Болт празнува загуба до 5 сутринта в баровския клуб The Box в Сохо

https://www.24chasa.bg/sport/article/6377890

Болт празнува загуба до 5 сутринта в баровския клуб The Box в СохоЮсеин Болт отпразнува загубата в последния си старт на 100 метра с мощен купон в един от най-баровските клубове в Лондон. Ямаецът си е тръгнал от The Box в Сохо около 5 часа сутринта английско време, което е 7 сутринта българско. Компанията на Болт се е появила почти веднага след финала на 100 метра на олимпийския стадион.

Транзитен булевард ще изведе автомобилният трафик от центъра на Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377887

Транзитен булевард ще изведе автомобилният трафик от центъра на ВарнаВарна се задъхва и е необходимо движението да бъде облекчено, като идеята е да бъде изграден транзитен булевард, който да изведе автомобилите и автобусите от центъра, каза днес при визитата си в крайморския град премиерът Бойко Борисов. Той се срещна с ръководството на община Варна в присъствието на представители на различни местни институции,

Николов: Управленската програма на кабинета бъка от клишета и ”бисери”

http://www.cross.bg/myarka-bulgariya-aktiven-1551284.html

/КРОСС/ "Не може да се отрече на правителствто, че моментът да публикува дългоочакваната управленска програма бе добре избран. Безличният, общ и пълен с клишета текст не среща нито критики, нито мнения, позиции, декларации, съгласие, несъгласие. А бъка от недоразумения и "бисери". Това пише експертът Симеон Николов. Но защо "експертите" да коментират и стават неудобни? Мълчат великите експерти, значи ги приемат. Чета раздел "Отбрана" и раздел "Външна политика". Мярка 289: "България е активен член на НАТО". Но това е констатация, а не мярка! В сборника ми "Бисери от дипломатическата поща" има подобно изречение, с което започва една обемиста информация от посолство: "Югославия е страна на Запад от България"! Мярка 293: "Изготвяне на планове за учения." Но това е ежегодно задължение, каква "мярка"!?, коментира още дипломатът. Външна политика: "Участия в учения на Алианса". Ама това не е ли в раздела на МО? Мярка 4: "Запазване на единството на ЕС". Може пък да е мярка, пък и по силите на Велика България? Цел 5: "Поддържане на активен диалог /в ЮИЕ/". Ама той не е активен, какво ще поддържаш? Няма ли идеи за регионални инициативи, нови идеи и подходи? Когато съм връщал документи с подобни глупости, служители в Министерството са ме питали: "А защо четете, само подписвайте", пише още бившият зам.-министър на отбраната

Правителството предлага мерки за разтоварване на трафика във Варна (снимки)

http://www.moreto.net/novini.php?n=356948

Проект за облекчаване на трафика във Варна представи министър-председателят Бойко Борисов в морската столица по време на работна среща с администрацията на града, предаде репортер на Moreto.net. Премиерът изрази готовност държавата да съдейства за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които към момента не позволяват на Варна да се развива.

Жените намират за сексапилни мъжете, които могат да правят торти

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6377878

Жените намират за сексапилни мъжете, които могат да правят тортиЕдно простичко умение на мъжете е в състояние да "подлуди" дамите, но едва ли ще отгатнете кое е то, пише вестник "Дейли стар", цитиран от БТА. Дейности като танци, пекарство или плетене обикновено се възприемат като женски хобита. С цел да разчупят половите стереотипи, изследователи са направили проучване сред 1000 европейци и американци.

Скандалът със заразените яйца се разраства в Европа

//dariknews.bg/novini/sviat/skandalyt-sys-zarazenite-iajca-se-razrastva-v-evropa-2041059

Милиони яйца бяха изтеглени от търговската мрежа в Холандия, Белгия и Германия, след като стана ясно, че са били заразени със силно токсичен инсектицид. Скандалът, който хвърли в ужас европейския хранителен пазар, доведе до затварянето на стотици птицеферми. И въпреки уверението на

Изпращат в Космоса капсула на времето с най-доброто от социалните мрежи

//dariknews.bg/novini/liubopitno/izprashtat-v-kosmosa-kapsula-na-vremeto-s-naj-dobroto-ot-socialnite-mrezhi-2041060

Капсула на времето с най-доброто от социалните мрежи ще лети в Космоса. То ще се присъедини към песента на Валя Балканска "Излел е Делю хайдутин".
 
Американската космическа агенция НАСА започна да събира от 1 август цитати на потребителите в

Оранжев код за жега в цялата страна утре, малко дъжд след обяд на места

https://offnews.bg//obshtestvo/oranzhev-kod-za-zhega-v-tcialata-strana-utre-malko-dazhd-sled-obiad-n-662199.html

Оранжев код за жега обяви НИМХ към БАН за утре в цялата страна. Максималните температури ще са между 34 и 39 градуса.  

Времето ще е слънчево, но след обяд на отделни места в северната част от страната ще се появят облаци, възможни са и краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър. 

Синоптиците прогнозират и, че в планините също ще превали в по-късните часове на деня. По върховете термометрите ще се качат до 27 градуса.

Такива ще са температурите и в морето сред вълни от 1-2 бала, а на брега - до 35 градуса. 

Митко Ценов остана далеч от финала на Световното

http://www.cross.bg/tzenov-rezyltat-svetovnoto-1551283.html

/КРОСС/ Националният ни рекордьор в бягането на 3000 метра стийпълчейз и европейски шампион до 23 години в тази дисциплина Митко Ценов се представи далеч от най-доброто си постижение, като не можа да постигне целта си и да се класира на финал на Световното първенство по лека атлетика в Лондон. Ценов завърши 12-и в своята втора серия в дисциплината с резултат 8:45.21, който е с 20 секунди под личния му (и национален) рекорд и с 15 под върховото му постижение за годината. Серията бе спечелена от предварително сочения за фаворит Еван Джагър от САЩ с резултат 8:20.36 секунди, като за финала по право се класират още Тафесе Себока с 8:20.48 и Йоан Коуал с 8:20.60. Езикиел Кембой остана четвърти с личен резултат за сезона - 8:20.61 минути. На заминаване за Лондон Ценов бе казал пред Sportal.bg, че този сезон е тренирал по-различно с цел да бъде в оптимална форма именно на Световното, като целта му е класиране на финал, само че това не му се удаде в английската столица.  

Отвориха едното платно за движение на магистрала "Хемус"

http://www.moreto.net/novini.php?n=356951

Платното за движение в посока София на АМ "Хемус", в участъка от Ветрино до Невша, е освободено и движението на автомобили е възстановено, научи Moreto.net. Участъкът беше затворен за движение заради катастрофа на два тежкотоварни автомобила.

Германска журналистка може да получи 15 години затвор в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377863

Германска журналистка може да получи 15 години затвор в ТурцияГерманската журналистка Мешале Толу Чорлу може да бъде осъдена на 15 години затвор, ако бъде призната от турски съд за виновна по обвинения, свързани с тероризъм. Това е съобщила информационната агенция ЕТХА, позовавайки се на нейния адвокат, предаде ДПА. Толу, журналоист и преводач от ЕТХА, бе арестувана на 30 април в апартамента си в Истанбул и

Свлачища: Какво правим с тях?

http://www.moreto.net/novini.php?n=356947

Активни свлачища „изяждат” по половин метър от територията на страната всяка година, обяви Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Земни маси от години се свличат по Северното Черноморие, но укрепване няма.

Тръмп доволен от подкрепата на Китай и Русия срещу Северна Корея

https://www.actualno.com/america/trymp-dovolen-ot-podkrepata-na-kitaj-i-rusija-sreshtu-severna-koreja-news_626214.html

Американският президент Доналд Тръмп приветства Китай и Русия, подкрепили изготвената от САЩ резолюция, която засилва санкциите срещу Северна Корея. Той заяви, че „оценява“ техните гласове. "Президентът оценява сътрудничеството между Китай и Русия за приемането на

Митко Ценов остана далеч от финал в Лондон

https://offnews.bg//leka-atletika/mitko-tcenov-ostana-dalech-ot-final-v-london-662198.html

Пореден наш атлет приключи участието си на световното в Лондон.

Ден след отпадането на Габриела Петрова в тройния скок, сбогом с надпреварата си каза и националният ни рекордьор в бягането на 3000 метра стийпълчейз и европейски шампион до 23 години в тази дисциплина Митко Ценов.

Ценов завърши 12-и в своята втора серия в дисциплината с резултат 8:45.21, който е с 20 секунди под личния му (и национален) рекорд и с 15 под върховото му постижение за годината.

След бягането Ценов се оправда с младостта си и дори намекна, че може да смени дисциплината.

"През цялото време се чувствах много свеж, но като цяло изглежда не съм достатъчно зареден, за да мога да го избягам около 8:20 мин. От две години не съм толкова съсредоточен в тренировките и като цяло в леката атлетика.

В главата ми се въртят всякакви работи и не съм съсредоточен в леката атлетика. Може би съм още млад и ме влекат и други неща.

За следващата година ще стана по-сериозен", каза атлетът от Мездра непосредствено след сериите пред Спортал.

„Мръсната поръчка”, която ще взриви любовния дует Пеевски-Цацаров. Модафинил

http://frognews.bg/news_139700/Mrasnata-porachka-koiato-shte-vzrivi-liubovniia-duet-Peevski-TSatsarov-Modafinil/

Някой ден дори Пеевски и Цацаров ще осъзнаят смисъла на фразата: „Пълна зависимост или пълно пренебрежение? И двете – това е фактическа смърт на духа в тялото. Казала го е Хелън Уолш, която написа бестселъра „Кучка”. Тя има готова рецепта по какъв начин човек да избяга от кошмарите си.

Заловиха поляк, отвлякъл манекенка в Италия, като я напъхал в чанта

https://offnews.bg//sviat/zaloviha-poliak-otvliakal-manekenka-v-italia-kato-ia-napahal-v-chant-662197.html

Италианската полиция задържа 30-годишен поляк, който отвлякъл британска манекенка в Италия, за да я продаде в онлайн аукцион.

20-годишната красавица била на снимки в Италия, където била дрогирана, напъхана в чанта и в багажник на автомобил. След като пътувала така няколко часа, младата жена била заключена с белезници в отдалечена къща в градчето Борджало на около 40 км от Торино.

Тя прекарала в плен цели шест дни.

Похитителят ѝ Лукаш Херба, който живеел също във Великобритания, е арестуван, съобщи бТВ. Той искал 300 хил. долара от агента на манекенката, но после решил да я освободи, тъй като разбрал, че жената има малко дете, а той не се занимавал с майки.

Разследването в Италия, Полша и Великобритания, продължава.

Германските социалдемократи против 2% от БВП за отбрана

http://www.cross.bg/merkel-trump-protiv-1551282.html

/КРОСС/ Германските социалдемократи са против 2% от БВП да отиват за отбрана и атакуваха германския канцлер Ангела Меркел, че се огъва пред искането на американския лидер Доналд Тръмп, информира Ройтерс. Страните членки на НАТО приеха решение да увеличат разходите за отбрана до минимум 2% от БВП. Това е едно от ключовите искания на Тръмп към съюзниците, за да ги защитава. Малко повече от месец преди парламентарните избори Мартин Шулц и Томас Оперман, който ръководи парламентарната група на социалдемократите за първи път предприеха толкова остра атака срещу Меркел, по въпроса за военните разходи на НАТО и срещу военния министър Урсула фон дер Лейен в статия за Funke Mediengruppe. Категорично се обявяваме против искането на Тръмп и на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз за 2%, пишат двамата лидери, имайки предвид партията на Меркел и нейните баварски съюзници. Това не само не е реалистично, но и е грешната цел, допълват те. Според тях Берлин трябва да се съсредоточи върху изграждането на силен европейски отбранителен съюз и в крайна сметка създаването на европейска армия. Меркел и консерваторите са слаби пред Доналд Тръмп, когато отговарят на провокациите му за целта от 2%, заявявайки: "Добре, ще отделим повече пари", тъй като нямат по-добри идеи какво да правят, допълват Шулц и Оперман. По думите им увеличаването на военните разходи трябва да съвпадне с по-високи разходи за дипломация, хуманитарна помощ и превенция на кризи

"Пирели" ще добави още един вид гуми във Формула 1 за 2018 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/06/3019847_pireli_shte_dobavi_oshte_edin_vid_gumi_vuv_formula_1/?ref=rss


Доставчикът на гуми за Формула 1 "Пирели" ще увеличи броя на различните смеси от пет на шест, съобщи директорът на компанията Марио Изола. Италианският концерн вече тества смесите за сезон 2018 и планира да даде по-голям избор на отборите.<br /><br />"Все още тестваме гумите и взависимост от резултатите ще изберем колко вида да са те. Решението е изцяло наше, защото ФИА винаги се съобразява, няма защо да са против", коментира Изола.<br /><br />В...

Бионсе и Джей Зи се забавляват с ролери (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6377857

Бионсе и Джей Зи се забавляват с ролери (Видео)Макар преди по-малко от два месеца звездната музикална двойка да се бе увеличила с близнаци, тя продължава да сюрпризира поклонниците си. Те успяват да намерят време и за себе си, въпреки че цялото им време и внимание е посветено на отглеждането вече на трите им деца. След като пред дни прекараха вечерта в ресторант в западната част на Холивуд,

Пленен терорист разказа за подготовката на атентати в Европа

https://www.actualno.com/europe/plenen-terorist-razkaza-za-podgotovkata-na-atentati-v-evropa-news_626193.html

Пленен от кюрдски опълченци боец на екстремистката организация Ислямска държава (ИД) разказа за подготовката на терористи за атаки в Европа, съобщава в. Таймс. Както пише вестникът, тайната клетка, в която се подготвят терористи, се нарича "Ал Кхарса". Влизащите в нея европе

Китаристът на "Ролинг стоунс" се е оперирал от белодробен рак

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kitaristyt-na-roling-stouns-se-e-operiral-ot-belodroben-rak-2041053

Китаристът на легендарната британска рок група "Ролинг стоунс" Рони Ууд разкри, че преди месеци се е оперирал от рак на белия дроб, предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на "Мейл от сънди".
 
В интервю за изданието 70-годи

Южноамериканският търговски блок Меркосур изключи Венецуела

http://www.cross.bg/venetzyela-merkosyr-braziliya-1551279.html

/КРОСС/ Южноамериканската търговска организация Меркосур, изключи Венецуела завинаги и по този начин допълнително увеличи натиска върху президента на страната Николас Мадуро, да разпусне Конституционното събрание, което се счита за проправителствено, и да възстанови демократичния ред, предаде Reuters. Министрите на външните работи на Аржентина, Парагвай, Уругвай и Бразилия обявиха решението си в Сао Пауло, където провеждат среща помежду си. Те призоваха Николас Мадуро да освободи задържаните от полицията лица и да започне политически преход към ново правителство.„Заявяваме: Спрете с това! Стига толкова убийства, стига толкова репресии. Не е нормално да се мъчат хората по този начин", избухна Външният министър на Бразилия Алойзио Нунеш, след срещата. Малко преди обявлението за изваждането на Венецуела от Меркосур, КС уволни Главният прокурор на страната Луиза Ортега, която е прочут дисидент. Попитан за коментар относно уволнението, Нунеш отговори с латинската сентенция: „Когото са решили да погубят боговете, първо го подлудяват". Устава на Меркосур принципно не предвижда изключване от организацията, затова от организацията първо спряха правата на Венецуела временно, през декември, а след спорните избори и ареста на лидери на опозицията, предприеха крайната мярка, за която тепърва ще търсят юридическа обосновка.    

Документалният филм „Тайнствените властелини на Дунав" за първи път във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=356944

Документалният филм на природозащитната организация WWF „Тайнствените властелини на Дунав" ще бъде показан за първи път във Варна в понеделник вечер, научи Moreto.net. Прожекцията е с вход свободен и ще се състои в камерен киносалон „Дедал" (бул.

"168 часа": Шампионът Антъни Иванов рядко плува на почивка

https://www.24chasa.bg/sport/article/6377303

"168 часа": Шампионът Антъни Иванов рядко плува на почивкаДетската му мечта била да бъде футболист, но там имал по-малко шансове за шампионска титла Хапва си сладко и не спазва специален режим на хранене 18-годишният българин Антъни Иванов, който спечели 8-о място на финала на световното първенство по плуване за мъже на 200 м бътерфлай, рядко влиза в морето, когато е на почивка.

5-има ранени при разпра на летище в Истанбул между служители на две фирми

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377841

5-има ранени при разпра на летище в Истанбул между служители на две фирмиПетима души са били ранени при разпра на летището "Сабиха Гьокчен" в Истанбул, възникнала между служители на две фирми за превоз на пътници от аерогарата към други турски градове, предаде частната турска агенция Доган, цитирана от БТА. Пострадалите са с прорезни наранявания, причинени от хладно оръжие.

Митко Ценов сменя препяствията с 1500 метра

https://www.24chasa.bg/sport/article/6377847

Митко Ценов сменя препяствията с 1500 метраМитко Ценов ще се преквалифицира на 1500 метра след като за пореден път не успя да направи нищо на голямо първенство. Той завърши 12-и в 1/2-финалната серия на 3000 метра с препятствия със скромните 8:45,21 мин, или това бе общо 37-о време от 45 записани за старта. "Последните две години бягам по-зле, отколкото бях в младшата възраст.

Изборът за шеф на Националния филмов център да е на живо онлайн

http://clubz.bg/56987-izboryt_za_shef_na_nacionalniq_filmov_centyr_da_e_na_jivo_onlajn

Събеседването с кандидатите за директор на Националния филмов център да се предава на живо онлайн. За това настояват тримата допуснати до финалния етап на конкурса претенденти за поста – в писмо до министъра на културата Боил Банов. Дата за събеседването все още не е насрочена.

В писмото до министъра кандидатите Любомир Янакиев, Владимир Гюров и Александър Донев изразяват тревогата си от слуховете, че и този път няма да бъде избран титуляр за поста, управляван от временен ръководител от 2008 г. Тримата посочват, че оттогава до днес са проведени шест конкурса за директор на НФЦ и никой от явилите се не е бил класиран за поста.

Преди година тогавашният министър на културата Вежди Рашидов заяви, че не може да избере директор за Филмовия център, защото „всеки иска различен“. Краткото изказване бе показателно, защото даде яснота за противоречията във филмовите среди, а фактът, че го казва министърът, разкри, че с него за НФЦ са преговаряли различни представители на общността. Най-фрапиращо от всичко обаче бе признанието на Рашидов с това изказване за порочна практика, за която досега само подозирахме: че комисията за избора на директора на тази национална агенция е формална, де факто министърът прави избора.

В момента Филмовият център се управлява от изкуствоведа Камен Балкански. Ако той остане на поста, държавата очевидно няма желание българското кино да бъде ръководено от кинаджия, а от човек с интереси извън филмовите среди.

Представяме ви пълния текст на писмото на тримата кандидати за НФЦ до Боил Банов:

„Уважаеми господин Банов,

Предстои провеждане на обявения през месец февруари 2017 г. конкурс за Изпълнителен директор на ИА „Национален филмов център“.

Вие сте добре информиран, че от 2008 г. до днес от Министерството на културата са проведени шест процедури за избор на Изпълнителен директор на ИА „НФЦ“. При четири от тях не беше избран никой от кандидатите за длъжността.

За пореден път във филмовите среди се говори, че конкурсът отново ще бъде провален и няма да бъде избран никой. Смятаме, че най-добрият начин да бъдат неутрализирани тези слухове е Министерството на културата да осигури максимално прозрачна и обективна процедура за провеждане на конкурса.

Обръщаме се към вас със следните предложения:

– съгласни сме българската общественост да получи информация за провеждането на процедурата по изслушване на кандидатите за изпълнителен директор на ИА „НФЦ“ чрез предаване на живо по интернет или по друг подходящ начин (например присъствие на представители на масмедии по време на изслушването). Подобно намерение изразихте и Вие в предаването на БНТ „Денят започва с култура“ на 29 юли 2017 г.;

– настояваме в публичната информация за процедурата да бъде включена и дискусията между членовете на комисията, въз основа на която ще бъде взето окончателното решение;

– настояваме освен крайната оценка на всеки от кандидатите да бъдат публично оповестени и копия от оценъчните карти на всеки член на комисията за всеки отделен кандидат. Изразяваме надеждата, че комисията ще бъде сформирана от хора, които имат професионалната компетентност да оценяват кандидатите по критериите, зададени в оценъчните карти“.

"Площад Славейков" 

"Сънди телеграф": Великобритания е готова да плати на Брюксел до 40 милиарда евро за излизането си от ЕС

http://www.dnevnik.bg/evropa/2017/08/06/3019848_sundi_telegraf_velikobritaniia_e_gotova_da_plati_na/?ref=rss


Великобритания е готова да плати до 40 милиарда евро в рамките на споразумение с Брюксел за излизането си от ЕС, съобщава в. "Сънди телеграф", цитиран от "Ройтерс", ТАСС и БТА.<br /><br />Според вестника, който се позовава на три неназовани правителствени източници, Лондон е готов да плати тази сума като част от по-голяма сделка, включваща подписване на търговско споразумение с ЕС.<br /><br />Европейският съюз предлага Великобритания да плати около 60...

Временно е ограничено движението на магистрала "Люлин"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377845

Временно е ограничено движението на магистрала "Люлин"Временно е ограничено движението в скоростната лента на АМ "Люлин" - в района на едноименния столичен квартал, в двете посоки, поради ремонт на разделителна мантинела, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се осъществява само в аварийна и дясна ленти, в двете

С. Николов: Управленската програма на кабинета бъка от клишета и ”бисери”

http://frognews.bg/news_139672/S-Nikolov-Upravlenskata-programa-na-kabineta-baka-ot-klisheta-i-biseri/

Не може да се отрече на правителствто, че моментът да публикува дългоочакваната управленска програма бе добре избран. Безличният, общ и пълен с клишета текст не среща нито критики, нито мнения, позиции, декларации, съгласие, несъгласие. А бъка от недоразумения и «бисери». Това пише експертът Симеон Николов.

Ивет Лалова на полуфиналите на световното първенство в Лондон

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/KLvE_jEDDnE/

Участието на Ивет Лалова на световното в Лондон – програма за 6 август:

21.10 часа – Ивет Лалова (100 метра) – полуфинали

23.50 часа – Ивет Лалова (100 метра) – ФИНАЛ, ако се класира

Властта обеща на Варна нови пътища към летището и пристанището

https://offnews.bg//politika/vlastta-obeshta-na-varna-novi-patishta-kam-letishteto-i-pristanishteto-662196.html

Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които към момента не позволяват на града да се развива.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов на работна среща в общината, организирана от кмета Иван Портних.

Варна заслужава перспектива. Градът има и други дейности, освен туризма, посочи Борисов. Той припомни думи на кмета, че от 30 години не е правено нищо, за да се облекчи трафикът във Варна, и съобщи, че правителството предлага две мерки в това отношение – разширяване с две допълнителни ленти и с две локални платна на централния транзитен булевард, който свързва входа на града и аерогарата, както и нова пътна отсечка, която да облекчи движението от и към пристанището.

Финансирането ще бъде от бюджета и от ЕИБ, а дали изпълнението ще се организира от АПИ или от общината, зависи от общинския съвет във Варна, посочи Борисов. 
Той каза, че приоритетни за правителството са също ремонтът на Математическата гимназия и изграждането на трета пречиствателна станция за отпадъчни води.
Борисов подчерта, че съществуват още много проекти, които се нуждаят от финансиране, а в същото време се пилеят пари за ликвидиране на щети от недалновидни решения на предишни правителства. Той даде примери със зоните по „Натура 2000“, плащанията за АЕЦ „Белене“ и американските централи, както и приватизационната сделка за „Полимери“ – Девня, която определи като грабеж. 

Кръшкачите се проявяват още през първите пет години на брака

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6377834

Кръшкачите се проявяват още през първите пет години на бракаМасово се шири схващането, че седмата година е кризисна за брака. Резултатите от ново проучване обаче показват, че семейните проблеми, както и изневерите, често връхлитат по-рано, пише вестник "Дейли стар", цитиран от БТА. Според допитване по поръчка на сайт за извънбрачни афери, направено във Великобритания,

Тежка катастрофа затруднява трафика от Русе за Варна

//dariknews.bg/novini/bylgariia/tezhka-katastrofa-zatrudniava-trafika-ot-ruse-za-varna-2041049

Натовареният трафик от Румъния през Русе към Черноморието е затруднен след обяд, поради тежка катастрофа, съобщиха от МВР.

Жена

Германия очаква засилване на бежанския поток

http://www.moreto.net/novini.php?n=356945

Германските власти очакват нарастване на мигрантския поток в страната през оставащите месеци до края на годината. Това пише в днешния си брой изданието Welt am Sontag, позовавайки се на аналитичен доклад на Единния център за анализи и развитие на стратегията за борба с нелегалната миграция (GASIM).

Хирошима...72 години по-късно

http://clubz.bg/56986-hiroshima72_godini_po_kysno

Япония почете паметта на жертвите на атомната бомба в Хирошима, която преди 72 години уби близо 100 хиляди души. На церемонията присъстваха представители на 80 държави.

Минутата мълчание бе обявена в 08:15 местно време. Именно в този момент, преди 72 години САЩ пускат атомната бомба над Хирошима. 

 

Върнаха от затвора венецуелски опозиционен лидер, поставен е под домашен арест

https://www.actualno.com/america/vyrnaha-ot-zatvora-venecuelski-opozicionen-lider-postaven-e-pod-domashen-arest-news_626194.html

Венецуелският опозиционен лидер Леополдо Лопес е освободен от затвора и е поставен под домашен арест, обяви в туитър съпругата му Лилиан Тинтори. "Току що доведоха Леополдо у дома. Ние ще продължим с по-голяма увереност и твърдост да се борим за мир и свобода във Венецуела",

Невяна Владинова и ансамбълът – със злато в Минск на Световната купа по художествена гимнастика

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/bpvpOtAtiCk/

Два златни, един сребърен и един бронзов медал за България на Световната купа по художествена гимнастика в Минск.

Българската ни състезателка по художествена гимнастика Невяна Владинова спечели златен медал на обръч, сребърен на бухалки и бронзов на лента във финалите на Световната купа в Минск. Владинова получи оценка от 18.850 за изпълнението си. Втора остана Александра Солдатова (Русия) с 18.550, а трета е представителката на домакините Катерина Галкина с 18.200 точки.

Невяна спечели и бронз на лента със 17.250.

На топка Владинова завърши на 7-ото място с 16.250, а другата ни състезателка Катрин Тасева е шеста с 16.500, след като и двете допуснаха грешки.

В събота Невяна и Катрин останаха без медали от многобоя, след като се наредиха съответно на 5-а и 6- а позиция.

Ансамбълът ни също завоюва златото на финала на 5 обръча, съобщи Българската федерация по художествена гимнастика. Момичетата получиха оценка 18.700.

Sunday Telegraph: Великобритания е готова да плати до 40 млрд. евро за Brexit

http://www.investor.bg/evropa/334/a/sunday-telegraph-velikobritaniia-e-gotova-da-plati-do-40-mlrd-evro-za-brexit-244347/

Европейският съюз предлага Великобритания да плати около 60 млрд. евро за покриване на поетите ангажименти към бюджета на общността

Кола пламна на 226-и км на АМ "Тракия"

http://www.cross.bg/spryano-avtomobil-kratko-1551278.html

/КРОСС/ За кратко е спряно движението по автомагистрала „Тракия" в района на 226-я километър. Лек автомобил се е запалил към 12.20 часа в участъка на територията на ОДМВР-Стара Загора, няма пострадали. Движението в посока София ще бъде спряно от 240-я километър /на територията на област Сливен/, за да се предотврати струпване на автомобили. Трафикът е спрян за кратко, до погасяване на горящия автомобил от пожарната.  

Държавата с нови мерки срещу безработицата

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/NnCa01i6-Tc/

Държавата с нови мерки срещу безработицата. Хазната ще покрива между 50% и 75% от разходите на бизнеса за служител, който е бил регистриран в бюрото по труда.

В първия случай се осигуряват над 600 работни места за младежи до 24 години, хора с ниска степен на образование, безработни над 50-годишна възраст, както и трайно безработни. При тях държавата ще покрива половината от разходите за заплати и осигуровки.

В случай, че работодателите наемат безработни, с трайни увреждания – бюджетът ще осигури 75% от разходите.

Кола се запали край Стара Загора, движението е спряно

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377831

Кола се запали край Стара Загора, движението е спряноЛек автомобил се е запалил към 12.20 часа при 226 км на автомагистрала „Тракия“, на територията на ОДМВР-Стара Загора, няма пострадали. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Движението в посока София ще бъде спряно от км 240 /на територията на област Сливен/, за да се предотврати струпване на автомобили.

ООН единодушно увеличи санкциите срещу Северна Корея

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/06/3019843_oon_edinodushno_uvelichi_sankciite_sreshtu_severna/?ref=rss


Съветът за сигурност на Организацията на обединените нации прие с единодушие значителното засилване на санкциите срещу Северна Корея в отговор на извършените от Пхенян ракетни изпитания, предаде БТА.<br /><br />Резолюцията, гласувана снощи, предвижда забрана на износа от Корейската народнодемократична република (КНДР) на въглища, желязо, желязна руда, олово, оловна руда и морски продукти. Това може да доведе до съкращаване с една трета на годишния износ на Пхенян, който сега възлиза...

Кола се запали и спря движението по Тракия

https://www.actualno.com/society/kola-se-zapali-i-sprja-dvijenieto-po-trakija-news_626216.html

За кратко е спряно движението по автомагистрала „Тракия“ в района на 226-я километър, съобщи МВР. Лекият автомобил е пламнал около 12.20 часа, няма пострадали Движението в посока София ще бъде спряно от 240-я километър - на територията на област Сливен, за да се предотврати струпване на автомобили. Трафикът е спрян до погасяване на горящия автомобил от пожарната.

Западните медии се възхитиха от физическата форма на Путин

http://pogled.info/svetoven/zapadnite-medii-se-vazhitiha-ot-fizicheskata-forma-na-putin.88170

/Поглед.инфо/ Руските медии публикуваха снимки и видеа от почивката на президента Владимир Путин в Южен Сибир. Чуждестранните издания обаче не пропуснаха случая да обсъдят тридневната "ваканция" на руския лидер, пише Вести.ru в събота (5 август). Болшинството западни медии отбелязаха, че, въпреки възрастта си, Путин може да се похвали с чудесна спортна форма.

5 август – най-горещият ден в Белград от 130 години

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377815

5 август – най-горещият ден в Белград от 130 годиниВчерашният 5 август е бил най-горещият ден в Белград през последните 130 години съобщиха властите. Между 16 и 17 часа термометрите измериха 40 градуса. Предишният рекорд е бил през далечната 1928 година – 39 градуса. В цяла Сърбия е обявен червен коз за опасност от жегите. Властите предупредиха, че горещините ще продължат до 10 август.

Митко Ценов отпадна в сериите на 3000 метра с препятствия

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/06/3019845_mitko_cenov_otpadna_v_seriite_na_3000_metra_s/?ref=rss


Митко Ценов отпадна още в сериите на 3000 метра с препятствия на световното първенство в Лондон. Той завърши на 11-о място в своята втора серия. Рекордьорът на България финишира с 8:45.81 минути, далеч от местата даващи право на участие във финала.<br /><br />Ценов беше по-бавен с 15 секунди от най-доброто си време за сезона. По-бавни от него в серията бяха само японецът Цуетаки, Бубакер от Тунис и британецът Томас.<br /><br />Българският бегач даде общо 24-о време от...

Стрелба в спортен комплекс в Ню Джърси

https://www.actualno.com/america/strelba-v-sporten-kompleks-v-nu-djyrsi-news_626192.html

Изстрелите отекнаха в спортен комплекс на американския град Лейкууд, щата Ню Джърси. Сериозно са ранени четирима души, настанени са в болница, но няма опасност за живота им. Както съобщи телевизия Ей Би Си, полицията е пристигнала на мястото на престъплението. Все още не е ясно дали има убити и колко са ранените. Обстоятелствата около инцидента засега са неизвестни.

Евакуираха Айфеловата кула заради въоръжен мъж

http://www.moreto.net/novini.php?n=356941

Айфеловата кула беше евакуирана късно снощи заради инцидент с въоръжен с хладно оръжие мъж, който е задържан при опит да преодолее полицейския контрол, съобщи Франс прес. От миналата година до площадката под Айфеловата кула и до билетните каси се стига само като се мине през детектори за метал и проверка.

В Асеновград готвят нов протест срещу насилието

http://dnes.dir.bg/news/asenovgrad-ulitzata-strahat-nasilie-26192474

След двуседмично прекъсване, жителите на Асеновград отново излизат на протест срещу незаконно пребиваващите в града роми.

Километрични опашки на няколко гранични пункта

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kilometrichni-opashki-na-niakolko-granichni-punkta-2041020

Километрични опашки са се образували на няколко гранични пункта.
 
По информация на МВР към 14:00 ч. колоната от чакащи на ГКПП "Маказа" е 3 км на входа към България и 1 км на изхода. Като алтернативни маршрути могат да се използват д

Ансамбълът ни и Невяна Владинова със злато в Минск

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/ansambylyt-ni-i-neviana-vladinova-sys-zlato-v-minsk-2041047

Българският ансамбъл по художествена гимнастика и Невяна Владинова ни зарадваха със златните медали на финалите от Световната купа в Минск, съобщава

Виктор Канзуров, журналист от Скопие: Искам само македонците да признаят българската история

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/06/3019568_viktor_kanzurov_jurnalist_ot_skopie_iskam_samo/?ref=rss


"Цял живот чакаме това и не можахме да го видим, попречиха ни."<br /><br />Така македонският журналист с българско самосъзнание Виктор Канзуров и негови приятели описват опита си да присъстват на церемонията, с която по-рано тази седмица премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев положиха цветя на гроба на Гоце Делчев в Скопие. Обвиняват македонските власти за затегнатите мерки за сигурност, които според тях целят да държат широката публика далеч от събитието. А то, смята...

Виктор Канзуров, български журналист в Скопие: Искам само македонците да ни признаят историята

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/06/3019568_viktor_kanzurov_bulgarski_jurnalist_v_skopie_iskam/?ref=rss


"Цял живот чакаме това и не можахме да го видим, попречиха ни."<br /><br />Така македонският журналист с българско самосъзнание Виктор Канзуров и негови приятели описват опита си да присъстват на церемонията, с която по-рано тази седмица премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев положиха цветя на гроба на Гоце Делчев в Скопие. Обвиняват македонските власти за затегнатите мерки за сигурност, които според тях целят да държат широката публика далеч от събитието. А то, смята...

Вегетарианците са изложени на двойно по-висок риск от депресия

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6377803

Вегетарианците са изложени на двойно по-висок риск от депресияВегетарианците са изложени на двойно по-висок риск от депресия, тъй като в менюто им липсват витамин B12 и някои важни минерали, установи проучване, цитирано от вестник "Сънди мейл", цитиран от БТА. Според учени от университета в Бристол недостигът на витамин B12 силно влияе върху настроението и психичното здраве.

"Не е нужно българите да сме в македонската конституция, само да ни се признае историята"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/06/3019568_ne_e_nujno_bulgarite_da_sme_v_makedonskata/?ref=rss


"Цял живот чакаме това и не можахме да го видим, попречиха ни."<br /><br />Така македонският журналист с българско самосъзнание Виктор Канзуров и негови приятели описват опита си да присъстват на церемонията, с която по-рано тази седмица премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев положиха цветя на гроба на Гоце Делчев в Скопие. Обвиняват македонските власти за затегнатите мерки за сигурност, които според тях целят да държат широката публика далеч от събитието. А то, смята...

Правосъдието като лъжовно предизборно обещание

http://www.investor.bg/analizi/85/a/pravosydieto-kato-lyjovno-predizborno-obeshtanie-244291/

Реформисткият дух на управляващите се свежда до предложения за многократно увеличаване на съдебните такси, пише Иван Брегов от ИПИ

Новият антикорупционен орган трябва да разгледа приватизационната сделка за "Полимери"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377817

Новият антикорупционен орган трябва да разгледа приватизационната сделка за "Полимери"Новият антикорупционен орган трябва да разгледа приватизационната сделка за девненския завод "Полимери", каза днес във Варна премиерът Бойко Борисов. Според него тя е много "приятна" и олицетворява как се е процедирало в държавата по това време. Би било интересно да се види и какви съдийски решения са вземани през годините, каза още премиерът.

Уанда Нара награби Икарди от вратата

https://offnews.bg//izvan-terena/uanda-nara-nagrabi-ikardi-ot-vratata-662195.html

Бившата аржентинска порнозвезда Уанда Нара и съпругът й Мауро Икарди знаят как да поддържат интереса към себе си.

Капитанът на Интер и половинката му подпалиха социалните мрежи с видео, на което се вижда какво посрещане му устройва атрактивната блондинка след продължителното отсъствие от вкъщи.

Икарди и съотборниците му се завърнаха в Милано след азиатско турне, а още от вратата Уанда явно го е вкарала в леглото, както личи от публикувания материал.

Във видеото двамата се обсипват с целувки под завивките, след което видеото прекъсва, а какво се случва след това е оставено на въображението на феновете им, които не са никак малко.

Връзката на Икарди и Уанда Нара започна със скандал, след като стана ясно, че тя е изневерявала с него на тогавашната си половинка Макси Лопес. Най-скандалното беше, че двамата играеха в един отбор, а оттогава не се поглеждат.

26 ранени при катастрофа с автобус в Турция

http://www.cross.bg/bili-putya-avtobysa-1551276.html

Шофьорът и 25 пътници на автобус са били ранени при катастрофа в Централна Турция, предаде телевизия НТВ. Инцидентът е станал по пътя между градовете Кайсери и Малатия, когато водачът на автобуса - 42-годишен мъж - загубил контрол над управлението. Автобусът е излязъл от пътя и се преобърнал. Пътниците са били изведени през счупените прозорци на автобуса от служители на полицията, жандармерията, пожарната и медицинските екипи, изпратени на място. Ранените са откарани в болници за лечение. Пътници са разказали пред телевизията, че шофьорът заспал на волана.  

Кола пламна и спря движението по Тракия

https://offnews.bg//112/kola-plamna-i-spria-dvizhenieto-po-trakia-662194.html

За кратко е спряно движението по автомагистрала „Тракия“ в района на 226-я километър, съобщи МВР. 

Лекият автомобил е пламнал около 12.20 часа, няма пострадали

Движението в посока София ще бъде спряно от 240-я километър - на територията на област Сливен, за да се предотврати струпване на автомобили.

Трафикът е спрян до погасяване на горящия автомобил от пожарната.

Бургас обяви частично бедствено положение заради пожара край Изворище

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/06/3019839_burgas_obiavi_chastichno_bedstveno_polojenie_zaradi/?ref=rss


Късно снощи кметът на община Бургас Димитър Николов обяви частично бедствено положение заради пожара между селата Миролюбово, Банево и Изворище. Огнената стихия обхвана голяма територия близо до вилните зони, а на място бе изпратен военен вертолет, припомня БТА.<br /><br />Военни и техника на Сухопътните войски участват и днес в гасенето на горския пожар, съобщава Министерството на отбраната. Рано тази сутрин в действията са се включили още 65 военнослужещи и 8 броя специализирана...

Два тона дини изядоха на фестивал във великотърновско

https://www.24chasa.bg/region/article/6377781

Два тона дини изядоха на фестивал във великотърновскоДва тона дини бяха изядени на Шестия традиционен фестивал на вкусния зеленчук, организиран във великотърновското село Никюп. На празника присъстваха и участваха над 1600 посетители от региона и цялата страна. Кметството, кооперацията и местните хора са бяха погрижили не само за изобилието от дини, но и за добрата програма и чудесното настроение за

Борисов за "Калиакра": Ще трябва да се плаща

https://www.actualno.com/politics/borisov-za-kaliakra-shte-trjabva-da-se-plashta-news_626212.html

Седим сега пред вас, червим се, вие блокирате улици, пазейки си своя интерес, трябва да се вземе такова решение, че да не увредим ничии интереси. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща във Варна по повод възникналото напрежение за защитена зона „Комплекс Калиакра&l

Бивша украинска депутатка загина в катастрофа, има българска следа

http://www.cross.bg/ykrainska-irina-medii-1551275.html

/КРОСС/ Тежка катастрофа между Италия и Хърватия, край Адриатическо море. При пътния инцидент е загинала бившата украинска депутатка Ирина Бережная, предават местните медии. Катастрофата е станала вчера около 1:30 ч. Автомобилът, в който е пътувала Бережная, заедно с дъщеря си, е мерцедес с българска регистрация. Според хърватските медии шофьорът е 38-годишен българин. По неофициална информация шофьорът е изгубил упралвнието над автомобила, излязъл е от пътното плътно и се е ударил в стълб. В резултат двамата загиват на място, а 8-годишната дъщеря на Ирина се отървава с леки наранявания.  

Откриват благотворителна изложба на авиомодели във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=356871

Благотворителна изложба на авиомодели ще бъде открита във Варна в понеделник - 7 август, научи Moreto.net. Името на изложбата е „История на световната бойна авиация за 100 години”, а колекцията съдържа повече от 170 експоната изработени от хартия.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика и Невяна Владинова със злато в Минск

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/ansambylyt-ni-po-hudozhestvena-gimnastika-i-neviana-vladinova-sys-zlato-v-minsk-2041047

Българският ансамбъл по художествена гимнастика и Невяна Владинова ни зарадваха със златните медали на финалите от Световната купа в Минск, съобщава

"Останахме тука само убедени комунисти"

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/08/06/3019477_ostanahme_tuka_samo_ubedeni_komunisti/?ref=rss


В рубриката "Четиво" публикуваме откъс от сборника "България-Израел. Разкази за две страни и две епохи" (ИК "Сиела") със съставител Даниела Колева - спомени на 38 български евреи, повечето от които родени преди 1939 г.<br /><br />Интервюираните са родени в България, но след края на Втората световна война са поели в различни посоки – част от тях са отишли в новата тогава държава Израел, а други са останали в родната си България. Поради това разказите в...

Амбър Хърд и Илон Мъск се разделиха

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6377769

Амбър Хърд и Илон Мъск се разделихаАктрисата Амбър Хърд и бизнесменът Илон Мъск са се разделили след продължила около една година връзка, съобщи Контактмюзик. Според източник, цитиран от "Мейл он сънди", инициатор на раздялата е 46-годишният Мъск. "Всичко между Амбър и Илон приключи. Тя е съкрушена. Решението беше негово. Той реши да сложи край на връзката им преди около седмица и

Борисов обеща за Калиакра "решение, което да не увреди ничии интереси"

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/08/06/3019837_borisov_obeshta_za_kaliakra_reshenie_koeto_da_ne/?ref=rss


В преговори между различните страни в казуса около "Комплекс Калиакра" може да се намери решение, което да защити интересите и на данъкоплатците, и на собственици на имоти, които попадат в забранителното решение по "Натура 2000" на Съда на Европейския съюз.<br /><br />Това оптимистично мнение изрази премиерът Бойко Борисов при насрочената в събота среща с кметовете на общините от района на крайморска Добруджа и инициативни комитети за обсъждане на ситуацията там,...

Глоба за родителите, които не водят децата си на градина

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/globa-za-roditelite-koito-ne-vodiat-decata-si-na-gradina-6072343

Родителите на 4-годишни ще плащат санкции, ако не водят децата си на предучилищна – до 150 лв. при първо нарушение и до 500 лв. – при второ

Борисов: За 2 години предишното правителство сме платили към 6 млрд и 700 милиона

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377771

Борисов: За 2 години предишното правителство сме платили към 6 млрд и 700 милионаАз съм бил кмет, знам какво иска населението, и затова сме и тука, защото яйцата на грабливите птици, се люпят при нас. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на срещата във Варна по повод възникналото напрежение за защитена зона „Комплекс Калиакра“, предаде „Фокус“. „Основната цел на днешното занятие е постигната.

Вземете Македония от историците

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/08/06/3019835_vzemete_makedoniia_ot_istoricite/?ref=rss


В комплексирани страни като България и Македония историята се свежда до герои и гордости. Затова в Скопие си присвояват Самуил и Вапцаров, а ние се гордеем с Джон Атанасов, пише Ивайло Дичев в коментара си за "Дойче веле".<br />Министър-председателите Заев и Борисов се покланят пред гроба на Гоце Делчев в църквата "Св. Спас" в СкопиеСлед цялата романтика около Договора с Македония не е лошо малко да се поуспокоим. Какво точно ще изяснява комисията за историята? Да...

Борисов свиква среща във вторник за проблемите около Калиакра

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/borisov-svikva-sreshta-vyv-vtornik-za-problemite-okolo-kaliakra-244346/

По-добре е да дадем парите на хората, отколкото да плащаме глоба, заяви премиерът на среща във Варна

Германия очаква засилване на бежанския поток

http://www.cross.bg/godinata-germaniya-granitzata-1551274.html

/КРОСС/ Германските власти очакват нарастване на мигрантския поток в страната през оставащите месеци до края на годината. Това пише в днешния си брой изданието Welt am Sontag, позовавайки се на аналитичен доклад на Единния център за анализи и развитие на стратегията за борба с нелегалната миграция (GASIM). Според доклада няколко са факторите, които предвещават увеличаване на търсещите убежище в Германия, включително и на нелегалните мигранти. На първо място в последните месеци се увеличава бежанският поток към Европа през Средиземно море, а Италия е достигнала предела на възможностите си за приемане на бежанци. Друг фактор е затягането на миграционната политика на скандинавските страни. Данните на германската полиция за противодействие на опитите за нелегално преминаване на границата за юли месец също сочат повече случаи на предотвратени опити за нелегално преминаване на границата. В доклада са отбелязва, че напоследък се увеличават случаите на пресичане на границата от имигранти в товарни влакове. За първите шест месеца на годината федералната полиция е разкрила 220 нарушители, които по този начин се опитвали да попаднат в Бавария, а само през юли са регистрирани 174 случая. Освен това експертите напомнят, че съдейки по опита от предишни години, през втората половина на годината в Германия винаги са пристигали повече кандидати за убежище отколкото през първата.  

9-годишен кандидатства за "защитник на планетата" в НАСА

http://www.cross.bg/nasa-dzhak-kandidatyrata-1551273.html

/КРОСС/ Деветгодишно американче кандидатства за длъжността планетарен защитник в НАСА. Той е пуснал кандидатурата си на обявата на НАСА за заемане на вакантното място за специалист-физик с годишна заплата от 124 хиляди до 187 хиляди долара годишно. "Името ми е Джак Дейвис и бих искал за подам заявлението си за заемане на длъжността защитник на планетата. Аз съм само на 9 години, но считам, че съм годен за тази работа", цитира телевизионния канал Fox News думи от писмото на американчето. Джак е изложил и аргументи в полза на кандидатурата си - "Моята сестра твърди, че съм от друга планета, а и аз на практика съм изгледал всички филми за космоса и извънземните." Джак допълва също, че е изгледал шоуто "Марвел", както и че възнамерява да изгледа филма "Мъже в черно". "Аз съм млад, затова и с лекота мога да се науча да мисля като извънземните", допълва Джак. Директорът на НАСА Дейвид Грийн сметнал за добре да отговори лично на кандидатурата на младия кандидат-учен. "Ние постоянно търсим начинаещи учени и инженери, така че се надявам, че ти ще учиш прилежно и ще успееш в училище. Надявам се и един прекрасен ден да се срещнем с теб в НАСА", посочва Грийн. Припомняме, НАСА публикува обява за щатния пост в агенцията "офицер за планетарна защита" преди няколко дни. Кандидатите също така трябва да имат висше образование по математика и физически науки

Очаква ни бурно и опасно море следващите дни

http://frognews.bg/news_139698/Ochakva-ni-burno-i-opasno-more-sledvashtite-dni/

Според специалистите морето става опасно тези дни и през следващата седмица. Очаква се по-сериозно вълнение на морето около 11 август. Дотогава 1-2 бала, а около 11 август ще станат до 3-4 бала.

26 ранени при катастрофа с автобус в Турция, шофьорът заспал на волана

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377762

26 ранени при катастрофа с автобус в Турция, шофьорът заспал на воланаШофьорът и 25 пътници на автобус са били ранени при катастрофа в Централна Турция, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА. Инцидентът е станал по пътя между градовете Кайсери и Малатия, когато водачът на автобуса - 42-годишен мъж - загубил контрол над управлението. Автобусът е излязъл от пътя и се преобърнал.

В Румъния спират движението на товарни автомобили над 7,5 тона

http://www.cross.bg/rymuniya-transport-nalozheni-1551272.html

/КРОСС/ Информацията в ГД „Гранична полиция" е от Координационния център Русе-Гюргево В интервала от 12 до 20 часа днес по националните пътища и автомагистрали на територията на Румъния ще бъдат наложени ограничения за движението на транспортни средства с обща маса над 7.5 тона. Ограниченията са наложени във връзка с очакваните високи температури - 39-42 градуса и въведения червения и оранжев код за опасно топло време. Възможно е ограниченията да бъдат наложени и на 7 август, в зависимост от прогнозата на Националната метеорологична агенция на Румъния, се допълва в уведомителното писмо. Ограниченията са във връзка запазване на асфалтовата пътна настилка. Те не засягат транспорт на хора, на живи животни и малотрайни храни, пощенски и транспорт на стоки от първа необходимост, на горива, на стоки с контролирана температура, МПС, участващи в намеса във форсмажорни обстоятелства, транспорт на вода и храни в засегнатите от високите температури зони, на бутилирана вода, отпадъци, селскостопанска продукция. В посочения интервал от 12 до 20 часа не се налагат ограничения на други пътни превозни средства. Допълнителна информация може да бъде получена от дежурния на Национална компания автомагистрали и инфраструктура на Румъния на тел. 021/264.33.33; 021/9360 на интернет адрес: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Nationale, както и на фейсбук https://www.facebook.com/cnadnr/si и TWITTER - @CNADNR.    

Джъстин Гатлин пренаписа историята на спринта като победи легендата Юсейн Болт

http://www.moreto.net/novini.php?n=356940

Шок за почитателите на Юсейн Болт. Ямаецът беше победен във финала на 100 метра на Световния шампионат по лека атлетика в Лондон. Световният рекордьор бе развенчан в своето последно индивидуално бягане от един от най-големите си конкуренти в последните години - Джъстин Гатлин.

"Манчестър сити" не се отказва от Килиан Мбапе

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/06/3019833_manchestur_siti_ne_se_otkazva_ot_kilian_mbape/?ref=rss


"Манчестър сити" не се отказва в опитите си да привлече 18-годишният нападател на "Монако" Килиан Мбапе. Английският клуб опитва да убеди французина да дойде на "Етихад" чрез доскорошните му съотборници Бернардо Силва и Бенджамин Менди.<br /><br />Двамата бяха привлечени в тима през лятото именно от "Монако", а халфът Силва разкри, че иска да играе отново с Мбапе.<br /><br />"Мбапе е страхотен играч. Бих искал да дойде при нас...

"Ман сити" не се отказва от Килиан Мбапе

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/06/3019833_man_siti_ne_se_otkazva_ot_kilian_mbape/?ref=rss


"Манчестър сити" не се отказва в опитите си да привлече 18-годишният нападател на "Монако" Килиан Мбапе. Английският клуб опитва да убеди французина да дойде на "Етихад" чрез доскорошните му съотборници Бернардо Силва и Бенджамин Менди.<br /><br />Двамата бяха привлечени в тима през лятото именно от "Монако", а халфът Силва разкри, че иска да играе отново с Мбапе.<br /><br />"Мбапе е страхотен играч. Бих искал да дойде при нас...

Барселона харчи половината от парите за Неймар за нов бразилец

https://offnews.bg//futbol/barselona-harchi-polovinata-ot-parite-za-nejmar-za-nov-braziletc-662193.html

С пълна каса след трансфера на Неймар в ПСЖ за 222 милиона евро, Барселона може смело да погледне за негов заместник на трансферния пазар. Като такъв на "Камп Ноу" се очертава друг бразилец - звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо.

Каталунците са отправили оферта за 100 милиона евро, която е приета, твърди "Ел Мундо Депортиво". Според изданието техничарят ще подпише петгодишен договор с Барселона още във вторник.

От Барса искаха Коутиньо още преди напускането на Неймар, но предложените 70 милиона евро плюс 10 милиона под формата на бонуси бяха отхвърлени от Ливърпул.

Междувременно един от най-желаните и класни халфове в света Марко Верати потвърди, че е бил обект на сериозен интерес от страна на Барселона през това лято.

Както е известно, каталунците се опитаха да го привлекат в редиците си, но вместо това Пари Сен Жермен взриви пазара с 222-милионния трансфер на Неймар.

“Да, имаше нещо с Барселона, но нищо особено не се случи. Оттогава не сме водели други разговори. Реших да остана в ПСЖ и се радвам за това. И Неймар няма нищо общо, защото взех решението преди това. Изобщо не предполагах, че той ще дойде при нас, когато размишлявах върху бъдещето си”, каза италианецът.

ПСЖ откри новия сезон във френската Лига 1 с комфортен успех 2:0 над новака Амиен, а новата бразилска звезда Неймар изгледа мача от трибуните.

Какво си казаха премиерът и недоволните за "Калиакра"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377764

Какво си казаха премиерът и недоволните за "Калиакра"Дори заповедта, с която се забраняват всякакви дейности в териториите в района на Балчик, Каварна и Шабла, попадащи в „Натура 2000“, да е отменена, основен проблем остава съдържанието на Интегрирания план за управление на защитена зона „Комплекс Калиакра“. Това заяви кметът на Община Каварна Нина Ставрева по време на среща на министър-председателя

Четирима ранени при стрелба в спортен комплекс в САЩ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377759

Четирима ранени при стрелба в спортен комплекс в САЩЧетирима души Бяха ранени при стрела в събота в спортен комплекс на американския град Лейкууд (щата Ню Джърси), информират от полицията в града, цитирани от ТАСС и БГНЕС. „Мога да потвърдя, че активно разследваме стрелбата срещу четирима души, които присъстваха на вечеринката. Те получиха сериозни наранявания, но без опасност за живота“,

ЧЕЗ отчете 14% ръст на кражбите на ток през полугодието

http://www.investor.bg/energetika/472/a/chez-otchete-14-ryst-na-krajbite-na-tok-prez-polugodieto-244345/

От електроразпределителното дружество настояват за действителна санкция за кражбата на електроенергия

Спряно е движението по "Хемус" в района на Ветрино заради сблъсък на два камиона

https://www.actualno.com/society/sprjano-e-dvijenieto-po-hemus-v-rajona-na-vetrino-zaradi-sblysyk-na-dva-kamiona-news_626210.html

Движението по магистрала "Хемус", в района на Ветрино, община Провадия, е временно ограничено заради катастрофа между два товарни автомобила. Автомобилите се отбиват по стария път от Нови пазар към Варна и обратно. Единият от шофьорите е откаран към болница. Товарът от житни култури от единия камион се е разпилял по платното. Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

Лондон готов да изплати 40 млрд. евро на ЕС за Брекзит

http://econ.bg/Новини/Лондон-готов-да-изплати-40-млрд-евро-на-ЕС-за-Брекзит-_l.a_i.746795_at.1.html

Великобритания е готова да изплати на ЕС до 40 млрд. евро в хода на Брекзит, ако Брюксел се съгласи да обсъди въпроса за сключване на търговско...

29 граждански иска за трагедията в Хитрино

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377753

29 граждански иска за трагедията в ХитриноСлед взрива на дерайлиралия влак в Хитрино 29 души са завели граждански искове за над 10 млн. лв. срещу фирма „Булмаркет". Пострадалите очакват справедливо възмездие за причинените страдания, които промениха живота им. Разследването на инцидента все още не е приключило. Една от водещите версии на прокуратурата е превишена скорост.

Йогата облекчава депресията

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6377751

Йогата облекчава депресиятаНяколко нови изследвания доказват, че йогата може да облекчи депресия, предаде агенция ЮПИ. Проучванията са представени на годишната конференция на Американската асоциация на психолозите. "Засега ние можем да препоръчаме йогата като допълнителен подход, вероятно най-ефективния, заедно със стандартните методи, предписани от лицензиран терапевт",

Правосъдието като лъжовно предизборно обещание

http://www.mediapool.bg/pravosadieto-kato-lazhovno-predizborno-obeshtanie-news267586.html

Управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти представи управленската си програма. При сравнение между управленската програма на правителството и предизборната програма на ГЕРБ се вижда, че двата документа следват една и съща структура, а в сферата на правосъдието - отчасти и съдържание. С една огромна разлика – орязани са същностните предизборни обещания. Управляващите в света на познатите клишета Сред познатите  клишета се открояват няколко заявки: Нов Наказателен кодекс – ако броим, този трябва да е третият поред, който ГЕРБ обещава. Първите две обещания за нов НК не бяха изпълнени в предишните управленски мандати на партията. Електронно правосъдие – вече приблизително 15 г. България въвежда електронното правосъдие, но такова все още няма. Чисто нов закон за детското правосъдие – този също е третият поред опит за приемане на нова регламентация за справяне с младежката престъпност. Предишното правителство на ГЕРБ поне представи чернова на законопроекта. (поредното) Ускоряване на съдебния процес Особено внимание заслужава обещанието за „изпълнение на 17-те препоръки от 10-годишния доклад по Механизма за сътрудничество и оценка”. Механизмът е ежегодният доклад на Европейската комисия (ЕК) по проблемите на българското правосъдие в областта на съдебната система и борбата с корупцията. Препоръките на ЕК поставят огромен акцент върху утвърждаване независимостта на съда. На този етап, обаче, усилията на управляващите се свеждат по-скоро до саморазправа със съдиите предвид измененията в Закона за съдебната власт. Само преди седмица управляващите гласуваха кариерни бонуси за настоящия Висш съдебен съвет (ВСС), който през годините с решенията си демонстрира неведнъж своята лоялност към изпълнителната власт. Именно лоялното мнозинство във ВСС превръща съвета в обект на тежки критики от страна на ЕК. Евродепутатите на ГЕРБ ежегодно отправят искания до Европейската комисия за отпадане на мониторинга и съответно доклада върху правосъдието, независимо от (не)изпълнението на мерките, които Комисията предписва. Строго препоръчваната от ЕК засилена отчетност за дейността на главния прокурор и прокуратурата не само че не е засегната като тема в управленската програма, напротив. По модела „от Цацаровите уста в Борисовите уши”, а оттам и в пленарна зала наблюдавахме как бе променен Законът за съдебната власт през юли 2017 г. „Ще продължим работата по изменения на процесуалните закони за постигане на адекватно и ефективно съдопроизводство, за по-добро управление на натовареността на съдилищата”, четем още в Програмата. На този етап реформисткият дух на управляващите, обаче, се свежда до предложения за многократно увеличаване на съдебните такси (виж наскоро внесените промени в АПК), които оставят убеждението за умишлено затрудняване достъпа до правосъдие на гражданите. Отпадналите по неизяснени обстоятелства добри намерения В частта с планираните законодателни инициативи на Министерски съвет и Министерство на правосъдието отсъства промяна на Конституцията. Очевидно три месеца бяха достатъчни да се забрави щедрото предизборно обещание за намаляване на политическата квота във ВСС и „нова Конституция и премахване на имунитета на народните представители”. Извинение с неспособност да се събере квалифицирано мнозинство от 2/3 от депутатите за промяна в Конституцията няма как да е убедително. Това е така, защото за предстоящия избор на членове на ВСС от парламетарната квота също е необходимо квалифицирано мнозинство и към момента има всички изгледи то да бъде събрано. „Разчистени” са и други съществени правосъдни обещания като: Въвеждане на тримесечни доклади на главния прокурор и председателите на ВКС и ВАС пред Народното събрание, Деполитизиран и прозрачен избор на нов Висш съдебен съвет. Относно изборите за членове на ВСС от квотата на Народното събрание (НС), ГЕРБ бяха заявили в предизборната си програма следното: „Поемаме ангажимент, че ПП ГЕРБ ще консултира с професионалните общности своите предложения за членове на ВСС и ще даде възможност за публично изслушване с участието на всички заинтересовани страни. Поемаме ангажимент кандидатурите да бъдат оповестени достатъчно рано, да се организира публично изслушване и представяне на техните програми”. Всъщност кандидатурите бяха обявени 5 дни преди изтичане на крайния срок, като 2 от тези дни бяха почивни. Между другото, именно по настояване на депутатите от ГЕРБ при обсъждането в правната комисия на НС (през пролетта на 2016 г.) на Закона за съдебната власт се орязаха предложенията за по-ясна процедура при номинациите за членове на ВСС от квотата на НС. В заключение Предвид съдържанието на управленската програма на правителството остава питането защо ГЕРБ се отказва от предизборните си обещания. Дали това е промяна в политическата визия и ако да, какво я налага? Или е недостиг на експертен ресурс и политическа воля? След запознаване с програмата трайно можем да заключим, че съдебната реформа е приключила. А с оглед на приетите изменения в Закона за съдебната власт, Наказателно-процесуалния кодекс и предложените изменения в административния процес започва разтурянето и на малкото смислени постижения в правосъдието. *Текстът е част от Седмичния преглед на стопанската политика на Института за пазарна икономика и е публикуван от сайта на института.

Реджеп Ердоган: Подсъдимите за преврата ще се обличат както аз кажа

http://www.moreto.net/novini.php?n=356939

Подсъдимите в делата за миналогодишния опит за преврат в Турция ще се явяват пред съда със специално облекло, обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Асошиейтед прес. Заподозрените ще трябва да носят кафяви униформи, които ще се състоят от гащеризон за „заговорниците” и костюм за „терористите”.

Фуркад: Това не беше Болт!

https://offnews.bg//zimni/furkad-tova-ne-beshe-bolt-662192.html

Френският доминатор в биатлона Мартен Фуркад остана разочарован от финала на 100 метра при мъжете на световното по лека атлетика в Лондон.

Знаменитият биатлонист, както и милиони по света, очакваха да видят победа на Юсейн Болт в последното му състезание в дисциплината, но вместо това трябваше да преглътнат успех на американеца Джъстин Гатлин, докато ямаецът се задоволи с третото място.

"Бог е мъртъв. Това не е истинския Болт. Гатлин спечели, но не ни карайте да се радваме на победата му", написа французинът в Туитър.

Малко хора дори и на стадиона се зарадваха на победата на Гатлин, който беше бурно освиркан. Причината е, че той има изтърпяно наказание за употреба на допинг, което феновете не са забравили.

"Не заслужавах това отношение. Освиркванията бяха по-силни от аплодисментите", оплакал се Гатлин на Болт след старта, след като преди това демонстративно падна на колене пред него.

Бюрокрация пречи на омбудсмана да помогне на квартал "Стрелбище"

https://www.actualno.com/sofia/burokracija-prechi-na-ombudsmana-da-pomogne-na-kvartal-strelbishte-news_626207.html

Юридическият екип на омбудсмана Мая Манолова все още няма пълен достъп до документите по делото за строителството на небостъргач в столичния квартал "Стрелбище". Става въпрос за терен на ъгъла на булевардите "Петко Тодоров" и бул. "България". Днес (6 август) над 50 жители

Две нестандартни салати с диня

https://offnews.bg//kuhnia/dve-nestandartni-salati-s-dinia-662191.html

Салатата е една от основните храни в летните жеги. Независимо дали е плодова или зеленчукова, всеки се опитва да намери начин да хапне леко и да избяга за малко от високите температури. Ето защо ви предлагаме 2 нестандартни салати, които включват както плодове, така и зеленчуци, но динята е главният герой.

1. Виетнамска салата с диня

Една изключително лесна салата. Приготвя се за около 10 минути и единственото, което изисква, е просто да нарежете на дребно продуктите. Количеството на всяка съставка определяте вие.

Какво ви трябва:

- Диня

- Краставица

- Лимон

- Мента

- Кориандър (по желание)

- Сос хоизин (Соя, оцет, захар, чесън и различни подправки, широко използвани в южната китайска кухня)

- Фъстъци

Начин на приготвяне:

Нарежете краставицата на шайби, а динята - на дребни кубчета. Разбъркайте двете съставки в купа, покрийте я с фолио и я оставете за 15 минути в хладилника.  Смачкайте лайма и го разбъркайте с хоизина.  Извадете салата от хладилника и я залейте и разбъркайте със соса. Нарежете ментата на дребни парченца. Същото направете и с фъстъците. 

Посипете салата с ментата и фъстъците и завършете с кориандър.

2. Мохито салата с диня (безалкохолна)


Тази салата е лесна, изключително вкусна и перфектна за снимки за социалните мрежи. 

Какво ви трябва:

- Диня

- Боровинки

-Малини

-Ягоди

- Мента

- Лайм

- Пудра захар

Начин на приготвяне:

Нарежете динята на дребни кубчета. Добавете боровинките и малините цели. Нарежете ягодите на парчета. Накълцайте няколко стръка мента - количеството е по ваш избор и ги добавете в салатата. За дресинга са ви нужни 1/4 чаша сок от лайм и 3 супени лъжици пудра захар. Разбъркайте ги и залейте салатата. Приберете я за 15 минути в хладилника и готово.

Първа жертва на пожарите в Македония

//dariknews.bg/novini/sviat/pyrva-zhertva-na-pozharite-v-makedoniia-2041044

Пожарите в съседна Македония взеха първата жетва. В скопското село Люботен бе открито изгорено човешко тяло. В същото време в село Могилец пет семейства останаха без покрив, след като огнената стихия унищожи къщите им. Това село е

ЧЕЗ отчита 3778 кражби на ток за първите 6 месеца на 2017

http://frognews.bg/news_139697/CHEZ-otchita-3778-krajbi-na-tok-za-parvite-6-mesetsa-na-2017/

Цената, по която се наказват нарушенията, все още не е по-висока от цената за коректните потребители. ЧЕЗ Разпределение България отчита 3778 констатирани случая на кражби на електроенергия за първите 6 месеца на 2017 г. За същия период на миналата година техният брой е 3322 или с 14% по-малко.

Премиерът предложи среща във вторник за „Комплекс Калиакра“

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-kaliakra-kabinet-borisov-3-26192192

На среща във Варна премиерът Борисов предложи среща в София във вторник на всички заинтересовани страни по повод напрежението около защитена зона „Калиакра".

Спорт по тв днес: ЦСКА - "Локо" (Пд), "Арсенал" - "Челси", финал на Евро 2017 за жени и още 8 мача, Ивет Лалова бяга на световното по лека атлетика, волейбол, тото, колоездене, мотоциклетизъм, НАСКАР и голф

https://www.24chasa.bg/sport/article/6377429

Спорт по тв днес: ЦСКА - "Локо" (Пд), "Арсенал" - "Челси", финал на Евро 2017 за жени и още 8 мача, Ивет Лалова бяга на световното по лека атлетика, волейбол, тото, колоездене, мотоциклетизъм, НАСКАР и голф                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Учредителното събрание във Венецуела отстрани главния прокурор

http://www.cross.bg/ortega-prokyror-subranie-1551271.html

/КРОСС/ Новото Учредително събрание във Венецуела, което подкрепя социалистическия режим на президента Никола Мадуро, отстрани с единодушие главния прокурор Луиса Ортега, предаде Ройтерс. Критици определиха този ход като крещящо посегателство върху демокрацията. Откакто опозиционните протести във Венецуела започнаха през април, Ортега се превърна в основния вътрешен "дисидент" в режима. Тя обвинява правителството на Мадуро в нарушаване на човешките права. Новото Учредително събрание, което според Ортега е било избрано с измама в неделя, реши с единодушие днес тя да бъде отстранена от поста. То бързо избра за нов главен прокурор омбудсмана Тарек Сааб. Върховният съд, по чието искане бе отстранена Ортега, й повдигна обвинения в извършване на груби нарушения при изпълнението на нейните служебни задължения. Подробности не бяха дадени. По-рано венецуелските сили за сигурност не позволиха на вече бившия главен прокурор да влезе в своя кабинет. Новото Учредително събрание на практика разполага с неограничени правомощия и според критиците отстраняването на Ортега е мрачна индикация, че Венецуела ще се превърне в истинска диктатура на президента Мадуро, отбелязва Ройтерс.    

Борисов за ”бомбата” Калиакра“: Със сигурност ще се наложи да се плаща и компенсира

http://frognews.bg/news_139675/Borisov-za-bombata-Kaliakra-Sas-sigurnost-shte-se-naloji-da-se-plashta-i-kompensira/

Със сигурност ще се наложи да се плаща и компенсира. Предлагам във вторник в 11.00 часа да се съберем всички в София и да намерим решение. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на срещата във Варна по повод възникналото напрежение за защитена зона „Комплекс Калиакра“.

Измамиха баба по двоен сценарий в Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/6377745

Измамиха баба по двоен сценарий в Монтана84- годишна жена от Монтана попадна в капана на телефонни измамници. На 5 август към 10 часа й позвънили мъж и жена, които се представили за лекари. Те обяснили , че са необходими 30 000 лева за животоспасяваща оепрация на дъщеря й. По- късно се обадил мним полицай. Той пък уверил бабата с инициали Л.М. П.

Внимание! Морето става опасно следващата седмица

http://www.cross.bg/godina-moreto-avgyst-1551270.html

/КРОСС/ Според специалистите морето става опасно тези дни и през следващата седмица. Очаква се по-сериозно вълнение на морето около 11 август. Дотогава 1-2 бала, а около 11 август ще станат до 3-4 бала, посочва NOVA. Морето обаче взима жертви далеч не само по Илинден. През миналата 2016 г. 133-ма са общо удавените хора за страната за цялата година. 41 от тях са намерили смъртта си във водите на морето. Спасени са 3974. През 2017-та година - 24 удавяния за първите пет месеца на годината. Това обаче са месеците преди началото на топлия сезон, когато и инцидентите обяснимо зачестяват. „След 2 август често се появява мъртво вълнение в Черно море. Препоръчва се плажуващите да се съобразяват с флаговете на плажа", коментира Петър Русев, един от опитните спасители на бургаския плаж. По думите му обаче, от година на година хората все повече се съобразяват с препоръките и изпълняват заповедите на спасителите. Причината е, че им се съставят актове от полицията в размер на 200 лева.    

Борисов: Червим се тук за Комплекс Калиакра, ще трябва да се плаща

https://offnews.bg//politika/borisov-chervim-se-tuk-za-kompleks-kaliakra-shte-triabva-da-se-plash-662190.html

Седим сега пред вас, червим се, вие блокирате улици, пазейки си своя интерес, трябва да се вземе такова решение, че да не увредим ничии интереси.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща във Варна по повод възникналото напрежение за защитена зона „Комплекс Калиакра“. Той предложи във вторник всички да се съберат отново в София. 

На срещата присъстват също и вицепремиерът Валери Симеонов, министърът на околната среда и водите Нено Димов, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на транспорта Ивайло Московски, кметовете на Каварна, Балчик и Шабла, представители на инициативния комитет „Да спасим Добруджа“ и засегнатите браншови организации.

„Ние сме дошли да се срещнем с вас и, за да няма интерпретации след това на разговорите, сме поканили журналистите да слушат. Мисля, че няма нищо лошо, защото парите, които се дават, дай Боже да са по-малко, са на всички данъкоплатци. Така че трябва да чуят всички пред какъв проблем през годините сме се изправяли и да мислим предварително, когато взимаме управленски решения до какво водят те след няколко години“, коментира премиерът, цитиран от Фокус. 

Ние сме осъдени, процесът е започнал в далечната 2006, да търсим сега кой е подписал през времето е безсмислено. Въпросът е, ако отменим заповедта до септември какво следва, ако не е я отменим, а предприемем някакви действия, пак какво следва?Със сигурност ще се наложи да се плаща и да се компенсира - това имаме да решаваме, заяви още премиерът Борисов. 

С цялото ми уважение към всички, българската земя е на българския народ, обясни министър-председателят. Той допълни, че ще продължи да се търси съдействие от Европейската комисия и ще бъде отправена покана към комисаря по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела да посети района, за да види на място цялата ситуация и да се увери, че „ние по никакъв начин не сме съсипали природата“.

Борисов: Червим се тук за "Комплекс Калиакра", ще трябва да се плаща

https://offnews.bg//politika/borisov-chervim-se-tuk-za-kompleks-kaliakra-shte-triabva-da-se-pla-662190.html

Седим сега пред вас, червим се, вие блокирате улици, пазейки си своя интерес, трябва да се вземе такова решение, че да не увредим ничии интереси.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща във Варна по повод възникналото напрежение за защитена зона „Комплекс Калиакра“. Той предложи във вторник всички да се съберат отново в София. 

На срещата присъстват също и вицепремиерът Валери Симеонов, министърът на околната среда и водите Нено Димов, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на транспорта Ивайло Московски, кметовете на Каварна, Балчик и Шабла, представители на инициативния комитет „Да спасим Добруджа“ и засегнатите браншови организации.

„Ние сме дошли да се срещнем с вас и, за да няма интерпретации след това на разговорите, сме поканили журналистите да слушат. Мисля, че няма нищо лошо, защото парите, които се дават, дай Боже да са по-малко, са на всички данъкоплатци. Така че трябва да чуят всички пред какъв проблем през годините сме се изправяли и да мислим предварително, когато взимаме управленски решения до какво водят те след няколко години“, коментира премиерът, цитиран от Фокус. 

Ние сме осъдени, процесът е започнал в далечната 2006, да търсим сега кой е подписал през времето е безсмислено. Въпросът е, ако отменим заповедта до септември какво следва, ако не е я отменим, а предприемем някакви действия, пак какво следва?Със сигурност ще се наложи да се плаща и да се компенсира - това имаме да решаваме, заяви още премиерът Борисов.

Руските наблюдатели са регистрирали 7 нарушения на примирието в Сирия

http://www.cross.bg/narysheniya-prekratyavane-damask-1551269.html

/КРОСС/ Руските представители в Комисията по примието в Сирия, са регистрирали седем нарушения на режим за прекратяване на огъня, съобщава в информационен бюлетин Министерството на отбраната на РФ, цитиран от ТАСС. Турските им колеги са отчели шест такива случая. „Руската част на представителството на съвместната руско-турска комисия за разглеждане на въпроси, свързани с нарушение на режим за прекратяване на военните действия, за един ден е регистрирала седем случая на стрелба в провинциите: Латакия - 1, Алепо - 3, Дамаск -3. Турската част е представила свидетелства за шест нарушения в провинции: Хама - 2, Дамаск - 4", пише в документа на руското военно ведомство. Освен това, в документа е подчертано, че повечето нарушения са станали в райони, които са под контрола на терористичните групировки ИДИЛ и „Джебхат ан Нусра".  

Няколко идеи как да изглеждаме по-млади

https://www.vesti.bg/lyubopitno/niakolko-idei-kak-da-izglezhdame-po-mladi-6072098

Не е нужно да прибягвате до услугите на пластичния хирург, да харчите колосални суми за сложни процедури в козметичния салон или да пиете някакви отвари, за да изглеждате млади

271 джихадисти са се върнали във Франция

http://www.moreto.net/novini.php?n=356931

271 джихадисти са се върнали във Франция. Властите смятат, че близо 700 французи се биели в Ирак и Сирия за радикалната ислямска групировка Ислямска държава. Това заяви за сп. "Журнал ди диманш" вътрешният министър Жерар Коломб.

Къде няма да има ток в София-град през седмицата (СПИСЪК)

http://clubz.bg/56985-kyde_nqma_da_ima_tok_v_sofiq_grad_prez_sedmicata_spisyk

ИКОНОМИКА ток Cropped(1)

ЧЕЗ публикува пълен списък с районите в област София-град, на които ще има временни смущения при захранването с електроенергия през следващата седмица.

Във връзка с осъществяване на планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 07 - 11 юли 2017 г. включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върху които са извършвани планирани дейности, съобщават от компанията.

Ето и списък на засегнатите райони:

София - град

Община БАНКЯ  

На 08.08.2017 г. /09:30 - 16:15 ч./ - Банкя, Общ. Столична: 11-та, Александър Стамболийски, Габър, Горски път, Гоце Делчев, Даме Груев, Детелина, Зорница, Излет, Йордан Йовков, Местност Селище, Никола Йонков Вапцаров, Огражден, Ручей, Селище, Топлика
На 08.08.2017 г. /09:30 - 16:15 ч./ - София: Никола Й. Вапцаров

Община ВИТОША  

На 08.08.2017 г. /09:45 - 12:30 ч./ - Владая: 22-ра, Пернишко шосе, Превалски езера, Приплат
На 08.08.2017 г. /09:30 - 12:30 ч./ - Владая: Асанова Чешма, Горелица, Еделвайс, Калдъръмче, Местност Герена, Местност кладенеца, Местност Св. Петка, Пернишко шосе, Приплат, УПИ XIII - 1882 Кв 4 М-ст Приплат, УПИ XXV-26, Кв. 3, УПИ II-1992 Кв. 1А, Чехълче
На 10.08.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - София: 1-ва, 10-та /Кв. Симеоново/, 11-та /Кв. Симеоново/, 13-та /Кв. Симеоново/, 14-та /Кв. Симеоново/, 16-та /Кв. Симеоново/, 17-та /Кв. Симеоново/, 20-та /Кв. Симеоново/, 21-ва /Кв. Симеоново/, 22/Кв. Симеоново/, 4-та, 6-та /Кв. Симеоново/, 7-ма /Кв. Симеоново/, 729-та/Витоша/, 8 - Ма, 9-та /Кв. Симеоново/, Асен Георгиев/730/, Белия кладенец, Боянска Китка/Кв. Бояна/, Боянска Легенда/610/, Брезите, в. з. Симеоново - Драгалевци, в. з. Бояна, УПИ VII-53, Кв. 8, Витошки Турист/Кв. Бояна/, Георги Войтех/734-та Витоша, Драгалевци, Дядо Йоцо, Жасмин, Златен Век, Каменно Здание, Миле Попйорданов/Бр. огън/, Никола Пиколо, Симеоново, Симеоновска, Симеоновско шосе/Вол. шосе/, Шишманова Конница/620/
На 09.08.2017 г. /09:30 - 12:30 ч./ - София: 1-ва /Драгалевци/, 304-та /Драгалевци/, 305-та /Драгалевци/, 308-ма, 308-ма /Драгалевци/, 322-ра /Драгалевци/, 323-та /Драгалевци/, 323-та/Красна поляна/, 324-та /Драгалевци/, 325-та /Драгалевци/, 326-та /Драгалевци/, Андрей Бачковски, Драгалевци, Крайречна, Лешникова гора, Мащерка, Местност Киноцентъра, планина Витоша, Поп Тодор Врачански, Проф. Боньо Ангелов, ул. Мати Болгария
За периода 09-11.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: 406-та, Ваклинец, Вера Недкова, Герена/Драгалевци/, Горски Синчец, Захари Зограф, Калето, Панайот Пипков, Св. Наум /Драгалевци, Св. Наум/Трайчо Костов/, ул. Крушова градина
На 09.08.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - София: 608-ма, Багра, Беловодски път, Богова Стъпка, Витошки Бор/712-та/, Георги Рилски, Горска теменуга/Ник. Петрини, Жеравна, Калинка, Марта, Секвоя, УПИXXIII-638 Кв 31, Учителят
На 08.08.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - София: 722-ра, 774/в. з. Беловодски път/, I-649, 650, Кв. 7в. з. Белов. път, XXXI-1203, Кв. 2, Акация/Бояна/, Беловодски път, Владимир Дим. Майстора, Владимир Дим. - Майстора/772-, Георги Рилски, Къси дол/в. з. Беловодски път/, Меча поляна, планинарска Песен, Стамен Панчев/771/
На 07.08.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - София: 732, Бъкстон, Кумата, Лескова гора, Панорамен път, Радецки /733/, Розариум
На 11.08.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - София: Боянски възход, Буря, Бяла ружа/728-ма/, Върба/704-та/, Гербер/708-ма/, Горска поляна, Дъбрава/706 и 707/, Живописна/702-ра/, Иван Сусанин, Княжевска/Валентин Андреев/, Мур, Никола Петков/П. Напетов/, Омая/703-та/, Панайот Пипков, Полк. Стойно Бачийски/Филип, Родопски Извор, София, Кв. Драгалевци УПИхII-234 Кв. 101
На 12.08.2017 г. /08:30 - 11:00 ч./ - София: България
На 08.08.2017 г. /09:45 - 12:30 ч./ - София: Войнишко въстание
За периода 07-08.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Герена/Драгалевци/, Захари Зограф, ул. Крушова градина
На 07.08.2017 г. /09:00 - 15:00 ч./ - София: Казбек, Пирин
На 10.08.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София: Каменица, планина Витоша
На 08.08.2017 г. /10:00 - 16:00 ч./ - София: Кумата
На 07.08.2017 г. /09:15 - 16:30 ч./; на 08.08.2017 г. /09:45 - 16:30 ч./; на 09.08.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София: планина Витоша
На 10.08.2017 г. /09:30 - 12:30 ч./; на 11.08.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София

Община ВРЪБНИЦА  

На 07.08.2017 г. /09:30 - 16:15 ч./ - София: Владимир Зограф, Връбница

Община ИЗГРЕВ  

На 07.08.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София: XXV-1049, 2225, 2226, Кв. 2В, Пимен Зографски/Ал. Пеев/, ХХIV-1050, 1051, 1603

Община ИЛИНДЕН  

На 10.08.2017 г. /09:00 - 16:15 ч./ - София: Захарна фабрика
На 10.08.2017 г. /09:00 - 13:15 ч./ - София: Света Троица/Вълчо Иванов/

Община ИСКЪР  

На 09.08.2017 г. /10:15 - 12:15 ч./ - Бусманци: Ген. Гурко(27 и 10)
На 09.08.2017 г. /10:15 - 12:15 ч./ - Казичене: 35239. 6109. 2258, Александър Стамболийски, Белица, Васил Левски, Васил Левски/Черв. армия/, Видните, Видрица, Вп 52150, Георги Бенковски, Дружба, Изгрев, Индустриална, Индустриална зона, Кв. 4 УПИ VIII М. НПЗ Казичене -Запад, Кръстю Пастухов/Владо Благо, Липите, М. НПЗ-Казичене Запад УПИ VIII-4 Кв. 1, Мито Войнишки, Момин кладенец, Общ. Димитър Благоев, Общ. Млада Гвардия, Общ. Стела Благоева, Околовръстен път, Освобождение, Отец Паисий/Победа/, Пв Качиене, ПИ Ид 35239. 6106. 2205 М. Валого и Балевица, Прогрес, С Ид. 35239. 6102. 36, XXV-36, Кв. 79, Серафим Стоев, Спас Андреев, Стария Искър, Троянов път, УПИ Х-1369, Кв. 6, Фармапарк, Хаджи Димитър, Хан Аспарух/Кооперативна/, Хан Крум/Дружба/, Христо Попбожилов, Цар Борис III/Дим. Благоев/, Яворов
На 09.08.2017 г. /10:15 - 12:15 ч./ - Кривина, Общ. Столична: XVIII-98, Балабана/Серафим Стойков/, Божур/Атанас Варадинов/, Витоша/Трайко Тасев/, Градина/3-та/, Демокрация/П. Йосифов/, Дъга/Мило Говедарски/, Зад село/24-та/, Искър/Кр. Раковски/, Йосиф Обербауер, Лазар Пешев/11/, Латинка/Никола Митев/, Люляк/Янко Кръстев/, Местн. Лъката, Минзухар/Филип Тасев/, Околовръстен път, Просвета/Христо Мачков/, Равнополски път/Симеон Нико, Рибарника/Симеон Малинов/, Рила/Станой Тодоров/, Римска Ракла/Ремсова Среща/, Розова градина/Георги Димит, Ружа/7-ма/, Свети Спас/26-та/, Станцията, Стара планина/Никола Тасев/, Старата река/Методи Филипов, Стопански двор, Странджа/Спас Орехарски/, Тихата/4-та/, ул. Демокрация ПИ 475 Кв. 48, УПИ XII-756 П. И. № 576, М Ливадето
На 09.08.2017 г. /10:15 - 12:15 ч./ - София: 1-ва, Кривина, Латинка, Минзухар, Надежда, Околовръстен път, ул. Васил Левски и ул. Кр. Пастухов, Цар Борис III/Девети септ.

Община КРАСНА ПОЛЯНА  

На 09.08.2017 г. /09:00 - 13:15 ч./ - София: Александър Стамболийски, Булина ливада/Р. Петков/, Западен парк/Христо Михайло, Суходолска
На 11.08.2017 г. /09:00 - 13:15 ч./ - София: Вардар, Западен парк/Христо Михайло, Красна поляна III Част, Разсадника, Рибен буквар, Св. Тома/Марко Фридман/
На 11.08.2017 г. /12:00 - 16:15 ч./ - София: ж. к. Разсадника
На 08.08.2017 г. /09:00 - 13:15 ч.; 12:00 - 16:15 ч./; на 09.08.2017 г. /12:00 - 16:15 ч./ - София: Западен парк/Христо Михайло
На 08.08.2017 г. /09:00 - 16:15 ч./ - София: Западен парк/Христо Михайло, Суходолска, Христо Михайлов
На 10.08.2017 г. /12:00 - 16:15 ч./ - София: Илинден, Найчо Цанов

Община КРАСНО СЕЛО  

На 10.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Акад. Иван Евстратиев Гешов, Алабин И. Вл. , Ами Буе, Ами Буе, Ами Буе, Владайска, Владайска/Димо Хаджидимов/, Ген. Тотлебен, Ген. Тотлебен, Дамян Груев/Ген. Христо Миха, Добруджански Край/Атанас Ро, Ивайло, Йоаким Кърчовски, Лайош Кошут, Македония, Македония/Димитър Благоев/, Пл. Македония, Предел, Сотир Андонов, Софийски Герой, Феликс Каниц, Феликс Каниц, Христо Ботев, Цар Борис III/Девети септ. , Цар Борис III/Девети септ. 
На 08.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Балканджи Йово, Балканджи Йово, Балчик, Гебедже, Житница, Кюстенджа, Кюстендил, Пенчо Славейков, Плиска/Д-р Петър Вичев/, Свети Иван Рилски, Съвет на Европа, Съвет на Европа/Черна Вода/, Хайдушка поляна, Хайдушка поляна, Хризантема, Хризантема, Цар Борис III/Девети септ. 
На 09.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Бъкстон, Славия/Девети септември/, Цар Борис III/Девети септ. 
На 07.08.2017 г. /10:30 - 16:00 ч./ - София: Видлич
На 07.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Владайска/Димо Хаджидимов/, Ген. Скобелев, Дамян Груев/Ген. Христо Миха, Доспат, Дукатска планина, Лайош Кошут, Скобелев, Тунджа, Христо Ботев
На 11.08.2017 г. /09:30 - 10:00 ч./ - София: Гоце Делчев/Емил Марков/, Кюстендил/Атанас Ненов/, Хубча
На 07.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Красно село
На 08.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./; на 09.08.2017 г. /08:45 - 11:00 ч./ - София: Македония
На 11.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Македония, Македония

Община КРЕМИКОВЦИ  

На 08.08.2017 г. /09:00 - 10:00 ч./ - София: 1-ва, Ботунец 1, Враждебна, Кокиче /Челопечене/, Кремиковско шосе, Кремиковци, Отец Паисий, Сеславци, Челопечене, Челопеченско шосе, Челопешко шосе, Чепинско шосе
На 08.08.2017 г. /09:00 - 10:00 ч./ - Челопечене: Извън регулацията

Община ЛОЗЕНЕЦ  

На 08.08.2017 г. /13:00 - 16:00 ч./ - София: Бигла, Джеймс Баучер/Антон Иванов, ж. к. Лозенец, Свети Св. Седмочисленици, Якубица
На 07.08.2017 г. /11:30 - 13:30 ч./ - София: Борова гора, Вишнева, Елин Пелин, Орлово гнездо, Христо Смирненски
На 08.08.2017 г. /09:15 - 12:00 ч./ - София: Галичица, Минзухар, Плачковица
На 11.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Горски пътник, Червена стена
На 07.08.2017 г. /08:45 - 11:00 ч./ - София: Елин Пелин, Митрополит Кирил Видински, Орлово гнездо
На 09.08.2017 г. /08:45 - 11:00 ч./ - София: Златовръх/Лука Кунин/, Кричим/Петко Енев/, Пейо К. Яворов
На 07.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Козяк
На 07.08.2017 г. /09:00 - 11:00 ч./ - София: Кокиче, Крум Попов, Милин Камък, Орфей, Синчец
За периода 07-08.08.2017 г. /14:00 - 16:00 ч./ - София: Кричим/Петко Енев/, Трепетлика
На 07.08.2017 г. /14:00 - 16:00 ч./ - София: Кръстю Сарафов, Миджур, Света гора, Стрелча
На 08.08.2017 г. /09:00 - 12:00 ч./ - София: Персенк

Община ЛЮЛИН  

На 08.08.2017 г. /09:00 - 16:15 ч./ - София: Люлин 3
На 08.08.2017 г. /08:45 - 16:15 ч./ - София

Община МЛАДОСТ  

На 08.08.2017 г. /09:15 - 16:15 ч./ - София: 12-ти Април / Горубляне, Васил Пешев /Кв. Горубляне/, Витоша / Горубляне, Горубляне, Младен Карадашев, Прогледец, Урвишка Крепост
На 10.08.2017 г. /09:00 - 16:15 ч./ - София: Драган Цанков, Младост 2
За периода 07-11.08.2017 г. /08:00 - 16:15 ч./ - София: Младост 1А
На 10.08.2017 г. /08:15 - 16:15 ч./ - София: Младост 4

Община НОВИ ИСКЪР  

За периода 07-11.08.2017 г. /09:30 - 15:15 ч./ - Нови Искър

Община ОБОРИЩЕ  

На 09.08.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - София: Бачо Киро, Г. С. Раковски, Екзарх Йосиф, Проф. Милко Бичев
На 07.08.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - София: Буда Пеща, Сливница
На 09.08.2017 г. /09:00 - 16:15 ч./ - София: Искър
На 10.08.2017 г. /09:00 - 16:15 ч./ - София: Росица
На 08.08.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - София: Сливница

Община ОВЧА КУПЕЛ  

На 07.08.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - София: Подлозище

Община ПАНЧАРЕВО  

За периода 07-09.08.2017 г. /09:30 - 16:30 ч./ - Панчарево: Вз Косанин дол, Вилна зона Градище, Деница/в. з. Градище/, Зорница/в. з. Градище/, Младежка/в. з. Градище/, Ружа/в. з. Градище/, Сълзица/в. з. Градище/, Тинтява/в. з. Градище/, Явор/6-та/

Община СЕРДИКА  

На 09.08.2017 г. /09:30 - 15:15 ч./ - София: Ген. Столетов, Майор Г. Векилски
На 10.08.2017 г. /09:15 - 15:15 ч./ - София: Заводска
На 10.08.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - София: Овчарска, Свобода
На 09.08.2017 г. /09:15 - 15:15 ч./ - София: ул. Ген Столетов 21

Община СЛАТИНА  

На 09.08.2017 г. /12:30 - 16:15 ч./ - София: Александър Жендов, Александър Фон Хумболт, Алфред Нобел, Гео Милев, Цветан Радославов/Лазар Ста, Шипченски проход
На 09.08.2017 г. /09:00 - 12:00 ч./ - София: Александър Фон Хумболт, Алфред Нобел, Галилео Галилей, Гео Милев, Николай Коперник, Цветан Радославов/Лазар Ста, Шипченски проход
На 10.08.2017 г. /12:30 - 16:15 ч./ - София: Александър Фон Хумболт, Алфред Нобел, Галилео Галилей, Елисавета Багряна/Кал. Веско, Коста Лулчев/Асен Велчев/, Лидице, Николай Коперник, Цариградско шосе/Тракия/
На 10.08.2017 г. /09:00 - 12:15 ч./ - София: Гео Милев, Светлоструй/Васил Мулетаров, Хемус

Община СРЕДЕЦ  

На 09.08.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София: Ген. Гурко
На 12.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Леге, Цар Калоян
На 10.08.2017 г. /08:45 - 16:30 ч./ - София: ул. Гурко

Община СТУДЕНТСКИ ГРАД  

На 09.08.2017 г. /09:00 - 15:00 ч./ - София: Пъстър Свят, Студентски град

Община ТРИАДИЦА  

На 08.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Адриана Будевска, Витоша, Милосърдна, Никола Славков, Никола Славков, Порто Лагос, Родосто
На 09.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Балша/Д-р Минчо Нейчев/, Бурел, Витоша, Д-р Стефан Сарафов, Димитър Манов, Емил Берзински, Стрелбище, Янко Забунов/Петър Топалов, Ярослав Вешин
На 07.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Бузлуджа, България, Витоша,Ген. Скобелев, Доспат, Доспат, Петър Парчевич, Прага, Тунджа, Удово, Цар Петър, Шандор Петьофи
На 10.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Емилиян Станев
На 10.08.2017 г. /08:45 - 11:00 ч./ - София: Ивайло, Уйлям Гладстон/Вл. Поптомов/, ул. Кн. Борис I-ви, Христо Ботев, Цар Самуил
На 09.08.2017 г. /11:30 - 13:30 ч./ - София: Иван Денкоглу, Княз Борис I, Княз Борис I, Кърниградска/Гочо Гопин/, Солунска/Васил Коларов/, Солунска/Васил Коларов/
На 09.08.2017 г. /14:00 - 16:00 ч./ - София: Княз Борис I, Три Уши/Адалберт Антонов/, Цар Самуил
На 11.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Местност Кръстова Вада, Проф. Марин Големинов/485/, Стрелбище, Стрелбище, УПИ VI-849, Кв. 110, Черни връх
За периода 09-10.08.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: ул. „Цар Самуил.“

Кметът на Раковски поведе чета към гроба на Хаджи Димитър

https://www.24chasa.bg/region/article/6377819

Кметът на Раковски поведе чета към гроба на Хаджи ДимитърКметът на Раковски Павел Гуджеров и местни първенци се поклониха на гроба на Хаджи Димитър по случай 149 г. от гибелта му. Рамо до рамо с градоначалника вървяха председателят на общинския съвет Георги Лесов, зам-кметът Йовко Романов, кметът на Шишманци Костадин Иванов и общинският съветник Рангел Матански.

До 500 лева глоба, ако не водиш децата на предучилищна (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377740

До 500 лева глоба, ако не водиш децата на предучилищна (Видео)До 500 лева санкция за родителите на 4-годишни, които не водят децата си на задължителна предучилищна. Това предвижда проект за промени на образователното министерство, които трябва да влязат в сила до две години.  В 99-та детска градина напливът от кандидати е голям, но места за 4-годишните засега има – дори ако предучилищната за тях стане

Фрогоко: БГ-вертолет гаси в Македония, а Изворово и Славотин изгоряха

http://frognews.bg/news_139676/Frogoko-BG-vertolet-gasi-v-Makedoniia-a-Izvorovo-i-Slavotin-izgoriaha/

Къде са военните хеликоптери Ми-17 и защо Бойко Борисов не разпореди да гасят тежките пожари в Бургаско и Пловдивско тези дни? Защо изпрати хеликоптер с два екипажа в Македония, а тук остави на произвола на съдбата родната пожарна и обикновените хора?

Мая Манолова: Изживях кошмар, като чух диагноза ”рак”

http://dnes.dir.bg/news/rak-maja-manolova-26192095

Разказ на омбудсмана Мая Манолова за битките й в личен и професионален план.

Решават във вторник по казуса „Комплекс Калиакра"

http://www.cross.bg/imame-reshenie-vtornik-1551268.html

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов, заедно с екоминистъра Нено Димов се срещнаха с кметовете на Каварна, Балчик и Шабла, представители на инициативния комитет „Да спасим Добруджа" и засегнатите браншови организации във връзка с казуса на „Комплекс Калиакра". Крайното решение от срещата е, че трябва да се търси вариант за компенсиране на собствениците и да се избегнат санкции срещу България по международните конвенции. Детайлно обсъждане на възможностите ще се проведе идния вторник от 11 часа, в София. „Ние сега седим пред вас, червим се, вие блокирате улици, пазейки си своя интерес и ние трябва да вземе едно решение, което на днешната среща се опитваме да е такова, че да не увредим ничии интереси - и тези на данъкоплатците, заради, които трябва да дадем толкова пари и съответно вие като стопани на имотите си. Това е целта на срещата", каза премиерът. "Ние сме осъдени, тук не става въпрос сега да приемаме нещо, ние сме осъдени и след като сме осъдени, а процесът е започнал в далечната 2006, да търсим кой е подписал през времето е безсмислено. Сега сме изправени пред тази хипотеза. Въпросът е, ако отменим заповедта до септември какво следва, ако не е я отменим, а предприемем някакви действия какво следва? Ние имаме правителство, имаме засегнати, имаме неправителствени организации, хубави, лоши, това са хората, които преговарят. Предлагам във вторник в 11.00 часа да се съберем всички в София и да намерим решение

Лидерът на опозицията в Турция: Няма гаранции за сигурността на когото и да било

http://www.cross.bg/tyrtziya-kuluchdarogly-liderut-1551267.html

/КРОСС/ Лидерът на основната турска опозиционна Народнорепубликанска партия, Кемал Кълъчдароглу заяви, че няма никакви гаранции за сигурността, на когото и да било, в Турция, предава Turkish Minute. Той подчерта, че за германците не е безопасно да пътуват до Турция. „Смятам, че нарочват германски журналисти или други граждани, които идват в Турция по професионални причини, като шпиони", заяви Кълъчдароглу. Критикувайки задържанията на журналисти в Турция, Кълъчдароглу каза, че се страхува да не бъде арестуван и изправен пред съда, заради Похода на справедливостта, който организира за освобождаването на Енис Бербероглу.  

Четирима ранени при стрелба в спортен комплекс в САЩ

http://www.cross.bg/dyshi-chetirima-sporten-1551266.html

/КРОСС/ Четирима души Бяха ранени при стрела в събота в спортен комплекс на американския град Лейкууд (щата Ню Джърси), информират от полицията в града, цитирани от ТАСС. „Мога да потвърдя, че активно разследваме стрелбата срещу четирима души, които присъстваха на вечеринката. Те получиха сериозни наранявания, но без опасност за живота", информира представителят на силите на реда лейтенант Грегъри Стафордсмит. Той обаче не уточни кой точно и при какви обстоятелства е открил огъня. По данни на телевизия Ей Би Си са задържани трима души.  

Призив за пълен отказ от ядрени оръжия

https://www.actualno.com/asia/priziv-za-pylen-otkaz-ot-jadreni-oryjija-news_626191.html

Кметът на японския град Хирошима, първата жертва на ядрено оръжие, Казуми Мацуи призова всички страни към пълен отказ от ядрени оръжия, които, както посочи той, са заплаха за целия свят. „Гражданското общество разбира, че ядреното оръжие е безполезно за гарантиране на дъ

Извънредно положение в Македония, пожарите взеха жертва

https://www.vesti.bg/sviat/balkani/izvynredno-polozhenie-v-makedoniia-pozharite-vzeha-zhertva-6072342

По данни на вътрешното министерство е намерено обгоряло човешко тяло в района на село Люботен

Храните на едро поскъпнаха с 1,75 процента за седмица

http://www.cross.bg/leva-kilogram-lvkg-1551265.html

/КРОСС/ Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повиши тази седмица с 1,75 на сто до 1.332 пункта, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Оранжерийните домати поскъпват с 1,6 на сто и се продават през тази седмица по 1,24 лева за килограм. Градинските домати поевтиняват с 10,8 на сто до 1,07 лв./кг. Оранжерийни краставици поевтиняват с 10,5 на сто, до 1,11 лева средно за килограм. Краставиците, гледани в открити площи се търгуват по 1,25 лв.за килограм. Картофите се търгуват по 0,55 лева за килограм на едро. Морковите се продават по 0,72 лева за килограм. Зелето поевтинява с 4,3 на сто и се търгува по 0,44 лв./кг на едро. Тиквичките поскъпват с 3,2 на сто до 0,64 лева за килограм. Зелените чушки се продават по 1,13 лева за килограм на едро. Ябълките поевтиняват с 2,7 на сто до 1,42 лв./кг, а цената на лимоните се повишава с 1,7 на сто до 3,01 лева. Цената на дините пада 34,3 на сто до 0,23 лева за килограм. Кайсиите и прасковите се продават по 1,09 лв./кг. Кравето сирене поскъпва с 0,5 на сто и се продава средно по 6,05 лв./кг. Кашкавалът, тип "Витоша", се търгува по 10,05 лв./кг. Олиото се купува по 2,11 лева за литър. Каймата се търгува по 4,75 лева за килограм. Пилешкото замразено месо се продава по 3,80 лева за килограм на едро. Захарта поевтинява с 1,3 на сто и се купува по 1,55 лв./кг. Цената на брашното, тип "500", се повишава с 1,2 на сто до 0,82 лева за килограм

Ердоган обяви дрескод за подсъдимите във връзка с миналогодишния опит за преврат

http://www.mediapool.bg/erdogan-obyavi-dreskod-za-podsadimite-vav-vrazka-s-minalogodishniya-opit-za-prevrat-news267585.html

Подсъдимите във връзка с миналогодишния опит за преврат в Турция ще се явяват пред съда със специално облекло, обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Асошиейтед прес. Заподозрените ще трябва да носят кафяви униформи, които ще се състоят от гащеризон за "заговорниците" и костюм за "терористите". Ердоган каза това снощи по време на реч при откриването на стадион в източния окръг Малатия. "Вече няма да идват в съда облечени както си искат", каза той. Президентът първоначаллно поиска облекло за съда "като това в Гуантанамо" на годишнината от опита за преврат на 15 юли. Дни преди това бивш военен се яви в съда, облечен с тениска с надпис "hero" (герой на английски език). Десетки хора бяха задържани по подозрения в терористична пропаганда заради това, че са носели подобни тениски. Над 50 хиляди са арестуваните след осуетения опит за преврат в страната.

Борисов за "Калиакра": Ще се наложи да се плаща и компенсира (снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377732

Борисов за "Калиакра": Ще се наложи да се плаща и компенсира (снимки)Премиерът Бойко Борисов започна среща с представители на различни сектори в сградата на общинската администрация на Варна по повод намерения за мащабна инвестиция в района. Успоредно с това, екоминистърът разговаря, също в сградата на община Варна, с кметовете на Каварна, Балчик и Шабла, с представители на инициативния комитет "Да спасим Добруджа“

Мисия "Чиста храна - честен поминък": История със сладко

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/08/06/3019473_misiia_chista_hrana_-_chesten_pominuk_istoriia_sus/?ref=rss


Всяка сряда Мая Ангелова е на фермерски пазар и продава сладка, които прави в цеха си в планинското село Превала в Западна Стара планина. Там природата е непокътната, а икономиката неразвита. Сладката й за пазара са красиво опаковни и гордо изложени, и търсенето често надвишава предлагането, разказва БТА.<br /><br />Само преди пет години, тя е в сивия сектор и бърка сладка на котлона в собствената си кухня, после продава малките партиди на пазар в някой голям град веднъж или два...

Арестуваха мъж за палежа на 16 пожара край Атина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377727

Арестуваха мъж за палежа на 16 пожара край АтинаГръцките власти съобщиха, че 24-годишен мъж е бил арестуван и обвинен за палежа на 16 пожара през изминалите пет месеца, предаде Асошиейтед прес, цитира БТА. Противопожарната служба заяви, че мъжът е бил задържан за умишлено подпалване на пожари в гори, ниви и необработваеми площи в райони край Атина.

Интензивен е трафикът към Гърция и Румъния (допълнена в 14 часа)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/06/3019789_intenziven_e_trafikut_kum_gurciia_i_rumuniia_dopulnena/?ref=rss


Интензивен е трафикът на българско-сръбската граница на пункта Калотина, съобщиха от МВР за трафика по границите към 10 часа. Към 14 часа положението по границите е почти без промяна, съобщиха от полицията.<br /><br />На българско-македонската граница трафикът е нормален на всички контролно-пропусквателни пунктове.<br /><br />На българско-гръцката граница движението е натоварено. На пункта Маказа има 3 км колона от леки автомобили на изхода от България. На Кулата също е...

Интензивен е трафикът към Гърция и Румъния

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/06/3019789_intenziven_e_trafikut_kum_gurciia_i_rumuniia/?ref=rss


Интензивен е трафикът на българо-сръбската граница на пункта "Калотина", съобщиха от МВР за трафика по границите към 10 часа.<br /><br />На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички контролно-пропусквателни пунктове.<br /><br />На българо-гръцката граница движението е натоварено. На пункта "Маказа" има 3 км колона от леки автомобили на изхода от България. На "Кулата" също е натоварен трафикът. От МВР препоръчват движението...

"Лятно кино в квартала" тази вечер е в кв. "Чайка"

http://www.moreto.net/novini.php?n=356937

И тази година кварталите във Варна се превърнаха в киносалони на открито, научи Moreto.net. Тази вечер програмата на "Лятно кино в квартала" ще продължи с прожекция на българския филм „Секс академия: Мъже”, в квартал "Чайка".

Таксита, труп, или какво става нощем на Слънчев бряг

https://www.24chasa.bg/novini/article/6377462

Таксита, труп, или какво става нощем на Слънчев брягМоите приключения след откриването на най-вървежните дискотеки. Защо са толкова високи тарифите 3 юни 2017 година. Точно пет сутринта. Тръгвам си от откриването на една от най-вървежните плажни дискотеки в Слънчев бряг. Не съм пила алкохол, но много ме болят краката. Пътеката от заведението до хотела, до който исках да стигна,

Отбелязваме Деня на железничаря

http://www.cross.bg/zheleznicharya-slyzhiteli-bogata-1551264.html

/КРОСС/ Денят на железничаря се отбелязва всяка година през първия неделен ден на месец август. Традицията за неговото честване датира от средата на миналия век. Изборът на деня, е свързан с историческия факт, че в началото на м. август през далечната 1888 г. железопътната линия Цариброд-София-Белово е открита за международни превози.Същевременно държавата откупува и линията Русе-Варна и започва нейната експлоатация. Така се учредяват Българските Държавни Железници. Историята на българската железница е богата на постижения, предизвикателства и трудни моменти, но тя най-вече е богата с хора, които са отдавали най-доброто от себе си за развитието на железопътния транспорт. Днешните български държавни железници помнят с признателност всички знайни и незнайни железопътни работници, които със своя принос са дали тласък на железницата да върви напред. И днес има примери за отлично изпълнение на служебния дълг и достойно отстояване на престижа на железничарската професия. От началото на 2016 г. до настоящия момент за проявен висок професионализъм, бдителност и навременни действия са наградени редица локомотивни машинисти, работници по ремонта в локомотивните депа, служители на превозни бригади в пътнически влакове и служители по експлоатация на товарните превози. По повод Деня на железничаря ръководството на Холдинга ще връчи грамоти и парични награди на 30 служители, работещи в държавните дружества за пътнически и товарни железопътни превози.    

"Сънди телеграф": Великобритания е готова да плати на Брюксел до 40 милиарда евро

http://www.mediapool.bg/sandi-telegraf-velikobritaniya-e-gotova-da-plati-na-bryuksel-do-40-miliarda-evro-news267584.html

Великобритания е готова да плати до 40 милиарда евро в рамките на споразумение с Брюксел за излизането си от ЕС, съобщава в. "Сънди телеграф", цитиран от Ройтерс. Според вестника, който се позовава на трима неназовани правителствени източници, Лондон е готов да плати тази сума като част от по-голяма сделка, включваща подписване на търговско споразумение с ЕС. Европейският съюз предлага Великобритания да плати около 60 милиарда евро за покриване на поетите ангажименти към бюджета на общността и иска постигането на значителен прогрес по уреждането на британските финансови задължения, преди да започнат преговорите по такива сложни въпроси като бъдещо търговско споразумение, припомня Ройтерс. "Знаем, че позицията /на ЕС/ е 60 милиарда евро, но в действителност долната граница е 50 милиарда евро. Нашата позиция е за 30 милиарда, но приемливата сума е 40 милиарда евро, макар обществеността и политиците още да не са стигнали до това положение", цитира вестникът "високопоставен източник от правителството" в Лондон. Друг източник заявил, че Великобритания оценява сумата на минимум 30 милиарда и максимум 40 милиарда евро, а трети посочил, че премиерът Тереза Мей желае да плати "над 30 милиарда евро". Британското министерство по въпросите на Брекзита отказа да коментира съобщението на "Сънди телеграф", отбелязва агенцията. Преговорите между Лондон и Брюксел засега вървят бавно и безрезултатно. Главният преговарящ на ЕС Мишел Барние заяви, че Лондон трябва да разясни позициите си във важни области. По думите му все още остават "фундаменталните" различия по един от най-значимите въпроси - статута на наброяващите 3 милиона граждани на ЕС във Великобритания и на наброяващите милион поданици на Обединеното кралство, живеещи в други европейски страни. Европейският парламент на свой ред окачестви като незадоволително и обременително предложението на Великобритания гражданите на ЕС, живеещи на нейна територия, да получат право на постоянно пребиваване. Фактически изглежда преговорите още въобще не са стигнали до спора за многомилиардната сметка, която Лондон трябва да плати, за да изпълни вече поетите си ангажименти като член на съюза. Наскоро британският министър на външните работи Борис Джонсън каза, че ЕС не е познал, ако си мисли, че Великобритания ще се съгласи с определянето на прекалено голяма сума за излизането. "Кой какво е познал не знам. Знам само, че часовникът тиктака", отговори Барние. ЕС настоява, че не може да има никакви преговори за бъдещо двустранно търговско споразумение, докато не бъде постигнат "съществен напредък" по въпросите за правата на гражданите, сметката за излизането и статута на ирландската граница. По-рано Барние изразяваше надежда, че ключовите елементи от развода - финансово споразумение, права на гражданите и "нефизическата" граница между Северна Ирландия и Република Ирландия - могат да бъдат решени до октомври.Сега това изглежда по-скоро невъзможно. Според европейски източници това е така не защото Великобритания поставя неприемливи искания, а защото тя изобщо няма позиция по много въпроси.

Борисов: Варна заслужава перспектива

http://www.barometar.net/89239/

Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които към момента не позволяват на града да се развива. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на работна среща в общината, организирана от кмета Иван Портних. В срещата участваха представители на кабинета и президентът на КНСБ Пламен Димитров, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Варна заслужава перспектива. Градът […]

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване