07/06/17 06:09
(http://www.klassa.bg/)

Проекти за над 3 млн. лв. в IT сектора и аутсорсинга стартирали у нас

 Проекти на обща стойност над 3 млн. лв. в областта на информационните технологии и аутсорсинга са стартирали у нас от началото на 2017 г., като благодарение на тях са се разкрили над 400 нови работни места. Това стана ясно по време на срещата на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев с представители на The Independent Advisory Network - една от най-големите британски консултантски групи. Гостите са на посещение в България за да проучат възможностите за инвестиции в сектора на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) и аутсорсинга.

„ИКТ и аутсорсинга е сред най-бързо развиващите се сектори на българската икономика, който през последните години отбелязват устойчив ръст", каза Манолев. По думите му от 2013 г. до сега са стартирали проекти по Закона за насърчаване на инвестициите в тази област на обща стойност близо 20 млн. лв, които разкриват 2 700 работни места. Той акцентира, че се полагат последователни усилия за подкрепа на чуждестранните инвеститори като страната ни може да предложи макроикономическа и финансова стабилност, запазване на най-ниските данъци в ЕС и ниски нива на оперативните разходи. „Основен приоритет за правителството е намаляване на административната и финансова тежест за бизнеса, което в някои случаи също се явява преграда пред чуждите капитали", подчерта зам.-министърът.

Представителите на британската консултантска група подчертаха, че има конкретен интерес от техни клиенти да изнесат част от дейността си в региона. Целта на посещението е проучвателна, тъй като България има редица предимства – географско положение, достъп до единния европейски пазар и значителни традиции в сектора.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване