08/16/10 09:03
(http://joruel.blogspot.com/)

Спрете ни тока, не искаме вода!


Докато цялата ни държава е в отпуска и летовниците се развличат с репликата на Божо "шибан народ", вече седми ден в студентските общежития на Софийския университет няма топла вода, макар отзвукът от това събитие да е далеч по-скромен. Шибано, нали?

Врътнаха кранчето още на 10-ти август - в деня, в който се прибрах от почивка и платих на касата двойно по-висок наем от обикновено. За справка, през летните месеци студентите, които ползват общежитие, освен текущите такси, заплащат и по 1.15 лв на ден, което прави към 35 лв. на месец, тъй като държавата не плаща за този период. Шибано, а?

Излиза, че макар и студенти, практически ние не сме такива през лятото и плащаме двойно. Добре, приемам го, макар и с мъка. Но освен че не сме студенти, за академичния стожер СУ очевидно не сме и хора. Иначе не мога да си обясня тази лудост, която се случва в последната седмица. Седем дни без топла вода в месеца на рекордните жеги! И това е само началото - на входа на блока пише, че топла вода няма да има до 19-ти. Журналисти вече проучиха, че има вероятност това да остане и за по-дълго. Шибано, я!

Цинизъм лъха от съобщението на входа, което гласи, че причината е "Профилактика". От медиите вече разбрахме, че университетът просто не е плащал. Шибано е - АЗ си плащам, НИЕ си плащаме, а той - не. Защо няма пари въобще не ме интересува, това е мениджърско умение - нещо, което очевидно липсва на ръководството. Важното е, че аз си плащам, а не получавам елементарни условия за живот! Боря се с ТЕХНИТЕ хлебарки, поддържам доколкото мога клаустрофобичната студентска стая, преглъщам унижение след унижение и най-важното - плащам си редовно. Явно корупцията и административната агония в СУ е монументална като патиниралата му слава. Нито грам съчуствие за жалките им протести против бюджета и т.н. СУ смърди и в августовската жега смърди буквално!


На този фон посланието от снимката е повече от актуално!


Публикувана на 08/16/10 09:03 http://joruel.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване