Дъжд, бури и рязък спад на температурите за старта на новата седмица

http://www.cross.bg/vreme-byri-otnese-1552645.html

/КРОСС/ Топлото време у нас ще бъде заменено от дъжд и възможни бури през следващите два дни. Температурите ще спаднат с 8 до 10 градуса на места. Това показва прогнозата за времето, а студеният атмосферен фронт вече доведе до бури и валежи в Централна Европа и на Балканите. От идната нощ през страната ще премине студен атмосферен фронт. Очакват се валежи и гръмотевични бури, най-вече в западната част. Ще започне и рязко захлаждане, като средните температури ще спаднат с около 8 градуса. Вероятно валежите ще продължат през понеделник и вторник, след което слънцето ще се завърне и предстои постепенно затопляне, което трябва да продължи до края на седмицата. Рязко спадане на температурите, дъждове и силен вятър очакват през следващото денонощие също в Македония и Сърбия. През уикенда буря погуби двама и рани 120 по време на празник в Австрия. Силният вятър отнесе гигантска тента на фестивал на музиката и бирата в община Санкт Йохан ам Валде. Лошото време вече връхлетя Чехия, прекъснати бяха далекопроводи, изкоренени бяха хиляди дървета, но за щастие там няма жертви. В Хърватия от лошото време най-сериозно пострада региона Истрия. Там бурята отнесе електрически стълбове, изкорени дървета, а контейнерите за отпадъци летяха по улиците, съобщават местните медии. От общините в Дайли, Новиград и Пореча поискаха помощ от централната власт.  

По-голямата част от София ще бъде без топла вода за два дни

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/20/3027528_po-goliamata_chast_ot_sofiia_shte_bude_bez_topla_voda/?ref=rss


Заради планови ремонтни дейности на системата за газоподаване към "Топлофикация София", всички квартали в западната и северната част на София ще бъдат без топла вода за два дни - от 22 август (вторник) до 24 август (четвъртък), съобщи компанията. В това време "Топлофикация София" ще използва случая и за някои свои ремнотни дейности по съоръженията в ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин".<br /><br />Само топлоснабдяването от ТЕЦ...

Мина в морето край "Корал", отцепиха плажа (обновена)

http://www.cross.bg/beshe-mina-kakuv-1552611.html

/КРОСС/ Районът на плажа край къмпинг „Корал" беше отцепен заради стара противолодъчна мина, съобщава БТВ. Спасител я е открил тази сутрин на около 30 метра навътре в морето. Поради тази причина беше пратен военноморските сили, който да обезвреди взривното устройство. От Министерството на отбраната съобщиха, че специализиран екип се отправил към "Корал" към 13 часа. По първоначални данни мината е с диаметър 60 см. и се намира на около 30 метра от бреговата линия, на дълбочина 1,40 м. "Военнослужещите от състава на Военноморските сили са с водолазно оборудване и ще извършат разузнаване на обекта. Те ще предприемат необходимите действия за обезвреждането на морската мина", съобщават от военното ведомство. След 17 часа мината вече беше обезвредена и плажът достъпен, съобщи БНР. "Момчетата действаха много бързо и професионално" - каза Атанас Русев от сдружение "Да запазим Корал", който бе и сред очевидците на действията на професионалистите. "Не беше евакуиран целият плаж, защото беше определен какъв е видът на тази мина, след което прецениха какъв заряд да сложат, за да я обезвредят. Прецениха какъв ще бъде взривът. Всичко, което направиха като оценка, беше абсолютно точно. Не се наложи целият плаж да бъде евакуиран. Беше отцепена една част, която е около 400 метра радиус около мястото. Всичко беше направено изключително професионално, както трябва да бъде"

Взрив на търговски панаир в Дамаск взе 5 жертви

http://www.mediapool.bg/vzriv-na-targovski-panair-v-damask-vze-5-zhertvi-news268191.html

Петима човека загинаха, а поне 11 бяха ранени в неделя на международен търговски панаир в Дамаск, предаде ДПА, цитирана от БТА, като се позова на организаторите на събитието. Експлозията е била предизвикана от самоделна ракета, избухнала на входа на панаира. Тя е била изстреляна от предградието Източна Гута, където бунтовнически групи активно действат от години. Международният панаир в Дамаск, който беше открит в четвъртък, е първият от началото на гражданската война в Сирия през 2011 г.   Сирийското правителство го рекламира като икономическо завръщане, а според организаторите в него участват 43 арабски и други страни.   Междувременно сирийският президент Башар Асад заяви, че Западът "се стреми да установи хегемония" над Близкия изток, но Сирия заедно с Русия "се противопоставят на тези опити". По думите на Асад, "принципната позиция в защита на националния суверенитет, заета от Сирия, стана причина за започналата срещу нея война".   Сирийският президент подчертал пред дипломатическите служители в сирийското външно министерство, че "сирийците скъпо са платили за провала на заговора на Запада и "мюсюлманските братя", но цената на съпротивата е по-малка от цената на капитулацията". "Битката не е приключила, тя продължава, и предлаганите сега хуманитарни инициативи преследват целта да се постигне това, което не успяха терористите", добавил сирийският президент, цитиран от местната телевизия "Сурия".  

Кралската двойка почете жертвите на Барселона

http://dnes.dir.bg/news/ispania-barselona-jihad-26262321

Испания почете паметта на жертвите на атентатите със служба в базиликата "Саграда фамилия" в Барселона. Церемонията уважиха крал Фелипе Шести и кралица Летисия

Спират топлата вода към в половин София от 22 до 24 август

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400455

Спират топлата вода към в половин София от 22 до 24 август"Топлофикация София" ЕАД напомня на клиентите си, че поради планови ремонтни дейности от "Булгартрансгаз" ЕАД по газопреносната мрежа ще бъде преустановено подаването на природен газ към част от топлоизточниците на дружеството за периода от 22 август до 24 август, съобщиха от пресцентъра на "Топлофикация София".

Седмичен хороскоп за 21-27 август

https://www.actualno.com/curious/sedmichen-horoskop-za-21-27-avgust-news_628816.html

Овен През тази седмица не отстъпвайте от принципите си. Някой може да се опита да разклати вярата ви в постигнатото и да да промени на насоката ви на развитие. Всичко това ще бъде направено умело, така че не си мислете, че ще предпазени от зложелатели. Задавайте си по-често в

Камера записа убийството на световен шампион в пауърлифтинга

https://offnews.bg//bojni/kamera-zapisa-ubijstvoto-na-svetoven-shampion-v-pauarliftinga-663264.html

В мрежата се появи от боя, в който бе убит тази нощ световния шампион в паурлифтинга Андрей Драчев от Русия. Записът беше публикуват в YouTube канала AmurMedia Ирина.

На записа се вижда как неизвестен мъж сваля исполина с множество удари с краката и ръцете. Андрей пада, а свидетели все пак спират нападателя, който се опитва да го размаже.

Очевидно убиецът е тренирана машина. Все пак Андрей тежи 120 килограма и е както световен, така и европейски шампион в пауърлифтинга. Това е състезание, което включва вдигане на щанги от лежанка, клек и мъртва тяга. Т.е., жертвата е изключително силен физически.

Слуката е от тази нощ в центъра на Хабаровск. Спортистът беше хоспитализиран веднага. По-късно обаче почина в реанимация.

Руските меди припомнят, че преди по-малко от месец на брега на Байкал беше убит европейския шампион по свободна борба Юрий Власко. Той беше наръган с нож, след като компанията му се скара с младежи, отдъхващи край прочутото езеро.

Новакът "Хъдърсфилд" взе втори пореден успех във Висшата лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/20/3027533_novakut_hudursfild_vze_vtori_poreden_uspeh_vuv/?ref=rss


Дебютантът във Висшата лига "Хъдърсфилд" записа втора поредна победа от началото на сезона, след като надигра друг от новаците "Нюкасъл" с 1:0. Халфът Арън Моой вкара единственото попадение в 50-ата минута.<br /><br />"Териерите" продължават с впечатляващото си представяне и след като преди седмица разгромиха с 3:0 "Кристъл палас" като гост, сега отново не допуснаха гол. С две поредни победи новаците се изравняват на върха в класирането с...

Бизнесдама със съдебна защита от съпруг бияч в Пловдив

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400343

Бизнесдама със съдебна защита от съпруг бияч в ПловдивПловдивският районен съд издаде ограничителна заповед на мъж заради домашно насилие над съпругата му. Биячът няма да има право да доближава жилището и офиса на половинката си. Това съобщиха от "Джендър алтернативи, където жертвата е потърсила помощ. Катя Георгиева, която върти собствена фирма, признала пред психотерапевтите на неправителствената

7-годишният Джулиан е загинал при атентата в Барселона, обяви полицията

https://offnews.bg//sviat/7-godishniat-dzhulian-e-zaginal-pri-atentata-v-barselona-obiavi-polit-663263.html

7-годишният Джулиан Кадман е загинал при атентата в Барселона, обяви полицията в Каталуния, цитирана от Би Би Си. 

Джулиан изчезна, след като майка му го изгубила от поглед по време на хаоса след терористичната атака в Барселона. Жената е в болница.

Липсата на детето беше оповестена лично от премиера Тереза Мей, след като дядо му, който е британец, призова случаят да бъде разгласен с надеждата някой да даде информация за 7-годишния му внук.

Испански вестник обяви вчера, че детето е намерено, но информацията по-късно беше отречена от полицията. 

Органите на реда потвърдиха, че момчето е сред загиналите 13 души в Барселона, след като микробус се блъсна в пешеходци. Над 120 души бяха ранени. 

Испания арестува и пусна писател писател, критикувал Ердоган

http://www.cross.bg/pisatelya-akhanlu-aresta-1552646.html

/КРОСС/ Германският писател от турски произход Доган Акханлъ беше арестуван, а по-късно и освободен в Испания. Ареста на Акханлъ бе извършен през нощта на 19 срещу 20 август. Задържането на писателя е било по искане на Анкара. Той беше арестуван в Гранада със заповед на Интерпол. Искането на ареста на Акханлъ от страна на Анкара е било заради материали на писателя, които били насочени срещу управлението на Ердоган и нарушаването на човешките права в Турция. Той пишел и за убийството на арменския журналист Храт Динк и геноцида над арменците. Малко след ареста на писателя Германия призова Мадрид да не екстрадира писателя обратно в Турция. След бързо разглеждане на случая му испански съд реши и да го освободи от ареста.  

Една варненска местност остана без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=357893

Заради авария на водопровод част от местност Св. Никола е без вода, съобщиха от ВиК-Варна за Moreto.net. Засегнати са абонатите от високата зона. Очаква се водоподаването да бъде възстановено около 19 часа.

Проверяваме и плащаме глоби към КАТ и онлайн

http://www.moreto.net/novini.php?n=357892

От август 2017 година проверката и плащането на глобите към КАТ може да става по електронен път, напомниха от Съюза на българските автомобилисти (СБА). Порталът за проверка и плащане е част от новите електронни услуги на МВР и може да видите тук.

Обезвредиха мината на къмпинг "Корал", плажът вече е достъпен за летовници

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400436

Обезвредиха мината на къмпинг "Корал", плажът вече е достъпен за летовнициЦелият плаж при къмпинг "Корал" вече е достъпен, съобщи БНР. По-рано през деня част от посетителите на плажа бяха евакуирани заради открита стара мина в морето. Взривното устройство вече е обезвредено. Мината е обезвредена на място от специализиран екип от пункта за базиране в Бургас с ръководител капитан трети ранг Красимир Иванов.

Зеехофер отстъпи от искането си за бежански квоти

http://www.investor.bg/evropa/334/a/zeehofer-otstypi-ot-iskaneto-si-za-bejanski-kvoti-245172/

Консерваторът направи изявлението месец преди парламентарните избори в Германия

Атентаторът от Барселона може да е избягал във Франция

http://frognews.bg/news_140540/Atentatorat-ot-Barselona-moje-da-e-izbiagal-vav-Frantsiia/

Испанската полиция не изключва възможността атентаторът от Барселона да е успял да достигне до Франция. Това заяви началникът на полицията в Каталуня Жосеп Хуис Траперо.

Родната къща на Хари Потър се продава за близо 1 млн. лири

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/08/20/3027514_rodnata_kushta_na_hari_potur_se_prodava_za_blizo_1_mln/?ref=rss


Къща от 14 век на тясна улица в англиското селце Лавенхем се продава за близо 1 млн. паунда и макар, че не е в много добро състояние, интересът към нея е огромен. Това е филмовият роден дом на известния млад магьосник Хари Потър, пише Би Би Си.<br /><br /><br />Къщата "Де виър", както е известна, има шест спални в почти автентичен средновековен вид с масивни дървени рамки, камини, автентични картини и рядко срещано каменно вито стълбище. Имотът е част от около 340...

Преди 100 години мисия на германски цепелин завърши със световен рекорд и провал

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400075

Преди 100 години мисия на германски цепелин завърши със световен рекорд и провалДирижабълът излетял от Ямбол, стигнал Хартум в Африка и се върнал обратно за 95 часа и 5 минути, без да кацне “На 8-и този месец в двора на цепелиновия хангар стана тържественото откриване на паметната плоча на трагично загиналите през световната война екипажи на лагерувалите тогава в Ямбол германски цепелини L59 и S.X.L.

Българска парламентарна делегация тръгва за Южна Корея

http://www.cross.bg/koreya-predsedatelya-repyblika-1552644.html

/КРОСС/ Българска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента Димитър Главчев, ще бъде на официално посещение в Република Корея от 21 до 23 август 2017 г. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание на Република Корея Чунг Се-кюн, съобщават от пресслужбата на българския парламент. В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България - Република Корея Михаил Христов, заместник-председателят на групата Десислава Атанасова и членовете на групата Николай Александров, Джевдет Чакъров и Кръстина Таскова. Посещението ще започне с официална среща на Димитър Главчев и българските народни представители с председателя на Народното събрание на Република Корея Чунг Се-кюн. Председателят на парламента ще разговаря с председателя на Парламентарната група за приятелство с България Хонг Мун-пьо. Програмата на визитата предвижда и среща с министър-председателя на Република Корея Лий Нак-йън. Председателят на Народното събрание ще положи венец на Националното гробище на Република Корея, където са погребани корейски граждани, дали живота си в движението на национална независимост, в Корейската и във Виетнамската война. Българската парламентарна делегация ще посети Университета по чужди езици „Ханкук" в Сеул, където се изучава български език. Димитър Главчев ще се срещне с председателя на университета, с преподаватели и студенти от Катедрата по български език и с българската общност в Сеул

Четирима убити и 11 ранени при взрив на търговски панаир в Дамаск

http://www.moreto.net/novini.php?n=357891

Четирима човека загинаха, а 11 бяха ранени днес на международен търговски панаир в Дамаск, предаде ДПА, като се позова на организаторите на събитието. Експлозията е била предизвикана от самоделна ракета, избухнала на входа на панаира.

Пожар, предизвикан от незагасена цигара, горя до стадиона в град Баня

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400431

Пожар, предизвикан от незагасена цигара, горя до стадиона в град БаняСухи треви се запалиха в град Баня, Карловско, близо до стадиона, съобщи БНР. Сигналът е подаден около 14 часа. Огънят вече е загасен от два екипа на пожарната в Карлово. Причината за възникването на пожара засега остава неясна, но се предполага, че вероятно огънят е тръгнал от незагасена

Проучване нарисува портрета на съвременния джентълмен

//dariknews.bg/novini/liubopitno/prouchvane-narisuva-portreta-na-syvremenniia-dzhentylmen-2043483

Съвременният джентълмен все още демонстрира добрите маниери на предшествениците си, но същевременно спазва изискванията на модерния етикет, пише в. "Сънди експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания

Прекратяват протестите срещу циганското насилие в Асеновград

http://frognews.bg/news_140539/Prekratiavat-protestite-sreshtu-tsiganskoto-nasilie-v-Asenovgrad/

Протестите срещу циганското насилие и незаконните ромски постройки в Асеновград временно се прекратяват. Това съобщиха от Инициативния комитет на протестиращите, а причината била, че повечето хора се намират извън града заради отпускарския сезон.

Военизирана група на юг в САЩ е готова да грабне оръжие

http://dnes.dir.bg/news/USA-protesti-sasht-izbori-2016-26262205

Хората, наричани също американските "патриоти", не са еднородно движение, но те споделят едно и също недоверие към федералното правителство.

Изпращат Величко Чолаков в спортната зала на Смолян

http://www.cross.bg/velichko-smolyan-cholakov-1552643.html

/КРОСС/ Спортната зала в Смолян - мястото от където тръгна за големия спорт Величко Чолаков, ще събере всички желаещи да си вземат последно сбогом с големия шампион. Бронзовият олимпийски медалист във вдигането на тежести от Атина 2004 г. почина внезапно днес (20 август) едва на 35 години. Той остава последният българин, печелил олимпийско отличие в щангите и единственият, донесъл медал в най-тежката категория. "Най-вероятно поклонението ще е утре, но все още не сме уточнили часа с близките, които в момента са все още в шок. С голяма болка посрещнахме вестта за внезапната кончина на един от най-изтъкнатите ни спортисти -тежкоатлети, почетният гражданин на Смолян - Величко Чолаков. Десетки пъти той ни изправяше горди от огромната сила, мощ и упоритост, с които постигаше успехи в спорта и живота. Сега ще постоим отново прави, за да го изпратим в последния му път. Величко ще остане пример за всички, които ще се посветят на този най-български спорт - вдигането на тежести, пример за всички, които ще поемат по неговия път на състезател и треньор. Пример за всички, които ще бъдат отдадени на обществото и гражданите на Смолян. Той няма да отнеме нищо от себе си. Той ще остане при нас с успехите си, със силата си, с младостта си, любовта си към семейството и наследниците си. Величко ще остане завинаги в сърцето на хората от Родопите

Облекчават движението край Орлов мост от понеделник

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400428

Облекчават движението край Орлов мост от понеделник Движението пред софийския "Орлов мост" да бъде облекчено от понеделник, очаква заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев. "За седмица беше ремонтирано едното платно, а до края на следващата седмица се очаква да приключи целият ремонт", посочи Крусев, цитиран от БНР. "За една седмица са свършили огромно количество работа.

В Испания почетоха паметта на загиналите при атентатите

https://offnews.bg//sviat/v-ispania-pochetoha-pametta-na-zaginalite-pri-atentatite-663262.html

Испания почете паметта на жертвите на атентатите, които бяха извършени тази седмица. 

При нападенията в Барселона и Камбрилс загинаха 14 души, а над 120 бяха ранени.

Около 2000 души се събраха днес в катедралата "Саграда фамилия" в Барселона. Сред тях имаше роднини на жертвите, представители на каталунската мюсюлманска общност, членове на испанското кралско семейство и висши правителствени служители.

Испанският крал Фелипе Шести, кралица Летисия, министър-председателят на Испания Мариано Рахой и каталунският премиер Карлес Пучдемон бяха сред хората, присъствали на литургията в базиликата, сътворена от известния архитект Антони Гауди, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Службата беше ръководена от архиепископа на Барселона кардинал Хуан Хосе Омеля.

Омеля призова Испания да се обедини и да работи за по-мирен свят. В проповедта той каза, че присъствието на толкова много хора е "красива мозайка" от единство за работа за обща цел за "мир, уважение, братско съвместно съществуване и любов".

Кардиналът прочете на глас пред присъстващите съболезнователна телеграма от папа Франциск, който нарече нападенията "жесток терористичен акт" и "тежка обида към Бога".

Литургията в катедралата "Саграда фамилия" протече при засилени мерки за сигурност. На нея присъства португалският президент Марселу Ребелу де Соуза.

Снимка: AP

Как да проверите глобите си в КАТ онлайн

https://www.vesti.bg/bulgaria/kak-da-proverite-globite-si-v-kat-onlajn-6072850

От няколко дни електронната система за справки е налична на сайта на МВР

Ново спиране на топлата вода в голяма част от София заради ремонти на "Топлофикация"

https://www.actualno.com/sofia/novo-spirane-na-toplata-voda-v-goljama-chast-ot-sofija-zaradi-remonti-na-toplofikacija-news_628810.html

„Топлофикация София” ЕАД напомня на своите клиенти, че поради извършването на планови ремонтни дейности от „Булгартрансгаз” ЕАД по газопреносната мрежа ще бъде преустановено подаването на природен газ към част от топлоизточниците на дружеството за периода от

Коментар на седмицата №2: 100 дни във властта - за 22-и път на Борисов

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6400211

Коментар на седмицата №2: 100 дни във властта - за 22-и път на БорисовПубликуваме отново най-четените коментари и анализи през изминаващата седмица. Този е №2 с около 18 000 прочитания. Дебютантите в кабинета тепърва лудуват, а той улегна Първите 100 дни на правителството на Бойко Борисов са зад гърба ни. Те са му третите първи, но и 22-ите по 100 като министър-председател.

Търсят нови доказателства, че най-старият човек е живял по нашите земи

http://www.cross.bg/afrika-chirpan-choveshkata-1552642.html

/КРОСС/ Намирането неотдавна на зъб на предчовек край Чирпан и преди това на челюст край Атина разтърси научните среди. Защото става въпрос за предтеча на съвременния човек, най-старият сред известните на науката до този момент. Учените го нарекоха грекопитек. Сега проф. Николай Спасов ще търси други, неоспорими доказателства за това, че той е най-ранният предчовек, съобщава news.bg. Както и че предчовеците (хоминините) произлизат не от екваториална Африка, а от източното Средиземноморие. Това ще е възможно, когато бъдат открити повече кости от древния ни прародител. Проф. Спасов ръководи международния екип на изследователите на грекопитека, съвместно с проф. Мадлен Бьоме от Центъра за изследване на човешката еволюция в Тюбингенския университет в Германия. Находката от Чирпан, както и челюстта, намерена в Гърция, могат радикално да променят досегашните представи за появата на предшествениците на човека. Останките са по-стари от откритите в Африка предчовеци и намирането на нови кости би означавало, че не Африка е родината на човешката еволюционна линия, а Балканите и цялото Източно Средиземноморие. Това, което е очевидно от намерените останки в находището край Чирпан, е, че по нашите земи, покрити със савани, подобно на днешна Африка, преди малко повече от 7 млн. години, са скитали маймуни, антилопи, жирафи, древните коне - хипариони. И сред тях е живеел и грекопитекът, може би първи представител на човешката еволюционна линия, изправен вече на два крака.

Злато в Естония за КСТ „Поморие”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/c8xUP8VyJ8A/

aleksandyrДесислава Трифонова и Александър Туфар победиха своите конкуренти на провелия се турнир по спортни танци в столицата на Естония- Талин. В силна конкуренция с 30 двойки, нашите състезатели безапелационно станаха първи  и грабнаха златните медали. Победното представяне идва три седмици преди Европейското първенство, което ще се проведе в Братислава. Там нашата двойка ще представи България в конкуренция със състезателни двойки от целия континент. До края на календарната 2017 година им предстоят още изпитания- едно европейско  и три световни първенства. Дано да ни зарадват с успех от най-висок форум.

 

Снимки: DanceFile.ru

Стената Before i die и във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=357863

Утре - 21 август от 18 часа във Варна на стената ограждаща "Търговския дом" на ъгъла на бул."Княз Борис" и ул. "Воден" ще стартира световният проект "Beforе I die......." Проектът "Before i die.

Парламентарна делегация, водена от Главчев, заминава на посещение в Корея

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400377

Парламентарна делегация, водена от Главчев, заминава на посещение в Корея Българска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента Димитър Главчев, ще бъде на официално посещение в Република Корея от 21 до 23 август. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание на Република Корея Чунг Се-кюн. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

И президентът Радев ще посети Самоков за празника на града

http://www.cross.bg/praznika-grada-dyhovnitzi-1552641.html

/КРОСС/ На 21 август президентът Румен Радев ще посети град Самоков по повод празника на града, съобщават от пресслужбата на държавния глава. Празничната програма ще се състои на площад „Захарий Зограф" и е с начален час 19:30. Тържествен водосвет по повод празника на града ще бъде отслужен от патриарх Неофит в съслужение с духовници от Софийска митрополия и самоковски духовници.

Терористите от Барселона имали 120 газови бутилки за един или няколко атентата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400337

Терористите от Барселона имали 120 газови бутилки за един или няколко атентатаГрупировката, отговорна за атентатите в Испания, е подготвяла "един или няколко атентата" в Барселона със 120 газови бутилки, намерени в къща в намиращия се на 200 км югозападно град Алканар, съобщи днес полицията, цитирана от Франс прес. "Започва да ни става ясно, че това е мястото, където са се приготвяли експлозиви за извършването на един или

Ман Сити е готов да плати 300 милиона евро за Меси

https://offnews.bg//futbol/man-siti-e-gotov-da-plati-300-miliona-evro-za-mesi-663261.html

От Манчестър Сити са готови да счупят трансферния рекорд и да платят клаузата на звездата на Барселона Лионел Меси от 300 милиона евро, пишат медиите във Франция.

В началото на август Неймар стана най-скъпият играч във футбола, когато напусна "Камп Ноу", за да се присъедини към Пари Сен Жермен за 222 милиона евро.

Но сега след по-малко от две седмици по-късно има вероятност, макар и малка, този рекорд да бъде подобрен от аржентинския нападател на каталунците.

Футболистът все още не е подписал новия си договор, независимо че още на 5 юли клубът информира официално, че двете страни са се договорили за това.

Преди дни обаче от "Камп Ноу" признаха, че аржентинецът не е сложил подписа си под подготвените документи. Така в момента Меси е обвързан с Барса само за още около 10 месеца.

Иначе драмите около евентуалните трансфери  Усман Дембеле от Борусия Дортмунд и Филипе Коутиньо от Ливърпъл продължават да пълнят заглавията на европейските медии, а според каталунското издание "Спорт", от Барса са си набелязали нова жертва. Тимът е отправил оферта в размер на 30 милиона евро за халфа на Ница Жан Мишел Сери.

Треньорът на испанския гранд Ернесто Валверде е на мнение, че въпросният футболист ще му свърши страхотна работа в средната линия и държи да го има в редиците си.

Победа за Танак в рали "Германия", Ожие се откъсна на върха в световния шампионат

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/20/3027513_pobeda_za_tanak_v_rali_germaniia_ojie_se_otkusna_na/?ref=rss


Естонецът От Танак спечели рали "Германия", 10-ти кръг от световния шампионат. Пилотът на "Форд" финишира с аванс от 16.4 секунди пред Андреас Микелсен от "Ситроен". Той натрупа солиден аванс в събота и в по време на четирите етапа в неделя нямаше нужда да натиска, а просто да завърши.<br /><br />VICTORY @ADACRallye DEUTSCHLAND!!

Театрална студия „Светулка“ –Поморие ще представи страната ни на Международен театрален фестивал

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/txNC61deK9I/

20914265_1189336617832909_242333920584783502_n 20915118_1189337124499525_4655907351426595042_n 20994357_1189336847832886_8726394909550015718_n kukli

Артистите от Театрална студия „Светулка“ при НЧ  “Светлина 1939“ гр. Поморие ще представят страната ни на ХI Международен театрален фестивал на любителските театри. Столицата на Валония гр. Намур, Белгия, ще посрещне във вторник, на 22.08.2017 „Светулките” на Поморие.

Белгийският фестивал включва представители от различни националности и се провежда на всеки  две години. През 2017 ще се състои неговото единадесето издание. Актьорите от Театрална студия „Светулка“ ще представят България и нашия град със спектакъла „Поморие – Света – Поморие“, с режисьор Румяна Кралева, сценограф и майстор на куклите Лидия Атанасова, озвучаване и мултимедийна среда  Стоян Димитров  и младите актьори – Мила Николова, Веселина Янева, Мари-Никол Маркова, Сияна Христова, Димана Офилова, Николета Колева, Габриела Господинова и Тодор Иванов. Музикално-кукленото шоу беше високо оценено от петчленното експертно жури в конкурса и бе поставено сред десетте участници, допуснати в състезателната програма.  Пожелаваме успешно представяне на младите театрални таланти на Поморие!

 

Кон излезе на магистрала "Тракия", успяха да го изведат

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400328

Кон излезе на магистрала "Тракия", успяха да го изведатИзведен е кон, който излезе на пътното платно на 112-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив-София, съобщиха от областната дирекция на полицията в Пловдив, цитирани от БНР. Сигналът е подаден към 15 ч. Веднага са били изпратени екипи на

България на дъното в Европа по хуманитарни помощи

http://www.moreto.net/novini.php?n=357890

През последните години България значително увеличава средствата, които заделя за хуманитарни помощи, но въпреки това сумата за официална помощ за развитие за миналата година е едва 0,1% от брутния национален доход на страната. Това показват данни на Евростат.

Пожарникар от Чепеларе загина затиснат от дърво

http://www.cross.bg/durvo-zatisnat-chepelare-1552640.html

/КРОСС/ Пожарникар от Чепеларе е починал, затиснат от дърво в местност край града, съобщава novini.bg. Едва 33-годишния мъж бил отишъл в гората, за да набави дърва за зимата със свой роднина. Информацията за злополуката бе потвърдена от служители на местната администрация.  

Джихадистите готвели да взривят 120 газови бутилки в Барселона

http://www.mediapool.bg/dzhihadistite-gotveli-da-vzrivyat-120-gazovi-butilki-v-barselona-news268190.html

Групировката, извършила два атентата в Испания тази седмица, е подготвяла "един или няколко атентата" в Барселона със 120 газови бутилки, които е трябвало да бъдат използвани при нападения с коли, съобщи испанската полиция в неделя. Разследващите освен това смятат, че са близо до залавянето на последния заподозрян от 12-членната терористична група.   Газовите бутилки са намерени в град Алканар, на около 200 км от Барселона.   "Започва да ни става ясно, че това е мястото, където са се приготвяли експлозиви за извършването на един или няколко атентата в Барселона", каза началникът на каталунската полиция Жосеп Луис Траперо, цитиран от Франс прес.   Газовите бутилки са открити в къща в Алканар, където в сряда през нощта имаше газова експлозия. Ден по-късно микробус се вряза в хора на оживената туристическа улица "Лас Рамблас" в Барселона, отнемайки живота на 13 човека, а още около 130 бяха ранени. В ранните часове в петък бе извършен втори атентат в Камбрилс, отново с ван, като един човек загина, но полицията ликвидира петима терористи.   Според разследващите групировката, извършила нападенията, се състои от 12 човека. Полицията заяви в неделя, че знае кой е шофорът на микробуса, убил 13 човека в Барселона, но не назова името му. Той все още е издирван.   Близо сме до лице, свързано с атаката, заяви Мосос Дескуадра, добавяйки, че силите за сигурност провеждат операция в провинция Гирона в съседство с френската граница, където се намира град Рипол, където е формирана терористичната група.   Според шефа на каталунската полиция групата е планирала атентатите повече от 6 месеца. Един от джихадистите все още е на свобода и предстои да бъдат идентифицирани останките от две човешки тела, каза Траперо, цитиран от Би Би Си. Други четирима от заподозрените терористи са арестувани.   Полицията потвърди обаче, че издирва роденият в Мароко Юнес Абуякуб, на 22 години, който според испански медии е шофирал микробуса. Майка му го призова чрез медиите да се предаде. "Нека да отиде в полицията, нека се предаде. По-добре да отиде в затвора, отколкото да умре", каза тя по време на мюсюлмански протест срещу тероризма в градчето Рипол, разположено северно от Барселона.   Шефът на каталунската полиция не изключи последният издирван за атентатите да е избягал във Франция. "Нямаме конкретна информация за това, но не може да бъде изключено", каза той и добави, че веднага след атентатите граничните проверки са били засилени.   Останките от човешки тела, които все още не са идентифицирани, са най-вероятно на жертвите от взрива в къщата в Алканар. Според испански медии това може би са Юсеф Аала, брат на единия джихадист, убит в Камбрилс, и на Абделбаки Ес Сати, имам в Рипол, откъдето са повечето заподозрени за атентатите.   През юни имамът внезапно напуснал джамията и не е виждан от тогава. Председателят на храма каза, че имамът му споделил, че иска да се върне в Мароко.   Не можем да кажем поради каква причина тези хора са се радикализирали, коментира Траперо. До момента е известно, че три превозни средства са били наети с кредитната карта на Юнес Абуякуб. Единият ван е използван за атаката в Барселона, другият е открит след нападението в град Вик, а третият – в Рипол.   Шефът на каталунската полиция каза, че терористичната група е планирала за напълни и трите микробуса с експлозиви, за да извърши атаки.   В неделя испанският крал Фелипе и кралица Летиция присъстваха на меса, отслужена в барселонската катедрала "Саграда Фамилия" в памет на жертвите.   Според някои испански медии джихадистите са възнамерявали да атакуват с експлозиви иконичната катедрала, проектирана от великия Антонио Гауди.     Архиепископът на Барселона кардинал Хуан Хосе Омела призова за мир и единство. "Ние превъзмогваме страха", каца той и прочете послание от папа Франциск, който още веднъж осъжда насилието, което е тежко провинение пред създателя.   По време на месата архиепископът на Барселона отпрати послание срещу отцепването на Каталуния, където се готви референдум за независимост. Съюзът ни прави силни, разделението ни разяжда и унищожава, каза той.

Гръмотевични бури наближават Балканите

http://frognews.bg/news_140538/Gramotevichni-buri-nablijavat-Balkanite/

Рязко разваляне на времето и проливни дъждове обхванаха част от Балканския полуостров. Бурите вече дойдоха в западните части на полуострова, като в Хърватия от лошото време най-сериозно пострада Истрия. Там бурята отнесе електрически стълбове, изкорени дървета, а контейнерите за отпадъци летяха по улиците, съобщават местните медии.

"168 часа": КНДР убива 300 000 в Япония, САЩ отвръща и светът рухва икономически

https://www.24chasa.bg/novini/article/6398132

"168 часа": КНДР убива 300 000 в Япония, САЩ отвръща и светът рухва икономическиАко не бъде ударена сега, в следващите години Северна Корея ще разшири опасно ядрения си арсенал.  Безпрецедентното изостряне на отношенията между САЩ и Северна Корея достигна критична точка. Американският президент Доналд Тръмп предупреди режима на Ким Чен Ун, че при провокации от негова страна "те ще бъдат посрещнати с огън и ярост,

Пожар горя до стадиона в Баня

http://www.cross.bg/pozhara-geshev-myasto-1552639.html

/КРОССС/ Пожар унищожи декари със сухи треви около стадиона в град Баня. Няма опасност за имуществото и здравето на населението. Това съобщи за радио „Фокус" Стамен Гешев, кмет на населеното място. По думите му жители на селото са подали сигнала към 14 часа. На място веднага са били изпратени два противопожарни екипа, които в продължение на около час са гасили пламъците. „Имаше вятър, огънят стигна почти до къщите на хората и до хотел, хората също се включиха в гасенето на пожара", коментира още Гешев. В момента пожарът е локализиран, но все още има тлеещи огнища. Екип от огнеборци останаха да следят ситуацията. Причината за възникването на пожара засега остава неясна, но най-вероятно пламъците са започнали от неизгасена цигара.  

Откриха останките на ключов кораб, потопен през ВСВ

https://www.vesti.bg/sviat/otkriha-ostankite-na-kliuchov-korab-potopen-prez-vsv-6072849

"Индианаполис" е потопен преди 72 години, след като доставя части за първата атомна бомба

Проверки и плащане на глоби от КАТ вече стават и по интернет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/20/3027503_proverki_i_plashtane_na_globi_ot_kat_veche_stavat_i_po/?ref=rss


От този август проверката и плащането на глобите към КАТ може да стана и онлайн, напомнят от Съюза на българските автомобилисти.<br /><br />Необходимо е единствено да се въведе ЕГН и номер на шофьорска книжка на новата страница на МВР за електронни услуги.<br /><br />От Съюза на автомобилистите уточняват, че базата данни все още се попълва и е възможно за издадени в последната година шофьорски книжки да не е въведена информация.<br />

Учени съветват: Спете голи за по-добро здраве

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6400309

Учени съветват: Спете голи за по-добро здравеЕксперти от Института за изследване на съня в Лос Анджелис твърдят, че една от основните причини за безсънието е нарушената терморегулация, пише сайтът Лайф, цитиран от БТА. Повечето хора се събуждат нощем, защото прегряват. Да се откажеш от одеяло е трудно, а е по-лесно да се лишим от нощницата или пижамата.

Кралица Елизабет Втора няма намерение да се отказва от престола

http://www.moreto.net/novini.php?n=357889

Британската кралица Елизабет Втора не възнамерява да се откаже от престола за сметка на своя син принц Чарлз. Това съобщава в. "Сънди таймс", позовавайки се на източници, близки до монарха. Според тях главата на фамилията Уиндзор е посветена на задълженията си към Обединеното кралство.

Елизабет II нямала намерение да се оттегля от престола

http://www.cross.bg/elizabet-prestola-zadulzheniyata-1552638.html

/КРОСС/ Британската кралица Елизабет II няма да се отказва от престола, съобщава в. "Сънди таймс", позовавайки се на източници, близки до монарха. Информацията, че тя възнамерява да се оттегли бе тиражирана по-рано през месеца в. "Мейл он съндей". Изданието твърдеше, че през 2021 г., в случай, че Елизабет достигне до 95-годишна възраст, тя ще предаде задълженията си на своя син принц Чарлз. Според източниците на „Таймс" кралицата обаче е посветена на задълженията си към Обединеното кралство и не веднъж се е клела, че ще служи на народа си до сетния си дъх. Т.е. докато тя здрава и може да изпълнява ангажиментите си на държавен глава, не може и дума да става за регентство.    

Испания почете жертвите от атентатите със служба в "Саграда фамилия"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400306

Испания почете жертвите от атентатите със служба в "Саграда фамилия"Около 2000 души се събраха днес в катедралата "Саграда фамилия" в Барселона да почетат паметта на жертвите на извършените тази седмица кървави атентати в Каталуния, съобщи Франс прес. Испанският крал Фелипе, кралица Летисия, министър-председателят на Испания Мариано Рахой и каталунският премиер Карлес Пучдемон бяха сред хората,

Лондон иска по-бърз Брекзит

http://frognews.bg/news_140537/London-iska-po-barz-Brekzit/

За ускоряване на преговорите по Брекзит от страна на ЕС призова британския ресорен министър Дейвид Дейвис.

Кралев към близките на Чолаков: Ще помня голямото му сърце, отдадено на спорта

https://www.24chasa.bg/sport/article/6400303

Кралев към близките на Чолаков: Ще помня голямото му сърце, отдадено на спортаСпортният министър Красен Кралев се обърна със съболезнователен адрес към семейството и близките на починалия олимпийски медалист, световен вицешампион и европейски първенец по вдигане на тежести Величко Чолаков. В него се казва: Позволете ми в този труден момент да се обърна към Вас с най-искрените си съболезнования по повод огромната Ви загуба.

Коментар на седмицата №3: След Слънчака терор срещу шума от Резово до Дуранкулак

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6400217

Коментар на седмицата №3: След Слънчака терор срещу шума от Резово до ДуранкулакАкцията на Валери Симеонов на Слънчака направо разтресе света на електронната музика. Уплашени от цифровия децибел метър, организаторите на най-големия музикален фестивал по Българското Черноморие Solar Summer отмениха тазгодишното му издание, защото се страхували, че вицепремиерът ще нахлуе на събитието им,

Лондон призова ЕС да ускори преговорите за Brexit

http://www.investor.bg/evropa/334/a/london-prizova-es-da-uskori-pregovorite-za-brexit-245169/

Великобритания настоява разговорите да не са само около самото напускане, за да може компаниите да знаят какво да очакват след март 2019 г.

Срамният край на лъва

http://pogled.info/bulgarski/sramniyat-krai-na-lava.88549

/Поглед.инфо/ Не се чудете, че са запорирали марката „СДС“ – включително и прочутия Син Лъв, който трябваше да ни поведе към светлите бъднини. Обяснението е достъпно: само се сетете, какви екземпляри минаха през тази клета организация, как правеха всичко възможно, за да я злепоставят и орезилят. И които винаги са гледали на Лъва като на някаква рисунчица, нищо повече от това – така се оказва сега.

Ракета падна до търговски панаир в Дамаск, четирима загинаха

https://offnews.bg//sviat/raketa-padna-do-targovski-panair-v-damask-chetirima-zaginaha-663260.html

Четирима души загинаха, а 11 бяха ранени при ракетен удар в Дамаск. 

Самоделната ракета е избухнала до входа на панаира, съобщиха организаторите на панаира, цитирани от ДПА и БТА.

Ракетата е била изстреляна от предградието Източна Гута, където бунтовнически групи активно действат от години.

Международният панаир в Дамаск, който беше открит в четвъртък, е първият от началото на гражданската война в Сирия през 2011 г.

Сирийското правителство го рекламира като икономическо завръщане, а според организаторите в него участват 43 арабски и други страни.

Нужна е демутризация на туризма

http://www.cross.bg/tyrizum-standarti-gurtziya-1552637.html

/КРОСС/ Всеки, който е ходил в Гърция знае добре, че чалготеките и всички останали бардаци на открито в българските курорти и градове, в които шумът продължава до зори и се чува на километри, нямат шанс да проработят и за три дни. В Гърция има и строги стандарти за строителство в крайбрежните зони - там уродливи гигантски безвкусици от този тип, с който е презастроен българският бряг са невъзможни. В Гърция правят професионален туризъм, а не свинщини като тези, които унищожиха уникалните кътчета по българското Черноморие. Ако някой се наеме да въведе стандарти на професионален туризъм в България ще трябва да се сблъска с цялата гилдия на тези, които печелят от "туризъм пет за четири" - с ниско качество, с препрани пари и с възможности за привличане на най-ниските социални слоеве на европейските - и не само - общества. Тази задача - въвеждане на професионализъм и по-високи стандарти за бизнес в туризма - е частен случай от огромната и все още неизпълнима задача за де-мутризация на всички останали сфери в българското общество. Тук не става въпрос за прогонване на мутрите от обществото - това не е възможно, а за отнемането от мутрите на възможността да определят и налагат на цялото общество своите уродливи стандарти за туризъм, бизнес, ред и закон - безредие и беззаконност, култура, градоустройство и държавно управление. С революция това няма как да стане - революцията ще качи на гребена на вълната нова порция мутри, изтласкваща досегашните (това вече се е случвало)

Светът се готви за пълно слънчево затъмнение

http://www.moreto.net/novini.php?n=357888

Светът се готви за пълно слънчево затъмнение утре. То обаче ще се наблюдава от територията на Съединените щати. Затъмнението се получава, когато Луната застане между Слънцето и Земята и сянката ѝ затъмнява земната повърхност.

За пети път - Мазни борби в памет на Коджа Юсуф (СНИМКИ)

//dariknews.bg/regioni/shumen/za-peti-pyt-mazni-borbi-v-pamet-na-kodzha-iusuf-snimki-2043475

За 5 пъти село Черна стана арена на мазни борби в памет на знаменития пехливанин Коджа Юсуф. 

ВСИЧКИ СНИМКИ ТУК img wide]32677161[/img

През август морето вече е опасно за къпане

//dariknews.bg/regioni/varna/prez-avgust-moreto-veche-e-opasno-za-kypane-2043429

В средата на август в Черно море се появява голяма опасност от мъртво вълнение. Водни спасители от Варна предупреждават, че повечето инциденти през този месец са предизвикани именно от това природно явление, съобщава

Протест под шапката на партито. Слънчев бряг завря от полиция (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/regioni/burgas/protest-pod-shapkata-na-partito.-slynchev-briag-zavria-ot-policiia-snimkivideo-2043403

Слънчев бряг изригна с мощно парти до "Какао" срещу проверките на институциите за високи децибели в курорта. Повече от 500 меломани, сред които и цели семейства с малки деца,

НАП запечата басейн с ресторант във Велинград за данъчни нарушения

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400298

НАП запечата басейн с ресторант във Велинград за данъчни нарушения Проверките продължават и във вътрешността на страната Популярният във Велинград градски плаж с ресторант е запечатан заради неиздадена касова бележка, съобщиха от пресцентъра на НАП. На търговеца, стопанисващ обекта бяха дадени няколко часа, за да изнесе хранителните продукти от ресторанта, преди входовете на заведението и басейна да бъдат

Президентът: Ще опитам да гарантирам сигурността на Цветан Василев, ако се върне да свидетелства

http://clubz.bg/57436-prezidentyt_shte_opitam_da_garantiram_sigurnostta_na_cvetan_vasilev_ako_se_vyrne_da_svidetelstva

"Г-н Цветан Василев може да допринесе много за разрешаването на казуса КТБ, като даде валидни показания и представи доказателства. Това трябва да стане в прозрачен, открит, публичен процес. Ако Василев реши да дойде в България с тази цел -  ще направя всичко възможно за гарантиране на неговата сигурност.“

Така президентът Румен Радев отговори задочно на съпругата на банкера, след като тя прати до държавния глава отворено писмо с призив да се намеси в разнищването на случая с фалита на КТБ. Радев присъства на честванията на 1100 години от битката при река Ахелой и подебата на цар Симеон I над византийците и думите му бяха цитирани от местни медии.

Президентът уточни, че страната ни не е президентска република и правомощията на държавния глава в съдебната система са ограничени. Той припомни, че е опитал да допринесе за прозрачността за фалита на банката като разсекрети стенограмите от двете срещи за КТБ в институцията по времето на предшественика му Росен Плевнелиев. Предишният президент отказа да даде гласност на разговорите.

 
Радев призова още правителството да инициира диалог с протестиращите в Слънчев бряг против акциите "тишина" на вицепремиера Валери Симеонов. 

"Скандалът показа неща, които всички знаехме - че законите не се спазват и институциите не работят. Сутринта чух призиви за диалог и от министъра на туризма г-жа Ангелкова и се надявам да се изработят такива правила, които да не се сменят по средата на сезона", каза президентът.  

Самоделна бомба на международния търговски панаир в Дамаск уби четирима човека

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/20/3027501_samodelna_bomba_na_mejdunarodniia_turgovski_panair_v/?ref=rss


Четирима човека бяха убити и 11 бяха ранени след експлозия на самоделна бомба при входа на международния търговски панаир в Дамаск, предаде ДПА, цитирана от БТА.<br /><br />Опасенията около организацията на традиционния до преди конфликта в Сирия панаир се оправдаха. Снарядът, който отне животи е бил изстрелян от предградието Източна Гута, където бунтовници действат активно от години.<br /><br />Международният панаир в Дамаск беше открит в четвъртък и е първият от...

Издирваното момченце е било убито от микробуса на джихадистите

http://clubz.bg/57435-izdirvanoto_momchence_e_bilo_ubito_ot_mikrobusa_na_djihadistite

Седемгодишният Джулиан Кадман е жертва на атентата в Барселона, съобщиха официално от пилицията. Детето, което се смяташе за изчезнало, е сред 13-е загинали от микробуса-убиец.

Майка му е тежко ранена, но е в стабилно състояние в болница. 

"Джулиан беше любвеобвилно и очарователно дете и всички от семейството го обичаха. Ще запомним завинаги усмивката му и ще пазим паметта за него в сърцата си", се казва в соъбщение от фамилията, цитирано от Би Би Си.

И още:

"Джулиан беше зловещо отнет от нас. Той беше толкова енергичен и забавен и винаги носеше усмивка и на нашите лица. Болката е голяма от липсата му".

Детето е от британско-австралийски произход. Затова и външният министър на Великобритания Борис Джонсън определи случилото се с него като трагедия.

Обида на съдия докара Гризман до положението на Роналдо

https://offnews.bg//futbol/obida-na-sadia-dokara-grizman-do-polozhenieto-na-ronaldo-663259.html

Френската звезда на Атлетико Мадрид Антоан Гризман е застрашен да пропусне цели 12 мача заради обида към рефер.

Нападателят си изпусна нервите при равенството 2:2 като гост над новака в Ла Лига Жирона и напсува главния съдия Хуан Мартинес Мунуера.

В 67-ата минута на срещата Гризман получи жълт картон за симулация, което не му се понрави и се обърна към рефера с думите: "¡Eres un cagón", което се превежда като "Какъв си дрисльо". Това му донесе второ официално предупреждение.

Съдията е описал всичко в доклада си, което със сигурност ще донесе допълнителна санкция за французина. "Той произнесе оскърбителна фраза по мой адрес. След мача дойде при мен и се извини", пише в описанието на Хуан Мартинес Мунуера.

Съгласно правилника на Дисциплинарната комисия на Кралската федерация наказанието за неуважение към реферите е от 2-3 мача. При обида обаче то нараства между 4 и 12 срещи.

Именно по този начин Кристиано Роналдо беше дисквалифициран за 5 двубоя, след като си позволи да бутне Бургос Бенгоечеа по време на гостуването на Барселона за Суеркупата на Испания, спечелена от Реал Мадрид с общ резултат 5:1.

Дисциплинарният комитет към Кралската испанска футболна федерация глоби португалеца и с 3000 евро, а неговият клуб с 1400, което разбира се няма никакво значение.

В понеделник нахлува хлад, ще превали и прегърми

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6400284

В понеделник нахлува хлад, ще превали и прегърмиПрез следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт, съобщи БТА. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, ще е умерен, временно силен и с него ще нахлува хладен въздух. През нощта от запад ще започне увеличение на облачността, което утре през деня ще обхване цялата страна.

Окървавиха търговски панаир в Дамаск

http://dnes.dir.bg/news/panair-vzriv-siria-26261911

Четирима човека загинаха, а 11 бяха ранени на международен търговски панаир в Дамаск след взрив на входа.

Облачно време ни очаква утре по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=357882

През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, ще е умерен, временно силен и с него ще нахлува хладен въздух. През нощта от запад ще започне увеличение на облачността.

Терористите от Барселона подготвяли атентати със 120 газови бутилки

http://www.cross.bg/barselona-nyakolko-bytilki-1552636.html

/КРОСС/ Терористичната клетка, отговорна за атентатите в Испания, е подготвяла "един или няколко атентата" в Барселона със 120 газови бутилки, намерени в къща в намиращия се на 200 км югозападно град Алканар, съобщи днес полицията, цитирана от БТВ. "Започва да ни става ясно, че това е мястото, където са се приготвяли експлозиви за извършването на един или няколко атентата в Барселона", каза началникът на каталунската полиция Хосеп Луис Траперо, цитиран от „Франс прес". По-рано подобна версия излезе и в испанските медии, като ставаше въпрос, че терористите са имали три набелязани цели в Барселона, сред които и емблематичната катедрала "Саграда фамилия". През последните дни обаче се лансира версията, че взрив във „фабриката за бомби" на джихадистите ги е отказал от по-голям атентат и затова са прибегнали до атаката на пешеходна зона с товарен автомобил, при която загинаха 13 души. Преди няколко дни, къща намираща се близо до тази, в която са открити газовите бутилки, беше взривена именно след газова експлозия. Иначе от испанската полиция вече се похвалиха, че терористичната клетка е неутрализирана. Повечето от заподозрените бяха ликвидирани при опит за втора атака или са в ареста. Липсва най-вероятният шофьор на буса, убил 13 души на „Ла Рамбла" в Барселона - 22-годишния Юнес Абуякуб

Глобите към КАТ вече могат да се плащат и онлайн

http://www.mediapool.bg/globite-kam-kat-veche-mogat-da-se-plashtat-i-onlain-news268189.html

От август т.г. плащането на глобите към КАТ може да става по електронен път. С пускането на няколко електронни услуги на МВР вече може дистанционно да се прави и проверка дали водачите имат неплатени глоби по фишове, актове за установяване на административно нарушение и наказателни постановление, информираха от Съюза на българските автомобилисти.   За проверката е достатъчно да се попълни валиден номер на свидетелство за управление на МПС и ЕГН.   Тъй като услугата е достъпна от няколко дни, базата данни все още се обновява и е възможно за издадени в последната година шофьорски книжки да не е въведена информация, се посочва в съобщението.   Електронната услуга за проверка на задължения към КАТ е достъпна на: https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index

Вече плащаме глобите в КАТ и онлайн

http://frognews.bg/news_140536/Veche-plashtame-globite-v-KAT-i-onlain/

Глобите в КАТ вече ще могат да се плащат и онлайн. От месец август 2017 година плащането на глобите към КАТ може да става по електронен път, напомнят от Съюза на българските автомобилисти.

Докато подготвя филм, Красимир Иванов открива костюмите на Ромео и Жулиета

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6399248

Докато подготвя филм, Красимир Иванов открива костюмите на Ромео и ЖулиетаКрасимир Иванов завършва режисура във Флоренция, а малко след това започва своята кинокариера - първо е асистент-режисьор на Ермано Олми в “Занаятът на оръжията”, а след това е асистент и кастинг-консултант във филми като “Страстите Христови” на Мел Гибсън, “Бандите на Ню Йорк” на Мартин Скорсезе, Swept Away на Гай Ричи.

Как НАСА ще спасява Земята от апокалипсис

https://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/kak-nasa-shte-spasiava-zemiata-ot-apokalipsis-6072776

Йелоустоун изригва приблизително на всеки 600 хил. години, а от последното му изригване са минали ... 600 хил. години

Четирима убити и 11 ранени при взрив на търговски панаир в Дамаск

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400250

Четирима убити и 11 ранени при взрив на търговски панаир в ДамаскЧетирима човека загинаха, а 11 бяха ранени днес на международен търговски панаир в Дамаск, предаде ДПА, като се позова на организаторите на събитието. Експлозията е била предизвикана от самоделна ракета, избухнала на входа на панаира. Тя е била изстреляна от предградието Източна Гута, където бунтовнически групи активно действат от години,

Полицията в Испания откри 120 газови бутилки, предназначени за атентати

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/20/3027491_policiiata_v_ispaniia_otkri_120_gazovi_butilki/?ref=rss


Полицията в Испания откри 120 газови бутилки в къща, намираща се на около 400 км от Барселона. Според властите те са били предназначени за подготовката на един или няколко атентата, съобщава "Франс прес".<br /><br />От полицията не уточняват къде точно се намира къщата, но информацията е, че е на 200 км югозападно от Алканар. Именно в този град е била разположена групата, която е извършила атентата в Барселона. Малко след терористичната атака избухна експлозия в къща в...

Ердоган призова турците в Германия да ударят „шамар“ на управляващите по време на изборите

http://pogled.info/svetoven/evropa/erdogan-prizova-turtsite-v-germaniya-da-udaryat-shamar-na-upravlyavashtite-po-vreme-na-izborite.88548

/Поглед.инфо/ Турският президент Реджеп Ердоган призова турците, живеещи в Германия и имащи право на глас на изборите, да шамар на партиите в управляващата коалиция по време на парламентарните избори в страната през септември.

Ракетен обстрел срещу Международния панаир в Дамаск, има загинали

http://www.cross.bg/damask-panair-dyshi-1552635.html

/КРОСС/ Поне четирима души са загинали след ракетен обстрел срещу Международния панаир в Дамаск, съобщава „РИА Новости". Още 11 души са ранени, пък според държавната сирийска телевизия. Според данни на Сирийската обсерватория за човешките права, базирана в Лондон, убитите са петима. Официална бройка на пострадалите засега не е оповестена. По предварителни данни обстрелът е извършен от предградието на сирийската столица Източна Гута. Най-вероятно е дело на някоя от групировките, които се борят срещу режима на Башар Асад, които от години действат именно там. Според държавната сирийска телевизия ракетата е паднала в близост до входа на изложбения комплекс, където панаирът беше открит по-рано тази седмица. Международният панаир в Дамаск се провежда за първи път от 6 години насам. Той се организираше ежегодно от 1954-та до 2011 г., като през годините придоби статут на най-големия подобен форум в Близкия изток. Тази година в изложението участват 43 държави - 23 представени от търговски организации, а други 20 директно от посолствата на страните. Въпреки санкциите от страна на Европейския съюз срещу режима в Дамаск, има павилиони и от компании от Гърция, Белгия, Франция, Холандия и Италия. Организаторите очакват през панаира да преминат общо между 60 000 и 70 000 души.  

Ракетен обстрел срещу Международния панаир в Дамаск, поне четирима са загинали

http://www.cross.bg/damask-dyshi-panair-1552635.html

/КРОСС/ Поне четирима души са загинали след ракетен обстрел срещу Международния панаир в Дамаск, съобщава „РИА Новости". Още 11 души са ранени, пък според държавната сирийска телевизия. По предварителни данни обстрелът е извършен от предградието на сирийската столица Източна Гута. Най-вероятно е дело на някоя от групировките, които се борят срещу режима на Башар Асад, които от години действат именно там. Според държавната сирийска телевизия ракетата е паднала в близост до входа на изложбения комплекс, където панаирът беше открит по-рано тази седмица. Международният панаир в Дамаск се провежда за първи път от 6 години насам. Той се организираше ежегодно от 1954-та до 2011 г., като през годините придоби статут на най-големия подобен форум в Близкия изток. Тази година в изложението участват 43 държави - 23 представени от търговски организации, а други 20 директно от посолствата на страните. Въпреки санкциите от страна на Европейския съюз срещу режима в Дамаск, има павилиони и от компании от Гърция, Белгия, Франция, Холандия и Италия. Организаторите очакват през панаира да преминат общо между 60 000 и 70 000 души.  

Ракетен обстрел срещу Международния панаир в Дамаск, поне четирима са загинали

http://www.cross.bg/damask-chetirima-panair-1552635.html

/КРОСС/ Поне четирима души са загинали, а четирима са ранени след ракетен обстрел срещу Международния панаир в Дамаск, съобщава „РИА Новости". Според източника на руската агенция обстрелът е извършен от предградието на сирийската столица Източна Гута. Най-вероятно е дело на някоя от групировките, които се борят срещу режима на Башар Асад. Според държавната телевизия ракета е паднала в близост до входа на изложбения комплекс, където панаирът беше открит по-рано тази седмица. Международният панаир в Дамаск се провежда за първи път след 6-годишно прекъсване, след като заради войната то бе спряно през 2011-а за първи път от създаването му през 1954-та. Тази година в изложението участват 43 държави - 23 представени от търговски организации, а други 20 директно от посолствата на страните. Въпреки санкциите от страна на Европейския съюз срещу режима в Дамаск, има павилиони и от компании от Гърция, Белгия, Франция, Холандия и Италия. Организаторите очакват през панаира да преминат общо между 60 000 и 70 000 души.  

Лондон призова ЕС да ускори преговорите за Брекзит

//dariknews.bg/novini/sviat/london-prizova-es-da-uskori-pregovorite-za-brekzit-2043490

Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис призова днес Европейския съюз да смекчи позицията си, че двете страни първо трябва да постигнат напредък по уреждането на "развода" и след това да преминат към обсъждане на бъдещите отношения, предаде Р

В Асеновград временно спират протестите

https://www.actualno.com/society/v-asenovgrad-vremenno-spirat-protestite-news_628799.html

Жителите на Асеновград временно прекратяват протестите си. Това съобщи Йордан Тодоров от Инициативния комитет на протестиращите. Причина за преустановяването на протестните действия е, че по-голяма част от жителите се намират извън града поради отпускарския сезон. „Т

Археолози намериха хилядолетна крепост на викингите в Дания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400241

Археолози намериха хилядолетна крепост на викингите в ДанияДатски археолози откриха крепост на викингите, построена в края на 10-и век в Боргринг, южно от Стокхолм, съобщи сп. "Сайънс", цитирано от БТА. Необичайната архитектура на крепостта, показва, че викингите не са били примитивни разбойници и пирати, а технологично напреднали хора. Кръглата крепост е петата, открита в Дания.

Танцьорка от трупата на Нешка Робева влезе в залата на ТФ “Петлите”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/qgCjmahb1d8/

%d0%bf%d0%b5%d1%82%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5Катя Йорданова, едно от талантливите момичета на Нешка Робева, стана част от екипа на Танцова формация „Петлите”. Тя прие поканата на ръководителя на трупата Георги Димитров да направи финалния танц на най-новия спектакъл на известната бургаска формация – „Циганката”. 3 дни талантливите момчета и момичета имаха честта да работят с нея. Подготовката за новия проект, който е по идея на самия ръководител, е започнала още през януари, разказа пред Gramofona.com Георги. Премиерата на „Циганката“, по музика на Горан Брегович, ще е през октомври. Този път Димитров и танцьорите му ще изненадат публиката само с танци. „Сюжетът на спектакъла разказва за едно момиче – ромче. То влиза в танцувална школа, но през цялото време е дискриминирано от групата си. Историята продължава с влюбването на момичето в един от танцьорите“, разкри още ръководителят на „Петлите“. 12 деца ще излязат на сцената, за да представят новия проект. Участниците ще играят с нови костюми и на изцяло нова музика, различна от тази на останалите им спектакли. „Поставям начало на нещо голямо. Очаквам новият проект да надмине успеха на „Пеем и танцуваме, за да не плачем“. В „Циганката” няма да има разочарование и сълзи, а напротив – сцените ще са весели и много динамични“, разказа още Георги. Режисьор на спектакъла е Станимир Карагьозов. Хореографията е на Десислава Скъкълова, Николай Паружев, Марияна Трифонова и Катя Йорданова.

Атентаторите планирали да взривят 120 газови бутилки в Барселона

http://www.investor.bg/evropa/334/a/atentatorite-planirali-da-vzriviat-120-gazovi-butilki-v-barselona-245168/

Властите продължават да издирват заподозрения за атаките Юнес Абуякуб. С литургия в "Саграда Фамилия" Барселона почита паметта на жертвите

Слънчевото затъмнение в САЩ – радост за НАСА, тест за ВЕИ и спектакъл за хората

http://www.mediapool.bg/slanchevoto-zatamnenie-v-sasht-radost-za-nasa-test-za-vei-i-spektakal-za-horata-news268188.html

В понеделник, 21 август, за пръв път от 99 години гигантска сянка ще се разпростре над цяла Америка, от единия до другия бряг. Движейки се между Слънцето и Земята, Луната ще хвърли сянка с широчина около 110 километра, която през деня ще се придвижи от запад на изток – от Орегон към Южна Каролина, преминавайки през общо 14 щата за 93 минути. Обикновените хора ще могат да наблюдават пълното слънчево затъмнение над две минути и половина, но екипи специалисти, финансирани от НАСА, ще разполагат с три пъти повече време. Те ще "преследват" сянката чрез два модифицирани самолета, на чиито носове са монтирани телескопи.   Те ще летят в сянката на Луната, високо над Земята, където небето ще е 20-30 пъти по-тъмно и поради по-ниската турбуленция ще даде възможност на летящите наблюдатели да запечатат най-чистата досега картина на външната атмосфера на Слънцето – т.нар. корона. Планира се да бъдат направени и първите най-ясни снимки на температурните вариации около повърхността на Меркурий. Слънчевата корона обикновено е невидима заради емисиите, излъчвани от Слънцето и само затъмненията позволяват по-близко наблюдение.   Учените се надяват да открият защо слънчевата корона е стотици пъти по-гореща от повърхността на Слънцето под нея.   Към около 12-те милиона американци, обитаващи тясната ивица на пълното слънчево затъмнение, се очаква да се присъединят милиони други техни сънародници, както и туристи от чужбина. В останалата част от САЩ ще бъде наблюдавано частично слънчево затъмнение.   Продуценти на телевизионни реклами и независими филми са плъзнали из цялата страната в надежда да уловят уникални картини, разчитайки на природния спектакъл в понеделник.   Природният феномен е голямо предизвикателство и за електроенергийната система на САЩ, тъй като ще бъде най-големият досега тест в епохата на възобновяемите енергийни източници.   Елекроенергийните и мрежови оператори се готвят това събитие от години, изчислявайки времето и срива в обемите електроенергия, произвеждани от слънчеви централи. Бяха извършени и симулации за потенциалното влияние на този процес върху търсенето на ток, както и настройването на резервни мощности. Слънчевото затъмнение ще бъде критично важен тест за възможността да се управляват значителни колебания във възобновяемата енергия (ВЕИ). По данни на Северноамериканския съвет за надеждност на електроснабдяването (NERC), в момента слънчевата енергия осигурява около 5 процента (над 42 600 мегавата) от пиковото търсене в САЩ, което е с над 5 мегавата повече от 2000 г. При следващото слънчево затъмнение в САЩ през 2024 г., произведената от соларни източници енергия ще съставлява 14 процента от националното потребление, по оценки на NERC.   Затъмнението дава възможност на енергийните компании и слънчевите електроцентрали да разберат колко добре са подготвени за резки колебания в ерата, когато променливи енергийни източници като слънчевите и вятърните нарастват по мащаб и значение.   По оценки на Калифорнийския независим системен оператор (CISO), в пика на затъмнението нормалното производство от около 8000 мегавата от слънчеви ВЕИ в щата ще намалее до 3100 мегавата, а след това ще се повиши до 9000 мегавата, когато Слънцето се завърне.   CISO вече е проучил как електрокомпаниите в Германия са се справили по време на слънчевото затъмнение там през 2015 г. В резултат на това операторът в Калифорния е добавил допълнителни 200 мегавата към своите нормални резервни мощности от 250 мегавата.   Според изчисленията на CISO по време на затъмнението соларната енергия ще спада с около 70 мегавата на минута, а след това ще се възстановява с около 90 или повече мегавата на минута.   Енергийните компании твърдят, че ще фокусират върху бързия спад и последващото бързо увеличение на соларната енергия. Компаниите не очакват прекъсвания в електрозахранването, но смятат да помолят клиентите да ограничат потреблението, ако възникне проблем. Следващите пълни слънчеви затъмнения, които САЩ ще могат да наблюдават, ще бъдат на 8 април 2024 г. от Тексас до Мейн и на 12 август 2045 г. от Калифорния до Флорида.

Атентаторите планирали да взривят 120 газови бутилки в Барселона

http://www.moreto.net/novini.php?n=357887

Терористичната клетка, отговорна за атентатите в Испания, е подготвяла "един или няколко атентата" в Барселона със 120 газови бутилки, намерени в къща в намиращия се на 200 км югозападно град Алканар, съобщи днес полицията.

Лицемерни политици. Пет проблема и пет решения за тях

http://www.cross.bg/suyuz-sigyrnost-sigyrnostta-1552634.html

/КРОСС/ „Ние осъждаме най-строго този колосален акт на омраза, тесногръдие и насилие". Да ви звучи познато?! Това го чухме и при терора в Шарлотсвил, щата Вирджиния (САЩ), и при терора в Барселона и Камбрилс (Испания, Европейски съюз), и при системния терор на тъпи мутри, безсрамни бандити и изперкали шофьори в гетото България. И ще го чуваме винаги при подобни случаи. Повярвайте, на всички ни е „писнало" от вашето лицемерие! Да изказваш „съчувствие към убитите и пострадалите", да „осъждаш остро" и да обещаваш „невиждан огън и ярост" може да звучи евроатлантически, но не дава решения на много сегашни и бъдещи проблеми и въпроси. Вероятно не само аз, но и други ще възприемат тези изказвания на високопоставените „началници" като 100% лицемерие, изказвано зад бронирани прозорци и при най-строга охрана. Рухват някои митове, които се приемаха безкритично: „Това е най-добрият възможен свят". Най-добрият възможен ли? Да, очевидно за някои (1-10%) е най-изгодният и най-добрият, но за голяма част от гражданите оцеляването в най-добрия свят е доста проблемно. „НАТО гарантира нашата сигурност". Гарантира „нашата сигурност" ли? И САЩ, и Испания, и България са страни-членки на НАТО. И във всичките тези страни - както се видя - „нашата сигурност" е проблем

С Детска академия за изкуства започва празничката седмица в Килифарево

https://www.24chasa.bg/region/article/6400185

С Детска академия за изкуства започва
празничката седмица в КилифаревоСедми семестър на Летния пленер "Детска академия за изкуства " ще бъде открит в Музейния комплекс в Килифарево в понеделник. С тридневния форум започва богатата програма по повод празника на града, съобщиха от местната администрация. Децата до 10-годишна възраст ще бъдат занимавани с техниката акварел от художника Иван Додов.

Атентаторите от Барселона имали 120 газови бутилки за "една или няколко" атаки

https://offnews.bg//sviat/atentatorite-ot-barselona-imali-120-gazovi-butilki-za-edna-ili-niakol-663258.html

Испанската полиция откри 120 газови бутилки в къща, използвана от атентаторите от Барселона. 

Групировката е подготвяла "един или няколко атентата" в Барселона с газовите бутилки.

Те са открити в къща в намиращия се на 200 км югозападно град Алканар, съобщи днес полицията, цитирана от Франс прес и БТА.

"Започва да ни става ясно, че това е мястото, където са се приготвяли експлозиви за извършването на един или няколко атентата в Барселона", каза началникът на каталунската полиция Жосеп Луис Траперо.

Испанската полиция вече обяви, че според една от версиите атентаторите са подготвяли много по-голямо нападение, но не са успели да осъществят плана си.

Вестник "Еспаньол" написа днес, че извършителите на терористичния акт в Барселона са планирали атаки на три от най-оживените места в града. Една от мишените е била катедралата „Саграда фамилия“. Терористите планирали да заложат експлозиви до катедралата и на бул. „Ла Рамбла”. Третата избрана точка не е известна, но се предполага, че е била градското пристанище.

Кметът на Смолян: Величко ще остане завинаги в сърцето на хората от Родопите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400219

Кметът на Смолян: Величко ще остане завинаги в сърцето на хората от Родопите"С голяма болка посрещнахме вестта за внезапната кончина на един от най-изтъкнатите ни спортисти –тежкоатлети, почетният гражданин на Смолян – Величко Чолаков. Десетки пъти той ни изправяше горди от огромната сила, мощ и упоритост, с които постигаше успехи в спорта и живота. Сега ще постоим отново прави, за да го изпратим в последния му път",

Терористите планирали да взривят 120 газови бутилки в Барселона

https://www.actualno.com/europe/teroristite-planirali-da-vzrivjat-120-gazovi-butilki-v-barselona-news_628797.html

Терористичната клетка, отговорна за атентатите в Испания, е подготвяла "един или няколко атентата" в Барселона със 120 газови бутилки, намерени в къща в намиращия се на 200 км югозападно град Алканар, съобщи днес полицията. "Започва да ни става ясно, че това е мястото, където са

Седемгодишният Джулиан Кадман, изчезнал след нападението в Барселона, е бил убит

http://pogled.info/svetoven/evropa/sedemgodishniyat-dzhulian-kadman-izcheznal-sled-napadenieto-v-barselona-e-bil-ubit.88545

/Поглед.инфо/ Седемгодишният Джулиан Кадман, който беше в неизвестност след терористичното нападение с микробус в Барселона от четвъртък, е бил убит при атаката. Това съобщиха от каталунската полиция, цитирани от Би Би Си.

Петима души загинаха при ракетен удар срещу Международния панаир в Дамаск

http://pogled.info/svetoven/iztok/petima-dushi-zaginaha-pri-raketen-udar-sreshtu-mezhdunarodniya-panair-v-damask.88546

/Поглед.инфо/ Петима души са били убити при ракетния удар срещу Международния панаир в Дамаск, съобщиха от Сирийския център за човешки права.

Фронтекс: Каналджиите на мигранти печелят по 6 млрд. евро на година

http://pogled.info/svetoven/fronteks-kanaldzhiite-na-migranti-pechelyat-po-6-mlrd-evro-na-godina.88547

/Поглед.инфо/ Подсигуряването на външните граници на ЕС няма да спре миграцията. Нужни са повече легални пътища за подаване на молби за убежище.

Изложиха за първи път сребърното съкровище от село Йонково

http://www.cross.bg/predmeti-ekspozitziya-iionkovo-1552633.html

/КРОСС/ Сребърното съкровище, намерено край село Йонково (III век пр. Хр.), е изложено за пръв път от днес в Националния исторически музей (НИМ). Непоказваните артефакти могат да бъдат видени, защото основната експозиция от Тракийското златно съкровище ще гостува в Норвегия. Сред ценните предмети от съкровището от Йонково са полусферична форма, каликс и фрагменти от устие на ритон с врязана украса от бръшлянова клонка. В подновената експозиция на Зала 2 на музея са още парадно и бойно въоръжение на тракийски воини, съобщава БТВ. Подновената експозиция традиционно акцентира върху сребърни съкровища, парадно и бойно въоръжение на тракийските воини и предмети от проучени богати гробни комплекси в България, някои от които се показват за пръв път. Редки и изключително интересни паметници са показаните за първи път изящни предмети от стъкло - фигура на птичка (V - III век пр. Хр.), стъклен амфориск, прешлени, мъниста (III - II век пр. Хр.). Това е единствената изцяло запазена фигурка на птичка у нас, достигнала до наши дни.  

Вече можем да проверяваме онлайн за неплатени глоби към КАТ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400205

Вече можем да проверяваме онлайн за неплатени глоби към КАТОт август  плащането на глобите към КАТ може да става по електронен път. С пускането на няколко електронни услуги на МВР вече може дистанционно да се прави и проверка дали водачите имат неплатени глоби по фишове, актове за установяване на административно нарушение и наказателни постановление, информираха от Съюза на българските автомобилисти.

Откриха мина на плаж „Корал”

http://www.moreto.net/novini.php?n=357886

Морска мина беше открита на плаж „Корал”. По първоначални данни тя е с диаметър 60 см и се намира на около 30 метра в морето, на дълбочина 1,40 м. Военнослужещите от състава на Военноморските сили с водолазно оборудване ще извършат оглед на обекта.

Любо Пенев стартира с победа над втория тим на "Сарагоса"

https://www.24chasa.bg/sport/article/6400206

Любо Пенев стартира с победа над втория тим на "Сарагоса"Любослав Пенев започна с успех кариерата си като треньор на втория отбор на "Валенсия" н Сегунда дивисион, група 3. Неговите момчета победиха с 2:0 като гост дублиращият тим на "Сарагоса". И двете попадения бяха дело на Рафаел Мир Висенте. Той откри в 40-ата минута, а след това добави още едно попадение във втората минута на добавеното от съдията

Планирали да взривят 120 газови бутилки в Барселона

http://frognews.bg/news_140535/Planirali-da-vzriviat-120-gazovi-butilki-v-Barselona/

120 газови бутулки планирали да взривят терористите в Барселона. Те са намерени в къща на 200 километра от града, съобщава местната полиция.

Папа Франциск : Да помолим Господ да освободи света от това безчовечно насилие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400189

Папа Франциск : Да помолим Господ да освободи света от това безчовечно насилиеРимският папа Франциск призова вярващите да се молят за освобождението на света от тероризма, предаде РИА Новости, цитирано от "Фокус". „В нашите сърца ние носим болката от терористичните атаки, които в последните дни доведоха до многочислени жертви в Буркина Фасо, Испания и Финландия. Да се помолим за всички починали, ранени и за техните роднини.

Българка стана третата най-красива госпожа в Европа

http://www.cross.bg/evropa-myasto-stana-1552632.html

/КРОСС/ Представителката на България Ива Гургуриева зае третото място в престижния конкурс "Мисис Европа", съобщава „Монитор". Българката стана втора подгласничка на победителката в оспорваната надпревара - гибралтарката Давиния Байлето, 42-годишната данъчна инспекторка от Стара Загора съобщи новината в профила си във Фейсбук. Конкурсът в Новосибирск, в който участваха общо 14 омъжени дами от Европа, Русия, Казахстан и Израел, се състоя от 15 до 19 август в рождения град на миналогодишната носителка на титлата - телевизионната водеща Елена Бутенко. Второта място зае рускинята Екатерина Левина, а челната шесторка се оформя от унгарката Вероника Келле, белгийката Лоран Мертенс и испанката Мария Гарсия.  

Реактивен снаряд удари близо до Международния панаир в Дамаск

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400192

Реактивен снаряд удари близо до Международния панаир в ДамаскРеактивен снаряд падна днес близо до входа на Международния панаир в Дамаск, който отвори врати тази седмица за пръв път след пет години прекъсване, съобщи сирийската обществена телевизия и допълни, че има ранени, предаде Франс прес, цитирано от БТА. Телевизията се позовава на своя екип на терен, без да уточни броя на ранените или откъде е дошъл

Паулиньо май не е чак толкова зле (видео)

https://offnews.bg//futbol/paulinio-maj-ne-e-chak-tolkova-zle-video-663257.html

Новото попълнение на Барселона, което предизвика редица коментари, скандали и подигравки - Паулиньо, като че ли все пак не е чак толкова зле, колкото на видеото от представянето му на "Камп Ноу".

На клипчето се вижда как бразилецът не може да задържи топката във въздуха с повече от три докосвания, но кадри от клубната телевизия показват обратното (след 4-а минута).

Там футболистът с лекота прави "крачета" и то дори от седнало положение. Но стореното - сторено, Паулиньо ще трябва да се доказва неуморно, че има място в отбора, борейки се с безброй критици.

Припомняме, че вчера дори родната легенда на Барселона Христо Стоичков не пропусна да се изгаври с лошото представяне пред привържениците на клуба на "Камп Ноу".

Стоичков засне видео, на което показа със завидна лекота на Паулиньо как се гали топката, като дори се обърна към босовете на Барселона: "В момента съм свободен".

Откриха 120 газови бутилки в Алканар, свързват ги с терористичните атаки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400193

Откриха 120 газови бутилки в Алканар, свързват ги с терористичните атакиКаталонската полиция заяви, че е намерила още, повече от 120, газови бутилки в къща в Алканар, където, заподозрени за двойната атака през тази седмица в Испания, се предполага, че са сглобявали бомби за „една или повече“ терористични атаки в Барселона, предаде AFP, цитирано от "Фокус". “Започна да се изяснява, че тази къща е била мястото,

Пуснаха нов товарен жп маршрут между Русия и Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400175

Пуснаха нов товарен жп маршрут между Русия и КитайНов железопътен маршрут за товарни превози от северозападната китайска провинция Цинхай през Казахстан до Русия започна да функционира днес, предаде Синхуа, цитирана от ТАСС. Крайната точка на влака с продукти от химическата промишленост е град Перм, където товарът трябва да бъде доставен за максимум 10 дни, с 30 дни по-бързо, отколкото по море,

Асад: Русия и Сирия пречат на западната хегемония в региона

http://dnes.dir.bg/news/rusia-siria-bashar-asad-26261728

Западът "се стреми да установи хегемония" над Близкия изток, но Сирия заедно с Русия "се противопоставят на тези опити".

Щом варварите ни обявиха война, къде е могъщото НАТО?

http://pogled.info/svetoven/shtom-varvarite-ni-obyaviha-voina-kade-e-mogashtoto-nato.88544

/Поглед.инфо/ Няма лъжа, няма измама – това си е истинска война: ударени са Англия, Франция, Германия, Испания… Това са държави активни членки на тъпото НАТО ,дето си фантазира, че врагът е …Русия!

20-годишен британец почина след падане от 4-тия етаж в Слънчев бряг

http://www.cross.bg/rusel-slunchev-bryag-1552631.html

/КРОСС/ Британец на 20 години стана поредната жертва на т.н. "балконинг" в Слънчев бряг, съобщава „24 часа". Англичанинът Камерън Ръсел е паднал от 4-тия етаж на хотел в курорта, докато се опитвал да се качи в стая от 3-тия на по-горния етаж, разкриха разследващи. Инцидентът е станал на 17 август, но Ръсел издъхнал в бургаска болница на 19-и. Цял ден вчера в РУП Несебър са били разпитвани приятелите на Ръсел, с които той дошъл на почивка в Слънчев бряг. Те били шокирани от смъртта на младежа, който издъхнал въпреки усилията на бургаски лекари да го върнат към живота. Взети са кръвни проби за наличие на алкохол или наркотични вещества у загиналия младеж. Междувременно в британския „Дейли мейл" се появи информация, че смъртта на Камерън Ръсел се разследва от британската полиция съвместно с нашите власти. В Областната дирекция на полицията в Бургас не са получавани никакви писма от британските власти. „Не са ни търсили за съдействие", категоричен бе старши комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД МВР Бургас.

Катастрофа на магистрала "Тракия" обърка движението към Бургас

//dariknews.bg/novini/bylgariia/katastrofa-na-magistrala-trakiia-obyrka-dvizhenieto-kym-burgas-2043478

Автомобил е катастрофирал на 255 км на автомагистрала "Тракия", в посока Бургас. Това съобщиха от МВР.

Водачът на автомобила не е пострадал, но е откаран за преглед в болница.

Заради инцидента е ограничено движението в активната и скор

Жителите на Асеновград временно прекратяват протестите си

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zhitelite-na-asenovgrad-vremenno-prekratiavat-protestite-si-2043488

Жителите на Асеновград временно прекратяват протестите си. Това съобщи пред "Фокус" Йордан Тодоров от Инициативния комитет на протестиращите.
 

Лидерът на иракските кюрди: Референдум ще има

https://www.actualno.com/asia/lideryt-na-irakskite-kurdi-referendum-shte-ima-news_628795.html

Лидерът на кюрдското автономно управление в Северен Ирак Масуд Барзани заяви, че насроченият за 25 септември референдум за независимост няма как да се отложи и задължително ще се състои, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА). Масуд Барзани отговори на зад

Бурна радост донесе тежка контузия на крило от "Хамбургер"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/20/3027466_burna_radost_donese_tejka_kontuziia_na_krilo_ot/?ref=rss


Николай Мюлер донесе победа на "Хамбургер" с 1:0 над "Аугсбург" в първия кръг за новия сезон на Бундеслигата, но няма да запомни с добро двубоя. Германецът се разписа още в 10-ата минута, вкарвайки от малък ъгъл, но изрази радостта си прекалено бурно.<br />nicolai muller hambourg blessé 7 mois pic.twitter.com/NQdaKTRXs3<br />— Sobczak (@benichou66) August 20, 2017<br /><br /><br />Мюлер направи пирует, подскачайки във въздуха, но при...

Сирия и Русия заедно срещу опитите на Запада за хегемония в Близкия изток

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/siriia-i-rusiia-zaedno-sreshtu-opitite-na-zapada-za-hegemoniia-v-blizkiia-iztok-245167/

Принципната позиция на Сирия да защити националния си суверенитет е причина за войната срещу държавата, заяви Башар Асад

Отново арестуваха българи за палатки в Гърция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400177

Отново арестуваха българи за палатки в ГърцияСитония и Касандра несъмнено са най-красивите плажове на Халкидики. Проверките на полицията за незаконно свободно къмпингуване са постоянни, разказва БНР. Навсякъде има поставени табели, че палатка или каравана извън къмпинг е забранено. Въпреки това, ежедневно гръцката полиция глобява както гърци, така и чужденци.

Испания арестува германски писател по искане на Турция

http://www.moreto.net/novini.php?n=357885

Германският писател от турски произход Доган Акханлъ е бил арестуван в Испания по искане на властите в Анкара, съобщиха от външното министерство в Берлин, откъдето са изразили несъгласието си с евентуално екстрадиране на интелектуалеца.

Шофьор блъсна патрулка и я прати в канавка

http://www.cross.bg/intzidenta-myasto-nyama-1552629.html

/КРОСС/ Полицейски автомобил беше блъснат в София, съобщшават от пресцентъра на МВР. Сигналът за пътния инцидент е подаден днес към 12:30 часа. По първоначални данни двама полицейски служители, които се придвижвали със служебен автомобил, спрели в крайната дясна лента в района на пътен възел „Бояна". Причината била съмнение за технически проблем в колата. В същото време оттам с висока скорост преминал л.а „Опел", с благоевградска регистрация, който блъснал полицейската кола. От удара тя се е преобърнала в канавката. За щастие от инцидента няма сериозно пострадали, служителите са били извън автомобила. На място са пристигнали екипи на полицията, униформените са прегледани, няма данни за причинени сериозни контузии, единият е откаран в болница за допълнителен преглед. Продължава огледът на място, както и изясняването на всички обстоятелства около инцидента. Шофьорът също е на мястото на инцидента, той ще бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици.  

Моторист уби пешеходец на моста между "Филиповци" и "Люлин" в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400174

Моторист уби пешеходец на моста между "Филиповци" и "Люлин" в СофияМоторист уби пешеходец на Околовръстното шосе между "Филиповци" и "Люлин", съобщиха от МВР. Сигналът е получен на тел. 112 в 13,30 ч. Мощната машина профучала с висока скорост и блъснала човека, който при удара  изхвърчал от новия мост, който свързва двата столични квартала. Пешеходецът починал на  място.

Дърво уби мъж край Чепеларе

https://www.24chasa.bg/novini/article/6400167

Дърво уби мъж край ЧепелареПожарникар от Чепеларе е починал, затиснат от дърво в местност край града, предаде БТА. Информацията за злополуката бе потвърдена от служители на местната Администрация. Смъртният случай с 33-годишния мъж е при добив на дърва за огрев в гора край

Ердоган към вицеканцлер: Кой си ти, за да ми говориш?

https://www.vesti.bg/sviat/evropa/erdogan-kym-vicekancler-koj-si-ti-za-da-mi-govorish-6072848

Турският президент продължава започнатата от него нова размяна на остри реплики с Берлин

Пешеходец загина на Околовръстното на София

http://www.cross.bg/peshehodetz-pochinal-sofiya-1552628.html

/КРОСС/ Пешеходец е починал след инцидент с мотор на Околовръстния път на София между кварталите „Филиповци" и „Люлин" 4, съобщава агенция „Фокус", като се позовава на информация от пресцентъра на МВР. Пешеходецът е блъснат от водач на мотоциклет, вследствие на което е паднал от моста и е починал на място. Сигналът за инцидента е подаден към 13:30 часа.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване