Ивет Лалова с четвърто място и личен рекорд в Стокхолм

https://offnews.bg//leka-atletika/ivet-lalova-s-chetvarto-miasto-i-lichen-rekord-v-stokholm-658473.html

Най-добрата българска лекоатлетка в спринтовите дисциплини Ивет Лалова-Колио завърши на четвърто място на половин обиколка на Диамантената лига в Стокхолм днес.

Сребърната медалистка на 100 и 200 м от Европейското първенство в Амстердам през миналата година подобри личното си постижение за сезона, след като пресече финалната линия за 22.82 секунди. До днес 33-годишната софиянка имаше 22.88 сек през 2017-а.

Победата на 200 м в Стокхолм изоюва Мюриел Ауре от Кот д'Ивоар с личен рекорд за сезона от 22.68 сек. Втора се нареди канадката Кристал Емануел с най-добър резултат в кариерата си от 22.69 сек. Трета финишира германката Ребека Хаасе също с личен рекорд от 22.76 сек.

"Бягах най-добър резултат за сезона, исках повече. Със сигурност трябва да се работи върху техниката, сезонът е труден, борим се, продължаваме, гледаме към Лондон", сподели Лалова малко след бягането.

На връщане от Слънчев бряг: Поляци пребиха служител на бензиностанция

https://offnews.bg//112/na-vrashtane-ot-slanchev-briag-poliatci-prebiha-sluzhitel-na-benzinos-658474.html

Служител на бензиностанция в град Цар Калоян е бил пребит от двама полски граждани, като те са задържани за 72 часа, съобщават от прокуратурата, цитирани от "Фoкус".

Около 12.00 часа в неделя автобус, движещ се в посока Румъния, в който са пътували полски граждани, прибиращи се от Слънчев бряг, е спрял на бензиностанция в град Цар Калоян. Докато е зареждал, е възникнал конфликт между двама от полските граждани и едно от момчетата, което е работило на бензиностанцията.

Работникът е бил провокиран от поведението на един от поляците, който взел детско колело и започнал да го кара.

След възникването на конфликта полските граждани, на около 20-годишна възраст, са нанесли множество удари по главата и по тялото на служителя в бензиностанцията.

Нашенецът е със счупен нос и с контузни рани по тялото и главата.

Районната прокуратура в Разград е разпоредила незабавно да бъде започнато досъдебно производство. В момента се разпитват свидетели. Двамата полски граждани са задържани с обвинения в хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Те ще бъдат задържани за 72 часа, след което прокуратурата ще поиска постоянното им задържане от съда.

Нашествие на дипломати в новите заводи край Пловдив

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288251

Нашествие на дипломати в новите заводи край ПловдивВъншният министър Екатерина Захариева показва на посланиците новото икономическо чудо на България Целият дипломатически корпус пристига в сряда в Пловдивско, за да се запознае с "Тракия икономическа зона", която е най-мащабната в страната, научи "24 часа". Посланиците ще бъдат придружени от вицепремиера Екатерина Захариева.

2-километрова колона се образува на ГКПП „Маказа-Нимфея“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288597

2-километрова колона се образува на ГКПП „Маказа-Нимфея“Над 2 километра е колоната от чакащи за влизане в България през ГКПП „Маказа-Нимфея“. Повече от час е необходимо за да се прекоси пункта. Чакащите автомобили са предимно с румънска и с българска регистрация. От „Гранична полиция“ съветват пътуващите от Гърция да се възползват от останалите близки контролно-пропускателни пунктове – „Кипринос –

Народното събрание с нов сайт, фотограф прави слайд шоу

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288598

Народното събрание с нов сайт, фотограф прави слайд шоуГлавчев създава и дирекция по европредседателството ни Народното събрание модернизира сайта си parliament.bg. Освен че на него вече се качват значително повече новини, при отварянето му снимките са вградени една в друга и се въртят на слайд шоу. “Стоеше застинал и информацията на него не се актуализираше”,

Британския финансов министър: Великобритания се нуждае от плавен преход при излизането си от ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288589

Британския финансов министър:  Великобритания се нуждае от плавен 
преход при излизането си от ЕСВеликобритания се нуждае от плавен преход при излизането си от ЕС, който да подкрепи работните места и инвестициите, като бъде осигурено ново митническо споразумение с евросъюза, с което да се избягват бюрократичните спънки в търговията. Това заяви днес британският финансов министър Филип Хамънд, цитиран от Ройтерс, предава БТА.

Франция отвори вратата на българските волейболисти към финалите на Световната лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/18/2991555_franciia_otvori_vratata_na_bulgarskite_voleibolisti/?ref=rss


Въпреки че още вчера си гарантира първото място в груповата фаза на Световната лига по волейбол, Франция постигна безкомпромисна победа срещу Белгия с 3:0 (25:21, 25:16, 25:16) и отвори вратата на България към финалната шестица.

Българският отбор играе с Аржентина от 1.10 ч. тази нощ и трябва да спечели с 3:0 или 3:1, за да се класира за финалите на най-комерсиалния волейболен турнир за пръв път от 2013 г.

Ако Русия загуби от Иран или Полша загуби...

Политици и дипломати оглавиха гей парад в Киев

http://dnes.dir.bg/news/gey-parad-kiev-25933922

Около 2500 души участваха в гей-парад в украинската столица Киев, носейки плакати в защита на правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

60 плажа остават без стопани по южното Черноморие

http://www.moreto.net/novini.php?n=353694

60 плажа остават без стопани това лято по южното Черноморие. 5 от тях, сред които екоплажовете Корал и Иракли, ще бъдат осигурени спасители, съобщиха от Областната администрация в Бургас. На плажовете "Иракли", "Корал", "Алепу", "Сарафово-юг" и "Поморие-север" ще има по един спасителен пост, но затова държавата трябва да отпусне 70 000 лева.

Германия мести самолетите си от Турция в Йордания през юли

http://www.cross.bg/iiordaniya-prezarezhdane-germanski-1546351.html

/КРОСС/ Германският военен министър се надява, че прехвърлянето на самолети от международната коалиция срещу ДАЕШ ("Ислямска държава") от Турция в Йордания ще започне в средата на юли, съобщава АП. Берлин реши да изтегли самолетите си за разузнаване и презареждане от турската военновъздушна база "Инджирлик", след като турските власти отказват на германски депутати да посетят базираните 270 германски войници в базата. Войниците и техниката ще бъдат преместени в Азрак, Йордания. Военният министър Урсула фон дер Лейен заяви пред вестник "Билд ам зонтаг", че самолетът за презареждане ще бъде преместен възможно най-бързо след края на юни. Тя добави, че през втората половина на юли ще се поднови използването му от коалицията. Лейен поясни, че в рамките на два месеца от август до септември ще преместят шестте разузнавателни самолета "Торнадо". Тези самолети ще се върнат на пълна служба от октомври.    

Пуй триумфира в Щутгарт, Гришо тренира здраво в Лондон

https://offnews.bg//tenis/puj-triumfira-v-shtutgart-grisho-trenira-zdravo-v-london-658470.html

Френският тенисист Лука Пуй спечели титлата на турнира Мерцедес Къп, който се провежда в Щутгарт, след като се наложи с 2-1 сета над испанеца Фелисиано Лопес.

23-годишният играч се наложи с 4-6, 7-6, 6-4 над опитния испанец, за да спечели своята трета титла от началото на годината.

Това бе трети финал за Пуй за сезона, след като той вече спечели трофея в Будапеща и загуби мача за титлата от сънародника си Жо-Вилфред Цонга в Марсилия.

Григор Димитров, който отпадна още в първия кръг в Щутгарт вече е в Лондон и започна подготовката си за тенис турнира от сериите АТР500 в "Куинс клъб” в Лондон.

Хасковлията първо публикува видео от първата му тренировка на кортовете в английската столица. Клипчето можете да видите тук.

Както е известно, Григор ще се изправи срещу Райън Харисън в 1 кръг, а и ще участва в надпреварата на двойки заедно с Жо-Вилфред Цонга.

Пиян руснак и германец евакуирали българския самолет в Щутгарт

https://offnews.bg//obshtestvo/pian-rusnak-i-germanetc-evakuirali-balgarskia-samolet-v-shtutgart-658472.html

Свада между пиян руснак и германец била причината за евакуирането на българския полет на компанията Bulgarian Air Charter на летището в Щутгарт, съобщава bTV.

Пътници разказват, че двамата се спречкали, след като единият казал "бомба" и че ще взриви самолета.

Екипажът е приел заплахата сериозно и е действал по протокол на летището – пътниците са били свалени, както и багажите им, последвала е проверка с кучета, но не е имало паника на борда.

Самолетът трябваше да излети в 11:40 ч. местно време (12:40 ч. наше време) и да кацне в Варна в 15:05 ч., но закъсня с близо два и половина часа.

На борда пътуваха 172 души, почти всички – немски туристи.

От авиокомпанията „Българиън еър чартър“ нямаха точна информация какво се е случило.

Потърпевши от инцидента се оказаха пътниците, които трябваше да пътуват със същия самолет от Варна за Дрезден, тъй като и техният полет се забави.

Пиян руснак и германец евакуирали българския самолет в Щутгард

https://offnews.bg//obshtestvo/pian-rusnak-i-germanetc-evakuirali-balgarskia-samolet-v-shtutgard-658472.html

Свада между пиян руснак и германец била причината за евакуирането на българския полет на компанията Bulgarian Air Charter на летището в Щутгард, съобщава bTV.

Пътници разказват, че двамата се спречкали, след като единият казал "бомба" и че ще взриви самолета.

Екипажът е приел заплахата сериозно и е действал по протокол на летището – пътниците са били свалени, както и багажите им, последвала е проверка с кучета, но не е имало паника на борда.

Самолетът трябваше да излети в 11:40 ч. местно време (12:40 ч. наше време) и да кацне в Варна в 15:05 ч., но закъсня с близо два и половина часа.

На борда пътуваха 172 души, почти всички – немски туристи.

От авиокомпанията „Българиън еър чартър“ нямаха точна информация какво се е случило.

Потърпевши от инцидента се оказаха пътниците, които трябваше да пътуват със същия самолет от Варна за Дрезден, тъй като и техният полет се забави.

Британският министър за Брекзита: Напускаме ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288582

Британският министър за Брекзита:  Напускаме ЕСДен преди началото на преговорите по излизането на Великобритания от ЕС британският министър за Брекзита Дейвид Дейвис отхвърли всички спекулации, че страната може всъщност да не напусне евросъюза, съобщава ДПА, цитирана от БТА. Заминавайки за Брюксел за началото на официалните преговори по излизането от ЕС,

Пожарът в Гренфел тауър можеше да бъде избегнат, смята кметът на Лондон

//dariknews.bg/novini/sviat/pozharyt-v-grenfel-tauyr-mozheshe-da-byde-izbegnat-smiata-kmetyt-na-london-2031289

Пожарът в жилищния блок Гренфел тауър в Лондон е причинено от поредица грешки и нехайство бедствие, което е можело да бъде избегнато, заяви кметът на британската столица Садик Хан, цитиран от АФП, след църковна служба в памет на жертвите.
 <

Над 20 хил. души в България за председателството

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288585

Над 20 хил. души в България за председателствотоНад 20 хиляди души очакваме да дойдат в България за председателството на Съвета на ЕС догодина, каза ресорният министър Лиляна Павлова в предаването "120 минути" по Би Ти Ви. Става дума както за държавни глави и министри, така и за експерти, които в продължение на половин година ще пътуват до София, което е добра възможност за хотелите,

Борисов изпрати съболезнователна телеграма до Португалия

https://offnews.bg//politika/borisov-izprati-saboleznovatelna-telegrama-do-portugalia-658471.html

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до португалския си колега Антонио Коща, в която изразява съболезнованията си за жертвите на смъртоносните горски пожари, обхванали страната през последното денонощие.

Изразяваме своята съпричастност към скръбта на близките на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на пострадалите. От името на българското правителство бих искал да Ви уверя в солидарността на България към народа на Португалия и нашата готовност за оказване на подкрепа и съдействие, се казва в писмото на министър-председателя Бойко Борисов.

Десетки за жертвите на опустошителните горски пожари в Португалия.  Районът около градчето Педрогау Гранди е най-силно засегнат от пожарите. В борбата с горската огнена стихия участват почти 700 пожарникари и над 200 противопожарни коли.

Борисов изрази съболезнования за жертвите в Португалия

https://www.actualno.com/politics/borisov-izrazi-syboleznovanija-za-jertvite-v-portugalija-news_617613.html

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до португалския си колега Антонио Коща, в която изразява най-искрените си съболезнования за жертвите на смъртоносните горски пожари, обхванали страната през последното денонощие. Изразяваме своята съпричастно

Министър Цецка Цачева ходи с оставка в джоба си, но...

http://frognews.bg/news_136689/Ministar-TSetska-TSacheva-hodi-s-ostavka-v-djoba-si-no/

На въпрос дали ще подаде исканата й оставка от група юристи, правосъдният министър Цецка Цачева заяви, че всеки министър ходи с оставка в джоба си, но тогава когато министър-председателят я поиска.

Ден преди старта на преговорите за Брекзит: Лондон желае плавен преход

http://www.mediapool.bg/den-predi-starta-na-pregovorite-za-brekzit-london-zhelae-plaven-prehod-news265437.html

Ден преди старта на историческите преговори за Брекзит, британският финансов министър потвърди в неделя, че страната ще напусне единния европейски пазар и митническия съюз. Изказването му смаза надеждите на някои бизнес лидери за евентуално смекчаване на подхода след изборното поражение на управляващата Консервативна партия, отбелязва "Файненшъл таймс".   Филип Хамънд даде да се разбере, че би искал Великобритания да получи значителен транзитен период, през който британският бизнес да се адаптира към новите условия извън единния европейски пазар и митническия съюз на финала на преговорите през 2019 г.   В първата си публична изява след парламентарните избори на 8 юни Хамънд подчерта, че няма да има никакво отклонение от преговорните принципи, изложени през март от премиера Тереза Мей в писмото й за активиране на Член 50 от Договора за ЕС, с който се задейства процедурата по напускане на ЕС. Великобритания се нуждае от плавен преход при излизането си от ЕС, който да подкрепи работните места и инвестициите, като бъде осигурено ново митническо споразумение с евросъюза, с което да се избягват бюрократичните спънки в търговията, заяви британският финансов министър Филип Хамънд в неделя в интервю за телевизия Би Би Си.   По думите му Брекзит означава, че Великобритания ще напусне единния европейски пазар и митническия съюз на блока, но той желае напускане на съюза, което ще подкрепи работните места и инвестициите, предаде Ройтрес. Когато говоря за Брекзит, който подкрепя британските работни места, британските инвестиции и британския бизнес, имам предвид Брекзит, който избягва резките преходи, посочи Хамънд.   Финансовият министър посочи също така, че "не е глух" за това, че гласоподавателите са изморени от орязването на разходите. На въпрос дали ще продължи с планираното съкращаване на разходите с 3 милиарда британския паунда (3.8 милиарда долара) от средствата за местните власти, Хамънд отговори, че ще разгледа отново предложенията на правителството в светлината на резултатите от парламентарните избори, когато обяви следващия си бюджет през ноември.   Правителството цели да превърне бюджетния дефицит на Великобритания, който възлиза на 2.5 процента от брутния вътрешен продукт през миналата финансова година, в излишък до средата на следващото десетилетие.   "Ще разгледаме всички тези неща. Очевидно, не сме глухи. Чухме посланието от изборите миналата седмица. Трябва да видим как ще се справим с предизвикателствата в икономиката, посочи Хамънд.   Разбирам, че хората са уморени от годините на тежка работа за възстановяването на икономиката след големия срив 2008-2009 година. Но трябва да се живее с това, с което разполагаме, посочи той.   Междувременно бе съобщено, че традиционната тронна реч на кралицата, с която всяка година се открива новата сесия на британския парламент, няма да се състои през 2018 г., за да имат депутатите повече време да приемат законите за Брекзит. Британският парламент ще проведе рядка двугодишна законодателна сесия, посветена основно на сложните въпроси около излизането на Великобритания от ЕС, обяви британското правителство късно в събота вечерта.   Преговорите по Брекзит ще започнат в понеделник, 19 юни, и се очаква да бъдат усложнени от неочакваната загуба на парламентарното мнозинство на премиера Тереза Мей в изборите миналата седмица.   Парламентарната сесия обикновено продължава една година, като започва и свършва през пролетта. Сега обаче правителството удвоява продължителността й, за да даде възможност на депутатите да обсъждат без прекъсване подхода на Великобритания към напускането на ЕС. Великобритания официално уведоми, че напуска ЕС в края на март, което означава, че трябва да приключи процеса през март 2019 година. Брекзит ще изисква голямо законодателство, посочи лидерът на Камарата на общините Андреа Ледсъм, цитирана от Ройтрес. Плановете на правителството за дейността на парламента ще бъдат очертани в речта на кралица Елизабет Втора в сряда (21 юни). Британската традиция всяка нова парламентарна сесия да се открива от монарха датира от 16 век. Това е много живописна церемония: кралицата излиза с карета от Бъкингамския дворец и пристига в Камарата на лордовете, където чете програмна реч, подготвена от правителството, в която подробно съобщава за плановете на министър-председателя. Отмяната на кралската реч не е съвсем безпрецедентно явление, но е крайно рядко събитие в най-новата история на Великобритания, отбелязва Би Би Си.

Британският парламент стартира двугодишна законодателна сесия заради Брекзит

http://www.mediapool.bg/britanskiyat-parlament-startira-dvugodishna-zakonodatelna-sesiya-zaradi-brekzit-news265437.html

Традиционната тронна реч на кралицата, с която всяка година се открива новата сесия на британския парламент, няма да се състои през 2018 г., за да имат депутатите повече време да приемат законите за Брекзит.   Британският парламент ще проведе рядка двугодишна законодателна сесия, посветена основно на сложните въпроси около излизането на Великобритания от ЕС, обяви британското правителство късно в събота вечерта. Преговорите по Брекзит ще започнат в понеделник, 19 юни, и се очаква да бъдат усложнени от неочакваната загуба на парламентарното мнозинство на премиера Тереза Мей в изборите миналата седмица. Парламентарната сесия обикновено продължава една година, като започва и свършва през пролетта. Сега обаче правителството удвоява продължителността й, за да даде възможност на депутатите да обсъждат без прекъсване подхода на Великобритания към напускането на ЕС.   Великобритания официално уведоми, че напуска ЕС в края на март, което означава, че трябва да приключи процеса през март 2019 година.   Брекзит ще изисква голямо законодателство, посочи лидерът на Камарата на общините Андреа Ледсъм, цитирана от Ройтрес. Плановете на правителството за дейността на парламента ще бъдат очертани в речта на кралица Елизабет Втора в сряда (21 юни).   Британската традиция всяка нова парламентарна сесия да се открива от монарха датира от 16 век. Това е много живописна церемония: кралицата излиза с карета от Бъкингамския дворец и пристига в Камарата на лордовете, където чете програмна реч, подготвена от правителството, в която подробно съобщава за плановете на министър-председателя.   Отмяната на кралската реч не е съвсем безпрецедентно явление, но е крайно рядко събитие в най-новата история на Великобритания, отбелязва Би Би Си.

Радарите за превишена скорост утре - 19 юни, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=353688

Служители на КАТ ще следят утре - 19 юни и в нощта срещу 20 юни, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 07:50ч.-08:50ч. Бизнес парк б-я Петрол - посока Варна 08:10ч.-08:50ч.

Бахрейн препоръча на катарските военни на негова територия да напуснат страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288566

Бахрейн препоръча на катарските военни на негова територия да напуснат страната

Властите на Бахрейн препоръчаха в рамките на следващите 48 часа катарските военни на територията на страната да я напуснат. Те са участници в коалицията, водена от САЩ, бореща се срещу „Ислямска държава“, съобщава РИА Новости, цитирана от “Фокус“. Катар изпрати свои военни под ръководството на Централното командване на ВМС на САЩ,

Чакат забележителна победа във Франция на “Република, напред!”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288568

Чакат забележителна победа във Франция на “Република, напред!” Всички социологически проучвания и експертни оценки предвещават забележителна победа на “Република, напред!” - партията на президента Еманюел Макрон, на втория тур на парламентарните избори във Франция в неделя. Партията е само на 14 месеца, но се очаква да спечели голямо мнозинство в Националното събрание (долната камара на френския парламент) -

Ватикана обмисля да наказва с отлъчване от църквата всички мафиоти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288559

Ватикана обмисля да наказва с отлъчване от църквата всички мафиотиВатикана обмисля да наказва с отлъчване от църквата всички мафиоти и корумпирани хора независимо от коя страна са те. Това пише днес италианският печат, който отразява международна среща, състояла се в папската държава, съобщава Франс прес, цитирана от БТА. Група от близо 50 висши духовници, магистрати,

Катето Евро: Зверствата към кучета трябва да спрат , трябва ни зоополиция

http://frognews.bg/news_136723/Kateto-Evro-Zverstvata-kam-kucheta-triabva-da-sprat-triabva-ni-zoopolitsiia/

Преди два дни неизвестен застреля кучето на актрисата Катерина Евро. Животното е уцелено два пъти докато е било в двора на къщата. 5-годишната Джаки е простреляна в окото и корема и след няколкочасова операция във ветеринарна клиника почина.

Опасната игра на Саудитска Арабия с Катар

http://www.investor.bg/drugi/338/a/opasnata-igra-na-sauditska-arabiia-s-katar-241294/

Истинският проблем на саудитския лагер с Катар е, че от две десетилетия емирството се отклонява от легитимността на абсолютните монархии в Залива

Кампанията "Герои на деня" на Noble graphics за "Дневник" с четири рекламни награди (и всички победители на ФАРА)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/18/2991469_kampaniiata_geroi_na_denia_na_noble_graphics_za/?ref=rss


Рекламна агенция на 2017 е Saatchi & Saatchi Sofia, а рекламодател на годината за втори пореден път - "Загорка" АД. Това са финалните резултати от рекламния фестивал ФАРА 2017, който завърши снощи в Пловдив.

Отличия за кампания на "Дневник"

Кампанията на "Дневник" "Герои на деня", създадена от агенция Noble graphics получи злато в категорията "Медийна кампания - социална, политическа, медийна...

Борисов изрази съболезнования за жертвите в Португалия

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-portugalia-saboleznovania-kabinet-borisov-3-25933835

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до португалския си колега Антониo Коща.

Цецка Цачева под прицел

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288482

Цецка Цачева под прицелПравосъдният министър Цецка Цачева отговаря на редица горещи въпроси пред Нова тв. “По същото време разбиха апартамента на сестра ми и затова историята лично ми подейства и я взех присърце. Безобразно е колко време мина от делото на този гражданин. Симпатичен ми е, че се бори, приветствам го, че не се отказва.

Mama said…

https://bivol.bg/mama-said.html

Мама винаги се е грижила за мен. Тя се опитваше, и продължава да се опитва, да съм добре. Нахранен, облечен и сравнително трезвен. Винаги го е правила, без да иска нищо от мен. Като всяка майка. Освен: Не се бий! Внимавай да не паднеш с колелото! Четворка!? Как може да изкараш четворка по математика!? Не […]

Край на изборния ден - 15.42% активност

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/kraj-na-izborniia-den-15.42-aktivnost-2031285

Избирателната активност на референдума за "Бедечка" е 15.42%. Гласували са общо 22 082 души.

В 20.00 ч. приключи гласуването на местния референдум, който цели да установи подкрепата на гражданите за бъдещето на Бедечка – дали местността да бъде застроена или превърната в парк.

Великобритания се нуждае от плавен преход при излизането си от ЕС

//dariknews.bg/novini/sviat/velikobritaniia-se-nuzhdae-ot-plaven-prehod-pri-izlizaneto-si-ot-es-2031270

Великобритания се нуждае от плавен преход при излизането си от ЕС, който да подкрепи работните места и инвестициите, като бъде осигурено ново митническо споразумение с евросъюза, с което да се избягват бюрократичните спънки в търговията. Това заяви днес британският финансов министър Филип Х

Изключително ниска избирателна активност на втория тур във Франция

//dariknews.bg/novini/sviat/izkliuchitelno-niska-izbiratelna-aktivnost-na-vtoriia-tur-vyv-franciia-2031287

Избирателната активност на втория тур на парламентарните избори днес във Франция ще е около 42%. Това е прогнозата на социологическия институт Елаб, цитиран от ТАСС.
 
Така може да се окаже, че 58% от гласоподавателите са се въздържали да дадат своя глас.
 

Народното събрание с нов сайт

//dariknews.bg/novini/tehnologii/narodnoto-sybranie-s-nov-sajt-2031288

Народното събрание модернизира сайта си parliament.bg. Освен че на него вече се качват значително повече новини, при отварянето му снимките са вградени една в друга и се въртят на слайд шоу.
 
"Стоеше застинал и информацията на него

ФАРА 2017: Кой грабна приза рекламна агенция на година? (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/business/fara-2017-koj-grabna-priza-reklamna-agencija-na-godina-video-news_617618.html

Късно снощи с официална церемония в град Пловдив приключи най-голямото събитие за рекламната индустрия у нас - ФАРА (Фестивал на Българската асоциация на комуникационните агенции). Голямата награда за "Агенция на годината" грабна Saatchi & Saatchi София. Второто място заеха All Chan

Коментари на седмицата. №1: Госпожо, не преигравайте, Чарли е гей!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6287969

Коментари на седмицата. №1: Госпожо, не преигравайте, Чарли е гей!Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е номер 1 с над 54 хил. прочитания: Ами ако котето бъде нападнато от Марешки или Джамбазки? ЦЕЛИЯТ интернет се надигна срещу първата дама, на нищо я направиха, не била дама, та камо ли първа, проста била, мъжа си излагала, by the way, само глупости говорела.

Заловиха в болница избягал затворник

http://www.cross.bg/godini-predi-georgi-1546364.html

/КРОСС/ Обявен за издирване с Европейска заповед 56-годишен мъж е задържан в Бургас, след като изтърпял операция в Клиниката по кардиохирургия "Аджибадем Сити Клиник". Той влязъл в лечебното заведение представяйки се за своя брат, на който преди няколко години е поставен байпас тук и поискал нова интервенция с мотива, че се чувства зле със сърцето. Мъжът постъпил вчера в лечебното заведение и се представил за 62-годишния Симеон Димитров от русенския град Мартен. Обяснил на лекарите, че е забравил личната с карта, но бил пациент на болницата преди време и сега се нуждае от спешно лечение. Когато лекарите в тази болница започват операцията откриват, че го няма байпасът, поставен уж на този човек преди две години. От болницата веднага уведомили полицията, че очевидно става дума за злоупотреба със чужда самоличност. При проверката в информационните масиви полицаите бързо установили, че става дума за Георги Димитров, който е бил затворник в Белене, пуснат в домашен отпуск през август 2015 година и след като не се завръща в затвора, е обявен за общодържавно издирване. Въпреки че е 6 години по-млад от брат си, Георги бил видимо много състарен и така успял да заблуди лекарския екип. След излизане от упойка медиците потвърдили, че няма опасност за здравето му, ако незабавно бъде отведен зад решетките. От 17:30 вчера Георги е вече в следствения арест на Бургаския затвор. В Белене той е излежавал присъда за измами.  

Към 17 ч. на референдума за ”Бедечка” са гласували 11,85%

http://frognews.bg/news_136722/Kam-17-ch-na-referenduma-za-Bedechka-sa-glasuvali-11-85procenta/

Към 17.00 ч. избирателната активност на участниците в местния референдум в община Стара Загора е 11,85 %, при гласували 16 972 души. Избирателната активност се покачи в последните часове, очаква се тази тенденция да се запази до края на деня.

ЕК ще почете Хелмут Кол с безпрецедентна европейска церемония

http://www.mediapool.bg/ek-shte-pochete-helmut-kol-s-bezpretsedentna-evropeiska-tseremoniya-news265436.html

Европейската комисия подготвя официална европейска церемония в знак на почит към почиталия в петък бивш германски канцлер Хелмут Кол - личност с огромен принос за създаването на Европейския съюз, заяви в неделя говорителка на комисията.   Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, който разпореди знамената на европейските институции в Брюксел в петък да бъдат наполовина спуснати, предложи да бъде организирана тържествена европейска церемония в памет на Кол.   Става дума за уникално събитие, тъй като Европейският съюз никога досега не е организирал подобни официални церемонии по повод кончината на европейски политици. Починалият на 87 години в дома си Хелмут Кол е един от тримата политици, обявени за почетни граждани на Европа. Другите двама са французите Жан Моне и Жак Делор.   "Подготовката е в ход, в близък контакт сме с германските власти и семейството" за организирането на тази церемония, каза за АФП говорителката на ЕК Мина Андреева, допълвайки, че засега дата не е определена.   Една от възможностите е церемонията да се състои в сградата на Европейския парламент в Страсбург.   Кол е смятан за баща на обединяването на Германия 45 години след Втората световна война и за един от стълбовете на концепцията за обединена Европа. Кончината на човека, заемал канцлерския пост най-дълго в съвременната история на Германия (от 1982 до 1998 г.), предизвика силен отзвук по цял свят.   "Хелмут Кол беше голям европеец и много добър приятел. Той беше самото въплъщение на Европа. Без него еврото нямаше да съществува", изтъкна Юнкер.

Солидна подкрепа от фенове на ЦСКА-София за блиц турнира

https://offnews.bg//futbol/solidna-podkrepa-ot-fenove-na-tcska-sofia-za-blitc-turnira-658467.html

Сериозно количество привърженици на ЦСКА-София вече са във Фулпмес, където от 18:00 часа започва блиц турнир с участието на Вакер и Габала, пишат в официалния си сайт "червените".

Армейците пристигат основно от околните градове, а има и сериозна група от Мюнхен. Очаква се най-сериозно фенско присъствие да има на последната проверна на ЦСКА-София срещу ФК Карабах, която ще се играе на 24 юни.

Първият мач от турнира е ЦСКА-София - Вакер и започва в 18:00 часа българско време в град Фулпмес. Tреньорът на "червените" Стамен Белчев определи следния стартов състав:

ЦСКА-София: Георги Китанов, Николай Бодуров, Стойчо Атанасов, Александър Дюлгеров, Александър Георгиев, Кристиян Малинов, Никола Колев, Кевин Меркадо, Енрике, Кевин Кубемба, Фернандо Каранга

Резерви: Борис Груев, Слави Петров, Валентин Антов, Антон Недялков, Давид Симао, Кирил Десподов, Милчо Ангелов

Слави Петров е в групата, но няма да вземе участие в проверката, защото още се възстановява от травма.

„Ловът на вещици” не може да спре „Да направим Америка отново велика”, убеден Тръмп

http://www.moreto.net/novini.php?n=353696

Прокарването на дневния ред "Да направим Америка отново велика" върви много добре, въпреки че е отвличано вниманието с "лова на вещици". Това написа в "Туитър" американският президент Доналд Тръмп. "Много нови работни места, висок бизнес ентусиазъм.

Хванаха българин с 26 кг марихуана

http://frognews.bg/news_136721/Hvanaha-balgarin-s-26-kg-marihuana/

48-годишен български гражданин, превозващ 26 кг марихуана, е задържан при опит да влезе от Сърбия на територията на Унгария на граничен пункт „Рьоске”.

Гей-парадът в Киев бе атакуван от мъже с лютив спрей

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288541

Гей-парадът в Киев бе атакуван от мъже с лютив спрейПолицията е задържала мъж, който заедно със съучастници е извършил нападение срещу участниците на „КиевПрайд“, съобщава Укринформ, цитиран от “Фокус“. „Произшествието се е случило три часа след приключването на мероприятието. Пострадалите са отказани в болницата, а нападателят в полицейското управление.

ЕК подготвя официална церемония, за да почете Хелмут Кол

http://www.cross.bg/tzeremoniya-evropa-helmyt-1546366.html

/КРОСС/ Европейската комисия подготвя официална европейска церемония в знак на почит към почиталия в петък на 87 години бивш германски канцлер Хелмут Кол - личност с огромен принос за създаването на Европейския съюз, каза днес говорителка на комисията, предава БНТ. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, който нареди знамената на европейските институции в Брюксел в петък да бъдат наполовина спуснати, предложи да бъде организирана тържествена европейска церемония в памет на Кол. Това ще е първата подобна церемония в памет на един от тримата мъже, обявени за почетни граждани на Европа. Другите двама са французите Жан Моне и Жак Делор. "Подготовката е в ход, в близък контакт сме с германските власти и семейството" за организирането на тази церемония, каза за АФП говорителката на ЕК Мина Андреева, допълвайки, че засега дата не е определена. Една от възможностите е церемонията да се състои в сградата на Европейския парламент в Страсбург. Кол е смятан за баща на обединяването на Германия 45 години след Втората световна война и за един от стълбовете на концепцията за обединена Европа. Кончината на човека, заемал канцлерския пост най-дълго в съвременната история на Германия (от 1982 до 1998 г.), предизвика силен отзвук по цял свят. "Хелмут Кол беше голям европеец и много добър приятел. Той беше самото въплъщение на Европа. Без него еврото нямаше да съществува", изтъкна Юнкер.

Макрон би, но с по-малко от очакваното

http://clubz.bg/55268-makron_bi_no_s_po_malko_ot_ochakvanoto

Президентската партия "Републиката в движение" прегази съперниците си и на втория тур от парламентарните избори във Франция и спечели 355 места в 577-местното Национално събрание на Франция. Резултатът е заедно с пратньора й "Модем" на Франсоа Бейру. Това означава, че президентът Макрон ще има и абсолютно мнозинство в парламента. Но постигнатото е далеч от прогнозите, които стигаха до 480 депутата за "Републиката в движение".

След тях се нарежда традиционната десница - Републиканците имат 125 мандата.

Социалистите заедно с коалиционните партии ще разполагат с 49 депутата.

След тях се нареждата крайнолевите на Жан.Люк Меланшон от "Непокорна Франция" с 30 места.

Крайнодясната партия Национален фронт на Марин льо Пен остана само с 8 мандата.

Очаквайте подробности.

Две бижута в Стария Пловдив грейват

https://www.24chasa.bg/region/article/6288229

Две бижута в Стария Пловдив грейватИзписват стените на най-старата аптека, ремонтират покрива на галерия "Златю Бояджиев" Две от бижутата на Стария Пловдив ще заблестят след основни ремонти. Това са аптека "Хипократ" и галерия "Златю Бояджиев". "Заедно с ремонта на къща "Хиндлиян" в трите обекта влагаме 95 000 лева", обясни шефът на "Старинен Пловдив" Минко Кафтански.

Гей парадът в Киев бе атакуван от мъже с лютив спрей

https://www.actualno.com/europe/gej-paradyt-v-kiev-be-atakuvan-ot-myje-s-lutiv-sprej-news_617612.html

Полицията е задържала мъж, който заедно със съучастници е извършил нападение срещу участниците на „КиевПрайд“, предаде Укринформ. „Произшествието се е случило три часа след приключването на мероприятието. Пострадалите са отказани в болницата, а нападателят в пол

Премиерът изрази съболезнования за жертвите в Португалия

http://www.cross.bg/borisov-boiiko-portygaliya-1546365.html

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до португалския си колега Антонио Коща, в която изразява най-искрените си съболезнования за жертвите на смъртоносните горски пожари, обхванали страната през последното денонощие. Изразяваме своята съпричастност към скръбта на близките на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на пострадалите. От името на българското правителство бих искал да Ви уверя в солидарността на България към народа на Португалия и нашата готовност за оказване на подкрепа и съдействие, се казва в писмото на министър-председателя Бойко Борисов.  

Мъж, издирван с европейска заповед за арест, е задържан в бургаска болница

http://www.mediapool.bg/mazh-izdirvan-s-evropeiska-zapoved-za-arest-e-zadarzhan-v-burgaska-bolnitsa-news265435.html

Мъж, издирван с европейска заповед за арест, е задържан от полицията, след като е потърсил медицинска помощ в бургаска клиника по кардиохирургия. Той се опитал да използва чужда самоличност за лечението си.   56-годишният Георги от град Мартен, Русенско, се опитал да се представи за брат си. При постъпването си в болницата заявил, че е забравил личната си карта, но и друг път се е лекувал тук. Проверката на медицинската документация е установила, че преди две години му е поставен байпас, предаде БНР. При извършената операция обаче лекарите не открили такъв, което ги усъмнило и те уведомили полицията. Оказало се, че той се е опитал да използва самоличността на 62-годишният си брат, който е бил на лечение в същата болница.   Мъжът е обявен за общодържавно издирване от август 2015-та година, когато след домашен отпуск от затвора в Белене, където е изтърпявал присъда за извършени измами, не се е завърнал. Операцията е минала успешно и след преценка на лекарите, че няма фактори, застрашаващи здравословното му състояние, Георги е преведен в Бургаския затвор.  

Синтетичните канабиноиди са най-новите наркотици, разпространявани в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288535

Синтетичните канабиноиди са най-новите наркотици, разпространявани в България

Синтетичните канабиноиди са най-новите наркотици, които се разпространяват в България. Те са и един от сериозните проблеми в страната, обясни д-р Александър Панайотов, ст. експерт в Националния фокусен център за наркотици и наркомания, цитиран от “Фокус“. Той уточни, че страната ни се нарежда около средното ниво в Европа по употреба на наркотици.

Красимир Шекерджиев, Атанаска Дишева, Олга Керелска, Боряна Димитрова и Севдалин Мавров са членове на ВСС

http://clubz.bg/55267-krasimir_shekerdjiev_atanaska_disheva_olga_kerelska_borqna_dimitrova_i_sevdalin_mavrov_sa

Красимир Шекерджиев, Атанаска Дишева, Олга Керелска, Боряна Димитрова и Севдалин Мавров бяха избрани за членове на ВСС от съдйската квота.

От действителните бюлетини подадени в избирателните секции гласовете са разпределени, както следва:

1. Атанаска Дишева – 809 гласа,
2. Боряна Димитрова – 690 гласа,
3. Вера Цветкова – 111 гласа,
4. Владимир Вълков – 403 гласа,
5. Георги Георгиев – 208 гласа,
6. Емил Дечев – 523 гласа,
7. Ерна Павлова – 413 гласа,
8. Илияна Балтова – 204 гласа,
9. Калин Баталски – 553 гласа,
10. Красимир Шекерджиев – 835 гласа,
11. Красимира Милачкова – 128 гласа,
12. Красимира Костова – 134 гласа,
13. Любомир Нинов – 66 гласа,
14. Методи Лалов – 193 гласа,
15. Мирослав Йорданов – 139 гласа,
16. Мирослав Начев – 132 гласа,
17. Николай Гунчев – 214 гласа,
18. Олга Керелска – 709 гласа,
19. Пламен Дацов – 207 гласа,
20. Райна Мартинова – 120 гласа,
21. Роман Николов – 144 гласа,
22. Светлозар Рачев – 304 гласа,
23. Севдалин Мавров – 576 гласа,
24. Станислав Георгиев – 427 гласа,
25. Татяна Жилова – 86 гласа,
27. Янко Янев – 208 гласа.

Точно в 18.00 часа Мая Маркова - председател на Общото събрание на съдиите за избор на членове на ВСС и зам-председател на Апелативен съд – Велико Търново, обяви края на втория финален ден за гласуване.

Регистрираната активност при повторния избор на членове на ВСС от квотата на съдиите достигна 85,79%. От имащите право на глас 2238 магистрати в дъбото го упражника 1952 (87,22 % активност), а в незеля малко по-малко - 1920 (85,79 на сто).

В края на изборния ден своя вот дадоха кандидатите за членове на ВСС Атанаска Дишева и Николай Гунчев – и двамата от Върховен административен съд и Роман Николов - съдия в Районен съд-Брезник.

В деня за повторно гласуване присъстваха и застъпници, както и наблюдател от "Отворено общество“, допълват от ВСС.

Веднага след това започна преброяването на хартиените бюлетини от единствената секционна избирателна комисия в Съдебната палата, а след това към тях трябва да се сумират и вотовете на 1455 съдии, гласували електронно по интернет.

Ако се съди по снощния опит, резултатите може би ще са известни към полунощ.

Съгласно Закона за съдебната власт, ако при повторното гласуване не е избран съответният брой членове с мнозинство повече от половината действителни гласове, за избрани се смятат получилите най-много гласове.

При равен брой гласове избраният или избраните кандидати се определят от Избирателната комисия чрез жребий, който ще се проведе в присъствието на заинтересованите кандидати. В прокурорската колегия вече имаше именно такъв случай.

1920 съдии изразиха волята си за ВСС

http://clubz.bg/55267-1920_sydii_izraziha_volqta_si_za_vss

Точно в 18.00 часа Мая Маркова - председател на Общото събрание на съдиите за избор на членове на ВСС и зам.председател на Апелативен съд – Велико Търново, обяви края на втория финален ден за гласуване.

Регистрираната активност при повторния избор на членове на ВСС от квотата на съдиите достигна 85,79 %. От имащите право на глас 2238 магистрати вчера го упражника 1952 (87,22 % активност), а днес малко по-малко - 1920 (85,79 на сто).

В края на изборния ден своя вот дадоха кандидатите за членове на ВСС Атанаска Дишева и Николай Гунчев – и двамата от Върховен административен съд и Роман Николов - съдия в Районен съд-Брезник.

В деня за повторно гласуване присъстваха и застъпници, както и наблюдател от "Отворено общество“, допълват от ВСС.

Веднага след това започна преброяването на хартиените бюлетини от единствената секционна избирателна комисия в Съдебната палата, а след това към тях трябва да се сумират и вотовете на 1455 съдии, гласували електронно по интернет.

Ако се съди по снощния опит, резултатите може би ще са известни към полунощ.

Съгласно Закона за съдебната власт, ако при повторното гласуване не е избран съответният брой членове с мнозинство повече от половината действителни гласове, за избрани се смятат получилите най-много гласове.

При равен брой гласове избраният или избраните кандидати се определят от Избирателната комисия чрез жребий, който ще се проведе в присъствието на заинтересованите кандидати. В прокурорската колегия вече имаше именно такъв случай.

Психично болен нападна поп и клисарка в Свищов

http://frognews.bg/news_136720/Psihichno-bolen-napadna-pop-i-klisarka-v-Svishtov/

Психично болен мъж е нападнал свещеник и клисарка в центъра на Свищов. В полицията е бил подаден сигнал, че неизвестно лице се е нахвърлило върху поп и служителка на църквата ”Света Троица”.

Референдумът за "Бедечка" се провали

http://www.mediapool.bg/referendumat-za-bedechka-se-provali-news265434.html

Ниската избирателна активност обрече на неуспех референдума в Стара Загора. След допитване до жителите на града, общината трябва да реши дали местността "Бедечка" да бъде застроена или да се превърне в парк. В 20.00 ч. приключи гласуването на местния референдум, който цели да установи подкрепата на гражданите за бъдещето на Бедечка - дали местността да бъде застроена или превърната в парк. Избирателната активност достига едва 15.42%. Гласували са общо 22 082 души. Общият брой на имащите право на глас граждани, които могат да гласуват е 143 172. От тях 127 914 са гласоподавателите в града и 15 224 в селата на територията на общината. За да бъде валиден референдумът трябваше да са гласували 40% от тях. Ниската избирателна активност обаче остава решението в ръцете на общината. Официалните резултати ще бъдат обявени от общинската избирателна комисия в понеделник сутрин. Въпреки това кметът на Стара Загора Живко Тодоров каза, че решение за "Бедечка" ще има. По думите му то ще бъде взето според това кои отговори са повече - тези с "да" или с "не", защото това щяло да покаже какво искат старозагорци. Кметът на града обещава да събере страните в спорния казус веднага след допитването и да предложи на собствениците решение. "Да бъдат обезщетявани със замени също, това е възможно да се случи, но нека да видим резултатите и ще говорим от утре какво решение да вземем", каза кметът Живко Тодоров. За референдума от общината ще платят близо 200 000 лв.. Кметът съобщи, че още във вторник започват разговори със защитниците на "Бедечка" и със собствениците на земята. За сравнение, на предишния местен референдум за полигона Змейово, проведен в Стара Загора през 2013 г., гласуваха 29 784 души или 19,93 %. Общият брой на имащите право на глас граждани е 143 172. За да бъде валиден референдумът трябваше да са гласували 40 на сто от тях, а за да бъде с резултат "да" или "не", трябва повече от половината от тях да са в подкрепа на някоя от опциите. Местният референдум бе насрочен от Общинския съвет в Стара Загора, който до момента не успява да вземе еднозначно решение по въпроса, включително заради лобистки и политически интереси на негови предишни и настоящи членове. 26 сигнала от граждани за нарушения в деня на референдума са постъпили към 16.30 часа в онлайн платформата save.bedechka.org. Всички сигнали са препратени към компетентните органи и медиите, съобщиха от групата "Запазете Бедечка" и напомниха, че "единственият начин да превъзмогнем нарушенията е да повишим активността максимално".  

Старозагорци решават на референдум съдбата на парк "Бедечка"

http://www.mediapool.bg/starozagortsi-reshavat-na-referendum-sadbata-na-park-bedechka-news265434.html

Тази неделя жителите на община Стара Загора гласуват на референдум дали местността "Бедечка" да бъде застроена или да се превърне в парк. Към 17 ч. избирателната активност е 11.85 %, при гласували 16 972 души. Избирателната активност се покачи в следобедните часове и се очаква тази тенденция да се запази. За сравнение, на предишния местен референдум за полигона Змейово през 2013 г., до 17.30 ч. са подали гласа си 21 476 или 14. 4 на сто от имащите право на глас. Тогава допитването завърши с общ брой гласували 29 784 души или 19.93 %.   Общият брой на имащите право на глас граждани, които могат да гласуват, е 143 172. От тях 127 914 са гласоподавателите в града и 15 224 в селата на територията на общината.   Местният референдум бе насрочен от Общинския съвет в Стара Загора, който до момента не успява да вземе еднозначно решение по въпроса, включително заради лобистки и политически интереси на негови предишни и настоящи членове.   Гражданите са призовани да отговарят на въпроса: "Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал "Бедечка", по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. "Хан Тервел", от запад – ул. "Ив. Вазов", от север – алеята към предприятие "Труд" и от юг – ул. "Христина Морфова"? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора."   Кметът Живко Тодоров (ГЕРБ) призова жителите на града и общината да излязат и да гласуват. По думите му, той е гласувал за зелена Стара Загора и подкани своите съграждани да са по-активни в допитването.   Ако зелените площи в "Бедечка" бъдат запазени, ще разговарям с премиера Бойко Борисов за обезщетяване на собствениците на имоти в него, каза кметът с уговорката, че трябва да се изчака резултатът от вота.   За отчуждаването са необходими поне 33 млн. лв., а още десетки - за изграждането на инфраструктурата на парка.   26 сигнала от граждани за нарушения в деня на референдума са постъпили към 16.30 часа в онлайн платформата save.bedechka.org. Всички сигнали са препратени към компетентните органи и медиите, съобщиха от групата "Запазете Бедечка" и напомниха, че "единственият начин да превъзмогнем нарушенията е да повишим активността максимално". За да бъде валиден референдумът, трябва да са гласували 40 на сто от имащите право на глас избиратели в общината – тоест, да са поне 60 хил. души. За да бъде прието решение, за него трябва да дадат гласа си над 50% от гласувалите.   Гласуването в 204-те секции приключва в 20.00 ч., ако има хора пред секциите ще продължи до 21.00 ч.  

ЕК подготвя официална церемония, за да почете Хелмут Кол

http://dnes.dir.bg/news/evropeyska-komisia-evropeyski-parlament-helmut-kol-25933770

Европейската комисия подготвя официална европейска церемония в знак на почит към почиталия в петък на 87 години бивш германски канцлер Хелмут Кол.

Борисов изрази съболезнования за жертвите на пожара в Португалия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288530

Борисов изрази съболезнования за жертвите на пожара в Португалия

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до португалския си колега Антонио Коща, в която изразява най-искрените си съболезнования за жертвите на смъртоносните горски пожари, обхванали страната през последното денонощие, съобщиха от правителствената информационна служба. "Изразяваме своята съпричастност към скръбта на близките на

Четирима души изчезнаха след цунами в Гренландия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288522

Четирима души изчезнаха след цунами в Гренландия

Четирима души се смятат за безследно изчезнали, след като земетресение предизвика цунами край бреговете на Гренландия и някои местни жители трябваше да бъдат евакуирани, съобщава AFP, цитирана от “Фокус. „Четирима души са изчезнали“, заяви местният полицейски служител Бьорн Тегнер Бай. Той добави, че 11 къщи са били разрушени,

Без ток утре във Варна ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=353693

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 19 юни ще бъде прекъснато електрозахранването в няколко района на Варна, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - от 08:00 ч.

Михаил Александров и Иван Иванов с нов треньор в "Арсенал" (Тула)

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/18/2991550_mihail_aleksandrov_i_ivan_ivanov_s_nov_trenyor_v/?ref=rss


Българските национали Михаил Александров и Иван Иванов вече имат нов треньор в отбора си "Арсенал" (Тула). Това е черногорецът Миодраг Божович, който днес подписа договора си с руския тим.

"Арсенал" е шестият клуб в Русия в кариерата на специалиста, който преди това водеше "Амкар" (2008, 2011-12), "ФК Москва" (2009), "Динамо" (2010-11), "Ростов" (2012-14) и "Локомотив" (2014-15). С "Ростов"...

ЕК подготвя официална европейска церемония, за да почете Хелмут Кол

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288510

ЕК подготвя официална европейска 
церемония, за да почете Хелмут КолЕвропейската комисия подготвя официална европейска церемония в знак на почит към почиталия в петък на 87 години бивш германски канцлер Хелмут Кол - личност с огромен принос за създаването на Европейския съюз, каза днес за Франс прес говорителка на комисията, съобщава БТА. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер,

Възстановява се еднопосочното движение по бул. „Васил Левски”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288519

Възстановява се еднопосочното движение по бул. „Васил Левски”Еднопосочното движение по бул. "Васил Левски" в участъка между бул."Патриарх Евтимий" и бул."Прага", включително и в тунела на НДК, е възстановено от днес, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Във връзка със завършването на етап от изграждането на две метростанции по бул. "Патриарх Евтимий" и частичното възстановяване на движението по

Финансовата липосукция завладява Европа

http://www.investor.bg/analizi/91/a/finansovata-liposukciia-zavladiava-evropa-241409/

Или как Унгария се оказа най-затлъстялата нация в ЕС и какво прави, за да промени това

Управляващата партия в Румъния планира да внесе вот на недоверие срещу правителството

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288507

Управляващата партия в Румъния планира да внесе вот на недоверие срещу правителствотоРумънската управляваща Социалдемократическа партия (СДП) днес планира да внесе вот на недоверие срещу собственото си правителство, след като тази седмица оттегли подкрепата си за премиера, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Депутатите от СДП се събраха днес (ден по-рано от планираното), за да бъде прочетен вот на недоверие срещу

Депутатът Пенчо Милков награди най-добрите в боксов турнир "Купа Русе"

//dariknews.bg/regioni/ruse/deputatyt-pencho-milkov-nagradi-naj-dobrite-v-boksov-turnir-kupa-ruse-2031281

Днес завърши международният боксов турнир "Купа Русе" под егидата на Кмета на Русе и Боксов клуб Русе. Купите на най-добре представилите се боксьори на турнира връчи народният представител от Русе г-н Пенчо Милков. Първи в категорията беше Кирил Йорданов от Боксов клуб Русе, второ място взе състез

Ватикана ще наказва с отлъчване от църквата всички мафиоти и корумпирани?

//dariknews.bg/novini/sviat/vatikana-shte-nakazva-s-otlychvane-ot-cyrkvata-vsichki-mafioti-i-korumpirani-2031276

Ватикана обмисля да наказва с отлъчване от църквата всички мафиоти и корумпирани хора независимо от коя страна са те. Това пише днес италианският печат, който отразява международна среща, състояла се в папската държава, информира АФП.

Група от близо 50 висши духовници, магистрати, ди

Родител алармира за опасна мода сред столични тийнейджъри (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/roditel-alarmira-za-opasna-moda-sred-stolichni-tijnejdzhyri-snimkivideo-2031279

Опасни предизвикателства се разпространяват сред столични тийнейджъри. Това става ясно от предупредителен призив на баща във Facebook.
 
Той публикува снимки на ученици, които се снимат на ръба на покриви на високи сгради, парапети и дори по кулата на строител

Берлин мести военната си част от базата Инджирлик в Йордания

https://www.actualno.com/asia/berlin-mesti-voennata-si-chast-ot-bazata-indjirlik-v-jordanija-news_617606.html

Министърът на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен за пръв път посочи кога ще стане предислоцирането на германските самолети и военнослужещи от базата Инджирлик в Турция в Йордания. До края на юни сме включени в плана за полети на антитерористичната коалиция. След т

Карпов стана кръстник на шахмата в Горна Оряховица

https://offnews.bg//drugi/karpov-stana-krastnik-na-shahmata-v-gorna-oriahovitca-658466.html

Световният шампион Анатолий Карпов откри шахматна зала в Горна Оряховица и подари на младите състезатели 10 комплекта игрални дъски и часовници, пише regnews.net.

С пожелание от тук да излезе бъдещ световен шампион в шахмата, легендата направи по няколко хода с 18 момчета и момичета. След това дълго раздава автографи и се снима с десетките си фенове, дошли да се докоснат до шампиона в горнооряховския Младежки дом.

От няколко дни Анатолий Карпов е на посещение в България в качеството си на депутат от Държавната дума на Русия по покана на националното ръководство на "Атака". При всяко от посещенията си той не пропуска да се срещне с шахматната общност и да даде напътствия на клубовете и младите шахматисти.

"България има традиции в шахмата и аз с удоволствие си спомням за срещите си с някои български гросмайстори, като Ерменков например. Спомням си и един страхотен европейски шампионат в Пловдив.

Беше отдавна, преди 34 години и аз бях световен шампион по онова време. След първенството останахме десет дни в България. Имам хубави спомени. И сега имаме добри перспективи за сътрудничество.

Много руски граждани избират да почиват и да живеят в България. По Черноморието вече създаваме шахматни школи. Засега имаме две – в Албена и Поморие. Там заедно играят руснаци и българи.

Не жалете време за децата и за шахмата, обърна се Карпов към родителите. Шахматът развива паметта и подобрява концентрацията. Времето, което децата прекарат над шамхатната дъска, после ще спестят при ученето на уроците, защото ще мислят по-бързо и по-добре", каза световният шампион.

Вчера Анатолий Карпов бе на посещение в Стара Загора и Велико Търново, а днес на Горна Оряховица и Свищов.

Карпов стана кръстник на шахмата в ГО

https://offnews.bg//drugi/karpov-stana-krastnik-na-shahmata-v-go-658466.html

Световният шампион Анатолий Карпов откри шахматна зала в Горна Оряховица и подари на младите състезатели 10 комплекта игрални дъски и часовници, пише regnews.net.

С пожелание от тук да излезе бъдещ световен шампион в шахмата, легендата направи по няколко хода с 18 момчета и момичета. След това дълго раздава автографи и се снима с десетките си фенове, дошли да се докоснат до шампиона в горнооряховския Младежки дом.

От няколко дни Анатолий Карпов е на посещение в България в качеството си на депутат от Държавната дума на Русия по покана на националното ръководство на "Атака". При всяко от посещенията си той не пропуска да се срещне с шахматната общност и да даде напътствия на клубовете и младите шахматисти.

"България има традиции в шахмата и аз с удоволствие си спомням за срещите си с някои български гросмайстори, като Ерменков например. Спомням си и един страхотен европейски шампионат в Пловдив.

Беше отдавна, преди 34 години и аз бях световен шампион по онова време. След първенството останахме десет дни в България. Имам хубави спомени. И сега имаме добри перспективи за сътрудничество.

Много руски граждани избират да почиват и да живеят в България. По Черноморието вече създаваме шахматни школи. Засега имаме две – в Албена и Поморие. Там заедно играят руснаци и българи.

Не жалете време за децата и за шахмата, обърна се Карпов към родителите. Шахматът развива паметта и подобрява концентрацията. Времето, което децата прекарат над шамхатната дъска, после ще спестят при ученето на уроците, защото ще мислят по-бързо и по-добре", каза световният шампион.

Вчера Анатолий Карпов бе на посещение в Стара Загора и Велико Търново, а днес на Горна Оряховица и Свищов.

Соня Йончева: Музиката е огромен манипулатор на човешкия мозък

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/06/18/2991532_sonia_ioncheva_muzikata_e_ogromen_manipulator_na/?ref=rss


От цялото артистично семейство на дългоочакваната оперна звезда Соня Йончева – брат й, тенорът Марин Йончев, и съпруга, диригентът Доминго Хиндоян – усилено репетират заедно с Фестивалния симфоничен оркестър (основан 1986 г. от Емил Чакъров, асистентът и ученик на Херберт фон Караян) за концерта в неделя, 18 юни.

Самата Йончева, макар и да отказва няколко големи концерта тази година, поради липсата на време, в краткия промеждутък между двата си спектакъла на...

Папата призова да се учим на човечност и състрадание от разказите на бежанците

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288500

Папата призова да се учим на човечност и състрадание от разказите на бежанцитеПапа Франциск призова вярващите не само да приемат бежанци, но и лично да се поучават от техните съдби като начин да се преодоляват страховете и изопачените идеологеми за тях, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Светият отец отправи призива си днес в навечерието на обявения от ООН Световен ден на бежанците,

Един загинал и 9 изчезнали при корабокрушение край Аржентина

http://www.cross.bg/ohrana-korab-bregovata-1546360.html

/КРОСС/ Риболовен кораб потъна в Атлантическия океан на 80 км от аржентинския град Росон в южната част на страната. Един човек загина, а други девет изчезнаха безследно, съобщава бреговата охрана. Спасени са двама членове на екипажа. Единият е бил изваден от водата и качен на кораба, пръв приел сигнала за бедствие, а другият бил забелязан от спасители, пристигнали с хеликоптер. По данни на бреговата охрана риболовният кораб е потънал поради неблагоприятни метеорологични условия, но причините още се уточняват. Спасителната операция е затруднена от силните вълни, достигащи 7 метра височина, и от вятъра със скорост 90 километра в час.  

Президентът на 54: Старая се да стоя над злобата и дребнотемието, мисля градивно

http://www.cross.bg/radev-bulgariya-rymen-1546363.html

/КРОСС/ Днес президентът Румен Радев навършва 54 години. Румен Радев е петият демократично избран президент на Република България. Роден е на 18 юни 1963 г. в Димитровград. Основното и средното си образование получава в Хасково. Заслужава си да си припомним биографията му.През 1982 г. завършва със златен медал Математическата гимназия в Хасково.Дипломира се във Висшето народно военновъздушно училище „Георги Бенковски" - Долна Митрополия през 1987г. като първенец на випуска. От 1987 до 1988 г. е младши пилот в 15 изтребителен авиационен полк - Равнец, а в периода 1989 - 1990 г. става зам.-командир на звено в същия полк.От 1990 до 1994 г. е командир на звено в 15 изтребителен авиационен полк.През 1992 г. завършва ескадрилен офицерски курс „Максуел", САЩ, а от 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабния профил на Военната академия „Г. С. Раковски".Дипломира се като първенец на випуска.От 1996 поема командването на ескадрила МиГ-29 в 5 иаб - Равнец, след което става зам.-командир по летателната подготовка на 5 иаб - Равнец (1998 - 1999 г). През 2000 г. става доктор на военните науки в областта на усъвършенстване на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой. През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж „Максуел" в САЩ със степен магистър по „Стратегически проучвания". Името му е изписано в Алеята на славата на Военновъздушния колеж. От 2009 г. е зам

Преди брекзит: Великобритания е все по-разделена и с неясно бъдеще

http://www.moreto.net/novini.php?n=353695

На прага на преговорите по брекзит Великобритания е все по-разделена и заплашена от неясно бъдеще. Това прогнозираха експерти от Острова пред bTV. Дейвид Уилкинсън е независим продуцент и режисьор, работил с актьори като Антъни Хопкинс и Кенет Брана.

Патриархът на Грузия призова народа да обмисли установяването на конституционна монархия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288491

Патриархът на Грузия призова народа да обмисли установяването на конституционна монархияСпоред патриарха на Грузия Илия Втори монархичното управление би внесло спокойствие в страната, съобщава Грузия Онлайн, цитирана от “Фокус“. „Грузия е древна страна с древна култура. Може би трябва да помислим какви сме били в миналото, какви сме днес и какви ще сме в бъдеще. Може да помислим как по божията милост нас ни е управлявал цар.

Радан Кънев: Сегашното правителство на Борисов е най-слабото от трите му

http://www.mediapool.bg/radan-kanev-segashnoto-pravitelstvo-na-borisov-e-nai-slaboto-ot-trite-mu-news265433.html

Сегашното правителство на Бойко Борисов е най-слабото от трите му до момента, коментира заместник-председателят и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев в неделя пред бТВ. Той призна умението на Борисов да печели избори, но изтъкна "неумението му да превръща тези политически победи в нещо добро за обществения интерес и за голяма част от българите".   Кънев подчерта, че няма случай в най-новата българска история, в който парламентът да започне работа и да се окаже, че няма законопроекти, по които да работи – нито подадени от Министерския съвет, нито внесени от народни представители. "В България продължава административно управленско безвремие по всички фронтове. Внесоха се няколко тежки лобистки законопроекта, най-бруталният беше Законът за концесиите, гласуван на първо четене. Наистина е скандален, в предишния парламент успяхме да го спрем, но сега ни няма да го спрем в този", каза още Радан Кънев.   Той определи случващото се около мажоритарното гласуване като "псевдодрама": "ГЕРБ страшно много държаха да покажат, че го внасят и адски им трепереше под лъжичката да не вземе да мине, така че дори не си вкараха всички депутати в залата при гласуването".   "Няма политика, няма законодателни инициативи и управленски решения, всичко вече е пиар", допълни той.   "В момента, в който Европа тръгна към същинска политическа федерализация, нашата външна политика е просто пиар - срещите с Меркел, тортата с българското знаме, която ядоха с Ердоган...Тежък пиар... Ние трябва да търсим коалиции с държави със сходни проблеми - румънци, поляци, гърци - нямаме способност да бъдем силни вътре в ЕС сами по себе си", коментира още Радан Кънев.   Той обясни и защо е отказал да бъде министър на правосъдието във втория кабинет на Борисов, когато Реформаторският блок, част от който бе партията му ДСБ, бе коалиционен партньор на ГЕРБ.   "През цялата 2014 г. и в момента на преговорите оставах категоричен противник Борисов да бъде премиер отново. Човек, който носи толкова тежък багаж от предишните управления, и то точно по темите КТБ, Пеевски, съдебна система, Цацаров, Марковска и др., не може да поема отговорност за реформите, а ще се превърне в запушалка, и той се превърна", каза Радан Кънев.   "Убеден съм, че правителство начело с Борисов не може да бъде агент на съдебна реформа", допълни той.   "Не се чувствам много умрял. Доста по-жив съм благодарение на това, че много тежести падат, като се напусне лидерското място", коментира Радан Кънев оттеглянето си от председателския пост след изборната загуба на новата си коалиция "Нова Република" през март т.г.   "Можех да се кандидатирам отново и щяха да ме изберат. Оттеглих се съзнателно и при изборите за председател имаше истински тежък конкурентен сблъсък - за първи път в историята си ДСБ. Аз съм минал през всички етажи на тази партия - от квартален симпатизант до първия председател - и то след Костов - когато се смяташе, че никой не може да е след него. Но исках да покажа, че по стълбата, онази, на Смирненски, може и да се слиза", обясни мотивите си Радан Кънев.   Кънев разказа и как, след като ген. Атанасов бе избран за лидер на ДСБ, а той за зам.-председател, се пръкнала аналогията с редуването във властта на Путин и Медведев.   "Радане, аз съм висок като Медведев, ти – колкото Путин", подхвърлил Атанас Атанасов. "Вътрешноведомствен хумор", поясни Радан Кънев.   Няколко минути не могат да стигнат за изброяване на грешките ми, каза той и сподели, че най-тежкият момент бил, когато бившият зам.-председател на ДСБ Петър Москов предпочел да остане министър в кабинета "Борисов 2", когато самият Кънев обяви оттегляне на подкрепата за управлението заради провала на съдебната реформа. Бившият лидер на ДСБ посочи като най-голяма грешка, че не е успял да изгради нормално ниво на партийна дисциплина.   По думите му отказът на "Да, България" да се явят заедно на изборите било "политически глупаво с тежки политически последици". "Идеята, че някой ще се появи като Афродита на брега на Кипър – целият в бяло и всички ще го заобичат, защото си нов и единствен - тази грешка се правили всички, да не продължаваме да я правим", призова той.

Гърция блокира приемането на позицията на ЕС относно човешките права в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288489

Гърция блокира приемането на позицията на ЕС относно човешките права в КитайГърция блокира официалната позиция на ЕС пред ООН, критикуваща нарушенията на човешките права в Китай. Според европейски дипломати, това подкопава усилията да се разкритикува преследването на активисти и дисиденти от страна на властите в Пекин, пише Ekathimerini, цитиран от “Фокус“. ЕС, който следва политиката на свободното слово и е срещу

Коментари на седмицата. № 2: Какво да е новото име на Македония?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6287973

Коментари на седмицата. № 2: Какво да е новото име на Македония?Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е номер 1 с над 38 хил. прочитания. Както е известно новия македонски премиер Зоран Заев и македонския външен министър Никола Димитров обявиха, че ще търсят ново име на страната си, тъй като са се убедили, че с името Македония никога няма да влязат в ЕС,

Ердоган: Да клеветиш страната си пред Запада не е журналистика

https://www.actualno.com/asia/erdogan-da-klevetish-stranata-si-pred-zapada-ne-e-jurnalistika-news_617605.html

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че журналистите водят клеветническа кампания и очернят имиджа на страната си пред Запада, и работят в полза на терористични организации. „Има много западни организации, които постоянно пристигат у нас и повтарят едно и също за з

Мехмед Дикме: България трябва да използва капацитета на Царя

http://clubz.bg/55266-mehmed_dikme_bylgariq_trqbva_da_izpolzva_kapaciteta_na_carq

Мехмед Дикме. Снимка БГНЕС

България трябва да използва капацитета на Симеон Сакскобургготски във външната политика, заяви земеделският министър в кабинета „Сакскобургготски” Мехмед  Дикме по Би Ти Ви два дни след официалното празненство по случай на 80-годишния юбилей на Царя.

"В своя мандат, а и след него той направи всичко България да бъде приета от световната общност. И продължава да работи за просперитета на страната и днес. Ако някой се притеснява от Царя, искам да го успокоя – той няма желание и намерение да се връща в политиката", каза Дикме.

Запитан дали през 2001 г. и сега се прави различна политика, той отговори, че времената са различни. 

"Тогава политическата обстановка беше поляризирана- ляво и дясно, България не беше член на ЕС и НАТО, нямаше добър имидж в Европа и света. Със своето идване Симеон Сакскобургготски коренно промени облика ѝ и в края на мандата му на България се гледаше като на стабилна и от финансова гледна точка страна. Днес сме член на ЕС и е лесно да кажеш колко европари харчиш, но никой не казва, че тези условия бяха договорени от правителството на Царя", отбеляза Дикме.

Великобритания напуска единния пазар и митническия съюз на ЕС

http://www.cross.bg/edinniya-pazar-mitnicheskiya-1546362.html

/КРОСС/ Британският министър на финансите Филип Хамънд потвърди, че Обединеното кралство ще напусне единния пазар и митническия съюз на ЕС, когато завършат преговорите за Брекзит, пише "Файненшъл таймс". Докато Великобритания се подготвя да започне официални преговори с ЕС в Брюксел в понеделник, Хамънд заяви ясно, че иска Великобритания да настоява за значителен преходен период, за да се позволи на британския бизнес да се адаптира след напускането на единния пазар и митническия съюз след Брекзит през 2019 г. Но по време на първата си медийна изява от парламентарните избори на 8 юни Хамънд подчерта, че няма да има оттегляне от обявените от Тереза Мей по време на реч през януари и в писмото й за задействане на член 50 от Лисабонския договор принципи за предстоящите преговори с ЕС. "Напускаме ЕС и тъй като ние напускаме ЕС, ние ще излезем и от единния пазар, в същото време ще напуснем и митническия съюз", каза министърът пред Би Би Си. По думите му Брекзит означава, че Лондон определено ще напусне единния пазар. Но той подчерта, че Обединеното кралство трябва да избегне "падане от скалата", когато настъпи моментът.  

Столична община: Получени са 10 сигнала за паднали дървета и клони поради силния вятър

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288485

Столична община: Получени са 10 сигнала за паднали дървета и клони поради силния вятърЗа последното денонощие имаме получени 10 сигнала за паднали дървета и клони поради силния вятър. Това каза директорът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община Красимир Димитров, цитиран от “Фокус“. „Нямаме нарушена инфраструктура, но има паднали клони и дървета“, посочи Димитров. По думите му няма нанесени имуществени щети.

Ердоган постави задача на журналистите в Турция

https://www.vesti.bg/sviat/balkani/erdogan-postavi-zadacha-na-zhurnalistite-v-turciia-6070469

Според него в момента те водят клеветническа кампания и очернят имиджа на страната

Поляци пребиха служител на бензиностанция в Цар Калоян (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/poliaci-prebiha-sluzhitel-na-benzinostanciia-v-car-kaloian-video-2031272

Служител на бензиностанция в град Цар Калоян е бил пребит от двама полски граждани, те са задържани за 72 часа. Това съобщи прокурор Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор.
 
Около 12.00 ч. в неделя автобус, движещ се в посока Румъния, в кой

Португалия в 3-дневен национален траур

http://www.cross.bg/portygaliya-pozhari-stranata-1546361.html

/КРОСС/ Португалия обяви тридневен национален траур, от днес до вторник, в памет на жертвите на горските пожари, съобщи Франс прес. По-най нови данни най-малко 62 души са загинали и над 50 са ранени в тези най-смъртоносни в най-новата история на Португалия пожари, избухнали вчера следобед в района на град Педрогау Гранд в централната част на страната. Правителството обяви, че 360 войници са изпратени в помощ на 700-те огнеборци, предаде Асошиейтед прес. Гасенето на пламъците е затруднявано от горещото време в страната и силния вятър. Според полицията пожарът вероятно е причинен от мълния, предаде ТАСС, цитирайки в. "Публику".  

Виена: Трябва да затворим средиземноморския път на мигрантите, както го направихме с балканския

http://pogled.info/svetoven/evropa/viena-tryabva-da-zatvorim-sredizemnomorskiya-pat-na-migrantite-kakto-go-napravihme-s-balkanskiya.86872

/Поглед.инфо/ Маршрутът за мигрантите от Африка и Близкия изток през Средиземно море трябва да бъде затворен. Това заявиха ротационният председател на ОССЕ и външен министър на Австрия Себастиан Курц и вътрешният министър Волфганг Соботка. Канцлерът Кристиан Керн не е против тази идея, но иска да види конкретно решение.

Бомбена заплаха ”приземи” български самолет

http://dnes.dir.bg/news/zaplaha-samolet-shtutgart-25933659

Опасност от бомбена заплаха бе обявена на германското летище в Щутгарт и всички полети бяха временно отменени.

Експлозия погуби полицейски служител в Кайро

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288477

Експлозия погуби полицейски служител в Кайро

Полицейски служител е загинал, а други четирима са ранени след взрив на експлозив, поставен край път в предградието на Кайро „Маади“, пише Ahram, цитиран от „Фокус“. „Към 12:45 часа (съвпада с българското часово време) на 18 юни, докато превозно средство превозва група полицейски служители, импровизиран експлозив, поставен край пътя избухва“,

Редят картини на Милко Божков за рождения ден на варненска галерия

http://www.moreto.net/novini.php?n=353683

С картини на Милко Божков варненската галерия 8 навлиза в третото десетилетие. Изложбата се открива утре - 19 юни, припомня Moreto.net. Изложбата ще срещне варненската публика с последните творби на известния творец. Картините носят, както безпогрешно разпознаваемия почерк на автора, така и нещо ново за публиката, скрито някъде в средния формат на изгубените Милкови пейзажи.

Момичетата с грим изкарват по-високи оценки на изпит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288470

Момичетата с грим изкарват по-високи оценки на изпитМомичетата с грим изкарват по-високи оценки на изпит, защото той повишава самочувствието им и това подобрява паметта им, съобщи в. "Мейл он сънди", предава БТА. Учените от Харвард и университета на Киети в Италия са работили с 200 студентки, следващи еднаква специалност и със сходен коефициент на интелигентност. Те били разделени на три групи.

Ръководителят на Дирекция по религиозните въпроси: Турция ще възстанови и изгради 80 джамии в Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288450

Ръководителят на Дирекция по религиозните въпроси: Турция ще възстанови и изгради 80 джамии в Сирия
Ръководителят на турската Дирекция по религиозните въпроси (Диянет) Мехмет Гьормез заяви днес, че Турция ще възстанови и изгради 80 джамии в редица градове в Сирия, сред които Азаз, Джараблус, Идлиб, съобщава Анадолската агенция, цитирана от БТА. Той посочи, че над 400 религиозни дейци от Сирия са назначени на работа в Диянет.

"Порше" покори "Льо Ман" за трета поредна година

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/18/2991533_porshe_pokori_lyo_man_za_treta_poredna_godina/?ref=rss


"Порше" спечели 85-ото издание на най-авторитетното автомобилно състезание в света "24-те часа на Льо Ман". Втората кола на немците, управлявана от пилотите Тимо Бернхард, Брендън Хартли и Ърл Бамбър и завъртя 367 обиколки със средна скорост от 245.6 км/ч.

Победата изглеждаше немислима за екипажа, който прекара дълго време в гаража четири часа след началото за смяна по предния мост.

They never gave up and this is their reward....

Фандъкова обеща велоалея и по ул. "Г. С. Раковски"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/18/2991514_fandukova_obeshta_veloaleia_i_po_ul_g_s_rakovski/?ref=rss


Кметът на София Йорданка Фандъкова обеща да има велоалея и на софийската улица "Г. С. Раковски".

Цитирана от "Фокус", кметът каза, че през тази година предстои алеята да бъде маркирана.

Тя добави, че проектът за валоалея по бул. "Дондуков" също е внесен и изрази надежда, че Министерството на културата ще го одобри.

Фандъкова участва в откриването на инициативата "Живей активно!". Тя...

Броят на загиналите при горските пожари в Португалия достигна до 62 души

https://www.actualno.com/europe/brojat-na-zaginalite-pri-gorskite-pojari-v-portugalija-dostigna-do-62-dushi-news_617600.html

Броят на загиналите от горските пожари в централната част на Португалия достигна до най-малко 62 души според вътрешния министър на страната Хорхе Гомес, цитиран от AFP. Пожарът, избухнал в събота е оставил повече от 50 души ранени, включително осем пожарникари, отбелязва още "Фокус". Правителството на страната обяви тридневен траур във връзка с трагедията. По-рано от Външното ни министерство съобщиха, че няма данни за пострадали български граждани.

Фандъкова обеща велоялея и по ул. "Г. С. Раковски"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/18/2991514_fandukova_obeshta_veloialeia_i_po_ul_g_s_rakovski/?ref=rss


Кметът на София Йорданка Фандъкова обеща да има велоалея и на софийската улица "Г. С. Раковски".

Цитирана от "Фокус", кметът каза, че през тази година предстои алеята да бъде маркирана.

Тя добави, че проектът за валоалея по бул. "Дондуков" също е внесен и изрази надежда, че Министерството на културата ще го одобри.

Фандъкова участва в откриването на инициативата "Живей активно!". Тя...

Арсенал може да остане без крила

https://offnews.bg//futbol/arsenal-mozhe-da-ostane-bez-krila-658464.html

Футболистът на Арсенал Алекс Окслейд-Чембърлейн е разочарован и обиден на ръководството на клуба, тъй като все още не са му предложили нов контракт, пише Telegraph.

Очакваше се след края на сезона шефовете на "артилеристите" да предложат на футболиста нов контракт със седмична заплата от 100 000 паунда, но това не се случи.

Има вероятност Ливърпул да се възползва от това, в случай, че Окслейд-Чембърлейн не се споразумее с лондонския клуб. Миналият сезон крилото игра в 45 мача, в които вкара 6 гола и асистира за 11.

От другата страна при крилата в Арсенал пък, Алексис Санчес поиска невъзможното от Байерн Мюнхен, за да може негов трансфер в клуба да се осъществи, твърдят медиите в Германия.

Както е известно, чилиецът е в плановете на клуба, но самият футболист е пожелал да получава умопомрачителните 25 милиона евро годишна заплата, за да акостира на "Алианц Арена".

Неговите финансови претенции са стреснали сериозно ръководството, тъй като това е нещо невиждано в Германия и нито един играч в отбора, дори и най-големите звезди, не взимат такива пари.

За негов късмет, интерес към чилиеца има и от страна на Манчестър Сити, който в момента е един от най-платежоспособните клубове в света и е много вероятно да угоди на желанията на футболиста.

Украински политици и чужди дипломати оглавиха многохиляден гей парад в Киев

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288447

Украински политици и чужди дипломати 
оглавиха многохиляден гей парад в КиевОколо 2500 души участваха в гей-парад в украинската столица Киев днес, носейки плакати в защита на правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация и развявайки украински знамена и флагове с цветовете на дъгата. В челните редици на шествието бяха украински политици и чуждестранни дипломати, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес, предава БТА.

24 души за загинали при въздушен удар по пазар в Йемен

http://www.cross.bg/meditzinski-arabiya-sayditska-1546358.html

/КРОСС/ Най-малко 24 йеменски граждани са били убити по време на въздушен удар по пазар, разположен край границата със Саудитска Арабия, предава AFP, позовавайки се на медицински източници. „Повечето от жертвите са работили на пазара „Машнак", където се е продава лекият наркотик, отглеждан в региона кхат, в контролираната от бунтовниците северна провинция Саада", съобщи анонимен медицински източник. Водената от Саудитска Арабия коалиция извършва въздушни удари по Йемен през последните две години срещу подкрепяните от Иран шиитски бунтовници-хути.  

Минута мълчание преди Португалия - Мексико за купата на конфедерациите

https://www.24chasa.bg/sport/article/6288446

Минута мълчание преди Португалия - Мексико за купата на конфедерациитеВторият мач от турнира за купата на конфедерациите в Русия, в които се срещат европейският шампион Португалия и първенецът на Северна и Централна Америка Мексико, ще бъде предшестван от минута мълчание. ФИФА е уважила искането на португалците да бъде почетена паметта на загиналите по време на горските пожари в родината им, които вече наброяват 39.

Британският министър за Брекзита: Напускаме ЕС

//dariknews.bg/novini/sviat/britanskiiat-ministyr-za-brekzita-napuskame-es-2031269

Ден преди началото на преговорите по излизането на Великобритания от ЕС британският министър за Брекзита Дейвид Дейвис отхвърли всички спекулации, че страната може всъщност да не напусне евросъюза, предаде ДПА.

Транспортират за Пирогов жена, ранена при катастрофата край Струмяни

//dariknews.bg/novini/bylgariia/transportirat-za-pirogov-zhena-ranena-pri-katastrofata-kraj-strumiani-2031271

39-годишна жена, пострадала при катастрофата на главен път Е-79 между Долна Градешница и Струмяни в 16.20 ч. днес бе транспортирана в спешния институт "Пирогое". Жената - сръбска гражданка, е с фрактури на шийни прешлени, на челюстта и открито счупване на подбедриц

Един загина, а девет изчезнаха при корабокрушение край бреговете на Аржентина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288443

Един загина, а девет изчезнаха 
при корабокрушение край бреговете на АржентинаРиболовен кораб потъна в Атлантическия океан на 80 км от аржентинския град Росон в южната част на страната. Един човек загина, а други девет изчезнаха безследно, съобщи в събота бреговата охрана, цитирана днес от ТАСС, предава БТА. Спасени са двама членове на екипажа. Единият е бил изваден от водата и качен на кораба,

Goldman Sachs планира да увеличи двойно персонала си във Франкфурт

http://www.investor.bg/evropa/334/a/goldman-sachs-planira-da-uvelichi-dvoino-personala-si-vyv-frankfurt-241420/

Франкфурт има предимство пред други европейски градове, включително Париж и Дъблин, тъй като там се намира централата на Европейската централна банка (ЕЦБ)

Възстановено е еднопосочното движение по бул."Васил Левски" в София

http://www.mediapool.bg/vazstanoveno-e-ednoposochnoto-dvizhenie-po-bulvasil-levski-v-sofiya-news265432.html

Еднопосочното движение по бул. "Васил Левски" в участъка между бул."Патриарх Евтимий" и бул."Прага", включително и в тунела на НДК, е възстановено от 18 юни, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.   Във връзка със завършването на етап от изграждането на две метростанции по бул. "Патриарх Евтимий" и частичното възстановяване на движението по булеварда, на бул. "Васил Левски" ще бъдат демонтирани временните ограничителни елементи и указателни знаци.   Изграждането на двете метростанции по бул. "Патриарх Евтимий" продължава под земята, като до момента са изпълнени 35 процента от строителството. Две от лентите и единият от тротоарите на булеварда в участъците на двете метростанции ще останат затворени. Работата се изпълнява по график. Третият метродиаметър ще бъде пуснат в експлоатация през есента на 2019 г., се посочва в съобщението.

Хиляди на протест в защита на бежанците в Мадрид

http://www.moreto.net/novini.php?n=353680

Хиляди се събраха на протест в защита на бежанците в испанската столица Мадрид, предаде VOA. Те призоваха правителството да изпълни ангажиментите си към мигрантите. Демонстрацията бе организирана от "Амнести интернешънъл" и подобни организации.

Иран и Китай със съвместни военни учения в Персийския залив

http://frognews.bg/news_136716/Iran-i-Kitai-sas-savmestni-voenni-ucheniia-v-Persiiskiia-zaliv/

Иран и Китай започнаха съвместни военноморски учения в Персийския залив, съобщават от IRNA, цитирана от Ройтерс. Военните учения идват на фона на растящото напрежение между въоръжените сили на Иран и САЩ в региона и вероятно допълнително ще обезпокоят Вашингтон.

Как министър Кралев забрави, че притежава къща

http://frognews.bg/news_136690/Kak-ministar-Kralev-zabravi-che-pritejava-kashta/

При встъпването си в длъжност през 2014 г. Красен Кралев не е декларил имота, който се появи в новата му декларация пред Сметната палата. Представяте ли си да забравите, че притежавате къща с разгърната застроена площ от 740 кв.м., при това в луксозния софийски квартал „Драгалевци“?

Курбан за здраве раздадоха в залети от потоп градчета преди 3 години

https://www.24chasa.bg/region/article/6288390

Курбан за здраве раздадоха в залети 
от потоп градчета преди 3 годиниКурбан за здравето на местните жители бе осветен и раздаден в Килифарево и Дебелец, 3 години след унищожителното наводнение, заляло ги на 19 юни 2014 г. Тогава, приливна вълна по р.Белица наводни десетки домове, промишлени сгради и улици в двете населени места. За щастие потопът, причинен от проливни дъждове в Балкана, не взе човешки жертви,

Бионсе роди близнаците, тръбят американски медии

https://offnews.bg//zvezdi/bionse-rodi-bliznatcite-trabiat-amerikanski-medii-658465.html

Американската поп икона Бионсе е родила близнаци, съобщават американските издания US Weekly и сп. People. Раждането е очаквано и бе обявено през февруари от певицата и нейната половинка - изпълнителят Джей Зи.

Към момента раждането не е потвърдено официално от двойката, като не се знае нито полът, нито точната дата на раждането на близнаците, пише Би Би Си.

Бионсе, която е женена за Джей Зи, обяви бременността си през февруари с екстраваганта фотосесия. Снимката ѝ в Инстаграм с новината стана най-харесваната в социалната мрежа.

Звездната двойка вече има една дъщеричка - Блу Айви на 5 годинки.

24 души убити при въздушен удар по пазар в Йемен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288430

24 души убити при въздушен удар по пазар в Йемен

Най-малко 24 йеменски граждани са били убити по време на въздушен удар по пазар, разположен край границата със Саудитска Арабия, съобщава AFP, позовавайки се на медицински източници, предава “Фокус“. „Повечето от жертвите са работили на пазара „Машнак“, където се е продава лекият наркотик, отглеждан в региона кхат,

В Дебелец и Килифарево дадоха курбани заради наводнението преди три години  

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/v-debelec-i-kilifarevo-dadoha-kurbani-zaradi-navodnenieto-predi-tri-godini--2031264

В Дебелец и Килифарево дадоха курбани заради наводнението, което преди три години заля двете градчета и части от Велико Търново. Инициативите бяха организирани от кметовете Снежана Първанова и Димитър Събев. Десетки жители на Дебелец и Килифарево се събраха край преминаващата и през двете селища ре

Ще решават дали ДКЦ 2 да тегли кредит от 1 милион лева за финансова стабилизация

//dariknews.bg/regioni/dobrich/shte-reshavat-dali-dkc-2-da-tegli-kredit-ot-1-milion-leva-za-finansova-stabilizaciia-2031268

Общинският съвет на Добрич трябва да реши дали ДКЦ 2 да кандидатства за банков кредит от 1 млн.лева за стабилизиране на дружеството и обезпечаване на установените публични вземания. Предложението ще бъде разгледано на предстоящата сесия на ОбС на 2

Цунами след трус край бреговете на Гренландия, четирима са в неизвестност

//dariknews.bg/novini/sviat/cunami-sled-trus-kraj-bregovete-na-grenlandiia-chetirima-sa-v-neizvestnost-2031267

Четирима души са в неизвестност след земетресение с магнитуд 4 край бреговете на Гренландия, предизвикало цунами, съобщи ДПА, като се позовава на местните власти.

Безследно изчезналите се намирали в една от 11-те сгради на ос

Проф. Соня Докова: "Господ ще накаже студента, който се оплака"

http://www.mediapool.bg/prof-sonya-dokova-gospod-shte-nakazhe-studenta-koito-se-oplaka-news265431.html

"Господ ще накаже студента, който се оплака", прокълна професорката от УНСС Соня Докова, която беше обвинена, че пуска студенти с празни изпитни листове. Тя отрече да е предлага тройки срещу бели листове и призна като единствена своя вина това, че е допуснала до изпит студента Кезим Медев, подал оплакването срещу нея.   Скандалът избухна миналата седмица, когато студентът разкри във Фейсбук, че по време на изпит по "Геоикономика и регионално развитие" проф. Докова предложила да напише тройка на всички, които станат и си тръгнат, а студентите масово сторили това. Скоро последвало подобно предложение за четворка, от което се възползвали още студенти, а малцината отказали офертата на преподавателката да изкарат изпита без да пишат нищо, са получили двойки.   Проверяващата комисия в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) установила, че са допуснати нарушения при провеждането на изпита от страна на проф. Докова и нейния екип.   В резултат Докова напуска сама висшето училище, а студентът, който разказа скандалната случка в социалните мрежи, ще бъде наказан с последно предупреждение за изключване, тъй като е уронил престижа на университета.   Проф. Соня Докова заяви в неделя пред Нова телевизия, че не е предлагала тройки срещу бели листове. "На изпита влязоха квестори, раздадоха листове. Минаха около 20 минути от изпита. Тогава казах на студентите, че който смята, че отговаря на текущата си оценка, може да излезе", разказа тя. И уточни, че е писала оценките не на празните листове, а на базата на текущ контрол от семестъра. Според нея нередности на изпита не е имало, въпреки че от УНСС констатираха сериозни нарушения при провеждането му.   Докова заяви, че единствената й вина е, че е допуснала до изпит студента Кезим Медев, подал оплакването срещу нея.   "Това лице не трябваше да го допускам. По правилника той трябва да присъства на упражненията и на част от лекциите. А е идвал само веднъж на упражненията, и веднъж – на лекциите. Смятам, че него Бог ще го накаже, независимо от коя вяра е", допълни тя.  

Загинало момче и 6 ранени при пътна катастрофа

http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-e-79-25933516

Момче на 13 години е починало в МБАЛ Благоевград вследствие на катастрофа между Струмяни и Градешница.

Отспиването през уикенда помага за отслабване

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288420

Отспиването през уикенда помага за отслабване
Отспиването през уикенда помага за отслабване, защото недостигът на сън нарушава метаболизма и хормоналния баланс, съобщава Ройтерс, позовавайки се на корейски учени, предава БТА. "Недостатъчният сън е неизбежен в много случаи, но е рисков фактор за затлъстяване, високо кръвно налягане, коронарна болест на сърцето,

Опашки от автомобили на Маказа

http://www.cross.bg/avtomobili-gurtziya-gkpp-makaza-1546357.html

/КРОСС/ Увеличен е трафикът на автомобили от Гърция към България през ГКПП-Маказа, съобщиха от пресцентъра на МВР. По данни на ГДГП на влизане в страната през ГКПП-Маказа се е образувала колона от чакащи автомобили от около километър и половина. Граничните полицаи съветват пътуващите от Гърция да се възползват от останалите близки контролно-пропускателни пунктове - Орменион -Кап.Петко войвода, Кипринос -Ивайловград и Термес - Златоград.  

Луковит получи награда за най-иновативна община

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/lukovitpoluchi-nagrada-za-nai-inovativna-obshtina-241419/

Отличието е от националния конкурс "Най-добра администрация 2017 г." на Стопанска академия "Д. А. Ценов"

Традиционно полинезийско кану направи околосветска обиколка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288425

Традиционно полинезийско кану 
направи околосветска обиколкаТрадиционно полинезийско кану "Хокулеа" се върна в Хонолулу, Хавай, след околосветската обиколка, съобщава Би Би Си, цитирана от БТА. Околосветстката обиколка на "Хокулеа" продължи три години. Екипажът от 12 души управляваше кануто без съвременно навигационно оборудване, ориентирайки се по звездите, вятъра и океанските течения.

България е световен лидер по пушещи девойки

http://frognews.bg/news_136688/Balgariia-e-svetoven-lider-po-pusheshti-devoiki/

България е страната с най-много пушещи девойки в света - 29%, сочи глобално проучване. Около 11 процента от юношите по света на възраст между 13 и 15 години пушат - цигари или пури, сочи публикувано неотдавна глобално проучване сред учениците.

Везенков влезе в топ 10 на елитна класация

https://offnews.bg//drugi/vezenkov-vleze-v-top-10-na-elitna-klasatcia-658462.html

Звездата ни в баскетбола Александър Везенков получи поредно признание. Родният талант попадна в челната десетка на най-добрите леки крила в Драфта според USA Today.

Изданието изготви Топ 10 на баскетболистите на всяка позиция, като 21-годишният българин е поставен под №10 на своя пост, а пред него са Синдариъс Торнуел (№9, Южна Каролина), Алберто Абалде (№8, Бадалона), Дилън Бруукс (№7, Орегон), Ви Джей Бийчъмн (№6, Нотър Дейм).

Най-добрите пет места остават за Уесли Инунду (№5, Канзас Стейт), Джъстин Джаксън (№4, Северна Каролина), Оу Джи Ануноби (№3, Индиана), Джейсън Тейтъм (№2, Дюк) и Джош Джаксън (№1, Канзас).

Маркел Фулц от Вашингтон, който е сочен и като сигурен №1 в Драфта е поставен като най-добър пойнт гард. Малик Монк от Кентъки е първи при атакуващите гардове, докато при тежките крила и центровете начело на класациите са съответно Джонатан Айзък от Флорида Стейт и Зак Колинс от Гонзага.

Въпреки лошото представяне на Барселона, Везенков направи добър сезон и получи голямо признание, след като бе избран в "Идеалната петица на младите играчи" в баскетболното първенство на Испания Лига Ендеса.

Ще проверяват личните и професионални качества на съдии и прокурори в Албания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6288422

Ще проверяват личните и професионални качества на съдии и прокурори в АлбанияАлбанският парламент избра членове на надзорни органи, които ще проверяват личните данни и професионалната биография на съдии и прокурори, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА. На кратко извънредно заседание, състояло се вчера, депутатите избраха 27 членове на надзорните комисии. Избирането на членовете на надзорните органи е свързано с

Коментари на седмицата. №3: Англия свали гащите на българските врачки

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6287975

Коментари на седмицата. №3: Англия свали гащите  на българските врачкиПубликуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е номер 3 с над 31 хил. прочитания. Какво показаха британските избори за механизмите на мажоритарния вот Когато британският социолог предсказва изборите, той все едно гони маслинка с вилица из чинията. Докато българският експерт уверено хваща маслинката с пръсти.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване