03/29/18 05:39
(http://www.klassa.bg/)

Престижът на Facebook продължава да се топи

 Засегнат от кризата с неприкосновеността на личните данни, гигантът сред социалните медии Facebook загуби позицията си сред първите пет компании в S&P 500 по пазарна капитализация, съобщи Bloomberg.

Kакто бе отбелязано в изследването на Bespoke Investment Group, Facebook отстъпва мястото си на на Berkshire Hathaway Inc. на Уорън Бъфет. Социалната мрежа излезе от клуба на 19 март, а пазарната й капитализация падна с 42 млрд. долара във вторник, според данни на Bloomberg.

Скандалът, от който стана ясно, че личната информация на милиони хора е била придобита и използвана неправомерно от политическа консултантска компания, изтри около 95 млрд. долара пазарна стойност през последните две седмици.

Информацията, че главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг възнамерява да свидетелства пред Американската комисия за енергетика и търговия, не направи много за спиране на спада. Акциите на Facebook поевтиняха с 4,9% във вторник след масова разпродажба на технологични акции.


 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Магдалена Иванова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване