04/05/18 08:49
(http://www.clubz.bg/)

Антон Тодоров и ГЕРБ продължават лова на "червени октоподи"

Бившият депутат на ГЕРБ Антон Тодоров представи пореден списък със свързани лица в община "на БСП" в парламента днес.

Става дума за 28 лица, заемащи длъжности в градската управа на Мездра или в работещи с нея фирми, всяко от които е по някакъв начин свързано с БСП - чрез роднина, брак или бизнес отношения. В повечето дирекции на общината на кмета Генади Събков има такова лице. От ГЕРБ съобщиха, че той е сменил повече от половината служители през последните 2 години и половина, откакто е на поста. Не стана ясно дали всички 28 души са били сменени в този период и какво е необичайното в това.

"Няма такава община в България! Триумф на зетьошуробаджанакизма, червения октопод, който души община Мездра. Всички червени - уредени, бих казал аз", обобщи Тодоров.

Въпреки новото амплоа на Тодоров като водещ на авторско предаване в Канал 3 той не посочва нито един източник в дългия списък от лица.

Някои от примерите наистина създават съмнение за корупция, като Добромир Александров, главен експерт по сигурност към общината, син на активист от БСП и назначен от кмета без конкурс. Други твърдения обаче звучат странно, като този със секретарката на кмета Христина Петкова, чийто баща Николай Христов бил известен като близък на местната структура на социалистите и "заклет комунист, дори името на фирмата му е "Компар"." А пък съпругата на кмета работила като служителка в банката, обслужваща общината.

ГЕРБ и Антон Тодоров представиха и цветна диаграма, която предполагаемо разяснява къде са "пипалата на октопода":

Вчера те представиха три други сигнала, свързани с кмета Генади Събков, който според "разследванията" на Тодоров е провалил строежа на спортна площадка в града за 1,4 млн., харчел неясно как 2,6 млн. лв. от възстановено на община Мездра ДДС по проект за пречиствателна станция, а синът му е взел под наем от общината ниви и пасища, пък за обработването им е получавал европейски субсидии - докато е бил студент в Шотландия. ГЕРБ подават сигнал до прокуратурата и комисията за конфликт на интереси във връзка със случая.

ГЕРБ ще продължи да проверява всички 34 кметове на левицата, "никой не е в безопасност", заяви Тодоров.

"Оставяме БСП да свършат и те някаква работа", повтори тезата си бившият депутат на въпрос дали ГЕРБ ще направят подобни проверки и на собствените си кметове.

Между другото отявлена заплаха за корумпираните кметове в последните седмици на няколко пъти отправи шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване