05/14/18 08:37
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Продаде ли се този човек, вижте какво пише, чуйте какво говори…

Археологът Денис Исаев в свой пост излага становище, че разкопките край Покровник са значими. Той и колегите му от музея в града са призвани да обяснят защо обектът е значим и какви културни явления предполага, както и какви са историческите процеси, свързани с него.

„ За мен обектът е от изключителна важност, защото потвърждава тезите на Александър Фол и Маргарита Тачева, дава ни контекста на „Скаптопарски надпис“,показва ни живота на т.нар.комархета“, коментира Денис Исаев.

Любопитно е,че по време на извънредната сесия на ОбС в Благоевград Исаев взе думата и имаше друга позиция. Според него, магистралата може да мине през разкопките, защото и да се измести пак може да излязат по-важни неща. Но все пак това е очаквано, с оглед на това, че Денис Исаев работи в историческия музей в Благоевград, където служителите се назначават  и получават заплата от Община Благоевград.

Чуйте какво говори:

 

 

Материалът /Видео/ Продаде ли се този човек, вижте какво пише, чуйте какво говори… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване