06/04/18 14:32
(http://pik.bg)

Вежди Рашидов даде рамо за арттерапията на онкоболни на д-р Стефан Константинов

Вежди Рашидов даде рамо за арттерапията на онкоболни на д-р Стефан Константинов

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов поздрави лично д-р Стефан Константинов, изпълнителен директор на Университетската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания в София, за успешния старт на кампанията „Продължаваме“, която включва терапия чрез изкуство.

По идея на д-р Константинов в своеобразна изложбена зала е превърнато цялото пространство на просторния коридор, който свързва Клиниката по лъчетерапия с основния корпус на болницата. Там в момента са изложени 300 картини на български автори, а съприкосновението с творбите помага на пациентите и техните близки да преодолеят изпитанията, пред които ги поставя болестта.

Вежди Рашидов днес разгледа  галерията и насърчи усилията на д-р Стефан Константинов да привлече и творците в лечението на болните. „Сигурен съм, че изкуството е в състояние да помогне на човека да превъзмогне тежките моменти в живота си, затова намирам идеята на д-р  Константинов за много сполучлива и пожелавам успех на кампанията“, каза Вежди Рашидов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване