06/15/10 22:28
(http://eneya.wordpress.com/)

Журналистика, блогване и други

За да може да се говори за развитие на което и да е от тези понятия – журналистика и блогване, и евентуалните им промени и замени (както и проблеми), трябва първо да се запознаем по-подробно с дефинициите, историята им, целите им.
В следващите няколко седмици ще се опитам да предам личните ми знания, наблюдения и размишления, както и да стартирам някаква дискусия по темата.

Причината е проста, през последните три години изслушах и изчетох невероятно количество глупости по тези две теми и до голяма степен, те бяха приемани и повтаряни безкритично, от хора, които се предполага, че са експерти или поне запознати детайлно с темата, че направо няма да ми повярвате, ако ви ги възпроизведа накуп. (Предполага се, го подчертавам.) Убеждавам се, че повтарянето на една глупост хиляда пъти, все пак я прави истина, за някакъв процент хора, незаивисимо от фактите.

А дотогава, ето един интересен пример за това, че не е задължително някой да разбира за какво говори, независимо, че е на позиция, което го има като изискване, за да приказва някакви неща и те да се приемат като топъл глад, без дори минутка замисляне.


Filed under: бръмчащи мисли Tagged: блогване, глупотевини, журналистика, политика, тема
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване