08/30/10 16:12
(http://ruslantrad.wordpress.com/)

Абу Даби ще изгражда писта за Формула 1 край София

Министърът на икономиката, енергетикатa и туризма Трайчо Трайков и шейхът на Абу Даби Мохамед Абдул Жалил ал Блюки подписаха днес, 30 август, в София, Споразумение за икономическо сътрудничество. Негово превъзходителство е президент на държавната компания ЕАBG (Emirates Associate Business Group).

Първият проект по двустранното сътрудничество, чиито детайли ще бъдат разгледани в най-близко време, е възможността за изграждане на писта за Формула 1 край София с прилежащите й инфраструктура и съпътстващи дейности. За целта ще бъде създадена съвместна компания, в която страната ни ще участва с апорт на земя.

По-рано днес шейх Мохамед Абдул Жалил ал Блюки се срещна и с министър-председателя Бойко Борисов, с когото обсъди подписаното споразумение, както и възможностите за участие на арабската страна в инфраструктурни проекти у нас като пристанища, магистрали и други. На срещата присъстваха заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов, главният архитект на Столична община арх. Петър Диков, президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов и председателят на Организационния комитет за изграждане на трасето Румен Петков.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов МИЕТ и Българската агенция за инвестиции  ще предоставят на ЕАBG информация за партньорство в различни сфери на икономиката като инфраструктура, земеделие, високи технологии, недвижими имоти и др.

Източник: Government Bulgaria

Вдъхновен от Иван Бедров, който ми показа новината. Прилагам и коментара му:

Йес!!! Предишното правителство не се върза на Румен Петков за Формула 1, но Баце му се притече на помощ

Авторът на „Свако Кости“ пита доста основателно- защо в София, а не в район, където е нужна голяма инвестиция? Добре пита, човекът.

Ама много хубаво, но защо пак край София. Толкова много пустееща земя има в тази държава, безработни хора;  красиви местности, планини, реки, море – природа.  Магистралите се строели все по-усилено и пак наблъскваме всичко в столицата.  Явно политиката е следната: да оправим поне София, там икономиката да цъфти, а останалите части то България ще ги издържаме на социални помощи и пенсии от данъците на софийските капитали.


Публикувана на 08/30/10 16:12 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/08/30/5955/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване