07/30/17 06:28
(http://www.klassa.bg/)

Костюмираните „гладиатори“ бяха изгонени от историческия център на Рим

 Градските власти в Рим от години водят борба с „гладиаторите“ (както те се наричат през повечето време, въпреки че обикновено се обличат като римски центуриони), обвинявайки ги, че нарушават спокойствието и понякога обират нищо неподозиращите туристи като им взимат неоправдано високи суми за "услугата" си.

Сега всеки от тях, уловен да се снима като исторически персонаж с туристи, дори и да не иска от пари, ще бъде наказан с глоба до 400 евро.

Подобни забрани са били в сила между ноември 2015 г. и април тази година, когато съдът отмени забраната, след внесен иск от организация, представляваща улични художници и центуриони.

В речта си през уикенда Раги от популистката партия „Пет звезди“, която стана кмет на Рим през миналата година, каза, че новата забрана е оправдана, защото костюмираните фигури "пречат на уличното движение и не дават възможност на тристите да изпитат пълно удоволствие от историческите паметниците и живописната красота на града".

Тя също така каза, че онези, които са работили в търговията, са "упорити и понякога агресивни спрямо посетителите" на древния град.

Още през 2002 г. със закон костюмираните улични актьори бяха задължени да преминат през изпит, включително по английски език и тест за обща култура, преди да могат да работят в столицата.

http://infotourism.net

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване