04/26/18 09:30
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Бизнесът в Благоевград предложи 90 работни места на безработни – за шивачи, кредитни консултанти, войници…

Бизнесът в Благоевград предложи 90 свободни работни места, за които могат да кандидатстват безработни.Това стана по време на трудова борса във „Военен клуб“-Благоевград.
Над 150 души атакуваха трудовата борса, останалите без препитание хора се наредиха на дълга опашка, за да се срещнат и поговорят с работодатели, търсещи персонал.

Шефът на Бюрото по труда Васил Василев обясни,че 12 работодатели предлагат 90 работни места.Свободните позиции са за шивачи, кредитни консултанти, войници,готвачи, монтьори, и др.

“ Надяваме се работодателите и безработните лица да се договорят и да започнат работа“, коментира Васил Василев.
„ Микрис мода“ предлагаше работа за машинни оператори,“Балканфарма Дупница“ търсеше машинни оператори,а фирма „Белви“ заварчици, шлосери и ел.монтьори и др.Военното окръжие в Благоевград набира кадри до 28 години за начална военна подготовка на войник.

Сред множеството бе 30 годишната Иванка Генева от Благоевград, която си търсеше работа като счетоводителка.” Никой не иска работник без стаж.На всякъде търсят хора с опит. Как да придобием опит, като не ни взимат на работа! ”,възмущаваше се младата жена.Завършила е„Счетоводство и контрол” в ЮЗУ,но няма един ден стаж по специалността.Работила като маникюристка и получавала около 500 лв.заплата.

27-годишната Гергана Стоянова пък си търсеше работа с”нормално”работно време.” Две годишният ми син Денислав още не може да свикне с детската градина.Търся си работа като продавачка, но не мога да оставам до късно на работа заради него.Искам да си намеря такава работа,че да съм сред хората”,сподели младата майка.



Материалът /Видео/ Бизнесът в Благоевград предложи 90 работни места на безработни – за шивачи, кредитни консултанти, войници… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване