06/10/10 14:44
(http://nname.org/)

Умират ли блоговете?

Георги пише: “Отварям блогосферата и със скрола на мишката минавам пред десетки публикации за сладки с канела, пудинг, домашни банички и други кулинарни деликатеси, онагледени с изкушаващи професионални снимки. Между тях още и още снимки на жени с гирички в различни пози, правещи коремни преси или други гимнастически упражнения.”

Реадкцията отговаря: един агрегатор не може да ти бъде представителна извадка на всичко, което става под слънцето. Блоговете са като радиото, което от 100 години насам става все по-добро и по-интересно. Туитосферата и Фейсбук най-често филтрират линкове от блоговете и без тази основа, са едно празно нищо, говорилня. Блог е широко понятие, включва няколко елемента: технология (RSS), стил на изразяване (първо лице единствено число), комуникация и обратна връзка в реално време. Всяко един от тях е все по-вплетен в социалната тъкан и надали вече бихме могли да живеем пълноценно без него. Виж, без Blogger.com може, дори ще ни олекне.

Ако отсвириш целия интернет и започнеш да се информираш от вестниците и Канал 1, твърде скоро ще се почувстваш на едно прекалено чуждо място и ще ти се прииска да си теглиш куршума.

Публикувана на 06/10/10 14:44 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/PGOlK0D6nXY/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване