07/19/17 11:00
(http://www.clubz.bg/)

Цацаров: Има едни много интересни СРС срещу Марешки

Сотир Цацаров защити днес прокурор Виолета Радева, която сутринта депутатът Веселин Марешки нападна поименно, че тя му е „душманин“.

Обвинител № 1 застана зад варненската обвинителка, която води делото на аптекаря-бизнесмен за рекет и побой - за случая, при който той се саморазправи с общински съветник по повод тротоарно право на заведение.

Става дума за това, че сутринта в интервю пред бТВ Марешки показа портрет на варненската обвинителка и попита:

"Защо никой не разследва тя постоянно ли кара и пие?"

Цацаров използва няколко пъти по адрес на депутата фразата, че това не е „мъжко“ и нарече поведението му недостойно. Това се случи при първото му влизане през централния вход на ВСС покрай чакащите го журналисти от близо 2 години насам (от есента на 2015 г. главният прокурор започна да минава с кола през задния вход, б.р.).

"Тук не става дума за защита, а става дума за откровени клевети. Това е, най-меко казано, невъзпитано, а най-откровено казано - недостойно. Недостойно за мъж, недостойно за член на парламента", окачестви Цацаров поведението на обвиняемия аптекар и бизнесмен.

Той обяви, че Виолета Радева за времето, в което е в прокуратурата, няма нито едно нарушение, няма дисциплинарно наказание или някакви прояви и че отлично познавал работата й.

"Ако е решил, че като депутат, като мъж, като гражданин, това е нормалната позициия на защита – хвърлянето на клевети върху наблюдаващия прокурор – сбъркал е! Сбъркал е позицията, сбъркал е институцията", каза Цацаров.

И незабавно контраатакува, че има „едни много интересни СРС“ по делото, по което Марешки е подсъдим във Варна, които в никой случай не били в негова полза. Цацаров спомена, че ще дойде ден в съдебната зала и ще ги чуем.

"Тогава ще стане ясно, може би, кой е виновен, кой е невинен, кой е заплашвал - и всичко друго."

"Нима не мога да прочета няколко думи от изявления на пострадали, за да отговоря по същия начин", заплаши Цацаров.

На въпрос на Клуб Z - да каже поне в каква посока са СРС-тата, той заяви:

"Най-меко казано в неблагоприятна за защитната теза на г-н Марешки посока. А благоприятна за тезата на обвинението."

Цацаров говори и за проверката, за която сам се сезира – по оплакванията на самия Марешки пред медии - че някой опитва да му изземе бизнеса и че е заплашван до 30 май да си го прехвърли.

"И всеки път, когато дойде до снемане на обяснения, играем театъра: "не знам, не помня, не разбрах".

Цацаров напомни, че днес Марешки е призован на разпит именно да каже кой е този, който го е заплашвал. Ако не каже - проверката ще бъде прекратена.

"Кои са тия лица, кое е това лице – заема ли то някаква длъжност и т.н.?", попита обвинител №1

Цацаров обяви, че никой обвиняем не го хвали и всеки има право да му иска оставката в свободна страна. На забележка, че варненецът каза, че му няма вяра, главният прокурор отвърна, че това за него е комплимент. А той пък като гражданин може да каже, че няма вяра на такъв зам.-председател на парламента.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване