06/15/10 20:54
(http://ikonomika.org/)

Защо не мислите навреме?

Новина от 17 ноември 2003 година, BBC:

"Премахването на субсидиите [за тютюнопроизводство] се очаква да бъде обявено тази седмица като част от усилията на Европейската комисия да ограничи производството и да подпомогне намаляването на тютюнопушенето в Европа."

Това е 2003 година. Още от тогава се знае, че субсидиите ще се премахнат. Дори и аз знаех още тогава – въпреки че тютюнът не е много високо в приоритетите ми. 

Ето например през 2006 зададох следния въпрос?

"Какво ще правят, обаче, тези хора след като изтекат трите години? Дали не е сега времето да се помисли в по-дългосрочна перспектива, за да не стане както винаги – след няколко години "изведнъж" чиновниците ще се сетят, че няколко стотин хиляди души ще имат голям проблем и вместо да им помогнат да го решат, те го задълбочават като ги обвързват още повече с тютюнопроизводството, без да им дават възможност да изберат нещо друго."

И после ми обясняват, че издържаме огромно земеделско министерство, за да решава проблемите и да помага на отрасъла. Всъщност, проблемът с тютюнопроизводството е изцяло създаден от това министерство и дори 7 години предупреждения не му стигнаха да измисли каквото и да е, за да го реши. Държавата не може да решава проблеми – но може да ги създава и задълбочава!



Блогът за икономика 2010

Публикувана на 06/15/10 20:54 http://ikonomika.org/?p=4029
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване