06/13/18 11:43
(http://budnavarna.bg/)

Кандидатурата на Варна за Европейски град на спорта е оценена с 84,5 точки

Експертите от Асоциацията на европейските столици и градове на спорта (ACES) са оценили кандидатурата на Варна за Европейски град на спорта през 2019 година с 84,5 точки от 100 възможни. Официалното решение на организацията се очаква до седмица, тъй като следват задължителните административни процедури в Брюксел. Вчера делегацията бе посрещната от кмета на Варна Иван Портних. По-късно Хуго Алонсо – генерален секретар на ACES, заедно с останалите от членове от организацията – Лукас Ворел, Виченцо Лупатели, Франсоа Ноел и Анатоли Илиев, обиколиха различни спортни съоръжения във Варна, след което изгледаха специалната презентация, представяща възможностите и приоритетите на Варна в областта на спорта и активния начин на живот.

На финала на срещата Хуго Алонсо обяви, че той и колегите му са останали очаровани от видяното във Варна. „Бихме искали още сега да обявим решението за Европейски град на спорта, но съществуват задължителни административни процедури, които ще продължат най-много седмица. Надявам се скоро всичко да бъде ясно,“ заяви генералният секретар на ACES.

Материалът Кандидатурата на Варна за Европейски град на спорта е оценена с 84,5 точки е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване