Топло и слънчево по Коледа, до 15°

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6626865

Топло и слънчево по Коледа, до 15°Дъжд и мокър сняг на 31-и След студеното начало на астрономическата зима, при което бяха отбелязани минимални температури до -16 градуса, предстои ударно затопляне. Това съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев. На 23 декември ще се усеща зимното настроение на времето заради студения вятър и прехвърчащите снежинки,

4 граждански брака са сключени в затвора в Пазарджик

https://www.actualno.com/pazardjik/4-grajdanski-braka-sa-sklucheni-v-zatvora-v-pazardjik-news_651229.html

4 граждански брака са сключени в затвора в Пазарджикпрез 2017 година, съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик Пенка Попчева, експерт по социални дейности в пазарджишкия затвор. Църковни бракове също са сключвани през годините, но тази няма. "Церемонията се извършва от представители от „Ритуални дейности“ къч Община Пазарджик и ЕСГРАО. Спазва се целият ритуал, като се разменят и халки. Присъстват и свидетели, които са близки на младоженците или

Фатах призова палестинците към улични протести на Коледа

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/12/23/3103205_fatah_prizova_palestincite_kum_ulichni_protesti_na/?ref=rss


Движението Фатах на палестинския президент Махмуд Абас реши "да отбележи коледните празници с активизиране на уличните акции срещу израелската окупация". Това заяви членът на ръководния орган на формацията Мохамед Лахам, съобщава БТА.<br /><br />"Призоваваме привържениците на Фатах и целия палестински народ в периода на коледните ваканции да проведат "ден на гнева", каза той.<br /><br />Днес във Витлеем се състоя улично шествие, оглавено от...

44 леки катастрофи са станали през деня

https://www.actualno.com/crime/44-leki-katastrofi-sa-stanali-prez-denja-news_651228.html

До момента имаме 44 леки пътнотранспортни произшествия. До момента няма тежки. Това каза за Агенция „Фокус“ началникът на отдел „Пътна полиция“ към Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) комисар Тенчо Тенев във връзка с трафика в първия почивен ден от поредицата за коледните празници. „Трафикът на доста места отслабна. Единствено засилено присъствие имаме около моловете на бул. „Черни връх“ и на бул. „Ситняко

Обилните снеговалежи затрудняват пътния трафик в Гърция

https://offnews.bg//sviat/obilnite-snegovalezhi-zatrudniavat-patnia-trafik-v-gartcia-671763.html

Обилните снеговалежи в Гърция затрудняват движението на моторни превозни средства, предупреждава българското министерство на външните работи.

Проблеми с движението на автомобили има в отделни участъци в окръзите Драма, Родопи, Флорина, Пелас и Арта на област Западна Македония и Тракия, Арголида, Аркадия в област Пелопонес, Етолия и Ахея в област Ахарне, Евия, Фтиотида, Евритания в Централна Гърция, Кардица и Магнисия в област Тесалия.

В района на столицата ситуацията е под контрол с изключение на затворени участъци на ул. „Пендели" в посока Неа Макри.

Поради лоши метеорологични условия, към момента са затворени пристанищата в Рафина и Лаврио, а един кораб от пристанище Пирея до Цикладите е отменен.

За някои по-малки пристанища рейсовете се осъществяват след решение на капитана на плавателния съд.

Към момента остават затворени периферни пътища, като основните пътни артерии може да се считат за нормално проходими в зимни условия.

Посолството на Република България в Атина информира, че към момента не са постъпвали сигнали от наши сънародници за възникнали проблеми във връзка с пътната обстановка.

Очакванията на метеоролозите са за ново влошаване на времето по-късно през днешния ден.

Христо Иванов: Ако ЕС поиска от България здрави институции Борисов ще падне от власт

http://www.mediapool.bg/hristo-ivanov-ako-es-poiska-ot-bulgaria-zdravi-institutsii-borisov-shte-padne-ot-vlast-news273471.html

Ако стане ясно, че Пеевски повече не може да играе тази роля, която има в България, Борисов ще слезе от власт, защото те са скачени съдове. А за да се случи това главна роля имат партньорите на държавата ни от ЕС и НАТО, които трябва да изградят здрава граница със здрави институции. Това стана ясно от думите на лидера на Да, България Христо Иванов пред Би Ай Ти в събота. “Ние сме коридор, винаги сме били коридор, населението на тези земи винаги е било коридор. Целта на всяка образно казано империя е била то да да пази проходите на на въпросната империята. Или иначе казано - имперската поща да мина, и оттам нататък какво правят хората тук – просто да внимават да е тихично, може да смарди, но да е тихо”, обясни той. По думите му в момента европейският политически елит изглежда тотално дезориентиран. “Няма голяма световна империя, стъпила на тези територии, чието разпадане да не започнало именно от Балканите. Така че ЕС трябва се събуди и да разбере, че сигурността на ЕС се осигурява на нашите граници”, смята лидерът на Да, България. По думите му обаче в случая не става дума за огради, а “става дума за това да има институции, с които могат да се правят общи политики по сигурност и да се споделя класифицирана информация”. “Ясно е, че в момента с България не може да се споделя класифицирана информация и го знам, защото съм бил и министър и вицепремиер”, допълни Иванов. По думите му Брюксел трябва да разбере, че трябва да отстоява именно тук своя периметър на сигурност. “Европа трябва да поиска от България здрави институции, което неизменно ще доведе до бързото сваляне на Борисов”, коментира Иванов. Според него пътят към това ще мине през промяна на политическата ситуация. “Ако има променена ситуация, под което имам предвид – ако Брюксел има настояване за реални реформи” ще стане ясно, че “Пеевски не може да играе тази роля, която има в България”. “Това неизменно ще доведе до слизане на Борисов от власт, защото те са скачени съдове”, допълни бившият правосъден министър. Според Иванов обаче тези реални реформи, които ще доведат до промяна на политическото статукво у нас трябва да бъдат поискани от ЕС и НАТО. “Тук минава границата, ако искаш да изграждаш здрав ЕС. Ако те тук не могат да изградят здрава граница със здрави институции – ЕС няма да има”, завърши той.  

Предупреждение за шофьори заради обилните снеговалежи в Гърция

http://www.cross.bg/oblast-momenta-gurtziya-1564038.html

/КРОСС/ Във връзка с обилните снеговалежи в Гърция, движението на моторни превозни средства е затруднено в отделни участъци в окръзите Драма, Родопи, Флорина, Пелас и Арта на област Западна Македония и Тракия, Арголида, Аркадия в област Пелопонес, Етолия и Ахея в област Ахарне, Евия, Фтиотида, Евритания в Централна Гърция, Кардица и Магнисия в област Тесалия. В района на столицата ситуацията е под контрол с изключение на затворени участъци на ул. „Пендели" в посока Неа Макри. Това съобщиха от пресцентъра наВъншното ни министерство. Поради лоши метеорологични условия, към момента, са затворени пристанищата в Рафина и Лаврио, а един кораб от пристанище Пирея до Цикладите е отменен. За някои по-малки пристанища рейсовете се осъществяват след решение на капитана на плавателния съд. Към момента остават затворени периферни пътища, като основните пътни артерии може да се считат за нормално проходими в зимни условия. Посолството на Република България в Атина информира, че към момента не са постъпвали сигнали от наши сънародници за възникнали проблеми във връзка с пътната обстановка.Очакванията на метеоролозите са за ново влошаване на времето по-късно през днешния ден.  

Бизнесменът Ивайло Пенчев: Всяка надежда за лесно изкарани пари е пагубна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6628129

Бизнесменът Ивайло Пенчев: Всяка надежда за лесно изкарани пари е пагубнаВсяка надежда за бързо забогатяване от случайността и от късмета е пагубна. Това каза в предаването „Тази събота” по Би Ти Ви бизнесменът Ивайло Пенчев. По думите му е „най-добре никой да не търка листчета и да не се надява на тото”. Според него България изглежда по-добре от всякога. Повече млади хора се връщат от гурбет и от обучение,

Пушачи във варненските заведения не могат да се срещнат

http://www.moreto.net/novini.php?n=365981

Пушачи във варненските заведения през настоящата седмица на е имало. Това показват резултатите от проверките на служители на Регионалната здравна инспекция (РЗИ), научи Moreto.net. Общо 164 проверки са извършили във Варна инспекторите в опит да открият пушач на закрито.

Хванаха крадец на товарен автомобил във Варна

http://www.cross.bg/varna-avtomobil-chasa-1564037.html

/КРОСС/ Час след противозаконно отнемане на автомобил е задържан извършителят на деянието. Той е на 23 години и не е известен на органите на реда. На 22 декември, около 21 часа, в с. Старо Оряхово, за зареждане на магазин за хранителни стоки, спира товарен автомобил "Мерцедес". Водачът му оставя превозното средство с работещ двигател и ключ на контакта и слиза за товаро - разтоварни дейности. Докато извършва своите служебни ангажименти, автомобилът е отнет от неизвестно лице, което се оттегля в неизвестна посока. Незабавно е подаден сигнал в полицията. Предприети са заградителни действия в целия регион. Автомобилът е засечен от екип на IV РУ на МВР при ОДМВР - Варна, който прави опит да го спре. Водачът не се съобразява с подадения сигнал за стоп и продължава движението си, поемайки по Аспарухов мост в посока Варна. Полицейският екип тръгва след МПС, като в действията по задържането му се включват и екипи на I РУ на МВР при ОДМВР - Варна. На кръгово кръстовище на ул. "Девня", водачът на "Мерцедес"-а губи контрол и се обръща странично. Мъжът не е пострадал. Същият е установен като 23-годишния Т.Д. от с. Любен Каравелово, неизвестен на органите на реда. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура - Варна. На Т.Д. е повдигнато обвинение.  

Ксения Собчак ще бъде кандидат за президент на изборите в Русия догодина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6628089

Ксения Собчак ще бъде кандидат за президент на изборите в Русия догодинаБившата телевизионна водеща Ксения Собчак ще бъде кандидатът на партия "Гражданска инициатива" на изборите за президент на Русия на 18 март догодина. Това решиха днес делегатите на партийния конгрес с 96 срещу 7 гласа, предаде ТАСС. Според руското изборно законодателство партийните кандидати трябва да подадат документите си в ЦИК до 12 януари,

Музикален клип на момче-инвалид от войната в Ирак взриви Фейсбук преди Коледа

https://frognews.bg/novini/muzikalen-klipat-momche-invalid-voinata-irak-vzrivi-feisbuk-predi-koleda.html

Момче-инвалид от войната в Ирак трогна с гласа и съдбата си цял свят. Емануел Кели „изгря“ на музикалното шоу „Х-фактор“ в Австралия още през 2011 година. След това „взриви“ публиката на други подобни певчески формати в САЩ. С появата си на сцената, Кели спечели много сълзи и аплодисменти не само на публиката, но и на журито.

Как ще продължи войната Мадрид - Барселона

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6627089

Как ще  продължи войната Мадрид - Барселона Изгнаникът Пучдемон тържествува, но радостта му е преждевременна ОТКРОВЕНО казано, резултатите от изборите в Каталуня ме изненадаха. След всичките политически и главно финансови загуби, които областта преживя от октомври насетне, очаквах, че накрая здравият разум ще надделее над здравите сили. Още повече че, както е известно,

Огнеборци извадиха шофьор заклещен в аварирал автомобил

http://www.cross.bg/avtomobil-ognebortzi-shofyor-1564036.html

/КРОСС/ Огнеборци са спасили шофьор, заклещен между смачканите ламарини на лек автомобил Фолксваген „Поло", който катастрофирал край стражишкото село Камен. Около 10,30 часа в събота колата, в която пътували мъж и жена, попаднала на заледен пътен участък и станала неуправляема. Водачът не успял да овладее возилото и то се преобърнало в канавката. Пътничката успяла да се измъкне от катастрофиралата кола, но шофьорът останал блокиран. Пожарникари незабавно се отзовали на подадения на телефон 112 сигнал и извадили потърпевшия. За щастие той и спътничката му са се отървали само с натъртвания и охлузни рани.  

Волейболистките на "Марица" защитиха Купата на България

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/12/23/3103203_voleibolistkite_na_marica_zashtitiha_kupata_na/?ref=rss


Волейболистките на "Марица" спечелиха Купата на България за втори пореден път след обрат в здрава битка с "Левски". Пловдивчанки защитиха трофея след победа с 3:1 гейма (23:25, 25:16, 26:24, 25:20) в зала "Иван Вазов в Стара Загора.<br /><br />"Марица" триумфира в надпреварата за трети път в последните четири години и общо четвърти в историята си. Тимът, воден от Иван Петков, завоюва трето отличие за 2017 г.<br /><br />През май...

Осем мигранти бяха ранени в катастрофа на пътя Куманово - Скопие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6628071

Осем мигранти бяха ранени в катастрофа на пътя Куманово - СкопиеОсем мигранти от Пакистан бяха ранени, когато автомобилът, в който били превозвани, излетял от регионалния път Куманово-Скопие при село Никущак, предаде агенция МИА. Катастрофата станала късно снощи. Автомобилът Опел "Вектра" бил управляван от неизвестен шофьор, предаде БТА.  Тежко ранен е 33-годишен пакистанец.

Инспектори ще извършват проверки в търговската мрежа в Монтана

https://www.actualno.com/montana/inspektori-shte-izvyrshvat-proverki-v-tyrgovskata-mreja-v-montana-news_651223.html

Инспектори ще извършват проверки за храните и в почивните дни по коледните и новогодишните празници. Това каза за Радио „Фокус“ – Видин д-р Иванка Делева, началник на отдел „Контрол на храните“ в Областната дирекция по безопасност на храните в Монтана (ОДБХ). Тя посочи, че дежурните инспектори тези почивни дни ще бъдат на 6-часов работен ден и ще проверяват магазини за хранителни стоки, складове на едро, заведения за хранене и предприятия за прои

Външно: Бъдете внимателни, снежна буря в Гърция затруднява движението

https://www.24chasa.bg/novini/article/6628076

Външно: Бъдете внимателни, снежна буря в Гърция затруднява движениетоВъв връзка с обилните снеговалежи в Гърция, движението на моторни превозни средства е затруднено в отделни участъци в окръзите Драма, Родопи, Флорина, Пелас и Арта на област Западна Македония и Тракия, Арголида, Аркадия в област Пелопонес, Етолия и Ахея в област Ахарне, Евия, Фтиотида, Евритания в Централна Гърция,

Меркел и Макрон искат ускоряване на споразуменията от Минск

http://www.moreto.net/novini.php?n=366011

Меркел и Макрон искат ускоряване на изпълнението на споразуменията от Минск и считат, че няма алтернатива на мирното уреждане в източната част на Украйна, съобщава "Ройтерс". Германският канцлер и френският президент призоваха страните, участващи в увеличаването на нарушенията на примирието, да приложат решения, за които вече са се споразумели, колкото е възможно по-скоро.

Мравояд загина при пожара в лондонския зоопарк, четири мангусти са в неизвестност

https://www.24chasa.bg/novini/article/6628061

Мравояд загина при пожара в лондонския зоопарк, четири мангусти са в неизвестностЕдин мравояд е загинал при днешния пожар в зоологическата градина на Лондон, предаде ДПА, като се позова на управата на парка. По-рано тръбозъбът (вид южноафрикански мравояд) бе обявен за изчезнал. Впоследствие управата на зоопарка съобщи, че е покрусена от смъртта на 10-годишния Миша. Четири суриката (вид южноафриканска мангуста) са в

Мечка вилня в смолянско село

https://www.actualno.com/smolyan/mechka-vilnja-v-smoljansko-selo-news_651220.html

150-килограмова мечка е обикаляла в селото през нощта, има срутени дворни огради. Това каза за Агенция „Фокус“ кметът на село Стойките Георги Георгиев. Той обясни, че животното не е виждано от хора, но стъпките все още стоят и по тях може да се познае нейното телосложение. "В селото дойде специална група от РИОСВ, която се занимава със защитата на мечките, а отделно и ние сме ловци и много добре познаваме стъпките на тези животни, които са неповторими. Следата показва,

Младеж задигна камион и катастрофира след преследване

//dariknews.bg/regioni/varna/mladezh-zadigna-kamion-i-katastrofira-sled-presledvane-2069027

23-годишен мъж задигна камион и катастрофира при опит да избяга от преследващите го полицаи.

Кражбата е извършена в петък вечер във варненското село Старо Оряхово. Около 21 ч. пред магазин за хранителни стоки водач на „Мерцедес” оставил товар

Емигранти са пратили в BG 1.5 млрд. лв. за 10 м

http://dnes.dir.bg/news/bulgaria-emigranti-26719382

За 10 месеца емигрантите са пратили близо 1,5 млрд. лв. на близките си в България.

Плячкосаха църква в Египет

https://www.24chasa.bg/novini/article/6628043

Плячкосаха църква в ЕгипетСтотици египтяни плячкосаха църква, намираща се на юг от столицата Кайро и призоваха за събарянето й, предава AFP, като се позовава на информация от местните църковни власти. Нападението над църквата в град Афтех, намиращ се на 100 километра от столицата, се е случило след края на петъчната молитва на мюсюлманите, предаде "Фокус".

Годината в снимки: Април 2017

http://www.dnes.bg/index/2017/12/23/godinata-v-snimki-april-2017.362633

Монахини с марихуана, ленивецът Лори и сексапил от Дженифър Лопес

Христо Иванов: ЕС да се събуди, всички империи се разпадат от Балканите

http://clubz.bg/62208-hristo_ivanov_es_da_se_sybudi_vsichki_imperii_se_razpadat_ot_balkanite

Лидерът на Движение "Да, България" Христо Иванов коментира пред телевизия BiT актуалната политическа обстановка. Според него ЕС трябва да осъзнае, че неговата сигурност започва от нашите граници. Това, според Иванов, минава през изграждане на здрави институции у нас, което от своя страна ще доведе до падането на Бойко Борисов от власт.

"Ние сме коридор, винаги сме били коридор, населението на тези земи винаги е било коридор. Целта на всяка, образно казано, империя е била то да пази проходите на въпросната империя. Или иначе казано - имперската поща да мине, и оттам нататък какво правят хората тук – просто да внимават да е тихичко, може да смърди, но да е тихо", обясни Иванов.

Според него обаче европейският политически елит е дезориентиран.

"Няма голяма световна империя, стъпила на тези територии, чието разпадане да не е започнало именно от Балканите. Така че ЕС трябва се събуди и да разбере, че сигурността на съюза се осигурява на нашите граници. Става дума за това да има институции, с които могат да се правят общи политики по сигурност и да се споделя класифицирана информация. Ясно е, че в момента с България не може да се споделя класифицирана информация и го знам, защото съм бил и министър и вицепремиер", допълни Иванов.

Според него Брюксел трябва да разбере, че трябва да отстоява тук своя периметър на сигурност.

"Европа трябва да поиска от България здрави институции, което неизменно ще доведе до бързото сваляне на Борисов", убеден е Иванов.

Според него ако Брюксел настоява за реални реформи ще стане ясно, че "Пеевски не може да играе тази роля, която има в България".

"Това неизменно ще доведе до слизане на Борисов от власт, защото те са скачени съдове", убеден е Иванов.

Той обаче смятам че реформите трябва да бъдат поискани от ЕС и НАТО.

Откриха трюфел, поникнал на покрива на хотел в Париж

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6628037

Откриха трюфел, поникнал на покрива на хотел в ПарижЕколог намери трюфел на покрива на хотел близо до Айфеловата кула в Париж, съобщи Асошиейтед прес. Тези гъби обикновено виреят само на определени места на юг. Те са толкова редки, че цената им може да достигне хиляди евро на килограм. Парижкият екземпляр тежи само 25 гр, но предизвика огромно вълнение, предаде БТА.

Възходът на "Евертън" при Алърдайс продължи с точка срещу "Челси"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/12/23/3103202_vuzhodut_na_evertun_pri_alurdais_produlji_s_tochka/?ref=rss


"Евертън" спечели точка при домакинството на "Челси" и записа шести пореден мач без загуба във Висшата лига. "Карамелите" се пребориха за нулево равенство срещу шампионите и продължиха възхода си под ръководството на Сам Алърдайс.<br /><br />Откакто Роналд Куман беше уволнен през октомври, тимът на Ливърпул записа четири победи и две равенства, като другото дойде в градското дерби. В четири от тези шест мача "Евертън" не допусна гол, а днес...

Арестуваха рецидивист, изнасилил две жени в Пловдив

https://offnews.bg//temida/arestuvaha-retcidivist-iznasilil-dve-zheni-v-plovdiv-671762.html

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 32-годишен мъж за това, че на 7 и 20 декември е изнасилил две жени. 

Престъпленията са извършени в условията на опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По двата случая са започнати досъдебни производства. Късно снощи обвиняемият Владимир П. е арестуван в дома си в Пловдив от служители на отдел "Криминална полиция".

С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа.

Прокуратурата ще внесе утре искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Владимир П. е бил осъждан на 4,3 г. лишаване от свобода за изнасилване.

Той е бил освободен от затвора през април 2017 г.

Четирима с грип във Варна за седмица

http://www.moreto.net/novini.php?n=365980

Четирима души са постъпили с диагноза грип в Инфекциозната клиника към УМБАЛ "Света Марина" във Варна през настоящата седмица. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) за Moreto.net. 367 са били болните от остри респираторни заболявания в морската столица.

Първо в "24 часа": Пуснаха директора от Ново Паничарево, обвинен в блудство

https://www.24chasa.bg/region/article/6628042

Първо в "24 часа": Пуснаха директора от Ново Паничарево, обвинен в блудствоДиректорът на училището в село Ново Паничарево Христо Радев, който бе обвинен в блудство с ученичка, вече е на свобода, научи 24 часа. Преди дни Бургаският окръжен съд е изменил домашния арест за Радев с парична гаранция от 3000 лв. Директорът бе под запор вкъщи от 28 септември т.г., а скандалът избухна няколко дни по-рано.

Изчезна 15-годишната Виктория Недялкова

https://www.actualno.com/crime/izchezna-15-godishnata-viktorija-nedjalkova-news_651219.html

Пето РУ-СДВР издирва 15-годишната Виктория Недялкова, съобщиха от пресцентъра на МВР. Момичето е напуснало домашния си адрес на 21 декември 2017 г. около 17:00 и от тогава е в неизвестност. Тя е на видима възраст 15-17г., висока 165-170см, телосложение нормално, коса – кестенява до раменете, очи – кафяви. Момичето е било облечено с черно шушляково пухено яке с качулка, черни ботуши (апрески) и черно-бяло спортно сакче. Полицията умолява гражданите, които могат да дадат инфор

Управляващата партия в Русия ще подкрепи Путин на президентските избори

http://www.cross.bg/pytin-rysiya-partiyata-1564035.html

/КРОСС/ Управляващата в Русия партия "Единна Русия" смята за правилно решението на Владимир Путин да се яви на президентските изборите през 2018 година, като независим кандидат. Това заяви председателя партията и министр-председател на страната Дмитрий Медведев. Той определи "Единнa Русия", като партията на президента и заяви, че нейните членове ще спомагат за победата Путин на предстоящите избори, предава изданието "Известия". "От "Единна Русия" бихме се  радвали да издигнем Владимир Путин, като свой кандидат на тези избори... Но като отговорна политическа сила ние разбираме, че в текущата ситуация за Владимир Путин ще е най-правилно  да търси подкрепа от всички граждани, което oзначава надпартийност",  подчерта Медведев. На конгреса на "Единна Русия" Путин заяви, чe партията е постигнала своето лидерство заради "реалните си успехи".  

Годишен хороскоп за 2018 година - Везни

https://www.actualno.com/curious/godishen-horoskop-za-2018-godina-vezni-news_651218.html

Новата 2018 година ще постави някои обстоятелства за преодоляване пред вас. Но това ще ви даде сериозно предимство пред конкурентите ви, така че усилията ще си заслужават и дори ще надминат очакванията ви, свързани с предстоящите резултати. Не планирайте голямо отпускане по празниците през януари, тъй като ще имате нужда да сте по-силни и съсредоточени. Опитайте се да се въздържите от прекомерната употреба на алкохол и тежка храна. Февруари ще ви даде възможност да си отдъхнете и починете. Тога

Коледната елха на Белград предизвика гняв и подигравки (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/kolednata-elha-na-belgrad-predizvika-gniav-i-podigravki-snimki-2069035

Изкуствено коледно дърво на цена от 83 000 евро, поставено в центъра на сръбската столица, предизвика гняв и подигравки, принуждавайки кметството да развали договора за луксозната украса.

Путин: Бедността е "заплаха за стабилността и единството" на руското общество

https://www.24chasa.bg/novini/article/6628028

Путин: Бедността е "заплаха за стабилността и единството" на руското обществоПрезидентът на Русия Владимир Путин посочи задачите, които трябва да бъдат решени, за да бъде осигурен устойчивият прогрес на Русия „в света на утрешния ден“, в изказването си пред конгреса на партия „Единна Русия“. Сред първостепенните задачи той назова повишаването на растежа на икономиката, борбата с бедността, развитието на бизнеса,

Цвета Караянчева: В парламента не бива да се говори прекалено остро

http://www.mediapool.bg/tsveta-karayancheva-v-parlamenta-ne-biva-da-se-govori-prekaleno-ostro-news273470.html

“В парламента прекалено се изостри говоренето. Стигна се до личностни нападки. Не бива да се говори така в тази светиня, защото там трябва да си говорим за политики, трябва да спорим принципно”. Това каза в събота пред БНР новият председател на парламента Цвета Караянчева. Тя пое ръководството на Народното събрание в средата на ноември, след като предишният председател Димитър Главчев подаде оставка. До нея се стигна, защото Главчев отстрани лидера на БСП Корнелия Нинова от парламентарно заседание. “В началото на годината протече остра предизборна кампания, която за много политици, като че ли все още не е приключила. Оттам е и ниският рейтинг в последните социологически проучвания”, смята тя. По думите ѝ всички партии трябва да осъзнаят, че това не се харесва на хората. "Другото е, че периодически срещу Народното събрание хвърчат и обвинения от други институции, а то не правиме усилия да защитим е дейността си. Острите конфликти обаче отблъскват хората. Искам да посъветвам както себе си, така и колегите - да забравим предизборната лексика, защото нови избори не се задават",коментира още Караянчева. Караянчева отрече да черпи увереност от думите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че сегашното управление няма алтернатива и изтъкна, че многократно е декларирала, че управляващата коалиция е "абсолютно стабилна". "А какво всъщност каза господин Доган по-различно от това, което ние говорим и това което всички знаем", отвърне Караянчева запитана дали речта на Доган е била и флирт с ГЕРБ. "Това са техни вътрешнопартийни работи. Ако те имат различия с господин Карадайъ, трябва да си ги уточнят. Аз мисля че всички знаем, и опозицията разбира се, че вотът не се внася, за да предизвика нови избори, а колкото да прикове обществото внимание в един дебат, в който опозицията ще напада, а управляващите ще разказват какво са направили през изминалите 8 месеца. Това че г-н Доган каза на глас нещо, което всички знаят, не прави речта му "уникална". Той зададе въпроса, който всички си задаваме: "Какво ще стане, ако вотът мине? Какво мнозинство ще управлява". Цялата опозиция си задава този въпрос!", допълни председателят на парламента.

Задкулисието е в Москва и бившата БКП, Борисов, Цацаров и Пеевски са само лицето му, обяви Дончева

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/12/23/3103197_zadkulisieto_e_v_moskva_i_bivshata_bkp_borisov_cacarov/?ref=rss


Според лидера на "Движение 21" Татяна Дончева премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и депутатът от ДПС Делян Пеевски "не са задкулисието, те са фигурите, инсталирани на сцената". А "задкулисието в България трябва да бъде търсено в Москва и в кръговете около бившата комунистическа партия.<br /><br />Коментарът ѝ бе пред телевизия Би Ай Ти.<br /><br />"Борисов, Цацаров и Пеевски не са задкулисието. Това са фигурите на...

HeleCloud сред най-добрите облачни компании в света

https://offnews.bg//ikonomika/helecloud-sred-naj-dobrite-oblachni-kompanii-v-sveta-671765.html

HeleCloud е сред финалистите в тазгодишното издание на Cloud Awards Program - в категориите „Най-добра облачна инфраструктура“ и „Най-обещаваща стартъп компания“. Тя е и единствената европейска компания, бореща се за отличие в двете категории.

В Cloud Awards Program се включиха над 300 компании от Северна и Южна Америка, Австралия, Европа и Близкия Изток, като само 118 от тях ще се състезават за отличие в 18 категории.

„Да бъдем сред финалистите в Cloud Awards Program е голямо признание за усилената работа на целия екип на HeleCloud, неговата отдаденост, високи постижения и иновации през последната година", коментира Добромир Тодоров, главен изпълнителен директор, HeleCloud.

Cloud Awards e международна програма, която отличава постиженията и иновациите на клауд лидерите, иноваторите и организациите, преминаващи към облачните технологии. Финалистите в състезанието се оценяват от международно признато експертно жури.

HeleCloud е бързо развиващ се технологичен консултант и доставчик на облачни услуги и инженеринг в платформата на Amazon Web Services. За малко повече от година компанията е изградила високоефективна комбинация от методологии, системи за работа, знания, умения и стратегически партньорства за ефективно внедряване на облачните технологии и постигането на най-високи стандарти.

HeleCloud бе отличена за „Пробив в търговията и инвестициите – навлизане в нов пазар в България и Великобритания“ от Британско-българската бизнес асоциация и за най-иновативен стартъп в тазгодишното издание на наградите на Българската аутсорсинг асоциация и Българската асоциация на софтуерните компании. 

Управляващата партия в Русия подкрепи кандидатурата на Владимир Путин за президент

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/12/23/3103200_upravliavashtata_partiia_v_rusiia_podkrepi/?ref=rss


Управляващата в Русия партия подкрепи официално кандидатурата на президента Владимир Путин на предстоящите догодина избори за държавен глава. На конгрес в столицата Москва "Единна Русия" очаквано застана зад Путин, който се кандидатира като независим за изборите на 18 март, съобщава БТА.<br /><br />Управляващата в Русия партия иска "крайната победа" на президентските избори да е на Владимир Путин, заяви по-рано председателят на партията и премиер на страната...

От 10 до 80 лв. е цената на елхите в Сливен

https://www.actualno.com/sliven/ot-10-do-80-lv-e-cenata-na-elhite-v-sliven-news_651215.html

От 10 до 80 лева е цената на елхите в Сливен, показа проверка на Радио „Фокус” - Сливен. Цената е в зависимост от вида на дръвчето. Едни от най–предпочитани за жителите на Сливен са елхите в саксия. Те могат да бъдат намерени на цена от 20 до 30 лева. От 5 до около 40 лева е цената на изкуствената елха, в зависимост от нейната височина и материала, от който е направена. През тази година освен изкуствени елхи, много от жителите на Сливен избират да украсят естестве

Обявиха Никола Груевски за почетен председател на ВМРО-ДПМНЕ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6628024

Обявиха Никола Груевски за почетен председател на ВМРО-ДПМНЕНикола Груевски бе обявен за почетен председател на ВМРО-ДПМНЕ, предава скопският телевизионен канал A1 On. Съответното решение бе взето в рамките на XVI Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ, който се провежда във Валандово. На Груевски, който бе начело на партията повече от 14 г., бе връчена плакет за благодарност за работата му във ВМРО-ДПМНЕ, предаде "Фокус".

Жените социалистки с коледни подаръци деца от КСУ „Св. Св. Константин и Елена“

http://www.cross.bg/trakiya-zhenite-sotzialistki-1564034.html

/КРОСС/ Благотворително тържество за 28-те деца от Центъра за настаняване от семеен тип „Тракия 1" и „Тракия 2" към Комплекса за социални услуги „Св. Св. Константин и Елена" в Пловдив организира Обединението на жените социалистки и техните приятели под тепетата. В навечерието на светлия християнски празник - Рождество Христово те ги отрупаха с огромен брой подаръци. Очите на домуващите грейнаха от радост, всяко по своему изразяваше своето вълнение и задоволство от вниманието - едни прегръщаха, други ги целуваха, а трети позираха за снимка с дамите. „Решихме тази година да не правим коледно парти и вместо чаша вино, до предоставим средствата на тези деца, да им дарим щастие, любов и надежда. Идеята се роди преди седмица и сме много радостни, че само за 3 дни успяхме да съберем всичко необходимо за центъра", каза лидерката Минка Сърнешка. Тя отправи специални благодарности към 2 бизнесдами, показали своята съпричастност към инициативата - Мария Клисарова и Виолина Йорданова. Приемната в дома бързо се препълни, когато дамите стовариха шампоани, течни сапуни, прах за пране, памперси, хавлии, чаршафи и зимни комплекти дрехи. Децата се зарадваха най-много на плюшените мечета с коледни дрешки и на плодовете, които започнаха да консумират с огромно нетърпение и веднага. Жените им донесоха детски Библии и питка с паричка

Томислав Дончев: Новият закон няма да изкорени корупцията

http://www.mediapool.bg/tomislav-donchev-noviyat-zakon-nyama-da-izkoreni-koruptsiyata-news273469.html

Новият антикорупционен орган няма как да се справи с явлението корупция за няколко месеца, каза в събота пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев. По думите му се създават свръхочаквания, което само по себе си било опасно. "Нужда от подобен орган има и нужда от подобен закон има. Дали той ще допринесе за борба с корупцията по високите етажи на властта – да. Дали ще има ефект – да. Дали това ще изкорени корупцията по принцип - това вече е илюзия", заключи той. Относно правомощията на новия антикорупционен орган да иска прилагане на СРС при съмнения за неправомерно обогатяване, Дончев заяви: "По принцип, всеки момент, когато държавата се опитва да пази устоите си, включително случаите, когато тя се бори с корупцията, с криминални престъпления, с тероризъм, тя нарушава нечии права. Всички добре го знаем В крайна сметка, целта на закона нали е да изкорени корупцията. Това няма как да се случи без държавата понякога да влиза в личното пространство” Според него “цялото правораздаване и репресивната роля на държавата е свързана с ограничаване или отнемане на права”. “По какъв начин иначе да се борим с корупцията. Опитът от последните почти 3 десетилетия показва, че корупцията със заклинания, с декорации до момента не е преборена. Почти няма световно прилаган способ за борба с корупцията, който да не е прилаган в България," каза вицепремиерът. Не знам дали температурата на политическите страсти се влияе от празничния цикъл, но е нормално предвид топлите, светли, християнски празници да говорим за смирение. Колкото до високата температура, тя се галванизира взаимно, не идва само от едно място. Изпращаме година на "остри политически страсти", каза още Томислав Дончев. Дончев определи като „синтетичен скандал“ добилия популярност през есента „Кум-гейт“, в който беше замесено името на съпартиеца му от ГЕРБ Делян Добрев. Да се правят графики и да се създават несъществуващи или комични връзки е много близко до хибридната война, заяви той. И продължи за "Суджукгейт: "Не може да очаквате, когато имаш няколко хиляди души актив - общински съветници, кметове, народни представители и така нататък, поведението на всеки от тях да е абсолютно неукоримо и следвайки най-висши морални стандарти. Разликата между нас и другите е, че когато има подобно укоримо поведение, се вземат мерки". По думите му в политиката трябва да има да има емоции, трябва да има чувство. “Това не е чиновническа работа. Само по себе си, това не бива да ни притеснява. По-притеснителното е, когато се поддържа политически репертоар, който е по същество деконструктивен и отнема възможността да се вземат трудни, понякога непопулярни решения. Дългият режим на инвестиране в подобни страсти прави невъзможно вземането на рационални решения, което би трябва да е целта на политическия процес”, продължи той. По думите му мораториумът върху нови лекарства за онкоболни и хора с редки заболявания е бил опит на правителството да се направи реформа и да се ограничат злоупотребите в здравеопазването. Според него обаче темата не е била достатъчно добре обяснена на обществото и заради това се е стигнало до притеснения сред хората. В последния си работен ден за годината депутатите единодушно отмениха мораториума,с който през следващата година се спираше изплащането от здравната каса на определени лекарства. Актуализацията на бюджета на касата позволи средства за 32 нови молекули. "За да вземаш правилни решения в политиката, освен техническото изпитваме на нещата, трябва във всеки един момент да се убедим че притежаваш необходимото доверие. Когато се получи криза на обществото мнение, когато обществото мнение е убедено, че по този начин се ограничават правата на болните, не остава много избор", уточни Дончев.  

Японски полицай догони ламборгини с колело (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6628002

Японски полицай догони ламборгини с колело (Видео)Японски полицай догони ламборгини с велосипед и глоби шофьора му, съобщи Лента. Шофьорът на "Ламборгини Хуракан" прави нарушение, като завива наляво на червен светофар. Той ускорява, но виделият провинението полицай на велосипед се втурва след него и го настига на следващия светофар. Там му нарежда да се отклони и му съставя акт, предава БТА.

Жена загина на пътя Силистра-Добрич

https://frognews.bg/novini/jena-zagina-patia-silistra-dobrich.html

Пътят от Силистра за Добрич бе временно затворен заради катастрофа със загинала жена, шофирала лек автомобил, съобщиха от областната дирекция на МВР в Силистра. Определен бе обходен маршрут през село Калипетрово.

"Барса" опердаши 3:0 "Реал" на "Бернабеу" за 14 т. разлика (Видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6628023

"Барса" опердаши 3:0 "Реал" на "Бернабеу" за 14 т. разлика (Видео)Страшно сладка победа с 3:0 над "Реал" (Мадрид) насред "Сантяго Бернабеу" поднесе "Барселона" като коледен подарък на своите фенове в може би най-популярното футболно дерби в света. Уругвайският нападател Луис Суарес откри резултата в 54-ата мин, а Лионел Меси от дузпа удвои аванса на гостите 10 мин по-късно.

Надзирателите в затворите на България и Македония ще си сътрудничат

http://www.moreto.net/novini.php?n=366005

Меморандум за сътрудничество ще подпишат Синдикат на служителите в затворите в България и Независим синдикат на полицията в Македония, който обединява и работещите като охрана в затворите в Македония. Договора ще има за основна цел, в качеството си на партньори и организации представляващи служители в Сектор "Сигурност" в България и Македония, като отчитат тенденциите в развитието на националните и международни синдикални организации на заетите в сферата на сигурността двете организации, да работят в партньорство за развитието на социалния диалог на балканите, като полагат заедно и поотделно усилия за открояване на проблемите на работещите в затворите и начините за тяхното справяне.

Огнеборци вадиха шофьор, заклещен в смачкана кола край Стражица

https://www.24chasa.bg/novini/article/6627923

Огнеборци вадиха шофьор, заклещен 
в смачкана кола край СтражицаОгнеборци са спасили шофьор, заклещен между смачканите ламарини на лек автомобил Фолксваген „Поло“, който катастрофирал край стражишкото село Камен. Около 10,30 часа в събота колата, в която пътували мъж и жена, попаднала на заледен пътен участък и станала неуправляема. Водачът не успял да овладее возилото и то се преобърнало в канавката.

"Назад, назад, драги миланисти. Ще играем на финал. Ний сме Лудогорец" (ВИДЕО)

http://clubz.bg/62207-nazad_nazad_dragi_milanisti_shte_igraem_na_final_nij_sme_ludogorec_video

Ивайло Иванов-Матеуса, фен на "Лудогорец" от Попово посвети песен на предстоящите мачове на отбора от Разград с "Милан". Матеуса е автор на стиховете, като е използвал музиката на популярната народна песен "Назад, назад моме Калино". Текстът му е повече от оптимистичен. Според Матеуса Лудогорец не само ще победи "Милан", но ще играе и на финал в Лига Европа през май.

Ето част от стиховете на колоритния фен на "Лудогорец"

"Назад, назад драги миланисти.

Ще играем на финал през май.

Ний сме "Лудогорец", и сме финалисти.

Трябва и Гатузо да го знай.

Който ни попречи, който се опъне

Лудогорец ще ги смачка тях

Откажи се "Милан", няма да я бъде

и ще станете за смях...

Ако трябва "Милан" ще застанат мирно,

за да поздравят момчетата".

"Лудогорец" се изправя срещу "Милан" през февруари в 1/16 финал на Лига Европа. Домакинският мач ще бъде на стадиона в Разград.

 

 

В Дания търсят домашни животни за храна на лъвове от зоопаркове

https://www.actualno.com/europe/v-danija-tyrsjat-domashni-jivotni-za-hrana-na-lyvove-ot-zooparkove-news_651213.html

Два зоопарка в Дания приемат от местните жители домашни животни, които отиват за храна на хищниците, съобщи датският телевизионен канал TV2. Става дума за зоологическите градини в Копенхаген и Гивскуд. Столичният зоопарк се сдоби с лоша слава, след като пред очите на деца беше умъртвен жирафът Мариус, за да бъдат хранени лъвовете, припомня БГНЕС. Сега и двата зоопарка с готовност приемат излишни животинки – морски свинчета и зайци, с които после хранят лъвове, тигри и вълци. &b

150-килограмова мечка щурмува родопско село

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/150-kilogramova-mechka-shturmuva-rodopsko-selo-6077570

Животното не е видяно от хората, но по останалите стъпки се познавало, че е с голямо телосложение

Спешно се търсят 45 000 лв. за живота на 7-годишния Радо от Бургас

https://www.24chasa.bg/region/article/6628001

Спешно се търсят 45 000 лв. за живота на 7-годишния Радо от Бургас45 000 лв. са необходими спешно за животоспасяваща операция на 7-годишния Радослав Дойчев от Бургас. Парите трябва да се съберат до 3 януари, за да може момченцето да продължи своята битка за живот. Ради е болен от четири години. Той страда от агресивна форма на рак на меките тъкани. Три години семейството му успява да се справя само и с приятели,

Йотова: Не водим война с никого

https://www.actualno.com/politics/jotova-ne-vodim-vojna-s-nikogo-news_651212.html

"През изминалата почти една година от нашия мандат успяхме да покажем, че президентската институция не е леден дворец – всеки български гражданин, който почука на нашата врата, беше приет и изслушан. Помагаме според нашите възможности. Такава е оценката на гражданите за работата ни"” Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в годишния обзор по Българското национално радио. "Не сме отстъпили за миг от това, което обещахме на хората", отбеляза Йотова. Като

Меркел и Макрон: Мирното уреждане на конфликта в Украйна няма алтернатива

https://www.24chasa.bg/novini/article/6627980

Меркел и Макрон: Мирното уреждане 
на конфликта в Украйна няма алтернативаГерманският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон призоваха страните в конфликта в Източна Украйна да прекратят възможно най-бързо нарушенията на договореното примирие, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. В разпространено днес съвместно изявление двамата държавници подчертават, че мирното уреждане на кризата няма алтернатива.

"Единна Русия" номинира Владимир Путин за пореден президентски мандат

http://www.mediapool.bg/edinna-rusiya-nominira-vladimir-putin-za-poreden-prezidentski-mandat-news273468.html

Управляващата в Русия партия подкрепи официално кандидатурата на президента Владимир Путин следващ мандат на президентските избори догодина. Това съобщи бТВ, позовавайки се на световните агенции. На конгрес в столицата Москва партия "Единна Русия" очаквано е застанала зад Путин, който се кандидатира като независим на президентските избори на 18 март. Партията иска "крайната победа" на президентските избори да е на Владимир Путин, заявява по-рано председателят на "Единна Русия" и премиер на страната Дмитрий Медведев. Според него сега, а и в бъдеще, формацията ще даде на Путин "цялата възможна подкрепа". Очакванията и в Русия, и навън са президентът да бъде преизбран за още един шестгодишен мандат. "Тази година партията навърши 16 години. И през всички тези години тя имаше един безспорен лидер. Лидер, който обединява най-различни хора. Обединява гражданите на нашата страна – Владимир Владимирович Путин", заявява Медведев. На конгреса Владимир Путин е призовал за борба с корупцията и равнодушието към проблемите на хората. "Нищо не подрива стабилността и не отнема ресурси за развитие толкова, колкото неправдата, несправедливостта, корупционната ръжда и подкупността, равнодушието към своята страна и откъсването от нуждите на гражданите, надменността и високомерието от страна на политиците, чиновниците, бизнеса или онези, които се наричат елит", казва руският президент. Той обещава повече стимули за бизнеса, борба с корупцията и допълнителни ресурси за недостатъчно финансираните здравна и образователна система. Путин властва в Русия от 1999 година. Първоначално той става временен президент на Русия на 31 декември 1999 г., като сменя Борис Елцин. В последствие заема поста като титуляр на 7 май 2000 г. след проведените президентски избори. През 2004 г. е преизбран за втори мандат. През 2008 г. е сменен от Дмитрий Медведев на президентския пост и е назначен от него за министър-председател на Русия. През 2012 г. отново печели президентските избори и от 7 май 2012г. е за трети мандат президент на Русия.

Барселона унижи Реал Мадрид на 'Бернабеу'

https://offnews.bg//futbol/barselona-unizhi-real-madrid-na-bernabeu-671761.html

Лидерът в Испания Барселона направи голяма крачка към спечелването на титлата, след като победи един от основните си конкуренти Реал Мадрид с 3:0 на "Сантяго Бернабеу" в поредното издание на "Ел Класико" от 17-ия кръг на Примера дивисион.

Головете за успеха на каталунците паднаха през втората част, а домакините доиграха мача с човек по-малко, след като Даниел Карвахал беше изгонен половин час преди края.

Нищо не предвещаваше такъв разгром на "белия балет" в началото на двубоя. Реал дори беше по-активният отбор преди почивката, като играта се водеше в полето на гостите. След паузата каталунците заиграха по-добре, а Реал прие играта в своята половина.

В 54-ата минута се стигна до откриването на резултата. Серхио Бускетс задържа топката пред своето наказателно поле. Той събра куп футболисти и намери пролука към Иван Ракитич.

Хърватинът дръпна чак до наказателното поле, където подаде встрани за Сержи Роберто, а той асистира на Луис Суарес, който вкара от лесна за него позиция - 0:1.

В 63-ата минута при нова опасна атака на Барселона Карвахал игра умишлено с ръка и беше изгонен. Реферът отсъди дузпа, която Меси реализира. В самия край на мача и Алейш Видал записа името си сред голмайсторите.

Така Барселона събра 45 точки на върха, докато Реал Мадрид е 4-и с 31 и мач по-малко.

Светът през 2017 година: Независимостта на Каталуния

https://www.actualno.com/europe/svetyt-prez-2017-godina-nezavisimostta-na-katalunija-news_650938.html

2017 година беляза дълбоко европейските сепаратистки движения заради развитието на един от най-сложните казуси на Стария континент - този с Каталуния. След дълги пререкания с централната власт, автономният регион проведе много спорен референдум за отцепване от Испания и в крайна сметка обяви независимост, изправяйки се пред вълна от насилие и категорично противопоставяне на международната общност. Испано-каталунските отношенията между започнаха да се обострят през 2010 година, след като Констит

Барселона срази Реал Мадрид и капарира титлата

https://www.actualno.com/football/barselona-srazi-real-madrid-i-kaparira-titlata-news_651193.html

Барселона победи Реал Мадрид с 3:0 в първото "Ел Класико"в Ла Лига за сезона. Попаденията за каталунците отбелязаха Суарес, Меси и Видал, като и трите гола паднаха през втората част. Така каталунците се откъсват с 14 точки на върха и макар Реал да са с мач по-малко, то разликата изглежда почти невъзможна за стопяване. През първата част отборът, който създаде повече и по-опасни положения бе Реал Мадрид. Още в началото на срещата бе отменен гол на "белия

Снежна буря предизвика хаос по пътищата в Гърция, затворени са и пристанища

https://www.24chasa.bg/novini/article/6627964

Снежна буря предизвика хаос по пътищата в Гърция, затворени са и пристанищаОбилен снеговалеж предизвика транспортен хаос в Гърция, съобщава РИА Новости. Заради снега на пътищата се образуваха километрови задръствания, стотици коли бяха блокирани от снега, информира гръцката телевизия ЕРТ. Снегът заваля на 22 декември, когато хиляди гърци се отправиха на път за коледната ваканция.

Г-н Качински, пратете ваши хора, да им обясним как стават тези работи ей тъй, изотзад...

https://offnews.bg//analizi/g-n-kachinski-pratete-vashi-hora-da-im-obiasnim-kak-stavat-tezi-rabo-671760.html

Европейската комисия предлага суспендиране на гласа на Полша в ЕС заради законодателство, регламентиращо политическа намеса в работата на съдебната власт. Така е, който си има независима съдебна власт, той може да планира политическа намеса в работата й.

Ние нямаме такъв проблем. Да оставим настрани, че у нас политически институции на изпълнителната и законодателната власт пряко избират съществена част от магистратите в различните институции на съдебната власт. Това, което е най-вече за отбелязване обаче е, че българската олигархия контролира съдебната власт - както и останалите институции на държавата - чрез пряк контрол върху номинирането и избирането на ключовите фигури в съдебната йерархия.

Политическата намеса в правосъдната система у нас никога не е била прекратявана, дори и ограничавана. С политически мотиви бяха избрани главни прокурори като Татарчев и Филчев, след като с политически мотиви на прокуратурата бе отреден конституционен статут "над мен - само Бог".

Експанзията на олигархичния контрол върху правосъдието продължи при всички управления през този век и достигна до пълно подчинение на системата през последните 5-7 години. Опитът за съдебна реформа, която да изведе решенията във висшите съдебни институции от политически контрол, бе осуетен.

Но подчиняването на съдебната власт у нас далеч не върви единствено и само през публичната институционална конструкция на политическо влияние. Контролът на олигархията е всеобхватен, защото тя успешно поставя свои послушни служители чрез всички механизми и по цялата йерархия на правосъдието чрез шантаж с компромати, корупция и директно кадруване през подчинените й държавни институции.

Е-ех, г-н Качински! Имате прекалено легитимистко мислене - искате всичко да постигнете с открити мерки на институционална законодателна промяна. Я пратете няколко ваши хора тука, да им обясним как стават тези работи ей тъй, изотзад... Както казва Щастливецът - да им покажем "начинът, по който конституцията може хепидже да се покътне, даже съвсем да се разглоби и пак да си бъде непокътната..." Тогава хем вълкът сит, хем агнето цяло - защо Полша ще й взимат гласа, а нашият глас образцово си стои цял целеничък. Ха де!

Коментарът е взет от Facebook профила на политолога Огнян Минчев

Шотландски депутати установяват дали Брекзит може да бъде спрян едностранно

http://www.moreto.net/novini.php?n=366009

Група шотландски политици е задействала процедура за установяване дали Великобритания може да спре процеса на Брекзит без одобрението на останалите страни-членки на ЕС. Върховният граждански съд на Шотландия съобщи, че е приел петицията на междупартийна група от седем депутати, изключваща управляващите консерватори на Тереза Мей, за да установи дали Великобритания може да прекрати Брекзит едностранно.

"Барселона" отказа "Реал" от битката за титлата с разгром на "Бернабеу"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/12/23/3103196_barselona_otkaza_real_ot_bitkata_za_titlata_s_razgrom/?ref=rss


"Барселона" уби надеждите на "Реал" за защита на титлата след убедителна победа в първото "класико" за сезона в Примера дивисион. Каталунците спечелиха с 3:0 на стадион "Санятго Бернабеу" и се откъснаха с 14 точки пред шампионите.<br /><br />С голове на Луис Суарес, Лионел Меси и Алейш Видал "Барселона" постигна 14-ата си победа в първенството и събра 45 точки от 17 мача. Каталунците са единственият отбор без загуба в Испания, като...

Меркел и Макрон искат ускоряване на Минските споразумения

http://www.cross.bg/merkel-sporazymeniyata-izteglyane-1564033.html

/КРОСС/ Меркел и Макрон искат ускоряване на изпълнението на споразуменията от Минск и считат, че няма алтернатива на мирното уреждане в източната част на Украйна, съобщава "Ройтерс". Германският канцлер и френският президент призоваха страните, участващи в увеличаването на нарушенията на примирието, да приложат решения, за които вече са се споразумели, колкото е възможно по-скоро. Украински служители, наблюдатели на сигурността и чуждестранни поддръжници на Киев предупредиха, че решението на Москва да се оттегли от украинско-руската контролна група за прекратяване на огъня може да влоши положението в източната част на Украйна. Макрон и Меркел призовават и за завръщането на руските офицери в Съвместния център за контрол и координация. Русия обвини украинската страна, че възпрепятства работата и ограничава достъпа до фронтовата линия. "В светлината на нестабилната ситуация в областта на сигурността те питат страните за незабавни и проверими стъпки за отстраняване на тази ситуация. Необходимо е да се приложат споразуменията и изтегляне на тежки оръжия в рамките на договорените линии за изтегляне, изтегляне на артилерия и минохвъргачки до договорените места за съхранение" се казва в изявлението. "Други аспекти на споразуменията от Минск, като оттеглянето на чужди въоръжени формации или връщането на контрола над руско-украинската граница, също трябва да бъдат разгледани сериозно", допълват те.    

Даряват играчки и дрехи на над 100 деца от бедни семейства в Бургас

https://www.24chasa.bg/region/article/6627960

Даряват играчки и дрехи на над 100 деца от бедни семейства в БургасНад 100 пакета с играчки, нови дрехи и обувки, книги и хранителни продукти бяха събрани за по-малко от 20 дни в Бургас. Благотворителната кампания "Елха на доброто", организирана от Областният координационен механизъм за деинституционализация на деца (ОКМД) ще зарадва десетки деца от социално слаби семействата в навечерието на Коледа.

Променлива облачност по Черноморието утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=366008

Над Черноморието утре - 24 декември облачността ще е променлива, без валежи, научи Moreto.net. Ще духа умерен западен вятър. Малко по-топло с максимални температури на въздуха – между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 7-9°.

Theodosii Spassov Folk Quintet to tour US, Canada in January 2018

http://www.eurochicago.com/2017/12/teo5/

The tour has been organized with the cooperation of Bulgarian cultural organizations and general consular offices in the United States of America and Canada, under the aegis of Bulgaria’s embassies in Ottawa and Washington DC.

Не трябва да се говори остро в светинята Народно събрание, обяви Цвета Караянчева

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/12/23/3103191_ne_triabva_da_se_govori_ostro_v_svetiniata_narodno/?ref=rss


"В парламента прекалено се изостри говоренето. Стигна се до личностни нападки. Не бива да се говори така в тази светиня, ако мога да кажа, защото там трябва да си говорим за политики, трябва да спорим принципно. В началото на годината протече остра предизборна кампания, която за много политици, като че ли все още не е приключила. Оттам е и ниският рейтинг в последните социологически проучвания.<br /><br />Това каза за предаването "Годината на бързи обороти" по...

Прокуратурата иска постоянен арест за заловения сериен изнасилвач в Пловдив

https://www.24chasa.bg/novini/article/6627962

Прокуратурата иска постоянен арест за заловения сериен изнасилвач в ПловдивВладимир Петков наскоро се разделил с жена си, излязъл от затвора през април Пловдивската районна прокуратура внася в съда искане за постоянен арест на серийния изнасилвач Владимир Петков. Той беше заловен в петък късно вечерта по описание на жертвите и е задържан за 72 часа. Престъпленията според обвинението са извършени в условия на опасен

Заловиха серийния изнасилвач от Пловдив

http://dnes.dir.bg/news/plovdiv-serien-iznasilvach-26719196

Прокуратурата привлече като обвиняем 32-годишния Владимир П. за това, че на 7 и 20 декември 2017 г. се съвкупил с две лица от женски пол чрез сила и заплашване.

Мораториумът върху лекарствата беше опит да се ограничат злоупотребите, заяви Томислав Дончев

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/12/23/3103193_moratoriumut_vurhu_lekarstvata_beshe_opit_da_se/?ref=rss


Вицепремиерът Томислав Дончев заяви пред БНР, че мораториумът върху нови лекарства за онкоболни и хора с редки заболявания е бил опит на правителството да се направи реформа и да се ограничат злоупотребите в здравеопазването. Според него обаче темата не е била достатъчно добре обяснена на обществото и заради това се е стигнало до притеснения сред хората.<br /><br />В последния си работен ден за годината депутатите единодушно отмениха мораториума, с който през следващата година се...

Ердоган поздрави християните в Турция за Коледа

http://www.cross.bg/tyrtziya-erdogan-mnogoobrazie-1564032.html

/КРОСС/ Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес поздрави християните в Турция по повод предстоящата Коледа, съобщи Анадолската агенция. Религиозното и културно многообразие е безценно богатство на Турция, където от векове се проявява уважение към свободата на словото, на вероизповеданието и човешките права, се казва в посланието на Ердоган. Културното и религиозно многообразие формира основата на стабилността и мира, единството и солидарността в Турция. Всичко това сплотява народа и води страната напред, подчерта президентът.  

Бивш морски пехотинец планирал атентат в Сан Франциско на Коледа

http://www.cross.bg/dzheiimsun-frantzisko-napadenie-1564031.html

/КРОСС/ ФБР задържа американец, служил в морската пехота на САЩ и подкрепящ терористичната групировка "Ислямска държава", който възнамерявал да извърши нападение в Сан Франциско на Рождество Христово, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. ФБР заяви, че е намерило писмо за мъченичество и няколко огнестрелни оръжия в дома на Евърът Арън Джеймсън, който казал, че искал да извърши терористичен акт в популярен туристически район в Сан Франциско. Бившият морски пехотинец, работещ като шофьор на камион, е обвинен в опит за оказване на материална подкрепа на чуждестранна терористична организация. Според документи на ФБР той казал на агент под прикритие, за когото смятал, че е свързан с висшето ръководство на "Ислямска държава", че иска да извърши нападение на Кей 39 в Сан Франциско, защото мястото било доста оживено.Джеймсън казал на агента под прикритие, че Рождество Христово е "идеалният ден за извършване на нападението" и че "не се нуждае от план за бягство, защото е готов да умре". Джеймсън публикувал радикални джихадистки коментари в интернет, включително изразявайки подкрепа за терористичното нападение в Ню Йорк на 31 октомври, при което шофьор използва камиона си, за да убие осем души. Джеймсън предложил да използва своя камион, за да подкрепи каузата. ФБР е започнало разследване в средата на септември, след като е научило, че Джеймсън изразявал поддръжка за публикации в подкрепа на тероризма или "Ислямска държава"

Първият сняг затрудни трафика в Гърция (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/pyrviiat-sniag-zatrudni-trafika-v-gyrciia-snimki-2069034

Обилните снеговалежи затрудняват движението на превозни средства в Гърция, предупреждава Министерството на външните работи. Първият сняг в южната ни съседка заваля снощи, докато много хора се отправяха на път за коледните празници.

9-има пострадали при пожара в най-стария зоопарк в света, мравояд загина (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/9-ima-postradali-pri-pozhara-v-naj-stariia-zoopark-v-sveta-mravoiad-zagina-snimkivideo-2069033

Девет човека са пострадали при пожара в лондонския зоопарк, съобщи службата за спешна медицинска помощ в британската столица, цитирана от ТАСС. Сигнал за избухналия пожар е подаден рано тази сутрин и огънят е овладян за три часа.

Осем от пострадалите са получили помо

Издирват 15-годишната Виктория Недялкова, в неизвестност от 2 дни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6627951

Издирват 15-годишната Виктория Недялкова, в неизвестност от 2 дниПето РУ-СДВР издирва 15-годишната Виктория Недялкова, съобщиха от пресцентъра на МВР. Момичето е напуснало домашния си адрес на 21 декември 2017 г. около 17:00 и от тогава е в неизвестност. Тя е на видима възраст 15-17г., висока 165-170см., телосложение нормално, коса – кестенява до раменете, очи – кафяви.

Топ 10 на сайтовете на 2017 г. и какво ни казват те за Мрежата

http://clubz.bg/62206-top_10_na_sajtovete_na_2017_g_i_kakvo_ni_kazvat_te_za_mrejata

Светът свикна до такава степен с Интернет през последните години, че повечето хора в развитите страни не осъзнават колко той расте.

Но за последните години Световната мрежа буквално избухна. Потребителите са се увеличили с 82% от януари 2012 г. Или 1,7 милиарда души.

Това означава 1 милион нови потребители всеки ден, или над 10 души всяка секунда.

Дали един поглед върху най-популярните сайтове ще ни даде отговор на въпроса - какво става с Интернет?

Ето ги и топ 10-те най-посещавани уебсайта за 2017 г. според Alexa.com:

1. Google.com - най-популярната търсачка на света.

2. Youtube.com - най-посещавания сайт за споделяне на видео.

3. Facebook.com - най-популярната социална мрежа.

4. Baidu.com - най-посещаваната търсачка в Китай.

5. Wikipedia.org - безплатната енциклопедия, най-голямата колекция на човешко знание.

6. Yahoo.com - търсачката, която започна да потъва, но се възроди.

7. Reddit.com - интернет-порталът за споделяне на линкове.*

8. Qq.com - най-големият интернет портал в Китай.

9. Amazon.com - най-популярният онлайн магазин.

10. Taobao.com - най-ползваният онлайн магазин в Китай.

*индийският поддомейн на Google - google.co.in - всъщност заема 7-мо място

Наличието на не един, а три китайски сайта в топ 10 би трябвало да е ясен знак - Интернет, противно на очакванията, става огромен в Китай. Да, комунистическата държава ограничава сериозно достъпа на китайците до външния интернет - но има толкова много потребители, че дори само локалните компании растат главоломно и са сравними с шампионите в целия останал свят.

Затова и виждаме търсачката Байду, порталът Qq и китайският клон на Alibaba - Taobao - в челната десятка.

Поевтиняването на смартфоните и достъпността до мобилен интернет е ключова за това - само за 2016 г. над 46 млн. души се включиха в Мрежата в Поднебесната империя. 

Китай пък усети, че ако затегне прекалено много хватката около Интернет, големите им компании могат да загубят много пари - дори само ако броим китайскоговорящите потребители извън страната. 

Първенството на Google е стабилно от години - но е важно да отбележим, че гигантът не лежи на стари лаври и постоянно обновява множеството си услуги. Подобрения имаше в класически приложения като Maps, Docs, Earth. Компанията влага все повече средства и време в мобилната операционна система Android, като същевременно я държи достатъчно отворена, за да бъде коренно различна от вече слабата конкуренция в Apple-ската iOS.

YouTube също е първенец от доста време - и по-бързият достъп, по-добрите камерафони и общата популярност на видеосподелянето ясно показват защо е така. Сайтът се посещава от 30 милиона души всеки ден. Те гледат близо 5 милиарда видеа. Всяка минута се качват 300 часа видео, а всеки месец се гледат общо 3,25 милиарда часа.

Третото място на Facebook не учудва никого - социалните мрежи заемат все по-важно място в живота ни. 1 3 млрд. ги използват днес - 88% увеличение от 2012 г. Не трябва да се отричат ии успехите на компанията на Зукърбърг - въпреки свежите идеи и конкуренцията, те успяваха да предлагат все повече нови неща за множеството си потребители, разпръснати по света.

Wikipedia е 5-та - впечатляващото е, че безплатната енциклопедия е единствения сайт, който е некомерсиален и е ръководен от фондация. Въпреки критиките и финансовите проблеми, хората помогнаха на Уикипедия и тази година и тя оцелява и расте. Никога в историята на човечеството досега не е имало толкова лесен достъп до толкова много информация - и това е факт, който не просто няма да се промени, а ще се потвърждава всяка минута.

Въпреки множеството смъртни присъди, порталът Yahoo все още съществува и все още е на върха - или поне близо до него. Най-старият сайт в класацията - основан през 1994 г, да, преди Google, видно успява да задоволи стотици милиони потребители всеки месец. Много в САЩ обаче се притесняват от факта, че порталът сега е собственост на Verizon, основен доставчик на интернет в САЩ, който след премахването на мрежовата неутралност има потенциала да контролира с каква скорост американците ще отварят един сайт или друг..

Reddit - американският агрегатор за новини, дискусионен форум и портал за споделяне на линкове и снимки стана изключително популярен в последните години. Сравнително леката цензура в сайта (в сравнение с други популярни форуми) е част от причината за популярността му, както и семплия дизайн и усещането за контрол от страна на потребителите, които могат да оценяват и преподреждат всички коментари.

Amazon влиза в топ 10 без проблем - пазаруването онлайн се увеличава все повече. А китайската конкуренция все още не може да пробие на западните пазари. В бъдеще американската компания планира десетки иновации, като доставка с дронове, чието тестване вече започва. Видно тя ще остане един от лидерите в интернет пазаруването и през следващите години.

Не трябва да се пропуска и факта, че Google.co.in - домейнът на търсачката в Индия - всъщност заема 7-мо място. Премахнахме го от класацията за по-голяма пълнота на картинката. Индия, подобно на Китай, е огромен пазар, в който бавно, но сигурно се увеличават интернет потребителите и покупателната им способност. И за разлика от китайците те не са ограничени и имат стари връзки с англоговорящия свят.

Какъв е Интернет през 2017-та? Все по-голям, все по-интересен. Интернет, който може да бъде просто инструмент, или книга, или социална мрежа. Но и Интернет, който може да е място за дискусия, за връзка с целия свят. Какъв ще е Интернет през 2018 година? Предстои да видим.

Камион с 30 кубика дървесина пламна в движение край Стражица

https://www.24chasa.bg/novini/article/6627915

Камион с 30 кубика дървесина пламна в движение край СтражицаКамион, натоварен с 30 кубика дървесина, се е подпалил в движение край Стражица. Инцидентът възникнал около 12,45 часа днес на главния път София-Варна в района на стражишкото село Железарци. След подаден сигнал от шофьора на телефон 112, на място след минути пристигнали два пожарни автомобила и четирима огнеборци.

Пожар в Лондон: горя най-старият зоопарк в света

http://clubz.bg/62205-pojar_v_london_gorq_naj_stariqt_zoopark_v_sveta

Един африкански мравояд загина, а четири суриката изчезнаха в събота след като в кафе и в магазина в Лондонския зоопарк избухна пожар. Няколко души от персонала на зоопарка получиха лекарска помощ заради натравяне с дим, съобщава АФП.

Огънят избухнал около 6 часа сутринта местно време в едно от кафетата. 72-ма пожарникари го гасиха повече от три часа.

"За съжаление нашите ветеринари потвърдиха смъртта на деветгодишния мравояд Миша", съобщиха от зоопарка, който се намира в Риджънтс парк.

Оттам обясниха и че все още не са намерили четири суриката и те не са върнати в клетките им.

"Всички останали животни са наблюдавани отблизо от ветеринарите ни, но засега няма признаци, че са били засегнати от пожара. Ще продължим да ги наблюдаваме и през следващите дни", увериха от управата на зоологическата градина.

Зоопаркът беше затворен цял ден, като ще отвори, когато вече е напълно безопасно за животните, персонала и посетителите.

Той съществува от 1828 г. и е най-старият в света научен зоопарк, както и важна туристическа атракция. По данни от 2017 г. в него живеят 20 166 животни.

Фенове гласуват за своя фаворит за най-добър футболист в България

https://www.24chasa.bg/sport/article/6627937

Фенове гласуват за своя фаворит за най-добър футболист в БългарияКраят на годината е период за обобщения, анкети и допитвания. От Българския футболен съюз решиха да дадат думата на феновете. Запалянковците имат възможност да определят своя фаворит за най-добър бългаски футболист през изминаващата година.  На официалната страница във фейсбук на Български национален отбор по футбол пуснаха допитване до любителите

Лондонският Биг Бен отново зазвъня за Коледа

https://www.investor.bg/novini/346/a/londonskiiatbig-benotnovo-zazvynia-za-koleda-252765/

Кулата замлъкна през август заради ремонт, който ще продължи четири години

Родът Радичкови тръгва от Испания и Берковския Балкан

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6626905

Родът Радичкови тръгва от Испания и Берковския БалканВ жилите им тече еврейска, българска, сръбска и може би друга кръв На 13 август 1954 г. в Ленинския районен народен съвет в София граждански брак сключват Сузи Марко Гарти и Йордан Димитров Трайков. И двамата са журналисти във в. “Народна младеж”. Така се слага основата на нов български род, който днес е известен с името Радичкови.

Путин: Тръмп има агресивна стратегия за национална сигурност

http://www.mediapool.bg/putin-tramp-ima-agresivna-strategiya-za-natsionalna-sigurnost-news273467.html

В свой първи коментар на новата американска стратегия за национална сигурност руският президент Владимир Путин я определи като агресивна, съобщава БНР като се позовава на ТАСС. Трябва да отчитаме това в практическата си работа, каза Путин на разширено заседание на висшия състав на министерството на отбраната. Той обвини САЩ, че нарушават ключов договор за контрол над ядрените оръжия. Що се отнася до събитията в Европа, става дума за настъпателна инфраструктура, смята руският президент. По думите му политиката на САЩ сериозно понижава равнището на сигурност в Европа и в света като цяло. Русия има суверенно право да реагира адекватно на заплахите от агресивното развитие на военна инфраструктура, в частност от САЩ в Европа, подчерта Владимир Путин. В първата си стратегия за национална сигурност американският президент Доналд Тръмп определи Русия и Китай като най-сериозната заплаха за Съединените щати.

Съветът за сигурност наложи нови санкции на Северна Корея

http://www.moreto.net/novini.php?n=365994

Съветът за сигурност на ООН единодушно наложи нови санкции на Северна Корея след последния й тест на междуконтинентална балистична ракета, предаде Ройтерс. Резолюцията, внесена от САЩ, цели да забрани почти 90% от износа на рафинирани петролни продукти за Северна Корея, като наложи таван от 500 000 барела годишно, и изисква репатрирането на севернокорейците, работещи в чужбина, в срок от 12 месеца.

Нова автобусна спирка ще улеснява достъпа до пистите на Витоша

http://www.mediapool.bg/nova-avtobusna-spirka-shte-ulesnyava-dostapa-do-pistite-na-vitosha-news273466.html

Нова автобусна спирка бе разкрита в събота в района на въжената линия "Симеоново – Алеко" в София. С нея ще бъде улеснено качването до ски пистите на Витоша, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Спирката е в района на паркинга на начална станция на кабинковата въжена линия и ще обслужва автобусни линии 122 и 123. Също така от съботя лифтът "Симеоново-Алеко" пък ще работи всеки ден. На Коледа и в първия ден от новата година лифтът ще започне работа един час по-късно. Седалковият лифт "Драгалевци - Голи Връх" остава в режим на работа събота, неделя и празнични дни.

Коледно тържество с подаръци и лакомства направиха за малките пациенти в болницата в Горна Оряховица

https://www.24chasa.bg/region/article/6627889

Коледно тържество с подаръци и лакомства
направиха за малките пациенти в болницата в Горна ОряховицаМузикална програма с подаръци и лакомства организираха в събота в детското отделение на горнооряховската болница представители на Евангелската църква в града. В момента в стационара има хоспитализирани 11 болни деца, като няколко от тях са бебета. Минимум 7 деца ще посрещнат Бъдни вечер и Коледа със своите майки в болницата,

Томислав Дончев: Закон не изкоренява корупция, това е илюзия

http://dnes.dir.bg/news/koruptzia-upravlenie-tomislav-donchev-kabinet-borisov-3-26719103

Нормално е предвид топлите, светли, християнски празници да говорим за смирение, заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред БНР.

Столичната полиция издирва 15-годишно момиче

http://www.mediapool.bg/stolichnata-politsiya-izdirva-15-godishno-momiche-news273465.html

Столичната полиция издирва 15-годишната Виктория Недялкова. Момичето е напуснало домашния си адрес на 21 декември 2017 г. около 17 ч. и оттогава е в неизвестност. Тя е висока 165-170 см., телосложение – нормално, коса – кестенява до раменете, очи – кафяви. Момичето е било облечено с черно пухено яке с качулка, черни ботуши (апрески) и черно-бяло спортно сакче. Умоляват се гражданите, които могат да дадат информация за детето да се обадят на телефон 112, 02/9825938 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана.

За пръв път от десет години играч вкара над 50 точки в два поредни мача в НБА

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/12/23/3103157_za_pruv_put_ot_deset_godini_igrach_vkara_nad_50_tochki/?ref=rss


Звездата на "Хюстън рокетс" Джеймс Хардън отбеляза над 50 точки във втори пореден мач. След като вкара 51 точки на "Лос Анджелис лейкърс" в четвъртък, водещият реализатор в НБА заби 51 точки и в коша на другия отбор от Ел Ей - "Клипърс".<br /><br />Въпреки това "ракетите" загубиха изненадващо двата мача и отстъпиха първото място в Западната конференция на шампиона "Голдън стейт уориърс". Преди това тексасци се намираха в серия от 14...

Допинг сагата на щангистите приключи с частичен успех

http://clubz.bg/62204-doping_sagata_na_shtangistite_priklyuchi_s_chastichen_uspeh

SPORT shtangiesen20151

Продължилата близо 3 години сага с националните отбори по вдигане на тежести за мъже и жени с положителните 11 допинг проби за забранения анаболен стероид станозолол приключи.

Арбитражният спортен съд в Лозана (КАС) постанови Българската федерация по вдигане на тежести да заплати половината от наложената от международната федерация глоба - 125 000 долара, вместо 250 000. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Всичко започна през март 2015 г. След това Международната федерация два пъти налагаше глоби в размер на $500 000, а КАС ги отменяше. Третата санкция бе за $250 000. По-рано тази година руската агенция ТАСС обяви, че нашите щангисти са спрени от участие на световното в САЩ, но това се оказа невярно. Нашите участваха, друг е въпросът, че не спечелиха нищо.

Вижте какво гласи съобщение на БФ по щанги:

"След три дела и близо 3-годишна съдебна сага Международният спортен арбитраж (КАС) постанови глобата на Българска федерация по вдигане на тежести (БФВТ) да бъде намалена наполовина. Решението е „соломоновско“, като КАС не е приел исканата от Международната федерация (IWF) максимална сума и е уважил само  частично аргументите на БФВТ, че в случая щангистите са станали жертва на чужда небрежност.

Както е известно, през март 2015 г. по време на внезапен допинг тест бе открито наличието на анаболния стероид „станозолол“ в пробите на 11 български състезатели от националните отбори. По-късно три независими проверки в авторитетни лаборатории сред които тези в Хамбург и в Кьолн доказаха, че причината е замърсена партида на хранителната добавка „Трайбест“. Базирано на това Българската агенция за безопасност на храните унищожи вече блокираните количества от препарата, заличи го от списъка и състави Акт за административно нарушение на производителя, сезирана бе и Прокуратурата.

През последните 3 години Международният спортен арбитраж в Лозана два пъти се произнесе в полза на БФВТ и отменяше напълно глобите, след което IWF моментално налагаше наново същото наказание за същия случай. Сега решението е окончателно и не подлежи на обжалване и от двете страни."

Приключиха важните ремонти в Сливен

https://www.actualno.com/sliven/prikluchiha-vajnite-remonti-v-sliven-news_651209.html

Приключи ремонтът на покрива на сградата на бившата „Популярна банка“, съобщиха от Община Сливен. За два месеца старата дървена конструкция на покрива беше сменена с нова, сменени са керемидите и капаците. Възстановен е куполът на сградата. Той е с характерна изработка, която е запазена при възстановяването. Ремонтирана и обработена е ламаринената обшивка на купола и е боядисана с високоустойчиви на температурни разлики материали. На сградата е укрепен със съвременни средства

Илияна Йотова: Президентската институция не е леден дворец

https://www.24chasa.bg/novini/article/6627906

Илияна Йотова: Президентската институция не е леден дворецНие не водим война с никого, категорична е вицепрезидентът “През изминалата почти една година от нашия мандат успяхме да покажем, че президентската институция не е леден дворец – всеки български гражданин, който почука на нашата врата, беше приет и изслушан. Помагаме според нашите възможности. Такава е оценката на гражданите за работата ни.

Пакети с наркотици предизвикали паника на коледен базар в Германия

http://www.cross.bg/bazar-koleden-narkotitzi-1564030.html

/КРОСС/ Полицията в германския град Бон, федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия, евакуира коледен базар заради подозрителен мъж, съобщава изданието BILD. До крайната мярка се е стигнало, след като граждани са забелязали мъжа да поставя пакети с неизвестно съдържание в няколко близко разположени пощенски кутии. Той е има качулка на главата си е носил ръкавици за еднократна употреба, разказва пред редакцията на вестник очевидец на събитието. След като полицията е пристигнала на място е взела решение за отцепване на периметъра. Подозрителните пакети, заради които бе евакуиран коледния базара в Бон се оказаха доставка на наркотици, съобщи  германската полиция. Пет часа по-късно експерти установили, че пликовете съдържат наркотици, каза полицията, но не уточни за какъв вид дрога става дума. В Германия има повишена тревога за възможни нападения година след атаката с камион срещу коледен базар в Берлин, при която бяха убити 12 души.  

Софийският университет е готов на протести заради отнета сграда

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/12/23/3103185_sofiiskiiat_universitet_e_gotov_na_protesti_zaradi/?ref=rss


Софийският университет "Свети Климент Охридски" може да последва примера на Българската академия на науките (БАН) и да започне протести срещу правителството. Причината е решение на кабинета, с което сграда, предназначена за обучение на студенти от висшето училище, се предоставя на Висшия съдебен съвет с мотива "отпаднала необходимост".<br /><br />Разпореждането с имота на бул. "Ал Стамболийски №82 в София беше гласувано от министрите на 20 декември.<br...

През последната година населението на Земята се е увеличило с 83 милиона души

https://offnews.bg//sviat/prez-poslednata-godina-naselenieto-na-zemiata-se-e-uvelichilo-s-83-mil-671759.html

Очаква се населението на света да достигне близо 7,6 милиарда души в началото на следващата година, съобщава агенция ДПА.

По данни на германската Фондация за световното население, хората на Земята ще станат 7 591 541 000 на 1 януари 2018 г.

През последната година световното население се е увеличило с 83 милиона.

Очаква се броят на хората в Африка да нарасне особено бързо в идните десетилетия. Според прогнозите населението на континента ще се удвои от 1,26 на 2,53 милиарда до 2050 г.

Dr. Liana Apostolova heads largest American program for diagnosing Alzheimer’s among young people

http://www.eurochicago.com/2017/12/apostolova/

In remaining time before Christmas, we love to tell stories of faith, courage, and of miracles. And when the belief of a compatriot in a brave dream is involved, then those stories leave millions of invisible traces. Dr. Liana Apostolova started studying medicine for the sole purpose of studying the human brain in the best scientific environment possible.

Учени откриха как пушачите могат да предпазят белите си дробове

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6627895

Учени откриха как пушачите могат да предпазят белите си дробове
Изяждането на три ябълки или два домата дневно забавя естественото стареене на белите дробове и възстановява пораженията, причинени от тютюнопушенето, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на американски учени. Защитен ефект имат само пресните плодове. Соковете и консервите не помагат. Ползата от плодовете за белите дробове е особено изявено при

Аромати от България изпълниха сетивата на жителите в Доха

http://www.cross.bg/bulgariya-katar-poleta-1564029.html

/КРОСС/ Фотографската изложба „Аромати от България - В търсене на ароматните полета" беше представена в петък в катарската столица Доха. „България е известна като земята на „българската роза", високо ценена и използвана в парфюмерийната промишленост, но от 2012 г. е и най-големият производител на лавандулово масло в света, надминавайки производството на Франция", изтъкна посланикът на България в Катар Метин Казак по време на официалното откриване. Изложбата включва авторски фотографии на Красимир Матаров и Руслан Асанов, вдъхновени от живописните лавандулови полета и уловени моменти от емблематичния за страната ни розобер. Фотографиите и придружаващият ги текст на журналистката Ина Герджикова разказват за вековните традиции и съвременните успехи на страната ни в отглеждането на етеричномаслените култури и свързаните с тях индустрии. На събитието присъстваха генералния мениджър на Културно селище Фондация КАТАРА, д-р Халед ал-Сулейти, посланици, дипломати, журналисти, представители на бизнеса, местните културни среди и българската диаспора в Катар. Проектът е изготвен от Държавния културен институт, финансиран е по линия на Работната програма на комуникационната стратегия за 2017 г. на МВнР и е реализиран съвместно от българското посолство и Културно селище Фондация „КАТАРА".  

Спад от 20% до 30% не е нищо за биткойна

https://www.investor.bg/kriptovaluti/491/a/spad-ot-20-do-30-ne-e-nishto-za-bitkoina-252754/

Бъдещето на криптовалутата ще зависи от това дали ще стане платежно средство, смята анализатори

”Единна Русия” подкрепи Путин за нов президентски мандат

http://dnes.dir.bg/news/rusia-kongres-rusia-putin-edinna-rusia-26719041

Управляващата в Русия партия "Единна Русия" иска "крайната победа" на президентските избори през март догодина да е на президента Владимир Путин.

От днес нова автобусна спирка ще улеснява достъпа до пистите на Витоша

http://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2017/12/23/3103186_ot_dnes_nova_avtobusna_spirka_shte_ulesniava_dostupa/?ref=rss


Нова автобусна спирка бе разкрита днес в района на въжената линия "Симеоново – Алеко" в София. С нея ще бъде улеснено качването до ски пистите на Витоша, съобщиха от Центъра за градска мобилност.<br /><br />Спирката е в района на паркинга на начална станция на кабинковата въжена линия и ще обслужва автобусни линии 122 и 123.<br /><br />От днес лифтът "Симеоново-Алеко" пък ще работи всеки ден. На Коледа и в първия ден от новата година лифтът ще започне...

След гонка спипаха автоджамбазин, откраднал товарен мерцедес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6627882

След гонка спипаха автоджамбазин, откраднал товарен мерцедесЧас след кражбата на товарен мерцедес полицията задържа 23-годишния автоджамбазин след гонка из Варна с полицейски патрулки. На 22 декември, около 21:00 часа, във варненското с. Старо Оряхово, бусът спрял пред магадин за хранителни стоки, за зареждане. Шофьорът оставил двигателя работеш, с ключ в контакта и слязъл да разтовари стоката.

Витоша става по-достъпна този сезон

http://www.cross.bg/aleko-lift-detza-1564028.html

/КРОСС/ Нова автобусна спирка се разкрива от днес в района на въжената линия "Симеоново - Алеко". Любителите на зимните спортове ще бъдат улеснени с качването си на Витоша. От днес, 23 декември, се разкрива крайна/начална спирка в района на паркинга на начална станция на кабинковата въжена линия "Симеоново - Алеко" за обслужване на автобусни линии 122 и 123. Кабинковият лифт "Симеоново-Алеко" започва работа всеки ден. Важно за скиорите и сноубордистите е да знаят, че на връх Коледа - 25 декември и на Васильовден - 1 януари, лифтът ще започне работа един час по-късно. Кабинковият лифт "Симеоново - Алеко" преодолява разлика във височините от 1076 м., има дължина 6270 м. и капацитет 1200 души на час. Седалковият лифт "Драгалевци - Голи Връх" остава в режим на работа събота, неделя и празнични дни. Двуетапната двуседалкова въжена линия "Драгалевци - Бай Кръстьо - Голи връх" е с обща дължина 3475 м и преодолява в двете самостоятелни отсечки денивелация от 893 м. Тя е с капацитет съответно 300 и 600 души на час. За сезон 2017/2018 за един ден на Витоша възрастен ще плаща 35 лв., ученици, студенти и пенсионери 28 лв., а деца до 12 години - 21 лв. Полудневната карта (до 12.30 часа) струва 26 лв. за възрастен, 21 лв. за ученици и студенти и 18 лв. за деца. Полудневната карта след 12.30 часа е на същите цени. Карта за нощно каране излиза 26 лв. независимо от възрастта на скиорите и сноубордистите

Кирил Камбарев, из „Боилът от Панония“

http://www.eurochicago.com/2017/12/boilat/

...Времето беше писин читем, според календара на българите. Или индиктион тринадесети, съгласно изчисленията на ромеите. Беше буреносен ден. Дъждът се лееше като из ведро, сякаш Тангра нарочно беше разтворил небето. Вятърът бучеше страховито. До сутринта из полето тук-там се мяркаха бели петна, остатъци от неразтопения последен сняг, но към обед дъждът беше измил всичко. Аз бършех и подреждах паници в кухнята под зоркия поглед на Найда, когато стражите удариха копия о щитове. В разгара на свирепата вихрушка тия удари прозвучаха като тътен от подземния свят. Подадохме глави навън. Едрите капки се спускаха пред очите ни и цопаха в локвите, изпълнили двора на чертога. Дъждът премрежваше погледа и заглушаваше думите, но видяхме стражите да ръкомахат към калния път на изток и ги чухме да крещят, предупреждавайки за самотен конник, препускащ към Плиска в бурята.

Полицаи гониха микробус пълен в храна от Старо Оряхово до Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=366007

Истински екшън по пътищата на Варненска област си устроиха вчера полицаи и невръстен крадец, научи Moreto.net. Всичко започнало в село Старо Оряхово. Към 21 ч. пред местен магазин спрял товарен автомобил мерцедес. Шофьорът слязъл, за да разтовари, но не изключил двигателя.

Концесията на Юлен да бъде прекратена. Фирмата да бъде разследвана от прокуратурата.

https://pressbulgaria.com/m/6J5QYUPN.html

Уважаеми Колеги, Предлагаме на Вашето внимание въпроси и становище на журналистите от Биволъ изпратени до МОСВ във връзка с общественото обсъждане на Проект на промяна на плана за управление на Национален парк "Пирин". Пожелаваме Ви Светла Коледа и Успешна Нова Година. Екипът на Биволъ Уважаеми г-н Министър, Моля да вземете предвид изложените по-долу факти и нашето становище относно концесионера на ски-зона Банско „Юлен“ АД във връзка с Проект на промяна на плана за управление на Национален парк “Пирин”. Според официалните документи в кипърския търговски регистър лицето Георгиус Георгиу, кипърски гражданин, се явява собственик на офшорните фирми „Marengo Trading“ и „T.A.K. Services“, които държат 87% от дяловете на концесионера „Юлен“ АД. Той контролира „Marengo“ и „T.A.K.“ през три други офшорки: „Din Nominees“, „Duc Nominees“ and „Len Secretarial“. Управителите на фирмата „T.A.K. Services“ – Богдан Раду Югулеску, Николета Елена Югулеску и Евдокия Макламузи, се свързват с фирма контролирана от бандата на „Килърите“, чиито членове са обвинени в поръчкови убийства, рекет и кражбата на 26 милиона евро от храни за бедни в Румъния. По-подробна информация и документи за тези връзки можете да намерите в следната статия: Концесионерът „Юлен“ се оказа свързан с „Килърите“ и крадци на еврофондове: https://bivol.bg/yulen-killers-apia.html Журналисти от Биволъ се срещнаха с г-н Георгиус в Кипър (виж тук: https://bivol.bg/georgius-fibank.html). От разговора с него стана ясно, че той няма възможностите на инвеститор, а се явява социално слабо лице. Г-н Георгиус не разбираше въпросите, които му задавахме за обширната му собственост и инвестиционна дейност в България, част от която е и концесионерът на ски-зона Банско „Юлен“ АД. Припомняме, че Министерството на околната среда и водите изпрати официална покана до личния и професионалния адрес на г-н Георгиу, за да се включи в общественото обсъждане за съдбата на ски-курорта Банско през май 2016 г. Той обаче не се яви. Въпроси: * Знае ли МОСВ #КОЙ е реалният собственик на „Юлен“ АД? Ако това е г-н Георгиус Георгиу, защо той самият не се интересува от съдбата на собствеността си и игнорира поканата на МОСВ? Ако са други лица, кои са те и защо се крият зад социално слаб кипърски гражданин? Законни ли са техните финансови източници? * Как МОСВ ще коментира информацията, че една от фирмите зад „Юлен“ АД е свързана с тежката криминална престъпност и мащабни злоупотреби с европейски фондове? Становище: Имайки предвид тези факти изказваме становище да бъде прекратен концесионния договор с „Юлен“ АД и да бъде сезирана Прокуратурата за изясняване на реалната собственост на фирмата и проверка на информацията за връзки с криминални организации.

Татяна Дончева: Борисов, Цацаров и Пеевски са лицето на задкулисие, ръководено от Москва и БКП

http://www.mediapool.bg/tatyana-doncheva-borisov-tsatsarov-i-peevski-sa-litseto-na-zadkulisie-rakovodeno-ot-moskva-i-bkp-news273464.html

Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски не са задкулисието, те са фигурите, инсталирани на сцената. Задкулисието в България трябва да бъде търсено в Москва и в кръговете около бившата комунистическа партия. Това каза в събота пред телевизия Би Ай Ти лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. “Борисов, Цацаров и Пеевски не са задкулисието. Това са фигурите на сцената. И въпреки, че Пеевски не се появява в парламента, той е лице, той е институционално излъчен”, комемтира тя. “Задкулисието е Москва и кръговете около бившата комунистическа партия. Когато говорим за задкулисие там трябва да търсим – в старите ръководни фигури истинското задкулисие. Те не са едно цяло, те са различни фигури, имат различни мнения и отношения, но политическият картел у нас се ражда от техния общ произход – от средите на бившата БКП”, смята партийният лидер. По думите й тези обвързаности могат да бъдат намерени в двете основни партии - ГЕРБ и БСП. “Те в ляво са известни – старите партийни фамилии в ляво заеха сериозни позиции и те са добре наместени около Корнелия Нинова. Като сложите към това децата на по-късните фамилии в лицето на Добреви и други и ще разберете за какво става дума”, обясни тя. По думите й в ГЕРБ също има ясно очертани среди, свързани с тодорживковското крило. “Бойко Борисов е ясен защо – бил му е охрана, Влади Горанов е свързан с Иван Саздов, който е гуруто на Бойко Борисов; Лили Павлова – внучка на отряда Чавдар, Ивайло Московски – син на бившия заместник на Стефан Нинов в Плевенския окръжен съвет; Цецка Цачева от село Драгана, която пред очите ми стана партиен член в първи курс”, ичреди Дончева. По думите й “България има проблем с фашизацията си”. Според нея “това, което се е наблюдавало в ранния фашизъм, когато привидно излъчени държавни органи могат да кажат днес, че искат да вземат собствеността на една група хора, защото това трябва да стане, утре си харесват собствеността на друга група хора – и нея я вземат, се случва и у нас”. “Те не ревизират като възглед собствеността върху средствата за производство, което става след Втората Световна война. Те казват – сега вземаме на евреите, после на индустриалците и тн”, коментира още тя. И добави, че опозицията в България не се интересува от тези процеси. “В тази работа, ако забелязвате, Корнелия Нинова не беше искрена”, смята Дончева. “Нима не помните позицията на БСП, когато чрез държавните институции се направи опит да бъде открадната частна собственост в ЕМКО и Дунарит, провъзгласена от конституцията за свещена? И сега нея не я интересува дали с абсолютно превратно използване на институция като КОНПИ държавата може да ви заличи бизнеса и конкуренцията ви да влезе в него”, допълни тя, визирайки запора върху имуществото на издателя на "Икономедия" Иво Прокопиев. И докато Корнелия Нинова не се интересува от тези процеси, можем да кажем, че Бойко Борисов ги ръководи, допълни още лидерът на “Движение 21”. 

Преди и сега: как се промениха актрисите от романтичните комедии (ГАЛЕРИЯ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/predi-i-sega-kak-se-promeniha-aktrisite-ot-romantichnite-komedii-galeriia-2069030

Дните около Коледа и Нова година са изпълнени със семейна топлина, уют и празнично настроение. Почивните дни са изпълнени в аромата на вкусни гозби, с веселие и докато се наслаждаваме на това, често допълваме атмосферата с хубав филм. По традиция той също носи хубави емоции независимо от жанра. И з

Филм на Анри Кулев и Христо Ганев с наградата "Златен ритон" за анимация

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6627880

Филм на Анри Кулев и Христо Ганев с наградата "Златен ритон" за анимацияЕто пълният списък на официалните награди ОФИЦИАЛНИ НАГРАДИ НА 23 ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКОТО ДОКУМЕНТАЛНО И АНИМАЦИОННО КИНО „ЗЛАТЕН РИТОН” 2017 Журито на фестивала „Златен ритон“ 2017 в състав: председател: Павлина Желева – кинокритик и продуцент, членове: Андрей Слабаков – режисьор, сценарист и продуцент, Вихра Григорова – художник,

Затвориха варненско училище заради некачествен строеж

http://www.moreto.net/novini.php?n=366004

Властите затвориха училище във Варна, след като сградата му беше обявена за опасна. 385 деца – от подготвителни групи и ученици до 4 клас, ще бъдат настанени временно в детска градина „Горска приказка“, детска градина „Морски свят“ и в Морската гимназия „Св.

Пуснаха предсрочно от затвора благоевградчанин, хванат с 11,7 кг канабис в Македония

https://www.24chasa.bg/region/article/6627878

Пуснаха предсрочно от затвора благоевградчанин, хванат с 11,7 кг канабис в Македония


Българин, хванат с канабис в Македония, излиза по-рано от затвора в Бобов дол. Р.Б. от Благоевград е поискал от съда в Кюстендил условно предсрочно освобождаване. Мъжът получил присъда 6 г. затвор на 12 февруари 2015 г. от Основен съд - Скопие 1. Признат е за виновен за разпространение на 11,750 кг марихуана. Арестуван е бил на 26 март 2014 г.

Засилен е потокът от пътници по автогарите в Пловдив

https://www.actualno.com/plovdiv/zasilen-e-potokyt-ot-pytnici-po-avtogarite-v-plovdiv-news_651207.html

Засилен е потокът от пътници по автогарите в Пловдив. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурните диспечери на трите автогари в Пловдив – „Север“, „Юг“ и „Родопи“. Обслужването на пътници се осъществява нормално, като много от хората са направили предварителни резервации за своето пътуване. Най-много са пътуващите до градовете Гоце Делчев, Банско от автогара „Родопи“, д

Изчезнало е животно при пожара в Лондонската зоологическа градина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6627856

Изчезнало е животно при пожара в Лондонската зоологическа градинаНад 70 пожарникари се включиха в потушаването на пожара в Лондонската зоологическа градина. Засега няма данни за пострадали животни, но едно се води изчезнало, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.  Пожарът избухна малко преди 6 ч. местно време тази сутрин в един от кътовете за животни на зоопарка, след което обхвана магазин за сувенири и кафене,

Задържаха серийния изнасилвач в Пловдив

http://www.cross.bg/napada-petkov-osven-1564027.html

/КРОСС/ Нападателят на момичета е 35годишен от Пазарджик Серийният изнасилвач, който напада млади пловдивчанки и ги изнасилва в колите им, е заловен, потвърдиха от полицията. 35-годишният Владимир Петков е бил арестуван на 22 декември късно вечерта. Той е от Пазарджик, но се преселил да живее във втория български град. Имал квартира. Не е ясно с какво се е занимавал, освен да напада нощем млади жени и да ги изнасилва. От полицията обясниха, че е лежал в затвора именно за изнасилване. След залавянето му при разпитите е направил самопризнания за последните две нападения. Те се случиха през няколко дни на различни места в пловдивския квартал „Кючук Париж". Петков се кълнял пред разследващите, че не е посягал на други, освен на двете девойки. Почеркът му е един и същ - напада ги в колите им, свършва си работата и ги оставя. Полицаите го заловили по описанията на жертвите. Неговото ДНКК съвпаднало с намерения биологичен материал у първото момиче, което той поруга в началото на месеца. Това е 18-годишно момиче. Тя и другата пострадала девойка дали еднакви описания на извратенякът. По думите им той е българин, дрехите му били чисти, но не бил привлетателен. Според твърденията им нападателят бил грозноват, с дълъг нос и изгърбен. Петков издебвал жертвите в късните часове. Момичетата били в автомобилите си и чакали свои познати. В това време той се промъквал и действал

"Левски" обяви твърда подкрепа за Делио Роси и раздяла с двама играчи

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/12/23/3103176_levski_obiavi_tvurda_podkrepa_za_delio_rosi_i_razdiala/?ref=rss


Ръководството на "Левски" твърдо подкрепя старши треньора Делио Роси, обяви спортният директор на сините Асен Букарев. 57-годишният италианец получава доста критики за колебливите резултати и прагматичния стил на игра, но клубът иска да му даде време да реализира идеите си.<br /><br />"Нашата идея е да има спокойствие. За пореден път - клубът твърдо стои зад Делио Роси. Цел №1 е клубът да спокоен, да е стабилен, мисленето да е позитивно и да дадем време на всеки,...

Русия: САЩ саботират Минските споразумения с опасни оръжия

http://dnes.dir.bg/news/orazhie-USA-rusia-ukrina-26718967

Решението на САЩ да доставят оръжие на Киев подкопава Минските споразумения, заяви руското министерство на външните работи.

Унгарската полиция арестува сърбин с наркотици за 1,2 милиона евро

https://www.24chasa.bg/novini/article/6627847

Унгарската полиция арестува сърбин с наркотици за 1,2 милиона евроУнгарската полиция арестува 39-годишен сърбин с наркотици за 1,2 милиона евро, съобщи Танюг, цитиран от БТА.  Унгарски гранични полицаи на граничния пункт Рьоске направили подробна проверка на фиата на сърбина и открили в тайници в автомобила 112 кг хашиш и 9,3 кг марихуана. Стойността на наркотиците на черния пазар е 1,

Инж. Симеон Славчев награди призьори в турнир по динамична стрелба

http://www.cross.bg/strelba-dinamichnata-slavchev-1564026.html

/КРОСС/ Спортът мотивира и учи на дисциплина. Продължавайте да спортувате и да постигате успехи. Това заяви съпредседателят на „Политическа група 5" и общински съветник инж.Симеон Славчев по време на награждаването на победителите в Републиканското първенство по динамична стрелба. Славчев, заедно с председателя на клуб „Рейс гън БГ", Калоян Георгиев, наградиха призьори в читалище „Добри Чинтулов" в Дианабад. По време на събитието общинският съветник припомни, че през 2018-та София ще е европейска столица на спорта и това трябва да мотивира още повече състезателите и треньорите да показват и развиват динамичната стрелба у нас. Kлуб „Рейс гън БГ" е основан през 2010 г., в него тренират и възрастни, и деца. Благодарение на упоритата работа с млади хора, клубът вече има и много добри постижения, не само у нас, но и в чужбина, разказа Калоян Георгиев. Младите състезатели пък споделиха, че динамичната стрелба ги е грабнала още от първата тренировка и се е превърнала в любим спорт и занимание. Илиян Цветански, архитект, на 33 години разкри, че се е запалил по стрелбата по случайност, но сега тя е част от живота му и го кара да се чувства добре. „Повече хора трябва да практикуват динамична стрелба", коментира Цветански, който е с медал за трето място на Републиканското първенство

Задържаха рецидивист, изнасилил жени в Пловдив

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zadyrzhaha-recidivist-iznasilil-zheni-v-plovdiv-2069028

32-годишен мъж е задържан и привлечен като обвиняеми за изнасилване на две жени, като преди това ги заплашвал. Престъпленията са извършени този месец, в период от две седмици.
 
Около 22,15 часа на 7 декември в района на пловдивския бул. „Александър Стамболийс

Явление в небето уплаши американци, взеха го за НЛО

https://www.vesti.bg/sviat/amerika/iavlenie-v-nebeto-uplashi-amerikanci-vzeha-go-za-nlo-6077568

Хиляди американци прегряха спешния телефон 911 в страната, защото помислили, че виждат НЛО

Столичната полиция издирва 15-годишната Виктория Недялкова

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/12/23/3103175_stolichnata_policiia_izdirva_15-godishnata_viktoriia/?ref=rss


Столичната полиция издирва 15-годишната Виктория Недялкова. Момичето е напуснало дома си на 21 декември около 17 ч. и от тогава е в неизвестност, съобщава МВР.<br /><br />Тя е висока около 165-170 см. Телосложението ѝ е нормално, косата ѝ е кестенява до раменете, а очите ѝ са кафяви.<br /><br />Момичето е било облечено с черно шушляково пухено яке с качулка, черни ботуши и е носила черно-бял спортен сак.<br /><br />От полицията умоляват всички гражданите,...

КЗП с препоръки как да пестим ток

https://www.investor.bg/energetika/472/a/kzp-s-preporyki-kak-da-pestim-tok-252762/

Ако затворите вратите към хладните стаи като кухни, бани и перални помещения, можете да намалите със 75% загубата на топлина в дома си

Откриват най-дългия стъклен мост в света

http://www.cross.bg/metra-kitaii-stuklen-1564025.html

/КРОСС/ Най-дългият стъклен мост в света ще бъде открит в Китай на 24 декември. Съоръжението ще бъде пешеходна зона, дължината му е 488 метра и ще съединява два планински върха в местността Хунягу в окръг Пиншан и минава на 218 метра над долината в провинция Хъбей в източната част на Китай. Мостът е конструиран от 1077 стъклени панела с общото тегло на стъклото от 70 тона. Конструкцията е способна да задържи около 2 хиляди души, но едновременно върху моста ще може да се разхождат около 500 човека. Преди новото съоръжение, най-дългият стъклен мост в света беше конструкцията в националния парк Джандзядзе в централната провинция Хунан, отново в Китай. Съоръжението, проектирано от израелския архитект Хаим Дотан, все още държи рекорда за височина - 300 метра. Той е дълъг 430 м. и е широк 6. Това е удивително по красота място. То е забележително със своите кварцови скали, чиято височина достига 800 метра.  

Жена е загинала при катастрофа на пътя от Силистра за Добрич, движението е спряно

https://www.24chasa.bg/region/article/6627823

Жена е загинала при катастрофа на пътя от Силистра за Добрич, движението е спряно
Пътят от Силистра за Добрич временно е затворен заради катастрофа със загинала жена, шофирала лек автомобил, съобщиха от областната дирекция на МВР в Силистра. Определен е обходен маршрут през село Калипетрово. Сигналът за произшествието, станало на около пет километра от изхода на Силистра по пътя за Добрич, е получен по обяд.

Предимно топло и без сняг на Нова година

http://dnes.dir.bg/news/koleda-nova-godina-toplo-snjag-26718932

Днес на някои места има повече облачност от очакваното, но валежите бяха съвсем символични.

Лейди Гага две години ще пее в Лас Вегас

http://www.cross.bg/vegas-miliona-leiidi-1564024.html

/КРОСС/ Лейди Гага съобщи в свое интервю, че е подписала договор за серия концерти в развлекателния комплекс MGM Park Theatre в Las Vegas. Договорът й е за впечатляващите 1 милион долара на шоу, което ще донесе на Gaga близо 75 милиона в края на двугодишния контракт, който започва през декември 2018 година. Планира се екстравагантната изпълнителка да изнесе 74 шоута. Ето какво сподели Gaga в изявление: "Цял живот мечтая да бъда момиче на Вегас, нямам думи да опиша радостта си. Ще оставя сърцето си на сцената всяка нощ, концертите ще бъдат нещо, което Вегас никога не е виждал в историята си." и добави, че за нея е чест да се изявява в "земята на Elvis, Tony Bennett и Frank Sinatra, Rat Pack, Elton John, Judy Garland и Liza Minnelli". Припомняме, че двугодишното пребиваване във Vegas на шоуто "Piece of Me" на Britney Spears донесе над 135 милиона от продажби на билети.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване