04/13/18 07:58
(http://www.clubz.bg/)

"Пеевски държи на верижка половината кабинет"

"Сега се ослушват и казват: "Я тук няма да разваляме на Пеевски сделките." Защо? Защото Пеевски държи на верижка половината кабинет. Борисов се е натресъл в тази ситуация и той няма как да се справи."

Това заяви пред бТВ Татяна Дончева, лидер на Движение 21 по повод сделката за ЧЕЗ. И допълни:

"Хората, които имаха надежда, че нашето присъединяване към ЕС ще доведе до това да имаме по-големи възможности като държава, да противодействаме - защото си въобразяваше, че Европа се ръководи от едни принципи за върховенство на закона, правова държава, ред и финансова дисциплина, - сега ще трябва да признаят, че няма нищо такова. От Европа има едни пари, които идват тук. Едната част се връщат в Европа по неведоми критерии, а другата се разпределя между трима души тук. И каквото правят тримата души тук, това го правят и онези в Европа, които дават парите."

Според Дончева "няма как да бъде измислено правителство, по-зависимо от външни интереси".

"Когато външните интереси ви знаят сметките в чужбина, далаверите тук, миналото, вие сте абсолютно прочетена книга", поясни тя.

Лидерът на Движение 21 коментира, че държавните институции са пълни с хора, които не са подготвени за работата, която им е възложена.

"В този хаос и безредие какво очаквате? Давате държавата на мутрите, които да си я парчетосат, и накрая казвате: "Ау, какъв ужас". Днес вият като линейки едни журналисти, политолози и всякакви други, които активно съдействаха това да се случи – да дойдат мутрите, да се укрепят", заяви Дончева.

Тя е на мнение, че въпросът с Желяз Андреев трябва да бъде решен политически.

"Държавата трябва сериозно да се противопостави на искането на американските власти, защото и в случая с Гергана, и в случая с Желяз това е крайно необосновано. Има и още четирима-петима души, които чакат ред. Абсурд е да даваме така граждани", смята Дончева.

Според нея трябва да се даде гласност кои са фирмите, открити в България като кол центрове, но се ръководят от собственици, живеещи в Америка и сключващи сделките оттам. Така българските граждани ще бъдат предупредени.

Публикувана на 04/13/18 07:58 http://clubz.bg/66606-peevski_dyrji_na_verijka_polovinata_kabinet

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване