04/21/18 10:30
(http://regiona.bg/)

Поредна визита! Ученици от Езикова гимназия в Благоевград почерпиха опит от връстници в Румъния

Ученици от Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ в Благоевград се завърнаха преди дни от гр. Крайова, Румъния.Там те се включиха в международна среща по проект „Заедно за солидарна Европа“ по програма Еразъм+.
Представители от гимназията бяха ученичките от 9 клас Кристина Попова и Борислава Ивановска и от 12 клас Кристина Траева, Нелина Христова, Надежда Петелова и Ива Костадинова и ръководители Любов Коджабашева и Александър Иванов.

През първия ден разгледахме гимназията „Карол I“, която е втора по големина в страната и бяхме приети от кмета на града, обясниха гимназистките.

По темата на срещата „За активна гражданска позиция“ представителите работили в ателиета: От мен към теб, за представяне на училището, града и страната пред участниците, Календар за солидарно честване на международни събития, Театър-форум, Обсъждане на резултати от социологическа анкета „Европа между солидарност и дискриминация“, проведена в училищата-партньори и други училища в съответните градове.

Бяхме на работна среща и в основно училище Йон Креанга, където голяма част от децата са от ромски. Освен работата в ателиетата, имахме възможност да посетим различни културни институции и забележителности в Крайова – музея на изкуствата, музея Олтения, ботаническата градина, парка Романеску, областната библиотека,казаха ученичките.
Организирана била и екскурзия с корабче по Дунав, по време на която разгледали и манастирите Мракония и Св. Ана и гр. Северин.

Срещата завършила със спектакъл в училището по изкуства, в който участвали ученици от това училище и от гимназия Карол I.

От срещата в гр. Крайова ще запазим спомени за топлия прием и внимание, които ни съпътстваха през цялото време на престоя ни, споделиха оше ученичките.

Материалът Поредна визита! Ученици от Езикова гимназия в Благоевград почерпиха опит от връстници в Румъния е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване