева годишна наемна цена без ДДС, научи Moreto.

За час събраха пари за нова количка на болно дете

http://dnes.dir.bg/news/uvrezhdania-kolichka-iva-ilieva-25884478

Само за един час добри българи събраха близо 3500 лева за нова инвалидна количка за 9-годишния Илиян от София.

Лос Анджелис се отказва от Олимпиадата през 2024 г., иска игрите през 2028

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/08/2985114_los_andjelis_se_otkazva_ot_olimpiadata_prez_2024_g/?ref=rss


Лос Анджелис е на път да се откаже от организиране на Олимпийските игри през 2024 г., предава ТАСС. В официално обръщение членът на организационния комитет Кейси Васерман твърди, че офертата на Лос Анджелис никога не е била "или 2024 г. или никога".

Ел Ей стигна до финалния етап, заедно с Париж. Двата града пребориха кандидатурите на Будапеща, Хамбург и Рим.

"Нашата цел е да работим за изпълнението на дългогодишните нужди от...

Младежи на 17 и 25 години ограбили жена на автобусна спирка в село Сушево

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268985

Младежи на 17 и 25 години ограбили жена на автобусна спирка в село Сушево66-годишна жена е била ограбена на автобусна спирка в село Сушево, община Завет. Това съобщиха от ОДМВР-Разград. Около 16.20 часа на 7 юни автомобил с двама младежи спрял до потърпевшата, единият от возещите се в колата слязъл, блъснал Ф. Р. и отмъкнал чантата й. В багажа имало 400 лева, хранителни продукти, лични и медицински документи.

Парламентът продължава с обсъждането на Закона за концесиите

http://econ.bg/Новини/Парламентът-продължава-с-обсъждането-на-Закона-за-концесиите_l.a_i.743794_at.1.html

Втори ден ще продължи обсъждането на новия Закон за концесиите, на който президентът Румен Радев наложи вето. Една от причините бе възможности за...

Гигантски храм на ацтеките бе открит в Мексико Сити (Видео)

https://www.actualno.com/curious/gigantski-hram-na-actekite-be-otkrit-v-meksiko-siti-video-news_615779.html

Гигантски храм на ацтекски бог на вятъра и зала, в която ацтеките са играли кървави игри с топка, бяха открити в центъра на Мексико Сити. Археолозите показаха откритите от тях след интензивни разкопки храм на Ехекатл-Кецакоатл и разположеното до него игрище. Има записки,

България се включи в създаването на европейска прокуратура

http://clubz.bg/54870-bylgariq_se_vklyuchi_v_syzdavaneto_na_evropejska_prokuratura

европейска комисия бгнес(1)

Двайсет държави-членки на ЕС, включително България, подписаха днес споразумение за засилено сътрудничество за създаване на европейска прокуратура. Тя трябва да разследва престъпленията спрямо финансовите интереси на ЕС.

Еврокомисарката по правосъдието Вера Йоурова в интервю за "Политико" предложи приемането на юрисдикцията на европейската прокуратура да бъде условие за получаване на еврофондове.

Засиленото сътрудничество е междуправителствена форма за задълбочаване на европейската интеграция, там, където липсва необходимото единодушие между държавите-членки за това.

Холандия, Швеция, Малта, Унгария и Полша не участват в засиленото сътрудничество. Те смятат, че европейската прокуратура би била недопустима намеса в техните правосъдни системи.

Великобритания и Дания имат по договор изключение от сътрудничеството в правосъдието и вътрешните работи.

Очаквайте подробности.

Прокуратурата проверява сигнал за схема на "патриотите" с оградата по границата

http://www.mediapool.bg/prokuraturata-proveryava-signal-za-shema-na-patriotite-s-ogradata-po-granitsata-news264949.html

Върховната касационна прокуратура (ВКП) води проверка за строежа на оградата по българо-турската граница. Тя е образувана по сигнал на бившия депутат от "Обединени патриоти" на ВМРО и НФСБ Велизар Енчев, който твърди, че те са изградили корупционна схема, свързана със строежа на съоръжението. "На 10.03.2017 г. до главния прокурор е постъпил сигнал от Велизар Енчев, съдържащ твърдения за евентуални нарушения и престъпления във връзка с изграждането на инженерно съоръжение от възпрепятстващ тип (ограда) с цел опазване на държавната граница. Посочва се, че тази дейност неправомерно се осъществява от фирми на ПП "Патриотичен фронт" при наличие на данни за "свързани лица", както и че цените по договорите са многократно завишени", уточняват от прокуратурата. ВКП вече е възложила и проверки на ДАНС и Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), свързани със съмненията около сключването на договорите за проектиране и строеж на оградата, съобщиха от държавното обвинение в четвъртък. АДФИ се занимава с "възлагането, проектирането, изграждането и гаранционното поддържане на временното възпрепятстващо съоръжение на българо-турската граница". На ДАНС е възложено да провери "твърденията за корупционни прояви на лица, заемащи висши държавни длъжности и функцията на съоръжението за защита на териториалната цялост на държавата". Проверките на двете агенции все още не са приключили. Разследващите са изискали цялата документация, свързана с оградата, от областните управители на Хасково, Ямбол и Бургас, на които правителството възложи да отговарят за строежа. От ВКП припомнят, че цялата процедура по изграждането на граничното съоръжение е регламентирана с постановления на Министерския съвет (МС) от март 2015 г. и януари 2016 г. Информацията за хода на проверката се оповестява само ден, след като депутатът от БСП Елена Йончева обяви пред Нова телевизия, че разполага с документи, доказващи злоупотреби със строежа на оградата, които ще внесе в прокуратурата. Според бившата журналистка над 20 км от съоръжението в Хаскоската област е едноредово в нарушение на приетия от МС проект. Затова и мигрантите успявали да прескачат оградата с помощта на стълби, твърди Йончева. Вътрешният министър Валентин Радев категорично отхвърли думите й, определяйки ги като "лъжи и неистини". Той дори покани Йончева заедно да обходят оградата, за да се убеди тя, че изграждането й е изпълнено по проект. Радев направи изненадващо посещение на границата по-рано тази седмица.

Намерени са тела от самолетната катастрофа в Мианма

http://frognews.bg/news_136119/Namereni-sa-tela-ot-samoletnata-katastrofa-v-Mianma/

Тела на жертвите от самолетната катастрофа в Мианма бяха открити в Андаманско море, предадоха световните агенции, като цитираха на представители на въоръжените сили на Мианма.

Хомо сапиенс се е появил 100 000 г. по-рано, отколкото се смяташе досега

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268979

Хомо сапиенс се е появил 100 000 г. по-рано, отколкото се смяташе досегаОстанки от Хомо сапиенс, които датират отпреди 300 000 години и напомнят тези на съвременен човек, бяха открити в Мароко, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. Находката връща със 100 000 години назад във времето появата на Хомо сапиенс. "В тази находка са корените на вида Хомо сапиенс - заяви съавторът на изследването,

Шеф на "Левски" до "синия" тръст: Уронвате имиджа на клуба

http://clubz.bg/54869-shef_na_levski_do_siniq_tryst_uronvate_imidja_na_kluba

Войната в "Левски" набира сила. Изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов отговори на публикуваната вчера позиция на тръст "Синя България", в която запалянковската организация обяви, че в качеството си на акционер ще поиска общо събрание и ще поиска смяна на надзорния съвет, начело със собственика Спас Русев.

Тръстът притежава 10 процента от акциите на "сините" и често надига глас срещу управлението на Русев.

Красимир Иванов се обръща персонално към Васил Колев, който е председател на формированието.

Вижте пълният текст, публикуван на официалния сайт на "Левски":

"Уважаеми г-н Колев,

Обръщам се директно към Вас, защото Вие сте в позицията да представлявате обобщеното мнение и позиция на ТСБ.

Вчера в медиите се разпространи информация относно намерението на представляваната от Вас организация да свиква общо събрание на ПФК Левски АД. В същото това съобщение Вие отправяте остри критики към текущото управление на дружеството, в което ТСБ е акционер. В това число умишлено създавате впечатлението за лошо финансово състояние на клуба в деня, в който стана ясно, че клубът е получил лиценз за участие в европейските турнири за сезон 2017/2018.

Започвам така това писмо, защото в случая е необходимо да направим едно основно разграничение. Пиша до Вас и ТСБ не като организация на привърженици на Левски, а като акционер в дружеството ПФК Левски АД.

Търговският закон вменява на акционерите в едно дружество единствено задължението да се плати стойността на придобитите акции, освен в случаите, когато те са подарени. Въпреки че не е написано в закона, в практиката е разпространено виждането, че един акционер има задължение за лоялност и добросъвестно отношение към дружеството, в което е акционер.

Дълбоко съм разочарован от факта, че поведението Ви води до уронване на имиджа и престижа на ПФК Левски АД. Във вашето съобщение с дата 07.06.2017 година Вие отправяте целенасочени спекулативни обвинения, които пречат на дейността на клуба и водят до директни финансови и морални щети. Вие не се отнасяте към ПФК Левски АД с грижата на добър стопанин. За съжаление това не е първият път, в който си позволявате такова отношение спрямо дружеството, в което сте акционер. Затова аз като изпълнителен директор на дружеството, в което ТСБ е акционер, съм принуден официално да Ви предупредя, че ощетявате сериозно клуба и многобройните му акционери.

Вие много добре знаете, че Търговският закон дава на всеки акционер три основни права: (1) право на глас в общото събрание, (2) право на дивидент и (3) право на ликвидационен дял. При свикано общо събрание всеки акционер има и правото да се запознае с материалите по него. Затова знаете и че с Вашето искане с дата 01.06.2017г., отправено към клуба за такава детайлна финансова информация, превишавате толкова много правата си на акционер, че явно е направено с мисълта за създаване на фалшиви новини.

Припомням Ви, че през 2015 и 2016 година ТСБ и отделно неговият тогавашен председател Илия Козарев са били членове на УС на ПФК Левски АД. За тези две финансови години клубът е реализирал загуби от 5.7 милиона лева и ТСБ е бил част от управлението, довело до тези загуби. Именно справянето с последствията и причините, довели до тези загуби, е голяма част от моето ежедневие. Намирам за неморална и дълбоко разочароваща Вашата претенция към сегашното управление на клуба, предвид факта, че ТСБ и Вие лично не сте обяснили защо се е стигнало до тези загуби, каква е била Вашата роля в тяхното формиране и какво е наследството, което сте оставили на клуба. Затова се обръщам към Вас, нека ТСБ да спази обещанието си, поето на Общото събрание на ПФК Левски АД, проведено на 30.08.2016 година и да предостави на всички акционери и на широката общественост обещания доклад за участието на ТСБ в УС на клуба. Учудващо е, че почти година по-късно на мен се налага да Ви припомня за това поето обещание.

Използвам случая да Ви припомня, че след наша среща на 05.04.2017 година съм изпратил до Вас и ТСБ детайлен мейл по повод на дискутираните теми. Надявам се този мейл е бил споделен с Вашите членове, защото дава отговор на някои от въпросите, които Вие публично сте повдигнали след тази дата. Искам да ви обърна внимание, че все още не сте отговорили на питането ми дали ТСБ като голям акционер (10% от акциите) в ПФК Левски АД е в състояние да помогне с генерирането на нови приходи за дейността. Това, разбира се, при положение, че искате и можете да помогнете на ръководството на клуба в намиране на начини за обслужването на задълженията на клуба, в чието натрупване сте участвали.

В заключение искам да се обърна настоятелно към Вас и ТСБ като акционер в ПФК Левски АД да спазвате задължението си за лоялност и добросъвестно отношение. Позволявам си да перифразирам един известен цитат и да завърша така – Не питайте какво клубът може да направи за Вас, а какво вие можете да направите за него.

Красимир Иванов

Изпълнителен директор"

Започна предсрочният парламентарен вот във Великобритания

http://www.moreto.net/novini.php?n=352979

Започнаха предсрочните парламентарни избори във Великобритания, които ще определят и пътя на страната в преговорите с ЕС за Брекзит, съобщават световни агенции. Преди няколко месеца премиерът на страната Тереза Мей обяви предсрочен вот на 8 юни в опит да спечели повече места в парламента, за да има по-голяма възможност да маневрира по време на преговорите със съюза.

Професиите, чиито представители спят най-много и най-малко

https://www.actualno.com/curious/profesiite-chiito-predstaviteli-spjat-naj-mnogo-i-naj-malko-news_615680.html

Често не си доспивате и се чувствате перманентно изморени? Ако работата ви е причина за това, може би трябва да обмислите промяна. Към каква професия обаче да се преориентирате? Проучаване на американски учени, цитирано от Forbes, е класирало сферите, чиито представители спят

Мине ли биячът между капките, ще покажем: всеки може да ни подритва

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6268381

Мине ли биячът между капките, ще покажем: всеки може да ни подритваЗатова без двоен аршин - каквото за шута в Берлин, такова и за Слънчев бряг Един швед ритна българска жена, навела се да чисти пода в хотела, където той отпочива или лекува махмурлука си от предишната вечер. Една германска жена получи ритник в метрото от гражданин с български паспорт неотдавна. В мярката на наказанията не може да става и въпрос

Китай разработва космолет

//dariknews.bg/novini/sviat/kitaj-razrabotva-kosmolet-2029120

Китай е отбелязал „значителен напредък“ в разработването на космически самолет, който ще може да излита от обикновени летища и да извършва полети както в атмосферата, така и в космоса, а след това да се връща на

Освежават Самоводската чаршия

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/osvezhavat-samovodskata-charshiia-2028964

Приключва освежаването на Самоводската чаршия във Велико Търново за активния летен туристически сезон.
По инициатива на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и управителят и Борислав Йорданов поетапно се ремонтира нарушената калдаръмена настилк

Арестуваха млада жена за притежание на наркотици

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/arestuvaha-mlada-zhena-za-pritezhanie-na-narkotici-2029123

24-годишна жена е задържана за притежание на наркотични веществаНа 7 юни полицейски служители извършили проверка в частен имот, обитаван от 24-годишна жена.

Мъж шофира след употреба на наркотици

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/myzh-shofira-sled-upotreba-na-narkotici-2029125

Бързо производство е започнато срещу мъж, шофирал след употреба на наркотични вещества.

Около 01:20 ч., в района на пл. „Ракета" в Дряново, полицейски екип спрял за проверка л.а. „Ланчия“.

 

Откраднаха плочките пред кметство

//dariknews.bg/regioni/vraca/otkradnaha-plochkite-pred-kmetstvo-2029124

Сигнал, че са откраднати част от плочките пред кметството в село Караш е бил подаден в полицията в Роман. Пристигналите на място служители на реда установили, че липсват 36 каменни плочи от прилежащият на сградата на кметството тротоар. Полицейските служители бързо разкрили, че кражбата е дело от н

Оповестиха резултатите до момента от проверките в мина „Оброчище”. Какви са разкритията на прокуратурата?

//dariknews.bg/regioni/dobrich/opovestiha-rezultatite-do-momenta-ot-proverkite-v-mina-obrochishte.-kakvi-sa-razkritiiata-na-prokuraturata-2029127

От Главна прокуратура оповестиха резултатите до момента от проверката в мина „Оброчище”, започнала на 5 юни. Извършен е анализ на всички образувани до сега досъдебни производства, свързани с дейността на мината. През последните 3 години те са за причиняване на смърт на миньор в подземна галерия при

Откриха откраднат автомобил при проверка

//dariknews.bg/regioni/vraca/otkriha-otkradnat-avtomobil-pri-proverka-2029126

В 17:30 часа в сряда полицаи спират за проверка в с. Хърлец лек автомобил  „Пежо 206“. Колата била управлявана от Р. И. /29г./ от Велико Търново. Оказало се, че автомобилът е обявен за издирване, защото бил откраднат. 

Образувано  е досъдебно производство.

Британската лира изкачи 2-ceдмичeн вpъx

http://econ.bg/Новини/Британската-лира-изкачи-2-ceдмичeн-вpъx_l.a_i.743793_at.1.html

Британската лира дocтигнa 2-ceдмичeн вpъx в чeтвъpтъĸ, пoдĸpeпeн oт oчaĸвaниятa, чe пapтиятa нa пpeмиepa нa Beлиĸoбpитaния Tepeзa Meй щe cпeчeли...

Уникално Porsche 911 Turbo S излиза на пазара

https://www.actualno.com/cars/unikalno-porsche-911-turbo-s-izliza-na-pazara-news_615760.html

Специална серия от спортното купе Porsche 911 Turbo S излиза на пазара. Тя е получила добавка Exclusive Series към названието си, като ще бъде пусната в ограничен тираж от 500 бройки. Според производителя от Щутгарт, това е „най-мощното и уникално 911 Turbo S в цялата история на модела, тъй като

Археологически парк „Нов живот за миналото“

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6251620

Археологически парк „Нов живот за миналото“Така се нарича археологическия парк в град Раднево, който дава възможност да бъдат представени в паркова среда интересни образци и изключително важни за историческото минало на този край частично реконструирани подбрани примери, представляващи различни епохи. Без аналог в страната в археологически парк "Нов живот за миналото" за първи път у нас се

Автобус и лек автомобил са се ударили в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6268973

Автобус и лек автомобил са се ударили в ПловдивКатастрофа между градски автобус и лека кола затруднява движението по бул. „Цар Борис Трети Обединител” в Пловдив, съобщава „Фокус” - Пловдив. Леката кола се е ударила в автобуса отзад, точно преди светофара с бул. „Христо Ботев”. Няма пострадали, пътниците са слезли от автобуса. Изчакват се представители на КАТ за оглед.

Прокуратурата е разпоредила на ДАНС проверка на оградата по границата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/08/2985112_prokuraturata_e_razporedila_na_dans_proverka_na/?ref=rss


В края на април Върховната касационна прокуратура (ВКП) е разпоредила на ДАНС проверка на временното възпрепятстващо съоръжение на българо-турската граница и тя още не е приключила, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Вчера минисътърът на вътрешните работи Валентин Радев коментира обвинения на депутата от БСП Елена Йончева, че оградата по границата с Турция на 21-ия км от река Тунджа до река Марица не е двуредна, а едноредна и това е заради корупционна схема....

Планират регистър на производителите на ракия

https://www.actualno.com/society/planirat-registyr-na-proizvoditelite-na-rakija-news_615775.html

Управляващите пак се заеха с окончателното регламентиране дейността на собствениците на казани за ракия. Това се разбира от проект на Наредба за регистъра на лицата, които извършват дейности с дестилационни съоръжения. Воденето на такъв регистър бе разписано в поправк

Волен Сидеров оглавява ПГ на Обединените патриоти

http://frognews.bg/news_136118/Volen-Siderov-oglaviava-PG-na-Obedinenite-patrioti/

Волен Сидеров е определен за председател на парламентарната група на ”Обединени патриоти”.

Европейската сметна палата ще преразгледа средствата, отпуснати на Турция за реформи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268956

Европейската сметна палата ще преразгледа средствата, отпуснати на Турция за реформиЕвропейската сметна палата (ЕСП) ще преразгледа пред-присъединителна помощ, предоставена на Турция, съобщава Anadolu Agency, цитирана от “Фокус“. В изявление от ЕСП се казва, че в периода 2007-2013 г. на Анкара са отпуснати 4.48 млрд. евро, от 2014 г. насам страната е получила над два милиарда евро.

62-годишна жена от Гоце Делчев даде 1300 лева и злато ало измамници

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268971

62-годишна жена от Гоце Делчев даде 1300 лева и злато ало измамнициОколо 11.40 часа на 7 юни 2017 г. в Районно управление на МВР-Гоце Делчев е получен сигнал от 62-годишна жена от град Гоце Делчев за това, че чрез телефонно обаждане от мъж, който се представил за началник на полицията в града й е поискана парична сума, като съдействие за залавяне на телефонни измамници. Това съобщиха от ОДМВР-Благоевград.

37 са сигналите за аваройна помощ в София вследствие на интензивните валежи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268955

37 са сигналите за аваройна помощ в София вследствие на интензивните валежи37 сигнала сме обработили от вчера, от както са започнали интензивните валежи, до момента. Това каза за Агенция „Фокус“ директорът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община – Красимир Димитров. Той уточни, че най-често сигналите са за завиряване на пътни участъци, паднали клони и запушени шахти.

Днес е Световният ден на океана

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6268965

Днес е Световният ден на океана
Световният ден на океана ежегодно се отбелязва на 8 юни, предаде ТАСС. Одобрен е от Общото събрание на ООН на 5 декември 2008 г., но идеята за провеждането му била предложена още през 1992 г., по време на конференция на ООН за околната среда и развитието в Рио де Жанейро, предава БТА. Целта на Световния ден на океана е да се информира

Взрив избухна в посолството на САЩ в Киев

http://frognews.bg/news_136117/Vzriv-izbuhna-v-posolstvoto-na-SASHT-v-Kiev/

Взривно устройство избухна тази нощ в посолството на САЩ в Киев, съобщи полицията в украинската столица, цитирана от Франс прес и ТАСС.

Златни пясъци отбелязва днес 60-та си годишнината с концерт

http://www.moreto.net/novini.php?n=352976

Представители на най-големите туроператорски фирми, както и министърът на туризма - Николина Ангелкова, ще уважат 60-годишнината от създаването на курортен комплекс "Златни пясъци" край Варна. Тържеството, организирано от Община Варна и браншови организации в курорта, ще се проведе днес - 8 юни в хотел "Интернационал" и в него ще се включат над 200 души - бивши и настоящи служители в курортния комплекс, много гости от страната и чужбина.

Трафикант на жени осъди МВР и прокуратурата

http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-mvr-kiril-marinkov-25884390

Осъжданият за трафик на жени Кирил Маринков, по прякор Лозенеца, осъди МВР и прокуратурата.

SpaceX ще изстреля BulgariaSat-1 на 17 юни

http://www.investor.bg/telekomunikacii/457/a/spacex-shte-izstrelia-bulgariasat-1-na-17-iuni-240814/

При промяна в метеорологичните условия прозорецът за изстрелване ще остане отворен следващите няколко дни

За втори път ВСС пасува за издигането на кандидати за ВАС

http://offnews.bg/news/n_1/n_657617.html

За втори път Висшият съдебен съвет (ВСС) пасува за издигането на кандидати за Върховния административен съд (ВАС).  Като първа точка в дневния ред от заседанието на Пленума съвета беше заложено номинирането на кандидати за поста. Това обаче не се случи. Право да номинират кандидати имат министърът на правосъдието, който председателства ВСС, най-малко трима членове на Съдийската колегия и Пленумът на ВАС. Това те могат да направят в четири последователни заседания след откриването на процедурата за избор. В две поредни заседания кандидатура не беше издигната.

Лоши са условията за туризъм в планините

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6268958

Лоши са условията за туризъм в планините

Лоши са условията за туризъм в планините. Това съобщиха за Агенция “Фокус“ от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК). Температурите са между 7 и 17 градуса. Навсякъде в планините е облачно. По високите части духа вятър и все още има снежни преспи. Днес има опасност от гръмотевични бури.

Цветанов отхвърли обвиненията на БСП за границата с Турция

http://www.mediapool.bg/tsvetanov-othvarli-obvineniyata-na-bsp-za-granitsata-s-turtsiya-news264948.html

При управлението на БСП започна да се изгражда възпиращо съоръжение на границата, което тогава беше подпряно с колове, за да не падне. Така заместник-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентраната група на партията Цветан Цветанов коментира обвиненията на Елена Йончева (БСП) - че оградата по границата с Турция е направена по проект на частна фирма, строи се в нарушение на първоначалния проект, на места е едноредова, а не двуредова, камерите не работят и сигурността й е под въпрос. Оградата на българо-турската граница не е туристическа атракция, за да се посещава свободно и по всяко време от който и да е, каза той. И добави добави, че може да се направи една съвместна проверка на съоръжението заедно с журналисти, но за целта трябвало да се събере голяма група. "Само така ще може да се спре тази спекулация", уточни още Цветанов, визирайки обвиненията, отправени от Йончева. Цветанов отрече в постановление на МВР да е записано, че оградата трябва да е двуредова. По думите му Министерският съвет е предоставил на областните управители задание за изграждане на временно възпиращо съоръжение. Те сами трябвало да решат дали оградата да бъде двуредна или едноредна. Зам.-председателят на ГЕРБ обаче не отговори конкретно дали има проблем с видеонаблюдението. "Камерите по границата с Турция са в експлоатационен режим. При проблем се подава сигнал. Не е редно да се казва дали някъде има проблем, защото по този начин казваме на тези от турска страна, че от там могат да преминат", каза още Цветанов. Той уточни, че ако е имало проблем с оградата по границата, премиерът е нямало да заведе там Дейвид Камерън и Виктор Орбан. “Може би госпожа Йончева прави съспоставка с времето, в което БСП управляваше, тогава в публичното пространство излезе изнформация как една фирма, която е собственост на общински съветник от Казанлък – Александър Минчев, със завод за пружинки, печели поръчката”, каза още Цветанов. Той допълни, че през лятото може да се очакват полицейски акции срещу гранични служители, тъй като започва отпускарския сезон и движението между Западна Европа и Турция е интензивно. Лидерът на ГЕРБ в парламента не пропусна и да похвали управленските активности на премиера Бойко Борисов, като според Цветанов само за седмица той “е направил нещо невероятно”. “За една седмица, в рамките на четири дни, Бойко Борисов направи нещо невероятно. Той се срещна с президента на Франция, канцлера на Германия, а следващата седмица му предстои визита при държавния глава на Турция”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ. “Не знам защо не се говори за тези посещения. Това е огромен успех за България”, допълни той.  

Северна Корея извърши нови ракетни изпитания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268936

Северна Корея извърши нови ракетни 
изпитанияСеверна Корея извърши нови ракетни изпитания, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. Бяха изстреляни няколко балистични ракети от източното крайбрежие на страната. Предполага се, че става дума за противокорабни крилати ракети с малък обсег, изстреляни сутринта местно време близо до Вонсан, съобщава генералният щаб на южнокорейските

Жена нахлу в резиденцията на бразилския президент, за да му се обясни в любов

http://www.cross.bg/temer-mishel-reshenieto-1545457.html

/КРОСС/ Жена се опита да нахлуе в резиденцията на бразилския президент Мишел Темер в бразилската столица, предава ТАСС, като се позова на в. "Глобо". По информация на изданието жената искала да се обясни в любов на Темер. Тя нахлула в сградата, викайки "Мишел Темер, обичам те!" и "Не искам да умра, без да те видя!". Охраната се опитала да я изведе, но тогава на жената ѝ прилошало и се наложило да я свестяват. Накрая тя се съгласила доброволно да си тръгне, след като й обещали, че ще ѝ организират среща с Темер. Седемдесет и шест годишният Мишел Темер е женен от 13 години за бившия модел Марсела Араужу. Двойката има син - Мишел Темер-младши. Инцидентът стана в момент, в който Темер очаква решението на Висшия избирателен съд на Бразилия. От вторник той разглежда делото за евентуално незаконно финансиране на предизборната кампания през 2014 г. на Дилма Русеф, на която по онова време Темер бе вицепрезидент. Ако съдът реши, че има незаконно финансиране, то президентските избори може да бъдат анулирани и това означава, че Темер, който зае президентския пост след отстраняването на Русеф, може също да бъде отстранен. Очакваше се съдът да обяви решението си вчера, но заседанието му приключи в 16 ч. по Гринуич, без седемте съдии да са гласували по въпроса. Според запознати източници между съдиите има разногласия относно доказателствата по делото, съдържащо 8000 страници

Йоханес Хан ще изпрати в Македония екип експерти на ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268938

Йоханес Хан ще изпрати в Македония
екип експерти на ЕСЕврокомисарят по разширяването Йоханес Хан съобщи, че отново ще изпрати в Македония експертен екип на ЕС, воден от Райнхард Прибе, за да помогне на новото правителство в изпълнението на реформите в правосъдието, съобщава "Утрински весник", цитиран от БТА. Eкспертният екип на Прибе подготви препоръките за спешните реформаторски приоритети след

Британското колоездене прекъсва връзките си с отбора на "Скай"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/08/2985087_britanskoto_koloezdene_prekusva_vruzkite_si_s_otbora/?ref=rss


Британското колоездене е отправило официална молба до отбора на "Скай" да напусне офисите си в Манчестър. Мярката е опит на държавната федерация да прекъсне връзките си с отбора от световния тур, заради зачестилите скандали в последните месеци.

Двете организации деляха една база на колодрума в Манчестър, както и много от персонала, за това често са били считани за едно цяло.

Заради разследването на британския парламент срещу...

Повишението на минималната пенсия няма да удари помощите

http://econ.bg/Новини/Повишението-на-минималната-пенсия-няма-да-удари-помощите_l.a_i.743792_at.1.html

Повишението на пенсиите от първи юли няма да попречи за получаване на енергийните помощи от възрастните хора, които досега имали право на...

Иран: Реакцията на Тръмп след атентатите е "отвратителна"

http://www.cross.bg/trump-teheran-riskyvat-1545456.html

/КРОСС/ Реакцията на американския президент Доналд Тръмп, заявил, че онези, които подкрепят тероризма, рискуват да станат негови жертви, е "отвратителна". Това заяви днес в Туитър първият дипломат на Иран Мохамад Джавад Зариф, предава Франс прес. Агенцията припомня в тази връзка безпрецедентни нападения в Техеран с общо 13 жертви; отговорността за атаките бе поета от групировката "Ислямска държава". "Комюникето от Белия дом и санкциите на Сената са отвратителни, доколкото иранците са изправени пред терор, подкрепян от клиенти на американците", пише Зариф. "Иранският народ отхвърля подобни изявления за приятелство от страна на САЩ", иронизира министърът. Тръмп каза вчера, че се моли за невинните жертви на атаките в Техеран. Но предупреди, че онези, които подкрепят тероризма, рискуват да станат жертва на злото, което сами насърчават.  

Обама изкарал 8 г. с един смокинг

http://clubz.bg/54868-obama_izkaral_8_g_s_edin_smoking

Снимка БГНЕС

 “Стилът на Барак Обама като президент не е нито смел, нито необичаен, но въпреки това привличаше доста поклонници. Наричаха го най-добре облечения президент от времето на Джон Кенеди. Обама явно е знаел как да се облича за всеки един от случаите”, пише Мая Опенхайм в британския в. “Индипендънт”.

Като президент Барак Обама се чувствал комфортно както в класически черен смокинг по време на официални приеми, така и в прословутите му “мамини джинси” в извънработно време – с висока талия и сравнително широка кройка около бедрата.

Чак сега станало известно, че Обама е отделял малко време и енергия за външния си вид. Бившата първа дама Мишел Обама е разкрила, че смокингът, който навремето си купил съпругът й като президент, толкова много му е харесал, че го е носил по време на двата си президентски мандата – цели осем години, съобщава изданието.

“Защо за Фред Астер и Джинджър Роджърс (холивудски звезди, Астър е запомнен с легендарния си фрак – б. р.), а за Обама - не, и да не е с един и същ смокинг? Несправедливо би било да го корим”, цитира “Индипендънт” встъпително слово на Мишел Обама във вторник по време на откриването на световна конферениция на заетите в “Епъл”.

И продължава:

“Непрестанно ми снимаха обувките, с които се появявах, бижутата, тоалетите, а никога не коментираха, че по време на всичките осем години той носеше един и същ смокинг и все същите обувки, с което се гордее и до днес”.

Тя е разкрила и още нещо интимно. Когато са се приготвяли за официално събитите, съпругът й се обръщал към нея:

“Хмм, аз вече съм готов, трябваха ми само 10 минути. На теб колко още време ти е нужно?”

Според “Индипендънт” Мишел откровенно споделила какво е отвръщала в такъв момент:

“Изчезвай!”

Изданието припомня и изреченото от Барак Обама малко след напускането на Белия дом:

“Сега спокойно мога да си нося "мамините" джинси. Ненавиждам впитите.”

На Централния плаж във Варна морето изхвърли още мъртви овце (видео)

http://www.moreto.net/novini.php?n=352974

Още три мъртви овце са били намерени в района на Южния и Централния плажове във Варна от вчера следобед до днес. Едното от животните вече е предадено за унищожение в екарисаж след сигнали на граждани. По идентификационния код на ушната му марка е установено, че е от румънски произход, подобно на изплувалите в предните дни други три мъртви овце, съобщи за Moreto.

ЕС дава още €87 млн. за софийското метро

http://clubz.bg/54867-es_dava_oshte_%E2%82%AC87_mln_za_sofijskoto_metro

ПОЛИТИКА метростанция витоша1

Европейската комисия прие днес нов инвестиционен пакет в размер на 86,6 млн. евро от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) за финансиране на по-нататъшните работи по изграждането на западната част на линия 3 на метрото в българската столица.

Средствата ще бъдат използвани за изграждане на четири нови станции на метрото по отсечка с дължина 4 километра — от центъра на града (ул. „Житница“) до околовръстното шосе през квартал „Овча купел“ в югозападната част на София.

"Половин милион души дневно използват софийското метро. То се е превърнало в част от ежедневието на града, а жителите му сега се радват на съвременна, достъпна и удобна система за обществен транспорт в допълнение към намаляването на времето за пътуване, замърсяването на въздуха и задръстванията в целия град", каза еврокомисарката по регионалната политика Корина Крецу. "Всичко това стана възможно благодарение на значителната финансова помощ от ЕС".

Миналата година комисията прие първия пакет от инвестиции на стойност над 368 млн. евро от ЕФРР в подкрепа на изграждането на новата линия 3 на софийското метро, свързваща жилищните комплекси „Сухата река“, „Хаджи Димитър“, „Красно село“, „Славия“, „Белите брези“, „Лагера“ и „Хиподрума“ с центъра на столицата.

Очаква се в завършен вид линия 3 да има 19 станции и да бъде с обща дължина 16 километра, с което до 2020 г. дължината на линиите от мрежата ще стане 56 километра, а броят на станциите — 53.

Почти 500 млн. евро средства на ЕС бяха инвестирани в разширението на линии 1 и 2 през периода на финансиране 2007 — 2013 г., по-специално за да се осигури удобна връзка с летището и Бизнес парк София.

Бисер Петков: 40% от пенсиите са инвалидни

http://www.moreto.net/novini.php?n=352975

„945 хил., или близо 40%, са инвалидните пенсии, които се изплащат в момента. В обществото има нагласа, че има много неправомерно издадени свидетелства за намалена работоспособност”. Това обяви в предаването „Тази сутрин” социалният министър Бисер Петков.

Йонко Иванов: Не става дума за схема в ДАИ, изпитвачите са пред пенсия, не биха рискували

http://frognews.bg/news_136116/Ionko-Ivanov-Ne-stava-duma-za-shema-v-DAI-izpitvachite-sa-pred-pensiia-ne-biha-riskuvali/

Множеството арести на служители на автомобилната администрация от вчера вечерта вероятно ще се превърнат в повторение на аналогичната акция от Варна преди месеци и заподозрените за „търговия” с шофьорски изпити ще бъдат освободени.

Сидеров оглави парламентарната група на Патриотите

http://dnes.dir.bg/news/volen-siderov-predsedatel-obedineni-patrioti-25884255

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е избран за председател на парламентарната група на "Обединени патриоти“.

Георги Свиленски: Няма как Законът за концесиите да се ползва с доверие сред хората

http://www.cross.bg/svilenski-kontzesiite-zakona-1545455.html

/КРОСС/ „Няма да подкрепим Закона за концесиите. Не сме против закона, а против текстове в него, против начина, по който се предложи. Твърдим, че той трябва да бъде съобразен изцяло с европейската директива, заради която имаме наказание. Но той излиза извън нейните рамките." Това заяви народният представител от „БСП за България" Георги Свиленски по БТВ. По думите му в директивата се казва, че на концесия се дава строителство и услуги, а чрез закона обаче могат да се отдават дейности. „Пример е Интермодалния терминал в Пловдив, изграден с 12 млн. евросредства. Той се отдава на концесия само за 5 000 лв. на месец - 70 декара, бензиностанция, автомивка, терминали, при това за 25 години напред - готово изградено съоръжение", обясни Георги Свиленски. Като друг подобен случай той посочи изплащането на пенсии през Български пощи. Народният представител обясни, че Законът за концесиите е бил приет в последните дни на 43-то НС. „Когато се гласуваше с 60-70 човека кворум и абсолютно основателно президентът наложи вето на закона. Защото закон, приет по този начин, няма как да се ползва с доверие сред хората и той да върши работа", подчерта Свиленски.  

Сред тероризъм и Брекзит, британците избират депутати

https://www.vesti.bg/sviat/evropa/sred-terorizym-i-brekzit-britancite-izbirat-deputati-6070091

Британските парламентарни избори са в един тур и който кандидат получи най-много гласове в даден избирателен район, независимо колко процента, става негов представител в парламента в Лондон

"София прайд" за първи път има подкрепа от рекорден брой бизнеси

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/08/2985107_sofiia_praid_za_purvi_put_ima_podkrepa_ot_rekorden/?ref=rss


Няколко дни преди провеждането на десетия "София прайд" "Дневник" потърси мнението на активисти за това как се е променила средата през последните години и какво още е необходимо да се направи за ЛГБТ общността у нас. Публикуваме отговорите на Симеон Василев - член на организационния комитет на "София Прайд" и изпълнителен директор на фондация "Глас". Очаквайте в следващите дни още мнения. "София прайд" 2017 ще се проведе на 10 юни.

Голямото кърпене на дупки във Варна започна

//dariknews.bg/regioni/varna/goliamoto-kyrpene-na-dupki-vyv-varna-zapochna-2029119

Договорът е сключен вчера и по рехабилитацията на пътната настилка вече се работи, каза зам.-кметът Христо Иванов

Два катастрофи с пострадали пътници станаха в Монтанско

//dariknews.bg/regioni/vraca/dva-katastrofi-s-postradali-pytnici-stanaha-v-montansko-2029111

73-годишен мъж от монтанското село Д-р Йосифово ударил своята “Лада” в железобетонен електрически стълб. Катастрофата станала, защото дядото карал с несъобразена с пътните условия скорост. Той изгубил контрола над автомобила и го забил в стълба. В колата пътували още двама мъже – на 70 и 66 години.

Бойни и спомагателни кораби участват в учението „Черно море 2017” (СНИМКИ)

//dariknews.bg/regioni/varna/bojni-i-spomagatelni-korabi-uchastvat-v-uchenieto-cherno-more-2017-snimki-2029118

Продължава тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море-2017”. След успешното приключване на предпоходната подготовката в базови условия, корабите напуснаха двата пункта за базиране – Бургас и Варна за да изпълнят планираните корабни учения и епизоди на море. 
  <

Пламна и изгоря колата на норвежец

//dariknews.bg/regioni/vraca/plamna-i-izgoria-kolata-na-norvezhec-2029113

В 03,30 ч. през нощта в сряда в противопожарната служба в Берковица е получен сигнал за в микробус "Фолксваген Транспортер" с норвежки регистрационен, паркиран в с. Замфирово, общ. Берковица. На мястото веднага пристигнала дежурна оперативна група. При извършения оглед е установено, че автомобилът

Несебър ще се представи в Третяковската галерия

//dariknews.bg/regioni/burgas/nesebyr-shte-se-predstavi-v-tretiakovskata-galeriia-2029114

Ценни експонати от Несебър ще бъдат представени в престижна изложба в прочутата Третяковска галерия в Москва, организирана със съдействието на българския посланик в Русия Бойко Коцев и на директора на Българския културен институт в руската столица Павел Васев.

По този повод кметът Ни

Прибраха голямо количество незаконни цигари във Видин

//dariknews.bg/regioni/vraca/pribraha-goliamo-kolichestvo-nezakonni-cigari-vyv-vidin-2029117

Общо 6440 къса цигари без бандерол били иззети вчера в хода на проведена специализирана операция на територията на област Видин. Полицейски служители извършили проверки в пет имота в кв.”Нов път”. Иззети били 5 060 къса цигари „Business Royals”. Двама мъже, на 31 и 53 години, били задържани в полиц

МЗХ не подкрепя промяна в БДС стандарта за киселото мляко

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268907

МЗХ не подкрепя промяна в БДС стандарта за киселото млякоМинистерство на земеделието, храните и горите не подкрепя предложението за промяна на БДС стандарта за киселото мляко. Това становище ще бъде изпратено до Българския институт по стандартизация, където на технически комитет на 16 юни ще бъде разгледано предложението. Министерството изразява позиция,

ДАНС ще проверява българо-турската граница заради подаден сигнал

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268904

ДАНС ще проверява българо-турската граница заради подаден сигналВърховна касационна прокуратура (ВКП) е разпоредила на ДАНС извършване на проверка на временното възпрепятстващо съоръжение на българо-турската граница. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.  На 10 март 2017 г. до главния прокурор е постъпил сигнал от Велизар Енчев, съдържащ твърдения за евентуални нарушения и престъпления във връзка с

Волен Сидеров е новият шеф на патриотите в парламента

https://www.actualno.com/politics/volen-siderov-e-novijat-shef-na-patriotite-v-parlamenta-news_615765.html

Волен Сидеров е определен за председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". Това обяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев. Негови заместници стават Валентин Касабов и Искрен Веселинов. Десислав Чуков, Юлиан Ангелов и Борис Янчев са тримата нови секретари на партията.

Алекс Алексиев: Никой не може да вразуми Ердоган

http://frognews.bg/news_136115/Aleks-Aleksiev-Nikoi-ne-moje-da-vrazumi-Erdogan/

В цяла Западна Европа в момента положението е такова, че радикалният ислям като че ли надделява заради криворазбраната толерантност към нетолерантните. Това нещо трябва да спре!

Проф. Дуранкев, икономист: България има шанс да влезе в еврозоната през между 5 и 7 години

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268899

Проф. Дуранкев, икономист: България има шанс да влезе в еврозоната през между 5 и 7 години“България има шанс да влезе в еврозоната през следващите между 5 и 7 години". Това каза икономистът проф. Боян Дуранкев, цитиран от “Фокус“. По думите му страната ни е в чакалнята на еврозоната още с присъединяването си към Европейския съюз, като въвеждането на еврото е наше право и задължение. Според проф.

Волен Сидеров е избран за председател на ПГ на „Обединени патриоти“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268905

Волен Сидеров е избран за председател на ПГ на „Обединени патриоти“Волен Сидеров е избран за председател на ПГ на „Обединени патриоти“. Това съобщи от трибуната на Народното събрание председателят на парламента Димитър Главчев, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Главчев поясни, че решението е взето на заседание на парламентарната група на „Обединени патриоти“ на 6 юни 2017 г.

Волен Сидеров стана шеф на Патриотите

http://offnews.bg/news/n_1/n_657616.html

Волен Сидеров стана председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“. Това съобщи от трибуната на Народното събрание председателят на парламента Димитър Главчев. Решението е взето на заседание на парламентарната група на „Обединени патриоти“ на 6 юни 2017 г. Заместници на Волен Сидеров ще бъдат Валентин Касабов и Искрен Веселинов, а секретари на ПГ на „Обединени патриоти“ са Юлиан Ангелов, Десислав Чуколов и Борис Ячев.

От ГЕРБ смятат мотивите на Радев за ветото върху Закона за концесиите за твърде общи

https://www.actualno.com/politics/ot-gerb-smjatat-motivite-na-radev-za-vetoto-vyrhu-zakona-za-koncesiite-za-tvyrde-obshti-news_615755.html

​По отношение на ветото на президента (върху Закона за концесиите - бел. ред.), ние имаме непрекъснат стремеж да съобразим волята на държавния глава. На този етап бих казал, че твърденията в мотивите на президента са твърде общи, за да бъдат съобразени и приложени. Направихме

Акцията в автомобилната администрация продължава и днес, поне 10 души вече са арестувани

http://econ.bg/Новини/Акцията-в-автомобилната-администрация-продължава-и-днес-поне-10-души-вече-са-арестувани_l.a_i.743790_at.1.html

Специализираната полицейска акция в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) продължава и днес, съобщава БНР. Тя започна късно снощи,...

Временните обекти на плажовете с обща визия

http://www.moreto.net/novini.php?n=352969

Разработват се правила за временните обекти, които са по плажната ивица да са обща визия. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на конгреса на Националния борд по туризъм. И уточни, че критериите ще бъдат заложени към изискванията към концесионерите и наемателите на ивиците и ще важат още от следващата линия.

Единствено чуждите езици са силната страна на Софийския университет, сочи класация

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/08/2985151_edinstveno_chujdite_ezici_sa_silnata_strana_na/?ref=rss


Преподаването на т.нар. модерни езици е единствената силна страна на Софийския университет в QS World University Rankings - една от най-престижните световни класация на най-добрите висши училища по света.

Според подреждането в тази категория специално за Европа на СУ "Св. Климент Охридски" е отделено място в групата с позиции между 250 и 300, където подреждането е по азбучен ред, а не по показатели, както е в началото. В тази заключителна част от класацията с...

Бомба избухна в посолството на САЩ в Киев

http://dnes.dir.bg/news/ukrina-posolstvo-ustroystvo-nepoznat-25884188

Взривно устройство избухна тази нощ в посолството на САЩ в Киев, съобщи полицията в украинската столица, цитирана от Франс прес и БТА.

Взрив в посолството на САЩ в Киев

http://www.cross.bg/vzriv-kiev-posolstvoto-1545453.html

/КРОСС/ Взрив е прогърмял на територията на посолството на САЩ в украинската столица Киев. Възбудено е углавно дело за тероризъм, съобщават от пресцентъра на киевската полиция, цитирана от ТАСС и РИА "Новости". Инцидентът е станал в 00,05 часа местно време. "Взрив на територията на посолството на САЩ в Киев е квалифициран като терористичен акт", написа говорител на полицията във "Фейсбук". Няма пострадали хора при експлозията. Разследването продължава.  

Китайският екип на Apple заподозрян в кражба на лични данни

https://www.actualno.com/interest/kitajskijat-ekip-na-apple-zapodozrjan-v-krajba-na-lichni-danni-news_615761.html

Китайските власти от китайската провинция Джъдзян съобщиха, че са разкрили мащабна тайна операция, водена от служителите на Apple. Според информацията общо 22-ма човека са задържани за нарушаване на правото на лична неприкосновеност на потребителите чрез нелегално изземане

Извинете, БСП

http://clubz.bg/54866-izvinete_bsp

Противопоставянето по оста комунизъм-антикомунизъм е остаряло и ненужно. Противоспоставянето по оста комунизъм-антикомунизъм е досадно, безпредметно и не носи никакво политическо съдържание, никакви политики, никакви решения. За това отдавна няма спор. 

Новото време роди нови кливиджи, комунизмът никога не се състоя, а социализмът е едно от многото посмешища, които се използват като лош пример в политическите разговори и спорове. Лявото политическо пространство в съвременния свят, от своя страна, отдавна няма абсолютно нищо общо нито със социализма, нито със социалистите.

Гледайки последните събития в нашия парламент, човек силно би се зачудил коя година сме застинали и защо някой е натиснал копчето на историята ни на „пауза“. От трибуната хвърчат реплики за комунисти, антифашисти (да се пита човек кога в България е имало фашизъм), активни борци и ченгета. Оказа се, че Славчо Велков не е бил експерт по антитероризъм, а домакин. Оказа се, че Антон Тодоров трябва да бъде атакуван заради постъпки на баща си, а иронията е, че същите тези, които го атакуват, от години непрестанно мрънкат, че децата не трябва да носят отговорност за постъпките на родителите си.

Интензивните сблъсъци от една страна „изсмукват“ цялото внимание към ГЕРБ и БСП, което е несъмнен позитив за самите партии (вече веднъж сработил в тяхна полза по време на последната парламентарна кампания), но от друга оставят в политически грамотните хора усещането за менте, за димка, за фонов шум който да скрие нещо друго, което скърца.

За какво обаче следва да бъде критикувана БСП?

Очевидно да социалистите е изключително неприятно да бъдат непрестанно наричани „бивши комунисти“ и донякъде ги разбирам. Но кои са историята и периода, с които се гордеят, за да не бъдат препращани постоянно към времената преди 1989-та?

Може би правителството на Луканов? С мораториума върху външния дълг, с опашките пред опразнените магазини, със спящите в колите на опашките пред бензиностанциите българи, с купонната система за снабдяване с храна или с червените куфарчета и създаването на мутренските групировки на прехода?

Или пък с правителството на Виденов? С централното планиране, с наливането на безотчетни пари във фалиралите държавни предприятия, с банковите фалити, с опитът да бъде открадната цялата ни газопреносна мрежа чрез "Топенерджи", със зърнената криза, с масовата приватизация, с хиперинфлацията и тридоларовите пенсии, завършили със справедливия гняв на нахлулите в парламента граждани?

Или може би с правителството на тройната коалиция, въвело квотния принцип в назначенията, въвело модела Батко и Братко, въвело заменките, постигнало спирането на еврофондове за страната ни, въвело високия стил в администрацията с бентлитата и брошките на Емилия Масларова и завършило със „здравейте, циркаджии“ и икономическата криза, която със сигурност щеше да заобиколи България?

Едва ли са тези.

Сигурно се гордеят с Орешарски – с първото правителство, което официално отдаде държвата под аренда и само за две седмици успя да обедини цялото общество срещу себе си. Правителството, по чието време в София имаше барикади и пунктове за проверка на лични карти, които пропускаха хората към центъра на града. И по време на което депутатите решиха да си тръгнат от работа с бял автобус, който да се вреже в хората на площада.

Може би пък към днешна дата БСП предлагат съвременни леви политики и искат дебатът да се води около тях, а не около историята им? Интересно. Защото вместо да се бори с корпорациите и олигархията, БСП ги притежава. Вместо да защитава интересите на малките хора, БСП иска протекционизъм с който ще повиши цените на храните. Вместо да се бори за зелени политики, родната левица кара миньорите в Бобов Дол да гласуват под строй чрез сделки с държавно подпомагане на шефа им. Вместо да се бори за повече държава в икономиката, БСП приватизира успешно и с непрестанен апетит, видно от историята на председателката им и на водещи фигури от най-близкото й обкръжение.

Та въпросът, другари и другарки, не е защо ви критикуват за това, че сте безпредметни бивши комунисти. Въпросът е в това, че вие всъщност не сте нищо друго. Не предлагате нищо друго. Не ви обединява нищо друго и не можете нищо друго.

Освен да сте едни най-обикновени бивши комунисти. 

С цялата скука и досада, произлизаща от този факт.

Започна гласуването на предсрочните избори във Великобритания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268900

Започна гласуването на предсрочните избори във ВеликобританияГласуването на предсрочните парламентарни избори във Великобритания започнаха – избирателните секции отвориха врати в 7 часа (местно време) и ще останат на разположение на гражданите до 22 часа, предава АФП, цитирана от Фокус. Социолозите предвиждаха лесна победа за 60-годишната Тереза Мей, лидер на Консервативната партия,

Футболен шеф спаси човек след катастрофа

http://offnews.bg/news/n_1/n_657615.html

Първа помощ на жертва в катастрофа оказа шефът на столичния футболен Академик Вихър Данчев. Той пътувал снощи за баража между ЦСКА 1948 и Брацигово в Самоков. Между планинския град и язовир Искър Данчев се натъкнал на ужасяваща гледка. Току що лека кола се била врязала странично в камион. Вихър Данчев "Извадих човека, на пръв поглед нищо му нямаше", сподели Вихър Данчев пред репортер на OFFNews, "Изведнъж обаче получи гърч. Линейката пристигна сравнително бързо. Прибра го. Дано всичко се размине само с уплаха". Колата се врязала в насрещното без видима причина. Предположенията са две. Или автомобилът е поднесъл заради току що започващия дъжд, когато асфалтът е най-коварен. Другият вариант е шофьорът му да е получил гърчовете, още докато управлява. Иначе предницата на автомобила беше жестоко разбита видя репортерът на OFFNews. Шофьорът на камиона беше физически добре. Данчев все пак стигна на трибуните в Самоков, където ЦСКА 1948 се класира за "В" група след драма с дузпи срещу Барса от Брацигово.

Еврокомисар Йоханес Хан подготвя създаването на икономическа зона в Западните Балкани

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268895

Еврокомисар Йоханес Хан подготвя създаването на икономическа зона в Западните БалканиЕврокомисарят по въпросите на европейската политика за съседство и преговорите за разширяване Йоханес Хан очаква договор между министър-председателите на Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора и Сърбия за създаване на регионален икономически пазар в Западните Балкани. Това трябва да се случи в рамките на срещата в Триест,

Иран обвини САЩ и Саудитска Арабия за атентатите в Техеран

http://clubz.bg/54865-iran_obvini_sasht_i_sauditska_arabiq_za_atentatite_v_teheran

Атаките в Техеран, при които вчера загинаха 17 души, са дело на ирански граждани, присъединили се към Ислямска държава, но САЩ и Саудитска Арабия са виновни за възхода й, заяви иранската революционна гвардия.

Вчера атентатори самоубийци атакуваха парламента и мавзолея на водача на Ислямската революция аятолах Хомейни. Всички нападатели са убити. Властите арестуваха петима души, заподозрени, че планират трета атака.

Отговорност за терористичните актове пое Ислямска държава. Групировката публикува видео, за което твърди, че е от сградата на иранския парламент и заплаши с нови атаки срещу шиитски мюсюлмани в Иран.

Иранската революционна гвардия призова към отмъщение за нападенията и обвини САЩ и Саудитска Арабия:

"Този терористичен акт, случил се седмица след срещата на президента на Съединените щати с лидера на една от реакционните държави в региона (Саудитска Арабия - б.р.) показва, че те са замесени в този жесток акт", се казва в изявление.

САЩ и Саудитска Арабия осъдиха атаките. Доналд Тръмп каза, че се моли за жертвите, но добави, че "държавите, които спонсорират тероризма рискуват да станат жертви на злото, което подкрепят".

Иранският външен министър Мохамад Зариф отхвърли съболезнованията на американския президент и нарече думите му "противоречиви":

"Противоречиво изявление на Белия дом... Иранският народ отхвърля подобни твърдения на САЩ за приятелство", написа той в "Туитър".

Саудитска Арабия и Иран са непримирими регионални противници. В ислямската република Иран мнозинството изповядва шиитския ислям, докато в Саудитска Арабия официална религия е сунитския ислям. 

Групировката Ислямска държава е сунитска екстремистка организация. В последните месеци тя увеличава пропагандата си, насочена към привличането на сунитското малцинство в Иран.

Специалисът по въпросите на Иран на Би Би Си Джени Нортън обяснява, че въпреки активното участие на Иран в борбата срещу Ислямска държава в Ирак и Сирия, групировката досега не е осъществявала атаки в Иран и е имала слаба подкрепа в шиитската страна.

Успешното осъществяване на терористичен акт в ислямската република обаче преобръща ситуацията и Ислямска държава показва, че може да се противопостави на врага - нещо, което никоя друга сунитска терористична групировка не е правила.

Анализаторът Дина Есфандиари коментира пред Би Би Си, че след атаките подкрепата към Революционната гвардия ще нарасне, защото ще бъде считана за закрилник на народа.

След атентатите в иранската столица в социалните мрежи се разпространиха хаштаговете #prayforiran и #prayfortehran за показване на съпричастност с жертвите и пострадалите и като призив атаките да бъдат осъдени като навсякъде по света.

Оградата по границата не е туристическа атракция, за да се посещава свободно, смята Цветанов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/08/2985102_ogradata_po_granicata_ne_e_turisticheska_atrakciia_za/?ref=rss


Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната вътрешна комисия Цветан Цветанов заяви пред Нова телевизия, че оградата на българо-турската граница не е туристическа атракция, за да се посещава свободно и по всяко време от който и да е. Той добави, че може да се направи една съвместна проверка на съоръжението заедно с журналисти, но за целта трябвало да се събере голяма група.

"Само така ще може да се спре тази спекулация", уточни Цветанов.

Кеш Кредит с най-бързи онлайн кредити

https://www.actualno.com/business/kesh-kredit-s-naj-byrzi-onlajn-krediti-news_615712.html

Съвременният свят е светът на силната конкуренция. Всеки иска лидерска позиция, най-голям брой клиенти, да бъде пръв в иновациите. Така е и на пазара на небанковите потребителски кредити. А на него най-бързи са Кеш Кредит. Компанията предоставя най-бързите онлайн кредити за

В Бургас задържаха четирима с амфетамин, блъснали с колата си полицейски автомобил

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268880

В Бургас задържаха четирима с амфетамин, блъснали с колата си полицейски автомобилНа 7 юни т. г. около 11.40 ч. на бул. „Стефан Стамболов” срещу х-л „Аква” в Бургас, служители от Пето Районно управление - Бургас направили опит да спрат лек автомобил, със старозагорска регистрация, но въпреки подадения светлинен сигнал и стоп – палка водачът на автомобила не спрял и направи опит да избяга,

Хаваи прие закон, свързан с изискванията на споразумението за климата

http://www.cross.bg/klimata-promeni-sporazymenie-1545452.html

/КРОСС/ Хаваи стана първият американски щат, който прие закон за въвеждане на екологични стандарти в съответствие с изискванията на Парижкото споразумение за климата, предава Ройтерс. Губернаторът на Хавайските острови Дейвид Айдж подписа закона, който изисква от държавните служители да планират реакцията на щата на климатичните промени. "Хората идват на Хавайските острови, за да се наслаждават на околната среда. Климатичните промени застрашават нашите рифове и нашето време, а това застрашава и нашата икономика", каза Скот Глен, съветник по околната среда на губернатора на щата. На Хавайските острови вече има строги екологични правила, но новият закон е първият, в който директно се споменават стандартите на Парижкото споразумение за климата. Законът предвижда създаването на щатска комисия, която ще изследва климатичните промени и ще изготви подробен план за реакция както на покачване на нивото на океана, така и на климатичните промени като цяло. Условието е този план да е в съответствие с разпоредбите и стандартите, заложени в Парижкото споразумение за климата. Според Тръмп споразумението застрашава милиони работни места в САЩ. Той обяви миналия четвъртък, че страната му ще се изтегли от договора. Губернаторите на Калифорния, Ню Йорк и Вашингтон обявиха, че създават климатичен съюз на щатите, които ще спазват ангажиментите на Парижкия договор. Хаваите се присъединиха към съюза миналия петък.  

Най-големите любовни проблеми на всяка зодия

https://www.actualno.com/curious/naj-golemite-lubovni-problemi-na-vsjaka-zodija-news_615697.html

Любовните проблеми са като мненията - всеки изглежда има много от тях. Мислили сте, че когато най-накрая откриете човек, с когото наистина искате да бъдете и той също, трудната част е приключила, но истината е, че тогава започва истинската работа. Всички ние имаме различни пр

Избухнал е взрив в посолството на САЩ в Украйна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6268893

Избухнал е взрив в посолството на САЩ в УкрайнаВзрив е избухнал около полунощ на територията на посолството на САЩ в Украйна, предава руския "Спутник", цитиран от Фокус. Според полицията експлозията е причинена от "неизвестен извършител, който хвърлил взривно устройство на територията на дипломатическото представителство". В съобщението се уточнява, че при взрива няма пострадали.

Гледат мярката на агресивния шведски турист

http://www.moreto.net/novini.php?n=352971

Районният съд в Несебър решава днес дали шведът, който ритна в главата камериерка в Слънчев бряг, да остане за постоянно в ареста. След като bTV разказа за случая, агресивният турист беше издирен и отново арестуван. Той е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Любопитни факти за Румъния, които може би не знаете (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/liubopitni-fakti-za-rumyniia-koito-mozhe-bi-ne-znaete-video-2029103

Румъния не е особено популярна туристическа дестинация, но това не означава, че е безинтересна страна. Тя има богата история и култура, за която повечето хора не знаят.

Вижте някои интересни факти за Румъния:

Името Румъния идва от думата romanus, която означав

Мъж отива на съд - задоволил сексуалните си потребности до училище

//dariknews.bg/regioni/vraca/myzh-otiva-na-syd-zadovolil-seksualnite-si-potrebnosti-do-uchilishte-2029100

В полицията в Монтана бил подаден сигнал за непристойно поведение на мъж. 35-годишен мъж паркирал своя “Фолксваген Голф” до сградата на Природо-математическа гимназия в града. В колата той “извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото –

Отличнички на Езикова остават в България

//dariknews.bg/regioni/haskovo/otlichnichki-na-ezikova-ostavat-v-bylgariia-2029102

Деница Ченголова и Елис Кушку от езиковата гимназия в Хасково са изкарали пълни шестици на двете задължителни матури. Момичетата се явили на български език и литература и английски език. Двете момичета не са ходили на частни уроци, достатъчно им била подготовката от училище.

В момент

Откраднаха Фолксваген в Сливен

//dariknews.bg/regioni/sliven/otkradnaha-folksvagen-v-sliven-2029104

Лек автомобил “Фолксваген Поло” е открадната в Сливен. Сигналът за кражбата е подаден на 7 юни на тел.112.

Автомобилът е собственост  на 23-годишна жена, бил е паркиран пред жилищен блок в сливенския квартал “Младост”. По случая е образувано досъдебно производство.

 Но

Велико Търново и Габрово ще са домакини на състезанията за купата на Световната федерация по хандбал

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/veliko-tyrnovo-i-gabrovo-shte-sa-domakini-na-systezaniiata-za-kupata-na-svetovnata-federaciia-po-handbal-2029106

Велико Търново и Габрово ще домакинстват на състезанията за купата на Световната федерация по волейбол. Мачовете ще започнат в Габрово на 12-ти юни и ще се пренесат във Велико Търново на 16-ти. Това обясни пред журналисти в старата столица Росица Бакърджиева, президент на Българската федерация п

11 души са задържани след акцията в ДАИ-София, вероятно ще има кадрови промени

//dariknews.bg/novini/bylgariia/11-dushi-sa-zadyrzhani-sled-akciiata-v-dai-sofiia-veroiatno-shte-ima-kadrovi-promeni-2029105

Министърът на транспорта Ивайло Московски обяви, че вероятно ще се стигне до кадрови промени в Държавната автомобилна инспекция, след снощната акция на ГД БОП в сградата на инспекцията в София, при която бяха арестувани 11 служители.

Камериерка си счупи гръбнака при падане от хотел в Сливен

//dariknews.bg/regioni/sliven/kamerierka-si-schupi-grybnaka-pri-padane-ot-hotel-v-sliven-2029094

47-годишна камериерка е паднала от хотел в Сливен и си е счупила гръбнака. Инцидентът е станал на 7 юни. Пострадалата е приета в реанимацията на областната болница с гръбначна травма, съобщиха от болничното заведение. 

Служителката е стъпила на дървена козирк

Гласувайте за тази снимка, подкрепете лечението на дете

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/glasuvajte-za-tazi-snimka-podkrepete-lechenieto-na-dete-2029098

14-годишният Георги от София се нуждае от подкрепа в участието му във фотоконкурс. Не става дума за традиционната битка за "лайкове", от която наградата е погалване на егото, а получаване на важна терапия. Веднага след раждането му, Георги прекарва тежък менингоенц

Ще спре ли увеличението на пенсиите достъпа до енергийни помощи?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/shte-spre-li-uvelichenieto-na-pensiite-dostypa-do-energijni-pomoshti-2029099

Предвиденото увеличение на минималната пенсия на 180 лева и на останалите пенсии с 2.4% от 1 юли няма да спре достъпа до енергийни помощи на пенсионерите, които са ги получавали през миналия отоплителен сезон. За целта правителството предлага коригиране на

Румънските депутати одобриха рязко увеличаване на заплатите в публичния сектор

http://econ.bg/Новини/Румънските-депутати-одобриха-рязко-увеличаване-на-заплатите-в-публичния-сектор_l.a_i.743789_at.1.html

С огромно мнозинство Долната камара на румънския парламент прие закон за рязко увеличаване на заплатите в публичния сектор, предава БГНЕС.  ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване