Жена заби автомобила си в дърво, пострада спътницата й

http://budnavarna.bg/34992-zhena-zabi-avtomobila-si-v-darvo-postrada-spatnitsata-j/

Жена на 41 години е пострадала в катастрофа на пътя за село Кривня на 5 юни, сутринта.Водачката на лека кола „Опел“ на 61 г. от Варна, при десен завой загубила контрол над автомобила и се блъснала в крайпътно дърво. 

Вследствие на инцидента е пострадала пътничка в „Опела“, която е получила контузии на глава и тяло. Няма опасност за живота й. 

Материалът Жена заби автомобила си в дърво, пострада спътницата й е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Меркел и Борисов - прилики и разлики

http://clubz.bg/68790-merkel_i_borisov_priliki_i_razliki

Ангела Меркел и Бойко Борисов - по какво си приличат и по какво се различават в политическия си стил? Повод да си зададем този въпрос ни дава днешното заседание на Бундестага, където Меркел за пръв път ще отговаря на въпросите на депутатите, и то отчасти без предварително определени теми. Българският премиер досега се е подлагал на такава процедура само частично - в рамките на така наречения "блиц-контрол" в парламента. И така: по какво си приличат и по какво се различават Меркел и Борисов?

Първа прилика

И за двамата властта е като жизненоважен биологичен бульон, потопени в който функционират най-добре. Меркел управлява вече четири мандата, от 2005 година насам, а трите мандата на Борисов започнаха през 2009. И двамата се удържат на власт толкова дълго не чрез изборни манипулации, чрез диктатура или страх, а посредством лавиране и балансиране, търпение и гъвкавост при избора на коалиционни партньори. И у двамата понякога има изблици на неочаквана политическа спонтанност, но в същото време очевидци единодушно разказват и за лидерската им твърдост, която обикновено се проявявала само в затворени кръгове. И накрая - общо и за двамата е и това рядко срещано политическо качество: при нужда бързо да ревизират и коригират политически позиции.

Първа разлика

Властта на Борисов извира главно от медийните му изяви, властта на Меркел - от упорития ѝ правителствен труд. Бойко Борисов притежава уникалния талант да усеща настроенията на своите избиратели и да им говори на достъпен за тях език. Ангела Меркел пък невинаги се ръководи от настроенията на избирателите (пример - дългогодишната ѝ либерална политика по отношение на бежанците), а публичните ѝ изяви често пъти изглеждат и звучат леко сухо и сковано.

Борисов обича да говори „по телевизора", Меркел за цяла година дава само 1-2 телевизионни интервюта. От нейно име обикновено се изявява говорителят ѝ Щефен Зайберт, докато Борисов видимо дори няма говорител. Германците преизбират Меркел заради това, което върши. Българите преизбират Борисов заради това, което говори.

Втора прилика

И Ангела Меркел, и Бойко Борисов „всмукват" идеи, политики и избиратели от всички партии, които се появят в полезрението им. Нещо повече: и двамата съумяват до голяма степен да парализират коалиционните си партньори - дотам, че в края на съответния мандат така „изсмуканата" партия става бледа сянка на самата себе си. Борисов се е показвал и като ляв, и като десен, и като либерал, и като консерватор, и като зелен, и като син, и като евроатлантик, и като фен на Русия. А в резултат от всичко това стабилно се е наместил в центъра на българското политическо пространство и никой не може да го заобиколи. Поне засега. Меркел в началото беше източногерманска правозащитничка, после се профилира в областта на екологията и равенството между жени и мъже. Истинската ѝ родина обаче се оказа християндемокрацията (баща - пастор). Но не по-малко истински открай време са нейните либерални и „зелени" възгледи. С една сериозна доза „справедливост за по-слабите и онеправданите" кръгът се затваря и канцлерката също се оказва в политическия център, където се формират правителствените мнозинства.

Втора разлика

Борисов е обект на какви ли не подозрения, докато Меркел чак подозрително никой не я подозира в нищо лошо. Разбира се, тази разлика се дължи най-вече на доста голямата дистанция между двете държави: Германия е значително по-голяма и много по-богата от България, с работеща правова държава и със стабилно общество. Независимо от това Ангела Меркел изглежда „ангелообразна" дори отвъд мярата: наоколо ѝ няма дори намек за корупция, за непотизъм, за някакви отклонения в личния живот, за каквото и да било отрицателно или мътно. Критиките срещу канцлерката са винаги чисто политически, никой не подлага на съмнение личността ѝ. А каталогът с подозрения по адрес на Борисов е толкова дълъг, че няма как да бъде цитиран тук.

И още

В сферата на шеговития политически анализ могат да се изброят още прилики и разлики между жената-политик Ангела Меркел и мъжа-политик Бойко Борисов. Като се започне от костюмите и анцузите (на немски "анцуг" означава костюм), мине се през общото им пристрастие към футбола и се стигне до (не)владеенето на чужди езици. Впрочем, и двамата навярно владеят един общ чужд език, но няма информация да са разговаряли на него помежду си.

Дойче веле.

Район „Приморски“ във Варна oтбелязва празника си с безплатен концерт

http://budnavarna.bg/34989-rajon-primorski-vav-varna-otbelyazva-praznika-si-s-bezplaten-kontsert/

Вече  6 – та поредна година   ще бъде спазена традицията администрацията на Район „Приморски“ да подари на съкварталците си и жителите на Варна концерт, посветен на  своя Празник

 

Районът с морското име „Приморски“ с постигнатия добър  баланс между природни дадености, обществени, административни, туристически, търговски и жилищни зони е сред  най – привлекателните и предпочитани места във Варна за  живеене, бизнес, спорт и отдих. Той е  утвърден образователен, здравен, културен и курортен център.

 

По данни на Главна дирекция „Гражданска администрация и административно обслужване“ към 15 декември 2017 година, жителите на района са  109 181 , което го прави най – многолюдния район на морската столица, при това в сравнение с данните от преброяването от 2011 година населението му бележи ръст от близо 5000 човека.

 

Топлата привечер на 11 юни, уханието на море и фееричната зеленина на Летния театър ще бъдат допълнителен щрих към тържествения повод и настроението, което ще създадат участниците в празничния концерт.

 

С изпълненията си ще ни радват: Представителният духов оркестър на Военноморските сили, Гайдарският  оркестър „Диньо Маринов“  при Народно читалище „Васил Левски – 1945“ – Варна, Детският танцов ансамбъл „Зорница“   при Народно читалище „Отец Паисий – 1934“ – Варна, Вокално – инструменталният  ансамбъл при Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – Варна, Клубът по спортни танци „Варна“  при Народно читалище „Христо Ботев – 1928“ – Варна, Струнният квартет „Джуниър“  при Национално училище по изкуствата  „Добри Христов“ – Варна, Сборна балетна формация  при Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна, Фолклорният  ансамбъл „Варна“ и  СПЕЦИАЛНИТЕ ГОСТИ:  ДЕТСКО ШЛАГЕРНО СТУДИО „ДА“  И ДУЕТ „МАНИЯ“.

Материалът Район „Приморски“ във Варна oтбелязва празника си с безплатен концерт е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Оставки и изключване от редиците на ДПС заради Владимир Кузов

http://www.moreto.net/novini.php?n=375442

Оставки и изключване от редиците на ДПС заради бившия депутат Владимир Кузов, който е осъден условно за педофилия. Вчера излезе информация, че той е приет за член на движението. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ днес заяви, че в партията не правят компромиси с ценностите и определи издадената в нарушение членска книжка на Кузов за невалидна.

Преглед на икономическите теми в печата, 6 юни

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-икономическите-теми-в-печата-6-юни_l.a_i.762338_at.1.html

"Гoлямaтa "пoбeдa" ce oĸaзa гoлямo пpeцaĸвaнe зa бългapcĸитe пpeвoзвaчи"  Kopeĸциитe в плaнa "Maĸpoн" ни пocтaвят в oщe пo-нeизгoднo...

Всяка година БДЖ ни струва 200 милиона, а печели само 50 милиона

http://clubz.bg/68789-vsqka_godina_bdj_ni_struva_200_miliona_a_pecheli_samo_50_miliona

Трябва да се знае от всички български граждани, които искат да ползват железницата, че общите разходи на пътническите превози са около 250 млн. лева на година, от които от собствени приходи са около 50 млн. лева. 200 млн. лв. са от данъците на българските граждани. Това каза пред журналисти в Министерския съвет министърът на финансите Владислав Горанов, след като правителството отложи одобрението си за отпускане на безлихвен заем за БДЖ. Идеята е да намерим не частично, а цялостно решение в близките 10 дни, поясни Горанов. 

20-те милиона лева бяха нужни, за да се спаси сградата на холдинга в центъра на София, заплашена да бъде продадена от частен съдебен изпълнител. За пореден път железниците са спрели да обслужват и изтегления от тях облигационен заем през 2007 г., заради мотрисите "Дезиро", купени от германския концерн "Сименс". 

"Цялостно решение се търси. Това означава интензивни разговори с облигационерите, от които ще се опитаме да постигнем по-добър резултат като цяло за компанията и да уредим еднократно окончателно всички взаимоотношения по повод на изтегления през 2007 г. облигационен заем в размер на 250 млн. лева. От него са останали около 103 млн. лв. Водим разговори дали може да се постигне някаква отстъпка по дължимите лихви или др. разноски“, коментира Горанов.

По думите му в полза на дружеството е тези разговори да останат конфиденциални, докато не намерят решение. "Затова днес отложихме частичното решение, за да намерим в близките 10 дни цялостно решение на проблема с този от всички заеми, които БДЖ има", каза още министърът на финансите.

Попитан дали това означава, че ще бъде пуснат търг за нов подвижен състав, той отговори, че въпросът е към министъра на транспорта, но е готов да подкрепи подобен търг при определени условия. „Единственото ми изискване е решението на правителството за него и за концесията за летище "София" да са в един ден", посочи той и уточни, че тези 10 дни не са критични.

"Ако бяха, щяхме да действаме по-решително. Имаме още малко време, за да намерим възможно най-доброто решение. Най-лесно е веднага да се разплатим, но търсим оптимизация“, каза още Владислав Горанов.

Задълженията на БДЖ са 370 милиона лева, като просрочени са именно 103-те милиона, дължими по облигационния заем.

Само 20% от разходите на железницата се покриват от това, което се плаща като цена за услуга, коментира Горанов. На сегашния етап 200 млн. лв. на година от 250-те, които харчат „Пътнически превози“, са за сметка на данъци“, обясни той. Надявам се до следващите 2-3 седмици да има какво да гледа правителството по темата за летище "София", добави още Владислав Горанов.

Ако смятаме, че трябва да имаме атрактивни железници, трябва да инвестираме много, каза министърът на финансите.

Властта възнамерява с над 220 милиона лева от концесията за летище "София" да излее в БДЖ.

Глобиха проститутка с 1000 лв, примамвала клиенти в местност Крушките

http://budnavarna.bg/34987-globiha-prostitutka-s-1000-lv-primamvala-klienti-v-mestnost-krushkite/

Глобиха проститутка  с 1000 лев. , защото изкарвала „нетрудови доходи“.

 

Варненският районен съд наложи глоба на 26-годишна жена за получаване на доходи чрез проституция в района на обходния път за Бургас. Като пълнолетно работоспособно лице, в периода от 21 юли 2017 г. до 18 май тази година, тя не се занимавала с обществено полезен труд, като същевременно е получавала доходи по непозволен и неморален начин – чрез проституция.

 

Подсъдимата обичайно заставала в предизвикателно облекло отстари край стария път Варна – Бургас, в района на местностите  Крушките, Кантара и Боровец, махала и подканяла с открити сексуални намеци към преминаващите автомобили и камиони. Тя нееднократно била засичана от полицейски патрули да предлага подобни услуги на открити публични места, като наколко пъти през този период е била задържана  и отвеждана в полицията за съставяне на предупредителни протоколи.  Конкретно на 18 май т.год., 26-годишната жена била хваната да проституира с клиент в спрян на отбивка автомобил по същия път, който потвърдил, че е ползвал услугите й повече от година.

В бързо производство, съдът освободи  подсъдимата от наказателна отговорност с налагането на административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Материалът Глобиха проститутка с 1000 лв, примамвала клиенти в местност Крушките е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Денонощията на Земята се удължават

https://www.24chasa.bg/novini/article/6899136

Денонощията на Земята се удължаватДенонощията на Земята се удължават, защото Луната се отдалечава от нас и това се отразява върху скоростта на въртене на планетата ни, съобщи в. "Индипендънт". Луната се отдалечава от Земята с по 3,82 см годишно. Това много леко забавя въртенето на планетата ни, но преди да се наложи да преизчисляваме продължителността на денонощието,

Цитат на деня: Разговорите с Тръмп са като наденичките

https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2018/06/06/3190472_citat_na_denia_razgovorite_s_trump_sa_kato_nadenichkite/?ref=rss


"Никога не съм разказвал какво става зад кулисите. Защото, както е казал Бисмарк, ако обясним на хората от какво се правят кренвиршите, не е сигурно, че те ще продължат да ги ядат!"<br /><br />Тези думи, които перифразират цитат на германския райхсканцлер Ото фон Бисмарк, са на френския президент Еманюел Макрон, попитан за свой телефонен разговор с американския колега Доналд Тръмп за наказателните мита върху стоманата и алуминия, обявени от САЩ.<br /><br...

В Struma.com! Брутално нападение в Петрич! Синът на Сийката и Урльо нападнаха семейство и пребиха мъжа, арестувани са незабавно

http://www.struma.com/krimi/v-struma-com-brutalno-napadenie-v-petrich-sinut-na-siikata-i_135145/

Нагло нападение, извършено посред бял ден в Петрич, вкара в ареста малкия син на криминалнопроявения петричанин Б. Яръмов - Сийката, Стоян. Заедно с авера си Иван, с прякор Урльо, пребили жестоко мъж, който се прибирал от работа със съпругата си.

Семейството било пресрещнато от сина на Сийката и Урльо, започнали да се заяждат, мъжът възроптал и последвал бой, преди очите на свидетели. Нападателите са арестувани и срещу тях за повдигнати обвинения още снощи за едро...

Продължава

Открит е труп на неизвестен младеж в морето

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/PIVJBfZ33_c/

odmvr_BurgasНа 05.06.т.г. около 14.50 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение за открит на около 1 миля от Змийския остров във вода труп на млад мъж. Тялото е извадено от екип на „Гранична полиция” с бордова лодка, като е констатирано, че е на младеж по боксерки на видима възраст около 15-20 години и ръст около 170 см. При извършения първоначален оглед не са открити видими следи от насилие, съобщават от ОДМВР-Бургас. Тялото на младежа е откарано в отделение „Съдебна медицина” при УМБАЛ – Бургас за аутопсия.

Пороят наводнил и училище

http://budnavarna.bg/34984-poroyat-navodnil-i-uchilishte/

Поройният дъжд в понеделник във Варна е наводнил и едно от училищата в града – сградата на Първа езикова гимназия, в която временно се помещават учениците от Средно училище „Найден Геров“.  На кадри, изпратени до Нова телевизия, се вижда как коридорите и класните стаи се превърнали в локви, в които стъпват децата. Появи се информация, че учениците не са били изведени веднага от наводнената сграда, а са стояли вътре мокри няколко часа.

„Пороят стана по време на голямото междучасие. Децата бяха навън и ние ги прибрахме в сградата. Да, наистина имаше наводнение, не само в стая 407, но и в още няколко стаи. Веднага изведохме децата в сухи помещения. Имаше и мокри деца, но нашата задача беше да ги опазим. Става въпрос за деца 5 и 7 клас. Не ги пуснахме да си ходят, защото навън беше страшно. Пускахме децата при появата на родител в сградата на училището“, коментира за „Здравей, България“ Мария Несторова, директор на Средно училище „Найден Геров“ във Варна. Предстои оглед на щетите на училището, ще има и ремонти.

Материалът Пороят наводнил и училище е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Концертът на АNASTACIA се отменя

https://www.actualno.com/music/koncertyt-na-anastacia-se-otmenja-news_678247.html

Турнето на Anastacia, носещо името на най-новия ѝ албум EVOLUTION стартира преди месец в Европа и включва 38 спирки. За съжаление София няма да бъде една от тях, тъй като концертът ѝ у нас, предвиден за 1 юли в зала 1 на НДК, се отменя поради форсмажорни здравословни проблеми, свързани с организатора на събитието. Нова дата засега не се предвижда. Всички закупени билети за концерта могат да бъдат върнати от понеделник, 11 юни, чрез партньорската мрежа на „Ивентим“. Сумата щ

23-годишен е в болница със счупена челюст след разпра в заведение във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/novini/article/6899118

23-годишен е в болница със счупена челюст
след разпра в заведение във Велико ТърновоТелесна повреда, разследват служители на полицейското управление във ВeликоТърново. Тази нощ в 01,15 ч. в управлението е получен сигнал за постъпил в Спешна помощ във В. Търново 23-годишен мъж от Сливен, с фрактура на челюстта. Пред изпратения на мястото екип  пострадалият обяснил, че същата вечер той е бил с приятели в заведение в областния град.

Тръмп и Ким се срещат на луксозен остров

http://clubz.bg/68788-trymp_i_kim_se_sreshtat_na_luksozen_ostrov

Вече е известно мястото на срещата на върха между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Двамата ще се срещнат в петзвезден хотел на сингапурския остров Сентоса на 12 юни, съобщи Белият дом.

Първоначално срещата на 12 юни беше отменена преди две седмици, но след това бе съобщено, че все пак ще се състои. Тръмп съобщи, че подготовката за историческото събитие върви много добре.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс потвърди в туитър, че срещата ще се проведе в петзвездния хотел Capella. Двамата лидери обаче ще отседнат в други хотели, предаде Би Би Си.

Хотелът, в който ще се срещнат Тръмп и Ким.

Сентоса е един от 63-те острова в състава на Сингапур. Площта му е 500 хектара, върху които са изградени луксозни курорти, частни яхтклубове и голф игрища.

Островът обаче има мрачна история. Той е бил дом на пирати, дебнещи търговски кораби около Сингапур, който е център на търговията в региона още преди да стане част от Британската империя през 19 век.

По време на Втората световна война островът е завладян от Япония. След 1942 г. хиляди хора са убити в операции за прочистване от етнически китайци и "антияпонски елементи", разказва Би Би Си. Китайци на възраст между 18 и 50 години са разстрелвани и изхвърляни в морето в близост до хотела, в който ще се срещнат Тръмп и Ким. На острова е имало и военнопленнически лагер, където по време на войната са държани около 400 войници от Антихитлеристката коалиция.

През 70-те сингапурските власти кръщават острова Сентоса, което значи "мир и спокойствие" и се опитват да го развият като туристическа дестинация. Мястото е избрано за лидерската среща, тъй като достъпът до него лесно може да се контролира. 

Във въздушното пространство на Сингапур ще бъдат наложени ограничения заради срещата на върха между САЩ и Северна Корея, планирана за следващата седмица, предаде Ройтерс.

Въздушното пространство над града държава ще бъде временно ограничавано в дните 11, 12 и 13 юни т.г. "От съображения за националната сигурност" от всички самолети, пристигащи на летище "Сингапур Чанджи", ще се изисква да намаляват скоростта и да спазват ограничения при използването на пистите, се казва в съобщение на сайта на Международната организация за гражданска авиация (ИКАО). 

Като част от подготовката на срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун сингапурските власти са очертали няколко "специални зони" в града за дните от 10 до 14 юни. В тях влизат центърът, където са външното министерство, посолството на САЩ и няколко хотела. По време на срещата в тези зони ще бъде забранено използването на дронове. 

БСП иска изслушване на вътрешния министър заради престрелката в Ботевград

https://www.actualno.com/politics/bsp-iska-izslushvane-na-vytreshnija-ministyr-zaradi-prestrelkata-v-botevgrad-news_678246.html

Парламентарната група на БСП за България поиска изслушване на вътрешния министър Валентин Радев престрелката в Ботевград. Това каза народният представител от ПГ на БСП Иван Иванов от парламентарната трибуна. „Със съжаление искам да заявя пред народните представител, че беззаконието в държавата взе връх. Станахме свидетели на поредната саморазправа в резултат на бездействието на МВР“, коментира депутатът. "Разстрел, след разстрел, накрая полицията мълчи“, каза

МВР: От около месец Владимир Пелов е бил на територията на Ботевград

https://www.actualno.com/crime/mvr-ot-okolo-mesec-vladimir-pelov-e-bil-na-teritorijata-na-botevgrad-news_678244.html

"От около месец Пелов е на територията на Ботевград. Пелов беше с променена външност. Получавали сме по 5-10 сигнала на ден, всички тези сигнали бяха проверени." Това каза на извънреден брифинг директорът на ОДМВР – София. ст. комисар Георги Георгиев. На мястото на престъплението са намерени 7 гилзи и три пистолета - един в тревната площ, един на земята до трупа и един в чантичка на кръста на Владимир Пелов, уточни допълни окръжният прокурор Наталия Николова. Тя потвърди, ч

Кражба от апартамент в хотелски комплекс в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Q0d01J3WnZI/

bankomatНа 05.06.т.г. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 38- годишен мъж за това, че от апартамент в хотелски комплекс в Поморие, му е извършена кражба на портмоне, съдържащо сумата от 100 лева, лични документи и дебитна карта, заедно с ПИН-кода към нея. Впоследствие от картата са извършени три неправомерни транзакции на обща стойност 800 лева, съобщават от полицията. Работата по случая продължава.

Варненски училища предлагат безплатни занимания за бъдещите първокласници

http://budnavarna.bg/34982-varnenski-uchilishta-predlagat-bezplatni-zanimaniya-za-badeshtite-parvoklasnitsi/

Голяма част от варненските училища отварят вратите си през лятото за учениците, като им предлагат редица безплатни занимания.

С бъдещите първокласници ще се провеждат подготвителни занимания, а учениците, които срещат трудност при усвояването на учебния материал, ще имат възможност да работят допълнително през лятото под ръководството на педагози.

За лятната ваканция на децата са сформирани и групи за разнородни занимания по интереси в областта на науката, изкуството, спорта, състезания, викторини, кръжоци.

източник: Радио Варна

Материалът Варненски училища предлагат безплатни занимания за бъдещите първокласници е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Три района без вода във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=375452

Три района ще са без вода днес във Варна, а причините са аварии, съобщиха от ВиК-дружеството за Moreto.net Абонатите заключени между улиците "Железни врата", "Ген.Георги Попов", "Подполк.Калитин" и "Дубровник" ще са без вода до около 15 часа.

И в Шумен предлагат да се сменят турско-арабските имена на местности

//dariknews.bg/regioni/shumen/i-v-shumen-predlagat-da-se-smeniat-tursko-arabskite-imena-na-mestnosti-2101606

С докладна записка до Общинския съвет в Шумен се предлага създаването на комисия, която да промени имената на местности на територията на общинaта.

Предложението е на съветника Добрин Чайлев. В докладна записка до местния парламент той посочва че през вековете стотици населени места

Вучич: Предупредиха ме, че ако изпратим военни в Косово, ще има нов конфликт с НАТО

https://www.24chasa.bg/novini/article/6899117

Вучич: Предупредиха ме, че ако изпратим военни в Косово, ще има нов конфликт с НАТОАко сръбската армия се опита в съответствие с резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН да върне част от своите сили в Косово, ще се стигне до конфликт с най-голямата военна сила в света. Това драматично предупреждение президентът на Сърбия Александър Вучич каза, че е получил, без да посочва от кого точно е дошло,

Протест против АЕЦ „Белене“ пред парламента

http://www.transmedia.bg/2018/06/06/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b8%d0%b2-%d0%b0%d0%b5%d1%86-%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%bb%d0%b0/

За пореден път протестиращи граждани се събраха пред Народното събрание. Те не са съгласнти с рестарта на проекта за изграждане на АЕЦ „Белене“.

Снимки: Сергей Антонов

 

 

7 начина да унищожим с Апокалипсис Слънчев бряг

https://www.actualno.com/viewpoint/7-nachina-da-unishtojim-s-apokalipsis-slynchev-brjag-news_678094.html

В последно време Симеонов и Ангелкова се надпреварват да атакуват и защитават Слънчев бряг от сутрин до вечер. Ние твърдим, че подобна колизия е твърде непродуктивна. Могат да се вземат далеч по-драстични мерки, сред които например мястото да бъде унищожено чрез Апокалипсис. Ето няколко предложения.  1. Криско и Слави до полудяване   Съществува следната хипотеза: ако човек чуе песента на Криско и Слави 728 пъти в рамките на една седмица, органите му спонтанно се пръс

Концертът на АNASTACIA се отменя

http://www.cross.bg/zakypeni-bileti-sofiya-1576269.html

/КРОСС/ Събитието, предвиведено за 1 юли в зала 1 на НДК, няма да се състои Турнето на Anastacia, носещо името на най-новия ѝ албум EVOLUTION стартира преди месец в Европа и включва 38 спирки. За съжаление София няма да бъде една от тях,  тъй като концертът ѝ у нас, предвиден за 1 юли в зала 1 на НДК, се отменя поради форсмажорни здравословни проблеми, свързани с организатора на събитието. Нова дата засега не се предвижда. Всички закупени билети за концерта могат да бъдат върнати от понеделник, 11 юни, чрез партньорската мрежа на „Ивентим“. Сумата ще може да бъде възстановена в конкретния обект, от който е взет билетът. Билетите, закупени онлайн и платени с карта, могат да бъдат изпратени или занесени лично в централния офис, намиращ се на ул. 6-и септември 58 в София, като в рамките на 7 работни дни всеки клиент ще получи обратно пълната сума. В случай на плащане чрез наложен платеж или по банков път, билетите се изпращат по пощата с номер на банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр и телефонен номер за връзка. Цялата сума за закупени билети се изплаща веднага при връщане на билетите в централния офис на „Ивентим“ на посочения по-горе адрес.

Жълт код за бури и валежи

http://www.struma.com/bulgariya/jult-kod-za-buri-i-valeji_135143/

По-значителни валежи се очакват в югозападната половина от страната

Жълтият код е с предупреждения за между 10 и 20 на места и до 35 л/кв.м дъжд. Възможна е и градушка.

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в югозападната половина от страната, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Остават условията за градушки. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 28° и...

Продължава

Илън Мъск оцеля начело на борда на Tesla

https://news.bg/companies/ilan-mask-otselya-nachelo-na-borda-na-tesla.html

Брат му също запази позицията си по време на инфрактна среща с акционерите

Майка на три деца от Варна спечели конкурс за красота в Холандия

http://www.moreto.net/novini.php?n=375396

Варненката Юлия Бакалова спечели титлата мисис Нидерландия - Европа, научи Moreto.net. Тя е майка на 3 деца, носителка на много отличия за красота. По професия е счетоводител. Работи в Холандия от 9 г., собственик на малка счетоводна кантора, специализирана за услуги в помощ на българи.

Поморийка е била нападната, докато се разхожда по крайбрежната алея

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/OIbzmrejnQQ/

ru3-policНа 05.06.т.г. около 08.00 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение  от 31 -годишна поморийка за това, че три дни по-рано – на 02.06.т.г. около 22.10 ч., докато се разхождала по крайбрежната алея, е нападната от непознат мъж, който след нанасяне на удар с ръка в областта на гърба, й отнема мобилният телефон и побягва. В резултат на полицейските действия е констатирано, че извършител на грабежа е задържаният за нанасянето на порезна рана в областта на гърба на 17- годишен помориец, осъществено на 02.06.т.г. около 23.30 ч. в района на бл. 25 на улица «Княз Борис I» криминално проявен – Б.М., 24- годишен от Поморие, съобщават от полицията. Ограбеният мобилен телефон е открит в дома на Б.М., разположен на ул. «Родопи». Той е направил пълни самопризнания. По случая са проведении множество процесуално-следствени действия /разпит на пострадал, назначена е съдебно-медицинска експертиза, назначена и изготвена е съдебно-икономическа експертиза, изискана и приложена е справка за съдимост, разпознаване на лице, привличане и разпит на обвиняем и др./. С постановление на прокуратурата, срокът на задържане на 24- годишния помориец е удължен за срок от 72 часа. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Обсъждат промени в Наказателния кодекс на първо четене днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6899124

Обсъждат промени в Наказателния кодекс на първо четене днесПо предложение на Обединените патриоти парламентът ще започне работа днес с първо четене на промени в Наказателния кодекс. Това предвижда седмичната програма на Народното събрание. След това депутатите ще продължат с ратифициране на Протокола за предварително изпълнение на Споразумението относно Единния патентен съд.

Загадка 2024 – ще се върне ли Владимир Путин в креслото на премиера

http://www.cross.bg/otgovor-pytin-vladimir-1576268.html

/КРОСС/ По време на пространното интервю, което Владимр Пути даде на австрийския журналист Армин Волф една от темите, които засяга Волф е намерението за участие във властта на настоящия руски президент след 2024 година, когато не може да се кандидатира за трети пореден път за президент на Руската федерация. Неговият отговор и мотивите му анализира руският вестник ”Московский Комсомолец“ във водеща статия, съобщава Фокус. Конкретният отговор на Владимир Путин на този въпрос е следният:„Хайде да не отиваме толкова напред. Аз никога не съм нарушавал конституцията на своята страна и не мисля да го правя, Много ще зависи от това как работим ние, когато казвам „ние“, имам предвид мен и моя екип, какви резултати ще постигнем. Но вие сте прав, аз се занимавам с държавна и административна работа достатъчно дълго (Волф му напомня,че през 2024 той ще е над 70-годишен). Аз за себе си сам трябва да реша какво ще правя, след като приключи текущия ми президентски мандат“. Изданието анализира отговора, като бъдеща несигурност и според автора на статията абсолютната непрозрачност и неопределеност ще бъде политическото оръжие на Путин през следващия мандат. Въпросът за намеренията му след 2024 година е фундаментален за руската политика, но според автора отговор на този въпрос няма да бъде даден в никакъв случай, защото Путин разбира,че би загубил от ясен отговор при всички случаи

МВР не открило цял месец Пелов, защото бил с брада

https://offnews.bg//112/mvr-ne-otkrilo-tcial-mesetc-pelov-zashtoto-bil-s-brada-682077.html

Полицията в Ботевград от един месец е разполагала с оперативна информация, че избягалият затворник Владимир Пелов, който снощи беше убит, се е укривал в града, а през това време полицията е получавала по десетина сигнала на ден, които са проверявани.

Това стана ясно от брифинг в прокуратурата, на който бяха дадени подробности около убийството на беглеца тази нощ. Причината МВР да не го открие е това, че Пелов е бил с променен външен вид и не се е придвижвал свободно из града. Това ставало ясно и от снощния инцидент - тялото му е открито на алея в центъра на града, която обаче е обрасла с храсти и е близо до река. 

На мястото на убийството са открити три оръжия и предстои експертиза да посочи с кое оръжие е прострелян Пелов.

От прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство за убийството на Пелов и за опит за убийство на Марио Панчев, който е в тежко състояние в „Пирогов“.

Сигналът за стрелбата е подаден малко след 23.00 часа снощи. Направени са два огледа на място, разпитани са свидетели и са назначени дактилоскопска и съдебно-медицинска експертиза. На мястото на местопрестъплението са открити три пистолета – един в тревната площ до трупа, един, непосредствено до тялото на Пелов и трети – в чантичка на кръста на убития.

Самоличността на Пелов е установена с категоричност след взимане на пръстови отпечатъци.

Край тялото му са намерени 7 гилзи. По тялото на Пелов са открити три наранявания – едно в лицето, в основата под мустака, и две в десния крак – бедрото и подбедрицата.

Състоянието на пострадалия Панчев не позволява към момента той да бъде разпитан. Показания до момента са дали близки на Пелов.

Имахме оперативна информация, че от около месец Пелов е на територията на Ботевград, каза по време на брифинга Георги Григоров, директор на ОДМВР-Ботевград. По думите му за беглеца са получавани по „10-15“ сигнала на ден, всеки от тях е проверяван щателно, но това не довело до резултат. Една от причините е, че Пелов бил с променена външност: „Имаше брада, която досега не е носил, беше с със суичър с качулка, шапка, външно изглеждаше съвсем различно“, обясни Григоров.

Очаквайте подробности!

Безсилие: Пелов бил от месец в Ботевград, но не го намирали заради брадата

https://frognews.bg/novini/pelov-bil-mesets-botevgrad-namirali-zaradi-bradata.html

Издирваният избягал затворник Владимир Пелов от месец бил в Ботевград. Това обявиха на извънреден брифинг от МВР и прокуратурата. На въпрос защо не е бил задържан, служителите обясниха, че той бил променил външния си вид. При уточнението стана ясно, че промяната се изчерпва с пускане на брада и носене на суичер с качука.

Валери Симеонов: Ангелкова подготвя продажбата на 20 дка държавен плаж

http://www.struma.com/bulgariya/valeri-simeonov-angelkova-podgotvya-prodajbata-na-20-dka-durjaven-plaj_135142/

Министерството на туризма не продава плажове, а ги управлява и за да го прави, е поискало актуализация на кадастралните карти, отговориха от ведомството

Престрелката между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова за законността на популярни заведения в Слънчев бряг – премина на нов етап. Във „Фейсбук” Симеонов обвини министъра на туризма Николина Ангелкова, че подготвя продажбата на 20 декара държавен плаж.

„Министърът на туризма е поискала писмено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството да извади 20 декара плаж от изключителна държавна собственост и да бъде...

Продължава

Катар иска в НАТО

http://clubz.bg/68787-katar_iska_v_nato

Дългосрочните стратегически амбиции на Катар предполагат присъединяване към НАТО, предаде Франс прес.

Това заяви министърът на отбраната на емирството Халид бин Мохамед ал Атия.

"Катар се нареди сред най-значимите страни от региона, що се отнася до качество на въоръженията, по-специално благодарение на Запада", каза той в интервю за местно издание по повод първата годишнина от кризата в Персийския залив.

"Ние сме основен съюзник извън НАТО. Амбицирани сме да станем пълноправен член, ако партньорството ни с НАТО се развива и ако имаме ясна видимост", допълва министърът.

Той приветства укрепващите връзки със Северноатлантическия съюз и споделя, че Доха би могла да приеме "подразделения от НАТО или някой от специализираните им центрове".

Катар вече е предоставил на САЩ важната военна база "Ал Удейд", пприпомня АФП.

Точно преди година Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет изведнъж скъсаха всички връзки с Катар. Те обвиниха емирството, че финансира тероризма и че се сближава с шиитски Иран - основния регионален съперник на Саудитска Арабия, която доминира сред арабските петролни монархии от Залива.

Конкурс за разузнавачи обявяват в МВР – Варна

http://varnautre.bg/2018/06/06/82838/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81-%d0%b7%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%83%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%87%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d1%8f%d0%b2%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%b2-%d0%bc%d0%b2%d1%80

Конкурс за различни степени разузнавачи обявява Областната дирекция на МВР във Варна. Вакантните длъжности са шест – за „Разузнавач VI – IV” степен в отдел „Криминална полиция”, както и в 1-во и 2-ро районно управление в морската столица. Получаване и подаване на документи за конкурса се извършва в приемната, в административната сграда на ОД на […]

Ариана Гранде тотално различна на корицата на Vogue

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/ariana-grande-totalno-razlichna-na-koricata-na-vogue-6083118

Певицата е трудно разпознаваема без тъмния цвят на косата и високата опашка, с която сме свикнали да я виждаме

Противници на АЕЦ "Белене" излизат на протест

http://econ.bg/Новини/Противници-на-АЕЦ-Белене-излизат-на-протест_l.a_i.762337_at.1.html

Противници на рестартирането на проекта АЕЦ "Белене" се събират на протест тази сутрин в 8.30 ч. пред сградата на парламента, където се очаква тази...

Производството на електромобили може да закрие 75 000 работни места в Германия

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/06/06/3190468_proizvodstvoto_na_elektromobili_moje_da_zakrie_75_000/?ref=rss


Производството на електромобили ще доведе до закриването на 75 000 работни места в сектора за производство на двигатели в Германия до 2030 година. Това сочи проучване на института "Фрауенхофер" по поръчка на синдиката "И Ге Метал" (IG Metall), цитирано от "Франс прес".<br /><br />От общо 210 000 работни места в производството на двигатели към автомобилните компании и техните доставчици 100 000 ще изчезнат с увеличаването на електрическите автомобили, а...

Вътрешните министри на ЕС обсъдиха реформа в политиката за мигрантите

http://www.struma.com/bulgariya/vutreshnite-ministri-na-es-obsudiha-reforma-v-politikata-za-migrantite_135141/

Европейските министри на вътрешните работи, обсъдиха българско предложение за реформа на политиката за убежище. То предвижда разпределение на мигранти в други държави, само ако има кризисна ситуация, а не на квотен принцип.

Решението за приемане на миграти на квотен принцип, което беше прието през 2016 г., раздели държавите в Европейския съюз.

Страните от Вишеградската група, както и Австрия, отказват да го изпълнят.

Преди началото на днешната срещата европейските...

Продължава

За първи път и български деца в годишните отличия на CPS в Чикаго

http://www.eurochicago.com/2018/06/cps-bg/

На 5 юни 2018 г. държавните/общинските училища в Чикаго (Chicago Public Schools - CPS) връчиха годишните отличия за програмата “Печат за двуезичност” (Seal of Biliteracy). 1720 ученици, говорещи 12 различни от английския езици, получиха на официално тържество своите сертификати. Сред учениците за първи път имаше и български деца, успешно положили дистанционния изпит по български език на Департамента по езиково обучение (ДЕО) при СУ “Св. Климент Охридски”.

Правителството ще гласува отпускането на заем от държавния бюджет за БДЖ

http://www.cross.bg/predstavi-ministur-ministurut-1576267.html

/КРОСС/ Правителство ще гласува допълнителни плащания от централния бюджет по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2018 г., необходими за предоставянето на възмездна финансова помощ на „Холдинг БДЖ“ ЕАД-София, съобщава Фокус. Това предвижда деветата точка от дневния ред на министрите за днешното редовно правителствено заседание, внесена от транспортния министър Ивайло Московски.  Образователният министър Красимир Вълчев е внесъл за разглеждане механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Кабинетът ще отпусне и допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2018 г. за финансово осигуряване на дейности по Националната програма „Оптимизация на училищната мрежа“.  Премиерът Бойко Борисов ще представи Проект на споразумение, обезпечаващо сигурността на съвместните изградени връзки между Департамента по вътрешна сигурност и Службата за митническа и гранична защита на САЩ и ДАНС.  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще представи Меморандум за разбирателство между МРРБ и Министерството на местното самоуправление на Македония

Протест против рестарта на проекта за АЕЦ „Белене”

http://www.struma.com/bulgariya/protest-protiv-restarta-na-proekta-za-aec-belene_135140/

Демонстрацията е организирана от „Демократична България”

Протест против рестарта на проекта АЕЦ „Белене” се провежда пред парламента днес. Демонстрацията е организирана от „Демократична България”.

Такива недоволства имаше и през изминалите дни. Същевременно хора, които са съгласни с това проектът да стане факт, се събираха на контрапротест, организиран от АБВ.

„Внасяме писмено становище към българските народни представители с всички аргументи, които обосновават това, че този проект е икономически...

Продължава

Владимир Давчев, основател на BGMenu: Всеки ден продаваме храна за над 1 млн. евро

https://www.actualno.com/interview/vladimir-davchev-osnovatel-na-bgmenu-vseki-den-prodavame-hrana-za-nad-1-mln-evro-news_678239.html

Ако сте от хората, които обичат да си поръчват храна за вкъщи или офиса, със сигурност ползвате BGMenu - най-популярната услуга от този тип у нас. Наскоро "Хелоу хънгри" - компанията зад BGMenu, бе придобита от холандския гигант Takeaway.com. Настоящият мениджмънт обаче ще продължи да ръководи нещата на локално ниво. За новостите след промяната поговорихме с г-н Владимир Давчев, основател на BGMenu. Г-н Давчев, кои бяха факторите, които наклониха везните в полза на сделка с Takea

Срещата Тръмп – Ким – на остров Сентоса

http://www.cross.bg/sentosa-trump-suobshti-1576266.html

Вече е ясно и мястото, където ще се проведе срещата на върха между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Двамата ще се срещнат в петзвезден хотел на сингапурския остров Сентоса на 12 юни, съобщи Белият дом. Тръмп вчера съобщи, че подготовката за историческото събитие върви много добре. Сентоса е един от 63-те острова в състава на Сингапур. Площта му е 500 хектара, върху които са изградени луксозни курорти, частни яхтклубове и голф игрища.  

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев скандализира с расистки коментар

https://offnews.bg//obshtestvo/saprugata-na-vitcepremiera-tomislav-donchev-skandalizira-s-rasistki-ko-682071.html

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев Светлана скандализира социалните мрежи с антиромски коментар, публикуван във фейсбук.

Тя написа:

"Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!"

Публикацията набързо е насъбрала много негативни коментари и е била докладвана като реч на омразата до администраторите на социалната мрежа. Постът е свален, а това е провокирало вицепремиерската съпруга да публикува втори пост.

Той гласи:

"Да блокирате публикацията ми бе лесен ход, действие на слаби и страхливи хора. Не ме страх от вас. Няма да ме накарате да мисля различно, да се изразявам свободно и да споделям, това, което мисля. Нахъсвайте се помежду си колкото искате. Изпращайте ми анонимните си гнусни извратени пожелания. Не ме трогвате. Само ме карате да си мисля, че вярата в интеграцията е илюзия, с която съм живяла дълги години."

Почти всички мнения под публикацията на Светлана Дончева, която е експерт по еврофондовете в БСК, са, че думите ѝ са срамни и че, ако живеехме в северноевропейска държава, тя би била пратена на психотерапия и уволнена. Други пък обясняват на симпатичната дама, че дори да е ксенофоб или расист, като съпруга на министър е добре да се въздържа от подобни изказвания, чисто имиджово.

Не липсват и откровено присмехулни мнения:

"Еми, либерално семейство - съпругът проевропеец, съпругата - расистка."

Основна версия: Пелов убит заради неуредени финансови взаимоотношения

https://www.24chasa.bg/novini/article/6899111

Основна версия: Пелов убит заради неуредени финансови взаимоотношенияКъм настоящия момент е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и за опит за убийство на Марио Панчев. Гледайте на живо ТУК.  Извършен е оглед, разпитани са 7 свидетели, намерени са 3 пистолета - един на тревата, един на земята до трупа и един в чантичка на кръста на Пелов. С дактилоскопна експертиза е доказано,

Те са хората, които ни казват "Обичам те!"

https://offnews.bg//mama-nindzha/te-sa-horata-koito-ni-kazvat-quot-obicham-te-quot-682076.html

Автор: Нана Гладуиш За последните шест години, в които се боря с рака на гърдата, аз, Нана Гладуиш, си давам сметка, че хиляди хора ме спряха и попитаха „Как си?“. Но колко са тези, които спряха и попитаха съпруга ми „Как си?“. Време е жените с рак на гърдата да се обърнем към цялото общество с молба - „Ако искате да помогнете на нас, подкрепете и нашите мъже.“ Това са хората, които са до нас, когато чуваме думите - „Имате рак.“. Това са хората, които са до нас, когато се събудим от операция. Това са хората, които всеки ден ни…

Заради руската заплаха САЩ искат повече бойци и техника в Европа

http://clubz.bg/68786-zaradi_ruskata_zaplaha_sasht_iskat_poveche_bojci_i_tehnika_v_evropa

САЩ оказват натиск над европейските си съюзници да подготвят повече батальони, кораби и самолети в бойна готовност в рамките на НАТО, твърдят официални източници - нова стъпка за засилване на възпиращата сила на алианса срещу потенциална руска атака, пишат Робин Емот и Идрис Али от Ройтерс.

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис ще потърси широко споразумение за този план утре в Брюксел по време на срещата на министрите на отбраната от НАТО, подготвяйки почвата за одобряването му от лидерите на Алианса на среща на върха през юли, заявиха пред Ройтерс западни дипломати.

Планът ще изисква НАТО да има 30 сухопътни батальона, 30 ескадрили изтребители и 30 бойни кораба - например разрушители - готови за разполагане до 30 дни след привеждането им в бойна готовност, макар че предложението не обсъжда конкретна численост на военнослужещите или краен срок за създаването на стратегията.

Размерът на батальоните варира в различните страни от НАТО - от 600 до 1000 войници.

Това изправя европейските правителства, порицавани от президента на САЩ Доналд Тръмп за орязването на военните разходи след Студената война, пред предизвикателството да решат дългогодишни проблеми с хеликоптерите и самолетите, спрени от полети поради липса на резервни части. 

"Имаме противник (Русия), способен бързо да навлезе в балтийските страни и Полша при сухопътна атака", каза високопоставен дипломат от НАТО, запознат с плановете на САЩ. "Не можем да си позволим лукса да загубим месеци, докато се мобилизираме", допълни дипломатът, според когото предложението на САЩ е известно като "30-30-30-30".

Американски представител заяви, че инициативата цели преди всичко да противодейства на Русия и съответства на Стратегията за национална сигурност на Пентагона за 2018 г., която обвинява Москва, че се стреми "да разклати НАТО".

Руските военни учения миналата година, в които според западни представители са участвали 100 000 военни, също така породиха опасения от случайни конфликти, които биха могли да бъдат предизвикани от подобни учения или от евентуални интервенции в рускоезични райони на балтийските страни. 

Кремъл твърдо отрича да има подобни цели и твърди, че именно НАТО е заплахата за сигурността в Източна Европа.

Заварени неподготвени от завземането на Крим през 2014 г. и руската интервенция в Сирия през 2015 г., САЩ приемат с недоверие публичните декларации на Кремъл и искат да бъдат подготвени за всяка евентуалност.

Със своите над 2 милиона военнослужещи силите на НАТО превъзхождат по численост тези на Русия, чиито военнослужещи на действителна служба са около 830 000 според британския Международен институт за стратегически изследвания.

Анексирането на Крим от Русия накара НАТО да създаде малки сили за бързо реагиране (spearhead force) и да разположи четири батальона в балтийските страни и Полша, подкрепяни от американски войници и оборудване на ротационен принцип.

Не е ясно обаче колко бързо алиансът би могъл да придвижи многобройни сили към източния си фланг и колко дълго би могъл да ги поддържа, имайки предвид, че Франция е ангажирана до краен предел на силите си в Африка, а британските съкращения са ограничили размера на силите, готови за разполагане

Според изследване от 2016 г. на корпорацията "Ранд" Великобритания, Франция и Германия биха могли да сформират по една бригада всяка, съставена от три или повече батальона заедно с бойни танкове и други бронирани машини, за около месец. Но ресурсите им биха били сериозно изтощени, оставяйки ги без капацитет за каквито и да било други конфликти.

Друга неизвестна величина е как предложението на САЩ "30-30-30-30" би пасвало на останалите предложени инициативи за подобряване на европейската военнна боеспособност и адресиране на дефицитите във въоръжението и други военни активи.

През декември ЕС постави началото на отбранителен пакт за развиване на сили за отговор при кризи и съвместна работа за разработка на нови хеликоптери и кораби. Президентът на Франция Еманюел Макрон се стреми към създаването на нови европейски "сили за намеса" под френско ръководство.

"Ние разполагаме само с определено количество сили в Европа и те не може да бъдат обвързвани с всяко военно предложение", каза високопоставен дипломат от НАТО. 

Пелов се върнал в Ботевград, за да отмъсти на Панчев

https://frognews.bg/novini/pelov-varnal-botevgrad-otmasti-panchev.html

Издирваният престъпник Владимир Пелов се върнал в Ботевград, за да отмъсти на Марио Панчев. Това твърди познат на двамата, запазил анонимност.

Само във Фрог: Убитият затворник Пелов бил с 2 пистолета „Макаров“ и още три пълнителя, екзекуцията е заради жена

https://frognews.bg/obshtestvo/underground/samo-vav-frog-ubitiiat-zatvornik-pelov-bil-2-pistoleta-makarov-oshte-tri-palnitelia-ekzekutsiiata-zaradi-jena.html

Убитият затворник Владимир Пелов е бил тежко въоръжен. В него са открити два пистолета „Макаров“ и още три пълни с патрони пълнителя. Държал и бинокъл с термокамера. Това съобщиха за Фрог източници от МВР.

Дипломат №1 на Турция: Ердоган е реформатор, а не диктатор

http://www.struma.com/bulgariya/diplomat-N1-na-turciya-erdogan-e-reformator-a-ne-diktator_135139/

Мевлют Чавушоглу не смята, че демокрацията в южната ни съседка е застрашена от поредните избори в условията на извънредно положение

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не е диктатор, а е реформатор, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу в интервю за ДПА.

На въпрос дали за Турция е проблем фактът, че германското правителство забрани на чужди политици да организират митинги на германска територия (три месеца преди избори - бел. ред.), Чавушоглу посочи, че подобна забрана само "насърчава" поддръжниците на турското правителство.

„Същевременно обаче виждаме, че поддръжници на ПКК...

Продължава

Владимир Пелов си пуснал брада, да се дегизира

https://www.24chasa.bg/novini/article/6899112

Владимир Пелов си пуснал брада, да се дегизираВладимир Пелов си е пуснал брада, за да се дeгизира по време на издирването си, казаха за "24 часа" запознати с разследването. Снощи той е бил прострелян три пъти в десния крак и веднъж в главата. Изстрелът не е бил контролен, обясниха разследващи. Пелов е издъхнал на

Палатков лагер издигат родители на деца с увреждания в Добрич

http://nakratko.bg/category/58/160568/


Палатков лагер пред Община Добрич издигат днес от 11.00 ч. родители на деца с увреждания, съобщава Радио Варна.  Инициативата е срещу действащата социална политика за децата/лицата с увреждания и техните семейства.

Спирка нямат: Баба от благоевградско село „съдейства на полицията“ срещу 1900 лева

http://regiona.bg/%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d1%8f%d0%bc%d0%b0%d1%82-%d0%b1%d0%b0%d0%b1%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%be%d0%b5%d0%b2%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d1%81%d0%ba%d0%be-%d1%81/

За пореден път възрастна жена от благоевградско село и измамена от телефонни апаши.Жена на 81 години от с.Дренково е съобщила, че около 12:00 часа на 31.05.2018г., чрез телефонно обаждане е въведена в заблуждение, че съдейства на полицейски служители за залавяне на телефонни измамници, в резултат на което е ощетена със сумата от около 1 900 лева. За случая е уведомена РП-Благоевград.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно). сн.илюстративна

Материалът Спирка нямат: Баба от благоевградско село „съдейства на полицията“ срещу 1900 лева е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Рекламата на хазарт било "право на информация" според СЕМ

http://www.moreto.net/novini.php?n=375449

Правният отдел на Съвета за електронни медии (СЕМ) стигна до абсурдното заключение, че забраната на рекламата на хазарт по телевизията ще ограничи "конституционно установено право да се доставя и получава информация". Скандалното становище беше разгледано на заседанието на СЕМ във вторник, пише днешният в.

Мъж се самопростреля в офис на автомивка в Благоевград, издъхна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6899109

Мъж се самопростреля в офис на автомивка в Благоевград, издъхнаМъж се самоуби в Благоевград тази сутрин, съобщиха от полицията. Сигнал за инцидента е подаде в 8.13 часа. 35-годишен се е самопрострелял с огнестрелно оръжие и издъхнал на място. Това се е случило в офис на автомивка в района на бившия завод за измервателни уреди.  Очаквайте

Георги Първанов: Няма никакъв респект от държавата

http://www.cross.bg/nikakuv-durzhavata-respekt-1576265.html

/КРОСС/„Няма никакъв респект от държавата, а всичко, което се прави в борбата с престъпността, не дава почти никакъв резултат”, така коментира президентът (2002 – 2012 г.) Георги Първанов новината, че избягалият преди два месеца от затвора Владимир Пелов е бил убит в родния си Ботевград. Той не е бил ликвидиран при специализирана операция на полицията, а след престрелка със своя приятел Марио Панчев, по прякор Големия или Дебелия. Според първоначалната информация двамата се скарали заради жена. „Такива случаи през Прехода има много, но това показва, че няма никакъв респект от държавата. Всякакви престъпници се разхождат, както си искат и си раздават правосъдие помежду си”, беше коментарът на Първанов.  

Мъск остава председател на Tesla

https://www.investor.bg/novini/444/a/mysk-ostava-predsedatel-na-tesla-262415/

Компанията е напът да изпълни целта за производството на Model 3, коментира предприемачът

Или каруци, или алеи за велосипеди

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6898643

Или каруци, или алеи за велосипедиТежкият инцидент с отскубнал се от каруца кон, заради който един мъж бе пребит в неделя в София, отново поставя въпроса защо в големите градове продължават да се движат каруци. (Виж 7-а стр.) В ХХI век, когато се търсят какви ли не варианти как да се облекчи гигантският трафик в градовете, съвсем по български ние сме го донатоварили и с каруци.

Валери Симеонов иска култовите заведения по южния плаж на Слънчев бряг да бъдат съборени до дни

https://www.actualno.com/politics/valeri-simeonov-iska-kultovite-zavedenija-po-ujnija-plaj-na-slynchev-brjag-da-bydat-syboreni-do-dni-news_678235.html

Събарянето трябва да стане в дни. Юридически това са огромни незаконни строежи, това са НДК-та по плажа. Сигурен съм, че собствениците на тези обекти доброволно ще си ги премахнат, защото те са публично известни фигури. Това стана ясно от думите на вицепремиера Валери Симеонов в ефира на БНТ относно премахването на култовите заведения на плажа Слънчев бряг - юг. Според Симеонов тези заведения от времето на възхода на ВИС. Това са едни огромни конструкции, които са стъпили върху пясъка. Министер

Харви Уайнстийн: Невинен съм

http://www.struma.com/bulgariya/harvi-uainstiin-nevinen-sum_135138/

Той отрича да е правил каквото и да било без съгласието на другата страна

Продуцентът Харви Уайнстийн пледира, че е невинен по обвиненията в изнасилване и сексуално нападение, съобщиха световните информационни агенции.

Миналата седмица съдебни заседатели подведоха под отговорност Уайнстийн по два случая – единия за изнасилване през 2013 г., а другия за насилствени действия от сексуално естество през 2004 г.

Той се предаде на полицията в Ню Йорк и беше освободен под гаранция от 1 млн. долара, като му беше наредено да предаде паспорта си и да...

Продължава

Има отклонена река заради незаконни пострийки в Слънчев бряг, разкри Валери Симеонов

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/06/3190466_ima_otklonena_reka_zaradi_nezakonni_postriiki_v/?ref=rss


Междu 2001-2016 има незаконно отклонение на река Хаджийска в Несебър с 300 – 400м, на чието място в моемнта е заведението Тhe One, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на БНТ. Все още се уточнва точно през коя година в този период е направено нарушението. Последните години реката се затлачва и общината<br />се принуждава да дава сериозни суми за почистването й.<br /><br />"В Слънчев бряг има незаконни постройки, които приличат на молове, но са направени без...

Убиецът на Пелов бил негов приятел от близо 30 години

https://offnews.bg//112/ubietcat-na-pelov-bil-negov-priatel-ot-blizo-30-godini-682074.html

Мъжът, който е прострелял беглеца от софийския затвор Владимир Пелов, бил негов приятел от близо 30 години. Това е Марио Панчев от Ботевград. Каква е причината за спречкването между двамата - засега не е известно.

Една от версиите е, че Пелов имал намерение да ликвидира Панчев, защото се съмнявал в това, че имал намерение да го предаде на властите. Друга версия е, че двамата имали стара вражда за жена. Разследващите работят по версията и за това, че може да е имало трети човек. 

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов каза пред Канал 3, че е имало подобен случай с двамата през 90-те години, когато Панчев се прострелял с пистолет в апартамента на Пелов. Версията тогава била, че инцидентът бил в резултат на неправилно боравене с оръжие. 

Пелов е убит тази нощ в центъра на Ботевград. 39-годишният Марио Панчев е ранен. 

По-късно днес от прокуратурата ще дадат брифинг с подробности.

Атанас Костадинов: Трябва да отпадне мораториумът върху АЕЦ "Белене"

http://www.cross.bg/atanas-proekt-belene-1576264.html

/КРОСС/ Държавата да даде ясен знак, че иска този проект да има реален живот  "Трябва да отпадне мораториумът върху АЕЦ "Белене". Нужно е държавата да даде ясен знак, че иска този проект да има реален живот". Това заяви народният представител от "БСП за България" и член на Комисията по енергетика в Народното събрание Атанас Костадинов по Нова телевизия. По думите му е нужно към проекта да се отнесем институционално. "Няма проект, през последните 10-12 години, в световен мащаб, в който държавата да няма отношение или участие", обясни Атанас Костадинов. Според него най-лошият вариант за страната ни е проектът АЕЦ "Белене" да не се реализира. "Потреблението ще расте, затова ни е нужна базова мощност", обясни още членът на Комисията по енергетика в Народното събрание.

Порои наводниха десетки населени места във Франция

http://www.struma.com/bulgariya/poroi-navodniha-desetki-naseleni-mesta-vuv-franciya_135137/

37-годишен мъж се е удавил в Нормандия, автомобилът му бил отнесен от придошла река

Франция е в плен на мощни бури и тежки наводнения.

Властите съобщават, че 37-годишен мъж се е удавил в Нормандия. Мъжът бил отнесен заедно с автомобила си от водите на придошла река.

В 28 департамента в страната е обявена тревога за опасно време.

Десетки населени места са под вода в резултат на проливните дъждове. Много пътища са напълно блокирани.

Властите предупредиха за опасност от образуването на големи кални свлачища.

Според метеоролозите пороите...

Продължава

Турция планира сътрудничество с четири страни в борбата срещу ПКК в Северен Ирак

https://www.24chasa.bg/novini/article/6899105

Турция планира сътрудничество с четири страни в борбата срещу ПКК в Северен ИракТурция ще работи заедно със САЩ, Ирак и Иракски Кюрдистан в рамките на борбата за елиминиране на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак, заяви турският външен министър Мевлют Чавушогу, цитиран от турски вестници. Ще има четиристранно сътрудничество между Анкара, Вашингтон, Багдад и Ербил (в борбата срещу ПКК).

Майка, върнала се от Норвегия: Питаха децата, дали тати пие бира

https://offnews.bg//obshtestvo/majka-varnala-se-ot-norvegia-pitaha-detcata-dali-tati-pie-bira-682073.html

Никога не бих се върнала в Норвегия, не бих подложила отново децата си на този стрес, който изживяха и те, и ние. 

Това заяви Стелияна Станкова по бТВ, която напуснала Норвегия след проверки от службата за закрила на детето в страната. 

Тя заминала през 2012 г., след което взела цялото семейство със себе си. „След като дойдоха децата, мина около година, преди да започнат проблемите и проверките”, каза Станкова. 

„Първо се започна със сигнал в училище – имаше разговор с тях, без ние да знаем и без наше позволение. Било им е казано, че не трябва да споделят с родителите си”, разказа Стелияна. 

„При първия сигнал директно ни извикаха и ни казаха: „Вие не сте добри родители”. Ние попитахме защо и какъв е проблемът. Те отговориха, че са получили сигнал от училището, че голямата ми дъщеря дава бял хляб на малкия син, като му маже филия с шоколад, когато иска. Там децата не си купуват храна, а си носят всеки ден”, допълни майката. 

„Аз попитах какъв е проблемът с белия хляб. „Вие какво искате, на 18 г. да са диабетици или да са с наднормено тегло?”, каза психоложката при разговора”, каза още Стелияна.

„Малкият ми син беше претърпял инцидент в училище. Аз не съм видяла, той не ми е казал. Имал е синина и те казват: „Вие сте го ударили”. Трябваше да викаме него, да се оправдаваме и той да обяснява откъде му е синината – че негов съученик го е ударил”, подчерта майката.

По думите ѝ децата са питани как живеят у дома, биват ли тормозени, има ли някакъв проблем, употребяваме ли цигари и алкохол в къщата. „Децата казват: „Да, тати пие бира”. Започва се едно разследване в магазина – какво количество бира се купува. В работата питат дали някой е ходил пиян и дали е имал някакво неадекватно отношение”, каза още Стелияна Станкова.

От около десетина години норвежкото общество реагира срещу този проблем, каза преводачът Анюта Качева. По думите ѝ най-голямото обвинение срещу службата за закрила на детето в Норвегия е, че де факто работи пряко с полицията и върху нея не се упражнява никакъв контрол. 

Срещата Тръмп – Ким – на остров Сентоса

http://www.struma.com/bulgariya/sreshtata-trump-kim-na-ostrov-sentosa_135136/

Той е един от 63-те острова в състава на Сингапур

Вече е ясно и мястото, където ще се проведе срещата на върха между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Двамата ще се срещнат в петзвезден хотел на сингапурския остров Сентоса на 12 юни, съобщи Белият дом.

Тръмп вчера съобщи, че подготовката за историческото събитие върви много добре.

Сентоса е един от 63-те острова в състава на Сингапур. Площта му е 500 хектара, върху които са изградени луксозни курорти, частни яхтклубове и голф...

Продължава

Лудогорец и Херо се разделиха, бразилец е новият треньор

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ludogorec-i-hero-se-razdeliha-brazilec-e-noviiat-trenior-2101735

"Лудогорец" и Димитър Димитров-Херо се разделят и новият старши треньор е бразилецът Паоло Аутуори. Това съобщава gong.bg.
 
Вчера бе съобщено, че

До дни ще има цялостно решение на проблема със заема на БДЖ

//dariknews.bg/novini/biznes/do-dni-shte-ima-cialostno-reshenie-na-problema-sys-zaema-na-bdzh-2101739

До няколко дни ще бъде намерено цялостно решение за уреждане на проблема с облигационния заем на БДЖ, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов.
 

Няма да променят правилата за прием в първи клас, ще правят фини настройки

//dariknews.bg/novini/bylgariia/niama-da-promeniat-pravilata-za-priem-v-pyrvi-klas-shte-praviat-fini-nastrojki-2101717

Правилата за прием на първокласници няма да бъдат променяни, а само ще се направят фини настройки на системата, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.
По думите му в София има деца с брой точки от така наречената първа група, ко

Задържаха двама варненци с хероин

http://www.moreto.net/novini.php?n=375426

В ж.к. «Аспарухово», при извършване на полицейска проверка на автомобил с водач на 45 г. от Варна, е установено, че в автомобила има пакетче, съдържащо кафеникаво прахообразно вещество. това съобщиха от пресцентъра на ОД на MВР - Варна за Moreto.

Анди Мъри остава оптимист, че ще играе на "Уимбълдън"

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/06/3190456_andi_muri_ostava_optimist_che_shte_igrae_na_uimbuldun/?ref=rss


Анди Мъри отложи още веднъж датата за завръщането си на корта, но вярва че има шансове да участва на "Уимбълдън". Двукратният шампион в Лондон не е играл официален мач именно от последното си участие в английската столица.<br /><br />В началото на януари носителят на три титли от Големия шлем се подложи на операция с надеждата да бъде напълно готов за "Уимбълдън".<br /><br />Първоначално Мъри трябваше да се завърне за турнира от сериите...

Кабинетът ще отпусне безвъзмездно 20 млн. лв. на БДЖ

http://econ.bg/Новини/Кабинетът-ще-отпусне-безвъзмездно-20-млн-лв-на-БДЖ_l.a_i.762336_at.1.html

Министерският съвет ще одобри допълнително безвъзмездно финансиране за холдинг БДЖ днес, се вижда от дневния ред на заседанието. Вносител на...

Жълт код за валежи и гръмотевични бури в 13 области

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6899098

Жълт код за валежи и гръмотевични бури в 13 областиЖълт код за обилни валежи и гръмотевична активност е в сила в 13 области на страната, обявиха от НИМХ към БАН. Кодовете са в сила в областите: София, София – град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково. В тези области на страната ще има краткотрайни,

В наводнено във Варна училище - децата си мокрят краката, защото са деца (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/varna/v-navodneno-vyv-varna-uchilishte-decata-si-mokrjat-krakata-zashtoto-sa-deca-video-news_678227.html

Наистина бяха мокри, нашата цел беше да ги приберем на сухо място. Междувременно една от стаите, в която имаше деца, се наводни. Това разказа пред Нова телевизия Мария Нестерова, директорката на училище "Найден Геров" във Варна, което сега се помещава в сградата на I-ва езикова гимназия в морската ни столица. Бяха много емоционални, искаха да си мокрят краката. Това са деца от V до VII клас. На шега родители коментираха, че техните деца били в суха стая и не могли да си намокрят &

Протест: „АЕЦ Белене made in China,  реактор сделан в СССР“

http://www.transmedia.bg/2018/06/06/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82-%d0%b0%d0%b5%d1%86-%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b5-made-in-china-%d1%80%d0%b5%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80-%d1%81%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b0/

Пореден протест се проведе пред сградата на Народното събрание срещу изграждането на АЕЦ „Белене“.  Участниците носеха транспаранти с надписи: „АЕЦ Белене made in China,  реактор сделан в СССР“, „Борисов васал на Путин“, „Не на кражбата АЕЦ „Белене“, „Колко милиарда още за 30-годишен руски ядрен самовар“ и „АЕЦ Белене – тонове радиоактивни отпадъци за българските общини“.

Инициатор на гражданското недоволство са представители на „Демократична България“.

Протестиращите скандираха: „Оставка“, „Мафия“, „Не на Белене“.

Денят сряда беше избран, защото се очакваше тогава парламентът да гласува решение за АЕЦ „Белене“. То обаче беше отложено за четвъртък, когато отново ще има протест от 8,30 пред Народното събрание.

Снимка: БГНЕС

Брекзит без сделка с ЕС може да струва на бизнеса 20 млрд. паунда годишно

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/06/06/3190464_lipsata_na_sdelka_za_brekzit_moje_da_struva_na_biznesa/?ref=rss


Компаниите могат да бъдат изправени пред допълнителни разходи от 20 милиарда паунда (27 милиарда долара) годишно, за да спазват митническите изисквания, ако не се постигне споразумение за Брекзит. Това каза вчера пред парламента Джон Томпсън, ръководител на британските данъчни и митнически служби, цитиран от "Ройтерс".<br /><br />Напускането на ЕС без сделка ще струва на бизнеса сума, равняваща се на разходите по митническия режим, известен като "максимални...

ЗАЩО ЕДИН УНИКАЛЕН ЗАНАЯТ Е НАПЪТ ДА ИЗЧЕЗНЕ?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286305_%D0%97%D0%90%D0%A9%D0%9E+%D0%95%D0%94%D0%98%D0%9D+%D0%A3%D0%9D%D0%98%D0%9A%D0%90%D0%9B%D0%95%D0%9D+%D0%97%D0%90%D0%9D%D0%90%D0%AF%D0%A2+%D0%95+%D0%9D%D0%90%D0%9F%D0%AA%D0%A2+%D0%94%D0%90+%D0%98%D0%97%D0%A7%D0%

 Сигурно никога не сте чували за занаята Сестериа (Cestería). Това е испански занаят, в който се използват главно палмови листа. С тях се изработват най-различни красиви неща. На пръв поглед изглежда много лесно, но не е така. Поради особената си сложност, този занаят не е наследен все още от никого и е напът да изчезне.

А кой се занимава с този занаят?
Представяме ви Хуан, но повечето местни го наричат Хуанито. Екип на Sofiapress.com посети Канарските острови, за да се срещне с него и да научи от първо лице интересна информация за изчезващия занаят.

Хуанито е 87-годишен мъж, живеещ в малкото градче Санта Лусия, намиращо се на о. Гран Канария, Канарски острови. Последният човек в света, който умее изчезващия занаят Сестериа. Има деца и много внуци, но никой не иска да продължи започнатото от него.

Атанас Костадинов: Трябва да отпадне мораториумът върху АЕЦ Белене

https://offnews.bg//politika/atanas-kostadinov-triabva-da-otpadne-moratoriumat-varhu-aetc-belene-682072.html

Трябва да отпадне мораториумът върху АЕЦ "Белене". Нужно е държавата да даде ясен знак, че иска този проект да има реален живот.

Това заяви народният представител от "БСП за България" и член на Комисията по енергетика в Народното събрание Атанас Костадинов по Нова телевизия. По думите му е нужно към проекта да се отнесем институционално.

"Няма проект, през последните 10-12 години, в световен мащаб, в който държавата да няма отношение или участие", обясни Атанас Костадинов. Според него най-лошият вариант за страната ни е проектът АЕЦ "Белене" да не се реализира. "Потреблението ще расте, затова ни е нужна базова мощност", обясни още членът на Комисията по енергетика в Народното събрание.

23 миньори са спасени след взрива в китайска мина, убил 11 души

https://www.24chasa.bg/novini/article/6899097

23 миньори са спасени след взрива в китайска мина, убил 11 душиСпасителите извадиха 23 миньори, след като вчера взрив в желязна мина в Североизточен Китай ги блокира под земята и уби 11 техни колеги. Това съобщи днес на сайта си китайското Министерство на извънредните ситуации, цитирано от Асошиейтед прес. Продължава издирването на още двама души, чиято съдба е неизвестна.

Вучич: НАТО ще реагира, ако изпратим войска в Косово

https://www.actualno.com/balkani/vuchich-nato-shte-reagira-ako-izpratim-vojska-v-kosovo-news_678228.html

Самият факт, че великите сили не признават и нямат намерение да спазват резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН за Косово, това означава, че на нас ни остава много малко пространство за маневриране. Това каза сръбският президент Александър Вучич по повод спекулациите на медиите в Прищина за изпращане на сръбски сили недалеч от границата с Косово и призивите Белград да изпрати "1000 войници в Косово съгласно резолюцията на ООН". "Това нещо не е нито правилно, нито разумно. Но

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова откри „Дни на детското творчество“

http://www.struma.com/obshtestvo/zamestnik-kmetut-na-blagoevgrad-hristina-shopova-otkri-dni-na-detskoto-tvorchestvo_135135/

Талант и умения показаха децата на Благоевград в първия ден от фестивала на „Дни на детското творчество“. В зала „Яворов“ възпитаници от ДГ „Първи юни“, ДГ №6 „Щастливо детство“, ДГ „Синчец“, ДГ №1 „Ведрица“, ДГ №2 „Света Богородица“, ДГ „Детски свят“ и ДГ №11 „Здравец“ представиха богата музикално-танцова програма, посветена на ценности, традиции, култура, природа, бит, красотата на...

Продължава

/Видео/ Тревожно: Броят на палежите на автомобили и разпространението на наркотиците се увеличава в област Благоевград!

http://regiona.bg/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%b6%d0%bd%d0%be-%d0%b1%d1%80%d0%be%d1%8f%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0/

Броят на палежите на автомобили и разпространението на наркотични вещества се увеличава в област Благоевград от началото на тази година, това съобщи комисар Н. Хаджиев на редовен брифинг провел се преди минути в ОД на МВР Благоевград.

Според отчетените данни ОД на МВР Благоевград е на 11 място за месец май по откриваемост на престъпления в страната. В сравнение с месец април престъпленията са намалели от 283 на 214 за целия регион. Тревожната статистика показва, че се е увеличил броя на палежите на автомобили в сравнение с миналата година. Разкриваемостта на тези престъпление е изключително трудна, тъй като след повечето палежи няма следи и засегнатите лица не искат да съдействат на органите на реда. В сравнение с миналата година престъпленията по линия на разпространение и противодействие на наркотиците са се увеличили.

Според комисар Хаджиев това е една латентна насока, колкото повече се работи  в тази насока толкова повече са и престъпленията. Основните приоритети на ОД на МВР Благоевград както и на национално ниво са свързани с битовата престъпност, наркотиците и пътните правила. Що се касае до битовата престъпност за всяко населено място има мобилни групи, които работят на терен без значение на големината на селото или града в областта.

За пореден път комисар Хаджиев апелира към това да бъдат информирани гражданите за опасността от телефонните измамници.  През последните две седмици са заловени двама души от Северна България действали на територията на Петрич и Сандански.  Измамниците  въздействат психологически на възрастните хора. Най-често го правят от телефон, на който картата е с румънска регистрация.  „Апелът ми е органите на реда никога не биха потърсили пари по този начин, нека гражданите да внимават при телефонно обаждане от този род“, коментира комисар Хаджиев.

Материалът /Видео/ Тревожно: Броят на палежите на автомобили и разпространението на наркотиците се увеличава в област Благоевград! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

/Видео/ Комисар Хаджиев призна: Палежите на коли се увеличават, разкриваемостта им трудна

http://regiona.bg/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%b0%d1%80-%d1%85%d0%b0%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d0%b8%d1%82/

Броят на палежите на автомобили и разпространението на наркотични вещества се увеличава в област Благоевград от началото на тази година, това съобщи комисар Н. Хаджиев на редовен брифинг провел се преди минути в ОД на МВР Благоевград.

Според отчетените данни ОД на МВР Благоевград е на 11 място за месец май по откриваемост на престъпления в страната. В сравнение с месец април престъпленията са намалели от 283 на 214 за целия регион. Тревожната статистика показва, че се е увеличил броя на палежите на автомобили в сравнение с миналата година. Разкриваемостта на тези престъпление е изключително трудна, тъй като след повечето палежи няма следи и засегнатите лица не искат да съдействат на органите на реда. В сравнение с миналата година престъпленията по линия на разпространение и противодействие на наркотиците са се увеличили.

Според комисар Хаджиев това е една латентна насока, колкото повече се работи  в тази насока толкова повече са и престъпленията. Основните приоритети на ОД на МВР Благоевград както и на национално ниво са свързани с битовата престъпност, наркотиците и пътните правила. Що се касае до битовата престъпност за всяко населено място има мобилни групи, които работят на терен без значение на големината на селото или града в областта.

За пореден път комисар Хаджиев апелира към това да бъдат информирани гражданите за опасността от телефонните измамници.  През последните две седмици са заловени двама души от Северна България действали на територията на Петрич и Сандански.  Измамниците  въздействат психологически на възрастните хора. Най-често го правят от телефон, на който картата е с румънска регистрация.  „Апелът ми е органите на реда никога не биха потърсили пари по този начин, нека гражданите да внимават при телефонно обаждане от този род“, коментира комисар Хаджиев.

Материалът /Видео/ Комисар Хаджиев призна: Палежите на коли се увеличават, разкриваемостта им трудна е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Български език ще се изучава като отделен предмет в гимназиите на SD 214 в Илинойс

http://www.eurochicago.com/2018/06/sd-214/

Имаме удоволствието да Ви информираме, че по време на среща миналата седмица между генералния консул на Р. България в Чикаго Иван Анчев и ръководителя на 214 училищен район в щата Илинойс д-р Дейвид Шулър (214 School District Superintendent Dr. David Schuler) е постигнат значим пробив в насока пълноценно изучаване на български език в американските държавни гимназии. Било е договорено, че от учебната 2019/2020 г. може да започне изучаването на български език като отделен предмет в гимназиите на училищен район 214 (SD 214). Българският ще бъде изучаван пет дни в седмицата, по 1 учебен час на ден. За целта през идната учебна година (2018/2019 г.) в дадена гимназия от SD 214 трябва да се съберат заявки за поне 28 ученици, кандидати да учат български език през учебната 2019/2020 г.

Георги Първанов: Най-вероятно ще има отклонение от Турски поток към България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6899063

Георги Първанов: Най-вероятно ще има отклонение от Турски поток към БългарияТова, че се връща интереса към големите енергийни проекти, ме радва. Те бяха забавени във време, когато трябваше да бъдат направени необратими, след това бяха спряни. Това, че ГЕРБ и БСП ще действат еднопосочно, е добра новина. Категоричен съм, че тези проекти бяха спряни по политико-дипломатически-геостратегически причини.

Голямата "победа" се оказа голямо прецакване за българските превозвачи

http://www.moreto.net/novini.php?n=375448

Шумно рекламираната в понеделник вечерта "абсолютна и безусловна капитулация" на плана "Макрон", срещу който протестираха българските превозвачи, се оказа пирова. Часове по-късно засегнатите фирми разясниха, че много от приетите текстове на практика ще затруднят още повече тяхната работа и отново заплашиха с протести, пише днешният в.

Христо Иванов: Борисов да излезе и да каже, че ще управлява с Пеевски

https://frognews.bg/novini/hristo-ivanov-borisov-izleze-kaje-che-shte-upravliava-peevski.html

Борисов трябва да поиска разрешение от избирателите. Да излезе и да каже: ”Аз ще управлявам с Пеевски. Аз ще изпълнявал програмата на БСП”. Това заяви съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов пред Народното събрание.

79% от сладководните водоизточници в Турция са замърсени

https://www.actualno.com/asia/79-ot-sladkovodnite-vodoiztochnici-v-turcija-sa-zamyrseni-news_678212.html

Седемдесет и девет процента от сладководните водоизточници в Турция са замърсени, гласи докладът на Камарата на екологичните инженери за отбелязване на Световния ден на околната среда. "Нашите сладководни водоизточници в Турция са под сериозна заплаха. Около 79% от повърхностните води, потоци и езера са замърсени. От тази цифра 60% представляват водата, която не може да се използва за питейна вода (поради нивото на замърсяване) ", заяви председателят на камарата Баран Бозоглу при обяв

"Известия": Руснаците ще питат Путин за поскъпването на бензина и дали ще се вдига възрастта за пенсия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6899083

"Известия": Руснаците ще питат Путин за поскъпването на бензина и дали ще се вдига възрастта за пенсияПочти 1,2 милиона въпроса са изпратени вече до руското телевизионно и радиопредаване "Пряка линия" с президента Владимир Путин, което ще се състои утре, пише "Известия". Според вестника гражданите питат най-често за цените на бензина, поскъпнал неотдавна в Русия, обмисляното повишаване на пенсионната възраст и шансовете федерацията да стане една

Основните щети след наводнението във Варна са по тротоарите, каза кметът

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/06/3190463_osnovnite_shteti_sled_navodnenieto_vuv_varna_sa_po/?ref=rss


Основните щети след изсипалия се порой, който наводни Варна в понеделник, са в тротоарни настилки. Това коментира пред БНТ кметът на града Иван Портних.<br /><br />"На много места щетите са по места, които са или в процес на изграждане, на други все още има гаранционен срок след ремонт и тези места ще бъдат възстановени за смека на фирмите, които са извършвали обновяването", заяви той.<br /><br />По думите му не са толкова големи материалните щети, а се е...

Почина един от най-обичаните преподаватели във ВВМУ "Н.Й.Вапцаров"

https://petel.bg/Pochina-edin-ot-nay-obichanite-prepodavateli-vav-VVMU-N-Y-Vaptsarov__267909

Напусна ни един от най-популярните и обичани преподаватели във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – о.з. Васил Кръстев Василев (Зоро). Човекът, който ум...

Страшна гледка: Синът на Пелов видял трупа му и хукнал да бяга (видео)

https://petel.bg/Strashna-gledka--Sinat-na-Pelov-vidyal-trupa-mu-i-huknal-da-byaga--video---__267908

Синът на Владимир Пелов е видял трупа на баща си, проснат на улицата в центъра на Ботевград, и е избягал. Това разказа очевидец пред Нова те...

Официално: Херо напусна Лудогорец, "орлите" обявиха неговия заместник

https://petel.bg/Ofitsialno--Hero-napusna-Ludogorets--orlite-obyaviha-negoviya-zamestnik__267907

Димитър Димитров вече не е старши треньор на Лудогорец. Това обяви на днешна пресконференция изпълнителният директор на тима Ангел Петри...

Ако минавате 30-те години, трябва да спрете консумацията на тези продукти

https://petel.bg/Ako-minavate-30-te-godini--tryabva-da-sprete-konsumatsiyata-na-tezi-produkti__267906

Снимка: Булфото С течение на времето тялото ни почва да работи все по-зле. Следователно хранителният ни режим трябва да бъде подбран в с...

Лудогорец представи нов генерален спонсор

https://petel.bg/Ludogorets-predstavi-nov-generalen-sponsor__267905

Шампионът на България Лудогорец представи своя нов генерален спонсор. Тимът от Разград от днес има договор с букмейкърската кампания - Ef...

Протест срещу „васала на Путин” посрещна депутатите (снимки)

https://petel.bg/Protest-sreshhu----vasala-na-Putin----posreshhna-deputatite--snimki-__267904

Снимки: Флагман „Борисов – васал на Путин”. С този плакат партиите от „Демократична България” излязоха на протест пред Народното съб...

Натоварено денонощие за пожарната във Варна: Гасиха заведение и таван, отводняваха мазета и рязаха клони

https://petel.bg/Natovareno-denonoshhie-za-pozharnata-vav-Varna--Gasiha-zavedenie-i-tavan--otvodnyavaha-mazeta-i-ryazaha-kloni__267914

Миналата нощ, около 1:30 часа, е постъпил сигнал за пожар в заведение за хранене, намиращо се на ул. «Брегалница» във Варна. Причината за инци...

44-годишен мъж с присъда открадна телефона на дете в центъра на Варна

https://petel.bg/44-godishen-mazh-s-prisada-otkradna-telefona-na-dete-v-tsentara-na-Varna-__267913

В понеделник, в ранните часове на деня, до полицията  е постъпил сигнал за това, че неизвестно лице е обсебило мобилен телефон, собственос...

Жена от Варна се заби в крайпътно дърво на пътя за Кривня

https://petel.bg/ZHena-ot-Varna-se-zabi-v-kraypatno-darvo-na-patya-za-Krivnya-__267912

илюстрация Булфото Вчера, около 07:30 часа, на пътя за с. Кривня, водачката на «Опел» С.А. (61 г.) от Варна, при десен завой, губи контрол над авт...

Непълнолетни от Игнатиево крадоха в магазини във варненски мол

https://petel.bg/Nepalnoletni-ot-Ignatievo-kradoha-v-magazini-vav-varnenski-mol__267911

В събота до полицията във Варна са постъпили два сигнала за кражби от търговски обекти в мол. Първият е за отмъкнати спортни стоки. Полици...

Майка на три деца от Варна спечели конкурс за красота в Холандия

https://petel.bg/Mayka-na-tri-detsa-ot-Varna-specheli-konkurs-za-krasota-v-Holandiya__267910

Снимка: фейсбук Варненката Юлия Бакалова спечели титлата мисис Нидерландия - Европа, научи Moreto.net.  Тя е майка на 3 деца, носителка на м...

"Слободен печат": Чака се разговор между Заев и Ципрас, който ще промени всичко

https://www.24chasa.bg/novini/article/6899081

"Слободен печат": Чака се разговор между Заев и Ципрас, който ще промени всичко

Правителството на Република Македония трябва да одобри текста на договора с Гърция до края на тази седмица, пише порталът МКД, позовавайки се на високопоставени дипломатически източници, които твърдят, че това искане е било предадено на македонските преговарящи от страна на САЩ, съобщава "Слободен печат", цитиран от БТА.

Престрелка в Ботевград! Избягалият затворник Владимир Пелов убит като в уестърн, опитал да стреля, но сутеньорът Марио го изпреварил

http://www.struma.com/sinya-lampa/prestrelka-v-botevgrad-izbyagaliyat-zatvornik-vladimir-pelov-ubit-kato-v_135134/

Избягалият затворник Владимир Пелов е бил убит буквално като в уестърн - лице в лице. Това стана тази нощ при престрелка в центъра на Ботевград . Той е опитал да стреля, но е загинал пръв от раните си, научи БЛИЦ. Марио Панчев Мъжът, който според разследващите е стрелял - известният сутеньор и спортист от миналото Марио Панчев също е получил наранявания и е бил настанен в реанимацията на "Пирогов", след като му е била извършена операция.

Той е бил откаран до София след...

Продължава

Стояли ли са ученици в наводнени стаи във Варна

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/stoiali-li-sa-uchenici-v-navodneni-stai-vyv-varna-6083117

Директорът на училището заяви, че било безотговорно да пуснат децта сами навън в такава буря

Европарламентът ще следи разследването на убийствата на журналисти в Малта и Словакия

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/06/06/3190461_evroparlamentut_shte_sledi_razsledvaneto_na_ubiistvata/?ref=rss


Европейският парламент състави група от депутати, натоварена със задачата да наблюдава разследването на убийствата на журналистите Дафне Каруана Галиция в Малта и Ян Куцяк в Словакия, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.<br /><br />Решението беше взето след изразено от депутати и Европол безпокойство за водените национални разследвания на убийствата. Каруана Галиция беше убита през октомври, а Куцяк през февруари. И двамата бяха разследващи журналисти, работили по случаи на...

Петър Кърджилов ще обжалва избора на арх. Русев за кмет на район "Младост"

https://www.actualno.com/sofia/petyr-kyrdjilov-shte-objalva-izbora-na-arh-rusev-za-kmet-na-rajon-mladost-news_678233.html

"Ще обжалвам избора на арх. Румен Русев, защото при избора на Клисуров, той беше избран насила, а сега когато Иванчева посочва мен - общинският съвет не се съгласява." Това каза ПР-ът на район "Младост" Петър Кърджилов.  Припомняме, че на 31 май Столичният общински съвет (СОС) избра арх. Румен Атанасов Русев за нов временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост". За арх. Русев гласуваха 32-ма общински съветници, против - 0, а въздържали се - 19. Дру

Уестминстърското абатство се отвори по-широко за посетители

https://www.dnevnik.bg/na_put/2018/06/06/3190359_uestminsturskoto_abatstvo_se_otvori_po-shiroko_za/?ref=rss


Уестминстърското абатство ще открие за посещения от 11 юни редица галерии, затворени от 700 години, които предлагат превъзходна гледка към кораба на емблематичната сграда на Лондон, информира БТА. В нея от векове биват коронясвани британските владетели.<br /><br />Гледката от декоративната галерия, разположена на 16 метра над основата на абатството и точно в оста на кораба, е "най-красивата в Европа", според оценката на британския поет Джон Бетджеман. <br /><br...

Болниците от групата на „Булфарма“ и изворна вода „Бачково“ обединени в обща кауза

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6898223

Болниците от групата на „Булфарма“ и изворна вода „Бачково“ обединени в обща каузаЗа втора поредна година здравните заведения от групата на „Булфарма“ООД и изворна вода „Бачково“ започват съвместна инициатива „Водата е здраве“. В социалната кампания се включват УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, МБАЛ„Бургасмед“, Медицински център „Здраве“ – гр. Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ – гр. Велинград и МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – гр. Пещера.

Спорт по тв днес: тенис от "Ролан Гарос", волейбол, баскетбол, колоездене, бокс, голф и финален плейоф в NBA

https://www.24chasa.bg/sport/article/6898661

Спорт по тв днес: тенис от "Ролан Гарос", волейбол, баскетбол, колоездене, бокс, голф и финален плейоф в NBA                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

След вчерашния спад днес цените на петрола отново вървят нагоре

http://econ.bg/Новини/След-вчерашния-спад-днес-цените-на-петрола-отново-вървят-нагоре_l.a_i.762335_at.1.html

Цените на двата основни сорта петрол в следобедните часове във вторник, 5 юни първо стартираха със слабо повишение, но впоследствие отново се...

Първо в Struma.com! Млад мъж се застреля на автомивка в Благоевград

http://www.struma.com/obshtestvo/purvo-v-struma-com-mlad-muj-se-zastrelya-na-avtomivka-v_135133/

35-годишен мъж бе намерен мъртъв в автомивка в Благоевград преди около час. В. Новоселски лежал в локва кръв на мивката.

На мястото гъмжи от полиция, основната версия е самоубийство, но ченгетата проверяват всякакви други версии. "Имало е стрелба", казаха за Struma.com хора от съседните обекти. В момента подробности не се знаят. Според източниците ни Новоселски се е гръмнал с пистолет. Следим случая и очаквайте подробности.

 

 

Мащабна полицейска  акция срещу незаконните цигари в Петрич, ето какво откриха…

http://regiona.bg/%d0%bc%d0%b0%d1%89%d0%b0%d0%b1%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b5%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b0%d0%ba%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d1%83-%d0%bd%d0%b5%d0%b7%d0%b0/

Полицейски служители на РУ-Петрич  са провели  акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки, без задължителен бандеролен знак.

Вчера около 15:00 часа по пътя  ГКПП-Златарево – гр.Петрич е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от С.Д./55г./ от гр.Петрич. У С.Д. са намерени и иззети около 140 къса цигари с чужд контролен знак, у пътуващият в автомобила Н.Ш./69г./ от гр. Петрич са намерени и иззети около 140 къса цигари с чужд контролен знак, у пътуващата в автомобила Й.М./61г./ от гр.Петрич са намерени и иззети 114 къса цигари с чужд контролен знак, а у пътуващата в автомобила Е.К./56г./ от гр.Петрич са намерени и иззети около 410 къса цигари, без задължителен бандеролен знак. В хода на работата по случая е извършена проверка на частен дом в гр.Петрич, обитаван от Е.К., при която са намерени и иззети около 786 къса цигари, без задължителен бандеролен знак.

Вчера около 15:00 часа по пътя ГКПП-Златарево-гр.Петрич е извършена проверка на лек автомобил „Фиат“ с 47-годишен водач от гр.Петрич. У пътуващата в автомобила Ж.Д./55г./ от гр.Петрич са намерени и иззети около 240 къса цигари с чужд контролен знак, а у пътуващата в автомобила З.С./56г./от гр.Петрич са намерени и иззети около 114 къса цигари с чужд контролен знак. сн.илюстративна

Материалът Мащабна полицейска  акция срещу незаконните цигари в Петрич, ето какво откриха… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Путин: Ще нормализираме отношенията си със САЩ и със страните, които ѝ се подчиняват

//dariknews.bg/novini/sviat/putin-shte-normalizirame-otnosheniiata-si-sys-sasht-i-sys-stranite-koito-se-podchiniavat-2101703

Руският президент Владимир Путин заяви, че очаква постепенно вдигане на икономическите санкции и нормализиране на отношенията на Русия със Запада, предаде ДПА.

„Воля“ поиска оставката на Каракачанов

//dariknews.bg/novini/bylgariia/volia-poiska-ostavkata-na-karakachanov-2101709

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки поиска оставката на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде БГНЕС.

Зъбите на Хитлер слагат край на конспирациите, свързани със смъртта му

//dariknews.bg/novini/komentar/zybite-na-hitler-slagat-kraj-na-konspiraciite-svyrzani-sys-smyrtta-mu-2101706

Изследване на зъбите на Хитлер потвърждава, че той не е избягал с подводница в Аржентина, нито пък се е укривал в база на Антарктида.

Адолф Хитлер е имал изключително лоши зъби, става ясно от изследване на екип френски учени. Научният труд, чиито резултати изглеждат

В САЩ арестуваха 11 души за детска порнография, сред тях служители на Дисни и Лего

//dariknews.bg/novini/sviat/v-sasht-arestuvaha-11-dushi-za-detska-pornografiia-sred-tiah-sluzhiteli-na-disni-i-lego-2101698

В щата Флорида 11 души, сред които има служители на Дисни и Лего, бяха арестувани за притежание и разпространение на детска порнография, съобщи полицията, цитирана от Франс прес.

Експерт: Обнадеждаващо е, че 4 компании проявяват интерес към АЕЦ "Белене"

//dariknews.bg/novini/biznes/ekspert-obnadezhdavashto-e-che-4-kompanii-proiaviavat-interes-kym-aec-belene-2101696

Обнадеждаващо е, че четири компании проявяват инвеститорски интерес към проекта АЕЦ "Белене", коментира днес зам.- председателят на комисията по енергетика в НС Валентин Николов, който участва в Международната ядрена конференция "Българската атомна енергетика - нац

Какви са версиите за престрелката в Ботевград?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kakvi-sa-versiite-za-prestrelkata-v-botevgrad-2101683

Разследващите работят по версията за неуредени финансови взаимоотношения като мотив за престрелката, при която бе убит избягалият затворник Владимир Пелов в центъра на Ботевград във вторник. Това каза на брифинг директорът на полицията за София област старш

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване