08/30/17 06:49
(http://www.clubz.bg/)

Вицепремиер за демонстранти: Сбърканяци колкото искате

Валери Симеонов. Снимка БГНЕС

"Сбърканяци колкото искате. Каква Донецка република? Според мен тези хора не са добре. Поканете министър Петров (б.р. министърът на образованието)  да коментира тези хора."

Така вицепремиерът Валери Симеонов коментира демонстрантите на върха Шипка, опънали знаме на установената незаконно в Украйна Донецка република. 

Той заяви, че е познал жената, която държи флага:

"Тази същата си я спомням, на Казанлък направи един скандал пред цялата кохорта на правителството и президента Радев. Полицаите я изгониха, тя пак се върна. Жената си е за други учреждения", обобщи вицепремиерът.

Той самият се върна от посещение в Украйна, където се срещна с местни българи и получи подарък за България - бастун на даскал Ботьо Петков, подарен някога от сина му - Христо Ботев.

"Това са велики българи - тези, които се гордеят с произхода си, а не обиждат България от чужбина", заяви вицепремиерът.

Преди това Симеонов за пореден път коментира акциите на морето, които разбуниха духовете в разгара на туристическия сезон. Той първо похвали за пореден път всички институции, които поведе срещу шумните заведения по Черноморието. Водещият Антон Хекимян го попита защо е било нужно обаче вицепремиер да бъде там.

"Въпросът е риторичен, и вие, и всички ваши зрители знаете, че 27 години са създавани едни порочни зависимости - общини, концесионери на плажове, собственици. Трябваше да се сложи край на тези зависимости. Трябваше да отида там, за да направя един модел."

На въпрос как ще отговори на обвиненията, че е наказал едни, но е прикрил други, Симеонов изсумтя:

"Всякакви глупости могат да се приказват и обвинения на засегнатите. Не е нужно да уговарям от всички. Досега никой не е могъл да ме упрекне в каквато и да е зависимост. Ходил съм и в Съни Дриймс, и в заведение на Митьо Очите, ходил съм във Влас, взел съм мерки и там."

Той призна, че акцията не е стигнала още изцяло по южното крайбрежие, но посочи, че в Созопол и Приморско също има наказани заведения.

"Всички хотелиери са на моя страна, с изключение на една-две бройки, които си приписват, че са представители на бранша в Слънчев бряг."

От бТВ пуснаха кратко видео, в което Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, обясни, че промени в бранша са нужни, но не трябва да се правят по този начин "с пръчката". Хекимян представи и тезата на някои от протестиращите срещу Симеонов - че Слънчев бряг традиционно е място за купони.

"Такъв, какъвто го видяхме и във вашите кадри - шумен, арогантен и побъркващ хората с цяла нощ, този Слънчев бряг е само 6%. 94% са семейства, които почиват там. Тази дама е един брутален нарушител на законите. Незаконно строителство, неразрешено завземане на 5 декара на българския плаж. Това е станало със съгласието на концесионера. Тя има сериозна причина да защитава тези нарушения", отбеляза той. "Изравнени дюни, и там си направила паркинг, игрище, барбекю, детски площадки, зони за ядене, за пиене."

Според него основните упреци - защо това се прави по средата на сезона - са неоснователни, защото той е започнал тази си кампания още през май.

"Съвещанията с хотелиерите започнаха… първото беше на 7-ми май. После на 27 май в Слънчев бряг, във Варна, в Бургас."

Хекимян попита дали предварително е говорил със собствениците.

"Вие не гледате ли телевизия?", сряза го Симеонов.

"Аз я правя", отговори смутен Хекимян.

"Това е кампания, която съм започнал от началото на май", отсече Симеонов.

Според вицепремиера, той е спечелил първата битка от войната.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване